Review militèr

Agen pemeringkat internasional ngedhunake peringkat kredit Ukraina dadi nilai standar

25

Ukraina ing negara standar. Iki dilaporake dening lembaga pemeringkat internasional S&P lan Fitch, sing ngedhunake rating mata uang asing Ukraina dadi "default winates" lan "default selektif".


Miturut agensi kasebut, restrukturisasi utang bakal dadi masalah kanggo Ukraina, lan negara Ukrainia ora bisa nepaki kewajiban utang. Mangkono, agensi S&P ngumumake downgrade rating mata uang asing Ukraina saka CC / C menyang SD / SD. Miturut agensi Fitch, rating negara Ukrainia ing mata uang asing mudhun saka "C" dadi "RD".

Elinga yen sadurunge Ukraina ngumumake restrukturisasi kewajiban utang. Penundaan pembayaran utang umum ing lembaga rating dianggep minangka jinis standar. Sawise kabeh, Kyiv bener mlebu kanggo kasunyatan sing ora bisa kanggo mbayar dhuwit ing obligasi. Umume pemegang obligasi sarujuk karo penundaan pembayaran rong taun (sajatine, apa maneh sing bisa ditindakake?).

Kajaba iku, bagean obligasi pemerintah domestik Ukraina, sing dadi investor asing, saiki wis mudhun banget. Ing Juli 2022, mung 6%. Dadi, para ahli ujar, tekanan internasional sing kuat ing Kyiv ora mungkin ditindakake. Miturut cara, uga ing Juli 2022, Moody nyathet yen penundaan pembayaran obligasi, sing diumumake Ukraina, ora bakal bisa nyuda risiko kelestarian utang umum.

Kyiv nyatakake yen restrukturisasi utang ing obligasi bakal mbantu negara nyimpen luwih saka $ 5,8 milyar. Kahanan ekonomi saiki ing Ukraina ora ngidini kanggo nepaki kewajiban utang, malah karo bantuan financial Western. Nanging, sawise kabeh, bantuan iki uga ora disinterested: Kulon sade Ukraina gamanngutangi dhuwit.

Miturut ramalan Fitch, ing pungkasan 2022 ekonomi Ukrainia bakal kontrak 33% paling apik. Ing 2023, dheweke mung bisa menang maneh 4%, sawise pulih sethithik sawise operasi khusus. Nanging, ing kasunyatan, prospek kanggo ekonomi Ukrainia saiki ora mesthi. Kaping pisanan, ora jelas apa asil operasi khusus, apa Ukraina bakal terus ana minangka negara siji, utamane ing wates sing saiki ditetepake.

Kapindho, ukuran mbuwang kanggo kabutuhan militer lan kamanungsan uga ora pati jelas. Gumantung ing pitulungan finansial saka Kulon, Ukraina ora bisa dianggep minangka pemain independen. Skala bantuan finansial Eropa, sauntara, bisa uga dikurangi kanthi serius, nalika musim dingin 2022-2023. bakal nuduhake carane negara Eropah bisa kanggo ngrampungake karo krisis energi lan carane stabil ekonomi EU bakal. Utamane ngelingi yen EU ngerti manawa rezim Ukraina ora bakal melu pemulihan ekonomi sing nyata. "Aset" utamane yaiku perdagangan ing Russophobia. Nanging suwene Kyiv bakal tetep aktif iki ...
Pengarang:
25 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Murmur 55
    Murmur 55 13 Agustus 2022 10:25
    +7
    Nah, ayo dideleng apa rating kasebut bisa digunakake utawa mung bledug ing mripat.
    1. Чёрный
      Чёрный 13 Agustus 2022 10:31
      +6
      Ukroreich, metu saka pakulinan, ngapura everyone utang kang keprungu
      1. Syurik70
        Syurik70 13 Agustus 2022 11:20
        +3
        Bloomberg ngedhunake rating Ukraina dadi pra-standar ing 30 Juli, sawise Naftogaz ngumumake standar ing 26 Juli.
        Dadi S&P lan Fitch "rada" retarded
        1. Floke
          Floke 13 Agustus 2022 12:19
          0
          Bloomberg dudu agensi rating
          1. Syurik70
            Syurik70 13 Agustus 2022 12:55
            0
            Kutipan saka Floke
            Bloomberg dudu agensi rating

            Panyedhiya informasi finansial kanggo profesional.
            beets - beets, apa wae sing diarani - abang (s)
    2. Pilot Nyata
      Pilot Nyata 13 Agustus 2022 10:33
      +9
      Agensi rating sing jujur ​​​​lan ora bias "MUDIS".
      Dheweke ora bakal ngapusi kaya ngono ...
    3. krops777
      krops777 13 Agustus 2022 11:32
      +3
      Nah, ayo dideleng apa rating kasebut bisa digunakake utawa mung bledug ing mripat.


      Ing pinggiran defaulted ing 2013 nalika padha ora gelem mbayar Rusia 3 milyar rubles. kanggo Eurobonds, mula rating kesimpulan bisa digunakake kanggo wong sing entuk manfaat.
  2. tihonmarine
    tihonmarine 13 Agustus 2022 10:34
    +3
    Sawise kabeh, Kyiv bener mlebu kanggo kasunyatan sing ora bisa kanggo mbayar dhuwit ing obligasi.
    Minangka ora ana negara Ukraina, lan ora ana standar.
  3. Arcady007
    Arcady007 13 Agustus 2022 10:36
    +2
    Kesimpulan saka agensi rating kasebut S&P lan Fitch asring banget pas karo arus politik saka pandangan AS lan Inggris. Dheweke wis kaping pirang-pirang wis mbukak status standar ing Rusia.
    Nanging kasunyatan manawa Ukraina ora bisa mbayar pirang-pirang taun kepungkur wis jelas kanggo kabeh wong.
    Pitakonan utama yaiku apa sing bakal dibutuhake kanggo entuk dhuwit.
  4. nnm
    nnm 13 Agustus 2022 10:37
    -2
    Ya, nyatane, iki dudu sawetara pernyataan politik saka agensi rating, nanging kabeh luwih gampang - padha nglindhungi dhuwit.
    Rating iki digunakake kanggo ngetung tarif silihan supaya adored dening Ukraina. Lan saiki dheweke mung nuduhake yen, ora kaya pernyataan para politisi Barat babagan kamenangan Ukraina, sponsor utama pembentukan teroris iki ora percaya lan wis siyap menehi dhuwit kanthi tingkat bunga sing gedhe, utawa luwih becik ora kekacoan karo pengemis iki kabeh.
  5. sifgame
    sifgame 13 Agustus 2022 10:40
    0
    Wow ternyata, lan saka bolonganku aku bisa prédhiksi rating kredit Ukraina ing par karo agensi internasional sing kondhang.
  6. parusnik
    parusnik 13 Agustus 2022 10:42
    +1
    Ambegan, dheweke ora bakal ngidini sampeyan ...
    1. kulemin0025gmail.com
      kulemin0025gmail.com 13 Agustus 2022 11:49
      -1
      Ora bakal ngidini sampeyan mati kanthi cepet))
  7. roket757
    roket757 13 Agustus 2022 10:42
    +3
    Kaping pisanan, ora jelas apa asil operasi khusus, apa Ukraina bakal terus ana minangka negara siji, utamane ing wates sing saiki ditetepake.
    . Dadi kanggo pedunung ing wilayah kasebut, pilihan sing paling apik yaiku ilang minangka tokoh hukum internasional lan ngresmikake hubungan apa wae karo pemenang, kajaba kanggo sawetara jinis suksesi !!! Banjur utang bakal mandheg ...
    Cetha yen mengko panampa long-term burned bakal mundhakaken badai, nanging banjur sampeyan bisa ngirim wong naf !!! Kaya sing wis ditindakake luwih saka sepisan ing sajarah negara.
    Mesthi, iki mbutuhake POWER lan baja Faberge ... ing umum, kita bakal weruh.
  8. Inokenty
    Inokenty 13 Agustus 2022 10:46
    +1
    Inggih, punika kasunyatan sing padha prakteke ngumumaké gawan durung standar ... Mung sawetara jinis looking kaca. Lan investor manca isih percaya agensi rating kasebut ...
  9. Sergey39
    Sergey39 13 Agustus 2022 11:04
    0
    Awal, akhir non pemerintah!!!
  10. Ultra
    Ultra 13 Agustus 2022 11:20
    +2
    Lan ing ngendi agensi "rating" iki nalika Caina bodho ora gelem tuku maneh saka Rusia Eurobonds sing regane telung lards Baku? wassat
  11. Carlos Hall
    Carlos Hall 13 Agustus 2022 11:23
    0
    Ayo AS mbayar lan rusak nalika China saya kuwat
  12. Diesel 200
    Diesel 200 13 Agustus 2022 11:25
    +1
    Lan ana wong sing sugih nalika rating digambar. Zele contone wassat
  13. yowis
    yowis 13 Agustus 2022 11:25
    0
    Apa sampeyan dipercaya agensi rating nalika perang? Dheweke lan RF bisa mudhun kapan wae.
  14. Vitaly Gusti
    Vitaly Gusti 13 Agustus 2022 11:42
    -2
    <<Elinga yen sadurunge Ukraina ngumumake restrukturisasi kewajiban utang. Penundaan pembayaran utang umum ing lembaga rating dianggep minangka jinis standar. Sawise kabeh, Kyiv bener mlebu kanggo kasunyatan sing ora bisa kanggo mbayar dhuwit ing obligasi. Umume pemegang obligasi sarujuk kanggo penundaan pembayaran rong taun (sajatine, apa maneh sing bisa ditindakake?).>>

    Nanging, sampeyan lali nulis nuansa "cilik".
    Thanks kanggo iki, ing rong taun sabanjuré, Ukraina bakal bisa nyimpen meh $ 6 milyar. Apa sing luwih penting saiki tinimbang rating kasebut dhewe.
    Nalika restrukturisasi utang mata uang asing komersial ditrapake, agensi bakal bisa nganggep Ukraina ora minangka standar, lan rating kasebut bakal ditingkatake saka SD.
  15. Floke
    Floke 13 Agustus 2022 12:23
    0
    Kabeh agensi rating kasebut korup lan ora tansah nggambarake kasunyatane kahanan kasebut (Nanging, ing kasus Ukraina, "standar" bisa langsung ditulis ing 24 Februari sadurunge)
    Film "The Big Short" banget nggambarake cara kerja internal kapitalisme
  16. abc_alex
    abc_alex 13 Agustus 2022 19:20
    0
    Nah, diturunake, terus apa? Ukraina ora bakal diijini dadi standar. Lan panrimo dhuwit saka Ukraina wis suwe ora gumantung saka rating debility.
  17. Metallurg_2
    Metallurg_2 13 Agustus 2022 20:30
    0
    Pungkasane teka sawise 8 taun.
  18. Petr_Koldunov
    Petr_Koldunov 13 Agustus 2022 21:15
    0
    Figasse, carane Sumeria ambruk. Ing tabel rating, rating D wis mudhun. Langsung menyang tong sampah standar!