Review militèr

Zelensky njaluk Slovakia batch pesawat MiG-29

47

Menteri Pertahanan Slovak Yaroslav Nagy ngandhani saluran televisi lokal RTVS yen Bratislava arep nransfer pejuang MiG-29AS menyang Ukraina. Miturut dheweke, pesawat kasebut bakal dicopot saka layanan ing pungkasan Agustus, banjur, ketoke, transfer bakal ditindakake. Pira pejuang sing bakal ditransfer menyang Kyiv, menteri ora nemtokake.


Miturut sawetara lapuran, Angkatan Udara Slovak bersenjata nganti 12 pesawat tempur MiG-29, loro ing antarane yaiku pelatih. Kondisi kendaraan sing isih ana uga ora dingerteni, miturut sawetara laporan, paling ora setengah wis siyap tempur.

Kanggo nglindhungi wilayah udara negara kasebut, Bratislava ngandelake bantuan saka Republik Ceko lan Polandia, sing wis sawetara wulan rembugan babagan iki. Republik Ceko bersenjata karo pesawat tempur JAS-39C Gripen, lan Polandia nggunakake pesawat F-16C.

Pinten iki "bantuan persaudaraan" bakal migunani kanggo Kyiv minangka pitakonan gedhe. Miturut Kamentrian Pertahanan Federasi Rusia, wiwit wiwitan operasi khusus, Angkatan Udhara Ukrainia wis ilang udakara 270 pesawat. Yen MiG Slovak isih tekan lapangan udara Ukrainia, amarga langit ing negara kasebut dikontrol dening Angkatan Udara Rusia, lan bisa njupuk saka dheweke, mula dheweke ora bakal duwe pengaruh sing signifikan ing kahanan pertempuran. Bubar, sawijining warta nuduhake pilot Angkatan Udara Rusia, sing nampa gelar Pahlawan Rusia amarga dheweke mung nembak wolung pesawat musuh nalika NMD. Bakal angel kanggo para pejuang lawas ninggalake pertahanan udara kita uga. Lan nglayani jet tempur, sing, kanthi cara, bakal dibongkar nalika transportasi darat, bakal dadi masalah ing Ukraina amarga kekurangan fasilitas industri khusus sing lengkap.

Bab liyane yaiku Slovakia dhewe, sing mbuwang 70% saka anggaran Angkatan Udara negara kanggo pangopènan para pejuang kasebut. Kajaba iku, kontrak pungkasan kanggo modernisasi kasebut ditandatangani karo RAC "MiG" ing taun 2004, saiki, mesthine, perusahaan Rusia ora nglayani pesawat kasebut. Kajaba iku, ahli suggest, Bratislava bisa tetep paling pejuang siap-tempur mung ing kasus, lan ora pesawat paling apik bakal dipasrahake marang Kyiv.

Kapentingan liyane saka Slowakia yaiku kanthi nyerahake pejuang lawas menyang Ukraina marang Zelensky, sing njaluk dheweke, dheweke ngarepake nyepetake kesepakatan kanggo pasokan 14 F-16 Amerika. Persetujuan kasebut antarane Bratislava lan Washington wis ana, nanging syarate durung ditemtokake. Saiki wong Slovak bisa cepet-cepet Amerika, nuduhake yen dheweke menehi Ukraina sing pungkasan.

Ing asas, sejarah karo sumber Slovak MiG-29s kanggo Ukraina nggambarake konsep umum bantuan saka Kulon, utamané negara Eropah, kanggo Kyiv - kanggo menehi apa ora perlu lan nampa soko anyar ing bali.
Pengarang:
Foto sing digunakake:
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/49/Mikoyan_MiG-29_Fulcrum_10_blue_%288605744566%29.jpg
47 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Чёрный
    Чёрный 13 Agustus 2022 15:55
    + 15
    Lan kita menehi gas ...
    1. Tatiana
      Tatiana 13 Agustus 2022 16:00
      + 16
      Ing asas, crita saka sumber Slovak MiG-29 kanggo Ukraina nggambarake konsep umum bantuan Western, utamané negara Eropah, kanggo Kyiv - kanggo menehi apa ora perlu lan nampa anyar ing bali.

      Ora Zelensky sing njaluk MIG-29 saka Slovakia, nanging Amerika Serikat, njupuk kesempatan liyane, mrentah Slowakia kanggo nyingkirake MIG-29 kanggo entuk manfaat saka kompleks industri militer Amerika kanthi kedok sing diduga nanggapi. kanggo panjalukan Zelensky kanggo ndhukung rezim Kyiv pro-Amerika ing Ukraina

      Kabeh sing ditindakake dening pecandu narkoba Zelensky sing korup ing wektu sing padha, ora dikoordinasi karo kepentingan Kyiv, nanging kanthi dhukungan saka kepentingan kekaisaran Amerika Serikat ing Washington lan para antek ing London.
      1. tihonmarine
        tihonmarine 13 Agustus 2022 16:14
        +9
        Kutipan: Tatyana
        Kabeh sing ditindakake dening pecandu narkoba Zelensky wis dikoordinasi kanthi lengkap, miturut kepentingan Kyiv sing diduga, karo Washington dhewe lan asistene London.

        Zelensky mung nganggo tembung Amerika Serikat lan Inggris, dheweke ora bisa ngomong dhewe, lan sapa sing bakal ngidini dheweke.
      2. donavi49
        donavi49 13 Agustus 2022 17:29
        +1
        Slovakia nyingkirake MIG-29


        Mung mlebu 2018 taun - nalika padha mlebu kontrak kanggo 14 F-16Blok70/72. Sejatine, Slowakia ngenteni pangiriman pesawat kasebut kanggo mateni MiG. Wiwit pangiriman nganti 2024, kita nemokake skema babagan cara nransfer MiG lan ing wektu sing padha ora ditinggalake tanpa klompok tugas (saliyane perang, ana tugas sing penting banget kanggo awake dhewe - kanggo ndharat pesawat, nanggapi. kanggo nglanggar, mabur mubeng utawa njupuk ngiringan, lsp). P.).
    2. analis
      analis 13 Agustus 2022 16:59
      +1
      Slowakia ngarep-arep yen Ceko bakal mbantu lan, ing kasus iki, nglindhungi saka udhara.

      Ing dina liyane, sawise kerjo bareng karo wong Hungaria, dheweke dhewe mbayar transit lenga liwat Ukraina, nanging langsung nyepak Ceko, sing duwe syaraf takon kanggo nuduhake sawetara karo wong-wong mau ...

      Ketoke Slowakia rampung lali babagan orane bumerang?wassat
  2. mad gedhe
    mad gedhe 13 Agustus 2022 15:57
    +6
    Tulus bela sungkawa kanggo pilot mabur, yaki lungguh ing kokpit saka wunderwaffes iki. Pesawat saka seri pisanan kanggo penerbangan ngubengi cerobong asep kamar ketel.
    1. 4 ikit
      4 ikit 13 Agustus 2022 16:32
      +2
      mad big: Tulus bela sungkawa kanggo pilot pesawat, yaks lungguh ing kokpit.......

      Aku elinga carane An-26 tabrakan cedhak Kharkov karo kadet saka sekolah penerbangan, carane akeh tega lan condolences ana kanggo bocah-bocah enom sing ngimpi langit. Saiki "lanang" kaya ngono lagi nyiapake pilot F-16 lan entuk pengalaman saka ahli bom karpet.
      1. mad gedhe
        mad gedhe 13 Agustus 2022 16:39
        +4
        Aku ora simpati. "Perampokan" ing cedhak Kharkov minangka akibat saka inkompetensi sing jelas lan upaya kanggo nutup rong mangkuk jamban kanthi buritan siji. F-16 lan dongeng babagan tumbas bakal dadi link ing rantai sing padha. Wong lanang ora bakal dilebokake ing kabin. Sejatine ora ana penerbangan. Sampeyan isih bisa wong tuwa. Nanging ing loro kasus kasebut, dheweke dadi korban.
    2. Bshkaus
      Bshkaus 13 Agustus 2022 17:10
      -8
      Pesawat saka seri pisanan kanggo penerbangan ngubengi cerobong asep kamar ketel.

      papat panggonan kuwi saka "seri pisanan", Integrasi kanggo nggunakake senjata NATO, wis dijupuk metu karo sistem anti-radar, yen ora kabeh, banjur bagean pinunjul saka pertahanan udhara Federasi Rusia ing sisih tengen bank. Dnieper ing steppes Kherson, lan njupuk menyang akun kabeh kreteg sing dipatèni, liwat kang 100 saka 20 padha alamiah ditembak mudhun pluru murub, replenishment saka nimbali udhara, kanggo sijine iku mildly, iku angel.
      1. mad gedhe
        mad gedhe 13 Agustus 2022 17:42
        +3
        Wong enom, umurmu pira? Ana wong diwasa ing kene. Kanthi kawruh sampeyan, mung lungguh ing sensor.
        1. Bshkaus
          Bshkaus 13 Agustus 2022 19:50
          -3
          Wong enom, umurmu pira? Ana wong diwasa ing kene. Kanthi kawruh sampeyan, mung lungguh ing sensor.

          Sampeyan mutusake kanggo ngremukake aku kanthi kecerdasan lan umur?
          Nawakake ijazah liyane, jumlah makalah ilmiah, lan liya-liyane kanggo ngadhepi omong kosong. Iku adoh saka kasunyatan sing bakal kesandhung, aku petinju apik, i.e. sinau lan digandhengake karo kompleks industri militer, nganti dheweke ngirim kabeh iki setahun kepungkur kanthi telung surat
          1. mad gedhe
            mad gedhe 13 Agustus 2022 20:30
            +2
            Nyingkiri lara. Boxer saka kompleks industri militer.
          2. Boikot
            Boikot 13 Agustus 2022 20:43
            +1
            , Aku kothak uga, i.e. educated
            Langsung katon yen petinju, retorika ing tingkat walikota Kyiv. Ing endi sesambungan antarane tinju lan pendhidhikan mung bisa diucapake dening dheweke.
            1. Bshkaus
              Bshkaus 13 Agustus 2022 21:51
              -4
              Langsung katon yen petinju, retorika ing tingkat walikota Kyiv.

              Aku bakal ing tingkat saka walikota Kyiv, aku bakal nganggo Ukrainia. Lan ya, sampeyan kudu komunikasi nganggo basa sing bisa dingerteni nggunakake alegori primitif. Liyane wis suwe ora dingerteni ing kene
          3. Dart
            Dart 14 Agustus 2022 17:52
            0
            Njaluk ngisor bunk!
    3. donavi49
      donavi49 13 Agustus 2022 17:34
      0
      MiG Slovak diupgrade dadi bomzhSM ing 15-17 taun.
      Perdana Menteri Slovak Peter Pellegrini ngumumake tanggal 5 Juni yen negarane arep mlebu kontrak karo Rusia kanggo layanan armada MiG-29 Angkatan Udara sing regane € 100 yuta. Penandatanganan kasebut bisa ditindakake "ing sawetara dina sabanjure," miturut pratelan saka pimpinan Slovak nalika ngomongake wartawan sawise sawetara rembugan Rusia-Slovak ing Moskow.


      Utamane, update kena pengaruh avionik, HUD anyar dipasang, layar multifungsi warna anyar dipasang, radar dianyari - kanthi transfer unit menyang pangkalan anyar.


      Uga, wong Slowakia dhewe nyoba nggawe kanca MiG karo TSA Kulon.

      Secara total, MiG Slovak luwih apik tinimbang 97% saka Ukrainia.
      1. mad gedhe
        mad gedhe 14 Agustus 2022 07:44
        -3
        Kinerja penerbangan, jarak penerbangan lan sakumpulan gaman uga tambah 97%.
        1. donavi49
          donavi49 14 Agustus 2022 08:32
          +1
          Ora, nanging miturut negara nyata, konfigurasi pesawat Slovak bisa dibandhingake karo MiG-29MU, lan padha Piece.

          Lan ya, karakteristik penerbangan +/- padha karo MiG-35 - amarga UVT disusupi nganti mati ing taun 00-an. Range +/- cukup, padha nggunakake salah siji interceptions liwat wilayah utawa dagger gropyokan konco baris, nanging ora adoh. Sakumpulan senjata - Slovaks nggantung Kharma, sing tegese ...
          1. mad gedhe
            mad gedhe 14 Agustus 2022 08:38
            -2
            Sampeyan pancen nggawe aku ngguyu esuk iki. Jujur.
  3. Komentar wis dibusak.
  4. roket757
    roket757 13 Agustus 2022 15:59
    +4
    Zelensky njaluk Slovakia batch pesawat MiG-29
    . Pitakonan yaiku ... kenapa Kukuevsky mabur yen ora bisa nulungi pasukan kanthi cara apa wae ???
    Pasang amunisi / misil fiss khusus lan tembak saka kadohan ???
    Sing nduweni duwe akeh barang sing menarik ing arsenals, ya. Bakal padha menehi kanggo Kukuevskys ... paling kamungkinan padha bakal.
    Umumé, acara bakal nuduhake apa lan carane, nanging tansah disiapake kanggo skenario paling awon.
  5. mesin neraka
    mesin neraka 13 Agustus 2022 16:00
    0
    Aku ngelingake kabeh wong!
    Vladimir Putin: Bakal ana respon cepet kanggo gangguan ing NVO!
    Sapa wae sing ujar yen intervensi yaiku nalika tentara NATO mlebu, mula pitakonan kasebut kanggo ngisi. Lan apa sing nyegah Amerika Serikat ngirim rudal 300 km? Pesawat kanthi rudal 300 km? Sawise kabeh, dheweke ndeleng manawa Kremlin ora nanggepi. sembarang cara.
    Ya, iki dudu campur tangan, mung menehi dhuwit, gaman / amunisi, padha perang ekonomi. marang kita, sumber mercenaries, sumber Intelligence, instruktur
    Lan sampeyan ngomong yen iki dudu gangguan?!
    1. angkot 11
      angkot 11 13 Agustus 2022 16:12
      -2
      300 km iki bakal dadi garis abang. Pembangkit tenaga nuklir kita tiba ing zona iki. Lan wong-wong sing durung berkembang iki mesthi bakal nyoba kanggo mencet. Aja lali yen permusuhan diwiwiti amarga ancaman muncule senjata kasebut. NWO bakal dadi perang. Negara-negara digunakake kanggo nglawan mungsuh kita. Stingers ing Afghanistan ora mandheg amarga kelembapan, ta?
      1. mesin neraka
        mesin neraka 13 Agustus 2022 17:29
        -7
        Mesthi wae, 300 km minangka garis abang! Apa sampeyan yakin? Ketoke, malah rudal nuklir menyang Moskow minangka provokasi umum sing ora kudu digatekake kanggo para jenius Kremlin kita.
  6. KCA
    KCA 13 Agustus 2022 16:04
    +7
    Kene padha ajeg guyon liwat kasunyatan sing numpes pesawat luwih saka padha ing / ing, pangiriman kuwi, iksperd, sampeyan njupuk menyang akun? Iku gampang kanggo NATA carane akeh SU-25s lan MIG-29s padha dikirim, saliyane apa. Aku bungah yen "sedulur" ora diwenehi SU-27, pesawat pertahanan udara mbebayani
  7. trafllot1832
    trafllot1832 13 Agustus 2022 16:06
    -2
    Kita ngontrol langit ing paprangan, ditambah jarak maksimal misil udara-ke-udara.
  8. asu ajag88
    asu ajag88 13 Agustus 2022 16:08
    +4
    Ya, ora perlu ngemis ... mungsuh kita ndhukung mungsuh kita ... Slovak padha scum karo liyane
    1. pelaut Romawi
      pelaut Romawi 13 Agustus 2022 16:19
      +4
      Nalika Perang Patriotik Agung, Slovakia nimbali lan ngulungake Nazi Jerman rong atus ewu wargane, sing perang ing sisih Jerman kanthi kekejeman sing luwih gedhe tinimbang Jerman.
  9. Aron Zaavi
    Aron Zaavi 13 Agustus 2022 16:12
    +2
    Apa dheweke wis numpes 270 pesawat ing Ukraina? Iki apik tenan. recourse
  10. kit88
    kit88 13 Agustus 2022 16:13
    + 12
    Angkatan Udhara Slovak bersenjata nganti 12 pejuang MiG-29, loro ing antarane latihan

    Ya, ora latihan, nanging latihan pertempuran, i.e. cemlorot. Iki prabédan amba.
    Ora ana radar ing kembar MiG-29, bisa murub roket termal lan gaman tanpa arah.
  11. Vladimir Vladimirovich Vorontsov
    Vladimir Vladimirovich Vorontsov 13 Agustus 2022 16:14
    +1
    Ing asas, crita pasokan Slovak MiG-29 kanggo Ukraina nggambarake konsep umum bantuan Barat, utamané negara Eropah, Kyiv iku kanggo menehi adoh apa ora perlu lan nampa soko anyar ing bali

    ***
    - Promosi: Ganti peralatan lawas kanggo sing anyar ...


    ***
  12. Tukang Pasang65
    Tukang Pasang65 13 Agustus 2022 16:33
    +3
    Miturut sawetara laporan, ing layanan karo Angkatan Udara Slovak kasusun saka nganti 12 pejuang MiG-29, loro kang trainer. Kondisi mobil liyane uga ora dingerteni.
    Ing ngendi sejatine penulis sinau? Apa angel mangertos apa sing sampeyan tulis? Jujur, kaya ing dagelan mau, wong 4 padha ngumpul ing garasi, lan papat padha ngombe, apa sing ditindakake liyane durung dingerteni. ngguyu ngguyu ngguyu
  13. RED_ICE
    RED_ICE 13 Agustus 2022 16:49
    0
    "Langit ing negara kasebut dikontrol dening Angkatan Udara RF ......" ngguyu ing aula)))) penulis saka planet endi dheweke mabur?
  14. Bshkaus
    Bshkaus 13 Agustus 2022 17:06
    +1
    Aku ora bakal ngomong nyuwun, minangka wong sing manggon ing Slowakia lan komunikasi karo wong sing beda saben dina, kalebu siji pilot saka MiGs sing kondhang iki, aku bisa ngomong yen wong Slowakia siap nransfer kabeh menyang kartrid pungkasan menyang Ukraina supaya Ukrainians ngalahake Rusia. Ternyata, dheweke nandhang dendam ing taun 1968.
    Lan kanthi mangkono, sampeyan ora kudu ngapusi dhewe yen Slowakia bakal tetep tanpa celana: sepisanan, iku anggota NATO, lan kaping pindho, saiki Republik Ceko lan Polandia nutup babagan pertahanan udara. Kaping telu, kanggo ngganti MiG, dheweke ngenteni F16, kaping papat, yen ana wong sing mutusake kanggo nusuk irunge, banjur deleng paragraf 1 kanthi kabeh akibat.
  15. AnalystJack
    AnalystJack 13 Agustus 2022 17:06
    0
    Kanthi jagad ing benang - kaos telanjang
    1. Mauritius
      Mauritius 13 Agustus 2022 18:45
      0
      Kutipan saka AnalystJack
      Kanthi jagad ing benang - kaos telanjang

      Mung ora dadi secara harfiah. Supaya sampeyan ora keselak. Ora mungkin perang nganggo macem-macem gaman.
  16. pogis
    pogis 13 Agustus 2022 17:08
    0
    Nanging Ludomania.
  17. donavi49
    donavi49 13 Agustus 2022 17:37
    +3
    Saliyane MiG, Slovakia nyerahake 4 Suzanne-2, sing dituku maneh ing wulan Mei.


    4 liyane bakal ditransfer ing Agustus-September. Padha nyatakake yen iki instalasi anyar, saka pabrik.
    1. Mauritius
      Mauritius 13 Agustus 2022 18:52
      0
      Kutipan saka donavi49
      4 liyane bakal ditransfer ing Agustus-September.
      Ndhukung pabrikan sampeyan. wong bodho Mung Ukraina utang sapa, ngapura kabeh kabeh. Nyuwun
    2. Castro Ruiz
      Castro Ruiz 13 Agustus 2022 20:43
      0
      donavi49
      Ora transfer, didol. Kanggo dhuwit.
      Iki prabédan.
      1. donavi49
        donavi49 13 Agustus 2022 22:12
        +1
        sing dituku ing Mei.


        Ya, aku nulis iki. Mung transfer nyata saka batch pisanan. Iki minangka batang dawa - kaliber 52, kaya Caesar.
    3. Roso 56
      Roso 56 14 Agustus 2022 17:31
      0
      Slovakia nyumbang 4 Suzanne-2,

      Bocah-bocah wadon iki uga bakal dikreditake marang kita. wassat
  18. Mauritius
    Mauritius 13 Agustus 2022 18:38
    -1
    Kyiv iku kanggo menehi adoh apa ora perlu lan nampa soko anyar ing bali.
    Iki minangka Persaudaraan NATO. Nyuwun Wiwit awal kita bakal mangan sampeyan, lan banjur, saben wong dhewe.
  19. yowis
    yowis 13 Agustus 2022 19:18
    0
    Kutipan: "Pinten iki" bantuan persaudaraan "bakal migunani kanggo Kyiv pitakonan amba." Pungkasan kutipan.
    Iki dudu "bantuan", nanging minangka wujud keterlibatan ing perang agresif agresif koalisi nglawan Federasi Rusia.
    Pitakonan ora babagan migunani kanggo "Kyiv", nanging babagan jumlah cilaka lan karusakan ing Federasi Rusia. Kanggo keterlibatan iki, Slowakia lan kabeh liyane kudu mbayar ganti rugi sawise kekalahan (sing kudu ngawasi diplomasi domestik kanthi ati-ati supaya ora lolos).
  20. isv000
    isv000 14 Agustus 2022 12:29
    0
    Apa tas plastik kalebu?
  21. Viktor Sergeev
    Viktor Sergeev 14 Agustus 2022 14:56
    0
    Ketoke akeh pilot sing kudu dibuwang.
  22. Roso 56
    Roso 56 14 Agustus 2022 17:29
    0
    Kaca bodho kanggo wektu cendhak. lol
  23. Evilillion
    Evilillion 15 Agustus 2022 07:49
    -1
    Slovak mung mbantah kabeh.