Review militèr

Kasangsaran dawa saka rezim Pinochet lan pungkasane sedih ing urip diktator

121
Kasangsaran dawa saka rezim Pinochet lan pungkasane sedih ing urip diktator

Dina iki kita bakal ngrampungake crita babagan Chili ing jaman Allende lan Pinochet lan ngomong babagan upaya liberalisasi rezim junta, penuntut pidana Pinochet lan kanca-kancane, uga liberal Rusia - penggemar diktator Chili.


Upaya liberalisasi rezim junta


Ing pungkasan 70s abad XX, Pinochet wiwit nyoba kanggo whitewash piyambak lan rezim Chili ing mata masyarakat donya. Dheweke malah ngandika ing wawancara:

"Aku dudu diktator, aku mung duwe pasuryan sing nesu."

Bener, "nesu":


Pinochet lan associates, 1973

Dheweke uga ngandika:

"Iki ora tau dadi diktator. Iku dictabland."

("Demokrasi" - saka tembung Latin dura - hard, lan blanda - alus).

"Aku Demokrat, nanging ing pangerten tembung kasebut. Iku kabeh gumantung apa sing diinvestasikan ing konsep demokrasi.

Lan luwih:

"Demokrasi ngandhut wiji saka karusakan dhewe; demokrasi kudu adus getih saka wektu kanggo wektu supaya tetep demokrasi."

Ing taun 1977, Badan Intelijen Nasional (DINA) sing misuwur diowahi dadi Pusat Informasi Nasional.

Kanggo menehi kekuwatan Pinochet paling ora kaya legitimasi, referendum dianakake tanggal 4 Januari 1978, sing diarani "Konsultasi Nasional babagan program politik Presiden Augusto Pinochet." Pamilih padha meksa malah liwat ballots, ngendi gendéra Chile digambaraké ing "kanggo" lapangan, nalika persegi dowo ireng ditampilake ing "marang" lapangan.

Voting ditindakake ing sangisore pengawasan ketat militer lan layanan khusus. Ing swasana wedi umum, Pinochet bisa entuk 78% swara, nanging meh ora ana negara ing donya sing nganggep pentinge asil "konsultasi" kasebut. Nanging, Pinochet nyatakake dheweke minangka "presiden konstitusional" suwene 8 taun kanthi hak milih maneh (nanging, ing taun 1986, pemilihan ora nate ditindakake).

Ing brink perang karo Argentina


Ing Desember ing taun 1978 sing padha, Chili meh perang karo Argentina amarga banyu lan pulo Selat Beagle (dijenengi miturut kapal sing misuwur ing ngendi Charles Darwin lelungan), sing misahake pulo utama Kapuloan Tierra del Fuego. saka Kapuloan Oste dumunung ing sisih kidul, Navarino lan cilik liyane.

Ing tanggal 2 Mei 1977, komisi arbitrase internasional ngakoni dheweke minangka wilayah Chili, Argentina ora setuju, persiapane luwih serius: dheweke arep mbuwang tentara 135 ewu wong ing perang, kapal induk, kapal penjelajah. , 4 kapal perusak, 2 korvet, 2 kapal pendarat, 4 kapal selam, 120 tank lan sawetara atus operator waja personel. Chili ing arah kasebut duwe 80 ewu prajurit, ing segara - mung siji kapal selam. Ing babagan gunggunge montor mabur, wadyabala sing nyerang ngluwihi Chili ping telu.

Kanggo operasi kasebut, sing diarani "Kedaulatan", Argentina ngarep-arep bisa narik Bolivia lan Peru kanthi klaim wilayah menyang Chili. Ing rapat pungkasan tanggal 21 Desember, Jenderal Argentina Menendez ngandhani perwira senior Korps III yen bakal ketemu taun anyar 1973 ing Santiago - ing istana presiden La Moneda kanthi gelas sampanye ing tangane.

Nanging, wong-wong Amerika nylametake "putra asu" Pinochet. Liwat saluran ora resmi, Presiden AS D. Carter ngirim statement sing angel banget marang Buenos Aires:

"Yen sampeyan mbuwang siji kerikil, ora preduli sepira cilik, pamrentah Amerika Serikat lan kabeh sekutu NATO bakal nganggep Argentina minangka agresor, kanthi kabeh akibat sing bakal ditindakake."

Argentina ora wani mbantah "gendarme donya": operasi "Kedaulatan" mandheg ing wayahe pungkasan - 4 jam sadurunge wektu sing ditemtokake kanggo ngliwati tapel wates. Liwat mediasi Paus, rembugan antara Argentina lan Chili terus nganti Maret 1985. Pungkasane, wilayah sing disengketakan dipérang ing sadawane dalan Beagle Channel.

1988 plebisit lan asor Pinochet kang


Ing taun 1980, Chile ngadopsi konstitusi anyar sing nyatakake kebebasan pemilihan, partai politik lan serikat pekerja. Nanging, iku kanggo mlebu menyang pasukan mung sawise 8 taun. Tanggal 5 September 1988, plebisit dijadwalake: miturut rencana Pinochet, warga kudu milih supaya dheweke tetep kuwasa. Nanging sanajan ing asor saka Pinochet, kakuwasane ditambahi kanggo taun liyane.

17 partai nyawiji ing siji blok, njaluk panyengkuyung supaya ujar "ora". Antarane wong-wong mau ana uga Demokrat Kristen sing ndhukung Pinochet ing musim gugur 1973. Nanging Patricio Aylwin, sing saiki mimpin Partai Demokrat Kristen, ing Agustus 1973 (sasi sadurunge putsch) nyatakake yen kediktatoran militer luwih apik tinimbang kediktatoran Marxis. Iku Aylvin, kanthi cara, sing dadi presiden anyar Chili.


Patricio Aylwin

Klompok pengamat internasional dipimpin dening mantan Perdana Menteri Spanyol Adolfo Suarez.

Kaya kabeh diktator, Pinochet dhewe percaya laporan media resmi lan laporan para sycophants babagan kesetiaan universal (malah tresna) warga biasa. Nanging rapat umum pungkasan saka mungsuh sadurunge plebisit, kang dirawuhi dening bab yuta wong, nggawe dheweke mangu lan kuwatir.

Panyengkuyung lan mungsuh Pinochet sadurunge plebisit 1988:



Pungkasane, kaget banget Pinochet, mayoritas wong Chile ujar "ora" marang dheweke (ing Chili, plebisit iki asring diarani "Ora Referendum"). Jumlah pamilih yaiku 97,61% saka kabeh pamilih sing kadhaptar, 3 wong (967%) milih nglawan perpanjangan masa Pinochet.

Sawetara argue yen sawise kekalahan, Pinochet kanthi sukarela mundur. Nanging umume peneliti yakin yen dheweke nindakake iki mung amarga kanca-kancane sing paling cedhak ora gelem ndhukung dheweke, ujar manawa sawise kudeta anyar, Chili pungkasane bakal dadi peran wong sing dibuang.

Penuntut pidana Pinochet


Ing taun 1990, Pinochet kapeksa nransfer kuwasa marang administrasi sipil. Dheweke isih tetep dadi komandhan pasukan darat, sing ndadekake kudeta anyar lan bali menyang kuwasa. Pungkasan, sawise 8 taun liyane, diktator tuwa kasebut mundur, dadi senator seumur hidup lan nampa kekebalan saka tuntutan pidana ing Chili.

Nanging kanthi ora sengaja, dheweke entuk pukulan sing ora dikarepake - ing London, ing ngendi dheweke mabur kanthi undangan saka Kementerian Pertahanan Inggris lan ing ngendi dheweke ngrancang perawatan ing salah sawijining klinik swasta. Ing kene, tanggal 16 Oktober 1998, Pinochet ditangkep kanthi basis surat perintah sing ditanggepi dening pengadilan ing Spanyol kanthi panyuwunan warga negara iki nalika ditindhes dening rezim Pinochet.

Tilas diktator kasebut ditahan ing omah kira-kira setaun setengah, nanging dibebasake ing Maret 2000. Nanging, ing wulan Agustus taun sing padha, Mahkamah Agung Chili nyabut kekebalan senator Pinochet. Saiki dheweke wis dituntut ing tanah air - kanthi tuduhan kasus sing ana gandhengane karo pembunuhan, penculikan lan nyiksa mungsuh politik. Nanging setaun sabanjure, pengacara Pinochet kasil ngendhegake penuntutane kanthi alasan yen terdakwa wis pikun lan ora ngerti inti saka pitakonan sing ditakoni.


Pinochet tuwa ing pengadilan

Tanggal 11 Maret 2000, presiden sosialis pisanan sawisé Allende, Ricardo Lagos, dadi kuwasa ing Chili.


Ricardo Lagos

Ing Januari 2001, pengadilan Chile wis mutusake supaya Pinochet tanggung jawab kanggo nglanggar hak asasi manungsa. Dheweke maneh diselehake ing tahanan omah suwene setengah wulan. Nanging, wektu iki mantan diktator bisa nyingkiri tanggung jawab - maneh kanthi pretext demensia pikun. Nanging saiki Pinochet kudu mundur dadi senator kanggo urip.

Ing taun 2004, kantor kejaksaan entuk resumption saka kasus pidana ing episode anyar. Pinochet saiki uga dituduh nylewengake lan nyingkiri pajak. Lan maneh - ora kasil.

Penuntut pidana saka asosiasi Pinochet


Ing wektu iku, akeh rekan Pinochet sing disalahké. Contone, mantan kepala Dirección de Inteligencia Nacional (DINA) Manuel Contreras, pejabat senior DINA Marcelo Moren Brito lan Brigadir Jenderal Miguel Krassnoff dihukum. "Eksploitasi" Contreras lan Morena Brito regane 300 taun penjara (saben).


Manuel Guillermo Contreras ing pakunjaran Punta Peuco, 2004. Tilar donya ing 2015


Konvoi Marcelo Moren Brito, tilar donya ing rumah sakit militer ing Santiago ing taun 2015

Miguel Krasnov dihukum ing pirang-pirang pengadilan kanthi total 60 taun lan 4 dina ing pakunjaran, lan 30 taun liyane ditambahake ing absen ing Prancis - pengadilan Chile ngakoni keputusan iki saka kanca-kancane Prancis.


Miguel Krasnov ing salah sawijining sidang pengadilan

Aku kudu ngomong yen Miguel Krassnoff kayane wis mutusake kanggo ngonfirmasi kesahihan paribasan Rusia yen apel ora tiba adoh saka wit apel. Dheweke putra saka Kolonel Pengawal Putih Semyon Krasnov, ponakan Ataman Pyotr Krasnov, sing, kaya sing sampeyan ngerti, nalika Perang Patriotik Agung mimpin Direktorat Utama Pasukan Cossack saka Kementerian Kekaisaran Jerman saka Wilayah Wétan sing Dikuwasani. Lan Semyon Krasnov dadi jenderal utama ing Wehrmacht. Peter lan Semyon Krasnov digantung kanthi putusan pengadilan Soviet tanggal 16 Januari 1947. Lan mbah kakungipun Miguel, centurion Vladimir Marchenko, extradited menyang USSR bebarengan karo Semyon Krasnov, didakwo saka Kadurjanan perang lan tilar donya ing salah siji saka kamp Siberian.

Garwane Semyon Krasnov sing ngandhut bisa lolos saka kemah ing Lienz. Ing Tyrol Austria, dheweke nglairake anak lanang lan ing taun 1948 pindhah menyang Chile. Kene, Mikhail Semenovich Krasnov-Marchenko, sing dadi Miguel, dadi algojo wong saka negara sing sheltered kulawarga iki.

Ing Juli 2018, sangang pensiunan personel militer didakwa lan disalahake amarga nyulik, nyiksa lan mateni Victor Jara.

Pati Pinochet


Pinochet dhewe, kaya sing wis dakkandhakake, ora bisa dikunjara. Diktator tilar donya amarga infark miokard tanggal 10 Desember 2006. Nalika seda, dheweke umure luwih saka 91 taun. Putrine Lucia, sing minangka salah sawijining ideolog rezim junta lan dadi anggota pimpinan Gerakan Aksi Nasional sayap tengen, ngandika ing rapat sungkawa, nyebutake kudeta militer tanggal 11 September 1973 "semangat kebebasan. " sing "madhangi" Chili.


Panguburan Pinochet

Nanging, amarga sawetara alasan, wong Chili ora setuju karo Lucia. Kabar sedanipun Pinochet ditampa dening wong-wong mau kanthi bungah banget. Mula layoné dikremasi, lan panggonan ngubur awu diklasifikasikaké, amarga panguwasa wedi, yen bakal najis terus-terusan.

Garwane Pinochet umure 98 taun lan tilar donya tanggal 16 Desember 2021. Ing taun 2007, dheweke lan papat anak-anake, kalebu Lucia sing kasebut, diadili kanthi tuduhan nylewengake dana umum. Kanggo sawetara wektu, anggota kulawarga diktator ditahan ing omah. Nanging, kaya sing sampeyan duga, proses iki uga muspra.

Minangka kanggo pambiji asil pamrentahan Pinochet, kanggo dangu ing Chili padha nyoba kanggo ningkataké téori "gambar", miturut kang ing junta ana ora mung ala, nanging uga apik. Upaya iki ngalami ambruk pungkasan ing 2014, nalika Chili ngliwati Prohibe homenaje y/o exaltación de la dictadura cívico hukum militèr, sing nglarang "ngurmati utawa ngluhurake kediktatoran militer-sipil."

Apa ana bedhil mesin ing Rusia?


Pinochet mbok menawa diktator manca paling misuwur ing USSR; kabeh generasi Soviet padha digawa munggah ing gething kanggo wong. Iku kabeh liyane ngageti sing ing Rusia dumadakan wis akeh admirers, sing nganggep piyambak liberal paling kondhang. Yulia Latynina, contone, tau ngandika:

"Pinochet nembak 5 commies lan nggawe keajaiban."

Bab iki keajaiban palsu kita wis ngandika, kita ora bakal mbaleni dhéwé. A. Sakharov sing kondhang, sinau babagan kudeta militer, dikirim Pinochet surat obsequious takon kanggo ngurus Pablo Neruda. Isine baris iki:

"Pati kasar saka wong gedhe iki bakal dadi peteng kanggo wektu sing suwe ing jaman rebirth lan konsolidasi Chili sing wis sampeyan umumake."

Secara harfiah, publicist M. Leontiev ngaku tresna marang Pinochet:

“Pinochet lan rakyate ora ngapusi sapa-sapa. Dheweke ngowahi ekonomi Chili dadi paling sregep ing Amerika Latin. Ingkang utama yaiku jenderal nggawe sistem sosial sing efektif, dibangun kanthi prinsip sing bener-bener liberal ... Pinochet nyritakake babagan carane Amerika ngrusak dheweke, ora gelem nyuplai Chile. gaman. Lan carane negara iki diluwari ing babagan iki dening komunis China, Afrika Kidul lan Israel.

Mantan Wakil Perdana Menteri lan Menteri Keuangan A. Lifshits ngomong kanthi simpatik babagan Pinochet:

"Chile minangka conto apa sing bisa ditindakake pemerintah lan reformasi pasar sing kuat."

Ing Rusia Yeltsin, kabeh klompok admirers saka diktator iki teka kuwasa ing negara. Nyoba kanggo rehabilitasi Pinochet digawe maneh ing 80s pungkasan, nalika dumadakan wiwit wara-wara wong ora tiran, nanging Juruwilujeng negara. Lan kita mutusake manawa pengalaman reformasi sing ditindakake kanthi gunpoint bisa dadi larang banget lan migunani.

Lan ing taun 1991, sawise Yeltsin dadi kuwasa, dikirim menyang Chili saklompok gedhe saka ekonom enom, antarane kang, contone, Chubais, Koch, Naishul, Lvin, Vasiliev, Boldyrev lan liyane. Kabeh wong seneng karo lelungan kasebut, kajaba Boldyrev. Bali menyang Moskow, B. Lvin nulis ing koran Jam Sibuk:

"Aku, nyebutake geni kritik, siap ngomong babagan keagungan Pinochet. Ya, dheweke pancen wong gedhe."

Wiwit taun 1993, Lvin manggon ing AS, kerja ing Bank Dunia.

Dikandhakake yen ing taun 1994, pejabat enom saka tim Sobchak, Alfred Koch, dadi banget duka nalika ninggalake tas kerja ing papan Komisi Reformasi Ekonomi Dewan Kota. Alesan kanggo kasenengan yaiku kasunyatan manawa portofolio iki diwenehake marang dheweke kanthi pribadi dening Augusto Pinochet. Saking bungahe Koch, koper mau dibalekake kanthi slamet.


A. R. Kokh - Ketua Komite Negara Federasi Rusia kanggo Manajemen Properti Negara (1996-1997), Wakil Ketua Pemerintah Federasi Rusia (1997), Direktur Umum Gazprom-Media holding (2000-2001), terdakwa ing kasus pidana babagan penyalahgunaan jabatan, diakhiri kanthi amnesti. Ing 2015, dheweke pindhah menyang Jerman lan ing wulan Agustus taun sing padha, kanggo ngurmati Hari Kamardikan Ukraina, dheweke nyelehake kembang ing kuburan S. Bandera.

Ing 2015, Vyacheslav Igrunov, mantan dissident, salah siji saka ngedegaken saka partai Yabloko, wakil saka Duma Negara saka telung convocations pisanan, ing Interview karo Lenta, ngandika bab rapat-rapat karo peserta ing trip kanggo Chile:

"Kita duwe debat sing abot banget babagan topik iki.
Dheweke mikir sawise lelungan kanthi cara iki: nyiksa populasi supaya bisa nyuda tenaga kerja ... kanggo konsentrasi sumber daya ing tangan sawetara supaya sawetara iki bisa bersaing ing pasar internasional.
Aku marang wong-wong mau: cara iki bakal mimpin kanggo serangan lan ambruk negara.
Dheweke mangsuli yen dheweke ngerti, amarga tugas utama yaiku nyirnakake serikat pekerja.
Aku mbantah manawa bisa rembugan karo serikat pekerja, lan tanpa dheweke bakal ana protes radikal lan "liar".
Tanggepan dheweke kanggo ujarku kaget: "Apa, kita ora duwe bedhil mesin?"
Gagasan babagan kekuwatan sing kuat ora babagan negara, nanging babagan diktator sing ngrusak rakyat lan nindakake reformasi. Tembung "breaking liwat dhengkul" ing lingkungan iki muncul cukup awal.

Ora ana bantahan saka wong sing kasebut ing wawancara iki.


V. Igrunov

Nyoba digawe kanggo extrapolate acara Chili menyang Rusia. Sawise nggawe proporsi sing ana hubungane karo populasi, ditemtokake yen, yen implementasine rencana reformasi miturut resep Pinochet, saka 770 nganti 800 ewu wong kudu ngalami penindasan ing Rusia.
Pengarang:
121 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Wilayah-25.rus
    Wilayah-25.rus 19 Agustus 2022 04:38
    + 22
    oh ya-ah-ah-ah ... kabeh iki "liberal karo pasuryan ayu" mung menehi free rein! Pertumpahan getih kuwi bakal diatur ing impuls "kanggo kabeh sing becik marang kabeh sing ala" wassat
    1. Cottondraton
      Cottondraton 19 Agustus 2022 06:11
      + 15
      Pancen bener. Iku lucu kanggo nonton nalika liberda, kaya Latin lan co., squeals babagan "arbitrariness saka panguwasa lan diktator", nang endi wae ing rapat umum, nalika sawetara bodho mbalang watu ing polisi, lan banjur njaluk istilah kanggo iku ... Sanalika dheweke mbukak cangkeme, sampeyan bakal ngerti manawa papan kanggo para penyayang kebebasan kasebut ana ing endi wae ing rumah sakit jiwa ...
      1. Komentar wis dibusak.
  2. stroybat ZABVO
    stroybat ZABVO 19 Agustus 2022 04:41
    + 26
    Ing 7 hello saka Argentina.
    Kita padha ditampilake coffin karo Pinochet ing TV .... kanggo kula iku kaya ngimpi njijiki elek kanggo ndeleng carane antrian baris munggah kanggo coffin, lan sawetara Chilean passionately ngambong mayit Pinochet, matur nuwun kanggo nyimpen kita saka komunisme.
    Supaya dheweke tangi lan ngambung sampeyan, sing tresna marang dheweke.
    1. hohol95
      hohol95 19 Agustus 2022 07:23
      + 14
      Dheweke dicium dening wong-wong sing ngrebut saoi "potongan Chili" ing ngarsane!
      Lan wong-wong sing isih ngenteni sanak-sedulure sing ilang, pengin urip maneh, banjur digantung ing gantungan!
    2. mat-vey
      mat-vey 19 Agustus 2022 07:26
      +7
      Aku meh setuju banget ... mung sing Salvador Allende sabenere komunis (bisa uga dheweke nganggep awake dhewe kaya ngono) tansah nuwuhake mamang ... Ora saben wong sing kenal karo Marx dadi komunis nyata - sawetara gagasan fitnah sing digawe ing sirahe. ... Lan ora dingerteni sapa sing luwih nggegirisi lan mbebayani - diktator langsung, utawa juru interpretasi ide kesetaraan manungsa (oportunis tansah mbebayani) ..
      1. Aviator_
        Aviator_ 19 Agustus 2022 07:59
        +7
        .Lan ora dingerteni sapa sing luwih medeni lan luwih mbebayani - diktator sing terang-terangan, utawa juru interpretasi ide kesetaraan manungsa (oportunis tansah mbebayani) ..
        Lan apa, conto loro-lorone ora cukup kanggo ngomong kaya ngono?
        1. mat-vey
          mat-vey 19 Agustus 2022 10:48
          +3
          Kadhangkala "sing" ditulis kanggo "liyane" lan kosok balene ..
      2. Kandel
        Kandel 19 Agustus 2022 13:23
        0
        hi Iku khayalan mbebayani kanggo mikir yen kabeh Marxis = komunis. Iki cukup jelas sanajan saka "Fabians" ...
        Fiery "pejuang" tansah mbebayani, lan yen padha isih sangsoro saka Intelligence, kaya Nikita Sergeevich Kh. lan ing umum. eseman
        1. mat-vey
          mat-vey 19 Agustus 2022 14:47
          +1
          Quote: Tebal
          Iku khayalan mbebayani kanggo mikir yen kabeh Marxis = komunis.

          Iku khayalan sing mbebayani yen saben wong sing nyebutake Marx duwe hubungan sing bener karo gagasan sosial babagan kesetaraan, persaudaraan lan keadilan .... Ya, lan Marxisme kaya ngono ...
      3. Sergeyj1972
        Sergeyj1972 19 Agustus 2022 13:51
        +6
        Nanging umume, dheweke dadi pimpinan Partai Sosialis lan ora nate nganggep awake dhewe minangka komunis. Ing Chili, Partai Sosialis lan Partai Komunis wis ana lan isih ana.
        1. mat-vey
          mat-vey 19 Agustus 2022 14:43
          +1
          Kutipan: Sergeyj1972
          Nanging umume, dheweke dadi pimpinan Partai Sosialis lan ora nate nganggep awake dhewe minangka komunis.

          Iku sabenere ing kedok Marxisme sing padha nganggep gagasan fitnah, mbingungake wong lan vulgarizing gagasan komunisme. prabédan manawa dheweke sosialis utawa komunis, lan loro-lorone nuduhake sawetara jinis Marx. .
        2. Kandel
          Kandel 19 Agustus 2022 15:15
          +3
          hi Sergei, sayang, Marxisme luwih tuwa tinimbang "Revolusi Oktober". Muga-muga iki dudu kabar kanggo sampeyan. Ing sawijining wektu, Rothschilds mbiayai "gerakan buruh" ...
          Kegilaan temenan tambah kuwat, saiki lagi mbiayai "pelangi" ...
          Lan supaya kabeh wong mati, lan nenek tetep ing akun tanpa warisan lan memori. eseman
  3. lele
    lele 19 Agustus 2022 05:27
    + 12
    Sugeng enjing kanca-kanca!

    Aku congratulate everyone ing preian, dina iki Apple Spas, preian patronal desa kita. eseman ombenan

    1. Korsar4
      Korsar4 19 Agustus 2022 08:36
      +6
      Sugeng, Konstantin!

      Panas kanggo ngurmati iki ora ngeculake?
      Apa sampeyan entuk asap saka kobongan alas?
      1. lele
        lele 19 Agustus 2022 08:40
        +7
        Sugeng enjing Sergey! eseman

        Kita wis panas ing dina katelu wiwit ngeculake, paling ora bisa ambegan. Kumelun ora tekan kita, ngobong ing sisih liya saka Oka, lan angin wungu kene jenis edan, nanging iki mung nggampangake kanggo kita.
        Nanging ora bakal bisa nyekel buzz nganti suwe, wiwit dina Sabtu suhu mundhak maneh lan minggu ngarep kabeh luwih saka telung puluh. Jagad wis dadi gila lan jagad uga. wassat
        1. Korsar4
          Korsar4 19 Agustus 2022 08:47
          +6
          Kita wis rembugan. Kenangan 2010. Lan sadurunge iku, sing elinga - 1972.

          September wis nyedhak.
          Esuk lan sore cukup nyaman.

          Lan babagan donya - sampeyan ora bisa mbantah. Ing akeh manifestasi.
          1. lele
            lele 19 Agustus 2022 09:37
            +4
            Esuk lan sore cukup nyaman.


            Pancen bener. Lan babagan khusus esuk, artikel lan liya-liyane:

            "Aku tangi esuk iki,
            Ora Luis Corvalan!
            Kene dheweke, kene dheweke
            junta wis kerja." (c) Nyuwun
          2. Kandel
            Kandel 19 Agustus 2022 13:15
            +3
            hi Hello, Sergey. Aku elinga ... Reservoir Izhevsk dropped meh meter ing tingkat ... Saka Solovyovka kanggo Cape Yurovsky 5 menit ing salute siji-kekuatan ing transom. Ing tembung ala, iku banget ala sad
            1. Korsar4
              Korsar4 19 Agustus 2022 15:41
              +2
              Hi Andrew!

              Iki carane babad digawe ing geni gedhe lan bilai liyane.
          3. Pane Kohanku
            Pane Kohanku 19 Agustus 2022 14:06
            +3
            Kenangan 2010.

            Ya, kabeh kobong ing cedhak Moskow, aku kelingan. Ya, lan ora mung sampeyan.
            Nanging aku ora ngelingi Agustus kaya saiki ing St. Petersburg ... opo
            1. Kandel
              Kandel 19 Agustus 2022 14:26
              +2
              Panas? Apa sampeyan ngomong babagan 2010? Lan aku ngomong babagan 1974 ... Aku banjur manggon ing Izhevsk. Malah trem kali nyedhaki dermaga kanthi ati-ati. "Jubilee" luwih gedhe kanthi angel banjur lelayaran saka cethek ...
              Sing sedhih. eseman
              Iku apik banget yen kahanan garing lan kurang banyu ora ngunjungi panggonan sampeyan manggon.
              1. Pane Kohanku
                Pane Kohanku 19 Agustus 2022 14:36
                +2
                Iku apik banget yen kahanan garing lan kurang banyu ora ngunjungi panggonan sampeyan manggon.

                Umumé, ya. Sampeyan bener, Andrei Borisovich.
            2. Korsar4
              Korsar4 19 Agustus 2022 15:42
              +2
              Mulane, sampeyan bungah ing sembarang tetes udan. Ing taun iki ana cukup salju, lan spring wis pungkasan.
              Nanging alas iku garing banget.
        2. frog
          frog 20 Agustus 2022 17:38
          0
          Oh, sampeyan uga geni? Kebakaran lokal sing aneh....
          wis ana luwih saka 4 kilohektar toyvo ...... Mulai teka tanggane ...
  4. parusnik
    parusnik 19 Agustus 2022 05:45
    + 10
    Kabar penahanan lan pakunjaran Miguel Krasnov nyebabake nesu ing antarane bagean Cossacks wilayah Rostov. Dheweke nganggep tumindak kasebut minangka kelanjutan saka perjuangan nglawan komunisme sing ditindakake dening Cossack ing paruh pertama abad kaping 2000. Ing awal taun XNUMX-an, All-Great Don Army lan malah sawetara wakil saka Duma Negara Rusia sibuk babagan release saka Krasnov.
    1. fif21
      fif21 19 Agustus 2022 06:22
      +8
      Kutipan saka parusnik
      Ing awal taun 2000-an, All-Great Don Army lan malah sawetara wakil saka Duma Negara Rusia sibuk babagan release saka Krasnov.

      Jeneng-jeneng saka sprei fasis Jerman bisa announced?
      1. parusnik
        parusnik 19 Agustus 2022 06:34
        + 15
        Mangga, ing taun 2006, Vodolatsky, banjur ataman Don Cossacks, wakil saka Voronin, mabur menyang Chili kanggo mutusake masalah iki.
    2. ermak124.0
      ermak124.0 24 Agustus 2022 07:48
      0
      ah, iki badut sing nganggo klambi?
  5. lele
    lele 19 Agustus 2022 06:12
    + 15
    Pinochet mbok menawa diktator manca paling misuwur ing USSR; kabeh generasi Soviet padha digawa munggah ing gething kanggo wong.


    Ya, aku ora yakin babagan "generasi kabeh", nanging aku ngelingi pemuda pasca-tentaraku kanthi apik lan ngelingi kepiye reaksi kabeh negara menyang kudeta ing Chili, wong pancene empathized karo Allende lan Victor Jara, sanajan sadurunge tentara putsch. sangang puluh persen saka populasi USSR ora ngerti jeneng iki, nanging sawetara wong, mesthi, ora krungu saka Chili.
    Lan kira-kira foto kasebut ora ninggalake kaca koran lan majalah.



    1. BlackMokona
      BlackMokona 19 Agustus 2022 06:17
      +6
      Kutipan: Kucing Laut
      Pinochet mbok menawa diktator manca paling misuwur ing USSR; kabeh generasi Soviet padha digawa munggah ing gething kanggo wong.


      Ya, aku ora yakin babagan "generasi kabeh", nanging aku ngelingi pemuda pasca-tentaraku kanthi apik lan ngelingi kepiye reaksi kabeh negara menyang kudeta ing Chili, wong pancene empathized karo Allende lan Victor Jara, sanajan sadurunge tentara putsch. sangang puluh persen saka populasi USSR ora ngerti jeneng iki, nanging sawetara wong, mesthi, ora krungu saka Chili.
      Lan kira-kira foto kasebut ora ninggalake kaca koran lan majalah.




      Inggih, giliran akeh ing arah katresnan kanggo Pinochet mung siji saka kabeh tembung saka USSR dening 180 derajat. Wiwit kapercayan ana ing ngisor
      1. Kandel
        Kandel 19 Agustus 2022 16:07
        -3
        Kutipan saka BlackMokona
        kuwalikan saka akeh ing arah katresnan kanggo Pinochet mung 180-derajat kuwalikan kabeh tembung saka USSR. Wiwit kapercayan ana ing ngisor

        Nalika padha dianggep Pinochet minangka pengkhianat lan bajingan, padha nindakake. Ora ana "pembalikan 180". Saka nolak kanggo indifference, derajat saka emosi ora kelakon kanggo dangu.
    2. Komentar wis dibusak.
    3. parusnik
      parusnik 19 Agustus 2022 06:40
      + 19
      Viktor Khara, sanajan sadurunge kudeta tentara, sangang puluh persen populasi USSR ora ngerti jeneng kasebut, lan sawetara, mesthine, ora krungu saka Chili.
      Magazine Krugozor karo rekaman fleksibel, karo songs dening V. Khara. kanggo 1972, ana, saliyane lagu-lagune, ana rekaman karo lagu-lagu saka pemain asing liyane.
      1. lele
        lele 19 Agustus 2022 06:49
        +9
        "Krugozor" kadang nemoni aku, nanging aku ora tau tuku dhewe, aku sinau babagan Khara saka wong UDN, nanging aku ora ngelingi lagu-lagune, mungkin aku durung tau krungu.
        1. SERGE semut
          SERGE semut 19 Agustus 2022 07:36
          + 15
          Mesthine aku wis krungu, aku lali.
          El pueblo unido jamás será vencido!
          El pueblo unido jamás será vencido!
          Nah, iki mesthi
          Venceremos, venceremos
          Con Allende en septiembre a vencer
          Venceremos, venceremos
          La Unit Popular al poder.
          Kita wis nerjemahake
          Venceremos, tangisan kamardikan
          Iku mabur ngundang liwat negara.
          Venceremos, venceremos -
          Iki tegese kita bakal menang!
          1. lele
            lele 19 Agustus 2022 07:46
            +8
            Ya akeh sing wis dilalekake, akeh banget kedadeyan sing kedadeyan. eseman
            1. Komentar wis dibusak.
          2. VlR
            19 Agustus 2022 10:30
            + 11
            Delengen apa sing ditindakake Victor Hara:

            1. Kandel
              Kandel 19 Agustus 2022 13:48
              +4
              hi Kanggo propaganda anti-imperialis kaya ngono, ora nggumunake manawa pencipta bakat dadi nol ...
      2. Kandel
        Kandel 20 Agustus 2022 12:38
        +4
        Saiki aku nyoba nggoleki kinerja. Victor Okar. Acung jempol. Iku angel kanggo aku ora ngerti apa wedi panyiapan Soviet banjur nganakake kampanye. Inggih, kriminal Makarevich bakal tamparan, contone, apa? wong bodho Aku ora mandheg seneng Lilin dheweke.
    4. SERGE semut
      SERGE semut 19 Agustus 2022 07:40
      + 19
      Lan kira-kira foto kasebut ora ninggalake kaca koran lan majalah
      Aku kelingan, aku kelingan ... Lan iku


      Ing ngisor spanduk kaya iki, aku melu demo karo brigade pabrik, wis wiwit adhem, dadi panas karo anggur port karo bocah-bocah wadon saka OTK.
  6. fif21
    fif21 19 Agustus 2022 06:20
    + 15
    Tragedi Allende yaiku dheweke ngremehake venality lan ambisi para jenderal. Pinochet numpes tumindak pisanan tentara marang pamaréntah, lan mimpin kaloro. Ora bisa ditindakake tanpa hegemon lan perusahaan transnasional. Aku ngujo wani Allende lan ngremehake wanita korup karo tanggung jawab sosial kurang saka Pinochet. Bumi kaca kanggo dheweke. Lan keturunan bakal menehi penilaian babagan apa sing kedadeyan ing Federasi Rusia. Pesen umum wis muncul - Gorbachev minangka kain sing ngrusak negara, Yeltsin minangka mabuk sing ngedol awake menyang Kulon. hi
    1. paul3390
      paul3390 19 Agustus 2022 06:36
      +7
      Tragedi Allende yaiku postulating konstruksi sosialisme, dheweke nggawe keputusan setengah ati. Lan iki ora nyebabake kabecikan.. Kalebu - dheweke ora ngresiki staf komando tentara..
      1. Kandel
        Kandel 20 Agustus 2022 11:44
        +1
        Allende ora postulate sembarang "sosialisme" lan sawetara wong liwat dalan. Kudeta, "" Pinochetovsky, ora akeh, nanging nuduhake soko.
    2. Revolver
      Revolver 19 Agustus 2022 07:22
      0
      Allende nindakake perkara sing padha karo Chavez ing Venezuela. Sadurunge Chávez, Venezuela minangka negara kanthi standar urip paling dhuwur ing Amerika Latin, kelas menengah sing paling maju, lan sing paling stabil amarga lenga, ekonomi lan mata uang. Saiki iki negara miskin, distribusi panganan lan obat-obatan ing kertu, tabungan saben wong sing disimpen ing mata uang nasional, diobong. Industri ditutup mudhun, tetanèn degenerated kanggo alam, lan malah produksi lenga dropped banget, amarga peralatan ing kothak mimpin kanggo nyandhang lan luh lan ora tenan dilayani. Iki minangka negara kanthi tingkat kejahatan paling dhuwur ing Amerika Kidul.
      Iki sing ditunggu-tunggu Chili, lan bakal teka luwih awal, amarga ora ana sumber petrodollar ing Chili. Dadi Pinochet pancen dadi penyelamat bangsa.
      1. lele
        lele 19 Agustus 2022 07:52
        + 14
        Kira-kira limang taun saiki, wong sing aku kenal banget wis manggon lan kerja ing Venezuela, kita duwe sambungan biasa, aku durung nate krungu babagan "ngeri" sing sampeyan lukis ing kene lan durung nate krungu saka dheweke.
        1. Krasnodar
          Krasnodar 19 Agustus 2022 10:50
          -2
          Kutipan: Kucing Laut
          Kira-kira limang taun saiki, wong sing aku kenal banget wis manggon lan kerja ing Venezuela, kita duwe sambungan biasa, aku durung nate krungu babagan "ngeri" sing sampeyan lukis ing kene lan durung nate krungu saka dheweke.

          Sugeng Konstantin! hi
          Aku duwe sedulur sing manggon ing kana wiwit taun 1920-an. Ing taun 1990-an, dheweke dadi produsen furnitur paling gedhe ing Venezuela, salah sijine yaiku anggota parlemen. Dheweke mbuwang Chavez, saiki ing Amerika Serikat, lagi ngomong babagan apa sing ditulis anggota forum kanthi julukan Nagan.
          1. vet
            vet 19 Agustus 2022 11:24
            +5
            Dheweke mbuwang Chavez, saiki ing Amerika Serikat

            Apa sampeyan ora mikir yen panemune sanak-sedulurmu sing "mbuwang" saka Venezuela menyang negara-negara kasebut ora luwih penting tinimbang pendapat Khamatova, sing "mbuwang" saka Rusia menyang Latvia?
            1. Krasnodar
              Krasnodar 19 Agustus 2022 11:41
              -2
              Aku mikir kaping pirang-pirang luwih larang, amarga wong-wong iki ana ing acara politik lan finansial - dheweke nggambarake sesuatu, yaiku
              1. vet
                vet 19 Agustus 2022 12:33
                +9
                Panemune kabeh wong emigran, utamane para imigran – mungsuhe pamarentah saiki, tansah bias lan bias. Malah emigrants non-politik tansah nyoba kanggo denigrate mantan kelairan lan embellish sing saiki. Aku ketemu karo kuwi. Nalika sampeyan ngomong yen ana sawetara masalah ing Rusia - padha mekar lan mambu. Lan sampeyan miwiti ngomong sing apik - padha langsung dadi ora nguntungke lan nyoba kanggo ngganti subyek.
                1. Krasnodar
                  Krasnodar 19 Agustus 2022 12:42
                  -1
                  Ora contone. Wong tresna Venezuela, padha duwe kesempatan kanggo ninggalake negara liwat 40 taun kepungkur lan manggon mulyo ngendi wae ing donya (minangka dollar multimillionaires), nanging padha seneng manggon lan mbangun lan nggawe ana. Emigrasi padha nglarani lan dipeksa.
                  1. Kandel
                    Kandel 19 Agustus 2022 13:39
                    +4
                    hi Albert. Dheweke ora gelem mlayu. Ing kono, ing Hugo, akeh wong teka kanggo entuk dhuwit ... Aku ora ngerti carane urip ing sanksi, sayangé.
                    1. Krasnodar
                      Krasnodar 19 Agustus 2022 13:42
                      -1
                      Hello! hi
                      Miturut sederek, paling bisnis ambruk saka Chavez karo populisme lan ngrusak, ing hubungan kanggo ekonomi negara, aktivitas.
                      1. Kandel
                        Kandel 19 Agustus 2022 13:55
                        +8
                        Albert, Miturut liyane, uga, sedulurku. Kesulitan ora luwih angel tinimbang sing domestik. Sing pengin entuk yuta kanthi cepet - ngrampok bank ing AS eseman ombenan
                      2. Krasnodar
                        Krasnodar 19 Agustus 2022 14:00
                        -1
                        Quote: Tebal
                        sing pengin entuk yuta kanthi cepet - ngrampok bank ing AS

                        ombenan ngguyu
                        Wah aku ora ngerti
                        Iki loot ing Venezuela lan ora mung mowed mudhun ora childishly. Nah, status lan liya-liyane
                      3. Kandel
                        Kandel 19 Agustus 2022 14:15
                        +1
                        ombenan Kanthi para penjahat ing tanah air, Hugo Chavez kanthi cepet mbudidaya, lan kanthi kasar. dadi "pengusaha cilik" ora masalah ing kana. Aku ora ngerti kepiye saiki birokrasi Venezuela. Lan karo kejahatan ... malah luwih eseman
                      4. Krasnodar
                        Krasnodar 19 Agustus 2022 14:35
                        +2
                        Kejahatan apa? ngguyu
                        Wong duwe pabrik furnitur wiwit taun 1940-an, ing taun 1980-an kabeh putra lan bapake wis dadi jutawan dolar. ngguyu
                        Salah siji saka wong-wong mau dadi anggota parlemen, lan Chavez urusan ekonomi dhewe, lan banget hard. Saiki ana - ya, luwih utawa kurang stabil, ora ana kekurangan, kahanan kriminogenik dadi luwih apik, nanging nganti saiki, indikator jaman pra-Chaves isih adoh, wong isih pindhah menyang Kolombia lan Brasil minangka gaster. .
                      5. Kandel
                        Kandel 19 Agustus 2022 14:51
                        +2
                        Bisnisku ora bakal ditinggal! Nemokake panggonan lan kaya kutu, nuwun. Panganan lan sandhangan, lan ing kasus apa wae - prioritas lan macem-macem bonus.
                        Amerika! lan sing peduli sing kidul? ngguyu
                      6. Krasnodar
                        Krasnodar 19 Agustus 2022 15:05
                        +1
                        Iku ora ala banget)))
          2. lele
            lele 19 Agustus 2022 15:14
            +2
            Hey Albert! eseman
            Inggih, Alexey mangsuli sampeyan, aku ora duwe apa-apa kanggo nambah.
            1. Krasnodar
              Krasnodar 19 Agustus 2022 15:46
              0
              Ora, uga, kanggo kula, supaya Krasnodar Eropah)))
              Dene liyane - beda wong, panjaluk beda, lsp.
            2. Kandel
              Kandel 19 Agustus 2022 16:38
              +1
              Andrey - Aku, nanging aku ora sok dong mirsani bantahan saka Alexei. Ala, aku ... Ya, oke.
              1. lele
                lele 19 Agustus 2022 16:52
                +2
                Sorry, aku mlumpat, aku ora ngerti carane. Nyuwun
          3. pelaut senior
            pelaut senior 20 Agustus 2022 07:38
            +4
            Kutipan saka Krasnodar
            Ing taun 1990-an padha manufaktur Furnitur paling gedhe ing Venezuela

            bakal aneh yen padha dumadakan wiwit memuji kawicaksanan Chavez.
            1. Krasnodar
              Krasnodar 20 Agustus 2022 14:24
              -1
              Quote: pelaut senior
              Kutipan saka Krasnodar
              Ing taun 1990-an padha manufaktur Furnitur paling gedhe ing Venezuela

              bakal aneh yen padha dumadakan wiwit memuji kawicaksanan Chavez.

              Ngalembana utawa nyenyamah iku siji bab, kaya ngono, njupuk lan mbuwang saka negara sing duwe kekuwatan lan dhuwit iku beda.
              1. pelaut senior
                pelaut senior 21 Agustus 2022 11:44
                +1
                Nah, sawise acara kondhang, akeh kita uga mbuwang ...
                1. Krasnodar
                  Krasnodar 21 Agustus 2022 12:11
                  -1
                  Quote: pelaut senior
                  Nah, sawise acara kondhang, akeh kita uga mbuwang ...

                  Dheweke mbuwang kita supaya properti sing ana ing sisih kulon ora bakal diremehake))
                  Ora ngono
        2. Kandel
          Kandel 19 Agustus 2022 13:34
          +8
          Sugeng Konstantin. Sampeyan bisa uga ora pracaya, nanging karo Chavez, aku duwe kesempatan, kanthi ora sengaja, kanggo "njamin"
          Iku wis suwe banget ...
          Wiwit kuwi, "Aku ora ngumbah tangan nganggo sabun" wassat
          Biasane wong-wong manggon ing kana - sing bener, ana sedulurku sing nduwe studio fashion. Sukses kanthi kemampuanku.
          1. lele
            lele 19 Agustus 2022 15:16
            +4
            Sugeng siang, Andrey! eseman
            Aku duwe kasempatan kanggo ngadhepi Fidel irung kanggo irung, mung kanggo sawetara alesan kita padha ora ngenalaken kanggo saben liyane.
            Nanging aku isih ngumbah irung. ngguyu
            1. Kandel
              Kandel 19 Agustus 2022 15:28
              +2
              wah! Lan aku uga weruh Leluhur kita wiwit saka Pimen, malah ana gambar. Aku ora tau entuk berkah... Para pengawal ora nglilani aku. ngguyu ngguyu ombenan
              1. lele
                lele 19 Agustus 2022 15:46
                +4
                Kita, ing Biara Novodevichy, padha tanggi karo Metropolitan, nanging piye wae kita ora duwe kesempatan kanggo ngomong. Para pandhita terus-terusan merengut supaya senjata kita ora katon saka pasamuwan sing aktif, nanging sapa sing bakal nggawa wesi tuang iki ... ing cendhak, dheweke dikirim bali kanthi alon-alon.
                Lan wong-wong kita guyon sapisan, ing salah sawijining lawang ing kamar metropolitan digantung plakat tembaga kanthi tulisan "METROPOLIT", lan kita nempelake piring sing luwih gedhe ing sisih ngarep kanthi tulisan kaligrafi "ZAMPOLIT", kanthi tandha, sampeyan dhewe ngerti sing organisasi. ngguyu Nanging skandal ora bisa metu, padha sudo ing rem.
                1. Kandel
                  Kandel 19 Agustus 2022 16:20
                  +1
                  eseman Lan apa sing bisa diwulangake dening akal, sampeyan ngerti.
                  Kanggo sawetara alasan, fed milih dheweke. muspra, utawa bisa uga ora.
                  Ingkang cetha tansah kasembadan saha kabawah kakuwasan punapa kemawon, dene manawi dipun sekutu kaliyan kakuwatan, punika migunani sanget. eseman
                  1. lele
                    lele 19 Agustus 2022 16:41
                    +2
                    Lan apa sing bisa diwulangake dening akal, sampeyan ngerti.


                    Aku ngaku, aku nulis tandha. ya
                    1. Kandel
                      Kandel 19 Agustus 2022 16:58
                      +2
                      Aku bakal nindakake padha saka awal banget proses pemugaran. Mdya.... Ora kepikiran.... ngguyu ngguyu ngguyu ombenan
        3. Revolver
          Revolver 19 Agustus 2022 19:32
          +2
          Kutipan: Kucing Laut
          wong sing aku kenal banget urip lan kerja ing Venezuela

          Sapa sing kerja? Lan sing paling penting, dheweke manggon ing ngendi? Ing enclave pager kanggo wong manca ing kabeh wektu lan ing kabeh panggonan, urip beda karo warga lokal. Ing jaman USSR, aku ora bakal kepikiran manggon ing Hotel Sovetskaya, mangan ing ngarepe ing restoran ijol-ijolan manca, lan blanja ing Beryozka.
          1. Kandel
            Kandel 20 Agustus 2022 11:57
            +2
            Pengusaha! Lha, apa pancene kudu dadi "agen" kanggo njahit celana? Kelangan, aku nganggo saka Yulka Ivancha nglirik
      2. paul3390
        paul3390 19 Agustus 2022 09:50
        +9
        Utawa mungkin - kahanan ing Venezuela minangka akibat saka serangan total saka Kulon, ora? Sanksi ana, nyolong dhuwit, aset, trik lucu liyane? Lan ora kabeh tumindak Chavez?

        Kanthi cara sing padha, babagan Chili - yen kabeh ana coklat kaya sing sampeyan yakinake, Allende ora bakal menang ing pemilihan. Lan umume - kapan sampeyan bakal miwiti maca paling ora babagan masalah sing sampeyan lakoni, kajaba agitasi liberal? Ing kasus iki, miturut sajarah Chili .. Kanggo Allende ora ateges nyoba lokal pisanan kanggo pindhah menyang sosialisme. Apa sampeyan mikir?
        1. Krasnodar
          Krasnodar 19 Agustus 2022 12:54
          0
          Lan kenapa ora kabeh negara sosialis nyawiji lan nggawe serangan ekonomi kabeh-metu ing Kulon? Apa ora ngidini? Prinsip moral? lol Kayane, ora, dheweke bisa njupuk aset saka wong kanthi kedok nasionalisasi, nanging ora ana embargo ekonomi saka Kulon lan perdagangan ing CMEA / negara-negara Gerakan Non-Blok / Donya Katelu .. Nyuwun Aku heran, kenapa ora ngomong?
        2. frog
          frog 20 Agustus 2022 17:50
          +2
          IMHO murni, nanging kabeh iki .... diskusi, umume, ora ana gunane. Sapa sing percaya yen Allende iku usus zer, wong - ing nalisir. Minangka kanggo, esssno, ora mung wong kasebut. Sawetara wong sing kasengsem ing kahanan nyata. Utawa karakter banget corrosive, utawa karya. Nanging karya kasebut ora gampang banget)))
          Pira gaweyan sing dibutuhake kanggo nyatane Pinochet - mung Allah sing ngerti. Nanging El Salvador dhewe duwe tangan kanggo nggawe katon kanthi cepet. Nanging, aku seneng banget karo cybersyn Allendne, kanthi nganggep sapa sing ngluncurake lan kapan ....
          Lan dadi .... Topik sing menarik lan ambigu, kanthi slogan lan iman ing babagan sinau ... ora ana gunane.
      3. Pilat2009
        Pilat2009 19 Agustus 2022 10:57
        +9
        Quote: Nagant
        Allende nindakake perkara sing padha karo Chavez ing Venezuela. Sadurunge Chávez, Venezuela minangka negara kanthi standar urip paling dhuwur ing Amerika Latin, kelas menengah sing paling maju, lan sing paling stabil amarga lenga, ekonomi lan mata uang. Saiki iki negara miskin, distribusi panganan lan obat-obatan ing kertu, tabungan saben wong sing disimpen ing mata uang nasional, diobong. Industri ditutup mudhun, tetanèn degenerated kanggo alam, lan malah produksi lenga dropped banget, amarga peralatan ing kothak mimpin kanggo nyandhang lan luh lan ora tenan dilayani. Iki minangka negara kanthi tingkat kejahatan paling dhuwur ing Amerika Kidul.
        Iki sing ditunggu-tunggu Chili, lan bakal teka luwih awal, amarga ora ana sumber petrodollar ing Chili. Dadi Pinochet pancen dadi penyelamat bangsa.

        Ayo diwiwiti saka wiwitan. Kabeh masalah Kuba, Chili, Venezuela teka saka sanksi ekonomi Amerika Serikat, lan ora saka Allende lan Chavez, lan, mesthi, sampeyan bisa ngomong babagan Rusia.
        1. Revolver
          Revolver 19 Agustus 2022 19:37
          +2
          Kutipan saka Pilat2009
          Kabeh masalah Kuba, Chili, Venezuela teka saka sanksi ekonomi AS

          Nanging mbayangno, ing sawetara utas Dushmanistan, properti warga lan perusahaan Rusia dinasionalisasi sewengi. Lan apa sampeyan mikir, Rusia bakal ngulu kanthi gampang lan ngilangke? Ora bakal mangsuli babar pisan?
          1. ANB
            ANB 20 Agustus 2022 20:24
            0
            . Nanging mbayangno, ing sawetara utas Dushmanistan, properti warga lan perusahaan Rusia dinasionalisasi sewengi

            Dadine tanggane. Lan padha ora mangsuli kanggo 8 taun. Lan padha ora bakal mangsuli yen padha ora rampung ilang pesisir.
          2. Pilat2009
            Pilat2009 21 Agustus 2022 13:31
            0
            Quote: Nagant
            Kutipan saka Pilat2009
            Kabeh masalah Kuba, Chili, Venezuela teka saka sanksi ekonomi AS

            Nanging mbayangno, ing sawetara utas Dushmanistan, properti warga lan perusahaan Rusia dinasionalisasi sewengi. Lan apa sampeyan mikir, Rusia bakal ngulu kanthi gampang lan ngilangke? Ora bakal mangsuli babar pisan?

            Nasionalisasi utawa ora iku urusan pribadi saben negara, Kajaba iku, padha katon mbayar dhuwit kanggo nasionalisasi, padha tuku metu, ngandika.
      4. minder
        minder 21 Agustus 2022 00:32
        0
        Quote: Nagant
        Dadi Pinochet pancen dadi penyelamat bangsa.

        Sawetara wong Chile (ing endi wae ing 99) ngandhani yen ing Pinochet ana urutan lan urip luwih apik. Tembung-tembung saka warga biasa, tanpa pretensi kanggo analytics sajarah lan tanpa gati kanggo veneration wong iki dening liberal domestik (kanthi cara, aku wong nimbang referensi iki ing artikel sajarah minangka manipulasi).
  7. litium17
    litium17 19 Agustus 2022 06:20
    +9
    Kutipan saka parusnik
    bagéan saka Cossacks wilayah Rostov.

    Ayo, apa jenis Cossacks ing jaman kita! Mummers! Ing Novocherkassk, aku elinga ndeleng parade mabuk ing Mei, iki ana apa-apa! Kabeh sing padha ngumpul padha surak-surak!
    1. parusnik
      parusnik 19 Agustus 2022 06:42
      + 10
      Nanging, wakil kasebut mabur menyang Chili. Deleng komentar ing ndhuwur. Ana cukup mummers ing Kuban.
    2. Krasnodar
      Krasnodar 19 Agustus 2022 10:52
      -2
      Kutipan: lithium17
      Kutipan saka parusnik
      bagéan saka Cossacks wilayah Rostov.

      Ayo, apa jenis Cossacks ing jaman kita! Mummers! Ing Novocherkassk, aku elinga ndeleng parade mabuk ing Mei, iki ana apa-apa! Kabeh sing padha ngumpul padha surak-surak!

      Sing bener, Cossack isih dipotong dening Budyonny. Ana tarian lucu, crita bab ngawula Fatherland (Aku ora duwe statistik ing ngarsane Cossacks Russian ing Donbass, nanging misale jek kula sing suntingan) lan padha nyoba kanggo pas nang endi wae menyang budget regional.
      1. gsev
        gsev 28 Agustus 2022 01:57
        0
        Kutipan saka Krasnodar
        Sing bener, Cossack isih dipotong dening Budyonny.

        Cossack Putih saka Budyonovites uga ora seneng. Gema perang sipil diwujudake ing upaya terus-terusan kanggo ngluhurake, contone, Baron Ungern, sing, ora kaya Hitler lan Eichmann, sing nyirnakake wong-wong Yahudi sajrone 12 taun, bisa mateni kabeh wong Yahudi ing Mongolia sajrone nem sasi. keturunan Semenovites ing taun 1970-an ing Ulaanbaatar. Bangsa Semyonovites mung sengit marang wong Rusia.
  8. Revolver
    Revolver 19 Agustus 2022 07:10
    0
    Kaya sing dicritakake salah sawijining pembantu susu bangsawan, "Aku ora ngerti sapa Chilya iki lan junta apa sing dibutuhake, nanging yen Louise ora dibebasake saka karnaval, aku ora bakal metu kanggo nyusoni esuk!"
    1. Aviator_
      Aviator_ 19 Agustus 2022 08:05
      + 11
      “Aku ora ngerti sapa iki Chilya lan junta apa sing dibutuhake
      A guyon dissident lumut wektu. Lan Pinochetites ing wektu sing padha nyekel trawler nelayan kita lan disimpen ing guo kanggo sasi, ngalahake wong-wong mau. Banjur padha nglilani. Elingi pers wektu iku.
    2. kor1vet1974
      kor1vet1974 19 Agustus 2022 10:25
      +3
      ngguyu
      Kaya sing dicritakake salah sawijining tukang susu bangsawan
      "Jeneng, mbak, jeneng! (c)" ngguyu
  9. Lis_Domino
    Lis_Domino 19 Agustus 2022 08:10
    -9
    Rusia duwe Pinochet dhewe - I.V. Stalin, sukses saka rencana limang taun pisanan ing pirang-pirang aspek (meh kabeh) amarga cara Pinochet. Tanpa Gulag ora bakal ana proyek konstruksi sing apik. Kesempatan kanggo entuk 5 taun amarga telat 5 menit kanggo kerja dikuatake disiplin tenaga kerja.
    1. vet
      vet 19 Agustus 2022 08:42
      +7
      Oh, nuwun sewu. nanging ing Stalin Khrushchev "nggantung" dosa kabeh "wong edan", ing antarane dheweke dhewe. Lan, ngomong babagan Beria, dheweke, nyatane, ngomong babagan Yezhov, sing, liwat upaya Beria, dicopot saka pimpinan NKVD.
      Stalin dadi ketua Dewan Komisaris Rakyat lan Stalin sing kita kenal 45 dina sadurunge perang diwiwiti. Wiwit wektu iku dheweke wiwit nggawe keputusan independen sing ora ana sing bisa mbantah, nganti saiki kabeh keputusan digawe bebarengan.
      1. Kaukasus Lor
        Kaukasus Lor 19 Agustus 2022 10:55
        +2
        Ketua Dewan Komisaris Rakyat USSR - Vladimir Ilyich Lenin (Ulyanov) (1922 1924, c 1917 Ketua Dewan Komisaris Rakyat RSFSR) Alexei Ivanovich Rykov (1924 1930) Vyacheslav Mikhailovich Molotov (Skryabin 1930) ) 1941 Mei 6 Molotov dicopot saka jabatane Ketua Dewan Komisaris Rakyat USSR, njupuk jabatan Wakil Kepala Pemerintahan.
        1. vet
          vet 19 Agustus 2022 11:26
          +6
          Nah, ya, tanggal 6 Mei 1941, sekretaris jenderal Partai Komunis, Stalin, dadi ketua Dewan Komisaris Rakyat lan kanthi mangkono "Stalin". Sekretaris Jenderal ing taun-taun kasebut dudu kepala negara. Iki mengko, ing Khrushchev lan Brezhnev, Sekretaris Jenderal wis paling penting.
          1. Sergeyj1972
            Sergeyj1972 19 Agustus 2022 14:11
            +4
            Miturut artikel ing koran Pravda taun 30-an, malah sadurunge janjian Predsovnarkom, Stalin dianggep minangka tokoh utama ing negara kasebut. Lan kabeh keputusan sing paling penting saka Dewan Komisaris Rakyat, Kongres Soviet lan Komite Eksekutif Pusat, lan banjur Dewan Tertinggi lan Presidium, sadurunge dibahas ing rapat-rapat Politbiro, Orgburo, Sekretariat Komite Pusat. saka Partai. Rapat Komite Pusat Partai Komunis Bolshevik Kabeh-Union dianakake babagan akeh masalah penting ing urip negara, kalebu sing ana hubungane karo masalah militer. Kabeh pimpinan negara sing paling penting ing USSR yaiku anggota Politbiro lan (utawa) Biro Penyelenggara Komite Pusat, utawa dadi Sekretaris Komite Pusat. Ing sisih liya, Sekretaris Komite Pusat, sing ora dadi anggota Dewan Komisaris Rakyat, nanging ngawasi wilayah sing paling penting ing ekonomi lan pertahanan. Contone, Zhdanov ngawasi Angkatan Laut. Ing taun-taun perang, Shcherbakov, sing ing wektu sing padha dadi Sekretaris Komite Pusat, sekretaris pisanan Komite Partai Moskow, lan kepala Biro Informasi Soviet, duwe pengaruh gedhe. Malenkov lan Andreev nduweni kekuwatan gedhe sanajan ing wektu-wektu kasebut mung ngenggoni jabatan partai. Molotov minangka wong Stalin lan ngakoni kepemimpinane nalika dheweke dadi Ketua Dewan Komisaris Rakyat. Miturut cara, sacara resmi, keputusan Dewan Komisaris Rakyat dijupuk bebarengan.
    2. gsev
      gsev 28 Agustus 2022 02:06
      -1
      Kutipan saka: Lis_Domino
      Kesempatan kanggo entuk 5 taun amarga telat 5 menit kanggo kerja dikuatake disiplin tenaga kerja.

      Ana prabédan amba antarane Pinochet lan Stalin. Stalin bisa ngatur wong-wong merdika Soviet dadi sistem negara sing koheren. Nomenklatura dikontrol kanthi ketat saka ndhuwur lan sistem partai. Rata-rata antarane katedral lokal permanen lan pesenan ksatria kanthi screening ketat sing ora pantes lan kamungkinan kanggo ngetokake getih sehat sing seger. Kajaba iku, loro partai lan nomenklatura urip relatif andhap asor lan makarya lan berjuang kanggo kabecikan negara lan rakyat, lan ora kanggo kabecikan kulawarga lan kasta. Ing kahanan ketimpangan sosial, Beria lan Gulag ora mungkin. Iku luwih gampang lan luwih duwe bathi kanggo Berias lan Yezhovs kanggo dispossess siji Gref saka ngunjara cleaners ing Sberbank kanggo wektu tundha limang menit.
  10. Luminman
    Luminman 19 Agustus 2022 08:44
    +7
    Yulia Latynina, contone, nate ujar: "Pinochet nembak 5 commies lan nggawe keajaiban"

    Aku elinga yen wong diwutahake kabeh ember feces ing Latynina iki ing dalan. Iki pancen keajaiban ... nglirik
    1. AdAstra
      AdAstra 19 Agustus 2022 16:16
      +1
      Bener, jujur, jujur?
  11. kor1vet1974
    kor1vet1974 19 Agustus 2022 09:26
    +4
    Tanggal 2 Mei 1977, komisi arbitrase internasional ngakoni wilayah kasebut minangka wilayah Chili.
    Wiwit tanggal 23 Juli 1971, ing kutha Salta ing Argentina, présidhèn Chili lan Argentina - Salvador Allende lan Alejandro Lanusse - nandatangani persetujuan babagan transfer perselisihan tapel wates ing Saluran Beagle menyang arbitrase internasional lan janji bakal nampa keputusane. . Komisi Arbitrase dibentuk dening pengacara saka Amerika Serikat, Inggris Raya, Prancis, Swedia lan Nigeria.

    Peta rencana Kedaulatan Operasi.
    1. VlR
      19 Agustus 2022 17:18
      +5
      Argentina ora ngakoni keputusan arbitrase iki kanggo Chile. Lan meh miwiti perang.
  12. pelaut senior
    pelaut senior 19 Agustus 2022 09:29
    + 13
    Jumlah pamilih 97,61% saka kabeh pamilih sing kadhaptar, 3 wong (967%) milih nglawan perpanjangan periode Pinochet.

    Nanging tokoh-tokoh kasebut ngomong babagan pamisah sing paling kuat ing masyarakat.
    Dene sikap ing negara kita ... sawise ambruk ideologi komunis, sistem koordinat ing sirahe dadi kuwalik. Aku elinga carane Alexander Rosenbaum ngandika positif babagan Pinochet, lan Khara disebut wong "labukh", sing dhewe ora ngerti kok dheweke main trik.
    Bebener, aku percaya, yaiku kita ing Rusia duwe gagasan banget babagan kasunyatan Amerika Latin umume lan khususe Chili.
    1. vet
      vet 19 Agustus 2022 11:30
      +2
      tokoh iki nuduhake pamisah paling kuat ing masyarakat

      Nanging, ana tekanan administratif sing angel kanggo para pamilih. Wedi marang balesan isih urip. Taun-taun propaganda sing njamin yen wong Chili biasa manggon ing swarga ing bumi. Lan ana wong sing apik lan relatif mapan - ora mung "oligarki", nanging uga cukup akeh karyawan aparat negara sing wedi kelangan panggonan "anget".
  13. Kandel
    Kandel 19 Agustus 2022 13:07
    -1
    Apa ana bedhil mesin ing Rusia?
    Pinochet mbok menawa diktator asing paling misuwur ing USSR, kabeh generasi padha digawa munggah ing gething kanggo wong.

    Matur nuwun, Valery. Perlu diakoni yen siklus babagan diktator "DIRI" ora nyenengake. Aku ora bisa ngomong yen aku bosen nalika maca. Nanging, diktator utawa saputangan nindakake usaha cilik. Dadi insinyur Soviet ora tau... Amarga! Ora ana informasi sing bisa dipercaya.
    Apa pancen tartamtu, pengaruh USSR gagal. ALAS
  14. Sergeyj1972
    Sergeyj1972 19 Agustus 2022 14:14
    +4
    Paradoks, junta Argentina sing ana ing paruh kapindho 70-an lan awal 80-an nduweni hubungan normal karo USSR. Senajan ora kurang, nanging malah luwih kejem tinimbang Chili. Mungkin amarga ora ana sosialis sing kuwasa sadurunge, nanging Peronis?
    1. Ryaruav
      Ryaruav 19 Agustus 2022 19:05
      +1
      kabeh iki Amérika Kidul lan Tengah minangka rawa
  15. AdAstra
    AdAstra 19 Agustus 2022 16:11
    -1
    Lan kenapa pungkasane urip sing sedhih? Miturut pendapatku, dheweke urip kanthi normal.
    1. VlR
      19 Agustus 2022 16:18
      +6
      Yen Pinochet tilar donya ing taun 1980, dheweke bisa ujar kanthi bener: urip iki apik. Nanging dheweke urip dawa banget, slamet saka kawirangan saka trials, mbukak nistha saka sabangsane, weruh carane Allende kaluhuran lan carane kanca-kancane padha dikunjara. Lan dheweke dhewe ora dikunjara mung amarga dheweke nggawe kesepakatan "ngasorake (ngakoni awake dhewe minangka wong sing ringkih) kanthi ijol-ijolan kebebasan."
      1. Kandel
        Kandel 19 Agustus 2022 16:53
        +1
        Aku setuju. Mbok menawa iki wis dipikirake kanthi becik.
        Malah tanpa kudeta. Perekonomian Chili bakal diatur kanthi cepet. "Merit" saka umum - "saddled" proses.
        "Maxim seda, lan .... karo dheweke"
        Lan iku FIGURE. Bintang pers internasional
      2. Sergeyj1972
        Sergeyj1972 19 Agustus 2022 23:06
        +1
        Aku tau maca yen ing antarane perwira enom Chili modern ora ana reverence kanggo memori Pinochet.
  16. VlR
    19 Agustus 2022 17:25
    +6
    Ing artikel sabanjure, kita bakal bali menyang Prancis lan ngomong babagan Mazarin. Inggih, ing wektu sing padha sethitik bab Anna saka Austria, Duchess de Chevreuse, kang pacangan, miturut Dumas, Aramis, lan bab "grey eminence" Rama Joseph.
  17. Ryaruav
    Ryaruav 19 Agustus 2022 18:58
    +1
    kabeh rai iki njaluk bata
  18. nord11
    nord11 19 Agustus 2022 22:23
    0
    Inggih, garis ngisor sawise Paman Pinochet minangka sistem pensiun sing sampurna sing ora bisa diprodhuksi ing Amerika, utawa ing Inggris, utawa ing Eropa. Diakoni manawa iki mung bisa ditindakake sajrone kediktatoran.
  19. Besarab
    Besarab 19 Agustus 2022 23:24
    +1
    Umumé, kaya sing dingerteni, Pinochet sinau ing Moskow .... ing VPA .... Dheweke ngerti basa Rusia lan maca kabeh PSS Lenin ing asline ..... Tembung-tembunge marang koresponden koran Benua. , nalika dheweke ana ing Argentina ing resort, meh secara harfiah .... sing sawise sinau karya Ilyich, dheweke teka menyang kesimpulan saka kudeta marang Allende .... Ing wawancara sing padha, dheweke nyathet linuwih saka Chilean. Panglima Angkatan Udara Ralph Ivanov, keturunan imigran Rusia .... Kasunyatan bilih piyambakipun minangka organizer lan pribadine kuwat - ya. Akeh ahli nyathet wutah ekonomi Chili sajrone taun-taun pamrentahane, panyedhiya sosial lan pensiun normal wong. Wonten ing wawancara wonten ukara Augusto ingkang dipunandharaken ngengingi wiwitanipun perkenalan wonten ing ekonomi negara. Secara harfiah: nggawe reformasi sing bakal dingerteni dening prajuritku ....
    1. pelaut senior
      pelaut senior 20 Agustus 2022 07:51
      +2
      Kutipan saka Besarab
      Ing wawancara sing padha, dheweke nyathet linuwih saka komandan Angkatan Udara Chili, Ralph Ivanov, keturunan imigran Rusia.

      Ing antawisipun panglima Angkatan Udara Chili boten wonten tiyang ingkang gadhah nama punika.
      Wiwit taun 1970 nganti 1973 dhawuh Dannyau
      saka 1973 kanggo 1978 Guzman
      saka 1978 kanggo 1991 Obel
      1. frog
        frog 20 Agustus 2022 17:56
        +1
        Kajaba iku, sethithik sing dingerteni babagan pasinaon Monsieur Augusto ing Moskow)))
      2. Besarab
        Besarab 21 Agustus 2022 09:32
        0
        Mungkin dudu Angkatan Udara, nanging jinis pesawat liyane
        1. frog
          frog 21 Agustus 2022 14:20
          -1
          Utawa mungkin Pinochet ora sinau ing Moskow ....
          Sampeyan kudu ngelingi republik sosialis Chili aran
  20. Glagol1
    Glagol1 20 Agustus 2022 10:47
    +3
    Iku apik tenan apa pasukan kuat disimpen Pinochet saka mung retribusi kabeh wektu. Kabeh kejahatane mung ana ing telapak tangan sampeyan, nanging Den Haag ora ngucapake tembung. Mesthi, liberal kita isih scumbags. Kanggo ngucapake omong kosong kaya ngono ...
    1. Besarab
      Besarab 21 Agustus 2022 09:33
      -2
      Sawise Augusto ..., Chili dijenengi minangka pusat keuangan donya kaping lima kanthi model kesejahteraan paling apik....
      1. Glagol1
        Glagol1 23 Agustus 2022 13:14
        0
        Propaganda belang diarani kaya ngono.
  21. Igorash
    Igorash 26 Agustus 2022 12:06
    -1
    Ternyata Putin iku salah siji saka wong-wong mau.
  22. Ilanatol
    Ilanatol 30 September 2022 09:32
    0
    Quote: Nagant
    Так что Пиночет действительно был спасителем нации


    Это лишь ваше ИМХО и ничего более.
    Сами чилийцы посчитали иначе, вот и прокатили "женераля" на вороных, когда он решил поиграть в демократию.
    Однако, им все же виднее, чем каким-то интернет-хомячкам.
    Сказки про процветающую Венесуэлу до Чавеса рассказывайте в другом месте. Если бы все было так, Чавес никогда бы не был избран.