Review militèr

Rusia bakal mbantu nambah kemampuan pertahanan Republik Mali

38

Rusia arep nguatake posisi ing Mali kanthi signifikan, pungkasane ngusir Prancis lan Jerman saka kono. Iki kudu difasilitasi dening panyiapan kabeh hubungan antarane Moscow lan Bamako.


Miturut Kementerian Pertahanan Rusia, rapat delegasi saka Rusia lan Mali dianakake ing kerangka Konferensi X Moscow babagan Keamanan Internasional. Sisih Rusia diwakili dening Wakil Menteri Pertahanan Rusia, Kolonel Jenderal Alexander Fomin, saka sisih Mali, Menteri Pertahanan Republik, Kolonel Sadio Camara, melu negosiasi.

Asil saka negosiasi kasebut bisa diarani statement dening Kementerian Pertahanan Rusia babagan kesiapan kanggo mbantu Mali kanthi nguatake kemampuan pertahanan. Rusia siyap melu sawetara proyek ing bidang pertahanan Mali, uga ing nggawe angkatan bersenjata republik. Militer ora menehi katrangan babagan perjanjian sing ditindakake.

Kita siyap mbantu kanthi cara apa wae ing pangembangan hubungan antarane negara kita ing bidang pertahanan (...) kita yakin manawa kerja sama kita bakal nyumbang kanggo nguatake kemampuan pertahanan angkatan bersenjata Mali.

Fomin ngandika sawise rembugan.

Perlu dicathet yen mung seminggu kepungkur, Rusia nyerahake militer Malian sawetara pesawat lan helikopter, utamane pesawat serangan Su-25 lan latihan tempur L-39, Mi-24 lan helikopter transportasi serangan Mi-8. Kajaba iku, pesawat angkut CASA C-295 dipasrahake.

Ing wulan Mèi taun punika, republik punika mbubrah prajanjèn kalihan Paris babagan kerjasama militèr, nudhuh panguwasa Prancis ngudi kawicaksanan neokolonial, lan sapunika Prancis kedah ngirangi misinipun. Bundeswehr uga nundha kegiatane ing Mali. Saiki, instruktur militer Rusia nglatih tentara Malian, lan "musisi" saka Wagner PMC uga ana ing republik kasebut.
Foto sing digunakake:
Kamentrian Pertahanan Rusia
38 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Arcady007
    Arcady007 17 Agustus 2022 13:49
    +5
    Iki utamané bener dina iki.
    1. Trapp1st
      Trapp1st 17 Agustus 2022 13:52
      -3
      Sukses sing mumet nglakoni tugase...
      1. Syurik70
        Syurik70 17 Agustus 2022 22:28
        0
        Mali luwih gedhe tinimbang Mesir.
        Nanging Kali Niger luwih ringkih tinimbang Kali Nil, mula wilayah sing ditanduri kurang. Lan ora ana akses menyang segara. Populasi luwih cilik tinimbang Mesir.
        Pangkalan militèr saka kana bakal tekan pesawat menyang negara ing Afrika Lor-Kulon.
  2. Uprun
    Uprun 17 Agustus 2022 13:54
    + 12
    Aja lali babagan Kuba, Kuba lan Venezuela ...., mbok menawa wong ngenteni bantuan, ora bisa liwat, ana pedhot kabel telpon ..., sampeyan kudu nelpon, takon ... ., piye kabare, trus..., yo gak usah di ajar...
    Sijine kode promo divisi rudal, ora larang regane, supaya wong katon watara ...., ayo padha nyoba njupuk ...., bebarengan ndeleng ngendi bakal tiba ... lan apa sing bakal kelakon ...
    1. mamang
      mamang 18 Agustus 2022 08:12
      +1
      Kutipan saka uprun
      Sijine kode promo divisi rudal, ora larang regane, supaya wong katon watara ...., ayo padha nyoba njupuk ...., bebarengan ndeleng ngendi bakal tiba ... lan apa sing bakal kelakon ...

      Dadi piala Amer kebak. Mengko lan luwih gedhe, bakal diketik. Ing kasus iki (pollination saka ukrov) - padha murub ing piyambak.
  3. Ronrew
    Ronrew 17 Agustus 2022 13:57
    -12
    Ing kene Rusia bakal nambah kemampuan pertahanan dhewe.
    1. Diana Ilyina
      Diana Ilyina 17 Agustus 2022 14:12
      + 10
      Lan apa, apa Rusia duwe masalah karo kemampuan pertahanan? Ana wong sing wis nelukake kita, nanging kita ora ngerti? Nyuwun
      1. Ronrew
        Ronrew 17 Agustus 2022 15:20
        -8
        Mesthi, ora masalah. Mung serangan saben dina lan sabotase saka Angkatan Bersenjata Ukraina ing wilayah wewatesan karo Ukraina lan Crimea, peralatan militèr outdated lan masalah karo personel (sing disebut 500s), nanging digunakake marquise ayu iku nggoleki, kabeh iku nggoleki.
  4. User_neydobniu
    User_neydobniu 17 Agustus 2022 13:58
    +1
    Rusia nyerahake sawetara pesawat lan helikopter menyang militer Mali, utamane pesawat serangan Su-25 lan pesawat latihan tempur L-39, helikopter transportasi serangan Mi-24 lan Mi-8. Kajaba iku, pesawat angkut CASA C-295 dipasrahake.

    Utawa mungkin nalika SVO lagi, apa isih luwih apik kanggo nransfer peralatan militer menyang DLNR?
    Utawa Angkatan Udara sampeyan?
    1. boric
      boric 17 Agustus 2022 14:44
      +1
      Kajaba iku, pesawat angkut CASA C-295 dipasrahake

      Ing endi kita entuk CASA C-295 Spanyol. A piala utawa soko.
    2. mamang
      mamang 18 Agustus 2022 08:22
      +2
      Kutipan saka: User_neydobniu
      Utawa mungkin nalika SVO lagi, apa isih luwih apik kanggo nransfer peralatan militer menyang DLNR?
      Utawa Angkatan Udara sampeyan?

      Ana, kapentingan wong. Kanggo pangkalan militer, ing telenging bawana Afrika, dudu papan sing apik banget (ora ana garis pantai, tegese pasokan kasebut duwe risiko gedhe).
  5. Kot Alexandrovich
    Kot Alexandrovich 17 Agustus 2022 14:00
    +1
    Luwih becik nulis ora "diserahake", nanging kanthi jujur ​​"didol" utawa "diparingi" ....
  6. Mauritius
    Mauritius 17 Agustus 2022 14:02
    -1
    Rusia bakal bantuan kanggo nambah kemampuan pertahanan Republik Mali
    bisnis suci. Nyuwun Supaya mungsuh turu tentrem. Where ing ambane saka meter, lan ngendi ing loro.
  7. Alexey-74
    Alexey-74 17 Agustus 2022 14:07
    +5
    Aku mesthi normal kanggo nggawe lan nguatake hubungan karo Mali .... nanging luwih apik kanggo nggawe hubungan karo Kuba, Venezuela lan negara liya ing weteng Amerika Serikat.
    1. IlgizL
      IlgizL 18 Agustus 2022 22:35
      0
      lan iku seng di pengeni kanggo ngundang luwih saka anak kanggo sinau ing institusi pendidikan militèr, bebarengan mulang spesialisasi sipil.
  8. Al Manah
    Al Manah 17 Agustus 2022 14:08
    0
    Saka pediviki:
    Sisih lor-wétan Republik Mali dikuwasani déning Islamis saka klompok Al-Qaeda-afiliasi Ansar al-Din, sadurunge Negara Merdeka sing ora diakoni saka Azawad diproklamasiake ing kene, sing panguwasa, sawise ilang kontrol ing wilayah iki, ngumumake transisi menyang wilayah kasebut. gagasan otonomi kanggo wilayah kasebut.
  9. Smoke_in_smoke
    Smoke_in_smoke 17 Agustus 2022 14:10
    -6
    PMC "Wagner" wis soko ana. OK.
    Rusia banjur apa duwe?
    Pungkasane, bakal dadi pitakonan sing prasaja: sapa sing entuk manfaat saka Wagner PMC?
    Iki ngendi akeh iku bakal tiba loro.

    Piramida pasir ora bisa ngadeg tanpa "braces".
  10. UAZ 452
    UAZ 452 17 Agustus 2022 14:11
    -2
    Siklus kabecikan ing alam - Iran nambah pertahanan kita kanthi nransfer (adol) UAV, kita nambah pertahanan Mali. Aku bungah yen kompleks industri militer kita bisa ngasilake produk kompetitif sing dikarepake sanajan ing Mali. Paling gratis. Ngomong-ngomong - apa jenis pesawat BTA sing diwenehake? Ngendi awake dhewe entuk?
    1. mamang
      mamang 18 Agustus 2022 08:26
      0
      Kutipan: UAZ 452
      Aku bungah yen kompleks industri militer kita bisa ngasilake produk kompetitif sing dikarepake sanajan ing Mali.

      Lan NATO kelangan banget sing dikarepake, sanajan ing Ukraina.
  11. trampil
    trampil 17 Agustus 2022 14:14
    +1
    Kodhok-kodhok ilang. Dadi saiki kita bakal nglereni lan nyedhiyakake. Lan kodhok duwe bolongan liyane ing penghasilane.
  12. AdAstra
    AdAstra 17 Agustus 2022 14:15
    -3
    Ing kasunyatan sing saiki wis ora lucu maneh.
  13. roket757
    roket757 17 Agustus 2022 14:17
    +1
    Rusia bakal mbantu nambah kemampuan pertahanan Republik Mali
    Inggih, inggih ... ing ngendi maneh kita kudu pindhah yen ora menyang Afrika !!!
    1. Uprun
      Uprun 17 Agustus 2022 14:29
      +5
      Sia-sia ngono karo ironi.... China ngetokne sak tenane...., akeh sing durung digoleki, ora dikuasai....
      1. roket757
        roket757 17 Agustus 2022 14:42
        0
        Ana akeh sing dijelajahi ing kana ... ana sing kudu dikuasai.
        Ironi ... carane ora dadi dheweke, amarga ... ing umum, karo dheweke.
    2. stelltok
      stelltok 17 Agustus 2022 15:07
      +1
      Inggih, inggih ... ing ngendi maneh kita kudu pindhah yen ora menyang Afrika !!!

      Dene kula. Iku luwih apik kanggo ngembangake CIS. Iku luwih apik kanggo aplikasi pasukan kanggo pangembangan CIS.
      1. roket757
        roket757 17 Agustus 2022 15:33
        +3
        Ngembangake negara sampeyan minangka prakara sing penting banget!
        Nanging, uga ora bisa ngisolasi awake dhewe, mesthi ora bakal entuk manfaat kanggo kita.
        Imbangan sing cukup.
        1. stelltok
          stelltok 17 Agustus 2022 15:58
          +2
          Ngembangake negara sampeyan minangka prakara sing penting banget!

          Aku temenan kabeh babagan CIS. Lan iki akeh macem-macem negara (Belarus, Rusia, Kazakhstan, .........)
          Nanging, uga ora bisa ngisolasi awake dhewe, mesthi ora bakal entuk manfaat kanggo kita.

          Dadi yen sampeyan ngembangake CIS (lan iki akeh negara), ing ngendi isolasi kasebut? Oke, liyane + Timur Tengah. (akeh negara)
          Imbangan sing cukup.

          Prioritas kudu CIS. CIS iki kudu paling penting. Investasi ing mbangun pabrik. Ngembangake CIS.
          USSR ngginakaken kathah energi ing Afrika. Dadi ing ngendi USSR saiki?
          USSR ngginakaken kathah gaweyan ing Eropah, lan apa iku entuk manfaat?
          1. roket757
            roket757 17 Agustus 2022 18:10
            +1
            Dadi kanggo kepemimpinan negara sing bener-bener berorientasi nasional, definisi kayata keseimbangan / prioritas lan kepentingan nasional kudu katon lan fokus ing mupangat warga negarane.
            Opsi liyane, sapa sing butuh?
          2. Kapten Pushkin
            Kapten Pushkin 18 Agustus 2022 08:15
            0
            Kutipan saka stelltok
            USSR ngginakaken kathah energi ing Afrika. Dadi ing ngendi USSR saiki?
            USSR ngginakaken kathah gaweyan ing Eropah, lan apa iku entuk manfaat?

            Rusia diwutahake atusan milyar dolar menyang CIS (kalebu Ukraina). Lan ngendi CIS?
            Ukraina ora perlu komentar.
            Kazakhstan kanthi yakin mlaku ing dalan sing padha.
            Yen Kulon ora miwiti kanthi bodho mencet Belarus, wong tuwa kasebut bakal ngangkat topi marang kita biyen.
            Lan kabeh dhuwit sing disumbangake menyang Belarus, dheweke bakal ngapura kanthi akeh.
            Aku ora pengin ngomong babagan liyane ...
  14. AC 130 Gunship
    AC 130 Gunship 17 Agustus 2022 14:30
    +2
    Aku wonder ngendi padha entuk C-295 kanggo hadiah saka?
    Mesthi, ora ana sing bakal mbayar dhuwit ing 50-100 taun sabanjure, lan loro-lorone ngerti iki kanthi apik. Mungkin pisang? Aku wonder carane akeh bananas needed kanggo siji digunakake. Mi-8?
    1. Uprun
      Uprun 17 Agustus 2022 15:01
      +3
      Ora kabeh diukur karo dhuwit ...... Sajrone krisis Karibia, ana adoh saka hubungan komersial karo Kuba .... nanging cara kerjane ....
      1. AC 130 Gunship
        AC 130 Gunship 26 Agustus 2022 18:33
        0
        Kanthi Kuba - ora bisa digunakake ing sembarang cara. Saka tembung ing kabeh. Rudal sing bisa ditampa dening Amerika Serikat ora ana. Lan nyatane, kabeh krisis amarga wong-wong mau lan njeblug. Sawisé iku, USSR panganan Kuba mlarat kanggo sawetara puluh taun. Pungkasan tahap hubungan iki yaiku pembatalan utang Kuba sing akeh banget dening Rusia, sawise iku, meh dina sabanjure, Kuba ngundang Amerika Serikat kanggo mbukak misi diplomatik ing Havana.
    2. stelltok
      stelltok 17 Agustus 2022 15:08
      -1
      Aku wonder carane akeh bananas needed kanggo siji digunakake. Mi-8?

      Apa gunane gedhang iku?
  15. Paul Siebert
    Paul Siebert 17 Agustus 2022 14:30
    +6
    Mali minangka papan sing paling apik ing Afrika sisih kulon, saka ngendi kita bisa ngontrol bagean sing apik ing bawana iki.
    Kanthi pedunung limalas yuta, kang ndeleng ing Rusia anti-imperialis, liberators.
    Ing taun 2021, para Wagnerite ngusir sisa-sisa "Legiun Asing" Prancis saka negara kasebut.
    Jaman dominasi Prancis ing Mali wis rampung ... apik
    1. AC 130 Gunship
      AC 130 Gunship 21 Agustus 2022 15:20
      0
      Amerika seneng ngontrol lan dominasi. Kang ora banget tresnani ing donya. Napa Rusia, lan malah ing bawana liyane?
  16. Kalih
    Kalih 17 Agustus 2022 15:56
    -1
    Aku kepengin weruh suwene pamrentahan Mali. Dadi negara kasebut minangka salah sawijining negara sing paling maju kanthi ekonomi ing donya. Produk Domestik Bruto (PDB) taun 2006 - 5.9 milyar dolar. ($ 437 per kapita) tuwuh kapas, industri Mali adhedhasar ekstraksi emas lan inten (sing jelas ing endi angin). worth iku, nanging kita bantuan everyone kaya USSR. Ing Afrika, China lan negara ekonomi maju liyane muter, lan maneh kita bantuan ireng, banjur ing pungkasan kita bakal ngapura utang maneh. Pemimpin Shvonders ngalangi.
    1. stelltok
      stelltok 17 Agustus 2022 16:18
      0
      lan kita mbantu kabeh wong kaya USSR

      Aku setuju. China nongkrong ing Afrika. Apa China bisa nulungi.
  17. Sedoy
    Sedoy 17 Agustus 2022 16:00
    +1
    Rusia bakal mbantu nambah kemampuan pertahanan Republik Mali

    akhire...
    banjur suwe ora krungu babagan bantuan anyar ...
    dudu LDNR kanggo nransfer Su-25, Mi-24 lan Mi-8 ...
    duwe nyamuk...