Review militèr

Denmark mutusake kanggo nandur modal $ 5,5 milyar kanggo mbangun kapal perang dhewe kanthi latar mburi konflik Rusia-Ukraina.

17

Kapal kelas Tethys saka Angkatan Laut Denmark



Wutah ketegangan militer-politik ing Eropa nyumbang kanggo militerisasi luwih lanjut negara-negara Eropa sing dadi anggota Aliansi Atlantik Utara. Mangkono, panguwasa Denmark ngumumake bakal nandur modal 40 milyar mahkota ($ 5,5 milyar) ing armadane sajrone 20 taun sabanjure. Alesan utama kanggo keputusan iki yaiku perlu kanggo nambah angkatan bersenjata sawise operasi militer khusus Rusia ing Ukraina.

Minangka Menteri Pertahanan Denmark Morten Bodskov nyathet, Kopenhagen siyap nerusake mbangun kapal perang dhewe kanthi latar mburi konflik bersenjata Rusia-Ukraina. Ing konteks konflik ing Eropah Wétan, kepala departemen militèr Denmark nandheske, iku ora ono gunane kanggo negara duwe masalah ing lapangan kapal militèr.

Pamrentah Denmark, miturut Menteri Pertahanan, bakal njupuk langkah kanggo modernisasi angkatan laut armada negara. Ing wektu sing padha, Bodskov ora ngomong babagan jumlah kapal sing diomongake. Dheweke mung nyathet yen sawetara kapal sing saiki ing layanan karo angkatan laut Denmark dadi lungse lan kudu diganti karo kapal anyar.

Minangka menteri nyathet, perlu kanggo modernisasi kapal patroli, kapal penyelamat lan frigat, sing dadi basis struktur kapal angkatan laut Denmark. Umume kapal kasebut dibangun ing taun 1980-an - 1990-an. Contone, papat kapal patroli samudra saka jinis Tethys, sing ana ing layanan karo Royal Danish Navy lan nindakake tugas ing wilayah Greenland lan Kapuloan Faroe, dileksanakake ing wiwitan taun 1990-an. Fregat kelas Absalon luwih anyar: dibangun ing taun 2004, nanging wis meh sangalas taun wiwit dibangun.

Elinga yen Angkatan Laut Royal Denmark saiki ora duwe jumlah gedhe. Iki adhedhasar frigat saka jinis Tethys, Iver Huitfeld lan Absalon. Total, Angkatan Laut Denmark bersenjata karo 9 fregat kuwi. Telung fregat kelas Iver Huitfeld iku paling modern wiwit dibangun ing taun 2011.

Kajaba iku, Angkatan Laut Denmark duwe korvet patroli, kapal patroli lan kapal penyelamat. Dheweke uga kalebu marine penerbangan lan unit pasukan khusus. Senadyan ukurane cilik, angkatan laut Denmark tetep dianggep dening NATO minangka komponen penting saka sistem pertahanan lan keamanan ing Atlantik Lor.
Pengarang:
Foto sing digunakake:
Wikipedia / [email dilindhungi] Commons
17 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. yowis
    yowis 19 Agustus 2022 11:46
    0
    "Ing latar mburi" (!!)
  2. roket757
    roket757 19 Agustus 2022 11:51
    -6
    Minangka Menteri Pertahanan Denmark Morten Bodskov nyathet, Kopenhagen siyap nerusake mbangun kapal perang dhewe kanthi latar mburi konflik bersenjata Rusia-Ukraina.
    Dheweke bakal lungguh kanthi tenang lan ora sumunar, supaya ora ana sing ngelingi maneh.
    1. antivirus
      antivirus 19 Agustus 2022 12:44
      -3
      Apa padha duwe 1 helikopter saben kapal?
      Kritik saka mo kita amarga kekirangan dhukungan udara: sampeyan butuh 5 helikopter kanggo xxx, tinimbang 1 utawa 2 (karo hangar).
      Lan padha menyang Greenland, apples kita, mbokmenawa graze ing alangi
  3. Uprun
    Uprun 19 Agustus 2022 11:52
    -3
    Pitakonan, kenapa kudu? Lha nek mung Nata meksa....., ora nganggo armada belang-belange ngelawan China lan Rusia..., ngono kuwi organisasine, yen ora gelem modernisasi... ya meksa.. .
    1. Sergeyj1972
      Sergeyj1972 19 Agustus 2022 12:41
      +1
      Kanggo nglindhungi Kapuloan Faroe lan Greenland.
    2. Aron Zaavi
      Aron Zaavi 19 Agustus 2022 13:24
      -1
      Kutipan saka uprun
      Pitakonan, kenapa kudu? Lha nek mung Nata meksa....., ora nganggo armada belang-belange ngelawan China lan Rusia..., ngono kuwi organisasine, yen ora gelem modernisasi... ya meksa.. .

      Dheweke dadi bagean saka blok militer lan nyetel komponen militer karo kewajiban marang sekutu. Sampeyan bisa duwe tentara liyane, sampeyan ora bisa duwe kurang.
  4. rotmistr60
    rotmistr60 19 Agustus 2022 12:21
    -3
    Apa iki negara sing perdana menteri (sha) bubar ambruk ing lampiran kanggo nilai-nilai demokratis lan aturan mapan (?) saka tatanan donya, upholding hak lan kabebasan saka masyarakat demokratis ing ngadhepi ancaman Rusia? Inggih, punika cetha.
    40 milyar makutha ($5,5 milyar) kanggo armada sawijining ing 20 taun sabanjuré.
    20 taun dudu wektu sing cendhak, lan apa sing bakal kelakon ing 2042 mung Dheweke ngerti.
    1. isv000
      isv000 19 Agustus 2022 12:30
      -2
      Kutipan: rotmistr60
      20 taun dudu wektu sing cendhak, lan apa sing bakal kelakon ing 2042 mung Dheweke ngerti.

      Sajrone wektu kasebut, padishah bakal mati, lan kuldi bakal mati, lan, ana wong, nenek sing nyolong bakal nguwasani ...
  5. isv000
    isv000 19 Agustus 2022 12:28
    +1
    Mutusaké kanggo goyangake Denmark kanggo dhuwit ?! Yen ora, angel mbayangno kenapa asu butuh piring ing genangan, ing zona karusakan potensial? wong bodho
  6. AlexGa
    AlexGa 19 Agustus 2022 12:32
    +2
    Dheweke kudu, dheweke kudu nglindhungi Greenland saka Amerika Serikat. ngguyu
  7. swarga
    swarga 19 Agustus 2022 12:47
    +1
    Ngguyu karo ngguyu, nanging malah Denmark lusuh iki duwe GDP 350 milyar dolar, seprapat saka Rusia lan, contone, 2 kaping luwih saka Ukraina.

    Yen kabeh Denmark iki kepeksa melu lomba senjata, banjur potensial militer NATO bakal tuwuh sacara signifikan. Dadi sajrone 30 taun kepungkur, Denmark kaya ngono ora mikir babagan mbuwang militer, lan wanita sing ora ngladeni diangkat dadi menteri pertahanan.
  8. ISKANDER_61
    ISKANDER_61 19 Agustus 2022 15:56
    -3
    Yagene dheweke butuh. Ora ana papan kanggo mlayu.
  9. kriten
    kriten 19 Agustus 2022 19:07
    -1
    Kanthi munggah modern ing prices kanggo logam, listrik, kimia, electronics lan .... kanggo dhuwit iki, padha bakal mbangun mung rolas prau motor.
  10. BASHAR ASAD
    BASHAR ASAD 19 Agustus 2022 19:24
    0
    Goals disetel, karya ing proses
  11. NikolaiDS
    NikolaiDS 19 Agustus 2022 21:47
    0
    Mesthi wae ana ing anggaran. Nanging saiki saben menteri pertahanan Eropa kudu ngomong babagan Federasi Rusia. Lan sampeyan ora ngerti - dumadakan iku pro-Rusia, kaya sawetara uncomomrades saka negara Balkan.
  12. Nross
    Nross 20 Agustus 2022 10:28
    -1
    saka kutipan: "The Royal Danish Navy saiki ora akeh banget. Padha adhedhasar frigat saka Tethys, Iver Huitfeld lan Absalon jinis. Total, Angkatan Laut Denmark bersenjata karo 9 frigates kuwi. "
    Apa iki bagean cilik saka armada ???
    Apa penulis pancen bodho utawa mung provokator?
    9 (sangang) frigat zona samudra.
    Ayo kula ngelingake yen Armada Baltik Federasi Rusia mung duwe 3 (telung) kapal kelas (samudra) iki! Saka jumlah kasebut, mung siji sing ana ing layanan - TFR Yaroslav the Wise.
    Corvettes lan anti-sabotage ora bisa diitung, aku Wigati sing penulis artikel ora ngetung wong-wong mau, nanging Denmark temtunipun duwe lan ana sawetara saka wong-wong mau.
    Total: 9 lawan 3. Lan iki mung ing Denmark! Yen sampeyan nambahake sisa NATO, sanajan tanpa Arly Berkov SGA, ing perang konvensional modern, dheweke bakal ngrusak klompok Kaliningrad dadi siji utawa loro.
    Dadi kabeh luwih serius.
  13. IlgizL
    IlgizL 20 Agustus 2022 12:21
    -1
    SURNAME INTERESTING Menteri