Review militèr

Pembentukan sabuk es saka kapal pemecah es nuklir nomer telu Yakutia wis rampung ing Galangan Kapal Baltik

26

Yakutia nuklir serial katelu lagi disiapake kanggo diluncurake, spesialis saka Galangan Kapal Baltik wis ngrampungake pembentukan awak es kapal. Iki dilaporake dening layanan pers United Shipbuilding Corporation (USC).


Galangan Kapal Baltik ngrampungake perakitan lambung kapal pemecah es seri nomer telu Yakutia saka proyek 22220 Arktika, sing dipasang ing Mei 2020. Pembuat kapal ngrampungake pembentukan lambung es kanthi nyelehake bagean batang. Kaya sing diterangake ing layanan pers, sabuk es minangka zona kira-kira telung meter, sing kena beban maksimal nalika nembus es. Bagean zona iki dirakit saka baja kekuatan dhuwur kanthi kekandelan 40 milimeter.

Ing mangsa ngarep, pembentukan lambung kapal pemecah es bakal rampung lan bakal diluncurake menyang banyu kanggo rampung.

"Yakutia" punika icebreaker papat ing seri lan katelu ing produksi. Ditetepake tanggal 26 Mei 2020 ing dina pengetan 164th Galangan Kapal Baltik. Pemecah es timbal proyek 22220 "Arktika", sing menehi jeneng kabeh seri, wis operasi ing sisih lor, kaya serial pisanan "Siberia". Seri kapindho "Ural" nyiapake kanggo mlebu test. Pemecah es serial kaping papat saka proyek Chukotka diluncurake ing pungkasan taun 2020. Direncanakake yen Yakutia bakal dikirim menyang pelanggan ing taun 2024, lan pemecah es kaping lima saka seri kasebut - ing taun 2027, nanging iki minangka tanggal wiwitan.

Fitur saka pemecah es proyek 22220 yaiku nggunakake konsep variabel kanthi bantuan tank ballast. Kapal draf ganda bisa makarya ing banyu jero lan ing banyu cethek ing amben kali, ngrusak es nganti ketebalan 3 meter tanpa kelangan kacepetan. Miturut data desain, pemecah es anyar bakal dadi sing paling gedhe lan paling kuat ing donya.
Foto sing digunakake:
USC
26 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. yowis
    yowis 22 Agustus 2022 17:47
    -17
    Elingi, operator pesawat (operator pesawat) diarani "Tbilisi", "Riga" ... Banjur padha ngganti jeneng. Banjur padha didol. Banjur...
    1. Novik225
      Novik225 22 Agustus 2022 17:58
      + 16
      Apa sampeyan ngelingi pemecah es nuklir Soviet?
      Lenin, Siberia, Uni Soviet, Arktik, Yamal, Rusia, 50 taun Kamenangan
    2. Irit
      Irit 22 Agustus 2022 18:19
      -20
      Apa pancene ora bisa nggunakake lambung kapal penjelajah nuklir, tinimbang mbuwang? Pemecah es nuklir uga bakal metu saka wong-wong mau, sanajan bisa nganyarke miturut "pilihan anggaran:" ngowahi dadi penghancur rudal abot?
      1. Hog
        Hog 22 Agustus 2022 18:31
        +6
        Quote: Irit
        Apa pancene ora bisa nggunakake lambung kapal penjelajah nuklir, tinimbang mbuwang? Pemecah es nuklir uga bakal metu saka wong-wong mau, sanajan bisa nganyarke miturut "pilihan anggaran:" ngowahi dadi penghancur rudal abot?

        Kepiye carane bisa ditindakake?
        Kanggo pangembangan umum, gambar google sing nuduhake bagean jero banyu saka Project 1144 cruiser lan Project 22220 icebreaker, banjur takon dhewe pitakonan lan jawab dhewe.
      2. Voronezh
        Voronezh 22 Agustus 2022 18:49
        +1
        A cruiser lan icebreaker desain temen beda. Iku mokal kanggo nggawe saka siji liyane. Yen mung nggunakake baja sawise remelting. Nanging, kaya perusak saka cruiser. Iku keluwih kanggo ngrusak, etc.
      3. Revolver
        Revolver 22 Agustus 2022 19:47
        -5
        Quote: Irit
        Apa pancene ora bisa nggunakake lambung kapal penjelajah nuklir, tinimbang mbuwang?

        Apa mungkin Galangan Kapal Baltik, sing nggawe kapal pemecah es nuklir sing diproduksi massal, ora bakal bisa ngatasi pambangunan kapal induk? Ukurane sebanding. Ing kana, syarat kekuatan luwih murah, lan ora ana tangki ballast kanggo sampeyan. Pindhah tambahan menyang sisih? Mesthine ora dadi masalah gedhe. Lift pesawat? Lift barang sing padha, uga, bisa mendhung, njupuk syarat tambah kanggo linuwih lan resistance kanggo karat. Dek tahan panas lan springboard? Iku uga kudu ditanggulangi. Reaktor padha, uga, bisa nglindhungi nganggo waja yen sampeyan kudu nglawan wong sing luwih serius tinimbang republik gedhang. Mbok struktur iku kabeh. Lan kabeh liyane - lampiran, bisa diselehake ing ngendi wae, malah (nganggep ekstrem lengkap) ing segara dhuwur dening kru.
        1. AvesevA
          AvesevA 23 Agustus 2022 07:01
          +1
          Operator pesawat ora dibangun ing Baltik Shipyard, amarga icebreaker luwih dibutuhake. Kanggo nambah passability saka rute segara lor, supaya siji iki dadi luwih atraktif. Kita butuh akeh pemecah es
          1. Revolver
            Revolver 23 Agustus 2022 09:23
            -1
            Nanging mung yen pepadhamu tartamtu sing nglukis tanah ing Timur Jauh lan setengah saka Siberia minangka tanah sajarah kepengin "ngleksanani hak sajarah" lan njupuk maneh apa sing diklaim kanggo awake dhewe, lan kanthi mangkono ngethok Rusia saka lawang menyang Lor. Sea Route, saka incroachments kang ing segara nggambarake? Pemecah es?
            1. wulan 702
              wulan 702 23 Agustus 2022 11:30
              0
              Quote: Nagant
              carane kanggo nggambarake incroachments ing segara? Pemecah es?

              Pasukan misil strategis...
    3. Apik
      Apik 23 Agustus 2022 04:16
      0
      Elingi, operator pesawat (operator pesawat) diarani "Tbilisi", "Riga" ... Banjur padha ngganti jeneng. Banjur padha didol. Banjur...
      Lan elinga, kapal tiwas ing perang, lan kapal anyar dijenengi miturut jenenge!
  2. KCA
    KCA 22 Agustus 2022 18:01
    0
    Pemecah es nuklir minangka kekuwatan, aku duwe buku babagan atom tentrem ing taun 50-an, ana, ing gambar "Lenin", kompartemen torpedo karo torpedo karo hulu ledak nuklir kanggo ngrusak paket es dituduhake, uga, ketoke, ora mung es, sing wis modern, sapa ngerti ...
    1. trafllot1832
      trafllot1832 22 Agustus 2022 18:22
      0
      Kaping pirang-pirang aku ora numpak prau pesiar liwat dermaga ing ngendi pemecah es nuklir padha dermaga, aku ora nate weruh tabung torpedo mbukak ing ngisor garis banyu ing busur, lan ora ana gunane yen dipasang ing ndhuwur garis banyu. ombenan lol
      1. KCA
        KCA 22 Agustus 2022 18:27
        0
        Ya, aku ora weruh pemecah es, aku nulis babagan apa sing digambar ing buku, mbok menawa ana TA, bisa uga ora, aku ora ngerti.
        1. trafllot1832
          trafllot1832 22 Agustus 2022 18:40
          0
          Aku mangsuli sampeyan kanthi guyon, ora ana apa-apa, kaya sekrup irung.
          1. KCA
            KCA 22 Agustus 2022 18:49
            +1
            Sesuk aku marani ibuku, mugo-mugo aku golek buku, difoto
            1. trafllot1832
              trafllot1832 22 Agustus 2022 19:02
              0
              Ya, aku percaya sampeyan. Ana wartawan gedhe sing ditampa ing kompleks industri militer USSR. Tugas pertamane yaiku ngomong babagan kapal selam nuklir KZ, babagan kampanye dheweke menyang Kutub Lor, nanging dheweke ora ana. kampanye. Dheweke nulis, nggawa menyang censorship. mbusak. trawler mawa iwak dadi "kapal perang" ing galangan kapal Ajaib ing X jam, sadurunge hit pisanan.
    2. Voronezh
      Voronezh 22 Agustus 2022 18:51
      +1
      Torpedo karo warheads nuklir kanggo break Ès? Sapa sing nulis buku ing pikiran sing bener?
      1. KCA
        KCA 22 Agustus 2022 19:07
        +1
        Iki taun 50-an, banjur bledosan nuklir kanggo tujuan tentrem ana ing urutane, lan nganti taun 80-an ide mlaku menyang arah kali lor ing sisih kidul.
  3. trafllot1832
    trafllot1832 22 Agustus 2022 18:04
    0
    Kita apik karo pemecah es nuklir. Apa Chukotka bakal dadi seri pungkasan? Banjur nganti 2028 Vaigach, Taimyr lan Yamal bakal dinonaktifake. Babagan Pemimpin, sampeyan mung bisa krungu apa sing dilebokake ing Star.
    1. Hog
      Hog 22 Agustus 2022 18:34
      +1
      Kutipan saka: tralflot1832
      Kita apik karo pemecah es nuklir. Apa Chukotka bakal dadi seri pungkasan? Banjur nganti 2028 Vaigach, Taimyr lan Yamal bakal dinonaktifake. Babagan Pemimpin, sampeyan mung bisa krungu apa sing dilebokake ing Star.

      Padha arep mbangun seri anyar saka icebreakers luwih gedhe ana, kanggo rute segara lor.
    2. Ponchik78/XNUMX/XNUMX
      Ponchik78/XNUMX/XNUMX 22 Agustus 2022 19:09
      +3
      Ora, ora pungkasan! https://ria.ru/20210903/ledokol-1748452817.html
  4. Novosibirsk
    Novosibirsk 22 Agustus 2022 21:35
    -2
    Saiki China bakal ngumumake yen wis nggawe seri dhewe)))) saka generasi anyar
    1. Strannik96
      Strannik96 22 Agustus 2022 22:13
      +1
      [/ quote] [quote = Nagant] Apa bisa Pabrik Baltik, sing nggawe pemecah es nuklir sing diproduksi massal, ora bakal bisa ngrampungake pambangunan kapal induk? Ukurane sebanding. Ing kana, syarat kekuatan luwih murah, lan ora ana tangki ballast kanggo sampeyan.
      Operator pesawat duwe tank ballast. Sampeyan kudu ngerti topik sadurunge nulis iki
  5. Navodlom
    Navodlom 22 Agustus 2022 22:49
    0
    sabuk es minangka zona sing ambane kira-kira telung meter, ing ngendi beban maksimal dumadi nalika nembus es. Bagean zona iki dirakit saka baja kekuatan dhuwur kanthi kekandelan 40 milimeter.

    Icebreakers pr 22220 break es nganti 3 meter nglukis.
    Aku panginten sing sabuk iku paling 100 mm waja
    1. Sentinel vs.
      Sentinel vs. 23 Agustus 2022 06:32
      0
      Pemecah es ora nembus kanthi jotosan, nanging ngremuk es, condong.
      1. Navodlom
        Navodlom 23 Agustus 2022 06:42
        0
        Kutipan saka Sentinel vs.
        Pemecah es ora nembus kanthi jotosan, nanging ngremuk es, condong.

        Lumrahe.
        Apa impact bisa ing kacepetan 2-3 knots?
        Nanging iki ora ngilangi kabutuhan awak lan kulit sing kuwat.