Review militèr

Pengebom B-52 Angkatan Udara AS mabur ing Balkan "kanggo ndhukung Ukraina"

25

Rong pembom strategis B-52 Angkatan Udara AS mabur ing papan sing dhuwur ing kutha Dubrovnik Kroasia lan telung negara Balkan liyane "minangka tandha dhukungan kanggo Ukraina." Pesawat kasebut mabur liwat pesisir Adriatik ing Montenegro, papan pamaréntahan Makedonia Lor ing Skopje lan alun-alun Skanderbeg tengah ing ibukutha Albania, Tirana.


Munculé pesawat Amérika B-52 ing Semenanjung Balkan nuduhake tambah akeh aktivitas militer-politik saka Amerika Serikat lan NATO ing wilayah. Miturut pers Barat, NATO miturut omongane uwong dipeksa nambah kegiatane kanggo nglawan tumindak aktif Moscow ing Ukraina lan Semenanjung Balkan. Rusia, miturut media asing, tansah nganggep Semenanjung Balkan, lan utamane Serbia lan Montenegro, pengaruhe. Moskow kudu entuk pijakan ing kene kanggo entuk akses menyang Segara Adriatik.

Penerbangan pengebom Angkatan Udara AS dirancang kanggo nduduhake Rusia ing ngarsane Amerika ing Balkan. Kajaba iku, kaya sing ditekanake ing statement resmi Angkatan Udara AS sing dirilis nalika penerbangan kasebut, penerbangan pengebom kasebut minangka bukti dhukungan AS kanggo mitra lan sekutu NATO ing Eropa Tenggara.

Ing alun-alun Skopje, Tirana, Dubrovnik, ing pesisir Montenegrin, ewonan wong bisa nonton penerbangan para pembom Amerika. Miturut pers Amerika, sawetara wong sing padha nglumpuk padha ngibar-ibar gendera Amerika.

Kepala Staf Angkatan Bersenjata Makedonia Utara, Letnan Kolonel Jovan Azmanovski, ngandhani Kanal 5 yen penerbangan pengebom Angkatan Udara AS diduga nuduhake keamanan langit ing republik kasebut. Letnan Kolonel Makedonia ora nyebutake manawa para pembom Amerika ngebom sedulur Serb durung suwe.

Loro pesawat B-52 Stratofortress sing melu penerbangan kasebut ditugasake menyang skuadron pengebom kaping 23 Angkatan Udara AS, sing dumunung ing Pangkalan Angkatan Udara Fairford ing Inggris Raya. Wiwit taun 2018, Angkatan Udara AS wis mabur luwih saka 200 pesawat pengebom. Dadi, bubar bom B-1B Lancer mabur liwat wilayah lor, Baltik lan Segara Ireng, banjur liwat Makedonia Lor. Ing wulan Juni, pesawat Angkatan Udara AS muncul ing Samudra Arktik, lan banjur melu latihan BALTOPS ing Segara Baltik.
Pengarang:
25 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Vladimir Vladimirovich Vorontsov
    Vladimir Vladimirovich Vorontsov 23 Agustus 2022 08:23
    +8
    Bom B-52 Angkatan Udara AS mabur ing Balkan "minangka tandha dhukungan kanggo Ukraina"

    ***

    - Kenapa ora dibom?...
    ***
    1. belovvladimir
      belovvladimir 23 Agustus 2022 10:14
      +2
      Nggolek stinger kanggo mesin!
    2. 4 ikit
      4 ikit 23 Agustus 2022 11:04
      0
      Saiki makhluk iki bisu kanggo mabur liwat Segara Ireng lan Ukraina. Lan banjur sawise kabeh padha bakal nggawa mudhun negligently.
  2. Nexcom
    Nexcom 23 Agustus 2022 08:23
    +1
    dadi apa, uga, mabur dening. banget langsung ndhukung kanggo dill tansaya saka jengkal?
    jendhela klamben lan PR.
  3. Dmitry444
    Dmitry444 23 Agustus 2022 08:24
    +3
    Dheweke nggawa "kebebasan lan demokrasi" ing swiwine.
    1. Alexander 3
      Alexander 3 23 Agustus 2022 08:29
      +1
      Pesawat kita liwat Ukraina nggawa kaadilan lan retribusi.
  4. Uprun
    Uprun 23 Agustus 2022 08:25
    + 10
    Pratandha saka panyengkuyung ..., wong Serb ngipi elek .... sepisan maneh ..., ora ana mambu pinggiran kono ...., ana "bau" dhewe ...
  5. Vasyan1971
    Vasyan1971 23 Agustus 2022 08:29
    +3
    Rong pembom strategis B-52 Angkatan Udara AS mabur ing papan sing dhuwur ing kutha Dubrovnik Kroasia lan telung negara Balkan liyane "minangka tandha dhukungan kanggo Ukraina."

    Saiki, saiki, wis dadi luwih gampang kanggo sawetara Gritsko, ndhelik ing jugangan!
    1. Nexcom
      Nexcom 23 Agustus 2022 08:32
      +3
      persis. Gritsko iki lungguh ing trench, tentara meriem kita pouring, dheweke nesu. lan banjur support miber liwat Balkan! lan langsung tenang ing jiwa Gritsko, ing kene ana - dara saka stabilitas donya. didhukung dening kabeh exhaust saka 8 mesin sing. lan squeamishness ilang nang endi wae menyang molent lan dadi luwih nyenengake kanggo njagong ing trench ...
      wassat
  6. asu ajag88
    asu ajag88 23 Agustus 2022 08:30
    0
    kanthi sukses, dheweke bisa mabur liwat Antartika kanggo ndhukung lan nyelehake umbul menyang rembulan ... uga, utawa ngirim Cossack menyang Mars ...
  7. yowis
    yowis 23 Agustus 2022 08:31
    +1
    Iki dudu "dhukungan kanggo Ukraina", nanging eskalasi partisipasi langsung saka Amerika Serikat lan NATO ing perang nglawan Federasi Rusia.
    1. mojohed2012
      mojohed2012 23 Agustus 2022 08:43
      0
      Apa Amerika Serikat mikir yen kanthi ngeculake perang antarane Kosovo lan Serbia, dheweke bakal meksa Putin supaya pasukan Angkatan Bersenjata kita menyang Serbia supaya bisa ngadeg kanggo "sedulur"?
      Sing, Aku wonder, blabbed kanggo shtatovtsy sing Putin umume bakal ngadeg munggah kanggo Serbia?
      Kajaba iku, pasukan NATO wis nyatakake yen ana eskalasi, dheweke bakal mbela Kosovo.
      Lan iki tegese Serbia bakal dibom maneh lan saka Serbia sing mbrontak nganti nggawe luwih saka siji pinggiran Kosovo.
      1. Nexcom
        Nexcom 23 Agustus 2022 08:45
        +2
        supaya padha ngumumake ing Vucic arrogant - kita bakal bom yen Tentara Serbia nyabrang tapel wates karo Kosovo. Vučić bleated soko ana babagan cara beradab kanggo ngrampungake masalah lan iku. Dheweke ndhelik. Apa maneh sing kudu ditindakake? Ing November padha entek gas Russian - masalah liyane. Nang endi wae sampeyan kudu njupuk, muter. Yen Serbia terus nggunakake gas Rusia, dheweke bakal miwiti meksa maneh kanthi sanksi. Tangan Serbia lagi bengkong supaya njupuk posisi anti-Rusia.
        1. mojohed2012
          mojohed2012 23 Agustus 2022 08:51
          0
          Ing kasunyatan saka prakara.
          Nyatane, Vučić diwenehi ultimatum: Yen sampeyan ora medhot hubungan karo Moskow lan Putin, yen sampeyan ora tiba ing EU lan AS, yen sampeyan ora ninggalake Serbia ing Kosovo mati kaya wedhus. tangan Muslim Albanian utawa dadi wong kelas katelu, banjur NATO bakal numpes Serbia, t .to. padha butuh budak sing manut ing Eropah, lan Kosovo mung dadi alesan!
          nanging Rusia ora bisa nindakake apa-apa. Aku percaya yen Serbia bakal enggal dadi pro-NATO minangka akibat saka kudeta warna.
          1. Nexcom
            Nexcom 23 Agustus 2022 08:53
            0
            Sanajan tanpa kudeta, mboko sithik bakal dadi kaya iki - ora ana sing bisa dituju lan Vucic kanthi tenang nggabungake Serbia. Ya, dheweke ora bakal gelut karo Kosovo.
  8. Cottondraton
    Cottondraton 23 Agustus 2022 08:33
    0
    Lan apa bab Balkan?
    1. Uprun
      Uprun 23 Agustus 2022 08:37
      -1
      Wis wayahe sing belang-belang mabur liwat Kuev, dudu wektu sedulur ... gulung tekan-tekan ...
  9. Trunk
    Trunk 23 Agustus 2022 08:36
    +1
    Apa ora resiko liwat Carpathians? Ora suwe, stingers sing diwenehake dening Angkatan Bersenjata Ukraina bakal mulai mudhun.
  10. Darurat
    Darurat 23 Agustus 2022 08:56
    0
    "... Sing penerbangan pembom Angkatan Udara AS diduga nuduhake keamanan langit ing republik ..." (c) wong bodho Ing lemah ora nemtokake kanggo sapa langit iki aman, lan ketoke ora nasibe wong Makedonia kanggo nambah loro lan loro. Serfs, keling-pound!
  11. ermak124.0
    ermak124.0 23 Agustus 2022 09:02
    0
    mabur? Lan opo???
  12. amatir
    amatir 23 Agustus 2022 09:09
    0
    Wis suwe ora ana bom B-52 ditibakake marang sapa wae. Thule, Palomaris. Sapa sing sabanjure? Dubrovnik, Skopje. Yen sampeyan begja, bisa uga Warsawa ... duka
  13. dimbasic
    dimbasic 23 Agustus 2022 09:51
    +1
    cretins maneh bingung pinggiran lan Kosovo?
  14. dimbasic
    dimbasic 23 Agustus 2022 09:52
    +1
    abuh mabur liwat pinggiran?
  15. rotmistr60
    rotmistr60 23 Agustus 2022 11:20
    0
    Pengebom B-52 Angkatan Udara AS mabur ing Balkan "kanggo ndhukung Ukraina"
    ??? Dadi apa dhukungan - pengebom Amerika ing Balkan? Nanging, bisa dianggep minangka sinyal kanggo Serbia.
  16. cemeng
    cemeng 23 Agustus 2022 12:40
    0
    Carane padha ora nyelehake apa-apa mbledhos ing gendéra Amérika waving iki, iku mung apik tenan, uga, padha wanted kanggo ndhukung Ukraina, padha bakal fly liwat Ukraina, yen ora, padha ora bakal wis mabur menyang Afrika, senajan ing kono mung bisa fly menyang. mesin am