Review militèr

Museum Cluny minangka salah sawijining museum sing paling apik ing Paris.

68

Aku weruh iki pemandangan saka tandhing antarane loro ksatria ing buku teks ing crita Abad Pertengahan edisi 1959, nanging ... saka ngendi iku dijupuk? Pranyata metu saka tutup peti mati iki, kang nggambarake plot populer ing abad tengahan: "Storming Bèntèng cinta." Ukiran gading. Paris, 1300–1310 Foto penulis



"Deleng Paris lan mati."
Ilya Erenburg

Sajarah Abad Pertengahan. Piyé carané ngerti apa sing kedadéan ing jaman biyèn? Ya, miturut bangunan, buku lan naskah sing isih ana, logam, kayu, balung, karya para master kuna, sing saiki dipamerake ing museum. Ing kaca VO, kita wis bola-bali nggawe lelungan virtual menyang macem-macem museum ing donya. Nanging dina iki kita bakal ngunjungi siji liyane - Museum Nasional Abad Pertengahan utawa Museum Cluny, dumunung ing tengah-tengah Paris.

Aku kelakon kanggo ngunjungi ing 2020 ing wayah wengi pandemi covid, lan ing kahanan sing rada menarik. Dina iku, Paris ngrayakake Hari Bastille, lan kabeh (uga, umume) turis kepengin mlebu ing tengah. Tegese, kita ora duwe kesempatan kanggo ndeleng parade, nanging kita ngerti yen kabeh museum ing Paris bisa digunakake kanthi gratis ing dina kasebut. Mulane, pilihan kita tiba ing loro: Museum Nasional Abad Pertengahan lan Museum Tentara.

Museum Cluny minangka salah sawijining museum sing paling apik ing Paris.
Iki, tutup iki. Kabeh munggah lan mudhun saka serangan saiki ing ngarepe sampeyan. Ing sisih tengen, abdi dalem minggah ing undhak-undhakan, lan trebuchet lagi nyiapake kanggo njupuk kranjang kembang ing kastil prawan ayu. Ing tengah ana loro pegulat, ing ngendi para wanita padha surak-surak. Ing sisih kiwa - ksatria sing wis nggayuh tujuane njupuk wong sing dipilih nganggo jaran, lan ana wong sing diam-diam njupuk ing prau! Foto musee-moyenage.fr

Aku teka ing kana - bojoku, putu lan aku, saka hotel Porte-Orleans, dumunung ing jejere Lenin Avenue. Swasana riyaya ing kutha iki aneh banget. Helikopter tempur mabur. Ing persimpangan dalan ana jip militer lan patroli prajurit kanthi bedhil mesin ing dada, ing gang - kendaraan jet banyu polisi. Ing tembung, yen ana wong sing kandha yen kutha kasebut diserang dening mungsuh, mesthi gampang percaya.

Rute metro kasebut, untunge, langsung, tanpa transfer. Lan ing metro dhewe, prasasti kasebut mung ing basa Prancis, sing ora ana sing ngerti: "bonjour", "merci" ora diitung ... Ana mung ... ireng ing mobil! Sing luwih entheng, sing rampung - kaya soot, lan saben wong, mesthi, katon ing trinitas kita lan aktif ngrembug kita, bisa katon. Lan kita ngadeg kaya kethek tanpa basa. Stasiun sing kudu dituju diarani Cluny-Sorbonne. Nanging ing ngendi museum iki? Buku pedoman ngandika: "ing kuartil Latin." Iki kuartal endi?


Ana dheweke - Museum Cluny. Sampeyan bisa ndeleng luwih apik ing gambar iki tinimbang ing foto apa wae. Foto musee-moyenage.fr

We takon mulatto warni - sadean woh ing sudhut. "Aku ora ngerti basa Inggris," ujare. Oh, sampeyan burp saka snobbery Prancis. Nanging ing kene, untunge kanggo kita, ana wong Prancis sing tuwa teka, ujar manawa dheweke bakal nuntun kita lan ... nuntun kita menyang lawang mlebu museum. Wong, wong ing endi wae lan ... beda!


Paling apik kanggo miwiti tur museum saka bagéan paling kuna: apa sing isih ana ing Roma. We mudhun lan golek dhéwé ing kamar vaulted ageng. Foto penulis


Luwih, katon kaya candhi, nanging ora adus ing pangerten kita ...


Ana akeh pameran ing kana ... Lan uga nyenengake kanggo ndeleng ing dina panas! Foto penulis


Nah, ing ngendi maneh sampeyan bisa ndeleng patung Kaisar Julian sing Murtad. Sakdurungé séda, dhèwèké kandha, ”Kowé menang, wong Galiléa!” Foto penulis

Minangka kanggo bangunan, ing Abad Pertengahan diarani "Hotel Cluny", lan dibangun ing sisa-sisa siram Gallo-Romawi ing abad kaping XNUMX, lan museum ora mung siji, nanging loro bangunan: frigidarium a. "kamar kulkas"), dumunung ing reruntuhan Terme Cluny, lan hotel Cluny dhewe, ing ngendi dina iki kabeh koleksi dipamerake.

Area frigidarium ora cilik: udakara 6 meter persegi. Dadi ayo dipikirake kepiye manungsa ing wektu kasebut menehi perhatian marang kebersihan. Sawise kabeh, ana uga "kamar panas", kamar uap kanthi uap garing lan blumbang kanthi banyu sing digawe panas lan adhem, lorong-lorong, lan "prasmanan". Nanging kabeh iki durung dilestarekake. Nanging, apa sing teka saka adus iki menarik banget, amarga ana koleksi obyek sing gedhe lan unik saka jaman transisi saka Donya Kuna nganti Abad Pertengahan.

Mudhun menyang frigidarium, sampeyan uga bisa ndeleng "kolom Boatmen" sing misuwur wiwit abad kaping XNUMX. Iki minangka pilar marmer, sing diwenehake marang Kaisar Tiberius dening tukang perahu Paris. Ing kono ana prasasti sing darmabakti kanggo dewa Jupiter, nanging uga prasasti ing Celtic, yaiku, ana gabungan saka rong budaya sing beda-beda ing siji artefak.


Punika - Jupiter saka "kolom Boatmen". Foto penulis


Lan iki isih kolom padha (kapérang saka sawetara watu ukir!) Kanthi telung tokoh saka warriors. Foto penulis


Ing kene ana prajurit loro. Nanging nggatekake tamenge. Padha ora katon kaya tameng saka legionnaires Romawi ing kabeh. Dadi motif lokal? Foto penulis

Dene omahe, iya padha karo dheweke. Sawise adus termal kuna dituku dening biara Burgundian ing Cluny ing 1340, Abbe Pierre de Chalus dibangun minangka omah. Ing taun 1485-1510 dibangun maneh, saengga nduweni unsur Gotik lan Renaissance. Ing taun 1843, kanthi inisiatif Alexandre du Sommerard, sawijining museum umum digawe ing kene, dirancang kanggo nyimpen peninggalan jaman abad pertengahan Prancis.


Adus ing ngendi wong Romawi kuna nate lungguh. Foto penulis

Sing nggumunake, Mary Tudor, adhine Henry VIII, Raja Inggris, nginep ing omah iki pirang-pirang taun. Ing kene dheweke manggon, lan ing taun 1515, sawise mati bojone Louis XII, penerus tahta, Francis I, manggon ing kene kanggo mesthekake yen dheweke ora ngandhut. Lan ing abad kaping XNUMX papal nuncios manggon kene, kalebu mangsa Kardinal Mazarin.


Brickwork saka periode Romawi padha. Foto penulis

Observatorium astronom Charles Messier uga disusun ing kene, lan ing kapel sing apik banget ing lantai loro sajrone taun-taun Revolusi Prancis Agung ana ... studi anatomi.

Kanggo Alexandre du Sommerard, arkeolog lan kolektor seni sing misuwur nalika iku, dheweke tuku omah gedhong kasebut ing taun 1832 lan nyimpen koleksi ing kana. Status monumen sajarah ditugasake ing hotel ing taun 1846, lan ing adus termal ing taun 1862. Kebon ing saubengé museum dibukak kanggo umum ing taun 1971, lan ing taun 1977 museum kasebut dadi obyek budaya sing mandiri lan ora gumantung marang ing Louvre.

Ya, apa sing cocog karo museum iki, paling ora garis kasebut saka pandhuan kasebut saka pandhuan saka 11 kaki persagi, sing 500 dilindhungi undhang-undhang. Koleksi museum kalebu 6 artefak saka jaman Gallo-Romawi nganti abad kaping 500.


Museum uga duwe gaman, lan ksatria waja, nanging kita ora ngatur kanggo katon ing wong. Museum kasebut dadi tuan rumah pameran tematik babagan harta karun sing disimpen ing kono! Foto penulis

Mungkin pameran museum sing paling terkenal yaiku mahkota Visigothic. Ditemokake antarane 1858 lan 1860 kanthi jumlah rong puluh enem potongan. Kedadeyan sing kerep banget, bandha sing wis ana ing lemah luwih saka sewu taun ditemokake kanthi ora sengaja - mung yen bumi siram saka udan deres, minangka asil, panggonan kuburane imam sing jenenge. Crispinus ditemokake, lan ing kono ... macem-macem barang emas.

Panemon kasebut ditindakake ing tlatah biara Santa Maria de Sorbases, ing taman Guarrazar, cedhak Guadamour, sawetara kilometer saka Toledo. Wong-wong sing nemokake bandha kasebut digawa menyang tukang perhiasan Toledo, sing, kaya sing dikandhakake, nyawiji setengah dadi logam. Sisa bandha kasebut dituku dening prajurit Prancis sing, sawise bali menyang Prancis, didol maneh menyang Museum Cluny. Inggih, warga lokal terus ngeduk, minangka asil, apa sing ditemokake tiba ing tangane Ratu Isabella II lan dadi milik negara.


Telung makutha votive, dipun warisaken dening Museum Cluny. Mahkota kaya sing dihias kaya ngono digawa menyang pasamuan kanthi sumpah, minangka sumbangan, lan digantung ing misbyah, mulane digandhengake karo rante, ora dimaksudake kanggo dipakai ing sirah! Foto musee-moyenage.fr


"Makutha Rekkesvinta". Emas, safir, mutiara. Museum Arkeologi Nasional ing Madrid

Iki bisa uga minangka panemuan paling penting sing ana gandhengane karo sejarah abad pertengahan Iberia. Mung 10 saka rong puluh enem mahkota sing ditemokake sing isih urip nganti saiki, dibagi dadi rong museum: Palacio Real de Madrid lan Cluny. Menapa malih, ing Cluny ana telung makutha, uga salib, pendants lan hanging chain saka nemokake padha. Kabeh iki minangka simbol kekuwatan kraton, sing diwiwiti ing abad kaping XNUMX.


Lan ing kene ana cincin kawin Yahudi. Emas lan kerawang sing dioyak lan diemail wiwit awal abad kaping 1863, ditemokake ing Colmar (Alsace, Prancis) ing taun XNUMX. Foto musee-moyenage.fr


Ring Paus Paulus II. Tembaga emas lan kristal watu, Italia Tengah, 1464–1471 Foto musee-moyenage.fr


Ring Paus Sixtus IV. Tembaga emas lan kristal watu, Italia Tengah, 1471–1484 Foto musee-moyenage.fr

Museum punika kathah barang-barang gading ingkang dipuntutupi ukiran ingkang sae lan ruwet. Contone, iki minangka plakat peringatan sing nggambarake penobatan Otto II, akeh peti mati lan reliquaries.


Pucuk crozier episcopal (ing sisih tengen) minangka karya seni nyata ing Abad Pertengahan, uga altar sing diukir lan peti mati. Foto penulis


Reliquary saka 1200 nggambarake tokoh saka 12 rasul. Iki dimaksudake kanggo nyimpen sawetara jinis peninggalan suci, amarga ana akeh peninggalan kasebut ing Abad Pertengahan. Foto penulis


Kothak gading sing nggambarake adegan perang mitologi. Foto penulis


Kothak sekuler sing nggambarake adegan pengadilan, paruh kapindho abad kaping XNUMX. Kothak kasebut dihias karo seri bas-relief, tokoh-tokoh sing ana ing latar mburi belang. Ing sisih ngarep, ing sangisore kastil, ana loro pamburu kanthi tumbak lan gandhewo. Ing tangan liyane, ana sawetara pemandangan: loro musisi lan wong sprinkling kembang ing lady, pemandangan turnamen, mburu kidang, kang pamburu ngunekke sungu. Tutup kasebut dipérang dadi enem bagean sing nuduhake wanita, telung penari lan rong musisi. Temenan, kita duwe adegan luang kanthi nari karo rebana lan, mesthi, nyanyi. Foto penulis

Lan ing Museum Cluny, conto seni Koptik kuno ditampilake. Pengrajin Koptik nenun kain sing apik, sing dituku adoh ngluwihi wates Mesir. Contone, medali linen sing nggambarake Jason lan Medea disimpen ing kene ...

Nanging, ana akeh banget ing museum iki sing ora bisa dicritakake babagan kabeh eksposisi ing siji materi. Mula, crita babagan dheweke mesthi bakal terus ...
Pengarang:
68 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Krasnodar
    Krasnodar 28 Agustus 2022 05:44
    +5
    Lan ing kene ana cincin kawin Yahudi. Emas lan kerawang sing dioyak lan dilapisi wiwit awal abad kaping XNUMX,

    Lan prasasti kasebut yaiku Mazal Tov - kaya rasa seneng, ucapan selamat tradisional
    1. lele
      lele 28 Agustus 2022 06:14
      +6
      Cincin kasebut kasar banget, nanging altar sing diukir mung apik banget. ya

      Albert, hello! Lan sugeng enjing sedaya! eseman
      1. Korsar4
        Korsar4 28 Agustus 2022 07:13
        +4
        Sugeng enjing Konstantin! Awake dhewe ora kesusu. Kasebut kanthi teliti, Cut metu.
        1. lele
          lele 28 Agustus 2022 07:38
          +4
          Sugeng enjing Sergey! eseman

          Ya, ing kene tangane master langsung katon.

          Lan aku seneng karya iki. lempung. Sayange, jeneng master ora disimpen.



          Mbok ana sing ngerti.
          1. Nefilim
            Nefilim 28 Agustus 2022 08:59
            + 11
            Penulis yaiku wong Prancis Philippe Faro, sing manggon ing AS. Karya iki diarani "Pengantèn Anak". Digawe dening pematung ing taun 1996 kanggo narik kawigaten babagan masalah perkawinan awal.
            1. lele
              lele 28 Agustus 2022 09:04
              +8
              Matur nuwun rekan. eseman Master apik tenan Philippe Faro!
          2. 3x3z simpen
            3x3z simpen 28 Agustus 2022 10:34
            +7
            https://zen.yandex.ru/media/id/5b83ead40db7b300aa002a83/filipp-faro-sozdaet-skulptury-po-kotorym-mojno-izuchat-anatomiiu-5f40c22bfeee9a1c2f6cb121
            Link menyang materi kanthi foto karya Faro, kanthi kualitas apik, kanthi judhul.
      2. Krasnodar
        Krasnodar 28 Agustus 2022 14:18
        +2
        Hi Konstantin! hi
        Iki rampung ing pitungan dodolan cepet kanggo pemilik saka tavern, ora burdened karo rasa, nalika sepisan maneh kanggo drive saka omah-omahé. Bobot utama, cat lan Schaub mencorong ngguyu
        1. lele
          lele 28 Agustus 2022 18:04
          +3
          Bobot utama, cat lan Schaub mencorong


          Filistinisme. Nyuwun
          1. Krasnodar
            Krasnodar 28 Agustus 2022 18:16
            +3
            Kutipan: Kucing Laut
            Filistinisme.

            Rasionalisme nomad - kudu didol kanthi cepet lan kanthi rega dhuwur))
            1. lele
              lele 28 Agustus 2022 18:28
              +2
              Apa wong nomaden duwe perhiasan? belay
              1. Krasnodar
                Krasnodar 28 Agustus 2022 18:32
                +4
                Wong Yahudi dipeksa nomad, ana perhiasan sing luwih cilik tinimbang ara))
                1. lele
                  lele 28 Agustus 2022 19:07
                  +5
                  Ing pangertenku, wong nomad iku dudu wong Yahudi lan perhiasan minangka barang sing ora apik kanggo dheweke. Nyuwun
                  1. Krasnodar
                    Krasnodar 28 Agustus 2022 19:40
                    +4
                    Wong Yahudi iku nomad - kita mung beda-beda roaming))
                    1. lele
                      lele 28 Agustus 2022 19:46
                      +5
                      kita ngumbara beda


                      Krungu... nglirik

                      1. Krasnodar
                        Krasnodar 28 Agustus 2022 19:52
                        +4
                        Nganti aku nemokake siji-sijine papan ing Timur Tengah tanpa minyak))
                      2. lele
                        lele 28 Agustus 2022 20:16
                        +4
                        Dadi katon kebak ing ngendi wae? Nyuwun
                      3. Krasnodar
                        Krasnodar 28 Agustus 2022 21:18
                        +3
                        Kutipan: Kucing Laut
                        Dadi katon kebak ing ngendi wae?

                        Dheweke ora nemokake ing Israel, nanging Inggris isih nggoleki, wiwit taun 1918 nganti 1947.
                        Kira-kira 10 taun kepungkur, gas ditemokake, lan malah ing segara))
                      4. lele
                        lele 28 Agustus 2022 21:56
                        +3
                        ketemu, malah banjur, ing segara


                        Iku gumantung ing wong carane bakal dadi, ing bakat. ngguyu

                      5. Krasnodar
                        Krasnodar 29 Agustus 2022 11:06
                        +1
                        Sing pasti)))
                      6. 30 ing
                        30 ing 28 Agustus 2022 20:39
                        +3
                        Padha ngumbara suwene, padha teka, nanging ora ana apa-apa ... Kabeh wis dibagi ...
                      7. Krasnodar
                        Krasnodar 28 Agustus 2022 21:19
                        +5
                        Kutipan: 30 vis
                        Padha ngumbara suwene, padha teka, nanging ora ana apa-apa ... Kabeh wis dibagi ...

                        Banjur, mesthi, padha bisa nuduhake lenga)).
                        Mbokmenawa kanggo lampu. ngguyu
                      8. Korsar4
                        Korsar4 28 Agustus 2022 22:08
                        +2
                        Sampurna ketemu kritéria ketekunan.
                      9. lele
                        lele 28 Agustus 2022 22:11
                        +2
                        .Ora takdire aku
                        Lan dudu tambang emas
                        Lan balung amba sandi
                        Lan nesu alamku.
                      10. Korsar4
                        Korsar4 28 Agustus 2022 22:47
                        +2
                        Sapa sing bakal nylametake kamulyanku? Sapa sing bakal ngumbah wong-wong mau nganggo getih?
                        Komandan, aku njaluk sampeyan, deleng mripatku.
                        Lan dheweke nanggapi: "Sampeyan kapal konvoi.
                        Kita wis tekan, mula sampeyan wis mbuktekake kabeh!
                      11. lele
                        lele 28 Agustus 2022 22:58
                        +2
                        Pucuk sing paling dhuwur dibuwang,
                        Roda helm kumrincing.
                        Ing tampilan saka misahake dawa
                        Kabeh ditanggepi Abrau-Durso.

                        Pamit, ayu! Pamit langit!
                        Kapal selam mlebu ing ngisor es ...
                        Kapal selam - badai segara!
                        Ing ngisor mata baja tutup ireng.
                  2. 3x3z simpen
                    3x3z simpen 28 Agustus 2022 22:08
                    +3
                    Sampeyan mung durung weruh emas Scythian.
                    1. lele
                      lele 28 Agustus 2022 22:09
                      +3
                      Aku weruh, ora mung Scythian. eseman
    2. Kote Pane Kohanka
      Kote Pane Kohanka 28 Agustus 2022 06:16
      +8
      Sugeng enjang Panjenengan sedaya!
      Aku ora bisa nolak maca artikel Vyacheslav sadurunge sarapan - aku seneng. Kaya-kaya aku terjun ing swasana jaman iku!
      1. lele
        lele 28 Agustus 2022 06:39
        +4
        Kaya-kaya aku terjun ing swasana jaman iku!


        Ngaktifake TV lan muncul ... wassat

        Hi Vladislav! eseman
        1. Kote Pane Kohanka
          Kote Pane Kohanka 28 Agustus 2022 06:52
          +5
          . Diuripake TV lan metu ... wassat

          Kawitan aku ngomong karo dheweke, banjur menehi dheweke ing "kuping", sawise iku njupuk tang !!!
          1. lele
            lele 28 Agustus 2022 07:16
            +1
            Tang iku perlu, nanging senapan mesin luwih apik. ngguyu ombenan

            1. Kote Pane Kohanka
              Kote Pane Kohanka 28 Agustus 2022 07:20
              +4
              Ya, Pakdhe Kostya, sampeyan menehi! Aku mung pengin ngalih saka saluran pisanan menyang saluran kaloro !!! ngguyu
              1. lele
                lele 28 Agustus 2022 07:28
                +2
                Entuk klip kapindho! ngguyu
          2. 3x3z simpen
            3x3z simpen 28 Agustus 2022 07:22
            +2
            Wong isih duwe langka, TV nganggo saluran ganti nganggo tang!)))
            Sugeng rawuh, Vlad!
            1. Kote Pane Kohanka
              Kote Pane Kohanka 28 Agustus 2022 07:43
              +4
              Kutipan saka: 3x3zsave
              Wong isih duwe langka, TV nganggo saluran ganti nganggo tang!)))
              Sugeng rawuh, Vlad!

              Kita ngomong babagan "zaman" kasebut !!! ngguyu
  2. Roman Efremov
    Roman Efremov 28 Agustus 2022 08:17
    +7
    Yen aku ora bingung, ana ing Museum Cluny saiki patung-patung saka fasad Notre Dame disimpen, dibuwang ing lemah nalika Revolusi lan ditakdirake kanggo karusakan (revolusioner Prancis uga ora milih agama, kaya kita - katedral ditutup).
    Sing kita deleng ing Notre Dame saiki yaiku remake saka separo kapindho tanggal 19, kalebu Chimeras sing misuwur.............
    1. Kote Pane Kohanka
      Kote Pane Kohanka 28 Agustus 2022 09:20
      +2
      Break ora mbangun!
      1. 3x3z simpen
        3x3z simpen 28 Agustus 2022 10:14
        +2
        ya wis. "Sing utama ora mbusak scaffolding nganti wallpaper ditempelake!"
    2. kaliber
      28 Agustus 2022 15:55
      +2
      Kutipan: Roman Efremov
      patung saka fasad Notre Dame saiki disimpen

      Kepala pecah...
      1. Roman Efremov
        Roman Efremov 28 Agustus 2022 21:34
        +1
        Aku ora ngerti - aku durung weruh.
  3. 3x3z simpen
    3x3z simpen 28 Agustus 2022 09:52
    +6
    Brickwork saka periode Romawi padha. Foto penulis

    Iku ora katon kaya bata kanggo kula. Iki minangka masonry saka blok watu gamping, diikat karo mortir jeruk, diselingi karo sabuk lapis baja.
    Matur nuwun, Vyacheslav Olegovich!
    1. Nefilim
      Nefilim 28 Agustus 2022 14:13
      +4
      Iku ora katon kaya bata kanggo kula.

      Lan iki ora brickwork ing pangertèn modern. Wong Romawi nyebut teknologi iki Opus vittatum - "tape work" - baris horisontal paralel saka blok tuff bolak-balik karo bata. Iku mung foto sing ala. Aku luwih apik.

      Lan brickwork Romawi nyata, Opus latericium, katon kaya iki.
      1. 3x3z simpen
        3x3z simpen 28 Agustus 2022 14:31
        +2
        Nanging, aku ngerti kanthi bener yen lapisan plinth digunakake minangka sabuk lapis baja kanggo mbongkar lapisan tuff? Aku uga weruh fitur kasebut, masonry njaba gantian karo plinth liwat enem lapisan, njero - liwat telung ...
        1. Nefilim
          Nefilim 28 Agustus 2022 14:46
          +5
          Sampeyan kudu nulis artikel khusus babagan teknologi konstruksi Romawi, amarga wong Romawi dibangun kanthi nggunakake teknologi opus latericium, opus quadratum, opus reticulatum, opus caementicium lan macem-macem kombinasi metode kasebut - opus compositum.
          1. 3x3z simpen
            3x3z simpen 28 Agustus 2022 14:54
            +2
            Ora, aku bakal nyoba ngerteni dhewe. Sayange ora ana buku teks babagan sejarah arsitektur sing ditinggalake saka bapakku ...
            Matur suwun!
          2. Pane Kohanku
            Pane Kohanku 28 Agustus 2022 22:06
            +2
            Sampeyan kudu nulis artikel khusus babagan teknologi konstruksi Romawi

            Aku rumangsa wis tau weruh sampeyan nang endi wae sadurunge ... opo
  4. Nefilim
    Nefilim 28 Agustus 2022 12:04
    +5
    saka Hotel Porte-Orleans, dumunung ing jejere Lenin Avenue.

    Ora ana "Lenin Avenue" ing cedhak. Ana rue Bonnier (ana plakat ing omah 24) lan rue Marie-Rose. Ing lurung-lurung iki "Ilyich" nandhang kasusahan ing pengasingan. Lan Avenue Lénine dumunung ing pinggiran kutha Paris - Saint-Denis.
    1. Krasnodar
      Krasnodar 28 Agustus 2022 14:23
      +1
      Kutipan saka Nephilim
      Ing lurung-lurung iki "Ilyich" nandhang kasusahan ing pengasingan

      Ing ngendi mung Ilyich kita sing ora nandhang kasusahan iki! Prancis, Swiss ...
      1. Nefilim
        Nefilim 28 Agustus 2022 14:39
        +6
        Ilyich ora teka karo apa-apa anyar. Kaya ing abad kaping XNUMX, "putra paling apik ing Rusia" nyedhiyakake tradhisi kasebut, mula suci lan diamati nganti saiki - ing Eropah luwih becik nandhang sangsara kanggo Rusia tinimbang ing Rusia.
        1. Krasnodar
          Krasnodar 28 Agustus 2022 14:48
          +1
          Utawa ing Moskow, mangan ing Smolensky Passage lan nangisi bintang Michelin sing dijupuk saka restoran favorit. lan padha ngimpi langit biru liwat Lugano, lan pronunciation bener saka tembung Palyanytsya diucapake atusan kaping kanggo awake dhewe ..
          1. 3x3z simpen
            3x3z simpen 28 Agustus 2022 16:01
            +2
            Palyanitsa ing kabeh cara luwih apik tinimbang matzah diwenehake ing program Hesed Avraham.
            1. Krasnodar
              Krasnodar 28 Agustus 2022 16:38
              +2
              opo
              Dadi aku mbayangno, sampeyan lagi lungguh ing endi wae ing tanggul Utama ing Frankfurt, nelpon maneh menyang garwane kanthi pitakonan babagan "apa sing kudu dituku", nelpon nyonya, pramugari sing lagi wae ndharat ing bandara, banjur wong telu. teka sampeyan karo tembung:
              - Ngomong matzo Hesed Avraham! duka
              1. 3x3z simpen
                3x3z simpen 28 Agustus 2022 16:59
                +2
                Al, nanging sampeyan ora teka ing wektu sing padha, kaya aku ora ngawula ing "Hatsal" ...
                1. Krasnodar
                  Krasnodar 28 Agustus 2022 17:07
                  +2
                  Bubar aku nelpon kanca bisnis ing Jerman, iku Kazakh Jerman, ing negara kanggo bab 30 taun. Dheweke mlaku-mlaku ngubengi kutha, ora ndemek sapa wae, ngipat-ipati karo mitra ing Alma-Ata ing telpon. Ing Rusia, mesthi. Tak enteni ning kuping. Tilas pelatih tinju dhewe kanthi cepet ngerteni. Polisi teka lan njupuk wong, loro wong Ukraina mendem lan cah wadon. Dheweke nulis pernyataan marang saben liyane, dheweke ngeculake dheweke lan bocah wadon, bocah-bocah lanang ditutup. Pengacara kasebut ujar manawa dheweke bakal dideportasi. Lan dheweke ana ing udhara saka wong-wong sing teka ing jumlah gedhe. Chel pancen apolitik.
                  1. 3x3z simpen
                    3x3z simpen 28 Agustus 2022 17:13
                    +2
                    Jam ora Frashc - jeneng?
                    1. Krasnodar
                      Krasnodar 28 Agustus 2022 17:29
                      +1
                      Ora, liyane
                      1. 3x3z simpen
                        3x3z simpen 28 Agustus 2022 17:33
                        +2
                        Sedhih mesthi.
        2. Pane Kohanku
          Pane Kohanku 28 Agustus 2022 22:08
          0
          ing Eropah iku luwih apik kanggo nandhang sangsara kanggo Rusia saka ing Rusia.

          temtunipun. Narik kabeh panandhang Eropa kanggo Rusia menyang Rusia dhewe, lan gantung ing wit-witan. Kanthi seneng ... hi
    2. kaliber
      29 Agustus 2022 06:32
      +1
      ana. Deleng ing peta Paris. Tengen mudhun saka Hotel Porte Orleans.
      1. Nefilim
        Nefilim 29 Agustus 2022 13:35
        +3
        Sampeyan, sayang, wis bingung peta Paris karo peta Montrouge. Montrouge dudu Paris, nanging cedhak karo Paris. 15 menit dening metro Paris. lelungan Budget lan dumunung - adoh lan luwih murah.
        1. kaliber
          29 Agustus 2022 15:43
          +1
          Kutipan saka Nephilim
          Tengen mudhun saka Hotel Porte Orleans.

          Dadi ora ana ing Paris maneh? Ora ngerti rincian kasebut.
          1. kaliber
            29 Agustus 2022 16:12
            +2

            Hotel abang kiwa ndhuwur - ing sisih ngisor dalan. Lenin. Ora ngerti yen iku dudu Paris maneh
            1. Nefilim
              Nefilim 29 Agustus 2022 18:04
              +1
              Ana luwih akeh perkara ing Swarga lan Bumi, Horatio, tinimbang impen ing filsafat sampeyan
  5. 3x3z simpen
    3x3z simpen 28 Agustus 2022 14:39
    +4
    tukang perahu Paris.
    Lan maneh, kesulitan terjemahan. Suku Celtic saka Paris, sing urip saka abad kaping XNUMX SM. ing wilayah sing saiki diarani Ile-de-France, angel diarani wong Paris.
  6. 3x3z simpen
    3x3z simpen 28 Agustus 2022 15:36
    +4
    Lan luwih. Ing "Pillar of Boatmen" padha ana gambar dewa paling dhuwur saka Celt, Cernun, nanging penulis ora sok dong mirsani iki ...
    1. saygon66
      saygon66 29 Agustus 2022 22:30
      0
      Pasuryane Celt minangka "babyface" sing khas! Ana wong Afrika sing mbales dendam ...
  7. Kanca Kim
    Kanca Kim 29 Agustus 2022 20:34
    0
    Artikel sing apik!
    Matur nuwun sanget
    Ana tenan akeh wong ireng ing metro lan ing Paris dhewe. Bapakku ditulungi golek stasiun sing pas, Gusti ngerti, kaya wong Paris sing mlebu subway.
    PS Ora ana ukiran kaya ing buku pelajaran sejarah.