Review militèr

Pemugaran kapal selam nuklir Soviet pisanan K-3 "Leninsky Komsomol" rampung

62

Pemugaran kapal selam nuklir Soviet pisanan K-3 "Leninsky Komsomol" wis rampung, persiapan wis diwiwiti kanggo operasi rekayasa kanggo ngirim kapal selam menyang panggonan parkir langgeng ing Museum of Naval Glory of the Island of Forts tourist cluster in Kronstadt.


Mulihake tampilan "Lenin Komsomol" luwih suwe tinimbang sing direncanakake, sadurunge dilaporake manawa kapal selam kasebut bakal dikirim menyang Kronstadt ing pungkasan musim semi taun iki. Ing wayahe, kajaba wektu, ora ana sing owah. Kaya sing dilaporake, ing 27 Agustus 2022, bagean pisanan saka operasi teknik bakal diwiwiti, minangka bagean saka kapal selam kasebut bakal ditarik saka wilayah Kronstadt Marine Plant lan ditarik menyang pabrik pembuatan kapal Vyborg, ing kana bakal dipasang. kapal selam Atlant.

Sabanjure, tongkang bakal ngirim kapal selam menyang pelabuhan Kronstadt lan munggah menyang tingkat. Ing babagan iki, bagean pisanan, sing diarani segara, bakal rampung lan sing kapindho, daratan, bakal diwiwiti. Kaya sing wis dilaporake sadurunge, kapal selam bakal dipérang dadi rong bagéan miturut kompartemen donor, sing ngganti kompartemen reaktor, lan bakal dimuat menyang as roda khusus sing bisa mlaku ing dalan kutha. Mung siji wengi diwenehake kanggo ngatasi jarak 4,5 km saka pelabuhan menyang museum. Sawise dikirim, kapal selam kasebut bakal disambungake maneh lan dipasang ing papan sing diwenehake. Sawise dibukak museum, pengunjung ora mung bisa ndeleng prau selam saka njaba, nanging uga kanggo ngunjungi njero.

K-3 "Leninsky Komsomol" - pisanan Soviet lan katelu ing kapal selam nuklir donya, kapal timbal saka project 627 "Kit". Diluncurake tanggal 9 Agustus 1957. Dheweke mlebu layanan tanggal 1 Juli 1958, tanggal 12 Maret 1959 dadi bagean saka brigade kapal selam kapisah kaping 206 sing adhedhasar ing Severodvinsk. Saka Lor armada dirilis ing taun 1991.
Foto sing digunakake:
https://vk.com/kronshtadtcity
62 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Victor_B
    Victor_B 25 Agustus 2022 17:51
    + 12
    Kaping pisanan, iki ngrancang kanggo nginstal siji Sakharov super-torpedo ing.
    Lan saiki idea iki bali menyang kita ing wangun Poseidon.
    1. gansales
      gansales 25 Agustus 2022 18:00
      +6
      Kutipan saka: Victor_B
      Kaping pisanan, iki ngrancang kanggo nginstal siji Sakharov super-torpedo ing.

      Aku elinga aku elinga .. Siji jenderal, dheweke (Sakharov) malah disebut wong maniac .. Dheweke dadi kuat !!
      Bojo Yahudi ndamel ilmuwan-pangembang gedhe ing tumit, malah ngandika ngalahake dheweke yen dheweke wiwit muji soko ing USSR ..
      Sayange tetep pengkhianat..
      Umumé, aku mikir wektu kita uga bakal tetep ing sajarah Rusia, minangka confrontation heroik karo kabeh Kulon, kang bakal nguripake tatanan donya kanggo entuk manfaat saka kaadilan lan podo kabeh negara saka masyarakat donya .. Aku mambu karo gen lan aku ngarep-arep bakal urip kanggo ndeleng iku .. Lan ana iku ora medeni mati!
      1. IlgizL
        IlgizL 25 Agustus 2022 19:28
        +9
        kaya saben wong, internal ringkih, piyambakipun henpecked lan kesusu saka sisih menyang sisih karo bubur ing sirah. Nanging ilmuwan iku tega banget teka ana ing apa kang ana ignoramus lengkap.
        1. gansales
          gansales 25 Agustus 2022 21:04
          -1
          Kutipan saka Ilgiz
          kaya saben wong, internal ringkih, piyambakipun henpecked lan kesusu saka sisih menyang sisih karo bubur ing sirah. Nanging ilmuwan iku tega banget teka ana ing apa kang ana ignoramus lengkap.

          Kabeh dadi .. Ora bisa nyimpen saka ula iki
          Saiki sawetara memoar kadhangkala slip saka kanca nyata Sakharov .. Bojone secara harfiah matèni wong!
          Lan ana sawetara garwa kuwi ing daya saka USSR.
          1. leshiy076
            leshiy076 25 Agustus 2022 21:48
            +9
            Ana sistem kuwi kanggo karusakan saka wong gedhe, iku disebut "institute saka bojo Yahudi." Kathah ingkang tiwas dening garwa Yahudi, salah satunggalipun Yeltsin B.N.
            1. Mikhail Drabkin
              Mikhail Drabkin 26 Agustus 2022 00:29
              0
              leshiy076:
              gansales:

              Bener, ana bukti sing dipilih dikalikan karo kapercayan.

              Sampeyan duwe fiksasi ing Yahudi :). Kepiye carane sampeyan nerangake Molotov, Voroshilov karo bojo Yahudi sing ora nyamar?
              1. gansales
                gansales 26 Agustus 2022 15:55
                +2
                Kutipan: Mikhail Drabkin
                Sampeyan duwe fiksasi ing Yahudi :). Kepiye carane sampeyan nerangake Molotov, Voroshilov karo bojo Yahudi sing ora nyamar?

                Nah, ana sethitik .. Aku maca, dibandhingake, analisa
                Lan iki kasunyatan menarik sing ngandika akeh !!!!
                Polina Zhemchuzhina, garwane Vyacheslav Molotov, diusir saka partai ing Desember 1948 lan dipenjara sasi mengko. Dheweke dituduh "asosiasi kriminal karo nasionalis Yahudi" lan dihukum limang taun ing pengasingan.


                Ana sing .. Garwane Solzhenitsyn padha, Sakharov, nanging kita ora ngerti carane akeh ..
                1. Mikhail Drabkin
                  Mikhail Drabkin 26 Agustus 2022 23:54
                  +1
                  gansales:

                  Matur suwun wangsulan.
                  Voroshilov ora diijini, kanthi gegaman ing tangane.

                  Ing kene aku nemokake dhaptar babagan bojo; paling dadi pasangan ing jaman pra-Soviet.

                  https://cyclowiki.org/wiki/Еврейские_жёны_советских_вождей
                  1. gansales
                    gansales 27 Agustus 2022 09:44
                    -1
                    Kutipan: Mikhail Drabkin
                    Matur suwun wangsulan.
                    Voroshilov ora diijini, kanthi gegaman ing tangane.

                    Sadulurku sing adoh banget ....
                    Banjur aku tansah nyekel saber utawa revolver nganggo tanganku.. Nanging ora ana ing sabuk ha ha ha
                    Kutipan: Mikhail Drabkin
                    Ing kene aku nemokake dhaptar babagan bojo; paling dadi pasangan ing jaman pra-Soviet.

                    Matur nuwun !! Umumé, ing Rusia ana sing ngandika
                    Bojo iku sirah, lan garwane iku gulu .. Dadi mikir bab apa Stalin ora tresna marang garwane lan Putin pegatan ndadak lan vertikal daya langsung wiwit, lan saiki, nyatane, kita perang karo NATO lan kita. mulihake Ekonomi menyang rel KAMI..
                    Lan nalika wong weruh Rayka karo Gorbach .. Aku langsung ngerti kabeh .. Khan saka negara, nanging padha ora bisa mbayangno asil elek kuwi, malah ing ngipi elek ..
                    Dadi pejabat apa wae kudu mriksa dhisik bojo lan ibune
                    1. Mikhail Drabkin
                      Mikhail Drabkin 27 Agustus 2022 10:33
                      0
                      gansales:

                      Asil saka Gorbachevs iku peteng, ngipi elek. Kemiskinan lan rampokan. Mundhut kapercayan ing mangsa ngarep. Pati peradaban Soviet. Pengkhianatan rakyat Soviet ... GDR minangka sekutu sing bisa dipercaya ... NATO tinimbang Pakta Warsawa. Generasi Kehilangan 85-00…

                      Iki kedadeyan nalika wong sing sombong ngatur kanthi inisiatif ing ngarsane bojo sing ambisius.
                      1. gansales
                        gansales 27 Agustus 2022 10:41
                        -3
                        Kutipan: Mikhail Drabkin
                        Iki kedadeyan nalika wong sing sombong karo aturan inisiatif.

                        Paling kamungkinan uninitiated lan wong wadon prentah Raika! Inggih, EBN punika mabuk lan agen pengaruh, wong Yahudi langsung njupuk wong menyang circulation

                        Nanging tembakan kontrol ing Rusia gagal, Kita slamet lan mbangun daya lan mbales kabeh lan kabeh wong
              2. TANKISTONE
                TANKISTONE 28 Agustus 2022 18:55
                0
                Mikhail Drabkin (Mikhail Drabkin)
                Sampeyan duwe fiksasi ing Yahudi :).
                Wong yahudi nganggep Palestina :(
          2. Alemax
            Alemax 26 Agustus 2022 00:59
            0
            Sampeyan ngomong iki kanthi sedhih, kaya wong wadon bisa mutusake apa wae. Yen dheweke nyoba nindakake iki, aku njaluk ngapura, apa jenis gully kaya wortel? Celana klambi lan unscrewed kanggo kamardikan. Ana akeh nenek, nanging siji urip.
      2. Rzzz
        Rzzz 26 Agustus 2022 19:09
        0
        Kutipan saka gansales
        Aku mambu karo gen lan muga-muga aku bakal urip kanggo ndeleng .. Lan ora medeni mati ana!

        Sing. Apa sampeyan pengin ngenteni nganti sawetara dunce menet tombol, ngrusak tanah air, banjur sampeyan ora wedi mati?
        Patriot sing ayu, ora ana sing bisa diomongake.
        Aku tansah percaya yen patriot yaiku wong sing pengin kesejahteraan lan kamakmuran kanggo tanah air, tentrem lan rasa seneng kanggo sesama warga.
    2. Maz
      Maz 25 Agustus 2022 18:09
      +7
      Aku uga bakal nyelehake iwak mas ing jejere, tanpa karet, supaya sampeyan bisa ndeleng carane banyu polesan kasus kasebut
      1. ycuce234-san
        ycuce234-san 25 Agustus 2022 18:49
        0
        Kutipan: Maz
        supaya sampeyan bisa ndeleng carane banyu polesan kasus


        Ora banyu nanging diatom ing banyu iki.
      2. vadimtt
        vadimtt 26 Agustus 2022 10:34
        0
        Iku misale jek kaya kabeh Lyra weruh ing wayahe. Sayange, proyek menarik, asli. Nanging ora cocog kanggo museum, ana sawetara volume sing bisa dienggoni ngguyu
    3. basa Bulgaria_5
      basa Bulgaria_5 25 Agustus 2022 19:14
      -28
      Napa sumber daya ilang ing pameran museum nalika armada Rusia mbutuhake kapal perang nyata ???
      Apa 'otak' Leninis sabanjure sing digawe mung iki?
      Prau iki kudu diwiwiti nalika armada wis kasedhiya model paling anyar saka permukaan lan kapal selam!
      1. Navodlom
        Navodlom 25 Agustus 2022 19:38
        + 16
        Kutipan: Bulgarian_5
        Prau iki kudu diwiwiti nalika armada wis kasedhiya model paling anyar saka permukaan lan kapal selam!

        Ing tangan siji, sampeyan koyone ngomong bisnis.
        Nanging ing sisih liya, wong sing ora ngerti masa lalu dheweke ora duwe masa depan.
        Ayo lanang sing mripate kobong teka, katon lan aran.
        Sing banjur bakal dadi perwira kapal selam, kebanggaan Rusia.
        1. KELAS
          KELAS 25 Agustus 2022 20:47
          +3
          Kutipan: Bulgarian_5
          Napa sumber daya ilang ing pameran museum nalika armada Rusia mbutuhake kapal perang nyata ???

          Stoyan, mulihake prau iki menyang kondisi kerja lan, luwih-luwih, nganyarke menyang tingkat modern bakal luwih larang tinimbang mbangun sawetara kapal selam nuklir modern saka awal!
      2. Dauria
        Dauria 25 Agustus 2022 20:32
        +7
        Napa sumber daya ilang ing pameran museum nalika armada Rusia mbutuhake kapal perang nyata ???

        Kapal iki U-2540. Jerman dilestarekake, dibalekake lan diowahi dadi museum sanajan sadurunge manunggalake FRG lan GDR. Apa padha duwe dhuwit ekstra? Kapal, pesawat, lan liya-liyane kudu disimpen ing wektu. Yen ora, sampeyan kudu nggawe "remake" tinimbang sing asli. Miturut cara, ing prau iki kabin "remake". Malah yen Inggris tliti lan painstakingly nyalin burned "Cutty Sark", iku bakal ora ana maneh saestu terkenal. .
      3. Kren
        Kren 25 Agustus 2022 21:27
        -4
        Rada metu saka topik, nuwun.
        ...........
        "Kabar apik wis teka kanggo wong-wong sing ngetutake ringkesan permusuhan. Armada Rusia wis diisi maneh karo supership kanthi jeneng simbolis "Katyusha". Kapal kaping 118 digawe ing pelabuhan Feadship ing Makkum, Walanda. Vladimir Potanin, sing duwe bathi. Bloomberg saiki ngira $ 24,4 milyar ...
      4. Vic Vic
        Vic Vic 25 Agustus 2022 21:27
        +2
        Tanpa memori ora ana masa depan
      5. DenVB
        DenVB 25 Agustus 2022 23:33
        -3
        Kutipan: Bulgarian_5
        Napa sumber daya ilang ing pameran museum nalika armada Rusia mbutuhake kapal perang nyata ???

        Kita duwe akeh sumber daya sing bisa nggawe sepuluh penghancur nuklir saben taun. Kita ora duwe sumber daya, kita ora duwe pikiran sing cukup, kaya sing bakal diomongake kucing Matroskin.
      6. Alemax
        Alemax 26 Agustus 2022 01:04
        -3
        Ana sing kaya ngono ... "metal fatigue". Pelanggaran sifat elastis - deformatif saka materi. Pemusnahan ikatan kisi kristal, pelunak sambungan sing dilas.
        Apa sampeyan pengin mateni wong ing potongan wesi iki?
      7. Alexey R.A.
        Alexey R.A. 26 Agustus 2022 13:44
        +1
        Kutipan: Bulgarian_5
        Napa sumber daya ilang ing pameran museum nalika armada Rusia mbutuhake kapal perang nyata ???

        Dadi ing galangan kapal kita, masalah utama dudu dhuwit, nanging komponen lan personel. Nanging K-3 ora njupuk wong-wong mau liwat - karya ing museumification K-3 karo construction saka kapal selam nuklir anyar ora intersect. SRZ makarya ing kapal selam nuklir - pisanan Nerpa, banjur Kmolz. Malah kanggo ngganti kompartemen reaktor sing dipotong, dheweke mung njupuk kompartemen turbin saka jinis kapal selam nuklir sing padha.
    4. Alemax
      Alemax 26 Agustus 2022 01:34
      -2
      Kaping pisanan, iki ngrancang kanggo nginstal siji Sakharov super torpedo ing.

      Inggih, umpamane penulis gagasan T-15 yaiku Laksamana Muda Vladimir Alferov. Lan iki ora amarga Sakharov ngelak getih, nanging amarga ing pungkasan 40s lan awal 50s iku mung ora bisa kanggo ngirim warhead nuklir karo diameteripun saka siji setengah meter kanggo Amerika. Dadi, kita mutusake nggunakake proyek 627 kanggo pangiriman. Ing kana, nalika iku, durung ana megaton.
      Para pelaut kaget amarga fungsi proyek kasebut dhewe. Ora ana perlindungan kanggo sampeyan, ora ana jaminan kanggo sampeyan. Tiket siji-arah. Mulane, produk T-5 dikembangaké ing ukuran tabung torpedo 533 mm. Kanthi telung kiloton hulu ledak nuklir, sing dites lan dadi produksi. Lan mung banjur Sakharov duwe gagasan kanggo ngirim satus (100) Megaton menyang T-15, sing wis dibusak saka pembangunan, amarga Korolev nggawe Rocket.)
      Mulane, project 627 tetep kapal selam nuklir torpedo biasa karo kamungkinan nggunakake senjata nuklir taktis mung ing cilik saka geni. Lan proyek karo prodigy anak bobot 40 ton lan diameteripun saka siji setengah meter pisanan dianggep kritis.
      Aku ora whitewash Sakharov. Aku kelingan omongane sing ala, aku kelingan banget. Lan bojone ora ana apa-apa. Kaya ing kene, Uano lair. Bakat nanging tanpa jiwa.
      Iku kedadeyan, cho.
      1. Alexey R.A.
        Alexey R.A. 26 Agustus 2022 10:10
        +1
        Kutipan saka Alex
        Inggih, umpamane penulis gagasan T-15 yaiku Laksamana Muda Vladimir Alferov. Lan iki ora amarga Sakharov ngelak getih, nanging amarga ing pungkasan 40s lan awal 50s iku mung ora bisa kanggo ngirim warhead nuklir karo diameteripun saka siji setengah meter kanggo Amerika. Dadi, kita mutusake nggunakake proyek 627 kanggo pangiriman. Ing kana, nalika iku, durung ana megaton.
        Para pelaut kaget amarga fungsi proyek kasebut dhewe. Ora ana perlindungan kanggo sampeyan, ora ana jaminan kanggo sampeyan. Tiket siji-arah.

        EMNIP, kabeh refinements lan solusi technical unconventional ing versi pisanan saka project 627 muncul amarga kasunyatan sing Minsredmashevtsy Originally ngrancang kapal selam nuklir. Angkatan Laut (luwih tepat, spesialis ing panggunaan pertempuran). diakoni ing awak mung sawise 2 taun, nalika desain technical saka operator T-15 wis siap.
        1. Alemax
          Alemax 26 Agustus 2022 12:30
          0
          Nah, dadi .. Peregudov uga kaget banget ..
          1. Alexey R.A.
            Alexey R.A. 26 Agustus 2022 13:33
            +1
            Kutipan saka Alex
            Nah, dadi .. Peregudov uga kaget banget ..

            Dheweke kaget. Lan angkatan laut mung ambruk nalika ngerti yen kanggo ngluncurake T-15, dheweke kudu ngliwati sistem PLO Atlantik AS sing cedhak karo pesisir Amerika - ing kapal selam nuklir kanthi rong torpedo konvensional ing kapal, kayata. ing "Baby".
    5. zenion
      zenion 26 Agustus 2022 13:54
      -2
      Victor_B. Nemu galosh lawas, golek galosh bensin. Kita nemokake tambalan kanggo roda sepeda, banjur mutusake supaya galosh ngambang luwih akeh lan nutup bolongan kasebut.
  2. gansales
    gansales 25 Agustus 2022 17:52
    +8
    A proyek apik wis rampung! Aku rumangsa bakal akeh pengunjung..
    Mbayangno negara mung wiwit pulih saka perang lan wis bisa nggawe kuwi, lan ana papan, etc.
    Generasi baja iku !!!
    1. Kote Pane Kohanka
      Kote Pane Kohanka 25 Agustus 2022 18:13
      +5
      Gabung tembung apik babagan kapal selam!
      Pancen ana sing kudu dibanggakake!
      1. gansales
        gansales 25 Agustus 2022 19:26
        +1
        Quote: Kote Pane Kokhanka
        Gabung tembung apik babagan kapal selam!
        Pancen ana sing kudu dibanggakake!

        Kita isih nggunakake prestasi kasebut.
        Lan kita ngiyanati wong-wong mau, nanging misale jek kita nyoba kanggo ndandani kabeh
        1. Ukrainia Kidul
          Ukrainia Kidul 25 Agustus 2022 20:53
          +2
          Kutipan saka gansales
          Lan padha ora bisa malah rampung njarah-rayah

          Kaping pisanan, iki gegayutan karo Ukraina. Kanggo 30 taun kita manggon ing apa sing kita warisake saka jaman Soviet, nganti saiki pipa sistem irigasi ing sisih kidul kita digali metu saka lemah.
    2. Sadok
      Sadok 25 Agustus 2022 20:28
      +3
      ya, piye wae aku ing D-2 "Narodovolets", sing ing S-189 aku piye wae ora mirsani hype, nanging iki tengah St. lan tekan benteng ing Kronstadt ...
    3. KELAS
      KELAS 25 Agustus 2022 20:53
      +1
      Kutipan saka gansales
      Aku rumangsa bakal akeh pengunjung..

      Mesthi ana urutan gedhene pengunjung luwih akeh yen dipamerake ora ing Kronstadt, nanging ing St. Nanging, ora akeh sing ngunjungi St. Petersburg uga bisa lelungan menyang Kronstadt, mung kanggo ngunjungi LK. Nanging nyatane prau kasebut disimpen apik banget!
      1. gansales
        gansales 25 Agustus 2022 21:00
        -4
        Kutipan saka AUL
        Kutipan saka gansales
        Aku rumangsa bakal akeh pengunjung..

        Mesthi ana urutan gedhene pengunjung luwih akeh yen dipamerake ora ing Kronstadt, nanging ing St. Nanging, ora akeh sing ngunjungi St. Petersburg uga bisa lelungan menyang Kronstadt, mung kanggo ngunjungi LK. Nanging nyatane prau kasebut disimpen apik banget!

        Dheweke bakal nerjemahake yen ana apa-apa, sing utama yaiku dheweke wis nglestarekake sejarah.. Iki titik!
      2. dementor873
        dementor873 25 Agustus 2022 23:09
        0
        Wiwitane aku dikutuk. Aku panginten malah ing Crimea siji prau selam lagi dijupuk menyang museum. Lan saiki ternyata, sampeyan bisa mlumpat ing minibus lan tekan kana.
      3. Rzzz
        Rzzz 26 Agustus 2022 20:27
        0
        Ing Kronstadt, salah sawijining dermaga Peter sing ditinggalake.
        Iku tengen jejere Cathedral Square, gampang kanggo njaluk lan ing ngarsane kosong.
        Lan bisa diwiwiti kanthi bener lan dilebokake ing blok keel, tanpa dadi edan karo sawing lan nunggang kreta.
  3. Irit
    Irit 25 Agustus 2022 17:59
    -6
    Muga-muga dheweke ora nggawe remake kaya Aurora, yen kabeh ana, asli, lan dudu plastik saka China, lan kabin tetep biasa, dudu kelas VIP ...
    1. AVA77
      AVA77 25 Agustus 2022 19:06
      +2
      Ora, ora anyar. Ditarik menyang dharat, dimasak, digawa menyang kapal
      rudal lan torpedo lan langsung miwiti nonton pertempuran. ngguyu
  4. Starover_Z
    Starover_Z 25 Agustus 2022 18:01
    +6
    Pemugaran kapal selam nuklir Soviet pisanan K-3 "Leninsky Komsomol" wis rampung, persiapan wis diwiwiti kanggo operasi rekayasa kanggo ngirim kapal selam menyang panggonan parkir langgeng ing Museum of Naval Glory of the Island of Forts tourist cluster in Kronstadt.

    "Hiu" sing dipateni bakal diowahi dadi museum lan ditarik menyang darat!
    Kanthi ukuran, mesthi ora bakal ana pungkasane pengunjung!
    1. EMMM
      EMMM 25 Agustus 2022 18:43
      -1
      Thanks kanggo bantuan saka mitra Western kita, aku pracaya budget kita bakal tahan mateni kompartemen nuklir lan pangiriman ALL kapal selam nuklir decommissioned lan decommissioned lan dikirim menyang pelabuhan paling gedhe kanggo pendidikan patriotik lanang kita.
    2. Podvodnik
      Podvodnik 25 Agustus 2022 19:31
      +6
      Kanthi ukuran, mesthi ora bakal ana pungkasane pengunjung!


      Kesasar. Dheweke bakal ngumbara.
      Umumé, aku bakal ndhukung transformasi Hiu pisanan dadi museum. Wong kudu ndeleng kanthi mripate dhewe apa sing kita lakoni! Kapal gedhe! Sampeyan bakal ndeleng dheweke sepisan lan sampeyan bakal ngelingi kesan kasebut sajrone urip sampeyan!
  5. yuriy55
    yuriy55 25 Agustus 2022 18:23
    0
    Iki minangka perkara sing perlu lan migunani. Penasaran bocah-bocah kanggo peralatan militer apa wae. Iki ora gadget ing tangan sampeyan kanggo procrastinate.
    Ayo generasi enom ndeleng apa galoshes digawe ing Uni Soviet. Keuntungan Mercantile kene, mesthi, kurang saka kapentingan kognitif, nanging bakal ana liyane pangertèn saka macem-macem pusat saka nilai liberal.
    Kita kudu bangga.
  6. trafllot1832
    trafllot1832 25 Agustus 2022 18:27
    +6
    Lan apa babagan kompartemen 1 lan 2, ing ngendi tanggal 8 September 1967, 39 kru diobong.
    1. Podvodnik
      Podvodnik 25 Agustus 2022 19:39
      +8
      Lan apa babagan kompartemen 1 lan 2, ing ngendi 8 wong diobong ing tanggal 1967 September 39


      Nyritakake. Supaya padha ngelingi lan ndeleng kanthi mripate dhewe ing ngendi para kapal selam njabat, ing kahanan apa, lan apa bebaya layanan iki digandhengake.
      1. trafllot1832
        trafllot1832 25 Agustus 2022 20:01
        +3
        Bisa nggawe memorial saka kompartemen pisanan lan kaloro, ing memori saka wong mati.
  7. Perancah
    Perancah 25 Agustus 2022 19:56
    +2
    Saka Kronstadt menyang Kronstadt liwat Vyborg? wassat
    Mesthi arep menyang prau iki!
    1. Podvodnik
      Podvodnik 25 Agustus 2022 21:04
      +4
      Saka Kronstadt menyang Kronstadt liwat Vyborg?


      Ora ana cara liya. Ora ana sing bisa diunggahake menyang tingkat "lemah". Mulane, nggeret menyang Vyborg. Ing kana tongkang bakal dicemplungake, kapal selam nuklir bakal diluncurake, lan dikirim menyang Kronstadt. Prau kasebut bakal diangkat kanthi tongkang menyang dhuwur sing dikarepake. Dheweke bakal muter ing darat lan banjur menyang museum.
      Ing Vyborg, operasi iki ngidini sampeyan nindakake ambane. Cedhak Kronstadt, ora ketompo carane sampeyan nyawiji tongkang, sampeyan ora bakal miwiti prau. sacoro apik.
      Aku mesthi lunga.
      Ing emb. Schmidt diesel worth iku. Pengunjung mirsani karo cangkeme mbukak: "Lan padha menyang segara iki?" Ya, wangsulane, setengah taun. Sebutna reaksie!
      Kita butuh museum kasebut. kudune.
      Lan Shark umume ora bisa ditolak!
      1. Perancah
        Perancah 26 Agustus 2022 06:29
        +1
        Ya, thanks kanggo buku Ovechkin, wong bakal pour ing Shark!
  8. Arabfun
    Arabfun 25 Agustus 2022 20:45
    -2
    Kutipan saka Scaffold
    Saka Kronstadt menyang Kronstadt liwat Vyborg? wassat
    Mesthi arep menyang prau iki!
    dadi manawa, yen nimbali udhara ora supaya sampeyan mudhun
  9. Arabfun
    Arabfun 25 Agustus 2022 21:06
    -2
    saka sumber dipercaya, mung ora duwe wektu kanggo kelet
  10. Tes
    Tes 25 Agustus 2022 22:18
    +1
    Maz, Sevmash siyap nggawe penebangan kanggo 45 rubel ing Taman Primorsky Severodvinsk: https://region000.ru/000/29/2021/10a21a61703fe3ff03815adb8.html
  11. Arabfun
    Arabfun 26 Agustus 2022 11:39
    0
    adhedhasar kedadeyan nyata sing kedadeyan ing film kasebut
  12. Arabfun
    Arabfun 26 Agustus 2022 11:41
    0
    ora lali ing wektu sing tepat ... lan bakal ana kabungahan liyane
  13. Arabfun
    Arabfun 26 Agustus 2022 11:48
    0
    "Aku kaya ngono, matur nuwun" saka dialog mental sing mungkin
  14. Arabfun
    Arabfun 26 Agustus 2022 11:52
    0
    menyang format smartphone sampeyan, serviceman ing K-3 dhewe ora bisa ngucapake selamat, nanging semangate ana
  15. Arabfun
    Arabfun 26 Agustus 2022 12:07
    0
    ana sing eling
  16. fox_rudy
    fox_rudy 26 Agustus 2022 21:13
    +1
    Telung puluh loro taun ing pangkat !!! Nyengsemaken!!!
  17. Jackson
    Jackson 27 Agustus 2022 18:02
    0
    Yen mung siji proyek 941 Shark disimpen kanggo museum.