Review militèr

Sawise nyoba maneh pesawat roket sing bisa digunakake maneh, China ngumumake transformasi dadi "kekuwatan ruang angkasa sing gedhe".

128

China terus ngembangake program ruang angkasa, kanthi aktif mbangun kendaraan peluncuran anyar lan nguji pesawat ruang angkasa anyar, kalebu pesawat roket sing bisa digunakake maneh. Miturut China Research Institute of Rocket Technology (CALT), pesawat roket anyar nggawe penerbangan suborbital bola-bali.


Ing China, dheweke ngonfirmasi kemungkinan nggunakake maneh pesawat roket sing dikembangake kanthi nganakake tes sing cocog. Pesawat ruang angkasa kasebut dilapurake saka Jiuquan Cosmodrome ing Provinsi Gansu ing sisih lor-kulon China, nindakake penerbangan suborbital lan ndharat "kanthi pesawat" ing Bandara Alashan-Yuqi ing Wilayah Otonomi Mongolia Dalam ing sisih lor negara kasebut.

Rincian tes kasebut, uga nalika ditindakake, ora diungkapake, uga data babagan pesawat roket kasebut.
Sawise nyoba maneh pesawat roket sing bisa digunakake maneh, China ngumumake transformasi dadi "kekuwatan ruang angkasa sing gedhe".


Sadurunge diluncurake pesawat roket sing melu uji coba penerbangan kasebut, kahanane ditaksir lan ditindakake pangopènan, banjur mesine diuripake maneh kanggo peluncuran vertikal saka kosmodrom Jiuquan. Dheweke nggawe penerbangan suborbital, lan banjur kanthi aman landing horisontal ing bandara "Alashan-Yutsi"

- ngandika CALT pesen.

Wigati dicathet yen ing Juli taun kepungkur, Chinese Space Science and Technology Corporation (CASC) nglaporake babagan uji coba kendaraan suborbital sing bisa digunakake maneh, uga tanpa ngumumake rincian apa wae. Yen ora, kabeh padha persis: peluncuran vertikal saka kosmodrom Jiuquan - penerbangan suborbital - landing horisontal ing bandara Alashan-Yuqi.

Kaya sing dicritakake ing Beijing, China ngowahi saka kekuwatan angkasa dadi "kekuwatan ruang angkasa gedhe."
128 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. SaLaR
    SaLaR 26 Agustus 2022 10:15
    +1
    RUSSIAYAYA ... AUUUU ... carane bisa panjelajah?
    1. Canecat
      Canecat 26 Agustus 2022 10:22
      +3
      Kutipan saka SaLaR
      RUSSIAYAYA ... AUUUU ... carane bisa panjelajah?

      Trampolin apik... Roskosmos duwe sapu anyar, sing wis nyapu cara anyar.
      1. ukum70
        ukum70 26 Agustus 2022 10:27
        + 11
        Ehhh, saiki aku arep ngrungokke komentar saka Rogozin.. Wong sing apik tenan. Dadi akeh perkara ... ngandika. Saiki, dheweke lungguh kanthi meneng, nganti janjian anyar menyang jabatan sing ora tanggung jawab.
        1. astepanov
          astepanov 26 Agustus 2022 11:01
          + 11
          Rogozin duwe alternatif sing uga pengin kursi: Chubais.
          Kanggo sawetara alasan, ora ana siji mbayar manungsa waé kanggo tembung karo Rogozin rampung eulogy pamitan. Dhèwèké ngucap: "Kerja, sedulur." Iki minangka dhasar sing kudu dicelupake, kanggo cynicism, supaya bisa nyelehake awake dhewe ing tingkat sing padha karo Magomed Nurbagandov, sing ujar iki nalika ngadhepi pati! Apa wae riffraff iki - Rogozins lan liya-liyane kaya dheweke - ndemek, kabeh dadi bledug.
          1. lelik613
            lelik613 27 Agustus 2022 18:25
            -1
            Dheweke sing nyenengake "dheweke". Tikus ngasah biji-bijian, cacing sawed log ...
      2. nnm
        nnm 26 Agustus 2022 10:27
        + 10
        Iku banget awal kanggo nggawe kesimpulan apa iku sapu utawa rearrangements saka amben ...
      3. SaLaR
        SaLaR 26 Agustus 2022 10:35
        -2
        Sapu liyane kanggo tukang nyapu?
    2. Kesha1980
      Kesha1980 26 Agustus 2022 11:02
      + 10
      Pakaryan lagi mlaku. Infa wingi
      Roskosmos ngrampungake tes "mesin raja" RD-171MV kanthi kapasitas 246 ewu tenaga kuda


      Aja njaluk "kabeh bebarengan lan langsung" - ora bisa kaya ngono.
      1. astepanov
        astepanov 26 Agustus 2022 11:52
        +7
        Kutipan: Kesha1980
        RD-171MV kanthi kapasitas 246 ewu tenaga kuda

        Iki diarani "krungu muni, nanging ora ngerti ngendi iku." 246 ewu hp iku daya unit turbopump, dudu mesin. Daya engine gumantung ing massa saka kendaraan, jumlah tikaman, Nilai saiki akselerasi, kang bisa ngganti - lan mulane iku bab rada samar.
        1. minger
          minger 26 Agustus 2022 14:41
          +3
          Kutipan saka astepanov
          Iki diarani "krungu muni, nanging ora ngerti ngendi iku."


          Aku setuju. Ana maneh. Katorgin ngomong babagan iki luwih saka sepisan.
        2. tibidoch
          tibidoch 27 Agustus 2022 15:21
          +2
          Kutipan saka astepanov
          Daya mesin gumantung saka massa piranti.

          A koreksi cilik. Daya mesin dhewe ora bisa gumantung ing massa pesawat. Daya tartamtu gumantung ing massa piranti.
          Nanging ing asas, ya. Luwih penting ora daya unit turbopump, nanging tikaman. Lan bakal dikenal manawa mung sawise pesawat, lan ora tes bangku.
        3. realis
          realis 28 Agustus 2022 06:23
          0
          Aku iki looking for informasi ing rd 180, ngendi daya ditulis 2 yuta liter. S. Lan iki mbokmenawa luwih cedhak karo bebener.
    3. Svarog
      Svarog 26 Agustus 2022 11:05
      -12
      Kutipan saka SaLaR
      RUSSIAYAYA ... AUUUU ... carane bisa panjelajah?

      Lali Rusia lan prestasi.. opo wae.. Warga sepuh sing kuwasa, sing ora tau peduli marang kaluhurane Rusia lan kesejahteraane rakyat, mung ngurusi jabatan lan kanthonge dhewe-dhewe lan arep lungguh nganti mati .. lan bisa uga sawise ..
    4. Berg Berg
      Berg Berg 26 Agustus 2022 11:08
      -11
      Oh, kabeh iku scumbag! jeneng negara sampeyan, pira kapal angkasa sampeyan duwe! ? Lan Rusia harnesses kanggo dangu, nanging banjur numpak kanggo dangu! iki zanet lan ukraine lan Eropah lan amerika, tuku washable kertas jamban! )))
      1. nnm
        nnm 26 Agustus 2022 11:21
        +3
        Lan mesthi iki dudu warisan USSR ing bagean sing akeh banget?
        harnesses kanggo dangu, nanging banjur nitih kanggo dangu

        - rowange, sampeyan manawa ing versi ngandika iki muni complimentary? Mangga deleng versi asli

        1. Berg Berg
          Berg Berg 26 Agustus 2022 11:33
          -13
          Lan sapa sing ngomong yen aku kancamu? Sampeyan kabeh ana ing luar negeri lan aku ora ana ing dalan karo sampeyan, piye wae Rusia Agung luwih tresna marang aku! Lan owah-owahan saka aphorism kanggo apik dina, lan ora ngganti apa-apa, nanging mung njlentrehake!
          1. nnm
            nnm 26 Agustus 2022 11:40
            + 10
            1. Rekan situs
            2. Sapa sing "sampeyan", sing "kita" adhedhasar apa sampeyan nemtokake?
            3. Saka pengalamanku dhewe, aku bakal ujar manawa sapa wae sing nguwuh babagan "Rusia Agung" paling akeh, liwat tembung kasebut, biasane ora nindakake apa-apa kanggo awake dhewe. Dheweke urip mung kanthi slogan, kaya Sharikov.
            4. Ora, sampeyan wis kleru makna kutipan persis ngelawan. Ya Gusti mberkahi dheweke, kanthi kutipan sing salah, nanging sampeyan ora ngerti yen nggunakake suwe-suwe banjur nyopir suwe-suwe iku ciri NEGATIF ​​..

            Kolega hi
            1. Berg Berg
              Berg Berg 26 Agustus 2022 11:51
              -13
              Aku nemtokake kanthi wicara, sampeyan dudu kanca kita! Lan penolakan mung kanggo sampeyan, dawa mung apik banget! Aku ora tau krungu apa-apa sing luwih bodho sadurunge karya sing dawa iku ala. Ya, sampeyan wong tren anyar, puffed munggah lan pindhah menyang TPA, kanggo sing cepet!
              1. nnm
                nnm 26 Agustus 2022 11:58
                +5
                Kanggo sapa kanggo sampeyan? Apa ana wong sing menehi hak kanggo ngomong kanggo jenenge? Biasane pengecut ndhelik ing mburi sosialisasi kasebut. Wong-wong sing wedi ngomong kanggo awake dhewe lan ndhelikake wong liya.
                Menawi panjenengan dereng remen mangertosi tegesipun kutipan...nggih, kula nyuwun pangapunten.
                1. Berg Berg
                  Berg Berg 29 Agustus 2022 15:50
                  0
                  Lan aku melas kanggo sampeyan pengecut ndhelikake konco gambar lan milih Iblis sing tepat! Lan seniman sing ora ngakoni Crimea minangka Rusia lan nuntut supaya bali menyang Ukraina, lan ing umum dheweke nuntut supaya wong-wong Rusia mratobat sadurunge donya, bisa uga Kulon lan Amerika bakal ngapura kita! Dadi katon kaya sampeyan setuju karo iki. Wong lanang kita pahlawan lan nindakake perkara sing bener, aku karo dheweke!
            2. minger
              minger 26 Agustus 2022 14:56
              +5
              Aku bakal njawab kanggo kancaku. ngguyu

              Kutipan saka nnm
              1. Rekan situs
              2. Sapa sing "sampeyan", sing "kita" adhedhasar apa sampeyan nemtokake?


              Oh, iku bener cukup prasaja. Krimea sapa? Aku nimbang Crimea Russian, lan sampeyan?

              Kutipan saka nnm
              3. Saka pengalamanku dhewe aku bakal ngomong


              Dadi tetepake pengalaman sampeyan dhewe, ora ana sing bisa diomongake kanggo wong liya.

              Kita duwe pitung peluncuran ing wulan Oktober, saiki beda-beda.
      2. User_neydobniu
        User_neydobniu 26 Agustus 2022 11:25
        -1
        Lan Rusia harnesses kanggo dangu

        Banjur, kaya China, liberal lan surak kanggo "patriot" marang tembok, supaya pembangunan ora bakal interfered karo, amarga tanpa papan iki Rusia ora bakal duwe.
    5. Ratmir_Ryazan
      Ratmir_Ryazan 26 Agustus 2022 11:29
      +1
      Rusia, kaya Amerika Serikat, wis suwe yakin manawa kapal-kapal kaya Space Shuttle lan Buran larang banget kanggo dioperasikake, kira-kira 20 kaping luwih larang tinimbang ngluncurake Soyuz konvensional.

      Katai mung mriksa.

      Lan Roskosmos wis sukses, amarga dana cilik sing dialokasikan lan asil sing diasilake. AS lan China nglampahi sekitar 40-50 milyar dolar ing papan saben taun, Roscosmos nampa 3 milyar dolar saben taun kanggo kabeh.
      1. minger
        minger 26 Agustus 2022 14:44
        +1
        Quote: Ratmir_Ryazan
        Roskosmos nampa 3 milyar dolar saben taun kanggo kabeh.


        Ora kabeh dadi medeni. ngguyu "Bolt padha bisa diprodhuksi kanggo rong dolar, uga, utawa kanggo ruble." - dudu mine.
        1. Ratmir_Ryazan
          Ratmir_Ryazan 27 Agustus 2022 16:39
          0
          Biaya bolt kanggo papan kalebu ora mung biaya produksi, nanging uga pangopènan kabeh perusahaan lan institusi sing makarya ing papan.

          Mulane, ora bisa nggawe roket kanthi murah.
          1. minger
            minger 28 Agustus 2022 18:04
            0
            Quote: Ratmir_Ryazan
            Mulane, ora bisa nggawe roket kanthi murah.


            Ya, saka bolt, saiki ana telung rudal anyar sing digawe ing Roskosmos - peluncur rudal Angara (wis mabur, LKI lagi rampung), kendaraan peluncuran Soyuz-5 (uji lemah komponen lan rakitan lagi ditindakake) lan Sarmat. ICBM (tes desain penerbangan lagi ditindakake). Nah, miturut konversi, kendaraan peluncuran Rokot-M lagi dimodernisasi.
    6. Stas157
      Stas157 26 Agustus 2022 12:41
      -4
      China ngaku minangka 'kekuwatan ruang angkasa'

      China nindakake penerbangan berawak luwih saka 40 taun sawise USSR. Lan saiki ing ngendi China, lan ing ngendi Rusia?
      1. minger
        minger 26 Agustus 2022 14:45
        +6
        Kutipan: Stas157
        Lan saiki ing ngendi China, lan ing ngendi Rusia?


        Ing kosmonautika berawak, China saiki ana ing taun 80-an ing USSR. Rusia - mulihake produksi komponen sing dituku sadurunge, nggedhekake lan pindhah saka skala cilik menyang produksi pesawat ruang angkasa.
      2. stankow
        stankow 27 Agustus 2022 20:19
        +1
        Ing taun 1989, China nggawa tank menyang Tiananming lan ngumpulake 1200 demonstran ing trek. Ing taun 1990, USSR nggawa tank menyang Lithuania. 4 demonstran mati! Lan wiwit, ay, carane ora demokratis. Lan ngirim pasukan. Banjur USSR ilang 50 yuta wong, Lithuania 25% saka populasi. Dadi ing ngendi China saiki, ing ngendi Rusia ...
    7. kalita
      kalita 26 Agustus 2022 17:55
      -1
      Mung cetha yen Cina ngluncurake pesawat roket, nanging ing endi, nganti dhuwur apa, sing mabur lan apa tujuane pesawat roket iki. ????? Kita uga mabur Buran lan apa ..............
      1. Stas157
        Stas157 26 Agustus 2022 19:41
        0
        Kutipan saka Kalita
        Kita uga mabur Buran lan apa ..............

        Sapa sing kita duwe? Kapitalis?

        Wangsulana pitakon siji. Apa kapitalis duwe rencana sing padha?
      2. gsev
        gsev 27 Agustus 2022 21:03
        0
        Kutipan saka Kalita
        Kita uga mabur Buran lan apa ..............

        Muga-muga, ora kaya USSR, RRC nandur modal dana normal kanggo pangembangan adhesive udara lan ubin pelindung panas lan, sadurunge diluncurake, nggawe produksi adesif lan ubin keramik lan alat kanggo ngolah ubin lan mesin kasebut. nggiling wong-wong mau. Ing USSR lan ing Rusia pasca-Soviet, produksi lem lan pangembangan komposisi anyar babagan 10 taun kepungkur adhedhasar 3 wanita umur pensiun. Padha ngedol lem marang saben wong kanthi rega sing padha. Nanging, dheweke ora bisa menang tender saka perusahaan gedhe kaya Aeroflot, sing tuku lem udara khusus saka perantara.
    8. Cottondraton
      Cottondraton 28 Agustus 2022 08:09
      0
      Warga, woy! Yen sampeyan ora seneng soko, nggawe karo kanca-kanca (aku pracaya padha bakat kaya sampeyan) Panjenengan "SaLaR-kosmos" lan menehi jawaban, grahana loro China lan Roskosmos .... mung aja perang ing perusahaan proyek persetujuan jeneng!
      1. SaLaR
        SaLaR 28 Agustus 2022 08:58
        -1
        Aku kangen negara....
  2. nnm
    nnm 26 Agustus 2022 10:20
    + 25
    Apa sing bisa dakkandhakake - wis rampung!
    Kita duwe lan isih duwe kabeh sarana lan kesempatan kanggo paling ora tetep karo China lan Amerika Serikat.
    Pitakonan mung anané Lavrenty Pavlovich modern ... ora, ora mung Beria, nanging sing saiki kritéria utama kanggo kuwasa - nilai temen beda.
    Inggih, sanadyan Beria, utawa Zhukov, utawa Tupolev, utawa Kurchatov lan liya-liyane saiki ora bisa teka ing posisi paling dhuwur.
    Aku mung maca warta ing koran.ru - putra gubernur Primorye menang kuota kanggo mancing kepiting ... banjur apa pesawat roket sing bisa digunakake maneh, fusi nuklir dingin, persenjataan nyata lan substitusi impor.
    1. Novosibirsk
      Novosibirsk 26 Agustus 2022 10:46
      -2
      Putra kita Rogozin ana ing penerbangan.
      1. nnm
        nnm 26 Agustus 2022 10:50
        + 11
        Kolega, sampeyan bisa uga mikir yen paling ora putra utawa putri saka wong-wong iki saiki kerja minangka karyawan biasa, utawa gelut ing garis ngarep ing Donbass ...
        1. Novosibirsk
          Novosibirsk 26 Agustus 2022 10:53
          +3
          Kabeh kaya ing Perang Donya I.
        2. astepanov
          astepanov 26 Agustus 2022 11:13
          +1
          Dheweke saiki ora ing penerbangan, nanging ing construction. Ana luwih akeh nenek lan kekacoan sing luwih kenthel, umume, papan kasebut luwih akeh.
    2. stelltok
      stelltok 26 Agustus 2022 11:25
      0
      Ya, apa maneh pesawat roket sing bisa digunakake maneh, fusi nuklir dingin, rearmament nyata lan substitusi impor.

      Kabeh sing wis kadhaptar ing China (negara apa wae ing donya) ora bisa ditindakake.
      USSR bisa. Nanging ora ana USSR.
      70% ekonomi China gumantung marang AS.
      China malah ora bisa nggawe mesin MRI normal.
      Utawa Jerman contone
      VW nggawe mobil saka macem-macem komponen. Komponen digawe ing macem-macem negara ing donya.
      Yen sanksi ditrapake marang vw, mula pabrik vw bakal mandheg.
      1. FIR FIR
        FIR FIR 26 Agustus 2022 20:08
        +2
        Kutipan saka stelltok
        China malah ora bisa nggawe mesin MRI normal.

        Lan sapa sing bisa? Jerman karo Walanda, ya AS karo Jepang. Kabeh! MRI normal ora gampang kaya microchip 3nm.
    3. FoBoss_V
      FoBoss_V 26 Agustus 2022 11:26
      +3
      Ora mung bisnis nelayan. Dheweke uga duwe induk pertanian sing njaga rega ing pasar kanggo sayuran. Penjual pihak katelu urip saka pasar kanthi cara sing ora sopan, kaya ing taun 90-an. Ing wektu sing padha, dheweke ora ngremehake dhukungan negara kanggo bisnis, subsidi anggaran lan barang liyane. Lan kabeh pamer gubernur kaya kunjungan menyang Donbass ora liya mung PR lan mriksa pasar kanggo produke. Kabeh warga Primorye wis lara. Takon luwih akeh wong saka Sakhalin lan Amur, dheweke bakal ngandhani akeh babagan dheweke. Dheweke ora mikir babagan wilayah sing dipasrahake marang dheweke, kanggo kozhemyaki iki mung feeder kulawarga pribadi lan ora liya.
      1. ukum70
        ukum70 26 Agustus 2022 12:30
        0
        Nandur gubernur minangka tradhisi pesisir. Ya, lan kabeh walikota: ana sing mlayu, ana sing ana ing omah (nganti menehi kabeh maneh), ana sing bisa lolos .. Saben tim manajer sabanjure ngupayakake tujuan sing padha lan, minangka aturan, ana ing endi wae. sejajar karo kesejahteraan daerah..
    4. Kumbang1991
      Kumbang1991 28 Agustus 2022 06:38
      +1
      Saiki para patriot bakal ngandhani yen sampeyan ora ndhukung putrane Rogozin ing posisi utama ing biro desain Tupolev utawa putra gubernur pantai, sing menangake kuota kepiting ing kompetisi paling adil, mula sampeyan menyang Amerika. Israel utawa Ukraina.
      Lan ing Rusia, saben wong kudu ndhukung kekuwatan, sanajan Serdyukov sing kondisional miwiti "modernisasi" maneh.
      Nanging carane "patriot" tenggelam kanggo Serdyukov (lan reformasi) 13 taun kepungkur. Kaya sampeyan ora ngerti apa-apa, ana spesialis sing luwih ngerti, modernisasi lan inovasi, manajer sing efektif lan liya-liyane.

      Oh, aku ora ngerti kenapa kepiting wiwit bosok, nanging iwak rot saka sirah.
  3. Kot Alexandrovich
    Kot Alexandrovich 26 Agustus 2022 10:22
    +1
    Aku mung ora ana ing subyek, mula aku takon: apa prau iki karo kru, dikendhaleni? Utawa iku kabeh otomatis?
    1. stelltok
      stelltok 26 Agustus 2022 11:27
      -1
      Aku mung ora nyambung, mula aku takon:

      Apa ana bocah lanang?
      Rincian tes kasebut, uga nalika ditindakake, ora diungkapake, uga data babagan pesawat roket kasebut.
    2. donavi49
      donavi49 26 Agustus 2022 11:39
      +4
      Iki otomatis.
      Kanthi kru bakal bisa utawa ora.
      1. roh
        roh 26 Agustus 2022 12:32
        0
        Aku ora percaya karo China! Dheweke seneng banget ngapusi (kaya karo hypersound). Napa ora nuduhake bahan tes lan gumunggung? Amerika ngiklanake pirantine kaya ing Hollywood, malah Musk misile malah X-37. (Aku ngerti iki kabeh piranti dual-purpose) Nanging ora nuduhake apa-apa lan ora ana apa-apa. hi
        1. donavi49
          donavi49 26 Agustus 2022 13:24
          +2
          Musk, Peter Beck, Branson, Bezos lan liya-liyane kerja ing lingkungan pasar. Dadi padha ngiklanake kaya Apple, Samsung lan merek elektronik liyane, contone. Beck sing padha nggawe Neutron kanthi dhuwit lan utangan investor - yen dheweke ora ngiklanake, mula ora ana dhuwit lan Neutron bakal mati.

          X37 - ora Panggenan ngendi wae. Paling akeh, iki minangka foto layanan, banjur netral banget. Lan yen para penggemar dheweke nggawe film ing orbit sing nindakake perkara sing menarik, mula iki dudu pariwara, nanging skandal, intrik, penyelidikan. Piranti Cina durung mabur ing ngendi uga bisa direkam.
          1. roh
            roh 26 Agustus 2022 13:55
            0
            Paling akeh, iki minangka foto layanan, banjur netral banget.
            Lha, sapa sing ngalang-alangi sampeyan ora nuduhake glider?) Kabeh rahasia ing njero, paling sethithik glider, mangga kita wong Cina. Iki minangka conto sing apik, ing X-37 manawa iki dudu prop nanging piranti nyata, lan ora ana sing menehi rahasia ing video kasebut.nglirik
    3. minger
      minger 26 Agustus 2022 14:49
      +1
      Kutipan: Cat Alexandrovich
      Aku mung ora ana ing subyek, mula aku takon: apa prau iki karo kru, dikendhaleni? Utawa iku kabeh otomatis?


      Nganti saiki, dheweke mung duwe model kendaraan suborbital. Kirimake militer menyang Taiwan.
  4. faiver
    faiver 26 Agustus 2022 10:34
    +3
    Wong Tionghoa kanthi jelas lan yakin maju
  5. Andrey saka Chelyabinsk
    Andrey saka Chelyabinsk 26 Agustus 2022 10:38
    + 11
    Sugeng rencang-rencang Tionghoa atas kasuksesan malih. Sukses tenan. Nanging ora perlu kanggo exaggerate - konsep shuttles kuwi wis digawe metu ing USSR lan Amerika Serikat ing abad pungkasan, lan ora ngemot apa-apa terobosan. Yaiku, aku kanthi tulus ngucapake selamat marang wong Tionghoa sing wis nguwasani kabeh teknologi sing ora ana, nanging isih ... penerbangan iki dudu bukti "kaluhuran". Nanging, iki minangka bukti pangembangan yakin ing industri sing dipilih.
    1. stelltok
      stelltok 26 Agustus 2022 11:15
      -3
      nanging tetep ... pesawat iki dudu bukti "kaluhuran".

      Saiki Amerika Serikat bakal ngetrapake sanksi marang China lan setengah saka ekonomi China bakal dadi waluh.
      1. Komentar wis dibusak.
      2. Andrey saka Chelyabinsk
        Andrey saka Chelyabinsk 26 Agustus 2022 15:30
        +3
        Shaw, apa AS bakal mandheg tuku saka China? :))) Inggih
  6. iki odessy
    iki odessy 26 Agustus 2022 10:41
    -2
    program pesawat ulang-alik ruang angkasa kanthi sampurna mbuktekake kesia-siaan "pesawat roket" ing tahap teknologi iki, yen kanggo papan, lan ora kanggo pamboman orbit.
    1. UAZ 452
      UAZ 452 26 Agustus 2022 11:05
      0
      Lan saiki kamungkinan pamboman orbital, pengintaian ruang, komunikasi luwih penting kanggo negara tinimbang prestasi PR ing wangun wanita pisanan ing angkasa, penerbangan pisanan menyang sawetara Pluto lan liya-liyane.
      1. iki odessy
        iki odessy 26 Agustus 2022 11:22
        -1
        , Aku ora bakal mlebu kanggo kabeh wong, pengintaian papan lan aparat iki ora pati jelas. Ana cukup satelit lan bakal ana cuaca, komunikasi lan piranti iki uga kaya-kaya. Senjata orbital? Aku elinga bali ing 80s pungkasan, nanging banjur kabeh padha, "spasi" iki adhem. Topik "badai salju" dibahas ing bunder sing cedhak karo tugas tartamtu iki. Cara kasebut yaiku nyilem menyang atmosfer, ngebom lan maneh menyang orbit kanggo bali menyang "dasar". Banjur iki uga ketok - operator tradisional Yawarheads nggawe terobosan teknologi lan .. mbusak topik kasebut. China wis sawetara warheads lan sawetara operator, iku bisa sing padha looking for alternatif kanggo pangiriman. Bener, aku ora ngerti sampeyan.
        1. filibuster
          filibuster 26 Agustus 2022 12:28
          0
          Topik "badai salju" dibahas ing bunder sing cedhak karo tugas tartamtu iki. Cara kasebut yaiku nyilem menyang atmosfer, ngebom lan maneh menyang orbit kanggo bali menyang "base"


          Saka "ora ngerti", kepiye pimpinan Soviet sing tuwa ora bisa ngerti manawa program Shuttle ora ana hubungane karo "bom orbital" lan tujuan kabeh program yaiku nyuda biaya peluncuran ruang amarga bisa digunakake maneh. Akibaté, Energia-Buran dadi ora ana gunane, yen Amerika mung ilang tank bahan bakar "mirah", lan kabeh liyane digunakake maneh, banjur Buran dhewe bali menyang "Energi-Buran" lan iki digawe sembarang Bukak karo ora duwe bathi.
          Lan maneh, amarga keputusan sing ora rasional iki, dheweke ngrusak program Spiral sing janjeni, amarga pimpinan Soviet banjur ujar manawa kita pengin, kaya Amerika.
          1. iki odessy
            iki odessy 26 Agustus 2022 14:53
            -1
            Kocak maca kawruh kaya ngono. Ora nyinggung 1. sampeyan ngerti bodho saka Soviet 2. Sampeyan ngerti persis "tujuan" saka program, dening cara, dudu "shuttle" nanging "space shuttle" 3. sampeyan uga ngerti badai salju sing ora ana gunane 3. kanggo spiral sing sampeyan ngerti "kanggo kepemimpinan Soviet" ... sing sampeyan ora ngerti? bakal luwih cendhek lan sing paling penting ora isin
            1. filibuster
              filibuster 26 Agustus 2022 17:16
              +1
              Ora nglanggar 1. sampeyan ngerti bodho saka Soviet

              Ya.

              Sampeyan ngerti manawa "tujuan" program kasebut, dudu "shuttle" nanging "space shuttle"


              Ya, kabeh bahan mbukak.

              3. badai salju ora ana gunane sampeyan ngerti banget

              Ya, jebule ora ana gunane, ora ana gunane.
              3. kanggo spiral sampeyan ngerti "kanggo kepemimpinan Soviet" ... apa sampeyan ora ngerti?

              Ya, aku malah maca sawetara dokumen sing ditutup babagan program iki.
    2. donavi49
      donavi49 26 Agustus 2022 11:42
      +3
      Iki dudu anter jemput. Khusus, iki minangka papan suborbital kanggo penerbangan sing kerep. Program Tengyun kalebu nggawe sistem transportasi orbit sing bisa digunakake maneh kanthi kapabilitas gedhe - nanging iki ana ing antarane Dream Chaser + X37B lan Chinese Wishlist.
      1. iki odessy
        iki odessy 26 Agustus 2022 11:50
        -2
        uga, kita tak iku pikir metu
  7. Ivan2022
    Ivan2022 26 Agustus 2022 10:42
    +5
    Yen iki kedadeyan ing China, mula China bangga, lan negara liya ngajeni.

    Yen INI kedadeyan ing USSR ing taun 1988, nalika beban 100 ton kanthi otomatis diluncurake menyang LEO lan bali menyang Bumi, mula saiki komunitas donya wis lali IKI. Kaya-kaya ora tau kedadeyan.

    Lan "Rusia dear" - padha argue yen piranti iki "digawe kanggo dangu lan larang."

    Pancen, kenapa wong-wong kaya ngono kuwi prestasine? Kabeh iku adil ing donya kita......
    1. Novosibirsk
      Novosibirsk 26 Agustus 2022 10:49
      +1
      ya wis. We cukup wong sing ndedonga menyang China minangka sapi suci. Sinolog sing luwih gedhe tinimbang wong Tionghoa dhewe. Ekstrem liyane
      1. Berg Berg
        Berg Berg 26 Agustus 2022 11:12
        0
        Ora, dheweke ora ndedonga kanggo China, nanging kanggo Rusia! Nanging ora tembung, carane akeh spaceships Ukraina lan EU gedhe wis dibukak, ngendi kapal Prancis, Jerman, negara Baltik !?
      2. User_neydobniu
        User_neydobniu 26 Agustus 2022 11:28
        -2
        ya wis. We cukup wong sing ndedonga menyang China minangka sapi suci. Sinolog sing luwih gedhe tinimbang wong Tionghoa dhewe. Ekstrem liyane

        Hooray, dheweke ora seneng yen dheweke ora ndedonga, nanging kanggo negara-negara sing pancen pimpinan. Inggih, apa sing bisa dakkandhakake, sampeyan bisa bengok-bengok kanthi susah
        1. Novosibirsk
          Novosibirsk 26 Agustus 2022 12:47
          0
          Ing China ora ana sekolah ilmiah kaya ing Rusia. Senadyan nyuda kita. China durung dadi pimpinan, paling ora babagan iki. Aku langsung ngarepake akeh minus saka patriot, mung kanthi rasa sing beda
      3. Doccor18
        Doccor18 26 Agustus 2022 11:58
        +3
        Kutipan: Novosibirsk
        ya wis. We cukup wong sing ndedonga menyang China minangka sapi suci

        Dheweke ora ndedonga kanggo China, nanging kanggo prestasine, sing wis ana pirang-pirang dekade kepungkur, ditambah iki ditumpangi ing penurunan sing signifikan ing negara kita. Iki luwih nostalgia kanggo kesempatan sing ilang saka USSR tinimbang ora tresna liar kanggo kabeh wong Tionghoa ...
        1. Novosibirsk
          Novosibirsk 26 Agustus 2022 12:43
          +1
          Nanging China kudu ditaksir kanthi cukup lan ora dikira-kira. Ora ana sing mbantah babagan prestasi kasebut (supaya padha cocog karo Soviet 35 taun kepungkur).
          1. Doccor18
            Doccor18 26 Agustus 2022 13:06
            +4
            Kutipan: Novosibirsk
            Nanging China kudu ditaksir kanthi cukup lan ora dikira-kira.

            Mayoritas mung ndeleng apa sing dituduhake dening media, tanpa rincian, tanpa digali jero ... LAN BANDINGKAN. Lan sampeyan bisa ndeleng overpass sing luar biasa, atusan gedung pencakar langit sing padhang lan barang-barang Cina sing mbanjiri jagad iki. Ora ana sing bakal nuduhake kita saka layar biru krisis overproduksi sing serius, penurunan standar urip, pengangguran sing akeh, krisis ing konstruksi hipertrofi lan sektor metalurgi, atusan yuta wong sing meh miskin lan nganggur, lan liya-liyane. lan liya-liyane ... Nanging apa sing katon, sing nuduhake China mesthi nyengsemake.
            1. Novosibirsk
              Novosibirsk 26 Agustus 2022 13:51
              +2
              Nanging kelas menengah padha karo jumlah pedunung Rusia
              1. Doccor18
                Doccor18 26 Agustus 2022 14:00
                +1
                Ya, ketoke luwih. Aku maca babagan limang taun kepungkur, kira-kira rong atus yuta. akeh. Nanging iki mung bagean kapitu saka populasi.
                1. Novosibirsk
                  Novosibirsk 26 Agustus 2022 14:02
                  +1
                  kita numpes kelas menengah kita karo ambruk Uni.
                  1. Komentar wis dibusak.
                  2. Doccor18
                    Doccor18 26 Agustus 2022 14:18
                    +1
                    Kutipan: Novosibirsk
                    kita numpes kelas menengah kita karo ambruk Uni.

                    Lan apa kita tau duwe, iki akeh "kelas menengah". Ing mratelakake panemume, kita ora tau duwe, lan ora bakal.
                    Ekonom bank kasebut ujar manawa kelas menengah kudu duwe tingkat konsumsi sing dhuwur lan orientasi menyang pasar global: tuku barang manca sing berkualitas tinggi, mobil impor, lelungan lan entuk pendidikan, kalebu pendidikan sing luwih dhuwur.

                    Tingkat konsumsi dhuwur, fokus ing barang-barang berkualitas tinggi, kalebu. diimpor ... Merdika kanggo lelungan, akuisisi transportasi kualitas lan kasedhiyan pendidikan sing luwih dhuwur.
                    1. Novosibirsk
                      Novosibirsk 26 Agustus 2022 14:50
                      +1
                      Inggih, gumantung apa sing dianggep kaya ngono. Kita duwe masyarakat sipil, dudu saiki. Sampeyan bisa mbantah, nanging aku mikir.
                    2. Novosibirsk
                      Novosibirsk 26 Agustus 2022 14:53
                      +1
                      Ing Uni, jumlah wong sing pendhidhikan luwih dhuwur tinimbang ing Amerika Serikat
                    3. stelltok
                      stelltok 26 Agustus 2022 16:44
                      0
                      konsumsi dhuwur,

                      Iku luwih ala tinimbang apik
                      fokus ing barang kualitas dhuwur, kalebu. impor...

                      Ora butuh sampeyan?
                      kebebasan lelungan

                      Raising nalika ekonomi wong liya. Apa jancok perlu
                      1. Doccor18
                        Doccor18 26 Agustus 2022 20:38
                        +1
                        Kutipan saka stelltok
                        Iku luwih ala tinimbang apik

                        Apa iki ala? Nalika puluhan yuta kulawarga duwe sarana kanggo tuku macem-macem barang (lan sanajan produksi domestik), iki mung nyegerake ekonomi nasional, mimpin.
                        Kutipan saka stelltok
                        Ora butuh sampeyan?

                        Luwih kaya kudune! Nanging ing ngendi dheweke? Ngendi industri nasional modern sing dikembangake?
                        Kutipan saka stelltok
                        Raising nalika ekonomi wong liya. Apa jancok perlu

                        Ha. Ya, kita duwe negara raksasa. Carane akeh wilayah alam, reserved panggonan kaendahan luar biasa. Sawise kabeh, 90% saka populasi malah ora nyadari spasi mbukak sawijining. Sapa sing nggawe sampeyan menyang Turki lan Mesir? Baikal, Kuriles lan Kamchatka, Karelia lan Kaliningrad, Sochi lan Sevastopol jelas ora luwih elek. Setuju? Nanging pinten biaya perjalanan menyang Timur Jauh? Infrastruktur apa sing ana, apa pembangunan pariwisata nasional? Piye wae aku ora sengaja krungu pariwara babagan omah istirahat lokal (mantan dispensari Soviet), dadi limang ewu saben wong saben dina ... Ora ala, njupuk gaji lokal ...
        2. nikel
          nikel 26 Agustus 2022 14:48
          +3
          Lan prestasi apa sing kudu ditindakake China dadi sing pertama ing jagad iki? USSR nduweni ICBM pisanan ing donya, pembangkit listrik tenaga nuklir pisanan ing donya, satelit pisanan ing donya, pesawat mabur pisanan ing donya menyang antariksa, ekranoplan operasi pisanan ing donya, nyilem kapal selam pisanan ing donya nganti ambane kilometer. Apa prestasi donya pisanan sing wis diraih China?
          Mulane, pasca perang USSR lan Amerika Serikat - raksasa peradaban, lan liyane - remnants sengsara nyoba kanggo mbaleni prestasi gedhe.
          1. Novosibirsk
            Novosibirsk 26 Agustus 2022 14:52
            +1
            Ya, China ora mungkin bisa nggawe nilai global.
            1. nikel
              nikel 26 Agustus 2022 18:15
              +2
              Yen ora, dheweke uga ora bakal dadi kekuwatan jagad.
              1. Novosibirsk
                Novosibirsk 26 Agustus 2022 18:19
                0
                Asia Tenggara minangka wilayahe
                1. nikel
                  nikel 26 Agustus 2022 18:33
                  +3
                  Inggih, ing kene Korea, Jepang lan India nglawan.
                  1. Novosibirsk
                    Novosibirsk 26 Agustus 2022 19:49
                    0
                    Ing kene, batch bakal dadi sing utama. Lan Eropa bakal dadi latar mburi. Nanging kita inertially striving kanggo iku.
            2. Mikhail Drabkin
              Mikhail Drabkin 27 Agustus 2022 21:28
              0
              Novosibirsk:

              Ya, China ora mungkin bisa nggawe nilai global.

              —-Kabeh ing ngisor iki adhedhasar kanyatan.

              —- Nilai China yaiku katrampilan (kawruh, katrampilan, pengalaman kepungkur, ketekunan) lan ngurmati hukum. Kekuwatan China minangka asil saka aplikasi skill miturut hukum.

              —- Kuwasane Cina iku dudu Bulat kang landhep, atos ing perang kang kerep, nanging Emas kang sarwa lan sarwa bobot. Iki minangka kekuwatan Zlata, dudu Bulat.

              —-Kekirangane Cina, bab kang, meri Rusia .. ngurmati "wong jawata" ... padha nulis ing China, ing Bulat China untested. Yaiku, dheweke, Bulat, dibutuhake ing pelanggaran hukum sing ditindakake dening jagad multipolar anyar. Nalika lan ing ngendi China perang pungkasan ...?

              —- Kuwasane Cina, mulane alus kaya emas, komersial. Lan Emas, commerce, perdagangan - Nilai donya kanggo ewu taun. Dadi nilai-nilai China pas karo jagad, lan dikuatake dening China.

              --- Manajer China - ALL TANPA EXCEPTION - lulus Gaokao - ujian utama kabeh urip (ujian mlebu). Iki minangka cara kanggo nemokake sing paling apik miturut definisi peradaban Cina sing wis pirang-pirang abad, metode dropout.

              —-Lan sawise lulus, sing paling apik bisa miwiti karir adhedhasar kinerja minangka pejabat pemerintah. Kanthi kasetyan kanggo Hukum, i.e. PDA. Lan iki bener kanggo "Pangeran Partai", Xi padha.

              --- Wong Tionghoa ora butuh "pisanan" ... "paling gedhe" ... "anyar .." minangka pungkasane dhewe. Dheweke mlaku langkah demi langkah ing definisi wektu ... ing ngendi "... lungguh ing pinggir kali kanthi tenang lan suwene sampeyan bakal weruh mayit mungsuh ...", nalika "... butuh sawetara abad maneh kanggo ngevaluasi asile. Revolusi Prancis ..” Luwih penting kanggo China menehi panganan kanggo wong-wong "... preduli saka werna kucing - sing utama yaiku nyekel tikus .. "... nggunakake pengalaman donya, kalebu Soviet saka A nganti Z ...

              —-Mulane, dheweke duwe definisi dhewe-dhewe babagan "gedhe". Lan padha bisa diapura.

              --- China mesthi bakal menang perang kanggo Taiwan. Elinga, perang iki umure 73 taun !! ...nanging bisa dadi kamenangan Pyrrhic.

              —-Lan kabeh liyane China ditampa minangka asil saka Zlata, Lan padha kudu Bulat kanggo nglindhungi lan ngiyataken penaklukan Zlata.

              —-Iku apik sing Rusia wis akèh ing umum karo China ing Nilai saka Skill, lan kasunyatan sing kanggo Amerika - Skill ora pungkasan ing dhewe.

              — Nanging iki crita liyane.
              1. Novosibirsk
                Novosibirsk 27 Agustus 2022 21:51
                +1
                Wayahe keputusan cepet wis teka, ora iki, iki - langkah demi langkah sewu taun. Perdagangan dudu regane, sanajan ora langsung ana gandhengane
              2. Novosibirsk
                Novosibirsk 27 Agustus 2022 21:52
                +1
                Nanging komentar sampeyan menarik kanthi cara dhewe
  8. bali
    bali 26 Agustus 2022 10:43
    0
    hi "Mulai saiki kita bakal ngancam wong Swedia ..."
    Kita terus ngomong lan ngomong! Kanthi tekane tahap peluncuran sing bisa dibalekake, kita wis kelangan pasar kanggo peluncuran komersial. Ing Rogozin, luwih saka cukup rudal diluncurake kanggo nyuda kredibilitas industri ruang angkasa kita.
    1. UAZ 452
      UAZ 452 26 Agustus 2022 11:06
      +6
      Ing keadilan, ing Rogozin, roket isih kurang kerep tinimbang ing sawetara taun sadurunge sadurunge sadurunge.
  9. Boril
    Boril 26 Agustus 2022 11:19
    -1
    Kaya sing dicritakake ing Beijing, China ngowahi saka kekuwatan angkasa dadi "kekuwatan ruang angkasa gedhe."

    China maju kanthi cepet! Kemajuan China pancen nyengsemaken! Ing sisih liya segara, AS uga kerja keras! Tanggal 29 Agustus, uji coba peluncuran SLS saka pesawat ruang angkasa Orion dijadwalake. Elon Musk terus ancang-ancang kanggo Bukak saka raksasa Super Heavy lan antarplanet Starship!
    1. donavi49
      donavi49 26 Agustus 2022 11:53
      +3
      AMG


      Enggal mabur. program penerbangan.


      Topeng Ion


      Ngluncurake roket 9ki - 4 wulan iki, kalebu misi lunar Korea.


      2 rudal maneh ing siyaga, sabanjure sesuk.

      raksasa Super Heavy


      Kita bakal weruh, Aku bakal nang ing broads nalika aku bali. Nanging durung ana tanggal.
      1. roh
        roh 26 Agustus 2022 14:06
        +1
        , Aku bakal sijine broads ing bali

        Aku bakal nang ing wanita sak lepas landas (lan Musk dhewe ora utamané Count ing pesawat pisanan) Aku iku bakal kaya karo model sadurungé, yen iku 4-5 ombenan
      2. Boril
        Boril 26 Agustus 2022 14:13
        -3
        Wingi aku nonton video iki babagan SLS! apik Peluncur roket edan! sedulur Nyengsemaken! Wiwitan bakal menarik banget, muga-muga Orion digawa menyang kondisi.
        Elon Musk ngluncurake Falcons siji sawise liyane kaya MLRS! Conveyor! keprungu
        Nanging sing paling menarik yaiku peluncuran tes lan kebangkrutan Starship ing Super Heavy! Ide saka menara kebangkrutan banget beboyo, ing mratelakake panemume. Bisa uga broads ... Kita bakal weruh. hi
      3. Boril
        Boril 26 Agustus 2022 14:32
        -2
        Ngomong-ngomong, aku sinau saka sebabe, nyatane, nalika mesin diwiwiti, jet banyu sing kuat ngubengi landasan peluncuran! Nganti saiki, aku tansah mikir yen iki kanggo safety geni, nanging ternyata iku kanggo ngurangi beban akustik / fenomena resonansi, etc. getaran / ing construction! "Kotak" banyu dianggo kaya bumper protèktif!
        1. stankow
          stankow 27 Agustus 2022 20:35
          0
          31 Raptors durung rampung. Lan saben duwe frekuensi resonansi dhewe. Ora ana sing kudu ditekan...
          1. Boril
            Boril 27 Agustus 2022 23:46
            +1
            Sistem sing padha wis digunakake kanggo dangu ing spaceports. Sawise digunakake, banjur ana efek. Wong pinter nyambut gawe ing kono. Kajaba iku, dhasar wiwitan uga digawe adhem. Suhu sing ngagetake.
          2. Mikhail Drabkin
            Mikhail Drabkin 28 Agustus 2022 01:51
            +1
            stankow:

            Ora ana sing kudu ditekan...


            —-Saben 31 Raptor nggawe "...beban akustik / fenomena resonansi dhewe, lsp. getaran / ing struktur "SLS ing pad peluncuran" ing syarat-syarat frekuensi lan nilai maksimum ing syarat-syarat energi liwat wektu. Kapadhetan energi spektral, kanthi njupuk efek mikropon, saka energi sing dibayangke dening desain meja.

            Ing tembung, operasi saben mesin minangka proses stokastik, kanthi komponen kuasi-harmonik, kanthi tandha unik nanging ing spesifikasi (ing kondisi sing padha "desain meja ...")

            —- Magnitudo (energi) komponen kasebut lan owah-owahan frekuensi,

            —- Saben jet banyu sing nyerang struktur landasan peluncuran SLS minangka bom ... sumber energi, uga minangka asil diterangake minangka proses stokastik. Parameter kasebut bisa diatur kanthi energi lan kapadhetan jet, titik-titik impact ing pad peluncuran ing wektu.

            —- Superposisi saka 31 Kapadhetan spektral iki saka saben mesin, njupuk menyang akun gema, nalika padha bisa bebarengan, miturut hukum nomer akeh, wekasanipun diterangake dening Gaussian (wujud lonceng) proses stokastik, Kapadhetan spektral saka kang owah karo wektu.

            —- Akibaté, ing pengaruh proses stokastik "jet banyu menyang landasan peluncuran", owah-owahan "...beban akustik / fenomena resonansi, lsp. getaran / ing struktur ... "Iki padha karo bagean saka kolom prajurit ing jembatan - padha diwenehi prentah" OUT OF KEEP ", yaiku, bakal tiba ing resonansi jembatan kanthi marching. mangkat!

            —-Jet banyu uga bisa dadi panyaring akustik kanggo kedadean lan energi sing dibayangke (gema) saka operasi Raptors ing struktur "SLS launch pad".. mikropon!

            --- Lan proses stokastik kontrol "jet banyu" (frekuensi lan Kapadhetan spektral) diganti kanggo dampen resonansi akustik kabeh struktur "SLS ing meja", loro amarga kedadean lan energi dibayangke.

            —- Mula, luwih bener nulis "lan saben Raptor duwe frekuensi resonansi dhewe ing desain SLS ing pad peluncuran", sing ditindhes dening karakteristik frekuensi-energi saka ensemble gabungan jet banyu ing desain iki.

            --- Miturut cara, massa lan desain pad peluncuran kanggo SLS kemungkinan unik lan diwilang - model kasebut khusus kanggo SLS (sanajan bisa uga digunakake kanggo misil kelas ringan, nanging jadwal peluncuran SLS ora ngidini iki)
            1. stankow
              stankow 28 Agustus 2022 10:27
              -1
              Inggih, anggere tabel ditindhes, uga, sawetara desibel. Banjur, ing pesawat? Apa babagan getaran ing pompa, ing desain? Sampeyan ora bisa nyuda banyu.
              1. Mikhail Drabkin
                Mikhail Drabkin 28 Agustus 2022 10:49
                +1
                stankow:

                —-Karakteristik resonansi saka SLS ditempelake ing meja, karo tank bahan bakar lengkap, liyane saka pesawat, karo tank sebagian kosong. Mesthine ora ana gema saka meja. Aku percaya yen energi osilasi ing frekuensi kurang luwih murah.

                —- Kajaba iku, ing SLS mabur wis nomer luwih saka derajat saka kamardikan (nalika njaga fungsi ngetik lintasan lan kacepetan), i.e. kontrol variabel ing 31 mesin. Kasunyatan sing padha saka jinis nggawe luwih gampang kanggo ngontrol / nanggepi kabeh limo masalah, kalebu geter.

                —- Aku ora ngerti carane akeh decibels, nanging 3 dB ing daya punika abang ing energi dening setengah. Kanggo iki, sampeyan bisa entuk penghargaan negara, utawa paten, utawa loro-lorone.

                —- Iki dudu topik babagan getaran ... nanging minangka insinyur radio, aku bakal ujar manawa kanggo nambah rasio sinyal / swara putih kanthi 3 dB, sampeyan bisa nyuda kemungkinan kesalahan nalika nampa telung pesenan gedhene, 1000 kaping. . Utawa, tegese daya sing ditularake bisa dikurangi setengah ... contone - ing ponsel. Utawa ing pesawat ruang angkasa .. Aku ora ngelingi persis, nanging iki tegese ing zona adoh kadohan panrima karo kakuwasan ditularaké padha, lan kemungkinan kasalahan sak reception, nambah dening 40% .... 3dB apik!
                1. stankow
                  stankow 28 Agustus 2022 22:51
                  0
                  Iki bener, nanging sistem apik iki dianggo kanggo pisanan 10 s. Sadurunge ninggalake meja. Banjur 3 menit kanthi kekuwatan Raptors sing durung rampung. Ing jumlah 31 bêsik. Lan ora ing jas banyu kelangan, nanging ing macem-macem meksa lan turbulensi ing supersonik. Aja menehi reresik FAA. Lan iki bakal nylametake sampeyan saka rasa isin.
  10. mojohed2012
    mojohed2012 26 Agustus 2022 11:20
    +1
    Pesawat roket - wis ana pira? Angkutan AS lan x-37 saiki, Spiral - Buran saka USSR.
    China uga nindakake perkara sing padha.
    Iki bakal dadi terobosan yen pesawat roket dhewe, tanpa operator roket, mlebu ing angkasa dhewe lan ora menyang lapisan ndhuwur stratosfer, lan bisa mabur ing angkasa kaya Uni lan Naga, lan banjur mlebu ing pesawat dhewe - sing bakal dadi terobosan.
    1. Novosibirsk
      Novosibirsk 26 Agustus 2022 12:44
      -1
      China uga ngerti carane PR. vena dagang)
  11. Al Manah
    Al Manah 26 Agustus 2022 11:39
    -1
    Uh ... Lan ngendi kanggo mabur ing, menyang rembulan, utawa apa?
  12. Ivan2022
    Ivan2022 26 Agustus 2022 12:34
    -1
    Kutipan: UAZ 452
    Ing keadilan, ing Rogozin, roket isih kurang kerep tinimbang ing sawetara taun sadurunge sadurunge sadurunge.

    Medvedev wis ngandika iki nalika dadi Perdhana Mentri: "Prestasi Panjenengan bosok mudhun kanggo kasunyatan sing padha ngluncurake roket maneh lan ora matèni wong."
  13. Baikal57
    Baikal57 26 Agustus 2022 12:40
    -3
    Kita ngenteni prestasi utama Rogozin D.O. ing Roscosmos, sawise nylametake 1,5 milyar rubel, dheweke ngembangake proyek kanggo pesawat ruang angkasa 165 Sfera, kanggo komunikasi satelit lan penginderaan jarak jauh ing orbit 8500 km tinimbang 40 pesawat ruang angkasa AS ing 000 km kanthi chip ultra-tipis lan bobote kurang, padha karo sing dikarepake. mundhak ing 250. radiation saka Srengéngé, setengah bakal deteriorate, kita ing Kripik antediluvian ora wedi.
    1. Novosibirsk
      Novosibirsk 26 Agustus 2022 12:45
      -1
      Kosmos kita ora nampa dhuwit lan lucu
      1. mojohed2012
        mojohed2012 26 Agustus 2022 12:55
        0
        Ora ana dhuwit, kabeh saiki arep perang.
        Nanging ora ana ngendi wae.
        Ana Taburetkin - dheweke nindakake samubarang, nyolong liwat kontraktor, minangka asil padha sijine Jeng ing kunjara kanggo wektu cendhak, lan padha ora sita dhuwit saka wong-wong mau.
        Ana Rogozin - dheweke ngancam Amerika Serikat kanthi trampolin, ora ana terobosan kanggo manajemen, lan kabeh proyek pindhah menyang sisih tengen sanajan sawise dheweke. Borisov minangka bangku sing padha, dheweke nulis ing media manawa dheweke ngganti kontraktor Rogoz karo kulawargane.
        Nanging cattail ora mung ditanam, nanging uga ditransfer menyang panganan liyane.
        Ing kene Chubais bisa lolos ing wektu, saiki dheweke bakal dicekel ing dhadhane, kasus pidana wis suwe, nanging kanggo sawetara alasan saiki saya tambah akeh.
        1. Novosibirsk
          Novosibirsk 26 Agustus 2022 13:54
          0
          Ing Novosibirsk ana pabrik sing mbangun omah budaya. Bisa mbayangno!? Ora bisa dipikirake dina iki. Lan ... Serdyuk ora mlebu kontrak. Pabrik bangkrut. Ngadeg durung rampung (ora ana sing kudu ditindakake) lan saiki lagi dibongkar. Kanthi sethithik, negara ora duwe masa depan. Lan kita ngukum Kazakhstan
  14. Andrey_9
    Andrey_9 26 Agustus 2022 13:24
    +1
    Inggih sipit mripat. Dheweke nindakake tugase, ora preduli apa tekanan! Hegemoni Amerika Serikat wis dibuwang, dibuwang lan diidak-idak! Bravo wong lanang! Bebarengan - kita kekuatan!
    1. Novosibirsk
      Novosibirsk 26 Agustus 2022 13:55
      0
      Ya, ana tekanan. Ing kene, ana tekanan ing Iran.
  15. GNM
    GNM 26 Agustus 2022 15:09
    +1
    Iku bakal dadi karo wong-wong mau. Inggih rampung! Aku bubar nonton film sci-fi Cina, The Wandering Earth, ngendi padha nyetel kabeh planet mabur!
    1. Novosibirsk
      Novosibirsk 26 Agustus 2022 19:50
      -1
      Lucu)))))))
  16. minger
    minger 26 Agustus 2022 15:10
    +2
    Ya, nalika China main karo model pesawat roket suborbital tanpa awak (aku ngelingake yen kita uga main ing taun 80-an), kita duwe warta sing beda saka spaceports:

    Baikonur nyiapake TPK "Soyuz MS-22". Lulus tes ing kamar vakum:



    Awak wis ditunjuk, tanggal 21 September, loro kosmonot lan wong Amerika bakal mabur.



    Latihan lemah TGC "Progress MS-21" uga diwiwiti ing Baikonur



    Kajaba iku, pesawat ruang angkasa komersial anyar kanggo Angola, Angosat-2, dikirim menyang Baikonur; uga bakal mabur ing Proton-M ing wulan Oktober:



    Vostochny miwiti persiapan kanggo peluncuran kluster satelit komunikasi Oktober:



    Inggih, Plesetsk, nanging kita ngenteni iki ing VO mung sawise diluncurake ngguyu , bakal ana piranti sing menarik, yen ora, ana sing bubar dibuwang ing VO kabeh peluncuran kita.
  17. akurat
    akurat 26 Agustus 2022 17:38
    +2
    Quote: Ratmir_Ryazan

    0
    Rusia, kaya Amerika Serikat, wis suwe yakin manawa kapal-kapal kaya Space Shuttle lan Buran larang banget kanggo dioperasikake, kira-kira 20 kaping luwih larang tinimbang ngluncurake Soyuz konvensional.

    nyatane, ing Amerika, anter jemput angkasa unmanned wis ngginakaken sawetara panas ing papan sawise mbuwang saperangan saka taun ana.
    Kanggo pesawat ruang angkasa kasebut, masa depan pangembangan ruang angkasa cedhak Bumi
  18. Beloemigrant
    Beloemigrant 26 Agustus 2022 18:11
    -1
    Kutipan saka Berg Berg
    sing dawa karya soko ala

    1. worka dolgaja = nizkaja proizwoditelnost truda: otstala technologja, netehnologicna constructions nizkokwalifikowannyje kadry w WPK nedopustimo
  19. Beloemigrant
    Beloemigrant 26 Agustus 2022 18:59
    -1
    Kutipan: Novosibirsk
    Serdyuk

    serdjukow wreditel emu od bidena nagradu od Rosji prigowor
  20. Beloemigrant
    Beloemigrant 26 Agustus 2022 19:08
    -1
    Kutipan saka mojohed2012
    Kene Chubais oncat ing wektu

    1.mocit ego= wreditela sabotazista w sortire kak President RF prikazal terroristow mocit
    2. wseh predatelej sto udrali mocit
    3. tech u kotorych semja, dering lan nedwizimosti kanggo rubezom w filtrlager ing klad ing inorazwedok
  21. Beloemigrant
    Beloemigrant 26 Agustus 2022 19:14
    -1
    Kutipan: Boril
    Elon Musk ngluncurake Falconach

    etogo maska ​​​​i jego podcinenyh kostruktorow nado ubrat kak Mossad iranskih fizikow atomscikow
  22. Beloemigrant
    Beloemigrant 26 Agustus 2022 19:19
    -1
    Kutipan: Boril
    Wingi aku nonton video iki babagan SLS! apik Peluncur roket edan! sedulur Nyengsemaken! Wiwitan bakal menarik banget, muga-muga Orion digawa menyang kondisi.
    Elon Musk ngluncurake Falcons siji sawise liyane kaya MLRS! Conveyor! keprungu
    Nanging sing paling menarik yaiku peluncuran tes lan kebangkrutan Starship ing Super Heavy! Ide saka menara kebangkrutan banget beboyo, ing mratelakake panemume. Bisa uga broads ... Kita bakal weruh. hi

    generala Sudoplatowa uze net ing dening muskowi surpryz ustroil
  23. Beloemigrant
    Beloemigrant 26 Agustus 2022 19:26
    -1
    Kutipan: Novosibirsk
    Uni, jumlah wong sing pendhidhikan luwih dhuwur tinimbang ing Amerika Serikat

    "Ne cislom a umenem nado pobezdat"/Suworo kacestwo z kolicestwem antagonis
    ludse bataljon specnaza cem brigada terobroni
  24. Mauser
    Mauser 27 Agustus 2022 00:15
    0
    Lan sapa sing bakal ngandhani warga ing ngendi arep mabur ing "inti" iki? Ora ana resort ing Bulan, utamane amarga ora ana ing Mars. Ndeleng kanggo? Dadi sampeyan kudu kerja keras kanggo satus ewu wong supaya rolas sing padha njupuk kanggo katon luwih cedhak ing papan? Aku ora ngerti mbuwang dhuwit lan tenaga kerja iki. Pesawat roket.
  25. Romeo
    Romeo 27 Agustus 2022 00:59
    0
    China wis munggah pangkat dadi industri luar angkasa gedhe. Uni Soviet ngrampungake penerbangan kasebut 33 taun kepungkur!
    1. Vsevolod136
      Vsevolod136 27 Agustus 2022 01:10
      -1
      Quote: Pengarang
      Rincian tes kasebut, uga nalika ditindakake, ora diungkapake, uga data babagan pesawat roket kasebut.

      Ayo padha njupuk tembung saka wong Cina ...
  26. mbuh26l
    mbuh26l 27 Agustus 2022 06:33
    -1
    Carane akeh mungsuh Rusia duwe saka njaba, lan utamané nang?! Iki cetha katon saka komentar, ala murub! Tenang - Kolom Kelima! SMERSH bakal enggal dibentuk! Banjur sampeyan bakal nyanyi kanthi swara liyane yen sampeyan duwe wektu kanggo uwal! Lan Rusia isih bakal menang kabeh wong, ing kabeh wilayah lan dadi kekaisaran !!! Kanthi pitulungané Gusti Allah!
  27. SEO tentrem
    SEO tentrem 27 Agustus 2022 21:57
    0
    Kutipan saka Svarog
    Kutipan saka SaLaR
    RUSSIAYAYA ... AUUUU ... carane bisa panjelajah?

    Lali Rusia lan prestasi.. opo wae.. Warga sepuh sing kuwasa, sing ora tau peduli marang kaluhurane Rusia lan kesejahteraane rakyat, mung ngurusi jabatan lan kanthonge dhewe-dhewe lan arep lungguh nganti mati .. lan bisa uga sawise ..

    oh, crawled metu.. suwe-suwe calla sampeyan ora ana ing komentar.
  28. gsev
    gsev 27 Agustus 2022 23:21
    0
    Jadwal pambuka kanggo eksplorasi antariksa China.

    2024 - pangiriman conto saka asteroid.
    2028 - pangiriman conto saka Mars.
    2029 - pesawat probe otomatis menyang Jupiter lan Uranus
    2034 - Eksplorasi orbiter rembulan Jupiter Callisto
    2049 - peluncuran probe antarbintang.
  29. Warrior StillTot
    Warrior StillTot 28 Agustus 2022 09:19
    +1
    Kita skidding banget - nang endi wae!