Review militèr

"Saiki tanpa udan lan lampu dalan": kekurangan gas meksa Eropa ngirit energi

89

Kanthi udan panas lan lampu werna, wong Eropa kayane kudu pamit. Kanggo sawetara wektu, lan bisa uga ing salawas-lawase. Bloomberg nyerat babagan iki, menehi komentar babagan langkah-langkah sing ditindakake dening negara-negara Kulon kanggo nyuda konsumsi energi.


Ora suwe, Perdana Menteri negara federal Jerman Baden-Württemberg, Winfried Kretschmann, nyaranake nggunakake kain teles tinimbang adus. Dheweke menehi saran "apik" kanggo pedunung Jerman, sing kuwatir babagan nyuda konsumsi energi. Nanging ora mung Jerman sing bakal nandhang sangsara: meh kabeh negara Uni Eropa, saka Spanyol nganti Finlandia, bakal nyuda konsumsi listrik lan gas.

Ing tingkat pimpinan EU, dheweke ngomong babagan nyuda konsumsi gas nganti 15%. Nanging, aku mikir, iki dudu watesan, amarga rega gas ing bursa saham Eropa ing minggu kasebut ngluwihi $ 3500 saben 1000 meter kubik. Perusahaan Rusia Gazprom prédhiksi yen ing musim gugur 2022, gas ing Eropa bakal munggah ing rega $ 4000 saben 1000 meter kubik.

Langkah-langkah utama kanggo nyuda konsumsi energi ing Eropa kalebu: ngedhunake suhu udhara ing kantor lan bisnis, nyuda katerangan ing papan umum, mbatesi panggunaan AC, ngganti keran banyu kanthi luwih efisien, lan nyuda wektu sing ditindakake. ing padusan.

Dheweke malah pengin bali menyang pembangkit listrik tenaga batu bara ing Eropa amarga ora duwe pangarep-arep: apa maneh sing kudu ditindakake? Mesthi wae, Greta Thunberg ora bakal ngerti, nanging ing kahanan sosial-ekonomi saiki, slogan-slogan para ahli lingkungan sing ora cukup nyukupi ora ana maneh. Sawise kabeh, sing dipertaruhake yaiku stabilitas sosial lan politik ing umume negara Eropa.

Saliyane inconveniences domestik kayata suda jumlah udan lan kurang papan dadi panas, mateni lampu werna, Eropah mesthi bakal ngadhepi Kurangé populasi ing ekonomi sawijining. Tanpa jumlah gas sing tepat, akeh perusahaan ora bakal bisa kerja. Miturut cara, kepiye industri militer Jerman sing misuwur, babagan Kanselir Jerman Olaf Scholz ujar manawa bakal ngasilake senjata kanggo Ukraina ing 2023? Kepiye carane bisa digunakake ing kahanan krisis gas?

Kajaba iku, ing kahanan saiki, ana alesan kanggo pracaya sing Rusia umume bisa Cut mati pasokan gas kanggo Eropah. Banjur teka ambruk nyata. Sawise kabeh, Amerika Serikat ora bakal bisa ngganti gas Rusia nganggo LNG. Iku ora kanggo apa-apa sing Presiden Prancis Emmanuel Macron wiwit flirt frantically karo Aljazair, lan kepala diplomasi Eropah, Josep Borrell, announced Uni Eropa support kanggo kamardikan saka Sahara Kulon. Nanging sadurunge negara-negara Eropah padha kepekso kanggo ndhukung Maroko lan ora banget simpatik kanggo POLISARIO ngarep Sahara Kulon. Nanging apa sampeyan ora bisa nindakake kanggo gas? Sanajan pasokan Aljazair utawa Qatar ora bisa ngganti gas Rusia. Nanging Eropah wis mimpin dhewe menyang jebakan iki, ijol-ijolan kadhaulatan politik lan keamanan energi kanggo peran kamikaze tumindak kanggo kapentingan hegemon jaban rangkah.
Pengarang:
89 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. gansales
    gansales 27 Agustus 2022 15:37
    + 26
    Gas ora mung dadi panas guys..
    Industri kabeh diikat karo gas murah iki, pabrik mobil sing padha lan pabrik liyane saka Jerman lan ayam jago EU liyane ..
    Padha mung cedhak .. Elinga liberda kita gumunggung kene sing produktivitas pegawe ing Eropah dhuwur lan gaji, etc.
    Saiki ayo mriksa produktivitas lan gaji gedhe hehe Tanggal 31 Agustus, Rusia nutup pipa gas kanggo nyegah ..
    buhhh mama cabe lan oh lan mein goth..
    1. Fedor Sokolov
      Fedor Sokolov 27 Agustus 2022 15:41
      +5
      Nanging uga kesempatan kanggo njaga potensial industri! Ing ngendi Eropa tengah wis adhedhasar pirang-pirang abad.
      1. Чёрный
        Чёрный 27 Agustus 2022 15:45
        + 15
        Kanthi cara sing prasaja, garis antarane pribumi lan emigrants bakal dibusak !! Digawe apik!! ngguyu
        1. GNM
          GNM 27 Agustus 2022 17:20
          + 14
          Quote: Ireng
          Kanthi cara sing prasaja, garis antarane pribumi lan emigrants bakal dibusak !! Digawe apik!! ngguyu

      2. Vasyan1971
        Vasyan1971 27 Agustus 2022 16:19
        +5
        Kutipan: Fedor Sokolov
        Nanging uga kesempatan kanggo njaga potensial industri! Ing ngendi Eropa tengah wis adhedhasar pirang-pirang abad.

        Potensi industri ing Eropah gumantung ing bahan impor. Nyuwun Iki minangka papan sing tipis, sing saiki wis meh nganti wates ...
    2. Чёрный
      Чёрный 27 Agustus 2022 15:43
      + 36
      Sugeng rawuh ing Eropa sing ora dicuci ngguyu
      Saka jaringan
      Pamit, Eropa sing ora diresiki-
      Sumber hawa nepsu lan ala!
      Ayo sadurunge banjir global
      Jeneng sampeyan bakal ilang!
      Ambune ambune busukmu,
      Keturunan Goethe lan Dumas,
      Elek ing jiwa sampeyan tumpukan
      "Eurocultural omong kosong" ... ngguyu
      1. gansales
        gansales 27 Agustus 2022 15:47
        +7
        Quote: Ireng
        Sugeng rawuh ing Eropa sing ora dicuci ngguyu

        Sampeyan mung ana ing Rusia, uga ....
        We takon sampeyan, sampeyan kabeh whined
        Saiki, adhuh, ngapura aku.. lan gulung lambene
        1. Чёрный
          Чёрный 27 Agustus 2022 16:16
          +9
          Aku mikir, kenapa ora ngganggu warga wilayah Kaliningrad. bisnis bathi. nglirik ... bakal padha ngedegake jedhing, bakal nglilani wong Eropa sing ora dicuci wisuh, balunge mundhak ..... kanggo rubel. ngguyu... karo syarat wajib bengok-bengok ing lawang: CRIMEA IS RUSSIA! ngguyu
          1. fif21
            fif21 27 Agustus 2022 20:37
            +1
            Quote: Ireng
            Aku mikir, kenapa ora ngganggu warga wilayah Kaliningrad. bisnis bathi.

            Sampeyan mung ora ngerti yen pensiunan Eropa lan Inggris, ing shoals crane, mabur menyang Turki lan Mesir kanggo mangsa. Hamam lan sauna luwih ditresnani wassat Bath Russian nemen kanggo wong-wong mau. hi
          2. Alexander Salenko
            Alexander Salenko 28 Agustus 2022 13:25
            +2
            Lan sampeyan pancen apik, ide sing apik, apik kanggo Crimea, nanging yen sampeyan bisa nyusoni kaya ngono, kenapa ora? Aku ngerti apa semi-blokade, saiki Kaliningrad ana ing kahanan kaya mengkono. Sampeyan bisa nggawe pariwara, bir ana ing kamar mandi dhewe, nanging ing saubengé ana akeh barang sing bisa dituku kanggo oleh-oleh.
      2. Petr_Koldunov
        Petr_Koldunov 27 Agustus 2022 16:56
        +4
        Quote: Ireng
        Sugeng rawuh ing Eropa sing ora dicuci

        Iku langsung inspirasi kula, lan langsung Alaverdi dumadi ing dhengkul:

        Pamit, panguwasa ala Eropah
        Lan kabeh wong Eropa
        Lan sampeyan wong biru
        Lan sapi non-biner liyane.

        Eropah ing thong karo renda
        Sampeyan bakal mati, melas lan konyol ...
        Lan aja ngarep-arep bantuan saka kita - antarane kita
        Tembok sing ora bisa dilewati.
      3. 4 ikit
        4 ikit 27 Agustus 2022 19:53
        +2
        Winfried Kretschmann nyaranake nggunakake gombal teles tinimbang adus.

        Kabeh wis diciptakake kanggo wektu sing suwe: Prancis bakal nyedhiyakake kabeh minyak wangi, buket aroma bakal dadi apa sing sampeyan butuhake.
    3. boric
      boric 27 Agustus 2022 15:47
      + 12
      Aku ora Care carane kakehan sasi wong gay bakal wisuh utawa wisuh ing kabeh lan apa bakal ana cahya ing dalan utawa ing omah-omahé. Kita kabeh ngarep-arep yen pertempuran kudu diakhiri kanthi pembebasan lengkap Ukraina saka Nazi rabid.
      1. Alexander Salenko
        Alexander Salenko 28 Agustus 2022 13:28
        +2
        Lan aku kuwatir, amarga CBO lan kemampuan kanggo ngumbah wong Eropa rada ana gandhengane.
        Aku weruh foto ing Telega, nanging aku ora nemu ing komputer, flag Ukrainia lan logo: apa kita kudu beku kanggo wong-wong mau?
    4. Irit
      Irit 27 Agustus 2022 16:43
      +3
      Barang sing murah kanggo Eropa 4000 dolar kanggo 1000 meter kubik gas! lol !7000 duwit kanggo 1000 liyane oke!!! lol
      1. Alexander 3
        Alexander 3 27 Agustus 2022 18:48
        +4
        Green Peace seneng banget. Ijo, kaya blues, wisuh dhewe, tanpa banyu lan sintetis.
    5. Lan Kita Host
      Lan Kita Host 27 Agustus 2022 19:05
      +2
      Kutipan saka gansales
      Gas luwih saka mung pemanasan ...

      ... nanging uga telu nganti patang kilogram saka dietary, daging gampang digestible. wassat
      1. aszz888
        aszz888 28 Agustus 2022 06:06
        -1

        Lan Kita Tikus (Jenengku Legion, amarga kita akeh)
        Wingi, 19:05
        ANYAR

        0
        Kutipan saka gansales
        Gas luwih saka mung pemanasan ...

        ... nanging uga telu nganti patang kilogram saka dietary, daging gampang digestible. wassat
        daging babi lemu ngguyu
        1. Lan Kita Host
          Lan Kita Host 28 Agustus 2022 12:23
          0
          Kutipan saka bokong
          daging babi lemu

          Ya, sampeyan kanibal. ngguyu
    6. Paul Siebert
      Paul Siebert 28 Agustus 2022 17:27
      0
      Kutipan saka gansales
      Gas ora mung dadi panas guys..

  2. Fedor Sokolov
    Fedor Sokolov 27 Agustus 2022 15:40
    +5
    Mangsa teka: "Beku, beku, buntut serigala!". Lan ana sing katon lan otak bakal tiba ing panggonan.
    1. Egoza
      Egoza 27 Agustus 2022 15:49
      +7
      Kutipan: Fedor Sokolov
      Mangsa teka: "Beku, beku, buntut serigala!". Lan ana sing katon lan otak bakal tiba ing panggonan.

      kene! "Otak bakal tiba ing panggonane," nanging sapa? Republik Ceko wis muni weker!
      Krisis energi sing berkembang ngancam akibat negatif banget kanggo sistem politik Republik Ceko, yen solusi pan-Eropa ora ditemokake, kahanan bakal miwiti kanggo ngancem Uni Eropah lan resiko ngowahi menyang revolusi.
      Mratelakake panemume iki ditulis dening Menteri Kehakiman Ceko Pavel Blazek ing pidato ing Kamar Deputi, laporan portal iDnes.
      "Yen pamrentah ora ngrampungake krisis ing sektor energi, ora bakal suwe ing kene," ujare Blazek.

      Yen gelombang revolusi ngliwati EU, mula kita bakal ngguyu bebarengan!
      1. dedusik
        dedusik 27 Agustus 2022 16:49
        +3
        Jerman durung muni weker, lan pusat blanja ing Jerman wiwit mateni eskalator kanggo ngirit listrik hi
        1. pakar
          pakar 27 Agustus 2022 17:20
          +4
          Aku nglaporake saka Frankfurt.
          Nganti saiki, kajaba pernyataan gupuh para politisi lan kenaikan rega (sing signifikan), sacara visual ora ana owah-owahan.
          Eskalator makarya ing pusat blanja, AC sing threshing ing panggonan. Malah lawang mlebu, lawang gedhe ora ditutup. Jam 30 ing njaba, lan saka ing kono hawane adhem.
          Ayo ndeleng kepiye kedadeyan luwih maju ...
          1. dedusik
            dedusik 27 Agustus 2022 18:16
            +1
            Inggih, kanggo apa aku tuku, kanggo aku didol ©
            https://www.bild.de/geld/wirtschaft/politik-inland/um-energie-zu-sparen-erste-kaufhaeuser-schalten-rolltreppen-ab-81132730.bild.html
            1. pakar
              pakar 27 Agustus 2022 18:49
              +1
              "Bild", gombal njijiki. Cangkem saka idiocy liberal-demokratis.
            2. pakar
              pakar 27 Agustus 2022 18:54
              +1
              Maca liwat link. matur nuwun.
              Khusus, ing "Saturnus" sawetara, kapisah (einzelne) eskalator. Ing institusi liyane, ing wayah esuk lan sore.
              We, ing Frankfurt, nganti aku maca lan ora weruh kuwi
              1. dedusik
                dedusik 27 Agustus 2022 19:34
                0
                Matur nuwun, kula, mesthi, mbayar manungsa waé kanggo iki, uga kanggo iki "wo es möglich ist - ohne die Kunden zu beeinträchtigen".
                PS Nanging, lagi ngomong, "dasing alangan iku wiwitan."
          2. Navodlom
            Navodlom 27 Agustus 2022 19:52
            +1
            Kutipan saka Fachman
            Aku nglaporake saka Frankfurt.

            Apa sampeyan lokal?
            Wingi aku mbantah babagan sikap wong Jerman marang Rusia.
            Aku wanted kanggo ngerti tangan pisanan.
            1. pakar
              pakar 27 Agustus 2022 20:27
              +2
              Aku Soviet!
              Lair ing Sakhalin, sinau ing Khabarovsk lan Odessa, 20 makarya ing Moldova.
              Aku wis manggon ing Jerman wiwit Juni 1995.
              Wiwit 2002 kewarganegaraan Jerman.
              Dadi ing kene, aku wong Rusia, kanthi aksen ing basa Jerman lan prilakuku. Piye wae kanca-kancaku diarani "der russische Panzer".
              Nanging, aku ora lunga menyang demonstrasi, uga, kabeh ... Negara sampeyan, saka mbah-mbah, supaya narik metu saka Arsch.
              1. Navodlom
                Navodlom 27 Agustus 2022 21:22
                0
                Banjur sampeyan bisa mangsuli pitakonan?
                Kepiye wong Jerman rata-rata babagan Rusia?
                Lan ana prabédan ing sikap marang Rusia antarane Jerman Kulon lan Wétan?

                Wong Jerman muncul ing VO, sing nerjemahake menyang basa Rusia liwat DeepL.
                Kualitas terjemahan saka basa Jerman apik banget.
                Akibaté, ing Rusia ora luwih elek tinimbang sing ditulis dening akeh komentator.
                Mbok menawa konstruksi frasa ing basa padha.
                Dadi aku mutusake kanggo njlentrehake apa iku Jerman.
                1. pakar
                  pakar 27 Agustus 2022 22:18
                  +3
                  Perasaanku pribadi ora ana owah-owahan sing signifikan.
                  Ana tansah raos yen warga padha wedi sampeyan. Mungkin mung saka sifat "aktif"ku. Aku wis entuk soko kene. Dadi, kajaba obrolan kosong ing TV lan ing pers, aku ora weruh owah-owahan ing hubungane karo "Rusia", sing bisa nganggo basa Rusia.
                2. Caruso
                  Caruso 28 Agustus 2022 22:21
                  +1
                  Propaganda dianggo ing wong, mesthi. Tuangake akeh telek ing Rusia ing TV lan media. Amarga wong Jerman pancen naif lan sejatine ora ngerti sumber liyane, mesthine dheweke percaya omong kosong iki ing media kanthi bener.
            2. Caruso
              Caruso 28 Agustus 2022 22:17
              +1
              Sikap normal - ora masalah. Ora tau ketemu karo negatif. Mangkono uga karo wong Polandia, sing akeh ing Jerman.
          3. Panemu 55
            Panemu 55 27 Agustus 2022 20:19
            +3
            Aku konfirmasi.
            Saliyane statement elek saka politisi, ora ana owah-owahan akeh. Kabeh tumindak kaya sadurunge.
            Ya, inflasi wis dirasakake, nanging wis tuwuh ing ngendi wae.
            Lan eskalator mandheg, kabeh bener, nanging ..... nalika ora ana wong. Sanalika ana sing nyedhak , otomatis urip .
            Lan aku ora mikir bakal dipateni. Banjur kepiye wong tuwa lan cacat munggah?
            1. pakar
              pakar 27 Agustus 2022 22:20
              0
              Kandhani, pandhe 55, sampeyan saka ngendi?
              Mungkin kita manggon cedhak?
              1. Panemu 55
                Panemu 55 28 Agustus 2022 08:50
                0
                sugeng enjang.
                Kreis Euskirchen.
          4. Alexander Salenko
            Alexander Salenko 28 Agustus 2022 13:30
            +1
            Kang siji saka Frankfurt? Ana loro, aku mung mikir, bapakku lair ing salah siji.
            1. pakar
              pakar 28 Agustus 2022 13:56
              0
              Frankfurt am Main.
              Ing jantung "dening kewan" hi
              1. Alexander Salenko
                Alexander Salenko 28 Agustus 2022 14:03
                0
                Jujur, aku mikir, bapakku lair ing negara liya. hi
                1. pakar
                  pakar 28 Agustus 2022 14:06
                  0
                  Ya, ing Frankfurt ing Oder, ing GDR, ana klompok pasukan Soviet.
      2. SSR
        SSR 27 Agustus 2022 17:00
        +2
        Quote: Egoza
        kene! "Otak bakal tiba ing panggonane," nanging sapa? Republik Ceko wis muni weker!

        Nalika turis kita digebugi, mobil rusak, apa sing diarani wong cilik iki? Kutub sing tusukan ban kanggo truk?
        Labuses sing ngrusak monumen kanggo prajurit-pembebas?
        Kabeh padha menyang tingkat Somalia.
        Saben uwong sing Russophobic, gumunggung, nyoba kanggo moyoki Federasi Rusia, saben wong menyang cesspool, utamané ing Anglo-Saxon.
  3. trafllot1832
    trafllot1832 27 Agustus 2022 15:50
    +9
    Sing keren, lan ing taun 2023 nganti musim panas, rega bensin bakal dhuwur. Iki tegese energi ijo, 2 taun covid lan penolakan kanggo ngembangake kompleks minyak lan gas. , nanging tanpa Rusia Lan sing paling keren yaiku indikator ekonomi ing covid lan pasca covid bakal mundhak.
    1. pamburu mumbul
      pamburu mumbul 27 Agustus 2022 16:13
      +2
      Andrei hi
      Kutipan saka: tralflot1832
      Nylametake wong sing klelep iku urusane wong sing klelep dhewe

      Lan yen wong drowning ora pengin disimpen?
      1. trafllot1832
        trafllot1832 27 Agustus 2022 16:21
        +3
        Aku bisa nggetak banget, aku bakal kenek lifeline ing sirah utawa ora!? ombenan
        1. pamburu mumbul
          pamburu mumbul 27 Agustus 2022 16:25
          +5
          Kutipan saka: tralflot1832
          Apa aku bakal kenek lifeline ing sirah utawa ora!?

          Kaya ing guyon: "Lan iki wis dosa, anakku. Nanging apa gagasan !!!" apik ombenan
          1. trafllot1832
            trafllot1832 27 Agustus 2022 16:32
            +3
            Dipriksa, sing ditulungi, tansah bengok-bengok: Wong lanang, aja nguncalake pelampung ing sirahmu. ombenan
      2. Tusv
        Tusv 27 Agustus 2022 16:27
        +3
        Ing kene Pasha mung menek ing ndhuwur, lan nyurung sikile supaya ora ditarik ombenan
        1. pamburu mumbul
          pamburu mumbul 27 Agustus 2022 16:30
          +3
          Hello, Volodya! hi
          Kutipan saka Tusv
          ora kena diseret

          Gusti Allah mboten sare! ombenan
    2. TANKISTONE
      TANKISTONE 27 Agustus 2022 16:41
      0
      tralflot1832 (Andrey S.)
      Sing keren, lan ing taun 2023 nganti musim panas, rega bensin bakal dhuwur. Iki tegese energi ijo, 2 taun covid lan penolakan kanggo ngembangake kompleks minyak lan gas. , nanging tanpa Rusia Lan sing paling keren yaiku indikator ekonomi ing covid lan pasca covid bakal mundhak.
      Ora ana wong (meh) saka wong umum ing Eropah sing pengin. Ora gumantung karo wong Eropa biasa: [media=http://www.youtube.com/watch?v=vnW6xF8MDc8&t=1941s]
  4. moscowp
    moscowp 27 Agustus 2022 15:51
    +2
    Kepiye carane bisa digunakake ing kahanan krisis gas?

    Kajaba iku, ing kahanan saiki, ana alesan kanggo pracaya sing Rusia umume bisa Cut mati pasokan gas kanggo Eropah.

    Aku wonder apa jenis krisis gas kita ngomong bab, yen fasilitas panyimpenan lemah Eropah wis kapenuhan gas dening 75-80%, lan kapenuhan utamané gas Russian mirah ing kontrak long-term. SVO IS OWN, lan gas ajeg pompa liwat Ukraina.
    1. Komentar wis dibusak.
    2. Stepnyak
      Stepnyak 27 Agustus 2022 17:01
      +3
      Ya, aku uga ora ngerti inkonsistensi iki. Menapa malih, mongrel paling ala - Polandia - swayed sadurunge wong liya. Lan Jerman wis nyedhaki 100%. Paling kamungkinan, sajarah jangka panjang "kita bakal beku Ukraina" bakal mbaleni maneh.
    3. SSR
      SSR 27 Agustus 2022 17:13
      +1
      Kutipan saka moscow
      Kepiye carane bisa digunakake ing kahanan krisis gas?

      Kajaba iku, ing kahanan saiki, ana alesan kanggo pracaya sing Rusia umume bisa Cut mati pasokan gas kanggo Eropah.

      Aku wonder apa jenis krisis gas kita ngomong bab, yen fasilitas panyimpenan lemah Eropah wis kapenuhan gas dening 75-80%, lan kapenuhan utamané gas Russian mirah ing kontrak long-term. SVO IS OWN, lan gas ajeg pompa liwat Ukraina.

      Eropa nganggo kira-kira 400 milyar meter kubik gas alam saben taun, dene kapasitas total fasilitas panyimpenan gas Eropa kira-kira 110 milyar, nyerat Anadolu. Nanging malah volume iki adoh saka XNUMX% diisi. Penulis artikel menehi tokoh tartamtu, lan padha ngomong dhewe.
      https://inosmi-ru.turbopages.org/turbo/inosmi.ru/s/20220729/gaz-255255410.html
  5. roket757
    roket757 27 Agustus 2022 15:54
    +4
    Kanthi udan panas lan lampu werna, wong Eropa kayane kudu pamit. Kanggo sawetara wektu, lan bisa uga ing salawas-lawase. Bloomberg nyerat babagan iki, menehi komentar babagan langkah-langkah sing ditindakake dening negara-negara Kulon kanggo nyuda konsumsi energi.
    . Stripes MALASA!!! Heist Gayrope mlaku kanthi apik, miturut rencana!
    Senajan, padha dhewe, ora supaya Schaub es, kabeh ana, nanging iki trifles, rauh kabeh bakal ... mbokmenawa bakal, kabeh iku minangka ngirim.
    1. Reptiloid
      Reptiloid 27 Agustus 2022 19:39
      +1
      .... Minke whales MALASA!....

      Ing sabab apik iki, padha duwe asisten --- Inggris lan Boris Johnson. Carane padha nyoba! lol Mung angen-angen Lem kelingan. Dheweke nggawe tembung ... indio.
      Sad ana bodho pungkasan urip liwat fault dhewe
      1. roket757
        roket757 27 Agustus 2022 20:02
        +1
        Boryusik isih dadi penghibur, nanging sampeyan ora bisa nyebat dheweke minangka ahli ekonomi jenius ... Galia ana ing sumur jero, lan iki wis suwe.
        Lan saiki pitakonan utama ... paling ora ana sing bakal nulungi dheweke ???
        1. Reptiloid
          Reptiloid 27 Agustus 2022 20:16
          +1
          Kutipan saka roket757
          ..... Lan saiki pitakonan utama ... paling ora ana sing bakal nulungi dheweke ???

          Iki bakal kita deleng wassat ..... nanging miturutku ora ana sing. duka Negara-negara mesthi bakal mbuwang dheweke ing wektu sing trep. Carane akeh abad Angles ngrampok kabeh ndonya lan katindhes sing padha bisa
          1. roket757
            roket757 27 Agustus 2022 21:48
            0
            Kanthi paus minke, ora kabeh dadi prasaja ... gumantung sing bakal kemudi ana, kita ora ngerti iki ing advance.
            padha kudu arrogance, nanging ora saben wong.
            1. Reptiloid
              Reptiloid 27 Agustus 2022 22:14
              +1
              Apa kesempatan lan keuntungan bakal menarik kanggo wong-wong mau, kita bakal weruh
  6. Damir_N
    Damir_N 27 Agustus 2022 16:06
    +3
    Dheweke ora biasa. Ing Abad Pertengahan, padha adus kaping pindho ing urip, malah raja. Parfum diciptakake kanggo macem-macem - padha ngilangi bau, supaya padha bali maneh - merek minyak wangi anyar lagi dikembangake.
    1. trafllot1832
      trafllot1832 27 Agustus 2022 16:36
      +3
      Apa sampeyan butuh gas kanggo nggawe parfum? lol
    2. Alf
      Alf 27 Agustus 2022 19:45
      +2
      Kutipan saka: Damir_N
      merek anyar saka wangi ing pembangunan.

      Mantel N6?
  7. Hindu
    Hindu 27 Agustus 2022 16:08
    +4
    Kanthi udan panas lan lampu werna, wong Eropa kayane kudu pamit. Kanggo sawetara wektu, bisa uga ing salawas-lawase ...

    Kayane, bisa uga, meh, nyatane, praktis .... Susunan tembung isih padha. Kayane wis satus dirembug lan disedot, sing jelas Eropa ora bisa urip ing mangsa iki (sarkasme).
    Ayo bali menyang topik sabanjure. Nalika iku rampung.
    1. Ham
      Ham 27 Agustus 2022 16:19
      +4
      Ya wis.... piye wae aku arep ngomong babagan fait accompli, lan ora babagan "kayane aku kudu"!
    2. trafllot1832
      trafllot1832 27 Agustus 2022 16:52
      +5
      Aku uga meh ora percaya yen bir ing mangsa ing Hamburg bakal didol ing potongan-potongan! Disigar nganggo kapak. lol
  8. Gardamir
    Gardamir 27 Agustus 2022 16:12
    +2
    Ing Eropah, mesthi, iku medeni kanggo urip. Lan ing Rusia ora gelem nyoba Roizman, senadyan kasunyatan sing palsu ing tentara Rusia. Ya, lan ing ruang sidang ora sopan. Nanging, ora ana sing nggiling para liberal ing Rusia, mula dheweke mbales dendam.
    1. tihonmarine
      tihonmarine 27 Agustus 2022 16:20
      +4
      Kutipan: Gardamir
      Nanging, ora ana sing nggiling para liberal ing Rusia, mula dheweke mbales dendam.

      100 taun ing Rusia, liberal wis lungse, nanging ora bisa. Padha kaya bedbugs ...
  9. srengenge sampeyan 66-67
    srengenge sampeyan 66-67 27 Agustus 2022 16:16
    +2
    Kutipan saka moscow
    Aku wonder apa jenis krisis gas kita ngomong bab, yen fasilitas panyimpenan lemah Eropah wis kapenuhan gas dening 75-80%, lan kapenuhan utamané gas Russian mirah ing kontrak long-term. SVO IS OWN, lan gas ajeg pompa liwat Ukraina.

    Hotheads nang endi wae! Ana babagan ing VO.
    Eropa bakal beku! Eropa ora dicuci! Ing Eropah, industri bakal munggah!
    Lan pitik diitung ing musim gugur! Lan yen fasilitas panyimpenan ing jero lemah 80% kebak, mula bakal gampang musim dingin.
    1. Smoke_in_smoke
      Smoke_in_smoke 28 Agustus 2022 01:05
      0
      Kutipan: srengenge sampeyan 66-67
      Lan pitik diitung ing musim gugur! Lan yen fasilitas panyimpenan ing jero lemah 80% kebak, mula bakal gampang musim dingin.

      Nyatane, fasilitas UGS mung tambahan mangsa kanggo persediaan mangsa saiki.
      Kabeh bakal ngaso (utawa ora ngaso) ing wong-wong mau. hi
  10. tihonmarine
    tihonmarine 27 Agustus 2022 16:18
    +1
    Ora suwe, Perdana Menteri negara federal Jerman Baden-Württemberg, Winfried Kretschmann, nyaranake nggunakake kain teles tinimbang adus.

    Panaskan aku kamar mandi, nyonya rumah, -
    Aku bakal ngobong awakku, aku bakal ngobong,
    Ing rak, ing pinggir banget,
    Aku bakal ngilangi keraguanku ...

    Ya, ora ana jedhing ing Eropah, amarga wiwit jaman biyen padha ngumbah bokonge nganggo kain teles, sing bali maneh.
    Babi kudu tetep babi.
  11. Tusv
    Tusv 27 Agustus 2022 16:21
    +2
    Dheweke pengin mbatalake visa kita. Kepriye carane kowe mrana. Wisuh paling terkenal ing pangertèn Eropah tembung lan FSE? Napa kita butuh Eropa sing ora dicuci?
  12. ruwet
    ruwet 27 Agustus 2022 16:37
    0
    Halo, geyropa sing ora dicuci!
  13. Hindu
    Hindu 27 Agustus 2022 17:13
    +2
    Nang endi wae ing wulan April, nalika wis jelas manawa jaman es lan EU ora kedadeyan, dheweke bakal nerangake ing TV yen dheweke ora ateges mangsa iki, nanging umume ....
    1. Repellent
      Repellent 27 Agustus 2022 17:17
      +2
      Kutipan: Hindu
      Nang endi wae ing April, nalika wis cetha yen jaman es lan EU ora kelakon

      La Nina nyawang kowe karo curiga.

      Muga-muga sampeyan ora bakal mbantah anane kekeringan cilik ing Eropa?

      Quote: Hindu-Tiga-Ali-Zation
      Suku kata pertamaku lungguh ing sorban -
      Dheweke kudu ing Timur ...
  14. Hindu
    Hindu 27 Agustus 2022 17:20
    0
    Quote: Repellent
    Kutipan: Hindu
    Nang endi wae ing April, nalika wis cetha yen jaman es lan EU ora kelakon

    La Nina nyawang kowe karo curiga.

    Muga-muga sampeyan ora bakal mbantah anane kekeringan cilik ing Eropa?

    Quote: Hindu-Tiga-Ali-Zation
    Suku kata pertamaku lungguh ing sorban -
    Dheweke kudu ing Timur ...


    Ora kaya maca liyane. Apa sampeyan bisa nerangake dhewe kanthi luwih cetha? Sapa sing ninja?
    1. Repellent
      Repellent 27 Agustus 2022 17:32
      +3
      Kutipan: Hindu
      Sapa sing ninja?

      El Niño iku lanang. La Nina tegese "cah wadon". Iku, ahem... acara cuaca, global.

      Prastawa La Niña sing terus-terusan, sing nyebabake suhu lan pola udan lan nambah kahanan garing lan kurang banyu lan banjir ing macem-macem wilayah ing donya, paling ora bisa nganti Agustus lan bisa uga nganti musim gugur lan awal musim dingin ing belahan bumi sisih lor. Iki dibuktekake kanthi buletin anyar Organisasi Meteorologi Dunia. Sawetara proyeksi jangka panjang nuduhake yen fenomena iki bisa terus nganti 2023


      Mangkene: yen barang iki tahan paling ora nganti mangsa, mangsa bakal adhem.
  15. Komentar wis dibusak.
  16. Hindu
    Hindu 27 Agustus 2022 17:45
    +5
    quote=Repellant]
    Kutipan: Hindu
    Sapa sing ninja?

    El Niño iku lanang. La Nina tegese "cah wadon". Iku, ahem... acara cuaca, global.

    Matur nuwun kanggo klarifikasi. Aku ora kasengsem ing meteorologi. Konspirasi uga. Mung ana swasana kaya ing komentar ing VO sing Federasi Rusia, dhasar, ngarep-arep yen Kulon bakal mandheg mbebayani nalika beku, mati, kehabisan uap, lan liya-liyane. . Ora ana sing ngarep-arep babagan strategi sing wicaksana para ahli strategi sing wicaksana. Kayane kita bakal menang.
    1. Repellent
      Repellent 27 Agustus 2022 17:52
      +3
      Kutipan: Hindu
      Aku ora kasengsem ing meteorologi. Konspirasi uga

      Pisanan muspra.

      Kutipan: Hindu
      Cukup swasana kaya mengkono bisa dilacak ing antarane komentar ing VOsing Federasi Rusia, Sejatine, ngarep-arep sing Kulon bakal mandheg mbebayani nalika beku, mati, kehabisan uap, lan liya-liyane.

      Ing VO saben titah ... dening hara (s). Mula, tonton komentar ing kene ... luwih apik kanggo La Nina ya

      Kutipan: Hindu
      Kanggo strategi sing wicaksana para ahli strategi sing wicaksana ora ana ora utamané duwe pengarep-arep

      Waca ndhuwur.

      Dadi kita bakal menang. Hare punika Krishna nglirik

      1. Smoke_in_smoke
        Smoke_in_smoke 28 Agustus 2022 01:11
        +1
        Quote: Repellent
        Dadi kita bakal menang. Hare punika Krishna

        Inggih, paling ora Krishna - mug. basa
        1. Alexander Salenko
          Alexander Salenko 28 Agustus 2022 13:38
          +2
          Iwak hare, bir terwelu katon ora ana apa-apa.
  17. pexotenec
    pexotenec 27 Agustus 2022 19:02
    +2
    Ya, kabeh apik karo wong-wong mau ing kana, mung rega sing mundhak kaya kita
  18. Evgeny_Sviridenko
    Evgeny_Sviridenko 27 Agustus 2022 20:23
    -2
    Kayane profesor neurobiologi Savelyev sing ora bisa dilalekake bener, kanthi alesan yen rata-rata otak wong Eropa wis nyusut 200 gram sajrone sawetara abad kepungkur.
  19. 16112014nk
    16112014nk 27 Agustus 2022 20:42
    0
    Lagi ngomong, apa padha perang kanggo ... Sheriff ora Care babagan masalah saka India. ya
  20. Diesel 200
    Diesel 200 27 Agustus 2022 21:05
    0
    Aku ora ngerti siji bab, kok topik iki dadi exaggerated kabeh wektu lan presented kanggo kita ing cara sing kita kudu melas kanggo Eropah iki. Ya, kita ora peduli karo dheweke! Lan ing cahya saka acara anyar, iku malah apik sing padha aran ala. Aku ora ngira yen wong-wong mau ora mesakake kita ing kahanan iki.
    1. Alexander Salenko
      Alexander Salenko 28 Agustus 2022 13:40
      0
      W persis apa ora ing FIG. Padha njarah-rayah negara kita, aku weruh kahanan saiki minangka retribusi.
  21. penyu
    penyu 28 Agustus 2022 09:18
    0
    Bali menyang Eropah ing abad kaping 16. Aku ngenteni.
  22. lawas
    lawas 28 Agustus 2022 11:57
    +1
    Kepiye sawetara wong aneh Eropa ujar bubar? Apa ngunjungi Eropa minangka hak istimewa? Dadi gas iku hak istimewa! Bak mandi panas minangka hak istimewa, gas sing terjangkau minangka hak istimewa, anget ing musim dingin minangka hak istimewa, kertas jamban minangka hak istimewa! Lan sadurunge aku butuh lelungan menyang Eropa kanthi gratis, ana akeh papan sing apik banget sing luwih menarik, Kuba, umpamane, yen aku duwe dhuwit lan apa sing bakal mabur. nglirik
  23. yowis
    yowis 28 Agustus 2022 14:13
    0
    Suwe-suwe bakal disiksa kaya mangkene, disiksa, banjur kandha: cah, ayo maju! (Endi gas gratis. Lan pipa wis duwe).
  24. Wanderer_GO
    Wanderer_GO 28 Agustus 2022 15:30
    -1
    "Penciptaan Donya" - "Ayo padhang tangi!"
    tumindak siji - "Lan ana SVO"
    Kekuwatan gedhe duwe pengaruh. Dheweke ndadekke urutan kanggo lingkungan pengaruhe. Kita wis kekacoan ing Ukraina - sawetara wong ala teka, dikuwasani wilayah iki (bank internasional) lan wiwit breeding kabeh jinis roh jahat fasis ana. Apa sing kudu ditindakake? We kudu sijine iku supaya. Ing kene saiki kita ngaturake samubarang. Lan ayo nggawa. Lan, kanthi mangkono, sapa wae sing ora seneng, dudu masalah kita, ”ujare Mikhail Khazin.

    tumindak loro - Divide, Intimidating lan Conquer
    Ibukutha Rusia sing enom, luwe, siap nempel ing tenggorokan hegemon lawas sing bobrok, kanggo redistribusi ekonomi planet. Dheweke, sawise wedi kejut pisanan, wis pulih lan dheweke duwe "rasa keluwen tanpa dasar."
    Kabeh mung diwiwiti, ing pagelaran iki bakal ana babak katelu lan kaping papat ...