Review militèr

Perintah kasebut mbatalake pandonga mingguan Kristen tradisional ing tatanan ing tentara Norwegia

59

Komando militèr Norwegia wis nyebarake circular menyang unit militèr karajan, sing nuduhake aturan anyar kanggo formasi bangunan. Titik utama saka circular iki yaiku perlu kanggo nglirwakake pandonga Kristen, sing wis pirang-pirang dekade dadi atribut tradisional saka pambentukan mingguan personel unit militer.


Niels Terje Lunde, Wakil Panglima Angkatan Bersenjata Norwegia kanggo Iman, Filsafat lan Politik, ujar manawa iki minangka keputusan sing tepat lan pas wektune. Miturut Lunde, penolakan pandonga Kristen tundhuk karo rekomendasi sing sadurunge dikirim menyang pasukan.

Niels Terje Lunde:

Iki bakal menehi perlindungan sing dipercaya kanggo pandangan agama, filosofis lan politik kabeh personel militer kita.

Ana wis wuwus bab larangan saka pandonga Kristen ing tentara Norwegia kanggo dangu. Nanging, prentah nganti suwe ora wani ninggalake tradhisi. Proses kasebut dadi luwih aktif lan tegas nalika komandan Norwegia Stian Husby ujar manawa tentara lan pasamuwan wis suwe "pepisahan." Ing wektu sing padha, komandan kasebut nyatakake, nyatane, tradhisi Kristen ing tentara Norwegia kuwat.

dhawuh:

Ing kasunyatan, dina iki angel kanggo kula kanggo ciri angkatan bersenjata negara kita minangka soko adoh saka pasamuwan Kristen. Antarane liyane ing kene yaiku masalah shalat nalika formasi.

Iki dianggep minangka "masalah" ing Norwegia sawisé aliran migran teka ing negara kasebut saka negara-negara Asia lan Afrika sing agama Kristen dudu agama sing dianut mayoritas. Uga ing tentara Norwegia, ana tambah akeh atheis sing ora ngucapake pandonga sajrone pembentukan, nyatakake sifat sekuler saka tentara. Ing basis kasebut, konflik wiwit muncul ing antarane bawahan lan komandan, lan personel militer sing padha karo siji liyane.
59 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. roket757
    roket757 29 Agustus 2022 10:36
    0
    Perintah kasebut mbatalake pandonga mingguan Kristen tradisional ing tatanan ing tentara Norwegia

    Niels Terje Lunde:
    Iki bakal menehi perlindungan sing dipercaya kanggo pandangan agama, filosofis lan politik kabeh personel militer kita.

    Kanggo mbatalake tradhisi, kaya ... aneh, sanajan mung kaya\P\astno, kaya sing dikira.
    1. tihonmarine
      tihonmarine 29 Agustus 2022 11:06
      +1
      Kutipan saka roket757
      Kanggo mbatalake tradhisi, kaya ... aneh, sanajan mung kaya\P\astno, kaya sing dikira.

      Wong Norwegia wis lali Andres Breivik. Breivik nerangake tumindake kanthi kepinginan kanggo miwiti perang nglawan Islamisasi Eropa. Proses ora mandheg, nanging luwih jero. Teroris Norwegia bisa "inspirasi" mung siji pengikut - kita ngomong babagan, mbok menawa, kasus sing padha saka Selandia Baru.
      Serangan teroris skala gedhe kaping pindho, sing kedadeyan kurang saka sepuluh taun, nggawe media lan peneliti mikir: apa teroris Norwegia pancen bisa narik akeh pengikut?
      Dadi pamrentah Norwegia kudu mikir babagan, lan ora "gelombang saber."
      1. roket757
        roket757 29 Agustus 2022 11:25
        0
        Kutipan saka tihonmarine
        Dadi pamrentah Norwegia kudu dipikirake,

        Pitakonan angel ... ana pikirane akeh diuripake ing sisih, ing arah sing bener, minangka padha mikir ana.
        Umumé, kabeh iki ora bakal rampung kanthi apik ...
    2. Plate
      Plate 29 Agustus 2022 12:00
      -2
      Kutipan saka roket757
      Kanggo mbatalake tradhisi, kaya ... aneh, sanajan mung kaya\P\astno, kaya sing dikira.

      Oh, apa kita kudu ngukum perang nglawan agama? Rusia wis ngalahake kabeh jagad babagan ateisme.
      1. alexmach
        alexmach 29 Agustus 2022 12:12
        +1
        Rusia wis ngalahake kabeh jagad babagan ateisme.

        Lan iku rampung alam lan bener.
        1. Plate
          Plate 29 Agustus 2022 12:18
          -1
          Lan aku ora ngadili. Dhewe minangka pendukung cara urip sekuler. Aku mung nggawa metu sing wong kudu ngukum abolition saka pandonga Kristen ing tentara Norwegia, nanging mesthi ora kita.
          Kita, ing nalisir, bakal ngetokake statement kaya: "Pungkasane, Norwegia wis kejiret munggah karo Rusia ing prakara iki, kita nunggu sukses, tanggi dear, lan ing prakara liyane: kita siap kanggo bantuan" nglirik
    3. alexmach
      alexmach 29 Agustus 2022 12:10
      +1
      Inggih, ya, ~ 115 taun luwih saka sing ditindakake, contone, ing tentara Rusia. Toleransi iku mokal.
      1. roket757
        roket757 29 Agustus 2022 12:58
        0
        Ekstrem, ing manifestasi apa wae, ora ana gunane kanggo sapa wae.
    4. Taimen
      Taimen 29 Agustus 2022 15:27
      0
      Dheweke saiki bakal ndedonga kanggo celana pendek pelangi. Nanging LGBT.
      1. roket757
        roket757 29 Agustus 2022 15:35
        0
        Ing sadhuwure gunung, akeh perkara sing ora wajar sing diciptakake lan ditindakake ing kabeh masyarakat kanthi agresif ... iki ora dermocracy maneh, beda banget lan mbebayani banget.
  2. Uprun
    Uprun 29 Agustus 2022 10:36
    0
    Ora, sikil ora tuwuh saka kono, ing tentara padha diijini kanggo nglukis kuku lan rambute, nganggo rok lan labunets ...., pasamuwan, mesthi, ora bisa tenang ndeleng iki .... tatanan, dicet wong ing rok ing louboutin maca pandonga Kristen ..... Wirang! Mergo iki....
    1. Paul Siebert
      Paul Siebert 29 Agustus 2022 10:48
      +4
      Kutipan saka uprun
      Ora, sikil ora tuwuh saka kono, ing tentara padha diijini kanggo nglukis kuku lan rambute, nganggo rok lan labunets ...., pasamuwan, mesthi, ora bisa tenang ndeleng iki .... tatanan, dicet wong ing rok ing louboutin maca pandonga Kristen ..... Wirang! Mergo iki....

    2. tihonmarine
      tihonmarine 29 Agustus 2022 11:28
      0
      Kutipan saka uprun
      Oh, lan labutens...., pasamuwan, mesthi, ora bisa ndeleng iki calmly .... Ing tatanan, dicet wong ing rok ing labuteins maca pandonga Kristen ..... Wirang! Mergo iki....

      Ora suwé sawisé pembantaian Utøya, luwih saka 40 wong nglumpuk ing alun-alun ing Oslo kanggo nyanyi lagu Rainbow Children, adaptasi populer Norwegia saka lagu My Rainbow Race ing basa Inggris. Breivik ing manifesto kasebut minangka conto panguwasa sing ngetrapake gagasan multikulturalisme marang bocah-bocah.
    3. Vasyan1971
      Vasyan1971 29 Agustus 2022 11:29
      0
      Kutipan saka uprun
      Gereja, mesthi, ora bisa tenang ndeleng iki ....

      Gereja sing ora saiki bisa uga ora ndeleng iki lan setuju ... Nyuwun
  3. Navodlom
    Navodlom 29 Agustus 2022 10:38
    +5
    Urutan lengkap ing pasukan Norwegia.
    A langkah parade ing baris karo nilai Western anyar.

    NRK (Norwegia): armada Norwegia melu parade gay

    https://inosmi.ru/20210614/249913505.html
  4. Nexcom
    Nexcom 29 Agustus 2022 10:41
    +1
    Inggih, iku kabeh, saiki Norgs tanpa pandonga esuk mung menyang Neraka, padha ora bakal ditampa ing panggonan liya lan Valhalla uga ora sumunar.
    1. ian
      ian 29 Agustus 2022 10:56
      0
      Valhalla lan neraka ana ing koridor sing beda nglirik
      Agama Norse Lawas umume ngremehake agama Kristen. Awit andhap asor lan andhap asor kanggo wong-wong mau iku akehe abdi.
      1. Nexcom
        Nexcom 29 Agustus 2022 10:59
        0
        Mbok ya iku sebabe sholat batal? Apa sampeyan wis mutusake dadi Viking maneh?
        1. ian
          ian 29 Agustus 2022 11:09
          +1
          Pangembangan toleransi. Dheweke wis ngilangi salib saka pasamuwan-pasamuwan ing kana, supaya ora nyinggung "pembantah" kanthi ora sengaja. Doa opo iki...
        2. tihonmarine
          tihonmarine 29 Agustus 2022 11:30
          0
          Kutipan saka Nexcom
          Mbok ya iku sebabe sholat batal? Apa sampeyan wis mutusake dadi Viking maneh?

          Pelangi werna Norwegia ora bakal dadi "Viking" maneh.
      2. Vasyan1971
        Vasyan1971 29 Agustus 2022 11:32
        -1
        Kutipan saka ian
        Valhalla lan neraka ana ing koridor sing beda

        Ya. Neraka, kanthi cara, ing basa - Hel. Mung padha ora panas, nanging kadhemen.
        1. ian
          ian 29 Agustus 2022 11:44
          +1
          Kutipan: Vasyan1971
          Neraka, kanthi cara, ing basa - Hel.

          Pancen ora. Mendalami kawruhmu. Ora wong dosa tiba ing Hel, nanging sing mati utawa mati ora ing perang.
          Kadhemen, ora banget mulyo, nanging kalem donya sethitik. jinis Norwegia nglirik
          1. Vasyan1971
            Vasyan1971 29 Agustus 2022 11:54
            -2
            Kutipan saka ian
            Mendalami kawruhmu.

            iya ta? aku quote:

            Iki minangka papan sing COLD, peteng lan pedhut sing ALL wong mati lunga, kajaba pahlawan sing ditampa ing Einherjar.

            Njlentrehake kawruhmu uga - kepiye Neraka ing basa Inggris lan Norwegia?
            hi
            1. ian
              ian 29 Agustus 2022 12:10
              0
              Kutipan: Vasyan1971
              Njlentrehake kawruhmu uga - kepiye Neraka ing basa Inggris lan Norwegia?

              Aku weruh iku isin ...
              Kutipan: Vasyan1971
              Iki minangka papan sing COLD, peteng lan pedhut sing ALL wong mati lunga, kajaba pahlawan sing ditampa ing Einherjar.

              Kutipan saka ian
              Ora wong dosa tiba ing Hel, nanging sing mati utawa mati ora ing perang.
              Kadhemen, ora banget mulyo, nanging kalem donya sethitik.

              Apa aku ngomong liya? Apa persis sing kudu saya jero?
              Aku mbenerake sampeyan kanthi nuduhake yen Neraka lan Neraka iku konsep sing beda saka agama sing beda. Aku bakal mamah khusus kanggo sampeyan: Wong dosa menyang neraka lan nandhang sangsara. Kabeh sing ora mati ing perang padha menyang hel. Ora ana sing nandhang sangsara, nandhang sangsara marga saka dosa... Dheweke mung ana. Muga-muga aku bisa ngaturake bedane kanggo sampeyan.
              1. Vasyan1971
                Vasyan1971 29 Agustus 2022 12:45
                -1
                Kutipan saka ian
                Aku mbenerake sampeyan kanthi nuduhake yen Neraka lan Neraka iku konsep sing beda saka agama sing beda.

                Dadi, kepiye ing basa Inggris lan Norwegia - Neraka? Yen ora angel - swara iku, iku bisa ing transkripsi ing aksara Russian.
                1. ian
                  ian 29 Agustus 2022 12:49
                  0
                  Ketekunan sampeyan ora bisa dingerteni ... Nanging yen sampeyan dhewe ora bisa ngerteni ....
                  Ing helvete Norwegia. Ing neraka Inggris.
                  Kanggo kesehatan.
                  1. Vasyan1971
                    Vasyan1971 29 Agustus 2022 13:15
                    -1
                    Kutipan saka ian
                    Ing helvete Norwegia. Ing neraka Inggris.

                    Lha terus aku ngomong opo? Hel lan panggonan kadhemen. Apa sing sampeyan ora seneng? Nyuwun
                    1. ian
                      ian 29 Agustus 2022 13:25
                      -1
                      Kutipan saka ian
                      Muga-muga aku bisa ngaturake bedane kanggo sampeyan.

                      Gagal....
                      Kita ngomong babagan macem-macem. Kabeh cocog karo aku. Sugeng dalu hi
                      1. Vasyan1971
                        Vasyan1971 29 Agustus 2022 13:49
                        -1
                        Kutipan saka ian
                        Kita ngomong babagan macem-macem.

                        Sing dakkandhakake. Apa worth sampeyan nduduhake "beasiswa" ing kene? Nyuwun
                        Miturut cara,
                        Ing basa Rusia, tembung "neraka" asalé saka basa Yunani. Yunani kuna pitados bilih sawise pati wong menyang Kratoning wong mati, abode saka pepeteng langgeng, kang disebut "Ades" utawa "Gades" - kang ing basa Yunani tegese "ora katon".

                        Ora ana tembung bab siksa wong dosa, kaya Hel. Nanging, Neraka = Hel, mung ing tradhisi linguistik sing beda.
                        Kutipan saka ian
                        Muga-muga sukses

                        gotong royong.
                      2. ian
                        ian 29 Agustus 2022 14:04
                        -3
                        Kutipan: Vasyan1971
                        Apa worth sampeyan nduduhake "beasiswa" ing kene?

                        Jebule ora pantes. Sampeyan kena sampeyan lan sampeyan nuduhake maksimal. Aku mung nyoba ora kasil kanggo ngirim sing Kristen "neraka" lan Skandinavia "Helheim" temen functionally beda panggonan. Nanging sampeyan nyeret aku menyang diskusi babagan istilah lan ngremehake aku nganggo kuotasi saka Wikipedia.
                        Kepiye carane aku ora ngelingi Mark Twain ... hi
                      3. Vasyan1971
                        Vasyan1971 29 Agustus 2022 14:09
                        -2
                        Kutipan saka ian
                        Sampeyan wis nuduhake sing paling apik.

                        matur nuwun. Bungah sing disenengi. lol
                        Kutipan saka ian
                        remuk karo kuotasi saka Wikipedia.

                        Apa sing sampeyan ora seneng babagan Wiki ing kasus INI? Apa bakal beda ing sawetara sumber liyane?
                        Kutipan saka ian
                        Kepiye carane sampeyan ora ngelingi Mark Twain.

                        wah! Kelingan wong apik, memori seger. Ora sia-sia wektu ngobrol karo aku sing asor. nglirik
                      4. ian
                        ian 29 Agustus 2022 14:18
                        -3
                        Kutipan: Vasyan1971
                        wah! Kelingan wong apik, memori seger. Ora sia-sia wektu ngobrol karo aku sing asor.

                        Alah. muspra. Yen aku wis kelingan sadurunge, aku ora bakal mbuwang wektu.
                      5. Vasyan1971
                        Vasyan1971 29 Agustus 2022 14:36
                        -3
                        Kutipan saka ian
                        Alah. muspra.

                        Lha kok ora? Kelingan wong apik, memori seger. Sawise kabeh, padha eling, sanajan ora ngrancang, padha refresh memori - padha refresh. Iki kasunyatan, Monsieur Duc! ©
                        Lan ing umum, iku amarga saka harmfulness sengit sing ngandika mangkono. wassat Utawa sampeyan nandhang sangsara / seneng masokisme? nglirik Apa sampeyan isih ngomong?
                        Ora angel aku mangsuli sampeyan: ana akeh wektu luang.
    2. Pereira
      Pereira 29 Agustus 2022 10:59
      0
      Wong ireng lan LGBT ora ditampa ing Valhalla. Norwegian ing pesawat.
      1. Nexcom
        Nexcom 29 Agustus 2022 11:01
        0
        Apa babagan pedofil? Aku maca sing padha umum.
        1. Alexey R.A.
          Alexey R.A. 29 Agustus 2022 11:08
          +1
          Kutipan saka Nexcom
          Apa babagan pedofil?

          Lan gumantung carane ngetung umur idin - miturut standar modern utawa ing jaman Thor lan Odin. eseman
  5. trafllot1832
    trafllot1832 29 Agustus 2022 10:42
    +1
    Apa penolakan pandonga Kristen bakal mengaruhi kemampuan tempur tentara Norwegia? Aku ora mikir. Sampeyan menehi penghapusan monopoli negara babagan perdagangan alkohol ing Norwegia! Bacchus asale saka Norwegia. ombenanAku duwe dina libur, yen ana, lan aku ora ana ing Norwegia.
    1. Navodlom
      Navodlom 29 Agustus 2022 10:55
      +2
      Kutipan saka: tralflot1832
      Apa penolakan pandonga Kristen bakal mengaruhi kemampuan tempur tentara Norwegia?

      Khusus minangka bagéan saka kabèh.
      Penolakan sholat subuh ora nggegirisi kaya penolakan tradhisi umume.
      Sawise kabeh, dheweke pindhah menyang arah kasebut.

      Elinga barak unisex Norwegia.
      Ing ngendi dheweke urip bebarengan, tanpa mbedakake bedane seksual, identifikasi diri jender utawa orientasi seksual.
      1. volodimer
        volodimer 29 Agustus 2022 14:21
        +1
        ing tentara Norwegia, ana paningkatan jumlah ateis sing ora ngucapake pandonga sajrone pembentukan, nyatakake sifat sekuler tentara.

        Aku iki ateis, nanging nalika wong ndedonga miturut tradisi, aku mesthi ora bakal bengok-bengok. Sajrone pambangunan, aku mung ngadeg lan mikir babagan dhewe, babagan apa sing daktresnani kaya sing ndedonga ing cedhak.
        Penolakan sholat subuh ora nggegirisi kaya penolakan tradhisi umume.

        Aku ndhukung apik
        1. Navodlom
          Navodlom 29 Agustus 2022 15:37
          +1
          Kutipan saka volodimer
          Aku iki ateis, nanging yen wong ndedonga miturut tradisine, aku mesthi ora bakal mbengok.

          salam taklim.
          Aku nuduhake sudut pandang sampeyan babagan ateisme.
          Iku bab kawruh lan cipta.
          Ora bab perang karo pasamuwan-pasamuwan.
    2. Doccor18
      Doccor18 29 Agustus 2022 10:57
      +2
      Kutipan saka: tralflot1832
      Apa penolakan pandonga Kristen bakal mengaruhi kemampuan tempur tentara Norwegia?

      Carane ngomong ...
      Tentara ora dadi luwih kuwat karo senjata paling anyar, nanging karo swasana ati emosi, idea mursid, lan tradhisi. Iki mung alesan ngapa sawetara wong mbuwang awake dhewe ing tank karo bundel granat utawa ora nglirwakake salib awak kanthi bedhil, dene latihan militer liyane disabotase yen suhu ngisor 17 derajat utawa ora nggawa cola adhem ing panas ...
    3. Vasyan1971
      Vasyan1971 29 Agustus 2022 11:35
      +1
      Kutipan saka: tralflot1832
      Bacchus asalé saka Norwegia

      Lan ora saka Ukraina?

      Kutipan saka: tralflot1832
      Aku duwe dina libur, yen ana, lan aku ora ana ing Norwegia.

      Nanging ing Bacchus? Sithik... nglirik
      1. trafllot1832
        trafllot1832 29 Agustus 2022 11:47
        +1
        Ukrov duwe sing luwih abot ing ajining diri, vodka maneh njupuk. hi
  6. Darurat
    Darurat 29 Agustus 2022 10:43
    +1
    opo Pandonga mingguan wis dibatalake, lan rong pandonga saben dina bakal diwiwiti. Bisnis soko. Nyuwun
  7. rotmistr60
    rotmistr60 29 Agustus 2022 10:47
    +1
    ninggalake pandonga Kristen
    Nalika ngalih menyang lengkap supaya disebut-. toleransi, penolakan saka kulawarga tradisional, wektu teka lan larangan tradhisi Kristen. Ing sisih liya, apa nolak ndedonga bakal mengaruhi kemampuan tempur? Mbokmenawa ora, nanging tradhisi sing wis ana ing tentara nganti atusan taun ora bakal dilalekake. Tradhisi kasebut ana ing tentara kabeh negara lan mbantu pendhidhikan pejuang, motivasi.
  8. tihonmarine
    tihonmarine 29 Agustus 2022 10:49
    0
    Iki dianggep minangka "masalah" ing Norwegia sawisé aliran migran teka ing negara kasebut saka negara-negara Asia lan Afrika sing agama Kristen dudu agama sing dianut mayoritas.

    Padha mbusak agama Kristen, lan ing saperangan saka taun bakal introduce agama Muslim, kabeh wis obah menyang, lan ora mung ing Norwegia, nanging ing saindhenging Eropah.
    1. ian
      ian 29 Agustus 2022 10:58
      +1
      Kanggo nindakake iki, perlu kanggo "teka akeh" saka Muslim ing massa kanggo pindhah menyang tentara lan umume bisa. Dheweke ora lunga menyang kana ...
    2. Alexander 3
      Alexander 3 29 Agustus 2022 11:00
      0
      Wong gay lan lisbiyanki ora bakal bisa tambah akeh, mula wong Islam bakal tambah akeh kaya sing diwulangake dening Allah.
      1. Omah 25 Sq. 380
        Omah 25 Sq. 380 29 Agustus 2022 17:17
        -1
        Wanita gay lan lisbian ora bakal bisa ngasilake

        Sekte kasim kita, amarga alasan sing jelas, ora bisa saya tambah akeh, nanging jumlahe saya tambah (dadakan) ...
  9. mamang
    mamang 29 Agustus 2022 10:57
    0
    Bisa dideleng kanthi njupuk wektu penerbangan kanggo kaliber.
    Padha wedi ora duwe wektu kanggo ndedonga kanggo dosa.
  10. Sergey3
    Sergey3 29 Agustus 2022 11:01
    0
    Saiki, tinimbang ndedonga, saperangan saka ireng bakal duwe saben liyane tengen sadurunge tatanan? wassat
  11. Luminman
    Luminman 29 Agustus 2022 11:09
    -1
    Saiki kabeh prajurit kudu sunat.
    Supaya luwih sabar... nglirik
    1. Nexcom
      Nexcom 29 Agustus 2022 11:14
      0
      Lha ya, supaya ora ngisin-isini wong liya sing sunat karo sing ora tetak....

      Ancaman banjur ing ROOT bakal miwiti kanggo chop supaya ora isin trances sembarang?
  12. dimbasic
    dimbasic 29 Agustus 2022 11:29
    -1
    kampanye mung Muslim marang
    1. mojohed2012
      mojohed2012 29 Agustus 2022 12:47
      +1
      Dadi yen wong-wong Islam iki, sing ora dilebokake ing lapak marang - ora nerangake apa kanggo apa, enggal ROME anyar bakal tiba ing serangan saka barbarians, minangka mantan sing tiba.
  13. bobba94
    bobba94 29 Agustus 2022 11:48
    0
    Ing taun 2015, Uskup Gréja Lutheran Swedia, Eva Braun, lesbian mbukak sing manggon ing perkawinan sejenis karo Gunnila Linden, nyuwun marang para imam Gereja Seamen, sing ana ing wilayah Freeport ing Stockholm, kanthi telpon kanggo mbusak salib saka pasamuwan supaya ora nyinggung raos agama Muslim. Leluhur Swedia lan Norwegia yaiku Viking, sing nate nandhang kanker ing saindenging Eropa lan nyebar. Afrika .... Iku wis suwe banget lan ora bener politik kanggo ngelingi iki .....
  14. yowis
    yowis 29 Agustus 2022 12:06
    0
    Vovochka - marang guru nalika ditakoni pira kaping pindho: "Oh, Mitrich, aku pengin masalah sampeyan ..."
  15. ian
    ian 29 Agustus 2022 12:14
    0
    Kutipan saka ian
    Kutipan: Vasyan1971
    Iki minangka papan sing COLD, peteng lan pedhut sing ALL wong mati lunga, kajaba pahlawan sing ditampa ing Einherjar.
    Ora kabeh. Penasaran sapa sing pungkasan ing Folkwang.
    Kutipan saka ian
    Ora wong dosa tiba ing Hel, nanging sing mati utawa mati ora ing perang.
    Kadhemen, ora banget mulyo, nanging kalem donya sethitik.

    Apa aku ngomong liya? Apa persis sing kudu saya jero?
    Aku mbenerake sampeyan kanthi nuduhake yen Neraka lan Neraka iku konsep sing beda saka agama sing beda. Aku bakal mamah khusus kanggo sampeyan: Wong dosa menyang neraka lan nandhang sangsara. Kabeh sing ora mati ing perang padha menyang hel. Ora ana sing nandhang sangsara, nandhang sangsara marga saka dosa... Dheweke mung ana. Muga-muga aku bisa ngaturake bedane kanggo sampeyan.
  16. mojohed2012
    mojohed2012 29 Agustus 2022 12:46
    0
    Apa isih bakal ana. Sabanjure, Taun Anyar lan wit Natal bakal dibatalake, banjur ing tentara bangunan kasebut bakal diganti dening rapat umum LGBT.