Review militèr

Kahanan darurat kedadeyan ing plabuhan antariksa ing Amerika Serikat sadurunge diluncurake roket Artemis

71
Kahanan darurat kedadeyan ing plabuhan antariksa ing Amerika Serikat sadurunge diluncurake roket Artemis

Upaya kanggo miwiti kendaraan peluncuran ing Amerika Serikat pungkasane gagal. Kita ngomong babagan roket sing melu proyek Artemis. Proyek iki (Artemis) ing AS dirancang kanggo nindakake eksplorasi rembulan kanthi skala gedhe. Kendaraan peluncuran SLS yaiku kanggo nindakake peluncuran aparat Orion menyang angkasa, sing, ing uji coba penerbangan tanpa awak, bakal mabur menyang satelit alami Bumi.

Layanan pers NASA nglaporake manawa nalika nyiapake roket kanggo diluncurake, ana kahanan darurat ing mesin kasebut. A bocor ditemokake. Minangka asil saka operasi test, volume tartamtu saka bahan bakar ilang, lan bahan bakar iki, miturut sawetara laporan, flooded sensor saka sistem preparation prelaunch. Amarga ana kahanan darurat, NASA mutusake kanggo nundha peluncuran sing dijadwalake dina iki.

Miturut informasi paling anyar, kendaraan peluncuran Amerika karo pesawat ruang angkasa Orion bakal diluncurake tanggal 2 September kanthi reservasi ing ngisor iki: yen masalah karo mesin roket dirampungake sajrone 2-3 dina sabanjure.

SLS Block 1 booster saiki ana ing pad peluncuran 39B ing Kennedy Space Center ing Florida. Manajemen NASA ngrencanakake nggunakake ing misi Artemis II, sing beda karo Artemis amarga wis ana wong.
71 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Irit
    Irit 29 Agustus 2022 17:15
    -28
    Lan kepiye carane bisa mangsuli babagan iki? Khusus, contone, kanggo ndharat wong ing Mars sajrone setaun, lan supaya ora dadi "tindakan siji-wektu"?
    1. SaLaR
      SaLaR 29 Agustus 2022 17:23
      -23
      Kaya apa .... mlumpat ing trampolin ....)
      1. basa Bulgaria_5
        basa Bulgaria_5 29 Agustus 2022 23:15
        +1
        Tukang kunci ing Jerman entuk 17 euro / jam, lan spesialis roket sampeyan mbayar 300 dolar saben wulan lan ngarepake manawa sing pinter ora bakal ninggalake Rusia ??
        Iln Musk dipaku menyang Federasi Rusia 15 taun kepungkur lan malah njupuk spesialis paling apik ing Amerika. Aku uga njupuk saka pinggiran. Dheweke saiki wis nggawe kabeh mukjijat roket iki kanggo dheweke.

        Nanging Deripaskas lan Avramovich sampeyan luwih seneng tuku limosin, omah ajaib ing ruble lan yacht mega, sing regane luwih saka kapal perang.
    2. Omah 25 Sq. 380
      Omah 25 Sq. 380 29 Agustus 2022 17:24
      +7
      Kepiye carane bisa nanggapi babagan iki?

      Nanging sampeyan kudu?
      1. Romario_Argo
        Romario_Argo 29 Agustus 2022 17:28
        +9
        ing umum, papan minangka mesin kanggo pangembangan teknologi lan transfer menyang sipil
        1. Omah 25 Sq. 380
          Omah 25 Sq. 380 29 Agustus 2022 17:30
          -13
          ing umum, papan minangka mesin kanggo pangembangan teknologi lan transfer menyang sipil

          Lan kepiye dileksanakake karo proyek Buran?
          hi
          1. minger
            minger 30 Agustus 2022 02:27
            +3
            Quote: Omah 25 Sq. 380
            ing umum, papan minangka mesin kanggo pangembangan teknologi lan transfer menyang sipil

            Lan kepiye dileksanakake karo proyek Buran?
            hi


            Dheweke ora duwe wektu - USSR wis ilang lan Buran wis ilang. Lan akeh teknologi sing dikembangake, nanging ora akeh sing dileksanakake ing ekonomi nasional, kajaba macem-macem adhesives lan bahan proteksi termal Gravimol banjur digunakake ing macem-macem solusi teknologi. Ing wektu sing padha nyoba kanggo aplikasi teknologi cryogenic hidrogen ing industri otomotif lan pesawat, nanging maneh ambruk USSR mandegake kabeh iki.
            1. Omah 25 Sq. 380
              Omah 25 Sq. 380 30 Agustus 2022 02:44
              -2
              Lan apa gunane "nanggapi" banjur?
              Kanggo tiba loro maneh, tegang saka galur?
              Bapakku kerja ing proyek Buran, aku urip 15 taun pisanan ing apartemen komunal ...
              Kenapa?
              1. minger
                minger 30 Agustus 2022 03:20
                +5
                Quote: Omah 25 Sq. 380
                Lan apa gunane "nanggapi" banjur?
                Kanggo tiba loro maneh, tegang saka galur?


                Ambruk USSR ora teka saka proyek Energia-Buran, nanging minangka akibat saka pengkhianatan nomenklatur partai paling dhuwur.

                Quote: Omah 25 Sq. 380
                Bapakku kerja ing proyek Buran, aku urip 15 taun pisanan ing apartemen komunal ... Kenapa?


                Ana macem-macem "distorsi" ing USSR. Ana sing manggon ing apartemen komunal, lan ana sing manggon ing apartemen koperasi. Lan ana wong, sing wis urip 5 taun ing kulawarga cilik siji-kamar karo anak papat lan kerja keras ing situs konstruksi, nampa apartemen telung kamar ing soket anyar kanthi gratis, kaya bapakku, umpamane, sing prasaja. tukang kayu ing organisasi konstruksi.

                Mulane, alasan "manggon ing apartemen komunal" sampeyan ora kudu digoleki ing proyek Energia-Buran.
                1. Komentar wis dibusak.
                2. Omah 25 Sq. 380
                  Omah 25 Sq. 380 30 Agustus 2022 13:36
                  0
                  Wangsulanku marang sampeyan dibongkar dening moderator: apa sing ora cocog karo sampeyan ing kana, aku pengin penasaran?
                  hi
                  1. minger
                    minger 30 Agustus 2022 19:08
                    0
                    Quote: Omah 25 Sq. 380
                    Wangsulanku marang sampeyan dibongkar dening moderator: apa sing ora cocog karo sampeyan ing kana, aku pengin penasaran?
                    hi


                    Aku ora weruh jawabanmu.
          2. Romario_Argo
            Romario_Argo 30 Agustus 2022 16:29
            0
            pangembangan proyek Energia-Buran minangka baris saka kendaraan peluncuran Soyuz-5
            ing LEO saka 18 kanggo 100 ton
      2. Irit
        Irit 29 Agustus 2022 17:58
        -12
        Apartemen 6, nelpon 2 kaping, yen kita negara gedhe, ora republik pisang, lan duwe rencana adoh, mesthi, kudu !!!
        1. Omah 25 Sq. 380
          Omah 25 Sq. 380 29 Agustus 2022 18:03
          -9
          Apartemen 6, nelpon 2 kaping, yen kita negara gedhe, ora republik pisang, lan duwe rencana adoh, mesthi, kudu !!!

          Aku uga ngerti carane "ing slogan" - sampeyan nyoba ing bisnis ....

          Banjur kita duwe sawetara "iterasi" ("hypostases") negara sing luwih cendhek tinimbang program ruang angkasa Amerika ...
          Voyagers bakal nyusul pamaréntahan Soviet ing babagan durasi proyek kasebut, lan program antar-jemput luwih suwe tinimbang masa pemerintahan Nicholas 2, utawa Stalin, utawa Brezhnev, utawa Putin ....

          Apa ora wektune kanggo ndeleng lan ngerti: apa sing ana ing sangisore sikil kita?
          1. Irit
            Irit 29 Agustus 2022 18:46
            -2
            Dom25.kv380 - Aku wrote yuta kaping ing kasus - sampeyan ora kudu poke loot ing perusahaan lepas pantai, nanging kanggo mulihake industri saka ngeruk. Entuk dhuwit saka stash, golek spesialis Soviet pungkasan ing negara, lan nggawe listrik dhewe, elektronik, mikroelektronik, peralatan kanggo mesin, mesin dhewe, lan akeh liyane! , ing wong akeh, ing latar mburi, kanthi kiasan ...
            1. Omah 25 Sq. 380
              Omah 25 Sq. 380 29 Agustus 2022 19:01
              -10
              Spesialis Soviet kanthi sumber daya kabeh blok sosial yen ora ana paspor manca overstrained piyambak ing badai salju lan microelectronics, nanging ora malah teka Voyagers utawa Hubbles ...
              Sampeyan kudu realistis babagan perkara ...

              Iki nomer:
              Kanggo 2022, Inspektur Jenderal NASA ngira total biaya misi pisanan bakal $ 4,1 milyar (kang 2,2 milyar digunakake kanggo nggawe roket SLS, 568 yuta ing sistem lemah, 1 milyar ing pesawat ruang angkasa Orion, $ 300 yuta kanggo modul layanan); kabeh program SLS (bebarengan karo kapsul Orion lan sistem lemah sing dibutuhake) biaya US $2024 milyar ing 50 (ora kalebu puluhan milyar dolar sing ditindakake NASA kanggo pangembangan pesawat ruang angkasa Orion wiwit 2005 lan kendaraan peluncuran SLS wiwit 2011)

              Lan iki senadyan kasunyatan manawa SLS bakal mabur ing mesin saka pesawat ulang-alik, dirancang ing taun 1972 lan dikuwasani dening industri ing taun 1977 ...
              1. Irit
                Irit 29 Agustus 2022 19:10
                +1
                Dom25, kv380 - sampeyan salah siji sengaja ngapusi, utawa angan-angan! Apa sampeyan ngerti prabédan antarane buruh lan sistem? Sistem kita ora tetep karo gagasan, implementasine pincang saka Bunch saka Watesan amarga birokrasi saka Sistem kasebut dhewe ora cukup kanggo nyiptakake perkara sing nggumunake, mula kudu ngilangi stereotipe supaya barang sing akale iki dilebokake ing produksi. Paling asring, wong mung nyuwil mudhun, ora bisa ngalahake senjata paling elek ing USSR - birokrasi. Amarga kasunyatan sing cabang asring dipimpin dening wong acak, nanging birokrat banget, kita wis tekan impasse ekonomi!
                1. Omah 25 Sq. 380
                  Omah 25 Sq. 380 29 Agustus 2022 19:13
                  -8
                  Dom25, kv380 - sampeyan salah siji sengaja ngapusi, utawa angan-angan!

                  Tenang wae di belok....
                  hi
                  Apa sampeyan ngerti bedane buruh lan sistem?Sistem kita ora ngetutake ide, implementasine pincang amarga akeh larangan amarga birokrasi sistem kasebut dhewe! Ora cukup kanggo nyipta sesuatu sing apik, perlu kanggo break akeh stereotypes supaya genius iki sijine menyang produksi. Paling asring, wong mung nyuwil mudhun, ora bisa ngalahake senjata paling elek ing USSR - birokrasi. Amarga kasunyatan manawa cabang-cabang kasebut asring dipimpin dening wong sing acak, nanging birokrat sing apik banget, kita tekan impasse ekonomi.

                  Kowe duwe rencana opo ora ?...))
                  1. Irit
                    Irit 29 Agustus 2022 19:22
                    -3
                    House 25, kv380 - Aku nulis kanthi jelas manawa rencanaku mung siji pilihan kanggo ngrampungake akeh masalah - sampeyan kudu langsung nyedhiyakake dhuwit kanggo pemugaran industri negara. Ora impor paralel utawa jejeg, dudu impor barang-barang konsumen Cina, nanging kanthi awake dhewe lan kanthi tangan kita dhewe kanggo nggawe negara ekonomi kuwat saka awal. Dadi sampeyan ngerti?
                    1. Omah 25 Sq. 380
                      Omah 25 Sq. 380 29 Agustus 2022 19:31
                      -3
                      Cetha...
                      Aku kanggo"!
            2. Romeo
              Romeo 29 Agustus 2022 20:06
              +1
              Spesialis apa?! Soviet?! Apa sampeyan saiki arep ngunggahake industri? Yen sampeyan spesialis Soviet.
              1. Irit
                Irit 29 Agustus 2022 21:02
                -6
                Romeo, kanggo wiwitan, golek pimpinan ing negara sing butuh Rusia sing kuwat kanthi ekonomi. Salah sawijining kenalanku, sing secara harfiah nganti dina pungkasan ngarep-arep yen Kremlin bakal nandur modal ing ekonomi Rusia, bubar lunga menyang China, dheweke ditawani dhuwit sing apik banget kanggo kawruhe! .
      3. dedusik
        dedusik 29 Agustus 2022 23:46
        0
        Menarik iki ngguyu
        Kira-kira 200 penonton padha ngubengi pusat angkasa kanggo peluncuran sing gagal dina Senin.
        https://eadaily.com/ru/news/2022/08/29/na-nesostoyavshiysya-zapusk-lunnoy-rakety-artemis-i-v-ssha-sobralos-200-tysyach-chelovek
    3. gansales
      gansales 29 Agustus 2022 17:26
      +1
      Quote: Irit
      Lan kepiye carane bisa mangsuli babagan iki? Khusus, contone, kanggo ndharat wong ing Mars sajrone setaun, lan supaya ora dadi "tindakan siji-wektu"?

      Kita ora bakal dadi apa-apa kanggo saiki ... Elingi program SDI, kepiye USSR ambruk ing balapan ruang angkasa iki .. Rusia isih duwe perkara sing luwih penting sing kudu ditindakake ing masalah Ukraina .. Nalika rampung, sampeyan bisa mikir babagan Bulan ana (pembangunan lagi ditindakake) .. hi
      1. Plate
        Plate 29 Agustus 2022 19:00
        -3
        Aku wedi yen papan minangka masalah sing kudu sampeyan pikirake bebarengan karo liyane, utawa luwih apik sadurunge. Yen Rusia kalah ing balapan ruang angkasa ing dekade sing bakal teka, bakal ditinggal tanpa sumber sumber daya anyar (lan Kulon wis alon-alon nyiapake kerangka legislatif kanggo aktivitas pertambangan extraterrestrial) lan bakal ketinggalan ing teknologi ruang angkasa supaya ora ana sing bisa njamin. sing sesuk segara segel.
        Aku isih ana wektu kanggo nanggepi, nanging ora cukup.
        Yen roket Burevestnik Rusia nyata, tegese manungsa pungkasane wis ngalami kemajuan serius ing miniaturisasi sumber daya sing kuat. Iki bisa diluncurake menyang orbit lan didhukung dening laser, bedhil proton lan omong kosong liyane sing padha: SDI dadi cukup nyata bebarengan karo Burevestnik. Sampeyan bisa nuduhake kula sing, kang menehi kritik dening ngarsane saka Burevestnik, sukses wis ngrambah sabenere ing Rusia. Mangkono uga, MUNGKIN, lan liya-liyane, nanging kita ora duwe misil super-abot kaya SLS lan, kayane, durung diramalake. Lan ora ana rudal kaya Falcon Heavy lan Falcon 9 sing dikarepake, amarga yen miwiti balapan kasebut, Amerika duwe kesempatan kanggo ngliwati kita ing jumlah klompok orbital tempur.
        Yen tanduran tenaga nuklir miniatur ing Burevestnik, banjur, cukup aneh, iki nyenengake, amarga tegese SDI isih memedi, nanging ... ing Rusia sing padha, wiwit taun 2007, dheweke wis ngembangake proyek nuklir megawatt. pembangkit listrik dirancang kanggo diselehake ing papan. Alon-alon, nanging proses kasebut katon terus. Paten diajukake. Aku yakin manawa karya sing padha ditindakake ing negara liya.
        Yen SDI ora nyata saiki, bakal dadi nyata ing 10-20 taun sabanjure. Lan ing wektu kasebut, kita wis mbutuhake roket super abot sing wis siap kanggo ngluncurake kendaraan serius menyang orbit lan roket kanthi macem-macem derajat panggunaan maneh, supaya pesawat ruang angkasa sing diproduksi massal ora dadi luwih larang tinimbang Amerika, lan kita bisa nggawe. ijol-ijolan sing padha, yen ana kedadeyan.
        Nanging malah tanpa nimbang kabeh iki. Ana krisis ekologis ing Bumi, sing wis diuwuh-uwuh saka ngendi wae. Ngilangi industri sing mbebayani menyang angkasa, duweni potensi, ora mung bisa nyuda beban ekologi bumi, nanging uga menehi kesempatan anyar kanggo teknik mesin, contone, metalurgi. Yen Amerika Serikat, Eropa, Jepang, Korea utawa China wiwit ngasilake bahan lan bagean ing orbit luwih awal tinimbang Rusia, suwene suwene kita bakal nemokake manawa waja ing tanke dadi luwih kuwat, lan kulit pesawat luwih entheng. nalika njaga properti liyane? Lan apa tegese kanggo kita yen longkangan kuwi widens?
        Ing tembung, spasi dibutuhake. Yen kita sijine ing burner mburi, referring kanggo kahanan Ukrainia, banjur ing 25 taun ana saben kasempatan saka kahanan orbital kelakon, kang kita bakal mung siji jawaban - kanggo miwiti ICBMs ing Washington. Iku mung ... bakal padha mabur?

        PS Senadyan kasunyatan sing kita saingan lan mungsuh potensial, Aku pengin sukses Amerika ing Bukak angkasa.
        1. gansales
          gansales 29 Agustus 2022 21:18
          -2
          Quote: piring
          Yen roket Burevestnik Rusia nyata, tegese manungsa pungkasane wis ngalami kemajuan serius ing miniaturisasi sumber daya sing kuat. Iki bisa diluncurake menyang orbit lan didhukung dening laser, bedhil proton lan omong kosong liyane sing padha: SDI dadi cukup nyata bebarengan karo Burevestnik. Sampeyan bisa nuduhake kula sing, kang menehi kritik dening ngarsane saka Burevestnik, sukses wis ngrambah sabenere ing Rusia.

          Apa sampeyan njaluk ing kene? Apa sing wis digayuh wis digayuh lan Rusia ora bakal nuduhake saiki. nglirik

          Quote: piring
          PS Senadyan kasunyatan sing kita saingan lan mungsuh potensial, Aku pengin sukses Amerika ing Bukak angkasa.

          Dadi kepéngin malah marani wong-wong mau ha ha ha .. Banjur sampeyan extort macem-macem macem-macem .. Ana Elon sampeyan, dheweke ora ngetokake pepelatsu, nanging dheweke nglumpukake dhuwit saka saindenging jagad.. Licik !! !
          1. Plate
            Plate 29 Agustus 2022 21:37
            +2
            Kutipan saka gansales
            Dadi pengin lan malah menyang wong ha ha ha.

            Ing Rusia, tanahku, lan sampeyan ora bakal ngusir aku. Mesthi wae, aku bakal seneng lelungan - kanggo ndeleng ing endi kabeh lan kepiye - nanging sampeyan kudu ngirit dhisik. Lan perjalanan apa wae rampung ing omah, kaya sing sampeyan ngerti.
            Kutipan saka gansales
            Banjur sampeyan extort kabeh limo iku

            Kita ora kejawab mikroelektronik ing abad kepungkur: kita isih ora bisa ngresiki kegagalan iki. Sampeyan ngerti, ana rasa wedi yen sawise gagal kaping pindho berturut-turut, Rusia ora bakal bisa ngaku status kekuwatan gedhe sing nemtokake nasibe manungsa.
            Aja ngomong apa-apa bab Musk, nanging wis pluru. Lan sing ora ana wong liya. Dheweke pancen nyetel tenggat wektu sing ora realistis, nanging iki ora negate prestasine ing bidang ilmu roket.
            Kutipan saka gansales
            Apa sampeyan njaluk ing kene? Apa sing wis digayuh wis digayuh lan Rusia ora bakal nuduhake saiki.

            Mugi, mugi. Nanging sampeyan utawa aku ora bisa ngomong. Iku luwih apik kanggo squeal ing gupuh sepisan maneh lan salah saka dadi pancen yakin lan wis salah babagan.
    4. Canecat
      Canecat 29 Agustus 2022 17:30
      +6
      Quote: Irit
      Khusus, contone, kanggo nampa wong ing taun ing Mars

      Sampeyan bisa ngirim pencalonan kanggo penerbangan siji arah, lan kita bakal bangga karo sampeyan ing sofas lan ngirim foto sadurunge diluncurake .... nanging, masalah karo radiasi kosmik durung rampung .... supaya bisa dadi lan sampeyan ora bakal tekan Mars ...
      1. Irit
        Irit 29 Agustus 2022 18:00
        -12
        Canecat - omong kosong iki malah njijiki diwaca! Kabeh intuisi ana ing komentar iki wong bodho wong bodho
        1. Canecat
          Canecat 29 Agustus 2022 18:28
          +6
          Apa aku bisa miwiti bangga karo sampeyan?
          1. Irit
            Irit 29 Agustus 2022 18:50
            -10
            Canecat - ngombe 400 tetes valerian, sampeyan bisa ngombe 401, lan mikir babagan makna sofa tempur sampeyan, urip bakal luwih gampang, meloncholia bakal ilang, dinosaurus sing dicekel tangan bakal ngobong jiwa sampeyan, lan sampeyan bisa mabur kanthi aman menyang Aldeboran , kanggo kewan anyar kanggo kebon binatang Moscow ....
    5. Maz
      Maz 29 Agustus 2022 18:01
      0
      Aja lunga menyang tukang rejeki! Bashirov lan Petrov mlaku bebarengan?
    6. minger
      minger 30 Agustus 2022 02:14
      -2
      Quote: Irit
      Kepiye carane bisa nanggapi babagan iki?


      Lan kita wis mangsuli maneh ing taun 1969 kanthi penerbangan sing padha ing orbit Bulan, lan nindakake luwih murah:



      Kita uga, kaya saiki, ing kapal ana mannequin karo sensor dosimetric:



      Malah ana penyu sing isih urip. ngguyu



      Ana telung setengah penerbangan sing sukses. ngguyu Ternyata luwih akeh ora dibutuhake, amarga, minangka asil, dheweke ninggalake cagak gendera sing larang banget, lan ngluncurake program dhewe kanggo njelajah rembulan kanthi kendaraan otomatis.
      1. minger
        minger 30 Agustus 2022 03:06
        0
        Ing asas, malah dina iki bisa kanggo nindakake flyby saka Bulan nggunakake teknologi modern Russian. Wektu nggawe - telung taun. Biaya peluncuran padha karo $ 500 yuta ing tengah dekade pungkasan.

        Kanggo implementasine, skema rong peluncuran dibutuhake: siji Soyuz-2.1b lan siji Proton-M. Kajaba iku, kendaraan turunan Soyuz-MS (DS) kudu ditingkatake babagan nguatake lapisan pelindung panas ablatif. Lan uga ngowahi sistem dhukungan urip (SOZH) kanggo panggunaan sing luwih suwe. Sampeyan uga kudu ngowahi DM03 tataran ndhuwur - kanggo nginstal kompartemen docking-inhabitable ing.

        Ing asas, rencana kuwi dianggep cukup rinci kanggo nggunakake ing papan pariwisata, lan malah ana pembangunan positif ing prakara iki, nanging jumlah sing dibutuhake, kanggo macem-macem alasan, ora tau diklumpukake.

  2. Hyperion
    Hyperion 29 Agustus 2022 17:19
    -1
    Gagak loro lungguh ora adoh saka spaceport ...
    1. Komentar wis dibusak.
    2. sapi
      sapi 29 Agustus 2022 22:46
      0
      Aku ngawula Uni Soviet!
  3. roh
    roh 29 Agustus 2022 17:19
    +9
    Roket kasebut rumit banget ing skala Saturnus 5. Masalah kanggo skala iki minangka norma. Yen njeblug nalika diluncurake, iki bakal dadi kegagalan! sing bakal nyurung program rembulan kanthi serius, ing kene bakal ati-ati, lan nundha peluncuran amarga ana masalah sing sithik.
    1. Omah 25 Sq. 380
      Omah 25 Sq. 380 29 Agustus 2022 17:28
      +4
      sing bakal nyurung program rembulan kanthi serius

      Wiwitan pisanan program iki dijadwalake kanggo 2017 ....
      1. roh
        roh 29 Agustus 2022 17:41
        -1
        Dadi ing Amerika Serikat uga ana akeh kontraktor "bona fide" sing nyebar menyang kuping NASA, lan minangka asil, amarga siji "bodho" kabeh program munggah, lan amarga skala gedhe, ana Ing kene, ngomong babagan wektu, iki asline driji ing langit. Sing utama yaiku apa sing ditindakake ing logam, lan ora mung ngomong utawa nuduhake gambar sing apik babagan masa depan sing cerah. hi
        1. Omah 25 Sq. 380
          Omah 25 Sq. 380 29 Agustus 2022 17:54
          +3
          Dadi yen saiki ana shift kanggo 5 taun, apa wedi "pergeseran serius ing program lunar"?

          Wis kelakon...
          hi
      2. solar
        solar 29 Agustus 2022 19:04
        -1
        Ing Desember 2017, program kasebut mung muncul, banjur isih ora dijenengi, nampa jeneng Artemis mung ing 2019.
        Ora mungkin sasi sawise katon, peluncuran kasebut direncanakake.
        Program kasebut dipérang dadi rong tahap: Tahap pisanan kalebu kebangkrutan ing Bulan ing taun 2024, uga penerbangan orbit berawak ngubengi Moon Artemis-2, wiwitan pambangunan Gateway stasiun lunar internasional lan kebangkrutan kru. karo wanita pisanan ing Bulan ing misi Artemis-3. Tahap kapindho program kasebut yaiku penerbangan menyang rembulan lan nggawe infrastruktur lunar. Kanggo musim panas 2019, program kasebut ora nampa [sumber ora ditemtokake 815 dina] pendanaan sing tepat. Direncanakake yen penerbangan berawak bakal ditindakake nggunakake kendaraan peluncuran superheavy SLS lan pesawat ruang angkasa Orion.

        Artemis 1 minangka pesawat tanpa awak pisanan ing program Artemis. Dijadwalake tanggal 29 Agustus 2022. Kapsul uncrewed bakal nglampahi 25 dina ing orbit ngubengi Bulan, 60 km adoh, lan bali menyang Bumi.

        Artemis 2 minangka pesawat berawak pisanan. Dijadwal kanggo 2024. Flyby of the Moon ing sadawane lintasan bali gratis, kru 4 astronot.

        Sawise iku, direncanakake kanggo mbangun Gateway Lunar Orbital Platform lan ngluncurake sawetara roket komersial.

        Artemis 3 - pesawat kanthi kebangkrutan ing rembulan. Dijadwal kanggo 2025. Loro astronot bakal ndharat ing kutub kidul rembulan lan manggon ing kono suwene 1 minggu.

        Artemis 4 minangka penerbangan kaping papat saka program Artemis. Dijadwal kanggo 2027[45]. Pangiriman papat astronot menyang stasiun orbit lunar "Gateway".
        1. Omah 25 Sq. 380
          Omah 25 Sq. 380 29 Agustus 2022 19:10
          +3
          Ing Desember 2017, program kasebut mung muncul, banjur isih ora dijenengi, nampa jeneng Artemis mung ing 2019.
          Ora ana sasi sawise katon, peluncuran kasebut direncanakake

          Program kasebut wiwit taun 2004, nalika diputusake kanggo mungkasi penerbangan antar-jemput lan ngembangake program anyar....

          Yen sampeyan duwe rasa welas asih marang NASA utawa AS, aku ora bisa nindakake apa-apa ....
          hi
          1. solar
            solar 29 Agustus 2022 22:54
            0
            diputusake kanggo mungkasi penerbangan anter jemput lan ngembangake program anyar

            apa program Artemis apa karo shuttles? Apa shuttles mabur menyang rembulan?
            Iki minangka program lunar.
            https://ru.wikipedia.org/wiki/Артемида_(космическая_программа)
            Program kasebut wiwitane muncul ing taun 2017, nanging diluncurake ing taun 2019, nalika pendanaan urip maneh lan dadi internasional.
            1. Omah 25 Sq. 380
              Omah 25 Sq. 380 29 Agustus 2022 22:59
              -1
              apa program Artemis apa karo shuttles? Apa shuttles mabur menyang rembulan?
              Iki minangka program lunar.
              https://ru.wikipedia.org/wiki/Артемида_(космическая_программа)
              Program kasebut wiwitane muncul ing taun 2017, nanging diluncurake ing taun 2019, nalika pendanaan urip maneh lan dadi internasional.

              Kowe njaluk apa saka aku?
              hi
    2. Romario_Argo
      Romario_Argo 29 Agustus 2022 17:35
      +1
      Ing tataran kapisan, mesin saka RS-25 shuttles + 2 propelan padhet disposable boosters 25% luwih kuat tinimbang shuttle.
      bobot wiwitan 2608 ton - tong minyak mbebayani lan larang - kanggo $ 1,6 milyar - 80 milyar rubles
      Rumah sakit ing Simferopol lan Krasnogorsk MO biaya 50 milyar rubles saben = 100 milyar rubles.
  4. Boril
    Boril 29 Agustus 2022 17:33
    +5
    Aku nyawang wong Bulgaria kita. forum ing ngendi para pekerja perang informasi sing apik wis bisa nulis ... ngguyu
    Ing ngisor iki sawetara kutipan lucu:

    !969-katsnali ing Lunat, nanging saiki padha ora bisa lan saiki bakal pisah saka Zemyat!
    1961 ndharat ing rembulan, nanging ora bisa pindhah adoh saka Bumi!

    Mbukak masalah! Dheweke ora duwe tujuan kanggo hangar sing cocog kanggo situs sing direkam.
    Masalah wis muncul! Ora ana hangar sing cocog kanggo lokasi syuting.

    Utawa ndhelik ing studio?
    Listrik mati ing studio.

    Ing cendhak, padha guyon, nanging nyatane, ora ana kedadeyan sing ora biasa. SLS minangka struktur sing kompleks banget, kanthi yuta bagean. Biasane ana masalah nalika tes pertama.
    1. minger
      minger 30 Agustus 2022 02:47
      0
      Kutipan: Boril
      SLS minangka struktur sing kompleks banget, kanthi yuta bagean. Biasane ana masalah nalika tes pertama.


      nggih. Nanging apa sampeyan tau mikir yen "struktur sing rumit banget, duwe yuta bagean" pancen ora perlu ing kahanan modern pangembangan eksplorasi ruang angkasa? ngguyu Inggih, kajaba kanggo nggawe cut grandiose lol

      Apa kabeh iki bisa ditindakake kanthi cepet lan gampang nggunakake operator F9 sing padha saka SpaceX?

      Nanging saiki, apa sing duwe, dheweke duwe. lol
      1. Boril
        Boril 30 Agustus 2022 09:40
        -1
        Nanging apa sampeyan tau mikir yen "struktur sing kompleks banget, duwe yuta bagean" pancen ora perlu ing kahanan modern pangembangan eksplorasi ruang angkasa?

        Aku ora nganggep awake dhewe kompeten kanggo netepake apa bener utawa ora, nanging aku yakin 120% manawa spesialis sing nggawe SLS luwih ngerti perkara kasebut tinimbang aku lan sampeyan.
        Inggih, kajaba kanggo nggawe cut grandiose.

        Aku ora bakal ngetung dhuwit wong liya, utamane babagan topik sing aku ora duwe informasi. Nanging aku ngelingi tembung Putin babagan pemotongan lan nyolong sing durung ana sadurunge nalika pambangunan kosmodrom Vostochny ...


        Apa kabeh iki bisa ditindakake kanthi cepet lan gampang nggunakake operator F9 sing padha saka SpaceX?

        Pendekatan bisa uga beda. Saben duwe kaluwihan lan cacat dhewe. Aku mikir pendekatan Amerika kanggo eksplorasi ruang angkasa, sing nyedhiyakake kompetisi antarane perusahaan sing beda-beda, bener banget!
        Nanging saiki, apa sing duwe, dheweke duwe.

        Dheweke uga duwe akeh! AS duwe kepemimpinan ruang absolut ing wektu iki. Saliyane Falcons sing bisa digunakake maneh, Spicex nyiapake Super Heavy. SLS bakal digawa menyang kondisi siji utawa liyane. Blue Origin kerja keras ing kelas abot. Sawetara perusahaan liyane ngembangake proyeke. Kita ndeleng kemajuan sing luar biasa! Kita nyekseni jaman anyar ing astronautika!
        1. minger
          minger 30 Agustus 2022 12:06
          +1
          Kutipan: Boril
          Aku ora nganggep awake dhewe kompeten kanggo netepake apa bener utawa ora, nanging aku yakin 120% manawa spesialis sing nggawe SLS luwih ngerti perkara kasebut tinimbang aku lan sampeyan.


          Ing urusane potong? ngguyu Teknologi modern ora mbutuhake pangembangan wajib roket sing regane luwih saka $ 9 milyar kanggo penerbangan menyang Bulan. Nanging yen sampeyan pengin, sampeyan bisa berkembang. Wis jelas saiki?

          Kutipan: Boril
          Aku ora bakal ngetung dhuwit wong liya, utamane babagan topik sing aku ora duwe informasi. Nanging aku ngelingi tembung Putin babagan pemotongan lan nyolong sing durung ana sadurunge nalika pambangunan kosmodrom Vostochny ...


          Iki minangka dhuwit dibandhingake $ 9 milyar. Nanging sampeyan nambahake yen karo tekane Rogozin menyang Vostochny, kabeh bali maneh, lan para perampok dilebokake ing pakunjaran.

          Kutipan: Boril
          Pendekatan bisa uga beda. Saben duwe kaluwihan lan cacat dhewe. Aku mikir pendekatan Amerika kanggo eksplorasi ruang angkasa, sing nyedhiyakake kompetisi antarane perusahaan sing beda-beda, bener banget!


          Iku ora babagan pendekatan. Iku babagan ekonomi. Apa sampeyan ora mikir sing rada ora praktis nggunakake mesin sing bisa digunakake maneh lan super larang saka pesawat ulang-alik ing Bank Sentral SLS sapisan? ora? ngguyu

          Kutipan: Boril
          Dheweke uga duwe akeh! Amerika Serikat duwe pimpinan ruang absolut ing wayahe ....


          Oh, ya, gendera lan liya-liyane ... Dene kutha-kuthane kebak wong akeh sing dibuwang menyang sisih urip. Pancen wis akeh.

          Kutipan: Boril
          Kita ndeleng kemajuan sing luar biasa! Kita nyekseni jaman anyar ing astronautika!


          Nang endi wae lan sepisan aku wis krungu. lol
          1. Boril
            Boril 30 Agustus 2022 14:38
            -2
            Ing urusane potong?

            Subyek saka kompetensi negara sing relevan. organ.

            Teknologi modern ora mbutuhake pangembangan wajib roket sing regane luwih saka $ 9 milyar kanggo penerbangan menyang Bulan.

            Kuwatir bab dhuwit wong liya? Kok ngono?!

            Iki minangka dhuwit dibandhingake $ 9 milyar.

            Iki minangka penny kanggo negara sing bisa nyithak dhuwit kaya sing dikarepake.

            karo tekane saka Rogozin kanggo Vostochny, kabeh bali maneh, lan perampok dilebokake ing pakunjaran.

            Apa kabeh wis dipenjara? Apa sampeyan entuk bali sing dicolong?

            Apa sampeyan ora mikir sing rada ora praktis nggunakake mesin sing bisa digunakake maneh lan super larang saka pesawat ulang-alik ing SLS Central Bank sapisan?

            Sa adoh aku ngerti, pilihan saka operator nganggo klasik punika jaring safety ing cilik saka Gagal ing pembangunan sing bisa digunakake maneh. Lan panggunaan mesin sing wis digawe sing duwe paramèter sing dibutuhake nyuda biaya. Yen ora salah, iki mesin US paling kuat nganti saiki?

            Oh, ya, gendera lan liya-liyane ... Dene kutha-kuthane kebak wong akeh sing dibuwang menyang sisih urip. Pancen wis akeh.

            Fenomena sing padha ing Federasi Rusia ora ngganggu sampeyan maneh? Miturut cara, ana prabédan ageng antarane miskin ing AS lan Rusia!

            Boril: Kita ndeleng kemajuan sing luar biasa! Kita nyekseni jaman anyar ing astronautika!

            Nang endi wae lan sepisan aku wis krungu.

            Ing siji wektu, prestasi USSR lan SAsch ing nguwasani Cosmos luwih saka sapisan evoked emosi lan admiration! Saiki kompetisi saya tambah akeh, pemain ambisi anyar wis gabung! Kita bakal weruh akeh liyane menarik!
            1. minger
              minger 30 Agustus 2022 19:28
              0
              Kutipan: Boril
              Kuwatir bab dhuwit wong liya? Kok ngono?!


              Gusti Allah mboten sare, ora preduli apa sing nyenengake bocah lol Aku mung ngomong sing bener.

              Kutipan: Boril
              Iki minangka penny kanggo negara sing bisa nyithak dhuwit kaya sing dikarepake.


              Ora bisa maneh. Bisa uga ora cukup kanggo roket sabanjure, banjur bakal dadi luwih elek.

              Kutipan: Boril
              Apa kabeh wis dipenjara? Apa sampeyan entuk bali sing dicolong?


              Mesthi wae. Kabeh padha ketemu lan bali. Kita mbangun tataran pisanan kanggo KRK Soyuz-2. Luwih saka rolas peluncuran ditindakake. Saiki lagi ngrampungake tahap kapindho kanggo pesawat ruang angkasa Angara - peluncuran pertama kanthi satelit penginderaan jarak jauh taun ngarep.

              Kutipan: Boril
              Sa adoh aku ngerti, pilihan saka operator nganggo klasik punika jaring safety ing cilik saka Gagal ing pembangunan sing bisa digunakake maneh.


              "Reusable", utawa luwih, duwe tahap pisanan roket sing bisa digunakake maneh, kanthi gerakan tangan sing sithik, dadi bisa digunakake yen pengin - ora perlu "diasuransiake".

              Kutipan: Boril
              Lan panggunaan mesin sing wis digawe sing duwe paramèter sing dibutuhake nyuda biaya. Yen ora salah, iki mesin US paling kuat nganti saiki?


              Ora, iku ora suda, malah ana munggah ing rega. Inggih, sampeyan bisa ngadili dhewe - padha sacoro prakteke ora owah-owahan ing pesawat anter jemput, lan padha digunakake kaping rolas, lan saiki ing pesawat banget pisanan ... lan ora ana motors iki.

              Kutipan: Boril
              Fenomena sing padha ing Federasi Rusia ora ngganggu sampeyan maneh?


              Ora, aja kuwatir, saiki kita ora duwe. Iku bab 10 taun kepungkur, nanging ora supaya massively.

              Kutipan: Boril
              Miturut cara, ana prabédan ageng antarane miskin ing AS lan Rusia!


              Ana prabédan ageng ing taun XNUMX-an, saiki wis dadi luwih elek
              1. Boril
                Boril 30 Agustus 2022 20:47
                -1
                Aku mung ngomong sing bener.

                Dheweke malah ngapusi saka baris iki! Mung Gusti kang ngandika bebener suci.
                Wis ora bisa. Kanggo roket sabanjuré bisa uga ora cukup, lan bakal dadi luwih elek.

                "ora bisa" utawa "bisa uga ora cukup"..?! Apa sampeyan ngira utawa sampeyan ngerti manawa?
                Mesthi wae. Kabeh padha ketemu lan bali.

                Yagene dheweke tetep golek sing anyar? Apa sampeyan ngerti sapa lan pira sing sampeyan nyolong?
                "Reusable", utawa luwih, duwe tahap pisanan roket sing bisa digunakake maneh, kanthi gerakan tangan sing sithik, dadi bisa digunakake yen pengin - ora perlu "diasuransiake".

                Kanggo njaga kompetisi wiwit berkembang loro konsep. Punika ingkang a. fitur migunani ...
                Ora, iku ora suda, malah ana munggah ing rega. Inggih, sampeyan bisa ngadili dhewe - padha sacoro prakteke ora owah-owahan ing pesawat anter jemput, lan padha digunakake kaping rolas, lan saiki ing pesawat banget pisanan ... lan ora ana motors iki.

                Apa sing luwih larang? Ngembangake mesin sing bisa digunakake anyar utawa nggunakake mesin sing bisa digunakake maneh sing wis dicoba lan dites? Apa sampeyan ngerti apa maneh sing salah? Bisa digunakake maneh dirancang kanggo nahan beban sing bola-bali, dene paramèter puncak diwatesi wektu. Sing, mode operasi "sparing". Nanging yen arep digunakake mung sapisan, sampeyan bisa ngganti mode operasi kanggo "dipeksa".
                Ora, aja kuwatir, saiki kita ora duwe. Iku bab 10 taun kepungkur, nanging ora supaya massively.

                Asring lan kanggo akèh taun aku wis periodik ing loro negara, supaya milih pepadhamu liyane kanggo dongeng.
                Ana prabédan ageng ing taun XNUMX-an, saiki wis dadi luwih elek

                Nanging, sampeyan dadi luwih elek. Luwih elek.
                1. minger
                  minger 30 Agustus 2022 21:58
                  +1
                  Kutipan: Boril
                  Dheweke malah ngapusi saka baris iki! Mung Gusti kang ngandika bebener suci.


                  Bebener iku tansah padha. ngguyu Lan ora masalah sapa sing ngomong. Yen ora, iku palsu.

                  Kutipan: Boril
                  "ora bisa" utawa "bisa uga ora cukup"..?! Apa sampeyan ngira utawa sampeyan ngerti manawa?


                  Miturut aturan basa Rusia, iki minangka asumsi. ngguyu

                  Kutipan: Boril
                  Yagene dheweke tetep golek sing anyar? Apa sampeyan ngerti sapa lan pira sing sampeyan nyolong?


                  Amarga ana audit sing diwiwiti kanthi urutan Rogozin. Ing kerangka audit iki, biaya sing ora ditargetake sadurunge ditemokake. Saiki kanggo taun kaping papat ora ana biaya kasebut.

                  Kutipan: Boril
                  Kanggo njaga kompetisi wiwit berkembang loro konsep. Punika ingkang a. fitur migunani ...


                  Ya, aku ngomong - aku ngombe adonan. Migunani kanggo sing weruh. Apa sampeyan ora jelas?

                  Kutipan: Boril
                  Apa sing luwih larang? Ngembangake mesin sing bisa digunakake anyar utawa nggunakake mesin sing bisa digunakake maneh sing wis dicoba lan dites?


                  Luwih larang kanggo mbukak mesin sing bisa digunakake maneh ing versi siji-wektu.

                  Kutipan: Boril
                  Asring lan kanggo akèh taun aku wis periodik ing loro negara, supaya milih pepadhamu liyane kanggo dongeng.


                  dongeng apa? lol Punika punika:



                  Kita ora duwe persis. lol

                  Kutipan: Boril
                  Nanging, sampeyan dadi luwih elek. Luwih elek.


                  Kanggo ngapusi - ora mbuwang tas. ngguyu Dadi sensitif, gangguan, nanging sampeyan dadi luwih elek. Pira regane listrik? Lan pira regane bensin? Apa bab gas? Lan bakal luwih elek. siyap-siyap. Mangsa Rawuh. lol
                  1. Boril
                    Boril 31 Agustus 2022 09:19
                    -1
                    Aku seneng dongeng, nanging iki wis dadi mie ing kuping ... ngguyu
                    1. minger
                      minger 31 Agustus 2022 10:51
                      0
                      Kutipan: Boril
                      Aku seneng dongeng, nanging iki wis dadi mie ing kuping ... ngguyu


                      Sing. Apa sampeyan wis setuju karo rega listrik, gas lan bensin? lol
                      1. Boril
                        Boril 31 Agustus 2022 11:35
                        0
                        Sing. Apa sampeyan wis setuju karo rega listrik, gas lan bensin?

                        We are space kene. padha rembugan roket, nanging sampeyan hanyut nang endi wae ... ngguyu
                        Oke, aku bakal ngomong iki: Minangka konsumen, aku ora seneng kenaikan rega. Nanging kedadeyan ing saindenging jagad. Rega listrik domestik kita isih paling murah ing EU. Ing wektu sing padha, NEC (Perusahaan Listrik Nasional) kita nyadari penghasilan ekspor rekor.
                        Ana uga kabar apik! Pamrentah ngluncurake program gedhe kanggo nglengkapi omah pribadi nganggo baterei fotosolar. Negara iki cerah, sampeyan bisa nyimpen dhuwit akeh. Liwat pembiayaan negara dadi nguntungake lan bisa diakses. Kita wis duwe luwih saka 20% energi sing diasilake saka sumber sing bisa dianyari, lan insulasi omah lan wilayah umum. Hambatan kasebut terus-terusan nganti pirang-pirang taun.
                        Gas wis dikonsumsi mung 3-4% saka rumah tangga, sanajan ana jaringan pipa ing kabeh kutha kanthi populasi luwih saka 10 ewu. warga. Kita lan perusahaan nggunakake gas sethithik, utamane nggarap listrik, uga ana ing RDF. Ing mangsa cedhak, terminal LNG saka Yunani bakal miwiti operasi.
                        Bensin mundhak regane, nanging iki ora signifikan, amarga jarak transportasi kita ora apik. Aku ora weruh wong dadi diwatesi.
                        Mundhakaken rega sumber daya energi migunani amarga menehi tendhangan kanggo pangembangan lan implementasine teknologi alternatif sing cepet.
                        Kanthi iki, aku mungkasi dialog karo sampeyan, amarga aku ora weruh gunane.
                      2. minger
                        minger 31 Agustus 2022 13:05
                        0
                        Kutipan: Boril
                        We are space kene. padha rembugan roket, nanging sampeyan hanyut nang endi wae ... ngguyu


                        Ana ing ngendi lan sampeyan. lol Apa sampeyan kasengsem ing roket ruang angkasa? Kita duwe akeh. Luwih saka sèket roket ruang angkasa wis diproduksi, luwih saka rolas peluncuran menyang ruang angkasa isih direncanakake ing pungkasan taun iki.

                        Kutipan: Boril
                        Oke, aku bakal ngomong iki: Minangka konsumen, aku ora seneng kenaikan rega. Nanging kedadeyan ing saindenging jagad.


                        Ing Rusia, iki kedadeyan alon-alon, ora stres.

                        Kutipan: Boril
                        Rega listrik domestik kita isih paling murah ing EU.


                        Gampang kanggo mriksa kene peta biaya siji megawatt / jam ing dolar:



                        Apa sampeyan ngomong sampeyan manggon ing Bulgaria? ngguyu

                        Kutipan: Boril
                        Pamrentah ngluncurake program gedhe kanggo nglengkapi omah pribadi nganggo baterei fotosolar. Negara iki cerah, sampeyan bisa nyimpen dhuwit akeh. Liwat pembiayaan negara dadi nguntungake lan bisa diakses. Kita wis duwe luwih saka 20% energi sing diasilake saka sumber sing bisa dianyari, lan insulasi omah lan wilayah umum. Hambatan kasebut terus-terusan nganti pirang-pirang taun.


                        Sampeyan lali babagan degradasi fotosel surya, baterei lan investasi sing rada gedhe kanggo pangopènan lan pembuangan.

                        Kutipan: Boril
                        Kita lan perusahaan nggunakake gas sethithik, utamane nggarap listrik, uga ana ing RDF.


                        Iki ngomong babagan degradasi industri sampeyan. Lan sapisan malah komputer pribadi diprodhuksi.

                        Kutipan: Boril
                        Ing mangsa cedhak, terminal LNG saka Yunani bakal miwiti operasi.


                        Biaya LNG 10 kaping luwih dhuwur tinimbang gas pipa.

                        Kutipan: Boril
                        Bensin mundhak regane, nanging iki ora signifikan, amarga jarak transportasi kita ora apik. Aku ora weruh wong dadi diwatesi.


                        Inggih, leres. Mlaku-mlaku luwih sehat.

                        Kutipan: Boril
                        Mundhakaken rega sumber daya energi migunani amarga menehi tendhangan kanggo pangembangan lan implementasine teknologi alternatif sing cepet.


                        Inggih, sampeyan bisa ngobong kayu. Utawa, apa? Kaya ing abad tengahan - wong urip banjur piye wae. lol Apa kabeh wong Bulgaria dadi alternatif?
  5. IV762
    IV762 29 Agustus 2022 17:53
    -3
    Biaya program lunar Amerika Artemis ("Artemis") nganti 2025 bakal ngluwihi $ 93 milyar, lan penerbangan berawak menyang rembulan ing Amerika Serikat ora bakal ditindakake sadurunge 2026, kepala auditor NASA Paul Martin ngelingake Selasa.
    *
    Iku mesthi ... opo
    Nanging isih, carane kakehan sampeyan bisa mabur menyang rembulan kanggo $ 300 yard saka "beku" **.???.
    * - (https://ria.ru/20220601/stoimost-1792228431.html)
    ** -(https://www.rbc.ru/economics/13/03/2022/622dd6ee9a7947081b63341c)
  6. RUSSIAN_Ksyusha
    RUSSIAN_Ksyusha 29 Agustus 2022 17:55
    -3
    Kanca-kancaku ngirim foto iki sawetara wektu kepungkur. Bulike manggon ing Mines, Wilayah Rostov. Ing kana, padha tiba sawetara obyek loro. Ana sing ujar manawa iki minangka pecahan rudal tempur.
    Sanajan iki ora ana ing papan, nanging ana sing bisa nerangake apa iku?
    1. Volodin
      Volodin 29 Agustus 2022 18:40
      0
      Kutipan: RUSSIAN_Ksyusha
      Kanca-kancaku ngirim foto iki sawetara wektu kepungkur. Bulike manggon ing Mines, Wilayah Rostov. Ing kana, padha tiba sawetara obyek loro. Ana sing ujar manawa iki minangka pecahan rudal tempur.
      Sanajan iki ora ana ing papan, nanging ana sing bisa nerangake apa iku?

      Kanggo tujuan apa sampeyan kasengsem?
      1. Irit
        Irit 29 Agustus 2022 18:54
        -2
        Volodin-Aleksey, rahasia sing gedhe banget nyebabake gosip lan spekulasi massa, kadhangkala luwih gampang kanggo ngandhani wong sing bener, utamane yen obyek kasebut meh tiba ing sirahe wong!
    2. minder
      minder 29 Agustus 2022 20:20
      -2
      Kutipan: RUSSIAN_Ksyusha
      Kanca-kancaku ngirim foto iki sawetara wektu kepungkur. Bulike manggon ing Mines, Wilayah Rostov. Ing kana, padha tiba sawetara obyek loro.

      Apa bulik kancamu uga nggawe watermark ing foto kasebut? Dheweke dudu putri pejabat sing padha, ta?lol
      1. Irit
        Irit 29 Agustus 2022 21:05
        0
        Pengendara, iki minangka lambang salah sawijining kanal ing wilayah Rostov, sing njupuk foto ing lokasi kejatuhan obyek kasebut, mandheg dadi wong bodho!
        1. minder
          minder 29 Agustus 2022 22:06
          +2
          Thrifty, aku bisa uga ngapusi, nanging aku ora nyetel minus kanggo sampeyan utawa wanita Rusia.

          Sampeyan bisa nulis kanthi jujur ​​(tanpa ngrusak kapercayan), kayata: foto muncul ing saluran lokal, lsp.
  7. Charik
    Charik 29 Agustus 2022 18:55
    -2
    wong gila pryuvet (srigala Ya, ngenteni menit)
  8. 16112014nk
    16112014nk 29 Agustus 2022 19:05
    0
    Lan isih ana sing percaya yen scammers iki ana ing rembulan?
  9. jenggot ireng
    jenggot ireng 29 Agustus 2022 20:50
    -1
    ping pira dheweke nandhang susah
  10. agoran
    agoran 29 Agustus 2022 21:04
    -2
    Paus minke lagi panas.
    Manajer gudang banjur istirahat lan menehi gasket sing ala?
    Raket ana sing teyeng, nanging kepiye carane nglukis nganggo belang lintang?
    Apa NASA entek dhuwit?
  11. Sistem Dinamis
    Sistem Dinamis 30 Agustus 2022 07:16
    -2
    Dheweke bakal ujar - Rusia kudu disalahake! sedulur
  12. Alexander Toroshchin
    Alexander Toroshchin 30 Agustus 2022 08:38
    -2
    Iku Amerika dhewe sing diwutahake mrico menyang mesin, padha ngira mesin roket bakal murup lan bakal fly luwih cepet kanggo Mars. Apa ana urip ing Mars, apa ana urip ing Yars, lan ing bumi saka Biden nganti Amerika ora bakal ana urip.
  13. lawas
    lawas 30 Agustus 2022 11:05
    -1
    Apa jenis program primitif iki?! Kanggo negara sing trampled lumahing lunar adoh lan sudhut! ngguyu
    Ya, yen kita mbuwang wektu sejarahe, ing ngendi dheweke ngapusi tanpa isin, mula gerakan kasebut ana ing arah sing bener. Iku worth kang lagi nyimak mung primitiveness umum manungsa, kaya wong India ing pie tengen expanses saka segara ... Nganti ana engine dhasar anyar utawa cara transportasi, iki bodho mouse fuss ing lumahing bumi bakal terus.