Review militèr

"Msta-B": apa ora wektu kanggo pindhah menyang tong sampah sajarah?

239

Ora ketompo carane wong ngomong yen wektu artileri wis entek lan ing mangsa ngarep roket bakal ngatasi masalah, wong-wong iki salah. Lan sistem artileri ing medan perang modern bakal terus duwe peran sing penting.


Ya, ing sawijine wektu katon kabeh, meriam dicopot, panggonane bakal direbut roket lan drone kamikaze. Iku sawise konflik liyane ing Nagorno-Karabakh padha wiwit ngomong kaya, nanging saiki NWO wiwit, lan loro pluru lan ewu conventional dhuwur-mbledhos fragmentasi cangkang lan tambang mabur saka loro-lorone. Kang ngeculake atusan batang.

Lan, aku pengin Wigati - trunks iki banget, banget setengah umur. Umumé, kahanan menarik wis dikembangaké ing donya, nalika akeh tentara bersenjata karo sistem artileri saka abad pungkasan. Sampeyan ora kudu katon adoh kanggo conto, contone, Amérika M109 Paladin, kang ing layanan karo luwih saka 20 negara, makarya ing Ukraina dina, lan ing Amerika Serikat wiwit 1963.


Ya sitik-sitik dimodernisasi kaya kiye, A1, banjur A2, lan A3. Nanging kasunyatane howitzer bakal umur 60 taun ngarep. Lan boten, serves. tembak.

2C3 "Acacia" luwih enom: wiwit 1967 ing layanan. 2S1 "Carnation" - wiwit 1971. Mung howitzer ajaib Jerman PzH 2000 sing katon; wis ana ing Bundeswehr wiwit taun 1998.


Nanging iki kabeh bedhil self-propelled. Topik kapisah. Lan uga ana sing ditarik. Lan kabeh iku menarik banget karo wong-wong mau, banget, amarga yen kita njupuk Angkatan Bersenjata Ukraina paling messily diatur, ngendi tentara meriem diawasi miturut prinsip "Sapa sing bakal menehi apa", banjur jejere M777 Amérika relatif lawas (wiwit 2005 ing. layanan karo NATO) ana Soviet "Msta-B" (wiwit 1987) lan FH70 Eropah (wiwit 1978), kang misale jek basa ora nguripake metu kanggo disebut lawas. Ya, paling ora amarga ing akeh tentara ing donya, D-20 lan D-30 digawe Soviet lan kanca-kanca Inggris, Prancis, Jerman liyane gampang ngladeni.

Lan ora gelem, nanging pitakonan muncul apa wektune ngirim fosil kasebut, ing arti bedhil ditarik, menyang kethokan?

Kanggo nindakake iki, sampeyan mung kudu kasebut kanthi teliti, katon ing bedhil ditarik lan ngevaluasi kekiyatan lan kelemahane.


We katon.

Kakuwatan:
1. Rega. Ing comparison karo bedhil poto-propelled, iku mung bisnis praktis free.
2. Mobilitas. Ora mung ditarik kanthi kecepatan sing apik, bisa diturunake kanthi parasut utawa helikopter ing ngendi wae. Sampeyan ora bisa mbayangno luwih apik kanggo konflik lokal. Bener, dalan bali bisa uga ora nyenengake.
3. Kanggo pitungan, iku Luwih luwih penake kanggo bisa saka ing kompartemen gelut gassed saka ACS.

Kerugian.
1. Senapan ditarik mung hadiah lan pakan kanggo sistem counter-baterei. Kakehan wektu digunakake kanggo nyebarake lan ambruk (sing terakhir iku fatal). Lan kerugian iki bisa ngluwihi kabeh kaluwihan.
2. Pitungan sing ora dilindhungi kanthi lengkap ing kasus penindasan kanthi cara apa wae.

Nanging, pendekatan kasebut uga penting ing kene. Kita nylametake nyawa petungan - kita sijine ing wheelhouse wojo. Ora - hello, mbukak udara. Miturut cara, Jerman ora duwe artileri sing ditarik ing Bundeswehr. Mung bedhil self-propelled.

Umumé, kanggo kumpulan lokal kaya Karabakh lan Donbass, utamane babagan perang posisional, bedhil sing ditarik pancen pas. Sampeyan mbokmenawa ora bisa mbayangno luwih, mirah lan nyenengake, lan ngijini sampeyan kanggo inflict jumlah tartamtu saka karusakan ing mungsuh. Yen ora ana radar baterei counter - mung apik.

Nanging yen ana konflik serius, nalika pasukan serius melu, bedhil sing ditarik ora bakal tahan suwe. Dheweke bakal ngetung, bakal ngarahake, lan nalika petungan bakal mateni bedhil lan howitzer sawise serangan artileri, mesthine bakal mabur. Untunge, dewa perang saiki duwe mungsuh luwih saka cukup: pesawat serangan, helikopter, artileri, MLRS, lan liya-liyane.

"Ngetung lan numpes" - wong lanang ing KUNG kanthi peralatan sing cocog ngaku prinsip iki kanthi yakin. Yen ora, ing ngendi kaunggulan tentara Ukrainia ing barel artileri nem sasi? Iku logis sing ana - kanggo mbucal sawise serangan retaliatory.


China, kang uga mangerténi ing nglengkapi tentara, kanthi cepet nransfer artileri kanggo wheel drive. Ya, lan Amerika menehi M777 kanggo Ukrainians kanggo alesan, padha wis hustling kanggo luwih saka setahun bab sing bakal nyedhiyani kontingen Eropah karo howitzers wheeled.

Kayane ora lungguh karo tangan sing dilipat, "Malva" lan "Koalisi-SV-KSh" wis kerja wiwit taun 80-an ing abad pungkasan, nanging banjur USSR mrentah supaya urip suwe, mula Rusia ora bakal maju. kanggo perang karo sapa, banjur ora ana dhuwit. Pungkasane, kaya biasane, kita terus. Lan - historis, wiwit nyoba kanggo nyelehake bedhil ing platform rodha poto-propelled (miturut Comrade Shirokorad, lan sampeyan ora bisa pracaya marang) ing negara kita bali ing 30s. Nanging banjur truk ora cukup kuwat, bisa tahan mundur, lan Fords domestik kita ora nyenengi kemampuan lintas negara.

Saiki iku prakara temen beda. Ana akeh teknik sing mripat mbukak amba. Instal, test, adopsi. Sijine pitungan kanggo sembarang jenis waja, paling bulletproof lan anti-fragmentasi (migunani nalika mungsuh nyoba kanggo nyuda bedhil). Kajaba iku, sasis roda luwih murah tinimbang sing dilacak lan bakal duwe sumber daya luwih akeh.

Ing slogan kasebut, dheweke kerja ing China, sajrone 10 taun kepungkur, dheweke nerbitake sawetara senjata sing bisa digerakake dhewe kanggo kompetisi lan ngrampungake topik kasebut kanthi lengkap.

"Msta-B": apa ora wektu kanggo pindhah menyang tong sampah sajarah?

Lan ing Eropah, kabeh "Dans", "Archers", "Caesars" lan "Bogdans" uga barel ing gembong. Bisa ngandika sing awal path senjata anyar.

Obahe ulat dadi kekhususan. Ya, sasis sing dilacak nduweni kemampuan lintas negara luwih akeh tinimbang sing nganggo roda. Nanging luwih alon lan luwih larang. Kajaba iku, aja lali yen sasis sing dilacak nduweni wektu sing ora nyenengake - sumber daya. Iku mokal kanggo endlessly drive bedhil poto-propelled ing trek, iki ora mimpin kanggo apa-apa apik. Dadi, kaya ing kasus tank - hello platform sepur lan trawl karo traktor. Yaiku, kerumitan infrastruktur lan logistik.


Sasis roda ing babagan iki luwih demokratis. Iku worth ngelingi sing conto karo uncalan ing Pristina, nalika "Nonas" padha ngumpul ing saindhenging distrik kanggo paling sawetara support. Lan padha entuk enem. Nanging mung "Nonas" bisa pindhah ing kacepetan sing padha karo armored personel operator paratroopers. Ing babagan iki, kita duwe lag tartamtu.

Lan plus siji liyane: sasis rodha karo suspensi prayoga nyedhiyani regime luwih lembut kanggo bagean swinging saka bedhil sembarang. Sasis uler kanthi getaran cepet-cepet ngeculake sistem bedhil, sing ngaruh mengaruhi akurasi shooting ing mangsa ngarep.

A little bab komponèn liya saka gegaman sembarang. Babagan amunisi lan jarak sing bisa mabur.

Kanggo wektu sing cukup suwe, wiwit pertengahan 30-an, jarak tembak bedhil lan howitzer kanthi kaliber 105 mm nganti 155 mm antara 10 nganti 25 km. Dina iki, ing asas, tembak normal karo projectile fragmentasi dhuwur-mbledhos conventional bab padha. Jarak relatif aman, lan nimbulaké masalah dipatèni tartamtu. Umumé, sing luwih adoh laras bedhil saka baris ngarep, sing luwih aman, minangka laku nuduhake. Kabeh liyane gumantung ing skill pitungan.

Nanging, ing pungkasan abad kaping 20, batang wiwit dawa. Iku bakal katon, ngendi bedhil ditarik? Lan iki bab.

Ayo njupuk sing wis kasebut PzH 2000. Barrel dawa - 52 kaliber. Nanging iki ora watesan, bedhil poto-propelled Amérika XM1299 duwe dawa laras 58 kaliber. Jerman saiki nggarap laras kaliber 60.


Tambah ing dawa tong minyak mimpin kanggo Tambah ing kadohan tembak. Dawane tong minyak ditambahake daya pangisian daya saka segi volume lan kualitas bubuk mesiu - lan ing kene ana cangkang sing wiwit mabur 30 km. Ya, ditambah proyektil roket aktif (ARS), jarak penerbangan sing saiki kira-kira 70 km, lan sesuk bisa dadi 100 km. Nanging ARS umume minangka hibrida, kaya salib antarane proyektil lan roket. Nanging jarak kasebut dikalahake dening cangkang biasa, sing mung nggumunake.

Dadi wong Italia nembakake proyektil khusus "Volcano" saka bedhil angkatan laut OTO Melara 127 mm kanthi laras kaliber 64 ing jarak 120 km. Ya, bedhil angkatan laut rada beda, amarga saiki wis modis. Rusia lagi nggarap proyèk kanggo mbangun DVAB, amunisi artileri sing dipandu kanthi presisi dawa sing diarani jarak 170 km. Ing Korea Selatan, dheweke nggawe proyektil rudal jelajah sing bisa mabur nganti 500 km! Amerika padha nggarap proyek Strategic Long Range Cannon (SLRC), sing mesthine duwe jarak penerbangan kira-kira 1500 km, nanging ing taun kepungkur dheweke mutusake ora bakal digawa lan mateni karya kasebut.

Nanging, kabeh projectiles dhuwur-tliti lan ultra-long-range iki ora worth iku ing syarat-syarat dhuwit, utawa luwih, padha biaya kathah. Ya, proyektil kasebut kanthi yakin bisa nggayuh target kanthi jarak sing adoh saka tembakan pisanan utawa kaloro. Nanging bisa uga katon yen biaya target sing rusak ora bisa dibandhingake karo biaya amunisi.

Mulane, amunisi sing ekstrem lan larang banget, lan malah "pinter", nanging ing konflik ing abad kaping 21, pihak-pihak luwih seneng ngetung karo cangkang fragmentasi dhuwur-mbledhos konvensional.


Iku luwih murah. Kajaba iku, ora mbutuhake sistem kontrol otomatis, spesialis sing dilatih, sistem panuntun, satelit, lan liya-liyane. Ora mbutuhake otomatisasi. Padha lawas jenis shooting ing kothak. Cukup tanduran ing cahya putih, kaya sen, saka kadohan prayoga. Akurasi… Ya, ana kekurangan ing kahanan apa wae.

Otomasi umume pancen aneh ... Asale wis suwe banget, sistem kontrol tembak lan kalkulator mekanik muncul ing kapal sanajan sadurunge Perang Dunia I, nanging ing daratan evolusi kasebut tetep ana. Lan wiwit nang endi wae ing suwidakan, nalika muncul komputer pisanan sing ora ukuran garage. Amerika diadaptasi "superkomputer" M18 FADAC, sing bisa dipindhah ing truk, kanggo kru artileri. Miturut cara, iku komputer militèr pisanan rampung ing transistor!


Tekane sistem pangolahan data anyar ngidini artileri nindakake perkara sing paling penting: ngolah data kanthi cepet babagan ngendi kanggo njupuk lan njupuk kanthi cepet. Sistem self-propelled uga bisa cepet muter adoh saka panggonan impact, supaya ora tiba ing serangan retaliatory mungsuh.

Lompatan nyata sing takon babagan masa depan sistem sing ditarik dumadi ing wiwitan taun 80-an lan 90-an abad pungkasan, nalika kompleks pangolahan informasi wiwit katon ing kabeh tentara ing donya sing bisa mbayar.

Kanthi katon ing ajang sistem kayata 2S19, M109A6, PzH 2000, K9 lan sistem rodok kurang dikenal, wiwit jaman anyar. Malah Acacias sing terus terang. Yen padha digawa munggah sethitik kanggo tingkat donya lan dilengkapi karo drone pengintaian lan reconnaissance lan geni Komplek, 2SM3M2 uga bisa cepet banget ing target dituduhake dening drone.

Cepet banget - kurang saka menit. Wektu sing dibutuhake kanggo mbukak howitzer lan njupuk tembakan. RCH 155 Jerman (roda) bisa mbukak geni 20 detik sawise tekan garis tembak. M109M3 Amerika, nalika nggunakake sistem sebutan target satelit, mbukak geni sawise 30 detik. Pitakonan yaiku kacepetan ijol-ijolan data liwat saluran satelit.

Lan kita entuk gambar saka impact artileri, adhedhasar kasunyatan sing kabeh wis rampung cepet banget. Senjata mandhiri kanthi rodha maju kanthi kacepetan dhuwur menyang area serangan. Nalika tekan, sistem pangolahan data wis nyiapake kabeh petungan sing dibutuhake lan data mung kudu diatur gumantung saka cedhak karo titik wiwitan pitungan mobil bakal ngadeg. Kabeh data dimuat menyang unit ACS, bedhil dimuat lan murub. Sawisé iku, mobil kaya cepet ninggalake posisi, ninggalake wong saka radar counter-baterei helplessly sumpah ing layar.


Apa sampeyan ndeleng howitzer sing ditarik ing kene? Lan aku ora weruh. Ya, kacepetan bedhil sing ditarik ora kurang saka bedhil sing nganggo roda, nanging butuh wektu luwih akeh kanggo nyebar lan ambruk. Kajaba iku, cenderung nambah dawa tong minyak kasebut ing ndhuwur. Alas, ana masalah kanggo bedhil ditarik. Luwih dawa batang, luwih gedhe kemungkinan masalah nalika nyopir ing dalan tanpa permukaan aspal sing sampurna.

Kajaba iku, masa depan artileri, bisa uga ana ing sistem remot kontrol. Saenipun, yen bedhil poto-propelled bisa pindhah menyang baris dhewe, arahake tong minyak ing arah tengen, mbukak bedhil karo loader otomatis lan geni. Ing asas - ora ana sing rumit banget saiki, ta? Pangembangan janji kita "Koalisi-SV", ing prinsip, asline dikembangake kanthi katrampilan kasebut, kenapa wong liya ora bisa ngurus? Rocketeers wis nguwasani kabeh, ora ana sing anyar.

Ora kaya tank lan kendaraan tempur infanteri, bedhil sing digerakake dhewe ora kudu cepet nanggapi owah-owahan ing kahanan taktis ing medan perang. Dheweke ora katon ing kono, tumindak saka jarak sing meh aman. Pakaryan ditindakake dening saben wong sing bisa. Amerika nggawe mortir robot adhedhasar Humvee, Inggris ngembangake howitzer 105 mm ing sasis cahya sing bakal perang tanpa kru.

Ana gandum rasional ing iki. Lan yen sampeyan ndeleng posisi artileri ing mburi garis ngarep, banjur ana owah-owahan generasi. Mesthi, tentara drone ing udhara lan tank lan bedhil self-propelled sing dikontrol dening komputer ora saiki. Ora malah sesuk. Nganti saiki, komando akeh tentara, lan utamane Rusia, kudu njawab pitakonan kanggo awake dhewe: pira umure artileri sing ditarik lan duwe papan ing tentara ing mangsa ngarep?


Tentara modern pancen nglirwakake sistem artileri kasebut, ngganti nganggo roda lan dilacak. Luwih mobile, luwih aman, lan sing paling penting - bisa nglindhungi kru / kru kanthi mobilitas lan waja.

Msta-B, mesthi, iku gegaman apik, nanging yen sijine ing sasis rodha, iku mung bakal entuk manfaat saka iki. Umumé, kanthi kendaraan roda ing tentara, kita banget. Luwih tepate, ora. Kangge, wheelbase punika maneuver ing kacepetan dhuwur lan gained wektu. Akeh wektu menang.

Nganti saiki, tentara Rusia mung duwe Nona, gaman menarik, nanging terus terang rodok olo ing daya kanggo 152-mm lan 155-mm howitzers. Kapabilitas seluler sing isih ana ditugasake menyang Msta-B kanthi kabeh akibat sing bakal ditindakake.


Lan yen drone teka lan nyelehake sawetara bom fragmentasi sing mbledhos dhuwur?

Yen kita ngomong bab tentara Highly efisien lan Highly mobile saka mangsa, miturut akeh ahli, iku mokal tanpa artileri ing platform rodha bisa obah ing kacepetan dhuwur.

Lan robotisasi, ayo ngomong, bonus apik ing mangsa ngarep. Komputer sing nylametake nyawa personel apik banget.

Nanging tenan, looking ing apa tentara ing donya sing gegaman lan rearming karo, kang bisa uga kudu menehi hasil karo, iku worth mikir kanggo pindhah adoh saka idea rampung outdated artileri ditarik ing sih saka artileri rodha.
Pengarang:
239 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. akurat
    akurat 1 September 2022 04:37
    + 59
    Yen sampeyan maca meh kabeh mratelakake panemume sadurunge dhewe babagan peran tentara meriem ditarik ing konflik mangsa, mratelakake panemume ana unambiguous, abad sawijining wis rampung liwati. Sabenere amarga kasunyatan sing bakal langsung nutupi karo geni counter-baterei.
    Inggih, ing kene kita ndeleng musuhan nyata, ing ngendi mungsuh padha tabrakan, paling ora, tentara Rusia ora duwe kaunggulan kualitatif ing artileri. Lan apa sing kita deleng? Ya, loro-lorone nggunakake tentara meriem sing ditarik nganti dhuwur, lan mungsuh kita cukup sukses murub ing Donetsk sing wis suwe lan tanduran tenaga nuklir saka bedhil kasebut, lan ora ana geni kontra-baterei sing ngganggu iki.
    Pramila, praktik nuduhake yen permusuhan tetep paling sethithik sawetara wektu sing penting lan mbutuhake sumber daya sing akeh, mula sistem sing luwih murah digunakake amarga bedhil self-propelled mung mungkasi.
    1. Alex2048
      Alex2048 1 September 2022 05:47
      +5
      Inggih, ing kene kita ndeleng musuhan nyata, ing ngendi mungsuh padha tabrakan, paling ora, tentara Rusia ora duwe kaunggulan kualitatif ing artileri.

      Apa yen ana kauntungan kualitas? Yaiku, Federasi Rusia, umpamane, bakal nggunakake batang luwih sithik saben kilometer konvensional ing ngarep, nanging kabeh mau bakal ana ing sasis sing digerakake dhewe (mbok menawa roda utawa dilacak, ora masalah) ing baterei kontra. perang, sing bakal nggiling sapa, lan mulane menang?
      1. Sipil
        Sipil 1 September 2022 07:13
        +8
        Mesthi, tentara drone ing udhara lan tank lan bedhil self-propelled sing dikontrol dening komputer ora saiki.

        Apa tegese "ora dina iki"? Dear penulis, iki wis dina iki. Kabeh ing ndhuwur wis ana ing kasunyatan lan dites ing tentara modern. Wis ana jenuh. Lan bedhil ditarik bakal digunakake kanggo dangu, kayata bedhil Mosin saka model 1891/1930. Kanggo alasan sing padha.
        1. Bobik012
          Bobik012 1 September 2022 07:38
          + 27
          Lomba tombak lan tameng. Ing mangsa ngarep banget, radar kontra-baterei bakal sinau kanggo nyegah perang elektronik. Various ZPUs bakal bali menyang layanan, radar bakal ditempelake menyang wong-wong mau lan copters bakal dikubur (Shilkas wis ndarbeni urip kapindho ing Donbass. Lan ZUShka karo locator wis ditampilake). Artileri laras wis dikubur kaping pirang-pirang. Lan iku metu ana! "Amben kembang" Soviet dianggo kanthi bang. (Ora kabeh wong bodho ing Staff umum. Ing taun anyar, carane akeh bedhil poto-propelled uga pantes wis modern). Sapa sing ngerti apa sing nunggu bedhil sing ditarik sesuk?
          Lan cathetan kanggo penulis. Kendaraan roda ora luwih lancar tinimbang kendaraan sing dilacak. Mung ngelawan. Lan patensi luwih elek. Sasis multi-rodhané, sing kira-kira karakteristik trek, ora akeh lan luwih murah. Mriem ing sasis mobil diciptakake ing jaman prasejarah lan ora nate mbuktekake dhewe. Dadi kabeh Denmark lan Caesars sing gabung karo dheweke mung kambuh saka penyakit kronis lawas sing bakal digawa metu saka kakebalan saka pengalaman pertempuran. Wis suwe ora gelut, mula padha crawled metu. Iku bakal liwat.
          1. Proctologist
            Proctologist 1 September 2022 11:25
            + 14
            sanajan kita percaya yen radar bakal sinau kanggo nyegah perang elektronik (sing ora bisa ditemokake saiki), mula ana cara liya kanggo nemokake sumber geni, kalebu akustik lan optik multi-saluran - yaiku, pasif. Kompetisi "tameng lan pedhang" sing biasa, ora ana cara ajaib kanggo ngilangi geni batre counter bebarengan.
          2. Alexey R.A.
            Alexey R.A. 1 September 2022 13:45
            +7
            Kutipan saka Bobik012
            Lan cathetan kanggo penulis. Kendaraan roda ora luwih lancar tinimbang kendaraan sing dilacak. Mung ngelawan. Lan patensi luwih elek. Sasis multi-rodhané, sing kira-kira karakteristik trek, ora akeh lan luwih murah. Mriem ing sasis mobil diciptakake ing jaman prasejarah lan ora nate mbuktekake dhewe. Dadi kabeh Denmark lan Caesars sing gabung karo dheweke mung kambuh saka penyakit kronis lawas sing bakal digawa metu saka kakebalan saka pengalaman pertempuran. Wis suwe ora gelut, mula padha crawled metu. Iku bakal liwat.

            Ora bakal liwat. Ora cukup dhuwit kanggo ngganti kabeh artileri sing ditarik kanthi nyata. Sing mung kambuh penyakit kronis lawas.
            Artileri sing ditarik mesthine bakal mati ing taun 90-an. Nanging Perang Dingin wis rampung, ancaman nyata saka perang gedhe lan anggaran militer sing mundhak ilang - lan prajurit tentara kudu ngegungake sikile ing sandhangane. Kajaba iku, kabeh perang kakuwasan diowahi menyang format "putih bwana pitik zusuls", kang uga ora kontribusi kanggo kemajuan artileri perang gedhe.
            Akibaté, tentara kakuwasan ditinggal nganggo bedhil sing ditarik lan ora bisa dingerteni kanggo politisi alasan kanggo panggantos lengkap karo bedhil poto-propelled lengkap. Mangkono, bedhil poto-propelled rodha muncul minangka upaya, ing framework saka budget suda, kanggo ngatasi masalah utama artileri ditarik - dangu kanggo lempitan lan deploying baterei.
            Kajaba iku, saliyane bedhil sing ditarik, ana uga bedhil laras pendek lawas, sing uga kudu diganti.
            1. Proctologist
              Proctologist 1 September 2022 20:53
              +4
              Mobilitas misale jek dadi kauntungan sing kuat saka artileri sing ditarik. 777 sing padha sengaja digawe luwih entheng sajrone pembangunan kanggo njamin mobilitas udara. Traktor bisa diganti ing dalan kanggo truk apa wae, kalebu piala utawa sipil. Ing pertahanan, ing benteng, luwih gampang nyelehake bedhil sing ditarik - aku ora ngerti kepiye relevan ing abad kaping XNUMX.
              1. Alexey R.A.
                Alexey R.A. 2 September 2022 10:01
                +6
                Kutipan: Proctologist
                777 sing padha sengaja digawe luwih entheng sajrone pembangunan kanggo njamin mobilitas udara.

                Lan nampa 4,2 ton. Lan karo laras "cekak" 39-kaliber. Dene ing artileri wiwit taun 80-an ana transisi menyang laras dawa kaliber 47-52.
                "Telung sumbu" digawe kanggo perang sing beda-beda: nalika sampeyan bisa nglengkapi pangkalan meriem sauntara, kanthi tenang nggawa platoon tembak menyang helikopter, njupuk seminggu saka posisi sing padha - lan uga ngirim bedhil menyang pangkalan sabanjure. hawa kanthi impunitas.
                Kutipan: Proctologist
                Ing pertahanan, ing benteng, luwih gampang nyelehake bedhil sing ditarik - aku ora ngerti kepiye relevan ing abad kaping XNUMX.

                Sampeyan bisa takon wong Armenia babagan suwene bedhil urip ing pertahanan ing posisi tembak konstan ing abad XNUMX. nglirik
              2. Gritsa
                Gritsa 2 September 2022 14:46
                -1
                Kutipan: Proctologist
                777 sing padha sengaja digawe luwih entheng sajrone pembangunan kanggo njamin mobilitas udara.

                Ing wektu sing padha, ndeleng rodha anak-anake, mung melas. uga, iku ora bakal tahan gerakan dawa ing dalan kita. Sawise kabeh, transporter utama dheweke yaiku Chinook. Kajaba iku, kanggo ngenthengake bedhil iki, akeh bagean digawe saka titanium. Lan saiki Angkatan Bersenjata Ukraina duwe masalah karo ndandani - mokal kanggo masak titanium ing lapangan.
                1. PukanPain
                  PukanPain 2 September 2022 16:12
                  +1
                  Titanium uga bisa diseduh ing lapangan yen ana elektroda tungsten (kawat) lan argon, ing nitrogen paling awon.
                  1. GcleanD
                    GcleanD 2 September 2022 23:21
                    +1
                    dadi titikane
                    ...yen ana...
                    Aku sawetara wong pengin cepet-cepet liwat lapangan karo mesin welding lan kabeh sing perlu nglirik
                    1. PukanPain
                      PukanPain 4 September 2022 16:23
                      0
                      Ya, perang saiki ora kedadeyan ing Afrika. Lan ing saben kutha tansah ana layanan mobil ngendi sampeyan bisa njaluk kabeh sing perlu.
                2. rtutaloe
                  rtutaloe 3 September 2022 08:51
                  +2
                  Aku njamin sampeyan, bombardment saben dina saka pasukan sekutu ing Makiivka karo telung sumbu nuduhake yen gembong bisa tahan kabeh.
              3. stankow
                stankow 2 September 2022 20:20
                -1
                Inggih, carane cocog - ing ngarepe mripatmu, artileri ditarik ing pertahanan. Lan apa sing kedadeyan karo serangan Angkatan Bersenjata Ukraina ing Kherson?
          3. kuku
            kuku 1 September 2022 19:48
            0
            Kutipan saka Bobik012
            Lan cathetan kanggo penulis. Kendaraan roda ora luwih lancar tinimbang kendaraan sing dilacak. Mung ngelawan. Lan patensi luwih elek. Sasis multi-rodhané, sing kira-kira karakteristik trek, ora akeh lan luwih murah. Mriem ing sasis mobil diciptakake ing jaman prasejarah lan ora nate mbuktekake dhewe.

            tentara meriem ditarik dening truk rodha padha lan alangan karo Trailer abot tansah nduweni kemampuan salib-negara Samsaya Awon saka kendaraan siji.
            Kekurangan stabilitas diobati kanthi pallet sing diturunake kanthi hidrolik. Lan kanggo ngangkat palet iki lan miwiti obah akeh luwih cepet saka kanggo "ngumpulake" gun disebarake.
            1. stankow
              stankow 2 September 2022 20:33
              -1
              kuku Ora babar pisan. Piranti sing ditarik duwe komponen sing luwih sithik kanggo ngedhunake, nguripake, ngedhunake, mbukak kunci, nutup, ngunci, sarung, mriksa sadurunge obah. Ora ana aksesoris liyane saka bedhil self-propelled sing kudu dikumpulake lan dimuat, aja ninggalake bannik, masket, shovel, linggis, bannik, tonggak sejarah, kabel, amunisi, pipa lan sekring! Ing wektu sing padha, luwih akeh tangan sing bisa digunakake, nganti 8 pasangan plus sopir, lan bedhil sing digerakake dhewe duwe kru mung telung kanca sing lucu ...
            2. insafufa
              insafufa 5 September 2022 09:10
              +1
              Aku ora setuju sing lempitan gun disebaraké akeh luwih cepet saka penyebaran prajurit, kabeh masalah kanggo masang menyang truk, sampeyan kudu driver apik. Minangka kanggo Msta B lan D 20, iku carane mbukak lan lempitan ing latihan, kang ora bisa ngandika bab D-30, ing nalisir, iku masalah ing lempitan amarga saka totoan sing kudu mimpin menyang lemah. ing saben ndhukung. ing kahanan perang nyata, padha ora clogged, supaya tingkat geni irungnya lan mulane padha njupuk karo ari supaya D-30 ora matèni sampeyan nalika mlumpat kaya kodhok ing daya lengkap.
          4. futurohunter
            futurohunter 10 September 2022 15:32
            0
            Bobik012
            Soko lapangan tegese perang elektronik ora katon, sanajan padha "diciptakan" luwih saka 50 taun kepungkur. Perang antarane radar lan perang elektronik maneh dadi taktik. Radar uga ditingkatake bebarengan karo perang elektronik. ZPU lan ZU bakal sinau kanggo ngatasi drone - drone bakal pindhah menyang papan sing dhuwur, mabur kanthi kecepatan dhuwur, lsp. Drone Kamikaze bakal katon, sing dipandu dening radiasi radar ZPU sampeyan. Iku kaya perjuangan pancet antarane waja lan projectile.
            Senjata mandhiri kanthi rodha duwe kaluwihan lan ora menyang ngendi wae. Yen ana dalan sing apik lan lapangan sing garing (lan uga ora bakal menyang ngendi wae), artileri roda bakal duwe kaluwihan babagan mobilitas lan sumber daya gear. Ora ana gunane yen tank isih diangkut menyang medan perang, lan nganggo kendaraan RODA! Nalika nabrak tambang, uler kasebut ngrusak trek lan mbuwang wektu kanggo ndandani, lan kendaraan roda-roda bisa luwih maju (aja njupuk tembungku, aku mung nganggep kasus karusakan ing undercarriage. , ora kabeh kendaraan). Aku ora argue sing lendhut lan slush ora kanggo wheelers. Nanging, kelas peralatan apa wae duwe kaluwihan lan kekurangan, lan papan ing medan perang yaiku kanggo artileri sing ditarik, lan kanggo bedhil sing nganggo roda lan bedhil sing dilacak.
        2. Ryaruav
          Ryaruav 1 September 2022 11:08
          +1
          sipil, nuwun model carbine 1944 saka sistem Mosin
        3. kript471gmail.com
          kript471gmail.com 2 September 2022 10:03
          +1
          Ora saiki, tegese ora saiki, amarga sadurunge nggunakake drone lan kemajuan liyane, kaya sadurunge rembulan.
      2. wulan 702
        wulan 702 1 September 2022 07:34
        +8
        Lan kenapa ora nggawe UAV minangka basis ing pertempuran kontra-baterei? Seni kanggo apa? Kanggo numpes posisi sing dikuwasani kanthi apik lan konsentrasi massa mungsuh, UAV ora bisa ngatasi tugas kasebut amarga kelemahane warheads lan jumlah amunisi sing kurang, TAPI! UAV sampurna kanggo nglawan artileri! Warhead iki bakal rampung numpes loro pitungan saka bedhil mbukak lan bedhil self-propelled waja banget (lan tank bakal lara), lan nomer cilik amunisi cukup kanggo nomer cilik target (puluhan Unit saben waras. bagean saka database). Ya, sampeyan bisa nutupi nimbali udhara lan baterei perang elektronik, nanging iki dramatically bakal mundhakaken rega nggunakake artileri, lan masalah sejatine sifate technical ing ngleksanakake dina iki dhuwur banget. Dadi dadi metu sing militèr overslept aspek iki, karakteristik kinerja UAVs cukup ngidini kanggo ing sacedhake langsung saka tentara meriem mungsuh malah ing wektu penyebaran prajurit, lan ora miwiti oposisi sawise nembak pisanan, kaya ing KBS klasik . Pitakonan, kaya biasane, ing karakter massa.
        1. Alexey R.A.
          Alexey R.A. 1 September 2022 15:13
          0
          Kutipan: max 702
          Ya, sampeyan bisa nutupi nimbali udhara lan baterei perang elektronik, nanging iki dramatically bakal mundhakaken rega nggunakake artileri, lan masalah sejatine sifate technical ing ngleksanakake dina iki dhuwur banget.

          Munggah, nanging ora kritis. Amarga beban utama bakal dijupuk dening pertahanan udara lan pasukan perang elektronik, nutupi wilayah sing ora mung baterei, nanging uga unit liyane. Lan pertahanan udara objektif baterei mung kudu ngrampungake apa sing bocor ing kabeh garis.
          1. wulan 702
            wulan 702 1 September 2022 18:41
            +3
            Inggih, ayo njupuk kahanan saiki, apa pihak Ukrainia bisa ngatur pertahanan udara sing efektif lan tutup perang elektronik saka UAV? Mesthi ora ! Yen bisa, mula kita ora bakal duwe penerbangan tentara maneh utawa ngontrol 20% wilayah kasebut. Mulane, kamungkinan kanggo ngatur proses iki mbok menawa bisa karo kita, China, lan liyane saka blok NATO bakal rake apa kita weruh ing Nagorno-Karabakh .. Mulane, konsep cukup sregep, masalah gadhah UAV karo kita. ..
        2. Alexander Razin
          Alexander Razin 2 September 2022 20:34
          0
          Amarga UAV gedhe tiba kanthi cepet, lan sing cilik nggawa sethithik.
          Iku angel ngrusak posisi artileri kanthi granat anti-personil
          1. wulan 702
            wulan 702 4 September 2022 09:06
            0
            Quote: Alexander Razin
            Iku angel ngrusak posisi artileri kanthi granat anti-personil

            Ayo, yen f-1 tiba meter saka pitungan, banjur pitungan bakal rampung, lan yen ing kothak karo amunisi, banjur ing umum .. Pitakonan mung carane ngirim granat iki kanthi akurasi kuwi ..
            1. Alexander Razin
              Alexander Razin 4 September 2022 09:14
              0
              Lancet ora anjir ora F1. Nanging, tiba ing posisi ditarik 777 ora rampung petungan. Sanajan aku wedi banget
              1. wulan 702
                wulan 702 4 September 2022 09:28
                0
                Aku bakal pitutur marang kowe liyane, kadhangkala wong tiba saka pesawat tanpa parasut lan urip! Nanging iki ora ateges sing parachutes ora perlu .. Kabeh wis mutusaké dening nomer yen sampeyan begja, nanging kaping telu utawa kaping lima kasus luck banget mangu.. Mulane, ora lancet olin, nanging lima! Ora siji UAV, nanging limang sepuluh .. Supaya kita teka menyang masalah utama MONEY! Kaya ing wiwitan abad kaping XNUMX, dheweke ora pengin krungu babagan persenjataan massal kanthi senjata otomatis, mula saiki UAV ora dibutuhake! Amarga padha ora efektif! Nanging perang nyata nempatno kabeh ing panggonane ..
                1. Alexander Razin
                  Alexander Razin 4 September 2022 13:19
                  0
                  Kabeh iku mung ngelawan. Artileri lelungan tanpa alangan. Mulane, ngengingi drone ing artileri ing perang iki arang banget
                  1. wulan 702
                    wulan 702 4 September 2022 15:42
                    0
                    Wow lan Fantasi sampeyan duwe! Masalah artileri Ukrainia yaiku ora ana UAV saka tentara Rusia ing konflik iki, pertahanan udara mung ana ing bentuk MANPADS, liyane sepi lan wedi nguripake radar maneh ... Lan kanggo nutupi udhara. artileri pertahanan mung yen Himarsov jinis pan liyane saka alas wis dikonfirmasi luwih saka sepisan ..
                    1. Alexander Razin
                      Alexander Razin 4 September 2022 16:21
                      0
                      Masalah karo artileri Angkatan Bersenjata Ukraina iku meh ilang.
                      Ing Februari Maret, tentara meriem Ukrainia aktif nggarap meriam Soviet marang tentara kita, ing sawetara panggonan duwe kauntungan pinunjul. Lan saiki lagi nggarap senjata NATO, sing ana ing dosis homeopati
      3. Hyperion
        Hyperion 1 September 2022 12:20
        +6
        Kutipan: Alex2048
        Apa yen ana kauntungan kualitas?

        Bener. Panganggone howitzer sing ditarik dening Angkatan Bersenjata RF amarga ora ana sistem seni modern. Bodho ora ana alternatif. Dadi, sawetara divisi Koalisi SV, kanthi pengintaian udara / satelit / UAV sing apik lan peralatan kontra-baterei berkualitas tinggi, bakal overshoot artileri Ukrainia, tanpa plowing sawah kanthi atusan lan ewu cangkang.
        1. Ramzaj99
          Ramzaj99 1 September 2022 16:44
          +5
          Sampeyan mung bisa ngerteni jeneng penulis)))
          Lan sampeyan ora kudu maca, tegese iki: - Aku ora ngerti babagan iki, nanging aku yakin kabeh wis ilang ......))))
          1. volodimer
            volodimer 2 September 2022 20:52
            +1
            Penulis bubar ditarik kanggo nulis artikel kasebut. "Apa dudu wektu kanggo ngilangi kabeh T-62, 72 iki, amarga padha luwih murah tinimbang Armata lan T-90M ..." Lan ya, kaya biasane, kita ora ngarep-arep ing endi wae. Aku isih maca, nanging makna sing ditulis wis cetha saka judhul. hi
            Kaya inti: Aku pengin liyane, nanging kita duwe apa kita duwe cukup dhuwit.
            Iku apik kanggo duwe Tigers lan Panthers, nanging luwih T-34s luwih.
      4. Alekseev
        Alekseev 1 September 2022 21:17
        +2
        Yen kabeh wong ana ing sasis sing digerakake dhewe, mula luwih akeh pasukan lan sarana kanggo nyedhiyakake, ndandani lan pangopènan bakal dibutuhake lan petungan bakal luwih angel nyiyapake, lsp. Kita ora ngrembug babagan rega.
        Kaya kasebut sadurunge, iku adoh saka tansah bisa kanggo nyuda bedhil ditarik, nanging ndandani saka MSTA-B utawa bedhil poto-propelled modern iku incomparable ing kerumitan.
        Minangka tansah, iku kabeh gumantung ing tugas lan kahanan kanggo nggunakake sistem artileri. Sabisa-bisane, wadyabala kudu dilengkapi bedhil mandhiri. Nanging sing relatif entheng, opsi ditarik murah uga nduweni hak kanggo urip, amarga ora tansah bisa ngganti bedhil utawa baterei sing gagal, divisi bedhil kanthi sistem sing padha. Sampeyan uga luwih gampang nransfer bedhil sing ditarik kanthi cepet kanthi pesawat. Traktor kanggo wong-wong mau, asring, bisa dijupuk ing ekonomi nasional ...
        Lan supaya howitzer ditarik kanthi cepet ditransfer saka pertempuran menyang posisi lelungan, bisa nambah materi lan latihan pitungan.
      5. Sergey79
        Sergey79 3 September 2022 14:41
        +6
        Halo. Sampeyan mbokmenawa spesialis ing KBB? Apa sampeyan ngerti babagan inti, daya tarik lan sarana? Apa sampeyan bisa ngatur lan nindakake? Sampeyan mbokmenawa ngerti panggunaan tempur unit artileri, kerja tempur ... Sampeyan ngerti konsumsi cangkang sing dibutuhake kanggo ngrampungake tugas tembak ing target khas. Sampeyan ngerti bagean mat saka bedhil ditarik lan poto-propelled. Yen ora, aja menehi pendapat sampeyan. Iku bakal rampung unfounded.
        Miturut artikel:
        1. Penulis ndeleng panggunaan tempur adhedhasar kemampuan maneuver lan kemampuan unit artileri kanggo nindakake operasi maneuver-fire. Iki dhasar ora bener. Amarga artileri tumindak kanggo kepentingan unit senjata gabungan (pasukan pendukung tempur);
        2. linuwih bedhil ora dijupuk menyang akun ing kabeh. Wong-wong sing nglayani nganggo bedhil sing ditarik lan digerakake dhewe bakal ngerti aku. Gagal 2A65, 2A36 luwih gampang lan luwih cepet kanggo ngilangi tinimbang ing 2C19, 2C5. Kajaba iku, sistem sing luwih gampang, luwih sithik;
        3. Preparation saka petungan. Penulis ora nimbang titik iki. Apa aku kudu nerangake yen tentara meriem ditarik menang.
        Inggih, lsp. lsp. Akeh argumen liyane sing bisa digawe ...
        PANUTUP. Senjata sing digerakake dhewe lan sing ditarik duwe pro lan kontra. Loro-lorone kudu dikembangake. Saiki masalah utama yaiku unit artileri "buta". Ora ana cara pengintaian sing dibutuhake. Utamane kanggo organisasi CBB.
    2. Alexey R.A.
      Alexey R.A. 1 September 2022 11:21
      +7
      Kutipan saka certero
      Inggih, ing kene kita ndeleng musuhan nyata, ing ngendi mungsuh padha tabrakan, paling ora, tentara Rusia ora duwe kaunggulan kualitatif ing artileri. Lan apa sing kita deleng? Ya, loro-lorone nggunakake tentara meriem sing ditarik nganti dhuwur, lan mungsuh kita cukup sukses murub ing Donetsk sing wis suwe lan tanduran tenaga nuklir saka bedhil kasebut, lan ora ana geni kontra-baterei sing ngganggu iki.

      Apa ana - iki njupuk counter-baterei? Ngelingake sampeyan babagan video kanthi serangan UAV ing posisi "telung sumbu" Ukrainia? Ing kana, sadurunge paket NURS teka, baterei bisa njupuk maneh, ngerteni UAV kamikaze kanthi rapet, nggulung, ngegungake kolom lan wiwit lunga.
      Nanging miturut norma-norma 80s, wektu saka wiwitan geni kanggo departure saka posisi ngirim ora ngluwihi 5 menit.
      Artileri sing ditarik digunakake ing ngendi ora ana pertempuran kontra-baterei normal. Lan mung sing slamet sing munggah pangkat.
      EMNIP, Murz wrote sing D-20s kudu bisa ing watesan saka sawetara efektif - sampeyan ora bisa mindhah bedhil nyedhaki, sampeyan bisa njaluk jawaban.
      1. Alexey Lantuk
        Alexey Lantuk 1 September 2022 13:27
        +4
        Watesan sing efektif yaiku nyuda akurasi lan konsumsi amunisi 2-3, sing nambah nyandhang laras lan, minangka asil, akurasi luwih murah. Inggih, banjur bedhil wis scrapped. Sumber daya laras kira-kira 1000-2000, misale jek, yen ana sing ngerti, nulis.
        1. Alexey R.A.
          Alexey R.A. 1 September 2022 16:41
          + 12
          Quote: Alexey Lantukh
          Sumber daya laras kira-kira 1000-2000, misale jek, yen ana sing ngerti, nulis.

          Leluhur D-20, ML-20, nduweni sumber daya tong minyak kanthi daya 2 tembakan. Lan kanggo biaya saka 500 kanggo 1 ana nambah koefisien: 12; 1,2; 1,3; 1,4; 1,8; 2,2; 2,5; 2,8; 3,2; 3,9; 4,5; 5,7.
          Ora wonder ing kabeh instruksi padha nuntut: Aja njupuk kanthi daya lengkap nalika misi pertempuran bisa rampung kanthi biaya suda..
          1. Alexey Lantuk
            Alexey Lantuk 1 September 2022 18:06
            +5
            Matur nuwun kanggo rembugan. Aku ora nyana supaya akeh biaya ana. Aku ora mikir sing akeh sing posisi.
            1. Kapten Pushkin
              Kapten Pushkin 1 September 2022 20:50
              +7
              Quote: Alexey Lantukh
              Aku ora nyana supaya akeh biaya ana. Aku ora mikir sing akeh sing posisi.

              Kabeh biaya iki dumunung ing lengen klambi - iki biaya lengkap.
              Sisane dipikolehi kanthi ngurangi jumlah kanthong bubuk mesiu.
              Kanggo sing kaping 1 digawa metu 1 tas, kanggo sing kaping 3 dijupuk metu 3 tas, lsp.
          2. stankow
            stankow 2 September 2022 20:55
            -1
            Ing pangisian daya sing paling cilik, dheweke uga njupuk amarga sudut kedadeyan proyektil luwih cedhak karo vertikal lan lapangan rada bunder, area karusakan maksimal.
      2. stankow
        stankow 2 September 2022 20:48
        0
        >>> Nanging miturut norma-norma taun 80-an, wektu saka wiwitan geni nganti budhal saka posisi kudu ora ngluwihi 5 menit.

        Ora ana "norma" kasebut lan ora ana. Ana piagam tempur lan instruksi kanggo karya tempur artileri. Stasiun pangkalan ditinggalake mung ing komando komandan divisi kanthi ijin saka komandan senjata gabungan. Ora sadurunge rampung kabeh misi geni. Supaya sampeyan bisa ngadeg kanggo sasi, ing pertahanan, contone, ing siji OP. Nanging 5 menit iku omong kosong.
        1. rtutaloe
          rtutaloe 3 September 2022 09:46
          -1
          Sampeyan loro bener lan salah. Sampeyan kleru. Ana norma kanggo ninggalake posisi lan padha operate ing kondisi pertempuran counter-baterei. Lan komandan senjata gabungan ora bakal nyedhaki saben prajurit lan ngandhani apa sing kudu ditindakake. Sanajan, mesthi, nalika maca kompensasi uryakls Rusia, sampeyan ngerti yen kabeh sing ora dipesen dening Putin ora perlu. Putin kudu nyedhaki kabeh wong lan ngandhani apa sing kudu ditindakake. Nanging nyatane, komandhan gegaman gabungan nemtokake tugas kanggo komandan sing luwih cilik, sing adhedhasar pranatan, sing luwih cilik, lan liya-liyane. Kajaba iku, aku bakal kaget sampeyan, nanging ana norma kanggo lempitan lan nyebarake peralatan apa wae. Malah kanggo turu ing amben, sampeyan kudu duwe wektu kanggo ngapusi miturut norma 45 detik. Go lan ndeleng aturan. Dheweke yen sampeyan mikir lan katon. Ana seni Rusia ing posisi tartamtu karo kita. Saben esuk diwiwiti kanthi telung sumbu teka ing endi wae lan ngatur panggilan tangi. Padha murub kanggo loro utawa telung menit ing tingkat maksimum geni ing koordinat diwenehi lan dibuwang. Banjur sekutu inflate lan miwiti nyoba kanggo ngatur lumahing lunar nang endi wae. Lan wis luwih saka seminggu iki. Saben dina, kadhangkala loro utawa telu dina. Lan sampeyan ngomong: "Ora ana norma kasebut." ana. Lan padha malah ditulis metu ing ciri technical saka gegaman, padha telung sumbu. Amarga, paling ora dening Amerika, senjata wiwitane digawe kanggo taktik panggunaan tartamtu.
          1. stankow
            stankow 3 September 2022 21:20
            0
            Umumé, ing charter ora ana sing kaya ngono, sanajan puluhan wong bodho ujar manawa nalika serangan ing stasiun pangkalan, bedhil dicopot saka posisi. Sampeyan ora bisa njupuk apa-apa ing geni sawise shelling wis diwiwiti. Piagam kasebut nemtokake siji perkara: pitungan njupuk tutup. Lan mung iku sing bisa ditindakake. Lan miturut pikiran sehat, uga, lan miturut naluri manungsa prasaja. Pitungan liyane saka wektu lan gaweyan - padha ndudhuk ing kabeh wengi, nyiapake OP lan, amarga saka rolas cangkang, miwiti maneh! Aha! Luwih becik ngenteni. Apa sampeyan bakal njupuk gambar, ngatur kolom lan menyang ngendi? Luwih aman ing lapangan sing gundhul, ta?
            1. rtutaloe
              rtutaloe 5 September 2022 02:26
              -1
              Mungkin ing lapangan, lan uga ing kebangkrutan. Maneh padha ngomong, sampeyan lagged konco urip. Aku ora ngajak sampeyan menyang ngarep, aku ngajak sampeyan menyang papan saben dinane DPR, supaya sampeyan ngerti bedane virtual "ora ana ing piagam" lan cara sing bener saben dina. Ora ana sing ngeduk kanggo nutupi. Kita menyang ngendi wae kanggo ndharat lan murub maneh ing koordinat sing diwenehake saka satelit NATO ing rong menit. Nalika ing sisih liya padha sadar, wong-wong iki wis padha ngumpul lan lunga. Mungkin ora ana sing kaya ngono ing piagam Soviet kuna, nanging ketoke ana ing NATO. Amarga iku cara kerjane saben esuk. Lan iki keprungu kabeh warga wilayah garis ngarep. Wektu shelling pisanan antarane 5:30 lan 7:00 iku standar.
              1. stankow
                stankow 5 September 2022 18:06
                -1
                Sampeyan dhewe ngandika - iki carane militia makaryakke. Nanging, mung ing ngarep lensa koresponden. We menyang lapangan, murub, bali menyang kutha. Masyarakat padha bungah-bungah. Lan aku ngomong babagan tentara biasa. Dheweke mung flickers ing plot kanggo sawetara detik. Lan siji kudu duwe mripat kanggo ndeleng. Lan bedhil rumiyin ndudhuk-in, sadawane tameng waja, lan bedhil self-propelled, bebarengan lawang ngisor, lan cellars, lan papan perlindungan, lan nyamar. Kabeh miturut piagam, ora nganggo pit nglirik
                1. rtutaloe
                  rtutaloe 13 September 2022 17:33
                  -1
                  Iki dudu cara milisi. Dhuh Gusti, pundi anggen panjenengan pikantuk menika? Iki carane pihak Ukrainia tumindak karo bantuan saka M777. Aku nulis kanthi cetha. Aku ngomong apa marang sapa? Karakteristik M777 dirancang khusus kanggo iki. Dheweke ora ngandhani sampeyan mung nganyari statute. Apa sampeyan ngerti kenapa sampeyan ora duwe drone ing tentara? Amarga ora ana ing PIAGAM! Tentara lumut ing charter sing ora perlu. Kang, dening cara, ora ngerti carane kanggo nepaki bagean perlu saka charter. Miturut cara, sampeyan mung duwe tata letak Ukrainia ing komputer? Sampeyan nggawe huruf "y" saka tandha alus lan Ukrainia "i". Ora duwe basa Rusia?
                  Siji bab liyane? Yagene sampeyan pengin kerja rong menit?
                  1. stankow
                    stankow 15 September 2022 00:34
                    0
                    Lan seni Ukrainia dudu conto kanggo kita. Waca carane karya Rusia. Reguler, Angkatan Bersenjata RF. Padha baris ing ngisor. Delengen trenches bedhil, ing kamuflase, ing tumpukan cangkang. Apa 2 menit kanggo sampeyan, kanggo dina posisi palu Angkatan Bersenjata Ukraina! Kanthi siji OP.
                    1. rtutaloe
                      rtutaloe 16 September 2022 15:19
                      0
                      Kanggo sapa "sampeyan"? Wong sing ora duwe huruf "y" ing tata letak keyboard, nanging huruf "i" iku? Iku aneh yen tentara Ukraina ora conto kanggo Ukrainians. ))
                      1. stankow
                        stankow 16 September 2022 16:22
                        0
                        Dadi sampeyan uga duwe huruf "i"! Ing tata letak Latin. Ora ana isin! nglirik
                      2. rtutaloe
                        rtutaloe 17 September 2022 16:00
                        -1
                        Sampeyan ora njupuk buntut saka dalan roketku: supaya aku duwe resik "s" lan resik "e". Lan sampeyan ora. Apa, ing Kyiv utawa Lvov, tata letak Rusia wis dilarang? Utawa sampeyan wedi yen bakal ditemokake ing telpon sampeyan?
                      3. stankow
                        stankow 17 September 2022 22:53
                        +1
                        Apa kita bakal ngrembug Msta lan artileri ditarik, utawa telponku? nglirik Ya, sanajan aku nulis saka Guantanamo, nanging ide sampeyan babagan artileri pancen salah lan kudu diganti. Utawa saora-orane aja nyasarake pamaos liya kanthi mbaleni crita kang padha.
                      4. rtutaloe
                        rtutaloe 17 September 2022 23:31
                        -1
                        Sampeyan mutusake kanggo troll. Aku ora crita. Lan sing pengin, bisa teka lan mriksa.
            2. Alexey R.A.
              Alexey R.A. 5 September 2022 17:25
              +3
              Kutipan saka stankow
              Umumé, ing charter ora ana sing kaya ngono, sanajan puluhan wong bodho ujar manawa nalika serangan ing stasiun pangkalan, bedhil dicopot saka posisi. Sampeyan ora bisa njupuk apa-apa ing geni sawise shelling wis diwiwiti.

              Dadi bedhil ora kudu ngenteni serangan mbales. Mung ing 30 taun tentrem, perkembangan kanggo perang gedhe wis dilalekake. Lan ing taun 80-an, ing latar mburi kabeh jinis HANDS lan radar pengintaian artileri, ditetepake yen ing perang karo mungsuh sing padha, artileri kudu maneuver kanthi baterei utawa platun ing antarane posisi tembak sing wis disiapake. Kanggo karo mungsuh normal, serangan retaliatory bakal teka ing posisi tembak lawas ing maksimum 10 menit.
              Lan kabeh perversions iki karo loader otomatis ing bedhil poto-propelled, karo tingkat maksimum geni ing saperangan pisanan menit - iki kabeh saka taun.
              Kutipan saka stankow
              Pitungan liyane saka wektu lan gaweyan - padha ndudhuk ing kabeh wengi, nyiapake OP lan, amarga saka rolas cangkang, miwiti maneh!

              ya wis. Amarga yen ora bakal ana siji lan apa-apa kanggo ngatasi misi geni luwih. Platoon geni murub saka siji titik tembak, digulung munggah - lan kanthi cepet pindhah menyang sabanjure ing 500-1000 m.
              Inggih, yen iki dilacak utawa rodha bedhil poto-propelled. Lan petungan artileri sing ditarik mung bisa ndedonga ing papan perlindungan supaya mungsuh ora duwe BP sing bisa dibenerake utawa sekelompok "LDC - UAS".
              1. stankow
                stankow 5 September 2022 18:17
                -2
                Lan carane sampeyan bakal nyegah mungsuh saka murub ing kolom liwat padha 500-1000 meter? Lan ing geni, carane sampeyan bakal njupuk munggah posisi cadangan? :)
                Miturut cara, petungan saka sau uga nunggu gropyokan ing Ukraina. Ing kono luwih aman. Kajaba iku, WTO kena kanthi tepat ing teknik kasebut, lan jurang kasebut ora katon, lan ora disorot, lan proyektil sing dipandu mung ora duwe efek mbledhos sing dhuwur. nglirik
                1. Alexey R.A.
                  Alexey R.A. 6 September 2022 14:18
                  +3
                  Kutipan saka stankow
                  Lan carane sampeyan bakal nyegah mungsuh saka murub ing kolom liwat padha 500-1000 meter?

                  Sawise maneh: sampeyan kudu ninggalake OP sadurunge wiwitan shelling. Kolom kudu duwe wektu kanggo ngluwihi elips sadurunge wiwitan rawuh.
                  Yen mungsuh nglacak kolom ing mburi ing wektu nyata, pitakonan ora maneh kanggo tentara meriem, nanging kanggo nimbali udhara lan perang elektronik.
                  1. stankow
                    stankow 6 September 2022 17:45
                    -1
                    Lan carane gunner mesin perang? Menehi garis menyang arah mungsuh lan ninggalake posisi, sadurunge shellingamarga padha ngandika, jawaban bakal teka ? A com. apa departemen bakal ngomong bab kuwi "taktik"? Umumé, padha teka munggah karo sawetara jenis wildness. Posisi kasebut ora ditinggal sawise misi geni pisanan. Amarga misi geni ora kaetung ing dina pertempuran. Lan ana prinsip - "pertahanan kudu stabil." Sapa sing butuh seni ing lapangan nang endi wae, digulung, mung ing wiwitan perang?
                    Lan ora ana elips ana, baterei seni punika target warata lan murub marang dening penggemar mbagekke.
                    1. rtutaloe
                      rtutaloe 16 September 2022 15:22
                      0
                      Oalah, endi huruf "e"? Uga ilang ing tembung "elips"? Sapa sing mangan ing kono lan asu apa?
                      1. stankow
                        stankow 16 September 2022 16:18
                        0
                        Sayange, wektu koreksi wis kadaluwarsa. Banjur aku mbenerake эlambe nglirik
                      2. rtutaloe
                        rtutaloe 17 September 2022 16:03
                        -1
                        Lan ora ana wektu kanggo mbenerake "bі" menyang Rusian "dening" uga? Apa, ora ana tata letak Rusia ing Kiev?
                      3. stankow
                        stankow 17 September 2022 22:47
                        0
                        Aku ora ana ing Kiev. Lan sampeyan metu saka topik. Ayo kula ngelingake sampeyan - padha ngomong babagan Msta lan babagan artileri sing ditarik. Lan carane padha nggunakake ... nglirik
                      4. rtutaloe
                        rtutaloe 17 September 2022 22:50
                        -1
                        Aku mung mikir yen sampeyan wong Ukraina, kok sampeyan isin?
                      5. stankow
                        stankow 17 September 2022 23:03
                        -1
                        Lan psikolog karo kita, lan ahli basa - kaya ahli militer. Ora temenan nglirik
                      6. Komentar wis dibusak.
    3. alexmach
      alexmach 1 September 2022 12:19
      +1
      saka bedhil kasebut Donetsk sing tahan suwe lan pembangkit listrik tenaga nuklir lan ora ana geni kontra-baterei ngganggu iki.

      Dadi, mungkin iki amarga masalahe ana ing shooting counter-baterei?
    4. igorka357
      igorka357 1 September 2022 13:28
      +7
      Ora tingkat perang iki, karo Amerika utawa Cina sing padha, ora bakal ana perang kaya mengkono, rencana luwih serius, lan jujur, yen kita duwe milyaran bedhil kaliber 203 lan triliunan 152nd .. tanpa Pasukan Rudal Strategis kita. , kita mesthi wis ambruk saiki. Dadi svolks karo tingkat ukroshumers luwih cocog saka tau.
    5. anyartc7
      anyartc7 2 September 2022 16:51
      0
      Lan apa jenis perjuangan counter-baterei kita duwe? Opo kuwi? Apa kita duwe drone serangan sing akeh banget ing medan perang lan langsung nggunakake rudal ing target? Utawa Mungkin kita duwe radar counter-baterei ing jumlah gedhe? Ora ana iki. We duwe perang counter-baterei sawetara liyane, temenan jinis kurang efektif.
    6. iki-z
      iki-z 2 September 2022 18:00
      +2
      Iku ngrasa kaya penulis sengaja mbuwang ing penggemar, kanggo nggawe platform kanggo regejegan (jinis hype ing situs), misale jek sing padha mbayar ekstra kanggo nomer komentar. Ing tingkat iki, bisa uga menehi saran kanggo mbuwang sendok lan garpu logam lan nggunakake plastik - luwih entheng lan modern, utawa kanggo ngatur perselisihan ing tangan sing milih irung luwih praktis lan modern.
      IMHO, saben gaman duwe niche dhewe, artileri ditarik cukup kanggo konflik iki lan nggampangake kanggo nambah nomer ing wilayah perlu.
  2. yuriy55
    yuriy55 1 September 2022 04:57
    +1
    Yen kita ngomong bab tentara Highly efisien lan Highly mobile saka mangsa, miturut akeh ahli, iku mokal tanpa artileri ing platform rodha bisa obah ing kacepetan dhuwur.

    Lan kenapa sistem seluler sing efisien banget ora kudu dipasang ing traktor roket sing padha. Supaya instalasi luwih gedhe, nanging bakal duwe kaluwihan luwih akeh, wiwit saka amunisi sing diangkut menyang papan istirahat kanggo komandan lan kru. Sistem posisi satelit bakal bisa nggunakake siji ACS kanggo nindakake tugas operasional.
    1. hohol95
      hohol95 1 September 2022 07:43
      +5
      A-222 "Bereg" yaiku sistem artileri mandiri pesisir Soviet lan Rusia (sistem artileri pertahanan pesisir) kanthi kaliber 130 mm, dirancang kanggo numpes kapal permukaan cilik lan medium, kalebu sing kacepetan dhuwur, kanthi kecepatan nganti 100. knots (luwih saka 180 km / h), ing pendekatan langsung menyang pesisir - ing zona pasang surut, wilayah pulo lan skerry, uga kanggo numpes target lemah. Radius deteksi target nganti 30 km, radius karusakan munggah. iki 23 km.
      WikiWiki
      1. igorka357
        igorka357 1 September 2022 13:31
        +4
        Nyuwun tulung tekan target kanthi kecepatan 180 km/jam..karo proyektil seni, mung Gusti Allah sing nulungi..
        1. Alf
          Alf 1 September 2022 19:38
          +1
          Nang endi wae aku ketemu sebutno sing dijupuk kontrol dikembangaké kanggo Coast.
        2. PukanPain
          PukanPain 2 September 2022 16:15
          0
          Tembakan voli ing dalan kapal.
          1. stankow
            stankow 2 September 2022 21:01
            -1
            Ora, barrage fire ing mungsuh landing craft.
  3. RusKosTen
    RusKosTen 1 September 2022 05:07
    + 15
    Kanggo padha karo tentara Eropa - banjur bakal luwih larang kanggo sampeyan. Doktrin militer kasebut ora melu partisipasi ing konflik serius karo mungsuh sing kurang luwih padha. A perang attrition, perang uncompromising kaslametané, ora bab wong-wong mau. Angkat sikilmu saiki. Mulane, ing stash sampeyan kudu duwe gaman kanggo kabeh kesempatan. Minangka praktik nuduhake, konflik militer global jangka panjang kanthi nggunakake senjata konvensional sing akeh banget durung ilang. Lan ing konflik kasebut, paramèter kayata: murah, maintainability, njaga kemampuan tempur kanthi nggunakake intensif banget teka. Miturut data paling anyar, PzH 2000 Jerman sing dipamerake ora cukup kanggo paramèter kasebut. Ya, pendekatan Jerman kanggo nggawe kristal wunderwaffe mengaruhi.

    Saka kene kita ngringkes: Sanalika konflik dadi saka fleeting kanggo exhaust, nalika loro-lorone wedi kanggo mencet tombol "ekstrim", amarga ora ana sing pengin pesti mati nanggepi, nalika ekonomi ora bisa cepet replenish sistem senjata gagal sing. angel banget kanggo Pabrik, kene sampeyan butuh mbah kakung sing ora bisa dirusak D-30, T-62M, AKM-s lan RPG-7.
    1. Alexey R.A.
      Alexey R.A. 1 September 2022 15:17
      +2
      Kutipan saka: RusKosTen
      Lan ing konflik kasebut, paramèter kayata: murah, maintainability, njaga kemampuan tempur kanthi nggunakake intensif banget teka.

      Lan miturut parameter pungkasan, AU sing ditarik ora bakal lulus. Amarga ing perang gedhe, artileri sing ditarik yaiku artileri sing bisa digunakake. Dheweke rampung misi geni - lan lay mudhun nalika lempitan, dijamin dening mungsuh.
      Senjata mandhiri kanthi rodha - iki mung upaya sing padha kanggo menehi tentara bedhil mandhiri massal tinimbang sistem sing ditarik.
      1. Negro
        Negro 1 September 2022 16:39
        -1
        Kutipan: Alexey R.A.
        Lan miturut parameter pungkasan, AU sing ditarik ora bakal lulus. Amarga ing perang gedhe, artileri sing ditarik yaiku artileri sing bisa digunakake. Dheweke rampung misi geni - lan lay mudhun nalika lempitan, dijamin dening mungsuh.

        Iku ridiculous ngomong, nanging tentara meriem ditarik nduweni panggonan mung karo kauntungan akeh banget saka sisih nggunakake. Banjur sawetara sumbu, sing diseret kanthi helikopter menyang papan sing dhuwur lan menehi informasi liwat jaringan shaitan, pancen bisa dadi ratu ing lapangan.
      2. Alexander Razin
        Alexander Razin 2 September 2022 20:36
        0
        Nah, saiki ana perang gedhe. Liyane - mung ijol-ijolan serangan nuklir. Lan soko ditarik artileri anneals
        1. Alexey R.A.
          Alexey R.A. 5 September 2022 17:09
          +2
          Quote: Alexander Razin
          Nah, saiki ana perang gedhe. Liyane - mung ijol-ijolan serangan nuklir. Lan soko ditarik artileri anneals

          Bias slamet. ©
          Mung sing ngerti mung wong sing begja. Lan kanggo wong-wong sing apes - ora.
          Murz padha wrote sing padha kudu mindhah posisi D-20 sabisa saka baris kontak sabenere amarga mungsuh tresna, ngerti carane lan laku pertempuran counter-baterei.
          1. Alexander Razin
            Alexander Razin 5 September 2022 21:53
            0
            D-20 umure kaya mammoth. Lan teka saka pangkalan panyimpenan.
            Iki ora kanggo sebutno sing Moores kathah exaggerate.
  4. Revolver
    Revolver 1 September 2022 05:07
    + 11
    Sasis wheeled mesthi mangsa, nanging sampeyan ora bisa Pick munggah kanggo saben helikopter, supaya niche bakal tetep. Saiki -
    "Aku mbales dendam, lan dendamku elek."
    1. Romario_Argo
      Romario_Argo 1 September 2022 07:05
      -9
      baterei 4 Msta-B nalika murub UAS Krasnopol (D) bebarengan karo perusahaan UAV 4 unit (GOES)
      kanggo 1 menit, mbalang paling 20 UAS ing lampu mburi
      SVO nuduhake yen Angkatan Bersenjata Ukraina ora nyuda artileri kita. akeh senine wis rusak
      loro bedhil poto-propelled lan bedhil ditarik dibutuhake
      ing setahun utawa rong taun, sistem pertahanan udara anti-rudal bakal katon (Tor-M3 (versi 2) bk 64 (bk utama 32))
      - supaya kita bakal nutupi artileri saka perang kontra-baterei mungsuh
      lan mungsuh dhewe bakal remuk dening jumlah gedhe
      1. Proctologist
        Proctologist 1 September 2022 11:28
        0
        ing conto sampeyan dhewe - 20 UAS mabur - kepiye carane "Tor anti-cangkang" nutupi dheweke?
        1. Romario_Argo
          Romario_Argo 1 September 2022 11:46
          -2
          sampeyan ketoke durung weruh tata letak Thor anyar (?)
          kanthi 4 AFAR non-movable sing digabungake ing awak, BK 32 SAM kanggo 1 kendaraan
          biasane paling ora 2 sistem pertahanan udara = 64 rudal (anti-projectile)
          4 = 128 misil
          lan operasi saka baterei bedhil poto-propelled mungsuh, luwih saka 1 menit: 4 x 10 = 40 cangkang
          - iki nutupi posisi karo OTRK, bedhil self-propelled, MLRS utawa KAB
        2. stankow
          stankow 2 September 2022 21:46
          0
          20 sing dikontrol ora mabur. Sawise kabeh, mung ana siji piranti cahya. Dadi - ing siji. 2 menit kanggo saben. Indikasi, deteksi target dening operator, panuntun dhumateng, tembakan, penerbangan, katerangan, bledosan, evaluasi asil, pengulangan ing target. Dheweke ora bakal pas sajrone 2 menit. Preduli babagan elektronik, ora bisa ngotomatisasi kabeh.
  5. papan serat
    papan serat 1 September 2022 05:28
    +2
    Um, penulis lali yen kabeh sistem radar anti-baterei, drone, lsp. iku teknik. Lan nglawan dheweke ana perang elektronik. Dadi bisa diapusi, ditindhes, dirusak. Yen ana batch gedhe, banjur satelit bakal langsung kalah, ora ana G PS. Awaxes uga ora tahan suwe, lapangan udara bakal ditutupi misil, lan sistem anti-pesawat jarak jauh bakal ngrampungake tugas kasebut. Drone minangka barang sing apik, nanging uga ditembak lan dirusak kanthi perang elektronik. Ora ketompo carane akeh kita kudu ngelingi maneh pengalaman nggunakake tentara meriem ing Perang Patriotik Agung.
    1. Lykases1
      Lykases1 1 September 2022 06:20
      +5
      Apa sampeyan yakin yen satelit bakal dibuwang? Mesthi, aku ora pakar, nanging kanggo asor manteb ing ati saka satelit, sampeyan kudu gegaman cocok. Lan ing jumlah sing cukup. Ya, kita duwe rudal anti-satelit. Pitakonan iku pinten, ing dhuwur apa padha operate, apa radius karusakan?
      1. papan serat
        papan serat 1 September 2022 06:48
        -3
        Dadi saiki katon kaya S-500, Triumph, diadaptasi kanggo ngilangi satelit, lan bubar ana skandal karo anti-satelit sing dialami.
        1. Lykases1
          Lykases1 1 September 2022 07:34
          +9
          Ing dhuwur apa 500 bisa digunakake? Carane akeh Komplek kuwi? Apa ana pasokan amunisi? Sawise kabeh, malah sistem pertahanan udara sing paling apik ora menehi asil 1.0. Kabeh iku ora minangka prasaja minangka misale jek. Lan njupuk satelit ing geostasioner bisa, mesthi, nanging kanthi rega ngluncurake satelit lengkap. Inggih, pira sing bakal nurunake wong-wong mau? Kalih?
          1. Negro
            Negro 1 September 2022 16:42
            0
            GPS ana ing orbit sing dhuwur, paling ora sampeyan butuh roket tingkat Soyuz. Malah Musk mbutuhake sawetara minggu kanggo nindakake iki, nanging babagan Rogozin Borisova aneh ngomong.
      2. Sergey Valov
        Sergey Valov 1 September 2022 10:27
        -6
        "Apa sampeyan yakin yen satelit bakal ngalahake?" - satelit gampang banget lan iki ora mbutuhake hit langsung. Cukup cukup kanggo njeblug muatan sing diisi karo unsur-unsur pukulan jinis shrapnel ing orbit target, awan unsur sing nggumunake dibentuk sing bakal nyebul kabeh sing ana ing dalane, amarga loro-lorone lan target ing ruang obah ing orbit ngubengi Bumi. .
        1. Lykases1
          Lykases1 1 September 2022 11:13
          +2
          Kesalahan umum. Mbok ing saran Mikhail Zadornov. Efektivitas serangan kasebut bakal sithik banget.
          1. Sergey Valov
            Sergey Valov 1 September 2022 12:24
            -1
            Iki dudu khayalan. Prinsip sing padha kanggo ngancurake satelit mungsuh wis ana ing awal 80s, lan aku pisanan krungu babagan iki ing wektu sing padha saka kolonel sing njabat ing pertahanan udara.
            1. Lykases1
              Lykases1 1 September 2022 13:45
              +3
              Saiki mikir dhewe. Luwih apik, nembak sawetara shotgun saka jarak sing beda-beda lan deleng apa sing kedadeyan. Dadi karo bedhil malah luwih efektif. Sampeyan bisa nindakake eksperimen liyane - kanggo nutupi bunder, radius sepuluh meter, nganggo kain utawa kertas lan ngobong kartrid mburu kanthi tembakan. Banjur katon ing asil. Aku mikir ora bakal ana pitakonan kenapa loro negara adidaya ora miwiti produksi amunisi kasebut.
            2. Negro
              Negro 1 September 2022 16:43
              +2
              Kutipan: Sergey Valov
              Prinsip sing padha kanggo ngancurake satelit mungsuh wis ana ing awal 80s, lan aku pisanan krungu babagan iki ing wektu sing padha saka kolonel sing njabat ing pertahanan udara.

              Banjur, lan saiki ora luwih saka crita pawon karo vodka.
              1. Sergey Valov
                Sergey Valov 1 September 2022 17:28
                +1
                Dheweke uga ngguyu kartun sawetara taun kepungkur.
                1. Negro
                  Negro 1 September 2022 17:54
                  -2
                  Apa, wis padha mandheg?
        2. Diver jero
          Diver jero 1 September 2022 11:34
          0
          Sanajan kerjane, banjur ing wektu sing padha bakal ngalahake kabeh satelit ing orbit tartamtu
          1. Sergey Valov
            Sergey Valov 1 September 2022 12:25
            -3
            Dadi sampeyan ora perlu nyelehake satelit ing garis geni. Utawa kaloro - kanggo milih apa kurban.
      3. Ukrainia Kidul
        Ukrainia Kidul 1 September 2022 13:10
        -7
        Kutipan saka Lykases1
        Ya, kita duwe rudal anti-satelit. Pitakonan iku pinten, ing dhuwur apa padha operate, apa radius karusakan?

        Sampeyan lali babagan "Peresvet". Apa fisik numpes satelit nalika sampeyan bisa wuta iku. Nalika V.V. Putin ujar manawa kita durung miwiti, aku mikir dheweke uga tegese. Yaiku, karusakan saka rasi lintang satelit mungsuh.
        1. Lykases1
          Lykases1 1 September 2022 13:37
          +3
          Senjata laser kena pengaruh cuaca, lan optik bisa uga rusak. Aku ora ngerti carane satelit GPS disusun, nanging ora kasunyatan sing bakal rusak.
          1. Romario_Argo
            Romario_Argo 1 September 2022 17:28
            0
            senjata laser ora gumantung ing cuaca
            malah laser 2-gelombang kanggo madhangi target ing UAV - padha ora peduli apa mega, mega, kumelun, pedhut, udan ana
            lidars jero banyu portabel - kanggo sesanti jero banyu duwe sawetara 50 meter
            lidar stasioner kanggo kapal selam nuklir lan kapal selam diesel-listrik kita duwe jarak 5 km.
            satelit pengintaian ndeteksi kapal selam nuklir ing jero banyu nganti ambane 280 meter
            1. Lykases1
              Lykases1 1 September 2022 18:42
              +1
              Tes saka laser USSR ing Segara Ireng ngandika ngelawan. Lan, sampeyan ndeleng, ana bedane tipis - tujuane kanggo nyorot, ndeteksi, wuta, numpes.
              1. Romario_Argo
                Romario_Argo 2 September 2022 10:45
                0
                Tes laser USSR

                banjur apa jenis lidar ing kapal selam nuklir lan kapal selam diesel-listrik kita, kanthi jarak 5 km
                contone, MAPL ing ambane 300 meter:
                kru ndeleng ing ngawasi maringaken Seawulf ing 5 knots
                - lan ing GAK kabeh resik karo kita lan karo wong-wong mau

                saka declassified
                periskop dilengkapi lidar kanggo nggoleki polynya ing tutup es
                jarak 500 meter
                1. Lykases1
                  Lykases1 2 September 2022 12:34
                  0
                  Nuwun sewu, sampeyan lagi ngomong apa? Apa bisa ngobong piranti fotosensitif ing jarak 400 km? Apa bisa ngobong logam ing cuaca apa wae kanthi jarak 200 km? Sanalika bisa, ayo ngomong babagan senjata laser. Ing sawetoro wektu, berkembang lan berkembang. Lan dudu kasunyatan sing bakal ditrapake ing lemah. Ing papan kene ana prakara liyane. Nanging ana masalah liyane uga. Umumé, sumber iki duwe artikel babagan laser. Waca, menarik.
          2. stankow
            stankow 2 September 2022 21:50
            0
            Ora ana optik ing satelit GPS. Ora perlu babar pisan. Mungkin ana sensor orientasi astro, nanging ora katon ing lemah.
            1. Lykases1
              Lykases1 3 September 2022 05:58
              0
              Perkara apa iku. Lan kolega sing dihormati nulis babagan panggunaan laser ing tentara. Alamiah padha. Malah ing sawetara ATGMs. Nanging dheweke ora gelut.
              1. stankow
                stankow 3 September 2022 21:38
                0
                Ayo GPS sampeyan mabur. Nanging satelit pengintaian orbit kurang, 250 km, optik sensitif. Iku gampang wuta, lan ing perang diobong dening "Peresvet". Sampeyan ora bisa nglacak PGRK! Sawetara garis padhang ditularake dening satelit, katon ing peta.
        2. Negro
          Negro 1 September 2022 16:44
          -1
          Kutipan: Ukrainia Kidul
          Sampeyan lali babagan "Peresvet"

          Iku ora ana.
          1. stankow
            stankow 3 September 2022 21:41
            -1
            Mesthi ana. Minangka bagéan saka sistem rudal seluler. Kanggo persenjataan. Nanging ora biyasa kanggo ngomong babagan iki.
      4. Beck69
        Beck69 1 September 2022 15:26
        0
        Nang endi wae ing kene padha nulis yen konsumsi rata-rata otr lan kr ing tentara Rusia yaiku 600 saben sasi
        1. Negro
          Negro 1 September 2022 16:45
          -1
          Kutipan: Beck69
          konsumsi rata-rata neg lan kr ing tentara Rusia 600 saben sasi

          Iki ditulis ing awal musim panas, nalika kira-kira 2 ewu rudal (biasane rudal jelajah) diluncurake nalika musim semi. Saiki kurang.
    2. wong lanang
      wong lanang 1 September 2022 06:29
      + 14
      Yen ana batch gedhe, banjur satelit bakal langsung kalah, ora ana G PS.
      Apa sampeyan bisa mbayangno dhuwure orbit satelit GPS? > 20 km. Ora tugas sepele, bener. Ya, lan perang elektronik dudu panacea. Dadi, IMHO, masa depan dumunung kanthi gaman sing dipandu kanthi tliti dhuwur, sistem intelijen elektronik lan optik digital, kontrol kacepetan dhuwur lan sistem transmisi data.
      Jaran lawas, mesthi, ora bakal ngrusak furrow. Nanging kita ora kudu lali bagean kapindho paribasan iki - nanging uga ora bakal plow rumiyin.
      1. papan serat
        papan serat 1 September 2022 06:58
        -15
        Senjata tliti dhuwur, senjata tliti dhuwur - uga, ana ing Ukraina, dadi apa? Banget mbantu Ukrainians? Sistem kontrol lan transmisi data kanthi tliti dhuwur - macet perang elektronik, ngrusak informasi. Kepiye carane miwiti virus? Delengen, wong Italia nyoba robot anti-pesawat, meh ditembak kabeh. Kajaba iku, sampeyan lali titik penting sing kabeh peralatan iki ing microchips. Numpes pabrik-pabrik sing ngasilake lan ya wis teka. Lan ora bakal ana sistem intelijen elektronik digital, lan teropong bakal tetep saka optik. Pabrik produksi WTO bakal dirusak, uga basis unsur. Dadi kaya ing geguritan:
        Lan liwat ngarep, liwat watu
        Ing wayah wengi, ing mburi Jerman
        Lakune dalan iki
        Ing ngendi ora ana sing lunga.
        1. wulan 702
          wulan 702 1 September 2022 07:50
          + 18
          Sampeyan umume bakal ngelingi perang elektronik .. Minangka dadi metu ing NWO, king iki wuda banget, amarga mungsuh wis loro komunikasi CIVIL lan drones CIVIL sukses banget, nanging carane padha bengok-bengok wow saka taiga kanggo segara Inggris! Ya .. Nanging nyatane ora bisa digunakake amarga kabeh dadi wuta, lan geni sing ramah dadi luwih saka kamungkinan, lan maneh ternyata komunikasi militer Barat modern umume ngidoni perang elektronik, mula sampeyan ora kudu nyelehake akeh. pangarep-arep ing unsur pertahanan iki
        2. Negro
          Negro 1 September 2022 16:48
          0
          Kutipan: dvp
          Senjata tliti dhuwur, senjata tliti dhuwur - uga, ana ing Ukraina, dadi apa?

          Ana (saiki) minangka prodigies sing kapisah, lan ora minangka sistem tempur siji kaya ing tentara kelas siji.
          Kutipan: dvp
          Banget mbantu Ukrainians?

          Ya mesthi wae.
          Kutipan: dvp
          Kajaba iku, sampeyan lali titik penting sing kabeh peralatan iki ing microchips. Numpes pabrik-pabrik sing ngasilake lan ya wis teka. Lan ora bakal ana sistem intelijen elektronik digital, lan teropong bakal tetep saka optik. Pabrik produksi WTO bakal dirusak, uga basis unsur. Dadi kaya ing geguritan:

          Mesthi padha karo sampeyan ora seneng karo wong Cina.
      2. paul3390
        paul3390 1 September 2022 07:30
        -1
        Pitakonan mung - kanggo suwene ing perang karo mungsuh witjaksono bakal cukup kanggo kabeh electronics apik iki? Inggih - ayo ngomong, sawise telung sasi perang kuat, peralatan larang kuwi wis suda banget, lan banjur - mungsuh njupuk sawetara atus, ngomong, padha D-30s saka celonone sudhut ...
        1. Negro
          Negro 1 September 2022 16:53
          -2
          Kutipan saka paul3390
          lan ing kene - mungsuh njupuk pirang-pirang atus, umpamane, D-30 sing padha saka celana lebar ...

          Sawisé iku, 1000 M114 teka saka ngendi wae ing Korea, sing, ora kaya D-30, kompatibel karo kabeh amunisi NATO. Miturut cara
          Kutipan saka paul3390
          kanggo suwene ing perang karo mungsuh padha

          Apa mungsuh sing padha?
      3. Bobik012
        Bobik012 1 September 2022 07:47
        -7
        > 20 000

        bener 36. Nanging jumlahe iku winates lan padha stasioner. Aku dibukak siji proton karo 000 satelit cilik, ing sasi (miturut pendapat sofa) GPS bakal ilang bagean pinunjul saka fungsi. GPS, kanthi cara, sampeyan uga bisa mencet karo perang elektronik
        1. kamulyan1974
          kamulyan1974 1 September 2022 10:40
          +7
          GPS, kanthi cara, sampeyan uga bisa mencet karo perang elektronik

          zhps militèr ora bisa ditindhes. Saksi jembatan Antonovsky.
          1. Bobik012
            Bobik012 1 September 2022 11:02
            -8
            Apa sampeyan yakin manawa ana ZHPS?
            Lan kenapa wong Norg ajeg nangis manawa kapal perang dheweke ilang orientasi saka campur tangan Rusia? (utawa padha ngganti? Aku ora ngelingi persis ...)
            1. kamulyan1974
              kamulyan1974 1 September 2022 15:35
              0
              mesthi. Pandhuan himars dening zhps, mula akurasi + - 1 meter
              1. Negro
                Negro 1 September 2022 16:54
                -1
                Ngomong khusus, ana GPS gabungan - inersia. Sanajan ana kelangan sinyal ing jembatan, roket isih bakal mabur luwih utawa kurang ing papan sing dibutuhake.
        2. Negro
          Negro 1 September 2022 16:56
          -1
          Kutipan saka Bobik012
          Diluncurake siji proton kanthi 20 satelit cilik,

          Apa sampeyan duwe Proton? Apa sampeyan duwe ngendi kanggo mbukak saka? Apa sampeyan duwe satelit kaya ngono?
          Kutipan saka Bobik012
          ing sasi (ing dipikir kursi) GPS bakal ilang bagean pinunjul saka fungsi

          Lan apa sing ditindakake mungsuh sajrone wulan iki miturut rencana sampeyan? Nerangake prihatin?
        3. wong lanang
          wong lanang 2 September 2022 00:47
          0
          Kutipan saka Bobik012
          > 20 000

          bener 36. Nanging jumlahe iku winates lan padha stasioner. Aku dibukak siji proton karo 000 satelit cilik, ing sasi (miturut pendapat sofa) GPS bakal ilang bagean pinunjul saka fungsi. GPS, kanthi cara, sampeyan uga bisa mencet karo perang elektronik

          Oh, yen kabeh iku prasaja))
          Saiki, saiki ora ana interceptor sing efektif kanggo satelit geostasioner ing planet Bumi. Ora ana wong.
    3. Kumis Kok
      Kumis Kok 1 September 2022 11:13
      +4
      Sampeyan ora bisa mung numpes satelit. Ngadili dhewe yen karusakan ONE satelit ndadékaké polusi abot ing orbit cedhak-Bumi karo puing-puing kanthi resiko tambah cetha kanggo kru ISS. Apa sing bakal kelakon yen sajrone konflik (kanthi cara, kita ngeweruhi carane kabeh pemerintah, wiwit saka 90s, piye wae wiwit supaya tembung "perang"), pihak warring njupuk mudhun paling 2-3 satelit saka saben liyane. Banjur jumlah total lebu angkasa bakal mundhak kaping pirang-pirang lan reaksi berantai bisa kedadeyan nalika lebu wiwit aktif tabrakan karo satelit sing digunakake lan ngasilake lebu liyane.
      Butuh sawetara taun kanggo paling sethithik setengah saka sampah bisa diobong ing atmosfer. Nganti saiki, malah misi tanpa awak ing orbit bakal ana risiko tabrakan. Sanajan satelit meteorologi utawa probe ilmiah sing bakal mabur menyang planet liya.
    4. alexmach
      alexmach 1 September 2022 12:45
      +2
      Lan nglawan dheweke ana perang elektronik. Dadi bisa diapusi, ditindhes, dirusak. Yen ana batch gedhe, banjur satelit bakal langsung kalah, ora ana G PS

      soko piye wae ing Ukraina ora bisa metu cara sing. Malah mung karo Bayraktars kondisional, malah ing titik tartamtu, ora kaya GPS lan Avaks.
    5. Dokterku
      Dokterku 1 September 2022 19:58
      0
      Kutipan: dvp
      Yen ana batch gedhe, banjur satelit bakal langsung kalah, ora ana G PS.

      Apa sampeyan bisa mbayangno jumlah satelit sing kudu ditembak? Intelligence, komunikasi, satelit GPS wis dibukak kanggo puluh, lan apa sampeyan mikir sing padha bisa dijupuk mudhun ing sawetara sasi?
  6. Popenko
    Popenko 1 September 2022 05:36
    +2
    Sayange, masalah padha modernisasi senjata ana ing cabang liyane saka angkatan bersenjata - saka Angkatan Udhara kanggo Angkatan Laut. Inggih, bisa uga luwih cilik iki ditrapake kanggo senjata rudal. Mulane, perlu kanggo ngunggahake tingkat kompetensi kabeh komando Angkatan Bersenjata RF.
  7. Igor K
    Igor K 1 September 2022 05:36
    +1
    Robot gedhe, nanging ana nuansa, contone, kontrol interception.
  8. demiurge
    demiurge 1 September 2022 05:49
    +3
    Artileri divisi / brigade sing ditarik bakal diganti dening Malvy / Mstas sing dianyari.
    Nanging iki bab limang / sepuluh taun, bisa uga luwih.
    Biaya proyektil prodigy sing mabur luwih saka 100 km luwih saka rega roket tornado sing mabur kanthi jarak sing padha, lan roket tornado uga bisa diatur. Lan warhead kurang.

    Ora ana gunane yen padha karo jajaran karo kulon. Tentara Barat ora duwe jumlah MLRS. Kabèh kaendahan 152-155mm yaiku saka mburi sing relatif aman 15 / 20km sampeyan bisa mbuwang kanthi akurat lan cukup murah menyang wilayah mungsuh kanggo 5-10km.
    1. wulan 702
      wulan 702 1 September 2022 08:11
      +1
      Paling kamungkinan dheweke bakal ngetutake dalan hypersound .. Saiki angel lan larang, nanging amarga teknologi debugged, regane bakal padha karo cangkang, nanging potensial rudal kasebut jelas luwih dhuwur ing jarak lan ing hulu ledak, pitakonan saka kacepetan, nanging malah kene pluru duwe kauntungan yen projectile wis digawe cepet kanggo 2000m \ sec angel nanging bisa, nanging iki bener watesan kanggo rudal, kita waca, lan Mach 20 (343x20 = 6850 m / sec). ) wis bisa digayuh lan iki mung wiwitan .. Ana proyek ATGM hipersonik, nanging teknologi roket ing jaman kasebut ora ngidini saiki kahanan wis owah .. Ya, iki ora bakal ditindakake sesuk, nanging sesuk. sesuk iku banget kamungkinan, lan yen kita ngelingi senjata angkatan laut lan aviation, ana sing artileri nyerah posisi dangu kepungkur, capitulating kanggo pluru, kita bakal weruh soko padha ing pasukan lemah. Mesthi, ana railgun, laser lan solusi liyane, nanging nganti saiki malah luwih utopia saka hypersound.
      1. demiurge
        demiurge 1 September 2022 09:14
        +3
        Nambah kacepetan projectile minangka sumber daya tong minyak sing sithik, sing bakal dadi larang banget.
        Sumber senjata tank nalika nembak sub-kaliber diukur ing atusan tembakan. Kanggo D-20 / Hyacinth, iki minangka sawetara dina tumindak aktif.
        Barrel artileri duwe niche dhewe. Kekalahan target area lan titik ing jarak 5-20 km saka garis ngarep.
        Saiki proyektil sing dipandu wis muncul nglawan hujan es lan tornado, macem-macem artileri resimen / brigade wis dadi sekunder. 30 km saka Msta lan Hyacinth padha cukup.

        Perang nglawan mburi mungsuh bakal ditindakake kanthi MLRS sing cukup gedhe saka tingkat brigade / divisi, lan koalisi tentara.
        1. Sergey Aleksandrovich
          Sergey Aleksandrovich 1 September 2022 12:18
          +2
          Aku bakal miwiti saka tingkat batalyon, nransfer loro utawa telung rodha 120-mm Phlox bedhil poto-propelled kanggo platoons mortir. Ing wektu sing padha, mesthi ana risiko gedhe sing asring digunakake kanggo geni langsung lan bakal ana kerugian. Nanging dheweke njanjeni beban amunisi portabel sing gedhe lan tuntunan otomatisasi.
        2. wulan 702
          wulan 702 1 September 2022 12:50
          0
          Kutipan saka demiurge
          Saiki proyektil sing dipandu wis muncul nglawan hujan es lan tornado, macem-macem artileri resimen / brigade wis dadi sekunder.

          Aku setuju! Akurasi lan kekuwatan amunisi teka ing peran pisanan, nanging ing kene maneh pluru menangake hulu ledak sing luwih kuat, akurasi luwih dhuwur, lan peluncur luwih murah ..
      2. Sergey Aleksandrovich
        Sergey Aleksandrovich 1 September 2022 12:02
        0
        Kanthi artileri angkatan laut, perkara kasebut ora gampang. Penolakan sing padha karo kaliber medium lan gedhe bisa uga ana hubungane karo politik, amarga senjata kasebut bisa ngobong proyektil sing diisi nuklir, mula bisa dicopot kanthi perjanjian tacit.
        Lan, nglengkapi artileri gumantung banget marang tugas sing disetel kanggo armada. Yen iki pangayoman saka operator rudal submarine lan perang nglawan kelompok operator pesawat mungsuh, iku siji bab, lan yen perlu kanggo kebangkrutan lan ndhukung geni, iku temen beda.
        1. wulan 702
          wulan 702 1 September 2022 12:47
          +1
          Senjata kasebut dicopot kanthi alesan sing gampang, ora bisa digunakake kanggo tujuan sing dituju karo rudal lan torpedo, kapal klelep sadurunge, lan njupuk papan / dhuwit / akeh banget, mula sawise Yamato tekan kabeh wong ing artileri angkatan laut. ora ana pangertèn .. Iku luwih apik kanggo ndhukung MLRS, utamané dening jinis TOS, nanging punika misteri, nanging bakal landings iki tau kelakon?
          1. Sergey Aleksandrovich
            Sergey Aleksandrovich 1 September 2022 13:09
            0
            MLRS lan jinis TOS ana ing pasukan darat, nanging ora cepet-cepet ninggalake artileri laras. Meriam artileri wis Ngartekno apik sawijining ciri, nanging Angkatan Laut ora katon kanggo sok dong mirsani iki. Aku mung pengin Wigati sing fokus ing armada ora tanggung bener lan owah-owahan bisa ana.
            1. wulan 702
              wulan 702 1 September 2022 13:54
              +1
              Kutipan: Sergey Alexandrovich
              MLRS lan jinis TOS ana ing pasukan darat, nanging ora cepet-cepet ninggalake artileri laras.

              Iku sakbenere cilik ing comparison karo "klasik" lan, dening lan gedhe, iki konflik serius pisanan kanggo TOS, Aku wong kaya sing cangkang TOS wis dicocogake kanggo pesawat serangan, siji neraka karya muter-munggah nang endi wae . .
              Ing armada, artileri mung bakal tetep ana ing pertahanan udara MZA lan ora ana target maneh, kabeh AK-130 \ 100 lan liya-liyane minangka dhasar sing padha karo wedhus lanang ing kapal perang, sing dikepengini dening angkatan laut amarga konservatisme wangkal. . Nginstal paling standar 8pcs 3S14U1 luwih migunani tinimbang monster iki
              sing ora bakal digunakake ing konflik nyata .. Malah saiki, yen tinimbang bedhil dipasang ing fregat sing melu NWO, bakal luwih migunani ..
  9. akurat
    akurat 1 September 2022 06:02
    +6
    Kutipan: Alex2048
    Inggih, ing kene kita ndeleng musuhan nyata, ing ngendi mungsuh padha tabrakan, paling ora, tentara Rusia ora duwe kaunggulan kualitatif ing artileri.

    Apa yen ana kauntungan kualitas? Yaiku, Federasi Rusia, umpamane, bakal nggunakake batang luwih sithik saben kilometer konvensional ing ngarep, nanging kabeh mau bakal ana ing sasis sing digerakake dhewe (mbok menawa roda utawa dilacak, ora masalah) ing baterei kontra. perang, sing bakal nggiling sapa, lan mulane menang?

    Kaunggulan kualitatif ora bedhil self-propelled marang artileri ditarik. Iki minangka panggunaan proyektil sing wis didandani utawa homing kanthi jumlah massal, transmisi sebutan target saka drone ing wektu nyata langsung menyang posisi artileri ing wangun sing siap dipasang, penentuan cepet koordinat baterei mungsuh saka projectile banget pisanan murub dening wong. Lan sateruse. Malah anane roket sing akeh banget menyang angin topan lan tornado sing padha bakal ngganti kahanan kasebut. Kita kabeh weruh carane akeh cangkang mabur liwat nalika nutupi target titik
  10. Sketsa53
    Sketsa53 1 September 2022 06:17
    +5
    "Msta-b" menyang TPA? Ya, ya ... D-30s uga nyedhot ..... nanging, kita perang karo wong-wong mau ... lan saiki aku kepengin weruh ngendi "Koalisi-SV" kita .... kita nyimpen ing 2025
  11. IVZ
    IVZ 1 September 2022 06:21
    +6
    Aku tansah gumun ing kemampuan sawetara ahli kanggo nggawe statements peremptory, ngirim ora malah mundur mulya, nanging malah menyang dustbin sajarah, kabeh cabang saka militèr, jinis senjata, etc. Menapa malih, ing basis saka sawetara operasi militèr siji ing téater tartamtu saka operasi (sanajan pengalaman mung nggawe kita tarik kesimpulan ngelawan), nyebut pendapat samar-samar utawa tren ing angkatan bersenjata sawetara negara liyane. Aku elinga ing Amerika Serikat kaputusan wis rampung ngalih menyang bedhil poto-propelled. Banjur padha miwiti perang lan muncul M777, M119, L16 (Aku ora ngelingi indeks AS) lan kabeh conto iki desain Inggris.
    1. vladimir 290
      vladimir 290 1 September 2022 09:17
      +2
      Aku utamané seneng kesimpulan penulis sing "nanging butuh wektu luwih akeh kanggo nggedhekake lan ambruk." Pira maneh, sepira kritis bedane iki? Penulis dhewe nggunakake senjata utawa mung nganggep. Apa dheweke mikir yen CAO ing posisi ora perlu disiapake kanggo dipecat? Ing babagan wektu, kanthi cara, prabédan ora dadi gedhe, tundhuk petungan sing disiapake. Ya, waja anti pecah menehi sawetara proteksi. Nanging, rega sistem temen beda, lan budget ora karet. Lan umume, saben produk duwe niche, pro lan kontra, fitur aplikasi. Mulane, salah ngomong yen artileri sing ditarik ora dibutuhake ing mangsa ngarep. Kabeh sing miturut omongane uwong kekurangan artileri ditarik kudu menehi ganti rugi dening latihan unit, organisasi interaksi antarane unit lan pengintaian sing kompeten, perlindungan wajib artileri saka mungsuh darat lan udara, lan dhukungan sing tepat. Lan pisanan, iki digayuh kanthi kepemimpinan lan perencanaan sing apik saka staf.
      1. Alexey R.A.
        Alexey R.A. 1 September 2022 15:30
        0
        Kutipan: vladimir 290
        Aku utamané seneng kesimpulan penulis sing "nanging butuh wektu luwih akeh kanggo nggedhekake lan ambruk." Pira maneh, sepira kritis bedane iki?

        Miturut standar kanggo baterei artileri ditarik, wektu penyebaran 15 menit, wektu lempitan 10 menit.
        Ing pungkasan taun 80-an, diyakini yen siklus "deteksi OP sawise salvo pisanan - generasi data - mbukak geni"kanggo tentara meriem negara NATO 5-7 menit. Lan wektu allowable ngginakaken ing siji" aktif "OP punika 3-5 menit.
        1. vladimir 290
          vladimir 290 1 September 2022 16:43
          +3
          Ing GSVG, baterei D-20 kita ngenteni udakara 3 menit. kanggo lempitan. Kita terus-terusan dikandhani babagan wektu iki lan babagan kasunyatan manawa udakara 5 menit sawise mbukak geni, dheweke wis bisa mabur menyang kita. Ing wektu sing padha, para pejuang kasebut dilatih kanthi apik. Baterei sing digerakake dhewe ora cepet banget. lan wektu ngginakaken ing geni gumantung ing tugas.
  12. FRoma 1984
    FRoma 1984 1 September 2022 06:31
    0
    Penulis, sampeyan bener nuduhake kekurangane. Ing paling cedhak undermining saka apa wae, pitungan bakal tatu ing paling. Nanging, Msta-S bisa nyedhiyakake paling ora sawetara proteksi marang pecahan.
    Panggunaan artileri sing ditarik dening kita lan mungsuh ora saka urip sing apik. Amarga ora ana artileri sing digerakake dhewe.
    Katon "Koalisi-SV" ing ngarep? Apa ana sing krungu kabar?
  13. Andrey VOV
    Andrey VOV 1 September 2022 06:36
    +2
    Banjur apa maneh sing kudu dibuwang menyang tong sampah sejarah? Tank? Bmp? Senapan mesin, senapan mesin? Utawa mungkin penulis? Untunge, iki ora bakal mengaruhi pertahanan
  14. Roso 56
    Roso 56 1 September 2022 06:55
    +2
    Aku ora tau dadi gunner, nanging aku wani nyumbang 5 kopecks. Argumentasi Romawi minangka dhaptar kekarepane, visi babagan masalah kasebut, nanging apa pengalaman pertempuran nggunakake senjata kasebut, statistik, supaya bisa ngomong? Ora ana tembung babagan. Luwih, dawa tong minyak 60 kaliber, nanging bakal dadi kurva saka massa sawijining, ayo kang kita njupuk menyang akun ing kadhemen. Lan sajrone njupuk, tong minyak dadi panas lan lengkungan mundhak, kepiye akurasi? Aku ora ngritik, aku mung takon. Lan sing pungkasan, mesthi, kanthi mobilitas peralatan sing ditarik, kanthi gampang, ora kabeh bakal lancar. Nanging ana nuansa cilik, menehi shovel ing tangan lan supaya wong nglengkapi posisi kanggo njupuk bedhil poto-propelled lan siji ditarik, ngendi sampeyan kudu uncalan luwih persagi tanah, padha karo kamuflase.
    Senajan aku bisa banget salah. hi
    1. vadimtt
      vadimtt 1 September 2022 12:58
      0
      Kaya sing ora gunner kanggo non-gunner ngguyu
      1. Lengkungan variabel dianggep kanthi cara sing padha kaya ing MBT, kanthi "tingkat" laser lan FCS sing pinter.
      2. Senjata mandhiri ora perlu digali, ana "peralatan kanggo ngeduk dhewe". Aku pancene ora ngerti yen rodha duwe iki.
    2. Evgesha
      Evgesha 1 September 2022 19:45
      0
      lengkungan bedhil dianggep kanthi nggunakake wesi anyar lan nggunakake jaket termal kanggo dadi panas seragam saka tong minyak.
      luwih adoh kita sijine sensor kelengkungan gedhe
      lan fso.
  15. Pavel57
    Pavel57 1 September 2022 07:01
    -1
    Ing tingkat apa bedhil self-propelled rodha alon mudhun?
  16. demiurge
    demiurge 1 September 2022 07:02
    +6
    Masalah utama karo artileri sing ditarik ing Angkatan Bersenjata RF yaiku kekurangan referensi topografi lan asuno kanggo saben bedhil.
    Yen sampeyan sijine kondisional Mstu-Hyacinth-D20 ing mburi truk, nggawe glathi hydraulic (padha nindakake iki ing Suriah) lan tape menyang truk karo tape asuno biru lan sensor glonass, iki bakal nambah akurasi. artileri lan nyuda losses.
    Jarak tembak ora kritis (sanajan mesthi migunani). Umume target saka brigade / resimen sing padha ana ing jarak 10km saka garis ngarep.
    1. alexmach
      alexmach 1 September 2022 14:31
      0
      kenceng menyang truk ing tape listrik asuno biru lan sensor glonass

      kok ora masang padha menyang bedhil ditarik dhewe? Inggih, cetha yen mobilitas isih bakal ilang..
  17. Slon1978
    Slon1978 1 September 2022 07:06
    +3
    Perbandingan bedhil self-propelled lan artileri sing ditarik ora dadi pitakonan sing jelas amarga bisa katon ing pandang sepisanan. 1 - Vitalitas. Aneh, nanging ing kene bedhil-propelled dhewe LOSE. Ngancurake bedhil self-propelled luwih gampang tinimbang howitzer sing ditarik. Pecahan saka cangkang mungsuh break lambung waja, kang ndadékaké kanggo bocor lenga internal saka sistem lan geni internal, engine utawa karusakan sasis - sistem tentara meriem larang iki rampung, sanajan unit tentara meriem bisa uga ora rusak. Nanging kanggo numpes howitzer digeret, hit meh langsung utawa longkangan saka sawetara meter perlu - iki mung cara kanggo andal mencet laras gun, piranti recoil, ngarsane. 2 - Biaya. Gun sing ditarik mesthi menang maneh. 3. Versatility - gun ditarik ilang, nanging karo lag tipis. Kauntungane yaiku bisa diangkut dening sembarang, kalebu sipil, truk. Iku gampang kanggo nyamar, lan malah ing posisi mbukak, supaya malah drone ora bisa langsung weruh. Pitungan luwih nyaman kanggo bisa ing udhara. Nanging bedhil poto-propelled isih menang kene ing komponen iki, amarga. Wis loader otomatis lan bisa operate, yen perlu, dening geni langsung kaya tank.
    1. Slon1978
      Slon1978 1 September 2022 07:18
      +6
      Lan alesan babagan perbandingan bedhil sing nganggo roda lan dilacak, sing diwenehake dening penulis, saya bingung. Senjata mandhiri kanthi roda minangka produk sing bisa digunakake, kaya kondom. Ing lapangan Ukraina, padha macet ing sumbu operator personel wojo. Sepira adoh senapan sing digerakake kanthi roda bakal nyabrang lapangan sanajan ing musim panas? Apa babagan musim semi, musim gugur utawa musim dingin? Senjata uler sing digerakake dhewe nggawe papan perlindungan kanggo awake dhewe kanthi mbalikke menyang perkebunan alas. Apa bedhil mandhiri roda bisa nindakake? Apa bakal dipilih mengko? Apa bakal kelakon yen projectile njeblug ing jejere bedhil poto-propelled rodha - bakal Cut gembong kanggo tatters, malah yen waja ora pierced, bedhil poto-propelled kuwi bakal rampung ing trip pertempuran iki. Lan aja ngomong babagan inflasi otomatis utawa ban sing diisi busa. Minangka kesimpulan - bedhil self-propelled rodha - produk kanggo parade. Ing perang nyata, survivability bakal padha karo 1, maksimum 2, lelungan pertempuran, lan ora luwih saka bagean aspalted dalan. Mungsuh ora perlu nggoleki ing perkebunan alas - bakal "diparkir" ing pinggir dalan.
      1. paul3390
        paul3390 1 September 2022 07:41
        +4
        Ora - bedhil poto-propelled rodha duwe hak kanggo urip, nanging - marang mungsuh tartamtu lan ing wilayah tartamtu. Ayo Afrika - expanses jembar, terrain punika relatif warata, ora ana ngarep lan ora bakal, miturut definisi. Ana - kendaraan roda apa wae sing jelas ing ndhuwur. Masalah kanggo cepet nransfer ulat liwat savannah utawa semi-ara-ara samun kanggo sewu kilometer. Ya, lan luwih larang. Nanging ing kutha utawa, ngomong, teater lor cilik operasi, lan marang mungsuh witjaksono, gembong, mesthi, ilang cetha. Tegese, dheweke mung ora diasah kanggo Eropa .. Saben teknik duwe papan dhewe. Empu passion kanggo Westerners karo kabeh limo bedhil poto-propelled rodha lan nawakke - padha mesthi ora arep perang ing Eropah kanggo sawetara dekade pungkasan .. Nanging padha kudu.
      2. vladimir 290
        vladimir 290 1 September 2022 14:05
        0
        Tambah uga dimensi sakabèhé saka bedhil poto-propelled rodha iki
      3. Alexey R.A.
        Alexey R.A. 1 September 2022 15:35
        +2
        Kutipan saka Slon1978
        Lan alesan babagan perbandingan bedhil sing nganggo roda lan dilacak, sing diwenehake dening penulis, saya bingung. Senjata mandhiri kanthi roda minangka produk sing bisa digunakake, kaya kondom.

        Mung wae, penulis ora mbandhingake karo iku.
        A bedhil poto-propelled rodha minangka panggantos kanggo artileri ditarik "ing budget lan kabisan saka industri." Ing babagan patensi lan kelangsungan urip, padha. Nanging bedhil self-propelled bakal nyebar lan ambruk luwih cepet. Kajaba iku, iku bisa kanggo sijine AZ utawa MZ ing senapan poto-propelled rodha, nambah tingkat geni lan ngurangi wektu sing dibutuhake kanggo baterei kanggo nerbitaké jumlah kira-kira saka cangkang.
        Lan sing luwih cepet baterei shoots bali lan dumps, sing kurang kamungkinan kanggo tiba ing bali geni.
    2. Zaurbek
      Zaurbek 1 September 2022 13:37
      +1
      1 - Vitalitas. Aneh, nanging ing kene bedhil-propelled dhewe LOSE. Ngancurake bedhil self-propelled luwih gampang tinimbang howitzer sing ditarik. Pecahan saka cangkang mungsuh nyerang lambung waja, sing nyebabake bocor lenga internal saka sistem lan geni internal,


      Lan kanggo sing ditarik ..... mung kethokan saka personel ... nalika njeblug ing cedhak utawa ing udhara nganggo HE lan karo sekring remot.
      Self-propelled bedhil dibutuhake kanggo iki, supaya teka .. dig ing, nampa data tengah saka kendaraan sirah, release amunisi lan cepet mbucal. Lan yen HE utawa amunisi cluster counter-baterei teka, entuk karusakan minimal.
  18. moscowp
    moscowp 1 September 2022 07:26
    +3
    Penulis, digawa adoh dening kaluwihan ketok kendaraan rodha, rada lali bab shortcomings ketok. Kasunyatan manawa kabeh mobilitas dheweke mandheg ing dalan sing apik lan ora ing musim panas.
    1. SpbGenn
      SpbGenn 1 September 2022 09:51
      0
      Ing musim dingin, ing lemah beku, patensi Kamaz lan Ural 6x6 kaya ing dalan gedhe.
  19. Perse.
    Perse. 1 September 2022 08:04
    +5
    Sampeyan uga bisa ngumpulake gambar liyane, contone, kayata "777".

    Artileri sing ditarik bakal dibutuhake kanggo wektu sing suwe, ing wektu sing tepat lan ing papan sing tepat.

    "Msta-B": apa ora wektu kanggo pindhah menyang tong sampah sajarah?


    Mulane, sampeyan isih bisa mangsuli - ora, iku ora wektu. Kita butuh artileri sing beda, kanggo tugas lan kemampuan sing beda. Kaya sing wis dingerteni, kabeh bisa migunani nalika perang.
    1. Zaurbek
      Zaurbek 1 September 2022 13:39
      +1
      Piranti iki khusus diencerake kanggo transfer nganggo helikopter, duwe laras dawa lan duwe proyektil corr 155mm serial. Kabeh apik ing kene. Iki minangka generasi sing luwih anyar tinimbang MST
      1. Alexey R.A.
        Alexey R.A. 2 September 2022 10:05
        0
        Kutipan saka Zaurbek
        Piranti iki khusus diencerake kanggo transfer nganggo helikopter, duwe laras dawa lan duwe proyektil corr 155mm serial.

        Ahem ... M777 ora duwe laras dawa. Dheweke duwe laras cendhak standar AS 39 kaliber.
        Amerika nyoba kanggo nyelehake tong minyak dawa ing M777 nalika njaga massa bedhil, nanging misale jek hukum fisika lan sopromat ora bisa diapusi.
    2. Alexey R.A.
      Alexey R.A. 1 September 2022 15:40
      +2
      Kutipan saka Perse.
      Sampeyan uga bisa ngumpulake gambar liyane, contone, kayata "777".

      Sistem niche kanggo perang kolonial AS. Iki digawe miturut taktik pangkalan artileri canggih. antarane kang "port anggur" iki mestine bakal ditransfer dening helikopter. Ing wektu sing padha, mungsuh mesthine ora duwe sarana kanggo ngrusak bedhil ing pangkalan lan ing penerbangan.
      1. Perse.
        Perse. 1 September 2022 17:25
        0
        Kutipan: Alexey R.A.
        Ing wektu sing padha, mungsuh mesthine ora duwe sarana kanggo ngrusak bedhil ing pangkalan lan ing penerbangan.
        Aleksey, bisa uga, dheweke duwe taktik pasukan ekspedisi ing urip, lungguh ing mburi kanal utawa "puddle". Nanging, plot artikel kasebut minangka perang kontra-baterei, ing ngendi kemungkinan bedhil sing digerakake kanthi cepet bisa ngganti posisi, mesthi, luwih dhuwur. Nanging, operasi ing Ukraina durung kabeh macem-macem skenario kanggo perang gedhe utawa cilik.

        Apa, ngomong, perang counter-baterei bakal penting nalika perlu kanggo nggawe Kapadhetan dhuwur saka geni sadurunge nyerang, konsentrasi jumlah maksimum tong minyak ing jembaré ngarep dikarepake? Pungkasan, apa jenis perang counter-baterei, nalika sampeyan mung kudu plough munggah wilayah karo teroris?

        Senjata sing ditarik "murah lan nyenengake", utamane yen bedhil kasebut bisa digawe luwih gampang lan luwih gampang tinimbang bedhil sing digerakake dhewe, lan utamane yen wis ana saham gedhe.
        Kanggo liyane, perkara kasebut ana ing seni militer jenderal, ing ngendi lan carane nggunakake artileri sing beda. Bodho, kaya sing sampeyan ngerti, sampeyan bisa ngilangi xxx.
        Yen kita bali menyang "777", kanthi kabeh mobilitas udara, ora ana sing bakal "nggawe sikil" ing udhara saka posisi. Dheweke isih tetep ditarik.
        1. Alexey R.A.
          Alexey R.A. 2 September 2022 10:12
          +3
          Kutipan saka Perse.
          Apa, ngomong, perang counter-baterei bakal penting nalika perlu kanggo nggawe Kapadhetan dhuwur saka geni sadurunge nyerang, konsentrasi jumlah maksimum tong minyak ing jembaré ngarep dikarepake?

          Miturut pengalaman saka Perang Patriotik Agung, Jerman ajeg amused piyambak dening murub ing OPs mbukak baterei, kang padha konsentrasi sadurunge nyerang.
          Kajaba iku, konsentrasi tentara meriem Soviet 200 barel saben kilometer utawa luwih minangka sisih loncat saka pengintaian lan nyiapake data kanggo tembak: luwih gampang mbongkar ton logam ing alun-alun, nggayuh target "miturut statistik", tinimbang kanggo ndeteksi lan murub kanthi akurat.
          Kutipan saka Perse.
          Pungkasan, apa jenis perang counter-baterei, nalika sampeyan mung kudu plough munggah wilayah karo teroris?

          Dadi aku nulis manawa artileri sing ditarik mlebu ing ceruk konflik intensitas rendah kanthi mungsuh sing sacara teknis inferior lan operasi kontra-teroris.
          Nanging, kaya sing dituduhake SVO, tentara kudu disiapake kanggo perang karo mungsuh sing bisa dibandhingake kanthi teknis, lan ora kanggo CTO.
          1. Konnick
            Konnick 2 September 2022 10:45
            0
            Miturut pengalaman saka Perang Patriotik Agung, Jerman ajeg amused piyambak dening murub ing OPs mbukak baterei, kang padha konsentrasi sadurunge nyerang.
            Kajaba iku, konsentrasi tentara meriem Soviet 200 barel saben kilometer utawa luwih minangka sisih loncat saka pengintaian lan nyiapake data kanggo tembak: luwih gampang mbongkar ton logam ing alun-alun, nggayuh target "miturut statistik", tinimbang kanggo ndeteksi lan murub kanthi akurat.


            Wisata menyang sejarah. Saka "Kenangan lan Renungan" -
            Umumé, karya sing ditindakake kanggo nyiapake operasi Berlin durung tau ana ing ruang lingkup lan intensitas. Ing sektor sing relatif sempit ing Front Belarusia 1, 77 divisi bedhil, 3155 tank lan bedhil self-propelled, 14628 bedhil lan mortir, lan 1531 instalasi artileri roket dikonsentrasi ing wektu sing cendhak. Kita yakin manawa kanthi cara lan pasukan kasebut, pasukan kita bakal ngalahake mungsuh ing wektu sing paling cendhak ...
            Ing dina kapisan, siji yuta satus sangang puluh pitu ewu tembakan sing direncanakake mung siji artileri, nyatane siji yuta rong atus telung puluh enem ewu tembakan. 2450 wagon saka cangkang, yaiku, meh 98 ewu ton logam, tiba ing sirahe mungsuh. Pertahanan mungsuh dirusak lan ditindhes nganti ambane 8 kilometer, lan pusat pertahanan individu - nganti ambane 10-12 kilometer ...
            Seelow Heights ora mung mbatesi tumindak tank kita, nanging uga dadi alangan serius kanggo artileri. Padha nutup ambane pertahanan mungsuh, dadi mokal kanggo mirsani saka lemah saka sisih kita. Artileri kudu ngatasi kesulitan kasebut kanthi intensifikasi geni lan asring nembak ing alun-alun ...
            Ing jam 13, aku ngerti kanthi jelas manawa sistem pertahanan geni mungsuh pancen bisa urip ing kene lan ing formasi perang ing ngendi kita ngluncurake serangan lan maju, kita ora bisa njupuk Seelow Heights ...
            Nalika nyiapake operasi, kita rada ngremehake kerumitan terrain ing wilayah Seelow Heights, ing ngendi mungsuh duwe kesempatan kanggo ngatur pertahanan sing angel diatasi. Dadi 10-12 kilometer saka garis awal kita, wis ndudhuk jero menyang lemah, utamané konco lereng mbalikke saka dhuwur, mungsuh bisa nyimpen pasukan lan peralatan saka geni saka meriem lan udhara bombing. Bener, kita duwe wektu sing winates banget kanggo nyiapake operasi Berlin, nanging iki ora bisa dadi alesan ...

            Wektu ... kita kudu ngenteni 2 dina kanggo cuaca apik kanggo nyetel, kabut lan mega kurang ilang, lan visibilitas kanggo aviation katon. Ing babagan wilayah, shelling ora mbantu akeh. Luwih saka setengah sukses ing serangan diputusake dening penerbangan, lan, mesthi, serangan darat lan, mesthi, pengintaian udara.
          2. Perse.
            Perse. 2 September 2022 13:11
            0
            Kutipan: Alexey R.A.
            Kajaba iku, konsentrasi artileri Soviet 200 barel saben kilometer utawa luwih minangka sisih flip saka pengintaian lan nyiapake data kanggo tembak.

            Tembung kunci yaiku "pengintaian shitty", amarga, kanthi pengintaian sing apik lan nyiapake data kanggo tembak, efek saka 200 barel saben kilometer bakal dadi kolosal.

            Kanggo topik, Nikolai (Konnick (Nikolai)) ditambahake saka sejarah, - "Nganti jam 13, aku ngerti kanthi jelas yen sistem pertahanan geni mungsuh akeh sing bisa urip ing kene."Sanajan kutipan kasebut uga dimaksudake kanggo nyebut "inferioritas" saka serangan artileri skala gedhe, tegese artileri mungsuh bisa slamet ing kono, sing mung dilindhungi kanthi apik, lan, ing dasare, kabeh ditarik. iku ora mung ing waja lan mobilitas bedhil poto-propelled, nanging uga ing ngendi lan carane bedhil dumunung, carane posisi benteng lan camouflaged. Menapa malih, ing wektu sing padha, kru sheltered saka bedhil ditarik lan dhewe bisa luwih direksa saka kru lan bedhil poto-propelled.

            Aku ora bakal argue karo ketok, bedhil poto-propelled, mesthi, duwe akeh kaluwihan saka tentara meriem ditarik, nanging bedhil ditarik uga duwe kaluwihan saka bedhil poto-propelled.

            Ayo kula ngutip komentar ing ndhuwurAlekseev (Aleksey)), sing aku setuju banget.

            Yen kabeh wong ana ing sasis sing digerakake dhewe, mula luwih akeh pasukan lan sarana kanggo nyedhiyakake, ndandani lan pangopènan bakal dibutuhake lan petungan bakal luwih angel nyiyapake, lsp. Kita ora ngrembug babagan rega.
            Kaya kasebut sadurunge, iku adoh saka tansah bisa kanggo nyuda bedhil ditarik, nanging ndandani saka MSTA-B utawa bedhil poto-propelled modern iku incomparable ing kerumitan.
            Minangka tansah, iku kabeh gumantung ing tugas lan kahanan kanggo nggunakake sistem artileri. Sabisa-bisane, wadyabala kudu dilengkapi bedhil mandhiri. Nanging sing relatif entheng, opsi ditarik murah uga nduweni hak kanggo urip, amarga ora tansah bisa ngganti bedhil utawa baterei sing gagal, divisi bedhil kanthi sistem sing padha. Sampeyan uga luwih gampang nransfer bedhil sing ditarik kanthi cepet kanthi pesawat. Traktor kanggo wong-wong mau, asring, bisa dijupuk ing ekonomi nasional ...
            Lan supaya howitzer ditarik kanthi cepet ditransfer saka pertempuran menyang posisi lelungan, bisa nambah materi lan latihan pitungan.
            1. Alexey R.A.
              Alexey R.A. 2 September 2022 14:45
              +1
              Kutipan saka Perse.
              Sing, pangayoman ora mung ing waja lan mobilitas bedhil poto-propelled, nanging uga ing ngendi lan carane bedhil dumunung, carane akeh posisi benteng lan camouflaged. Ora ana bedane maneh apa regane, bedhil self-propelled utawa bedhil ditarik. Kajaba iku, ing wektu sing padha, pitungan sheltered saka bedhil ditarik lan dhewe bisa dilindhungi luwih saka kru lan bedhil poto-propelled dhewe.

              Dadi ora ana sing mbantah manawa nganti bedhil dibukak, angel dideteksi kanthi cara kamuflase sing tepat. Lan bedhil sing ditarik kanthi teoritis luwih gampang didhelikake.
              Masalahe yaiku bedhil ora dibutuhake minangka obyek seni sing dekorasi wilayah kasebut, nanging kanggo nembak mungsuh. Lan tembakan pisanan kanthi AIR normal saka mungsuh tegese mbukak posisi. Lan ing kene artileri sing ditarik kanthi 10 menit ambruk dadi bisa digunakake - posisi sing paling apik lan dikubengi dadi sing pertama lan pungkasan.
              1. Perse.
                Perse. 2 September 2022 17:33
                0
                Kutipan: Alexey R.A.
                posisi dadi dheweke pisanan lan pungkasan.

                Ya, nanging siji-sijine cara iki uga bisa ditrapake kanggo bedhil sing digerakake dhewe, kanthi kru sing alon, utawa efisiensi khusus saka mungsuh. Aku ora bakal mbaleni, Aku ora nglawan bedhil poto-propelled lan bedhil ditarik, sampeyan kudu ngerti ketok. Nanging, aku pengin nandheske maneh yen bisa uga ana macem-macem jinis perang, saka global nganti lokal, ing lingkungan geografis sing beda. Ana macem-macem jinis pertempuran, ing ngendi ana akeh nuansa. Kanggo liyane, kanggo kesimpulan sampeyan, aku bakal mbaleni maneh tembung saka komentar Alekseev.
                Lan supaya howitzer ditarik kanthi cepet ditransfer saka pertempuran menyang posisi lelungan, bisa nambah materi lan latihan pitungan.


                Kita butuh senjata lan peralatan militer sing beda-beda, lan, mesthine, kudu digunakake kanthi bener, lan ing endi sing paling efektif.
  20. wkwk
    wkwk 1 September 2022 08:48
    0
    Kutipan saka Bobik012
    Kendaraan roda ora luwih lancar tinimbang kendaraan sing dilacak. Mung ngelawan. Lan patensi luwih elek. Sasis multi-rodhané, sing kira-kira karakteristik trek, ora akeh lan luwih murah. Mriem ing sasis mobil diciptakake ing jaman prasejarah lan ora nate mbuktekake dhewe.


    Bisa uga bener, nanging mobilitas peralatan lan kemampuan lintas negara kudu disambungake menyang teater tartamtu saka database, terrain, lemah lan musim. Banjur kabeh bisa dadi sebaliknya. Ing iklim garing, lemah sing atos lan jaringan dalan sing dikembangake, ulat bisa uga ora duwe kaluwihan.
  21. Dedok
    Dedok 1 September 2022 08:54
    +2
    ya, kabeh katon "ditutupi" ing artikel iki, nanging sing utama ora dicritakake: apa kita bakal terus nggunakake "materi manungsa"? - utawa isih ora?
    mula kudu "nari", lan ora kesusu saka siji nemen liyane.
    lan kene iku bakal worth ngomong liyane babagan SLA, komunikasi, radar, i.e. bab apa kita saiki, khusus, ora cukup
    1. Evilillion
      Evilillion 1 September 2022 12:46
      0
      Saben uwong ngerti saka sofa apa sing kurang saka tentara.
  22. andrey kuznetsov_3
    andrey kuznetsov_3 1 September 2022 09:37
    +2
    Awal menyang TPA, iku isih bakal ngawula.
  23. SpbGenn
    SpbGenn 1 September 2022 09:49
    0
    Gun sing ditarik dipasang ing sasis, ing tali pundhak, lan dilengkapi karo otomatisasi panuntun lan penstabil hidrolik. Senjata mandhiri kanthi cepet kanggo PENIES !!! Lan sampeyan ora perlu ngirim apa-apa menyang scrap metal.
  24. Zenn
    Zenn 1 September 2022 09:53
    -1
    Umumé, kanthi kendaraan roda ing tentara, kita banget. Luwih tepate, ora.

    Lan ing meh saben paragraf. Tentara kita nitih kreta lan kreta. Umumé, jaket katun empuk.
    Lan barel bedhil lan wong-wong mau luwih dawa, lan cangkang luwih akurat, lan pembangunan sing janjeni luwih dhisik tinimbang liyane.
    Artikel kasebut diurutake, diselingi karo sawetara fakta, apa wae sing katon omong kosong. Lan kabeh titik artikel kasebut
    - Ivan nyerah!
  25. Dimax Nemo
    Dimax Nemo 1 September 2022 09:57
    +4
    Ana masalah. Sampeyan ora bisa sijine sembarang 152-mm bedhil poto-propelled menyang helikopter. Yen ora Mi-26. Parachuting uga metu saka pitakonan. Ya, lan ing pesawat - yen mung ing IL-76. Mulane, Amerika isih nyekel M777. Iku dheweke, sandhangan kanggo watesan. Ing "normal" ora weruh titik.
    Masalah liyane. Sing rodha bedhil poto-propelled sing luwih gampang, Caesar, contone,. Dheweke uga ora "mudhun" kanthi cepet lan gampang. Isih ana piring dhasar, coulters. Ya, kabeh iku mekanis lan kerjane luwih cepet tinimbang ing Msta utawa Hyacinth. Nanging ora langsung wae. Ing wektu sing padha, pitungan isih ora dilindhungi sajrone operasi. Ing cendhak, iku mung "gerbong bedhil self-propelled". Lan nyoba kanggo sijine gun poto-propelled lengkap ing gembong ndadékaké kanggo monsters kaya Shore utawa Malva. Kang - ya, bakal cepet ngliwati dalan. Nanging dheweke ora bisa mlebu ing lendhut kanggo tank lan uga operator personel lapis baja.
    1. Alexey R.A.
      Alexey R.A. 1 September 2022 15:48
      +2
      Kutipan: Dimax-Nemo
      Masalah liyane. Sing rodha bedhil poto-propelled sing luwih gampang, Caesar, contone,. Dheweke uga ora "mudhun" kanthi cepet lan gampang. Isih ana piring dhasar, coulters. Ya, kabeh iku mekanis lan kerjane luwih cepet tinimbang ing Msta utawa Hyacinth. Nanging ora langsung wae.

      Minangka praktik Perang Patriotik Agung nuduhake, ngangkat dhukungan lan wiwitan gerakan AU bisa digabung. eseman
      Kaping pisanan, mungsuh wiwit murub 20-25 menit sawise transporter kita mbukak. Sabanjure, interval iki dikurangi dadi 7-8 menit.
      Aku kudu ngganti taktik shelling. Kaping pisanan, padha nyepetake panyebaran conveyor menyang posisi lan mundur saka iku. Kanggo iki pungkasan, gunners nilar eksekusi urut-urutan saka operasi nutup individu lan wiwit nindakake mau bebarengan. Gain ing wektu uga ngrambah dening completion pepak kabeh karya ing transisi saka conveyor saka posisi pertempuran kanggo siji marching. Dadi, platform ora dicopot, stowage digawe ing metu saka posisi tembak, bar longitudinal tiba ing sisih, lan bantal dhukungan ditinggalake. Akibaté, bisa nyuda wektu pembekuan dadi 3-4 menit, dene sadurunge njupuk 25 menit. Kadhangkala, amarga geni mungsuh sing abot, mundur saka posisi ing jarak 400-500 m ditindakake kanthi dhewe lan kanthi kacepetan sing kurang kanthi sikil sing ndhukung. Sabanjure, sikil sing ndhukung lan balok utama ora dibuwang maneh ing kreta, nanging mung diangkat 20-30 cm saka sirah ril.
      © Dhaptar
      1. Dimax Nemo
        Dimax Nemo 2 September 2022 11:30
        0
        Sawetara wong Amerika uga nuduhake 3-4 menit kanggo artileri sing ditarik Rusia. Caesar cetha yen bakal luwih cepet. Nanging ora kaya Msta-S utawa M109.
  26. wkwk
    wkwk 1 September 2022 10:02
    0
    Kutipan: Dimax-Nemo
    Lan nyoba kanggo sijine gun poto-propelled lengkap ing gembong ndadékaké kanggo monsters kaya Shore utawa Malva. Kang - ya, bakal cepet ngliwati dalan. Nanging dheweke ora bisa mlebu ing lendhut kanggo tank lan uga operator personel lapis baja.

    Ya, iki isih dadi "bab" khusus, dheweke duwe hak urip ing ceruk.
    1. Dimax Nemo
      Dimax Nemo 2 September 2022 11:32
      0
      Dadi penulis ngusulake kanggo ngganti artileri sing ditarik nganggo bedhil sing digerakake kanthi roda. Aku bisa ngerti dheweke. Nanging aku ora bisa mbayangno paling saka tentara meriem brigade saka Malv durung.
  27. AAK
    AAK 1 September 2022 10:05
    -1
    Kanggo luwih saka rolas taun, kita wis diadopsi sistem artileri pesisir karo bedhil 130-mm ing sasis rodha lan karo turret puteran. Biyen bisa didaur ulang kanggo artileri kaliber 152, biaya kanggo iki ora gedhe, sampeyan ora kudu nindakake apa-apa saka awal ... jelas yen ngganggu sampeyan, ora bakal. cukup kanggo ngombe dhuwit ing kasus iki ... apa maneh babagan pangiriman "Koalisi" sing ditunggu-tunggu menyang pasukan darat sing ora tau kedadeyan mung wong sing kesed sing saiki ora ngguyu ... aku kelingan ing kabeh majalah lan ing pameran padha ngiklanake versi 2-laras senjata kasebut ing sasis rodha ... ya, luwih cenderung kanker bakal nyusup ing papan sing dikenal. ..
    1. vladimir 290
      vladimir 290 1 September 2022 14:15
      0
      Sampeyan nyebutake alat sing khusus banget minangka conto. Iku mbokmenawa apik kanggo sawijining tugas, utamané yen sampeyan nambah macem-macem amunisi dipandu, kalebu. kanthi jarak tembak tambah. Nanging aku mikir yen kanthi dimensi kasebut dheweke bakal ora kepenak ing pasukan lemah, kanthi gampang. Lan biaya produk kuwi mbokmenawa ora kurang saka bedhil poto-propelled conventional, nanging luwih.
  28. Sergey Aleksandrovich
    Sergey Aleksandrovich 1 September 2022 10:25
    0
    Konsep bedhil mandhiri kanthi roda pantes diuji. Ana loro 152-mm "Malva" lan 120-mm "Phlox", lan padha kudu diprodhuksi, paling ing seri cilik, lan dites ing operasi pertempuran nyata. Mung praktik aplikasi sing bisa ngonfirmasi utawa mbantah kabutuhane.
  29. Genry
    Genry 1 September 2022 10:32
    +2
    Roman tansah akeh - nanging kanthi analisis kanggo loro.

    Tugas utama artileri yaiku nyerang benteng mungsuh lan pertahanan netral. Ing kene, "Msta-B" bisa mlaku kanthi aman ing jarak 20 km saka garis ngarep (LF). Supaya mungsuh bisa nindakake serangan counter-baterei, kang kudu muter metu langsung menyang LF, kang bisa gampang numpes dening bedhil poto-propelled ing tugas utawa MLRS saka UAV tanpa nyebrang LF.
    Siji Msta-S bedhil poto-propelled (5 wong utawa kurang) ngganti loro Msta-B bedhil rodha (2x5 wong).

    Penolakan bedhil ditarik luwih digandhengake karo kepinginan kanggo ngotomatisasi proses tembak (nambah kecepatan) lan ngemot amunisi (tenaga kerja gedhe), sing nyuda beban kru lan nyuda komposisi, kanthi keamanan sing luwih apik, sing nyuda sacara dramatis. losses wong lan biaya pangopènan.

    Lan UAV mungsuh ora bakal bisa mabur menyang wilayah pasukan Rusia lan, paling apik, bakal nongkrong ing njaba zona pertahanan udara.
  30. Alexey R.A.
    Alexey R.A. 1 September 2022 11:12
    +3
    2. Mobilitas. Ora mung ditarik kanthi kecepatan sing apik, bisa diturunake kanthi parasut utawa helikopter ing ngendi wae. Sampeyan ora bisa mbayangno luwih apik kanggo konflik lokal. Bener, dalan bali bisa uga ora nyenengake.

    Mlaku liwat Eropa. © eseman
    Mobilitas udara saka sistem divisi 152-155-mm sing paling ditarik cedhak nol. Mung amarga sistem kasebut bobote 7-10 ton, mula mung helikopter transportasi abot sing bisa ngangkat, aku ora ngomong babagan drop parachute.
    Ora saka urip apik Yankees, ing ngarsane saka saham gedhe saka M198, padha kudu nggawe M777 khusus, nyoba kanggo cram karakteristik kinerja sistem 39-kaliber 155-mm menyang massa saka bab 4 ton.
    1. Dimax Nemo
      Dimax Nemo 2 September 2022 11:37
      0
      Aku maca artikel sing diterjemahake dening militer Amerika ing jaman M198. Antarane Marines, dheweke ora menek menyang Knight lan Osprey (bab sing terakhir iku umume aneh). Tim tentara pengin ngangkut nganggo truk "standar" sing luwih entheng. Gun dhewe uga duwe masalah, ora banget pinunjul, nanging ora hadiah sakabèhé.
      Miturut standar kita, balistik 155/39 kanggo M777 minangka optimisme sing apik. Supaya ora mati kanthi cepet lan lara, perlu kanggo njupuk ing biaya suda.
      1. Alexey R.A.
        Alexey R.A. 2 September 2022 12:15
        0
        Kutipan: Dimax-Nemo
        Miturut standar kita, balistik 155/39 kanggo M777 minangka optimisme sing apik. Supaya ora mati kanthi cepet lan lara, perlu kanggo njupuk ing biaya suda.

        Ing biaya suda, lan malah karo laras 39-kaliber ... iki jenis Amérika "Nona-K" dadi metu. eseman
        1. Dimax Nemo
          Dimax Nemo 2 September 2022 15:57
          0
          Pat-B kudu bisa. 15 km. jarak tembak saka projectile konvensional. Kadhangkala, kanggo wektu sing cendhak lan sethithik, njupuk kanthi biaya sing dikuatake. D-20, M-47.
          1. Alexey R.A.
            Alexey R.A. 2 September 2022 19:08
            0
            Kutipan: Dimax-Nemo
            Pat-B kudu bisa. 15 km. jarak tembak saka projectile konvensional.

            Ora, uga, kanggo zusuls iku bakal nindakake.
            Nanging nalika ing sisih liyane ana tentara biasa karo Bulle long-barrel, banjur "telung sumbu" kaya metu karo pistol marang penembak jitu. eseman
            1. Dimax Nemo
              Dimax Nemo 5 September 2022 08:26
              0
              Yen kita nganggep sistem kasebut utamane kanggo Angkatan Udara, DShBr, MP, mula iki luwih apik tinimbang mortir 120 mm lan luwih apik tinimbang D-30 ing sawetara cara. Lan sampeyan ora bakal ngirim apa-apa liyane ing helikopter "biasa". Amerika duwe meh setengah saka infanteri - DShBr.
              1. Alexey R.A.
                Alexey R.A. 5 September 2022 17:29
                +1
                Kutipan: Dimax-Nemo
                Yen kita nganggep sistem kasebut utamane kanggo Angkatan Udara, DShBr, MP, mula iki luwih apik tinimbang mortir 120 mm lan luwih apik tinimbang D-30 ing sawetara cara.

                Minangka senjata niche kanggo infantri cahya ing panggonan ngendi bedhil 8-ton ora ketemu - ya, "port anggur" apik. Ngimpi biru saka kebangkrutan: bobote kaya 105 mm, nanging njupuk 155 mm. eseman
                Nanging luwih becik ora campur tangan karo dheweke ing pertempuran senjata gabungan.
                1. Dimax Nemo
                  Dimax Nemo 6 September 2022 07:54
                  0
                  Ing kene, khe, muncul pitakonan, kenapa pesta pendaratan kudu pindhah menyang kana, yen kanthi definisi, " infanteri ringan "? Jerman glethakaken mudhun akeh pasukan terjun payung, nanging padha njupuk Crete. Kanggo wong Amerika, luwih penting kanggo nyorong akeh batang menyang Hercules (sanajan dheweke ora ngomong kanthi banter ing taun 90-an), saiki dheweke nggawe tank supaya paling ora ana sing bisa menek, lan ora menyang Galaksi. Ing wektu sing padha, elinga, padha ora duwe Caesars ing kabeh. Sing. bedhil self-propelled waja banget waja dimuat saka lemah ora kapentingan kanggo wong-wong mau ing asas.
                  1. Alexey R.A.
                    Alexey R.A. 6 September 2022 14:30
                    +1
                    Kutipan: Dimax-Nemo
                    Ing kene, khe, muncul pitakonan, kenapa pasukan pendaratan kudu pindhah menyang kana, yen kanthi definisi, "infanteri ringan"?

                    Nanging amarga topi kuningan nganggep pasukan pendaratan minangka pasukan penyebaran cepet lan ninggalake ing ngarep. Yen Saddam luwih maju ing taun 1991, unit saka divisi kaping 82 kudu ketemu dheweke.
                    Nanging, kita duwe gambar sing padha - Angkatan Udara ora mung mlaku kanthi rangking sing padha karo senapan bermotor, nanging uga ana ing ngarep. Ing 08.08.08 sing padha, perang ing nyebrang mung minangka asil saka kasunyatan manawa pasukan pendaratan bubar saka sing ngetutake. pyahoty - lan Georgians menek menyang longkangan ... nemokake piyambak antarane anvil lan Pethel.
                    Kutipan: Dimax-Nemo
                    Ing wektu sing padha, elinga, padha ora duwe Caesars ing kabeh. Sing. bedhil self-propelled waja banget waja dimuat saka lemah ora kapentingan kanggo wong-wong mau ing asas.

                    Lan marang sapa sing kudu digunakake? Kanggo mungsuh khas Angkatan Darat AS suwene 25 taun, semi-stasioner "telung sumbu" - ing mburi mata lan ing mburi kuping. Utamane sawise USAF nggarap mungsuh iki. eseman
                    1. Dimax Nemo
                      Dimax Nemo 6 September 2022 14:59
                      0
                      A hussar sing umure nganti 30 taun iku hussar jelek ngguyu Iki carane katon ...
                      Ya, dheweke ora duwe sapa-sapa.
  31. Ryaruav
    Ryaruav 1 September 2022 11:14
    +4
    sajrone permusuhan jangka panjang, sampeyan kudu njaluk M-30 saka gudang, lan luwih gampang kanggo nglatih cadangan, lan ing artikel kasebut penulis salah, artileri meriam ora ana ing alun-alun, nanging kanthi tepat.
  32. Petrik66
    Petrik66 1 September 2022 11:43
    +1
    Sampeyan lagi ngadeg ing tataran paling pembangunan," Philipp Philippovich nguwuh, "sampeyan isih mung berkembang, mental lemah, lan ing ngarsane wong loro karo pendhidhikan universitas sampeyan ngidini dhewe, karo swagger pancen unbearable, kanggo menehi. sawetara saran babagan ukuran kosmik lan omong kosong kosmik babagan cara nuduhake kabeh
    Inggih, bab ingkang kados makatên punika saged kacariyosakên bab opus ingkang wigatos punika.
    Ana uga paribasan ing basa Rusia: Aground Emelya minggu sampeyan ....
  33. Kostadinov
    Kostadinov 1 September 2022 12:08
    +2
    Kerugian.
    1. Senapan ditarik mung hadiah lan pakan kanggo sistem counter-baterei. Kakehan wektu digunakake kanggo nyebarake lan ambruk (sing terakhir iku fatal). Lan kerugian iki bisa ngluwihi kabeh kaluwihan.

    Kanggo bedhil 76 mm kaya Zis-3, 120 mm Nona, lan luwih akeh kanggo mortir 120, 82, 60 mm, iki ora ditrapake kanthi cara apa wae. Kamuflase kasebut minangka urutan gedhene luwih gampang, lan wektu ambruk ora luwih elek tinimbang artileri sing digerakake dhewe. Menapa malih, padha urutan gedhene luwih murah tinimbang 152 mm Msta, lan malah luwih saka howitzers poto-propelled. Senjata sing ditarik kudu akeh bit (puluhan ewu) lan kanthi kaliber sing cocog. Banjur kita bakal weruh kepiye dheweke bakal nglawan dheweke. Kanggo mayoritas target ing medan perang, kaliber cilik luwih efektif tinimbang sing gedhe. Umume kabeh lan rega amunisi sing dibutuhake mudhun.
    2. Pitungan sing ora dilindhungi kanthi lengkap ing kasus penindasan kanthi cara apa wae.

    A trench utawa papan perlindungan kanggo pointing metu bedhil lan pitungan bisa digawe urutan gedhene luwih gampang saka kanggo poto-propelled howitzers.
    1. Sergey Aleksandrovich
      Sergey Aleksandrovich 1 September 2022 13:03
      0
      Kaliber cilik luwih efektif yen mortir otomatis, meriam, peluncur granat, utawa yen nggunakake radio lan detonasi sing bisa diprogram marang tenaga kerja sing ora ditemokake. Nanging kaliber gedhe duwe kauntungan sing ora bisa dipungkiri ing jangkoan, kekuwatan lan kemungkinan nggunakake amunisi kluster.
  34. User_neydobniu
    User_neydobniu 1 September 2022 12:15
    -3
    Perlu yen mung arep perang karo Zimbabwe lan Ukraina, yen ora, banjur senjata anyar dibutuhake ...
    Lan ora kaya saiki T-72, T-62, BMP-1, Msta-B lan Sturm, kanthi sekelompok patriot "hurray" kanggo denyuzhka njerit ing situs sing ora ana analog kanggo kabeh ing ndhuwur lan bakal dadi senjata sing apik kanggo satus taun maneh
  35. Evilillion
    Evilillion 1 September 2022 12:44
    -2
    Umumé, saben bedhil ditarik mbutuhake traktor lan kendaraan kanggo ngangkut amunisi. Dadi saka segi rega, kabeh ora dadi rosy ana, lan apa iku worth ngembangaken sistem ditarik anyar iku pitakonan amba, ing kasus iki penulis paling kamungkinan tengen sing padha ora duwe mangsa. Saham sing wis ana bakal digunakake, lan saiki, ing kahanan tentara sing meh kalah perang karo peralatan jaman Soviet, lan tentara Rusia sing kabeh dicampur, saka sistem wiwit taun 1960-an nganti meh nanosuit saka Crysis, bedhil sing ditarik bakal isih bisa urip, nanging miturut pengalaman SVO, kabeh tentara ing saindenging jagad bakal kebak karo senjata kontra-baterei, cepet utawa mengko kompleks industri militer sing ora aktif bakal tangi, lan senjata anyar pungkasane bakal mlebu. tentara donya ing jumlah gedhe, lan banjur njamin kula, njupuk dina saka D-30 utawa M777 ora metu maneh.
  36. wladimirjankov
    wladimirjankov 1 September 2022 12:49
    -4
    Padha lawas jenis shooting ing kothak. Cukup tanduran ing cahya putih, kaya sen, saka kadohan prayoga. Akurasi… Ya, ana kekurangan ing kahanan apa wae.

    Iki persis apa tentara kita wis latihan ing NWO kanggo nem sasi saiki. Lan asil katon kanggo kabeh wong. Kabeh sawah kosong diluku nganggo ewonan kawah saka cangkang kita, lan nalika kita ngadeg 6 sasi kepungkur ing Avdiivka, kita isih ngadeg. Lan wong Bandera isih nembak Donetsk saka ing kono lan mateni warga sipil. Ana sethitik pangertèn saka njupuk ing kothak, mirah nanging ora nesu. Saiki kita kudu nglawan senjata kanthi tliti dhuwur. Nduweni efek sing luwih mestekake ing mungsuh, ngilangi semangat perang lan bakal, nyuda kepinginan kanggo nol menyang nul. Sampeyan ora bisa ndhelikake saka dheweke ing trench utawa dugout utawa ing tank. Iku bakal nemokake sampeyan nang endi wae.
    1. Evilillion
      Evilillion 2 September 2022 08:07
      -1
      Aku bakal pitutur marang kowe rahasia, nanging perang nyata dudu game komputer ing ngendi target diubengi. Lan ora ana senjata sing dipandu sing bisa ngatasi masalah kilometer trenches lan benteng cilik, sing saben-saben bakal luwih larang tinimbang "krasnopol".
  37. Dmitry22
    Dmitry22 1 September 2022 12:54
    0
    Lan yen kita nindakake modernisasi bedhil ing syarat-syarat mekanisasi penyebaran / lempitan ing posisi? Sing. gun ing jacks hydraulic, diperlokaké tanpa disengaging saka traktor? Pranyata metu sing sawise cepet njupuk maneh, kita mlumpat menyang mobil, ngalih jacks menyang posisi "ngangkat" lan cepet ngeculaké saka posisi. Lan nang endi wae ing kadohan kanggo nindakake ambruk lengkap.
  38. Kostadinov
    Kostadinov 1 September 2022 13:50
    0
    Kutipan saka EvilLion
    Umumé, saben bedhil ditarik mbutuhake traktor lan kendaraan kanggo ngangkut amunisi. Dadi ing babagan rega, kabeh ora dadi rosy, lan apa perlu ngembangake sistem ditarik anyar minangka pitakonan gedhe,

    Kendaraan amunisi uga dibutuhake kanggo bedhil mandhiri, lan traktor kanggo bedhil sing ditarik cilik bisa ngalahake truk, mobil utawa motor sipil cilik.
    1. Evilillion
      Evilillion 2 September 2022 08:14
      -2
      Howitzer 152 mm bobote pirang-pirang ton lan ora bisa dipindhah nganggo truk ringan. Inggih, utawa bisa mindhah, nanging ora bakal bisa kanggo njupuk adoh tenan cepet. Aku umume meneng babagan truk sipil, militer luwih milih sing khusus. teknik. Kanthi howitzer ana sawetara wong pitungan. Apa padha uga ing motor? Inggih, minangka kanggo SM, supaya sèket cangkang bisa dimuat menyang bedhil poto-propelled, uga wis sumber mechanized saka lemah. 50 cangkang kira-kira 40 kg saben 2 ton. Yaiku, 2 MT-LB kanggo 1 howitzer cahya utawa meriam - iki cukup normal, siji narik meriam lan nindakake pitungan, ing SM kapindho.
  39. Kostadinov
    Kostadinov 1 September 2022 13:52
    0
    Kutipan: Dmitry22
    Lan yen kita nindakake modernisasi bedhil ing syarat-syarat mekanisasi penyebaran / lempitan ing posisi?

    85 mm post-war divisional gun bisa pindhah karo engine dhewe saka motor.
    1. Evilillion
      Evilillion 2 September 2022 08:18
      -2
      Iki minangka solusi sing cukup umum, bedhil kasebut diarani self-propelled. Nanging ora ngrampungake tugas liyane, kajaba kanggo mindhah bedhil. Maneh, bedhil WWII, sawise sawetara nembak, ngubur menyang lemah karo amben lan narik karo traktor, ing babagan iki, ZiS-3, ora ketompo carane kurang daya, cukup praktis, biaya cilik. , lan bali cilik, supaya ora bakal dikubur akeh dening saperangan jaran, utawa malah pindhah dening pasukan pitungan. Sistem modern ing gerbong puteran, mula kudu ditata, iki wektune.
  40. Ilanatol
    Ilanatol 1 September 2022 14:14
    +2
    Sasis roda ing babagan iki luwih demokratis.


    Artileri, kaya tank, digunakake ora mung ing lapangan. Asring banget, bentrokan bakal kedadeyan ing wilayah kutha utawa ing wilayah sing kasar. Sasis sing dilacak ing kahanan kaya ngono luwih disenengi. Tank (utawa bedhil self-propelled), muter trek ing macem-macem arah, bisa nguripake watara 180 ing titik, kendaraan roda ora bisa. Sepele kasebut bisa dadi kritis ing pertempuran kutha, kanthi blokade amarga bangunan sing rusak sebagian.
    Dadi transisi lengkap menyang sasis rodha meh ora dadi keputusan sing tepat.

    Senjata sing ditarik luwih gampang kanggo nyamar, bisa digunakake ing ngendi bedhil sing digerakake dhewe ora bisa ditindakake. Dheweke meh ora bisa dikirim nganggo helikopter menyang wilayah pegunungan, kaya sing ditarik.
  41. Kostadinov
    Kostadinov 1 September 2022 14:22
    0
    Kutipan: Sergey Alexandrovich
    Kaliber cilik luwih efektif yen mortir otomatis, meriam, peluncur granat, utawa yen nggunakake radio lan detonasi sing bisa diprogram marang tenaga kerja sing ora ditemokake. Nanging kaliber gedhe duwe kauntungan sing ora bisa dipungkiri ing jangkoan, kekuwatan lan kemungkinan nggunakake amunisi kluster.

    1. Kauntungan ing jangkoan ing pertempuran nyata ilang maknane, amarga pengintaian target jarak jauh angel banget, lan sanajan target nemokake konsumsi amunisi sing dibutuhake kanggo ngalahake, tuwuh dadi proporsi sing ora bisa ditampa. Ing wektu sing padha, amunisi sing dipandu lan kluster larang banget lan langkah-langkah pencegahan bisa nolak akurasi.
    2. Kekuwatan amunisi luwih penting yen ana siji target gedhe utawa sing dibela - kapal, gudang amunisi, bunker, lsp. Ing paprangan, ing mayoritas kasus, akeh sing cilik lan gampang kanggo nemtokake target, banjur kaliber cilik luwih efektif.
    3. Konsumsi normatif amunisi konvensional kanggo 80-90% target ing jarak tempur nyata (nganti 10 km) nuduhake yen bedhil 76 - 120 mm luwih efektif tinimbang 152 - 203 mm. Lan sampeyan ora perlu bedhil mesin 10-20 nembak saben menit cukup.
  42. bk0010
    bk0010 1 September 2022 18:38
    +3
    Maneh padha ngubur artileri sing ditarik. Ayo dadi titik demi titik:
    Lan ora gelem, nanging pitakonan muncul apa wektune ngirim fosil kasebut, ing arti bedhil ditarik, menyang kethokan?
    Ora ana: Artileri sing ditarik nduweni mobilitas strategis sing apik. Kemungkinan sing bakal ana ing ngendi sing dibutuhake lan nalika dibutuhake luwih dhuwur tinimbang bedhil sing bisa digerakake dhewe. Lan D-30 sing cedhak luwih apik tinimbang Koalisi ing titik penyebaran permanen. Plus, yen truk break mudhun, sampeyan bisa pancing bedhil kanggo siji liyane, lan yen engine SPG rusak, banjur gun dijupuk metu saka game. Maneh, MTLB karo D-30 bisa nyusup menyang papan sing ora bakal tekan Koalisi.
    1. Rega. Ing comparison karo bedhil poto-propelled, iku mung bisnis praktis free.
    Gun dhewe ora murah. Malah sing lawas (D-30).
    3. Kanggo pitungan, iku Luwih luwih penake kanggo bisa saka ing kompartemen gelut gassed saka ACS.
    Iki minangka fitur saka ACS tartamtu lan malah cuaca tartamtu.
    2. Pitungan sing ora dilindhungi kanthi lengkap ing kasus penindasan kanthi cara apa wae.

    Nanging yen ana konflik serius, nalika pasukan serius melu, bedhil sing ditarik ora bakal tahan suwe.

    Pitungan bisa ndhelikake ing longkangan, bisa cepet mbucal ing mobil utawa malah ing pit, ngenteni metu gropyokan. Senjata kasebut minangka barang sing kuwat, yen optik dicopot, mula mung bisa dirusak kanthi cedhak banget. Miturut cara, waja saka bedhil poto-propelled ora ateges tank.
    A bedhil ditarik luwih gampang kanggo kamuflase.
    Kajaba iku, sampeyan bisa muter perang counter-baterei karo wong loro - sanalika wong wiwit njupuk ing sampeyan, tanggi miwiti ironing wong. Banjur sapa sing duwe senjata liyane bakal menang.
    Sarana aktif perang kontra-baterei (radar) bakal dideteksi dening radiasi lan dirusak dening artileri sing padha, dene sing pasif (swara lan bumi) ora akurat banget.
    Luwih dawa batang, luwih gedhe kemungkinan masalah nalika nyopir ing dalan tanpa permukaan aspal sing sampurna.
    Apa kaya D-30 lan ora ana masalah.
    Kesimpulan: kerentanan utama artileri ditarik yaiku wektu sing suwe kanggo drape (ora lempitan, sampeyan bisa nggulung nganti 300 meter saka papan kasebut), kudu diilangi, lan ora ngubur artileri sing ditarik. Lan iki nyata tanpa nambah dhasar bobot lan karakteristik ukuran. Plus buku otkatniki.
    Sayange Lopatov ora katon, dheweke bisa ngomong kanthi profesional babagan topik kasebut.
  43. gvozdan
    gvozdan 1 September 2022 19:10
    +1
    Jawaban sing bener kanggo pitakonan kasebut dirumusake dening ahli militer terkenal Winnie the Pooh - "Loro-lorone lan liyane lan sampeyan bisa nindakake tanpa roti"
  44. unspeech
    unspeech 1 September 2022 19:25
    +1
    Miturut cara, Jerman ora duwe artileri sing ditarik ing Bundeswehr. Mung bedhil self-propelled.

    wassat Iki ora ana hubungane karo argumentasi kanggo ACS. Ing pungkasan 90s lan awal 00s, pangurangan skala gedhe ditindakake ing Bundeswehr (kira-kira kaping 10!). Link divisional ing SV ilang. Yaiku, kabeh bedhil 155mm sing ditarik saka Bundeswehr kalebu link divisi. Lan kabeh howitzers poto-propelled ana ing brigade SV. Mula padha manggon ana ing kono (padha diganti anyar). Tinimbang bedhil subordinasi divisi, mung siji seni sing isih ana ing Bundeswehr. brigade. Kanthi 175 mm SP lan anyar 155 bedhil poto-propelled.
    EMNIP mung alesan kanggo transisi menyang SG ing siji wektu kamungkinan saka SGs iki kanggo ngancani pasukan mechanized, gadhah maneuverability iso dibandhingke karo tank. Kanthi paningkatan saiki ing sawetara geni (kaping telu!) Lan karo introduksi amunisi dipandu, ngiringan langsung pasukan SG ora dadi relevan.
    Nanging, ing tingkat klompok taktis brigade / batalyon, sampeyan isih butuh senjata api sing dilacak sing kuat (bisa ngiringi pasukan ing dalan). Mungkin TOS?
  45. kuku
    kuku 1 September 2022 19:50
    0
    Aku tansah kasengsem, nanging panggonan kanggo bahan peledak tetep ing cilik saka projectiles kaliber 155mm Ultra-long-range lan jet-dipandu. Utawa apa padha kenek karo kinetics kaya inti cast-wesi?
  46. Sedoy
    Sedoy 1 September 2022 20:16
    0
    bisa diturunake nganggo parasut utawa helikopter ing ngendi wae

    mesthi ... karo kita, iku dudu operasi, wiwit saka Afghan, dheweke mung nindakake - dheweke mbuwang ing endi wae kanthi parasut saka turntable ...
    banjur staf layanan nggoleki dheweke dhewe ...
  47. Sedoy
    Sedoy 1 September 2022 20:27
    0
    projectile "Volcano" saka bedhil angkatan laut 127-mm OTO Melara karo laras 64-kaliber kanggo 120 km. Oke, bedhil angkatan laut rada beda.

    Jarak sing diklaim kanggo Vulcano 155 yaiku 70 km. Sistem nargetake nggabungake panuntun dhumateng infra merah, laser lan satelit. Proyektil dioptimalake kanggo nggayuh target area lan titik. Wis warhead dhuwur-mbledhos gedhe karo sekring multifunctional programmable sing ngijini sampeyan kanggo nyetel dhuwur, wektu tundha lan wektu detonation lan duwe mode poto-destruct.
  48. Sedoy
    Sedoy 1 September 2022 20:45
    0
    projectile kuwi kanthi yakin bisa mencet target ing jarak adoh saka tembakan pisanan utawa kaloro. Nanging bisa uga katon yen biaya target sing rusak ora bisa dibandhingake karo biaya amunisi.

    sing paling larang, ing tahap wiwitan, "ekalibur" regane udakara $ 70000, saiki luwih murah ...
    gol apa ora ing sawetara rega?
    konvensional, "tank" luwih larang, depot amunisi luwih larang, pos komando (markas) luwih larang ...
    lan iki mung babagan "biaya" target, tanpa karusakan potensial sing bisa nyebabake ...
    dheweke ora nembak ing wilayah kanthi cangkang kaya ngono, dheweke duwe setelan tujuan sing beda ...

    nanging ing konflik ing abad 21st, pihak luwih seneng thrash saben liyane karo conventional dhuwur-mbledhos fragmentasi cangkang.

    ing konflik apa ing abad 21 ... :)
    kita saling iri-irik dengan dill...
    saking putus asa...
    sanalika presisi dhuwur katon, dheweke nggunakake ...
    threshing karo fragmentasi dhuwur-mbledhos conventional - iku ora mung mbuang sumber daya bedhil lan overspending cangkang ...
    sumber laras Msta-S - udakara 2000 tembakan, saben jam bedhil bisa murub ora luwih saka 100 kaping
    Dill ujar manawa Fritz sau ora tahan paramèter sing diumumake - ing babagan jumlah tembakan umume, lan babagan "seri" - sampeyan kudu ngganggu lan "kelangan" ...
    Dadi, "udan karo ranjau darat", iki dudu abad 21, iki akeh sing "miskin" ...
  49. Sedoy
    Sedoy 1 September 2022 21:08
    -1
    mangan, nanging, perlu kanggo nyuda "rasa kangen" lan ngasilake kendharaan mandhiri ing jarak sumbu roda ...
    Aku Swedia "archie" - karo sawijining "retractable", amarga saka "shock absorbers" recoil, karo gun 52-kaliber, sak transportasi ... full otomatis, mung telung abdi, njupuk menyang akun operator . ..
    tembakan ora malah ngobong kokpit ...
  50. RusGr
    RusGr 1 September 2022 21:14
    0
    Iki minangka teknik sing ora cocog karo kasunyatan NWO, mula iki "grads". Wis dina-dina ngetok-etok alun-alun, mungsuh netes, yen saka mbuwang rudal ing sawah, ora ana akal. Marinka, Peski nuduhake yen jinis iki wis ketinggalan jaman, lan jarak tembak wis cilik, perlu kanggo bisa digunakake, kanggo ngembangake teknik kasebut.