Review militèr

Dina Pengawal Rusia

56

Dina iki, 2 September, para pengawal Rusia ngrayakake liburan profesional.


Tembung "penjaga" dhewe dipinjam saka basa Italia (guardia) lan diterjemahake menyang Rusia tegese "proteksi".

Ing kasunyatan, kanggo dangu jeneng Unit iki kebak cocog kanggo fungsi sing. Asring, detasemen pengawal - prajurit sing dilengkapi lan dilatih kanthi apik, njabat ing pengadilan lan dadi pengawal pribadi kanggo ratu.

Ing Rusia, bab kuwi minangka pengawal muncul ing siji saka 22-2 abad. Ora dingerteni persis nalika unit kasebut dibentuk, nanging ing "Journal of Peter the Great" ana entri tanggal 2006 Agustus (miturut gaya anyar - XNUMX September), ing ngendi resimen kasebut pisanan disebut pengawal. Tanggal iki dadi basis liburan, sing wis resmi dirayakake ing Rusia wiwit taun XNUMX.

Wigati dicathet yen fungsi perlindungan ing Peter I ditindakake dening unit pengawal sing kapisah, sing nampa awalan leib.

Umumé, pengawal Rusia njupuk bagéyan lan kontribusi invaluable ing meh kabeh perang penting kanggo negara kita, saka Perang Lor Agung kanggo Perang Donya I. Ing taun 1918, sawise penandatanganan "Perdamaian Brest", penjaga ing Rusia ora ana.

Nanging, ing taun 1941, kanggo nuduhake skill lan kepahlawanan ing perang, papat divisi bedhil diganti jeneng dadi pengawal. Mangkono, pengawal nasional nampa "urip kapindho". Mengko, nalika Perang Patriotik Agung, formasi penjaga menehi kontribusi gedhe kanggo kamenangan para penjajah fasis.

Wiwit taun 1941, gelar kehormatan diwenehake marang unit militer, formasi lan kapal sing mbedakake awake dhewe ing perang, uga unit sing asline dibentuk minangka pengawal. Tradhisi iki tetep nganti saiki.

Dina iki, Angkatan Bersenjata RF kalebu luwih saka satus pengawal unit lan formasi militèr. Ing wektu sing padha, sawetara wong nampa gelar kehormatan iki kanggo wani, dedikasi lan profesionalisme ditampilake ing pertahanan militèr Rusia ing Ukraina.

Kanggo militer kanggo ngawula ing unit pengawal tegese dadi profesional paling dhuwur ing lapangan, patriot tanah air lan conto kanggo generasi enom prajurit lan perwira mangsa.
56 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. fa2998
    fa2998 2 September 2022 03:40
    0
    Apa kita duwe Pengawal Rusia (bagian) lan Pengawal Rusia (struktur) ??? Nyuwun
    1. andrewkor
      andrewkor 2 September 2022 04:37
      +1
      Ing Uzbekistan uga ana "struktur" Milliy gvardiya, Aku pribadi ndeleng wong-wong mau padha patroli ing pasar-pasar, ing dalan menyang karya lan bali, aku weruh njaga jembatan.
      1. Чёрный
        Чёрный 2 September 2022 05:31
        +5
        "Pengawal mati, nanging ora nyerah!"
        1. dmi.pris
          dmi.pris 2 September 2022 05:54
          +8
          Aku dhewe teka saka panggonan-panggonan ing ngendi Pengawal Soviet lair ing taun 41. Para pengawal saiki kanthi hormat nggawa jeneng sing dhuwur.
        2. Zoldat_A
          Zoldat_A 2 September 2022 07:13
          + 12
          Quote: Ireng
          "Pengawal mati, nanging ora nyerah!"

          Wiwit cilik aku weruh tandha "Penjaga" ing tunik bapakku. Kira-kira saka panggonan sing padha ing memori "Penjaga, maju!" ("Ing zona perhatian khusus"). Aku bangga karo gelar guardsman, mbok menawa, ora kurang saka pesenan.
          Kanggo kabeh guardsmen saka Uni Soviet lan Rusia - seneng liburan, sedulur! ombenan
          1. pamburu mumbul
            pamburu mumbul 2 September 2022 09:13
            +1
            Hi Igor! prajurit
            Aku dhewe ora duwe kesempatan nganggo badge para pengawal. Nanging kanggo kabeh wong sing nganggo lan nganggo - Sugeng !!! ombenan
            1. Zoldat_A
              Zoldat_A 2 September 2022 09:18
              +5
              Pavel hi! Iki sing nomer telu ing kulawarga kita - anakku. Ing Ukraina saiki. Bapak bakal bangga. Yen weruh putune saka ANA, dheweke bakal golek ngombe kanggo dheweke. ombenan
              1. pamburu mumbul
                pamburu mumbul 2 September 2022 09:24
                +3
                Kutipan saka: Zoldat_A
                Bapak bakal bangga

                Aku ora mangu-mangu, nanging aku bakal ngelingi bapakmu lan kancaku ing wayah sore kanthi tembung sing apik. ombenan
  2. rotmistr60
    rotmistr60 2 September 2022 04:01
    + 10
    Dheweke miwiti layanan minangka letnan ing Pengawal, Ordo Red Banner of Battle 45 UKM. Sugeng Liburan Penjaga!
    1. Hagen
      Hagen 2 September 2022 05:52
      + 20
      Kutipan: rotmistr60
      Dheweke miwiti layanan minangka letnan ing Pengawal, Ordo Red Banner of Battle 45 UKM. Sugeng Liburan Penjaga!

      Aku ora duwe apa-apa marang saiki, Pengawal Rusia, sing dina wis disetel dening Putin ing September 2, 2000. Nanging resimen pengawal saka divisi kasebut, ing ngendi kita tetep ngelingi layanan kasebut bebarengan karo tandha "Penjaga", isih duwe sejarah sing rada beda lan, kanthi mangkono, ulang tahun. Yaiku tanggal 18 September 1941. Dina iki, kabisat iki kanthi ganti jeneng, owah-owahan tanggal liburan lan preian dhewe ora jelas. Aku mikir yen ana proses penyakit kanak-kanak saka liberalisme ing Rusia, nalika akeh perkara Soviet sing dilalekake lan didhelikake dening acara perayaan sing mentas diangkat. (Kira-kira padha karo preian Nopember ....) Aku rumangsa luwih bener kanggo para pengawal lawas bangga lan ngurmati "Pengawal Soviet", amarga lencana kanthi spanduk abang lan bintang sing disedhiyakake ing sawijining wektu ngemot. iku, "Soviet ...", lair ing geni saka Perang Patriotik Agung, lan ora njaga pengadilan.
      1. Alexander Kuksin
        Alexander Kuksin 2 September 2022 07:23
        -10
        Yaiku, lali Sejarah Kamenangan Militer Rusia lan jancok ...? Apa sampeyan bisa menehi saran nggunakake metode dill kanggo nulis ulang Sejarah ... Apa leluhurmu ora sengaja nggali Segara Baltik?
        1. Komentar wis dibusak.
      2. Zoldat_A
        Zoldat_A 2 September 2022 07:30
        +3
        Kutipan saka Hagen
        sing resimen njaga saka divisi, kang kita tetep memori saka layanan bebarengan karo pratandha "Guard", Nanging duwe sajarah rada beda lan, patut, ulang tahun. Yaiku tanggal 18 September 1941. Dina iki, kabisat iki kanthi ganti jeneng, owah-owahan tanggal liburan lan preian dhewe ora jelas. Aku mikir yen ana proses penyakit kanak-kanak saka liberalisme ing Rusia, nalika akeh perkara Soviet sing dilalekake lan didhelikake dening acara perayaan sing mentas diangkat. (Kira-kira padha karo preian November ....)

        Aku mbantu kanggo mulihake siji pasamuwan, sanajan aku dhewe ora pracaya. Aku ngomong karo bapakku. Kita ngomong babagan Paskah. Yen digali luwih jero, banjur ing simbol Paskah, paganism cepet-cepet. Aku takon bapak lan takon - kepiye?
        Dadi dheweke mangsuli aku (wong pinter!) yen ing esuke Kristen Rusia, iku angel kanggo wong-wong pagan wingi ninggalake pakulinan, simbol. Mulane, sawetara jinis liburan pagan diatur kanthi rapi kanggo pas karo Paskah. Iku misale jek sing wong ngrameke preian Kristen, nanging misale jek sing padha ora rampung ngandika apik kanggo sing kawicaksanan external saka liburan sing padha digunakake kanggo.

        Apa sampeyan ngrasakake apa sing dakkandhakake karo bapak iku? Kita wis biasa ngrayakake tanggal 7 November. Nah kene sampeyan nomer 4. Kabeh katon rapi, awal November preian. Kabeh wis biasa. Nanging maknane wis rada owah. Dadi iki omong kosong - generasi anyar bakal tuwuh, sing ora bakal ngelingi tanggal 7 November, nanging mung ngerti tanggal 4. Kepiye carane kita ngrayakake Paskah saiki, tanpa mikir babagan sawetara simbol pagan ing liburan iki. Iku bakal luwih nglarani, paling ora kanggo generasi kita sing tuwuh ing USSR, yen 7 November wis rampung dilarang, lan liburan anyar bakal nemokke nang endi wae. ing April.

        Lan dadi ya. Kita duwe dina 18 September (kajaba, mesthi, rasukan tiyang istri saben dina lan wong-wong sing ana ing BV), ing kamar panedhaan padha nyoba kanggo menehi soko non-standar sedhep kanggo sarapan, nedha awan, nedha bengi ...
        1. Deso
          Deso 2 September 2022 08:15
          +2
          Kita ngomong babagan Paskah. Yen digali luwih jero, banjur ing simbol Paskah, paganism cepet-cepet.
          Mbok menawa sampeyan bingung Paskah lan Maslenitsa. Sing tenan ing apa preian, supaya Shrovetide yakhichism sethitik kurang saka rampung. Nanging, iki ditrapake kanggo kabeh tanggal penting ing tanggalan solar. Kanggo Rusia pra-Kristen urip sabenere miturut tanggalan solar, nalika Kristen nggunakake utamané tanggalan lunar.
          1. Zoldat_A
            Zoldat_A 2 September 2022 08:19
            +2
            Kutipan saka Rustic
            Mbok menawa sampeyan bingung Paskah lan Maslenitsa.

            Apa endhog saka Maslenitsa? Simbol murni pagan.
            Ya bener, aku ora ngomong babagan preian gereja, nanging babagan substitusi.
            1. Deso
              Deso 2 September 2022 10:29
              +1
              Yen sampeyan nemokake tandha paganisme ing endhog. Banjur apa sampeyan bakal ngomong babagan ngobong scarecrow (totem) mangsa? Pancake ing latar mburi iki wis dadi trifle. Kasunyatane yaiku Maslenitsa ing Rusia sadurunge Kristen minangka preian taun anyar. Dadi wong Kristen mutusake manawa apa sing ora bisa dikalahake kudu dipimpin. Iku babagan ngganti liburan siji karo liyane. Paskah, lan utamane Natal, ora pas banget karo equinox musim semi. Kajaba iku, Paskah diwilang miturut kalender lunar, sing ora pas karo solar.
            2. NSV
              NSV 3 September 2022 00:34
              0
              Ya....Kanca....nganggo tali bahu....simbol-simbol kaya ngono!!!Isin ora ngerti artine endhog ing Ortodoks!!! Pancen, yen dheweke menehi tali bahu, nanging lali nambah kawruh !!!
          2. sala7111972
            sala7111972 2 September 2022 09:17
            -1
            Paskah minangka preian Semit ...
            1. Deso
              Deso 2 September 2022 10:33
              -1
              Lumrahe. Sarehne Sang Kristus iku wong Yahudi, mula wunguné minangka bagéan saka uripé wong Yahudi. Nanging karo Shrovetide, feint iki ora bisa. Ing liburan iki, isih ana pasamuwan sing kurang saka apa-apa. Atur balapan, perang tembok-tembok, menek pilar es, ngobong wong-wong sawah. Ing endi liyane lan ing liburan pasamuan apa iki bisa kedadeyan? ngguyu
              Apa sing nang endi wae ing Amerika Latin ing dina wong mati padha ngatur karnaval, lan banjur padha mlaku ana piye wae calmer. Nanging padha duwe bab sing padha, kultus voodoo pagan isih luwih penting. Nanging kita ora duwe liburan karo karnaval cedhak, nalika padha duwe kasepen ing Shrovetide. Senajan misale jek sing loro kene lan Kristen kudu, ing teori, ngrameke bab sing padha.
              1. Alexey R.A.
                Alexey R.A. 2 September 2022 11:22
                0
                Kutipan saka Rustic
                Sarehne Sang Kristus iku wong Yahudi, mula wunguné minangka bagéan saka uripé wong Yahudi.

                Komentar teknis. eseman
        2. Hagen
          Hagen 2 September 2022 08:51
          +3
          Kutipan saka: Zoldat_A
          Nanging maknane wis rada owah. Dadi iki omong kosong - generasi anyar bakal tuwuh, sing ora bakal ngelingi tanggal 7 November,

          Aku disebut fenomena iki "penyakit kanak-kanak liberalisme ing Rusia." Aku mikir dheweke kudu urip.
          1. Zoldat_A
            Zoldat_A 2 September 2022 08:56
            +2
            Kutipan saka Hagen
            Kutipan saka: Zoldat_A
            Nanging maknane wis rada owah. Dadi iki omong kosong - generasi anyar bakal tuwuh, sing ora bakal ngelingi tanggal 7 November,

            Aku disebut fenomena iki "penyakit kanak-kanak liberalisme ing Rusia." Aku mikir dheweke kudu urip.

            Iku apik yen "penyakit bocah" iki liwati tanpa komplikasi serius ing negara kita. Taih, contone, kaya ing Saloreikh utawa ing Tribaltika.
            1. Hagen
              Hagen 2 September 2022 09:07
              +1
              Kutipan saka: Zoldat_A
              Iku apik yen "penyakit bocah" iki liwati tanpa komplikasi serius ing negara kita.

              Betul!!! Padha langsung kejiret ing. Nanging ana karakter karo aspirasi luwih radikal. Rossel piyambak worth apa?!
          2. Alexander Kuksin
            Alexander Kuksin 2 September 2022 19:22
            +2
            Sampeyan ora perlu lali! Yen sampeyan lali, banjur cepet utawa mengko kabeh bakal kedadeyan maneh. Sampeyan kudu mikir babagan apa sing wis ditindakake. Kanggo sawetara, iki Revolusi Oktober Agung, kanggo kula iku kudeta pidana banal. Lan sing dadi kuwasa yaiku klompok kejahatan sing diatur. Kanggo mangerteni iki, cukup kanggo nganalisa apa sing ditindakake kabeh karakter kasebut sadurunge kudeta. Yen saiki ana klompok wong sing arep ngetutake dalane * revolusioner * iki, klompok kasebut bakal diakoni minangka klompok teroris lan bakal dibubarake. Nanging dogma sing ditanam wiwit cilik babagan VOR (wow! Apa singkatan sing sukses dibentuk :)) dina iki dianggep bener kanggo umume wong.
            1. etwas
              etwas 2 September 2022 21:24
              0
              Quote: Alexander Kuksin
              Kanggo sawetara, iki Revolusi Oktober Agung, kanggo kula iku kudeta pidana banal. Lan sing dadi kuwasa yaiku klompok kejahatan sing diatur. Kanggo mangerteni iki, cukup kanggo nganalisa apa sing ditindakake kabeh karakter kasebut sadurunge kudeta. Yen saiki ana klompok wong sing arep ngetutake dalane * revolusioner * iki, klompok kasebut bakal diakoni minangka klompok teroris lan bakal dibubarake.

              Sampeyan minangka ahli sejarah, dipuji, nanging ... RSDLP mesthi dadi organisasi ilegal lan dilarang. Iki dipimpin dening wong sing kompeten lan berpendidikan. Sampeyan bisa nganalisa "wong-wong iki", nanging bakal luwih kompeten kanggo nganalisa sababe revolusi. Ing ngarepe taun-taun kasebut, nglawan panguwasa Kulon sing unggul, tanpa dhukungan saka njaba, wong-wong sing ora setuju karo pendapat sampeyan, amarga padha ngira yen luwih becik mati tinimbang urip kaya ngono, miturut prentah lan ukum kasebut. Sampeyan bisa ngelingake kula sing saka panguwasa borjuis Rusia liwat 30 taun kepungkur, paling sinau 15-20 basa manca, disampekno ing footing witjaksono karo pemikir anjog ing wektu kita, ora ana, lan ing 1917 ora ana. sawetara. Sadurunge nulis, paling ora sinau acara Lena, ora kanggo apa-apa Ulyanov njupuk jeneng samaran Lenin, yen maca buku perlu, sampeyan bakal sinau akèh iku menarik bab wektu. Imozhet arrogance bakal pass lan categoricalness bakal ngurangi.
              1. Alexander Kuksin
                Alexander Kuksin 3 September 2022 06:59
                0
                Sampeyan ora bisa mbayangno carane akeh wong sing duwe bakat lan melek sing lungguh ing pakunjaran ing jaman saiki. Iki dudu kriteria kanggo nindakake kejahatan. Lan alesan bisa tansah ditemokake. Malah nonentity kaya Navalny duwe alesan. Lan luwih becik sampeyan nyinaoni acara eksekusi Lena Kapindho, bisa uga sombong bakal liwati lan kategoris bakal mudhun ...;)
            2. Hagen
              Hagen 2 September 2022 21:24
              -1
              Quote: Alexander Kuksin
              Kanggo sawetara, iki Revolusi Oktober Agung, kanggo kula iku kudeta pidana banal. Lan sing dadi kuwasa yaiku klompok kejahatan sing diatur.

              Kanggo miwiti, ora bakal ala ngerti yen owah-owahan formasi ora nate ditindakake kanthi cara demokratis tanpa getih. Perisakan cara urip lawas lan transisi menyang sistem hubungan anyar minangka prastawa sejarah sing penting. Lan taksiran arrogant saka sudut pandang hukum pidana, tanpa njupuk menyang akun pranata awal masyarakat lan jalaran saka "kudeta" characterizes sampeyan luwih saka apa sing disebut VOR. Aku ora bakal guess carane nasib kulawarga bisa nguripake metu tanpa VOR, nanging asil saka Perang Donya II bisa wis beda. Sanajan bisa uga cocog karo gambar jagad iki.
              1. Alexander Kuksin
                Alexander Kuksin 3 September 2022 07:15
                0
                Sembarang Dhiskusi bab ngganti tatanan ora worth Penny saka jalaran saka perang sipil. Pendidikan lan kawruh basa ora ngidini kanggo munggah ing ndhuwur kesimpulan saka * sedulur * saka 90s. Ing rake padha, nanging ing wangun truncated. Kita bakal nyirnakake jagad kabeh nganti lemah, banjur ... Knead jagad anyar ing getih lan balunge bangsa kita. Lan apa kulawargaku ora dadi penting kanggo Sejarah.
                1. Hagen
                  Hagen 3 September 2022 08:37
                  -1
                  Quote: Alexander Kuksin
                  Lan apa kulawargaku ora dadi penting kanggo Sejarah.

                  Argumentasi sampeyan babagan "seni rusak" ora penting. Amarga owah-owahan tatanan ora dumadi ing karsane individu, nanging minangka dalan sing ora bisa dihindari saka perkembangan sejarah masyarakat.
      3. sala7111972
        sala7111972 2 September 2022 09:16
        +1
        Wiwit nalika pengawal dadi pro-Kremlin, pengadilan? Kremlin duwe pasukane
        1. Hagen
          Hagen 2 September 2022 09:28
          0
          Kutipan saka: sala7111972
          Wiwit nalika pengawal dadi pro-Kremlin, pengadilan?

          Petrovsky "Guards" asalé saka resimen lucu saka sistem manca, banjur rubah menyang Semenovsky lan Preobrazhensky resimen. Saka wayahe tatanan, antarane liyane, padha melu ing pangayoman saka kaisar. Lan wiwit Peter piyambak periodik mimpin pasukan ing kampanye, resimen iki uga perang lan ngrambah ora sukses cilik, amarga padha ora direkrut "saka sapa wae", kaya infantri prasaja. Kabeh kudeta kraton ing Rusia njupuk Panggonan karo partisipasi indispensable saka pengawal, amarga. padha sing paling aktif ing pengadilan, manunggal lan disiapake kanggo tumindak nemtokake. Ora ana omongan babagan Kremlin.
  3. lele
    lele 2 September 2022 04:24
    +9
    Sugeng Liburan, Penjaga! prajurit

    [tengah]
  4. Vladimir Vladimirovich Vorontsov
    Vladimir Vladimirovich Vorontsov 2 September 2022 05:04
    + 17
    ***
    Sugeng Liburan, penjaga!
    ...
    ZabVo. Dauria. Pengawal Separate, Wina-Mukden,
    Ordo batalion komunikasi Alexander Nevsky. 1978 ("Karantin")
    (Aku nganggo topi)



    ***
  5. serg.shishkov2015
    serg.shishkov2015 2 September 2022 05:48
    +6
    Nuwun sewu mbaleni, nanging aku ora bisa meneng! loro sepupu iku penjaga! njaga sersan lan njaga sersan junior! Sugeng Liburan!
    1. aszz888
      aszz888 2 September 2022 06:35
      +2

      serg.shishkov2015 (Sergey Borisovich Shishkov)
      Dina iki jam 05:48
      ANYAR
      +3
      Nuwun sewu mbaleni, nanging aku ora bisa meneng! loro sepupu iku penjaga! njaga sersan lan njaga sersan junior! Sugeng Liburan!
      Ora perlu njaluk ngapura. Kita kudu bangga karo wong-wong iki !!! prajurit
  6. Wbond
    Wbond 2 September 2022 06:07
    +5
    Sugeng Liburan!!!
  7. aszz888
    aszz888 2 September 2022 06:38
    +4
    Sugeng Liburan, Guard!!!
    1. sala7111972
      sala7111972 2 September 2022 09:19
      -2
      Lan ing ngendi tentara tank pengawal? Figley rak-rak ing Panggonan pisanan?
  8. Al Asad
    Al Asad 2 September 2022 07:44
    +4
    Resimen bedhil bermotor pengawal kapisah 7 (mantan divisi Moscow-Minsk)
    1. yuriy55
      yuriy55 2 September 2022 07:59
      +5
      272 Pengawal Smolensk Red Banner, Ordo Suvorov II resimen senapan motorized.
      prajurit
    2. sala7111972
      sala7111972 2 September 2022 09:19
      +3
      7 tank, MSB
      1. sala7111972
        sala7111972 2 September 2022 09:23
        +3
        Pengawal dadi kanggo perang ing wilayah Debaltseve
  9. Mikhail_Nikolaevich
    Mikhail_Nikolaevich 2 September 2022 08:24
    +2
    Wong-wong sing daktresnani, Tanah Air iku duwekmu! Kabeh kesehatan, sukses, urip pribadi ing Rusia! Gusti mberkahi sampeyan lan Pasukan Swarga!
  10. Boris55
    Boris55 2 September 2022 08:41
    +2
    Pengawal, diterjemahake saka non-Rusia menyang Rusia, tegese - за .итник.
    Swara wektu, makna tembung njaga diganti rada - iki tegese ora mung pembela, nanging sing paling apik kabeh.

    Sugeng kabeh pengawal ing preian!

    ps
    Nanging, sawetara tembung tanpa protokol.

    Kabeh padha, iku ridiculous kanggo nelpon putih, sing ngawula kapentingan Entente, karo dhuwit saka Entente, marang Rusia lan wong, pembela, i.e. - putih - iki mung scoundrels lan pengkhianat.
  11. Galleon
    Galleon 2 September 2022 08:49
    +3
    Aku duwe anak sing dadi pengawal. Panjenenganipun njabat istilah ing tank pengawal Kantemirovskaya, perusahaan kapisah saka perang elektronik. Sugeng enjing.
  12. Ular Rakun
    Ular Rakun 2 September 2022 09:50
    0
    Aku ora ngerti kepiye saiki, nanging 10 taun kepungkur, 90% saka wajib militer luwih milih lencana Pengawal versi Soviet. Versi Yeltsin disenengi sawetara.
    1. Sanya Tersky
      Sanya Tersky 2 September 2022 14:44
      +2
      Tandha sing disetujoni "Penjaga" mbaleni Uni Soviet, mung tanpa prasasti "USSR".
  13. penasehat level 2
    penasehat level 2 2 September 2022 10:04
    +1
    Ordo Spanduk Merah Königsberg Pengawal 308 saka Resimen Rudal Kelas 2 Kutuzov ombenan . Miturut cara, tandha "Guard" ngagem Soviet .. piye wae sing anyar ora "mlebu"
  14. ODERVIT
    ODERVIT 2 September 2022 10:06
    +3
    Aku tansah elinga karo bangga layanan ing 180 Pengawal. iap. Selamat Hari Pengawal!!!
  15. kursi
    kursi 2 September 2022 10:07
    +2
    Aku congratulate kabeh guardsmen ing liburan profesional sing! Kesehatan lan kabeh berkah manungsa kanggo sampeyan !!!
  16. Vladimir_ninulya
    Vladimir_ninulya 2 September 2022 10:42
    -2
    Kita butuh kode kehormatan nasional Rusia Sosialis Soviet, supaya ora ana pengkhianatan, korupsi, kriminalitas, lan liya-liyane.
  17. Kalakutas
    Kalakutas 2 September 2022 14:13
    +2
    68 Pengawal Poznan Red Banner Order of Suvorov
    Resimen senapan bermotor gelar III, selamat liburan!
  18. Radikal
    Radikal 2 September 2022 14:52
    -1
    Kutipan saka Hagen
    Kutipan: rotmistr60
    Dheweke miwiti layanan minangka letnan ing Pengawal, Ordo Red Banner of Battle 45 UKM. Sugeng Liburan Penjaga!

    Aku ora duwe apa-apa marang saiki, Pengawal Rusia, sing dina wis disetel dening Putin ing September 2, 2000. Nanging resimen pengawal saka divisi kasebut, ing ngendi kita tetep ngelingi layanan kasebut bebarengan karo tandha "Penjaga", isih duwe sejarah sing rada beda lan, kanthi mangkono, ulang tahun. Yaiku tanggal 18 September 1941. Dina iki, kabisat iki kanthi ganti jeneng, owah-owahan tanggal liburan lan preian dhewe ora jelas. Aku mikir yen ana proses penyakit kanak-kanak saka liberalisme ing Rusia, nalika akeh perkara Soviet sing dilalekake lan didhelikake dening acara perayaan sing mentas diangkat. (Kira-kira padha karo preian Nopember ....) Aku rumangsa luwih bener kanggo para pengawal lawas bangga lan ngurmati "Pengawal Soviet", amarga lencana kanthi spanduk abang lan bintang sing disedhiyakake ing sawijining wektu ngemot. iku, "Soviet ...", lair ing geni saka Perang Patriotik Agung, lan ora njaga pengadilan.

    Aku setuju, konco! hi ombenan apik
  19. Beloemigrant
    Beloemigrant 2 September 2022 21:49
    0
    1. imperatorskaja gwardia podlinnaja jej naznacenje wnutrennego lan wnesnego wraga pobezdat tolko predateli ispolzowali gwardiju ora naznacenju na bolotah polesja protiw germancom lan w Petersburge protiw 5 kolonnie itogom rewolucja
    2. licnoj ohranoj byl Konwoj Jego Imperatorskowo Welicestwa a polki lejbgwardi rezerwom lan usilenjem konwoja na slucaj krupnyh bezporjadkow
    3. Sowetskaja Gwardija ne oprawdala pocetnego nazwanja ne ustranila Gorbacewa i jego mafii predatelej ne wstala na zascitu CCCP; mentaliteta gwardijskowo ne hwatalo = ora ponimali cto dla Gwardejcow wnutrennyj wrag glawnyj; wnesnyj wtoroocerednyj.
    papat. kakaja sowremennaja Russkaja gwardja ubedimsa pri perwoj popytke dogowornjaka sdelanoj 4 kolonnoj sowremennyje Bennigseny i Pahleny najdutsa znacit podlinna Russksaja Gwardija
    5. Rosgwardi kacetwenno kanggo pangayoman saka ukrospecnaz ing ZAES
  20. Beloemigrant
    Beloemigrant 2 September 2022 22:17
    0
    Kutipan saka Radikal
    dudu pengawal pengadilan.

    1. Wy neobrazowanyj w istorii Rosji celawek pridwornoj ohronnojj castej razmerom mense polka byl sobstwenyj Konwoj jego welicestwa Imperatora
    2. Korpus Gwardii po naznacenju na wnutrennego wraga byl neobhodim i usmirjal mjateze: pugacewskij polskije 1830 i 1864 sdelanyj za japonskije dengi 1905 and drugije
    Sowetskaja Gwardija poddelna predatela Gorbacewui jego mafii ne unictozila na zascytu CCCP ne wstala rozclenenje Rosji na jej sowesti nekotoryje gore gwardejskije casti w 1992 prisjagali ukraine i drugim gosudarstwom klatwopresri
  21. Beloemigrant
    Beloemigrant 2 September 2022 22:32
    0
    Quote: Alexander Kuksin
    MALING, (wow! Bejo singkatan

    uwazajemyj gospodin w glawnym wy prawy ora rewolucja w Rosji byla mnogohodowoj operacjej inorazwedok pri ucaste neskolkih 5 kolonn rewolucjonery mense ugolowniki bolse predateli izmenniki i nacmeny rusofoby
  22. NSV
    NSV 3 September 2022 00:37
    +1
    Kanggo kabeh, Penjaga Roket Pasukan Rudal Strategis!!!Sugeng Liburan!!!