Review militèr

Intelijen Inggris: Panggunaan rudal anti-radar HARM bisa nduwe peran penting ing serangan balik Ukrainia ing sisih kidul

54

Senadyan kasunyatan manawa serangan umum saka Angkatan Bersenjata Ukraina ing sisih kidul Ukraina wis meh "keselak", Barat isih menehi kesempatan kanggo pasukan Ukraina.


Paling ora ing intelijen Inggris, dheweke ngetung sukses saka serangan Angkatan Bersenjata Ukraina lan percaya yen rudal anti-radar HARM bakal duwe peran penting.

Miturut ahli Barat, Angkatan Bersenjata RF ing konfrontasi iki menehi prioritas dhuwur kanggo sistem pertahanan udara berbasis darat. Mangkono, yen Angkatan Bersenjata Ukraina kasil ngrusak radar Rusia, mula iki bakal dadi pukulan nyata, secara harfiah, "ing kesadaran situasional Rusia sing wis ana masalah."

Elinga yen sadurunge departemen militer Ukrainia wis nerbitake cuplikan panggunaan rudal HARM. Kajaba iku, fragmen senjata kasebut uga ditemokake dening spesialis kita.

Mangkono, analisis lan ramalan intelijen Inggris bisa dianggep bener, yen ora kanggo siji "nanging".

Kaping pisanan, kita ora duwe masalah karo kesadaran situasional, kaya sing dibuktekake dening peralatan Ukrainia sing diobong dening artileri Rusia lan unit "unwound" saka Angkatan Bersenjata Ukraina, sing nyoba pindhah menyang posisi.

Kapindho, HARM minangka rudal sing diluncurake ing udara. Akibaté, serangan ing radar Angkatan Bersenjata Ukraina mung bisa ditindakake kanthi cara penerbangan. Kanthi nggunakake sing terakhir, Ukraina duwe masalah serius. Lan titik ing kene ora mung yen Angkatan Bersenjata Ukraina duwe sawetara pesawat, uga ora ana jumlah pilot profesional sing tepat.

Aviation Ukraina ora bisa gumunggung survivability dhuwur sabenere amarga saka operasi efektif saka radar kita, kang, miturut prakiraan Inggris, iku kudu numpes. Mung ing telung dina pungkasan sing disebut "counteroffensive", Angkatan Bersenjata Ukraina ilang sawetara pesawat serangan Su-25, siji pesawat tempur MiG-29 lan paling ora 3 helikopter bebarengan.
54 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Trapp1st
    Trapp1st 1 September 2022 10:50
    +2
    Kaping pisanan, kita ora duwe masalah karo kesadaran situasional
    Apa, serius?) Apa dumadakan diganti?
    Kapindho, HARM minangka rudal sing diluncurake ing udara
    Ana laporan reguler babagan pesawat Angkatan Bersenjata Ukraina sing mudhun, tegese uga bisa digunakake minangka misil. Senajan iku ora cetha ngendi padha njupuk saka lan ngendi padha disimpen, kita duwe
    ora masalah karo kesadaran kahanan
    1. Cottondraton
      Cottondraton 1 September 2022 10:58
      +3
      Pesawat dikirim saka Eropah Wétan. Dheweke mabur saka lapangan udara ing sisih kulon 404.
      1. Trapp1st
        Trapp1st 1 September 2022 11:00
        0
        Dheweke mabur saka lapangan udara ing sisih kulon 404.
        Range kaliber 2500.
        1. umah
          umah 1 September 2022 11:54
          -1
          ing intelijen Inggris, dheweke nganggep sukses serangan Angkatan Bersenjata Ukraina lan percaya yen rudal anti-radar HARM bakal duwe peran penting.

          Iki mbokmenawa prodigy anyar bisa! Sampeyan kudu ngenteni ing kantor pendaptaran kanggo aplikasi kanggo Kharms Tarasovich
        2. Zaurbek
          Zaurbek 1 September 2022 12:08
          +1
          Iki nganggo hulu ledak nuklir .... nanging uga ide sing apik
        3. Toorik
          Toorik 1 September 2022 13:03
          0
          Yen ana tandha udhara, dheweke ngunggahake kabeh pesawat menyang udhara, infa saka pengintaian ing adegan))
    2. Ratmir_Ryazan
      Ratmir_Ryazan 1 September 2022 11:01
      -4

      Ana laporan reguler babagan pesawat Angkatan Bersenjata Ukraina sing mudhun, tegese uga bisa digunakake minangka misil. Senajan iku ora cetha ngendi padha njupuk saka lan ngendi padha disimpen, kita duwe


      Ing Ukraina, akeh lapangan udara wis nguatake hangar kanggo pesawat, ana akeh foto MiG-29 Ukrainia ing hangar kasebut ing jaring.

      Kanggo mencet wong-wong mau, sampeyan kudu mencet saben hangar karo rudal Kaliber tliti dhuwur, nanging ora kasunyatan sing ora bakal dadi kosong.

      Ora bisa dingerteni kenapa ing Rusia kabeh pesawat ana ing udara terbuka, kenapa salah urus?!

      Padha malah wis Mriya ing hangar, ora waja, nanging isih hangar sing ngijini sampeyan kanggo ndhelikake pesawat saka pengamatan, lan kita duwe kabeh kaya Palms kita, mungsuh mangerténi individu ngendi lan carane akeh pesawat.

      Mungkin saiki bakal tekan pimpinan Angkatan Udara sing mbangun hangar luwih murah lan luwih migunani tinimbang ngitung kerugian lan ngenteni pesawat anyar?!

      Lan Angkatan Bersenjata Ukraina wis suwe nggunakake HARM, mung efektifitase ora dhuwur lan saiki ora bakal bisa nulungi serangan kasebut.
      1. demiurge
        demiurge 1 September 2022 11:55
        -1
        Ora bisa dingerteni kenapa ing Rusia kabeh pesawat ana ing udara terbuka, kenapa salah urus?!

        Dheweke malah duwe Mriya ing hangar, ora nganggo waja, nanging isih dadi hangar sing ngidini sampeyan ndhelikake pesawat saka pengamatan, lan kita duwe kabeh kaya telapak tangan, mungsuh ngerti dhewe ing ngendi lan pirang-pirang pesawat.


        Amarga duwe puluhan pesawat. padha duwe cukup saka warisan Soviet. Hanggar kasebut tetep saka USSR, ora ana hangar sing dilindhungi anyar sing dibangun ing / metu nalika jaman kamardikan.
        Federasi Rusia uga duwe sawetara lusin hangar sing dilindhungi. Nanging Federasi Rusia duwe sewu pesawat sing aktif mabur, ora cukup kanggo kabeh wong.
        1. Ratmir_Ryazan
          Ratmir_Ryazan 1 September 2022 13:10
          +2
          Amarga duwe puluhan pesawat. padha duwe cukup saka warisan Soviet. Hanggar kasebut tetep saka USSR, ora ana hangar sing dilindhungi anyar sing dibangun ing / metu nalika jaman kamardikan.
          Federasi Rusia uga duwe sawetara lusin hangar sing dilindhungi. Nanging Federasi Rusia duwe sewu pesawat sing aktif mabur, ora cukup kanggo kabeh wong.


          Dadi anggaran Rusia ora kaya Ukraina? Apa sing ngalangi START mbangun hangar iki, paling ora saka lapangan udara sing cedhak karo tapel wates, paling ora saka Crimea?

          Angkatan Bersenjata Ukraina numpes luwih saka rolas pesawat sing regane kurang saka 50 yuta dolar saben siji pukulan, karusakan total luwih saka 500 yuta dolar.

          Lan pira regane hangar logam sing diisi beton lan ditutupi bumi?

          Kita ngirit pertandhingan lan minangka asil kita entuk karusakan manungsa, reputasi lan ekonomi sing gedhe.
          1. demiurge
            demiurge 2 September 2022 04:46
            0
            Cut sturgeon.
            Maksimum sing diitung dening Lostarmore saka kerugian yaiku telung Su-30. Kabeh sing ngadeg ing caponiers yaiku desainer kanggo suku cadang.

            Anggaran ndadak ora karet. Lan jumlah buruh diwatesi.
            1. Ratmir_Ryazan
              Ratmir_Ryazan 2 September 2022 12:09
              0
              Aku ora ngerti apa Lostarmor diitung ana, nanging dina sadurunge serangan, ana 16 pesawat ing lapangan udara, lan banjur Bunch saka wrecks burned metu, lan ing latar mburi tembung Konashenkov lan bloggers liyane sing ana. ora losses ing kabeh, nanging amunisi detonated.

              Kasunyatan manawa serangan kasebut bisa dianggep lan pesawat kasebut kudu dilindhungi, rega hangar sing bisa nylametake pesawat saka serangan rudal kurang saka 1% saka regane !!! Ing wektu sing padha, luwih trep kanggo njaga pesawat ing hangar lan luwih apik kanggo nyimpen ing kono tinimbang ing udara terbuka.
              1. demiurge
                demiurge 3 September 2022 07:01
                0
                Sampeyan nulis babagan 30 pesawat sing rusak.
                Saiki dumadakan ana 16 pesawat.
                .... Kowe neng kene....
                Ayo dadi nerusake kanggo ngrembug foto soko sing diobong mudhun ing parkir Su-30?
                1. Ratmir_Ryazan
                  Ratmir_Ryazan 3 September 2022 16:45
                  0
                  Inggih, nuduhake kula ngendi aku wrote bab 30 pesawat numpes?

                  Waca kanthi teliti!!!

                  Sanajan angel ngerteni informasi kanthi kegilaan urapatriotik, aku ngerti.
                  1. demiurge
                    demiurge 4 September 2022 07:18
                    0
                    Aku ngaku salahku.

                    Tampilake ing ngendi 10 mobil sing rusak regane 50 yuta saben?
                    1. Ratmir_Ryazan
                      Ratmir_Ryazan 4 September 2022 11:48
                      -1
                      Deleng gambar lapangan udara iki sedina sadurunge kena pengaruh lan sawise. Menapa malih, gambar kasebut muncul sawise laporan Konashenkov sing penting lan nyenengake yen ora ana kerugian.

                      Ing pesawat pisanan ing caponiers lan lepas landas. Gunggunge ana 16 lembar.

                      Ing sisih liya, ana telung kawah gedhe saka rudal taktis lan pirang-pirang pesawat sing diobong lan rusak, pesawat sing ora kebakar, kabeh ana ing sieve lan ora bakal mabur ing endi wae.

                      Sing ana ing lepas landas, mesthi, ditarik, nanging padha ngadeg ing ngendi biasane ana ing wayahe impact lan kabeh kaget.

                      Ana sawetara wektu sing ora nyenengake ing crita iki sing nuduhake kekurangan lan kesalahan kita:

                      - kenapa ing Crimea, nyatane, ing zona garis ngarep, nganti pirang-pirang taun, hangar kanggo pesawat durung dibangun?

                      - kok perlu ngapusi yen ora ana kerugian, amarga wis suwe dikenal yen Barat bisa nduduhake syuting lapangan?

                      Akibaté, kita ora mung ilang peralatan, nanging uga nampa karusakan reputasi, kang ana malah kurang kapercayan ing tembung saka wakil saka Departemen Pertahanan.
                      1. Repellent
                        Repellent 4 September 2022 11:54
                        0
                        Quote: Ratmir_Ryazan
                        Deleng gambar lapangan udara iki sedina sadurunge kena pengaruh lan sawise. Menapa malih, gambar kasebut muncul sawise laporan Konashenkov sing penting lan nyenengake yen ora ana kerugian.

                        Sapa sing njupuk gambar lan sing ngirim? Apa jaminan yen gambar kasebut ora "dibenerake" kanggo kepentingan wong sing ngirim?
                      2. Ratmir_Ryazan
                        Ratmir_Ryazan 4 September 2022 12:00
                        0
                        Apa alasan kanggo ora percaya?

                        Mungkin MO piye wae mbantah?

                        Apa gunane nuduhake kabeh lapangan udara lan kanthi jelas nuduhake kebohongan propaganda Kulon lan Ukraina?

                        Mung yen pukulan kasebut nyata, kabeh wong krungu lan asil ing foto kasebut nyata.

                        Lan swara tekane rudal ora keprungu, amarga rudal ATACMS mlebu target kanthi vertikal, kaya misil kuasi-balistik Iskander, lan ing bagean pungkasan iku supersonik, yaiku, swara teka banjur gabung karo swara bledosan.
                      3. Repellent
                        Repellent 4 September 2022 12:02
                        0
                        Quote: Ratmir_Ryazan
                        Apa alasan kanggo ora percaya?

                        Sajarah ing Bucha, contone. Ana uga gambar satelit karo tanggal diowahi. ngguyu
                      4. demiurge
                        demiurge 4 September 2022 12:04
                        +1
                        Aja nyelehake tongkat giok menyang kupinge wong biasa.
                        Ayo dadi miwiti prasaja, ora ana rudal. Malah komando Angkatan Bersenjata Ukraina ora nyatakake perkara kasebut.
                        Ora setuju karo statementku? Menehi bukti kanggo sumber resmi.
                        Kapindho, nuduhake ing foto ing ngendi 10 Su-30 ngadeg nalika bledosan.

                        Sampeyan sing ngumumake mundhut 10 mobil ing 50 lyams, ora aku. Aku kepengin weruh apa pratelan sampeyan adhedhasar. Kabeh argumentasi liyane kanggo wong miskin.
                      5. Ratmir_Ryazan
                        Ratmir_Ryazan 4 September 2022 12:24
                        0
                        3 corong cetha ing parkir akeh pesawat ing caponiers saka apa? Satemah ngalang-alangi kabeh montor kanthi serpihan-serpihan sing sumebar.

                        Corong kasebut mung bisa saka proyektil utawa rudal sing ditembakake menyang target, lan detonasi amunisi ora nggawe corong kasebut.

                        Ana luwih saka cukup bukti, nanging kegilaan urapatriotik sampeyan ora ngidini sampeyan nggawe kesimpulan sing bener.

                        Sampeyan ora malah isin dening kawulo saka wakil resmi saka Wilayah Moscow lan demonstrasi gambar karo kawah lan pesawat obaran.

                        Iku luwih gampang kanggo sampeyan pracaya ing goroh sing sengaja kejiret geni, lan ana ing Crimea.
                      6. Repellent
                        Repellent 4 September 2022 12:35
                        0
                        Quote: Ratmir_Ryazan
                        3 corong cetha ing parkir akeh pesawat ing caponiers saka apa? Satemah ngalang-alangi kabeh montor kanthi serpihan-serpihan sing sumebar

                        Aku mbaleni pitakonan: ngendi njamin yen gambar ora "didandani"?
                      7. demiurge
                        demiurge 4 September 2022 12:39
                        +1
                        Mangga tandhani ing foto 10 salib ing ngendi 10 Su-30 dipasang.
    3. nik-mazur
      nik-mazur 1 September 2022 13:13
      -3
      Kutipan saka Trapp1st
      ... ora jelas saka ngendi lan disimpen ing ngendi ...
      Iki ora bisa dingerteni kanggo sampeyan, amarga sampeyan dudu salah sawijining wong sing ora duwe masalah karo kesadaran situasional, amarga duwe ijin sing cocog ...
      1. Trapp1st
        Trapp1st 1 September 2022 13:30
        -2
        Iki ora bisa dingerteni kanggo sampeyan, amarga sampeyan dudu salah sawijining wong sing ora duwe masalah karo kesadaran situasional.
        Banjur ora jelas kenapa dheweke duwe wektu kanggo njupuk ing umum.
        1. nik-mazur
          nik-mazur 1 September 2022 15:08
          0
          Kutipan saka Trapp1st
          Banjur ora jelas ...
          Waca ndhuwur.
  2. BIABIA
    BIABIA 1 September 2022 10:57
    -7
    Mung ing telung dina pungkasan sing disebut "counteroffensive", Angkatan Bersenjata Ukraina ilang sawetara pesawat serangan Su-25, siji pesawat tempur MiG-29 lan paling ora 3 helikopter bebarengan.


    Mbalik ing wulan Maret, Staf Umum kita nglaporake manawa Ukrainia meh ora ana penerbangan. Nem sasi wis liwati, lan ternyata dheweke tetep ...
    1. Chronos
      Chronos 1 September 2022 11:12
      +3
      Quote: BIABIA
      Mung ing telung dina pungkasan sing disebut "counteroffensive", Angkatan Bersenjata Ukraina ilang sawetara pesawat serangan Su-25, siji pesawat tempur MiG-29 lan paling ora 3 helikopter bebarengan.


      Mbalik ing wulan Maret, Staf Umum kita nglaporake manawa Ukrainia meh ora ana penerbangan. Nem sasi wis liwati, lan ternyata dheweke tetep ...

      Penerbangan dirakit maneh dening NATO saka pesawat Soviet sing dikirim menyang negara liya. HARM paling kamungkinan diluncurake saka MiG Polandia, sing wis ditingkatake kanggo misil NATO.
  3. Romario_Argo
    Romario_Argo 1 September 2022 10:58
    +5
    kanggo saben divisi S-300PM2, S-400, tutup saka 3. ZRPK Pantsir-S1 i.e. 36 gol
    sistem pertahanan udara Buk-M2 lan M3 dijamin dening paling 2 sistem pertahanan udara Tor-M2, i.e. 32 target
    nuthuk mudhun HARMs anti-radar ora masalah
    lan uga tutup tempur Su-30SM lan Su-35
    lan uga interceptor MiG-31BM ngethok langit ing sadawane tapel wates
    1. Dost
      Dost 1 September 2022 16:26
      0
      Saiki, Konoshenkov ngomong babagan sawetara HARMs sing mudhun.
  4. svp67
    svp67 1 September 2022 10:59
    -3
    Kaping pisanan, kita ora duwe masalah karo kesadaran situasional
    Inggih, ya, utamané kebangkrutan dina iki ing Energodar nandheske iki ... Kita duwe masalah karo pengintaian, lan ora ing paprangan, ing paling kita bisa kanggo saturate pasukan UAV, kaya ing ambane lokasi mungsuh.
    1. nik-mazur
      nik-mazur 1 September 2022 13:16
      0
      Kutipan saka: svp67
      ... utamane kebangkrutan saiki ing Energodar negesake iki ...
      Yen sawetara acara kedaden, iki ora ateges iku ora dingerteni - sajarah militèr kebak conto nalika mungsuh diijini kanggo nindakake plans. Sebagean, nganti watesan tartamtu.
      Mbokmenawa kasus sing paling misuwur bisa dianggep minangka Pertempuran Kursk, nalika Jerman tumindak tanpa campur tangan miturut rencana sing meh wiwitan ...
      1. svp67
        svp67 1 September 2022 18:20
        -1
        Kutipan saka: nik-mazur
        Yen sawetara acara kedaden, iki ora ateges iku ora dingerteni - sajarah militèr kebak conto nalika mungsuh diijini kanggo nindakake plans. Sebagean, nganti watesan tartamtu.

        Kasunyatane manawa pasukan pendaratan paling gampang dirusak ing transportasi. Jembaré Dnieper ana enem KILOMETER, cukup yen ing wektu prau transportasi bisa dirusak, supaya mengko ora heroik nyekel landing ing pesisir, nanging iki perlu kanggo ndeteksi. konsentrasi fasilitas nyebrang udhara lan konsentrasi pasukan landing, ing panggonan loading
        Kutipan saka: nik-mazur
        Mbokmenawa kasus sing paling misuwur bisa dianggep minangka Pertempuran Kursk, nalika Jerman tumindak tanpa campur tangan miturut rencana sing meh wiwitan ...
        Lan ing sisa operasi 1941, 1942, 1943, apa ana wong sing "ngganggu banget" karo dheweke sanajan sadurunge wiwitan?
        1. nik-mazur
          nik-mazur 1 September 2022 19:07
          +1
          Kutipan saka: svp67
          ... pasukan pendaratan apa wae sing paling gampang dirusak ing transportasi ...
          Lan sembarang pihak kebangkrutan ngerti iki banget, lan mulane nindakake kabeh bisa kanggo complicate tugas saka karusakan, contone, nyebar utawa mulet landing ing wektu. Utawa apa sampeyan mikir sing padha, kaya Stenka Razin, obah ing sadawane kali ing wong akeh lan karo songs?
          Maneh, tugas kasebut bisa disetel ora luwih gampang, nanging spektakuler - kanthi bukti sing ora bisa dipungkiri lan panangkepan tawanan, umpamane.

          Kutipan saka: svp67
          Minangka kanggo operasi liyane ...
          Napa pitakonan iki?
          1. svp67
            svp67 1 September 2022 22:15
            0
            Kutipan saka: nik-mazur
            Lan sembarang pihak kebangkrutan ngerti iki banget, lan mulane nindakake kabeh bisa kanggo complicate tugas ngancurake dhewe
            Ya, ya ... ing sisih liya, saiki ana udakara udakara tikel dhewe, padha karo loro sing dibanjiri saiki. Yagene padha ora klelep ing kana malah dina iki?
            Kutipan saka: nik-mazur
            contone, nyebar metu utawa mulet landing ing wektu.

            Ora, sampeyan salah ing kene. Kanggo nyegah mungsuh saka konsentrasi pasukan lan nggebug pasukan kebangkrutan ing bagean, kebangkrutan digawa metu ing ngarep amba utawa ing sawetara sektor.
            Pelanggaran aturan iki nyebabake kekalahan rong pendaratan dina iki. Padha bisa mbanting siji-siji.
            Kutipan saka: nik-mazur
            Utawa apa sampeyan mikir sing padha, kaya Stenka Razin, obah ing sadawane kali ing wong akeh lan karo songs?

            Sorry, aku ora mikir maneh, nanging aku ngerti. Ana pengalaman pribadi ing pendaratan kasebut lan ing refleksi
            Kutipan saka: nik-mazur
            Napa pitakonan iki?

            Lan nyatane yen Kursk Bulge ora mung siji-sijine perang ing perang kasebut, ing ngendi pihak kita ora bisa nyegah mungsuh saka konsentrasi pasukan.
            1. nik-mazur
              nik-mazur 2 September 2022 08:15
              0
              Apa sampeyan ngusulake preemptively gouge kabeh tongkang, prau lan peralatan scuba?
              Kebangkrutan amfibi ing ngarep sing amba utawa ing sawetara wilayah yaiku dispersal.
              Ana akeh perang ing Perang Patriotik Agung. Nang endi wae ora bisa nyegah konsentrasi pasukan, nang endi wae ora ana tugas kasebut. Ora ana gunane kanggo generalisasi.
              1. svp67
                svp67 2 September 2022 11:59
                0
                Kutipan saka: nik-mazur
                Apa sampeyan ngusulake preemptively gouge kabeh tongkang, prau lan peralatan scuba?

                Ing kasus iki, barges
                1. nik-mazur
                  nik-mazur 2 September 2022 13:06
                  0
                  Kutipan saka: svp67
                  ... tongkang ...
                  Ya, pasukan kebangkrutan mung bisa numpak kapal tongkang sing ana ing ngarepe Energodar, lan ora ana sing bakal ngira nggawa kapal banyu, umpamane, saka Zaporozhye. Utawa sampeyan ngusulake kanggo gouge kabeh tongkang ing saindhenging Dnieper?
                  1. svp67
                    svp67 2 September 2022 13:10
                    0
                    Kutipan saka: nik-mazur
                    lan ora ana sing bakal ngira nggawa prau, contone, saka Zaporozhye.

                    Ya, sanajan saka Dnepropetrovsk utawa Kyiv, kabeh gumantung marang kemampuan kanggo ndeteksi gerakan kasebut ing wektu kanthi intelijen, uga ing markas.
                    1. nik-mazur
                      nik-mazur 2 September 2022 13:39
                      0
                      Ya, ya, nanging preemptively gouging soko bebarengan kabeh Dnieper utawa mung ing bank ngelawan?
                      Nanging jujur, aku kelangan utas obrolan: klompok sabotase dibasmi, tongkang ditembak ing dalan - ora jelas apa sing dadi perselisihan ...
                      1. svp67
                        svp67 2 September 2022 14:20
                        0
                        Kutipan saka: nik-mazur
                        Ya, ya, nanging preemptively gouging soko bebarengan kabeh Dnieper utawa mung ing bank ngelawan?

                        Kabeh liwat Dnieper Sampeyan duwe cukup, kok numpes kapal dhewe lan Belarusian?
                        Kutipan saka: nik-mazur
                        Nanging jujur, aku kelangan utas obrolan: klompok sabotase dibasmi, tongkang ditembak ing dalan - ora jelas apa sing dadi perselisihan ...

                        Salah sawijining tongkang tekan, wis rusak cedhak pesisir. Lan yen tongkang dikirim ora loro, nanging rolas? Apa padha duwe wektu kanggo pindhah menyang pantai kita?
                      2. nik-mazur
                        nik-mazur 2 September 2022 14:30
                        0
                        Kutipan saka: svp67
                        Lan yen ...
                        Lan yen mbah putri wis ... Inggih, sampeyan ngerti.
                        Umumé, mratelakake panemume, kanggo ngrembug kanthi serius lan nggawe kesimpulan sing jero babagan apa sing bisa kedadeyan yen kedadeyan, nanging ora kedadeyan - iki minangka pendhudhukan sing narik banget amarga ora ana gunane ...
                      3. nik-mazur
                        nik-mazur 2 September 2022 14:33
                        0
                        Ngomong-ngomong, sampeyan dadi moderator? Apa sampeyan bisa njlentrehake suwene bebaya bakal ditrapake? Amnesti diwenehake utawa iku kanggo urip?
                        Aku ora bakal takon maneh yen ditampa kanthi gratis ...
                      4. svp67
                        svp67 2 September 2022 14:41
                        0
                        Kutipan saka: nik-mazur
                        Amnesti diwenehake utawa iku kanggo urip?

                        Situs iki mung nyedhiyakake urip ... Inggih, utawa nalika Administrator ngumumake amnesti))), utamane amarga dheweke menehi sampeyan
                      5. nik-mazur
                        nik-mazur 2 September 2022 14:50
                        -1
                        Wis jelas.
                        Nyuwun pangapunten babagan offtopic, nanging umpan balik ing kene ora bisa digunakake ...
    2. Romario_Argo
      Romario_Argo 1 September 2022 14:25
      +1
      14: 03 01.09.2022
      Kamentrian Pertahanan Rusia: rong rudal anti-radar AGM-88 HARM ditembak mudhun ing area jembatan Antonovsky
  5. Yaro Polk
    Yaro Polk 1 September 2022 11:08
    +6
    Kutipan saka Trapp1st
    Kaping pisanan, kita ora duwe masalah karo kesadaran situasional
    Apa, serius?) Apa dumadakan diganti?
    Kapindho, HARM minangka rudal sing diluncurake ing udara
    Ana laporan reguler babagan pesawat Angkatan Bersenjata Ukraina sing mudhun, tegese uga bisa digunakake minangka misil. Senajan iku ora cetha ngendi padha njupuk saka lan ngendi padha disimpen, kita duwe
    ora masalah karo kesadaran kahanan

  6. rotmistr60
    rotmistr60 1 September 2022 11:10
    +1
    Apa liyane "wunderwaffe" kanggo reassure Ukraina. Lagu digawe babagan "Bayraktar", pandonga digawe kanggo "Javelin", "Himars" diluhurake menyang langit, giliran HARM. Kaya utawa ora, Ukraina isih duwe masalah karo penerbangan. Wektu bakal ngomong.
    1. Zaurbek
      Zaurbek 1 September 2022 12:40
      +1
      Iki kabeh dites marang kita kanthi cara siji utawa liyane ... ana sing sukses ... ana sing ora sukses. Himars wis nuduhake efektifitase .... nanging mung sawetara ... lan ora ana sing bakal menehi akeh kanggo tentara lan negara tanpa masa depan. Kanggo Harm, penerbangan dibutuhake lan panggunaane paling ora padha karo kita.
  7. roket757
    roket757 1 September 2022 11:17
    -1
    Senadyan kasunyatan manawa serangan umum saka Angkatan Bersenjata Ukraina ing sisih kidul Ukraina wis meh "keselak", Barat isih menehi kesempatan kanggo pasukan Ukraina.

    Paling ora ing intelijen Inggris, dheweke ngetung sukses saka serangan Angkatan Bersenjata Ukraina lan percaya yen rudal anti-radar HARM bakal duwe peran penting.
    sing paling ora sopan yaiku sing paling bandel utawa ora duwe papan kanggo mundur ... apa keajaiban liyane sing arep diwenehake marang Kukuevsky? Apa sing padha duwe?
  8. pandhu arah777
    pandhu arah777 1 September 2022 11:21
    0
    Apa ora kasep?
  9. vladimir 290
    vladimir 290 1 September 2022 11:22
    0
    Amunisi anti-radar uga digunakake ing Points. Apa rotted, didol utawa dijupuk kabeh?
  10. GNM
    GNM 1 September 2022 11:32
    -1
    ... Aviation Ukraina ora bisa gumunggung survivability dhuwur amarga saka operasi efektif saka radar kita, kang, miturut ramalan Inggris, iku kudu numpes ...

    Inggris wis kentut maneh menyang genangan!
  11. Volhv
    Volhv 1 September 2022 13:05
    0
    Napa zona sing ora bisa mabur ing pinggiran pinggiran ora nuduhake kahuripan saka terrain sing ditindakake NMD menyang satelit mata-mata NATO?
    Apa pancene ora ana sing bisa nutup mripate?
  12. nik-mazur
    nik-mazur 1 September 2022 13:10
    +1
    ... yen Angkatan Bersenjata Ukraina bisa ngrusak radar Rusia, mula iki bakal dadi pukulan nyata ...

    Ing Ukraina, ing wiwitan permusuhan, sistem pertahanan udara kaping pirang-pirang luwih sithik tinimbang Rusia. Ngimpi elek pertahanan udhara iki saben dina kanthi cara sing bisa ditindakake lan, nanging, ana sing isih disimpen lan mbebayani.
    Kepiye sekutu Ukrainia arep numpes kabeh radar Rusia kanthi rudal potongan ing pesawat siji minangka misteri.
    Miturut cara, kabeh prodigy liyane uga kuwatir.