Review militèr

Drone pengintaian pencitraan termal UAV400T

42

UAV400T ing konfigurasi pesawat


Kebutuhan kanggo nggawe lan ngembangake kendharaan udara tanpa awak sing entheng jelas, lan langkah-langkah sing dibutuhake ditindakake ing arah kasebut. Bubar, industri Rusia wis dikembangaké, digawa menyang produksi lan wiwit nyuplai pasukan karo UAV400T entheng anyar. Iki dilengkapi imager termal sing diprodhuksi ing njero lan dirancang kanggo pengintaian kapan wae.

Pangembangan paling anyar


Proyek UAV400T dikembangake dening biro desain optik-mekanik Astron (Lytkarino). Bidang utama kegiatan perusahaan iki yaiku pencitraan termal lan sistem optik liyane. Pengalaman akumulasi lan pangembangan sing ana ing wilayah iki digunakake kanggo nggawe drone sing janjeni.

Kacarita, proyek UAV400T digawe bubar, lan penampilane digandhengake karo Operasi Khusus ing Ukraina. Minggu pisanan operasi kasebut nuduhake kabutuhan nggawe lan produksi pencitra termal domestik sing cocog kanggo digunakake ing UAV pengintaian. Biro Astron nawakake pangembangan ing wilayah iki, lan uga nggawe platform udara kanggo nggawa optik.

Sajrone forum Tentara-2022 anyar, Astron pisanan nuduhake drone anyar lan ngumumake informasi babagan iki. Kajaba iku, dheweke ngomong babagan sukses paling anyar ing produksi lan kemungkinan pangembangan ing mangsa ngarep.

Kacarita produk UAV400T wis dadi seri. Piranti pisanan wis kena ing unit tempur sing melu Operasi Khusus. Kanthi bantuan drone anyar, dheweke nindakake pengintaian, ngenali target mungsuh lan nindakake sebutan target. Utamane, teknik iki digunakake kanggo kepentingan artileri.

Astron bisa nggayuh tingkat produksi sing dhuwur. Ing pungkasan taun iki, perusahaan ngrancang nggawe 1 pesawat saka jinis anyar. Ing wektu sing padha, kapasitas produksi ngidini produksi nganti 5 ewu kompleks saben taun. Apa Kamentrian Pertahanan bakal mrentahake jumlah peralatan kasebut ora dilaporake.

Mangkono, perusahaan domestik, nggunakake pembangunan ana, bisa nggawe lan nggawa menyang seri lengkap jinis anyar saka peralatan needed dening pasukan ing wektu paling cendhak. Serial UAV400T teka ing bagean lan mbantu ngatasi misi pertempuran. Ing wektu sing padha, dheweke ngonfirmasi karakteristik sing diwilang lan nuduhake kaluwihan tinimbang UAV komersial.

Pencitra termal mabur


Produk UAV400T minangka drone quadcopter sing kompak lan entheng kanthi sistem propulsi listrik. Iki nggunakake kamera pencitraan termal kanthi pemancar sinyal video menyang konsol operator minangka muatan. Ing babagan iki, pangembang nyebutake piranti kasebut minangka "imager termal mabur".

Drone pengintaian pencitraan termal UAV400T

UAV nduweni desain sing cukup prasaja lan ora beda karo produk modern liyane. Ana fuselage plastik ing ngendi dhasar papat kelompok baling-baling hinged. Kanggo transportasi, sing terakhir dilipat ing awak. Baterei lan sistem optik digantung ing ngisor fuselage. Dawa piranti kasebut, ora kalebu sekrup, ora ngluwihi 400 mm, jembaré kurang saka 350 mm. Dhuwur kalebu kabeh piranti - 114 mm. Bobot take-off mung 1195 g.

Papat motor listrik karo baling-baling loro-bladed lan sistem kontrol elektronik ngidini kacepetan horisontal nganti 10 m / s lan vertikal (ing munggah) nganti 3 m / s. Dhuwur pesawat tekan 3 km. Piranti kasebut bisa mabur nganti 40 menit. (tenang) utawa nyumerepi nganti 50 menit. Jarake nganti 6 km. Bisa digunakake ing macem-macem suhu udhara lan kanthi angin nganti 7 m/s.

UAV400T dilengkapi sistem remot kontrol lan uga nduweni fasilitas navigasi satelit. Kontrol ing pesawat ditindakake kanthi radio saka konsol operator. Mesthi ana mode operasi mandiri. Nyatakake panggunaan saluran komunikasi radio sing aman. Mungsuh ora duwe kemampuan kanggo ngontrol utawa nemtokake titik wiwitan.

Unsur utama kompleks kasebut yaiku kamera pencitraan termal ing suspensi stabil gyro. Kamera nduweni matriks sing ora adhem kanthi resolusi 384x288 lan bidang pandang 40° x 30°. Laju pigura - 30 fps. Kamera kasebut ngidini sampeyan ngawasi awan lan wengi, uga ngerteni macem-macem obyek. Target jinis mobil diakoni ing jarak nganti 800 m. Wong bisa dibedakake saka 350 m ing wayah awan utawa saka 400 m ing wayah wengi.

Иные оптические средства отсутствуют. Телевизионный канал и лазерный дальномер-целеуказатель не предусмотрены. Это ограничило возможности по наблюдению, но позволило сократить массу полезной нагрузки.

Kanthi keuntungan sing jelas


Drone pengintaian UAV400T anyar sing menarik amarga sawetara alasan. Nduwe kinerja sing cukup dhuwur lan nduweni sawetara fitur penting. Potensi dhuwur saka alam teknis lan liyane wis dikonfirmasi dening pangiriman menyang tentara.

Kaping pisanan, produk UAV400T menarik kanggo asale. Drone minangka sakabehe dikembangake ing negara kita, lan komponen utama diprodhuksi dening perusahaan domestik. Amarga iki, katergantungan ing impor wis suda banget, lan ing bagean kritis. Kajaba iku, iku bisa kanggo njaluk nyisihaken saka risiko potensial.


Gambar saka imager termal ing kahanan sing beda

Nalika nggawe UAV400T, Astron nggunakake pengalamane ing bidang sistem optik lan elektronik. Panggunaan pembangunan sing wis siap digawe bisa ngrampungake pangembangan proyek lan nyiapake produksi mung sawetara wulan. Bisa uga, yen ana urutan sing cocog, Astron bisa ngembangake UAV liyane kanthi peralatan liyane ing wektu sing paling cendhak.

Kapabilitas produksi pabrikan penting banget. Kamungkinan ngasilake nganti 5 ewu UAV saben taun wis diumumake. Mulane, ing wektu sing paling cendhak, Astron bisa, paling ora sebagian, nutupi kabutuhan pasukan ing "pencitra termal terbang". Tuku bebarengan UAV400T lan peralatan liyane bakal nyepetake proses nglengkapi pasukan.

Platform quadrocopter sing digunakake sacara sakabehe nuduhake karakteristik penerbangan sing cukup, lan saka segi kemampuane ora beda karo perkembangan sing padha. Ing wektu sing padha, sistem kontrol dhewe digunakake, dirancang kanggo bisa ing kahanan angel. Ukuran wis ditindakake kanggo nglindhungi saluran radio, sing mbedakake UAV400T saka peralatan sipil.

Imager termal ukuran cilik saka Astron nduweni ciri sing bisa ditampa. Kanthi dimensi lan bobot cilik, sampeyan bisa ngawasi, uga kanthi yakin ngenali target kanthi jarak sing cukup. Kaya sing dilaporake, optik kasebut cocog karo tugas pengintaian saka macem-macem target, lan uga bisa ngatasi pangaturan geni.

Nanging, sarana optik UAV kudu dikembangake. Ing mangsa ngarep, UAV400T utawa peneruse kudu nampa kamera kanthi resolusi tambah lan jangkoan pengamatan / pangenalan sing luwih gedhe. Wutah paramèter kasebut bakal nambah jangkauan sakabèhé kompleks lan nambah efisiensi praktis. Minangka laku wis ditampilake, yen ana kapentingan saka tentara lan pesenan nyata saka Kamentrian Pertahanan, pangembangan UAV karo peralatan kuwi bisa njupuk wektu minimal.

Pangembangan arah


Mangkono, industri pertahanan kita maneh nuduhake kemampuan kanggo nggawe peralatan anyar kanthi karakteristik sing dibutuhake, kalebu. kanthi investasi wektu minimal. Pengalaman lan komponen sing wis dikumpulake ing jaman kepungkur nyumbang kanggo solusi cepet saka tugas sing disetel.

Conto anyar iki yaiku "flying thermal imager" UAV400T. Iki digawe mung sawetara sasi, lan produk seri pisanan saka jinis iki wis melu ing Operasi Khusus kanggo Nglindhungi Donbass. Ing sasi sing bakal teka, kumpulan gedhe anyar saka peralatan iki samesthine bakal katon. Iki bakal mbantu ngenali lan ngrusak target mungsuh, uga menehi pengalaman anyar sing bakal dadi basis proyek ing mangsa ngarep.
Pengarang:
Foto sing digunakake:
OMKB "Astron"
42 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Andy_nsk
    Andy_nsk 3 September 2022 05:26
    + 11
    Piranti sing apik kanggo panggunaan massal, mbutuhake ewonan supaya terus-terusan nggantung ing garis ngarep supaya bisa ngontrol kahanan. gunners bakal weruh ngendi meriam bledosan. Nanging kanggo nggoleki hymers, sampeyan butuh manuk sing luwih gedhe, kanthi radius aksi sing gedhe.
    1. NDR-791
      NDR-791 3 September 2022 05:42
      +2
      Kutipan saka Andy_nsk
      padha kudu ewu hang terus-terusan liwat garis ngarep

      Lan MO maneh mikir - sampeyan butuh banget utawa ora.
      Apa Kamentrian Pertahanan bakal mrentahake jumlah peralatan kasebut ora dilaporake.

      Ing mburu mangsa, piranti kasebut bakal migunani kanggo warga sipil ngguyu
      1. Apik
        Apik 3 September 2022 06:32
        +7
        Ing mburu mangsa, piranti kasebut bakal migunani kanggo wong sipil sing ngguyu
        Iku ora mburu maneh, iku matèni.
        1. NDR-791
          NDR-791 3 September 2022 07:11
          -2
          Lha nek kowe moro nganggo lesung, aku setuju karo kowenglirik
      2. Hitriy Zhuk
        Hitriy Zhuk 11 September 2022 18:54
        +1
        Ing mburu mangsa, piranti kasebut bakal migunani kanggo wong sipil sing ngguyu

        Учитывая что деньги на это будут не у каких-нибудь сибиряков из глухой деревни или промысловиков(то есть те кому охота реально нужна) а у мудаков что приезжают ради "ПЫЩ-ПЫЩ" - это нельзя на гражданку от слова вообще.

        У нас и так теперь орды идиотов на квадрациклах и особенно снегоходах шарятся, вплоть до того что просто стреляют с ходу, оставляя и подранков, и даже убитую дичь.
        Вот у ЭТИХ будут деньги и желание купить новую игрушку.
        1. NDR-791
          NDR-791 11 September 2022 19:02
          +1
          Kutipan: Hitriy Zhuk
          Учитывая что деньги на это будут не у каких-нибудь сибиряков из глухой деревни или промысловиков

          Я в основном про промысловиков. А крутизна и так себе купит, и ушатает тут же на месте и ещё раз купит.
    2. Nikolaevich I
      Nikolaevich I 3 September 2022 07:27
      +6
      Kutipan saka Andy_nsk
      Nanging kanggo nggoleki hymers, sampeyan butuh manuk sing luwih gedhe, kanthi radius aksi sing gedhe.

      Kanggo HIMARS, sampeyan butuh "Helios-RLD" ... Piranti sing dibutuhake banget! Malah "wingi" ... Nanging "sesuk" bisa uga katon yen Wilayah Moskow ora "disdain"!
      1. neworange88
        neworange88 3 September 2022 10:55
        +2
        Utawa Altius-RU. Pengintaian abot Altius-RU lan mogok kendaraan udara tanpa awak wis lulus kabeh tes paling anyar lan siyap miwiti misi tempur. 18 kendaraan jinis iki bakal dilayani ing pungkasan taun 2022.
        . "Altius-RU" iku mogok abot lan kendaraan pengintaian. Dheweke ditugasake ngontrol wilayah sing akeh sajrone sawetara dina. Thanks kanggo radar pengintaian resolusi dhuwur khusus lan antena khusus, pengintaian dadi meh ora ana watesan. Rincian paling cilik dicathet lan ditransfer menyang markas.


        . Serangan agêng-altitude "Altius-RU" nduweni wangun aerodinamis klasik, bisa munggah nganti dhuwur 12 m lan mabur nganti 000 m sajrone 10 jam. Bobot lepas landas yaiku 000 ton, ditambah luwih saka siji ton muatan, bisa ngangkat menyang udara. Swiwi sing dhuwuré nduwèni jembaré 48 mèter. Dawane piranti kasebut yaiku 6 m. Awak digawe saka bahan komposit khusus lan duwe rong mesin turboprop. Kaya pejuang, penting kanggo drone tetep ora dingerteni, lan sistem navigasi inersia SP-28,5 mbantu ing babagan iki. Iku nyuda resiko deteksi lan menehi resistance kanggo gangguan mungsuh. Altius dikontrol liwat satelit. Akibaté, area aplikasi tanpa watesan bisa uga. ... "Altius-RU" nduweni bom presisi dhuwur "Thunder", sing banjur dipérang dadi rong jinis. Kontrol "Thunder-11,6" sing bobote 2 kg cocog target ing jarak 1 km lan ngrancang "Thunder-594" bobote 120 kg kanthi jarak nganti 2 km.

        https://fabricators.ru/article/unichtozhit-vsyo-tanki-minomety-pvo-bespilotnik-altius-ru-gotov-postupit-na-vooruzhenie-rf
        1. Nikolaevich I
          Nikolaevich I 3 September 2022 11:50
          0
          Kutipan saka: neworange88
          "Altius-RU" wis lulus kabeh tes paling anyar lan siyap kanggo miwiti nindakake misi pertempuran sawijining. 18 kendaraan jinis iki bakal dilayani ing pungkasan taun 2022

          Kabar apik wis diumumake! Aku duwe sawetara INFA sing "Altius" bakal katon ing VSR ing 2023 ... Mungkin malah. ing pungkasan taun 23!
        2. AAG
          AAG 5 September 2022 07:36
          +1
          "...lan mabur nganti 10 m sajrone 000 jam..."
          belay
          1. neworange88
            neworange88 5 September 2022 08:25
            0
            Kutipan saka AAG
            "...lan mabur nganti 10 m sajrone 000 jam..."
            belay


            10 km ing jam 000. Utawa 48 km ing 5000 jam. Luwih saka 24 km saben jam luwih cendhek.
  2. Trunk
    Trunk 3 September 2022 06:10
    0
    Ing modifikasi sabanjure, anané target designator wajib. Penyesuaian titik ngarahake miturut awan longkangan ... ora ana wektu kanggo "garpu" klasik ing kasunyatan modern.
    1. stankow
      stankow 3 September 2022 09:56
      0
      Apa sampeyan ngerti babagan "target"? Lan kepiye dheweke bisa mbantu supaya ora nembak? Kang adoh saka diprodhuksi mung dening mirsani pratandha saka break (garpu).
      1. bulat
        bulat 3 September 2022 11:14
        +4
        Numpuki kothak ing sewu lan koordinat tengah layar ing x lan y
        1. stankow
          stankow 3 September 2022 20:27
          0
          Penyimpangan saka target dibutuhake ing meter. Saliyane ewu, sampeyan uga butuh jarak menyang target. Lan sudut liyane. Umume bisa. Aplikasi menyang gambar. Kajaba iku, ora ing papan, nanging ing komputer sing nampa.
      2. Trunk
        Trunk 9 September 2022 08:44
        0
        Подсветка лазером.
  3. antivirus
    antivirus 3 September 2022 06:12
    -4
    Pungkasan, "gadhah analog ing jagad" bakal katon.
    Ora UAV dhewe penting lan jumlahe, nanging kanggo mlebu menyang nimbali udhara lan kontrol kanggo tentara. Morrf ora bakal ngidinke partisanship.
    Apa iki rewriting saka charter lan liya-liyane?
  4. Silver99
    Silver99 3 September 2022 06:32
    0
    Perjuangan langgeng pesawat lan sistem pertahanan udara, lan ing tahap iki, drone isih menang, nanging kanthi pangembangan senjata elektromagnetik lan perang elektronik, sing ora mabur lan ora ngidini wong liya nglakoni.
    1. stankow
      stankow 3 September 2022 09:59
      0
      Nalika lagi mabur. Sadurunge tekane MANPADS massal lan murah, dipenjara kanggo drones. Banjur padha mabur, ora ana sing bakal ngidinke maneh.
  5. moscowp
    moscowp 3 September 2022 07:13
    +6
    Pungkasan, ana sing ngerti tuku kit perakitan ing China lan nyoba adol MO miturut papan jeneng. Iku luwih apik tinimbang ora ana! Ora ana analog ing iki, ketoke, iki minangka imager termal. Iku mung ora kesengsem karo karakteristik sawijining. Inggih, kasus uga mbokmenawa diwutahake utawa dicithak dhewe. Nanging, aku mbaleni, iki apik ing kahanan saiki, yen ngidini sampeyan nggawe pengadaan terpusat kanggo pasukan. Artikel kasebut jelas iklan, mula kayane durung ana kontrak.
    1. stankow
      stankow 3 September 2022 10:02
      +2
      Imager termal pancen andhap asor. Nanging mabur - nggantung nganti 50 menit apik banget.
    2. Dauria
      Dauria 3 September 2022 10:10
      +5
      Pungkasan, ana sing ngerti tuku kit perakitan ing China lan nyoba adol MO miturut papan jeneng.

      Paling kamungkinan sampeyan bener. Malah antena tetep akrab karo Ali. "Lollipop" ing 5 GHz lan dipole. Ya, perusahaan mekanik presisi sing isih urip isih bisa nggawe mesin. Baterei bisa. Nanging rega bakal dhuwur banget dibandhingake karo Cina. Lan elektronik - kita mung ora duwe basis unsur. Sanajan dheweke minangka barang konsumen, nanging dheweke ora
      1. moscowp
        moscowp 3 September 2022 10:42
        +3
        . Lan elektronik - kita mung ora duwe basis unsur. Sanajan dheweke minangka barang konsumen, dheweke ora

        Inggih, kanthi tegas, isih ana, nanging minangka pangecualian sing mbuktekake aturan kasebut. Lan kabeh sing diprodhuksi, aku, ditebus dening MO kanggo dolanan sing luwih serius
        1. roh
          roh 3 September 2022 13:58
          +2
          Akhire ana sing ngerti tuku ing China
          Ya, iku kabeh babagan birokrasi lan korupsi, menehi bisnis komersial "lampu ijo" mbusak birokrasi birokrasi iki lan nyedhiakke dhuwit jutaan $ 100 (biaya 1,5 pesawat tempur modern). Lan bakal ana sejuta Drone iki, sanajan nganggo heatcam, sanajan kanthi zoom, apa wae. hi
      2. Andy_nsk
        Andy_nsk 3 September 2022 18:34
        +1
        . Lan elektronik - kita mung ora duwe basis unsur. Sanajan dheweke minangka barang konsumen, dheweke ora

        Apparatus punika prasaja, Aku ora mikir sing bakal ana masalah karo basis unsur. Kita ngasilake peralatan sing luwih canggih kanthi suhu operasi 150 derajat C. Sawise dikenai sanksi, kita wedi yen ana masalah karo pasokan m / s, nanging nganti saiki kabeh sing dibutuhake diangkut.
  6. OlegGrom2022
    OlegGrom2022 3 September 2022 09:09
    -1
    Wektu sing ditindakake ing udhara cilik. Kanggo nambah, aku ngusulake nyedhiyakake rongga kedap udara sing bakal diisi hidrogen ing tingkat dhuwur gelembung (kaya balon). Konsumsi kapasitas baterei bakal digunakake mung kanggo ngowahi lan nyekel ing titik tartamtu ing angin. Nalika ndharat, hidrogen dibuwang lan piranti lenggah. Sampeyan bisa mikir babagan lokasi wadhah kanthi hidrogen cair ing piranti kasebut lan saka iku kanggo Feed rongga gratis, gumantung saka dhuwur sing wis disetel ing pesawat.
    1. AAG
      AAG 5 September 2022 07:45
      +1
      Kutipan: OlegGrom2022
      Wektu sing ditindakake ing udhara cilik. Kanggo nambah, aku ngusulake nyedhiyakake rongga kedap udara sing bakal diisi hidrogen ing tingkat dhuwur gelembung (kaya balon). Konsumsi kapasitas baterei bakal digunakake mung kanggo ngowahi lan nyekel ing titik tartamtu ing angin. Nalika ndharat, hidrogen dibuwang lan piranti lenggah. Sampeyan bisa mikir babagan lokasi wadhah kanthi hidrogen cair ing piranti kasebut lan saka iku kanggo Feed rongga gratis, gumantung saka dhuwur sing wis disetel ing pesawat.

      Mbuwang "konstruksi".
      Melu ing kaligrafi, Rusia.
  7. Zenn
    Zenn 3 September 2022 11:32
    +3
    Logika jenderal Rusia lan saiki Rusia ora owah ing abad kaping 20 kepungkur.
    Ing pungkasan tanggal 19 lan awal tanggal 20, dheweke ora gelem nampa senapan mesin kanggo layanan, amarga akeh banget konsumsi amunisi. Dadi ing awal abad kaping 21, aku yakin Borisov ing Wilayah Moskow uga melu produksi UAV. Inggih, umume, kaya sing daklakoni, medium lan abot diprodhuksi paling apik ing seri sawetara potongan, 24 Februari nuduhake manawa ana atusan wong ing pasukan kasebut.
    Kabeh wis jelas babagan UAV cilik, kabeh negara ngosongake Maviki-3 saka sak ndonya.
    Jenderal Borisov kita nindakake kabeh supaya ora ana UAV cilik ing tentara kita. Wong Tionghoa, aku mikir, matur nuwun banget marang dheweke.
    Pejabat tentara lan birokrasi ora bisa dirusak, mula aku menehi saran marang Astron OMKB supaya fokus ing UAV sipil lan nyegat pasar saka China. Lan ora nglampahi sawetara taun setuju karo wilayah Moscow.
    1. Horus
      Horus 3 September 2022 12:16
      +3
      Kabeh alangan karo panrima anyar ing topi astrakhan saka struktur daya iku padha ora perang lan ora tanggung jawab kanggo tumindak.
  8. Knell Wardenheart
    Knell Wardenheart 3 September 2022 11:53
    -1
    Produk kasebut apik lan mesthi dibutuhake, nanging:
    Target saka jinis "mobil" dikenali ing jarak nganti 800 m. Wong bisa dibedakake saka 350 m ing wayah awan utawa saka 400 m ing wayah wengi

    Kakbe iki nuduhake yen karakteristik deteksi target, sanajan ing kahanan sing cocog, adoh saka sampurna. Ing kahanan pangembangan utawa perkebunan alas, nalika target ora sawetara "wong" abstrak, nanging wong sing nganggo seragam militer sing nyuda tandha termal, piranti kasebut kudu diturunake malah luwih murah, sing ndadekake target banget kanggo lengen cilik entheng. Lan sing paling penting, iku bakal katon.
    1. Cimpak
      Cimpak 3 September 2022 20:01
      +2
      Kamera banget ringkih kanthi resolusi sing sithik lan ora ana zoom. Ing praktik, kanggo ngenali target, kudu mabur kanthi luwih cedhak, sing nambah risiko ditembak dening senjata cilik mungsuh utawa kena bledosan cangkang artileri dhewe.
      Iku ndadekake pangertèn kanggo nggawe optik modular supaya sampeyan bisa ngganti kamera imaging termal kanggo kamera televisi, nginstal kamera zoom.
      1. Knell Wardenheart
        Knell Wardenheart 3 September 2022 21:54
        +1
        Apa babagan, luwih becik ngrancang solusi modular ing kahanan dana sing winates, amarga bakal luwih gampang nggawe AP. Lan AP bakal dibutuhake, saiki sarana individu anti-drone ana ing agenda kanggo kabeh wong.
  9. Prokhor22
    Prokhor22 3 September 2022 12:19
    0
    Halo, komentarku marang para pangembang. Kaping pisanan, hormat banget, iki minangka produk sing perlu banget, utamane wiwit musim dingin ana ing irung, nalika pencitra termal bakal teka. Nanging, kandhanana, kenapa, yen iki minangka pangembangan militer murni, 30 pigura per detik? Yen sampeyan nindakake 15, mratelakake panemume, ora ana sing bakal diganti kanggo operator, nanging konsumsi energi lan saluran radio bakal sempit kaping 2!
  10. Alf
    Alf 3 September 2022 18:01
    0
    lan komponen utama diprodhuksi dening perusahaan domestik.

    dudu KUNCI?
  11. Ceko
    Ceko 3 September 2022 19:21
    0
    Jarak 6 km ora cukup sanajan kanggo mortir.
    1. Cimpak
      Cimpak 3 September 2022 20:05
      +3
      Kanggo tingkat perusahaan platoon, 6 km minangka jarak sing cukup kanggo nindakake pengintaian taktis ing rute gerakan unit kasebut.
  12. Sedoy
    Sedoy 3 September 2022 21:56
    -1
    Saluran televisi lan laser rangefinder-target designator ora kasedhiya. Iki mbatesi kemampuan kanggo mirsani, nanging diijini nyuda massa muatan.
    quadcopter minangka kabèh nuduhake ciri pesawat cekap
    imager termal saka Astron nduweni ciri ditrima
    imager termal produksi domestik
    Mangkono, industri pertahanan kita maneh nuduhake kemampuan kanggo nggawe peralatan anyar kanthi karakteristik sing dibutuhake,
    Ing mangsa ngarep, UAV400T utawa peneruse kudu nampa kamera kanthi resolusi sing luwih dhuwur lan jangkauan sing luwih gedhe

    Kepiye sampeyan seneng karo artikel iki ...
    sing. ora bisa nggawe mesin lan baterei ngidini kita nyuda beban muatan ... :)
    lan "karakteristik sing bisa ditampa" iku saka kategori "ya, ora, ora ana uji coba" ...
    nanging ing sisih liya, "imager termal buatan domestik"
    mangkono, industri sepisan maneh nuduhake kasekengan kanggo nindakake soko saka kualitas dhuwur, lan ora lengket liyane ...
    nanging, kaya biasane, kabeh ana ing mangsa ngarep ...
    lan ana kuldi utawa padishah ...
    Serial UAV400T teka ing bagean lan mbantu ngatasi misi pertempuran. Ing wektu sing padha, dheweke ngonfirmasi karakteristik sing diwilang lan nuduhake kaluwihan tinimbang UAV komersial.

    Muga-muga dheweke pancen mlebu tentara ...
    dheweke bangga banget amarga dheweke "nuduhake kaluwihan tinimbang UAV model komersial" ... :)
  13. kucing-begemot
    kucing-begemot 3 September 2022 22:59
    -1
    Yen dadi seri, banjur ana tatanan negara. Kanggo tentara, 5000 piranti minangka urutan wiwitan. Aku mikir yen dheweke wis dikontrak sawetara taun.
  14. Losyara
    Losyara 4 September 2022 23:01
    0
    Lan kita mesthi perang karo Ukraina lan Kulon? Apa sampeyan bisa mbuwang alamat tanduran kanthi koordinat?
  15. Zaurbek
    Zaurbek 5 September 2022 09:50
    0
    Kaping pisanan, produk UAV400T menarik kanggo asale. Drone minangka sakabehe dikembangake ing negara kita, lan komponen utama diprodhuksi dening perusahaan domestik. Amarga iki, katergantungan ing impor wis suda banget, lan ing bagean kritis. Kajaba iku, iku bisa kanggo njaluk nyisihaken saka risiko potensial.


    Apike, apa kita nggawe helikopter dhewe lan e / mesin?
    Yen kabeh wis dikuasai lan ditambah komunikasi sing aman lan GLONAS sampeyan dhewe ..... banjur sampeyan bisa entuk dhuwit sing apik kanggo konflik ing mangsa ngarep. Lan kanthi bathi.
  16. APASUS
    APASUS 5 September 2022 15:54
    0
    Iku bakal logis kanggo maca yen Kamentrian Pertahanan kita tuku 5 saka UAV iki. Nanging ora.
    Aku seneng karo industri kita, nanging ngembangake lan nglengkapi pesawat kanthi lengkap, oh, lan ora gampang kanggo kita ..............
  17. CTABEP
    CTABEP 9 September 2022 18:57
    0
    Офигеть, не прошло и года!