Review militèr

GAZ-5923: "Boomerang" Soviet gagal

122

Salah siji saka 12 BTR-90 sing dipasang ing Kubinka. Sumber: wikipedia.org



Adhedhasar pengalaman Afghan


Perang ing Afghanistan mesthine bakal ninggalake tandha penting ing teknis domestik crita. Nanging ambruk sakteruse saka negara sijine pungkasan kanggo paling saka undertakings. Akibaté, militèr weruh mung dandan episodic ing teknologi - contone, dikiataken waja ing ngisor T-62. Utawa BMP-2D bobot banget karo piring waja tambahan, kang wis ilang kemampuan kanggo nglangi, nanging wis noticeably gained ing keamanan. Paradoks, kita ora weruh kendaraan tempur iki ing zona NVO, sanajan kasunyatane bakal disambut ing kene. Kanthi paling saka "Afghanistan" BMP-2D, waja tambahan mung dibusak, ngowahi mobil bali menyang kendaraan amfibi 14-ton.

Afghanistan ing taun 80-an nuduhake yen potensial BTR-80, lan luwih-luwih BTR-70, ora cukup kanggo operasi tempur modern. Dandan mbutuhake kabeh paramèter - keamanan, daya tembak lan mobilitas. Mesthine, operator waja klasik Soviet bisa nindakake fungsi utama ngirimake infanteri menyang garis ngarep, yen ora kanggo bentrokan konstan. Ing kahanan nalika "pagunungan nembak", waja anti peluru saka operator personel lapis baja Soviet nduweni peran simbolis. Tragedi kahanan kasebut ditambahake kanthi nggunakake tambang anti-tank sing nyebar, nyebabake karusakan fatal ing kendaraan lapis baja ringan. Iku saka kene wiwit seko pasukan infanteri ing waja, kang, kanggo alasan ketok, durung eradicated nganti saiki.


BTR-90, alias GAZ-5923, alias produk K-1-7. Sumber: wikipedia.org


Foto ngijini sampeyan kanggo mbandhingaké dimensi saka armored operator personel. Sumber: bastion-karpenko.ru

Perwujudan tren anyar ing sekolah konstruksi militer domestik yaiku GAZ-5923 utawa BTR-90, luwih dikenal masyarakat umum. Karya pembangunan ing topik kasebut dijenengi "Rostok". Iki minangka lanjutan evolusi saka konsep operator personel lapis baja sing digawe ing USSR. Ora ana tanggal pas lair saka GAZ-5923, mung dikenal yen mobil digawe ing awal taun 1990-an, yaiku, produk kasebut bisa diarani minangka operator personel lapis baja Soviet pungkasan.

Sepisanan, BTR-90 katon kaya salinan sing rada skala saka leluhur saka seri 80. Pancen, solusi tata letak padha - engine ana ing buritan, ing gandhewo - kompartemen kontrol, ing tengah - pertempuran lan kebangkrutan. Mulane, kebangkrutan pasukan liwat hatches sisih lan ramps tetep panggah - tengen ing geni mungsuh.

Ing pungkasan 80s - awal 90s, GABTU, kang ditanggepi pesenan kanggo operator armored personel anyar, ora kebak éling sing apik armored personel carrier - rodhane kendaraan tempur infanteri. Apa, ing kasunyatan, padha teka mung ing awal abad XXI karo platform Russian "Boomerang". Kene, mesin ing Panggonan tengen, lan senjata sing mriem, lan pasukan ninggalake liwat lawang mburi. Miturut cara, kendaraan lapis baja iki digawe miturut standar NATO, kayata Ukrainia BTR-4E, kang Kharkov makarya ing basis saka armored personel operator Soviet.

Ironi nasibe yaiku ora ana BTR-90 Soviet (GAZ-5923) utawa Boomerang Rusia paling anyar ing tentara. Sanajan pisanan dilebokake ing layanan ing 2008.

Larang lan angel


Senadyan podho konsep karo sawijining leluhur, "sangangpuluh" wojo operator personel wis desain rampung unik. Kaping pisanan, luwih gedhe - dhuwuré 3 meter, ambane 3,1 meter, dawane 8,2 meter. Massa ngluwihi 22 ton, sing ndadekake BTR-90 meh 8 ton luwih abot tinimbang BMP-2. Saka kendaraan sing dilacak iki, operator personel lapis baja nyilih turret lan kompartemen tempur.

Akibaté, firepower tambah qualitatively amarga 30-mm 2A42 gun, PKT machine gun, Komplek anti-tank Konkurs-M lan, kang ora ana ing donor, AG-17 peluncur granat otomatis. Layak digawe lan pesenan. Bathuk kudu tahan geni saka bedhil kaliber cilik, lan sisih - 12,7-mm machine gun meh titik-kosong, kajaba peluru waja-tindik. Ing prototipe mengko, pangayoman hinged diwenehake.

Iku menarik sing bagean frontal ndhuwur wis ilang karakteristik kink saka operator personel wojo domestik lan sepasang windows. Iki sangsoro proyeksi frontal saka zona weakened, kang kok mekanik dipeksa kanggo drive mobil ing triplexes utawa ing tutup protèktif khusus kanggo sirah. Padha mikir bab nglindhungi kru saka sirah-on shooting, nanging bab carane pasukan kebangkrutan bakal ninggalake mobil ing geni padha liwat ramps sisih lan hatches ndhuwur, ora.

Ing sawijine wektu, Wakil Menteri Pertahanan V. A. Popovkin ngritik BTR-90 kanthi tepat kanggo penempatan hatch kasebut, sing dadi salah sawijining alasan kanggo nolak tuku. Ngomong, dheweke "ora bisa mbayangno carane prajurit bakal metu saka operator personel waja liwat lawang sisih ing pamindhahan." Inggih, tetep mung kanggo memuji Popovkin kanggo foresight - prajurit saka tentara Rusia isih ninggalake armored operator personel saka sisih lan saka ndhuwur. Mung saka BTR-82A sing kurang dilindhungi.

Bentenipun mung antarane rencana metu saka kendaraan 90th lan BTR-80 sadurunge iku bukaan gedhe. Penempatan paratroopers ing operator personel lapis baja uga beda - ing BTR-80 pitung wong njagong madhep sisih, lan ing BTR-90 - menyang sumbu longitudinal kendaraan. Mesthine, dheweke ora ngerti babagan kursi lan papan sing tahan bledosan ing pungkasan taun 80-an, nanging sawetara nuansa wis diramalake. Contone, ngisor V-shaped saka operator personel wojo uga bisa dianggep minangka warisan Afghan, kang, ditambah karo tambah bobot lan lengkungan wheel gedhe, Ngartekno nambah resistance saka BTR-90 kanggo undermining tambang anti-tank lan IEDs. Gir wheel tambah reresik lemah saka armored operator personel kanggo 510 mm, kang uga wis efek positif ing resistance bledosan.








Modifikasi paling anyar saka BTR-90 kanthi modul tempur Berezhok. Sumber: wikipedia.org

Anyar penting saka BTR-90 yaiku pembangkit listrik saka kendaraan tempur udhara - petinju enem silinder 510-daya kuda turbodiesel 2V-06-2 saka Chelyabinsk Tractor Plant. Daya tartamtu saka armored personel operator karo engine iki 23,2 liter. s./t (kanggo comparison: BTR-80 wis parameter padha karo 19 hp / t). Kaping pisanan, pilihan kasebut antarane diesel UTD-29 saka BMP-3 lan mungsuh Chelyabinsk saka garis BMD-3. Nanging kanggo operator personel lapis baja Gorky ora ana mesin diesel UTD gratis saka Barnaultransmash - kabeh sirkulasi menyang akuisisi kendaraan tempur infanteri. Mulane, akuisisi pembangkit listrik BTR-90 ditindakake miturut prinsip residual.

Nginstal motor saka kendaraan sing dilacak nggawa sawetara risiko. Kaping pisanan, iki minangka sumber daya cilik - wektu operasi kendaraan sing dilacak sadurunge mrikso luwih murah tinimbang kendaraan roda. Elinga yen BTR-80/82 nduweni mesin diesel truk KamAZ-740 kanthi sumber daya 150-200 ewu kilometer sadurunge mrikso. Kajaba iku, BTR-90 luwih abot tinimbang BMD-3 lan BMD-4, sing nambah beban ing mesin diesel sing umure cendhak. Mulane, mesin 2V-06-2 terus-terusan diolah kanggo nyukupi kabutuhan operator personel lapis baja Gorky, nanging ora tau tekan sempurno.

Akibaté, ing versi paling anyar saka BTR-90 Barnaul UTD-32TR karo kapasitas 660 hp. karo., kang uga ora beda-beda ing linuwih perlu kanggo kendaraan rodha. Boten kados mesin boxer Chelyabinsk, mesin diesel UTD nduweni susunan silinder berbentuk V, sing nambah dhuwur unit kanthi 30 cm. Iki, ing siji, mbutuhake restrukturisasi saka kompartemen engine mobil. Sorotan nyata saka operator personel lapis baja yaiku transmisi hidromekanik rong baris.

Boten kados leluhuripun, BTR-90 ora duwe kreteg ing pangertèn biasanipun - torsi diwenehake dhewe kanggo gembong saben sisih. Transmisi hidrostatik ngidini mobil nguripake ing panggonan "kaya tank", lan gearbox mbalikke ngidini kanggo mindhah maju lan mundur ing kacepetan sing padha, kang, dening cara, tekan 100 km / h. Nempatake transmisi Komplek lan larang kuwi ing biasa, ing umum, wojo operator personel uga wis dadi gaya saka pengalaman pertempuran Afghan. BTR-90 nduweni radius puteran kaping pindho luwih cilik tinimbang kendaraan 80-seri, sing nambah daya tahan ing kahanan pertempuran sing sempit. Contone, ing kutha lan ing gunung.

Crita babagan BTR-90 ora bisa ditambah karo asil panaliten babagan kemampuan kendaraan papat poros kanggo ngatasi ambang batesan, sing ditindakake ing Universitas Teknik Negeri Nizhny Novgorod. Sajrone karya, engineers digawe kesimpulan menarik - kemampuan mobil kanggo menek alangan gumantung ing beban bobot ing gembong. Mulane, distribusi bobot variabel dadi cara sing efektif kanggo nambah kemampuan lintas negara. Ayo digress saka rencana 8x8 lan katon ing UAZ-3151 klasik, kang, karo pitu pejuang dilengkapi ing mburi, wis distribusi bobot 41% ing poros ngarep lan 59% ing mburi.

Penulis sinau ngusulake maneuver taktis ing ngisor iki kanggo ngatasi lis - "UAZ" dimuat karo pejuang climbs alangan nganti gembong mburi liyane. Banjur kru tempur metu saka mobil, saéngga ngganti distribusi bobot kanggo rasio 55/45%, lan mobil gampang climbs menyang lis. UAZ dimuat bisa menek alangan 0,2 meter, kosong - 0,26 meter. Lan yen sampeyan sijine loro pejuang ing hood saka UAZ (distribusi bobot bakal 60/40%), banjur mobil wis munggah 0,3 meter. Kuwi hack urip saka insinyur Nizhny Novgorod.

GAZ-5923: "Boomerang" Soviet gagal
BTR-90 paling abot karo modul tempur Bakhcha-U. Sumber: arsenal-info.ru

Masalah kemampuan lintas negara BTR-90 diteliti ing conto ngatasi scarp dhuwur 1 meter, dene diameter roda saka operator waja ora ngluwihi 1,2 meter. Kendaraan wolung rodha paling cocog kanggo ngatasi alangan kasebut - miturut petungan, dhuwure scarp bisa tekan radius roda 1,4-1,6. Kanggo mbandhingake: kendaraan 4x4 bisa munggah radius roda 0,7–0,8. BTR-90 ing tes kanthi yakin njupuk scarp meter vertikal kanthi kacepetan 7-8 km / jam. Iki umume amarga amba saka inclination saka sisih frontal ngisor. Kang, dening cara, ing sawetara prototipe BTR-90 disfigured karo blok tambahan saka lampu.

Senadyan adopsi dening tentara Rusia ing 2008 (ing indeks Komplek K-1-7), BTR-90 dibangun ing ora luwih saka 12 salinan. Saben versi sakteruse saka armored personel operator bedo banget saka sawijining leluhur. Dadi, ing taun 2001, dheweke nampilake kendaraan tempur infanteri roda nyata kanthi menara Bakhcha-U saka Biro Desain Instrumen Tula. Punika bedhil 100-mm, lan mriem otomatis 30-mm, lan Arkan ATGM, lan imager termal, lan ngarsane stabil ing rong pesawat karo laser rangefinder. Massa pilihan iki ngluwihi 23,5 ton. Ing salinan model 2002, sing nampa jeneng BTR-90 "Berezhok", menara iki bersenjata karo meriam 30-mm, ATGM "Kornet-E", PKTM lan peluncur granat otomatis AG-30M.

Miturut pangembang, sistem kontrol geni "Berezhka" nambah efektifitas pertempuran 3,2 kaping saka asli "Rostok". Gumantung ing taun pabrik prototipe, jinis unit propulsi saluran banyu uga diganti. Sing paling awal duwe meriam banyu kanthi drive hidrolik ing jero awak, sing banjur diganti karo baling-baling rotary remot, sing nambah kacepetan ing banyu nganti 12 km / jam.

Nanging kabeh trik perancang ora mbantu - BTR-90 ora tau tindak menyang pasukan. Menteri Pertahanan Serdyukov miwiti game kondhang karo industri pertahanan kanthi asil sing akrab. Lan ing 2014, Panglima Angkatan Darat, Oleg Salyukov, menehi komentar babagan penolakan kendaraan sing janjeni kaya mangkene:

"Saiki, kita tuku BTR-82A, sing nggatekake pangembangan kompleks senjata, sistem kontrol geni, keamanan, mobilitas lan kontrol komando."

Wektu pungkasan BTR-90 dipamerake patang taun kepungkur ing forum Tentara-2018.
Pengarang:
122 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Konnick
    Konnick 6 September 2022 05:43
    +7
    Ya, dheweke terus-terusan ngirim operator personel lapis baja menyang serangan frontal. Sing apa tank kanggo. Pengangkut personel lapis baja minangka operator personel lapis baja, sampeyan ora perlu nyumerepi bedhil lan waja sing kandel lan dadi tank, lan nransfer fungsi operator personel lapis baja menyang KAMAZ kanthi lapis baja.
    1. Vladimir_2U
      Vladimir_2U 6 September 2022 06:34
      + 17
      Kutipan saka Konnick
      Ya, dheweke terus-terusan ngirim operator personel lapis baja menyang serangan frontal.

      Iki minangka spesifik saka tentara kita ... Umumé, yen aku ora salah, pengangkut personel lapis baja ngirim ora mbongkar pasukan ing geni. Dismounting kudu rampung dawa sadurunge kontak karo mungsuh.
      Nanging sampeyan ora ngerti sapa sing duwe utang apa marang sapa ...
    2. Pak X
      Pak X 6 September 2022 08:48
      +3
      BTR-90 "Berezhok", menara iki bersenjata meriam 30-mm, ATGM "Kornet-E", PKTM lan peluncur granat otomatis AG-30M.

      Senjata kasebut meh padha karo Terminator BMPT.
      Mung ing jumlah cilik.
      Dadi platform luwih cilik
    3. Vladimir Michaelovich
      Vladimir Michaelovich 6 September 2022 13:06
      -2
      Nanging apa babagan senapan sniper kaliber gedhe sing wis digunakake ing layanan infanteri?
      1. Hitriy Zhuk
        Hitriy Zhuk 6 September 2022 13:36
        +4
        Massively? Apa sampeyan isih pengin nyebarake "nyamuk" 30mm kanggo kabeh wong?
        Aku banget kanggo (kanthi kuat), nanging ing pendapatku para pejuang ora bakal seneng.
        1. Vladimir Michaelovich
          Vladimir Michaelovich 6 September 2022 15:57
          -6
          Apa sampeyan ngobrol dhewe, badut? Apa sampeyan nggawe tesis bodho babagan 30 mm lan ngece dhewe?
          1. Hitriy Zhuk
            Hitriy Zhuk 6 September 2022 16:29
            0
            Ayo, marang kita bab "sniper 12.7 mm banget perlu", utawa bab kasunyatan sing kudu nyelehake kabeh lan njupuk Pack saka lucu (lan tansah gedhe) kaliber menyang layanan.
    4. PS pungkasan
      PS pungkasan 6 September 2022 20:32
      0
      Kejenuhan medan perang kanthi bedhil mesin abot, ketoke, ndhikte pendekatan sing padha. Dadi kita ndeleng apa sing kedadeyan - proteksi marang senjata kasebut saya tambah, uga resistensi tambang.
  2. papan serat
    papan serat 6 September 2022 06:03
    +8
    Aku wonder kok padha ora ngembangaken gun otomatis 45mm. Nggawe modul KPVT, gun otomatis 45mm lan PKT. Wis wektune kanggo ngganti jeneng operator personel lapis baja dadi kendaraan tempur infanteri roda. Pengangkut personel lapis baja yaiku BTR-152. Luwih apik yen dheweke nggawe kendaraan tempur infanteri abot saka tank lawas, amarga ana pembangunan. Banjur padha ngadeg, teyeng ora ana gunane. Banjur kabeh badyaga karo Armata lan Boomerang iki bakal katon suwe banget.
    1. Dimax Nemo
      Dimax Nemo 6 September 2022 08:09
      +5
      Kayane saiki BTR-82A wis resmi dadi kendaraan tempur infanteri. Senapan 45mm ora cocog ing endi wae. Lan ora ana amunisi maneh. Saka tank lawas, mung operator personel lapis baja sing bisa metu. Ora ana papan kanggo senjata luwih saka senapan mesin ing instalasi remot. Lan sampeyan ora bisa njaluk engine ngendi wae, yen sampeyan nerusake, iku wis luwih gampang kanggo nggawe anyar.
    2. Hitriy Zhuk
      Hitriy Zhuk 6 September 2022 13:39
      +1
      Luwih kaliber - tingkat geni sing luwih alon, tembakan luwih sithik (luwih gedhe), mundur (ana gosip yen kendaraan tempur infanteri utawa kendaraan sing padha (BMD?) meh ambruk saka bedhil 30mm lan ngedhunake kanopi bubuk mesiu).
      Banjur 152mm recoilless.
      Nanging karo tradhisi "landing ing waja" - iki bakal mimpin kanggo ndamu mati dhewe, lan fatal.
      1. papan serat
        papan serat 7 September 2022 12:44
        0
        Inggih, sawise kabeh, ana bedhil udhara 45mm ing Perang Patriotik Agung, padha sijine ing Yaks. Rada bener, recoil kuwat, angel kanggo ngarahake lan mesin diunekake. Yen saka tank lawas (sing ana ing panyimpenan, kita dhewe ora ngerti persis pira), kita nggawe kendaraan tempur infanteri abot (lan ana perkembangan, ing kene lan ing luar negeri), mula modul kanthi 45mm bakal cukup. . 57mm mesthi luwih kuat, nanging amunisi bakal cilik, lan tingkat geni. Lan ing kene, aku mikir, sampeyan bisa nyoba nggayuh 300 putaran saben menit. Lan kabeh dadi nambah kaliber, supaya kita bakal rauh tekan 73 utawa 76.
        1. Hitriy Zhuk
          Hitriy Zhuk 7 September 2022 16:19
          +1
          Dheweke (45mm karo Yak) tingkat geni apik yen 250 babak saben menit.
          Ing 23mm (uga Yak) - 600 babak saben menit.
          ZSU-57-2 - 57mm, wis 120 babak saben menit. Nanging rong batang.
          PT-76-57 - uga 57 mm nanging ora "take off". Uga 120 babak saben menit.
          Alami, luwih kaliber - luwih sithik cangkang.

          BMP-2 ngandika 600-700 v / m bisa. Ana 30 mm.
          Iki + AGS + ATGM ngirim ora ala.

          Yen ora, BMP ora dibutuhake
    3. IVZ
      IVZ 9 September 2022 12:14
      0
      Aku wonder kok padha ora ngembangaken gun otomatis 45mm.
      . Mriem iki karo amunisi teleskopik dikembangaké ing oposisi kanggo pembangunan padha Amer. Ora ana utawa ora ana sing lunga.Alasane? ora ngerti. Nanging, Amerika saiki nimbang LBT 40mm AP adhedhasar Bushmaster 30 minangka persenjataan - ing mratelakake panemume, meh padha lengen klambi 30x175 karo muzzle recompressed lan 35|50 mm pembangunan Jerman minangka alternatif. Luwih becik mamang babagan informasi kasebut, lan lembaga riset khusus kita pungkasane bakal melu analitik, kanthi mandiri nemtokake arah pangembangan lan karakteristik kinerja sing dibutuhake kanggo senjata sing janjeni.
  3. Eug
    Eug 6 September 2022 06:25
    0
    Minangka kanggo kula, perlu kanggo nggawe platform universal kanthi kamungkinan modifikasi kanggo macem-macem tugas - yen iku kendaraan pengintaian, banjur karo "kapasitas penumpang" suda, nanging "sepi", karo pangayoman waja relatif apik lan kemampuan. kanggo ngatasi alangan banyu; yen operator personel wojo klasik - banjur tanpa ngatasi alangan banyu, nanging karo pangayoman waja apik "penumpang", cocok kanggo manggonke sistem nimbali udhara BD (ZRPK), 125 mm bedhil. lan meriam - 120 mm mortir (minangka ing Nony lan Wina) - tinimbang BM standar karo 30 mm mriem lan anti-personil fragmentasi granat nguripake. Aku ora weruh perlu kanggo PKT - tugas bisa dileksanakake dening mesin gunner karo PKM saka pasukan landing. Aku ndeleng platform iki minangka jinis "desainer" kanthi unsur sing bisa dicopot kanthi cepet (cepet dipasang ing lapangan kanthi pasukan ndandani lan evakuasi) unsur (waja tambahan, gril, tank inflatable kanggo ngatasi alangan banyu, uga tangki bahan bakar tambahan, etc.) karo engine ngarep utawa tengah, hinged (1/3 munggah, 2/3 mudhun, padha karo jinis Kharkov BTR-64K) ramp. Ya, fantasi...
    1. parma
      parma 6 September 2022 12:24
      +4
      Kutipan saka Eug
      Minangka kanggo kula, perlu kanggo nggawe platform universal kanthi kamungkinan modifikasi kanggo macem-macem tugas - yen iku kendaraan pengintaian, banjur karo "kapasitas penumpang" suda, nanging "sepi", karo pangayoman waja relatif apik lan kemampuan. kanggo ngatasi alangan banyu; yen operator personel wojo klasik - banjur tanpa ngatasi alangan banyu, nanging karo pangayoman waja apik "penumpang", cocok kanggo manggonke sistem nimbali udhara BD (ZRPK), 125 mm bedhil. lan meriam - 120 mm mortir (minangka ing Nony lan Wina) - tinimbang BM standar karo 30 mm mriem lan anti-personil fragmentasi granat nguripake. Aku ora weruh perlu kanggo PKT - tugas bisa dileksanakake dening mesin gunner karo PKM saka pasukan landing. Aku ndeleng platform iki minangka jinis "desainer" kanthi unsur sing bisa dicopot kanthi cepet (cepet dipasang ing lapangan kanthi pasukan ndandani lan evakuasi) unsur (waja tambahan, gril, tank inflatable kanggo ngatasi alangan banyu, uga tangki bahan bakar tambahan, etc.) karo engine ngarep utawa tengah, hinged (1/3 munggah, 2/3 mudhun, padha karo jinis Kharkov BTR-64K) ramp. Ya, fantasi...

      Aku bakal mratelakake panemume kursiku - platform gabungan apik, mesthi, nanging mung ing teori. Contone, sampeyan ngusulake modifikasi pengintaian, nanging kendaraan iki kudu cukup kompak (elinga BRDM, Fennec, printah saka Cadillac, VLB, lan sapiturute), amarga yen kendaraan kasebut mlebu perang, kemungkinan iki tiket siji-arah. Mulane, mesin iki ora cocok kanggo kulawarga. Luwih - kenapa operator 125mm? Yen level waja bisa dibandhingake karo tank, mula kabeh kulawarga bakal ana ing pangkalan tank, tegese tag rega cenderung spasi + kudu nyeleh "bus" (pembawa personel lapis baja / kendaraan tempur infanteri) ing iki. basa bakal mimpin kanggo Tambah ing dimensi (kanggo tank padha bakal cetha keluwih) nalika ngramut tingkat pesenan padha. Lan yen waja saka operator 125 ora tank, banjur apa keganggu?
      Kita luwih maju - macem-macem sistem seni - ing ngarep banget ora ana sing kudu ditindakake (mortir 120mm modern tekan 6-7km, kadhangkala luwih akeh), faktor ngrusak utama yaiku pecahan saka respon (sajrone penyergapan, karya DRG. utawa mung terobosan saka mungsuh, mortir utawa bedhil poto-propelled ora bakal nyimpen apa-apa), mulane, Tambah ing tingkat pesenan lan ukuran (uga, kita uga duwe "bus" ing pangkalan iki) mung bakal mimpin kanggo Tambah ing biaya mobil (Aku ora bakal ngomong apa-apa bab visibilitas lan mobilitas, 7 km, sanajan ora majeng, nanging zona cedhak) - Empu saka dhaptar kabeh, mung kendaraan tempur infanteri lan operator personel wojo tetep. ... mesin katon padha ing waé, nanging beda ing inti. Yen kita nyopot senjata lan nggawe armor personel operator, banjur kenapa waja nalika ora ana untu? Yen kita sijine senjata serius ing armored personel operator - apa gunane mobil yen sampeyan bisa nggawe bolongan ing driji? (Iki bener yen mobil dibutuhake sabenere minangka militer, lan dudu polisi)
      PKT uga perlu, amarga asring peralatan duwe tampilan sing luwih apik tinimbang infantri (paling ora amarga dhuwure lan ana piranti pengamatan, + luwih akeh mata), lan bisa uga ora apik banget karo komunikasi - carane nransfer koordinat saka target kanggo machine gunner?
      Apa sing ana ing total: sistem penyatuan sing wis ana, nalika versi khusus (KSHM, transportasi medis, mortir, kendaraan teknik, lan liya-liyane) digawe adhedhasar kendaraan utama (BMP / pengangkut personel lapis baja / tank), luwih akeh. tinimbang dibenerake, nanging kanggo mbangun basis militer (dudu polisi) ing basis siji inti, teknik kaya "singa singa" Israel ora ana maneh. Penyatuan unsur individu (senjata, sarana komunikasi lan pengawasan) uga apik, nanging mesin lan mekanisme liyane sing padha ora bisa digabungake - daya beda ...
      1. PS pungkasan
        PS pungkasan 6 September 2022 20:41
        0
        Ya, mulane kudu ana sawetara platform - abot, medium lan entheng. Analog kondisional saka BRDM (Typhoon), kulawarga tengah ing sasis BMP (Kurgan) lan platform tank (T-14/15).
  4. demiurge
    demiurge 6 September 2022 06:53
    + 12
    Roda, keamanan dhuwur, kemampuan lintas negara minangka barang sing ora cocog. Wheels bakal tansah kalah kanggo ulat ing syarat-syarat keamanan karo dimensi iso dibandhingke lan bobot. Ora mungkin nggawe hodovka dimensi waras kanthi tekanan lemah kanggo mesin sing bobote luwih saka 20-25 ton.

    Ing Federasi Rusia, mbokmenawa 3/4 saka wilayah iku permafrost, salju lan rawa. Ora ana urip tanpa uler. Dadi rodha ing Federasi Rusia mung duwe siji panggonan: kendaraan lapis baja entheng sing ora melu perang ing garis ngarep.

    Ya, bener, militer ora njupuk Rostock menyang layanan. Deleng ing kandhang iki lan BMP-3. Bobot bisa dibandhingake, persenjataan BMP-3 bakal luwih apik. BMP-3 ing seri, lan iki Ajaib sing sawetara jinis produksi kudu redone.

    Iku operator personel wojo sing kudu murah. BTR-80/82 minangka pembawa personel lapis baja sing apik. Sampeyan mung ora perlu digunakake minangka kendaraan tempur infanteri.
    Pengangkut personel lapis baja (transporter lapis baja, pengangkut personel lapis baja) - transportasi lapis baja lan kendaraan tempur (transporter) kanggo ngangkut personel (penembak lan liya-liyane) senapan bermotor (infteri bermotor, udhara, lan liya-liyane) lan materiel menyang papan kasebut. misi tempur lan evakuasi wong sing tatu lan kena pengaruh saka medan perang.
    1. Konnick
      Konnick 6 September 2022 09:11
      +5
      Iku operator personel wojo sing kudu murah. BTR-80/82 minangka pembawa personel lapis baja sing apik. Sampeyan mung ora perlu digunakake minangka kendaraan tempur infanteri.

      Kajaba iku, sumber daya luwih gedhe lan luwih murah kanggo operate, iku mung sing peralatan kudu digunakake kanggo tujuan dimaksudaké, lan ora nguripake menyang "jack kabeh perdagangan", lan malah mbutuhake pangayoman tank saka transporter.
      1. kamulyan1974
        kamulyan1974 6 September 2022 09:51
        +4
        BTR-80 tenan mobil apik. Nanging ora cukup waja. iki kritis kanggo operator personel wojo. mine ngemu uga, rodha luh mati, lan kang dadi ing ngisor daya dhewe. We bakal nggawe sawetara jenis hinged waja kanggo nggunakake yen perlu, lan ing peacetime drive tanpa iku - nyimpen sumber.
        Nanging dheweke njupuk dalan sing beda, nambah senjata, lan entuk BTR-82.
    2. kamulyan1974
      kamulyan1974 6 September 2022 09:59
      +1
      bener, militèr ora njupuk Rostock menyang layanan. Deleng ing kandhang iki lan BMP-3. Bobot bisa dibandhingake, persenjataan BMP-3 bakal luwih apik.

      Miturut statistik, nalika kendaraan tempur infanteri dirusak, kru mati ing 45% kasus, nalika operator personel lapis baja dirusak, kru mati ing 15% kasus.
      Mulane, BMP iku buntu ing syarat-syarat keamanan, mriem 80 mm dipasang ing BTR-30 kanggo equalize firepower karo BMP, iki pilihan paling murah, lan padha wiwit ngenteni apa industri bakal kurban.
      Yen padha nampa BTR-90, iku bakal paling sawetara cara metu, lan BMP-1 lan BTR-80 kudu perang, lan mesthi padha abad pungkasan.
      1. Konnick
        Konnick 6 September 2022 10:16
        +2
        Padha sijine 80 mm mriem ing BTR-30 kanggo equalize firepower karo BMP, iki pilihan murah, lan padha wiwit ngenteni apa industri bakal kurban.

        Iku luwih apik kanggo nyelehake AGS, i.e. sampeyan bisa ndhukung dhewe karo geni saka posisi ditutup, lan ora pindhah kanggo geni langsung karo mriem 30mm.
        1. Bobik012
          Bobik012 6 September 2022 16:05
          -3
          Iku luwih apik kanggo nyelehake AGS
          banjur, mortir ... "Spesialis" lara
          1. Konnick
            Konnick 6 September 2022 16:26
            +2
            Zadolbali "spesialis"

            Spesialis, ngendi kanggo nyelehake mortir? Ing gendheng?
            1. DenVB
              DenVB 6 September 2022 17:28
              -3
              Kutipan saka Konnick
              Spesialis, ngendi kanggo nyelehake mortir? Ing gendheng?

              "merkavs" Israel wis suwe duwe mortir 60-mm. Tengen ing menara. Padha njupuk liwat embrasure.
              1. Konnick
                Konnick 6 September 2022 18:17
                +3
                "merkavs" Israel wis suwe duwe mortir 60-mm. Tengen ing menara. Padha njupuk liwat embrasure.

                Merkava nduweni menara sing ukurane kaya kapal pengangkut personel lapis baja.
                1. DenVB
                  DenVB 6 September 2022 18:28
                  0
                  Kutipan saka Konnick
                  Merkava nduweni menara sing ukurane kaya kapal pengangkut personel lapis baja.

                  Ing operator personel wojo cukup bisa ngukir panggonan kanggo mortir 60-mm. Apa perlu iku pitakonan liyane. AGS, kanthi cara, diselehake kanthi tangan ing menara pengangkut personel lapis baja ing Afghanistan.
                  1. Konnick
                    Konnick 6 September 2022 20:00
                    +1
                    dening cara, operator personel wojo padha handicraftly diselehake ing menara bali ing Afghanistan

                    Lan padha nuduhake awake apik.
            2. bk0010
              bk0010 6 September 2022 19:35
              0
              Kutipan saka Konnick
              Spesialis, ngendi kanggo nyelehake mortir? Ing gendheng?
              Aku bakal nggawe lempitan. Mangkene pitakonan sing luwih menarik - ing ngendi entuk tambang? Ora ana panggonan kanggo nindakake dhewe, lan iku bisu.
            3. Bobik012
              Bobik012 7 September 2022 02:42
              -2
              lan ngendi kanggo nyelehake mortir?

              Carane aku ngerti? Hubungi "spesialis", padha ngerti. Ketoke, ing panggonan sing padha karo peluncur granat
      2. demiurge
        demiurge 6 September 2022 12:50
        0
        Apa sampeyan bisa njlentrehake babagan kendaraan tempur infanteri lan operator personel lapis baja?

        BMP modern (kalebu troika kita) minangka pengganti tank medium WWII ing regu. Mbusak sing tatu, nggawa amunisi, bolak-balik karo angin. Ndhukung serangan kanthi geni.
        1. kamulyan1974
          kamulyan1974 7 September 2022 08:42
          0
          luwih rinci, ing kendaraan tempur infanteri lan ing endi operator personel lapis baja?

          ing Chechnya lan konflik liyane, padha digunakake BTR-70/80, lan BMP-1/2, statistik ing wong.
      3. bk0010
        bk0010 6 September 2022 19:33
        0
        Kutipan: kamulyan1974
        Miturut statistik, nalika kendaraan tempur infanteri dirusak, kru mati ing 45% kasus, nalika operator personel lapis baja dirusak, kru mati ing 15% kasus.
        Kahanan nalika kru mati kudu beda kanggo BMP lan operator personel lapis baja. Iki minangka salah sawijining perkara sing serius nalika ana kendaraan tempur infanteri ngetutake tank ing serangan kasebut, lan liyane yaiku nalika operator personel lapis baja nembak DRG mungsuh nalika pawai kasebut.
        1. kamulyan1974
          kamulyan1974 7 September 2022 08:44
          0
          Kahanan bisa beda-beda, nanging statistik kanggo 90-2000s, nalika ora ana konflik full-scale, supaya paling kamungkinan kekalahan siji saka tentara meriem, asor utama saka RPGs lan ATGMs, lan explosions mine.
          Lan yen ana sing serius, kayata tembakan saka tank, kendaraan tempur infanteri lan operator personel lapis baja, bebarengan karo kabeh kru lan pasukan pendaratan, bakal pecah.
  5. Jahat 55
    Jahat 55 6 September 2022 07:41
    +1
    Ing kasus apa wae, dhasar lan data R&D sing isih ana ing mesin kasebut bakal ditrapake lan ditrapake kanggo pangembangan kompleks industri militer kita .. hi
  6. garri lin
    garri lin 6 September 2022 07:58
    0
    Aku ora mlebu ing seri amarga regane. BMP 3 piye wae katon luwih logis ing perang. Lan aku rega bisa dibandhingake. Siji transmisi worth soko.
  7. Dimax Nemo
    Dimax Nemo 6 September 2022 08:27
    + 11
    Pengangkut personel lapis baja nandhang bledosan tambang mung kurang saka kendaraan tempur infanteri utawa kendaraan tempur infanteri, dhasare luwih adoh, lan isih nunggang tanpa setir. Infantri nunggang waja supaya ora kobong ing waja iki sawise diserang dening RPG utawa ATGM (utamane amarga dheweke isih ora bisa njupuk "gunung" kanthi hatch tertutup). Waja anti peluru sing dikuatake ora ana apa-apa ing kene, utamane amarga ana sawetara DShK-ZGU ing Afghanistan, lan ing "senjata gabungan normal" kabeh wong wis lali apa iku. Iku angel kanggo nglindhungi malah tank saka daya shaped ing Papan. Ora kanggo sebutno gendheng.
    Peralatan karo mesin ngarep ora nglangi uga (iki uga ditrapake kanggo BMP-1/2). Saben uwong bisa ndeleng apa regane nyebrang ponton saiki. Nanging, kanggo pasukan darat, mbok menawa, bisa uga kaya ngono.
    BTR-152 nduweni kemampuan lintas negara sing apik - 9 ton saben telung as, kanggo BTR-60/70/80 - 12-13 ton saben 4 as. Yen beban gandar luwih saka 4-5 ton, kreta iki ora bakal ngetutake tank liwat lumpur. Malah Mi-26 ora bakal ngunggahake, rata-rata kerjasama militer-teknis ora bakal ngunggahake. Unit kasebut kudu saka truk komersial, yen mobil nganggo mesin tank bakal regane kaya tank. Dadi nyilikake nganti 19 ton, kaya BMP-3, lan liya-liyane - kaya sing dikirim dening Gusti Allah.
    1. paul3390
      paul3390 6 September 2022 18:54
      +4
      Miturut cara, kebangkrutan liwat ramp mburi iku ambigu .. Yen, mesthi, kebangkrutan pasukan ing sirah-on geni, banjur ya, nanging yen, contone, padha nutupi dalan karo shelling? Kemampuan kanggo pindhah menyang sisih unfired bisa banget migunani. Dadi - tekan buritan, lan sapa sing bakal metu ..
      1. Dimax Nemo
        Dimax Nemo 7 September 2022 10:32
        0
        hmm...ora mikir kuwi. opo
    2. Gandum
      Gandum 7 September 2022 03:43
      0
      sampeyan ora kudu nyilikake ing ngendi wae ing gagasan sampeyan ing abad pungkasan, ing negara-negara Kulon, kabeh wong wis dawa duwe waja modular, sing utama yaiku basis mlaku ngemu bobot, pira waja sing dibutuhake lan diikat, ora perlu. Aku dibusak siji modul. nyetel karo pangayoman entheng
      1. Dimax Nemo
        Dimax Nemo 7 September 2022 07:59
        -1
        Aku ora ngerti siji bab. Ora, mesthi ora telat kanggo sinau. Lan wong pinter sinau saka kesalahane wong liya. Nanging iki isih dadi pitakonan gedhe - ing produksi kendaraan lapis baja, apa kita kudu ndeleng "negara-negara Kulon"? Kaya ta mulang wong Inggris gawe kapal perang, lan Amerika yasa kapal induk.
        Armor modular katon atraktif, nanging nyatane ora ana ing BMP-3. Senajan iku kudu wis. Iku mung ora cetha sapa lan nalika ing kahanan pertempuran, utamané saiki, nalika konsep "mburi" wiwit nang endi wae ing km. 500 saka LBS, kang bakal njupuk mati lan nyumerepi munggah, lan ing apa kanggo nindakake kabeh limo iku beda kanggo kendaraan wojo howling. Kita duwe truk luwih sithik ing tentara tinimbang sawetara.
        Lan 25-30 ton, malah karo waja modular, malah tanpa - padha 25-30 ton ing papat as padha. Ing babagan kemampuan lintas negara, bakal adoh saka BTR-70, keajaiban ora kedadeyan. Daya ora ngimbangi beban poros. Lan peluncur granat isih ora peduli.
  8. Perse.
    Perse. 6 September 2022 08:34
    + 13
    Padha mikir bab nglindhungi kru saka sirah-on shooting, nanging bab carane pasukan kebangkrutan bakal ninggalake mobil ing geni padha liwat ramps sisih lan hatches ndhuwur, ora.

    Ing sawijine wektu, Wakil Menteri Pertahanan V. A. Popovkin ngritik BTR-90 kanthi tepat kanggo penempatan hatch kasebut, sing dadi salah sawijining alasan kanggo nolak tuku. Ngomong, dheweke "ora bisa mbayangno carane prajurit bakal metu saka operator personel waja liwat lawang sisih ing pamindhahan."


    Pak Popovkin, kaya Pak Serdyukov, nindakake akeh perkara sing "migunani" kanggo tentara kita. Ing Serdyukov, dheweke mungkasi tank sing meh rampung, Omsk, obyek 640 ("Elang Ireng"), lan, saka UVZ, obyek 195 (T-95). Iki minangka masterpieces sekolah Soviet bangunan tank. Nanging, ing dina iku, kabeh Soviet diwutahake karo lendhut, kalebu T-90, padha nyepakaké kanggo tuku meh "Leopards" kanggo mobil waja Italia lan operator helikopter Prancis.

    Penggemar "anus" isih ngganggu kabeh sing ana ing tumpukan, ora ngerti apa-apa ing kahanan pertempuran.

    Konsep saka armored personel operator karo metu mburi kanggo riflemen motorized Ngartekno matesi taktik nggunakake pertempuran. Metu bali mung ditrapake yen ana tabrakan tempur ing antarane rong kelompok sing nentang - banjur operator personel lapis baja dumunung ing ngarep mungsuh, lan pasukan landing bisa ninggalake kendaraan ing pangayoman awak.

    Nanging, ing operasi pertempuran ing kutha utawa terrain pegunungan, nalika nyerang mobil saka ambush, nalika tambang diunekake, aplikasi kuwi meh ora bisa disebut optimal. Ing kasus iki, iku bakal paling aman kanggo metu saka mobil ing arah ngelawan kanggo efek geni utama, lan iki paling asring sisih liyane, lan ora feed.

    Padha ora ngerti bab peduli, malah wong-wong sing stubbornly pracaya pasukan kebangkrutan kudu tansah njagong ing waja, lan ora ing ndhuwur (nalika obah ing kolom marching, nalika serangan dadakan bisa lan sampeyan kudu cepet dismount) .

    Dheweke ngukum mobil sing apik banget, kanthi potensial gedhe, BTR-90 "Rostok". Saben uwong ora bisa ngenteni kesalahpahaman loro-crita, kanthi metu saka mburi, nanging Boomerang nganti saiki mung murup ing parade, kaya T-14, T-15, ing ngendi dheweke mutusake nggawe "platform" ing basa larang lan Komplek, ala "Armata" tinimbang gain supertank T-95. Ing kene, dhuwit wis ora karuwan maneh.

    Iki minangka konsep bourgeois kita babagan tuku-jual lan adonan, sing kudu dikuasai. Babagan BTR-90, siji mung bisa ngomong sedih ing pungkasan sing iki "Rostok" ora break liwat aspal kabodhoan, short-sightedness, lan Mungkin langsung ngiyanati.
    1. DenVB
      DenVB 6 September 2022 09:58
      +3
      Kutipan saka Perse.
      Pak Popovkin, kaya Pak Serdyukov, nindakake akeh perkara sing "migunani" kanggo tentara kita.

      Persis migunani. Yen Kuzhugetych ora teka, kita mesthi wis duwe Armata karo Afganit lan Boomerangs ing pasukan. Lan ya, kita perang ing T-72, BTR-82 lan BMP-2. Lan sing luwih apik.
      1. User_neydobniu
        User_neydobniu 6 September 2022 10:53
        0

        Persis migunani. Yen Kuzhugetych ora teka, kita mesthi wis duwe Armata karo Afganit lan Boomerangs ing pasukan. Lan ya, kita perang ing T-72, BTR-82 lan BMP-2. Lan sing luwih apik.

        Ya, mesthi bakal, nanging yen Yeltsin tetep kuwasa, badai salju bakal diadegake wassat lol
        1. DenVB
          DenVB 6 September 2022 11:00
          +1
          Kutipan saka: User_neydobniu
          Ya, mesthi bakal, nanging yen Yeltsin tetep kuwasa, badai salju bakal diadegake

          Apa sampeyan ngomong babagan?
      2. Dimax Nemo
        Dimax Nemo 7 September 2022 10:35
        -1
        Ya, kita ora bisa ngasilake massal Armata utawa T-95. Black Eagle Sejatine T-80U karo turret padha Proryva turret. Lan kanthi pribadi, aku kayane ora dadi pendukung amunisi ing ceruk iki. Saliyane sub-kaliber.
        1. DenVB
          DenVB 7 September 2022 10:59
          +1
          Kutipan: Dimax-Nemo
          Ya, kita ora bisa ngasilake massal Armata utawa T-95.

          Apa tegese kita ora bisa? Iki dudu kapal penjelajah ruang antarbintang, iki minangka traktor lapis baja kanthi bedhil. Saget. Miturut rencana saka kaping Serdyukov, produksi serial saka Armata mestine kanggo miwiti watara 2015. Lan yen iki wis digarap kanthi sistematis, mesthine bakal diatur, bisa uga setaun utawa rong taun. Nanging Shoigu teka, lan prioritas diganti. Armata tetep kanggo parade. Pasukan dikandhakake: model paling anyar saka kendaraan lapis baja yaiku T-72B3, entuk lan bungah-bungah. Lan dhuwit sing bisa wis nandur modhal ing teknologi kanggo produksi Armats lan peralatan qualitatively anyar menyang situs construction supaya apik kanggo mentri anyar.
    2. Alexey R.A.
      Alexey R.A. 6 September 2022 11:34
      + 10
      Kutipan saka Perse.
      Nanging, ing dina iku kabeh Soviet diwutahake karo lendhut, kalebu T-90, padha nyepakaké kanggo tuku meh "Leopards" kanggo mobil wojo Italia lan operator helikopter Prancis.

      Ya, ya, ya, Menteri Pertahanan sing nakal ora pengin ngompa anggaran menyang kanthong oligarki domestik. Kang mundhakaken rega T-90 dening 70% ing taun - ing sesuai karo wutah saka budget tentara. Sawisé iku, ing cara, Postnikov blurted metu ing atine sing luwih murah kanggo tuku "Leopards" liwat gunung saka modifikasi kaping pitulas saka T-72 © ing industri kita.
      Yen Serdyukov nglajengake karya para leluhure ing pakan kanthi biaya anggaran industri pertahanan kita, mula kita isih bakal bangga karo 60 tank anyar saben taun. Cukup kanggo rearm distrik Arbat. Lan liyane ... liyane bakal pindhah menyang T-72A lan B, diprodhuksi malah ing Mechen lan ora ngerti mrikso saka wektu sing padha.
      Cukup kanggo ngrasakake kacepetan reformasi furnitur BTV:
      ... ing 1998-2010. bab 150 tank T-72B lan T-80U dianyari kanggo tingkat T-72BA lan T-80UE-1, banjur ing 2011-2020. kiriman menyang pasukan luwih saka 600 tank T-72B3, luwih saka 300 tank T-72B3M lan luwih saka 60 tank T-80BVM.

      Kutipan saka Perse.
      Dheweke ngukum mobil sing apik banget, kanthi potensial gedhe, BTR-90 "Rostok".

      Mobil sing apik banget kanthi potensial gedhe dijarwakake tegese produk mentahan karo mesin durung rampung. Kang, dening cara, langsung ditulis ing artikel.
      1. Perse.
        Perse. 6 September 2022 12:37
        +2
        Kutipan: Alexey R.A.
        Mesin sing apik banget kanthi potensial terjemahan tegese produk mentah kanthi mesin sing durung rampung. Kang, dening cara, langsung ditulis ing artikel.

        Ana tetembungan sing apik, yaiku wong sing pengin golek kesempatan, dudu wong sing pengin alasan. Kabeh peralatan, nyatane, "ora rampung". Dandan lan modernisasi terus ing kabeh periode produksi. Saka UVZ T-95 uga kudu digawa munggah, nggawe salinan katelu kanggo tes pungkasan. Sampeyan uga perlu kanggo nggawa "Black Eagle", nanging ing ngendi "njupuk metu lan sijine ing" siap, ngendi padha "Armata" wis tormented kanggo taun, lan kabeh wis "miturut rencana." Butuh sethitik kanggo fine-tune T-95 karo 152 mm bedhil (sisa 700 yuta ing project bakal cukup), nanging 64 milyar padha ngginakaken ing "platform", mung ing R&D lan R&D. Dheweke nggawe versi T-95 sing disederhanakake kanggo bedhil 125 mm lan nyabrang tank karo kendaraan tempur infanteri kanggo nguripake awak, mesin ing ngarep, mesin ing mburi ...

        Banget wicaksana, lan, mesthi, "Boomerang" lan "Armata" wis kabeh wis "rampung". Thanks uga kanggo Serdyukov, helmsman gedhe aliran awis, uga kanggo henchmen setya kang, Popovkin lan Postnikov, sing padha siap kanggo sijine tentara kita ing kabeh diimpor, ing pretexts paling apik. Mungkin kita kudu nyalahake kapitalisme ing kene, sing nyebabake oligarki sing gumantung, pejabat sing korup, karusakan industri lan kompleks industri militer dhewe?

        Ing endi wong-wong sing duwe kekuwatan katon nalika ngrusak pembangunan sing njanjeni, nyembelih armada, nalika padha bangkrut tank Omsk sing padha, lan saiki ing Perm ana masalah karo pabrik Motovilikhinsky, ing ngendi artileri kita digawe? Manajer sing efektif kanthi ajaib ora nggedhekake gudang tentara, kayata siji "hypermarket" kanggo saben distrik militer. Iku uga bakal luwih trep kanggo ngawula kabeh, luwih irit.

        Saiki, nalika wong bodho sing efektif ditendhang ing bokong nganggo boot bledug, lan pamrentah bakal populer, ekonomi bakal direncanakake, kabeh bakal tiba.
        1. Alexey R.A.
          Alexey R.A. 6 September 2022 15:15
          +4
          Kutipan saka Perse.
          Thanks uga kanggo Serdyukov, helmsman gedhe aliran awis, uga kanggo henchmen setya kang, Popovkin lan Postnikov, sing padha siap kanggo sijine tentara kita ing kabeh diimpor, ing pretexts paling apik.

          Thanks kanggo industri pribumi, sing ngidoni kabeh syarat tentara kanggo UKN ing peralatan sing diprodhuksi lan nyurung conto 80s miturut jeneng merek. ora ana tandhingane ing donya. Oh ya, lan anjog R&D kanggo taun tanpa asil nyata.
          Mesin diesel ing korvet 6 taun sawise pangiriman terus rusak lan diobong? Hay Palae ©, Railways Russian isih mbayar luwih.
          UAV taktis kanthi radius 40 km, wektu penerbangan 2 jam lan kamera horisontal, mbutuhake 4 Kamaz kanggo 6 UAV? Lan apa, dheweke isih bakal tuku - ora ana alternatif.
          Kutipan saka Perse.
          Ing endi wong-wong sing duwe kekuwatan katon nalika nyebar bosok ing pembangunan sing janjeni, mateni armada, nalika bangkrut tank Omsk sing padha

          Mwa-ha-ha... dadi dudu panguwasa sing bangkrut Omsk, nanging UVZ sing apes banget, rusak dening panguwasa.
          Miturut cara, tanduran Omsk dhewe durung ilang - sawise UVZ digawe tawaran sampeyan ora bisa nolak, Omsk dadi platform UVZ kanggo modernisasi T-80 lan T-72B3.
          Kutipan saka Perse.
          Manajer sing efektif kanthi ajaib ora nggedhekake gudang tentara, kayata siji "hypermarket" kanggo saben distrik militer.

          EMNIP, iku babagan gudang gedhe saka kategori pisanan. Dadi biyen 1-2 saben kabupaten.
      2. Dimax Nemo
        Dimax Nemo 7 September 2022 10:46
        -1
        Mandhego. Serdyukov saiki feed sampurna ing industri padha. Dadi apa sing kita lakoni karo Leopard sing padha saiki? Kepiye babagan Mistral?
        1. Alexey R.A.
          Alexey R.A. 7 September 2022 15:47
          +3
          Kutipan: Dimax-Nemo
          Mandhego. Serdyukov saiki feed sampurna ing industri padha. Dadi apa sing kita lakoni karo Leopard sing padha saiki? Kepiye babagan Mistral?

          Ayo kula mung ngelingake sampeyan sing ngomong bab Leopards dudu pembuat furnitur Shpak, nanging Postnikov, perwira karir, panglima Angkatan Darat. Lan ora ana sing arep tuku Leo. Padha dikutip minangka comparison, kanggo conto carane akeh gisik saka Komplek militèr-industri ilang. Asil diskusi babagan rega BTT yaiku pesenan "tank kanggo 52 yuta" - versi pisanan saka T-72B3.
          Lan babagan Mistrals ... apa pancene isih ana wong sing percaya yen Menteri Pertahanan bisa kanthi mandiri tuku operator pesawat peringkat pertama saka kamp NATO? nglirik "Mistrals" wiwit wiwitan minangka pambayaran bantuan Prancis ing 08.08.08, nalika Sarkozy, kanthi diplomasi sing ora cepet-cepet, menehi wektu tentara kita kanggo ngalahake wong Georgia.
          1. Dimax Nemo
            Dimax Nemo 14 September 2022 11:25
            0
            Aku kelingan iki. Lan aku ngerti banget babagan rasa ora puas karo tag rega militer saka oligarki Rusia (obrolan sing kapisah kenapa bisnis Rusia ora pengin nindakake iki kanthi rega sing luwih bisa ditampa ing Wilayah Moskow, lan kenapa saiki Rostec kudu ngatasi masalah iki. adoh saka asil positif). Mistrals dituku amarga armada kasebut pengin (dheweke isih pengin sanajan ing 2014) lan amarga pengalaman manca dibutuhake kanggo nggawe kapal kasebut. Ora ana sing milih ing kene, kajaba wong Prancis. Nanging sing ora ngganti kasunyatan sing kita bakal ing paling jero bokong karo wong-wong mau sapunika. Kaya karo "seniman artileri tliti dhuwur-dhuwur manca", sing ing wektu sing padha dikarepake wong saka Wilayah Moskow. Yen mung amarga cangkang kanggo dheweke bakal dadi kucing sing nangis. Tambah Iveco menyang kumpulan iki. Ya, dheweke uga butuh sesuatu. Nanging ora ing layanan minangka conto negara-diadegaké. Dadi tren ana ing kana. Lan gaya iki diselani mung karo owah-owahan saka Menteri Pertahanan, kang dumadi amarga alasan banget adoh saka kawicaksanan militèr-technical.
            1. Alexey R.A.
              Alexey R.A. 14 September 2022 15:49
              0
              Kutipan: Dimax-Nemo
              Mistrals dituku amarga armada kasebut pengin (dheweke isih pengin sanajan ing 2014) lan amarga pengalaman manca dibutuhake kanggo nggawe kapal kasebut. Ora ana sing milih ing kene, kajaba wong Prancis.

              Aku bakal pitutur marang kowe liyane - direktur umum saka Nevsky Desain Biro ngandika ing Interview sing ing wektu sing padha biro desain wis considering kamungkinan kanggo mbangun UDC proyek domestik ing galangan kapal domestik. Asil negatif: salah siji galangan kapal ora bisa, utawa situs construction wis dikuwasani kanggo dangu karo pesenan.
              Kutipan: Dimax-Nemo
              Kaya karo "seniman artileri tliti dhuwur-dhuwur manca", sing ing wektu sing padha dikarepake wong saka Wilayah Moskow. Yen mung amarga cangkang kanggo dheweke bakal dadi kucing sing nangis.

              Paling kamungkinan, crita bakal wis kaya karo penembak jitu: kick kanggo industri domestik, lan sing dituku bakal suda kanggo sawetara Unit kapisah.
              Kutipan: Dimax-Nemo
              Tambah Iveco menyang kumpulan iki. Ya, dheweke uga butuh sesuatu. Nanging ora ing layanan minangka conto negara-diadegaké.

              Nanging apa sing bisa ditindakake - yen kompleks industri militer domestik ora bisa nggawe mesin sing dilindhungi ranjau kanthi massa kaya ngono?
              1. Dimax Nemo
                Dimax Nemo 15 September 2022 07:46
                0
                Ha. Aku wonder apa "pesenan" padha sibuk karo ing Kaliningrad? BMW, kan? Kita isih mbangun buritan kanggo Mistral. Nanging, jerapah luwih ngerti.
                Aku duwe pendapat dhewe babagan MRAP (Nanging, kaya UDC - hibrida saka hedgehog karo ula, sing ditindakake dening perwira staf Amerika, misale jek, utamane amarga kesed). Ing kasus apa wae, kudu tuku teknologi, ora mesin rampung. Apa gunane Topan ing kothak lan jembatan Irlandia lan Amerika?
                Ora ana pilihan ing kene. Salah siji kita pas karo iki banget "komunitas beradab" lan ora pamer, utawa kita nindakake kabeh dhéwé, kadhangkala karo Cina lan India, nalika padha arep. Apa sing ora bisa ditindakake dhewe - nyolong teknologi. Salah siji mbusak salib, utawa sijine ing kathok cendhak.
                1. Alexey R.A.
                  Alexey R.A. 15 September 2022 10:13
                  0
                  Kutipan: Dimax-Nemo
                  Ha. Aku wonder apa "pesenan" padha sibuk karo ing Kaliningrad?

                  Apa tegese apa? 11356, mesthi - banjur ana akeh rencana kanggo FR iki.
                  Kutipan: Dimax-Nemo
                  Ing kasus apa wae, kudu tuku teknologi, ora mesin rampung. Apa gunane Topan ing kothak lan jembatan Irlandia lan Amerika?

                  Banjur iku perlu kanggo tuku loro teknologi lan mesin. Amarga sampeyan ora bisa nutupi infantri nganggo makalah, lan industri domestik misuwur kanthi alon. Pira kompleks industri militer kita nglairake BA sing dilindhungi ranjau entheng?
                  1. Dimax Nemo
                    Dimax Nemo 15 September 2022 11:07
                    0
                    "Gag" kanggo Gorshkovs, kang banjur kudu diganti meh karo "Karakurts"? Ayo dadi ngomong, sanajan ing jaman Soviet padha mbangun telung "badhak" lan rolas "fregat", lan malah ora keselak.
                    Sampeyan ngerti, BA sing dilindhungi tambang cahya minangka jaran sing meh bunder ...... sampeyan bisa nyelehake paling sethithik rong kilogram saltpeter, banjur tank bakal ambruk. Ora kanggo sebutno yen wong lanang sing luwih "serius" bisa duwe anti-pesawat, anti-ngisor, utawa malah ngetung saka ndhuwur, sing nglawan MRAP umume ora ana gunane. Kita wis rada ngilangi pengalaman khusus Amerika Serikat ing Afghanistan.
                    1. Alexey R.A.
                      Alexey R.A. 15 September 2022 12:05
                      0
                      Kutipan: Dimax-Nemo
                      "Gag" kanggo Gorshkovs, kang banjur kudu diganti meh karo "Karakurts"?

                      Tit ing tangan. ©
                      Ing wektu kaputusan kanggo mbangun wong-wong mau, Brigade kapal lumahing Segara Ireng minangka museum ngambang - koleksi macem-macem jinis kapal kuna, kalebu rarities kayata project 61 lan project 1135 "resik". Ing tangan liyane, karo project 22350 ing wektu iku kabeh banget sedhih - "Polyment-Redut" ora mung ora bisa, nanging malah ora cetha apa bakal bisa ing kabeh.
                      Yen Saturnus karo proyek lokalisasi GTE wis dirungokake 10 taun sadurunge, banjur Armada Segara Ireng bakal duwe enem 11356, lan armada liyane bisa entuk.
                      Kutipan: Dimax-Nemo
                      Sampeyan ngerti, BA sing dilindhungi tambang cahya minangka jaran sing meh bunder ...... sampeyan bisa nyelehake paling sethithik rong kilogram saltpeter, banjur tank bakal ambruk. Ora kanggo sebutno yen wong lanang sing luwih "serius" bisa duwe anti-pesawat, anti-ngisor, utawa malah ngetung saka ndhuwur, sing nglawan MRAP umume ora ana gunane.

                      Padha bisa. Nanging padha rumit lan larang. Tugas MRAP ora ngilangi tambang kanthi lengkap. Tugase yaiku nyuda kerugian saka tambang lan nggawe perang tambang dadi angel lan larang regane kanggo mungsuh. Siji bab kanggo ndhudhuk loro utawa telung kilogram bledosan, lan liyane kanggo nyeret lan nginstal daya saged numpes MRAP.
                      1. Dimax Nemo
                        Dimax Nemo 15 September 2022 12:24
                        0
                        Sing nggumunake, apa Rybinsk menehi pitunjuk babagan apa wae menyang Moskow udakara XNUMX taun kepungkur kanggo Rotax? Umumé, iki kabeh babagan pitakonan "tuku utawa nandhang sangsara dhewe."
                        MRAP iki larang banget, sing, umume, mung bisa "ora cukup" diunekake dening tambang. We, nuwun, isih ora duwe armor personel carrier anyar ing kasunyatan. Aku bisa ngerti kepinginan infantri kanggo aran manteb ing ati ing teknologi, nanging kabeh wong pengin iki. Lan pilot helikopter, lan pesawat, lan malah tanker. Ora ana sing dijamin kanggo sing terakhir nganti suwe sanajan saka pasuryan.
                      2. Alexey R.A.
                        Alexey R.A. 15 September 2022 16:00
                        0
                        Kutipan: Dimax-Nemo
                        MRAP iki larang banget, sing, umume, mung bisa "ora cukup" diunekake dening tambang.

                        Dadi nalika tuku, petungan kasebut kanggo perang cilik. Ing ngendi bebaya tambang luwih dhisik. Ing Siria sing padha, "Lynxes" nuduhake awake dhewe kanthi apik.
                        Kutipan: Dimax-Nemo
                        We, nuwun, isih ora duwe armor personel carrier anyar ing kasunyatan.

                        Iku misale jek kula sing ing mangsa foreseeable iku ora bakal kelakon: nganti kendaraan adhedhasar BTR-80 pungkasanipun nuduhake unsuitability, padha ora bakal diganti. Deleng, Yankees mung bubar wiwit ngganti "satus telulas" - lan malih, mung ing tingkat brigade.
                      3. Dimax Nemo
                        Dimax Nemo 16 September 2022 07:42
                        0
                        Banjur aku ora ngerti apa sing dipikirake ing kana sajrone 8 taun kepungkur. Kayane ora babagan apa sing kedadeyan saiki.
                        Sing. kabeh fuss karo Boomerang - istimewa kanggo parade lan nglereni?
                        Yankees duwe setengah saka infanteri saka sudut pandang kita - DShBr. Spesifik aplikasi.
    3. parma
      parma 6 September 2022 12:57
      +7
      Kutipan saka Perse.
      Padha mikir bab nglindhungi kru saka sirah-on shooting, nanging bab carane pasukan kebangkrutan bakal ninggalake mobil ing geni padha liwat ramps sisih lan hatches ndhuwur, ora.

      Ing sawijine wektu, Wakil Menteri Pertahanan V. A. Popovkin ngritik BTR-90 kanthi tepat kanggo penempatan hatch kasebut, sing dadi salah sawijining alasan kanggo nolak tuku. Ngomong, dheweke "ora bisa mbayangno carane prajurit bakal metu saka operator personel waja liwat lawang sisih ing pamindhahan."


      Pak Popovkin, kaya Pak Serdyukov, nindakake akeh perkara sing "migunani" kanggo tentara kita. Ing Serdyukov, dheweke mungkasi tank sing meh rampung, Omsk, obyek 640 ("Elang Ireng"), lan, saka UVZ, obyek 195 (T-95). Iki minangka masterpieces sekolah Soviet bangunan tank. Nanging, ing dina iku, kabeh Soviet diwutahake karo lendhut, kalebu T-90, padha nyepakaké kanggo tuku meh "Leopards" kanggo mobil waja Italia lan operator helikopter Prancis.

      Penggemar "anus" isih ngganggu kabeh sing ana ing tumpukan, ora ngerti apa-apa ing kahanan pertempuran.

      Konsep saka armored personel operator karo metu mburi kanggo riflemen motorized Ngartekno matesi taktik nggunakake pertempuran. Metu bali mung ditrapake yen ana tabrakan tempur ing antarane rong kelompok sing nentang - banjur operator personel lapis baja dumunung ing ngarep mungsuh, lan pasukan landing bisa ninggalake kendaraan ing pangayoman awak.

      Nanging, ing operasi pertempuran ing kutha utawa terrain pegunungan, nalika nyerang mobil saka ambush, nalika tambang diunekake, aplikasi kuwi meh ora bisa disebut optimal. Ing kasus iki, iku bakal paling aman kanggo metu saka mobil ing arah ngelawan kanggo efek geni utama, lan iki paling asring sisih liyane, lan ora feed.

      Padha ora ngerti bab peduli, malah wong-wong sing stubbornly pracaya pasukan kebangkrutan kudu tansah njagong ing waja, lan ora ing ndhuwur (nalika obah ing kolom marching, nalika serangan dadakan bisa lan sampeyan kudu cepet dismount) .

      Dheweke ngukum mobil sing apik banget, kanthi potensial gedhe, BTR-90 "Rostok". Saben uwong ora bisa ngenteni kesalahpahaman loro-crita, kanthi metu saka mburi, nanging Boomerang nganti saiki mung murup ing parade, kaya T-14, T-15, ing ngendi dheweke mutusake nggawe "platform" ing basa larang lan Komplek, ala "Armata" tinimbang gain supertank T-95. Ing kene, dhuwit wis ora karuwan maneh.

      Iki minangka konsep bourgeois kita babagan tuku-jual lan adonan, sing kudu dikuasai. Babagan BTR-90, siji mung bisa ngomong sedih ing pungkasan sing iki "Rostok" ora break liwat aspal kabodhoan, short-sightedness, lan Mungkin langsung ngiyanati.

      Aku ngerti yen ing sangisore kepala Wilayah Moskow saiki, dheweke mbuwang lendhut ing leluhur (ing negara kita asring kaya iki, panrima mbuwang lendhut ing almarhum), nanging bengok-bengok yen dheweke ngubur kabeh iku bodho.
      Ayo dadi miwiti karo kasunyatan sing "t-95" lan "elang ireng" padha tau prodigies, nalika sampeyan nulis. Umume ora ana informasi sing ana ing sumber terbuka, nanging saka apa sing kasedhiya: sakperangan alesan, dheweke ngrancang kanggo ngemot pirang-pirang senjata (152 mm, 30 mm, 12.7 mm, 7.62 mm) dadi sing pertama kanthi kru 2 wong. . Napa dadi akeh lan carane nggunakake kabeh bebarengan iku pitakonan, hello saka kapal perang adhedhasar tanah saka 20-30s. Maneh, idea karo turret karton (bagean paling kena pengaruh saka tank) ora utamané nyemangati, "elang" umume tank adhedhasar T-80 (ora tank paling apik ing sajarah kita, dening cara). Lan ya, loro tank kasebut ora ngluwihi tahap prototipe (maneh, demonstrasi), mula diarani minangka puncak teknik minangka tangisan tambahan "kabeh wis ilang" lan ora ana maneh. Babagan T-90, asline minangka modifikasi saka T-72, lan ide kanggo nganyarke T72 sing ana ing level tinimbang mbangun mesin anyar cukup apik, nanging implementasine ngeculake (nanging iki). minangka crita sing beda banget, ora rampung karo tukang mebel, kanthi cara).
      Babagan tunggangan "ing waja" utawa metu "saka sisih liyane" - nalika sampeyan nyopir ing "weteng" kendaraan tempur infanteri / pengangkut personel lapis baja, sampeyan ora ngerti posisi mobil ing angkasa. kabeh ... lan yen sampeyan disergap saka sisih endi mabur kurang, sampeyan ora bakal ngerti, mungguh iku luwih pitakonan saka luck, apa sampeyan nyusup metu ing sisih tengen (yen kita ngomong bab BTR-80) ... sanajan iki ora Matter - sak ambush, mungsuh wis kaunggulan lengkap ing inisiatif lan kesadaran, faktor surprise, iku ora bakal muter peran kang sisih metu saka mobil, apa sampeyan begja utawa ora (utamané yen mungsuh duwe kaunggulan ing wangun bukit) ... nunggang waja umume minangka keputusan sing sarwa, utamane yen sampeyan nganggep manawa karya sing kompeten saka GP utawa senapan mesin bisa ngilangi setengah saka pendaratan sanajan sadurunge ngerti. babagan serangan kasebut (nanging game kasebut dipeksa, amarga kartrid piercing waja 7.62x39 peralatan entheng kita ora tahan banget) ...
      Kanggo ngindhari penyergapan, luwih becik nglengkapi kendaraan kanthi peralatan pengawasan normal (gambar termal) lan ngiringi kolom kanthi paling ora helikopter (utawa luwih apik, helikopter), kabeh nganggo pencitra termal sing padha ...
      1. Perse.
        Perse. 6 September 2022 14:32
        +3
        Kutipan saka parma
        Ayo dadi miwiti karo kasunyatan sing "t-95" lan "elang ireng" padha tau prodigies, nalika sampeyan nulis.
        Kaping pisanan, aku ora nulis kaya ngono, aku duwe masterpieces saka bangunan tank Soviet, loro proyek paling apik, sing siji nggunakake meriam 152 mm sing paling kuat ing menara sing ora ana pedunung, lan sing nomer loro. padha nindakake loader otomatis karo bagéan saka amunisi ing niche mburi.

        Kira-kira 2 kru ... Ketoke, sampeyan pancene ora duwe informasi akeh, iku apik yen sampeyan ora galau T-95 karo Black Eagle lan ora nelpon siji utawa liyane Armata.

        Ing gambar saka platform Armata T-14 (kiwa) lan T-95 (tengen), loro kendaraan pisanan karo 3 anggota kru, kang dumunung ing kapsul wojo kapisah. Kajaba iku, T-14 minangka "versi anggaran" saka T-95, saka dheweke kru diselehake kanthi linear, bahu menyang pundhak. Ing sisih kiwa ana sopir, ing tengah ana komandan, lan ing sisih tengen ana penembak. Komandan lan sopir bisa ngganti siji liyane. Para kru lungguh kaya ing sofa (kursi ergonomis), kanthi bebas, isih ana jarak nganti 20 sentimeter ing antarane sikut.

        Kabeh wis ilang, tinggalake, kabeh bakal ilang nalika para kapitalis nggawa peradaban menyang pegangan. Hooray-patriotisme saka bot jaringan uga ora menarik kanggo aku. Kita telek ing T-95 lan langsung nyanyi Hosana T-14, sanajan dijupuk ing wangun sing disederhanakake saka T-95.

        "Black Eagle" ana pangembangan luwih saka kabeh paling apik saka T-80, mung iki bener tank anyar ing sasis pitung rodha.

        Ana informasi manawa dokumentasi kanggo tank kasebut dituku dening wong Tionghoa.

        Aku malah ora pengin komentar ing denunciations saka T-90, nalika iku umume salah siji saka tank paling kita. Yen tuan-tuan wis numpes kabeh saham T-72 kanggo nggawe ewu "Armata", siji mung bisa mbayangno apa sing bakal kelakon kanggo tentara kita, kanthi bener siji tank bangunan pusat lan "piece" perakitan. Ing negara kita, para menager seneng ngrusak omah sing lawas, banjur ora bisa mbangun omah anyar. Saiki kita ana ing separo kapindho 2022, lan Armata, sanajan saka parade ing 2015, adoh banget, ora kanggo sebutno mandeg ing 2010 saka T-95 sing meh rampung.

        Pungkasan, aja bingung tugas saka kendaraan tempur infanteri lan operator personel lapis baja roda, lan ing ngendi lan carane numpak ing kolom kebangkrutan, urip ngajari aku, pracaya marang aku.
        1. Dimax Nemo
          Dimax Nemo 7 September 2022 11:23
          +1
          Armata bisa uga T-95 sing "disederhanakake", nanging kita uga ora bisa ngasilake "kapal luar angkasa" kasebut. Lan aku mangu-mangu manawa bisa "eksploitasi" biasane ing pasukan. Ya, manajer kita seneng ngedol dhisik, banjur ora bisa nindakake apa-apa sing anyar. Dadi sawise kabeh, ora ana dhuwit kanggo sing anyar utawa kanggo njaga sing lawas, lan sanajan sampeyan ora nyolong, dheweke isih ora cukup.
  9. Gvardeetz77
    Gvardeetz77 6 September 2022 08:39
    -2
    Senadyan podho konsep karo sawijining leluhur, "sangangpuluh" wojo operator personel wis desain rampung unik. Kaping pisanan, luwih gedhe - dhuwure 3 meter

    Saka dhuwur kuwi, kebangkrutan ing waja, ing lengkap, lan uga bobot karo amunisi tambahan, kanggo mlumpat menyang lemah, oh, carane traumatik bakal, lagi ngomong, "utomo bakal tiba ing trukhany"
    1. DenVB
      DenVB 6 September 2022 12:22
      +3
      Kutipan: Gvardeetz77
      Saka dhuwur kuwi, kebangkrutan ing waja, ing lengkap, lan uga bobot karo amunisi tambahan, kanggo mlumpat menyang lemah, oh, carane traumatik bakal, lagi ngomong, "utomo bakal tiba ing trukhany"

      Mlumpat saka menara menyang lemah dudu ide sing paling apik. Senajan lempitan (utawa retractable) handrails-langkah ing sisih "rak-rak" ora bakal ngganggu BTR-80 uga. Lan luwih trep kanggo menek, lan ora dhuwur banget kanggo mlumpat.
  10. Genry
    Genry 6 September 2022 08:48
    -4
    Kirill Ryabov - 80-lvl necromancer.
  11. Nikolaevich I
    Nikolaevich I 6 September 2022 09:20
    +4
    Sayange, penulis "kelalen" ujar manawa dheweke nyoba "rekonstruksi" BTR-90 (Rostok ROC) sawise BTR "dicela" yen ora ana lawang landing "ing mburi"! Mulane BTR-90 (ROC "Gilza") muncul kanthi instalasi mesin saka BMP-3 lan metu landing ing buritan ... Alas, iki uga ora mbantu! "Matur nuwun" Serdyukov!

    Perkiraan tampilan BTR-90 (ROC "Lengan")
    1. tiba putih
      tiba putih 6 September 2022 10:05
      0
      Lan apa ana kanggo nganggep - mobil ora malah drawing, iku isih coffin - metu antarane gembong sing pasukan ora seneng - awak ageng sing ora bisa biasane dipesen karo massa nganti 20 ton - sampeyan ora bisa nyelehake bedhil normal - keguguran liyane, sing luwih elek tinimbang operator personel lapis baja sing dikenal -80
  12. Viktor Sergeev
    Viktor Sergeev 6 September 2022 10:12
    0
    BTR 80 minangka kendaraan sing apik banget, tugase ngirim prajurit menyang medan perang, lan ora nglawan, nglebokake meriam ing armor personel ora mung bodho, nanging ngirim prajurit menyang pati, nggawe monster sing ora bisa dingerteni. tujuane.
    1. DenVB
      DenVB 6 September 2022 11:12
      +3
      Kutipan: Viktor Sergeev
      BTR 80 minangka kendaraan sing apik banget, tugase ngirim prajurit menyang medan perang

      BTR-80 ndadekake pangiriman prajurit menyang medan perang luwih ala tinimbang perang. Prajurit ora nunggang ing kono, nanging ing kono, sing nggawe ide saka operator personel lapis baja ora ana gunane.
      1. Dimax Nemo
        Dimax Nemo 7 September 2022 12:52
        0
        Ya, gagasan iki dhewe saiki ...... ing cendhak, ora ing gembong. Yen ing.
    2. Dimax Nemo
      Dimax Nemo 7 September 2022 12:50
      0
      Ana bedhil kuwi .... sing pas kanggo operator personel lapis baja.
  13. Ryazanets87
    Ryazanets87 6 September 2022 10:51
    +1
    Sawise maneh aku yakin yen Serdyukov minangka menteri pertahanan paling apik ing meh setengah abad pungkasan (kanggo kabeh antipati sing ditimbulake kanggo kualitas manungsa). Yen ora amarga dheweke, dheweke bakal dadi wong Papua sing nunggang barang antik Soviet.
    1. DenVB
      DenVB 6 September 2022 11:06
      +2
      Kutipan: Ryazan87
      Sawise maneh aku yakin yen Serdyukov minangka menteri pertahanan paling apik ing meh setengah abad pungkasan (kanggo kabeh antipati sing ditimbulake kanggo kualitas manungsa).

      Dheweke uga ngaco banget. Nanging kursus kanggo rearmament kualitatif ditindakake ing sangisore dheweke, lan sawise budhal kasebut ditolak, iki bener.
      1. Ryazanets87
        Ryazanets87 6 September 2022 11:11
        +5
        Saliyane rearmament, ana akeh gagasan apik. Contone, pembentukan korps sersan profesional. Utawa nyuda kabeh jinis orkestra lan ansambel lagu lan tari. Sikap kaku kanggo "analog" apa wae.
        Tegese, iki mung upaya nyata kanggo reformasi tentara.
        1. DenVB
          DenVB 6 September 2022 11:17
          +2
          Kutipan: Ryazan87
          Tegese, iki mung upaya nyata kanggo reformasi tentara.

          Aku setuju karo iki.
        2. Alexey R.A.
          Alexey R.A. 6 September 2022 11:42
          + 11
          Kutipan: Ryazan87
          Utawa nyuda kabeh jinis orkestra lan ansambel lagu lan tari.

          Lan markas sambungan kertas. Nalika tentara wis dawa shrunk menyang divisi potong utawa BKhVT, nanging struktur markas urip lan uga.
          Tekan ing pasukan, aku nemokake bayonet 256, bedhil 28, lan karo dheweke 2 markas divisi lan 1 markas korps, kanthi staf!
          © Slashchev - Wrangel
          1. frog
            frog 6 September 2022 13:52
            +2
            Markas - suci! Sapa sing pengin knead telek ing baris? Akeh sedulur lan anak didik liyane....
            1. Alexey R.A.
              Alexey R.A. 6 September 2022 15:19
              +4
              Kutipan saka kodhok
              Markas - suci! Sapa sing pengin knead telek ing baris? Akeh sedulur lan anak didik liyane....

              Mwa-ha-ha... ing puncak reformasi ing forum VIF-2NE, dheweke ngirim tangisan saka jiwa mayor sing dipindhah saka markas menyang posisi ing batalyon, nalika njaga pangkat lan gaji. Tegese tangise kasebut persis iki - carane sampeyan bisa mbuwang wong urip saka kantor menyang lapangan? ngguyu
              1. frog
                frog 6 September 2022 16:18
                +1
                Aku ngomong apa? Kajaba iku, ana cukup crita sing padha ing serikat, lan mung sawise ......
                Ana sawetara perkara sing aku eling ing wektu iki ...
                Iku ora umum kanggo conscripts kanggo ngawula ing enlisted lan malah posisi perwira ing pasukan (sanajan ing USSR). Yen padha. Paling asring ora resmi)) Nanging aku ora ngelingi kenapa ora cukup wong ing markas. Razi sing ing tatanan mentas diatur, ora kanggo dangu.
                Inggih, lan - kanggo ndeleng apa sing kedadeyan ing departemen internal apa wae lan "ing lemah" ... Ora ana owah-owahan .....
                1. Alexey R.A.
                  Alexey R.A. 7 September 2022 10:29
                  +3
                  Kutipan saka kodhok
                  Iku ora umum kanggo conscripts kanggo ngawula ing enlisted lan malah posisi perwira ing pasukan (sanajan ing USSR). Yen padha. Paling asring ora resmi

                  Ing separo pisanan taun 90-an, aku ndeleng wawancara karo komandan salah sawijining divisi pengadilan. Dadi dheweke ngeluh yen sanajan ing tingkat batalyon lan ngisor, posisi perwira XNUMX% dikuwasani dening rong gadushnik lan wreed saka sersan lan mandor.
                  Kutipan saka kodhok
                  Nanging aku ora ngelingi yen ana ora cukup wong ing markas. Razi sing ing tatanan mentas diatur, ora kanggo dangu.

                  Iki, mbok menawa, mung ing pungkasan 30s - awal 40s, sak wutah mbledhos saka tentara. Banjur malah departemen operasi saka markas divisi tank siji wong ora nimbulaké surprise. eseman
                  1. frog
                    frog 7 September 2022 10:33
                    -1
                    Yaiku.
                    Mung aku ora ngomong babagan nol, ing taun-taun kasebut kabeh wis jelas. Nanging nalika bali ing USSR conscript lenggah ing limang posisi ....
                    Utawa, ing separo pisanan saka 90s, conscript ing database lenggah ing posisi kapten (miturut negara - 5 "crosses" lan 3 conscripts, nyatane - 2 conscripts) .... Lan iki malah sadurunge kesenggol umum....
        3. papan serat
          papan serat 7 September 2022 13:05
          +1
          Ensigns, bajingan, suda!
  14. Vladimir Michaelovich
    Vladimir Michaelovich 6 September 2022 13:10
    0
    Kutipan: dvp
    Aku wonder kok padha ora ngembangaken gun otomatis 45mm.

    Amarga kinerja geni mudhun, mula ora ana bedhil otomatis sabuk kanthi kaliber luwih saka 35 mm, mula, mandheg nyebarake omong kosong sing ditindakake dening tukang gergaji Rostec. -shot pancen trep, ta?
    1. DenVB
      DenVB 6 September 2022 13:37
      +1
      Kutipan: Vladimir Michailovich
      Mulane, bedhil sabuk-panganan otomatis karo kaliber luwih saka 35 mm ora ana.

      Bushmaster XM913 - 50 mm.
      1. Vladimir Michaelovich
        Vladimir Michaelovich 6 September 2022 15:56
        -2
        Lan apa sing diganti? Kasunyatan manawa penari telanjang Amerika ngrampas rampokan ora dadi rahasia kanggo sapa wae.
        1. DenVB
          DenVB 6 September 2022 17:13
          -1
          Kutipan: Vladimir Michailovich
          Lan apa sing diganti? Kasunyatan manawa penari telanjang Amerika ngrampas rampokan ora dadi rahasia kanggo sapa wae.

          Kita uga sawing. Aku ora ngerti apa owah-owahan, nanging gun kuwi digawe lan dianggo. Sampeyan bisa nemokake video ing YouTube lan nonton.
          1. Vladimir Michaelovich
            Vladimir Michaelovich 6 September 2022 19:41
            -2
            Sepisan maneh, Amerika duwe pasokan amunisi apa, sampeyan langsung dicritakake babagan kesulitan pasokan amunisi, lan ana sing apik kaya pilihan jinis amunisi ing 2A42, pasokane kaping pindho.
            1. DenVB
              DenVB 6 September 2022 19:48
              0
              Kutipan: Vladimir Michailovich
              Sepisan maneh, amunisi apa sing diduweni Amerika?

              Kaping pirang-pirang aku pitutur marang kowe - padha duwe amunisi sing beda.

              Kutipan: Vladimir Michailovich
              Lan kenapa singsot 50 mm luwih apik tinimbang 30 + 100 mm ing BMP-3?

              Apa singsot 50 mm luwih apik tinimbang 30 + 100 mm ing BMP-3?
      2. Alexey R.A.
        Alexey R.A. 7 September 2022 10:33
        +1
        Kutipan saka DVB
        Bushmaster XM913 - 50 mm.

        Nganti dadi mung "M" saka "XM" - iki dudu bedhil, nanging model demonstrasi. eseman
        1. DenVB
          DenVB 7 September 2022 11:03
          0
          Kutipan: Alexey R.A.
          Nganti dadi mung "M" saka "XM" - iki dudu bedhil, nanging model demonstrasi.

          Aja kaya wong sing wasis. Iki bedhil, iku shoots. Ora ditampa ing layanan, nanging ora ana sing ngomong babagan iki. Dituduhake yen bedhil kuwi ora ana.
    2. Alexey R.A.
      Alexey R.A. 7 September 2022 10:38
      +1
      Kutipan: Vladimir Michailovich
      Mulane, bedhil sabuk-panganan otomatis karo kaliber luwih saka 35 mm ora ana.

      Vickers ndeleng sampeyan kanthi ora setuju. eseman

      1. Vladimir Michaelovich
        Vladimir Michaelovich 7 September 2022 11:34
        -1
        Oh, nanging babagan ukuran kartrij (cocog karo ukuran tembakan kanggo 2A42) lan instalasi dhewe, sampeyan ora gelem ndeleng? Kasunyatan yen tong digawe adhem banyu uga ora katon, ora? Dadi yen Vickers katon ing wong karo condemnation, iku ing sampeyan. Kain tape dening dalan.
        1. Alexey R.A.
          Alexey R.A. 7 September 2022 19:11
          0
          Kutipan: Vladimir Michailovich
          Oh uga, nanging sampeyan wegah kanggo ndeleng ing dimensi saka kartrij (cocog karo ukuran dijupuk kanggo 2A42) lan instalasi dhewe?

          Mung foto karo tape sing katon cetha mung kanggo monster wolung laras. Dadi - iki pom-pom standar ing kabinet Oerlikon:

          Kutipan: Vladimir Michailovich
          Pita kain kanthi cara.

          Iki ing versi awal. Sawise nggawe multi-barel kanggo "pom-poms", tape logam kanggo 14 tembakan dikembangake kanthi kamungkinan nyambungake sawetara kaset dadi siji. Ing foto kapindho mung kaset iki.
          1. Vladimir Michaelovich
            Vladimir Michaelovich 7 September 2022 19:53
            -2
            Nuwun sewu fotone, tapi tapene ora kendor, opo maneh nang BO ya pom pom iku rada cendhek, opo maneh laju pendinginan geni lan banyu?
            Lan Inggris, ing kesempatan pisanan, nilar pom-pom ing sih saka Bofors.
            1. Alexey R.A.
              Alexey R.A. 8 September 2022 12:32
              0
              Kutipan: Vladimir Michailovich
              Lan Inggris, ing kesempatan pisanan, nilar pom-pom ing sih saka Bofors.

              Uh-huh ... dheweke ora gelem banget nganti luwih saka pitu setengah ewu pom-pom diprodhuksi nalika perang - kaping pindho luwih akeh tinimbang Bofors. eseman
              Miturut cara, instalasi ing foto saka kirim sadurungé wis dikembangaké ing pungkasan perang kanggo ngganti Oerlikons lan diinstal ing EM lan KR, kang makarya ing pangopènan téater ing 1945.
    3. papan serat
      papan serat 7 September 2022 13:08
      0
      Che, tenan! Lan apa kaliber Ukrainians ing operator personel wojo -4 Apa sampeyan ndeleng video, kene ing situs iki, carane padha mbanting behu menyang sampah, apa ribbed ngadeg munggah? Lan nalika Perang Patriotik Agung, pilot Yakov uga masang kaset?
    4. Dimax Nemo
      Dimax Nemo 15 September 2022 11:13
      0
      https://topwar.ru/5760-zsu-37-2-enisey-ne-shilkoy-edinoy.html?ysclid=l82rshm5kh199116555
      Miturut cara, tape ora mung pilihan kanggo "non-clip" daya malah saka kaliber luwih gedhe. A220 57mm nggunakake feed auger.
  15. Vladimir Michaelovich
    Vladimir Michaelovich 6 September 2022 13:13
    +1
    Kutipan: Nikolaevich I
    Perkiraan tampilan BTR-90 (ROC "Lengan")

    Dasar banget kanggo akeh sistem gegaman - SAM TOR, bedhil poto-propelled, BREM.
  16. Vladimir Michaelovich
    Vladimir Michaelovich 6 September 2022 13:16
    +2
    Penolakan saka BTR-90 minangka kabodhoan, lan mbandhingake mobil iki karo BTR-80 minangka kabodhoan, nyurung Boomerang minangka cretinism. Ora ana operator personel lapis baja sing dilindhungi karo MTO ngarep.
    1. Hitriy Zhuk
      Hitriy Zhuk 6 September 2022 13:51
      +1
      Salah anjir punika drive mechanical ing ngarep, lan yen padha kenek, salah siji njupuk mati, utawa menyang ngendi iku bakal muter dhewe.
      Nanging mesin ing ngarep, ing teori, bisa njupuk pecahan utawa jet kumulatif. Utawa "monggo" wis karo pecahan sing, sing ngerti.

      Umumé, everyone drowns kanggo unloading saka konco, iki engine ngarep sing ngidini.
      Senajan yen ana ing ngarep (yaiku, ing ngarepe menara utawa ing jejere) - sanajan sampeyan sijine imager termal, iku bakal wuta saka sisih.
  17. Hitriy Zhuk
    Hitriy Zhuk 6 September 2022 13:47
    0
    Nanging ana sawetara ewu IS-3 sing isih ana ing gudang?
    Maksudku, ngirim rong atus menyang kutha-kutha, uga, minangka monumen (paling ora ayu).
    Lan liyane - sawise dismantled / gandheng menara menyang heavy armored personel operator.

    Inggih, gantung remote sensing ing kana, copot bedhil lan sekrup ing atap menara utawa tebang bank.
    Yen sampeyan ngatur kanggo nguripake engine ing cara sing bakal bisa kanggo metu saka mburi, iku bisa dadi ora larang lan ora ala.
  18. prodi
    prodi 6 September 2022 13:57
    +3
    Ya, ana opsi menarik liyane, contone BTR-87
    1. Komentar wis dibusak.
    2. Dimax Nemo
      Dimax Nemo 15 September 2022 11:28
      0
      Iku luwih nyata tinimbang Boomerang. Senajan aku pribadi duwe pitakonan tetep kanggo dhuwur uga.
      1. prodi
        prodi 15 September 2022 17:50
        0
        apa sing salah karo dhuwur? Awak wis dadi luwih dhuwur, nanging ora banget
        1. Dimax Nemo
          Dimax Nemo 16 September 2022 07:38
          0
          Reworking radikal saka lambung sing wis ana nyebabake owah-owahan ing kontur lan nambah dimensi mesin. Dawane BTR-87 wis tuwuh dadi 7,95 m, ambane rada kurang saka 3 m, lan dhuwure luwih saka 3 m.
          1. prodi
            prodi 16 September 2022 10:54
            0
            Uga, miturut gambar sadurunge, dhuwur awak (dibandhingake karo BTR-82) wis tambah ing endi wae saka 2 nganti 2.1-2.2m, jembaré tetep padha, lan dawa BTR-90 luwih dawa. . Sisih miring, kanthi penekanan ing sikil kanggo nunggang, uga tetep
            Ana pilihan ing format BTR
  19. Mint Gingerbread
    Mint Gingerbread 6 September 2022 15:18
    -2
    Kanggo kula, robotika minangka masa depan. Infantri bebarengan karo klompok robot lemah, sajrone serangan frontal. Kontrol saka kendaraan komando. Banjur dadi metu sing wong storming pillboxes, murub lan trenches. Ing pirang-pirang tembakan, meh limang meter, perang tembak kedadeyan lan wong ora bisa nyedhaki mungsuh amarga ana risiko mati. Robot mung bakal mlumpat metu lan mow mudhun kabeh target, lan yen kenek, iku bisa nglumpuk ing pabrik, nanging ora wong.
  20. Evgesha
    Evgesha 6 September 2022 15:44
    +1
    Inggih sampeyan menehi pancake!!!!
    Aku wis maca kabeh pesen. Iki timah.
    Sampeyan kabeh bantahan banget babagan janjian operator personel lapis baja ing tentara.
    Lan sampeyan ngerti apa, adhedhasar pesen sampeyan, aku entuk kesimpulan manawa kanggo nggawa infanteri (penembak) menyang garis penyebaran, ora dibutuhake operator personel lapis baja ... Iku luwih gampang kanggo nyelehake kabeh wong ing bis lan nggawa wong-wong mau. !!!
    Bus jinis lapangan udara, supaya lawange ana ing kabeh sisih, supaya bisa nampung paling ora setengah saka platoon, supaya duwe waja saka peluru revolver, nggawe jendhela cilik, nanging bakal mbantu kesadaran sing luwih apik.
    Utawa ing KUNG ing truk ...

    Adhedhasar kabeh gagasan, pitakonan muncul - kenapa Angkatan Bersenjata butuh pengangkut personel lapis baja ???
    Inggih, saliyane polisi lan langkah-langkah keamanan, operator personel lapis baja uga slavb.
    minangka kendaraan, kalah karo truk lan bis ... sanajan kendharaan kasebut duwe waja, nanging dheweke nulis ing kene manawa operator personel lapis baja ora duwe 7,62 * 39 ... yaiku, ora bakal ana. akeh prabédan ing pangayoman antarane bis lan operator personel wojo.
    Daya tembak saka operator personel lapis baja luwih lemah tinimbang kendaraan tempur infanteri ...
    1. frog
      frog 6 September 2022 16:20
      -1
      Mangkono jendral-jendral eling marang piagame dhewe-dhewe, banjur dirembug
    2. Servisingener
      Servisingener 6 September 2022 16:58
      0
      Contone Typhoon-K utawa Typhoon-U.
    3. bk0010
      bk0010 6 September 2022 19:46
      +1
      Kutipan saka Evgesha
      Iku luwih gampang kanggo nyelehake kabeh wong ing bis lan nggawa wong-wong mau!!!
      Bus gedhe, bisa uga banjur mandheg lungguh ing waja. Nanging kepiye babagan kemampuan bis lintas negara, apa bakal ngliwati reruntuhan kutha, ngliwati lapangan? Bis uga ngambang banget, mung mudhun. Lan iki tegese sampeyan ora mung disambungake menyang kreteg (kang fraught), nanging sampeyan ora bakal bisa nggunakake lepen tinimbang dalan ing terrain angel. Inggih, lan sing paling penting - pinten bobote bis sing dipesen kanthi sopan (paling ora 5.56) (wilayah kasebut gedhe banget)?
  21. Vladimir Michaelovich
    Vladimir Michaelovich 6 September 2022 15:54
    -5
    Kutipan: Hitriy Zhuk
    Umumé, everyone drowns kanggo unloading saka konco, iki engine ngarep sing ngidini.

    Sapa kabeh iki? Kabeh iki gudang ing rodha kaya petinju-telek. MTO ngarep uga nambah dhuwur saka mobil, lan bebarengan karo pusat gravitasi + kakehan rodha ngarep. Kabeh iki bebarengan nggawe coffins manca ora stabil. platform kanggo njupuk lan nyuda mobilitas-by prapatan lan banyu.
  22. Vladimir Michaelovich
    Vladimir Michaelovich 6 September 2022 16:06
    -3
    Kutipan saka DVB
    Persis migunani. Yen Kuzhugetych ora teka, kita mesthi wis duwe Armata karo Afganit lan Boomerangs ing pasukan.

    Apa sing sampeyan omongake? Program nggawe mesin kanggo Almaty wis suwe ditutup. Dhuwit kasebut dibuwang https://lenta.ru/news/2020/02/06/t14/.
  23. bk0010
    bk0010 6 September 2022 19:47
    +2
    Yen rega saka armored personel operator iso dibandhingke karo rega saka kendaraan tempur infanteri, iku ora perlu kanggo armored kendaraan tempur: luwih apik kendaraan tempur infanteri.
  24. Vladimir Michaelovich
    Vladimir Michaelovich 6 September 2022 19:48
    -1
    Kutipan saka paul3390
    Yen, mesthi, kanggo ndharat pasukan ing head-on fire

    Pasukan kebangkrutan umume diowahi kanggo nyerang ing rantai bedhil sing disebarake, mula yen aset tempur mungsuh ora ditindhes dening tentara meriem, ora preduli saka ngendi asale bedhil bermotor, nanging ana proteksi waja sing ditingkatake, ATGM, a 2 -menara kursi karo 2A2 stabil ing 42 pesawat bisa bantuan infantri urip.
  25. 1984
    1984 6 September 2022 20:30
    0
    kok ora ganti mesin lan kru? Aku percaya yen panggonan mesin ing operator personel lapis baja kudu ing tengah, yaiku, langsung konco kompartemen kontrol lan kompartemen gelut, lan pasukan kebangkrutan bisa mudhun liwat buritan lan distribusi bobot saka kendaraan dadi metu. dadi seimbang...
    1. Dimax Nemo
      Dimax Nemo 15 September 2022 12:12
      0
      Ing MTLB iku. Nanging dheweke kaya traktor ngguyu
  26. Vladimir Michaelovich
    Vladimir Michaelovich 7 September 2022 14:48
    -1
    Kutipan: dvp
    Che, tenan! Lan apa kaliber Ukrainians ing BTR-4?

    Apa sampeyan duwe sidelocks ing keyboard kusut? - Deleng diskus wiwit wiwitan.
  27. Zaurbek
    Zaurbek 9 September 2022 22:30
    0
    Mesin diesel sipil sing kuat minangka masalah utama kanggo kendaraan kasebut ... lan transmisi otomatis uga ... .. kendaraan tempur infanteri anyar kita duwe masalah sing padha.
  28. Servisingener
    Servisingener 12 September 2022 15:00
    0
    Inggih, para penyayang sasis excavator mlaku-mlaku kanggo pambangunan operator personel lapis baja. Sampeyan bisa nyimpulake. Dheweke minangka asil saka serangan Kharkov saka Angkatan Bersenjata Ukraina. Sing utamane ditindakake ing kendaraan lapis baja utawa ora ana kendaraan lapis baja. Iku ora bab kekandelan saka waja, nanging bab nggunakake bener. Nggunakake kaluwihan teknologi ing panggonan sing bisa digunakake kanthi maksimal.