Review militèr

The Ghost Fleet Overlord Experimental Squad wis diisi maneh karo kapal tanpa awak USV Mariner anyar

16

USV Mariner sawise diluncurake, 23 Agustus 2022


Angkatan Laut AS lan kontraktor terus ngetrapake program pilot Ghost Fleet Overlord, kanthi tujuan nggawe lan nguji teknologi anyar ing bidang kapal lan kapal permukaan tanpa awak. Kanggo nindakake riset sing dibutuhake, kapal eksperimen kanthi peralatan khusus lan kemampuan khusus dibangun. Ing pungkasan Agustus, kapal katelu kasebut, USV Mariner, diluncurake. Ing mangsa cedhak dheweke bakal pindhah menyang segara lan melu ing tes.

Katelu ing seri


Pangembangan program Ghost Fleet Overlord diwiwiti ing paruh kapindho taun sepuluh kanthi inisiatif Komando Sistem Tanpa Awak Angkatan Laut AS. Ing pungkasan dasawarsa, perusahaan sing melu program kasebut nampa pesenan kanggo mbangun kapal tanpa awak eksperimen kanggo dites. Asil pisanan saka construction katon pungkasan taun. Pelanggan nampa rong kapal, USV Ranger lan USV Nomad, sing dirancang lan dibangun dening Leidos lan Gulf Craft.

Miturut proyek sing padha, USV Mariner dibangun wiwit pungkasan taun 23-an, nanging karya kasebut rampung bubar. Upacara baptis lan ngluncurake kapal kasebut ditindakake tanggal XNUMX Agustus taun iki ing Annapolis (Maryland), ing ngendi Akademi Angkatan Laut AS dumunung.

Kaya sing dilaporake, ing mangsa ngarep kapal bakal ngrampungake instalasi sistem sing isih ana lan nindakake tes mooring sing dibutuhake. Wektu kerja kasebut ora ditemtokake. Banjur Mariner bakal nyoba segara, kang kudu konfirmasi karakteristik utama, uga nduduhake operasi saka sistem tombol.

Ing tahap sabanjure, kapal anyar bakal gabung karo loro liyane. Tanpa awak flotilla bakal melu macem-macem tes lan eksperimen. Direncanakake kanggo nggarap karya mandiri lan klompok saka pennants kasebut kanggo ngrampungake macem-macem tugas, saka nyopir sing gampang nganti nggunakake senjata. Eksperimen pisanan saka jinis iki ditindakake taun kepungkur, lan saiki Angkatan Laut duwe kesempatan anyar sing ana gandhengane karo tambah akeh kapal eksperimen.


Kapal "Ranger" lan "Nomad"

Taun ngarep, skuad GFO bakal kalebu kapal tanpa awak liyane, USV Vanguard. Iki dilebokake ing taun kepungkur lan dibangun miturut proyek sing beda saka L3Harris lan Austal USA. Sawise nampa kapal kasebut, Angkatan Laut bakal bisa mbandhingake proyek lan solusi sing beda-beda lan milih sing paling sukses. Kajaba iku, interaksi kapal kanthi sistem kontrol sing beda bakal ditindakake.

Ing basis siap


Amarga sifat eksperimen proyek GFO, kinerja teknis sing luar biasa ora dibutuhake saka kapal uji. Ing wektu sing padha, kudu dibangun sanalika bisa lan tanpa biaya tambahan. Ing babagan iki, Leidos lan Gulf Craft ngrampungake proyek kasebut adhedhasar platform sing wis siap.

Basis kanggo "Ranger", "Nomad" lan "Mariner" minangka salah sawijining kapal dhukungan serial sing dibangun ing pabrik Teluk Craft. Kapal iki kira-kira. 60 m kanthi deckhouse dipindhah menyang busur lan dek kargo gedhe. Sistem energi adhedhasar mesin diesel kanthi daya sing cukup. Nyedhiyakake propulsi lan pembangkit listrik kanggo kontrol lan muatan anyar.

Proyek wis disimpen ing rodha, nanging ana kru ing kapal ora wajib. Pelaut diganti karo sistem kontrol otomatis sing dikembangake dening Leidos. Iki kalebu macem-macem teknik radio lan sarana optik kanggo madhangi kahanan, sistem navigasi, peralatan komputer, lsp.

Sistem kontrol bisa mlaku kanthi mandiri, miturut program sing wis diprogram, utawa nglakokake prentah saka operator sing ana ing titik kontrol remot. Fungsi nyopir otomatis kapal, aplikasi beban target, lsp. Gunakake klompok sawetara kapal uga bisa. Ing kasus iki, sistem kontrol kudu ngganti data lan ngrampungake tugas bebarengan.


USV Ranger kanthi peluncur kontainer, 2021

Kapal saka Leidos lan Gulf Craft bisa nggawa macem-macem muatan. Nalika ngrampungake masalah transportasi, sawetara kontaner standar diselehake ing dek. Ing konfigurasi pengintaian utawa pertempuran, prau bisa nampa instrumen sing cocog lan gaman, kalebu. ing wangun wadhah.

Ing wiwitan September 2021, USV Ranger nuduhake salah sawijining cara panggunaan pertempuran. Minangka bagéan saka tes, wadhah karo peluncur rudal gabungan diselehake ing dek. Rudal anti-pesawat SM-6 dipasang ing instalasi kasebut. Ing mode otomatis, "Ranger" pindhah menyang wilayah tartamtu, sawise kang, ing printah saka operator dibukak.

Tes iki nuduhake kemungkinan dhasar kanggo ngowahi kapal GFO dadi operator senjata rudal sing dipandu. Ing wektu sing padha, panggunaan peluncur terpadu ngidini panggunaan macem-macem amunisi ing layanan karo kapal permukaan Angkatan Laut AS.

Visi kanggo masa depan


Program Ghost Fleet Overlord nyedhiyakake pambangunan lan uji coba sawetara kapal tanpa awak. Peralatan kasebut bakal melu macem-macem acara lan nuduhake kemampuane. Kajaba iku, sajrone tes, dheweke ngrancang kanggo ngenali lan mbenerake kekurangan ing rong proyek sing diusulake.

Ing wektu sing padha, program GFO khusus kanggo riset. Papat kapal bakal nahan status eksperimen, lan ora bakal ditransfer menyang armada tempur. Nanging, adhedhasar asil GFO, direncanakake nggawe proyek anyar kanggo kapal, kapal lan prau tanpa awak kanggo macem-macem tujuan. Pennants iki bakal mlebu layanan lan nguatake Angkatan Laut sing ana.


peluncuran roket SM-6

Asil saka program GFO durung ditemtokake, nanging Angkatan Laut AS wis nggawe rencana sing wani. Dadi, ing mangsa sing adoh, kapal tanpa awak bakal bisa nggayuh produksi skala gedhe lan dadi salah sawijining komponen utama armada permukaan. Gumantung ing kahanan, dheweke bakal bisa nglengkapi kapal perang sing lengkap utawa ngganti.

Ing pungkasan Juli, Angkatan Laut AS ngrilis Kepala Rencana Navigasi Operasi Angkatan Laut anyar 2022. Miturut dokumen iki, saiki armada wis kira-kira. 300 kapal perang lan prau dhukungan. Gegayutan karo tantangan lan ancaman sing ana lan samesthine, Angkatan Laut kudu nambah pasukan permukaan. Ing taun 2045, armada kasebut kudu duwe 523 panji.

Kacathet yen mung 373 unit permukaan sing bakal duwe kru. Sisa 150 unit. bakal tanpa awak. Iki tegese kapal otomatis bakal meh sapratelo saka total pasukan permukaan. Dikarepake yen cara ngembangake IUD iki bakal menehi kaluwihan kuantitatif lan kualitatif.

Mbangun 150 kapal tanpa awak cukup tantangan, sanajan mbutuhake luwih saka 20 taun. Kanggo ngrampungake rencana kasebut, teknologi lan solusi canggih dibutuhake. Saiki lagi digawe minangka bagéan saka program GFO lan sawetara proyek liyane. Mulane, implementasine saka rencana kandel saka printah gumantung ing sukses kapal anyar USV Mariner lan pennants eksperimen liyane.

Langkah anyar


Pentagon nuduhake kapentingan gedhe ing teknologi tanpa awak lan tanpa awak, kalebu. ing lapangan maritim. Macem-macem conto jinis iki dikembangake lan diuji. Ing mangsa sing adoh, eksperimen kasebut kudu nyebabake pembentukan armada tanpa awak sing cukup gedhe.

Langkah sabanjure ing arah iki yaiku peluncuran kapal eksperimen anyar USV Mariner. Ing mangsa ngarep, bakal dites lan melu eksperimen, kanthi mandiri lan bebarengan karo kapal Ghost Fleet Overlord liyane. Apa sing bakal dadi asil saka kegiatan kasebut durung jelas. Nanging jelas yen Angkatan Laut AS bakal nindakake kabeh supaya bisa ngrampungake lan nggawe teknologi anyar sing dibutuhake.
Pengarang:
Foto sing digunakake:
Departemen Pertahanan AS, Institut Angkatan Laut AS
16 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Egoza
    Egoza 8 September 2022 16:11
    0
    Pangéran Armada Hantu - Pangéran Armada Hantu!!! Dheweke ora bisa nindakake tanpa memedi! Sing Biden "halo"!!! )))
    1. Magellan
      Magellan 8 September 2022 16:49
      +5
      Lan aku seneng jeneng, sonorous
      1. Hitriy Zhuk
        Hitriy Zhuk 8 September 2022 17:35
        -2
        Biasane kapal hantu minangka bak sing ora bisa dikendhaleni sing kru kasebut jatuh cinta ing arah sing ora dingerteni.
        Dadi jeneng Dadi-dadi, lan sawetara jenis surem, mesthi padha isih sodomites-Satanists, nanging ana watesan kanggo kabeh.
        1. Magellan
          Magellan 8 September 2022 21:03
          +1
          Lha iki soal selera, saben wong duwe asosiasi dhewe-dhewe. Iku misale jek kula soko megah. Napa ora menehi jeneng proyek gedhe lan gedhe kanthi apik?
  2. Galleon
    Galleon 8 September 2022 17:20
    +1
    Aneh, ora ana tembung babagan intelijen buatan lan ora ana analog ing jagad iki. Sanajan loro-lorone mesthi ana ing kene. Apa isih ana bangsa sing diasah karo pikirane babagan masa depan? Appreciate idea - kanggo saturate segara karo jaringan sensor lan platform pertempuran - armada siji lan mbagekke tanpa wong.
    Aku elinga lelungan pinunjul, aeronaut lan yachtsman Steve Fossett. Kanggo trip catamaran pelayaran sing memecahkan rekor, dheweke mrentahake ramalan cuaca saka Layanan Cuaca Angkatan Laut AS. Padha ngawasi langit lan segara watara nem sasi lan ngetokake ramalan. Fossett ninggalake Plymouth ing rute pelayaran tradisional ing patang puluhan kidul liwat Cape of Good Hope lan lor sawise Cape Horn. Muga-muga kabeh wong ngerti lokasine. Dadi kabeh dalan saka Plymouth menyang Tropic of Capricorn ing dalan bali dheweke mimpin dening angin topan! Dheweke nyopir lan nyedhiyakake kacepetan rekaman edan. Iki minangka asil analisis lan ramalan cuaca.
    Padha mungsuh, mesthi. Nanging ing sawetara perkara, master sing apik tenan.
    1. Hitriy Zhuk
      Hitriy Zhuk 8 September 2022 17:33
      -3
      Apa isih ana bangsa kang kaya mangkono diasah dening pikiran-pikiran ing mangsa ngarep

      Ora ana bangsa.
      Lan ing universitas saya akeh wong India / Asia.

      Lan kanggo mlaku-mlaku saka Bodho Ponggawa (ora akeh mambu intelijen ana) - ana cukup simulasi ing PC. Kapale lemu.
    2. bk0010
      bk0010 8 September 2022 18:54
      -1
      Kutipan: Galleon
      Appreciate idea - kanggo saturate segara karo jaringan sensor lan platform pertempuran - armada siji lan mbagekke tanpa wong.
      Samodra gedhe banget - overstrain.
    3. Magellan
      Magellan 8 September 2022 21:02
      +2
      Padha mungsuh, mesthi. Nanging ing sawetara perkara, master sing apik tenan.

      Aku setuju, mungsuh sing kuat kudu dihormati!
    4. alexy sidaikin
      alexy sidaikin 9 September 2022 16:42
      -1
      Kutipan: Galleon
      Dadi kabeh dalan saka Plymouth menyang Tropic of Capricorn ing dalan bali dheweke mimpin dening angin topan! Dheweke nyopir lan nyedhiyakake kacepetan rekaman edan. Iki minangka asil analisis lan ramalan cuaca

      Iku apik yen iklim stabil ... sing paling ora bakal kelakon ing 100-200 taun sabanjuré.
      1. Galleon
        Galleon 9 September 2022 17:43
        0
        Lan babagan iklim, yen kita ngomong babagan ramalan angin luwih saka 20 ewu km, kanthi njupuk wektu ngliwati jarak kasebut? Apa iklim ing kene?
        1. alexy sidaikin
          alexy sidaikin 9 September 2022 22:12
          -1
          Ya, sanajan ora bisa diprediksi ...
  3. blackbird
    blackbird 8 September 2022 18:40
    -3
    Kita: "Anyelir", "Acacia", "Chrysanthemum", "Rook", "Pinocchio", lsp. Jeneng apik lan affectionate kanggo gegaman formidable.

    Amerika: - Telpon aku ... Ghost.
  4. bk0010
    bk0010 8 September 2022 18:55
    0
    Apa sing bakal nyegah "bajak laut" nyolong prau kasebut?
    1. frog
      frog 9 September 2022 04:07
      +2
      Inggih, wong Iran kayane ora sukses .... Bener, tanpa rinci.
    2. Galleon
      Galleon 9 September 2022 11:12
      +1
      Iran bubar nyoba mbanting drone angkatan laut ing Segara Abang -
      Wangsul malih.
      Net. Sampeyan narik siji simpul, gerakan kasebut ditularake menyang kabeh jaringan. Sampeyan cokotan simpul, respon mabur kanggo sampeyan saka platform pertempuran. Dampak bisa mung saka kadohan, nanging segara dudu sampeyan. Transportasi ing kono dudu sampeyan.
  5. alexy sidaikin
    alexy sidaikin 9 September 2022 16:37
    -2
    Apa kanggo windows robot? Lan sing paling penting, sapa sing bakal ngawasi operasi mesin kapal iki? Memedi ireng? Utawi lelayaran sadinten mantuk dhateng pangkalan...lajeng punapa. recourse