Review militèr

AUV "Dagon" - pewaris non-nuklir kanggo "Poseidon", penghancur pangkalan angkatan laut lan infrastruktur pesisir

48
AUV "Dagon" - pewaris non-nuklir kanggo "Poseidon", penghancur pangkalan angkatan laut lan infrastruktur pesisir



"Poseidon" lan teknologi sawijining


"Poseidon" - strategis gaman jinis anyar, otonom uninhabited underwater vehicle (AUV) torpedo, karo sawetara Unlimited lelungan ing jero banyu, karo mesin nuklir, karo warhead nuklir tambah daya. Wiwit diwiwiti, kompleks iki nyebabake akeh kontroversi, lan posisi para pihak ing kasus iki bisa ditentang sacara diametris - saka rasa seneng nganti penolakan lengkap. Nanging, ngrembug babagan kemungkinan nggawe lan nyebarake Poseidon ing wangun saiki ora dadi tujuan artikel iki, lan ora ana gunane, amarga Poseidon wis meh dadi kasunyatan. Ing kasus apa wae, Poseidon minangka senjata pencegahan nuklir strategis, panggunaan kasebut tegese wiwitan (lanjutan, pungkasan?) Perang nuklir global.


AUV "Poseidon" (Status-6). Gambar dening wikipedia.org

Apa ana expediency ing nggawe Poseidon karo warhead conventional, utawa AUV kamikaze liyane nggunakake teknologi Poseidon?

Ing materi "Operasi Baltik Baltik" kamungkinan ngrusak pangkalan angkatan laut (Angkatan Laut), pelabuhan lan fasilitas industri pesisir kanthi bantuan kapal sipil diowahi dadi amunisi konvensional sing ngambang kanthi daya tambah, bener-bener bisa dibandhingake karo TNT sing padha karo amunisi nuklir taktis, dianggep.

Miturut cara, ing komentar kanggo materi ing ndhuwur, mratelakake panemume sing cara iki saka perjuangan bersenjata bisa dianggep minangka tumindak terorisme. Ing sambungan iki, pitakonan muncul, wiwit nalika karusakan saka pangkalan angkatan laut, pelabuhan lan infrastruktur industri mungsuh dianggep teroris? Mungkin bom pabrik, fasilitas panyimpenan bahan bakar Jerman Nazi uga terorisme?

Apa warga sipil bakal mati? Mesthi, sipil bakal mati, lan malah kucing lan asu, lan iki sedih banget, nanging apa alternatif kita duwe? Iku salah siji bab kanggo nggawa kapal kargo garing dimuat karo ewu ton saka bahan peledak menyang kutha pesisir sengaja tentrem tanpa industri lan jotosan munggah - iki pancene terorisme. Liyane iku yen iku pangkalan angkatan laut utawa hub bahan bakar saka mungsuh, nanging kasunyatan sing padha jejer kanggo kutha - uga, iki nggegirisi perang.

Contone, nalika Polandia ngompa senjata lan amunisi menyang Ukraina, populasine ora protes, nanging malah ndhukung pamrentahane - dheweke ora peduli yen kutha-kutha lan desa-desa dipecat saka artileri lan sawetara sistem roket peluncuran (MLRS) sing diwenehake menyang Angkatan Bersenjata. Pasukan Ukraina (AFU), sing ora ana angkatan bersenjata Rusia. Siji mung bisa mbayangno apa jenis bloodbath Ukronazis bakal ngatur ing LPR lan DPR, ing Crimea, yen padha menang, lan sawise kabeh, ora ana siji ing AS lan Eropah malah bakal ngucapake tembung bab terorisme utawa genosida. Dadi apa kita kudu nangis babagan kemungkinan "rugi jaminan" saka Polandia lan negara liya kanthi terang-terangan nglawan kita?


Nanging, bali menyang bagean teknis saka pitakonan.

Ing watesan sakabèhé sing ana, AUV ora bisa nggawa hulu ledak konvensional sing bisa nyebabake karusakan sing signifikan marang pangkalan angkatan laut utawa infrastruktur pesisir. Nanging ora perlu nggunakake Poseidon dhewe lan operator kasebut. Sadurungé, kita wis ngomong babagan carane teknologi sing ditindakake ing Poseidon AUV bisa ditrapake kanggo ngatasi masalah liyane.

Contone, ing artikel "Reaktor nuklir kanggo kapal selam nuklir. Apa Poseidon bakal nyelehake endhog Dollezhal? dianggep kamungkinan nggunakake pembangunan ing nggawe sumber energi kanggo Poseidon AUV kanggo nggawe reaktor nuklir ukuran cilik kanggo prau selam cilik-ukuran janjeni - kapal selam nuklir ing dimensi saka kapal selam diesel-listrik (DEPL), kang massively bisa saturate Russian. angkatan laut (navy).

Nanging, Poseidon ora mung ndhelikake teknologi paling anyar kanggo pambangunan reaktor nuklir ukuran cilik - ora kurang menarik yaiku sistem kontrol, sing bisa navigasi lan ngontrol AUV ing kolom banyu, bisa uga njamin akurasi rute sing dhuwur ing jarak antar benua.

Miturut kasunyatan, saliyane Poseidon, kompleks industri militer (MIC) Rusia ngembangake sawetara AUV kanggo macem-macem tujuan, Rusia wis sukses nggawe sistem otonom kanggo navigasi lan kontrol kendaraan ing jero banyu.

Pitakonan tetep: sistem navigasi lan kontrol iki bisa diinstal ing operator apa sing nduweni ukuran sing cukup kanggo nampung hulu ledak konvensional sing padha karo muatan nuklir taktis?

Saka kapal selam diesel-listrik nganti AUV


Minangka "donor" bisa dianggep minangka kapal selam diesel-listrik (kapal selam diesel-listrik), sing umur layanane meh rampung - biasane kapal selam kasebut (kapal selam) dikirim menyang cadangan utawa dibusak. Ing Angkatan Laut Rusia, kemungkinan kasebut bakal dadi kapal selam diesel-listrik Project 877/636.

Ayo dadi nemtokake ANPK janji "kamikaze" karo warhead conventional, iso dibandhingke ing daya kanggo senjata nuklir taktis, minangka "Dagon".


Kapal selam diesel-listrik proyek 636 (kiwa) lan mbubarake kabin ing proses transformasi dadi AUV "Dagon" (tengen) ...
(... mesthi, iki ora, mung kinerja karya ing kapal selam diesel-listrik Magadan). Gambar dening wikipedia.org

Transformasi kapal selam diesel-listrik dadi ANPK kejut "kamikaze" mbutuhake owah-owahan sing signifikan ing desaine. Kaping pisanan, perlu kanggo mbongkar lan mbusak kabeh peralatan sing nyedhiyakake kontrol kru kapal selam, sistem dhukungan urip, tabung torpedo lan rak kanggo torpedo, generator diesel lan tangki bahan bakar, baterei, periskop, snorkel lan liya-liyane. liyane, iku uga saranake kanggo rampung dismantle felling - iki bakal ngurangi resistance ing jero banyu lan visibilitas akustik mangsa Dagon AUV.

Nyatane, mung awak kapal, motor listrik, gearbox lan kontrol karo garis sing cocog, uga peralatan teknologi sing dibutuhake kanggo operasi, bakal tetep saka kapal selam diesel-listrik. Lan minangka bali, kapal selam diesel-listrik-ANPA "Dagon" kudu dilengkapi sumber listrik sing nemtokake cadangan daya, lan warhead conventional kuat.


Profil AUV "Dagon", digawe kanthi basis kapal selam diesel-listrik proyek 877/636

Apa sing bisa dadi sawetara AUV ing jero banyu sing nggunakake sumber daya tanpa bisa diisi ulang? Minangka titik wiwitan, kapal selam non-nuklir Jepang kelas Soryu paling anyar sing dilengkapi baterei lithium bisa dianggep. Miturut data mbukak, sawetara gerakan ing jero banyu bisa ngluwihi 10 (!) Kilometer.


Kapal selam non-nuklir kelas Soryu. Gambar dening wikipedia.org

Awit kita duwe "siji-wektu" AUV, iku uga saranake kanggo nggunakake sumber siji nggunakake listrik, lan sawetara opsi bisa dianggep.

Baterei sing diaktifake banyu laut sing digunakake ing torpedo listrik domestik meh ora bisa dianggep minangka solusi sing paling apik - miturut data sing mbukak, efisiensine kurang. Kajaba iku, panggunaan banyu segara ndadekake ciri-cirine ora stabil (ana katergantungan karakteristik ing salinitas banyu segara, sing ora padha ing macem-macem Samudra Donya).

Baterei litium bisa dianggep minangka pilihan sing luwih apik - baterei, dudu batre (asring bingung). Kapasitas spesifik baterei lithium modern kira-kira 265 W * h / kg, nalika kanggo baterei lithium-mangan dioksida (Li-MnO2) nganti 280 W * h / kg, baterei wesi lithium-disulfide (Li-FeS2) - nganti 300 W*h/kg, kanggo baterei lithium sulfur dioksida (Li-SO2) nganti 330 W*h/kg, lan kanggo baterei lithium-thionyl chloride (Li-SOCl2) nganti 600 W*h/kg.

Kapadhetan baterei lithium kira-kira 1-2% saben taun, yaiku produk sing dilengkapi bisa disimpen nganti pirang-pirang taun kanthi jarak minimal. Kisaran suhu baterei lithium uga luwih dhuwur tinimbang baterei sing bisa diisi ulang - ing sawetara jinis, suhu panggunaan minimal tekan minus 80 derajat Celsius.


Perusahaan Rusia Lithium-Element JSC ngasilake baterei industri lithium-mangan dioksida (Li-MnO2) lan lithium-thionyl chloride (Li-SOCl2). Gambar lithium-element.ru

Minangka alternatif, panggunaan pembangkit listrik mandiri udara (VNEU), contone, adhedhasar sel bahan bakar, bisa dianggep. Pangembangan kanggo kapal selam non-nuklir Rusia mandheg, pitakonane, apa sebabe wektu tundha? Yen iki sumber daya cilik utawa daya winates, banjur iki ora kritis kanggo AUV siji-wektu.

Nanging, baterei lithium samesthine dadi pilihan sing paling apik babagan kombinasi paramèter kayata umur layanan, kabutuhan pangopènan, lan intensitas energi tartamtu.

Rasio volume sing dikuwasani dening baterei lithium lan hulu ledak bakal nemtokake jarak AUV lan daya ledak saka hulu ledak ing TNT sing padha.

Majelis baterei lithium lan hulu ledak bisa digawe ing versi modular, saéngga, kanthi ngowahi jumlah bagean baterei lan hulu ledak ing proses manufaktur, bisa ngganti rasio jarak AUV lan daya hulu ledak. Nganggep kapasitas spesifik baterei lithium sing dhuwur, uga peralatan sing dibongkar lan unsur struktur kapal selam diesel-listrik, kanggo jarak AUV kira-kira sepuluh ewu kilometer, bisa uga, daya ledak 1-1,5 kiloton sing padha karo TNT bisa uga. digayuh.

Tujuan lan tujuan, taktik aplikasi


Kanggo tugas apa AUV kamikaze bisa digunakake? Apa target sing kudu dicekel?

Kaping pisanan, obyek infrastruktur pesisir bisa dipilih minangka target, umpamane, terminal kanggo nampa gas cair, pusat distribusi gas pesisir, pelabuhan kanggo nampa lan ngompa produk minyak, platform minyak, bagean pipa gas lan minyak ing jero banyu.

Contone, yen konflik antarane Rusia lan negara-negara Eropah lumebu ing fase panas, kanthi bantuan saka AUV "Dagon" bakal bisa kanggo degas Eropah - kanggo numpes paling rute kanggo nyediakake negara Eropah karo pipeline. lan gas liquefied, lan ing wektu sing padha karo produk lenga, nggawe Video PJSC Gazprom babagan pembekuan kutha Eropa kasunyatan. Bakal angel banget kanggo negara-negara Eropa kanggo njamin perlindungan ora mung pangkalan angkatan laut, nanging uga pelabuhan sipil, uga fasilitas industri pesisir, utamane amarga siji penetrasi AUV sing sukses menyang wilayah sing kena pengaruh bakal cukup kanggo numpes.


Ana udakara 30 terminal LNG ing saindenging Eropa. Gambar dening wikipedia.org

Pilihan liyane yaiku karusakan saka pertempuran mungsuh lan kapal tambahan sing dipasang ing pangkalan angkatan laut. Keuntungan saka gelut armada mungsuh dening numpes kapal lan kapal selam ing dhasar padha sadurunge rembugan ing materi "Tujuan lan tujuan Angkatan Laut Rusia: numpes setengah saka armada mungsuh".

Kanthi panggonan sing padhet, siji kamikaze AUV bisa ngrusak lan / utawa ngrusak puluhan kapal lan kapal selam. Tugas iki luwih angel, amarga pangkalan angkatan laut bisa dijaga kanthi apik, lan pendekatan bisa ditambang. Nanging ing kene ana opsi, umpamane, serangan berurutan ing pangkalan angkatan laut dening loro utawa telu AUV kamikaze.


Setengah rolas AUV "Dagon" bisa uga bisa nyuda gelar kekuwatan laut Inggris kanthi permanen

Ing wektu sing padha, kemungkinan nyerang AUV "Dagon" kapal mungsuh ing segara dhuwur ana ing pitakonan gedhe - kepiye carane bisa nggawa AUV menyang grup serangan kapal (KUG) mungsuh lan bakal Apa bisa ditarik kabeh sadurunge dideteksi lan dirusak? Apa efek bledosan ing jero banyu / permukaan kanthi daya 1-1,5 kiloton?

Malah ing kerangka operasi khusus Rusia ing Ukraina, Dagon AUV bisa nemokake aplikasi, sanajan iki minangka medan perang sing spesifik banget kanggo AUV kamikaze. Contone, jembatan tengen muara Dniester, misale jek sing dipatèni sawise bola-bali serangan karo senjata tliti dhuwur, nanging penulis ora duwe informasi unequivocal ing prakara iki. Lan siji AUV "kamikaze" bisa nimbulaké karusakan kuwi, sawise iku ora bakal bisa kanggo mulihake jembatan tengen Dniester Estuary ing mangsa foreseeable.


Jembatan nyabrang muara Dniester (kiwa) lan asil serangan kanthi gaman kanthi tliti dhuwur (tengen) - sawise bledosan Dagon AUV, jembatan kasebut kudu dibangun maneh

Utawa njupuk paling repot karo Snake Island, pinten peralatan ilang, pinten alangan iku? Sampeyan mung bisa menehi Angkatan Bersenjata Ukraina (AFU) kesempatan kanggo entuk pijakan sing luwih apik, kanggo simulasi sawetara upaya kanggo nyekel, kanggo menehi kesempatan kanggo nguatake pertahanan. Banjur, bledosan siji kiloton TNT ora bakal ninggalake watu ing pulo iki. Efek militer ora bakal gedhe, nanging psikologis gedhe banget.

temonan


AUV "Dagon" - sistem gegaman banget tartamtu, kaya ing cilik saka AUV "Poseidon", iku mung ora analog langsung, lan, patut, ora ana pengalaman utawa taktik buktiaken kanggo nggunakake.

AUV "Dagon" ora gegaman saka produksi massal, paling ora langsung - pisanan sampeyan kudu ngerti carane angel kanggo ngleksanakake lan efektif ing nggunakake.

Kaping pisanan, kasunyatan banget nggunakake hulu ledak konvensional, sing bisa dibandhingake karo TNT sing padha karo senjata nuklir taktis, menarik - durung ana precedents kanggo nggunakake senjata kanthi daya ngrusak kasebut.

Ing sisih liya, kasunyatane ora ditolak manawa panyebaran AUV saka proyek Dagon bersyarat kanthi hulu ledak konvensional sing bisa dibandhingake karo senjata nuklir taktis bisa dadi penghalang serius kanggo mungsuh potensial lan nyata, sing kudu ngerti manawa. , Ora kaya senjata nuklir, ora ana sing ngalangi kanggo ora nggunakake Dagon AUV, sing tegese fasilitas militer lan industri bisa dadi target kanggo senjata kasebut.
Pengarang:
48 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Vladimir_2U
    Vladimir_2U 15 September 2022 05:16
    +6
    Kiloton minangka argumentasi! Nanging, PLO sing dikembangake saka mungsuh potensial uga minangka argumentasi.

    klompok serangan kapal (KUG) saka mungsuh lan bakal bisa kanggo mundur ing kabeh sadurunge ditemokaké lan numpes? Apa efek bledosan ing jero banyu / permukaan kanthi daya 1-1,5 kiloton?
    A tumindak winates banget marang warrant, tes lan warheads nuklir luwih kuat nuduhake daya tahan prayoga saka kapal.
    1. SKVichyakow
      SKVichyakow 15 September 2022 11:55
      +7
      1-1.5 kiloton, iki kira-kira kekuwatan saka cangkang artileri 152mm ing peralatan khusus. Banjur, bakal ana, aku mikir 3-5 kt. daya. Iki minangka senjata nuklir taktis. Kok gawe omong kosong?
      1. Vladimir_2U
        Vladimir_2U 15 September 2022 16:17
        +1
        Kutipan: SKVichyakow
        1-1.5 kiloton, iki kira-kira kekuwatan saka cangkang artileri 152mm ing peralatan khusus. Banjur, bakal ana, aku mikir 3-5 kt. daya.

        Plus cahya lan pulsa EM.
        Kutipan: SKVichyakow
        Kok gawe omong kosong?
        Inggih, penulis kepengin, ing pungkasan, mbuwang ide kanggo diskusi minangka cara sing apik kanggo mbukak pro lan kontra, lan kemungkinan banget.
        A kiloton isih dadi argumentasi. Sawise kabeh, ora ana 6-inch ing armada, lan padha ora bisa dikirim covertly kanggo sawetara ewu kilometer.
        1. Boa constrictor KAA
          Boa constrictor KAA 16 September 2022 00:07
          +4
          Kutipan: Vladimir_2U
          penulis wanted kanggo, ing pungkasan, mbuwang ing gagasan kanggo diskusi iku cara sing apik kanggo mbukak Pros lan cons, lan kamungkinan banget.

          Penulis umume tansah mikir babagan masalah. Nanging ora ing wektu iki. Lan mulane:
          - Dimensi Dagon ora ngidini dheweke "ndhelikake" saka panelusuran frekuensi rendah kanggo obyek "non-radiating" ing jero banyu;
          - kabeh pangkalan angkatan laut ditutupi dening sistem pasif lan pasif lan aktif saka deteksi sonar frekuensi rendah lan PLS sing bisa maneuver saka area basis;
          - KUG / KPUG / AUS Amer duwe sistem pertahanan anti-pesawat seluler sing jero, kalebu komponen penerbangan, permukaan lan jero banyu;
          - Poseidon break liwat kanggo target amarga kacepetan dhuwur saka dalan ing jero banyu, 1 km ambane kecemplung, relatif cilik (dibandhingake karo "carcass" saka DPL pr.636) g / bagean saka awak, tingkat kurang saka lapangan sing ngiringi;
          Dragon ora duwe iki! Mulane: ide = kembang kosong!
          IMHO.
  2. VictorVR
    VictorVR 15 September 2022 05:32
    + 14
    Pitakonan rega?
    Transformasi korps "busuk" dadi anpa, sing kudu dadi tugas tempur sajrone 10 taun?

    Mungkin kanggo dhuwit iki bisa dimodernisasi / dikapitalisasi lan bali menyang layanan / didol menyang wong Papua?

    Ing kauntungan ngumumaké Poseidon punika pendekatan covert (kalebu ing ambane gedhe) lan "uncalan" ing kacepetan dhuwur, i.e. kemungkinan deteksi lan interception cilik banget.
    Where lan carane bisa mantan dapl nyelinep munggah, lan apa kacepetan "rush"?
  3. Victor_B
    Victor_B 15 September 2022 05:34
    + 10
    Ya!
    Pikiran iku lumrah...
    Lan ora ana sing mewah.
    Nanging ing endi entuk akeh kapal selam sing mati?
    Lan luwih murah kanggo mbangun bangunan anyar tinimbang "ngobong" bangunan lawas.
    1. Romario_Argo
      Romario_Argo 15 September 2022 13:35
      +2
      Poseidon cukup - kabeh bisa ditrapake karo dheweke
      contone, ing blackmail nuklir Inggris
      Poseidon bisa muncul ing London ing Thames - kaya kedadeyan darurat
      sampeyan ora bisa mindhah, sampeyan uga ora bisa mbusak - bakal ana jeblugan 50 MT
      kita kudu ngirim Kilector utawa Arms Transport karo peralatan khusus, kanca utawa mungsuh terdakwa - lan njupuk Poseidon
      suwene suwene - sewulan (!)
      - sajrone wektu iki, setengah saka Inggris bakal dievakuasi menyang EU
      - sajrone wektu iki, kita bisa ngasilake $ 300 milyar sing beku
  4. tiba putih
    tiba putih 15 September 2022 05:36
    + 13
    Maneh, penulis ngusulake nggawe bocah ajaib saka guano lan tongkat. Sampeyan ora bisa nggawe permen saka sampah - kenapa nggawe maneh substrat saka mesin diesel lawas supaya bisa nyeret akeh ballast lan mbuwang akeh sumber daya kanggo kargo sing ora perlu lan muatan sing akeh banget, kanthi ukuran sing biasa. kapal selam. Yen kita arep nggawe drone, banjur kepiye Poseidon minangka piranti sing relatif cilik sing angel dideteksi lan nggawa kekuwatan sing bisa ngrusak dhewe, lan dudu bahan peledak sepuluh ton.
  5. NDR-791
    NDR-791 15 September 2022 05:57
    +3
    Ora kaya senjata nuklir, ora ana sing ngalangi kanggo ora nggunakake Dagon AUV, sing tegese fasilitas militer lan industri pancen bisa dadi target senjata kasebut.

    Kita duwe, kayane, ora ana faktor sing ngalangi kanggo akeh perkara, nanging siji - "kemauan politik" mesthi tetep. Lan pira regane Dagon kasebut ing wektu sing padha ??? Mekaten lan mekaten.
  6. kim
    kim 15 September 2022 06:04
    +2
    kabeh sing ditulis wis dadi varian perang
    apa iku bakal conventional utawa ora ora dadi penting
    Aku wedi yen pungkasane bakal teka menyang senjata nuklir
    supaya bisa miwiti karo?
    1. sergo1914
      sergo1914 15 September 2022 07:00
      0
      Kutipan saka kim
      kabeh sing ditulis wis dadi varian perang
      apa iku bakal conventional utawa ora ora dadi penting
      Aku wedi yen pungkasane bakal teka menyang senjata nuklir
      supaya bisa miwiti karo?


      Aturan "aja ngedhunake gelar" durung dibatalake.
      1. kim
        kim 15 September 2022 07:06
        +5
        kanthi tenang dikumbah / dilapisi ombenan sing enak karo teh, utawa malah bir
        ok
        m.b., aku unik banget, aku ora ngerti
        1. AlexSam
          AlexSam 15 September 2022 10:01
          +1
          umume, antarane kaping lima lan enem (utawa kapitu lan kaping wolu, pilihan gumantung ing napsu sing teka ing wektu) kanggo ngombe tuwung saka tèh kuwat panas, Mungkin malah karo irisan linglang utawa Piece saka coklat - banget topik apik! Sing utama yaiku anané perusahaan sing tulus lan topik umum kanggo obrolan)
          1. kim
            kim 15 September 2022 10:27
            0
            bab !
            Seneng ngomong karo sing ngerti :)
            ZY, rampung ngombe ing Februari 2015, dadi saiki - mung teoritis
  7. Wildcat
    Wildcat 15 September 2022 06:04
    + 15
    Nganggep kapasitas spesifik baterei lithium sing dhuwur, uga peralatan sing dibongkar lan unsur struktur kapal selam diesel-listrik, kanggo jarak AUV kira-kira sepuluh ewu kilometer, bisa uga, daya ledak 1-1,5 kiloton sing padha karo TNT bisa uga. digayuh.

    Yaiku, yen sampeyan sijine baterei ing proyek kondisional 636, sing ora ana lan sewu setengah ton bahan peledak, menyang kapal kanthi pamindahan permukaan 2350 ton ...

    Aku ora ngerti, apa artikel penulis iki guyon terus-terusan saka editors VO, utawa ora ana sing maca kabeh sadurunge diterbitake kanggo paling sawetara ketepakan karo kasunyatan?
  8. Fenix844
    Fenix844 15 September 2022 06:27
    +3
    Wah Dagon...
    Wong ing KB ana ing Lovecraft?
  9. U-58
    U-58 15 September 2022 06:37
    +3
    Aku ora ngerti penulis.
    Apa jenis bledosan diselehake ing cilik, ayo ngomong, saka "seneng Pike" bisa bang karo padha karo 1 Kt ?. Mungkin aku wis ketinggalan tren modern ing wilayah iki. Masyarakat bakal menehi pencerahan.
    Lan babagan EU.
    Penulis ora pengin nyelehake sistem kontrol nuklir ing piranti kasebut. Iku bisa dingerteni.
    Supaya meriam, nalika nggebug manuk pipit, ora larang banget.
    Banjur: karusakan saka reaktor nalika nggunakake pertempuran bakal (sebagian) nggawe kapal kuwi "bom reged".
    Nanging penulis ora negesake tujuan kanggo senjata konvensional. Apa game worth lilin?
  10. Eugene 1475
    Eugene 1475 15 September 2022 06:39
    +8
    Prodigy liyane. Maneh, padha jotosan ing kuping kita.
    1. Yngvar
      Yngvar 15 September 2022 12:20
      +1
      Ngelingake aku babagan lelucon babagan cara ngilangi amandel liwat anus ...
  11. yuriy55
    yuriy55 15 September 2022 06:55
    -5
    IMHO (!!!)
    Artikel kasebut kudu diwenehi perhatian, penilaian positif lan jawaban sing rinci.
    Kaping pisanan, babagan Poseidon. Paling kamungkinan, senjata iki, digawe dening ilmuwan lan perancang Russian, ora bakal digunakake dening Rusia marang sapa wae. Kajaba iku, kita ora bakal ngerti babagan aplikasi hipotetis. Jeneng mitologi kasebut nuduhake kemungkinan aplikasi mitos kasebut. Nanging iki ora cukup kanggo kita, lan saiki outline saka "Dagon" tartamtu wis mbatesi.
    Dagon - Demon saka urutan kapindho. Kepala Baker ing pengadilan infernal (I. Wier "De Praestigius Daemonum"). Ing jaman kuna, Dagon dikenal minangka dewa Semit Kulon ... Dagon minangka dewa sing paling dhuwur, dewa perang. Kitab Suci ( 1 Samuel 5, 2-7 ) nerangake manawa nalika wong Filisti ngrebut pethi saka wong Israel, banjur diselehake ing kuil Dagon ing Asdod. Nanging kakuwatane pethi mau nguncalake reca Dagon lan ambruk.

    Lan jeneng mitologi AGAIN tabet sawetara spesifik saka nggunakake senjata kuwi, ora kanggo sebutno nuansa beda saka nggawe adhedhasar nggunakake kapal selam diesel-listrik lawas. Sing dicritakake penulis langsung:
    AUV "Dagon" - sistem gegaman banget tartamtu, kaya ing cilik saka AUV "Poseidon", iku mung ora analog langsung, lan, patut, ora ana pengalaman utawa taktik buktiaken kanggo nggunakake.

    Sampeyan uga bisa nggawe liyane, kayata:

    Lan quatrain teka ing pikiranku:
    Nanging kita nggawe roket
    Lan padha ngalangi Yenisei,
    Lan uga ing lapangan ballet
    We ahead saka planet!

    Dadi, kita luwih dhisik tinimbang liyane, lan ing telung puluh taun kita mudhun menyang posisi 55th. Kita mutusake kanggo nganakake sistem pertahanan udara pencegahan, lan nyatane kita duwe masalah karo UAV kanggo macem-macem tujuan, bedhil jarak jauh, ora ana garis misil taktis murah (MLRS) kanthi akurasi dhuwur kanthi a jarak nganti 300 km, macem-macem gaman, peralatan, instrumen lan barang-barang peralatan liyane (kalebu kit pertolongan cemas individu) lan akeh perkara sing dibutuhake saiki lan saiki.
    Saka ngendi asale "ngalamun Kremlin" iki? Yagene kasunyatan jaman saiki ora ana ing pikiran kita babagan njaga diri (paling ora) ing wektu nyata sejarah?
    *****
    Dadi, kabeh iku bundle! apik sedulur
  12. sergo1914
    sergo1914 15 September 2022 06:58
    0
    . prau selam cilik sing janjeni - kapal selam nuklir ing dimensi kapal selam diesel-listrik (DEPL), sing bisa jenuh Angkatan Laut Rusia (Angkatan Laut).


    Apa kita saiki wis urip nganti "ngemas serigala"? Apa aku ngerti kabeh kanthi bener?
  13. Galleon
    Galleon 15 September 2022 07:09
    + 14
    Editors, miturut pendapatku, ora kudu nerbitake artikel iki, nanging nelpon penulis, takon babagan kesehatane, mlebu, mbantu tenang, nelpon penulis dhokter, pungkasane. Yen ora, iku wong miskin, hastily photoshopped Varshavyanka (malah ora mbusak buoys darurat), dimuat sewu ton saka TNT menyang lan dikirim ... Where sampeyan bisa nemokake pandhu arah lan lalu lintas sistem kontrol kanggo iku, dear? Ana, kabeh wis rampung karo pena lan kepala pelaut!
    1. Toucan
      Toucan 15 September 2022 10:25
      +6
      Kutipan: Galleon
      Editors, miturut pendapatku, ora kudu nerbitake artikel iki, nanging nelpon penulis, takon babagan kesehatane, mlebu, nulungi tenang, nelpon penulis dhokter, pungkasane ...

      Ana penulis fiksi ilmiah liyane, nanging staf editorial, sanajan ora langsung, nolak layanan Damantsev delusional. Mungkin penulis iki bakal ngerti?
  14. paul3390
    paul3390 15 September 2022 07:19
    +2
    Kok angel banget? Contone, ing salah siji saka opuses babagan kasunyatan alternatif - nemchura a ngatur sabotase ing Terusan Suez dening banjir kapal kargo garing karo semen ing. sawetara ewu ton sing clogs saluran tightly. Lan - iku, perdagangan donya wis munggah kanggo sawetara wektu, nganti omong kosong kuwi bisa dijupuk munggah. Lan yen sampeyan nandur sing padha ing wektu sing padha uga ing Panama ..
  15. lintang-62
    lintang-62 15 September 2022 10:18
    -2
    Mungkin senjata nuklir luwih apik langsung? Kita ora bisa mbaptis bocah karo wong-wong mau, dheweke wis ngimpi ngrusak kita nganti pirang-pirang abad, lan upaya kasebut meh sukses. Saiki, bab sing padha lagi dirusak ing wilayah kita lan wong-wong kita, amarga Ukraina dadi wilayah kita lan wong-wong kita uga dadi duweke. Apa sing kita tunggu?
  16. Popuas
    Popuas 15 September 2022 10:24
    -1
    Apa kanggo iki "ajaib" ... vneu ...? Nyuwun
    Minangka alternatif, panggunaan pembangkit listrik mandiri udara (VNEU), contone, adhedhasar sel bahan bakar, bisa dianggep. Pangembangan kanggo kapal selam non-nuklir Rusia mandheg, pitakonane, apa sebabe wektu tundha? Yen iki sumber daya cilik utawa daya winates, banjur kanggo AUV siji-wektu iki ora kritis .... Ora cetha ... recourse
  17. Alexander_Dneprovsky
    Alexander_Dneprovsky 15 September 2022 10:29
    0
    Mungkin luwih cocog kanggo ngembangake kapal selam tanpa awak tinimbang AUV?
  18. bk0010
    bk0010 15 September 2022 11:19
    -2
    Mesin nuklir lan hulu ledak konvensional? Sawetara jenis perversion ... Luwih apik ing nalisir - warhead termonuklir lan engine biasa.
  19. Vladimir Postnikov
    Vladimir Postnikov 15 September 2022 11:27
    +1
    AUV "Dagon" - pewaris non-nuklir kanggo "Poseidon", penghancur pangkalan angkatan laut lan infrastruktur pesisir

    Hmm! Poseidon durung "dewasa" (luwih tepate, dheweke durung lair), nanging dheweke wis duwe ahli waris non-nuklir. "Aku ora ngerti, nanging logika ana." Fireman ing jero banyu, sampeyan ngomong? Apa mungsuh bakal ngidini sampeyan? (Submariners meneng nangis).
    - Tanah bakal dadi ara-ara samun mekar. Jaran gratis lan wong bakal mlaku bebarengan.
    - Kenapa wong? Apamaneh jaran luwih apik.
    - Panjenenganipun punika provokator, matèni wong.
  20. Knell Wardenheart
    Knell Wardenheart 15 September 2022 11:47
    +1
    1) DOROGO
    2) Masalah ngatasi wates PLO
    3) Masalah pandhu arah tanpa awak ing jero banyu jangka panjang kanthi akses menyang target
    4) Masalah pemuatan skala gedhe saka industri galangan kapal kanthi tugas iki (ing kahanan nalika industri galangan kapal wis, duwe, lan bakal duwe akeh tugas)

    Adhedhasar totalitas wasir, luwih gampang kanggo ngatur voli massive "Kaliber".
    Gagasan banget babagan UAV kapal selam sing nyerang yaiku ide sing apik, ora tanpa makna praktis sing spesifik - Nanging, sampeyan kudu ngerti manawa keuangan Federasi Rusia ing bidang konstruksi militer sing wiyar bakal diwatesi, lan mulane. iku perlu kanggo menehi pilihan kanggo MASS, yen bisa, solusi terpadu lan budgetary. Saiki, iki minangka rudal udara-ke-lemah, KR, OTRK. Kajaba iku, kanggo dangu kita wis ngumpulake bledug watara produk kayata AVBPM (sing disebut "Bapak kabeh bom"), lan tenan nunggu wangun sing luwih menarik tinimbang bom free-mudhun (contone. , ICBR outdated sing "narik" produk iki dening massa saka output (lan kita uga duwe).
  21. Pavel57
    Pavel57 15 September 2022 11:56
    0
    Pemadam kebakaran ing jero banyu, asli, nanging ora bisa ditindakake.
    1. Hitriy Zhuk
      Hitriy Zhuk 15 September 2022 12:26
      -1
      Bukan Poseidon?
      Liyane bab iku luwih apik (sawise kabeh, Poseidon wis ana) kanggo sijine soko (warhead) ing Boeing-747.
  22. Hitriy Zhuk
    Hitriy Zhuk 15 September 2022 12:18
    -1
    Dadi apa kita kudu nangis babagan kemungkinan "rugi jaminan" saka Polandia lan negara liya kanthi terang-terangan nglawan kita?

    Iku worth shedding luh sing nganti saiki (ing kabeh Polandia) nganti saiki ora ana losses. Lan bakal dadi wektu.
  23. Hitriy Zhuk
    Hitriy Zhuk 15 September 2022 12:25
    -1
    Iku luwih gampang (kanggo saiki "tentrem") kanggo ngirim kapal gedhe menyang port objectionable.
    Diiseni karo RDX utawa ngumpulake bar termal ageng.
    Inggih, nggawe radio-kontrol.

    Kapal selam nduweni plus mung amarga kurang jelas.
  24. Nefilim
    Nefilim 15 September 2022 12:26
    +6
    A fitur karakteristik saka akèh-akèhé saka penulis situs VO dina punika lack lengkap kawruh ing topik padha nulis bab. Nanging sanajan nglawan latar mburi iki, artikel penulis iki ora ngerti. Nganggo nggawe wunderwaffe "analog" liyane, penulis kudu paling sethithik narik kawigaten babagan konsep kaya pecahan massa. Lan penulis bakal kaget ngerti yen njabut kelompok 700 lan 800 saka prau, yaiku, senjata lan sistem support urip kru, penulis bakal nampa maksimum 10 persen pamindahan lumahing. Kanggo kapal selam Project 636, iki 235 ton. Ing endi penulis bakal ngemot 800-1000 ton liyane kanggo entuk "kekuatan hulu ledak ing tingkat 1-1,5 kiloton" iku misteri.
    Publikasi artikel kasebut duwe rong katrangan. Kaping pisanan, situs kasebut ngalami kekurangan bahan sing nerbitake kabeh kanthi berturut-turut. Kapindho, ing antarane editor ora ana sing bisa nyegah gelombang publikasi sing buta huruf.
    1. Popov Artyom
      Popov Artyom 21 September 2022 04:23
      0
      Lan kepiye sampeyan mbayangno "Poseidon" sing bisa digunakake ing ngendi rudal nuklir kudu tanpa pangopènan ing kahanan siyap nganti pirang-pirang taun? Aku wis meneng babagan propulsi, sing mung bakal mlebu cavitation lan ora bakal tekan kecepatan sing diumumake. Lan ana uga resistance hidrodinamika, kang wis ing 45 knots ing banyu deforms sheets kulit.
  25. vilord
    vilord 15 September 2022 13:22
    -3
    Pendapat pribadi: Poseidons kudu ngambang ing permukaan. Lan nyebabake karusakan maksimal ing mungsuh lan radiasi lan karusakan. Lan ora ambruk ing banyu. Nanging iki sejatine mung pendapatku.
  26. Max1995
    Max1995 15 September 2022 14:37
    -1
    Ana akeh proyek lan ide kasebut.
    Kepiye sampeyan seneng rudal termonuklir sing nyamar ing sisih ngisor, ngenteni jam X diluncurake? Utawa rudal camouflaged ing kontaner ing kapal kontainer? Diisi karo zat interferensi ing tangki bahan bakar pesawat?

    Ora mungkin - larang, skala cilik, ora bisa ditebak lan kemungkinan rusak, ana langkah-langkah pencegahan ....

    Ana pesawat lawas kene, kang akeh wis akumulasi dofiga - nganti saiki mung nyoba kanggo ngowahi mau menyang UAV, lan mung sawetara prau selam lawas?
  27. Komentar wis dibusak.
  28. Anatoly_M_S
    Anatoly_M_S 15 September 2022 18:14
    0
    Pitakonan amatir.
    Inggih, Poseidon utawa Dagon nyedhaki tanpa disadari menyang pesisir mungsuh, lan nyebul dhewe lan nggawe tsunami buatan manungsa. Pancen, ing lingkungan akuatik, kaya aku ngerti, jeblugan sing diarahake angel ditindakake, mula gelombang langsung bakal menyang pesisir kanggo ngrusak pangkalan angkatan laut mungsuh, lan ombak ing kabeh arah liyane bakal ilang kanthi tenang? Iki ngitung?
    Mungkin iki bakal kelakon ing jembaré Samudra Pasifik, nanging yen sampeyan gasp ing Segara Ireng, minangka penulis nyaranake? Ayo dadi ngomong sing gelombang langsung bakal ngulu O. Zmeiny, lan gelombang mbalikke bakal banjir kabeh negara Segara Ireng. Lan ing ngendi selektivitas tumindak senjata kasebut?
  29. Fedorovich
    Fedorovich 15 September 2022 18:28
    0
    Ya, ora ana sing bakal ngerti apa nuklir utawa konvensional - nyuwek ing pelabuhan, lan mung, dheweke bakal ngatur kejatuhan kanggo kabeh wong tanpa ninggalake papan kasebut.
  30. Aviator_
    Aviator_ 15 September 2022 21:39
    +1
    Kapal selam kelas Soryu dilengkapi baterei lithium. Miturut data mbukak, sawetara gerakan ing jero banyu bisa ngluwihi 10 (!) Kilometer.
    Apa Japs nate nduduhake macem-macem kasebut, utawa dijupuk saka poster pariwara?
  31. AC 130 Gunship
    AC 130 Gunship 16 September 2022 01:33
    0
    Digawe maneh d.-e. kapal selam wis akèh cacat. Miwiti saka ambane kerja sing ora pati penting lan baling-baling sing rame, dadi komponen magnetik gedhe ing skala pesawat anti-kapal selam. Iku. loro faktor utama sing sawetara Analysts ngubungake kanggo Poseidon ilang - ambane apa gedhe lan area lumahing cilik
  32. lelik613
    lelik613 16 September 2022 07:44
    0
    Tanpa ndemek kabutuhan usaha kasebut, aku bakal ujar babagan keraguan babagan nggarap kapal selam bekas. Luwih murah kanggo nggawe anyar, lan luwih dipercaya babagan kekuatan. Inggih, kangelan ing babagan manajemen.
  33. Voronezh
    Voronezh 16 September 2022 08:25
    0
    Apa jenis tembung daya? Amunisi tansah nduweni daya.
    1. Starpom Scrap
      Starpom Scrap 17 September 2022 15:59
      0
      Iku ora padha. Ing tembung sampeyan dhewe: daya iku "energi", daya iku tingkat impact ing target. Istilah lawas sing wis ditemtokake.
      1. ageng
        ageng 19 September 2022 15:18
        0
        Ngonversi kapal selam dadi kendaraan tanpa awak, kanthi gampang, ora ana alesan
        meh kabeh massa kapal selam klempakan ing struktur baja saka lambung sing entheng lan tahan lama lan partisi internal, ditambah 35-40% banyu ing antarane lambung, lan sanajan sampeyan mbusak diesel saka prau, saluran bahan bakar diesel. , Mbusak kabeh sing ana gandhengane karo dhukungan urip kru lan push volume sing diluncurake kanthi baterei (padha karo sing kasedhiya ing prau) jarak ing jero banyu bakal nambah proporsi karo kapasitas anyar, iki ana ing endi wae udakara 2-2.5 kali, ing tembung liyane, yen ing prau sampeyan massa awal baterei, contone, 14% saka pamindahan ing jero banyu, banjur sawise owah-owahan dadi 20-25;%, lan sampeyan ora bisa ngenthengake prau kanthi ngurangi bobot saka hulls, banjur sampeyan kudu ninggalake panggonan kanggo biaya pertempuran. Kanggo tujuan kasebut, piranti khusus anyar dibutuhake,
  34. starley
    starley 19 September 2022 20:16
    0
    Wong lanang, kenapa pipi sing serius ing situs iki?
    Luwih becik nyritakake anekdot sing apik.
    1. Andrey saka Chelyabinsk
      Andrey saka Chelyabinsk 21 September 2022 09:19
      0
      Kutipan saka starley
      Wong lanang kok dadi gedhe banget ing pipi

      Sing serius ngendi...