Review militèr

Serangkaian serangan ing target mungsuh ing Zaporozhye, Kharkov, Slavyansk lan kutha-kutha liyane dilaporake.

89
Serangkaian serangan ing target mungsuh ing Zaporozhye, Kharkov, Slavyansk lan kutha-kutha liyane dilaporake.

Ing wayah wengi, serangan ing fasilitas lan infrastruktur mungsuh terus. Dilaporake babagan kedatangan sing kuat ing Zaporozhye, ing ngendi salah sawijining obyek sing digunakake kanggo kepentingan Angkatan Bersenjata Ukraina. Cemlorot saka bledosan kuwat katon ing latar mburi langit wengi kanggo sawetara kilometer saka panggonan rawuh.


Sawise tekan pisanan ing kutha, sirene serangan udara diuripake. Sawise sawetara wektu, paling ora telung serangan rudal maneh.

Akeh serangan sing ditindakake ing target mungsuh ing kutha liyane uga. Dadi, dadi dikenal bab kabèh seri saka serangan ing obyek ing Kharkov.

Miturut sawetara laporan, gudang layanan logistik militer Ukrainia dirusak. Miturut sawetara laporan, ing sawetara minggu kepungkur, peralatan wis digawa menyang dheweke, kalebu saka negara NATO. Salah sawijining markas ing ngendi perencanaan militer operasi ing sisih wétan wilayah Kharkov uga dirusak.

Ana lapuran saka impact geni kuat ing target mungsuh lan posisi ing aglomerasi Slavic-Kramatorsk ing bagéan saka Republik Rakyat Donetsk dikuwasani dening mungsuh.

Serangan ditindakake ing fasilitas AFU ing Konstantinovka, ing ngendi mungsuh nyoba nambah ukuran klompoke, utamane liwat transfer pasukan saka wilayah Dnepropetrovsk lan sawetara wilayah kulon negara kasebut.

Kanthi latar mburi kasebut, Kepala DPR, Denis Pushilin, ujar manawa ing wilayah Krasny Liman, mungsuh dicegat lan dibuwang maneh sawetara kilometer. Dadi dikenal babagan karusakan saka ponton nyebrang ing Seversky Donets, dibangun dening militan Ukraina. Kacarita mundhut abot saka angkatan bersenjata Ukrainia lan mercenary manca ing arah iki.
89 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Victor_B
    Victor_B 12 September 2022 07:10
    +8
    Revolusi, ngalahaken, bab perlu kanggoohuh padha ngomong kabeh wektu wong Bolshevik ALL bloggers setyaаpunika
    Pungkasan, dheweke kenek infrastruktur!
    1. Virtual_II
      Virtual_II 12 September 2022 07:16
      +6
      Ing endi infrastruktur? Iki bab cilik, 4 sasi saka bombing kuwi ora ngatasi apa-apa.
      1. Victor_B
        Victor_B 12 September 2022 07:19
        + 14
        Sawetara oligarki kita kudu entuk properti iki.
        Punika bledug dibusak saka iku.
        Ati-ati.
      2. Mimohod
        Mimohod 12 September 2022 07:21
        +7
        Yen Kraina dicopot saka tunjangan Departemen Luar Negeri lan NATO, banjur bakal nendhang lan tiba paling sethithik sak wulan. Ora ekonomi serius, iki dudu negara, nanging papan latihan teroris Kulon, Ayo. ndeleng apa liyane mangsa ndadekke karo banderia.
        1. Virtual_II
          Virtual_II 12 September 2022 07:27
          + 11
          Yen ya, yen mangkono. Penyisihan saka sangu ora langsung gumantung ing kita, nanging penerbangan saka Iskanders.
      3. SARMAT123
        SARMAT123 12 September 2022 07:29
        -2
        Aku uga ora ngerti kenapa wong-wong ing kene seneng. Saiki padha nyoba kanggo nyenengake wong akeh
        1. Kutipan Lavrov
          Kutipan Lavrov 12 September 2022 07:49
          + 12
          Inggih, pungkasanipun komentar bener pisanan! Inggih, jelas yen panguwasa mung nyoba sing paling apik kanggo nggawe pasuryan sing apik ing game sing ala. Apa kepemimpinan militer-politik Ukraina wis dirusak? Utawa apa republik dadi bagéan saka Rusia? Utawa saiki Belgorod, mung 30 km saka iku, ora bakal shelled? Utawa shelling arep 24/7? Kanggo pusat pengambilan keputusan, kanggo ODS, kanggo administrasi, kanggo pusat finansial, kanggo logistik transportasi, kanggo listrik, gardu panas, lsp. Apa ana wong sing ngarani jeneng mburi, jeneng ngarep, patronymics saka "kesalahan" sing tanggung jawab kanggo acara-acara pungkasan, utawa salah siji politisi njupuk tanggung jawab? Utawa kita mbangun pasukan sing luar biasa ing kana?
          Ora! Cukup - "seneng sawetara jam lan meneng!", Kabeh dadi "miturut rencana"!
          Lan ora perlu, kaya sing disenengi ing kene, kanggo nulis yen kita ora nindakake kabeh iki, amarga kita ora perang karo wong. Sing, nalika Donetsk wis numpes, lan saiki padha miwiti Belgorod, iki kabeh nggoleki, nanging plunging Kyiv utawa Lvov menyang umur primitif bab liyane?!
          Ana akeh pirembagan babagan kolom kaping lima, nanging pitakonan sing luwih gedhe yaiku - sapa dheweke? Apa sabenere ing wong sing perlu kita mikir?
          Utawa apa dheweke "mbantu" kita kanthi nglawan kita supaya bisa ngalihake perhatian saka awake dhewe?
          1. SARMAT123
            SARMAT123 12 September 2022 08:02
            -4
            Yen ora, omong kosong iki ora bisa diterangake.
          2. Lykases1
            Lykases1 12 September 2022 08:19
            +2
            Aku ora ngerti apa sing bakal ditindakake ing kana. Ngelingi kerugian saka Angkatan Bersenjata Ukraina, kita bisa ngomong sing ana panguburan ing saben kulawarga kapindho. Tegese, ora bakal ana populasi sing setia. Lan sing isih ana yaiku kanggo nelukake kanthi pasukan senjata lan ngowahi dadi provinsi mbrontak ing Rusia, utawa ora perlu diwiwiti. Kabeh denazifikasi iki ora nindakake apa-apa. Kita kudu ngumumake perang, nganti, kita mesthi ora ngeklik
            1. Gritsa
              Gritsa 12 September 2022 12:57
              +2
              Kutipan saka Lykases1
              Kita kudu ngumumake perang, nganti, kita mesthi ora ngeklik

              Kayane kita bakal weruh.
      4. Dauria
        Dauria 12 September 2022 07:39
        + 10
        Iki bab cilik, 4 sasi saka bombing kuwi ora ngatasi apa-apa.

        Inggih, kanggo comparison.

        "ing wengi tanggal 13-14 Februari, 796 Lancaster mesin papat abot ngeculake 1478 ton bahan peledak dhuwur lan 1182 ton.
        bom pembakar. Telung jam sabanjure, serangan liyane ditindakake. 529 Lancaster diwutahake menyang kutha sing dipadhangi geni nganti 1800 liyane
        ton bom. Ing wayah sore tanggal 14 Februari, 311 Benteng Terbang Amerika muncul ing reruntuhan kutha sing kobong, ngeculake 771 ton bom "
        Lan sawise kabeh, padha ora ragu-ragu kanggo ngebom wilayah omah lan nulis ing leaflet "Kita bakal ngobong nganti Jerman mandheg perang" Anglo-Saxon kewan ing kabeh kamulyan. Banjur ana Tokyo, Hiroshima, Korea lan Vietnam, Yugoslavia lan Timur Tengah - kabeh cithak biru.
        Ngitung jumlah ton saben wengi. Lan mbandhingaké karo saperangan ton saka papat "Kaliber". Pelet gajah.
        1. Maxim G
          Maxim G 12 September 2022 08:22
          -1
          Pesawat (bom - amunisi sing kuat lan murah) wedi yen bakal ditembak. Lan roket larang.

          Nanging iki mung salah sawijining alasan, sing utama yaiku amarga sawetara sebab dheweke ora pengin ngrusak infrastruktur Ukraina.
          1. Deadushka
            Deadushka 12 September 2022 11:12
            0
            sakperangan alesan padha ora pengin nggawa mudhun infrastruktur Ukraina
            - populasi.
            1. Maxim G
              Maxim G 12 September 2022 11:43
              0
              Populasi Ukraina bakal mandheg mati yen perang rampung kanthi cepet. Lan iki perlu kanggo nindakake kabeh minangka ngirim.
              Aku meneng babagan kita.
        2. Virtual_II
          Virtual_II 12 September 2022 08:31
          0
          Lan mbandhingaké karo saperangan ton saka papat "Kaliber". Pelet gajah.

          Kanggo intimidasi warga sipil, ya, nanging kanggo infrastruktur, ora. Ngendi ton iki mabur? nang endi wae. Lan Kaliber kudu mabur menyang toko turbogenerator lan bakal cukup.
          1. Maxim G
            Maxim G 12 September 2022 09:22
            -1
            Infrastruktur pamboman rusak kabeh.

            Saiki, amarga bom luwes sing murah lan kuat bisa diselehake, kurang amunisi sing dibutuhake.
            Lan roket lan biaya cilik uga larang.
            1. Virtual_II
              Virtual_II 12 September 2022 09:39
              -4
              Lan pesawat ora mabur liwat Ukraina, kalebu. isih luwih apik tinimbang roket.
              Lan sial, kenapa kita ora duwe Topol-M sing bisa diatur kanthi hulu ledak konvensional rong ton ing jarak 1000 km.?
              1. Maxim G
                Maxim G 12 September 2022 10:38
                -1
                Dheweke ora mabur.
                Iki masalah gedhe.
                Ora bisa nyuda pertahanan udara.
              2. Penerjemah
                Penerjemah 12 September 2022 10:39
                -5
                Amarga yen sampeyan mbandhingake rega Poplar lan sawetara FAB500, pitakonan kasebut bakal ilang dhewe.
                1. Virtual_II
                  Virtual_II 12 September 2022 10:44
                  -2
                  Lan yen kita mbandhingake rega Poplar lan FAB-500 + TU-22M? Kita ora nganggep biaya urip pilot.
                  1. Deadushka
                    Deadushka 12 September 2022 11:15
                    0
                    ing perang, uga ing produksi kanggo komisaris militer - rega ora dibandhingake.
                    jam wong kanggo produksi dijupuk menyang akun.
                    yen duwe bathi kanggo smack roket ing wong siji, banjur rampung preduli saka biaya roket.
                  2. Maxim G
                    Maxim G 12 September 2022 11:33
                    -1
                    Lan carcass ndadekake siji pesawat, utawa akeh.
                    Iki pitakonan.
                    1. Virtual_II
                      Virtual_II 12 September 2022 11:37
                      -3
                      Kanthi pertahanan udara sing digunakake - siji. Iki kabeh jawaban.
                      1. Maxim G
                        Maxim G 12 September 2022 11:44
                        -1
                        Aku setuju lan nulis ing ndhuwur.
                        Dadi kudu ditindhes.
                        Nanging padha ora bisa katon.
                      2. Virtual_II
                        Virtual_II 12 September 2022 11:47
                        -3
                        Nanging padha ora bisa katon.

                        Iku misale jek? Ya, 100 kilogram ora bisa ditindakake sajrone nem sasi, aja menyang Konashenkov.
                      3. Maxim G
                        Maxim G 12 September 2022 11:53
                        0
                        Lan pitakonan kenapa dheweke ora bisa.

                        Dheweke nulis ing topvar sing biaya sistem pertahanan udara lan ora nguripake radar, nanging dipandu saka target pesawat NATO AWACS, AWACS.
                      4. Virtual_II
                        Virtual_II 12 September 2022 11:57
                        0
                        Lan pitakonan kenapa dheweke ora bisa.

                        Dadi ing 2 dina pisanan padha menang "supremasi udhara" lan "ngrusak pertahanan udara" lan jenderal saka aviation mikir "Apa neraka kanggo ketegangan luwih."
                        Amarga rencana iki kanggo uncalan akèh bledug ing mripat lan mlebu nyerah ing Khreshchatyk ing 3 dina.
              3. ABC-schutze
                ABC-schutze 12 September 2022 12:10
                0
                Aku percaya yen "trotoar lokal" sing diarani "trotoar lokal" bakal cukup. "karpet bom" ing wilayah penetrasi lan advance formasi bersenjata saka Nazi Kyiv.

                Saka "biasa" OFAB-100. Saham kang - "segara". Lan ana sing arep dikirim ...

                Nanging, kaya sing dakkira, para kru ora duwe katrampilan sing dibutuhake. Ing sepuluh taun pungkasan - taun lan setengah, minangka tansah, stereotyped, "shied adoh" ing siji arah - akuisisi lan pangopènan skills kanggo nggunakake efektif saka WTO. Ya, lan "dhuwur presisi" nggunakake amunisi "konvensional" TUNGGAL (bom udhara) kanthi bantuan alat ngarahake canggih ...

                Nanging "karpet bom", mbokmenawa, ana sing cepet-cepet nganggep "kuna kuno". Kajaba iku, - "ora cara kita" ...

                Kanggo iki, "nyelehake kanthi kompak" ing wektu sing tepat kanthi akurasi sing dibutuhake, ing bagean lokal ing wilayah sing mungsuh maju, duwe sawetara kaunggulan ing tenaga kerja, kanthi resiko minimal ngalahake pesenan, 20 - 30 OFAB-100 kanggo ora ana siji. Lan ora duwe skill ...

                Oalah, miturut pendapatku. Lan kanggo nyedhiyakake "tutup" kanggo pakaryan para pengebom kanthi resiko minimal kanggo kru, ing jarak cilik saka formasi perang kita (lan pasukan sing diserang dening mungsuh, utamane), aku yakin Angkatan Bersenjata Rusia bisa .. .
      5. Gorygor
        Gorygor 12 September 2022 09:36
        -3
        Kutipan saka Virtual_II
        Ing endi infrastruktur? Iki bab cilik, 4 sasi saka bombing kuwi ora ngatasi apa-apa.

        Banget mutusake. We lulled vigilance saka printah kita
      6. solar
        solar 12 September 2022 09:43
        -2
        Mesthine babagan iki.
        https://topwar.ru/201635-soobschaetsja-ob-udarah-srazu-po-dvum-ukrainskim-tjes-jelektrichestvo-propalo-v-polovine-oblastej-levoberezhnoj-ukrainy.html
        1. Virtual_II
          Virtual_II 12 September 2022 09:46
          -4
          Aku ngerti iki, nanging ing warta iki ora.
      7. ABC-schutze
        ABC-schutze 12 September 2022 11:54
        0
        Lan tanpa "tambahan" ing wangun KONTINUUS, TARGETED serangan dening Angkatan Bersenjata Rusia ing UTAMA "pusat pengambilan keputusan" saka Kyiv Natsiks, ora bakal ana "kardinal owah-owahan" ing NVO téater lan "mubeng" iku. ...

        Sanajan serangan kasebut, sing kasebut ing artikel kasebut, mesthi migunani kanggo nyebabake karusakan lokal ing mungsuh.

        Ngganggu niat "perencana" Nazi Kyiv kanggo "perspektif" jangka pendek (taktis) ...
      8. Zefr
        Zefr 12 September 2022 19:19
        0
        Ya, nanging padha diantemi dhewe. wedi.
        Lan saiki, langsung ing mburi garis ngarep - dipotong saka pasokan
    2. neworange88
      neworange88 12 September 2022 07:19
      + 17
      Iki ora cukup! Kita bisa muter kaya iki nganti pirang-pirang taun, nanging ora ana gunane nganti kita bisa nggunakake kanthi maksimal ing kampanye iki, lan kita ora ngatur SVO sing ora bisa dingerteni ing ngendi unit reguler Angkatan Bersenjata Ukraina bakal ditentang. dening SOBR. Ukraina wis nyiapake klompok 50 sing kuwat kanggo ngrebut maneh Crimea. Dheweke yakin dheweke bakal sukses. Ora ana dalan maneh kanggo kita.
      1. SARMAT123
        SARMAT123 12 September 2022 07:38
        -2
        Ya, kabeh katon aneh. Ambune kaya tawar ...
    3. Komentar wis dibusak.
    4. neworange88
      neworange88 12 September 2022 07:36
      +2
      Kutipan saka: Victor_B
      Revolusi, ngalahaken, bab perlu kanggoohuh padha ngomong kabeh wektu wong Bolshevik ALL bloggers setyaаpunika
      Pungkasan, dheweke kenek infrastruktur!


      Rincian
      .Panyebab bledosan lan bencana ing fasilitas energi Ukraina: dilapurake yen barak Angkatan Bersenjata Ukraina, dumunung langsung ing pembangkit listrik, njeblug.
      Iku misale jek sing militan nglanggar peraturan safety - padha ngrokok ing panggonan salah cedhak amunisi
      wilayah Dnepropetrovsk, Volnogorsk, 11.09.22

      https://t.me/RVvoenkor/25725
    5. ultra2
      ultra2 12 September 2022 07:45
      +8
      Ingkang utama yaiku iki dudu tumindak sepisan.
      1. Olezhek
        Olezhek 12 September 2022 09:40
        -1
        Ingkang utama yaiku iki dudu tumindak sepisan.


        Kaya jotosan menyang gardu traksi Ukrozaliznitsa
    6. Carlos Hall
      Carlos Hall 12 September 2022 08:15
      +8
      Apa sing kedadeyan wingi ora bisa dadi tumindak sing diisolasi. Kita kudu terus nyerang fasilitas listrik, industri lan komunikasi, kaya wingi, yen terus kanthi intensitas lan arah sing padha, perang bakal rampung sadurunge Desember kanggo Rusia.
      Pay manungsa waé kanggo carane ukrotrolls metu lan carane Kuleba bengok-bengok menyang langit. Iki minangka tandha sing jelas.
      1. Olezhek
        Olezhek 12 September 2022 09:40
        -2
        Apa sing kedadeyan wingi ora bisa dadi tumindak sing diisolasi.


        Gampang
    7. gajah
      gajah 12 September 2022 21:19
      0
      Kutipan saka: Victor_B
      Pungkasan, dheweke kenek infrastruktur!

      Aku kaya kanggo ngomong ing tembung saka klasik - "Comrades, sampeyan ana ing dalan tengen!" Ora bakal ana listrik, iku tegese haplyk kanggo Internet lan ditresnani liyane.
      1. Repellent
        Repellent 12 September 2022 21:31
        0
        Quote: Gajah
        haplyk menyang Internet lan pesona liyane ...

        ... wiwit karo kalen. Apa sampeyan nyoba manggon ing kutha sajrone seminggu utawa rong minggu tanpa banyu lan saluran pembuangan? Banget ngganggu, dipercaya kula. ya ngguyu
  2. antivirus
    antivirus 12 September 2022 07:18
    +1
    Footcloths diobong banget.
    Padha ora ngandika bab 300 krakens.
    Donetsk lagi shelled.
    Sampeyan ora bisa nggunakake dijupuk ing imbangan kita.
    Ana perang ekonomi. Sing utama yaiku dhuwit. Nangkep aset lan gulung menyang kauntungan sampeyan.
    Nganti saiki, mung ngrusak sisih kasebut (bagean yaiku uhria). Lan sethitik kanggo gas lan lenga - EU lan liyane saka Kulon.
  3. NDR-791
    NDR-791 12 September 2022 07:22
    0
    Nanging aku kasengsem:
    Kedatangan kuat kacarita ing Zaporozhye, ngendi salah sawijining obyek kasebut kena, sing digunakake kanggo kepentingan Angkatan Bersenjata Ukraina.

    Ing kene ana ngerti persis ing ngendi dheweke mabur amarga dheweke wis mabur. Lan kita ora pantes ngerti apa jenis obyek iki? Utawa iku ora pati penting banget sing dadi isin kanggo ngomong? Lan yen pinunjul lan ngomong supaya ora isin.
    1. Virtual_II
      Virtual_II 12 September 2022 07:30
      -4
      Deleng apa sing diantemi. Yen NUR saka pitch-up (dina iki penerbangan garis ngarep mabur kabeh wengi), banjur padha ora ngerti. Yen pancen presisi dhuwur, mula katon "ora penting banget yen diucapake."
  4. Meksiko.29
    Meksiko.29 12 September 2022 07:25
    0
    Nyebrang ponton apik, nanging perlu kanggo numpes kreteg sepur, bebarengan karo sepur karo peralatan pindhah saka kulon lan tengah Ukraina.
  5. Fon Elia
    Fon Elia 12 September 2022 07:27
    -14
    Sawetara jinis sirkus. Mungkin Vova zhahnet ing pinggiran ora biaya gedhe? Lan kabeh wong bakal tenang.
    1. Simbah amatir
      Simbah amatir 12 September 2022 07:45
      +3
      Sawise nggunakake senjata nuklir, ijol-ijolan jotosan bakal diwiwiti. Iki sing dikarepake elit pamrentah AS. Dheweke pancen bangkrut, lan konflik nuklir bakal ngilangi kabeh kesalahane.
  6. Bronik
    Bronik 12 September 2022 07:31
    -7
    Aku ora ngerti siji bab, apa wong isih pracaya pesen kuwi. Luwih saka 200 dina wis liwati, lan kaya sing diucapake "barang isih ana." Tentara mundur, nglirwakake senjata (lan ora cilik), lan "ahli kursi" isih bungah amarga "kamenangan kertas". Dadi utawa ora?
    1. Kutipan Lavrov
      Kutipan Lavrov 12 September 2022 07:58
      -6
      Kolega, sing sabar!
      Apa sing paling ala kanggo wong ing prakara iki?
      - ngakoni dhewe ing kesalahane lan ing cita-cita palsu. Ana cara sing dawa banget kanggo tahap "penerimaan". Mulane, wenehi wektu kanggo kanca-kanca. Liwat "tawaran", liwat "penolakan", nanging umume pungkasane bakal padha karo pendapat sing saiki. Yen kita mbandhingake sorak-sorai 5-6 wulan kepungkur lan saiki, bedane gedhe banget.
      Saiki wong ora diwulang kanggo mikir kritis, kanggo netepke kahanan, lan akeh kudu teka iki, kalebu liwat acara tragis kaya ing dina anyar. Nanging ing sisih liya, sing entuk kesimpulan sing bener ora bakal mateni dalan iki maneh. Lan wis dadi bagean penting saka pemilih "nuklir" dumadakan weruh cahya. Lan iki mung wiwitan.
      1. Korsar4
        Korsar4 12 September 2022 08:03
        +1
        Menarik, kepiye sampeyan mbandhingake?
        Utawa wong bisa mikir kritis, utawa dipimpin dening slogan. Luwih elek yen dheweke mbaleni maneh. Liyane iku slogan bisa diganti ing setengah taun.
        1. Kutipan Lavrov
          Kutipan Lavrov 12 September 2022 08:46
          -5
          sugeng enjing rekan hi
          Gampang banget kanggo mbandhingake.
          Sampeyan ngerti, siji wong tau ngomong "konco ngutip pikirane wong liya, minangka aturan, wong ndhelikake anané dhewe."
          Lan nganti pirang-pirang taun ing VO, aku wis ndeleng kanthi sampurna sapa sing terus-terusan ngirim slogan, gambar sing padha, sing ora tau bisa ngungkapake pikirane kanthi rinci, nanging ing sisih liya, dheweke nggawe label kanthi sampurna kanggo saben wong sing ora setuju. dheweke. Aku ora arep ngomong yen iki wong bodho. Ora babar pisan. Mung saiki dheweke ora diwulang mikir, mikir, nggawe kesimpulan saka analisis saka pirang-pirang sumber, malah sing ora seneng karo awake dhewe.
          Mulane, iku ora dadi angel kanggo sok dong mirsani kolega sing padha dina sadurunge wingi nuntut tanggung jawab kanggo kesalahane, lan dina iki sawise saperangan jotosan padha siyap kanggo lali kabeh. Nanging maneh, iki ora nggawe wong-wong iki bodho. Ora babar pisan. Mung padha diwulang mangkono - nyerep slogan, tesis, gambar tanpa dipikirake maneh kanthi kritis.
          Amarga kabeh butuh wektu lan sabar. Liwat wektu sing penting kanggo awake dhewe, cepet utawa mengko, wong bakal ngerti bedane antarane tembung lan tumindak, sampeyan mung kudu nulungi dheweke.
          1. Korsar4
            Korsar4 12 September 2022 08:58
            0
            Good morning

            Ngomong-ngomong, aku seneng ngutip.
            Kahanan sing khas banget yen kutipan sing apik saka karya seni bisa dicet nganggo warna sing cerah. Lan iki luwih aphoristic tinimbang retelling gratis.

            Lan materi apa wae mung urip nalika sampeyan ngliwati dhewe. Lan ana kesempatan kanggo munggah ing ndhuwur.
  7. Eug
    Eug 12 September 2022 07:34
    -1
    kepriye? Sukses maneh? Apa ninggalake sisih lor wilayah Kharkiv minangka rencana strategis? Dadi saiki, kaya aku ngerti, sisih lor saka serangan "pasukan sekutu" ing klompok ZSU ing sadawane baris.
    Slavyansk - Kramatorsk - Druzhkovka - Konstantinovka...
  8. Alex 2019
    Alex 2019 12 September 2022 07:40
    +3
    Kulon bakal terus nyuplai senjata marang Angkatan Bersenjata Ukraina sanajan ngrugekake awake dhewe, lan mulane ora bisa nyeret serangan ing infrastruktur "mandiri" kritis, yaiku ing jembatan lan persimpangan sepur gedhe. Kanggo tujuan NMD, ana kabutuhan mendesak kanggo ngrusak rantai transportasi lan logistik Angkatan Bersenjata Ukraina. Kabeh iki kudu ditindakake wingi, bakal nylametake akeh nyawa para pejuang kita, lan dudu kesejahteraan negara Nazi sing mungsuh kita.
  9. karton
    karton 12 September 2022 07:40
    +7
    Luwih apik yen pembangkit listrik dibubrahake
    1. Olezhek
      Olezhek 12 September 2022 09:42
      -2
      Luwih apik yen pembangkit listrik dibubrahake


      Lan takon dhewe pitakonan prasaja:
      kok saiki?
      sapa sing ngganggu sadurunge?
      Sapa sing nyegah karusakane jembatan?
      1. karton
        karton 12 September 2022 09:49
        0
        Napa takon, aku maca carane Amerika perang ing Vietnam, kita ngebom ing kene, kita ora ngebom ing kene, yen warga sipil nglebokake militer ing kerangka, ora ana sing bisa ditindakake.
  10. Komentar wis dibusak.
    1. Komentar wis dibusak.
  11. Boikot
    Boikot 12 September 2022 08:04
    +2
    Aku kaya kanggo pungkasanipun miwiti. Kanggo infrastruktur penting, kanggo pimpinan ndhuwur, supaya kabeh jinis barebucks ora mlaku-mlaku ing Kyiv, kaya ing Berlin, nanging wedi kanggo nuduhake irung ana. Buntut kudu langsung dipotong, lan ora dadi potongan, kabeh wong ngerti iki. Kajaba sawetara pandhuan kita, misale jek.
  12. Foundling
    Foundling 12 September 2022 08:06
    -1
    Iskanders lan Kaliber mabur, lan nyerang kelompok 30-50 ewu pejuang, sauntara, mbentuk lan maju. Aneh, apa ora?
    1. Dauria
      Dauria 12 September 2022 08:17
      +3
      Aneh, apa ora?

      Ora ana sing aneh. Wektu kanggo nyopot kaca tingal lan ngetung. 16 kaliber - 8 ton. Bom beban sepasang Su-25. Malah benteng perusahaan ora bisa digali.
      Roket dibutuhake, nanging minangka alat sekunder (utawa malah sepuluh). Dheweke duwe tujuan sing spesifik.
  13. Dikson
    Dikson 12 September 2022 08:13
    -3
    Lan ing feed warta, aku uga maca babagan limang bledosan kuat ing Kherson .. Lan tanpa pertahanan udara bisa digunakake .. tegese DRGs makarya ... ((
  14. Tagan
    Tagan 12 September 2022 08:15
    +1
    Kutipan: SARMAT123
    Aku uga ora ngerti kenapa wong-wong ing kene seneng. Saiki padha nyoba kanggo nyenengake wong akeh

    Sing. minggu kepungkur mung tengen, lan saiki lan sakteruse bakal katon sejatine sifate minangka reassurance? Kaya, ora bom maneh? Oh nggih.
    1. Alexander Antonov_2
      Alexander Antonov_2 12 September 2022 08:32
      -2
      Dadi ayo ndeleng apa bakal ana "wektu sabanjure"
      1. ageng
        ageng 12 September 2022 09:07
        0
        Kutipan saka dauria
        Ora ana sing aneh. Wektu kanggo nyopot kaca tingal lan ngetung. 16 kaliber - 8 ton. Bom beban sepasang Su-25. Malah benteng perusahaan ora bisa digali.
        Roket dibutuhake, nanging minangka alat sekunder (utawa malah sepuluh). Dheweke duwe tujuan sing spesifik.

        Ing pembangkit listrik termal, sampeyan kerep bisa ndeleng carane, contone, trafo sing padha ngadeg ing udhara sing mbukak, sanajan pecahan cilik bisa nembus lan lenga bakal bocor saka kasus kasebut, trafo kudu dipateni, lan yen nduwurke tumpukan isih rusak, kang banget kamungkinan, banjur ngganti. Miturut cara, trafo gedhe banget digunakake sing digawe kanggo pesenan lan diangkut dening kendaraan khusus.
      2. Olezhek
        Olezhek 12 September 2022 09:38
        -2
        Dadi ayo ndeleng apa bakal ana "wektu sabanjure"


        Banget ora mungkin.
        Lan iki minangka pilihan pungkasan.
  15. Kuziming
    Kuziming 12 September 2022 09:03
    +2
    Kutipan saka dauria
    Iki bab cilik, 4 sasi saka bombing kuwi ora ngatasi apa-apa.

    Inggih, kanggo comparison.

    "ing wengi tanggal 13-14 Februari, 796 Lancaster mesin papat abot ngeculake 1478 ton bahan peledak dhuwur lan 1182 ton.
    bom pembakar. Telung jam sabanjure, serangan liyane ditindakake. 529 Lancaster diwutahake menyang kutha sing dipadhangi geni nganti 1800 liyane
    ton bom. Ing wayah sore tanggal 14 Februari, 311 Benteng Terbang Amerika muncul ing reruntuhan kutha sing kobong, ngeculake 771 ton bom "
    Lan sawise kabeh, padha ora ragu-ragu kanggo ngebom wilayah omah lan nulis ing leaflet "Kita bakal ngobong nganti Jerman mandheg perang" Anglo-Saxon kewan ing kabeh kamulyan. Banjur ana Tokyo, Hiroshima, Korea lan Vietnam, Yugoslavia lan Timur Tengah - kabeh cithak biru.
    Ngitung jumlah ton saben wengi. Lan mbandhingaké karo saperangan ton saka papat "Kaliber". Pelet gajah.

    Iku demonstrative karusakan saka obyek tentrem ing dalan saka pasukan Soviet. Iki dudu intimidasi Jerman. Iki minangka bebaya saka USSR.
    1. solar
      solar 12 September 2022 09:50
      0
      Iki minangka karusakan saka hub transportasi gedhe, sing mbantu pasukan kita maju, nyepetake transportasi Jerman kanggo wektu sing suwe lan kanthi mangkono nylametake nyawa para prajurit kita.
      1. Chronos
        Chronos 12 September 2022 10:44
        0
        Kutipan saka solar
        Iki minangka karusakan saka hub transportasi gedhe, sing mbantu pasukan kita maju, nyepetake transportasi Jerman kanggo wektu sing suwe lan kanthi mangkono nylametake nyawa para prajurit kita.

        Inggih, ing bom, Inggris ora mung nulis "Kanggo London" lan "Kanggo Coventry" kanggo alesan.
        1. solar
          solar 12 September 2022 11:08
          0
          Iku logis saka pihak. Nanging keputusan kanggo nyerang ing hub transportasi jelas ora digawe dening sing nulis.
  16. Chronos
    Chronos 12 September 2022 09:14
    +1
    Aku ora ngerti apa sing dikarepake "baling-baling kabeh"? Wilayah Kharkiv wis ditinggal, peralatan wis ditinggal. Ya pancen kalah, nanging dudu pungkasane kabeh. Iku wingi, nanging kita kudu perang dina iki lan sesuk. Utawa saiki nyelehake kabeh lan mlayu menyang Moskow? Ya, siji pukulan kanggo CHP ora cukup. Sistematis dibutuhake kanggo mateni infrastruktur kasebut. Nanging muga-muga iki minangka wiwitan.
    1. Olezhek
      Olezhek 12 September 2022 09:37
      -4
      Wilayah Kharkiv wis ditinggal, peralatan wis ditinggal. Ya wis kalah,


      Ing kana, kaya-kaya, penahanan wiwit wong-wong sing kerja sama karo Rusia.
      Lan ya - ora ana apa-apa
      Rusia ora ninggalake dhewe!
      1. Chronos
        Chronos 12 September 2022 09:51
        +1
        Kutipan: Olezhek
        Wilayah Kharkiv wis ditinggal, peralatan wis ditinggal. Ya wis kalah,


        Ing kana, kaya-kaya, penahanan wiwit wong-wong sing kerja sama karo Rusia.
        Lan ya - ora ana apa-apa
        Rusia ora ninggalake dhewe!

        Apa saiki, saben wong nembak awake dhewe? Ora ketompo carane sinis bisa muni. Wagner kudu nyerang Artemovsk, apa kita kudu pindhah saka Soledar? Yen prasarana wis nem sasi ora kena diterusake, wiwit Kismis dipasrahake?
        1. Olezhek
          Olezhek 12 September 2022 09:56
          -2
          Dilaporake manawa kepala administrasi desa Ivanovka, wilayah Kharkiv, sing ditunjuk dening Federasi Rusia, dicekel.


        2. Olezhek
          Olezhek 12 September 2022 10:08
          -1
          Apa saiki, saben wong nembak awake dhewe? Ora ketompo carane sinis bisa muni.




          Wong begja pisanan ing wilayah Kharkiv nampa passports Russian

          Ing lagu kabangsaan Federasi Rusia ing tataran saka House of Budaya kutha Volchansk, wilayah Kharkiv, residents lokal saka distrik Volchansk wilayah Kharkiv nampa passports Rusia. Padha ditanggepi kanggo 15 residents saka kutha, sing padha pisanan kanggo aplikasi kanggo kewarganegaraan Rusia.

          https://www.kp.ru/daily/27441/4644060/
          1. Chronos
            Chronos 12 September 2022 10:42
            0
            Kabeh foto iki wis katon. Apa sabanjure? Ya iki ala. Nanging iki dudu pungkasan. Lan yen sampeyan mung merengek - bakal ana pungkasan.
            1. Olezhek
              Olezhek 12 September 2022 11:10
              -3
              Kabeh foto iki wis katon. Apa sabanjure? Ya iki ala. Nanging iki dudu pungkasan


              Apa angel banget kanggo nyambut gawe?
              1. Chronos
                Chronos 12 September 2022 11:53
                0
                Kutipan: Olezhek
                Kabeh foto iki wis katon. Apa sabanjure? Ya iki ala. Nanging iki dudu pungkasan


                Apa angel banget kanggo nyambut gawe?

                Great karo karya. Sepisan maneh, kirim 200 foto iki - sing dicekel bakal langsung kepenak, aku yakin.
                1. Olezhek
                  Olezhek 12 September 2022 12:45
                  -2
                  Sepisan maneh, kirim 200 foto iki - sing dicekel bakal langsung kepenak, aku yakin.


                  Apa mripatmu lara??
                  1. Chronos
                    Chronos 12 September 2022 13:10
                    0
                    Ora ana apa-apa. Tambah foto liyane karo kapolsek Balakleya sing ditahan. Apa sampeyan bakal nemokake utawa menehi saran?
                    1. Olezhek
                      Olezhek 12 September 2022 13:26
                      -1
                      Tambah foto liyane karo kapolsek Balakleya sing ditahan


                      Ya, foto sing apik ...
                      Nanging, ana luwih akeh ...
                      Apa sampeyan bakal nemokake dhewe?
                      1. Chronos
                        Chronos 12 September 2022 13:33
                        0
                        Aku ora bakal nggoleki. Aku ora mangu, lan
                      2. Olezhek
                        Olezhek 12 September 2022 13:50
                        -2
                        Aku ora bakal nggoleki. Aku ora mangu, lan


                        Lan, sayangku - wektune kanggo takon -
                        sapa lan kok nyerahake wilayah kasebut.
                        Aku ngerti yen "majikan" ora takon pitakonan kaya ngono,
                        nanging kabeh wong Rusia liyane duwe hak kanggo ngerti sebabe kedadeyan kasebut.
                        Apa rahasia ing kene?
                      3. Chronos
                        Chronos 12 September 2022 13:54
                        0
                        Kutipan: Olezhek
                        Aku ora bakal nggoleki. Aku ora mangu, lan


                        Lan, sayangku - wektune kanggo takon -
                        sapa lan kok nyerahake wilayah kasebut.
                        Aku ngerti yen "majikan" ora takon pitakonan kaya ngono,
                        nanging kabeh wong Rusia liyane duwe hak kanggo ngerti sebabe kedadeyan kasebut.
                        Apa rahasia ing kene?

                        Dadi takon. Ayo kula ngerti carane padha nanggapi, Aku uga kasengsem. Aja lali takon Komandan Tamantsev carane dheweke katon ing mripate para perwira. Apa sampeyan arep takon ing kene?
  17. Olezhek
    Olezhek 12 September 2022 09:34
    +1
    Aku ora bakal cepet-cepet bungah.
    Ing latar mburi "ninggalake wilayah Kharkiv" ana negatif gedhe,
    yen ana sing kudu ditindakake.
    paling soko.

    Kaping pisanan, ana tema sing bakal nggodho wong-wong Ukrainia sing bodho menyang jebakan, kepiye carane kita bakal nutup ...
    (Ing kene sampeyan kudu miwiti mbaleni mantra - "APU bakal dimasak ing boiler. APU bakal dimasak ing boiler"
    lan ngguya-ngguyu)

    Nalika informasi babagan pembersihan ing wilayah sing dikuwasani dening Angkatan Bersenjata Ukraina (lan ana ing sangisore kamera, dheweke menehi
    paspor Rusia lan gendéra Rusia digantung)
    banjur teka kaget, nyata
    nyoba kanggo ngandhani yen sawise kekalahan iki kita bakal dadi "malah kuwat" ora bisa ...

    И nalika iku ana jotosan winates kanggo fasilitas energi saka Ukraina.

    Piye wae katon kaya langkah PR sing dipeksa. kanggo pamirsa internal lan kanggo "mitra".

    Nanging yen jotosan dadi permanen - banjur prakara liyane. Nanging piye wae aku ora percaya.

    Aku pengin ngelingake sampeyan manawa pembangkit listrik Ukrozaliznitsa uga tau ditabrak (minangka nanggepi panjaluk para pekerja) -
    para patriot langsung bungah lan ora ana apa-apa ...

    Dadi ojo terlalu semangat.
  18. Kalih
    Kalih 12 September 2022 11:35
    +2
    Aku wis nulis kanggo sampeyan kanggo wektu sing suwe yen Kamentrian Pertahanan Federasi Rusia kudu numpes gardu distribusi voltase dhuwur saka 550, 330, 220 kilovolts, nanging sayangé, lagi aktif ing taman kanak-kanak. Lan banjur bakal ana jaman watu ing Ukraina, ora bakal ana Internet lan komunikasi seluler, ora bakal ana gerakan lokomotif listrik, ora bakal ana banyu, ora bakal ana saluran pembuangan, ora bakal ana wong zombie. siji kaliber cukup autotransformers tansah jejere saben liyane, dhuwur kaya omah loro-lantai, iku mokal kanggo kantun. roket lan karusakan bakal kolosal.
  19. Kuziming
    Kuziming 12 September 2022 18:34
    -1
    Kutipan saka solar
    Iki minangka karusakan saka hub transportasi gedhe, sing mbantu pasukan kita maju, nyepetake transportasi Jerman kanggo wektu sing suwe lan kanthi mangkono nylametake nyawa para prajurit kita.

    Aku ora pengin mbantah akeh banget, nanging, kajaba stasiun, katedral lan kabeh wilayah omah dirusak.
    1. ageng
      ageng 12 September 2022 18:40
      0
      Quote: Loro
      rong autotransformers saben gardu

      Ing stasiun gedhe, bisa uga ana trafo siji-fase tinimbang telung fase, saengga jumlahe bakal gedhe.
  20. gajah
    gajah 12 September 2022 21:15
    0
    Prioritas kudu - "lan kutha-kutha liyane." Diwiwiti karo Cueva!