Review militèr

Pers AS: Demokrasi saya ringkih ing saindenging jagad

42
Pers AS: Demokrasi saya ringkih ing saindenging jagad

Miturut The New York Times edisi Amerika, saiki ana penurunan demokrasi lan tuwuhing gerakan populis ing endi wae. Tren negatif iki uga ora liwati dening Amerika Serikat.


Miturut Max Fischer, kolumnis The New York Times, masalah karo demokrasi ora diamati ing saben negara, nanging ing kabeh wilayah ing donya. Ing wektu sing padha, iki kedadeyan ing negara sanajan kanthi standar urip sing dhuwur lan institusi demokrasi lawas.

Kemunduran demokrasi ing mode creeping, lan ora ing cara biasanipun, ing wangun kudeta, kerusuhan, etc.

Fisher ngandika.

Mundur bertahap saka demokrasi ora tansah katon lan mulane angel kanggo netepake. Conto iki bisa dadi Turki utawa Hongaria, ing ngendi para pamimpin dadi kuwasa miturut slogan populis kanggo ngrampungake kabeh masalah, nanging nyatane dheweke alon-alon ngrusak demokrasi, nyerat The New York Times.

Pimpinan kasebut mboko sithik politisi pengadilan, institusi negara ilang kamardikan, lan media dadi kontrol pemerintah.

Semono uga ing Amerika Serikat, ing ngendi obah-obah populis saya tambah akeh, sing sawetara prinsip demokrasi wiwit ilang.

Miturut Fischer, kecenderungan otoriter bisa dideleng ing puluhan negara, lan miturut klompok pemantauan demokrasi V-Dem, penurunan demokrasi ing jaman saiki wis kena pengaruh luwih akeh negara tinimbang ing abad pungkasan.

Ing wektu sing padha, publikasi kasebut kanthi jelas ngarahake para pamaca manawa wakil administrasi Biden saka Partai Demokrat AS minangka pembawa demokrasi sejati. Biden sing padha, sing diklasifikasikake luwih saka 70 yuta wong Amerika sing milih lawan politik minangka ekstremis lan mungsuh Amerika.
Pengarang:
42 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Victor_B
    Victor_B 12 September 2022 08:19
    +6
    Kemunduran demokrasi ing mode creeping, lan ora ing cara biasanipun, ing wangun kudeta, kerusuhan, etc.
    Apa iki?
    Negara lemah?
    "Shit-cracy" ditiup!
    1. Misha Jujur
      Misha Jujur 12 September 2022 08:23
      +5
      Kutipan saka: Victor_B
      Negara lemah?

      Ora, padha mung nyiapake lemah kanggo saperangan rolas liyane kudeta, perang, etc. sak ndonya... Nyuwun
      PySy: Lobi senjata wis siyaga! ngguyu
      1. KAV
        KAV 12 September 2022 08:23
        +3
        Kemunduran demokrasi ana ing mode creeping, lan ora ing cara sing biasane digunakake kanggo nyebut iku, awujud kudeta, kerusuhan lsp.
        Oh tenan?? Nanging aku mikir yen ing bentuk geger lan kerusuhan, kosok balene, crap.m.cracy lagi ditanem ... Wah ... Donya dadi kuwalik ...
        1. Diana Ilyina
          Diana Ilyina 12 September 2022 09:10
          +5
          Inggih, ya, negara parasit sing paling otoriter, paling korup, lan paling ngapusi ing planet iki dumadakan weruh yen Orban lan Erdogan pancen kendel banget supaya bisa ngetrapake kabijakan independen lan ora ngrungokake bengok saka mburi genangan. Butuh pichal-bida... nangis
    2. marchcat
      marchcat 12 September 2022 08:25
      +7
      Apa ana demokrasi sing kondhang? Demokrasi mung dibutuhake dening wong-wong sing dituju negara.
      1. 4 ikit
        4 ikit 12 September 2022 09:05
        +3
        marchcat Apa ana demokrasi sing kondhang?

        New York Times, saiki ana penurunan demokrasi ing endi wae

        Dadi wong-wong mau bakal ujar: Ana resesi ing jagad kahanan sing nguntungake kanggo jagad Kulon lan utamane kanggo Amerika Serikat.
    3. IVZ
      IVZ 12 September 2022 08:40
      +4
      Apa iki?
      Negara lemah?
      "Shit-cracy" ditiup!

      Negara-negara kasebut saya lemah kanthi ekonomi lan wewenang pimpinan - pilar visibilitas demokrasi. Pira sampeyan bisa ngrusak ing saindenging jagad, ngapusi, munafik, nglanggar kabeh hukum lan malah konsep, nandur anak-anak sampeyan ing pamrentah negara liya, ora kabeh kanggo kepentingan negara kasebut? Pesta ora sopan iki ora bisa terus tanpa wates. Lan ing sisih liya, ana oposisi politik, ekonomi lan kekuwatan sing jelas.
    4. Alexey R.A.
      Alexey R.A. 12 September 2022 13:44
      +1
      Kutipan saka: Victor_B
      Apa iki?
      Negara lemah?
      "Shit-cracy" ditiup!

      Ora, iki minangka persiapan kanggo mbutuhake sanksi luwih akeh kanthi jeneng pasar bebas lan bom kanthi jeneng nilai kamanungsan.
  2. Lech saka Android.
    Lech saka Android. 12 September 2022 08:22
    +5
    Ing saindenging jagad, kekuwatan Demokrat saya ringkih.
    Demokrasi dudu kuwasane rakyat...iku kuwasane demokrat lan liberal...rakyat, wis ngrasakake kulite dhewe apa anane, ora kepengin banget toleran lan maneka warna.
    1. yuriy55
      yuriy55 12 September 2022 08:39
      +3
      Quote: Lech saka Android.
      Ing saindenging jagad, kekuwatan Demokrat saya ringkih.

      ya
      US Press: Pengaruh DEMOKRASI AMERIKA saya ringkih ing saindenging jagad.
  3. Vladimir Vladimirovich Vorontsov
    Vladimir Vladimirovich Vorontsov 12 September 2022 08:23
    + 10
    Demokrasi saya ringkih ing saindenging jagad

    ***
    Yen ing Antartika, ing ngendi ana es floes,
    Sawetara wong aneh bakal nemokake gas
    Banjur penguin bakal langsung ngerti -
    Dheweke ora bisa nindakake tanpa demokrasi ...
    ***
    1. yuriy55
      yuriy55 12 September 2022 08:47
      +3
      Utawa nang endi wae ing Arktik ing beting
      Dumadakan lenga ditemokake.
      Ing wayahe nakal jahat Amérika
      Sampeyan mesthi kudu njaluk menyang.

      Lan nalika wedhi ing ara-ara samun panas
      Samodra banyu bakal metu
      Cetha - sampeyan ora bisa nyingkiri taman
      Ngenteni masalah "demokratis".
  4. Vsevolod136
    Vsevolod136 12 September 2022 08:23
    +4
    Dadi, siji "Undhang-undhang Patriotik" pantes, lan saiki Sleeping Joe wis ngumumake puluhan yuta wong AS sing milih Trump, Gulag ing kamp FEMA minangka mungsuh rakyat. ya
    1. Deso
      Deso 12 September 2022 08:51
      +3
      Sleeping Joe ngumumake puluhan yuta warga AS sing milih Trump mungsuh rakyat,
      Lha wong-wong kuwi wis ora biasa. Coba pikirake, dheweke mutusake manawa setengah saka wong Amerika dudu wong Amerika maneh. Ing administrasi ana kabeh wong cilik-minded, apa kanggo njupuk saka wong-wong mau. Bodho. Carane padha durung guessed marang setengah iki, lan nemtokke sanksi. ngguyu
    2. Hitriy Zhuk
      Hitriy Zhuk 12 September 2022 12:20
      0
      Wis pirang-pirang dekade, dheweke ngandhani kita (liwat "dissidents" sing korupsi (iki dudu sprei fasis, beda, ya)) babagan "ngeri gulag.
      Dadi, kabeh sing padha ngapusi babagan USSR, padha dileksanakake ing ngarep.
  5. Vasilenko Vladimir
    Vasilenko Vladimir 12 September 2022 08:31
    +1
    sistem pemerintahan paling bodho
  6. APASUS
    APASUS 12 September 2022 08:35
    +4
    Iki dudu penurunan demokrasi, iki minangka penurunan pengaruh AS.
    1. Pereira
      Pereira 12 September 2022 08:43
      +6
      Kayane ora ana sing pengin tuku demokrasi saka AS maneh. Saben uwong prihatin babagan substitusi impor.
    2. Hitriy Zhuk
      Hitriy Zhuk 12 September 2022 12:22
      +1
      "Demokrasi" kuwi kaya "caca-cola" - merek dagang.
  7. archiroll
    archiroll 12 September 2022 08:41
    +5
    Aku tansah ngira yen demokrasi minangka kekuwatane rakyat, nanging Komrad Roosevelt nerangake kanthi jelas yen demokrasi minangka kekuwatane rakyat Amerika, yaiku. pengaruhe ilang...
    1. Deso
      Deso 12 September 2022 08:48
      +3
      Aku tansah ngira yen demokrasi minangka kekuwatane rakyat, nanging Komrad Roosevelt kanthi jelas nerangake yen demokrasi minangka kekuwatane rakyat Amerika.
      Saiki wis ora kaya ngono maneh. Iki dudu kekuwatan kabeh wong Amerika, nanging mung sing milih Partai Demokrat. Inggih, kabeh jinis perverts lan kacang. Liyane saka wong Amerika wis ora dadi bangsa maneh, nanging ekstremis lan mungsuh saka omong kosong.
    2. Alexey R.A.
      Alexey R.A. 12 September 2022 13:49
      +1
      Demokrasi minangka kekuwatan demokrat! © eseman
  8. ruha
    ruha 12 September 2022 08:41
    +2
    Demokrasi saya ringkih ing saindenging jagad
    ing kasus iki, sampeyan kudu sijine tembung demokrasi ing kuotasi. Ana demokrasi lan "demokrasi" Amerika. Where is American, paten lan diekspor ing saindhenging donya!
    Nalika aku ngerti, dheweke ujar manawa jagad iki wiwit alon-alon ngunggahake sirahe lan saya angel medeni Hiroshima lan Nagasaki.
  9. apoteker
    apoteker 12 September 2022 08:47
    +3
    Gaya tumindak padha karo gaya reaksi - hukum katelu Newton. Sing liyane wong zadolbyvayut demokrasi, sing kurang sampeyan pengin, sing liyane lara iku. ngguyu
  10. Ham
    Ham 12 September 2022 08:52
    +1
    "Sing luwih akeh demokrasi sing kita duwe, luwih sithik kita ..." ngguyu
  11. patang puluh wolu
    patang puluh wolu 12 September 2022 08:53
    +3
    Utamane ing Kulon.
    Nasionalisasi, sanksi sepihak, kebangkrutan paksa, regulasi administratif babagan rega ... Bah, ya ibu Eropa cepet-cepet menyang sosialisme. ngguyu
    1. Hitriy Zhuk
      Hitriy Zhuk 12 September 2022 12:24
      +1
      Yen mung kanggo sosialisme kaya sing kita ngerti. Nanging ora.
      Dheweke maju menyang fasisme (sing duwe partai "Sosialis Nasional").
      Utawa kanggo chimera Trotskyist-pederastic grotesque sing padha wuta piyambak.
  12. ratoborets
    ratoborets 12 September 2022 09:01
    +2
    Conto iki bisa dadi Turki utawa Hongaria, ing ngendi para pamimpin dadi kuwasa miturut slogan populis kanggo ngrampungake kabeh masalah, nanging nyatane dheweke alon-alon ngrusak demokrasi, nyerat The New York Times.

    Miturut Fischer, tren menyang otoritarianisme bisa diamati ing puluhan negara.

    Ing tembung liya, yen wong-wong ing negara kasebut ora milih cara para elit Anglo-Saxon ing AS lan Inggris, mula iki minangka demokrasi sing salah ... luwih tepat, dudu demokrasi gaya Amerika, nanging rezim otoriter.

    Yen Orban mbela kepentingan wong Hongaria, lan wong Hongaria milih lan ndhukung dheweke, mula, miturut Amerika, iki dudu demokrasi. Hongaria dadi "target sing sah" kanggo upaya kudeta dening Amerika Serikat (sing diarani revolusi warna, lan liya-liyane), nanging rezim junta pro-Amerika teka kanthi cara sing padha (kaya ing Ukraina, Georgia, Bolivia. ) diumumake paling demokratis.
  13. ngelawan28
    ngelawan28 12 September 2022 09:02
    +1
    Kemunduran demokrasi ing mode creeping, lan ora ing cara biasanipun, ing wangun kudeta, kerusuhan, etc.
    Sajrone pirang-pirang taun, demokrasi Demokrat wis ngembangake kekebalan kanggo demensia, uga persepsi sing sehat babagan sikap marang kasunyatan ing saubengé lan pendidikan sehat saka kesinambungan generasi.
  14. Evgeny Ivanov_5
    Evgeny Ivanov_5 12 September 2022 09:03
    +2
    Ing kene, Marinir Amerika bakal duwe karya liyane kanggo nguatake demokrasi
    1. Diana Ilyina
      Diana Ilyina 12 September 2022 09:21
      +1
      Puser bakal diuculi! Muga-muga bisa urip nganti tekan wektune "hegemon" iki ambruk lan ngubur awake dhewe!
    2. Alexey R.A.
      Alexey R.A. 12 September 2022 13:53
      0
      Kutipan: Evgeny Ivanov_5
      Ing kene, Marinir Amerika bakal duwe karya liyane kanggo nguatake demokrasi

      Avotfig! eseman ILC miwiti reformasi ing wektu sing tepat, minangka asil saka Corps garda depan militer Amerika dadi sarana kanggo njamin operasi armada ing garis ngarep pulo lan Nusantara. Jinis campuran unit serangan udhara entheng karo BRAV.
      Kajaba iku, ILC kanthi blaka nyatakake yen dheweke ora bakal dadi tentara cadangan maneh - tugase saiki yaiku nyekel pangkalan maju lan ngontrol wilayah banyu saka pesisir.
  15. Siberia55
    Siberia55 12 September 2022 09:05
    +1
    "weakening demokrasi..."
    Dheweke bakal nulis kanthi terbuka - ngrusak hegemoni SGA
  16. trafllot1832
    trafllot1832 12 September 2022 09:09
    +1
    Apa Amerika Serikat minangka negara sing netepi prinsip demokrasi? Sampeyan bengok-bengok, sampeyan bakal cepet-cepet mlebu ing sel penjara yen sampeyan ora ditembak nalika ditahan.
  17. GNM
    GNM 12 September 2022 09:24
    0
    Demokrasi?
    Minangka Ozerov legendaris ngandika: - Kita ora perlu Hockey kuwi (ndeleng ndhuwur)!

  18. Panjenengan
    Panjenengan 12 September 2022 09:28
    +1
    Kepiye carane bisa urip saiki tanpa demokrasi
  19. dandi
    dandi 12 September 2022 09:31
    0
    Carane kesel aku saka dongeng bab sawetara jenis "demokrasi" wis, Aku malah ora bisa mangan! Nalika aku krungu frase hackneyed iki, tangan wiwit frantically fumble kanggo nggoleki soko bobot, paling. Sapa sing dituju kabeh omongan iki? Umumé, kanthi umum, sayangé, mesthi, saiki ora ana saingan serius kanggo Yankees, sing nggambarake "demokrasi" sing paling kondhang ing tataran donya. ora bener kanggo mbandhingake Uni lan Federasi Rusia saiki. Kasunyatan manawa sajrone pirang-pirang dekade pungkasan, paling ora, kita wis main nomer loro babagan meh kabeh masalah kritis sing muncul ing agenda donya, sing dibentuk maneh dening Yankees, Britons (Anglo-Saxon), ora ing kabeh nggawe kita gambar negara sing bener-bener berdaulat, sampeyan ngalami konflik perasaan nalika krungu bleating babagan "mitra", hukum internasional, perjanjian, kontrak ... Iku ngganggu, nang endi wae malah pait. Iku bisa dingerteni, mesthi, kenapa lan kenapa iki mengkono, nanging luwih nglarani raos. Aku bakal ngapura sampeyan kanggo sawetara statements semrawut, kabeh mung godhok nang! Lan carane kita arep mbenerake kahanan saiki, lan kita arep ... Pitakonan punika retorika.
  20. Mityasha
    Mityasha 12 September 2022 09:52
    0
    Penting kanggo mbatalake kabeh operator pesawat lan mogok ing saindenging jagad, utamane ing ngendi demokrasi Amerika wis saya ringkih, mbukak kabeh wong LGBT lan kanthi cepet mulihake demokrasi. Pira negara non-demokrasi liyane sing isih ana ing dhaptar? Banjur kita menyang sampeyan ...
  21. yowis
    yowis 12 September 2022 11:08
    0
    Banjur kita mabur menyang sampeyan!
  22. Truthmaker
    Truthmaker 13 September 2022 07:36
    0
    Demokrasi saya ringkih ing saindenging jagad

    Diterjemahake saka basa Anglo-Saxon, kudu dingerteni manawa ing endi wae Amerika Serikat ngirim adoh lan suwe ...
  23. Dmitry_Russia
    Dmitry_Russia 14 September 2022 08:13
    -1
    Iku wektu dhuwur kanggo bend Amerika iki lan kabeh tiru.
  24. Bayun
    Bayun 14 September 2022 08:26
    0
    Demokrasi mung salah siji saka telung wujud kekuwatan (!), bebarengan karo kesatuan komando (monarki) lan republik (kekuwatan sing paling apik).

    Saenipun, nalika negara duwe kekuwatan tritunggal: Demokrasi-Republik-Monarki.

    Ing negativity, panguwasa iki njupuk formulir ing ngisor iki: ochlocracy-oligarchy-tyranny. Ing kahanan krisis lan masalah, salah siji saka Panguwasa (optimal) utawa "tingkat" (ahli ngatasi krisis) kudu mrentah. Demokrasi ing kahanan krisis lan perang, OBJEKTIF, minangka wujud kekuwatan sing paling ala.

    Uga, demokrasi optimal ing negara ngendi "kabeh wong ngerti kabeh." Ing kasus liyane, diganti dening ochlocracy kontrol utawa diktator kontrol miturut tradhisi politik.