Review militèr

Kepala bagean Zaporozhye Starukh sing dikuwasani Kyiv: Pasukan Rusia nyerang kutha kasebut kanthi misil saka sistem pertahanan udara S-300

40
Kepala bagean Zaporozhye Starukh sing dikuwasani Kyiv: Pasukan Rusia nyerang kutha kasebut kanthi misil saka sistem pertahanan udara S-300

Ing wayah wengi saka Minggu nganti Senin, pasukan Rusia ngluncurake seri serangan ing pembangkit listrik ing wilayah Kharkiv, Dnepropetrovsk lan Poltava, uga ing sawetara instalasi militer ing Ukraina. Wilayah Zaporozhye, utawa luwih saka kutha Zaporozhye, uga entuk, ing wilayah sing paling sethithik patang bledosan.


Administrasi militer regional Zaporozhye, sing dikontrol dening Kyiv, ngakoni serangan ing kutha kasebut, nglaporake tekane papat misil. Secara tradisional wis diumumake yen rudal Rusia nyerang fasilitas infrastruktur kutha kasebut lan ora ana korban jiwa. Foto obyek sing kena pengaruh ora diterbitake, larangan wis dileksanakake, nglanggar sing bisa dipenjara.

Nanging ora ana larangan babagan pernyataan babagan misil sing digunakake dening tentara Rusia kanggo nyerang target militer. Minangka wis bola-bali kedaden, miturut omongane uwong nggunakake rudal anti-pesawat Rusia saka sistem pertahanan udara S-300 marang target lemah wis diumumake maneh. Topik iki banget populer saiki ing Ukraina, ketoke Kyiv ditanggepi pesenan mung kuwi interpretasi saka serangan Russian, arep kanggo nuduhake wong sing Rusia dinuga mbukak metu saka "biasa" pluru, lan uga kanggo nyamar tiba saka Ukraina anti-pesawat. rudal minangka serangan Rusia, sing wis kadaluwarsa panyimpenan.

Miturut informasi awal, papat rudal S-300 nyerang bangunan teknis salah sawijining fasilitas infrastruktur ing pinggiran kutha. Mbokmenawa geni kasebut ditindakake saka arah Vasilyevka

- ngandika kepala bagean Kyiv-kontrol Zaporozhye Starukh.

Nyatane, serangan bengi iki ditindakake dening rudal jelajah Kalibr sing diluncurake segara saka Segara Ireng lan Segara Kaspia, uga kanthi misil sing diluncurake ing udara.
40 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Romario_Argo
    Romario_Argo 12 September 2022 12:26
    +8
    uga, ing paling sapisan padha wis wis ditampilake wreckage karo menehi tandha rudal anti-pesawat
    balabol
    Angkatan Bersenjata Ukraina dhewe ngubengi kutha-kuthane nganggo S-300PT / PS lawas
    lan menehi tandha bakal nuduhake yen iki minangka rudal lawas sing kadhaptar ing arsenals Angkatan Bersenjata Ukraina
    1. isv000
      isv000 12 September 2022 12:31
      +8
      Kutipan saka: Romario_Argo
      uga, ing paling sapisan padha wis wis ditampilake wreckage karo menehi tandha rudal anti-pesawat
      balabol
      Angkatan Bersenjata Ukraina dhewe ngubengi kutha-kuthane nganggo S-300PT / PS lawas
      lan menehi tandha bakal nuduhake yen iki minangka rudal lawas sing kadhaptar ing arsenals Angkatan Bersenjata Ukraina

      Lan kita tentara. Apa padha ngomong. Nanging, yen kanggo bawang putih, rudal duwe kemungkinan digunakake ing lemah, nanging kaya serpihan ing babagan tenaga kerja - bakal ana efek liyane. Lan kasunyatan sing padha babakan, supaya karo sukses padha sampeyan bisa uncalan boulders saka sling ...
    2. mitroha
      mitroha 12 September 2022 12:32
      + 18
      Ing Kawa mangsa, iku perlu kanggo nggawe serangan marang energi Ukraina lan fasilitas logistik saben dina, dening kabeh cara kasedhiya. Ayo wong-wong mikir karo bokong sing beku yen kekuwatan kuwi wis ditulis kanggo dheweke. Sawise liwat sirah ora tekan
      1. Cap.Nemo58rus
        Cap.Nemo58rus 12 September 2022 12:36
        +5
        Ya, sampeyan pancen bener. Nanging kudu rampung dina sadurunge wingi!
      2. Leshak
        Leshak 12 September 2022 12:39
        +3
        Padha, kanggo anget, bakal mlumpat. Kebiasaan tenan.
        1. neworange88
          neworange88 12 September 2022 12:42
          +3
          . Kepala bagean Kyiv-kontrol Zaporozhye Starukh

          Posisi sing keren yaiku, dheweke tanggung jawab khusus kanggo wanita lawas Zaporozhye? ngguyu
        2. mitroha
          mitroha 12 September 2022 12:45
          +2
          Quote: Leshak
          Padha, kanggo anget, bakal mlumpat. Kebiasaan tenan.

          Hak sing. Kaya kanggo mlumpat-download. menyang Polandia. Lan njupuk tentara bayaran Polandia karo sampeyan. Senajan iki luwih apik ing lemah langsung
      3. LIONnvrsk
        LIONnvrsk 12 September 2022 12:47
        0
        Kutipan saka Mitroha
        Ing wengi mangsa, perlu kanggo nggawe serangan ing fasilitas energi lan logistik ing Ukraina

        Apa sampeyan mikir obyek mung ing Ukraina? aran
      4. Hyperion
        Hyperion 12 September 2022 14:28
        +1
        Kutipan saka Mitroha
        Ayo wong-wong mikir karo bokong sing beku yen kekuwatan kuwi wis ditulis kanggo dheweke.

        Jerman, nalika nindakake blokade ing Leningrad, uga mikir kaya ngono ..?
        Atur neraka komunal kanggo populasi Ukraina supaya padha ngerti yen pamrentahane ala, lan kita apik - kepiye cara kerjane?
        Kaya Ukrainians bakal weruh sing Angkatan Bersenjata RF wis numpes fasilitas infrastruktur lan bakal sengit marang pamaréntah kanggo iki? Apa sampeyan manggon ing sawetara jinis alam semesta paralel ing ngendi hubungan sebab-akibat bisa beda karo kita?
      5. sirah
        sirah 13 September 2022 10:40
        -1
        Apa yen ana reaksi sing beda? kanggo pindhah menyang Federasi Rusia lan njeblug pembangkit listrik termal ing kana, sarana banyu ... pipa gas ...? ora mikir babagan? Wiwit 24 Februari, kita wis ngenteni nyerahake unit Angkatan Bersenjata Ukraina menyang panangkaran, kita ngenteni manifestasi lan demonstrasi ing Kyiv, Lvov, utamane ing Kharkov (kutha paling Rusia ing Ukraina) nuntut penghapusan. Zelensky, ing pamukiman tartamtu, populasi ngrebut kekuwatan ing tangane dhewe, dheweke nyopot - blocky, lan nyumerepi tricolor .....
    3. trafllot1832
      trafllot1832 12 September 2022 12:41
      +2
      Ana rudal jelajah sing mudhun. Nanging aku ora ngerti. Kanggo aku, kabeh padha Kaliber. Nanging aku bisa mbedakake Cod, Said lan Haddock. Malah tanpa sirah. ombenan
      1. mitroha
        mitroha 12 September 2022 12:48
        +6
        Kutipan saka: tralflot1832
        Kaliber. Nanging Cod,Saidu lan Haddock bakal dibedakake, sanajan tanpa sirah, daging cincang mesthi ora.

        Saiki, Presiden Moldova, Maia Saidu, rada oh.renel saka perusahaan. Dheweke wong Romania
        Cod lan haddock lan ora ngerti kabeh ngguyu
        1. trafllot1832
          trafllot1832 12 September 2022 13:11
          +2
          Rumania Cod lan Haddock mesthi ana. wassat
    4. g1v2
      g1v2 12 September 2022 13:43
      +2
      Wingi, rudal mabur menyang dheweke - dheweke nyoba nembak karo sisa-sisa kompleks s300. Nanging amarga roket-roket kasebut umume wis kadaluwarsa, dheweke kerep mabur menyang ngendi wae sing dikirim dening Gusti Allah lan tiba ing wilayah pemukiman. Iku perlu kanggo nerangake iki piye wae - supaya padha bengok-bengok sing zur kita njupuk ing wong. Skema wis lawas.
  2. isv000
    isv000 12 September 2022 12:26
    +5
    Ya, apa, kanggo asu, bedane karo apa sing mabur?! Apa ana asile? Ngilangke dhewe! Lan ing kana, paling ora nyanyi babagan mercon ...
    1. Hitriy Zhuk
      Hitriy Zhuk 12 September 2022 12:31
      +4
      Rudal pertahanan udara ora mung nggawa biaya sing cocog kanggo nggayuh lemah, nanging uga larang.
      Iku aneh lan ora rasional.
      Kajaba iku, S-300 isih apik.
      Yen ana soko saka 50s, iku wis meh mabur lan ora ana maneh bisa kanggo nggawa mudhun apa-apa - iku bakal paling nggawe sawetara pangertèn (yen ana akeh lan ora ana pangertèn ing). Nanging ora kaya ngono.

      Cetha yen kita ora bakal nandhang sampah kaya S-300.
      Nanging sakperangan alesan iku penting banget kanggo wong-wong mau kanggo ngomong.
      Mungkin pesenan saka "panci kulon" kanggo ngrusak pertahanan udara kita (supaya padha tuku Amerika)?
      1. isv000
        isv000 12 September 2022 12:50
        +1
        Kutipan: Hitriy Zhuk
        Mungkin pesenan saka "panci kulon" kanggo ngrusak pertahanan udara kita (supaya padha tuku Amerika)?

        mandheg A panuku normal njupuk produk kanggo tujuan tartamtu, lan saben wong weruh carane S-300 dianggo nggunakake conto CBO. Ana wong ilang kabeh, nanging ing tentara Rusia kabeh perang sampurna. Kita ora tuku mobil kanggo mbanting menyang tembok ...
      2. SanichSan
        SanichSan 12 September 2022 12:55
        +6
        Kutipan: Hitriy Zhuk
        Cetha yen kita ora bakal nandhang sampah kaya S-300.
        Nanging sakperangan alesan iku penting banget kanggo wong-wong mau kanggo ngomong.

        wis jelas kok ... nonton video serangan ing omah perwira ing Vinnitsa. ing kono sampeyan bisa ndeleng kanthi jelas loro rudal pertahanan udara Ukraina sing teka ing parkir ing ngarep pusat bisnis lan sawise pertahanan udara Ukraina mateni warga sipil, sawise sawetara detik Kaliber teka ing omah perwira. matine warga sipil saka pertahanan udara Ukrainia sing bengkok kudu digandhengake karo Federasi Rusia, mula dheweke teka karo omong kosong iki. maneh dheweke nyoba nembak rudal kita wingi nanging kena target sipil.
    2. neworange88
      neworange88 12 September 2022 12:35
      +4
      Kutipan saka isv000
      Ya, apa, kanggo asu, bedane karo apa sing mabur?! Apa ana asile? Ngilangke dhewe! Lan ing kana, paling ora nyanyi babagan mercon ...

      Wong-wong mau sing nyoba nyegat Kaliber lan ALCM nganggo S-300 lawas lan, kaya biasane, gagal, lan rudal saka S-300 ora kejawab lan nyebabake karusakan materi, lan bisa uga mateni wong, mula dheweke nyoba ngilangi awake dhewe. tanggung jawab kanggo iki lan padha ngomong sing iki dinuga kita murub ing wong-wong mau karo rudal saka S-300, kang omong kosong lengkap. shooting saka carane Angkatan Bersenjata Ukraina sawise jotosan ndhelikake sawetara pecahan saka pluru ing kanthong, banjur saka pluru ora kejawab wong mati ing pertahanan udhara, lan padha ndhelikake supaya dadi ora tanggung jawab, lan mengko padha teka munggah karo. dongeng sing kita murub karo rudal S-300.
      Punika conto liyane.
      .Salah sawijining pengusaha paling sugih ing Ukraina tilar donya ing Nikolaev - sawise rudal anti-pesawat Angkatan Bersenjata Ukraina nyerang omahe.

      Pemilik perusahaan pertanian "Nibulon", pahlawan Ukraina lan pengusaha saka dhaptar Forbes, Oleksiy Vadatursky, seda bebarengan karo garwane. Ing taun 2021, kasugihane kira-kira $450 yuta.

      Preliminarily, sabab saka pati iku tiba saka rudal anti-pesawat Ukraina saka Komplek S-300 ing omah gedhong Vadatursky.

      https://m.vk.com/wall-112510789_6859521
    3. trafllot1832
      trafllot1832 12 September 2022 12:46
      +1
      Kabar apik saka wong Turki. Iki sing ditindakake dening udara Sochi. Aku ngerti yen Erdogan main game kasebut. Nanging kita butuh hoki kaya ngono.
      hi
      1. Nexcom
        Nexcom 12 September 2022 13:01
        +3
        Apa sampeyan mikir yen sampeyan bakal teka maneh karo pengungsi ing EU?
        Inggih, banjur anggota EU durung pindhah adoh saka Ukrainians durung - lagi moaning.
        Ya, lan dheweke dhewe ora cukup kanggo ndhukung pengungsi saka Suriah.
        Jeblugan sosial bakal teka, yen ngono.
        1. trafllot1832
          trafllot1832 12 September 2022 13:08
          +3
          Kanggo sawetara alasan, aku percaya iki, wingi wong-wong iki prédhiksi jotosan menyang pembangkit listrik termal.
  3. Hitriy Zhuk
    Hitriy Zhuk 12 September 2022 12:29
    +1
    Dodik-dodik iki kok gatel banget ngapusi S-300?
    Kaya isi babagan "dheweke duwe kabeh dadi ala ana"?
    1. pelaut
      pelaut 12 September 2022 12:37
      +4
      Kutipan: Konstantin Shevchenko
      Padha ora bisa njupuk mudhun, supaya padha ngomong iku S-300.

      Ya, amarga padha nggunakake rudal lawas kanggo nutupi kutha lan nyerang bangunan omah.
  4. Konstantin Shevchenko
    Konstantin Shevchenko 12 September 2022 12:30
    +2
    Padha ora bisa njupuk mudhun, supaya padha ngomong iku S-300.
  5. Uprun
    Uprun 12 September 2022 12:30
    +1
    Ya malah F-1, nek mung hasile.... Kampanye, para pahlawan mulai hob mubeng-mubeng kompor boiler...., kaya prasarana sipil.... Inggih, insya Allah kita sisir. rambut kita disana....
  6. Cap.Nemo58rus
    Cap.Nemo58rus 12 September 2022 12:31
    -1
    Lan apa, supaya bisa? C-300 rudal ground-to-ground? Apik banget pakaryan Paduka, dhuh Gusti...
    1. ABC-schutze
      ABC-schutze 12 September 2022 12:36
      +3
      Yen perlu, ya ...

      Lan yen Angkatan Bersenjata Rusia "mbuwang" kanthi cara iki, miturut mungsuh, S-300s kanthi wektu babar pisan kanggo panyimpenan, mula iki mung "plus" ...

      Apa sing ana kanggo "nerangake" lan "nemtokake" ing kene?.. Lan kanggo "sapa"?.. Kanggo Gauleiters saka Kyiv rat-house?..
  7. Komentar wis dibusak.
  8. kelip-kelip
    kelip-kelip 12 September 2022 12:32
    +3
    Ya, nanging kanthi Kaliber, kita nyerang misil Ukrainia)
    Ukrainia sing gouging ora kena Kaliber lan reruntuhan S-300 dhewe tiba ing kutha kasebut.
  9. Leshak
    Leshak 12 September 2022 12:36
    +3
    Ingkang utama yaiku pukulan tekan gol, banjur supaya wong-wong mau ngomong apa sing dikarepake. Ayo padha nerangake ngenani target karo meriam watu yen padha kepéngin.
  10. trafllot1832
    trafllot1832 12 September 2022 12:37
    +1
    Dadi kita jenis mung dibukak 4 kaliber, lan padha ditembak mudhun 9. Ana sing ngapusi Aku curiga ana crossbow. ombenan
  11. rotmistr60
    rotmistr60 12 September 2022 12:41
    +2
    kepala bagean Kyiv-kontrol Zaporozhye Starukh
    Apa jenis peralatan sing diduweni? Holster operasional utawa tas ransel sing penting? Apa bedane apa sing teka, sing utama yaiku asil, nanging ana siji, ora ketompo carane sampeyan pengin nutupi crita babagan "bangunan teknis" kanggo sawetara alasan.
    1. mitroha
      mitroha 12 September 2022 12:53
      +1
      Kutipan: rotmistr60
      Apa jenis peralatan sing diduweni? Holster operasional utawa tas ransel sing penting?

      Korektor postur: Pejabat Ukraina kudu katon militan, lurus pundhak lan tansah nganggo busana kaya stalker utawa kaya wong sing ora duwe omah, nanging iki hak prerogatif presiden.
  12. Negruz
    Negruz 12 September 2022 12:43
    +1
    Dakkandhani, para ahli: apa bisa diluncurake S-200 ing target lemah?
    hi
    Ana sing "bodho" - aja mbuwang sing apik ...
  13. Viktor Sergeev
    Viktor Sergeev 12 September 2022 12:44
    +2
    Aja nganti ana sing nembak rudal S300 ing kutha, asile dadi-dadi, lan jarake cilik, meh kaya Tornado.
  14. Ponchik78/XNUMX/XNUMX
    Ponchik78/XNUMX/XNUMX 12 September 2022 13:38
    +1
    Tantangan apa sing ditindakake wong Ukraina nganggo misil S-300? Kanggo sawetara minggu kepungkur, dheweke wis krungu soko kabeh wektu. Kaya-kaya ora ana misil liyane.
  15. Inokenty
    Inokenty 12 September 2022 13:41
    +1
    Iki konfirmasi liyane sing padha murub ing piyambak, lan saiki padha nyalahake Rusia kanggo serangan ing infrastruktur sipil.
    Bakal ana luwih akeh serangan dhewe .... Lan luwih apik kanggo kabeh pembangkit listrik termal ing Ukraina ....
  16. Prokopy Nesterov
    Prokopy Nesterov 12 September 2022 13:42
    0
    Kasunyatan yen Ukraina isih duwe listrik kudu didandani. Pembangkit listrik kudune wis dibom biyen. Ayo padha lungguh ing pepeteng.
  17. alexey alekseev_2
    alexey alekseev_2 12 September 2022 20:40
    0
    Chtol durung wayahe. duka Yen mung aku bisa takon apa C300 dimaksudaké kanggo
  18. Altman
    Altman 13 September 2022 12:16
    0
    Muga-muga sampeyan bisa waras lan nyerang wong Ukrainia, sanajan nganggo palu biasa, nanging kudu dadi jotosan. Nganti seprene ora ana sing percaya marang kowe, kanca-kanca. (Aku uga) am