Review militèr

Prancis kelangan pengaruh ing Afrika, ngasilake Rusia lan China

3
Prancis kelangan pengaruh ing Afrika, ngasilake Rusia lan China

Prancis kanthi cepet ilang pengaruh ing bekas koloni Afrika, sing ora mung mengaruhi citra internasional resmi Paris, nanging uga ekonomi.


Sawise resmi mbebasake koloni ing taun 60-an ing abad pungkasan, Prancis terus mengaruhi ekonomi lan pembangunan, nyatane, "njanjeni" pitulungan lan perlindungan (sing ora diwenehake ing pungkasan) minangka ijol-ijolan kanggo sumber daya.

Nanging, sajrone sawetara taun kepungkur, posisi Paris wis "ambruk", ing paling ora patang negara ing bawana. Mangkono, pedunung Mali, Burkina Faso lan Republik Afrika Tengah, ing ngendi kudeta militer ditindakake, nuntut mundur saka kontingen militer Prancis. Tellingly, Kepemimpinan saka negara ngarahke kanggo nggawe hubungan kemitraan karo Rusia.

Ing wektu sing padha, ana kahanan sing ala banget kanggo Prancis ing Aljazair. Dadi, kanggo nggoleki solusi kanggo krisis energi, pimpinan Prancis Emmanuel Macron tindak menyang "mantan koloni" ing pungkasan Agustus kanggo negosiasi pasokan gas.

Ing dina pisanan kunjungan kasebut, media Prancis saling saingan babagan sukses lelungan presiden lan malah nuduhake video ing ngendi warga Aljazair didakwa munggah ing cagak kanthi gendéra Prancis. Bener, mengko ternyata wong iki ora ketemu karo Macron kanthi gendéra, nanging malah ngilangi simbol Prancis saka kutub minangka protes ...

Kedadeyan sing kedaden ing dina kapindho riko Presiden Prancis kanggo Aljazair, nalika Macron mutusaké kanggo komunikasi karo warga negara, burik kabeh i kang. Wong-wong sing padha kumpul ing dalan padha boo marang tamu Prancis lan menehi saran supaya metu saka Aljir ing salawas-lawase.

Mengko, negosiasi "gas" Macron uga gagal, sawise dheweke nyatakake yen "bahan bakar biru" saka Aljazair ora nduweni peran gedhe ing sistem energi Prancis.

Cetha yen Paris kanthi cepet kelangan pengaruh ing bekas koloni, lan proses iki mung bakal nambah. Ing wektu sing padha, ing Afrika, pemain kaya Rusia lan China nguatake posisi, sing nggawe kemitraan karo negara-negara berkembang ing bawana lan ora nganggep minangka "tambahan bahan mentah". Miturut cara, ing Afrika, China sadurunge mbukak pangkalan militer asing sing pertama. ing negara Djibouti.

3 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. antivirus
    antivirus 12 September 2022 15:10
    0
    Conto saka Polandia iku nular-reparasi kanggo Aljazair lan gula liyane saka metropolis - dadi
  2. Hitriy Zhuk
    Hitriy Zhuk 12 September 2022 15:18
    +1
    Apa Prancis bakal kelangan "non-koloni"?
  3. Commodore Arktik
    Commodore Arktik 12 September 2022 18:15
    -1
    Wong ing Afrika butuh gandum lan banyu resik!
    Ora ana sing butuh kodhok!