Review militèr

Carane ngalahake 76 tank ing sawijining dina? Juara Jerman ing ngarep Oder

96
Carane ngalahake 76 tank ing sawijining dina? Juara Jerman ing ngarep Oder

Aktivitas pertempuran lan akun pribadi saka Jerman tank aces saka Perang Donya II tansah nimbulaké akèh kontrovèrsi. Antarane aces tank Jerman ana loro Bejo lan experienced veteran sing tindak liwat kabeh perang, lan relatif enom pendatang anyar sing tak ngarep ing mburi banget perang, nanging ngatur kanggo ngluwihi akeh kolega liyane experienced ing nomer tank mungsuh numpes ing wektu relatif singkat.


Salah siji saka ace tank enom lan awal iki yaiku komandan peleton tank saka batalyon tank abot SS 503 (s.SS-Pz.Abt.503), SS Hauptscharführer Karl Körner, lair tanggal 19 April 1920. Ing akun pertempuran, ana, miturut macem-macem sumber, 101 utawa 102 nawakke Soviet numpes. Menapa malih, kabeh kamenangane wis ngrambah secara harfiah ing sasi pungkasan perang. Nglayani ing pasukan SS wiwit taun 1940, ace tank mangsa Karl Körner utamané njabat ing macem-macem unit cadangan lan latihan saka divisi Viking lan Nordland, nganti 1943.

Salajengipun, Kerner ngalami latihan maneh minangka tanker lan mlebu ing batalion tank abot SS 103 sing anyar (s.SS-Pz.Abt.103). Batalyon iki kawangun ing November 1943 lan, nyatane, minangka unit latihan sing nglatih tanker SS kanggo layanan ing tank Tiger abot. Ing batalyon iki, Koerner kasil njabat nganti September 1944, nalika batalyon kasebut ngganti nomer dadi 503 lan wiwit dilengkapi tank King Tiger.

Lan pungkasanipun, ing Januari 1945, Koerner, bebarengan karo batalione, dikirim menyang ngarep Soviet-Jerman minangka bagéan saka Grup Tentara Vistula. Ing wulan Februari-Maret 1945, Koerner, sing ora duwe pengalaman tempur, uga pengalaman perang tank, ora dilapurake ing laporan garis ngarep Jerman babagan sukses khusus.

Kasuksesan dadakan teka ing Koerner mung ing April 1945, nalika nalika nyerang Soviet ing Berlin, "kamenangan" udan ing dheweke kaya cornucopia, lan ing ulang tahun kaping 25, dheweke ngumumake karusakan saka 76 tank Soviet bebarengan ing sedina.

Tujuan artikel iki minangka upaya kanggo ngerteni apa klaim kasebut cocog karo kasunyatan, utawa mung fantasi lan upaya kanggo mikir.


Artileri mandhiri Soviet ISU-152 lan tank maju menyang garis ngarep

versi Jerman acara


Miturut data Jerman sing mbingungake lan pecahan, utamane saka memoar lan memoar para veteran tank Jerman saka brigade tank SS 503rd, dikenal yen tanggal 18 April 1945, kabeh 11 tank siap tempur saka batalyon iki njupuk posisi ing pertahanan. zona unit saka divisi SS "Nordland" ing garis Prötzel - Bollersdorf. Nalika ngusir serangan dening pasukan Soviet, kru Royal Tigers ing dina iku ngumumake karusakan saka 64 tank Soviet, lan, miturut memoar saka Lothar Tilby, driver saka salah siji Royal Tigers, 11 tank saka nomer iki kalah. metu dening kru siji "Royal Tiger", kang njupuk munggah posisi ing dalan saka Bukov kanggo Hasenholz.

Dina sabanjure, 19 April, siji tank saka SS TTB 503rd, rusak dina sadurunge, ditinggal dening personel, lan kru saka 10 tank sisa batalyon nyatakake yen dheweke mateni udakara 150 kendaraan lapis baja Soviet ing wayah awan.

Ing kene perlu nggawe digression lan nerangake yen kabeh aplikasi kasebut digawe dening komandan tank, ora dipriksa dening sapa wae, ora dikonfirmasi dening dokumen apa wae, nanging disebarake kanthi luas kanggo tujuan propaganda. Ing keadilan, kudu dicathet yen ing pertempuran senjata gabungan sing tegang, cukup angel lan ora mesthi bisa ngetung jumlah tank mungsuh sing kalah, lan luwih-luwih kanggo nemtokake kanthi tepat sapa sing ngalahake tank iki utawa kasebut. , amarga sawetara tank utawa artileri bisa murub ing siji tank bebarengan trunks.

Sajrone perang kasebut, komandan Royal Tiger No. 314, SS Unterscharführer Georg Diers, nyatakake yen 13 tank Soviet dirusak ing sisih wétan Klosterdorf.

Ing posisi antarane Grunov lan Bollersdorf, klompok limang "Macan Royal" ing komando SS Obersturmführer Fritz Müller (Fritz Müller) numpes watara 30 tank Soviet, 23 kang kadhaptar ing akun perang Müller. Bener, ing dina sing padha, ora duwe wektu kanggo seneng sukses lan ing njaba tank, Muller ditabuh dening volley saka Soviet Katyusha lan matèni.

Sawise klompok tank iki kentekan amunisi, dheweke mundur menyang mburi kanggo ngisi amunisi, lan diganti karo klompok telu liyane "Macan Raja" ing sangisore komando komandan platun saka kompi 2 SS Hauptscharführer Karl Körner. Klompok iki ngalahake sawetara tank Soviet liyane.

Ora let suwe, watara jam 17:00 wektu Berlin, ing wilayah kulon Bollersdorf, Kerner weruh klompok tank Soviet sing ngisi bahan bakar lan amunisi, sing diidentifikasi minangka T-34-85 lan IS-2, kanthi jumlah 120-150. kendaraan (yaiku, saka segi nomer - tank Corps rada lusuh), kang kru saka telung "Royal Tigers" saka klompok Kerner, wis dijupuk meriam isih pungkasan, dinuga kalah 64 tank. 39 tank digawa menyang akun pribadi Koerner (kalebu 13 IS-2), lan 25 tank menyang akun SS Hauptscharführer Harrer.

Apa kru saka klompok katelu "Royal Tiger" ing perang iki, kang ora ngalahake tank siji, tetep misteri. Ketoke, dheweke nutupi mburi utawa menehi kabeh cangkang marang kanca loro. Ora jelas endi tank-tank Soviet liyane lan kenapa ora dibaleni. Mbokmenawa, tanker Soviet kaget banget karo kedadeyan kasebut.

Ing wayah sore, telung tank sing padha saka grup Koerner, kanthi dhukungan saka tank liyane, komandan kasebut dadi komandan perusahaan 3rd SS 503 SS Untersturmführer Oskar Schäfer, sing wis bali saka rumah sakit, bebarengan numpes udakara 30. tank Soviet liyane, sing, kaya lemmings, mati dening atusan, nanging ora mbayar manungsa waé kanggo losses, stubbornly dipindhah maju.

Sawise srengenge srengenge ing wayah wengi tanggal 19-20 April, serangan akeh tank IS-2 Soviet diterusake, nanging akeh sing ditabrak ing perang wengi dening "Macan Raja" saka SS TB 503rd, sing pungkasane dipeksa mundur. menyang Strausberg. Ketoke, tanker Jerman sing kesel wis ora bisa nahan serangan massal saka IS-2 Soviet.


Fragmen peta kanthi area operasi "Macan Kerajaan" saka 503rd SS TTB

Akibaté, mung siji dina, ngginakaken ing sektor anyar ing ngarep, tank ace mentas digawe Karl Körner kacarita ing karusakan saka 76 tank Soviet lan mengko, wis nambah skor wis sak perang werna ing Berlin, kanggo karusakan saka luwih saka 100 tank Soviet dianugerahi salib Knight kang akeh coveted. Dheweke nampa penghargaan kasebut tanggal 29 April 1945 ing Kanselir Reich saka tangan SS Brigadeführer Wilhelm Mohnke, bebarengan karo rong perwira tank liyane saka SS TB 503, sing dadi komandan batalion SS Sturmbannführer Fritz Herzig (Fritz Herzig) lan komandan. saka kompi 3 batalyon, SS Untersturmfuhrer Oskar Schafer.

Sawetara penggemar prestasi epik Kerner, minangka bukti saka tembung-tembunge, nyebutake angka-angka mundhut saka 1st Belorussian Front kanggo April 19, gunggunge 105 burned out, 76 wrecked lan 8 tank lan bedhil self-propelled ilang amarga alasan liyane.

Sampeyan bisa mangsuli manawa kabeh tank SS 503rd TTB dioperasikake ing sektor ngarep sing padha, gelut ing jalur sing ora luwih saka 10 kilometer, ing ngendi mung tank lan unit sing digerakake dhewe lan formasi tentara kejut 5th lan Tentara tank pengawal 2 maju, lan ora kabeh. Kajaba iku, BF 1 kalebu sangang tentara liyane lan loro korps kavaleri, kabeh nganggo kendaraan lapis baja. Mulane, kanggo nyathet kerugian kabeh tentara ngarep ing tumindak 10 tank Jerman bakal rada bodho lan presumptuous.


Tanker saka batalyon tank abot SS 503rd nglawan latar mburi "Macan Royal" kanthi dering kamenangan ing tong minyak. Ing tengah kanthi bandage ing sirahe ana liyane batalyon as kondhang, komandan kompi 1, Untersturmführer Karl Brommann.

Disposisi sadurunge perang


Sabanjure, miturut dokumen arsip saka unit waja saka 1st Belorussian Front, kita bakal nimbang carane acara dikembangaké ing April 19, carane unit tank saka ngarep tumindak sing nyerang ing zona pertahanan saka 503rd TTB SS lan kanggo kang. 19 April minangka dina kerugian paling gedhe ing kendaraan lapis baja kanggo kabeh operasi.

Ing wektu iku, ora umum kanggo nambani unit tank Jerman, nanging bab tumindak tanker Jerman, contone, ing laporan saka Pengawal 369th. tsap ngandika ing ngisor iki:

"Mungsuh nggunakake tank kanthi trampil ing pertahanan. Ing omah bata kanthi pager watu, ramps teka, ing endi tank kasebut didhelikake kanthi lengkap, disembunyikan kanthi apik lan ora katon nganti tank lan bedhil sing digerakake dhewe nyedhaki jarak 400-700 meter. Tank musuh, ing umume kasus, beroperasi kanthi pasangan lan duwe posisi cadangan.


Fragmen peta sing nuduhake posisi unit Soviet lan Jerman nalika esuk tanggal 18 April 1945. Ing sektor ngarep ing wilayah Prötzel-Bollersdorf iki, "Macan Kerajaan" saka SS TTB kaping 503 dioperasikake.

Dadi, ing wilayah Prötzel - Predikov - Grunov - Bukov, ing ngendi acara sing diterangake, miturut data Soviet, garis pertahanan kaping 3 saka mungsuh liwati, dumadi saka rong trenches utama sing disambungake dening komunikasi, kanthi mesin. -gun lan mortir platform. Konco trench 2 ana bunker machine-gun, lan ing tandha 89,8 (kidul kulon farm Grunov) tank saka jinis Tiger lan bedhil serbu dipasang ing caponiers. Artileri 3rd lane kurang jenuh. Kelenjar utama pertahanan Jerman yaiku pemukiman, sing cedhak karo lebu alas lan akeh posisi anti-tank lan tank lan bedhil self-propelled digali menyang lemah.

Miturut protokol interogasi prajurit sing ditawan saka divisi SS "Nordland", ing wayah sore tanggal 18 April, resimen SS "Norway" (SS-Pz.Gren.Rgt.23 Norge) njupuk pertahanan kidul Ilov, lan resimen SS "Denmark" (SS-Pz.Gren. Rgt.23 Danmarck) - ing sisih lor. Batalyon tank saka divisi Nordland (SS-Pz.Abt.11 Hermann von Salza) dumunung ing wilayah Klosterdorf.

Ing tanggal 17 April, miturut data Jerman, divisi SS Nordland duwe 2 tank Panther, 23 Stug 40 Ausf.G senapan serbu lan 10 penghancur tank Pz.IV / 70 (V) anyar sing teka ing awal April, nanging ora. dikenal , carane akeh kendaraan lapis baja iki, ngalami lack saka bahan bakar, bisa njupuk bagéyan ing perang ing April 19.

Miturut cara, loro pungkasan Ausf.D Panthers miraculously isih ing divisi (mantan kendaraan saka 1st SS TD, banjur ditransfer menyang Oranienbaum tank batalyon) saka masalah banget pisanan liwat dalan pertempuran rada dawa, kang wiwit ing pungkasan taun 1943, nalika tekan cedhak Leningrad. Apike, miturut laporan intelijen UA 5th:

"Batalion tank kaping 11 saka divisi SS Nordland bersenjata karo tank T-55 60-4, setengah saka jinis T-5 lan T-6. Kajaba iku, divisi kasebut nduweni 10 bedhil self-propelled.

Uga, Divisi Panzergrenadier kaping 18 (18.Pz.Gren.Div.) disebarake ing sektor iki, batalyon tank (Pz.Abt.118) sing tanggal 16 April dumadi saka 27 tank Pz.IV Ausf.J lan 8 tank. destroyers Pz IV / 70 (V), lan batalyon anti-tank (mantan Pz.Jg. Abt. Schlesien) - 19 Jagdpanzer 38 (t) bedhil poto-propelled, luwih dikenal minangka Hetzer.

Ing sektor ngarep iki, unit Soviet saka kejut 5 lan tentara pengawal 8 maju, dikuwatake dening unit tank, masing-masing, saka tentara tank pengawal 2 lan 1. Mungsuh utama tanker Jerman yaiku unit UA 5 lan Pengawal 2. TA, kang baris nyerang liwat wilayah kita needed, lan paling saka tatanan saka 8 Pengawal. Lan Pengawal 1. TA wis maju luwih akeh ing sisih kidul, mung bagean saka pasukan Panzer Corps kaping 11 sing tumindak ing persimpangan tentara ing garis Vulkov-Bukov.


Fragmen peta Tentara Tank Pengawal 1. Tatanan tentara dioperasikake ing sisih kidul garis Vulkov-Bukov, ing arah Müncheberg, lan ora bisa ketemu karo tank saka 503rd TTB SS.

Saka bangunan saka Pengawal 1. TA, miturut teori, kanggo ketemu ing perang karo "Royal Tigers" saka 503rd SS TB ora sadurungé saka sore 19 April, mung bagean saka unit TC 11, kang wis tekan wilayah Grunov ing wektu iki, bisa.

Wiwit esuk 11 Januari, unit saka Korps Tank 18 terus maju saka garis Vulkov-Alt-Rosenthal ing arah umum menyang Bukov, dikuwasani Trebnitz lan Hermersdorf, nanging ing wayah sore dheweke ketemu perlawanan mungsuh sing bandel ing Münchehof-Obersdorf. baris. Kabeh dina tanggal 19 April, bagean saka korps nyoba ngembangake serangan lan ing wayah sore perang ing garis Münhehof-Damsdorf, nanging ora sukses. Sawisé iku, iki mutusaké kanggo ngliwati simpul resistance utama - Bukov, saka sisih lor lan kidul, gadhah klompok utama pasukan korps ing sisih lor.

Nguripake ing sisih lor lan liwat Reichenberg lan Ilov, ing pungkasan dina, klompok tengen (brigade 65th, pengawal 50. TTP, 1461st lan 1493rd SAP, 12th MSBR, 243rd MP, 1071st paws , divisi saka 79th Guards Rep, rong baterei zenap 1388) menyang wilayah farm Grunov, lan klompok kiwa (brigade 20 lan 36, rong baterei zenap 1388) menyang pinggiran kulon Müncheberg. Iki maneuver saka unit TC kaping 11 meksa mungsuh ninggalake Bukov lan mundur ing sisih kulon. Ing tanggal 19 April, unit saka Korps Tank 11 ilang 8 tank T-34 sing kobong lan 5 rusak, lan Brigade Tank 65 mung ilang siji T-34 sing kobong lan siji sing kalah. Ing Pengawal kaping 50. TTP, 1461 lan 1493 Sap ora ana kapitunan ing dina iku.


Skema tumindak unit korps tank 11 saka pengawal 1. TA. Korps minangka siji-sijine formasi tentara, sing bagean bisa ketemu karo tank 19rd SS TTB cedhak Grunov tanggal 503 April.

Bagéan saka korps tank liyane saka Pengawal 1. TA - Pengawal 11. pusat perbelanjaan nalika tanggal 18 lan 19 April tumindak ing sisih kidul, ing wilayah Jansfelde-Müncheberg, lan bagean saka Pengawal kaping 8. MK perang ing sisih wétan Müncheberg, ing wilayah Friedersdorf-Marksdorf, lan padha ora bisa ketemu karo tank saka 503rd SS TTB, malah teori.

Operasi ing jalur sing padha karo Pengawal 1. Tank TA lan unit self-propelled saka Pengawal 8. Lan padha uga tumindak salah siji akeh ing sisih kidul wilayah kita needed, utawa padha ing eselon kapindho, utawa tetep ing cadangan, lan losses karo tumindak kru saka "Royal Tigers" saka 503rd SS TB ora ana. cara disambungake.

April 19, 1945: tumindak unit saka Tentara Tank Pengawal 2


Saka telung bangunan saka Pengawal 2. Mung loro korps bisa ketemu karo "Macan Royal" saka 503rd SS TBM: 1st Mechanized Corps lan 12 Guards Tank Corps, nalika 9th Guards Tank Corps makaryakke sethitik ing sisih lor, lan ing April 19 mundhut mung jumlah. 9 tank T-34 kobong lan 3 rusak.

19 April sambungan saka Pengawal 2. TA terus maju menyang arah kulon, lan ing jam 21:00 ing wilayah sing kita minati, brigade 19 lan brigade 219 saka MK 1 beroperasi, ing jam 19:30 padha ngrebut Prötzel, lan unit saka 12. Pengawal. shopping mall, saka 21:00 nyoba, bebarengan karo infantri saka sk 26, kanggo advance saka wilayah Grunov ing arah Klosterdorf.

Ing wilayah Prötzel lan ing alas cedhak, miturut data Soviet, unit Divisi Infanteri 309 mbela diri, dikuwatake dening akeh artileri, kanthi nganti 10 tank lan bedhil self-propelled. Miturut data Jerman, tanggal 15 April, divisi infanteri Berlin kaping 309 duwe 9 StuG 40 Ausf.G bedhil serbu lan 11 Hetzers.


Tank M4A2 saka korps mekanik 1

Bagéan saka 1st MK, nglakokaké perang wengi, ing esuk April 19 nyuwil resistance mungsuh lan, sawise dikuwasani Batslov lan Ilov, terus nyerang. Brigade kaping 219 makaryakke ing arah Predikov, brigade 19 - ing arah Prötzel, lan brigade kaping 35 lan 37, sing tumuju menyang lor, menyang wilayah Reichenov-Sternebek. Ing arah sing padha, malah luwih lor, unit saka Pengawal 9. mk.

Brigade 219, kanthi kerjasama karo brigade 19, ing pungkasan April 18, perang liwat pemukiman Vulkov lan Hermersdorf, ilang 7 tank M4A2 kalah ing dina.

Ing tanggal 19 April, MBR kaping 19, ngatasi perlawanan kelompok cilik penembak submachine lan mungsuh Faustniks, nguwasani Reichenov, peternakan Herzhorn lan jam 15:00 tekan garis 1 kilometer barat laut Prötzel.

Ing wilayah Herzhorn, tanker saka resimen tank 9 saka brigade dumadakan mlumpat menyang kolom artileri mungsuh lan numpes 7 bedhil sajrone perang cepet. Usaha sing ditindakake kanggo nyerang Prötzel lan Predikov nalika pindhah ora nggawa sukses. Ing wayah awan, brigade ilang 1 tank M4A2 kobong lan 2 liyane kalah.

Ing 15:30 April 19, Brigade 219 tekan ing wilayah Predikov, ngendi, miturut data intelijen, nganti rong perusahaan infanteri karo sawetara bedhil anti-tank lan 2 bedhil poto-propelled padha mbela. Miturut maneuver roundabout, mungsuh dibuwang metu saka Predikov, lan ing 16:00 brigade 219 nyedhaki Prötzel, sing brigade 19 ora bisa dikuwasani, lan menyang wilayah alas ing sisih kulon.

Pretzel nekad mbela nganti batalyon infanteri, didhukung dening rong batre artileri lapangan lan siji baterei anti-pesawat. Ing wayah sore, mungsuh dibuwang sebagian saka garis sing dikuwasani, lan brigade 219 ngliwati Prötzel, ilang 3 tank M4A2 sing kalah ing sawijining dina. Miturut 19:30, minangka asil saka tumindak bebarengan saka 19. MBR lan 219. Brigade saka 1st Mk lan 49th Pengawal. brigade saka pengawal 12. wiwit pemukiman Prötzel wis dibusak saka mungsuh.

Ing wilayah Prötzel, sawise perang karo unit MBR 19 lan Brigade 219, loro Panther pungkasan saka divisi SS Nordland ilang, bisa uga rusak nalika perang utawa ditinggal amarga kekurangan bahan bakar. Tanker saka brigade 219 ngumumake karusakan saka rong "Macan" (3 "Panthers" katon ing laporan liyane) lan telung bedhil self-propelled ing wilayah Prötzel lan Predikov.

Rong resimen artileri mandiri saka 1st MK: 75th lan 1822nd saps, dioperasikake bebarengan karo batalyon 35th lan 37th ing sisih lor area operasi tank 503rd SS ttb lan ora bisa nyabrang karo dheweke, lan 347 pengawal Ing 19 April, tsap ana ing cadangan korps lan tindak ing eselon kapindho liwat Reichenberg lan Ilov, tekan farm Herzhorn ing 18:00. Resimen ora perang ing dina iku, lan sak operasi kabeh ilang mung 2 ISU-122 diobong metu lan 2 wrecked. Secara total, miturut laporan operasional markas 1st MK, 7 tank M4A2 lan 2 bedhil self-propelled SU-76 ilang saben dina dening bagean saka korps.


Skema kanthi tumindak brigade mekanik kaping 19 saka korps mekanik 1 tanggal 18 lan 19 April 1945

Bagéyan saka Pengawal 12. pusat blanja mestine maju liwat Ilov saka garis wétan Reichenberg lan manggoni Grunov. Miturut markas korps, jam 17:00 tanggal 19 April, unit Pengawal kaping 34. MSBR lan Pengawal kaping 48. Brigade iki dikuwasani dening Grunov, mbela batalyon infantri mungsuh karo dhukungan saka tank lan nomer akeh bedhil anti-tank.

Miturut wartos saking Pengawal kaping 48. brigade, brigade iki dipeksa kanggo badai Grunov ing dhewe, tanpa infantri lan tentara meriem support. Akibaté, pemukiman iki dikuwasani, nanging brigade ngalami kerugian gedhe. Lan Pengawal kaping 66. Brigade, sing mesthine nyerang Grunov saka kidul-wétan, ora melu perang lan ora menehi pitulungan ing serangan kasebut.

Kemajuan luwih saka Pengawal 48. Brigade iki dilereni soko tugas amarga geni anti-tank mungsuh kuwat, kang dipecat saka wilayah alas dumunung ing sisih kulon Grunov, cedhak kang ditutupi karo lebu alas. Mulane, Pengawal kaping 48. Brigade sementara tindak ing pertahanan ing pinggiran kulon Grunov. Kerugian saka brigade tanggal 19 April ana 17 tank T-34 diobong lan 2 kalah, nalika karusakan saka tank Tiger lan telung bedhil anti-tank 75 mm diumumake.


Tank T-34-85 salah sawijining brigade saka Korps Tank Pengawal kaping 12 ing musim semi taun 1945

Pengawal 49. brigade karo SU-100 bedhil poto-propelled saka 393rd Pengawal ditempelake ing. SAP, ngembangaken nyerang ing arah kulon, ing 20:00 ing wayah sore 18 April, sawise perang rong jam, dikuwasani Reichenberg lan, terus kanggo pindhah, nyuwil menyang Ilov ing pamindhahan, ngendi padha perang karo nawakke mungsuh lan tentara meriem ing saindhenging wengi. Mung ing 8:30 ing April 19, unit Brigade dikuwasani Ilov lan, terus nyerang, tekan pinggiran wétan Predikov, ngendi mungsuh stubbornly mbela saben omah, ngirim geni abot saka tank lan tentara meriem.

Sawise perang abot pitung jam, ora duwe support infantri lan nandhang sangsara losses, Brigade Nanging ngalahake mungsuh, lan ing 17:00 desa Predikov dikuwasani. Ngalih, Pengawal kaping 49. Ing jam 22:00, brigade tindak menyang Prötzel, diowahi dening mungsuh dadi pusat perlawanan sing kuat, lan, sawise njupuk posisi pertahanan, nindakake pengintaian rute bypass ing wayah wengi. Sajrone pertempuran tanggal 19 April, brigade ilang 4 tank sing diobong lan 16 kalah, nyatakake 4 tank Jerman sing rusak lan 21 bedhil. Esuke, brigade perang menyang Klosterdorf, numpes wolung bedhil anti-pesawat 88 mm tanpa mundhut.

18 April 66 Pengawal. brigade bebarengan karo IS-2 saka Pengawal 79. ottp perang ing sadawane rute Vulkov - Hermersdorf - Reichenberg lan ing 14:00 ing April 19 perang ing alas, lor tandha 129,8 lan kutha dv. Pritzhagen. Ing wayah sore, brigade, miturut laporan kasebut, nyedhaki Grunov, ing ngendi dheweke nemoni perlawanan sing paling kuat lan ing 20:00, bebarengan karo bagean liyane saka korps, manggoni pemukiman iki, sanajan ing laporan Pengawal 48. TBR cetha nyatakake yen tank saka Pengawal 66th. brigade ora melu ing serangan ing Grunov. Ing rong dina tanggal 18 lan 19 April, brigade ilang 8 T-34 sing kobong lan 10 kalah.

Total brigade saka Pengawal 12. TK ilang 19 tank T-57-34 tanggal 85 April (28 kobong lan 29 rusak), yaiku kerugian tank paling gedhe ing sektor ngarep iki.

Secara teoritis, paling ora sawetara tank kasebut, sing ora bisa ditindakake ing pertempuran ing wilayah Grunov, bisa uga dadi korban geni "Macan Raja" saka SS TTB kaping 503, sing beroperasi ing wilayah kasebut.

Miturut cara, tanggal 19 April ana kasus laporan palsu saka komandan Pengawal 26. sk Mayor Jenderal Firsov menyang komandan UA kaping 5, Letnan Jenderal Berzarin. Ing laporan babagan maju pasukan korps, dilapurake yen pemukiman Grunov dikuwasani, lan unit Pengawal kaping 26. sk maju rong kilometer ing sisih kulon, nanging nyatane ora, sing Mayor Jenderal Firsov ditampa scolding.

April 19, 1945: tumindak unit tank saka tentara kejut 5



Skema tumindak resimen tank saka Pengawal 67th. 19 April 1945

Sajrone pertempuran ing April 18, Unit saka 5th UA tekan garis dalan Batslov-Reichenberg, ngendi padha ketemu diatur lan wangkal resistance saka mungsuh.

Tank abot IS-2 saka telung resimen (110, 111 lan 112) saka Pengawal 67. Sajrone serangan, brigade Otbr tumindak bebarengan karo bedhil self-propelled ISU-152 saka Pengawal 396th. tsap, sing ditugasake ing resimen brigade kanthi baterei, kanthi penyapu ranjau T-34 saka resimen insinyur tank kapisah kaping 92 lan infantri saka pengawal 286th. joint venture saka pengawal 94th. sd lan 1010th joint venture saka 266th sd, sing ditanam ing kendaraan lapis baja minangka pasukan pendaratan. Pengawal kaping 67. Ottbr, sing dadi garwa saka Pengawal kaping 26. sk, ing 18:00 ing April 18, dheweke tekan pinggiran alas wétan Rigenwalde, ngendi dheweke ketemu kuwat geni resistance. Miturut keputusan komandan brigade, infantri ndharat ing tank IS-2 minangka pasukan pendaratan, lan ing 23:00 brigade nyerang mungsuh.

Sajrone perang wengi, mungsuh mundur saka Rigenwalde menyang Reichenberg lan, terus nguber, tank IS-2 saka brigade nyerang Reichenberg saka pamindhahan. Ing tanggal 5 April jam 00:19, pemukiman kasebut direbut dening pasukan kita, lan Jerman mundur menyang Ilov. Serangan saka flanks ing 9:00 am Ilov dijupuk, lan ing 13:00 67th Pengawal. ottbr tindak menyang wilayah wétan Predikov. Miturut pengintaian, Predikov diowahi dadi pusat perlawanan gedhe, tank lan bedhil self-propelled digali ing pinggiran wétan, lan sisih kiwa ditutupi karo tembakan artileri anti-tank saka grove sing ana ing sisih lor-wétan Predikov.

Ing telung jam, brigade IS-2 nyerang Predikov kaping telu, nanging ora ana gunane. Banjur pesenan ditampa kanggo ngliwati Grunov lan Klosterdorf, banjur metu menyang rute sadurunge. Kanthi jotosan dadakan, brigade dikuwasani Grunov ing 18:30 lan tekan pinggiran kulon sawijining. Ing pinggir alas lan ing sisih kulon Grunov, mungsuh klempakan nomer akeh bedhil anti-tank lan tank kakubur. Loro serangan sing ditindakake dening brigade ora nggawa sukses, lan komandan brigade mutusake kanggo mundur menyang posisi asline lan kumpul maneh.

Ing 20:00, tank abot IS-2 saka brigade maneh nyerang posisi mungsuh, nanging minangka asil saka perang tegang sing langgeng nganti wengi banget, brigade nandhang losses abot tanpa entuk sukses nyata.

Ing laporan operasional brigade, counterattacks dening tank abot Jerman kacathet, operasi ing kelompok nganti 6 Unit (paling kamungkinan, iki "Royal Tigers" saka 503rd SS TB). Ing laporan saka Pengawal 94th. Ing wayah sore tanggal 19 April, serangan balik mungsuh uga kacathet saka wilayah alas ing sisih kulon Grunov, sing ditindakake dening pasukan batalyon infanteri kanthi dhukungan saka 5 tank lan 2 operator personel lapis baja, sing ditolak dening tentara meriem lan mortir. .

Mung ing 9:00 am tanggal 20 April, sawise perawatan artileri kuat ing posisi mungsuh dening artileri kita, Pengawal 67th. Brigade Otbr bisa nembus pertahanan mungsuh ing area persimpangan dalan 300 meter ing sisih kulon Grunov lan ngrebut Klosterdorf, meksa mungsuh mundur menyang arah Strausberg. Dadi, miturut data intelijen Pengawal 94th. sd, ing 7:00 ing April 20, mungsuh sijine infantri ing kendaraan lan wis murub ing posisi Unit kita saka tentara meriem lan mortir, cepet-cepet mundur menyang arah kulon.

Tanggal 18 April esuk, ing barisan Pengawal kaping 67. Detasemen kasebut duwe 50 tank IS-2, 11 tank liyane lagi didandani, lan 4 ing wektu iki wis diilangi minangka kerugian sing ora bisa dipulihake. Ing 17:00 tanggal 19 April, kerugian brigade 4 IS-2 kobong lan 3 kalah.

Sajrone perang wengi saka 19 kanggo 20 April, brigade ilang liyane 12 IS-2 burned metu lan 5 rusak, lan mung 24 pertempuran-siap IS tetep ing layanan. Tanker saka Pengawal 67th. Tanggal 19 April, 3 Ferdinand lan 4 Macan diumumake dirusak.

Bisa uga sawetara brigade IS-2 sing rusak minangka asil karya "King Tiger" G. Dirs, sing ngumumake mundur saka 13 tank Soviet ing sisih wétan Klosterdorf.

Ing unit operasi magepokan karo 67th Pengawal. ottbr, losses kanggo April 19 padha sepele. Pengawal kaping 396. Tsap mung ilang 1 ISU-152 sing kobong, lan ITP kaping 92 ora rugi.


Tank IS-2 saka Resimen Tank Heavy Pengawal 110 saka Pengawal 67. otbr

Telung resimen tank saka Pengawal 11. Ottbr, kanthi total 48 tank IS-2, tekan baris sabanjure ing 16:00 ing 19 April: Pengawal kaping 90. TTP nyabrang dalan gedhe rong kilometer sisih kulon Grunov. Pengawal kaping 91. TTP ana ing wilayah 2,5 km kidul Grunov, lan Pengawal kaping 92. TTP lulus Pritzhagen. Sajrone dina kepungkur, mundhut saka brigade mung 3 IS-2 burned metu.

SAP 1504th, dilengkapi bedhil self-propelled SU-76, ana ing eselon kapindho tanggal 19 April lan pindhah menyang arah antarane titik Grunov-Bukov cedhak Bollersdorf, ora perang dina lan ora mundhut.

Batalyon artileri mandiri saka divisi bedhil saka UA 5 uga ora nandhang kerugian gedhe ing tanggal 18–19 April. Ing wayah sore tanggal 18 April ing divisi saka Pengawal 9, 32 lan 26. ck ana total 100 bedhil self-propelled SU-76. Ing wayah sore tanggal 20 April, jumlah iki mudhun mung 5 SU-76, telu sing rusak dening tembakan artileri lan ranjau nalika tanggal 16-17 April.

Ing wayah wengi saka 17-18 April, Vulkov dikuwasani dening brigade tank kapisah kaping 220, ing ngendi dheweke wis mapan. Ing wektu iku, 220 T-14-34 tank lan 85 ISU-14 bedhil self-propelled tetep ing layanan ing brigade 122th. April 18, jam 10:00, brigade, bebarengan karo unit saka Divisi Rifle 301st (utamane saka Divisi Rifle 1052), mangkat menyang arah Hermersdorf, sing sawise perang rong jam dikuwasani dening 14:00. Sajrone paprangan, siji tank T-34 kena tembakan artileri, lan ing wayah sore brigade duwe 16 T-34 lan 15 ISU-122 ing layanan (sawetara kendaraan ora bisa didandani).

Ing 18 April, brigade, kanthi kerjasama karo unit SD 301, terus nyerang, kena oposisi kuat saka pengadilan master Bollersdorf lan saka dhuwur 77,0 ing wilayah Bukov. Miturut 17:00 ing April 18, 220. Brigade iki dilereni soko tugas ing giliran stream ing wilayah pabrik, wétan Bukov. Tank lan bedhil brigade dhewe nyedhiyakake geni saka titik menyang infanteri kita, sing nyabrang kali lan miwiti pambangunan jembatan. Miturut 11:00 ing April 19, construction saka jembatan wis rampung, lan 220th brigade terus nyerang liwat alas kanggo Bukov.

Sajrone 19 April, siji ISU-122 ditembak mudhun ing brigade, lan ing wayah sore ana 17 T-34 lan 16 ISU-122 ing layanan. Ing 21:30, mungsuh diusir saka Bukovo, lan 220. Brigade entrenched dhewe ing pinggiran lor, replenishing amunisi lan bahan bakar tanpa keluwihan.

Dina sabanjure, brigade 220 terus nyerang wiwit esuk lan ing perang kanggo Bollersdorf lan Hasenholz ngalami kerugian gedhe saka geni anti-tank, bedhil anti-pesawat lan tank musuh, amarga kabeh bahan sing isih siap tempur (8). T-34 lan 16 ISU-122 ) digabung dadi siji batalion. Kerugian brigade ing tanggal 20 April yaiku 10 T-34 lan 3 ISU-122: 2 T-34 diobong saka geni tank lan artileri Jerman, 6 T-34 lan 1 ISU-122 ditabuh, diunekake dening tambang lan rusak dening geni artileri - liyane 2 T- 34 lan 2 ISU-122.

Ana sawetara pitakonan ing kene. Mbok menawa episode iki sing diterangake ing memoar Jerman, nalika siji "Royal Tiger" saka 503rd SS TTB cedhak dalan Bukov-Hazenholz ngalahake 11 tank Soviet, nanging ing memoar Jerman, perang tanggal 18 April, nanging kebingungan. ing tanggal lan panggonan utawa acara kebingungan dina sing beda-beda ing siji perang - kanggo memoar, sing umum.

Lan apa ora iki 17 tank lan 16 bedhil self-propelled ngisi bahan bakar ing pinggiran Bukovo sing brigade 220 bisa ndeleng Kerner, sing kira-kira jumlahe luwih saka 100 unit T-34 lan IS-2 (mata wedi). gedhe) lan bingung ISU-122 karo IS- 2? Bukov dumunung cedhak Bollersdorf, ing kadohan saka bab kilometer, lan kebingungan ing nentokake jinis kendaraan wojo mungsuh dumadi ing saindhenging perang, lan iki ngirim ora diwenehi akeh wigati.

Yen mangkono, lan Koerner ora nemokke tank Soviet, kang ndeleng ngisi bahan bakar, iku bisa dadi peralatan saka brigade 220th, kang prudently ora melu.

Ing kasus iki, bisa uga kepinginan kanggo nampa Knight's Cross sing ditresnani dikalahake lan, ngerti manawa prentah kasebut adoh banget lan ora ana sing bakal (lan ora bisa) mriksa aplikasi, dheweke mutusake supaya ora kantun kasempatan lan dilaporake kanthi bungah. karusakan saka enem rolas tank Soviet, generously pouring 25 frags kanggo partner. Ya, utawa isih ana perang karo brigade 220 sing padha (umpamane, perang nyata ing esuk 20 April), nanging ora kaya sing diterangake dening "anak-anak Nibelung", lan Kapitunan Soviet mung 13 unit T-34 lan ISU-122, pancen kalah ing perang iki.

Asile


Nyimpulake kabeh kasebut ing ndhuwur, kita bisa nyatakake yen ing 19 April 1945, ing wilayah operasi "Royal Tigers" saka SS TB 503rd, unit lapis baja Soviet bener-bener ilang ora luwih saka 80 tank lan bedhil poto-propelled ing dina (obong lan kalah metu), lan nandhang losses tank brigades paling saka 12 Pengawal. mk.

Kerugian unit Soviet kanggo 19 April 1945:

Brigade 220: 1 SU-122 ditabrak,
11. Pengawal. ottbr: diobong 3 IS-2,
Pengawal kaping 67. otbr: 4 kobong, 3 IS-2 ditembak,
Pengawal kaping 396. tsap: 1 ISU-152 ditabrak,
Brigade 65 saka tk 11: diobong 1, ditembak mudhun 1 T-34-85,
12. Pengawal mall: 29 diobong, 28 T-34-85 ditembak,
Brigade 219 saka MK 1: 3 M4A2 ditembak,
MBR kaping 19 saka MK 1: 1 diobong, 2 M4A2 ditembak.


Ing wektu sing padha, kudu dimangerteni manawa ora kabeh kendaraan lapis baja iki mung ilang saka geni mung 10 "Macan Royal", amarga bagean saka sawetara divisi Jerman uga dioperasikake ing sektor ngarep iki, sing uga duwe tank lan bedhil poto-propelled, kang, bebarengan karo tentara meriem lan liya kalah aktif perang lan, sabisa, kalah metu tank Soviet.

Dadi bakal banget optimistis kanggo pracaya asil sing diumumake dening tankmen SS - kira-kira 150 tank Soviet sing diduga rusak ing sawijining dina.

Inggih, khusus: asil sing diumumake dening Karl Koerner kudu dikurangi dadi mung sawetara tank, sing sejatine bisa ngalahake tanggal 19 April 1945.
Pengarang:
96 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Pakdhe Lee
    Pakdhe Lee 14 September 2022 05:52
    +8
    kabeh aplikasi iki digawe dening komandan tank, padha ora dicenthang dening sapa ing mangsa
    Dadi sampeyan bisa "ngalahake" ora puluhan, nanging atusan tank! mandheg
    1. Dmitry_Likhoded
      14 September 2022 06:31
      + 12
      Kasunyatane manawa klaim kasebut dening tanker utawa gunner, beda karo klaim pilot, ing pirang-pirang kasus angel banget kanggo konfirmasi. Ing perang nglibatno Welasan tank, tentara meriem, etc., asring ora bisa ngerti persis sapa sing ngalahake. Utamane nalika perang ditindakake ing jarak sing adoh lan umume angel ngerti apa sing sampeyan tembak liwat ruang lingkup. Kabeh iki aggravated dening kahanan ing ngarep, nalika sisih mundur, ing asas, ora duwe kemampuan kanggo piye wae akurat ngetung mundhut saka peralatan mungsuh - mung miturut laporan saka komandan tank, kru gun, lan ing. Inggih, kanggo propaganda lan mundhakaken moral, kamenangan banter dibutuhake. Mulane panjaluk gedhe kasebut kedadeyan ing tentara Jerman ing taun 1945 utawa nalika mundur ing taun 1941, Kolobanov sing padha, Lavrinenko, lsp.
      1. Evilillion
        Evilillion 14 September 2022 08:09
        +6
        Aku ora duwe pitakonan khusus kanggo Lavrinenko, amarga dheweke perang ing kondisi nalika ana ing tank sing bisa urip apik, lan marang akeh mungsuh saka tingkat ngisor, utawa malah mung Doel. Lan dijupuk dhuwur cukup kamungkinan. Akun Jerman uga wiwit tuwuh mung nalika wong Jerman duwe "macan" (ing "panther" mung ana 1 tankoa EMNIP, ing Pz-IV lan STuG-III, kayane ora ana), lan kita duwe kauntungan gedhe ing tank. Ya, batalyon tank abot sing kapisah digunakake ing serangan balik, utawa dipasang ing pertahanan, tegese kru sing slamet luwih apik tinimbang sing ana ing Pz-IV utawa "Panther" ing pertahanan Soviet, utawa kena ing STuG. -III ing ngarep. Inggih, tanker paling apik saka kendaraan iki, kaya Wittmann padha, sing miwiti ing "shtug", logis tiba mung ing "macan".
        1. Konnick
          Konnick 14 September 2022 08:46
          +1
          Aku ora duwe pitakonan khusus kanggo Lavrinenko, amarga dheweke perang ing kondisi nalika ana ing tank sing bisa urip apik, lan marang akeh mungsuh saka tingkat ngisor, utawa malah mung Doel. Lan dijupuk dhuwur cukup kamungkinan.

          Lavrinenko ngganti taktik nggunakake T-34. Dheweke wiwit nggunakake terrain lan pendekatan cepet kanggo mungsuh kanggo njupuk saka kadohan cendhak.
        2. Dmitry_Likhoded
          14 September 2022 10:24
          +2
          Kamenangan Lavrinenko ora konvergen sanajan miturut dokumen Soviet. Ana upaya kanggo nganalisa sawetara episode karo kamenangane, nang endi wae konvergen, nang endi wae ora. Wong Jerman ketemu ace tank wiwit taun 1941, nanging akeh sing mati tanpa misuwur. Paling ora, aku weruh cukup akeh foto tank Pz.III lan kabeh jinis "Marders" karo 10-15 dering ing trunks ing 1941-42. Ana akeh ace kondhang sing perang ing Stugs, uga ing Pz-IV lan Panthers. Lan dudu kru paling apik sing dipasang ing "Macan", iki khayalan. Nalika mbentuk batalyon macan, batalyon tank karo personel karo pengalaman pertempuran biasane dijupuk lan diencerke karo pendatang anyar sing uga pindhah menyang replenishment.
          1. Evilillion
            Evilillion 14 September 2022 15:31
            0
            Lan karo Hartmann, padha converge dening 30-50%. Utawa kita bakal pracaya yen Wittmanns lan Knippels liyane karo Karies persis cocog karo data Soviet?
            1. Dmitry_Likhoded
              15 September 2022 14:46
              0
              Yen sampeyan njupuk memoar utawa aplikasi saka sembarang ace tank, tentara lan mriksa asil, banjur 100% dadi metu sing asil dhuwur banget, asring kanggo alasan cukup obyektif.
          2. hohol95
            hohol95 14 September 2022 18:20
            +3
            Apa akeh tanker Teutonik Aces kanthi bener nuduhake jinis tank sing dirusak?
            Wittmann ing Stug ngisi "horde" KV-2. Nanging nyatane dheweke dadi T-26!
            Lan T-60 ora bisa direkam dening sapa wae. Cukup T-34, KV-1 lan IS-2!
            1. Dmitry_Likhoded
              15 September 2022 14:49
              0
              Apa beda ing Uni Soviet? Semono uga Macan lan Ferdinand. Akeh aces tank kita ngandika Pz.II, kang ana ing ngarep ing jumlah komersial nganti 1943, utawa padha entheng armored Marders?
              1. hohol95
                hohol95 15 September 2022 15:44
                +3
                Kapal tanker Soviet ora ngerti babagan jinis unit lapis baja mungsuh.
                Lan, kayane aku, dheweke mung nulis - tank abot ditabuh, tank medium utawa tank entheng ditabuh.
                Tank tanpa turret (ShtuG) ditabrak!
                "Macan", "Panthers" lan "Gajah" muncul sawise Bulge Kursk!
                Sawetara wong weruh lan ngetung - ana sing ora pati ngerti, sing tegese "Macan" utawa "menagerie" liyane.
                Ing saben kasus, sinau babagan makalah arsip dibutuhake. Nalika kasedhiya!
                1. Dmitry_Likhoded
                  15 September 2022 16:09
                  +1
                  Inggih, wong Jerman nindakake sing padha. Padha ngalahake tank ing separo pisanan perang - tegese T-34 utawa KV, banjur IS-2 wiwit katon nang endi wae. Ora ana sing ngganggu identifikasi jinis tank sing tepat.
                  1. hohol95
                    hohol95 15 September 2022 16:50
                    0
                    Apa sampeyan ndeleng bedane ejaan?
                    Pernyataan medium, entheng utawa akurat - T-34, KV.
                    Apa Jerman weruh T-26 sing padha ngerti ing Spanyol?
                    1. Dmitry_Likhoded
                      16 September 2022 18:03
                      0
                      Aku ndeleng prabédan, nanging ing kasunyatan, asring ora ana sing nyoba ngerteni tank sing ditabrak.
                      1. hohol95
                        hohol95 16 September 2022 20:09
                        0
                        Ora ana wong ing donya utawa ora ana ing Jerman lan USSR?
        3. kim
          kim 15 September 2022 07:51
          +3
          soko padha karo pilot Jerman
      2. Master Trilobit
        Master Trilobit 14 September 2022 11:07
        + 14
        Umumé, aku kepekso kanggo mikir sing katon ing media saka warriors aces gedhe, laying mungsuh siji-tangan ing tumpukan, iku tandha sing iku ala ing ngarep. Lan sing luwih elek, luwih efektif lan efektif para pahlawan ajaib "tumindak".
        Kepiye kasus kasebut nyata kudu dingerteni ing saben kasus.
        Nalika 500 tank Rusia (utawa pesawat) nglawan 100 Jerman, Rusia duwe luwih akeh kamenangan, lan Jerman duwe kesempatan luwih cepet kanggo nambah skor pribadi siji utawa loro pejuang utawa kru sing paling beruntung. Salajengipun, media nglebokake koefisien dhewe saka telu (ing kasus angel, nanging umume sukses kanggo perang dhewe) nganti rong puluh (ing kasus kekalahan lengkap pasukane) lan pahlawan terminator dipikolehi.
        1. Evilillion
          Evilillion 15 September 2022 00:22
          +4
          Media saka warriors ace gedhe laying mungsuh siji-tangan ing tumpukan


          Conto striking punika "Memedi Kyiv".
  2. antivirus
    antivirus 14 September 2022 06:06
    -3
    Iku worth looking menyang ing rinci kuwi.
    Ing kelas politik sing bener wis ngandika: sabab kita adil, mungsuh bakal dikalahaké.
    1. vasil50
      vasil50 14 September 2022 11:21
      +2
      Kowe bener.
      Ing Eropa, lan utamane ing Jerman, dheweke nyoba * outplay * WWII. Paling *ing poin*. Aku ketemu soko anekdot: * wiwit bagean pisanan saka WWII sukses, nganti STALIGRAD, banjur iki kabeh counts, liyane kudu direvisi *.
      Elingi publikasi, kaya wong Jerman babagan * kamenangan ing KURSK DUGA *? Dadi, utawa kaya ngono, dheweke nyoba * ngetung poin * lan kanthi implisit nggosok * ora bener saka kerugian *, utawa malah luwih radikal - * kita ora pengin, amarga kita wis nglawan Hitler *.
  3. parusnik
    parusnik 14 September 2022 07:42
    + 15
    "Apa padha basurman, mesakake, nulis maneh!" Yen katon kaya sing, dadi metu sing secara harfiah sawetara rolas aces Jerman, tanker, pilot, meh numpes kabeh pasukan tank lan USSR Air Force. eseman
    1. Vinnibuh
      Vinnibuh 17 September 2022 05:36
      +2
      Ora perlu adoh ing kene, miturut siaran pers, kita wis numpes sawetara atusan atusan kaping. Sayange, laporan menang tansah ing "tren".
  4. Alexey 1970
    Alexey 1970 14 September 2022 07:57
    +6
    Lan sanalika kita duwe peralatan sing cukup kanggo njupuk Berlin? Kanthi "aces" kaya ngono, kabeh dirusak nalika nyedhaki, kanthi siji-sijine ngeklik rong batalion tank ing sedina! Lha tryndet ojo nguncal-uncalan tas, senajan kudu ngomong beda-beda, nanging aku wedi dilarang. ngguyu
    1. Pilat2009
      Pilat2009 14 September 2022 10:14
      0
      Kutipan: Alexey 1970
      Lan sanalika kita duwe peralatan sing cukup kanggo njupuk Berlin? Kanthi "aces" kaya ngono, kabeh dirusak nalika nyedhaki, kanthi siji-sijine ngeklik rong batalion tank ing sedina! Lha tryndet ojo nguncal-uncalan tas, senajan kudu ngomong beda-beda, nanging aku wedi dilarang. ngguyu

      Lan sampeyan ndeleng carane akeh tank USSR diprodhuksi lan ilang lan carane akeh Jerman
      1. Alexey 1970
        Alexey 1970 14 September 2022 10:30
        +2
        Yaiku, diisi daging?
      2. Usher
        Usher 14 September 2022 19:10
        0
        Kira-kira padha.
        1. Boris1812
          Boris1812 15 September 2022 00:02
          -3
          Kita wis ilang luwih saka 2 kaping luwih saka Jerman wis dirilis wiwit 1935
          1. Usher
            Usher 15 September 2022 11:41
            +2
            Yaiku, kaping pindho, apa dagingmu kebak? Logika aneh)) sampeyan duwe 67 ewu ilang dening Jerman lan 83 ewu kaping pindho? Logika sing luwih aneh
            1. Pilat2009
              Pilat2009 15 September 2022 12:44
              -2
              Kutipan saka usher
              Yaiku, kaping pindho, apa dagingmu kebak? Logika aneh)) sampeyan duwe 67 ewu ilang dening Jerman lan 83 ewu kaping pindho? Logika sing luwih aneh

              Jerman ora bisa ilang 67 ewu tank, amarga mung dirilis 48 ewu.
              1. spek
                spek 25 September 2022 13:07
                0
                Jerman ora bisa ilang 67 ewu tank, amarga mung dirilis 48 ewu.

                Трофейную считать не будем?
      3. Oleg812spb
        Oleg812spb 15 September 2022 15:16
        +1
        Ana kontra-argumen sing prasaja kanggo argumentasi iki, sing wis dadi klasik, babagan jumlah tank sing diprodhuksi - Lan pirang-pirang tank sing isih ana sawise pungkasan permusuhan? Pira sing disebarake ing saindenging jagad, diowahi ing taun-taun pasca perang kanggo kabutuhan ekonomi nasional, lan pungkasane dilebokake minangka monumen?
        1. Pilat2009
          Pilat2009 15 September 2022 18:18
          0
          Kutipan: Oleg812spb
          Ana kontra-argumen sing prasaja kanggo argumentasi iki, sing wis dadi klasik, babagan jumlah tank sing diprodhuksi - Lan pirang-pirang tank sing isih ana sawise pungkasan permusuhan? Pira sing disebarake ing saindenging jagad, diowahi ing taun-taun pasca perang kanggo kabutuhan ekonomi nasional, lan pungkasane dilebokake minangka monumen?

          Apa tank sampeyan ngomong babagan, Soviet utawa Jerman? Jerman dikirim kanggo logam, Soviet uga, amarga padha wiwit rivet anyar, t-55. Utawa sampeyan pengin tantangan jumlah tank diprodhuksi ing USSR. ?
          1. Oleg812spb
            Oleg812spb 17 September 2022 21:58
            0
            Pitakonan aneh sing logis. Apa sampeyan distorsi?
    2. Netomsky
      Netomsky 15 September 2022 02:50
      +1
      Kutipan: Alexey 1970
      siji-handedly klik rong batalyon tank ing dina!

      76 tank luwih saka brigade telung resimen tank. Ana 21 tank ing resimen lan 65 tank ing brigade. Inggih, yen kita nimbang sing sak nyerang Unit tank wis kira-kira setengah saka kekuatan biasa amarga mundhut, banjur storyteller piyambak numpes 6 resimen tank! wassat
  5. Evilillion
    Evilillion 14 September 2022 08:01
    +8
    Kepiye carane sampeyan bisa ngalahake 76 tank ing perang nalika mung ana 30 ing perang, lan 1 saka sampeyan dhewe, lan 14 minangka sekutu? wassat
    1. Aviator_
      Aviator_ 14 September 2022 08:46
      +9
      Kepiye carane sampeyan bisa ngalahake 76 tank ing perang nalika mung ana 30 ing perang, lan 1 saka sampeyan dhewe, lan 14 minangka sekutu?
      Yen sampeyan mencet siji tank rusak 100 kaping, sampeyan bisa nulis liyane kanggo dhewe.
      1. Deso
        Deso 20 September 2022 00:18
        0
        Yen sampeyan mencet siji tank rusak 100 kaping, sampeyan bisa nulis liyane kanggo dhewe.
        Nanging ana akeh cangkang sing malah kenek satus? Utawa sing paling hits sing kentut mudhun tong minyak? Ya, sanajan iki sampeyan butuh pasokan kacang polong sing layak.
    2. Andrey VOV
      Andrey VOV 14 September 2022 09:41
      0
      Nyuwun pangapunten, nanging apa tegese "1 saka sampeyan dhewe, lan 14 sekutu?" Apa jenis sekutu?
      1. Evilillion
        Evilillion 14 September 2022 09:46
        +2
        Kaya apa? Kuning, lan malah abang, gabung sawise 2 menit.
        1. Andrey VOV
          Andrey VOV 14 September 2022 09:56
          +1
          Aku takon pitakonan normal sing bisa dingerteni. Aku rumangsa jawaban sing cukup ... nanging ora .. Aku salah.
          1. bk0010
            bk0010 14 September 2022 14:00
            +1
            Wangsulan kasebut cukup, nanging ora ana topik: babagan dolanan World of tank: 2 tim saka 15 peserta ana ing kana.
            1. Andrey VOV
              Andrey VOV 14 September 2022 14:21
              0
              Nah, yen game.. banjur bisa dingerteni
              1. Evilillion
                Evilillion 15 September 2022 00:26
                +1
                Malah game kasebut luwih umum karo kasunyatan tinimbang crita babagan wipes Jerman sing diantemi.
      2. Ritter Runkel
        Ritter Runkel 15 September 2022 15:41
        0
        benachbarte Panzer regimented die in die gleiche Richtung handeln?
    3. kucing Rusia
      kucing Rusia 14 September 2022 21:13
      +1
      Kutipan saka EvilLion
      Kepiye carane bisa ngalahake 76 tank ing perang, wassat
      БК T-6 Tiger 2 = 72 tembakan (cangkang)
      opo
      1. Dmitry_Likhoded
        15 September 2022 14:55
        -1
        BC "Royal Tiger" - 84 cangkang. 76 tank diumumake ora ing siji perang, nanging ing sedina. Jerman nunjukake yen dheweke arep ngisi maneh sawise njupuk kabeh SM.
    4. Alexey R.A.
      Alexey R.A. 15 September 2022 11:25
      0
      Kutipan saka EvilLion
      Kepiye carane sampeyan bisa ngalahake 76 tank ing perang nalika mung ana 30 ing perang, lan 1 saka sampeyan dhewe, lan 14 minangka sekutu? wassat

      Ora ana sekutu ing acak. Ana 15 mungsuh sing jelas lan 14 sing didhelikake. eseman
  6. Aviator_
    Aviator_ 14 September 2022 08:44
    +3
    Kemajuan luwih saka Pengawal 48. brigade ditundha amarga geni anti-tank mungsuh abot, kang ditindakake saka alas,
    Rama ngandika ing kasus iki, sing 889 NBAP isi alas karo kaset karo bal fosfor kanggo setengah wengi. Kabeh ana geni ing ngisor. Iku ing Jerman.
  7. Tank destroyerSU-100
    Tank destroyerSU-100 14 September 2022 09:28
    +9
    Inggih, apa sampeyan pengin, yen Rudel dicet carane burned minangka akeh minangka 37 (TEN, KARL !!!!) IS-10 tank abot karo siji bledosan meriam 2-mm. Lan sembarang Luftwaffefil karo umpluk ing tutuk kanggo squeal babi bakal mbuktekaken sing omong kosong iki bebener kristal. Dheweke bakal perang ing epilepsi, mbela omong kosong iki.
    Inggih, minangka conto "fantasi" kudu dicathet, nalika tanker Rybalko cedhak Szydłów lan Oglenduv ing Agustus 1944 uga ngrusak brigade tank 501st, numpes 10 lan nyekel 3 "kucing" kraton ing layanan lengkap, Jerman saka batalyon iki. kacarita sing padha numpes minangka akeh minangka sèket IS-2s. Kajaba iku, Rybalko mung duwe 12 tank iki, lan 1 ilang dening sing diobong.
    1. Ritter Runkel
      Ritter Runkel 15 September 2022 16:05
      0
      Chef Panzer Tiger 2 müsste nach meinen Unterlagen im Patriotpark Kubinka stehen-mit erweiterten Funksystemen für Kompaniefuehrer nglirik
  8. utara 2
    utara 2 14 September 2022 09:40
    +3
    Aku ndeleng situs Jerman babagan sejarah militer. Aku ora nemu artikel siji ngendi prajurit Tentara Abang maju ing Jerman bakal nuduhake paling sethithik ing siji episode. Sanadyan kathah foto ingkang kados makatên punika wontên ing arsip Jêrman, amargi kathah lêrêsipun para prajurit Tentara Merah pamer-pamerakên piranti-piranti Jêrman ingkang risak ing griyanipun mêngsah. Mung situs Jerman ora nerbitake foto kasebut.
    Lan apa sing kita deleng ing situs web VO ing bagean Sejarah? Setengah taun kepungkur, ana sawetara artikel ing ngendi tentara Jerman sing kesel lan marem, ngoyak-oyak partisan Soviet sing kesel lan ragged liwat alas. Lan sanalika tabel statistik, pira partisan Soviet sing tiwas, nanging ora ana meja ing kana, pira wong Jerman sing panganan lan bersenjata sing apik iki dirusak dening partisan Soviet kasebut.
    Miturut cara, ing artikel dina iki, tabel mung bab mundhut saka Unit Soviet kanggo April 19, 1945. Apa, apa Jerman ora kalah ing 19 April? Lan apa wong SS sing kepenak lan wareg ing foto "Macan Kerajaan", mula aku bakal meneng ..
    Sampeyan nyiram banyu ing pabrik sapa, penulis?
    1. Dmitry_Likhoded
      14 September 2022 11:04
      +7
      Aku ora ngerti ing ngendi arsip Jerman sampeyan bisa ndeleng akeh gambar prajurit kita ing cedhak peralatan Jerman sing rusak. Kita duwe masalah gedhe karo foto sing apik, lan sing ditandatangani kanthi bener. Lan umume, sampeyan kudu nglumpukake informasi kanthi harfiah supaya bisa ngerteni unit iki utawa tank kasebut. Lan umume, aku nyoba milih gambar kanggo artikel kasebut, ora mung kanthi gambar sing apik, nanging kanthi cara sing cocog karo artikel kasebut.
      Mungkin sampeyan salah paham arti artikel kasebut? Iki babagan apa aplikasi tanker Jerman tartamtu kanggo 19 April dikonfirmasi utawa ora. Iki minangka angka kerugian unit kita sing berjuang ing sektor ngarep sing dikarepake. Iki ora analisis rinci operasi karo tokoh mundhut saka loro-lorone. Lan yen sampeyan pengin ndeleng babagan atusan tank Jerman sing rusak, sampeyan bakal kuciwa. Amarga ana sawetara banget. Pramila ing aplikasi tanker kita meh ora ana sing nyebutake tank Jerman sing rusak. Khusus, 503rd TTB SS ilang mung siji tank irrevocably, liyane 3-4 rusak lan banjur kanggo ndandani. Sisa 6 "Macan Royal" mundur menyang Berlin, ing ngendi dheweke ilang.
      Yen sampeyan ora seneng karo wong SS sing wareg lan wareg ing spring 1945, apa sampeyan bisa nindakake, nanging uga perang karo mungsuh kuwi.
      1. hohol95
        hohol95 14 September 2022 18:23
        0
        Pitakonan sing masuk akal yaiku jumlah "KT" kasebut ing wektu pembentukan batalyon?
        Lan carane akeh mobil teka kanggo replenish?
        1. Dmitry_Likhoded
          15 September 2022 15:06
          +1
          Ing Januari 1945, SS TTB kaping 503 nampa 39 "Macan Kerajaan". 13-17 tank ilang ing wilayah Danzig. 11-15 CT liyane ilang ing Februari - Maret. Ing April, 11 CT tetep, sing ilang ing pinggiran Berlin lan ing kutha kasebut. Batalyon ora nampa bala. Antarane Jerman, sawetara batalyon tank bisa perang kanggo meh setahun tanpa replenishment.
          1. hohol95
            hohol95 15 September 2022 15:11
            0
            Dadi dheweke isih ilang tank ... belay
            Apa bakal ana artikel rinci sing padha babagan resimen tank Böke?
            "Saviour" saka Jerman diubengi cedhak Korsun-Shevchenkovsky.
            1. Dmitry_Likhoded
              15 September 2022 16:15
              +1
              Ing sawijining wektu, aku ngumpulake informasi babagan "resimen Böke", nanging utamane babagan komposisi, struktur, peralatan unit iki, nanging iki mbokmenawa ora cukup kanggo artikel sing apik. Aku ora utamané kasengsem ing pertempuran banjur, lan iki kita kudu dokumen arsip Jerman, lan ana masalah karo iki.
              1. hohol95
                hohol95 15 September 2022 16:53
                0
                Aku maca sing ana lan pitakonan babagan komposisi resimen.
                Kasedhiyan peralatan nalika pambentukan lan wayahe mlebu ing perang kanggo terobosan pertahanan Soviet ing K-Sh.
                Lan sukses amarga latar mburi kerugian "suntingan".
                1. Dmitry_Likhoded
                  16 September 2022 18:00
                  +2
                  Kerugian "sedih" lan klaim gedhe minangka klasik, penulis Barat mung njupuk angka kanggo kerugian Jerman sing ora bisa dipulihake (amarga mung ora duwe kategori "mateni"), tank sing didandani utawa dibuwang mengko uga ora kalebu kerugian. . Ing wektu sing padha, angka aplikasi Jerman kanggo tank Soviet sing rusak, sing, mesthi, overestimated. Lan asil kasebut dipikolehi, kaya 5 ilang - 200 rusak.
                  1. hohol95
                    hohol95 16 September 2022 20:04
                    0
                    Kepiye ukuran persentase karusakan Luftwaffe?
                    Yen nganti 70%, pesawat bisa dibalèkaké. Swara 90% - numpes!
                    1. Dmitry_Likhoded
                      17 September 2022 07:17
                      0
                      Ora, iku sistem temen beda. Tank-tank ing ngisor iki kalebu ing kerugian sing ora bisa dibalekake: diobong, dirusak, tiba ing tangan mungsuh. Iki minangka kerugian sing dicathet ing dokumen kasebut. Kabeh tank liyane sing kalah ing perang, nanging bisa didandani, dilebokake ing kategori perbaikan jangka pendek utawa jangka panjang.
                      Lan babagan resimen Boecke lan rasio kerugian. Miturut TL Jentz, ing minggu pungkasan Januari 1944, TTB kaping 503 ngilangi 4 Macan, II./Pz.Rgt.23 - 10 Panthers. Ing separo pisanan Februari, miturut N. Zetterling, Unit padha irretrievably ilang liyane 7 Tigers lan 23 Panthers. Sing, resimen ilang luwih saka 40 tank. Miturut dokumen arsip kita, kerugian kendaraan lapis baja pancen cukup gedhe, sanajan tank 268 sing diduga dirusak dening resimen Boecke, mesthine rada akeh. Secara total, unit UV 1 ing arah Vinnitsa mung ilang luwih saka 27 tank wiwit 31 Januari nganti 500 Januari. Udakara 50 tank ilang bebarengan karo kru - nyatane, uga diobong. Nanging karya iki ora mung saka resimen Boecke, nanging uga saka Unit saka 6 lan 16 TD III.Pz.Korps, maju menyang senjata anti-tank, aviation lan liyane.
                      1. hohol95
                        hohol95 17 September 2022 10:48
                        0
                        Lan pirang-pirang tank sing diduweni Böck nalika nggawe "resimen pribadi"?
                        Carane padha diantemi, nanging ora ngungsi mobil dijupuk menyang akun?
                        Kaping pisanan padha ana ing wilayah Jerman, banjur tentara Soviet ngrebut tanah iki. Lan tank utawa BA, nalika ngadeg ing lapangan utawa alas, tetep ana, ora dievakuasi.
                        Aku uga maca manawa kendaraan sing rusak banget entheng ditambahake ing dhaptar kanggo ndandani cilik, banjur ditransfer menyang dhaptar ndandani medium, banjur menyang dhaptar ndandani pabrik, nanging apa tank kasebut tekan pabrik perbaikan durung dingerteni.
                      2. Dmitry_Likhoded
                        17 September 2022 16:39
                        0
                        Tanggal 23 Januari 1944, nalika perang diwiwiti, ana 503 Macan (34 siap tempur) ing TTB kaping 20, 23 Panthers (46 siap tempur) ing II./Pz.Rgt.25, lan ing markas II. / Pz. Rgt.11 - 2-3 printah Pz.IVs.
                        Yen tank rusak tetep ing wilayah sing dikuwasani dening pasukan kita, banjur iki dibusak kanggo apik. Nanging kedaden ing perang abot ora tansah bisa kanggo langsung mangerteni ngendi lan apa kedaden kanggo wong. Mulane, tank kasebut bisa dicopot sawise sawetara wektu, nalika kondisi kasebut ditetepake utawa dadi cetha yen tiba ing tangane mungsuh. Kasus kaya mengkono menehi sawetara peneliti kesempatan kanggo ngaku yen Jerman ndhelikake kerugian lan mbentang metu write-offs. Sanajan trite, malah tank sing dievakuasi mbutuhake sawetara wektu kanggo mriksa lan nyimpulake nasibe ing mangsa ngarep.
                        Babagan transfer saka ndandani menyang ndandani yaiku sampah lan fiksi. Senajan kabeh kedadeyan. Contone, ing batalyon kondisional, Panthers duwe masalah karo mesin. Mbutuhake 20 mesin anyar, utawa bagean liyane sing ora duwe tukang ndandani. Nalika lagi ngenteni pangiriman spare parts, Panthers ing repair short-term. Ing sawetara minggu, kita nembus ngarep lan njupuk pangkalan ndandani Jerman nganggo Panthers iki. Sawisé iku, Jerman nulis wong-wong mau, lan ing wektu kita, apa wae Vasya Pupkin bengok-bengok, padha ngomong, katon, crooks, ndhelikake losses, tank malah nalika padha lunga kanggo ndandani, lan padha dibusak mung sawise telung minggu.
                      3. hohol95
                        hohol95 17 September 2022 17:41
                        0
                        Dadi sampeyan nganggep informasi manawa 503 Macan ana ing TTB kaping 69 tanggal 19 Januari 1944 ora bisa dipercaya?
                        Lan tegese informasi babagan batalyon Panther uga ora bisa dipercaya.
                        "Ing Desember 1943, 2 Panthers anyar dikirim kanggo ngisi maneh Batalyon 23 Resimen Tank 50, liyane 36 ditinggalake ing Januari 1944 (padha ditampa antarane 13 lan 20 Januari). Kajaba iku, ing 31 Desember 1943, ing batalyon. wis enem "panthers", kang mung siji siap tempur. Mangkono, batalyon iki mestine kanggo nampa tank anyar 86. Mesthi, iku bisa sawetara saka kendaraan dimaksudaké kanggo iku padha redirected lan ditransfer menyang Unit liyane. isih, pitakonan babagan jumlah tank ing grup Beke kanggo awal operasi "Vatutin" tetep.
                        M. Kolomiets "Tank abot" Panther "
                      4. Dmitry_Likhoded
                        17 September 2022 18:43
                        0
                        Delengen. Ing pungkasan Desember 503, TTB kaping 1943 ditransfer saka cedhak Kirovograd kanthi mung 4 Macan sing bisa dilayani saka 25 sing kasedhiya. Macan sing rusak ana ing wilayah Uman. Ing wiwitan Januari 1944, 45 Macan anyar teka saka Jerman ing Zhmerinka kanggo ngisi batalyon, sing akeh cacat manufaktur lan tandha-tandha sabotase. Amarga iki, ana 11 kasus pembakaran spontan saka mesin - 1 Tiger burned metu. Nang endi wae wiwit 10 Januari, TTB 503rd perang ing cedhak sepur Zhmerinka-Vinnitsa. Lan ing pungkasan Januari, nalika batalyon digawa bebarengan karo II./Pz.Rgt.23 dadi siji grup, mung 34 Macan. 69 Macan ing 19 Januari mung minangka asil nambahake 25 tank lawas lan 45 tank anyar, minus 1 kobong. Lan ora ana kru ekstra ing batalyon kanggo Tigers supernumerary.
                        Miturut Panthers II./Pz.Rgt.23 - miturut M. Blok, 43 Panthers dikirim menyang batalyon ing 50 Desember, ing Januari 44 - 28. Carane akeh sing ditampa ora dingerteni. Old Panthers bisa ditransfer menyang divisi liyane. Wong anyar kudu ditampa, dipriksa, disiapake kanggo perang. Aku wis ora ndeleng dokumen saka TD 23 kanggo periode iki, supaya aku ora bisa ngomong apa-apa tartamtu. Lan M. Kolomiets mung nyalin-tempel penulis Barat, asring tanpa arep menyang topik, niru akeh kesalahane.
                      5. hohol95
                        hohol95 17 September 2022 19:59
                        0
                        Informasi bab "sabotaged" "Macan" saka sumber apa?
                        Kolomiets, aku, angel mlebu ing arsip Jerman.
                        Lan bagean utama klaim kasebut kudu ditujokake marang penulis Barat. Dheweke uga lungguh ing arsip, ngomong karo para veteran, "para penyelamat Eropa saka gerombolan Bolshevik sing alus."
                        Yen padha ngidini iki kelakon ... padha ora bisa uga apik ing arsip ...
                      6. Dmitry_Likhoded
                        18 September 2022 08:03
                        0
                        Informasi babagan sabotase ing produksi Macan saka sumber Jerman, kalebu dokumen saka batalyon abot. Masalah iki ora mung ditemokake ing TTB 503rd.
                        Klaim kanggo karya Kolomiyets cukup bener. Sampeyan bisa nerbitake buku kanthi mung nyalin lan ngumpulake data sing wis diterbitake sadurunge saka macem-macem sumber, tanpa nyoba mriksa lan niru kesalahan. Lan sampeyan bisa nyoba golek informasi anyar sing durung diterbitake sadurunge.
                        Saiki, aku ora tau dadi sejarawan, ora ana cara kanggo mlebu ing arsip, nanging aku nyoba golek arsip, informasi sing sadurunge ora diterbitake, lan kanthi dhasar aku nyoba nulis artikel.
                      7. hohol95
                        hohol95 18 September 2022 11:01
                        0
                        Banjur ora nemtokake apa persis iki ditulis dening "sabotage"?
                        Mungkin iku marriage prasaja utawa kualitas mbangun ambruk. Kaya ing perusahaan pertahanan Soviet.
                      8. Dmitry_Likhoded
                        18 September 2022 13:22
                        0
                        Sayange, aku ora bisa ngomong manawa, kaya masalah karo final drive, lan ora mung. Aku ora kasengsem ing masalah technical, supaya aku ora nyimpen informasi.
            2. Ritter Runkel
              Ritter Runkel 17 September 2022 00:54
              0
              Oberstleutnant Dr. med. Franz Bäke-Korsun Schewschenkowski!!!!!! hi
      2. Ritter Runkel
        Ritter Runkel 15 September 2022 17:02
        +2
        Lesen Sie bitte "Tiger im Kampf" ISBN 3-935197-02-1,SEITE 387-393 Kampfwege und Verluste der schweren Aber Standardwerk karo Hunderten saka Fotos aller SS-Abteilungen.
        Druschba Ritter Runkel
        1. hohol95
          hohol95 16 September 2022 19:07
          0
          Das mung ing RUSIA!
          Der kodhok liwat rawa der tamparan der tamparan der tamparan...
    2. bk0010
      bk0010 14 September 2022 14:02
      +1
      Quote: utara 2
      Aku ora nemokake artikel siji-sijine ing ngendi para prajurit Tentara Merah sing maju ing Jerman bakal pamer paling ora ing siji episode.
      Prajurit kita dilarang njupuk gambar. Ya, lan ora ana apa-apa. Mulane, kabeh foto kita saka wartawan perang.
    3. Knell Wardenheart
      Knell Wardenheart 14 September 2022 14:24
      +2
      Amarga spesifik, ngalahake siji "Macan Royal" minangka tugas sing luwih akeh wektu tinimbang ngalahake T-34ku sing kondisional. Ing taun 1945. iku uga worth kang lagi nyimak sing sisih nyerang, minangka aturan, nandhang sangsara luwih gedhe saka sisih mbela, yen kita ngomong bab nawakke, banjur kauntungan saka tank Jerman ing waja lan daya senjata (lan kanggo ombone tartamtu, sanajan. ora tansah ing 1945, ing sistem sighting) lan cangkang - menehi wong bonus ngalangi kanggo taktik ambush, wis banget efektif marang mungsuh maju kanthi cepet.
      Ora ana gunane kanggo ngekstrapolasi jaman biyen nganti saiki - kualitas utawa efisiensi intelijen uga ora cedhak karo jaman saiki. Jerman ngerti carane mbangun pertahanan sing apik lan nyebabake karusakan sing apik, lan intelijene, sanajan ing taun 1945, isih profesional banget. Mangkono kerugian skewed, iku bakal ono.
    4. Andrey VOV
      Andrey VOV 14 September 2022 14:25
      +3
      Inggih, pisanan, ayo elinga carane wong Jerman biasa lan warga Soviet urip, meh kabeh wong duwe kamera ing kana, mula akeh foto, ing arsip lan ing domain umum. iku sacoro prakteke mokal kanggo nemokake tokoh dipercaya ing kabeh, mung nganti taun 43 Tentara Group North luwih utawa kurang katahan cathetan rinci, nanging ana ngarep statis. Dadi ana ora perlu kanggo nyalahke penulis kanggo apa ora, lan dheweke ora ' t pour banyu ing pabrik sapa, nanging artikel apik banget, iki dudu opuse Samson kanggo sampeyan.
  9. Dmitry_Likhoded
    14 September 2022 10:45
    +1
    Kutipan: Tank DestroyerSU-100
    Inggih, minangka conto "fantasi" kudu dicathet, nalika tanker Rybalko cedhak Szydłów lan Oglenduv ing Agustus 1944 uga ngrusak brigade tank 501st, numpes 10 lan nyekel 3 "kucing" kraton ing layanan lengkap, Jerman saka batalyon iki. kacarita sing padha numpes minangka akeh minangka sèket IS-2s. Kajaba iku, Rybalko mung duwe 12 tank iki, lan 1 ilang dening sing diobong.

    Ora ana sing ngetung TTB sing kaping 501, ora perlu crita dongeng. Wiwit perang karo mung loro perusahaan, batalyon nandhang losses ing perang cukup abot, nanging ora dikalahaké lan perang kanggo dangu. Babagan aplikasi Jerman kanggo 50 IS - saka endi omong kosong kasebut? Inggih, data sampeyan babagan mundhut IS uga ora bener. Contone, Pasukan Tank Pengawal 71 sawise perang Agustus nyerahake sisa 6 IS menyang Brigade Tank Pengawal 61, 10 IS liyane sing rusak menyang SPAM, 5 dibuwang. Apa 1 IC kebakar?
    IS-2 umume ilang cukup akeh. Sawetara brigade abot "giling mudhun" mung sawetara minggu.
  10. Bai
    Bai 14 September 2022 12:56
    -1
    bisa ndeleng Kerner, sing kira-kira nomer luwih saka 100 Unit T-34 lan IS-2 (wedi duwe mata amba) lan bingung ISU-122 karo IS-2?

    Sampeyan bisa mbingungake IS-2 lan ISU-122 mung kanthi nulis ing kertas. Ing urip - ora
    1. Dmitry_Likhoded
      14 September 2022 13:31
      +4
      Dear, aku yakin yen ing foto sampeyan ora bakal bingung. Lan ing perang, looking liwat ngarsane karo magnification saka 2,5x - 5x liwat bledug lan kumelun ing kadohan saka 1 - 1,5 km? Nggarap dokumen lan nganalisa macem-macem episode pertempuran, aku terus-terusan nemoni kebingungan kanggo nemtokake jinis peralatan. Ora mung iku, ing negara kita, kabeh tank Jerman asring direkam ing "Macan", lan bedhil self-propelled ing "Ferdinand". Ana uga kasus nyata, contone, ing pertempuran cedhak karo Hungaria StuG III padha mistaken kanggo loro Panthers lan Tigers, ing perang karo Hetzers padha uga bingung karo Panthers. Sanajan aku yakin sampeyan bisa kanthi gampang mbedakake jinis peralatan kasebut ing foto.
      Jerman ngalami alangan sing padha, ing pungkasan perang, tank Soviet disalahake minangka IS utawa SU-100 bingung karo ISU-152. Iki kedadeyan umum.
    2. Alexey R.A.
      Alexey R.A. 15 September 2022 11:33
      0
      Kutipan saka B.A.I.
      Sampeyan bisa mbingungake IS-2 lan ISU-122 mung kanthi nulis ing kertas.

      EMNIP, Isaev diterangake yen ing foto kasebut, ditandatangani dening dheweke minangka ISU-122, IS-2 bener-bener dijupuk (tampilan saka buritan). Tank ngetokake senapan mesin Voroshilov, instalasi sing katon ing antarane paratroopers tank.
  11. utara 2
    utara 2 14 September 2022 15:22
    -3
    Kutipan: Dmitry_Likhoded
    Aku ora ngerti ing ngendi arsip Jerman sampeyan bisa ndeleng akeh gambar prajurit kita ing cedhak peralatan Jerman sing rusak. Kita duwe masalah gedhe karo foto sing apik, lan sing ditandatangani kanthi bener. Lan umume, sampeyan kudu nglumpukake informasi kanthi harfiah supaya bisa ngerteni unit iki utawa tank kasebut. Lan umume, aku nyoba milih gambar kanggo artikel kasebut, ora mung kanthi gambar sing apik, nanging kanthi cara sing cocog karo artikel kasebut.
    Mungkin sampeyan salah paham arti artikel kasebut? Iki babagan apa aplikasi tanker Jerman tartamtu kanggo 19 April dikonfirmasi utawa ora. Iki minangka angka kerugian unit kita sing berjuang ing sektor ngarep sing dikarepake. Iki ora analisis rinci operasi karo tokoh mundhut saka loro-lorone. Lan yen sampeyan pengin ndeleng babagan atusan tank Jerman sing rusak, sampeyan bakal kuciwa. Amarga ana sawetara banget. Pramila ing aplikasi tanker kita meh ora ana sing nyebutake tank Jerman sing rusak. Khusus, 503rd TTB SS ilang mung siji tank irrevocably, liyane 3-4 rusak lan banjur kanggo ndandani. Sisa 6 "Macan Royal" mundur menyang Berlin, ing ngendi dheweke ilang.
    Yen sampeyan ora seneng karo wong SS sing wareg lan wareg ing spring 1945, apa sampeyan bisa nindakake, nanging uga perang karo mungsuh kuwi.

    dadi sampeyan kudu miwiti artikel kanthi tembung "Aku ora ngerti ..."
    1. Dmitry_Likhoded
      14 September 2022 17:08
      +1
      Matur nuwun kanggo saran, nanging kanthi tembung apa aku kudu miwiti artikel, aku bisa mutusake dhewe.
  12. Viktor Sergeev
    Viktor Sergeev 14 September 2022 17:03
    +2
    Tulis luwih saka rasa welas asih marang mungsuh. Aku yen sampeyan ngetung kabeh tank sing dirusak dening Jerman nalika perang, banjur bakal ngluwihi yuta, lan iki mung ana ing Kursk Bulge. Wangsulan: Bab ingkang utama iku iman, purun ora ngapusi, ngandika kalah metu 10 tank karo siji Nihan, kang tegese iku.
    1. Dmitry_Likhoded
      14 September 2022 17:10
      +2
      Overestimation saka jumlah peralatan mungsuh sing rusak ing WWII ana ing kabeh pihak. Lan malah saiki iki digunakake akeh.
      1. Alf
        Alf 14 September 2022 20:23
        +3
        Kutipan: Dmitry_Likhoded
        Overestimation saka jumlah peralatan mungsuh sing rusak ing WWII ana ing kabeh pihak.

        Kowe bener. Nanging nalika Kementerian Propaganda mlebu ...
  13. nord11
    nord11 14 September 2022 20:29
    +1
    Reich ambruk karo bang, kanggo piye wae ndhukung moral saka Wehrmacht lan sipil, pahlawan Ajaib Teutonik padha cepet-cepet nyetak. Lha saiki panjaluke opo, cek opo?
  14. Ritter Runkel
    Ritter Runkel 15 September 2022 14:33
    -1
    Jungs Buch lesen "Durchbruch an der Oder" Tony Le Tissier, ISBN 3860479040, duwe masalah karo masalah. Habe Buch von Otto Carius "Tiger im Schlamm" mit Widmung. Frage: Kontak mit welcher Gardepanzerbrigade am 20/21.07.1945 Malinawa?Abschuss
    durch
    2Tiger1(Carius,Kerscher,502.schwere TPA-Heer) von 17 IS2, 5T34?,Kommadant Major"Held der Sowjetunion"? (Selbstmord?) Carius bekam von Himmler Eichenlaub zum Ritterkreuz. Werde dankbar für Info. Druschba RITTER RUNKEL nglirik
    1. Komentar wis dibusak.
    2. Dmitry_Likhoded
      15 September 2022 15:26
      +1
      Lanke, ana "Durchbruch an der Oder" dening Tony Le Tissier gelesen.
      Ich werde Ihre Frage nach der Schlacht am 22.07.1944/34/85 in der Nähe des Dorfes Malinawa kurz beantworten. Ing dieser Schlacht kämpfte Otto Carius mit T-41-5-Panzern der 2. Panzerbrigade des 48. Panzerkorps und IS-8-Panzern des 34. Schweren Panzerregiments. Sowjetische Verluste ing dieser Schlacht (laut Archivdokumenten) - 5 T-2-Panzer lan 3 IS-41-Panzer niedergebrannt. Kommandant Major "Held der Sowjetunion" ist der Kommandeur des 41. Bataillons der XNUMX. Panzerbrigade Hauptmann Ivan Nikolaevich Moroz. Ihm wurde der Orden des "Roten Sterns" verliehen, den Carius mit dem "Goldenen Stern" saka Helden der Sowjetunion verwechselte. Viele Tanker der XNUMX. Panzerbrigade gingen lan diesem Tag zu ihrer ersten Schlacht, die ihre letzte wurde.
      1. Ritter Runkel
        Ritter Runkel 15 September 2022 15:51
        0
        Danke wulu mati Info. Im Buch ging Carius nur auf seine eigenen Beobachtungen ein. Konnte nur ungefähre Angaben machen. Ich nehme es ing seinem Buch auf. "Nichts ist vergessen und niemand wird vergessen" DRUSCHBA Ritter Runkek
    3. Oleg812spb
      Oleg812spb 15 September 2022 15:32
      +1
      O! Malinovo! Ja! Ja! https://rostislavddd.livejournal.com/389033.html
  15. Swasta SA
    Swasta SA 16 September 2022 01:45
    +1
    Kutipan saka kim
    soko padha karo pilot Jerman

    Kutipan: Dmitry_Likhoded
    biasane batalion tank karo personel karo pengalaman pertempuran dijupuk lan diencerke karo pendatang anyar sing uga pindhah menyang replenishment.

    Waca maneh utawa ngrungokake memoar Otto Carius ing Internet. Kapal tanker Jerman sing nglawan Macan. Dheweke diwulang suwene, dikirim menyang kursus babagan pangembangan mesin,
    sadurunge ngandelake tank.
    Inggih, babagan pilot - crita sing beda. Lan babagan Rudel, lan babagan Hartman.
  16. Dmitry_Likhoded
    16 September 2022 18:09
    0
    Kutipan: Swasta SA
    Waca maneh utawa ngrungokake memoar Otto Carius ing Internet. Kapal tanker Jerman sing nglawan Macan. Dhèwèké diwulang kanggo dangu, dikirim menyang kursus ing pangembangan mesin, sadurunge entrusting tank

    Apa latihan ing kene? Aku nulis babagan kasunyatan sing tanker biasa perang ing Tigers, kadhangkala tanpa pengalaman pertempuran, lan ora mung super-mega-profesional.
  17. Molot1979
    Molot1979 19 September 2022 14:29
    0
    Piye wae Fritz ngapusi. Padha bisa nulis saperangan ewu frags.
    1. Dmitry_Likhoded
      19 September 2022 18:04
      0
      Kabeh padha ngapusi. Contone, ing certificate saka losses inflicted mungsuh dening Unit 1st UV, iku dituduhake ing Januari 1944 pasukan ngarep numpes lan dijupuk 2595 tank lan bedhil poto-propelled. Senajan ing kabeh Front Wétan ing pungkasan Desember 1943, Jerman mung duwe 2063 tank lan bedhil self-propelled.
  18. DeGreen
    DeGreen 20 September 2022 06:48
    0
    Ing buku Carius, Tigers in the Mud, penulis ngangkat puluhan tank kita saben dina.
    1. Dmitry_Likhoded
      20 September 2022 16:14
      0
      Yen sampeyan nyoba kanggo mriksa claims saka Carius marang dokumen arsip kita, sampeyan bakal weruh sing padha kerep pas. Mesthine, dheweke nghias lan nggedhekake, nanging iki minangka perkara sing umum kanggo kenangan. Aja nyoba nggoleki memoar kanggo akurasi arsip. Kajaba iku, sawise tatu abot lan pirang-pirang taun sawise kedadeyan kasebut, iki ora nggumunake.
      1. DeGreen
        DeGreen 20 September 2022 21:37
        -1
        ora sarujuk. Saka tembung ing kabeh. Siji frase babagan kasunyatan manawa dheweke, ngadeg ing tengah kolom tank kita, ngalahake 4 tank, sing pantes. Lan Jerman dhewe ora pracaya marang
        1. Dmitry_Likhoded
          21 September 2022 16:57
          -1
          Sampeyan bisa uga ora setuju, nanging dokumen kita ngomong liya. Nalika aku ngerti, sampeyan lagi ngomong babagan episode sing diterangake tanggal 4-6 November 1943 ing cedhak Nevel. Dadi, ing November 4, Carius perang karo tank OT-34 saka 118 Flamethrower Tank Brigade. Brigade TB ka-1 (12 OT-34) karo pendaratan infanteri saka Divisi Senapan Pengawal 46 maju ing dalan lan nabrak Macan. Kita ilang 5 OT-34 kobong (saka geni Ferdinand), 1 liyane macet lan banjur diobong dening Jerman. Carius nyatakake 10 T-34s, exaggeration memoir umum. Tanggal 6 Nopember, TB 1 sing padha saka brigade 118 karo pendaratan infanteri nyerang maneh ing panggonan sing padha, maneh kesandhung marang Macan Carius. Asil - 5 diobong OT-34s, kang 100% akurat nandheske tembung saka Carius (3 tank ing akun, 2 liyane gunners anti-pesawat). Ing dina sing padha, 118. Brigade ilang 7 T-70s diobong metu, nanging ing panggonan liyane.
          Apa jenis Jerman ora pracaya Carius? Luwih khusus.
  19. Altman
    Altman 20 September 2022 18:31
    -3
    Lha, kudune perang sawise perang, prajurit pancen padha perang lan menang (kita). Iku angel, mung katon ing jumlah tank Jerman numpes cedhak Kursk, nanging ora. Iku tansah penting yen Tentara Abang menang lan tekan Berlin. Thanks kanggo penulis kanggo artikel. am