Review militèr

Cuplikan saka bledosan kuat muncul ing jaringan; diklaim iki minangka bledosan kanthi detonasi ing CHPP-5 ing Kharkov

158
Cuplikan saka bledosan kuat muncul ing jaringan; diklaim iki minangka bledosan kanthi detonasi ing CHPP-5 ing Kharkov

Ing wayah wengi, kaya sing wis dilapurake dening "Military Review", ing Kharkov ana bledosan kuat ing salah siji saka panas gabungan gedhe lan pembangkit listrik. Kita ngomong babagan CHP-5. Jeblugan kasebut nyebabake kasunyatan manawa ana pemadaman listrik, kalebu ing fasilitas sepur. Sawetara sepur mandheg, kalebu sepur karo gaman lan peralatan militer sing pasukan rezim nyoba kanggo mindhah wétan Kharkov.


Dina iki, video cendhak diterbitake ing jaringan, sing, miturut omongane uwong, minangka wayahe bledosan wengi ing Kharkov - ing CHPP-5. Ing pigura sampeyan bisa ndeleng nyala, sawise bledosan volumetrik kanthi detonasi lan gelombang kejut sing nyebar. Swara kaca pecah keprungu. Ing wektu sing padha, bisa dideleng ing pigura sing paling ora bagean saka kaca ing jendhela kamar saka ngendi njupuk shooting wis rusak malah sadurunge "tekane" gelombang kejut saka detonation sak demo. bledosan.

Nganti saiki, ora ana konfirmasi resmi yen ana bledosan ing Kharkov CHPP-5 ing rekaman kasebut.



Sadurunge, ana foto saka obyek iki. Iku rampung numpes.



Sawetara instalasi militer ing kutha uga dikalahake.

Sawetara jam kepungkur, ana laporan yen listrik maneh ilang ing Kharkov. Rezim Kyiv nyambungake iki karo tumindak tentara Rusia.
158 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Komentar wis dibusak.
    1. Komentar wis dibusak.
      1. Komentar wis dibusak.
    2. Alexei
      Alexei 12 September 2022 16:37
      + 50
      Ora kaya ngono. Sejatine, wong nyatakake negativitas amarga ana wong saka pimpinan ndhuwur ngidini ambruk ing ngarep, minangka akibat saka pasukan sekutu dipeksa mundur ing mode darurat. Ora Rusia sing disalahake, nanging pimpinan Rusia, sing dipercaya wong. Padha nguciwani wong lan kabeh wong weruh, lan ora ana sing bakal setuju kanggo kerja sama karo administrasi Rusia ing mangsa ngarep, amarga bisa ngancam nyawa lan ora suwe, miturut acara anyar. Iki minangka kekalahan serius ing istilah militer lan informasi, sing ora ana sing dikunjara. Mangkono gunane ngoyak para ukrofasis, dheweke mesthi nindakake lan bakal nindakake apa sing ditindakake, yen diwenehi kesempatan kaya ngono.
      1. paul3390
        paul3390 12 September 2022 16:59
        + 22
        Bener - printah saka ukrovermacht main kertu banget competently .. Ing kahanan kaunggulan kita ing teknologi - kurban Bunch saka pejuang, nanging - iku meksa kita badai wilayah benteng kita. Akibaté, kita ilang wektu sing larang regane, nalika junta bisa mbentuk, nglatih lan cadangan lengen ing wilayah NATO, sing ditransfer menyang ngarep tanpa alangan. Kanthi kabeh akibat kanggo kita..

        Menapa malih, kaunggulan ing teknologi - kita ngginakaken ing wilayah benteng padha, lan ora ing komunikasi mungsuh. Langsung kelangan jangkah operasi. Yagene dhawuh kita iki ora bisa dingerteni. Menapa malih, karo preponderance pinunjul saka ukrovermacht ing tenaga .. Salah siji padha ngarep-arep kanggo sawetara janji bosok saka Kulon, utawa sing everyone bakal nyerah ing sasi .. Umumé - omong kosong kanggo sapa wae ..
        1. Rega Vincent
          Rega Vincent 12 September 2022 17:30
          -2
          pilihan sing bodho ora kelakon kanggo sampeyan?
          1. paul3390
            paul3390 12 September 2022 17:36
            + 18
            Ora. Malah jenderal sing paling goblok, nanging sing lulus saka akademi, mesthi ora bakal nindakake omong kosong kasebut. Dadi keputusane murni politik.
            1. Dmitrii
              Dmitrii 13 September 2022 15:25
              0
              Mesthine politik ... Iki minangka perang politik, lan militer nindakake apa sing dibutuhake para politisi ing wektu tartamtu lan ing loro-lorone konflik iki.
          2. Maverick1812
            Maverick1812 13 September 2022 15:14
            0
            terus-terusan!
        2. Konstantin Shevchenko
          Konstantin Shevchenko 12 September 2022 17:43
          -5
          Cekap ngurbanake sekelompok pejuang! wah. Apa sampeyan nulis? Sampeyan bakal dadi asisten Hitler, sampeyan bakal nelukake jagad bebarengan.
          1. paul3390
            paul3390 12 September 2022 17:47
            +5
            Lan sampeyan dhewe mikir - apa maneh padha duwe cara metu? Lan kanthi cara - apa Tentara Abang ora nindakake perkara sing padha ing 41? Nalika, preduli saka losses sembarang, nindakake kabeh kanggo alon mudhun nemchura kanggo ing paling dina, menang paling larang regane - wektu? Ketoke - salah siji saka wong-wong mau isih ora skip kelas ing akademi militer.
            1. Konstantin Shevchenko
              Konstantin Shevchenko 12 September 2022 17:53
              -4
              Inggih, nuwun sewu - iki dudu pilihan kita. Iki minangka varian saka kekaisaran kolonial, lan ora malah 1941. Minangka adoh saka aku elinga, analisis ing VO sing opsi iki digunakake dening komandhan buta huruf sing kepeksa dadi, contone, mantan guru, etc.
              1. paul3390
                paul3390 12 September 2022 17:57
                +5
                Nggih mboten. Iku amarga nekat. Nalika irung getihen - nanging butuh wektu kanggo nggawa tentara eselon kapindho .. Lan mung bisa menang kanthi cara iki. Sedhih banget.
              2. pemotong bolt
                pemotong bolt 12 September 2022 21:52
                +4
                Iki minangka varian saka kekaisaran kolonial
                Aku cenderung mikir yen penasehat Inggris ngrancang - dheweke ora melas marang pasukan pribumi, nanging kudu sukses.
                1. Konstantin Shevchenko
                  Konstantin Shevchenko 12 September 2022 23:47
                  +3
                  Persis.
                  1. pemotong bolt
                    pemotong bolt 12 September 2022 23:53
                    +2
                    Nanging pendekatan saka Angkatan Bersenjata RF ora bisa digunakake - prajurit iku dhewe. Yen dill ora bisa, banjur Inggris mung mabur menyang London kanggo garwane. Lan rugi, ya akeh banget, kok wassat .
                    1. Konstantin Shevchenko
                      Konstantin Shevchenko 13 September 2022 00:01
                      0
                      Dadi aku nulis yen iki dudu cara kita. Lan mungsuh weruh genius. Kita ora duwe pilihan, kaya meksa wong ninggalake kutha lan miwiti serangan gedhe. pengintaian kanggo serangan pinpoint rada ringkih.
                      1. pemotong bolt
                        pemotong bolt 13 September 2022 00:05
                        +3
                        mungsuh weruh genius.
                        Luwih kaya zerg rush.
                        ora ana pilihan
                        Rudal target sing niru profil pesawat kanthi lensa Luneberg kanggo pertahanan udara (padha ora bisa nyedhiyakake atusan rudal). Mbusak kabeh fasilitas pasokan bahan bakar, perang sepur - lan kabeh bakal ilang.
                      2. paul3390
                        paul3390 13 September 2022 00:15
                        +2
                        Ya, ora jenius! Iku mung siji-sijine kasempatan - lan padha njupuk kauntungan saka iku. Lan apik yen sampeyan njupuk ora mung aspek militer.
            2. zenion
              zenion 13 September 2022 20:34
              -1
              paul3390. Tentara Abang ora menangake wektu, nanging papan. Miturut cara, sawise kabeh, USSR tangi ing sawetara sasi, serangan dumadakan. Lan saiki, duwe kaluwihan ing serangan kasebut, dheweke isih ora menang apa-apa lan, sawise miwiti operasi, dheweke ora ngerti lan ora bakal nindakake apa-apa sanajan sawise pitung wulan perang sing ora sukses lan ora bisa dingerteni. Kaya-kaya ana wong sing nyepetake suspender sing kuwat ing celonone lan ngayun-ayun militer maju-mundur. Ana bab sing kabeh wong ngerti lan kawruh iki didhelikake. Ketoke, Ukraina wis tiba ing cadangan gas lan lenga, lan iki ora disenengi para panggedhe Rusia. Iki kudu dicekel lan dipasang, ora ana sing luwih sugih tinimbang oligarki Rusia. Oligarki feodal ngatur pertunjukan.
        3. kelip-kelip
          kelip-kelip 13 September 2022 00:09
          +3
          Bener - printah ukrovermacht main kertu kanthi cekap.
          Sing mesthi.
          junta bisa mbentuk, olahraga lan lengen cadangan ing wilayah NATO, kang padha bebas ditransfer kanggo ngarep. Kanthi kabeh akibat kanggo kita.
          Lan ing kene aku setuju karo sampeyan.
          Kajaba iku, kaunggulan ing teknologi
          kita duwe
          karo preponderance pinunjul saka ukrovermacht ing tenaga.

          ---
          Iki ngendi sampeyan kudu njaluk adoh saka iku.
          Ukrovermacht (maca: USA), luwih unggul tinimbang kita ing tenaga kerja, dibagi dadi rong klompok: Kherson lan Kharkov, kanthi kondisi kidul lan lor.
          Kanggo ngadhepi saben kelompok kasebut, kita kudu nransfer pasukan (utamane artileri abot) menyang sektor aktif ing ngarep, sing butuh sawetara wektu.
          Lan yen kita bisa nransfer pasukan tambahan menyang arah Kherson lan repulse nyerang, kita mung ora duwe wektu kanggo arah Kharkov - lengen logistik dawa banget kanggo artileri abot.
          Kajaba iku, yen kita wiwit pindhah menyang ngarep Kharkov, gelombang kapindho saka serangan Kherson bakal tindakake. Sing. ing ngarep kita ana jinis garpu catur.
          Lan ing Kharkov ora bakal duwe wektu lan Kherson ora bakal disimpen.
          Kayane kudu milih: Izyum utawa Kherson.
          Pilihan ing kene jelas kanggo Kherson, luwih penting tinimbang Izyum.
          Kherson minangka gapura menyang Crimea, sawijining pijakan ing sisih tengen Dnieper kanthi kabeh akibat.
          ---
          Aku ora kaget yen ing sisih kidul ana cadangan kanggo nyerang. Lan ora suwe cadangan iki bakal diaktifake.
          1. paul3390
            paul3390 13 September 2022 00:19
            +1
            Ana titik liyane - komunikasi ukrovermacht, kanthi definisi, luwih cendhek tinimbang kita, amarga busur ngarep mlengkung ing arah kita. Padha bakal ngatur kanggo mindhah cadangan sadurunge kita, lan diwenehi sing ora ana interfered karo wong-wong mau .. Inggih, saiki - padha duwe ing tangan sawetara liyane rock-hard bêsik saka wesi, lan - kabèh. Lan prabédan ing wektu transportasi wis worsened malah luwih kanggo kita. Lan padha nyoba kanggo njamin kita - sing, kaya, ora ana elek wis kedaden .. Inggih, mesthi - ing wektu kita nransfer bagean saka cedhak Kherson kanggo Kharkov - padha saiki bakal duwe wektu kanggo muter dhewe bali lan kasebut saperangan saka kaping..
            1. kelip-kelip
              kelip-kelip 13 September 2022 00:54
              -3
              Lan dheweke nyoba njamin manawa ora ana kedadeyan sing ala.
              Kamentrian Pertahanan nggawe keputusan sing bener, sanajan dipeksa, nanging sing bener - regrouping pasukan.
              We menehi adoh jumlahe, nanging menang kualitas.

              Kita nyepetake garis ngarep lan, amarga iki, mbebasake bagean penting saka pasukan kita. Dheweke ora bakal nyabrang tapel wates kita, amarga wis dadi perang lan kita bakal miwiti nyerang Kyiv lan kutha liyane lan infrastruktur penting.
              Mesthine, pundhak logistike luwih cendhek, nanging ora bakal bisa mbatalake pasukan sing signifikan. Dheweke kudu njaga bagean penting saka klompok iki ing sisih lor.
              Inggih, kita duwe kesempatan kanggo njupuk Nikolaev menyang ring.
              Dadi ayo padha ndeleng.
            2. rafat
              rafat 14 September 2022 13:52
              0
              Ну а логистику ихнюю нарушить нам кто непозволяет ,уже столько копий сломано ,даже железку бомбить не надо ,подстанции всё остановиться.
          2. Ampere
            Ampere 13 September 2022 15:46
            +1
            Iku. Gagasan kanggo mindhah pasukan saka arah menyang arah liyane wiwitane gagal lan biasa-biasa wae (kaftan Trishkin) lan mung wong bodho sing bisa njupuk minangka basis kampanye. Kanggo basis, amarga pesawat saka cedhak Kyiv ana test saka pena taktik kuwi. Ing ngarep sing amba, pasukan lan sarana sing kasedhiya ora cukup lan ora cukup kanggo nahan wilayah sing dikuwasani, lan luwih-luwih kanggo nyerang pertahanan mungsuh sing diatur. Lan iku cetha kanggo amatir, nanging ora tekan GK + MO + GSH kanggo 6 sasi. Bodho klinis smeared ing getih pejuang kita lan populasi sipil. Ing dina teka, pah-pah, kita bisa njaluk liyane Butch2 lan Butch3, lan iki bakal murni ing kalbu saka individu ing ndhuwur-jeneng.
          3. zenion
            zenion 13 September 2022 20:42
            +1
            kelip-kelip. Sampeyan nulis kaya Rusia duwe rong bedhil lan limang tank lan main basket karo dheweke. Nanging sampeyan bisa ndalang yen dheweke nyekel bedhil ing tong minyak, muter lan mbuwang menyang posisi anyar. Umumé, militèr Ukrainia ngerti carane perang lan ngapusi mungsuh, lan pihak Rusia malah ora keganggu maca carane Tentara Abang nindakaken nalika perang. Wadyabala garudha kepala kalih ora bisa nuruti tuladhane palu lan arit. Kabeh dadi kaya ing sangisore raja, wiwit perang ing Crimea lan Timur Jauh. Where minoritas ngalahake mayoritas bodho. Uga bisa dibuktekake manawa mung tentara Uni Soviet sing digawe bisa ngalahake Tentara Putih, sing didhukung dening kabeh negara kapitalis. Nanging Uni Soviet dipangan cockroaches. Dheweke saiki kaget banget, kaya tentara putih.
            1. kelip-kelip
              kelip-kelip 14 September 2022 11:52
              0
              В общем получилось, что украинские военные знают, как вести войну и дурить противника
              Операции для ВСУ планируют в Пентагоне и у них есть одно огромное преимущество - они планируют операции не считаясь ни с какими потерями.
              а российская сторона даже не удосужились прочитать как это делала Красная Армия во время войны.

              А может наоборот:
              Российское командование хорошо выучило уроки истории.
              ------
              В январе — марте 1942 войска Юго-Западного фронта провели наступление в районе Изюма, в результате которого был создан плацдарм на западном берегу реки Северский Донец в районе Барвенково, открывавший возможность дальнейшего наступления на Харьков и Днепропетровск. Была захвачена главная база снабжения немецкой 17 армии в Лозовой и перерезана железнодорожная линия Днепропетровск-Донецк, по которой проходило снабжение 1-й танковой армии вермахта. С началом весенней распутицы в конце марта наступление было остановлено.
              Командование вермахта планировало ликвидировать Барвенковский плацдарм, начав наступление 18 мая.

              План получил кодовое название «операция FREDERICUS».

              17 мая 1 танковая армия вермахта нанесла удар в тыл наступающим частям Красной армии. Частям Клейста уже в первый день наступления удалось прорвать оборону 9-й армии Южного фронта и к 23 мая отрезать советским войскам пути отхода на восток.
              Несмотря на сложнейшую ситуацию Ставка продолжала наступление на Барвенковском плацдарме.
              В результате к 23 мая значительная часть войск ударной группировки Красной армии оказалась в окружении в треугольнике Мерефа-Лозовая-Балаклея.
              В результате окружения и последующего уничтожения крупных сил Красной армии под Харьковом вся оборона советских войск в полосе Южного и Юго-Западного фронтов была кардинально ослаблена. Пользуясь этим, немецкое командование начало успешно развивать заранее намеченное стратегическое наступление по двум направлениям — на Кавказ и на Волгу.

              Судя по всему амеро-британские военачальники совместно с х ох лами решили провести «операцию FREDERICUS 2.0».
              Российское командование учитывая особенности местности и сложившуюся оперативную обстановку предусмотрительно осуществило отвод российских войск от Балаклеи и Изюма, что бы не подвергать их опасности возможного окружения.
              Это позволило сохранить собственную живую силу и технику (небольшие потери не сказались на боеспособности) и растянуло наступающую украино-фашисткую группировку, обнажив ее фланги и тылы. В результате удалось остановить вражеское наступление и уничтожить значительную часть военного потенциала.
              В данный момент противник еще имея резервы не оставляет попыток продавливания обороны на разных участках. Но возможностей для широкого прорыва у него нет. Российские войска ожидают этих действий, что бы нанести собственные контрудары.

              Так что наоборот учли прежний горький опыт Красной армии.
              Подробнее здесь https://glav.su/forum/threads/1676343
      2. Dmitry Donskoy
        Dmitry Donskoy 12 September 2022 16:59
        + 16
        Ing Perang Donya II, kutha-kutha ganti tangan kaping pirang-pirang lan ora ana negativitas, kabeh wong ngerti yen ana perang lan owah-owahan ora bisa dihindari. prajurit
        1. Alexei
          Alexei 12 September 2022 17:31
          + 13
          Ing Perang Donya II, kutha-kutha ganti tangan kaping pirang-pirang lan ora ana negativitas, kabeh wong ngerti yen ana perang lan owah-owahan ora bisa dihindari.
          Iki ora swing, iki jamb sing wong saka pimpinan ndhuwur kudu njawab lengkap, yen Staff Umum mung kekacoan ing proses anteng. Ora ayunan, padha njupuk telung sasi lan ilang ing telung dina. Jancok ayunan kasebut?
          1. Dmitry Donskoy
            Dmitry Donskoy 12 September 2022 18:05
            +3
            Nanging apa jumlah personel sing luwih cilik dadi gabungan? Apa sampeyan lali, rekan, yen tenaga kerja kita luwih sithik ing negara 404. Ya, kita dadi sing pertama babagan wesi, nanging ing ati, ora. Mula, kita njupuk desa telung sasi lan mundur cepet, sing nyimpen wong. prajurit
            1. Alexei
              Alexei 12 September 2022 18:10
              -4
              Tegese, pranyata kepinginan kita ora cocog karo kemampuan kita? Inggih, apa sing bisa ditindakake ing kene ... kajaba ngombe, kaya sing diucapake, "supaya kepinginan kita cocog karo kemampuan kita" ...
        2. bobba94
          bobba94 12 September 2022 22:56
          -3
          Sampeyan ora kudu nulis omong kosong. Sajrone Perang Donya II, kanggo ayunan kaya ngono, Markas Panglima Tertinggi ngubengi wong sing salah lan ora ana sing nyebutake manawa ayunan kasebut ora bisa dihindari ...
          1. kelip-kelip
            kelip-kelip 13 September 2022 11:05
            -2
            Sajrone Perang Donya II, kanggo ayunan kasebut, Markas Panglima Tertinggi
            Inggih, ya, nalika Perang Donya II kita ilang Minsk, Odessa, Sevastopol, mungsuh tekan Volga.
            Lan apa kedaden saiki catastrophic?
            ora ana apa-apa.
            Yen syaraf wong menehi metu, sampeyan bisa ngombe valerian, tenang.
            Lan umume mungkasi histeria.
            1. isergil
              isergil 14 September 2022 08:44
              0
              Под Херсоном наших русских мирных расстреливают. Грабят, издеваются. Вы скажите им свой рецепт валерьянки.
              1. kelip-kelip
                kelip-kelip 14 September 2022 12:27
                +1
                Под Херсоном
                Под Херсоном (?) ... все завалено трупами безмозглых шароварников.
        3. Ampere
          Ampere 13 September 2022 15:52
          0
          Ora perlu mbandhingake Perang Patriotik Agung (aku ora bisa ngadeg rintisan iki - wow, dhuwure ora ngajeni) lan dhewe (?). Dheweke ora ngadeg cedhak, utamane sing miwiti (ora ngrancang, nanging miwiti).
      3. Johnson Smithson
        Johnson Smithson 12 September 2022 17:04
        +8
        ora kaya ngono. Umume wong nyatakake negativitas amarga ana wong saka pimpinan ndhuwur ngidini ambruk ing ngarep

        mundur, amarga ana kauntungan ana kaping 8 ing sisih Angkatan Bersenjata Ukraina,
        padha bisa mundur utawa ilang pasukane
        Yen kita pirembagan bab pasukan sing ditransfer menyang counter-offensive saka tentara Ukraina, iku ngluwihi pasukan kita dening wolung kaping, ora kurang. Mulane, kanggo ngreksa personel kita, aku wis mutusake mundur, kumpul maneh

        kita dudu Angkatan Bersenjata Ukraina kanggo nglampahi militer kaya pakan meriam
        1. Ryaruav
          Ryaruav 12 September 2022 17:28
          + 13
          ngrungokake smithson, carane sampeyan ngidini mungsuh kanggo nglumpukake 8 kanggo 1? kok padha ora Smash kluster (lan malah kuwi) ing tenaga lan teknologi, kita ora krungu apa-apa, kita ora weruh apa-apa, iku kaya ing abad 21?
          1. Johnson Smithson
            Johnson Smithson 12 September 2022 17:33
            +4
            Amarga sampeyan kudu mbanting kabeh Kharkov lan entuk Mariupol kapindho? Lan banjur setengah taun kanggo perang ing kutha lan Pick metu saka saben bangunan omah?
            Temenan, dheweke ora pengin mbaleni Mariupol.

            Nalika padha ngluncurake serangan balik, saiki sampeyan bisa kerja ing lapangan.
            1. petik
              petik 12 September 2022 17:49
              +6
              Pungkasan, kahanan kasebut ditaksir kanthi bener. Ing lapangan mbukak, nggebug luwih trep.
          2. kelip-kelip
            kelip-kelip 13 September 2022 11:08
            -1
            kok padha ora numpes kluster (lan malah kuwi) ing tenaga
            Iki, sedhela, dudu game komputer.
            Apa khusus kanggo nyebar?
            1. rafat
              rafat 14 September 2022 14:12
              0
              Это не нам тут решать а ГШ должны были продумать ,средства есть и применить, а раз не применили ,то то тогда или осознанно идёт утилизация славян или люди имея инструмент не умеют им пользоваться.
              1. kelip-kelip
                kelip-kelip 14 September 2022 14:42
                0
                тогда или осознанно идёт утилизация славян или люди имея инструмент не умеют им пользоваться.
                А на той стороне разве не славяне?
                По различны оценкам на Харьковском направлении у ВСУ от 40 тыс. - 60 тыс.
                За время СВО (а это более 6 месяцев) потери ВСУ убитыми (по разным оценкам) от 120 тыс до 200 тыс. человек.
                Т.е. на Харьковском направлении за неделю мы должны были уничтожить столько же сколько до этого уничтожали за 3 месяца.
                Поэтому и вопрос: чем конкретно разнести?
          3. isergil
            isergil 14 September 2022 08:52
            +1
            А вот так. В этом наступлении специалисты НАТО применили принципы сетецентрической войны. То есть, на каждую единицу техники установлены датчики, которые через спутниковую связь указывают её положение на местности, что позволяет концентрировать эту технику на нужном направлении. отдавать команды на направление движения и огня. Живая сила противника также управляется через персональные средства связи из единого центра. Не знаю, куда передается информация, в Лос-Анджелес или в Рамштайн. Поэтому мало того, что противник превосходил наши войска в численном отношении, его преимущество состояло в том, что он через спутниковую связь видел положение на фронте в режиме реального времени и управлял положением своих сил тоже в реальном времени. В то же время, благодаря спутникам-шпионам он видел расположение наших войск, состав и наличие вооружений и их уязвимости на местности. Это уже война другого уровня. Наш ГШ работал в этой ситуации по старинке, на принципах физической связи, без возможности точно оценить силы и расположение противника, направление главных ударов. В России тоже писали о принципах сетецентрической войны, но с большой долей вероятности они так и остались в теоретических разработках. Очевидно, что в данной ситуации они не применялись. Вопрос, есть ли у нас аналогичная система космического наблюдения и связи? Здесь тайна, покрытая мраком. Очевидно, что это точка нашего отставания от противника.
        2. Alexei
          Alexei 12 September 2022 17:39
          +3
          mundur, amarga ana kauntungan ana kaping 8 ing sisih Angkatan Bersenjata Ukraina,
          padha bisa mundur utawa ilang pasukane
          Ya, meh kabeh blogger ujar manawa saka sisih iki bakal nyerang, amarga logis. Nanging tatanan lan gerakan ajiné kejut overslept, minangka ngirim. Apa saiki, yen padha 8 kanggo 1, banjur padha bisa gampang mbentuk grup kejut lan break liwat ngarep sembarang? Lan ora ana sing kudu nglacak iki lan ora ana langkah sing kudu ditindakake?
          1. Johnson Smithson
            Johnson Smithson 12 September 2022 17:44
            +1
            Dheweke ora bisa digunakake nalika ana ing kutha, saiki nalika metu, sampeyan bisa miwiti nggiling artileri.
            Lan kita ora duwe kesempatan kanggo nanggapi langsung karo transfer pasukan kanggo saben ajiné kejut; wiwitane, nomer kontingen kita kaping pirang-pirang luwih cilik. Ora cukup wong kanggo mbangun pasukan kaping 8, kanggo iki sampeyan kudu ngumumake perang lan mobilisasi.
            Kita ngetung ing remot grinding karo artileri, lan ora ing sirah-kanggo-sirah perang.
            1. Lan K-ov
              Lan K-ov 12 September 2022 17:59
              +1
              Tegese, jebule warga kita isih ngerti babagan ajiné? Apa sampeyan ngerti lan ora nindakake apa-apa?
            2. rafat
              rafat 14 September 2022 14:25
              0
              А сво и затевалось как малой численностью одолеть превосходящего в живой силе противника ,ну получили что получили ,по мере происходящего видим что наш ГШ не готов к таким событиям нет воли или ума ,а скорее всего бизнес ,ведь газ идёт и надо нивелировать ,ведь воюют дети рабочих и крестьян ,а не дети наших депутатов и толстосумов.
          2. kelip-kelip
            kelip-kelip 13 September 2022 11:12
            +1
            Ya, meh kabeh blogger ujar manawa saka sisih iki bakal nyerang
            Nanging kanggo iku, ora kabeh blogger ngandika yen kita nransfer cadangan kita saka kidul (conditionally ngarep Kherson), banjur serangan bakal nerusake ing sisih kidul.
            ---
            Apa sing luwih penting kanggo kita: Balakleya utawa Kherson?
            Aku Kherson luwih penting.
            Supaya padha kurban (kanggo wektu cendhak) Balakleya kanggo Kherson (bridgehead ing bank tengen Dnieper).
        3. paul3390
          paul3390 12 September 2022 17:49
          0
          Lan kok padha duwe kauntungan saka 8 kaping ?? Kepiye carane ngidinake konsentrasi cadangan kasebut, kenapa dheweke ora nanggepi, sanajan wiwit musim panas mung wong sing kesed ora nguwuh - ajiné kejut dibentuk ing cedhak Kharkov?
          1. Nyrobsky
            Nyrobsky 12 September 2022 18:35
            +3
            Kutipan saka paul3390
            Lan kok padha duwe kauntungan saka 8 kaping ?? Kepiye carane ngidinake konsentrasi cadangan kasebut, kenapa dheweke ora nanggepi, sanajan wiwit musim panas mung wong sing kesed ora nguwuh - ajiné kejut dibentuk ing cedhak Kharkov?

            Kanggo mbentuk tinju iki, dill ditarik metu cadangan saka cedhak Odessa, Nikolaev, Dnepropetrovsk lan saka wilayah Kulon, lan saka ing antarane paling siap perang, sing ing limang dina perang ilang nganti 4 ewu tiwas lan nganti 8 ewu. tatu, kalebu akeh kendaraan lapis baja. Kaki loro iki kudu perang sajrone operasi nalika nyerang wilayah kasebut, nanging banjur padha teka. Ing kabeh operasi nemen iki karo counteroffensive, siji kudu njupuk menyang akun kasunyatan sing dill stupidly ngleksanakake plans sing lagi dikembangaké ora ing Staf Umum Angkatan Bersenjata Ukraina, nanging ing tingkat saka Komite Kepala Staf NATO, ngendi. , kaya, ora bodho pungkasan njagong lan duwe kabeh Intelligence ing lokasi lan Kapadhetan pasukan kita ing sadawane kabeh baris ngarep, kang meh 1200 km. Saiki ayo ndeleng kepiye Staff Umum lan Panglima Agung bakal nanggapi tugase. Kalah perang ora ateges kalah perang.
            1. dzvero
              dzvero 12 September 2022 19:16
              +3
              Sawetara wong ing kene ngerti yen ijol-ijolan wilayah kanggo nyawane prajurite wis teka. Jeblugan saka Angkatan Bersenjata Ukraina "menyang kekosongan", nanging kerugian kasebut nyata banget. Saiki APU "ing lapangan mbukak". Kajaba iku, wis ana masalah karo logistik. Lan ora suwe, miturut tradisi, kamenangan bakal dadi ala.
              1. paul3390
                paul3390 12 September 2022 22:33
                -2
                Lan uga - sawetara wong sing ngerti akibat saka kedadeyan kasebut.. Apa sing diomongake pancen ora penting, sanajan kita ngukum kanthi abot sajrone sewulan. Sing penting yaiku nyatane kekalahan kita. Ayo dadi sementara. Iki wis ngasilake efek moral lan politik kolosal.. Kajaba iku, ing kabeh aspek. Lan - ing kabeh sisih. Nanging iki ora mungkin bakal diratakake ing mangsa ngarep.

                Kajaba iku, iki kaping pindho kita ninggalake wilayah kasebut meh tanpa perang.. Apa kesan sampeyan mikir babagan iki kanggo wong-wong sing isih ndhukung kita ing Ukraina?
                1. Storog Dvornik
                  Storog Dvornik 13 September 2022 12:30
                  0
                  Sapa, ngendi lan sapa sing "nyengkuyung"?..
                  Sapa sing ndhukung, 8 taun ing NM LDNR kanthi gaman ing tangane ...
                  Babagan wong liya ana film Soviet "Wedding in Malinovka" ...
                  "Kesan" Selyuks / oportunis iki minangka masalah, sing wis manggon ing Federasi Rusia kanthi otak wiwit umur 14 taun utawa dibuwang ing Kulon ...
                  Wilayah iki kabeh minangka tanah sing dikutuk, pira yuta wis tiba ing lemah ing abad kaping XNUMX wae, lan pira maneh bakal ngapusi ...
            2. Pecinta Hiu
              Pecinta Hiu 13 September 2022 06:27
              -1
              Iku ora maneh bab mundur taktis. Kawicaksanan Anglo-Saxon marang pedunung Ukraina katon lan ing komentar ing ndhuwur wong bener nulis. Dheweke nggunakake "mabutu" minangka pakan meriam lan nyiapake cadangan, ngerti jumlah pasukan kita lan lokasi ing ngarep. Populasi Ukraina ing sangisore 30 lyams, pinten luwih bisa narik metu daging iki? Carane luwih kanggo nyiapake ajiné kejut? Loro utawa telung yuta bisa, aku mikir painlessly. Dheweke ora peduli karo wong-wong sing tiwas ing geni kita, kabeh wong, diwiwiti karo pecandu narkoba lan geng lan wong liya. Sing, kita bakal kudu tlatah loro utawa telung lyamas? Pira entuk 6 wulan? Lha, senajan diyakini 50 ewu mati, 50 ewu tatu sing ora bakal bisa bali menyang tugas. Pira luwih akeh wektu sing bakal kita mateni, sumber daya, urip kita? Sing, taktik mecah Ukrainians ora banget bener? Ora ana perang siji-sijia sing rampung kanthi ngilangi siji-sijine. Inggih, kejaba kulon sing beradab mbesmi akeh wong India, malah ora kabeh. Apa sing ana ing sirah para politisi kita, dheweke wis ngerti iki.
          2. Beloemigrant
            Beloemigrant 12 September 2022 22:28
            0
            iki w.
          3. kelip-kelip
            kelip-kelip 13 September 2022 11:18
            +1
            Lan kok padha duwe kauntungan saka 8 kaping?
            Pira gelombang mobilisasi paksa sing ditindakake?
            sing kesed ora bengok-bengok - ajiné kejut dibentuk ing cedhak Kharkov?
            Apa "kabentuk" miturut pendapat sampeyan, padha mlaku ing baris sing tertib, kabeh 30 ewu jejer?
            Utawa kasebar ing kelompok cilik ing saindhenging wilayah?
            ---
            Kanggo kita, arah Kharkiv ora penting (durung!) Minangka Nikolaev.
            Kherson katahan, Energodar katahan.
            Lan ngontrol wilayah lan obyek kasebut kaya pedhang Damocles ing saindenging Ukraina.
            Lan Kharkov bakal ngenteni.
      4. Beloemigrant
        Beloemigrant 12 September 2022 22:18
        0
        celem wojny ne zahwat teritorii a unictozene WS wraga tolko grazdanskije negramotnyje w wojennym iskustwe merjat pobedu w km2 WS RF bojesposobny k otwetu gotowjatsja eto prowal WSU ne sumeli kotla sdelat tolko teritorju omen
      5. TIR
        TIR 13 September 2022 17:19
        0
        Wong biasa padha dipigura. Kita sumpah yen ora bakal ninggalake dheweke lan ngalahake awake dhewe kanthi tumit ing dhadha, nuduhake yen kita wis suwe ing kene. Pranyata iku kabeh fluff. Dadi ing antarane warga sipil ora ana dhukungan massa, lan saiki teror bakal mbukak menyang wilayah sing dibebasake. Kalah sing paling awon ing lapangan informasi iki. Kutha-kutha luwih gampang direbut maneh tinimbang entuk kapercayan wong. Ing kasunyatan, penyelidikan kudu ditindakake kanthi lengkap. Laporan sing cetha dikirim menyang komandan paling dhuwur, kanthi alon-alon nuntun dheweke menyang keputusan kanggo mundur. Bakal menarik kanggo ngerti wong-wong iki sing bisa ngapusi sing paling dhuwur lan nuntun dheweke menyang keputusan kasebut. Aku malah intelijen asing ora bakal nindakake operasi iki kanthi efek sing kuat.
  2. Trapp1st
    Trapp1st 12 September 2022 16:22
    +4
    Apa jenis AC ana?
    1. Sergio_7
      Sergio_7 12 September 2022 16:25
      +3
      AC sing kuat, aku percaya yen "Kaliber" jenenge.
      1. pemotong bolt
        pemotong bolt 12 September 2022 16:33
        + 19
        Kondisioner sing kuat
        Paling kamungkinan gudang AC dikirim saka luar negeri.
        1. sagitovich
          sagitovich 12 September 2022 17:51
          +3
          Kene sing ngomong babagan AC. Dadi mesthi kita. Lan "Cossacks" dikirim menyang VO saka Ukroreich, peduli, sampeyan bisa guess. Nanging nalika maca, sampeyan sok dong mirsani sing teks curiga Gamelan, karo bitterness. Aku ngati-ati.
        2. ABC-schutze
          ABC-schutze 12 September 2022 21:49
          +4
          Saiki kita, ing konteks serangan MASSIVE pungkasane ngluncurake obyek infrastruktur KRITIKAL saka Nazi Kyiv ALL ing wilayah sing dikuwasani nganti saiki, nyoba ngrujuk menyang "conto NATO lan AS." Kang, sabenere karo karusakan saka infrastruktur KRITIKAL, miwiti "operasi" sing (ngenteni menit, manungsa waé - sabenere "operasi". Gusti Allah ngalang-alangi, ora "perang !!!) marang SFRY, Irak, Serbia, Libya ... Bridges , pembangkit listrik, stasiun tele lan radio...

          Nanging apa perlu kanggo "mlaku adoh" kanggo "conto"?..

          Sawise kabeh, mung sawetara taun kepungkur, mayuta-yuta pedunung Crimea Rusia "dipotong" dening Nazi Kyiv, sabenere "infrastruktur", ora mung saka Penyetor listrik, nanging uga saka SUPPLY AIR ...

          Inggih, lan ing ngendi kabeh wektu iki, - YEARS, ana "Kamanusiaan Kulon? ..

          Nalika mayuta-yuta warga sipil secara harfiah diekspos ing pembantaian sing ditargetake kanthi pengabdian banyu?..

          Ing mratelakake panemume, kanggo Rusia lan iki "Conto Crimean", kanggo motivasi cukup kanggo wiwitan serangan SYSTEMATIK ing infrastruktur kritis ing wilayah kontrol sementara dening Kyiv Nazi, iku bakal cukup "kanthi pancing" ...

          Sawise kabeh, peninggalan NATO lan Pakdhe Sam ing hubungane karo referensi kanggo "conto" langsung dadi "budheg lan wuta."
          Nanging Rusia ora lali babagan carane infrastruktur "pembantaian" wis "pembantaian" kanggo taun, dheweke ora bakal lali lan ora bakal ngapura ...
        3. Pecinta Hiu
          Pecinta Hiu 13 September 2022 06:33
          +1
          Aku duwe pitakonan siji sing langsung muncul, apa sing nyebabake pukulan kaya ngono? Dheweke ngurus dheweke, dheweke manungsa lan sampeyan. Aku ora mikir sing iki respon kanggo sukses ing nyerang, iki mung episode pribadi. Apa ana kedadeyan sing ora dingerteni?
          1. ABC-schutze
            ABC-schutze 13 September 2022 12:17
            0
            Aku percaya, pungkasane, kesadaran sing wis ana ing pimpinan politik paling dhuwur ing Rusia yaiku absurditas sing ekstrem lan OBJECTIVE UNREASONABILITY saka "pencegahan demonstratif" saka ngirim serangan kasebut.
            Kajaba iku, aplikasi kasebut (kaya sing dakkarepake saiki) terus-terusan lan kanthi intensitas GROWING ...

            Lan "nyebar" ora mung menyang wilayah "Wétan" saka bekas Ukraina sing sauntara isih dikuwasani déning Nazi Kyiv, nanging uga ing Kyiv kanthi "okrug" ...

            Lan ing kana, kaya sing bisa diadili saka siaran saluran utama Vaterland, lampu lalu lintas bisa "tenang" kanggo awake dhewe, metro mlaku, pedunung "pusat pengambilan keputusan" saka omah tikus, "nggawe. pidato "...

            Lan ing burrows, kanggo wektu iki, "cahya urip" kanggo awake dhewe. Lan iki SAIKI wis "rampung superfluous" ...
            1. Pecinta Hiu
              Pecinta Hiu 14 September 2022 03:01
              0
              Дай-то бог чтобы так.А то только и слышишь,что есть какие-то красные линии,возможно договоренности с самим дедом байденом. Какие договоренности вообще могут быть с барыгами? Вы договаривались на вторичном рынке авто с барыгами при покупке,типа все целое,мамой клянусь,8 баллов аукционник?)))). Прошло три дня уже,надеюсь,что просто перезаряжают)))). А то есть мнение ,что опять какой-то показ возможностей с целью устрашения. Если крысе ставить мышеловку с сыром и не захлопывать дверь при поедании,типа ,смотри,а то захлопнем,что крыса сделает? Жрать нагло будет и толстеть,со временем просто не влезет в мышеловку и вас начнет жрать.
      2. isv000
        isv000 12 September 2022 16:37
        +5
        Kutipan: Sergio_7
        AC sing kuat, aku percaya yen "Kaliber" jenenge.

        apik Merek apik, dianjurake banget! ya
      3. ruha
        ruha 12 September 2022 16:52
        -1
        Ing foto, asil ora bakal padha sawise bledosan kuwi.
      4. fif21
        fif21 12 September 2022 16:52
        +5
        Kutipan: Sergio_7
        AC sing kuat, aku percaya yen "Kaliber" jenenge.

        Ana "air conditioner" sing luwih murah - jenenge bom grafit. Ing dhuwur sing kurang, amunisi diunekake, lan awan bledug grafit tiba ing lemah. Gardu listrik mbutuhake relokasi lan panggantos kabeh peralatan. Iku angel mbusak kabeh bledug grafit lan sembarang angin bisa nimbulaké short circuit bola-bali lan gagal.
        Eselon karo bala ngadeg ing sepur. Lan sapa sing ngalangi sampeyan ngrusak target stasioner? Utawa mbebayani banget lan angel? hi
        1. TIR
          TIR 13 September 2022 17:32
          -1
          Unit militèr dirusak. Nanging mung ing parkir. Lan jelas ditemokake ora kanthi cara teknis, nanging kanthi jaringan agen. Banjur butuh sawetara jam kanggo ngonfirmasi gol lan menehi prentah saka ndhuwur kanggo nyerang. Kita ora dikandhani babagan para pahlawan sing nindakake pengintaian babagan pendekatan ing ngarep. Padha risiko urip dhewe lan nyawa wong sing ditresnani. Nanging padha. Kaya padha ora ngomong babagan DRG kita ing Kharkov, sing tilar donya ing awal SVO, nanging ora nyerah. Lan carane nyritakake babagan pahlawan kasebut nalika ora didhukung lan milih pati kanggo isin panangkaran. Wong mati ora duwe isin...
    2. Piramidon
      Piramidon 12 September 2022 16:40
      0
      Kutipan saka Trapp1st
      Apa jenis AC ana?

      Katon kaya thermobaric "bapak kabeh bom"
      1. Greg Miller
        Greg Miller 12 September 2022 16:52
        0
        Paling kamungkinan, wadhah karo lenga trafo wis gasped ....
        1. sifgame
          sifgame 12 September 2022 17:18
          +1
          ngguyu ngguyu ngguyu Sampeyan mbokmenawa ahli serius ing bidang kobong lenga trafo.
      2. Paladin
        Paladin 12 September 2022 17:29
        -1
        Banget padha, kang menehi kritik dening efek sisih
      3. Alex777
        Alex777 12 September 2022 20:34
        +3
        Kutipan saka Piramidon
        Katon kaya thermobaric "bapak kabeh bom"

        Yen bakal ana Paus, Kharkov bakal diunekake.
        Nanging kerjane kaya bledosan volumetrik.
        Minangka versi, Bandera nyimpen soko ing TPP.
        Muga-muga pembangkit listrik termal kita ora bakal banter.
      4. Alex777
        Alex777 12 September 2022 21:59
        +1
        Ana versi foto:
        Miturut reruntuhan kasebut, dikenal manawa Kharkiv CHPP-5 dirusak dening rudal jelajah udara Kh-101. Dideleng saka jumlah rudal sing ditembakake (12), pembom strategis Tu-160 ditembakake.
  3. Uprun
    Uprun 12 September 2022 16:23
    +4
    Mangkono iku perlu ing pinggiran kabeh ...., saben wong sing arep ninggalake - ninggalake .... kabeh lan ing ngendi wae kudu ngadeg..... tanpa listrik.....
    1. isv000
      isv000 12 September 2022 16:41
      +4
      Kutipan saka uprun
      Mangkono iku perlu ing pinggiran kabeh ...., saben wong sing arep ninggalake - ninggalake .... kabeh lan ing ngendi wae kudu ngadeg..... tanpa listrik.....

      ya Yen biaya kanthi bantuan listrik, mula kudu ana ing situs liyane ... aran
      ps Lan aku ndhukung - ana siji neraka kanggo ngganti kabeh, loro panguwasa lan transformer, supaya sampeyan kudu Pethel. Banjur kita bakal nguwasani kabeh saka pembangkit listrik tenaga nuklir lan saka Belarus ...
    2. kumbang_3
      kumbang_3 12 September 2022 17:44
      0
      Uprun, saka ngendi kapercayan kasebut? Aku duwe kanca sing manggon ing Kharkov. Bojone lumpuh, putune 8 taun. Wong-wong mau kudu menyang ngendi? Utawa apa sampeyan mikir yen Vushnik, utamane Kraken, menehi kabeh wong sing pengin ninggalake kanthi bebas, ditinggal tanpa "tameng"? Miturut pendapatku, sampeyan salah.
      1. apikexe
        apikexe 12 September 2022 23:59
        0
        Kanca-kancaku lunga menyang Uzhgorod, ora ana masalah. Nanging karo bojoku sing lumpuh, aku ora bisa mbayangake apa sing kudu ditindakake. (We kiwa ing Juli, loro wadon lan loro wong).
  4. trafllot1832
    trafllot1832 12 September 2022 16:23
    +7
    Ora tenan detonation dhewe, maneh AC iki.
    1. lis-ik
      lis-ik 12 September 2022 16:25
      +3
      "Geniral electric" apa sing bakal sampeyan lakoni, njeblug.
      1. Leshak
        Leshak 12 September 2022 16:46
        +3
        Swara luwih apik: tukang listrik umum njeblug.
    2. Romario_Argo
      Romario_Argo 12 September 2022 16:27
      + 14
      bakal ana liyane bledosan demonstrative ing Ukraina - yen ora kabeh Lawakan sawetara jenis
      wedi - ilang
      1. isv000
        isv000 12 September 2022 16:43
        + 13
        Kutipan saka: Romario_Argo
        bakal ana liyane bledosan demonstrative ing Ukraina - yen ora kabeh Lawakan sawetara jenis
        wedi - ilang

        Ing Kukuev, dheweke wis wiwit ngembangake pilihan kanggo ngatur Rusia, nanging banjur dipateni ... belay
        1. Romario_Argo
          Romario_Argo 12 September 2022 16:45
          +5
          Ing Kukuev - lan ing kene daya dipateni - kedadeyan - saiki wis suwe
          generator lan turbin kanggo pembangkit listrik termal diprodhuksi nganti 1 taun - ana uga antrian kanggo wong-wong mau
          1. isv000
            isv000 12 September 2022 16:58
            +6
            Kutipan saka: Romario_Argo
            Ing Kukuev - lan ing kene daya dipateni - kedadeyan - saiki wis suwe
            generator lan turbin kanggo pembangkit listrik termal diprodhuksi nganti 1 taun - ana uga antrian kanggo wong-wong mau

            Lan iki keputusan sing bener! CHP minangka produksi sing mbebayani, perlu kanggo nandur ijo - supaya padha ngobong obor ...
  5. blunderbuss64
    blunderbuss64 12 September 2022 16:24
    + 22
    Iki sing kudu ditindakake ing jam pisanan NWO. Lan dudu yen jago digoreng ing sumur...bakal cokotan....
    1. Dave36
      Dave36 12 September 2022 16:36
      +9
      Aku mikir dheweke ora pengin nyetel wong ... dheweke mikir bakal ketemu karo kembang)
      1. blunderbuss64
        blunderbuss64 12 September 2022 16:47
        + 15
        Ya, yen Kremlin wis rampung pegatan saka kasunyatan gesang ing negara, banjur apa kita bisa ngomong bab Ukraina. Negara iki luwih saka setengah rusak dening Nazisme. Kanthi kuwi, sampeyan kudu tumindak kanthi gaya "Shock and awe." Ana wong sing ngomong babagan mentalitas Ukrainia: "Dheweke ndilat sepatu sing nendhang, nanging nggigit tangan sing menehi." (ora verbatim).
        Utawa ing kene:
        Ukraina reproached IMF kanggo tundha pembayaran
        IMF nuduhake "sikap sing rada pasif" kanggo ndhukung Kyiv nalika AS lan Eropa ana ing posisi politik utama, ujare Perdana Menteri Ukrainia Denys Shmygal.
        Mesthine ora ana pengemis sing ora sopan maneh ing planet iki. Ora bakal nggumunake yen Ukraina wiwit ngetung kapentingan kanggo wektu tundha lan njaluk pembayaran saka IMF
        1. Dave36
          Dave36 12 September 2022 17:01
          +1
          Ya, ora jelas apa sing ana ing pikirane sapa wae ... Aku ngerti siji bab .. sampeyan bisa kanthi cepet, nanging ora ana sumber daya kanggo dicerna.
          1. blunderbuss64
            blunderbuss64 12 September 2022 17:28
            +2
            sumber daya apa? Politik? Keuangan?
            Kepiye sampeyan seneng iki:
            Rusia bakal nyedhiyakake 100 milyar rubel kanggo pangembangan koridor transportasi internasional Lor-Kidul.
            Rusia siap menehi utangan $ 10 milyar kanggo Hungaria kanggo pambangunan pembangkit listrik tenaga nuklir.
            Banjur kenapa kabeh iki kudu diwiwiti?
            Iki minangka langkah sing dipeksa, amarga rezim saiki ing Ukraina wis dadi ancaman sing signifikan kanggo keamanan Rusia dhewe. Iku kaputusan tengen kanggo liquidate Angkatan Bersenjata Ukraina. Banjur ora perlu kanggo ngontrol kabeh Ukraina. Iku cukup mung kabeh bagean industri kanggo Dnieper lan pesisir Segara Ireng. Iki tataran pisanan, lan liyane hang ing isi West. Lan kanggo numpuk kanggo nutup wong-wong mau uga pasokan gas liwat Ukraina.
            Lan ing tataran kapindho - ing prinsip "kita bakal weruh" apa sabanjuré. Yen katon sethithik, banjur terusake kanthi akses menyang wates wilayah kulon lan mandheg ing kana.
            1. GNM
              GNM 12 September 2022 17:53
              +2
              Iku kaputusan tengen kanggo liquidate Angkatan Bersenjata Ukraina. Banjur ora perlu kanggo ngontrol kabeh Ukraina. Iku cukup mung kabeh bagean industri kanggo Dnieper lan pesisir Segara Ireng. Iki tataran pisanan, lan liyane hang ing isi West. Lan kanggo numpuk kanggo nutup wong-wong mau uga pasokan gas liwat Ukraina.

              Kayane aku iki pancen sing ditindakake saiki, kajaba mung mateni bensin, nanging nganti sore, mungkin kita bakal ngenteni.
            2. Alex777
              Alex777 12 September 2022 21:20
              +4
              Kutipan: blunderbuss64
              Iku cukup mung kabeh bagean industri kanggo Dnieper lan pesisir Segara Ireng. Iki tataran pisanan, lan liyane hang ing isi West.

              1. Deleng ing peta UGS.
              2. Deleng peta NPP.
              Yen sampeyan nindakake iki, sampeyan bakal ngerti kenapa psheks pengin Cresa banget. Lan kenapa kita ora bisa menehi wong-wong mau.
              Kita ngrusak proyek kanggo ngilangi gas saka Uni Eropa liwat Suriah.
              Negara-negara kasebut nggawe sing anyar: pipa saka Baltik menyang NPM.
              Regasifikasi ing Polandia lan Baltik disambungake karo Yunani, Bulgaria, lan sapiturute. Nanging pasokan LNG beda-beda.
              Pramila fasilitas UGS dibutuhake. Kanggo panyimpenan gas lan pasokan seragam. Ana sawetara ing EU. Lan ing wilayah Lviv - Uzhgorod ana 5 wong.
              Cedhak 2 pembangkit listrik tenaga nuklir. Apa sampeyan ngusulake kanggo menehi kabeh iki menyang Polandia?

              Proyek INGS dumunung ing persimpangan Koridor Gas Kidul (SGC) lan Koridor Gas Vertikal (VGC), sing bakal nyedhiyakake akses LNG menyang pasar Yunani, Bulgaria, Serbia, Rumania, Makedonia Lor lan luwih menyang Moldova lan Ukraina. .
              Pitakonan mung rega.
              Sadurunge, proyek kasebut ora kompetitif karo gas jaringan, nanging krisis energi lan mundhake rega gas nggawe proyek kasebut luwih menarik.
              Alexandroupolis LNG wis kalebu ing Proyek Kepentingan Umum Eropa (PCI) EU wiwit 2013 lan nglengkapi struktur GTS Eropa bebarengan karo:
              pipa gas - interkonektor Yunani - Bulgaria (IGB),
              Trans Adramatic Gas Pipeline (TAP), diluncurake ing November 2020,
              proyek kanggo nggedhekake fasilitas panyimpenan gas bawah tanah (UGS) ing Eropah.
              1. blunderbuss64
                blunderbuss64 13 September 2022 08:26
                0
                Kutipan: Alex777
                Kita ngrusak proyek kanggo ngilangi gas saka Uni Eropa liwat Suriah.

                Apa kiriman aneh. Mungkin sampeyan pengin ngomong babagan gas Qatari?

                Kutipan: Alex777
                Negara-negara kasebut nggawe sing anyar: pipa saka Baltik menyang NPM.
                Regasifikasi ing Polandia lan Baltik disambungake karo Yunani, Bulgaria, lan sapiturute. Nanging pasokan LNG beda-beda.
                Pramila fasilitas UGS dibutuhake. Kanggo panyimpenan gas lan pasokan seragam. Ana sawetara ing EU. Lan ing wilayah Lviv - Uzhgorod ana 5 wong.
                Cedhak 2 pembangkit listrik tenaga nuklir. Apa sampeyan ngusulake kanggo menehi kabeh iki menyang Polandia?

                Masalahe ora akeh ing panyimpenan, nanging kekurangan gas dhewe. Pabrik LNG anyar ing AS lan Qatar ora bakal bisa digunakake nganti 2025 paling awal. Ing Eropa dhewe, produksi saya mudhun saben taun. Nanging ing kasus apa wae, EU wis nggawe keputusan strategis kanggo ngganti gas Rusia kanthi lengkap. Apa jenis masalah ekonomi (ngalih menyang gas larang) sing bakal mimpin kanggo kaputusan kuwi pitakonan mbukak.
                Lan apa pembangkit listrik tenaga nuklir iki kanggo kita? Malah ing AS padha gumantung ing sumber bahan bakar Russian kanggo stasiun. Dadi misteri kanggo kula, kenapa wong kita durung nindakake embargo kanggo pasokan bahan mentah strategis iki.
                1. Alex777
                  Alex777 13 September 2022 14:36
                  -1
                  Kutipan: blunderbuss64
                  Apa tegese gas Qatari?

                  Sampeyan wis bener. Topik kasebut umum.

                  Kutipan: blunderbuss64
                  Masalahe ora akeh ing panyimpenan, nanging kekurangan gas dhewe

                  Kutipan: Alex777
                  Nanging pasokan LNG diskrèt. Pramila fasilitas UGS dibutuhake.

                  Contone, Inggris duwe cadangan gas shale sing signifikan.
                  44 milyar meter kubik. Ora dikembangake amarga wis
                  ora duwe bathi lan ngganggu ijo. Saiki kabeh wis owah.
                  Trass janji bakal ngatur gas kanggo nem sasi. Dadi kekurangan
                  SPG kaya ngono. Lan sampeyan ora bakal ndudhuk fasilitas UGS ing nem sasi.

                  Kutipan: blunderbuss64
                  Lan apa pembangkit listrik tenaga nuklir iki kanggo kita?

                  NPP minangka potensial strategis. Wis digawe kanggo taun.
                  Lan ora ana sing mung menehi marang sapa wae. hi
                  1. blunderbuss64
                    blunderbuss64 13 September 2022 15:06
                    0
                    Kutipan: Alex777
                    Contone, Inggris duwe cadangan gas shale sing signifikan.
                    44 milyar meter kubik. Ora dikembangake amarga wis
                    ora duwe bathi lan ngganggu ijo. Saiki kabeh wis owah.
                    Trass janji bakal ngatur gas kanggo nem sasi.

                    44 milyar meter kubik ora ana apa-apa. Ora suwe kepungkur, Polandia nyatakake nganti 5 triliun. Nanging banjur tokoh ambruk dening urutan gedhene lan kabeh piye wae mati lan Kutub mung mbangun terminal kanggo nampa LNG.
                    Ing topik iki: "Shale Gas: The Fiasco of the Gas Revolution in Europe | Geoenergy Info".
                    https://www.youtube.com/watch?v=VAjP5PYrdjE


                    Kutipan: Alex777
                    NPP minangka potensial strategis. Wis digawe kanggo taun.
                    Lan ora ana sing mung menehi marang sapa wae.

                    Ing roti wong liya - aja mbukak cangkeme. Iki minangka pembangkit listrik tenaga nuklir sing wis suwe. Lan supaya padha dieksploitasi. Malah kanggo wong-wong mau, iku ora worth miwiti NWO, lan malah luwih, hanging populasi Bandera arang banget musuhan watara gulu. Luwih murah kanggo mbangun sing anyar. Luwih murah.
  6. Genry
    Genry 12 September 2022 16:28
    + 20
    Saka sisih salah energi wiwit numpes.
    Saka Kulon iku perlu - pisanan kabeh.
    1. Deso
      Deso 12 September 2022 16:52
      -1
      Saka sisih salah energi wiwit numpes.
      Saka Kulon iku perlu - pisanan kabeh.
      Lan misale jek kula sing APU dhewe nyebul munggah. Dheweke ora peduli karo wong biasa kanggo wektu sing suwe, sanajan kabeh wong istirahat. Menapa malih, wong-wong iki padha piyambak kabeh padha kanggo kabeh. Dadi, saiki, wis mundur yen ora bakal tega. Kabeh sing wis dirusak. Lan wong-wong Bandera sing bersenjata lemah sing manggon ing wilayah kasebut bakal ngganti sepatu maneh lan njaluk supaya kabeh dibalekake kanthi biaya Rusia. Kanthi kekuwatan Bandera, dheweke ora njaluk apa-apa. Ketoke karo wong-wong mau ing wektu sing padha lan ndhukung kanthi lengkap.
    2. Tosochka333
      Tosochka333 12 September 2022 23:54
      +2
      Persis! Sampeyan kudu ngalahake saka kulon menyang sisih wétan pinggiran - iki ngluwihi logika babi lan drastis bakal ngurangi jumlah Westerners ing rangking saka Angkatan Bersenjata Ukraina. Dheweke luwih seneng ngungsi menyang Polandia, sing isih ana cahya lan anget nganti Januari.
      1. pemotong bolt
        pemotong bolt 13 September 2022 00:00
        +1
        Sampeyan kudu mencet saka kulon menyang wétan
        Kulon disambungake menyang EU, lan ngalahake ing Desember (contone) bisa sijine kabèh Eropah Wétan telung dina. ya .
        1. Tosochka333
          Tosochka333 13 September 2022 00:06
          -4
          Oh iya! Amarga wengi iku peteng ndhedhet lan medeni...
  7. Virtual_II
    Virtual_II 12 September 2022 16:29
    0
    Ing pigura sampeyan bisa ndeleng nyala, sawise bledosan volumetrik kanthi detonasi lan gelombang kejut sing nyebar.

    Nuache? Dadi lumrah.
  8. Komentar wis dibusak.
  9. DvaParovoza
    DvaParovoza 12 September 2022 16:33
    -4
    Apik...
    https://www.youtube.com/watch?v=J_4ZBs8zqwQ
  10. Ronrew
    Ronrew 12 September 2022 16:35
    -3
    Inggih, paling iku wis apik kanggo miwiti ngancurake infrastruktur mungsuh, nanging wis kasep - pasukan wis mundur saka wilayah Kharkov.
  11. Komentar wis dibusak.
    1. isv000
      isv000 12 September 2022 16:44
      +2
      Yen mripate apik, bakal dadi entheng kanggo sawetara wektu ...
  12. YarSer88
    YarSer88 12 September 2022 16:37
    -3
    Apa sepur dibom? Utawa iki langkah sabanjure?
  13. Olga
    Olga 12 September 2022 16:37
    -1
    Off topik, nanging menarik - Shariy dikirim video condemning sing "wong lokal ing Volchansk seneng njupuk adoh saka warehouses kabeh sing ditinggalake sawise mundur saka Angkatan Bersenjata RF" (c).
    Ketoke, kang pracaya iku perlu kanggo kasebut kanthi teliti, ngulungake kabeh kanggo panguwasa saka Ukraina digunakake, kanggo adol meneh kanggo populasi?
    Ora, supaya wong biasa njupuk. Ing kasunyatan, padha temenan kanggo dadi.
  14. trafllot1832
    trafllot1832 12 September 2022 16:38
    +5
    Aku njaluk diterusake pesta wingi, isih akeh AC megawatt. ombenan
  15. Ampere
    Ampere 12 September 2022 16:39
    +1
    Ing foto switchgear ruangan, mbokmenawa, switchgear mbukak, unit trafo saka pembangkit listrik termal, akses menyang jaringan listrik.
    1. wuh wuh
      wuh wuh 12 September 2022 16:50
      0
      Pemutus / switch voltase dhuwur beroperasi ing tekanan dhuwur. Mbokmenawa, dheweke mbanting rudal sing rusak sawise tekan.
      1. Ampere
        Ampere 12 September 2022 16:58
        +3
        Ora, iki efek saka kontak lenga trafo minangka asil saka bledosan, ana akeh, iku panas kanggo boot.
  16. maksimal 1987
    maksimal 1987 12 September 2022 16:39
    +4
    Kutipan saka Genry.
    Saka sisih salah energi wiwit numpes.
    Saka Kulon iku perlu - pisanan kabeh.

    Aku sijine gelembung sing, minangka asil, wilayah Kulon bakal tetep ora kena, amarga luwih gampang kanggo Chuks ana kanggo dilat lan nyerah, anggere padha ora ndemek gubug karo Taman, iki ora ngapusi Vanya. lan Petra, sing Enki.
    miturut video: iki carane salam kudu ing dina Moscow
  17. alex-pmr
    alex-pmr 12 September 2022 16:39
    -8
    Dheweke nulis yen Angkatan Bersenjata Ukraina nyerang Taganrog. Yen mangkono, kita ngenteni implementasine peringatan Panglima Tertinggi babagan pusat keputusan.
    1. Kapak Mat
      Kapak Mat 12 September 2022 16:51
      +4
      Ora ana apa-apa ing kana. Penduduk lokal ngomong yen pejuang kasebut ngalih menyang supersonik, kabeh. Kabeh apik.
  18. Kapak Mat
    Kapak Mat 12 September 2022 16:41
    +1
    Kene, bajingan dadi bajingan! wah! Saka ati! apik
  19. EvilKomunis
    EvilKomunis 12 September 2022 16:42
    +1
    Aku isih pengin boom gedhe gedhe
  20. ruwet
    ruwet 12 September 2022 16:42
    0
    A kiamat ing peteng, ing lengkap ... pepeteng.
  21. yowis
    yowis 12 September 2022 16:43
    0
    Detonasi minangka bledosan. Kosok baline uga bener.
  22. Pensioner Vasilievich
    Pensioner Vasilievich 12 September 2022 16:48
    +2
    Sampeyan kudu ngumumake menyang Zelensky yen siji serangan ing pembangkit listrik tenaga nuklir bakal padha karo karusakan saka siji pembangkit listrik termal ing wilayah sing dikuwasani dening APU.
  23. Luminman
    Luminman 12 September 2022 16:49
    +3
    Jeblugan kasebut nyebabake kasunyatan manawa ana pemadaman listrik, kalebu ing fasilitas sepur. Sawetara sepur mandheg, kalebu sepur kanthi gaman lan peralatan militer

    Iki warta apik!
  24. Dmitry X
    Dmitry X 12 September 2022 16:49
    +8
    Sampeyan perlu kanggo ngipi elek Ukraina kulon. Kanggo wong-wong mau nguwuh. Kabeh omong kosong teka saka kono. Numpes kabeh gardu sepur listrik lan pembangkit listrik. Mungkasi muter ksatria bangsawan lan katon watara kanggo ndeleng apa West ngandika. Sawise sampeyan melu, sampeyan kudu pindhah menyang mburi.
  25. Horseradish lawas
    Horseradish lawas 12 September 2022 16:50
    +4
    Lan miturut Zelensky, iku ora kuwat kanggo jancok? kanca Western ora ngidini?
  26. Pensioner Vasilievich
    Pensioner Vasilievich 12 September 2022 16:52
    +2
    Jeblugane wong wis banter banget, apa ora sengaja ana gudang amunisi ing kana?
  27. 16112014nk
    16112014nk 12 September 2022 16:53
    +2
    Aku wareg karo reruntuhan CHPP-5.
  28. Inquisitor
    Inquisitor 12 September 2022 17:00
    +2
    sepur karo gaman lan peralatan militer sing pasukan rezim nyoba kanggo mindhah menyang wétan Kharkov.
    apa padha isih ngadeg ana?
  29. stankow
    stankow 12 September 2022 17:01
    0
    Ing foto - gardu distribusi dirusak. Tansah titik paling lemah ing stasiun jahat - dadi termal, nuklir utawa hidro. Lan sing paling gampang kanggo mulihake. Nanging sawise perang.
  30. isv000
    isv000 12 September 2022 17:05
    +3
    Ing Ukraina, ana 15 pembangkit listrik termal saka Uni, padha ora mbangun dhewe, minus lima. Sisa sepuluh nalika kita ora bakal weruh maneh?!
  31. Carlos Hall
    Carlos Hall 12 September 2022 17:09
    +4
    Kita weruh manawa kita pancen bener ngundang pamboman infrastruktur Ukrainia sing luwih jelas. Kepiye kudeta kasebut efektif lan duweni akibat internasional. Amarga katon ing pers ing saindenging jagad. Lan yen Rusia pengin menang, iku bisa menang tanpa akeh kangelan. Kita ora ngerti apa pasukan internal (sing) mungkasi serangan kasebut ing infrastruktur, sing kedadeyan mung sacara sporadis. Saiki, kita kudu ngebom pabrik-pabrik liyane ing sisih kulon kanggo ninggalake negara kasebut kanthi peteng banget, tanpa produksi. Opo sing mbok enteni? Bom kudu terus, kaya wingi, ing saindhenging Ukraina ing infrastruktur kritis. Sampeyan ora bisa manawa sisih kulon lan sing paling musuhan karo Rusia bagean Ukraina mikir yen ora ana perang utawa perang iki goroh. Iki saiki wis kabukten dadi dalan sing bener lan ora ana alesan kanggo ora ngetutake. Nyingkiri sapa wae sing nglawan strategi sing jelas iki kanggo ngalahake mungsuh.
  32. duncan
    duncan 12 September 2022 17:31
    +2
    Jebul ana detonasi gudang amunisi.
  33. Mantan prajurit
    Mantan prajurit 12 September 2022 17:38
    0
    Kutipan saka paul3390
    kita ngginakaken ing wilayah benteng padha, lan ora ing komunikasi mungsuh. Langsung kelangan jangkah operasi. Yagene dhawuh kita iki ora bisa dingerteni.

    Ukrainia dadi-disebut. "Pakar militèr" Zhdanov pitados bilih Federasi Rusia utamané nguber goal politik - kanggo mbebasake wilayah Lugansk lan Donetsk. Cara paling apik kanggo knead wilayah benteng karo tentara meriem sak jam ora ketemu.
  34. Alexander Minkyu
    Alexander Minkyu 12 September 2022 17:43
    +3
    Pitakonan ngapa iki ora ditindakake 7 wulan kepungkur katon ora perlu
  35. ilpine
    ilpine 12 September 2022 17:57
    +2
    Rusia ing wilayah Kharkiv, lan sadurungé ing wilayah Kyiv, Chernihiv lan Sumy, dadi padha karo kahanan Amerika ing Afghanistan. Populasi sipil lokal, sing nggawe raksasa kasebut, paling nandhang sangsara lan bakal terus nandhang sangsara. Nyatane, ing operasi kasebut, ora ana sing mikir kanthi serius babagan populasi lokal, nanging puas karo distribusi bantuan kamanungsan, lelungan pariwara para politisi, munculake kesempatan lan tujuan sing apik. Asil banget padha - padha ora bisa nyekel wilayah, ora cukup pasukan lan tugas liyane muncul.
  36. uyeri
    uyeri 12 September 2022 18:01
    0
    Nanging kepiye stasiun kompresor bisa digunakake tanpa listrik? Ora bakal ana gas ing Eropah, nanging ora ana dhuwit ing Rusia. Ana sing ora bisa dipercaya ing kabeh iki. 42 yuta kubus saben dina, sawise kabeh.
  37. Kabupatèn katelu
    Kabupatèn katelu 12 September 2022 18:02
    +1
    Ing wayah wengi, kaya sing wis dilapurake dening "Military Review", ing Kharkov ana bledosan kuat ing salah siji saka panas gabungan gedhe lan pembangkit listrik. Kita ngomong babagan CHP-5.

    Iku wingi, kabeh wis ngerti. Apa gunane nulis bab sing padha. Ngendi terus serangan ing infrastruktur Ukraina. Utawa diwatesi mung kanggo tumindak PR siji-wektu.
    1. Tosochka333
      Tosochka333 13 September 2022 00:02
      -5
      Ahead - patrap liyane saka goodwill
  38. Metallurg_2
    Metallurg_2 12 September 2022 18:16
    +1
    Bener, ora ana sing bisa guyon karo Nazi. Kabeh fasilitas infrastruktur kudu dipateni!
  39. ngelawan28
    ngelawan28 12 September 2022 18:24
    -1
    Nganti saiki, ora ana konfirmasi resmi yen ana bledosan ing Kharkov CHPP-5 ing rekaman kasebut.
    Hrenanulo notabene, kualitatif, ing Ukrainia. Saiki dheweke bakal duwe sing kudu dieling-eling. Mesthi velikoukry nyebul tanduran daya termal supaya ora nglanggar laporan babagan dhuwit sing dibuwang sing ditampa ing bentuk bantuan finansial ing perjuangan kanggo masa depan sing cerah lan ora seneng. apik ombenan keprungu
    1. TEX-50
      TEX-50 13 September 2022 08:44
      +1
      Iki bisa uga yen mung ana siji detonasi. Ing video kasebut, sampeyan bisa ndeleng awan munggah sing durung adhem saka detonasi barang sing wis teka. Iku, ing siji, mimpin kanggo chain saka detonations ora pati roso (padha ora katon, nanging iki nderek saka wektu tundha). Lan banjur detonated saham utama. Lan bebarengan. Iku misale jek sing padha nyimpen bahan peledak ana ing sak panggonan ing jumlah gedhe.
      1. ngelawan28
        ngelawan28 13 September 2022 09:47
        -1
        Iku misale jek sing padha nyimpen bahan peledak ana ing sak panggonan ing jumlah gedhe.
        Luwih kaya karusakan saka peralatan uap CHP.
        1. TEX-50
          TEX-50 13 September 2022 10:20
          +1
          Ora katon kaya ngono. Malah ora bisa cedhak karo kekuwatan kaya ing video lan tekanan kasebut ing ngarep SW (lan iki dibuktekake kanthi awan Wilson sing katon sampurna - kondensasi ing zona rarefaction ing mburi SW).
          1. ngelawan28
            ngelawan28 13 September 2022 11:43
            +1
            Apa serangan kasebut bisa ngalahake "Kaliber" utawa "Iskander" domestik?! Ana keraguan sing ora jelas babagan panyimpenan akeh bahan peledak ing CHPP (!), Kecerdasan militer sing sehat saka Angkatan Bersenjata Ukraina lan simpatisane nyebabake nesu. am
            1. TEX-50
              TEX-50 13 September 2022 12:32
              0
              Kok padha nandhang sangsara. Bukak citra satelit saka tanduran CHP gedhe. Ana akeh papan, kalebu. lan spasi gedhe. Sampeyan bisa nyimpen apa wae, saka peralatan kanggo amunisi lan kothak bodho karo TNT utawa plastid. Objek kasebut sipil, ora ana sing ndemek barang kasebut nganti saiki (ora jelas kenapa).

              Aku ora ngerti babagan "strike to knock out". Ing kana, mbok menawa ing wiwitan sampeyan bisa ndeleng awan saka tekan pisanan, lan bledosan iki minangka asil saka kedatangan kaping pindho ing ndhuwur. Serangan kasebut bisa diwiwiti kanthi apa wae, sanajan kapsul detonator, yen geometri apik lan lokasi titik wiwitan apik.
  40. begemot20091
    begemot20091 12 September 2022 19:03
    +3
    lan luwih sadawane menara TV, miturut x..kuev indiscriminately. supaya padha tetep Donetsk kanggo dina
  41. EXPrompt
    EXPrompt 12 September 2022 19:32
    +4
    Gambar punika ayu, iku mbledhos apik banget, kanggo ngrusak negara iki kanggo ** pigura, nglirwakake squeals saka pan-tumuju sipil.
    Napa Natsiks iki lungguh karo cahya lan Internet. Dheweke kudu ndeleng listrik nalika preian gedhe.
    1. TEX-50
      TEX-50 13 September 2022 08:45
      -2
      Lan iku kudu rampung langsung.
  42. FASTWOLF
    FASTWOLF 13 September 2022 04:11
    0
    Nazi dudu sedulurmu. Wektu kanggo pasukan liyane lan ngrampungake tugas ing tangan.
    1. TEX-50
      TEX-50 13 September 2022 08:41
      -2
      Dheweke ora pengin mobilisasi amarga sawetara alasan.
  43. TEX-50
    TEX-50 13 September 2022 08:38
    +1
    Napa penulis mutusake manawa bledosan gedhe banget dadi misteri. Paling kabeh, katon kaya detonasi sekunder saka barang sing disimpen ing pembangkit listrik termal. Iku ora katon kaya bledosan massive ing kabeh. Apa sing kita deleng ing video kasebut yaiku detonasi bahan peledak sing akeh banget, sing ing asas ora bakal pas karo kaliber apa wae. Video cendhak lan amba iku ala, nanging paling sawetara puluhan ton ing Mirit.

    Logis banget kanggo nganggep manawa dheweke nyimpen peralatan militer lan amunisi ing saben fasilitas sipil, sing gedhe, duwe dalan akses sepur. Tanduran CHP sampurna kanggo iki.
  44. yowis
    yowis 13 September 2022 10:33
    +1
    Kharkov - ya, nanging Kyiv - No.
  45. Jager
    Jager 13 September 2022 12:01
    0
    Kutipan saka Alexey
    Ora kaya ngono. Sejatine, wong nyatakake negativitas amarga ana wong saka pimpinan ndhuwur ngidini ambruk ing ngarep, minangka akibat saka pasukan sekutu dipeksa mundur ing mode darurat. Ora Rusia sing disalahake, nanging pimpinan Rusia, sing dipercaya wong. Padha nguciwani wong lan kabeh wong weruh, lan ora ana sing bakal setuju kanggo kerja sama karo administrasi Rusia ing mangsa ngarep, amarga bisa ngancam nyawa lan ora suwe, miturut acara anyar. Iki minangka kekalahan serius ing istilah militer lan informasi, sing ora ana sing dikunjara. Mangkono gunane ngoyak para ukrofasis, dheweke mesthi nindakake lan bakal nindakake apa sing ditindakake, yen diwenehi kesempatan kaya ngono.

    Minangka tansah, kabeh bakal diterangake dening "multi-pindhah sarwa".
  46. Hitriy Zhuk
    Hitriy Zhuk 13 September 2022 12:36
    +1
    bledosan aneh.
    Wis ana sing kobong, kacane dibubrah, banjur maneh.
    Kelangan banget kanggo lenga trafo.
    Mungkin ana gudang, utawa mabur maneh?
  47. Starley66
    Starley66 13 September 2022 13:01
    0
    sedulur супер
    luwih kerep lan kanthi nyekel simpul lan jembatan sepur!
  48. Mazunga
    Mazunga 13 September 2022 14:19
    0
    Kabeh gonderals kualitas miskin iki nyimpen kabeh guano))) nanging ana nigri lan tong kosong sing trep banget kanggo mlumpat lan dadi panas lan sampeyan ora mung bisa nggambarake swastika, nanging uga dipadhangi obor.
  49. APASUS
    APASUS 13 September 2022 14:29
    +1
    Video lan foto ora cocog. Kanthi kekuatan bledosan kaya ngono, bakal ngrusak penyangga lan ngrusak kabel, nanging ing foto kasebut ana corong maksimal saka proyektil. Kekalahan trafo lan geni
  50. Kanca Kim
    Kanca Kim 13 September 2022 14:57
    0
    Kutipan: Alex777
    Pramila fasilitas UGS dibutuhake. Kanggo panyimpenan gas lan pasokan seragam. Ana sawetara ing EU. Lan ing wilayah Lviv - Uzhgorod ana 5 wong.

    Sawetara kita kudu njupuk Faberge sluggish menyang ajiné lan menehi prentah kanggo numpes limang fasilitas UGS ing Banderostan.
    Dheweke wis nampa percepatan proses pamikiran.
    Pilihan iku cilik: salah siji Lvov bakal Rusia, utawa nyewo minangka buruh tani kanggo psheks.
    Ing TV Polonia, saluran Polsky Lvov wis munggah.
    Iku apik sing ora Polandia Moscow.