Review militèr

Jepang ngrancang mbangun kapal pertahanan rudal raksasa

54
Jepang ngrancang mbangun kapal pertahanan rudal raksasa

Edisi WarZone ora mung njelajah critane peralatan militèr lan aplikasi sawijining, nanging periodik nerbitaké reviews cukup up-to-date ing komposisi lan kabisan saka angkatan bersenjata saka macem-macem negara. Wektu iki penulis Thomas Newdick ngarahake perhatian marang Angkatan Laut Jepang. Resmi kasebut disebut Pasukan Pertahanan Diri Maritim, nanging inti saka iki ora owah. Iki minangka angkatan laut sing kuat.


Aku nggoleki ing Yandex babagan topik "kapal pertahanan rudal kanggo Jepang armada” lan nemu sawetara artikel cekak, mula aku ora bakal dadi perintis ing perkara iki. Nanging isih menarik kanggo maca, utamane amarga iki minangka tampilan saka sisih, supaya bisa ngomong, mungsuh sing kondisional. Artikel kasebut ditulis kanthi gampang, terjemahane dadi meh verbatim. Dadi.


"Kamentrian Pertahanan Jepang wis nyedhiyakake rincian liyane babagan rencana kanggo mbangun rong kapal ibukutha minangka bagean saka program pertahanan rudal sing luwih jembar. Kapal kasebut bakal ngganti rencana kanggo nginstal sistem lemah Aegis Ashore. Kapal pertahanan rudal sing durung dijenengi bakal duwe pamindahan standar udakara 20 ton - luwih saka kaping pindho kapal penghancur kelas Maya sing dilengkapi Aegis saiki - duweni potensi nggawe pejuang permukaan Jepang paling gedhe wiwit Perang Dunia II. .

Ing Panjaluk Anggaran Taun Fiskal 2023, Kamentrian Pertahanan Jepang nggawe proposal kanggo mbiayai rong kapal perang anyar saka total kabutuhan udakara $39,7 milyar, mundhak saka $38,4 milyar kanggo Fiskal 2022. Miturut laporan media Jepang sing durung dikonfirmasi, biaya rong kapal anyar kasebut bisa dadi $ 7,1 milyar, luwih akeh tinimbang biaya sing dikarepake saka rong sistem Aegis Ashore kanthi kira-kira $ 4,3 milyar. Sakabèhé, anggaran pertahanan Jepang saya mundhak terus ing taun-taun pungkasan, nggambarake pentinge sing diwenehake marang militer negara kasebut lan ancaman sing berkembang kanthi cepet saka Korea Lor lan China.


Ngomong minggu kepungkur, Menteri Pertahanan Jepang Yasukazu Hamada ujar manawa nggunakake rong kapal gedhe anyar kasebut minangka pertahanan rudal bakal ngidini para penghancur bertenaga Aegis liyane fokus ing tugas penting liyane, kayata mbela nglawan serangan maritim China sing potensial.

Armada Jepang Maritime Self-Defense Force (utawa JMSDF) kanthi sistem Aegis saiki kasusun saka rong kapal penghancur kelas Maya, loro penghancur kelas Atago, lan papat kapal penghancur kelas Kongō. Kapal perang kelas Maya pungkasan yaiku varian saka kelas Atago, sing banjur diturunake saka kelas Kongō, versi Jepang saka kapal perusak kelas Arleigh Burke Angkatan Laut AS.

Miturut angka sing dirilis dening Nikkei, kapal perang kasebut kira-kira dawane udakara 690 kaki lan ambane 130 kaki. Sing mbandhingake mung dawane 557 kaki lan ambane 73 kaki kanggo kelas Maya, kapal perusak Aegis paling anyar sing mlebu layanan karo Angkatan Pertahanan Maritim. Kapal perang iki duwé pamindahan standar watara 10 ton.


Laporan sadurunge nyaranake manawa kapal perang anyar bakal luwih cedhak karo kelas Maya, kanthi pamindahan standar udakara 9 ton. Iki, ing siji, mimpin kanggo saran sing padha bisa dibangun ing awak Maya-kelas dipunéwahi.

Nyatane, ing babagan ukuran, kapal pertahanan rudal anyar bakal luwih dibandhingake karo kapal penghancur helikopter kelas Izumo, sing saiki dadi kapal tempur paling gedhe saka Pasukan Pertahanan Diri lan dawane kurang saka 814 kaki, ambane udakara 125 kaki. , pamindahan: kosong - 19 ton karo Tambah kanggo 800 ton ing mbukak lengkap.


Kapal perang anyar sing diusulake bakal ukurane padha karo kapal penjelajah kelas Kongō ing Perang Donya II, sing dawane 720 kaki 6 inci, ambane 108 kaki 7 inci lan 28 ton. Iki tokoh pungkasan, mesthi, kalebu jumlah pinunjul saka pangayoman waja sing designs modern ora bakal duwe.


Wigati dicathet menawa angka sing diterbitake nganti saiki mung nggambarake rancangan rancangan lan bisa diganti. Kapal-kapal anyar uga bakal dadi hub utama kanggo pertahanan rudal AS, nggawe pengadaan dadi prioritas kanggo AS lan Jepang.

"Kita yakin iki minangka inisiatif sing penting banget kanggo nambah kemampuan pertahanan kanthi dramatis sajrone limang taun,"

- Hamada ujar babagan kapal perang anyar, nyatakake yen proses pangembangane saiki wis cepet.

Rencana saiki njaluk kapal perang anyar sing pertama mlebu layanan ing pungkasan taun 2027 lan sing nomer loro ing pungkasan taun 2028.

Umumé, ing tahap iki, ora jelas apa kapal perang anyar sing bakal katon. Sanajan sadurunge diterangake dening media Jepang minangka "pemusnah super", ana spekulasi manawa dheweke ora bakal mbaleni desain sing padha digunakake ing kapal perang Aegis saiki.

Sawetara konsep nuduhake yen prau anyar bakal dibangun ing catamaran utawa desain multihull sing bakal nambah stabilitas, kang kritis kanggo kinerja radar optimal. Malah luwih radikal yaiku usulan-usulan kanggo nginstal sistem pertahanan rudal ing tongkang sing ora bisa digerakake dhewe.

Ing wayahe misale jek sing kapal siji-hull bakal digunakake, Nanging desain final bisa uga ora kudu akeh ing umum karo penghancur conventional utawa cruisers - minangka dituduhake dening balok ngrancang relatif gedhe saka udakara 130 kaki. Salah siji opsi bisa dadi versi luwih gedhe saka lambung sing digunakake ing penghancur helikopter kelas Izumo.

Wigati. Wong Jepang isih isin nyebat kapal-kapal kasebut minangka operator pesawat utawa operator helikopter lan nggunakake istilah "perusak pembawa helikopter".


Menteri Pertahanan Hamada nunjukake arsenal rudal balistik Korea Lor sing berkembang lan saya kuat minangka faktor sing mbutuhake kapal perang anyar. Ora mung Korea Lor bisa ngluncurake rudal balistik liyane lan luwih akeh ing salvo siji, saiki bisa diprodhuksi saka papan sing ora dikarepke amarga pangembangan rudal balistik seluler, dalan lan rel. Korea Lor uga aktif ngembangake rudal balistik anyar kanggo kapal selam. Ing wektu sing padha, karakteristik lan profil penerbangan nggawe angel dicegat. Kapal perang anyar iki diajab bisa nyegat misil Korea Utara (utawa misil sing diluncurake dening kekuwatan musuh liyane) ing papan sing dhuwur.

Saliyane rudal balistik, Hamada uga ujar manawa kapal perang anyar bakal dilengkapi kanggo nyegat glider hipersonik. gaman - kelas senjata sing ditemokake ing China lan Rusia lan uga dikembangake dening Korea Lor. Miturut Nikkei, kemampuan kanggo nglawan senjata glide hipersonik "bakal ditambahake mengko," nanging ora ana rincian liyane sing diwenehake. Minangka aturan, nyegat target kasebut, sing mabur kanthi kacepetan Mach 5 utawa luwih, minangka masalah serius.


Fitur utama liyane saka kapal perang anyar kalebu kru relatif cilik 110, dibandhingake udakara 300 ing kapal penghancur kelas Maya.

Ing kene kudu dielingake yen masalah jumlah personel kapal pasukan pertahanan diri wis diunggahake sadurunge. Sawise kabeh, salah sawijining alasan asli kanggo milih Aegis Ashore yaiku prihatin babagan jumlah kru sing kasedhiya kanggo ngrampungake kapal konvensional. Masalah iki penting banget amarga Angkatan Pertahanan Diri Marinir saiki ngenalake "perusak" multiguna kelas Mogami ukuran frigat kanggo ngatasi kekurangan personel Angkatan Pertahanan Diri Marinir.


Faktor liyane sing bisa mbantu nyuda ukuran kru yaiku nambah otomatisasi lan misi tempur sing bisa diwatesi dening pertahanan udara lan misil.

Ing wektu sing padha, papan kru bisa uga dilengkapi kanthi lengkap, saengga luwih cocog kanggo penyebaran lengkap ing segara.

Nalika kapal perang anyar bisa uga ora mirip banget karo Aegis sing saiki lagi dilayani, Kamentrian Pertahanan Jepang wis ngonfirmasi manawa kapal-kapal kasebut bakal njupuk alih tugas pertahanan rudal sing saiki ditugasake kanggo para penghancur kasebut.

Paling kamungkinan, pusat saben rong kapal perang anyar bakal dadi radar jarak jauh Lockheed Martin AN/SPY-7, dirancang kanggo nglindhungi rudal balistik. Iki minangka radar sing padha sing wiwitane direncanakake kanggo digunakake ing sistem Aegis Ashore Jepang.

Radar SPY-7



Nggarap sepasang sistem lemah Aegis Ashore sing direncanakake ditahan ing taun 2020 amarga ana masalah teknis, mundhak biaya lan kritik internal. Sing terakhir kalebu rasa wedi yen pecahan rudal sing dicegat bisa tiba ing wilayah Jepang lan nyebabake karusakan utawa ciloko, sing bisa ngrusak kabeh gagasan babagan sistem anti-rudal. Masyarakat uga prihatin banget babagan dampak kesehatan potensial saka radar sistem Aegis Ashore kanthi daya dhuwur.


Rudal kasebut bakal dadi pencegat SM-3 MkIIA, sing duwe jangkauan sing luwih dawa tinimbang varian SM-3 sing saiki kasedhiya lan luwih bisa nglawan ancaman rudal sing luwih akeh.

Interception rudal balistik USS John Finn



Sampeyan uga kudu nyatet yen Jepang dudu negara pisanan sing mutusake kanggo nyelehake SPY-7 ing kapal perang. Lockheed Martin wis nyedhiyakake versi radar sing padha kanggo instalasi ing pejuang permukaan Kanada sing bakal teka, sing bakal adhedhasar desain frigat BAE Systems Type 26, uga ing frigat kelas F110 Spanyol sing bakal teka. Rancangan iki luwih cilik tinimbang kapal pertahanan rudal sing diusulake Jepang. Nanging, SPY-7 minangka sistem radar sing bisa skalabel, mula instalasi sing dirancang kanggo nglindhungi rudal balistik bisa luwih gedhe.

Bisa uga Jepang milih solusi sing ora biasa, paling ora sebagian, amarga ekonomi. Ing jaman biyen, Jepang wis nyinaoni kapal khusus utawa platform pertahanan rudal lepas pantai, ndeleng minangka alternatif sing luwih murah tinimbang kapal penghancur sing luwih gedhe. Gagasan sing padha uga digabungake menyang Kapal Pertahanan Rudal Amerika, utawa Kapal ABM, sing disusun dening Huntington Ingalls Industries adhedhasar lambung kapal serbu amfibi kelas San Antonio. Tujuane yaiku nyedhiyakake platform pertahanan rudal sing luwih kuat tinimbang penghancur rudal dipandu kelas Arleigh Burke.

Ing sisih liya, kapal pertahanan rudal adhedhasar sawetara platform lepas pantai utawa malah lambung kapal serbu amfibi sing diadaptasi bakal rentan diserang dening rudal anti-kapal utawa kapal selam. Ora jelas apa pertahanan lan gaman liyane sing bakal dilebokake ing kapal, amarga fokus nganti saiki yaiku pertahanan misil. Iki bisa nyebabake kabutuhan perusak lan kapal selam kanggo ngawal kapal kasebut.

Nanging, ana sawetara indikasi yen kapal pertahanan rudal bisa dadi platform sing luwih serbaguna, utawa paling ora bisa mbales nganggo rudal jelajah jarak jauh marang peluncur rudal Korea Utara, umpamane. Laporan muncul ing media Jepang wulan kepungkur manawa pejabat bisa uga nyoba nambah "kemampuan serangan balik" kanthi versi upgrade rudal permukaan-kanggo-permukaan Tipe 12. Bisa uga duweni jarak luwih saka 600 mil.


Bakal menarik kanggo ndeleng kapal apa sing bakal muncul saka program Jepang. Sing jelas, yen wis disebarake, dheweke bakal duwe peran penting ing tameng rudal, sing bakal nglindhungi kepentingan AS lan Jepang ing wilayah sing ana rudal balistik.

Inggih, kita bakal weruh.
Pengarang:
Foto sing digunakake:
https://www.thedrive.com/the-war-zone/japan-to-build-giant-missile-defense-ships-its-largest-post-wwii-surface-combatants
54 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Maxim G
    Maxim G 16 September 2022 04:05
    +2
    Kita nunggu komentar kanthi gaya: "target gampang kanggo Zircon."
    1. Hitriy Zhuk
      Hitriy Zhuk 16 September 2022 04:26
      -6
      Ora, sampeyan mung kudu sampah ing sisih ngelawan saka Jepang saka kita lan China (sopan) karo Poseidons.
      Lan nalika lagi kurang ajar - pungkasane bali menyang Hokkaido.
      1. Maxim G
        Maxim G 16 September 2022 07:34
        -5
        Ana cara sing luwih gampang. akeh.
        1. unspeech
          unspeech 16 September 2022 19:48
          +1
          Kutipan: Maxim G
          Ana cara sing luwih gampang. akeh.

          wassat persis! mung jancok! tanpa Poseidons! Produk olahan alami! Iwak bakal ngaso - nips wis rampung ...
          1. Maxim G
            Maxim G 16 September 2022 19:56
            -1
            Ora prasaja................................. nglirik eseman
    2. faiver
      faiver 16 September 2022 04:33
      +4
      wah, tentara kursi kita bakal adus nganggo topi ....
      1. Maxim G
        Maxim G 16 September 2022 07:42
        0
        Ya.
        Ana komentar klarifikasi saka ahli ing ngisor iki.
    3. Lepsik
      Lepsik 16 September 2022 05:06
      -7
      masalah kabeh troughs banyu iki - sing wis nampa bolongan karo cekungan cepet, padha pindhah ing banyu. mindhah alon, padha katon sampurna kanggo atusan kilometer lan biaya kathah.
      1. Wilayah-25.rus
        Wilayah-25.rus 16 September 2022 10:31
        +2
        sawise nampa bolongan kanthi pelvis sing cepet, dheweke mlebu ing banyu.
        Oh tenan? Mbokmenawa revisi video kanthi eksekusi pemusnah sing dibubarake? ak lan ing kono padha ora klelep langsung! Malah karo keel rusak saka hit torpedo. Lan ana BZHS ora conducted. ora ana kru ing kapal
    4. Luminman
      Luminman 16 September 2022 05:53
      -7
      Kutipan: Maxim G
      Kita nunggu komentar kanthi gaya: "target gampang kanggo Zircon"

      Bener ta? nglirik
      1. Romario_Argo
        Romario_Argo 16 September 2022 15:14
        -5
        ayo padha mbangun kapal pertahanan rudal paling ora kurang saka 15 ton
        NPO Mashinostroeniya ngembangake rudal anti-kapal Zmeevik ing dimensi rudal anti-kapal Granit lan Vulkan
        Iki minangka wolung ton kanthi kacepetan 8 km / s kanthi jarak 3 km.
        1 RCC Serpentine bakal mateni kapal induk 100 ton,
        lan perusak 10 ton mung - pamisah ing setengah
        RCC P-1000 Vulkan

        RCC P-700 Granit
        1. Romario_Argo
          Romario_Argo 17 September 2022 10:54
          -1
          Nalika aku ngerti, dheweke menehi penilaian negatif marang komentarku - amarga ora bisa nolak
          misil anti-kapal abot kita Serpentine malah njanjeni kapal penjelajah lan perusak Jepang
          1. Vladimir Michaelovich
            Vladimir Michaelovich 17 September 2022 15:09
            0
            Kutipan saka: Romario_Argo
            Nalika aku ngerti, dheweke menehi penilaian negatif marang komentarku - amarga ora bisa nolak
            misil anti-kapal abot kita Serpentine malah njanjeni kapal penjelajah lan perusak Jepang

            Ora, amarga ora bisa nolak kabodhoan Olgin rattles ...
  2. Toucan
    Toucan 16 September 2022 04:32
    +8
    Artikel sing diterjemahake kanthi ala. "Panulis" malah ora nganggep perlu utawa ora bisa nerjemahake menyang sistem ukuran sing kita ngerti.
    Kapal perang kasebut kira-kira dawane udakara 690 kaki lan ambane 130 kaki, miturut angka sing dirilis dening Nikkei.
    1. faiver
      faiver 16 September 2022 04:35
      -12
      Apa angel dibagi dadi telu?
      1. Toucan
        Toucan 16 September 2022 05:43
        +9
        Kutipan saka faiver
        Apa angel dibagi dadi telu?

        Apa sampeyan pengacara penulis? Utawa artikel iki asline ditulis kanggo sumber Internet Rusia? Yen sampeyan arep nerjemahake, lakoni kanthi becik.
        1. faiver
          faiver 16 September 2022 07:33
          -2
          Apa sampeyan pengacara penulis?
          - ora, nanging sikil utawa meter ora ngganggu aku ...
      2. gerilya707
        gerilya707 16 September 2022 09:35
        -1
        Multiply dening 0.3047
        1. faiver
          faiver 16 September 2022 10:03
          +3
          “Lha aku njaluk 400 tetes, ning kene 402” (Gromozek)
    2. TermiNakhTer
      TermiNakhTer 16 September 2022 11:59
      +4
      Saliyane terjemahan kikuk, artikel kasebut dhewe rada kikuk. Saka tumpukan teks lan foto, siji mung bisa ngerti yen dheweke bakal mbangun, nanging dheweke durung ngerti.
  3. faiver
    faiver 16 September 2022 04:38
    +1
    Ya, kanggo Jepang, kanthi wilayah cilik, kapal kasebut cocog banget yen dilengkapi sistem pertahanan udara lan anti-pesawat sing cocog.
    1. Mauritius
      Mauritius 16 September 2022 06:05
      +1
      Kutipan saka faiver
      kanthi wilayah cilik, kapal kasebut relevan banget,

      belay Menarik opo? Apa ora ana papan kanggo nyelehake misil pertahanan radar lan rudal? belay
      1. Kanca I
        Kanca I 16 September 2022 06:20
        0
        Kanggo siji ana. Kanggo pertahanan jero - ora.
      2. faiver
        faiver 16 September 2022 07:42
        +2
        panginstalan militèr stasioner luwih ngrugekke wektu iki, lan apa spoil remnants saka satwa iki loro
        1. Wilayah-25.rus
          Wilayah-25.rus 16 September 2022 10:33
          +2
          fasilitas militer stasioner luwih rentan wektu iki
          obyek stasioner bisa sijine ing lemah lan pour minangka akeh meter sing sampeyan seneng ing ndhuwur beton. Lan ... ana pepatah lawas - "Senapan ing pesisir regane luwih saka kapal ing segara" Aku rumangsa jelas.
          1. faiver
            faiver 16 September 2022 10:46
            0
            iku persis apa sing lawas - diwenehi sawetara modern amunisi. Iku ora kanggo apa-apa sing kita mbokmenawa ora matesi piyambak kanggo peluncur rudal silo, nanging padha nindakake ing sasis rodha lan BZHRK lan kapal selam nuklir rudal.
      3. Alexey R.A.
        Alexey R.A. 16 September 2022 11:23
        +4
        Kutipan saka Mauritius
        belay Menarik opo? Apa ora ana papan kanggo nyelehake misil pertahanan radar lan rudal? belay

        Ngilangi garis interception BR saka pesisir. Cepet sampeyan nyegat, lebu kurang bakal tekan negara. Kajaba iku, yen ana kacilakan "ing ujung", bakal ana wektu kanggo ngobong target maneh.
        Kanggo nambah radius, sampeyan kudu nggawe anti-rudal sing luwih abot lan luwih larang, utawa mbatesi awak kanggo anti-misil ukuran medium, nanging mindhah peluncur luwih cedhak karo mungsuh. Ing Jepang, iki tegese ing segara.
      4. TIR
        TIR 16 September 2022 17:40
        0
        Iki PRO. Kesempatan kanggo ngalahake bal. roket luwih ing tataran dhisikan, lan ora nalika lagi ing target. Mulane, pertahanan rudal ing penghancur, supaya bisa nampa rudal sing luwih cedhak karo S. Korea
  4. flying_shark
    flying_shark 16 September 2022 04:52
    +4
    Nyuwun pangapunten kanggo terjemahan sing ala.
    Jepang saiki mbantah yen karo krisis rudal Korea, pendanaan pembangunan kapal kasebut minangka masalah politik sing luwih akeh. pasukan pertahanan diri nerangake parlemen carane kanggo nemtokake DPRK. korea lor iku korea lor, korea kidul uga korea lor. China nduweni kewarganegaraan Korea, mula China uga Korea.
    Nyatane, aku ragu yen radar lemah sing dipasang ing kapal bakal kompatibel banget. Radar iki ora bisa digunakake dening Angkatan Pertahanan Diri Ground, sing mbuang dana, diatur dening Markas Besar lan ditransfer menyang Pasukan Bela Diri Maritim.
    Kajaba iku, luwih akeh kapal makili luwih akeh perwira, luwih akeh perwira - wakil lan kasugihan. Iki apik, nanging uga akeh kekurangan, amarga anane prau iki bakal entuk akeh biaya militèr, sing, kaya sing bisa dideleng, ora bakal digandhengake karo biaya operasi sing luwih murah.
    Kita ora ngerti apa sing bakal dadi kapal iki. Nanging, ana rong pilihan sing bisa dianggep.
    Kaping pisanan, ngetutake teknik sadurunge, terus nggunakake model <Arleigh Burke class Destroyer>. wolung frigat Jepang saka sistem tempur "Zeus-Shield" dirancang lan ditingkatake kanthi peralatan lan struktur "perusak kelas Ali Burke". wektu iki stasiun radar basis lemah gedhe diinstal ing Papan. Aku wedi awak perlu expansion luwih.
    kauntungan saka desain kuwi sing bener bisa nambah kemampuan tempur lan kemampuan pertahanan udara regional sing bisa digunakake kanggo serangan external. iki imajinasi sawetara wong Jepang. jaman anyar wis gedhe lan Mustang maneh nguwasani Asia, dadi Raja para perusak Asia (ora wani ngaku unggul tinimbang Amerika Serikat, amarga Amerika Serikat dadi bendarane, wedi yen bendarane nesu)
    Nanging, biaya desain lan konstruksi mbutuhake wektu sing luwih suwe, lan wektu layanan Pasukan Bela Diri Jepang ing prau kasebut penting banget. Kajaba iku, tampilan kapal iki bakal nglanggar rencana riset lembaga desain, lan kudu milih karyawan kanggo sinau kapal anyar.
    Opsi kapindho njaluk instalasi radar subgrade ing lambung <terminal transportasi amfibi kelas San Antonio], lan banjur instalasi rudal lan senjata. kauntungan saka pilihan iki mirah lan bisa gawe marem Vanity saka Jepang amarga katon amba banget.
    rencana katelu kanggo mbangun kapal anyar karo dipikir mboten umum. Kapal iki kalebu kapal ala sing digunakake kanggo nyetel radar ing tanggul.
    Dene rencanane Jepang. Aku pracaya yen rencana pisanan kanggo mbangun super-gedhe "Ali Burke-kelas destroyer". Banjur, amarga masalah dhuwit lan wektu, dheweke kudu nggunakake pilihan katelu kanggo nggawe monster sing ala.
    Dene pratelane yen iki donya lan Cadangan Militer New Age, aku mung bisa ngarep-arep supaya dheweke ora tiba ing segara kanggo nguripake tragedi senjata gedhe lan misterius ing Perang Donya II.
  5. yuriy55
    yuriy55 16 September 2022 05:03
    +2
    Jepang ngrancang mbangun kapal pertahanan rudal raksasa

    Aku bakal mangsuli kanthi cara sing ora langsung.
    Jepang minangka negara pulo. Apa sebabe negara-negara kontinental diarani "ngancam" negara sing putih lan alus iki? Ya, mung ing memori China, Korea lan pedunung Timur Jauh Federasi Rusia, kabeh kekejeman Jepang ing wangun klaim teritorial sing terus nganti saiki. Lan aktivitas Detasemen 731 ora nambah positif kanggo hubungan negara. Kajaba iku, kanthi nransfer dokumen lan pengalaman menyang Amerika Serikat, Jepang wis nyelehake pangkalan militer Amerika ing wilayahe.
    Padha kudu mbangun kreteg. Dheweke bakal ndhudhuk terowongan menyang bawana, lan nari ing saxophone Amerika.
    *****
    Dheweke seneng nggawe kapal pertahanan rudal raksasa - gendéra ana ing tangane. Ayo padha terus semangat lan squeal nalika roket saka Kim Jong-un mabur lan tiba ing jarak visual ...
    piye maneh?
    1. filibuster
      filibuster 16 September 2022 16:33
      0
      Ya, mung ing memori China, Korea lan pedunung Timur Jauh Federasi Rusia, kabeh kekejeman Jepang ing wangun klaim teritorial sing terus nganti saiki.


      Sing durung dakrungu, wong-wong ing Timur Jauh bakal ngrusak toko Jepang, ngobong mobil Jepang, iki kedadeyan ing China, nanging uga ing jaman kepungkur. Ing Timur Jauh, sebaliknya, dheweke nyoba ngedol panganan laut sabisa-bisa menyang Jepang lan nggawa mobil bekas Jepang ing Rusia, lsp.
  6. Saboteur_Navy
    Saboteur_Navy 16 September 2022 05:27
    0
    Nyatane, diwenehi latihan lan peralatan Jepang, armada nomer loro ing donya ... Saliyane nomer, wong Tionghoa duwe akeh pitakonan babagan nglengkapi analog Aes lan Aegis ... lan ora dingerteni ing segara apa jenis. saka pelaut Cina? Ora ana sing mbandhingake, ora ana perang
    1. Mauritius
      Mauritius 16 September 2022 05:57
      +1
      Kutipan: Saboteur_Navy
      Nyatane, diwenehi latihan lan peralatan Jepang, armada nomer loro ing donya ...

      Ora babagan kualitas armada, nanging babagan pentinge kanggo njaga negara Jepang. Nyuwun
    2. Mikhail Drabkin
      Mikhail Drabkin 16 September 2022 06:54
      +5
      Saboteur_Navy:

      —- Aku bakal nambah kanggo topi-throwers - yen wong wis lali bab tradhisi saka armada Jepang, KOGA iku jeneng salah siji saka operator pesawat mati saka Armada ing WWII ..., lan aja lali tantangan saka Angkatan Laut Jepang AS ing WWII. Ya, lan muga-muga ora ana sing lali karo Tsushima.

      —- Semangat samurai militansi lan layanan ora ilang ing endi wae, wis nemokake wujud liyane. Lan Armada mesthi minangka wujud ekspresi. Jepang minangka negara sing diklumpukake, saiki, lan bakal dadi mungsuh sing serius, ora trep lan trampil.
      1. Vladislav 73
        Vladislav 73 16 September 2022 19:26
        +2
        Kutipan: Mikhail Drabkin
        KOGA minangka jeneng salah sawijining operator pesawat sing mati ing Armada nalika Perang Dunia II

        KAGA. Kapal induk pesawat abot, dibangun maneh saka lambung kapal perang kelas Tosa sing bakal dibuwang miturut Perjanjian Washington taun 1922. Tiwas ing Pertempuran Midway hi
  7. Mauritius
    Mauritius 16 September 2022 05:54
    0
    Jepang ngrancang mbangun kapal pertahanan rudal raksasa
    wong bodho Ora prelu ngeruk Ganduras, banjur ora ngganggu Jepang.
    Sejatine, kabeh usaha Jepang ora ana gunane. "Dokter ngomong menyang kamar mayat, banjur menyang kamar mayat" Dheweke kudu ndeleng nasib Eropa. Nalika AS nyedhot balung pungkasan, bakal njupuk Jepang ... Nyuwun
  8. Luminman
    Luminman 16 September 2022 05:56
    0
    Kutipan saka: yuriy55
    misil saka Kim Jong-un mabur lan tiba ing jarak visual

    Mbok, rudal karo ngisi nuklir saka kanca. Kim bakal luwih apik tinimbang kapal pertahanan rudal ing kana ... nglirik
  9. Abyssinian
    Abyssinian 16 September 2022 06:02
    +3
    Lan saka sistem ukuran kekaisaran menyang SI, sampeyan ndeleng, dudu nasib kanggo mindhah dimensi utama.
    1. kig
      16 September 2022 06:21
      +1
      Kutipan: Abyssinian
      Lan saka sistem ukuran kekaisaran ing SI, sampeyan ndeleng, dudu nasibe

      tembung kunci mbokmenawa "imperial"? Nanging kanthi serius, aku ora nyangka manawa ana wong sing ora ngerti yen 1 kaki = mung 30 cm, kira-kira. Ing pikiran, mesthi, angel dibagi lan entuk angka sing tepat, nanging kira-kira telung ... ketoke, dudu nasib.
      1. Astra55
        Astra55 16 September 2022 09:22
        +7
        Matur nuwun kanggo ora ngirim ing basa Inggris.
        Nyatane, saben wong duwe penerjemah Google. Ora bisa repot...
      2. Abyssinian
        Abyssinian 27 September 2022 06:48
        0
        Lan apa sing ora bakal ditulis ing kilogram? Ing atine, bakal gampang kanggo multiply dening kira-kira 16 kg. Pranyata dudu nasib.
  10. sergo1914
    sergo1914 16 September 2022 06:19
    0
    . Aku nggoleki ing "Yandex"


    Aku malah ora ngerti ... Apa ana nominasi? "Frasa paling apik ing artikel"? "Iki carane Stirlitz wis turu"? "Sanajan aku dadi dokter sejarah ..."?
  11. Seryoga Nemuslim
    Seryoga Nemuslim 16 September 2022 06:43
    0
    Japs, kajaba SSM-1, duwe sing luwih nyenengake. Nanging iki rudal anti-kapal utawa pertahanan udara, ora jelas, aku kejiret ing foto.
  12. Monar
    Monar 16 September 2022 07:57
    -1
    Iki sing tak senengi
    Nggarap sepasang sistem lemah Aegis Ashore sing direncanakake ditahan ing taun 2020 amarga ana masalah teknis, mundhak biaya lan kritik internal.

    Mulane, kita nggawe masalah teknis sing luwih akeh. We nglampahi dhuwit liyane. Inggih, kritikus ora menyang ngendi wae.
    Lan nalika segara mundhak lan angin topan nggegirisi, apa ana pangertèn saka sistem pertahanan rudal sing ngambang iki? Lan kaya sing ora nuduhake peluncuran rudal ing TV, banjur segara sepi lan lancar.
    1. gerilya707
      gerilya707 16 September 2022 09:50
      -1
      Aku setuju, utamane wong-wong sing ana ing Samudra Pasifik, pratandha apa jenis badai sing ana
  13. Nefilim
    Nefilim 16 September 2022 09:12
    0
    Pengarang: Thomas Newdick / I.Khanin

    Sapa sing Khanin nemokake sumber hak cipta sing ora bisa ditemtokake. Ngelingi kasunyatan manawa terjemahan ora dianggep plagiarisme, lan penerjemah otomatis Google wis tekan tingkat sing cukup prayoga, "penulis" nyedhiyakake "pekerjaan" kanggo taun-taun sing bakal teka. Aku ora ngerti siji bab - apa sing ngalangi warga saka ngunjungi situs web WarZone dhewe, tanpa perantara?
  14. Deadushka
    Deadushka 16 September 2022 10:16
    -1
    padha seneng ngukir "pagoda" wiwit jaman kuna.
  15. rakasa
    rakasa 16 September 2022 10:48
    -1
    Kapal perang Yamato-sama !!! lan Jepang wis suwe nyoba Evangelion !!! Aku bakal menehi sampeyan bazaar, nalika samurai wiwit bali maneh marang Yusovites kanggo Tokyo, Nagasaki, Hiroshima, kabeh donya bakal bajingan karo kendharaan perang humanoid raksasa !!! kabeh aksi iki ing anime , manga, ing TV lan film kanthi alesan! Wong Jepang ora nindakake apa-apa kaya ngono! Negara ing mangsa ngarep, robot lan komputer. Pengin ndeleng kaya apa mbesuk ing 50 taun? Dolan maring Jepang saiki lan sampeyan bakal weruh kabeh)
    1. IkhlasX
      IkhlasX 24. november 2022 09:15
      0
      Пациент, Вы опять не приняли предписанные препараты, вернитесь в палату, немедленно! ngguyu
  16. Alexey R.A.
    Alexey R.A. 16 September 2022 11:19
    0
    Kapal pertahanan rudal sing durung dijenengi bakal duwe pamindahan standar udakara 20 ton - luwih saka kaping pindho kapal penghancur kelas Maya sing dilengkapi Aegis saiki - duweni potensi nggawe pejuang permukaan Jepang paling gedhe wiwit Perang Dunia II. .

    Nanging kelas ing IJN ... oh, JMSDF mesthi, padha isih bakal kaya pangrusak. eseman
  17. Max1995
    Max1995 16 September 2022 13:08
    -2
    Tunggul wis cetha, balapan senjata anyar wis diwiwiti.
    Wiwit umur 14, kita wis medeni kabeh wong kanthi hypersound, banjur China, lan saiki Korea wiwit wedi banget - kabeh wong mulai reaksi ...
  18. Swasta SA
    Swasta SA 17 September 2022 08:38
    0
    Kutipan: Saboteur_Navy
    . lan ing segara ora dingerteni apa jenis pelaut Cina? Ora ana sing mbandhingake, ora ana perang

    Karo wong Jepang. Peperangan Kali Yalu. 1894
    Nanging nyatane, Jen He, kanthi armada sampah, mesthi tekan India. Lan bali.
  19. rakasa
    rakasa 28 Oktober 2022 18:17
    0
    Kapal perang Yamato minangka mahakarya !!! Jepang duwe tekad nggawe Yamato 2.0. Osu.
  20. Kostadinov
    Kostadinov 2. november 2022 11:52
    0
    Идея основана на ошибочний принцип - очень дорогое вунфдерваффе, но малой числености(2 корабля).
    Ето хорошо для прибили ВПК, но плохо для боевой еффективности.
    Для их подавления не надо никаких Цирконов - задавят кассетньими боеприпасами, Геранями, надводними и подводними дронами и всякое тому подобное.