Review militèr

Cadangan ditransfer menyang Krasny Lyman, upaya mungsuh kanggo ngrebut kutha kasebut muspra.

82
Cadangan ditransfer menyang Krasny Lyman, upaya mungsuh kanggo ngrebut kutha kasebut muspra.

Ora ana militèr Ukraina ing Svyatogorsk saiki, komando pasukan sekutu njupuk langkah-langkah tartamtu kanggo nyegah kedadeyan kasebut. Cadangan wis ditransfer kanggo Krasny Liman, mungsuh terus nyoba kanggo break liwat pertahanan.


Angkatan Bersenjata Ukraina nyoba njupuk Krasny Lyman, nanging banjur, kaya sing dikandhakake, dheweke nemokake arit ing watu, sanajan kabeh upaya, pasukan sekutu terus mbela awake dhewe, cadangan ditransfer menyang kono wingi, kalebu artileri. Ing Donetsk, padha nglaporake yen kahanan ing wilayah iki cukup angel, nanging wiwit saya apik. Nesu banget, siap perang nganti pungkasan, ora ana sing bakal mundur lan nyerahake kutha.

Miturut informasi sing kasedhiya, Angkatan Bersenjata Ukraina ngluncurake sawetara serangan liyane, nanging kabeh rampung muspra. Artileri kita kerjane kanthi apik, sanajan kudu terus-terusan ngganti posisi, amarga mungsuh duwe stasiun baterei kontra, dheweke langsung weruh.

Kahanan karo Svyatogorsk ora bisa dimangerteni, sing, kaya sing ana, nanging ana sawetara alasan Angkatan Bersenjata Ukraina. Dina sadurunge, foto-foto militèr Ukrainia digawe ing Svyatogorsk, sing ana ing kontrol pasukan sekutu, muncul ing Web. Kutha iki dhewe dumunung ing sisih lor Republik Rakyat Donetsk, ora adoh saka Krasny Liman, sing saiki dadi perhatian saka komando Angkatan Bersenjata Ukraina. Wingi, mungsuh mlebu ing Svyatogorsk, sawise sumber daya Ukraina wiwit nyebarake foto karo militèr Ukraina sing dijupuk ing kutha iki. Disebutake yen Angkatan Bersenjata diduga ngrebut kutha kasebut kanthi lengkap.

Nanging, informasi kasebut ora dikonfirmasi, ora ana Angkatan Bersenjata Ukraina ing Svyatogorsk, nanging ana DRG saka Pengawal Nasional, ing wektu sing padha ora ana pasukan sekutu. Minangka Pushilin ngakoni, ora ana kita ing Svyatogorsk ...

Jujur, aku bakal pitutur marang kowe yen ing wektu iki, kita utawa mungsuh ora bisa ngontrol pemukiman iki (...) unit kita uga njupuk langkah-langkah tartamtu, mula ing kene kita ngarepake manawa wong lanang bakal sukses.

- Kepala DPR ngandika ing wayah wengi sadurunge, nambahake yen tentara bayaran Polandia katon ing arah iki.
82 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Romeo
    Romeo 13 September 2022 08:14
    0
    Ora ana pasukan sing cukup kanggo ninggalake garnisun ing endi wae.
    Sawetara jinis pasukan kudu dibentuk saka warga
    1. Virtual_II
      Virtual_II 13 September 2022 08:20
      +8
      Sawetara jinis pasukan kudu dibentuk saka warga

      Aku seneng :-)
      1. dmi.pris
        dmi.pris 13 September 2022 08:33
        +9
        Mboten purun ngremehaken DPR, nanging tiyang-tiyang ingkang gesang wonten ing Bandera lan nembe dipunbebasaken mboten saged dados panyengkuyung ingkang linuwih.
    2. FoBoss_V
      FoBoss_V 13 September 2022 08:22
      + 17
      Dheweke wis nggawe brigade Odessa, ing wulan Juli katon ana video ing kene. Ora ana tembung babagan wong-wong mau ... Nanging dheweke kanthi bungah nyatakake yen dheweke dibentuk saka warga wilayah kasebut kanggo mbebasake Nikolaev saka Odessa.
      1. Hoarfrost
        Hoarfrost 13 September 2022 08:50
        +3
        Kutipan saka: FoBoss_V
        Dheweke wis nggawe brigade Odessa, ing wulan Juli katon ana video ing kene.

        Brigade sukarelawan Suriah liyane, sing diumumake dening Shoigu dhewe.
      2. sirah
        sirah 13 September 2022 08:55
        +7
        Nglumpukake 300 - 350 wong, diarani IKI brigade ... brigade apa iki?, dadi batalyon. Manawi wontên ingkang kados makatên wau, sampun dangu dipun gêsang dening watu gilingan paprangan, utawi dipunbubarakên, saha tiyang-tiyang wau sami rêmbag dhatêng rêrêngganing sanès-sanèsipun, utawi turahanipun piyambak-piyambak sami ngungsi, sadhar. sing ora ana dolanan dolanan. Ana sing "tatu" kontrake, dheweke dhewe ora gelem bali.
        1. Hyperion
          Hyperion 13 September 2022 11:30
          +1
          Kutipan saka Cap
          Nglumpukake 300-350 wong, diarani IKI brigade ... iki brigade apa?

          Iki brigade. Dheweke ora piyambak. Sayange, brigade sing kurang staf ana ... Nanging sing paling penting yaiku laporan kasebut kudu metu kanthi apik.
      3. ABC-schutze
        ABC-schutze 13 September 2022 12:52
        -1
        Inggih, yen mung ing Juli, banjur, ing kurang saka setengah sasi, BENAR-siap tempur, gabungan-senjata brigade ora bisa kawangun saka sipil sing ora duwe latihan militer profesional ...

        Sampeyan mung bisa "nyandhang - nganggo sepatu" lan "menehi senjata." Ya, paling ora telung sasi. Apa sing cukup realistis kanggo arah TOGO ("Odessa") (nganggep kemungkinan "urutan" sajrone NWO) ...
      4. Alexey Lantuk
        Alexey Lantuk 13 September 2022 14:40
        0
        Tansah elinga: Ora tau ana, lan kene maneh. Ing Rusia iku. Dheweke nggawe brigade - nggawe keputusan, nyedhiyakake sumber daya, sawetara rolas sukarelawan teka, luwih becik yen ana paling ora 70% petugas. Lan uga latihan. Yen intensif, banjur paling sethithik 3 sasi kanthi kekuwatan lengkap.
    3. marc75
      marc75 13 September 2022 08:22
      0
      Umume warga ing Rusia wis suwe
    4. Kutipan Lavrov
      Kutipan Lavrov 13 September 2022 08:29
      + 10
      opo? Sawise ninggalke akeh wong sing ndhukung kita supaya dirusak dening Angkatan Bersenjata Ukraina? Nanging sapa sing bakal pindhah menyang struktur kasebut saiki?
      Iki minangka asil paling awon saka "leveling ngarep" lan "sikep apik" ing cedhak Kyiv - sing pengin ndhukung kita wis ditembak dening Nazi, utawa saiki bakal mikir kaping satus sadurunge ngliwati. menyang sisih kita.
      1. Pecinta Hiu
        Pecinta Hiu 13 September 2022 08:49
        + 11
        Sampeyan ngrungokake babagan Kherson lan maca ing gerobak, apa jenis warga lokal kita. Kanggo sisih paling, uga, 50%. 70% saka populasi (kita ora njupuk Donbass lan Lugansk) sing pedunung biasa, sing, kondisional, ngganti potret karo sing utawa sing. Bagekake 30 sing isih ana kaya sing dikarepake, dadi KITA sing semangat lan duweke. Aku yakin sing OURS ninggalake karo kita, kanthi pangecualian langka, umume. Isih ora ana pungkasan karya kanggo OURS. Padha diilhami kanggo 30 taun, mungsuh Rusia, pisanan kasebut kanthi teliti, lan kanggo 8 taun pungkasan langsung. Lan toleransi iki bakal cukup nganti angel kanggo kita ing kabeh, saka militer uga, supaya warga lokal kita bakal nuduhake seni ing kabeh sing obah.
    5. Carlos Hall
      Carlos Hall 13 September 2022 08:29
      +1
      Sing dibutuhake yaiku luwih akeh pasukan, lan iki wis dikenal pirang-pirang wulan. Sektor dikuatake kanthi ninggalake wong liya sing ora dijaga.
      1. Gritsa
        Gritsa 13 September 2022 14:39
        +1
        Kutipan saka Carlos Sala
        Sing dibutuhake yaiku luwih akeh pasukan, lan iki wis dikenal pirang-pirang wulan. Sektor dikuatake kanthi ninggalake wong liya sing ora dijaga.

        Nganti paling ora mobilisasi parsial diumumake, kita ora bakal menang perang iki. Apa wae senjata modern, ora ana gunane perang kanthi rasio 1:10.
        1. Carlos Hall
          Carlos Hall 13 September 2022 16:22
          +1
          Sing aneh, fronts dicekel karo pasukan sing ora seimbang, nanging saiki wis ilang rasa wedi. Dheweke wis sinau kanggo nyerang. Akeh wektu wis ilang ing koleksi lan latihan pasukan.
    6. nord11
      nord11 13 September 2022 21:32
      0
      Detasemen Bapa Malaikat utawa tentara pan-ataman Gritian saka Tauride? Saka warga ing kana, mung detasemen hukuman lan perampok sing dipikolehi.
  2. saigon
    saigon 13 September 2022 08:17
    +8
    Dadi ora jelas manawa klompok sapa wae lan ing endi wae mlaku-mlaku, njupuk foto.
    Kutha iki ana ing garis kontak, lan lagi ngomong - kita ora ana, kabeh wis metu, kok ora ana pasukan? Ing kana, sing umume mrentah politikus utawa prajurit.
    1. Kutipan Lavrov
      Kutipan Lavrov 13 September 2022 08:33
      -4
      Iki minangka pitakonan retorika. Ukuran kelompok kasebut mesthi ora ditemtokake dening militer
    2. dmi.pris
      dmi.pris 13 September 2022 08:35
      +5
      Lan apa sing ora bisa dingerteni? Ora ana garis ngarep sing solid, kanggo wong-wong iki sampeyan butuh yuta, yen ora luwih.
    3. Komentar wis dibusak.
    4. ratoborets
      ratoborets 13 September 2022 08:52
      +4
      150-160 ewu + 35 ewu polisi LDNR, kita dibagi siji setengah ewu kilometer ing ngarep lan entuk luwih saka 100 wong saben km.
      Nanging ora kabeh, bagean penting saka pasukan ing mburi - nyediakake persediaan, logistik, kontrol liwat kelenjar utama lan kutha, supaya lan ngenali saboteurs utawa spotters geni.
      Akibaté, ing garis ngarep Kapadhetan nyata malah setengah - 50-60 wong saben km rata-rata. Akibaté, ora ana garis ngarep sing terus-terusan, ana panggonan sing dikonsentrasi pasukan Rusia ing garis ngarep, ana sing diusir bolak-balik (kanggo nyekel saboteurs utawa kudu redeploy yen unit-unit Angkatan Bersenjata Ukraina obah lan ngancam nyerang ing papan liya ing garis ngarep, lsp).
      Kasunyatan bilih Angkatan Bersenjata Federasi Rusia diusir bolak-balik malih kesel, konsumsi tambahan bahan bakar lan pelumas lan cadangan daya peralatan, sepisan maneh kudu diganti.
  3. kawin5
    kawin5 13 September 2022 08:17
    + 16
    Minangka Pushilin ngakoni, ora ana sing ana ing Svyatogorsk.
    Punika nomer! Saben uwong ngandhakake yen Svyatogorsk penting banget ing babagan pertahanan Krasny Limn, nanging ora ana sing ana lan ora ana.
    1. Virtual_II
      Virtual_II 13 September 2022 08:21
      -1
      nanging ora ana wong.

      Iku cara, uh, rencana.
  4. Uprun
    Uprun 13 September 2022 08:17
    + 17
    Dadi padha perang kanggo Svyatogorsk, nanging nyatane kutha iki ditinggal tanpa tutup ... Ana luwih akeh pitakonan tinimbang jawaban ... Kampanye Angkatan Bersenjata Ukraina saka arah Kharkov wis menehi tekanan marang DPR lan menyang LPR. - Lisichansk lan Severodonetsk .... Dadi bisa munggah menyang Rostov ....
    1. dmi.pris
      dmi.pris 13 September 2022 08:36
      +4
      Aku ora bakal kaget. Kanthi pendekatan perang ing kepemimpinan kita
    2. Kutipan Lavrov
      Kutipan Lavrov 13 September 2022 08:38
      +2
      Ya, pitakonan apa ana ... Ukraina wis teka kanggo dina! Lan alesan sing ora cukup kekuatan dadi saya kurang ditrima. Sajrone wektu sing wis liwati, umume, kabeh gelombang mobilisasi pisanan bisa liwati. Kita ora kekurangan kekuwatan, nanging tekad kanggo ngorbanake rating pemilihan kanggo kepentingan nasional.
      Where bakal Unit anyar teka saka ing ngarep, yen kabeh badhan kanggo mbukak Ferris wheel paling gedhé ing Eropah lan tarik United Rusia ing 92% ing pamilihan Moscow.
      1. Plate
        Plate 13 September 2022 08:57
        -3
        Omong kosong mobilisasi sampeyan. Pisanan sampeyan kudu nyoba nyirnakake kabeh kanthi bom lan pluru, iki minangka langkah sing kurang drastis. Mobilisasi, aku, bisa ditindakake mung yen konflik njupuk karakter pertahanan kanggo kita, yaiku, kedadeyan ing wilayah Federasi Rusia. Nanging saiki, dheweke isih ana ing wilayah Ukraina.
        1. rsu5
          rsu5 13 September 2022 09:22
          -7
          Aku setuju.. Aku durung weruh titik ing mobilisasi.. nanging kabeh lali, kita duwe sekitar 2 yuta cadangan sing saben taun ngliwati kamp latihan lan entuk bayaran.. Iku pancene bisa narik wong, lan sampeyan ora. ora kudu nglampahi wektu kanggo ngrampungake pendidikan..
        2. Kutipan Lavrov
          Kutipan Lavrov 13 September 2022 09:46
          -6
          Inggih, carane aku bisa ngomong ... Ukraina digunakake iki "sampah", nyiapake cadangan, lan kita operasi karo kontingen modestly winates. Kita mung ora duwe tenaga kerja lan sumber daya sing cukup. Ing kene, miturut kahanan saiki ing ngarep, ora bisa ngomong yen gagasan mobilisasi minangka "sampah".
          1. Chronos
            Chronos 13 September 2022 09:56
            -1
            Kutipan: Kutipan Lavrov
            Inggih, carane aku bisa ngomong ... Ukraina digunakake iki "sampah", nyiapake cadangan, lan kita operasi karo kontingen modestly winates. Kita mung ora duwe tenaga kerja lan sumber daya sing cukup. Ing kene, miturut kahanan saiki ing ngarep, ora bisa ngomong yen gagasan mobilisasi minangka "sampah".

            Ukraina durung nyiapake prajurit cadangan siji. Kabeh sing ditindakake kanggo nyiapake cadangan yaiku ngrekrut wong lan nggawa menyang tapel wates Polandia. Kabeh liyane ditindakake dening mitra. Reservist PLA utawa malah IRGC ora bakal dilatih. Lan kanggo dill, malah kekurangan spesialis lan komandan individu diwenehi ganti rugi dening PMC.
            Lan sawetara positif. Dheweke nulis yen musisi miwiti konser ing zona industri Artemovsk. Sadurunge dingerteni UAV-kamikaze "Geran-2", padha Shahed-136, miber menyang posisi dill cedhak Kupyansk. Stroking lan Shahed drum bakal katon. Lan dheweke uga nulis yen ing Liman, bagean reguler pungkasane digawe maneh. Ing babagan cadangan kanggo Izyum sing anyar-anyar iki, kabar kasebut kaya-kaya, nanging sapa ngerti, mbok menawa dheweke bakal tetep ngarep ing kene.
          2. Plate
            Plate 13 September 2022 11:46
            +1
            Kutipan: Kutipan Lavrov
            lan kita operate karo kontingen modestly winates.

            Inggih, kasunyatanipun, kita tumindak kanthi andhap asor. Ing situs sing padha, ana akeh telpon kanggo serangan ing infrastruktur. Aku ora ndhukung, nanging saiki aku melu. We are kontingen winates tumindak modestly. Lan kita kudu tumindak terus terang lan mbukak. Kita ndeleng obyek militer - kita mbuwang bom utawa ngluncurake roket yen cukup gedhe kanggo iki. Bakal menarik kanggo ngeculake poster kanthi rencana serangan ing pembangkit listrik. Pembangkit listrik termal kasebut bakal dibom ing 24 jam, iki lan iki ing 18, jembatan iki lan iki bakal dirusak ing 12 ... Ing wektu iki, ora ana sing cedhak. Inggih, kanggo gelombang ing ngarepe kabeh wong, katon, padha ngomong, carane kita ngurus sipil. Ya, lan efek demoralizing apik, minangka kanggo kula, bakal saka pesen mbukak kuwi.
        3. Ivan Ivanov
          Ivan Ivanov 13 September 2022 09:58
          -2
          Ya, mob. cadangan paling kudu retrained, sampeyan bisa miwiti karo mantan militèr. Jujur, aku ngarep-arep yen iki kedadeyan, tanpa poster. Nanging ora, ana apa-apa kanggo nutup bolongan. Yen, ngomong, paling setengah saka peserta ing latihan ing Primorye wis nggebug flank saka maju Saloreikha (30 ewu bayonet), iku bakal luwih apik ndadak, asil bakal beda, ing pendapat amatir.
          1. Kurganets-45
            Kurganets-45 13 September 2022 14:03
            0
            Ya, kok bisa ujug-ujug kenek kene yen mripate Tan sing landhep tansah ngawasi saka angkasa. Nalika ana video karo transfer pasukan dening helikopter, aku sajujure panginten sing saiki kita bakal udan dill cedhak Kharkov, nanging ternyata. Nalika ora ana kemungkinan serangan dadakan, mung ana senjata hardcore utawa taktik crowding, nanging kita mung duwe senjata, nanging ora digunakake.
          2. Plate
            Plate 13 September 2022 21:43
            0
            Cadangan seluler kudu dilatih maneh yen kita ngrancang perang karo NATO. Ing kene, ya, kabeh kudu langsung diresiki. Mung banjur, pisanan kabeh, perlu ora nyiyapake cadangan seluler, nanging nyiyapake papan perlindungan bom ing kutha-kutha, kanggo mriksa sistem pertahanan sipil. Ing sawetoro wektu, sampeyan ngerti apa? Ana latihan kanggo menehi tandha marang populasi, kaya, babagan serangan nuklir. Nanging populasi ora ngakoni iki, amarga mung aliran dokumen sing cocog ditiru saka kabeh kahanan, lan iku. Aku mung ngerteni babagan iki amarga sedulur sing kerja ing struktur lokal Kamentrian Situasi Darurat, yen ora, aku ora bakal ngira yen, ternyata, dheweke mriksa para swearers kita.
            Aku mikir, amarga pimpinan ngidini indifference kaya ngono, mula ora ana rencana sing kaya ngono. Sanajan, ngerti iki minangka pandhuan kita ...
        4. Gritsa
          Gritsa 13 September 2022 14:43
          -1
          Quote: piring
          Mobilisasi, aku mikir, mung bisa ditindakake yen konflik njupuk karakter pertahanan kanggo kita.

          Apa sampeyan mikir karakter dheweke saiki? sampeyan ora weruh - kita draping ing kabeh arah lan malah ora duwe wektu kanggo gain foothold kanggo nimbali. ing ngarep ana kekacauan lan kebingungan. Ora ana sing ngerti ngendi ana, lan ing ngendi ora ana pasukan kita. Kajaba iku, padha ora ngerti ing ngendi pasukan mungsuh.
          1. Plate
            Plate 13 September 2022 21:31
            0
            Quote: Grits
            Apa sampeyan mikir karakter dheweke saiki?

            Konflik kanggo Rusia isih nyerang. Apa aku mikir kaya ngono, aku wis nulis: dheweke isih ana ing wilayah manca, dudu wilayah kita.
            Quote: Grits
            ora weruh...

            Ora, aku ora weruh: Aku ora ana kanggo ndeleng soko. Dadi aku sabar ngenteni asil, nindakake perkaraku dhewe ing dalan.
  5. Saboteur_Navy
    Saboteur_Navy 13 September 2022 08:19
    +1
    Oh, kepiye dheweke butuh serangan karo korps anyar saka Brest nganti Lutsk ... dheweke kudu ngilangi logistik ...
    1. ASAD
      ASAD 13 September 2022 09:24
      +2
      Aku ing cahya saka acara anyar, bapak ora bakal nggawe gerakan dadakan.
      1. Ivan Ivanov
        Ivan Ivanov 13 September 2022 10:32
        -2
        Ya, Old Man ora lelayaran ing sisih kulon kanthi kasempatan - para mitra uga nganggep dheweke ora sopan
      2. Gritsa
        Gritsa 13 September 2022 14:47
        0
        Kutipan saka ASAD
        Aku ing cahya saka acara anyar, bapak ora bakal nggawe gerakan dadakan.

        Wong tuwa wis ngeruk turnips - nanging aku ngadeg ing sisih salah? Menapa malih, ningali kekiranganipun para jenderal kita, kula mangertos bilih Rusia boten badhe ngayomi, nanging badhe nilar piyambakipun, amargi sampun bola-bali nilar tiyang ingkang simpati kaliyan Rusia.
    2. saigon
      saigon 13 September 2022 10:22
      +3
      Aku mbokmenawa bakal ngomong bab elek, nanging iku worth nglereni banget logistics iki ing tapel wates kulon Ukraina utawa bebarengan rute sumber prasaja.
      Lan perlu kanggo njupuk metu stasiun lan dalan ing ROOT, mung kanggo nul lan sawise telung utawa patang jam aditif (kanggo njupuk metu peralatan mulihake). Ing dalan gedhe, kabeh kendaraan kargo kudu digawa metu (sing angel) lan jembatan, desa lan landasan dhewe kudu luwih gampang.
      Pasokan listrik uga kudu ora ana, amarga kemungkinan uga kudu sinau saka mungsuh.
      Amerika keno kabeh ing Yugoslavia, iku wektu kanggo njupuk conto iki, lan ora ing toleransi, lan carane padha disebut LGBT homoseksual yen padha ora salah.
  6. roket757
    roket757 13 September 2022 08:21
    +4
    Plot kasebut bengkong lan ... umume, akeh pedhut lan ngapusi!
    Saiki mung ngenteni nganti kabeh wiwit level lan dadi jelas, mesthi.
    Nanging, kaya biasane, mung apa sing bakal ditampilake kanggo kita bakal katon lan bisa dingerteni!
    1. tihonmarine
      tihonmarine 13 September 2022 09:09
      +4
      Kutipan saka roket757
      Plot kasebut bengkong lan ... umume, akeh pedhut lan ngapusi!

      Wong lanang saka lapangan nglaporake pertempuran sengit ing wilayah pemukiman. Vasylivka, wilayah Zaporozhye. Ana akeh roket kita ing langit.
      Mungsuh wis musataken peralatan bebarengan meh kabeh baris ngarep ing wilayah Zaporozhye, - Rogov. Gerakan saka howitzers Amérika M-777 lan MLRS ing ngarep wis ngeweruhi ing sawetara arah bebarengan ing baris Stepnogorsk-Novoyakovlevka-Orekhov-Gulyai Pole-Volnoe Pole, ngandika Vladimir Rogov, anggota saka VGA. Temenan mungsuh bakal ngatur sawetara terobosan. (voenhronika.ru/publ/vojna_na_ukraine/60)
      1. roket757
        roket757 13 September 2022 10:26
        0
        "Pawarta saka sawah" uga ora mesthi obyektif, sanajan kedadeyan kasebut wis kedadeyan, lan ramalan ... bisa dadi kasunyatan, bisa uga ora kelakon.
        Kabeh iki minangka akibat saka "gagasan licik" wong supaya ora teka perang kanthi kekuwatan, kaya sing kudune ...
        Ing kerangka gagasan kaya mengkono, akeh sing bodho, absurd lan liya-liyane, aku ora pengin ngrembug, amarga aku ora bisa ngerti kanthi pikiran!
      2. ABC-schutze
        ABC-schutze 13 September 2022 13:02
        +1
        "... Gerakan howitzer Amerika M-777 lan MLRS menyang ngarep katon bebarengan ing sawetara arah ing sadawane garis ..."
        ********************************************** **************************
        Ya, iki minangka "klien sing padha" kanggo "lapisan" lokal "karpet bom" ing dheweke (ing 30 - 40 OFAB-100). Nanging ana anggepan yen dina iki katrampilan "lapisan" kasebut wis suwe ilang.

        Amarga kapercayan stereotyped ing "obsolescence" saka cara, lan "masa depan", kang "eksklusif kanggo WTO." Mangkene katrampilan aplikasi kasebut, bisa uga wis ditindakake, ing dasare, sajrone sepuluh taun setengah ...
  7. transportasi
    transportasi 13 September 2022 08:26
    0
    Pasukan kasebut diduga nglumpukake maneh saka wilayah Kharkiv menyang Donbass kanggo mbebasake dheweke luwih cepet. Saiki kita bisa menehi Svyatogorsk, lan iki DPR. Apa sabanjure .... Tanpa operasi nyerang sing signifikan sing bakal mbebayani kanggo ngubengi pasukan mungsuh sing signifikan utawa mbebasake pemukiman gedhe, inisiatif kasebut ora bisa ditindakake. Punapa kita saged ngugemi.... Ing pundi Korps 3...., sampun kabentuk, punapa sampun siap tempur.... badhe dipun mangertosi. Aku pengin pracaya.
  8. ngelawan28
    ngelawan28 13 September 2022 08:29
    0
    Jujur, aku bakal pitutur marang kowe yen ing wektu iki, kita utawa mungsuh ora bisa ngontrol pemukiman iki (...) unit kita uga njupuk langkah-langkah tartamtu, mula ing kene kita ngarepake manawa wong lanang bakal sukses.
    Assessment obyektif saka kahanan miturut D.V. Pushilin punika reassuring, utamané kejujuran ing pangarep-arep nyemangati wong lanang bakal sukses.
    1. Drotro
      Drotro 13 September 2022 08:58
      -2
      Pushilin paling ora ngandhani bebener kanggo sebagian besar lan soko substantif.
      Banjur kabeh liyane ngetokake slogan sing wani - kita bakal entuk gol, kita bakal ngalahake mungsuh. Rahasia bisa dingerteni yen paling ora ana sing positif. Lan saiki kabeh sing positif yaiku njaga pertahanan ing siji baris utawa liyane. Utawa ing sasi lan setengah, padha maju liyane 15 meter kanggo Bakhmut / Artemovsk. Sapa wae sing duwe sirah ndeleng kabeh - kanthi jelas kahanan ora apik lan manajemen mung nyoba metu saka kahanan sing ala supaya bisa nyuda.
      Amerika Serikat sing bisa nglawan CSA kanthi tangan siji. Rusia ing Ukraina ditentang dening aliansi 40-50 negara sing ndhukung Ukraina.
      Mulane, populasi Rusia duwe pitakonan luwih akeh tinimbang jawaban. Kabeh wong ngenteni kepastian, sawetara keputusan. Nanging wektu liwati, ora ana owah-owahan.

      Lan ora ana sing butuh pernyataan / tembung. Kita butuh sawetara tumindak sing nuduhake kekuwatan, utawa impotensi, kanggo perkara kasebut.
      Ora nggawe keputusan, sawise kabeh, cara metu.
      1. rsu5
        rsu5 13 September 2022 09:31
        -6
        tumindak apa? Aku ora weruh apa-apa kajaba nggunakake senjata nuklir .. Nanging iki mangsa kanggo kabeh wong, Aku iku cukup pinter ora nggunakake, yen mung mungsuh pindhah menyang tanah kita lan nyedhaki Moscow, nanging aku meh ora pracaya ing . .lan ...... Ora realistis kanggo nglawan Kulon sing maju kanthi teknologi (ala iPad ;) ) ..padha kanthi teknologi lan materi luwih saka 10 kaping .... Apa sing dikarepake panguwasa kita saiki? Aku ora ngerti..
        1. Drotro
          Drotro 13 September 2022 10:21
          -3
          Kita mung bisa ngira ing latar kopi. Nganti saiki, kita mung ndeleng operasi pseudo sing setengah diprodhuksi. Luwih becik "ora ana cara" tinimbang "kaya wae". Kita nonton "piye wae".

          Jerapah kudu mutusake lan tumindak. Senajan jerapah ora bakal luput, nanging sing ngakoni yen dheweke gedhe lan luwih ngerti. Yen teka ing jagad katelu, mesthine ora ana sing menang. Kerusakan mesthi bakal nyebabake fatal. Yen mung sawetara negara adoh tetep ngambang, nanging iki ora mesthi. Ekologi kabeh bakal miring. Apa Bumi bakal bisa dienggoni minangka pitakonan.

          Iku angel banget kanggo prédhiksi tumindak Rusia luwih. Titik padhet lan tandha pitakon, nanging aku pengin titik - kepastian dibutuhake. Mungkin kabeh bakal rampung dhewe ing sawetara wektu. Pira pancingan sing wis ditampa, wektune kanggo nguripake sirah.
          1. rsu5
            rsu5 13 September 2022 10:40
            -2
            tembung emas ing paragraf pungkasan.. APA sing arep digayuh karo operasi khusus iki? ora ana sing njlentrehake marang awake dhewe.. aku mikir yen dheweke dhewe ora ngerti apa sing bakal kedadeyan.. ing kene kita ndeleng impotensi lengkap..
            ps aku katon troll prigozhina unbelted ...
            1. Drotro
              Drotro 13 September 2022 11:52
              -3
              Durung lengkap impotensi. We are nyoba kanggo njaluk watara piye wae. Apa pungkasane bakal metu saka iki - wektu bakal ngomong.
              Nanging, cetha yen ora bisa nyusul mungsuh sing mlaku kanthi langkah. Nanging kita terus maju. Kita ora mandheg lan ora miwiti mlaku. Mergo iki.
      2. Gritsa
        Gritsa 13 September 2022 14:51
        0
        Kutipan saka Drotro
        Kabeh wong ngenteni kepastian, sawetara keputusan. Nanging wektu liwati, ora ana owah-owahan.

        Ora bakal ana solusi. Kabeh bakal tetep kaya sadurunge - wong lanang kita bakal mati, pasukan bakal bali menyang tapel wates, lan banjur - Minsk liyane ing syarat-syarat NATO lan Ukraina. Donya sing isin lan ngremehake.
        Lan kabeh amarga kepemimpinan politik kita pengecut lan impoten. Lan Staff Umum iku Bunch saka pikun lawas bodho.
  9. DvaParovoza
    DvaParovoza 13 September 2022 08:37
    -7
    "Kahanan karo Svyatogorsk ora bisa dimangerteni, sing, kaya sing ana, nanging sakperangan alesan Angkatan Bersenjata Ukraina ana ing kono." Pushilin ngendika ing kono... Delengen peta: ing kono ana kali. Dheweke mbagi kutha. Lan, oh Ajaib! Sampeyan bakal miwiti ndeleng kanthi jelas lan sampeyan bakal duwe hipotesis ...
    1. Sergei V
      Sergei V 13 September 2022 08:43
      -10
      Hipotesis kasebut yaiku Konashenkov, 2 wulan kepungkur, kanthi pribadi nyatakake yen Svyatogorsk dijupuk dening pasukan Rusia.
      1. DvaParovoza
        DvaParovoza 13 September 2022 08:55
        +2
        Lha piye carane dicekel 2 wulan kepungkur, Sirozha.
      2. Sergey
        Sergey 13 September 2022 10:18
        -1
        Konashenkov ora ngerti yen kita bakal ngelingi iki. Lan saiki dheweke meneng.
  10. Murmur 55
    Murmur 55 13 September 2022 08:56
    -4
    Aku nulis sadurunge yen ing 3-4 dina, kabeh bakal dadi jelas sapa sing entuk apa lan apa biaya, nanging ora ana "bubur" terus, mula ayo ngenteni luwih suwe, aku ngomong babagan informasi.
  11. Losyara
    Losyara 13 September 2022 08:57
    +2
    Aku duwe pitakonan sing beda-beda: apa sing bakal dikandhakake pimpinan lan pimpinan kita? Kok meneng wae? Wong ing Akue, pimpinan kanca. Mesthi, aku ngerti, mungkin iki rencana licik, nanging nganti saiki kanggo wong awam sing prasaja katon kaya bintang. Lan durung, banged ing energi, oke. Nanging mulane ora ana sing mabur ing sisih kulon, menyang Lvov? Yagene kita mung unwinding sisih wétan menyang bêsik?
    1. Drotro
      Drotro 13 September 2022 09:13
      -6
      Aku wis nulis ing ngendi wae: bla bla bla, statement, janji, ultimatum ora perlu. Prakara, tumindak kasebut mung bakal ditindakake kanthi serius dening kita lan mungsuh.
      Yen ora, iku medeni kanggo mbayangno apa nyana ing mangsa, lan ora ing adoh, nanging wis ing mangsa cedhak.
      Mesthi, Rusia gedhe, nanging apa jenis kohesi bisa kita pirembagan bab yen kabeh wis rampung kanggo dibagi lan disunite wong. Sampeyan ora bakal langsung break sapu, nanging siji cabang ing wektu iku gampang.
      Ing ngipi elek, mung bisa diramalake - ing Kulon, kabeh formasi sukarelawan Rusia direkrut kanthi terbuka, sing arep menyang Ukraina kanggo nglawan wong lanang kita. Lan sambungan iki luwih motivasi tinimbang kita. Padha kanggo demokrasi lan kamardikan.
      Lan tujuan kita ora jelas lan ora jelas, diatur gumantung saka tingkat sampah sing kedadeyan.
    2. Ivan Ivanov
      Ivan Ivanov 13 September 2022 10:34
      -2
      Maneh, mabur ing sapisan adoh, lan Kuev, nalika lungguh karo anget lan cahya, mung lenggah.
  12. karton
    karton 13 September 2022 09:04
    +4
    Apa wae sektor ngarep sing sampeyan demek, kita duwe sawetara pasukan, mungsuh duwe aliran sing ora ana telas, amarga iki ora kedadeyan, tegese siji mungsuh duwe kontrol sing luwih apik lan duwe inisiatif.
    1. tunggal-n
      tunggal-n 13 September 2022 10:00
      -2
      Mengkono. Mung wong Ukrainia langsung miwiti mobilisasi lan nyiapake cadangan. Lan kita narik garis, nggoleki pusat pengambilan keputusan lan nyoba ora nyebabake rasa ora nyaman marang mitra Barat .. Ora ana maneh sing ditinggalake kanggo perkara-perkara sepele kaya ngrusak infrastruktur transportasi, depot bahan bakar, komunikasi lan sistem pasokan listrik, karusakan udara. pasukan pertahanan.
      Lan saiki ya. 40 yuta negara disebut lan dilatih lan bersenjata sawetara puluhan / atusan ewu. Nggawe sistem kanggo pangiriman senjata lan transfer pasukan. Ditendhang metu saka penerbangan kita, saiki Angkatan Udara Rusia mung bisa mlaku ing garis ngarep.
      Lan sawise iku, maca babagan kamenangan gedhe - kaya mateni 200 prajurit mungsuh lan ngobong howitzer 1. Cukup njijiki. Ya, Aku ora Care APU kanggo losses kuwi. Padha bakal lay mudhun 20.000 supaya inflict liyane jotosan kuwi. Kelangan 100 tank? Ora medeni. Medan perang ana ing mburine. Transportasi mlaku kanthi bebas. Ing sawetara minggu ing Polandia, tank iki bakal didandani lan bakal perang karo kru sing mentas dilatih ing kana. 100 liyane bakal dikirim menyang kraynyakUS / Polandia / Jerman
    2. saigon
      saigon 13 September 2022 10:26
      -1
      Lan ing kene ana panjelasan liyane sing gampang - garis internal mungsuh, jarake kurang bodho lan ing wektu sing padha, jembatan lan stasiun ora dirusak.
    3. Ivan Ivanov
      Ivan Ivanov 13 September 2022 10:36
      -1
      Anggota NATO ujar manawa dheweke mbangun maneh sistem komando / koordinasi sajrone 2 wulan. Kajaba iku, dheweke nyedhiyakake peralatan sing canggih karo kru
    4. Gritsa
      Gritsa 13 September 2022 14:57
      0
      Kutipan saka Cartalon
      Apa wae sektor ngarep sing sampeyan demek, kita duwe sawetara pasukan, mungsuh duwe aliran sing ora ana telas, amarga iki ora kedadeyan, tegese siji mungsuh duwe kontrol sing luwih apik lan duwe inisiatif.

      Sampeyan wis bisa kira-kira sapa sing luwih apik.
      Rusia luwih apik
      - penerbangan
      - pertahanan udara
      - pluru jarak adoh
      - daya artileri
      - armada
      - jumlah amunisi
      Ukraina luwih apik:
      - akurasi artileri
      - pengintaian lan sebutan target
      - maneuverability
      - ngrancang
      - bantuan saka negara liya
      - mobilisasi lan persiapan
      - wilayah benteng
  13. Arcady007
    Arcady007 13 September 2022 09:06
    +1
    Pasukan lokal wis mudhun.
    Kita butuh sing seger, lan kanggo iki kita butuh mobilisasi parsial, utawa ngungsi menyang wates 2014.
    Saiki pitakonan utama yaiku sapa ahli strategi sing nggawe salah kalkulasi kasebut, sing mimpin kabeh sasi panas lan ternyata kosong, sijine wong lanang kanggo rencana rash?
    1. Shtrek
      Shtrek 13 September 2022 14:31
      0
      Sampeyan ngerti jawabane dhewe ...
  14. ramzay21
    ramzay21 13 September 2022 09:08
    -4
    Kita ora ana, nanging ana sawetara DRG saka Angkatan Bersenjata Ukraina. Sing diarani kekacoan lan goroh.
  15. IvanSviridov
    IvanSviridov 13 September 2022 09:08
    -3
    "Kahanan karo Svyatogorsk ora bisa dimangerteni, sing, kaya sing ana, nanging sakperangan alesan Angkatan Bersenjata Ukraina ana ing kono." Wis limang! ngguyu
  16. Kimia 1st
    Kimia 1st 13 September 2022 09:12
    +1
    Ora cukup infantri? Ayo sinau saka amers! Ing kasus kasebut, dheweke ngebom infrastruktur kasebut kanthi ora ana peradaban ing wilayah kasebut. Banjur padha ngresiki sisa-sisa fauna lokal ing kelompok cilik. Lan padha ora keganggu, iku karakteristik, karo pitakonan saka humanisme ... Lan kanggo pitakonan, "kepriye bakal kita beda-beda saka wong-wong mau banjur," Aku bakal njawab: manggon karo asu ajag - lolong kaya serigala.
    1. Ivan Ivanov
      Ivan Ivanov 13 September 2022 09:28
      -3
      Apa lack saka peradaban ana. Kita ora ngalahake logistik pengiriman senjata lan bahan bakar lan pelumas. Bahan bakar lan pelumas diseret saka Romania, bahan mentah kanggo kilang Romania teka saka salah sawijining negara CSTO liwat pelabuhan Novorossiysk. Iki politik murni. Apa sing ana ing pikirane bos? Utawa sirahe ilang?
      1. Kimia 1st
        Kimia 1st 13 September 2022 09:49
        0
        Infrastruktur! Kalebu - dalan lan sepur, stasiun persimpangan, interchanges, hub bahan bakar, saluran bahan bakar, saluran listrik, pembangkit listrik termal, gardu listrik, landasan pacu bandara, pelabuhan, terminal kargo, jembatan ... Iki kudu dadi target prioritas kanggo Angkatan Udara lan misil.
      2. tunggal-n
        tunggal-n 13 September 2022 10:04
        -2
        Nalika yacht kanggo 500 yuta dolar dijupuk sandera saka sampeyan, konsep Motherland lan patriotisme fades menyang latar mburi.
        1. Alexey Lantuk
          Alexey Lantuk 13 September 2022 14:46
          -1
          Lan yen sampeyan uga wong Yahudi, banjur asring ngunjungi rong tanah air.
  17. Komentar wis dibusak.
  18. Ivan Ivanov
    Ivan Ivanov 13 September 2022 09:25
    -3
    khokhlyatina nggawe nyebrang ing Donets ing sisih tengen Liman, mbuwang, nggawe ancaman ngubengi, ancaman iki uga kudu mandheg.
    1. Gritsa
      Gritsa 13 September 2022 15:01
      0
      Kutipan: Ivan Ivanov
      khokhlyatina nggawe nyebrang ing Donets ing sisih tengen Liman, mbuwang, nggawe ancaman ngubengi, ancaman iki uga kudu mandheg.

      Apa sing arep dituku? Miturut laporan, penerbangan kita meh ora mabur. Lan sebutan target lan pengintaian kanggo penerbangan wis ditinggalake ing kekacauan iki.
  19. yowis
    yowis 13 September 2022 10:14
    -2
    Dheweke bakal njupuk kabeh sing ala.
    1. frog
      frog 13 September 2022 10:44
      -1
      Apa sijine mudhun ala?
  20. Vladimir134
    Vladimir134 13 September 2022 10:55
    0
    Kita kudu mbongkar panti jompo. Ie gs lan sijine mikir
  21. Ibu_prajurit
    Ibu_prajurit 13 September 2022 11:19
    -1
    Kok kaget babar pisan? Wilayah Belgorod lan Kursk, wilayah tapel wates dibuwang saben dina lan ana korban jiwa. Lan APU bakal mudhun. Lho, wong saperangan ing desa padha tiwas, omah saperangan dibom. Pitakonan kanggo MO - iki normal, kudu kaya iki, apa rencanane kaya ngono?
    Dheweke njupuk kutha lan lunga maneh, rake Buchi?!
    Ya, aku setuju, kanggo nylametake personel militer kita, saiki bisa uga dadi keputusan sing tepat kanggo ninggalake kutha sing dikuwasani lan mundur.
    Banjur ana pitakonan sing logis - kenapa dheweke ngurbanake wong kanggo ngrebut kutha-kutha sing padha, supaya mengko bakal dibuwang maneh ing perang kanggo kutha-kutha sing padha?!
    Aku wis meneng babagan warga sing tetep lan sesambungan karo Rusia ... babagan tentara bayaran saka Kulon lan Eropa, teka ing pirang-pirang kelompok ing Ukraina lan perang kanggo Angkatan Bersenjata Ukraina ... carane nglawan Rusia yen ana kurang pasukan militer...
    Rusia ora weruh jinis, ora ngerti, lan ora nindakake apa-apa ... ana kuping nang endi wae ... omong kosong lengkap sing Rusia ora bisa ngatasi ...
    Ora pengin! Lan iki pitakonan liyane ...
    Dhuh Gusti, paringi kekuwatan spiritual lan jasmani marang para prajurit Rusia lan para pamimpin militèr sing cukup!
  22. nachtigalsif
    nachtigalsif 13 September 2022 13:06
    -3
    Wah, akeh taktik lan ahli strategi! Cho, listrik muncul?
  23. Drotro
    Drotro 13 September 2022 15:23
    -3
    Quote: Grits
    Kutipan saka Drotro
    Kabeh wong ngenteni kepastian, sawetara keputusan. Nanging wektu liwati, ora ana owah-owahan.

    Minsk liyane ing syarat-syarat NATO lan Ukraina. Donya sing isin lan ngremehake.


    Mitra Barat lan Ukraina bakal nuntut demilitarisasi. Napsu teka karo mangan. Nalika isih padha mangan.
    Katentreman kuwi padha karo idin sukarela para pemimpin kita kanggo nyoba ing Den Haag.
    Apa impen paling manis saka kabeh jagad anti-Rusia, kalebu patriot sejati (sing mlayu saka negara totalitarian), bakal dadi kenyataan.

    Nanging ora ana gunane yen kaget. Kasunyatan bisa dadi sing paling ora dikarepake.
  24. Komentar wis dibusak.
  25. Mantan prajurit
    Mantan prajurit 14 September 2022 07:33
    0
    Kutipan saka Drotro
    Mitra Barat lan Ukraina bakal nuntut demilitarisasi. Napsu teka karo mangan.

    Apa jenis demiliterisasi. Sarmatians lan kapal selam nuklir kanggo Cut utawa apa? guyon.