Review militèr

WSJ: Bisnis Eropa mati amarga krisis energi ora bakal bisa dibukak maneh

58
WSJ: Bisnis Eropa mati amarga krisis energi ora bakal bisa dibukak maneh

Ing kahanan kekurangan gas alam, pimpinan negara-negara Eropa dadi prioritas utama kanggo ngisi fasilitas panyimpenan gas kanggo nyedhiyakake pemanasan kanggo warga lan fasilitas infrastruktur. Mulane, pasokan gas kanggo perusahaan industri ditindakake miturut prinsip residual, meksa nyuda produksi, sing asring nyebabake penutupan.


Penulis artikel sing diterbitake dening koran Amerika The Wall Street Journal (WSJ) mbahas topik iki.

Publikasi kasebut nyathet manawa akeh perusahaan Eropa sing nutup amarga krisis energi, sing ora ana sing nylametake, ora bakal bisa nerusake pakaryane. Kahanan ing sektor energi lan munggah ing prices gas padha utamané hard hit dening karya industri-intensif energi, contone, Enterprises metalurgi. Penutupan kasebut, sing wis wiwit kedadeyan, nyebabake kelangan ewonan lapangan kerja.

Sawetara perusahaan Eropa sing duwe spesialisasi ing produksi produk intensif energi wis nyatakake yen tanpa bantuan panguwasa, dheweke ora bakal bisa urip ing krisis kasebut lan bakal nyatakake awake dhewe bangkrut.

Perwakilan kasebut nganggep krisis saiki dadi ngrusak sing bisa mimpin negara-negara Eropa menyang deindustrialisasi.

Basis industri Eropa gumantung banget marang pasokan energi murah saka Rusia. Dheweke bisa uga ora bakal pulih.

- ngandika bab iki wakil saka perusahaan Liberum Tom Price.
Foto sing digunakake:
https://www.slovalco.sk/
58 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Tosochka333
    Tosochka333 13 September 2022 11:18
    + 15
    Kabar apik. Pabrik-pabrik iki minangka basis industri pertahanan fasis.
    Jerman ora bakal duwe musim panas -
    Thanks kanggo Putin kanggo iki!
    1. Dauria
      Dauria 13 September 2022 11:25
      + 14
      Kabar apik.

      Kanggo AS, ya, apik banget. "Marshall Plan" .. We menehi logam, alat mesin, peralatan, bahan kimia, mesin tetanèn ing kredit. Lan sampeyan bakal bali menyang kita mengko, nanging ing dolar. Evergreen mekar lan mambu maneh, para pekerja keras ing AS kanthi kerja. Lan Rusia nganggo gas, nanging tanpa klien lawas.
      Bener, wektu iki Amerika ora kudu ngebom Jerman.
      1. Mythos
        Mythos 13 September 2022 11:28
        +5
        Ing wektu sing padha, euro iku siji lan negara ing Eropah bakal narik.
        1. Romario_Argo
          Romario_Argo 13 September 2022 12:46
          -6
          Pabrik Mercedes ing Jerman uga bakal ditutup - ?
          Aku pengin coupe GLC 2022 kanggo 10 yuta
          1. Mythos
            Mythos 13 September 2022 15:20
            0
            Inggih, kasedhiya yen sampeyan dhewe bisa nggawe spare parts lan tangan tuwuh saka ngendi perlu, sampeyan bisa njupuk mobil apa wae. Yen ora, saiki bodho.
            1. Romario_Argo
              Romario_Argo 13 September 2022 15:22
              -4
              ing Moscow ana spare parts kanggo kabeh Mercedes, warehouses kebak
              Aku wis lulus MOT
      2. Tosochka333
        Tosochka333 13 September 2022 11:37
        +2
        Ora perlu wedi karo pelanggan anyar - pabrik baja Rusia anyar. Kita butuh ewonan kendaraan lapis baja ing 10 taun sabanjure.
      3. Inquisitor
        Inquisitor 13 September 2022 11:38
        +9
        Geyropa fasis wis dadi ketagihan kanggo kertas ijo sing ora perlu kanggo ngatasi sampah Western iki tanpa kasempatan, iku perlu kanggo bisa karo negara maju sing duwe mangsa.
      4. Petr_Koldunov
        Petr_Koldunov 13 September 2022 11:55
        + 18
        Kutipan saka dauria
        Lan Rusia nganggo gas, nanging tanpa klien lawas.

        Ya, sampeyan ndeleng apa sing ana ing kene - Rusia bakal kelangan Eropa minangka klien gas. Sanajan ora ana prasyarat kanggo iki, Amerika bakal meksa dheweke. Dheweke kepeksa mateni SP-2, pipa eksistensial sing paling penting kanggo EU.
        Mula isih padha nolak. Ora saiki, nanging ing setahun utawa rong taun ... nanging banjur bantahan gas ora bakal nglarani kanggo Eropah ing kabeh ... mulane, kabeh deviden sing bisa kita tampa saka nggunakake gas minangka bagéan saka kamenangan kita liwat Kulon kudu digunakake saiki.
        1. Egor53
          Egor53 13 September 2022 12:36
          +2
          Rusia ora bakal kelangan Eropa minangka klien gas. Secara teknis, ora bisa ngganti gas LNG Rusia.
          1. VictorVR
            VictorVR 13 September 2022 19:01
            0
            Iku mokal kanggo ngganti. Apa yen panjaluk energi mudhun?
            Sejatine apartemen komunal, Eropa bisa uga bakal narik celengan.
            Lan kabeh liyane mati. Lan mati.

            Ing bab lucu iku iki ora tangan Moscow, lan rencana Putin, lan malah ora jalaran saka NWO.
            Iki minangka proses sing objektif, lan SVO lan sanksi mung nyepetake.
      5. Nelayan
        Nelayan 13 September 2022 12:09
        + 13
        Aku setuju! Yankees ngidak-idak wong Jerman lan ora ngidini dheweke ngembangake teknologi. Impen Anglo-Saxon sing wis pirang-pirang abad kanggo nyegah aliansi antarane Jerman lan Rusia dadi nyata maneh. "Dibagi lan aturan". Jerman, mesthi, dadi bodho karo srakah, Anglo-Saxon dikembangke ing chaff saka "aliansi".
    2. dmi.pris
      dmi.pris 13 September 2022 11:33
      +5
      Padha gumunggung yen dheweke urip ing masyarakat pasca-industri, banjur kenapa dheweke butuh industri?
    3. belovvladimir
      belovvladimir 13 September 2022 11:38
      +4
      Kanggo iku, Amerika Serikat bakal welding ing Eropah lan ukreoyhu, banjur isih ana oh oh oh
    4. SKVichyakow
      SKVichyakow 13 September 2022 11:40
      +1
      Kutipan: Tosochka333
      Kabar apik. Pabrik-pabrik iki minangka basis industri pertahanan fasis.
      Jerman ora bakal duwe musim panas -
      Thanks kanggo Putin kanggo iki!

      Lan iki pungkasane bakal nyebabake kasunyatan manawa kabeh sing diprodhuksi dening dheweke bakal dituku saka kita.
    5. Penerjemah
      Penerjemah 13 September 2022 12:11
      -6
      Kabar apik. Pabrik-pabrik iki minangka basis industri pertahanan fasis.


      Kanggo kita, ora akeh kemewahan ing kene.
      Lan "basis" lungguh ing samodra, gosok-gosok tangane, nonton carane wong Rusia padha mateni saben liyane, lan malah Eropah narik dhewe dening bal.

      PS yen sampeyan mikir yen kanthi mateni ekonomi Eropa, Rusia bakal urip luwih apik, mula sampeyan salah.
      Iki minangka kombinasi ekonomi Jerman sing kuwat lan basis sumber daya Federasi Rusia sing paling wedi marang Amerika. Lan link iki wis rampung numpes ing wayahe.
      Menapa malih, padha ngatur kabeh supaya kasil sing malah ora kudu ngganggu, lan Rusia lan Eropah piyambak munggah menyang lemak karo sikil.
  2. Nexcom
    Nexcom 13 September 2022 11:19
    +6
    Iki sing dakcritakake sadurunge - dheweke, kanthi produksi, saiki wis ngliwati garis ora bali. Banjur, oh, larang regane kanggo mbukak maneh lan miwiti proses produksi ...
    Lan saiki wis teka kanggo wong-wong mau. Inggih, ngaso ing tentrem kanggo wong-wong mau.
    1. Diana Ilyina
      Diana Ilyina 13 September 2022 11:37
      +8
      Inggih, ngaso ing tentrem kanggo wong-wong mau.
      Persis, Maxim tilar donya, lan menyang neraka karo wong. Sampeyan ana ing dalan sing bener "dudu kanca"! Musim dingin bakal nyelehake kabeh ing rak, nanging ing musim gugur sabanjure kita bakal weruh apa sing isih ana ing Eropa "nyawiji" ...
  3. yowis
    yowis 13 September 2022 11:22
    -2
    Apa yen dheweke nindakake kanthi sengaja? Apa sing kedadeyan yaiku apa sing kudu kedadeyan.
    1. Nexcom
      Nexcom 13 September 2022 11:26
      +5
      Apa padha khusus deindustrializing piyambak? Kenapa??
      1. Canecat
        Canecat 13 September 2022 11:32
        +2
        Kutipan saka Nexcom
        Apa padha khusus deindustrializing piyambak? Kenapa??

        Ekologi ndhuwur kabeh ngguyu
        1. trafllot1832
          trafllot1832 13 September 2022 11:49
          0
          Aja menyang sekolah, mandheg maca nganti 24. Banjur kalkulator.
        2. Petr_Koldunov
          Petr_Koldunov 13 September 2022 11:57
          +1
          Kutipan saka Canecat
          Ekologi ndhuwur kabeh

          Lucune yen sayuran ijo dhewe ora mbaleni maneh. Lan kanggo warga biasa umume lucu saka mantra kasebut ngguyu
        3. Zoldat_A
          Zoldat_A 13 September 2022 12:18
          +1
          Kutipan saka Canecat
          Kutipan saka Nexcom
          Apa padha khusus deindustrializing piyambak? Kenapa??

          Ekologi ndhuwur kabeh ngguyu

          ya. Mung sawetara jenis perjuangan aneh kanggo lingkungan padha duwe - kanggo Cut mudhun remnants saka alas kanggo mbusak panggonan kanggo kincir angin.
          wong bodho
      2. Artillerieunteroffizier
        Artillerieunteroffizier 13 September 2022 11:32
        +8
        Greens ing kuwasa, lan padha martakaké taun kepungkur: Energy kudu digawe kasedhiya kanggo wong biasa. Iki agamane.
        1. Nexcom
          Nexcom 13 September 2022 11:33
          +2
          .... Iki tegese bali menyang Abad Pertengahan paling apik.
          1. Artillerieunteroffizier
            Artillerieunteroffizier 13 September 2022 11:37
            +3
            Ya, paling apik. Kanggo ing Abad Pertengahan, anggota ing sekte paling ora sukarela.
          2. Petr_Koldunov
            Petr_Koldunov 13 September 2022 12:00
            +1
            Kutipan saka Nexcom
            Iki tegese bali menyang Abad Pertengahan paling apik.

            Sampeyan bener - iku pancene paling apik. Sawise kabeh, ing Abad Pertengahan - kabeh wong ana ing posisi sing padha. Amarga ing kasus sing paling elek, iki bali menyang abad kaping 19 ... nalika sampeyan ndeleng pembangunan terus-terusan ing sekitar sampeyan, terobosan industri, pertumbuhan produksi, revolusi teknis ... ..
      3. Inquisitor
        Inquisitor 13 September 2022 11:39
        +3
        Utamane wayang wong Amerika ngrusak geyropa lan dudu dheweke dhewe.
  4. Uprun
    Uprun 13 September 2022 11:25
    +5
    Ahli lingkungan ing EU ngrayakake ...., kanggo teknologi tenun sepatu bast, hubungi wilayah Vologda ...
    1. Nexcom
      Nexcom 13 September 2022 11:39
      +3
      Ora payu!!! am Ayo bajingan mlaku tanpa alas. keprungu
      1. trafllot1832
        trafllot1832 13 September 2022 11:50
        0
        Ing sandal Cina ing telanjang kaki! Ing mangsa 2023. hi
        1. Nexcom
          Nexcom 13 September 2022 11:53
          +1
          hi trafllot1832

          Painfully lemak wong sandal Cina. Paling apik, iku papan kayu Jepang nasional ing senar. ya



          supaya padha Cut metu saka cagak lan banjur strum nalika lumaku kaya suckers. ngguyu
          1. Yngvar
            Yngvar 13 September 2022 12:18
            +1
            Ing Holland ana pengalaman sepatu kayu - klomps! Kene teka Walanda! wutah ekonomi bakal mesthekake, Nanging!
            1. Nexcom
              Nexcom 13 September 2022 12:22
              0
              Walanda abot. Lan ventilasi minangka masalah. Lan kene - mustache ing Bunch. Lan jotosan lan ventilasi sikil. lol Mekaten! apik
              1. Yngvar
                Yngvar 14 September 2022 05:48
                0
                Kolega (dinilai saka avatar - KOMUNIKASI) halo! Ayo padha nandhang sangsara marga saka jamur, utawa ngganti footcloths luwih kerep!
                1. Nexcom
                  Nexcom 14 September 2022 06:36
                  0
                  hi halo rekan kerja!
          2. trafllot1832
            trafllot1832 13 September 2022 12:45
            +1
            Sanajan aku ora sadis, Merkel lan Anka Lenka bakal katon apik banget. wassat
    2. Diana Ilyina
      Diana Ilyina 13 September 2022 11:45
      +2
      Sepatu Bast padha apik ing mangsa panas, nanging ing mangsa tanpa boots felt kita, earflaps lan jaket quilted. Dadi kita kudu sinau saka pengalaman, nanging kanggo dhuwit, kanggo dhuwit akeh!
      1. Nexcom
        Nexcom 13 September 2022 12:00
        0
        Sayange, kita ora mung boots kanggo muter. Dheweke bakal tuku saka Finns - Chukhon uga ngerti carane nggawe.
  5. Mauritius
    Mauritius 13 September 2022 11:27
    +1
    Bisnis Eropa mati amarga krisis energi ora bakal bisa dibukak maneh
    Ya, kanggo neraka karo wong-wong mau. Thanks USA. Kita bakal pindhah menyang Museum Kabeh-Eropa meh free, lan padha bakal marang kita Ku.
    1. Hitriy Zhuk
      Hitriy Zhuk 13 September 2022 11:33
      +4
      Napa mrana?
      Ing kono ora anget, ora ayu, malah wong bodho karo parade gay ana ing endi-endi.
      Kita mung bakal ngelingi lelungan kasebut.
  6. saigon
    saigon 13 September 2022 11:27
    -5
    Ya, kepiye carane iki mbantu para prajurit ing ngarep Ukraina? piye carane?
    Ing endi kabar jinis produksi sing rusak banget ing wilayah sing dikuwasani junta durung katon.
    Lan kabeh iki ora penting, nanging dheweke ora peduli yen ora manis kanggo dheweke ing Eropa.
  7. Vadim Topal-Pasha
    Vadim Topal-Pasha 13 September 2022 11:30
    +1
    Aku wrote dangu ago iku ndadekake pangertèn kanggo tuku peralatan Eropah ing rega kethokan, nyewa Staff lawas ing rega keuntungan pengangguran + lan miwiti produksi energi lan sumber-intensif ing wilayah pertambangan. Umumé, kanggo nepaki nasib subconscious umur-lawas saka wong homo - kanggo ngunjungi Siberia marang karsane! 60
    1. Hitriy Zhuk
      Hitriy Zhuk 13 September 2022 13:52
      +1
      Lan sampeyan bisa nindakake dhewe (nanging dipeksa).
      Nalika lagi ripen - tundhuk renunciation saka kewarganegaraan EU / negara NATO lan dhukungan kanggo operasi khusus (ing kamera) - ngetokake visa karya karo prospek saka kewarganegaraan.
      Cetha yen enclave sawetara wong Jerman sing nganggo basa kasar iku ide sing ala, nanging yen dicampur lan diolesi kanthi acak, bisa uga bisa ditindakake.
  8. Vadim Topal-Pasha
    Vadim Topal-Pasha 13 September 2022 11:32
    -1
    Kutipan saka Nexcom
    Apa padha khusus deindustrializing piyambak? Kenapa??

    "Ora kanggo kepentingan pribadi, nanging saka kersane bojo sing ngutus aku" (C)

    Lho, kok ... 3.14ndosy padha dikandhani!
  9. rotmistr60
    rotmistr60 13 September 2022 11:34
    +2
    Basis industri Eropa gumantung banget marang pasokan energi murah saka Rusia. Dheweke bisa uga ora bakal pulih.
    Jujur, kanggo kabeh sing digawe ing taun-taun pungkasan dening Eropa ing hubungane karo Rusia, siji ora ngrasakake tembung kasebut. Kanthi tangan sampeyan dhewe lan miturut kesejahteraan sampeyan - sampeyan kudu ngatur. Lan seneng banget wong Amerika - pesaing Eropa wis mandheg saka ekonomi.
  10. Vladimir Vladimirovich Vorontsov
    Vladimir Vladimirovich Vorontsov 13 September 2022 11:40
    0
    Bisnis Eropa mati amarga krisis energi ora bakal bisa dibukak maneh

    ***
    - "Penurunan Eropa" ...




    ***
  11. Negruz
    Negruz 13 September 2022 11:51
    +2
    Ngapunten sanget...
    Elek, mung elek, sayang banget ...

    Aku arep mangan sup...
  12. Komentar wis dibusak.
  13. Ham
    Ham 13 September 2022 12:09
    0
    Aku ora ngerti siji-sijine - Barat pengin ngrusak Rusia dadi potongan-potongan cilik lan ngomong babagan iki kanthi terbuka ...
    Wenehi bensin marang sapadha-padha, aja diwènèhaké marang liyan, mesthi nggegirisi awake dhewe.... Ing kene sapa sing ngrusak mungsuh luwih dhisik bakal slamet ...... Iku padha karo kita miturut ukum " alas. ", lan kita duwe sopan santun ing saubengé ... ..Ugh.
  14. Viktor Sergeev
    Viktor Sergeev 13 September 2022 12:10
    0
    deindustrialisasi EU ing tumindak. China keplok-keplok.
  15. APASUS
    APASUS 13 September 2022 12:22
    0
    Aku weruh carane tungku pabrik bata cilik dipateni, lan butuh 60 ton bahan bakar diesel kanggo nyalahake, aku mikir butuh dana lan wektu sing cukup kanggo miwiti peleburan maneh sajrone sawetara minggu.
    1. bali
      bali 13 September 2022 14:29
      0
      hi Ing metalurgi, samubarang ora gampang banget! Ing kana, malah 600 ton solarium ora bakal diobong! Leleh "wedhus" ing oven mung bisa ditindakake kanthi mbangun ...
      "Dheweke mesthi ngerti yen tungku sing mbukak ora kudu mandheg. Kasunyatane fasilitas kasebut bisa digunakake sajrone telung puluh taun tanpa istirahat. Kepeksa mung sawetara kaping amarga ndandani.

      Ora mungkin kanggo mungkasi tungku open-hearth, amarga minangka asil saka reheating luwih, lapisan bakal ambruk.
  16. Vladimir Postnikov
    Vladimir Postnikov 13 September 2022 12:23
    +1
    Basis industri Eropa gumantung banget marang pasokan energi murah saka Rusia. Dheweke bisa uga ora bakal pulih.

    Ora bakal ana Mercedes, Siemens, Adidas? Jerman bakal ngubengi jagad lan bisa uga ora bakal pulih? Utawa mung babagan negara kaya Bulgaria, Yunani, Latvia? Utawa mungkin mung wong Amerika sing turu lan ndeleng manawa ibukutha Eropa teka saka Eropa kanggo industrialisasi anyar ing AS?
    Aja ngubur Jerman sadurunge. Desas-desus babagan tiwase pangkalan industri kasebut wis akeh banget.
    1. amatir
      amatir 13 September 2022 13:16
      0
      Aja ngubur Jerman sadurunge. Desas-desus babagan tiwase pangkalan industri kasebut wis akeh banget.

      Kowe bener! Kanggo iki, cukup pamrentahan ing Jerman sing bakal ngurus Jerman, lan ora babagan kepentingan Amerika lan Nazi Ukrainia.
  17. bali
    bali 13 September 2022 14:25
    0
    hi Lan sampeyan dadi rapuh!? sadulur Amérika kanggo mbantu sampeyan wis!
  18. lawas
    lawas 13 September 2022 16:00
    0
    Iki wektu kanggo mungkasi kebiasaan ngundhuh bahan mentah gratis saka koloni. Lan banjur padha ilang gisik wis kanggo titik sing, sampeyan ndeleng, padha kudu loro ekologi lan energi ijo, supaya Anglo-Saxon ora wahing, lan liyane donya ora peduli.
  19. Vadim Topal-Pasha
    Vadim Topal-Pasha 14 September 2022 15:08
    0
    Kutipan: Hitriy Zhuk
    Lan sampeyan bisa nindakake dhewe (nanging dipeksa).
    Nalika lagi ripen - tundhuk renunciation saka kewarganegaraan EU / negara NATO lan dhukungan kanggo operasi khusus (ing kamera) - ngetokake visa karya karo prospek saka kewarganegaraan.
    Cetha yen enclave sawetara wong Jerman sing nganggo basa kasar iku ide sing ala, nanging yen dicampur lan diolesi kanthi acak, bisa uga bisa ditindakake.


    Lan sampeyan ngerti, proses, kaya sing kedadeyan, wis diwiwiti. lan. pancen sukarela! Aku ora ngerti carane voluminous iku, nanging pratandha pisanan wis ana ing Federasi Rusia!
    Nalika aku ngerti - ofigel!
    Dina iki, putri saka mantan klien pungkasan kacarita, banjur sederek saka ibu saka putri tengah lan siji letnan, karo kang kita ngawula ing Siberia, bali saka Jerman ... Kajaba iku, kabeh wong ora mlarat, padha teka karo mobil. , tuku real estate nganti tanah tetanèn.

    Aku arep nulis artikel ing topik iki, nanging aku ora bakal nerbitaké kene free , Aku bakal nerbitaké kanggo ragad ing Tra.