Review militèr

Bantuan kanggo dhuwit. howitzer Perancis TRF1 kanggo Ukraina

24
Bantuan kanggo dhuwit. howitzer Perancis TRF1 kanggo Ukraina
TRF1 howitzer ing posisi stowed karo traktor



Ing sambungan karo mundhut pancet tentara meriem, rezim Kyiv ngetang ing bantuan manca lan panrimo bedhil manca. Ing dina liyane ana informasi babagan pangiriman liyane saka jinis iki. Kacarita sawetara bedhil TRF155 1-mm dhewe bakal dikirim saka Prancis menyang Ukraina. Nganti saiki, tentara Prancis wis nilar produk kasebut, nanging wis nemokake pemilik anyar.

Warta paling anyar


Ing episode sabanjure kerjasama Prancis-Ukraina ing bidang militer-teknis tanggal 8 September, publikasi l'Opinion kacarita. Saka sumber ing pimpinan militer Prancis, dheweke sinau babagan kesepakatan sing bakal ditindakake. Publikasi kasebut ngumumake sawetara rincian babagan pangiriman ing mangsa ngarep, nanging fitur liyane isih durung dingerteni.

Miturut l'Opinion, wektu iki ora ana bantuan militèr-teknis ing basis gratuitous, nanging kontrak komersial lengkap. Ukraina tuku bedhil Prancis. Kanthi biaya dhewe utawa kanthi biaya utangan, ora kasebut. Sing bakul artileri ing transaksi iki yaiku perusahaan Prancis S2M-Equipment. Kamentrian Angkatan Bersenjata Prancis ngiringi proses negosiasi lan ngetokake dokumen lan ijin sing dibutuhake.

Jumlah bedhil sing ditransfer lan biaya total isih durung dingerteni. Istilah lan pangiriman senjata lan amunisi ora ditemtokake. Data mbukak ngidini sawetara asumsi. Dadi, Prancis bisa nransfer menyang customer ora luwih saka sawetara rolas produk TRF1 - amarga lack saka nomer luwih akeh. Ing kasus iki, sampeyan bisa nransfer akeh tembakan kanthi cangkang siji utawa liyane.

Nganti saiki, katon bedhil TRF1 ing Ukraina durung dilaporake. Mbokmenawa, wektu sethithik wis liwati kanggo ngatur kiriman, latihan kru, kiriman lan pangiriman senjata menyang ngarep. Nanging, kiriman howitzer bisa diwiwiti ing dina utawa minggu sing bakal teka, lan laporan babagan penampilan ing Ukraina ora kudu ngenteni suwe.


Penyebaran bedhil ing posisi. Tutup mesin lan kursi pembalap katon cetha

Dibuwang saka layanan


Self-propelled / bedhil 155 mm Tr F1 utawa TRF1 kanggo short dikembangaké dening asosiasi GIAT ing separo kapindho seventies. Produk iki dimaksudaké kanggo ngganti howitzers M50 ana, kang mlebu layanan ing awal sèket. Senapan anyar mbutuhake geni lan ciri tempur sing luwih dhuwur, uga mobilitas sing luwih apik lan kaluwihan liyane.

Howitzer rampung saka jinis anyar pisanan ditampilake kanggo publik ing pameran Satory-1979. Ing wektu sing padha, testing prototype lan fine-tuning saka desain wiwit, kang njupuk sawetara taun. Minangka asil saka acara kasebut ing 1984, produk TRF1 dilebokake ing layanan lan dadi seri.

Kanthi bantuan bedhil anyar, tentara Prancis ngrancang kanggo nglengkapi maneh resimen artileri infantri bermotor lan tank divisi. Kanggo re-peralatan kuwi perlu mung 105 howitzers, uga jumlah cocok saka peralatan tambahan lan spare parts. Produksi howitzer TRF1 diwiwiti ing 1984 lan ditindakake ing perusahaan Arsenal de Bourges. Produk pungkasan kanggo tentara sing dirilis ing 1993.

TRF1 bedhil poto-propelled aktif digunakake ing macem-macem acara lan ora nindakake ing cara sing paling apik. Macem-macem kangelan saka technical lan alam ajeg muncul. Pengalaman negatif sajrone operasi nemtokake nasib howitzer kasebut.

Ing taun 2004, senjata anyar CAESAR diadopsi dening tentara Prancis. Peralatan serial saka jinis iki mlebu ing unit tempur lan mboko sithik ngganti bedhil TRF1 sing wis ana. Dadi, ing tengah taun sepuluh, mung 12 produk TRF1 tetep ing layanan. Kabeh mau kalebu ing kompleks sing dipasang ing Djibouti. Miturut sawetara laporan, ing wiwitan taun 2022, jumlahe dikurangi dadi 4 unit, lan ing musim semi, bedhil sing isih ana uga dicopot.


Sajrone loading

Howitzer sing dicopot saka layanan dikirim kanggo panyimpenan utawa didol ing luar negeri. Dadi, Arab Saudi entuk 28 bedhil, Maroko - 18 unit. Siprus lan Senegal tuku 12 lan 8 bedhil. Total 66 howitzer didol, lan ora luwih saka 39 unit. tetep ing panyimpenan karo tentara Prancis utawa karo S2M-Equipment. Iki ngidini kita mbayangno carane akeh bedhil bisa didol menyang Ukraina.

Fitur teknis


TRF1 minangka howitzer 155mm ditarik utawa digerakake dhewe. Ing jarak sing adoh, bedhil kasebut diangkut nganggo traktor, lan bisa ngubengi medan perang nggunakake pembangkit listrik dhewe. Ing kasus iki, howitzer cukup abot lan gedhe. Dawane ing posisi sing disimpen, kanthi kasur sing rata lan tong minyak diuripake, tekan 8 m, bobot - kira-kira. 10,8 ton

Howitzer nampa laras bedhil kanthi kaliber 155 mm lan dawane 40 klb. Rem muzzle rong kamar diwenehake. Rana semi-otomatis kanthi irisan horisontal. Piranti recoil hydropneumatic dumunung ing ngisor tong minyak, lan silinder saka mekanisme wawas hydraulic dumunung ing sisih.

Kamar bedhil dirancang kanggo nggunakake cangkang NATO standar 155-mm kanggo macem-macem tujuan. Padha nggunakake daya propelan ing tutup kobong. Jarak tembak saka projectile konvensional ditemtokake ing 24 km. Aktif-reaktif mangkat 30 km. Tingkat geni maksimal tekan 3 rds. ing 15 sec. Mapan - nganti 6 rds / min.

Kanggo TRF1, kreta desain tradisional dikembangake, ditambah karo unit anyar. Mesin ngisor kanthi platform dhukungan, rong kasur geser lan drive sprung wheel digunakake. Ing amben tengen ana rodha tambahan diameter cilik. Mesin ndhuwur sing bisa dipindhah nyedhiyakake pandhuan ing rong pesawat. Tujuan horisontal - 27 ° ing sisih kiwa lan nganti 38 ° ing sisih tengen. Vertikal - saka -6 ° nganti +66 °.


Dijupuk

Senjata kasebut digawe kanthi mandhiri. Kanggo maksud iki, mesin kurang daya dhewe diselehake ing kreta senapan mesin ngisor ing ngarep; jejere casinge ana kursi sopir. Kanthi bantuan transmisi hidrolik, daya ditularake menyang roda gerbong utama. Hydraulic uga digunakake kanggo sawetara operasi liyane.

Pembangkit listrik dhewe ngidini howitzer TRF1 bisa mindhah jarak sing cendhak tanpa nggunakake traktor. Kacepetan ora ngluwihi 8 km / h. Sampeyan bisa ngatasi alangan sing prasaja, mendaki lereng cilik, lsp. Kanggo medan sing luwih angel, traktor dibutuhake.

Pitungan TRF1 kalebu wolung wong. Operasi bedhil dikontrol dening komandan, gunner, loader karo loro asisten, sopir lan loro mekanik. Gun uga mbutuhake traktor karo kru dhewe.

Keuntungan praktis


Ing syarat-syarat tampilan technical lan karakteristik pertempuran, howitzer TRF1 Perancis bedo sethitik saka bedhil kelas sawijining, digawe ing seventies. Bentenane teknis sing signifikan yaiku anané pembangkit listrik lan kemungkinan gerakan mandiri. Nanging, gerbong mandhiri lan pengaruhe marang karakteristik kinerja ora kudu dikira-kira.

Ing babagan kemampuan tembak, howitzer TRF1 padha karo FH70 Jerman-Italia, sing sadurunge ditransfer menyang Ukraina. Kajaba iku, padha bisa dibandhingake karo M777 Amérika anyar, kang duwe grup tong minyak padha lan nggunakake kulawarga ndadekake 155-mm babak. Ing tembung liyane, howitzers Prancis ora bakal menehi formasi Ukrainia sembarang kesempatan lan kaluwihan anyar.


Nanging, bubar warta saka Prancis isih kapentingan. Kaping pisanan, sampeyan kudu menehi perhatian marang kasunyatan manawa wektu iki kita ora ngomong babagan pitulungan gratis, nanging babagan tuku senjata kanthi komersial. Ing wektu sing padha, perusahaan resmi independen tumindak minangka bakul, lan departemen militer Prancis mung ngiringi transaksi kasebut.

Ora suwe, Prancis nyerahake howitzer mandiri CAESAR modern menyang Ukraina. Saiki dheweke ditawani sistem ditarik sing wis ora aktif. Kayane Paris wis ora siap kanggo nuduhake teknologi modern, kalebu. dijupuk ing unit tempur dhewe. Bantuan kanggo rezim Kyiv ngirim ora cilaka tentara Prancis, lan iki dijupuk menyang akun ing tawaran anyar.

Kanthi kabeh iki, Ukraina bakal bisa entuk mung sawetara howitzer Prancis. Ing sawijining wektu, asosiasi GIAT nggawe luwih saka satus produk TRF1. Udakara rong pertiga produk kasebut, sing wis dicopot saka layanan, wis didol ing luar negeri. Kajaba iku, sawetara produk bisa dibusak amarga alasan teknis. Akibaté, ora luwih saka 35-39 howitzer tetep kanggo Ukraina. Ing latar mburi kiriman sadurunge, sawetara bedhil kasebut katon ragu.

Keuntungan sepihak


Mangkono, skenario sing wis akrab diamati maneh. Negara manca nawakake senjata uwal saka Ukraina kanthi kemampuan winates lan jumlah sing ora cukup. Lan wektu iki ora babagan bantuan, nanging babagan adol dhuwit.

Sing jelas saiki Paris ora bakal nulungi rezim Kyiv kanthi biaya dhewe lan ngrusak tentarane dhewe. Nanging, dheweke ora bakal nolak "bantuan". Mung saiki dhukungan militer-teknis bakal ditindakake kanthi beda lan miturut prinsip liyane. Lan ora ana sing bakal ndhelikake kasunyatan manawa pihak Prancis duwe tujuan kanggo ngrampungake masalah dhewe lan entuk manfaat dhewe.
Pengarang:
Foto sing digunakake:
Wikimedia Commons. Departemen Pertahanan AS
24 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. kucing_militer
    kucing_militer 14 September 2022 06:01
    + 18
    Negara manca nawakake senjata uwal saka Ukraina kanthi kemampuan winates lan jumlah sing ora cukup.

    Banjur, tanpa alesan, regrouping kedadeyan.
    1. Vladimir_2U
      Vladimir_2U 14 September 2022 06:09
      -1
      Kutipan saka military_cat
      Banjur, tanpa alesan, regrouping kedadeyan.

      Mesthi wae, prabédan ing arah impact kaping 8 ing syarat-syarat tenaga kerja lan kendaraan lapis baja, mesthi, ora diitung.
      Ing tembung liyane, howitzers Prancis ora bakal menehi formasi Ukrainia sembarang kesempatan lan kaluwihan anyar.
      Ya, kaya ngono, kemungkinan nembak proyektil jarak jauh lan presisi dhuwur wis dadi kesempatan lan kauntungan. Optimisme iku apik, nanging ora kanthi biaya akal sehat.
      1. Sipil
        Sipil 14 September 2022 07:25
        +4
        Ya, wis jelas yen ora masalah bedhil / howitzer saka ngendi, saiki sing penting saka contone Excalibur dikutuk lan carane gawé sebutan target iku salah siji UAV paprangan, UAV pengintaian, satelit ing orbit kurang.
    2. landasan pacu-1
      landasan pacu-1 14 September 2022 15:11
      +1
      Banjur, tanpa alesan, regrouping kedadeyan.
      Apa sing ora bakal nyegah penulis nulis artikel liyane sing padha ... nglirik
  2. Pakdhe Lee
    Pakdhe Lee 14 September 2022 06:21
    +7
    Iku ora kanggo mbantu, nanging kanggo ngedol dhuwit.
    Pas nampa kanggo transit bensin, langsung tuku.... aran
    1. Prasaja
      Prasaja 14 September 2022 23:57
      +1
      Paling kamungkinan, Euro bakal siklus ing alam:
      Dhuwit pembayar pajak Kulon mili lancar menyang perusahaan sing gegandhengan karo senjata.
      Lan iki accumulates sumber daya financial ing perusahaan iki kanggo wutah kanggo pesenan sakteruse.
      Sadurunge mripat kita, industri militer Eropa mundhak.
  3. Plane_Junkers
    Plane_Junkers 14 September 2022 06:22
    + 12
    howitzers Prancis ala luwih apik tinimbang apa-apa
    1. Bogalex
      Bogalex 14 September 2022 15:48
      +1
      Lan kok padha ala? Utawa malah ora - kok padha Samsaya Awon saka 2A65s kita, kang massively digunakake ing NWO?
      1. parma
        parma 14 September 2022 17:15
        0
        Kutipan saka Bogalex
        Lan kok padha ala? Utawa malah ora - kok padha Samsaya Awon saka 2A65s kita, kang massively digunakake ing NWO?

        Amarga dheweke mbokmenawa Prancis. Sawise kabeh, dheweke paling apik "Pas d'analogues dans le monde" (miturut penerjemah Google), lan ora "unparalleled ing donya" ...
      2. EULA
        EULA 3. november 2022 07:48
        0
        Длиной ствола плохие. Всего 40 калибров против 45 у "денеля", и сразу максимальная дальность пострадала. Опять же какие снаряды? Бюллевские с одним пояском и "крылышками", ERFB или обычные?
        Кстати, что слышно, когда в ЛДНР начнут выпускать снаряды по патенту Бюлля?
        1. Bogalex
          Bogalex 3. november 2022 12:40
          0
          и сразу максимальная дальность пострадала

          Дальность стрельбы к неё ничуть не меньше нашей 2А65, что скорее плюс французской системы, чем минус - добились аналогичных характеристик на существенно более коротком стволе.
          Так что я по-прежнему не понимаю, чем TRF1 плохая.
  4. parusnik
    parusnik 14 September 2022 07:53
    +1
    Lan wektu iki ora babagan bantuan, nanging babagan adol dhuwit.
    Mantri perang.
    1. donavi49
      donavi49 14 September 2022 09:17
      +2
      Dhuwit iki katon saka dana bantuan militer kanggo pirang-pirang gajih. Marders pengin padha, nanging Scholz nolak.
  5. Ruby
    Ruby 14 September 2022 09:19
    +8
    Kutipan: Vladimir_2U

    Mesthi wae, prabédan ing arah impact kaping 8 ing syarat-syarat tenaga kerja lan kendaraan lapis baja, mesthi, ora diitung.

    Lan iki ngomong, pisanan kabeh, saka kasekengan Staff Umum kita cekap kanggo netepke kahanan ing baris ngarep. Padha ngedika bab jotosan mbesuk kanggo saperangan sasi saka saben wesi. Apa sing ngalangi kita mbangun grup kita? Apa sing nyegah persiapan trite saka garis pertahanan normal? Apa pungkasane nyegah serangan pencegahan marang wilayah konsentrasi mungsuh?
    Kabeh referensi kanggo topik tentara bayaran, latihan Angkatan Bersenjata Ukraina dening instruktur Barat, bersenjata karo senjata Barat, nampa intelijen saka NATO, pisanan kabeh, minangka pangenalan saka ketidakmampuan dhewe kanggo ngrancang operasi militer modern. Kepiye carane dheweke bakal nglawan NATO yen kita ora bisa ngatasi proksi kasebut?
    1. Dauria
      Dauria 14 September 2022 12:58
      +4
      Kepiye carane dheweke bakal nglawan NATO yen kita ora bisa ngatasi proksi kasebut?

      Apa sampeyan yakin arep? Ketoke isih mlaku-mlaku gumun "Lho, ora ana sing wedi, ora drapanul, ora ngangkat sikile. Awake dhewe wis gedhe !!! Lan wong-wong mau, sepele ..."
      Lan isih durung mari. Paling ora kaya ngono ing sirahku. Apa jenis "pasukan sekutu", apa jenis "batalyon", sawetara jenis PMCs?
      Tentara ngendi, sial? Tentara nyata kanthi komando, rencana, tujuan strategis. Kang konco negara ageng karo kabeh sumber daya. Apa jenis mlaku sampeyan?
    2. Slon1978
      Slon1978 15 September 2022 10:13
      0
      Apa sing nyegah grup kasebut tuwuh? Anané wong. Utawa apa sampeyan mikir Prigozhin, amarga tresna marang tawanan, ngrekrut ulang pelanggar, lan saben dina ana telpon saka radio kanggo gabung karo unit sukarelawan? Iku ora bab kita losses saka personel - padha luwih murah, dening bab urutan gedhene, saka losses Ukraina. Lan kasunyatan manawa kanggo umume kita perang iki adoh lan 0,001% dadi sukarelawan - patriot sejati ing kahanan urip sing angel, profesional kanggo dhuwit gedhe, tahanan kanggo kebebasan, mobilisasi paksa DPR-LPR lan prajurit kontrak kita. Angkatan Bersenjata RF. Lan kanggo Ukraina, iki perang luwih "nyedhaki awak." Daging mobilisasi didorong dening puluhan ewu, sukarelawan luwih gedhe%, ditambah tentara bayaran. Cukup BANGET tenaga kerja.
      Apa sing nyegah serangan pre-emptive? ora ana apa-apa. Lan padha ditrapake. Mung mungsuh uga ora bodho, sinau kanggo mbubarake, nyamar, nggawe posisi palsu, ndhudhuk bolongan fox, nyuda drones sing mbenerake geni karo perang elektronik, tumindak raid lan intimidasi lokal "informan" setya marang kita.
      1. Ruby
        Ruby 16 September 2022 10:11
        0
        Yen komando klompok cedhak Kharkov weruh konsentrasi pasukan, mangertos apa sing bisa ngancam, lan padha nindakake apa-apa, iku ora smack lack of kompetensi ing kene. Yen padha ngerti yen tapel wates ora bisa dicekel dening pasukan awis, ora ana cadangan lan padha ora kamungkinan, kok padha ora ngatur mundur total pasukan. Ora miturut laporan Konashenkov, nanging ing kasunyatan. Supaya padha duwe wektu kanggo ngevakuasi populasi lan ora ninggalake peralatan, lan ing kondisi apik. Ing musim semi, dheweke ngguyu ing Ukrainia nalika draped saka Balakliya, malah ora njeblug depot amunisi, nanging apa sing luwih apik kanggo awake dhewe?
        Lan bab kasunyatan sing mungsuh ora bodho uga. Dadi ora perlu nganggep wong-wong mau minangka wong bodho. Mungsuh bisa disengiti lan kudu, nanging uga kudu diajeni. Iki sing diomongake Suvorov. Underestimating mungsuh tansah, karo kemungkinan 100%, ndadékaké salah siji kanggo asor utawa "kamenangan" kuwi sing bedo sethitik saka asor.
  6. Max1995
    Max1995 14 September 2022 10:35
    +1
    Lan apa sing dikarepake?
    Akeh negara duwe stockpiles senjata lawas nanging unworn sing padha arep sekring.
    Tanpa persetujuan dawa lan proses ing parlemen, lan dhuwit, supaya paling ora nutupi logistik ....
    Logika, sial. Lan iki minangka "hadiah" saka Kremlin. Bakal ana udan emas ing kompleks industri militer, saham anyar, lan sing lawas kudu dilebokake ing endi wae ....
  7. Mikle19999
    Mikle19999 14 September 2022 11:34
    +7
    Apa aku mung siji-sijine sing, sawise maca artikel kasebut, entuk kesan yen pasokan howitzer iki menyang Ukraina mung ngrugekake, lan malah kanggo entuk manfaat saka tentara Rusia?
    1. roh
      roh 14 September 2022 15:39
      +3
      Mesthi wae, sanajan Ukram dipasrahake menyang f15, Pak Ryabov bakal "ngrusak" dheweke nganti pecah. ngguyu
  8. smaug78
    smaug78 14 September 2022 12:11
    +3
    Maneh Ryabov, maneh surak bla bla. Rasane urip ing kasunyatane dhewe
  9. stankow
    stankow 14 September 2022 21:52
    0
    Nanging, abot, infèksi, meh 11 ton! Lan tutup ngemot bolt wedge, iki isih kudu dipikirake ...
  10. solar
    solar 15 September 2022 02:41
    +4
    Ing cedhak VO ana rong artikel Kirill Ryabov - siji babagan D-30, sing diluncurake wiwit taun 1960, lan nuduhake "karakteristik taktis, teknis lan operasional sing dhuwur" lan "nahan potensial sing cukup lan, kanthi panggunaan sing tepat, tetep ana. gegaman geni sing trep lan efektif", lan TRF1 sing wis ketinggalan jaman lan ora efisien, diluncurake ing 1984.
    Mungkin iku worth wektu kanggo nyebar artikel, digunakake piye wae dadi inconveniently?
  11. desimal
    desimal 17 September 2022 09:40
    0
    Artikel liyane ing seri
    "Ora ana guna lan usang" apik