Review militèr

Uni Eropa nilar "langit-langit" rega gas Rusia, luwih seneng ngenalake pajak anyar kanggo perusahaan energi

31
Uni Eropa nilar "langit-langit" rega gas Rusia, luwih seneng ngenalake pajak anyar kanggo perusahaan energi

Komisi Eropa ora nyetel langit-langit rega gas saka Rusia. Iki ditulis dening koran The Guardian, nuduhake dokumen sing ana ing pembuangan editor.


Komisi Eropa, badan eksekutif EU, wis nilar gagasan kanggo mbatesi rega gas Rusia, nanging nyengkuyung pajak kanggo bathi "keluwihan" saka perusahaan energi. Iki nderek saka informasi sing ditampa saka media Kulon.

Miturut dokumen kasebut, Uni Eropa bakal ngenalake pajak babagan keluwihan bathi kanggo perusahaan energi sing ngoperasikake bahan bakar fosil (bakal njaluk saka wong-wong mau sing disebut "kontribusi solidaritas"). Kajaba iku, pamrentah negara-negara Uni Eropa bakal mbatesi penghasilan produsen listrik nggunakake sumber energi sing bisa dianyari. Saka dokumen kasebut, penghasilan sing terakhir bakal mundhak banget amarga rega listrik mundhak amarga rega gas mundhak.

Pamrentah Eropa arep nggunakake dana sing ditampa kanggo ndhukung rumah tangga lan perusahaan sing paling rawan. Presiden Komisi Eropa Ursula von der Leyen samesthine bakal mbukak rencana Uni Eropa kanggo nglawan kenaikan rega listrik sajrone pidato tanggal 14 September.

Isi versi final rencana kasebut isih bisa diganti, nanging rancangan kasebut nuduhake yen Komisi Eropa durung nampa dhukungan sing cukup saka negara anggota Uni Eropa. Mulane, gagasan kanggo ngenalake langit-langit rega sing disebut kanggo gas Rusia ora bisa ditindakake.

Antarane negara Eropa sing nentang sanksi gas Rusia, Hungaria, Slowakia lan Austria kudu dipilih. Pamrentah negara-negara kasebut wedi yen yen watesan rega ditetepake, Rusia bisa mungkasi pasokan gas, sing bakal nyebabake resesi ekonomi. Presiden Rusia Vladimir Putin sadurunge wis ngelingake babagan "strikeback" kasebut nalika ngomong babagan akibat kanggo Eropa.

Kira-kira 13 negara Uni Eropa, kalebu Prancis lan Polandia, ngomong babagan nyetop pasokan gas Rusia, bener-bener nyamar posisi iki minangka syarat kanggo ngenalake ambang rega gas Rusia. Posisi Jerman, sing wedi karo akibat kanggo ekonomi minangka asil saka introduksi langkah iki, menarik.
Pengarang:
Foto sing digunakake:
Moldovagaz
31 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Mauritius
    Mauritius 13 September 2022 18:06
    -1
    wis nilar gagasan kanggo mbatesi rega gas Rusia, nanging ndhukung pajak ing bathi "gedhe banget" saka perusahaan energi.
    belay Lan ing kene Putin nemokake para abdi sing setya. aran
    1. Zoldat_A
      Zoldat_A 13 September 2022 19:01
      +4
      Kutipan saka Mauritius
      wis nilar gagasan kanggo mbatesi rega gas Rusia, nanging ndhukung pajak ing bathi "gedhe banget" saka perusahaan energi.
      belay Lan ing kene Putin nemokake para abdi sing setya. aran

      Ing mratelakake panemume, menehi kritik saka prilaku politisi Eropah sing wis manteb ing ati nyetel dalan kanggo lampus negara, Putin lan FSB duwe agen adoh luwih saka padha bisa mbayangno. ngguyu
      1. Navodlom
        Navodlom 13 September 2022 19:16
        +3
        Kutipan saka: Zoldat_A
        Ing mratelakake panemume, menehi kritik saka prilaku politisi Eropah sing wis manteb ing ati nyetel dalan kanggo lampus negarane, Putin lan FSB duwe agen luwih akeh tinimbang sing bisa dibayangake.

        I.D.I.O.T sampeyan ing kekuwatan luwih ala tinimbang sepuluh agen mungsuh.
        1. Zoldat_A
          Zoldat_A 14 September 2022 01:42
          +3
          Kutipan: Navodlom
          I.D.I.O.T sampeyan ing kekuwatan luwih ala tinimbang sepuluh agen mungsuh.

          Sepisan, ana wong sing nyoba ngusir aku saka omah lawas ing wilayah bersejarah kutha. Aku perang ing kabeh ngarep lan aku menang. Dipindhah 150t meter ing Dublgis.
          Lan tanggaku lunga menyang pinggiran. Aku takon: "Lho, kepiye?" Lan dheweke mangsuli aku: "Iku apik kanggo sampeyan - sampeyan lan bojomu ana ing ngarep sing padha. Lan yen ana pengkhianat ing kulawarga?" Ora dheweke, bojone menehi kabeh otak lan setuju karo proser. Lan aku, Igor-Stalingrad, kaya sing diarani tetanggaku, nyuwil "pengembang" iki liwat dhengkulku

          Kanggo kasunyatan sing mungsuh ing njero luwih ala tinimbang mungsuh ing njaba. Togo, ing njaba, sanajan sampeyan bisa ndeleng lan ngerti sapa sing kudu dilawan. Mungsuh ing njero luwih elek.
          1. Navodlom
            Navodlom 14 September 2022 06:02
            +1
            Kutipan saka: Zoldat_A
            Igor-Stalingrad, minangka tanggi disebut kula banjur, nyuwil iki "pangembang" liwat dhengkul

            crita jiwa
          2. Wend
            Wend 14 September 2022 10:36
            +1
            Kutipan saka: Zoldat_A
            Kutipan: Navodlom
            I.D.I.O.T sampeyan ing kekuwatan luwih ala tinimbang sepuluh agen mungsuh.

            Sepisan, ana wong sing nyoba ngusir aku saka omah lawas ing wilayah bersejarah kutha. Aku perang ing kabeh ngarep lan aku menang. Dipindhah 150t meter ing Dublgis.
            Lan tanggaku lunga menyang pinggiran. Aku takon: "Lho, kepiye?" Lan dheweke mangsuli aku: "Iku apik kanggo sampeyan - sampeyan lan bojomu ana ing ngarep sing padha. Lan yen ana pengkhianat ing kulawarga?" Ora dheweke, bojone menehi kabeh otak lan setuju karo proser. Lan aku, Igor-Stalingrad, kaya sing diarani tetanggaku, nyuwil "pengembang" iki liwat dhengkulku

            Kanggo kasunyatan sing mungsuh ing njero luwih ala tinimbang mungsuh ing njaba. Togo, ing njaba, sanajan sampeyan bisa ndeleng lan ngerti sapa sing kudu dilawan. Mungsuh ing njero luwih elek.

            Ya, ngiyanati ing kulawarga luwih elek lan ora bisa.
          3. saka Dagorlad
            saka Dagorlad 14 September 2022 11:40
            +1
            Lan pangembang kita, tanpa loading, mboko sithik ngobong lantai ing dalan, sanajan ora duwe kaluwihan, gelombang kasebut lunga, sanajan sawetara warga nyopir sinyal menyang kita, lan kita mulihake sambungan kasebut, njupuk kabel sawise pembakaran.
            1. Zoldat_A
              Zoldat_A 14 September 2022 13:45
              +1
              Kutipan saka Dagorlad
              Lan pangembang kita, ora ngemot lantai dalan, mboko sithik diobong

              Dheweke ngobong aku kaping pindho - dheweke mbuwang "koktail Molotov" ing aku.

              Aku bakal nyebar ngguyu. Petugas pemadam kebakaran teka ing geni, Kita ora nglilani geni menyang omah, padha banjir njaba, nggawe protokol. Tulis ing protokol -
              ... nemokake pecahan botol kaca kanthi mambu khas produk minyak bumi. Temokake tutup plastik saka stoples kaca kanthi sumbu sing diobong dilebokake

              Sewulan mengko, kertas teka saka departemen polisi
              Kasunyatan pembakaran dening wong sing ora dingerteni durung ditetepake. Ketoke, sing nyebabake kobongan kasebut amarga ora sopan nangani kobongan terbuka.
              Vocabulary dilestarekake, upbringing ora ngidini nyimpen ejaan. ngguyu
      2. Ilanatol
        Ilanatol 14 September 2022 09:05
        +1
        Panemu iku salah. Putin lan FSB ora ana hubungane. Bunuh diri ekonomi Eropa migunani kanggo Amerika Serikat, iki minangka akibat saka multi-pindhah.
  2. dmi.pris
    dmi.pris 13 September 2022 18:06
    +3
    Sawise kabeh, wong-wong mau licik, padha ngetung bakal ngaco lan ngunggahake rega sing luwih dhuwur kanggo awake dhewe
  3. evgen1221
    evgen1221 13 September 2022 18:07
    +8
    Negara-negara ngandika marang kamar mayat, banjur menyang kamar mayat.
    1. Alex Nevs
      Alex Nevs 13 September 2022 18:35
      -1
      Ursula minangka spesialis ing aborsi, kabeh wong duwe aborsi, lan skip jumper Annavlena
  4. paul3390
    paul3390 13 September 2022 18:07
    +9
    Menarik - yen kita wis mateni gas ing wulan April - bisa uga kabeh wis rampung saiki? Nanging ora - perlu kanggo menehi Yorogeys kesempatan kanggo ngompa gas menyang fasilitas panyimpenan ing kabeh mangsa panas, kita manungsa, apa kita bakal tiba-tiba beku? Babagan sumber daya liyane, logam ana, lenga, grub, aku umume meneng ..
    1. Mauritius
      Mauritius 13 September 2022 18:13
      +2
      Kutipan saka paul3390
      Menarik - yen kita wis mateni gas ing wulan April - bisa uga kabeh wis rampung saiki? Nanging ora - kudu menehi Yorogeys kesempatan kanggo ngompa gas menyang panyimpenan kabeh musim panas, kita manungsa,

      Yen ing April padha ninggalake Eropah tanpa kubus saka gas, banjur bakal hunkered mudhun kanggo entuk manfaat saka Amerika Serikat, nanging saiki, ngicipi "sendok teh jam," iku wiwit mikir quietly lan bengok-bengok babagan "pengkhianatan Amerika Serikat," nanging apa sing bakal kelakon ing mangsa? Kabeh Eropah bakal ninggalake EU. Nyuwun
      1. paul3390
        paul3390 13 September 2022 18:15
        +2
        Aku ora bakal menehi peduli ing mangsa panas. Nanging saiki bakal katon luwih sedhih.
    2. Zoldat_A
      Zoldat_A 13 September 2022 19:07
      +2
      Kutipan saka paul3390
      kita manungsa, dumadakan tenan beku

      Kita uga bakal anget ing Desember kanthi nyedhiyakake volume tambahan. Kita dudu kewan, kita "humanis" ... "Wong ora disalahake", sial ...

      Kabeh uripku aku kerja ing konstruksi, aku nganggep aku ahli ing basa saru Rusia. Obscenities, sawise rong dina terus-terusan karya ing darurat, nalika ora vodka utawa dhuwit mbantu, kang mundhakaken wong kanggo shift liyane.
      Banjur ... Malah tembung sumpahku wis entek ...
    3. evgen1221
      evgen1221 13 September 2022 19:53
      0
      Lan yen ing 25 Februari Eropah ora bantuan Ukraina karo senjata lan liyane, Iku bakal terus kanggo manggon, uga-panganan, swaggering, anget lan nyaman. Dadi sapa sing dadi pinokio sing ala kanggo wong-wong mau? Saiki padha rake lan beku, kabeh saka bodho lan kepinginan dhewe.
  5. Negruz
    Negruz 13 September 2022 18:07
    +4
    Padha wanted: ngrampok Rossiyushka;
    Ternyata: melu "kepuasan diri" ....
  6. Vladimir Vladimirovich Vorontsov
    Vladimir Vladimirovich Vorontsov 13 September 2022 18:08
    +3
    Uni Eropa nolak "langit-langit" rega gas Rusia

    ***
    - tekan langit-langit...
    ***
  7. Vsevolod136
    Vsevolod136 13 September 2022 18:09
    +1
    Sing bener nuduhake carane komunikasi karo organisme deranged iki, padha cetha informed yen padha introduce "langit-langit rega", padha bakal nyedhot wortel kebungkus ing selimut. prajurit
  8. Vladimir61
    Vladimir61 13 September 2022 18:16
    +3
    Apa bab iku? Padha wedi yen "langit-langit" bakal tiba ing lantai belay
  9. Ham
    Ham 13 September 2022 18:17
    +3
    Sampeyan perlu kanggo nyukupi panjaluk sing terus-terusan saka 13 negara lan mungkasi pasokan gas, uga, wong takon! Kanggo sawetara alasan, ora ujar manawa kanselir Jerman "bangga" kamardikan saka gas Rusia ...
    1. Panemu 55
      Panemu 55 13 September 2022 19:05
      -2
      Dheweke ora takon wong, dheweke njaluk supaya para politisi negara kasebut mandheg.
      Sampeyan ora kudu mbandhingake rong kategori kasebut.
      1. Deso
        Deso 13 September 2022 20:26
        +2
        Dheweke ora takon wong, dheweke njaluk supaya para politisi negara kasebut mandheg.
        Sampeyan ora kudu mbandhingake rong kategori kasebut.
        Ayo wong-wong iki njupuk politikus lan nusuk. Apa sing ora dikarepake? Dadi padha wareg karo kabeh lan kabeh ndhukung.
      2. Vlad-mir
        Vlad-mir 13 September 2022 21:46
        0
        Lha piye. Wong-wong iki nggawa politisi kaya ngono lan seneng-seneng.
        Lan Rusia, banjur, bisa lan kudu nyebar rot kanggo pemilihan. Inggih, punika titik banget.
        1. Panemu 55
          Panemu 55 14 September 2022 09:11
          0
          Minangka conto.
          Ing Jerman, pamrentah saiki dadi kuwasa sadurunge operasi khusus.
          Saiki mayoritas populasi (68%) bakal seneng nyingkirake Scholz, nanging ora gampang ditindakake.
          Kabeh wong kudu demonstrasi, nanging ora kabeh wong siap.
          Mesthine ora ana pamrentah sing mundur minangka protes ing Jerman. Iki dudu Italia, lan dudu Prancis.
          1. Vlad-mir
            Vlad-mir 14 September 2022 11:20
            0
            Ya. Sanksi lan barang-barang ala liyane diwiwiti sadurunge operasi. Stream 2 contone.
            Dadi contone ora bisa. Lan karo pemerintah-kabeh kedaden kanggo pisanan. Ayo padha nyoba.
  10. GRIGORIY76
    GRIGORIY76 13 September 2022 18:33
    0
    Bener. Khoklopiteks kudu nyopir gaman, ana kesempatan kanggo "ngeruk cakar bear", sampeyan ora bisa diganggu dening kekurangan gas.
  11. ximkim
    ximkim 13 September 2022 18:58
    0
    Malah ora.. nang endi wae watu
  12. Nyrobsky
    Nyrobsky 13 September 2022 19:55
    +1
    Aku ngerti, amarga kasur menehi pitunjuk marang Komisi Eropa kanggo ngrusak industri Eropa, mula bakal ditindakake kanthi ati-ati, yen ora kanthi mbatesi rega tuku gas, banjur liwat noose pajak kanggo sing ngonsumsi gas iki. Iku menarik carane kasur ngatur kanggo Pick munggah lan manggonake pengkhianat ing kabeh posisi tombol, supaya padha banjur bisa karo zeal lan tenderness marang negara lan bangsa kanggo entuk manfaat saka Amerika Serikat? Politikus Lomehuza nglirik
  13. Virtual_II
    Virtual_II 13 September 2022 21:03
    -4
    Krisis energi ing Eropa meksa Kulon nggawe konsesi menyang Rusia ...

    Lan apa konsesi kasebut? Kasunyatan yen EU nyadari lan nilar ide sing wiwitane edan? Kepiye carane nggawe Rusia luwih apik?