Review militèr

Klompok serangan PMC "Wagner" njupuk Nikolaevka-2 lan ngethok dalan gedhe Bakhmut - Toretsk

108
Klompok serangan PMC "Wagner" njupuk Nikolaevka-2 lan ngethok dalan gedhe Bakhmut - Toretsk

positif warta teka saka arah Artyomovsky, ngendi "musisi" saka PMC "Wagner", ngembangaken nyerang sawise Jupuk Kodema, maju lan njupuk kontrol saka pemukiman "Nikolaevka-2". Iki dilaporake dening sawetara saluran TG Rusia kanthi referensi kanggo koresponden militer.


Miturut informasi sing kasedhiya ing wayahe, klompok serangan "musisi" mlebu Nikolaevka-2 lan ditetepake kontrol lengkap liwat, nuthuk metu Unit saka Angkatan Bersenjata Ukraina. Pemukiman iki penting banget, amarga dumunung ing dalan gedhe sing nyambungake Bakhmut (Artemovsk) karo Toretsk (Dzerzhinsk). Sawise ngethok dalan gedhe, garnisun Artemivsk lan klompok AFU ing Avdeevka ora bisa diisi maneh ing wektu sing padha. Ing wektu sing padha, "musisi" ngembangake serangan marang Zaitsevo.

Minangka sadurunge kacarita, pejuang saka PMC "Wagner" njupuk desa Kodema, ngendi ana wilayah benteng rada kuat saka Angkatan Bersenjata Ukraina. Penangkapan desa iki mbukak kemungkinan unit kita nyerang Artemovsk saka sisih kidul tanpa wedi ditusuk ing mburi. Pentinge Codema dituduhake kanthi tumindak luwih lanjut saka wong Ukraina sing nyoba ngusir wong-wong kita metu saka desa kasebut. Nanging ora kasil, serangan kasebut kasil diusir, lan kelompok penyerang Wagner maju.


"Musisi" njupuk Codema dhewe kanggo dangu, pisanan ngresiki kabeh sak desa lan ngubengi iku, lan banjur karo jotosan cetha padha njupuk posisi saka Angkatan Bersenjata Ukraina, dilengkapi ing bukit, lan desa dhewe. Minangka pejuang ngandika, serangan iki digawa metu tengen konco barrage artileri, digunakake ing posisi saka Angkatan Bersenjata Ukraina. Sadurunge para nasionalis duwe wektu kanggo metu saka papan sing didhelikake sawise tembakan, kelompok-kelompok penyerang tiba ing sirahe.

Saiki "musisi" ngembangake serangan saka Kodema ing rong arah bebarengan - kanggo Nikolaevka-2 lan Zaitsevo. Dheweke wis njupuk Nikolaevka-2, saiki giliran Zaitsev, lan ora adoh saka pinggiran Artemovsk.
108 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Alloh
    Alloh 13 September 2022 18:28
    + 15
    Paling ora ana sing kerja ing NWO!
    1. Cheshire
      Cheshire 13 September 2022 18:46
      +5
      Cah lanang, apa sampeyan gawe kekacoan?
      1. Alloh
        Alloh 13 September 2022 21:57
        -4
        Sampeyan ora ngaco, ta?
        1. Cheshire
          Cheshire 14 September 2022 05:32
          +5
          Kutipan saka Salat
          Sampeyan ora ngaco, ta?

          Aku nulis kanggo sampeyan, ora mungkin aku bingung. Kanthi pitakonanku, aku ninggalake sampeyan kesempatan kanggo mbenerake tulisanku, ngina wong liya ing NWO, nanging ketoke ora ana alesan sing cukup kanggo mangerteni. Kabeh sedih karo sampeyan.
          Aku duwe sawetara wong, aku ndedonga supaya padha bali urip. Yen sampeyan ora ngerti, urip kaya sing sampeyan ngerti.
          1. Wend
            Wend 14 September 2022 10:32
            +2
            Kutipan: Cheshire
            Kutipan saka Salat
            Sampeyan ora ngaco, ta?

            Aku nulis kanggo sampeyan, ora mungkin aku bingung. Kanthi pitakonanku, aku ninggalake sampeyan kesempatan kanggo mbenerake tulisanku, ngina wong liya ing NWO, nanging ketoke ora ana alesan sing cukup kanggo mangerteni. Kabeh sedih karo sampeyan.
            Aku duwe sawetara wong, aku ndedonga supaya padha bali urip. Yen sampeyan ora ngerti, urip kaya sing sampeyan ngerti.

            Aku duwe ponakan loro, aku uga ngarep-arep kabeh bakal apik karo dheweke. Lan wong lanang kita gedhe, padha nglawan pasukan mungsuh sing unggul, terus maju lan maju!
            1. Cheshire
              Cheshire 14 September 2022 11:39
              +5
              Quote: Wend
              Aku duwe ponakan loro, aku uga ngarep-arep kabeh bakal apik karo dheweke. Lan wong lanang kita gedhe, padha nglawan pasukan mungsuh sing unggul, terus maju lan maju!

              Muga-muga padha sehat lan cepet bali menyang kulawargane. Sembarang wong sing kerja ing NWO, sawetara wong duwe pangerten sing cukup kanggo nulis komentar sing nyerang .... hi
            2. Altman
              Altman 14 September 2022 15:18
              +4
              Aku duwe kabeh anak-anakku ing kana, aku dadi anggota kehormatan grup lan aku bangga banget.
              1. Wend
                Wend 14 September 2022 15:46
                +2
                Kutipan saka Altman
                Aku duwe kabeh anak-anakku ing kana, aku dadi anggota kehormatan grup lan aku bangga banget.

                Muga-muga kabeh wong bali urip. hi
    2. Terenin
      Terenin 13 September 2022 18:49
      +3
      kelompok serangan "musisi" mlebu Nikolaevka-2 lan ditetepake kontrol lengkap liwat iku, nuthuk metu Unit saka Angkatan Bersenjata Ukraina.

      Yen mangkono, banjur uga rampung - "musisi". Latih pengalaman sampeyan
      Panangkepan desa iki mbukak kemungkinan subunit kita nyerang Artemovsk saka sisih kidul tanpa wedi ditusuk ing mburi.
      migunani kanggo nyekel Ukraina lan akses menyang negara Baltik lan Polandia. keprungu
      1. Pikirane Raksasa
        Pikirane Raksasa 13 September 2022 19:07
        + 20
        Lady luck tresna kuwat lan wangkal, supaya dheweke mesem ing Wagnerians, sanajan padha tumindak miturut asas - pitados ing Gusti Allah, nanging ora nggawe kesalahan dhewe. Kita pengin Wagnerites luwih kamenangan lan kurang losses.
        1. Paul Siebert
          Paul Siebert 14 September 2022 08:54
          +1
          Quote: Raksasa Pikiran
          Lady luck tresna kuwat lan wangkal, supaya dheweke mesem ing Wagnerians, sanajan padha tumindak miturut asas - pitados ing Gusti Allah, nanging ora nggawe kesalahan dhewe. Kita pengin Wagnerites luwih kamenangan lan kurang losses.

          Ing foto, ing latar mburi, bocah wadon ngadeg.
          Iki Julia, prajurit wani lan wartawan.
          Mimpin telegram - saluran "Wagner Group".
      2. Plantagenet
        Plantagenet 13 September 2022 19:24
        -20
        "Bakal migunani nalika njupuk Ukraina" Iki ora lucu maneh.
        1. Terenin
          Terenin 13 September 2022 20:50
          +9
          Kutipan saka Plantagenet
          "Bakal migunani nalika njupuk Ukraina" Iki ora lucu maneh.

          Ora lucu, wolung taun kanggo mateni warga sipil ing Donbass.
          1. Ivan90
            Ivan90 15 September 2022 12:43
            0
            Kutipan: Terenin
            Kutipan saka Plantagenet
            "Bakal migunani nalika njupuk Ukraina" Iki ora lucu maneh.

            Ora lucu, wolung taun kanggo mateni warga sipil ing Donbass.

            Iku ora lucu nalika padha ngandika kanggo 8 taun sing ora ana alternatif kanggo perjanjian Minsk (= pembantaian Russian).
      3. belovvladimir
        belovvladimir 13 September 2022 20:14
        + 11
        Kanthi replenishment ing pangkat sampeyan, jaga awakmu lan anak-anak, sedulur lan kanca-kanca!
    3. Navodlom
      Navodlom 13 September 2022 19:12
      + 22
      Kutipan saka Salat
      Paling ora ana sing kerja ing NWO!

      Apa sampeyan ngomong babagan?
      Ing kana, puluhan ewu bocah-bocah ngrusak nyawane.

      Padha mandheg nonton basane.
      Wis dadi modis kanggo militer kanggo ngumbah balung.
      Kode tombol.
      1. ABC-schutze
        ABC-schutze 13 September 2022 19:55
        + 18
        Aku pracaya sing "vis-a-vis" dening "pungkasane" ... "makarya", pisanan kabeh, temenan INISIATIF, kesusastraan profesional lan planning efektif saka tumindak kelompok pertempuran Wagner PMC. Tegese, ayo ngomong, "PULAU nyambut gawe nganggo sirahmu" ...

        Lan aja nyalahake "mitra" sampeyan amarga kabeh wong "turu".

        Mbok menawa efektifitas tumindak kelompok PMC Wagner (INISIATIF lan LITERASI) diterangake kanthi kamardikan sing rada signifikan lan ora ana subordinasi LANGSUNG menyang "panguwasa sing luwih dhuwur" ... Apa sing dirampas saka klompok Angkatan Bersenjata Rusia. ..

        Ya, lan faktor subyektif kayata kesempatan LANGSUNG sing pungkasane "nganggep" Amerika lan wong-wong Kyiv (lan tentara bayaran AS ...) kanggo pembantaian ing Suriah ...
        1. Navodlom
          Navodlom 13 September 2022 20:00
          +4
          Aku ora ngerti lan ora nampa alesan bodho wong liya.
          Utamane yen wong katelu mbenerake wong sing nulis bodho kasebut.

          Tembung ing mangsa perang minangka senjata.
          Lan kanggo dheweke kudu takon kanthi lengkap.

          Angger-anggerku, warga kuwi ora nggagas apa-apa.
          Iku angel kanggo nemokake iku ing papat tembung.
          Nanging tembung-tembung kasebut pancen ana ing tren.
          Vane cuaca nuduhake arah sing bener.

          Matur nuwun kanggo komentar lengkap.
          Aku maca minangka panemu babagan masalah kasebut.
          Nanging ora minangka alesan kanggo tembung bodho wong liya.
          1. ABC-schutze
            ABC-schutze 13 September 2022 20:20
            +9
            Mungkin sampeyan bener ...

            Kanggo akeh, ora mung ing forum VO, faktor emosional saiki didominasi, amarga "negativitas informasi" sementara saka ngarep NWO saiki ...
        2. Alloh
          Alloh 13 September 2022 22:05
          -6
          Wong pinter mikir, nanging Novadl uga nulis omong kosong kanggo sampeyan.
      2. Alloh
        Alloh 13 September 2022 21:59
        -6
        Ora sampeyan nanging sampeyan! Aja poke kula, nanging pikirane sethitik luwih amba lan luwih jero, tanpa sampeyan aku ngerti sing puluhan ewu nyawa ing resiko, mikir ing wektu luang babagan sapa kirimanku, yen ana wektu antarane pelajaran!
        1. Navodlom
          Navodlom 13 September 2022 22:30
          +5
          Kutipan saka Salat
          Ojo nyolok aku

          Entuk apa sing pantes.
          Aku ngati-ati banget karo ekspresiku.
          Coba pikirake lan hargai kelezatanku.

          Kutipan saka Salat
          pikire rada amba lan jero

          Aku malah ora weruh pikiran cilik ing kirim ndhuwur sampeyan.

          Kutipan saka Salat
          mikir ing wektu luang babagan sapa kirimanku

          Aku mbaleni, ora ana sing kudu dipikirake.
          Panjenenganipun scribbled setengah baris lan ngandika "Apa sampeyan mikir."
          Sampeyan overestimate tulisan sampeyan.

          Kutipan saka Salat
          yen ana wektu antarane kelas!

          Ing endi aku mlaku ing suket nalika isih cilik, wit-witan wis thukul.
        2. Pecinta Hiu
          Pecinta Hiu 14 September 2022 05:16
          +2
          Ora mbayar manungsa waé. Ana akeh wong Ukraina sing nyamar ing kene. Bubar iki aku nulis ana sing mangsuli kaya kiye,.... Omonganmu opo....lan sakteruse. wangsulanku. Iku sambat lan padha diblokir kula. Tulisan tangan Hohlyatsky. Dheweke ora sopan, nampa jawaban, banjur ... lan kenapa aku)))))). Aja kuwatir, sapa sing kudu ngerti maksud sampeyan
          1. Navodlom
            Navodlom 14 September 2022 06:26
            0
            Quote: Kekasih Hiu
            Ana akeh wong Ukraina sing nyamar ing kene.

            Apa iki wacana abstrak?
            Utawa iku khusus marang kula?
            1. Pecinta Hiu
              Pecinta Hiu 14 September 2022 07:52
              -1
              Generalisasi. Ing cabang pungkasan, dheweke nggawe aku provokasi, garis ngisor Khokhlostan.
              1. Navodlom
                Navodlom 14 September 2022 08:28
                +3
                Quote: Kekasih Hiu
                Generalisasi. Ing cabang pungkasan, dheweke nggawe aku provokasi, garis ngisor Khokhlostan.

                Apa tulisan tangan iki nduweni ciri khas?
                Apa sampeyan duwe risiko nggawe kesalahan lan nyinggung wong sing ora pantes?
                Mungkin karo generalisasi sampeyan bakal luwih apik kanggo sampeyan latihan kucing dhisik?
                Uripake piranti komputasi sampeyan.
                Ora aku sing ngomong ngina babagan Angkatan Bersenjata Federasi Rusia.
                1. Pecinta Hiu
                  Pecinta Hiu 14 September 2022 08:38
                  0
                  awak liyane touchy Apa sampeyan ora duwe apa-apa liyane?
                  1. Navodlom
                    Navodlom 14 September 2022 09:20
                    0
                    Quote: Kekasih Hiu
                    awak liyane touchy Apa sampeyan ora duwe apa-apa liyane?

                    Sampeyan nelpon wong Ukraina nyamar.
                    Sampeyan ora bisa nerangake kanthi jelas.
                    Tinimbang wangsulan, sampeyan nelpon wong sing dituduh minangka "awak sing nyentuh."

                    Apa sing ana ing sirahmu, kanca?
                    Ora ana sing narik sampeyan nganggo ilat.
                    Nanging yen macet - jawaban kanggo basa.
                    1. Pecinta Hiu
                      Pecinta Hiu 14 September 2022 09:28
                      -3
                      lan sampeyan sapa, foto jenggot?)))) Apa aku kudu mangsuli sampeyan? Deleng, sampeyan bisa ndeleng jenggot?))) Aku nulis marang wong lanang supaya ati-ati, ana akeh Khokhlomets ing kene lan menehi conto. Ing kene ana foto janggut campur lan wiwit bisik-bisik lan nuntut tanggung jawab kanggo basa kasebut)) Pitakonan kenapa? Apa sampeyan njupuk jawabanku kanthi pribadi? Simbah, atur dhisik dhisik, nyinggung? curiga? Aku ora bisa nemokake cara kanggo mblokir sampeyan, aku malah ora pengin nransfer huruf karo huruf kuwi. Tulis layang, pakdhe))))) Good luck, katon ing urip saka dalan, sampeyan uga bisa saka trench.
                      1. Navodlom
                        Navodlom 14 September 2022 09:37
                        0
                        Quote: Kekasih Hiu
                        lan sampeyan sapa, foto jenggot?)))) Apa aku kudu mangsuli sampeyan?

                        Mungkin amarga sampeyan sing njupuk kamardikan nulis kula mudhun minangka mungsuh sing didhelikake?
                        Sampeyan, aku ngerti, ora ngerti bab dhasar.
                        Lan yen aku salah paham apa sing sampeyan tulis, banjur aku njaluk katrangan.

                        Quote: Kekasih Hiu
                        Aku nulis kanggo wong sing ati-ati, ana akeh Khokhlomets kene lan menehi conto

                        Sawise kabeh, aku takon pitakonan utama, apa tembung sampeyan ana hubungane karo aku.
                        Aku bakal mangsuli kanthi cetha, aku ora bakal ngalami kahanan sing ora nyenengake.

                        Quote: Kekasih Hiu
                        Iki foto janggut

                        Ora mbayar manungsa waé menyang foto.
                        Iku umpan kanggo minnows bodho.

                        Quote: Kekasih Hiu
                        Simbah, jaga awakmu dhisik.

                        Sampeyan mung ngirim aku menyang sekolah.
                        Mungkin sinau kanggo ngerti iku saran apik mung kanggo sampeyan?
                      2. Navodlom
                        Navodlom 14 September 2022 09:49
                        0
                        Quote: Kekasih Hiu
                        Nulis aksara - pakdhe

                        Matur nuwun kanggo saran sing apik.
                        Maca korespondensi kita.
                        Lan aku temen maujud sing ora ateges kula dening Ukraina disguised.
                        Iku kedaden, tembung kanggo tembung, lan kita lunga.
                        Yen aku gawe gela sampeyan, aku njaluk ngapura.
                        Ditampa kanthi biaya dhewe.

                        Quote: Kekasih Hiu
                        Apa sampeyan njupuk jawabanku kanthi pribadi?

                        Semono uga kedadeyane.
                        Ora, kanggo sampeyan nerangake kanthi jelas lan jelas.

                        Aku mbusak komentar ing ndhuwur.
                        Apa ana, ana.
                        Nanging yen sampeyan pengin, aku bisa.
                        Kabeh sing paling apik.
                        PS
                        cons ora saka kula
                        malih, Aku bakal plus komentar ing thread minangka ganti rugi kanggo karusakan moral
    4. gratis
      gratis 13 September 2022 19:33
      +1
      Wong lanang tampan, kaya infantri, pertahanan udara, konferensi video !!! Yen mung sukses strategis padha karo sukses taktik iki, supaya bisa ngomong kanthi gumun "iki kerjane Staf Umum"
    5. konstantin68
      konstantin68 13 September 2022 20:57
      +5
      Kutipan saka Salat
      Paling ora ana sing kerja ing NWO!

      Wong sing weteng, lan sampeyan, contone, nganggo ilat! Kebiasaan utawa urip kaya iki?
      1. Alloh
        Alloh 13 September 2022 22:01
        -4
        Siji liyane)) pira sampeyan nulis macem-macem omong kosong, aku uga menehi saran supaya sampeyan mikir babagan sapa sing ditulis, pitunjuk, dheweke duwe bintang gedhe ing saben pundhak)
    6. biasa
      biasa 13 September 2022 21:02
      -2
      Nutup moncong.
    7. pamburu650
      pamburu650 14 September 2022 01:01
      -2
      Dheweke paling apik!
    8. Maz
      Maz 14 September 2022 10:47
      -2
      Musisi sing apik, ora ana tembung, siji-sijine unit sing efektif. Ora wonder Afrika edan karo wong-wong mau. Ya, lan ing Suriah ana sing bisa dibanggakake.
  2. SARMAT123
    SARMAT123 13 September 2022 18:30
    -20
    Kabeh dicampur. Kekuwatan kolosal kaya mangkene perang ing minoritas kita. Mungsuh apa ana sing "banget" suwene pitung sasi kita dikandhani yen kita ngremuk kaya kacang lan terus ....
    1. Terenin
      Terenin 13 September 2022 18:57
      +3
      Kutipan: SARMAT123
      Kekuwatan kolosal kaya mangkene perang ing minoritas kita.

      Iki mung bisa dijawab: opo
      ... Ora, ora, lan maneh - ya! ora ya
    2. Nesu66
      Nesu66 13 September 2022 21:27
      +2
      Ayo sinau basa Rusia ... Banjur nulis soko kene ya
  3. Nexcom
    Nexcom 13 September 2022 18:30
    + 17
    Apa aku bisa ngomong, Wagnerites rampung, padha bisa conscientiously. apik
  4. dmi.pris
    dmi.pris 13 September 2022 18:30
    + 17
    Musisi, Kadyrovites, pasukan terjun payung, pahlawan marinir. Ing lemah, kabeh gumantung marang dheweke
  5. Kolins
    Kolins 13 September 2022 18:32
    -5
    Inggih, Chuchundra ngluncurake kabeh cadangan ing Kharkovskaya lan promosi kasebut langsung diwiwiti.
    1. Terenin
      Terenin 13 September 2022 19:02
      +2
      Kutipan saka Kolins.
      Chuchundra ngluncurake kabeh cadangan

      Mugi, "Chuchundra" Aku bener mangertos iki sapa? nglirik
  6. Vladimir Vladimirovich Vorontsov
    Vladimir Vladimirovich Vorontsov 13 September 2022 18:32
    +3
    ***
    Sedulur nyambut gawe!
    ***
  7. YarSer88
    YarSer88 13 September 2022 18:34
    + 16
    Mung positif sethitik, matur nuwun!
    Nanging siji ora bisa mbangun kamenangan ing Wagnerites ...
  8. paul3390
    paul3390 13 September 2022 18:36
    + 19
    Apik, wong lanang padha nindakake pakaryan sing apik. Kamulyan lan kamulyan kanggo wong-wong mau! Nanging, Nanging, aku kaya kanggo ing paling kira-kira ngerti apa wis kedados ing umum, lan apa umume samesthine .. Apa tujuan kabeh iki? Banjur kanggo saiki - misunderstandings gedhine lan kuciwo .. Kita mangkat saka kene, kita lunga saka kono, kene kita badai soko kanggo setengah taun, ana kita repulsing serangan pancet .. Kita miwiti sawetara rembugan ing umum, banjur kita ngeculake grub.. Kita ora ndemek prasarana, kita getun kabeh jinis.. Sawetara jinis alas peteng.. Apa kita perang apa ora?
    1. Drotro
      Drotro 13 September 2022 18:47
      +2
      Ing video sing dikirim saka Wagnerites, biasane ana siji lan setengah wong. Yen pasukan sing unggul digunakake kanggo nglawan wong-wong mau nganggo daging, mula ora ketompo carane trampil, mesthine ora bisa nahan serangan sing cepet.
      Saiki kabeh wong wis ditampilake apa blitzkrieg Ukrainia. Dheweke kandha - ora ana motivasi, ora ana sing pengin mati. Padha kongkonan lan lunga, sawetara amarga kapercayan, sawetara amarga kepeksa. Asil punika mardika kilat-cepet meh kabeh wilayah wilayah Kharkiv.
      Kita bisa ngomong yen panggonan iku ringkih, nglanggar persetujuan. Yen pelanggaran kuwi wis ana, banjur apa resort menyang persetujuan kabeh. Utawa ing paling padha rampung persetujuan, nanging ora pracaya mungsuh.
      Sawetara pitakonan tanpa jawaban.
      1. Nastia Makarova
        Nastia Makarova 14 September 2022 08:14
        -1
        blitzkrieg apa? kita mundur luwih cepet tinimbang maju, malah evakuasi Kupyansk diwiwiti sawetara dina sadurunge serangan.
        1. Drotro
          Drotro 14 September 2022 09:54
          +1
          Sugeng enjang
          Aku pengin golek sawetara positif ing kahanan.
          Nanging sampeyan bisa jujur ​​​​karo dhewe. Apa sing kita deleng yaiku sawetara surealisme, kaya sing ditulis ing kene.
          Miwiti SVO, nyetel gol dhuwur. Lan apa tenan. Kita wedi kanggo wahing ing arah sing salah. Iki bisa dingerteni yen Ukraina tumindak kanthi cara sing padha lan ana wektu sing ora ana korban manungsa. Nanging Ukraina mung ora banget isin. Dheweke ora nyisihake dhewe utawa wong liya kanggo nggayuh tujuane. Lan tujuane ditetepake kanthi jelas - kanggo ngusir Rusia lan demiliterisasi. Delengen carane akeh wong Rusia sing mati. Kanca-kanca bubar bali saka Kidul. Kesan kasebut abot. Ana kolom karo wong enom "ana" lan truk ditutup "saka kono". Sajrone Perang Donya II, goal kanggo USSR cetha, padha ngerti apa padha mati. Lan saiki sawetara game. Patriot bocah-bocah Krimea mati tanpa sebab.
          Aku wis nulis ing kene manawa ana kemungkinan cilik saka rencana licik Rusia. Iku mung dadi cilik saben dina. Luwih kaya saluran lengkap.

          Sawise kabeh, tenan. Dheweke mbuwang wong kaya balung menyang asu: sampeyan ndeleng, kita ngebom pembangkit listrik termal lan ora ana listrik ing sisih wétan Ukraina nganti setengah dina. Oh, prestasi apa. Mung kabeh wis dibalèkaké sakcepete, nanging wong terus mati. Wingi, ing YouTube, ana wong saka Rubizhne, sing ngomong babagan mancing, nerangake kanthi teks biasa: dheweke wis ana ing Rusia, lan kahanan ing Severodonetsk lan Lisichansk mbebayani. Wong-wong uga mbuwang kabeh kanthi licik, supaya ora tiba ing cengkeraman patriot Ukrainia.

          Pamrentah Rusia dhewe ngunggahake nasionalisme Ukraina dadi pedestal. Ing sisihe, nguwuh "Kamulyaning Ukraina ...", dheweke nyatakake yen kamulyan kasebut minangka kamenangan Ukraina demokratis sing bebas nglawan Rusia totalitarian liar. Lan Kulon ora isin. "Deutschland uber alles" dilarang, nanging "Ukraina liwat kumis" ditanam ing endi wae. Ora ana becik utawa ala ing politik/perang. Ana kuwat lan ringkih. Sing kuwat tetep kumambang lan diajeni, sing ringkih disirnakake, sing paling ala bakal dirusak. Lan saiki ngakoni dhewe apa Rusia katon ing kahanan saiki - kuwat utawa ringkih.

          Aku nulis akeh. Iku mung hard ing nyawa. Nanging aku mbaleni maneh - sampeyan wis biasa karo kasunyatan manawa kita terus urip ing kahanan apa wae. Kaya kewan. Kita wis biasa karo kabeh - kanggo prestasi lan penghinaan.
          1. Nastia Makarova
            Nastia Makarova 14 September 2022 10:12
            0
            lan sapa sing bocor? Lebokno? dheweke ngerti yen mengko dheweke ora bisa tetep kuwasa yen gabung
            1. Drotro
              Drotro 14 September 2022 10:53
              -3
              Aku ora mangsuli pitakon. Aku nerangake kahanan.
              Kaya-kaya kita maca sawetara buku kandel dening Stephen King (awal, nalika dheweke durung pikun). Mung pahlawan iku awake dhewe.
              Coba waca. Biasane ngenteni jawaban kanggo kabeh pitakonan sing dawa banget. Lan kadhangkala ana salah pangerten ing pungkasan.

              Aku pribadi mikir sing cetha Putin ora mrentah piyambak. Ana macem-macem tokoh peteng / kelompok / Mason sing duwe pengaruh iki utawa sing ing panguwasa. Padha mesthi pinter lan wicaksana. Bab liyane yaiku sepira kapentingane padha karo kepentingane rakyat.

              Yen Rusia kalah, Ukraina mratelakake ing teks kosong, yen bakal entuk pengadilan kanggo para penjahat perang, sing ora mung pangkat ngisor, nanging kabeh pamaréntah Rusia saiki. Saben uwong ngerti wayahe iki, lan kekuwatan iku alam. Mung kita ora ngerti apa jenis gerakan darurat sing ditindakake dening panguwasa. Kita mung bisa terus maca lan mbangun hipotesis. Mungkin bebener iku padha alon-alon tiba mudhun ing cara licik, lan kita bakal tetep kene kanggo cook ing lam apa mengkono. Sawetara kiamat. Muga-muga iki ora bakal kelakon. Maneh, aku mbaleni - nganti saiki aku ora ngerti carane Rusia bisa metu saka kahanan iki kanthi sirah munggah. Ing mangsa, asor liyane, ketoke.

              Nanging menyang ngendi kita? Aku nyaranake sampeyan ngarep-arep sing paling apik. Kajaba cah wadon sing pungkasan mati, kita ora duwe akeh.
              1. Nastia Makarova
                Nastia Makarova 14 September 2022 11:03
                -1
                bakal banget nyenyet ing ngarep, banjur sepasang senjata nuklir taktis kanggo sawetara target bakal tenang kabeh wong ing Kyiv
                1. Drotro
                  Drotro 14 September 2022 11:22
                  -3
                  Mula, kanca-kancaku, mantan prajurit militer, ngomong babagan iki nalika wiwitan.
                  Nanging kita ora nggawe keputusan. Kita nonton drama militer luwih lanjut.
                  Sampeyan seneng. Isih, aku mikir, kita bakal nyabrang ing ruang terbuka diskusi babagan depresi saiki)
                  1. Nastia Makarova
                    Nastia Makarova 14 September 2022 11:35
                    -1
                    lan kabeh sing paling apik kanggo sampeyan, aja mbuwang saraf sampeyan
        2. Ryazanets87
          Ryazanets87 14 September 2022 15:30
          -2
          Biasane "blitzkrieg" kuwi, amarga kaunggulan ing perencanaan, komunikasi lan latihan pertempuran.
          1. Nastia Makarova
            Nastia Makarova 14 September 2022 15:35
            -1
            kang banjur padha ora nggabung ing kutha-kutha, malah mundur ing kono lan ora maju babar pisan lan adoh.
            1. Ryazanets87
              Ryazanets87 14 September 2022 15:47
              -1
              Supaya ora ana ing boiler. Ing Izyum, iki meh miraculously nyingkiri (kanthi nilar heavy equipment lan amunisi, sanadyan). Inggih, ing paling soko.
    2. vitvit123
      vitvit123 13 September 2022 18:51
      + 15
      Saka sisih wong awam biasa, iki dudu perang, nanging surealisme ... logika kasebut mbokmenawa ora katon ing apa wae.. Aku malah duwe bojo sing ngerti banget yen dheweke wadon ... banjur dheweke wiwit takon kula babagan dheweke, amarga dheweke kandha Dheweke ora ngerti apa sing kedadeyan.
      1. Leshak
        Leshak 13 September 2022 19:04
        +9
        Kutipan saka vitvit123
        Saka sisih wong awam biasa, iki dudu perang, nanging surealisme ... logika kasebut mbokmenawa ora katon ing apa wae.. Aku malah duwe bojo sing ngerti banget yen dheweke wadon ... banjur dheweke wiwit takon kula babagan dheweke, amarga dheweke kandha Dheweke ora ngerti apa sing kedadeyan.

        Pranyata umume negara kasebut "wadon" amarga ora ngerti apa sing kedadeyan. Nyuwun
      2. Terenin
        Terenin 13 September 2022 19:16
        +7
        Kutipan saka vitvit123
        Aku malah duwe bojo sing ngerti banget yen dheweke wadon ... banjur wiwit takon babagan dheweke

        nglirik
        1. vitvit123
          vitvit123 13 September 2022 20:48
          +5
          Matur nuwun kanggo nggawe aku mesem paling ora ...
      3. KirKerk
        KirKerk 13 September 2022 19:18
        -8
        Inggih, jelas ana persetujuan ing Kharkovskaya, lan kanthi sia-sia penarikan kita diwiwiti. Lan manawa, perjanjian kasebut ana ing jaminan "mitra Kulon", sing mung bisa ditebak, nanging Ukrainia kanthi jelas ora kudu nyerang, mula efek kaget. Elit kita bodho dibuwang, mula gupuh sepi lan ora ngerti apa sing kudu ditindakake sabanjure (kepiye "wong sing diajeni" ngiyanati "wong sing diajeni" - ora kaya bocah lanang). Mulane, vakum, sing paling dhuwur ing stupor, dumadakan nyadari yen Barat nganggep dheweke dadi bajingan, lan staf markas wedi kentut tanpa poke saka ndhuwur, mula saiki kabeh wis rampung ing tingkat kelompok cilik lan divisi. Kita bisa ujar manawa kita berjuang kanthi bebaya lan risiko dhewe.
        1. vitvit123
          vitvit123 13 September 2022 20:43
          +2
          Aku ora setuju karo sampeyan, amarga versi iku banal kanggo watesan ...
      4. amunisi
        amunisi 13 September 2022 19:46
        0
        Kutipan saka vitvit123
        iki dudu perang, nanging surrealisme ... logika kasebut mbokmenawa ora katon ing apa wae ..

        Intine kanggo tujuan SVO iki. Surrealisme dijupuk kanggo maksud apa .. "normal" saka perang iki. Normal - ing pangertèn .. kanggo wong awam sembarang .. paling piye wae mbedakake antarane apik lan ala. Nanging kabeh tumiba ing seri logis harmonis, kabeh teka-teki nambah munggah, yen kita nganggep sing gol saka NWO .. sing paling monstrous. Lan kanthi watesan sing ketat.. supaya warga sing padha ora ngerti babagan tujuan kasebut. Aku ora percaya.. Aku ora bakal gagap..
        Nalika aku mikir .. sing aku ora duwe hak kanggo ngadili .. Aku mikir .. sing aku ora ngerti apa-apa.
        1. vitvit123
          vitvit123 13 September 2022 20:47
          +2
          Mesthi, sampeyan bisa intrik!.... banget penasaran, apa sing sampeyan wedi kanggo guess: kabodhoan alam bébas utawa foresight sarwa?...
          Aku uga kaya duwe imajinasi tartamtu, nanging ternyata, dibandhingake karo sampeyan, wong awam sing lengkap ....
          Mungkin ing serangan pribadi? Ya, sampeyan ora bisa nindakake iku kanggo wong, aku bakal ngrusak kabeh otakku! ...
          1. amunisi
            amunisi 14 September 2022 07:40
            -1
            Kutipan saka vitvit123
            Mungkin ing serangan pribadi?

            -)) Aku ora bisa tweet aran Lan aku bakal nyelehake baris kanggo sampeyan .. sawise kabeh .. Mungkin ing wayah sore. Saking pakurmatan. Sampeyan luwih setaun ing VO "luwih tuwa" tinimbang aku.-))
            1. vitvit123
              vitvit123 14 September 2022 07:57
              0
              Senadyan aku nulis karo kesalahan, nanging tweet lan mogok, iku tetep ora padha..
              Lan babagan tenggat wektu, iku kosong, ora nambah pikiran
    3. Negruz
      Negruz 13 September 2022 19:09
      0
      Ana perang ekonomi lan ideologi donya, ing peta sing pemukiman kurang saka 100 ewu ora direncanakake amarga ora penting ...
    4. Terenin
      Terenin 13 September 2022 19:11
      +4
      Kanthi serius, kita ora "perang" miturut konsep sing disetujoni wong (jelas - Gerasimov).
      Sawetara pangaturan digawe, nanging iki ora cukup. Iku perlu kanggo ngganti konsep, nanging ora langsung diwilang, uga transisi menyang. Dadi kanggo saiki
      Kutipan saka paul3390
      Sawetara jinis alas peteng.. Apa kita perang apa ora?
    5. bisnisv
      bisnisv 13 September 2022 19:11
      +2
      Kutipan saka paul3390
      Sawetara jinis alas peteng.. Apa kita perang apa ora?
      Ya, kita ora perang, kita duwe NWO! Kelalen? Mula saka iku salah pangerti yen saben jangkrik duwe cagak dhewe-dhewe, sing ora diparengake wong liya. Musisi - ngormati, paling ora ana wong sing mung gumantung marang visi kahanan lan ngrampungake tugas! Ingkang utama yaiku subkontraktor ora ngeculake lan nyedhiyakake panganan lan BC kanthi tepat wektu!
    6. Prjanik
      Prjanik 13 September 2022 19:21
      +1
      Kita perang karo pasukan winates ing framework saka NWO, supaya kita kudu nguripake watara. Rencana langsung, kaya sing dakmangerteni, yaiku nyekel posisi ing wilayah Kherson lan Zaporozhye lan mbebasake Donbass.
    7. Tosochka333
      Tosochka333 13 September 2022 20:12
      -5
      Dadi, aja gelut. Mangkono carane dheweke menehi hasil. Kita pro ing iki. Lan aliran getih Rusia ing sawah.
      1. Panikovsky
        Panikovsky 14 September 2022 14:49
        -2
        Tosochka, dheweke pancen ora gelut kaya ngono. Pasukan kita mundur tanpa kalah. Nanging apa sing bakal kelakon saiki kanggo wong Balakleya, Kupyansk lan Izyum, sing nunggu para pembebas?! Ora ngerti? Lan asu edan bakal nyuwek wong urip. Iku apik yen sampeyan ora manggon ing kono. Lan aku, sampeyan ngerti, saka Donbass, saka Makiivka. Ing USSR ana kutha sing apik, sugih, pabrik metalurgi, loro oven coke lan telu utawa patang rolas tambang. Populasi ana 400 wong apik, lan saiki wis kurang. Sapa sing perang, sing tiwas, sing ninggalake perang, nanging Donbass ora nyerah marang Nazi, lan mulane iki uga wong Rusia, lan ora bisa ditinggal.
        1. Tosochka333
          Tosochka333 14 September 2022 15:09
          -4
          Pasukan kita mundur kanthi mundhut. Lan kerugian sing signifikan ing penerbangan ing arah iki. Kabeh ditembak dening MANPADS saka negara NATO. Ya, iki dudu sing sepisanan kita metu saka Kharkov. Mangkono uga adhine eyang ing taun 1942.
  9. t200404
    t200404 13 September 2022 18:37
    +1
    Mantap kang,!!!! kudu ana minimal 100
  10. Chronos
    Chronos 13 September 2022 18:38
    +6
    Kabar liyane positif. Kita nemokake video Agustus babagan pengamatan udara saka dill. Observasi ditindakake dening UAV Iran - analog saka American Scan Eagle. Muga-muga akeh masalah karo pengintaian lan sebutan target bakal diilangi.
  11. yuriy55
    yuriy55 13 September 2022 18:42
    +3
    Aku mung penasaran, ing foto tanggal 28 Agustus - ing pekarangan tanggal 13 September ...
    Apa penulis njupuk foto pisanan sing ketemu utawa?
    Aku pengin klarifikasi saka artikel posting.
  12. Penduduk musim panas452
    Penduduk musim panas452 13 September 2022 18:46
    -2
    Nah, kenapa mobilisasi?
    nyiyapake lan mbayar siji musisi kuwi tinimbang karo akeh untrained, uncoordinated
    ngubengi.
    1. ASAD
      ASAD 13 September 2022 18:49
      0
      Musisi uga ora dilatih suwe, kabeh gumantung saka pengalaman sadurunge.
  13. GNM
    GNM 13 September 2022 18:52
    +5
    Minangka pejuang ngandika, serangan iki digawa metu tengen konco barrage artileri, digunakake ing posisi saka Angkatan Bersenjata Ukraina. Sadurunge para nasionalis duwe wektu kanggo metu saka papan sing didhelikake sawise tembakan, kelompok-kelompok penyerang tiba ing sirahe.

    Iku apik yen musisi ora duwe larangan ing smartphone - padha ajeg ngirim laporan ing cart - iku apik kanggo nonton karya apik.
    Inggih guys, sukses kanggo sampeyan!
    1. Horus
      Horus 13 September 2022 19:00
      0
      Mung sing mbarep, lan dadi "tapiki".
  14. Silver99
    Silver99 13 September 2022 18:52
    +5
    Visi militèr saka kahanan, distribusi pasukan sing kompeten ing ngarsane intelijen, konsentrasi artileri ing panggonan terobosan minangka kunci sukses "musisi".
  15. Mantan prajurit
    Mantan prajurit 13 September 2022 18:54
    0
    Sayange ora akeh musisi.
  16. Horus
    Horus 13 September 2022 18:57
    -6
    Shahid Iran wis wiwit digunakake, lan kahanan bakal owah. Aku ora mangu-mangu yen perang bakal nyabrang menyang wilayah kita, aku nyiapake mobilisasi, sanajan akeh sing ora jelas. Kamenangan bakal dadi milik kita, wong lanang ora kelangan atine!
    1. Komentar wis dibusak.
  17. Iku2
    Iku2 13 September 2022 19:08
    -5
    Aku seneng maca warta kaya iki.
  18. yuriy55
    yuriy55 13 September 2022 19:08
    +4
    Mung ditemokake:
    Ing arah Kharkiv, pangkalan tentara bayaran asing dirusak
    https://ria.ru/20220913/baza-1816536207.html?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop
  19. sariawan68
    sariawan68 13 September 2022 19:15
    +1
    Sampeyan ndeleng karya seni ing tank ukroreich lan dadi kacang. Pira cangkang sing boroske. Ora ngerti endi sing kena? Luwih tepate ora kaya ngono. Sing mbenerake geni ora ngerti kepiye. kanggo bisa utawa sing gunners piyambak?
    1. Pecinta Hiu
      Pecinta Hiu 14 September 2022 05:29
      +1
      Shooting saka posisi tembak tertutup, biasane ing wilayah. Ing kene, ora kabeh gumantung marang spotter, sanajan angel banget kanggo nudingake artileri ing mburi 5-10-12 km lan kenek target kaya tank. pakewuh. Senjata kasebut duwe laras, banjur bubuk mesiu saka gudang wis suwe, lan akeh faktor liyane. Mulane, padha kenek akeh, soko bakal kenek, paling ora immobilize. Maksimum sing aku weruh dhewe, spotter sijine projectile 20 meter saka kita. Aku bakal ngomong iki, iku banget pissing-kanggo kita)))
  20. Panikovsky
    Panikovsky 13 September 2022 19:19
    + 10
    Klompok serangan saka PMC ora bisa ngganti divisi bedhil motorized saka 6 resimen, 8 batalyon kapisah, karo kabeh wani lan wani. Fungsi kanggo nyekel ngarep nganti puluhan kilometer ora kanggo kelompok penyerang, ora kanggo perusahaan pahlawan nasional. pengawal cedhak Balakleya. Kita duwe penerbangan paling apik, ngebom mungsuh awan lan wengi, teles ing jamban lan ora ngidini nulis.
    1. pamburu650
      pamburu650 14 September 2022 01:05
      -2
      Yen resimen padha upacara, mbok menawa padha mulang perang.
  21. cmax
    cmax 13 September 2022 19:27
    +5
    Wagnerians - apik luck!
    1. potterz
      potterz 13 September 2022 19:42
      0
      Ya, sukses kabeh!
  22. dnestr74
    dnestr74 13 September 2022 19:43
    -2
    Exchange wilayah Kharkiv kanggo Donetsk?
    1. warga242
      warga242 13 September 2022 20:38
      -1
      banjur kita cepet mbuwang kertu, lan wong Ukrainia ora kesusu
  23. Aviator_
    Aviator_ 13 September 2022 19:46
    +1
    Minangka pejuang ngandika, serangan iki digawa metu tengen konco barrage artileri, digunakake ing posisi saka Angkatan Bersenjata Ukraina.
    Klasik saka Perang Donya II, nyerang konco batang geni.
  24. Tosochka333
    Tosochka333 13 September 2022 20:14
    -4
    Matur nuwun Gusti sing Rusia duwe musisi, lan ora mung cretins sing nilar peralatan serviceable sak pesawat diatur. Kawan Mekhlis nangis kelara-lara...
  25. lisikat2
    lisikat2 13 September 2022 20:43
    0
    Iki minangka "burp" kanggo Kharkov!
    Aku krungu yen dheweke pengin pindhah menyang Moskow, lan saiki lagi remuk saka Bakhmut!
  26. Tank Hard
    Tank Hard 13 September 2022 20:55
    +2
    Kutipan saka Salat
    Paling ora ana sing kerja ing NWO!


    sedulur

    Dheweke lunga lan aku tetep
    Dheweke lunga perang
    Aku meneng, lan dheweke ngguyu!
    Dheweke ora seneng karo tembung pipis!

    Aku klenting untu
    Aku mbongkar carbine.
    Dheweke ana ing tengah-tengah pembantaian,
    Dheweke ora piyambak ing kono!

    Dheweke nelpon aku ing wayah sore
    Aku pamit lunga...
    Aku sijine lilin ing candhi,
    Saben uwong wis nemokake soko kene.

    Bebarengan karo Orkestra Wagner,
    Nari ing sangisore Popasna.
    Nalika aku ana ing papan tulis omah,
    Suram ing pangilon sepi ...

    Dheweke lunga lan aku tetep ...
    Angin sumilir saka cendhela.
    Aku ndedonga - dheweke perang
    Saben duwe rega dhewe.

    ayat kula.
  27. Carlos Hall
    Carlos Hall 13 September 2022 21:01
    0
    Iki warta apik, kita kudu sepisan maneh congratulate Wagner .. Nanging kemajuan alon lan larang regane, ora kaya ambruk ngarep ing Kharkov
  28. Pangéran-72
    Pangéran-72 13 September 2022 21:06
    -2
    Sayange topwar ngirim informasi telung minggu mung dina iki ...
  29. Tank Hard
    Tank Hard 13 September 2022 21:18
    -1
    Guys, Jumba kabeh!
  30. Tank Hard
    Tank Hard 13 September 2022 21:46
    0
    Kahanan ing arah Soledar
    ing pungkasan September 13, 2022

    ▪️ Detasemen "PMC Wagner", ngembangake serangan saka arah Kodema, mbebasake pemukiman Nikolaevka, Nikolaevka Second lan ngrusak benteng gedhe saka Angkatan Bersenjata Ukraina ing dalan gedhe Bakhmut (Artemovsk) - Mayorsk. Saka posisi sing dikuwasani ana maju menyang Otradovka lan pinggiran kidul Zaitsevo.

    ▪️ Ing wektu sing padha, unit PMC Wagner nyerang saka Vershina lan wis cedhak karo wilayah benteng liyane ing sisih kulon Zaitsevo.

    ▪️ Ana uga kemajuan saka pinggir dalan gedhe Bakhmut-Svetlodarsk. "Wagnerites" terus ngubengi posisi Angkatan Bersenjata Ukraina ing gardu listrik Donbasskaya, nyedhaki wilayah fasilitas saka sisih wétan lan lor-wétan.

    ▪️Detasemen Wagner PMC uga ngenggoni bagean ing dalan gedhe Pokrovskoye-Bamutskoye lan nerusake serangan menyang arah kulon. Satuan brigade 7 NM DPR ngenggoni triwulan I ing sisih lor Soledar. Saiki garis kontak mlaku ing dalan Kosmonavtov.

    ▪️Ing sisih kulon Lysichansk, Angkatan Bersenjata Ukraina nyoba nguwasani titik tembok Belogorovka, nanging serangan kasebut ditanggulangi. Near Disputed, unit BARS saka Angkatan Bersenjata Rusia ngalahake Angkatan Bersenjata Ukraina saka pos papriksan ing lawang mlebu desa, pertempuran posisi lan tandhing artileri ana ing sekitar Ivano-Daryevka.

    ▪️Ing bagean pasukan Seversky, brigade ombr kaping 54 wis siyap kanggo nyerang Zolotarevka. Pesawat taktis Angkatan Udara Ukrainia beroperasi ing wilayah udara cedhak kutha.
  31. Vladimir61
    Vladimir61 13 September 2022 22:14
    0
    Tengen, ora sedulur, kanggo ngelingi panggung Rusia!
    Mungkasi musik, mungkasi musik
    Aku takon sampeyan, aku takon sampeyan
    Prawanku manggon karo Pole.
  32. Sergey Drozdov
    Sergey Drozdov 13 September 2022 23:01
    +2
    Inggih rampung, comrades Wagners!
  33. Kaufmann
    Kaufmann 14 September 2022 08:05
    -2
    Ing dina kaping 200 operasi, desa kasebut dijupuk kanthi upaya titanic. Ora ana pitakonan kanggo para musisi, lan kanggo wong lanang liyane sing mbebayani urip ing kana lan nindakake tugase.
  34. Pavel_Petrov
    Pavel_Petrov 14 September 2022 12:34
    0
    Karo Gusti Allah wong lanang!
  35. Jaket quilted Rusia
    Jaket quilted Rusia 15 September 2022 04:08
    0
    Aku wonder yen padha njupuk thanks kanggo utawa ing éwadéné Staff Umum?