Review militèr

Long-Range Multiple Bukak Rocket Systems: Rekaman anyar lan Potensi Pangembangan

64
Long-Range Multiple Bukak Rocket Systems: Rekaman anyar lan Potensi Pangembangan
MLRS Rusia "Tornado-S". Foto dening NPO "Splav"



Pangembang utama terus ngembangake arah sawetara sistem roket peluncuran lan entuk asil sing menarik banget. Dadi, ing taun-taun pungkasan, ana kecenderungan kanggo nambah terus-terusan ing jarak tembak. Model paling anyar saka rudal MLRS bisa mabur atusan kilometer lan ngirimake hulu ledak abot menyang target sing dituju kanthi akurasi dhuwur.

Pangembangan sing wis ana


Cetha manawa jarak tembak MLRS ditemtokake utamane dening paramèter roket. Dadi, cara paling gampang kanggo nggawe kompleks jarak jauh yaiku ngembangake rudal anyar kanthi kinerja sing luwih apik. Pendekatan iki sing wis digunakake ing sawetara proyek domestik lan manca ing jaman saiki.

Dadi, kanggo nambah karakteristik tempur utama MLRS 9K58 Russian "Smerch" dikembangaké project 9K515 "Tornado-S". Menehi kanggo pengawetan saka nguripake standar karo 12 300 mm panuntun kaliber ing sasis rodha khusus. Ing wektu sing padha, kendaraan tempur nampa sarana kontrol geni lan roket anyar kanthi kinerja sing luwih apik.

Khusus kanggo Tornado-S, misil 9M544 lan 9M549 digawe; emergence saka amunisi anyar padha bisa. Padha digawe ing lambung standar 300 mm, nanging luwih abot tinimbang rudal lawas. Produk anyar dibedakake kanthi anané sistem kontrol lan koreksi lintasan adhedhasar pandhu arah satelit. Kajaba iku, mesin propelan padhet sing luwih apik wis digawe kanggo dheweke.


MLRS M270 Amerika ngluncurake rudal GMLRS. Foto Lockheed Martin

Jarak tembak saka MLRS Smerch, gumantung saka jinis proyektil, tekan 70 km. Produk kanthi jarak 90 km dikembangake. Kanggo Tornado-S, parameter iki tekan 120 km. Kajaba iku, industri nglaporake kemungkinan nggawe rudal kanthi jarak 200 km.

Amerika MLRS M270 MLRS lan M142 HIMARS wis ngalami upgrade padha ing sasi. Wiwitane, rudal M26 / 28 kanthi jarak ora luwih saka 40-45 km dikembangake, nanging banjur ana kulawarga amunisi GMLRS. Cangkang iki digunakake karo peluncur standar lan mbutuhake SLA anyar. Ing kasus iki, paningkatan sing signifikan ing jangkoan wis diraih.

Kulawarga GMLRS saiki kalebu enem rudal serial - M30, M31 lan modifikasi. Dheweke nahan ukuran sing sadurunge, nanging nampa panuntun dhasar navigasi satelit lan mesin sing luwih apik. Jarak tembak tambah nganti 92 km. Rudal GMLRS dilengkapi hulu ledak kluster utawa monobloc kanthi bobot 91 kg.

Pangembangan roket ER GMLRS sing janjeni bakal rampung. Proyèk iki nyedhiyakake kanggo nambah ukuran roket, nanging iki ora mengaruhi beban amunisi MLRS. Amarga mesin sing luwih gedhe, jarak penerbangan kasebut nganti 150 km. Kaya sadurunge, roket dipandu lan dipandu ing koordinat sing diprogram.

Generasi sabanjure


Panggunaan platform sing wis ana menehi keuntungan sing dikenal, nanging ngetrapake watesan tartamtu. Akibaté, iku ndadekake pangertèn kanggo ngembangaken MLRS rampung anyar, desain kang pisanan ngidini kanggo entuk ciri sawetara dhuwur. Sawetara conto jinis iki wis muncul lan mlebu layanan ing taun-taun pungkasan.


Launcher MLRS "Polonaise". Foto dening Wikimedia Commons

Wiwit awal taun 200-an, industri Cina wis promosi rudal dipandu A2015 anyar ing pasar. Ing taun-taun awal, dheweke ora kasengsem karo para panuku manca, nanging banjur owah-owahan. Ing 2016, MLRS anyar "Polonaise" saka pembangunan Belarusian-Cina dituduhake. Belarus nyedhiyakake sasis lan komponen liyane, lan bagean roket asale saka Cina. Ing XNUMX, Polonaise diadopsi.

Rudal A200 minangka amunisi 301 mm kanthi dawa 7,26 m, dilengkapi sistem panuntun satelit lan hulu ledak sing bisa dicopot. Telung varian muatan tempur dilaporake. Amarga mesin propelan padhet sing efisien, jarak 200 km bisa digayuh.

Ing 2014, MLRS anyar ditemokake nalika latihan ing Korea Lor. Jeneng asli kompleks iki ora dingerteni; ing luar negeri iki ditetepake minangka KN-09. Iki minangka kendaraan tempur roda kanthi peluncur kanthi pandhuan kaliber 300 mm. Ketoke, nggunakake piranti kontrol geni canggih. Mengko, mesin sing padha karo 12 panuntun muncul.

Karakteristik pas KN-09 isih durung dingerteni. Miturut prakiraan manca, jarak tembak bisa ing tingkat 180-200 km. Mulane, cangkang kanggo MLRS kasebut kudu nduweni sarana koreksi utawa panuntun dhumateng. Mesthine nggunakake sistem navigasi GLONASS utawa Beidou.

Cathetan anyar


Tingkat teknologi modern ndadekake bisa nambah jarak tembak MLRS. Sistem jinis iki saka segi karakteristik sing cedhak karo sistem rudal taktis operasional. Iki nyedhiyakake keuntungan sing bisa ditemokake, nanging ing wektu sing padha nuwuhake pitakonan babagan kesesuaian.


Sistem KN-09 Korea Utara babagan latihan. Foto military-today.com

Ing taun 2019, PLA nampa modular MLRS PHL-16 utawa PCL-191 anyar. Iki digawe ing sasis rodha khusus lan bisa nggunakake telung jinis amunisi ing macem-macem kaliber. Rudal saka macem-macem jinis diselehake ing TPK terpadu; nguripake kaleksanane loro produk kuwi. Ukuran beban amunisi gumantung saka amunisi sing digunakake.

Ing macem-macem mode peluncur roket, PHL-16 nggunakake roket BRC300/3 4mm uga produk BRE2/3. Jarak maksimum tekan 130 km. Siji TPK nyekel limang cangkang kuwi. Ana uga wadhah kanggo papat roket BRE370 6 mm. Ing kasus iki, jarak tembak yaiku 220 km. Kanthi bantuan roket BRE760 8-mm, siji ing saben TPK, MLRS dadi OTRK. Versi ekspor rudal kasebut nduweni jarak 300 km, versi kanggo PLA, miturut macem-macem sumber, nganti 500 km.

Uga ing 2019, versi penasaran saka "MLRS kaliber super-gedhe" diuji dening DPRK. Sampel iki nampa sebutan asing KN-25. Kaping pisanan, sistem iki adhedhasar sasis dilacak, lan ing 2020 padha nuduhake model padha ing wheelbase. Miturut macem-macem sumber, saiki KN-25 bisa mlebu layanan lan mlebu unit tempur.

MLRS KN-25 nduweni kaliber unik - 600 mm kanthi dawane kira-kira. 8 m Sampeyan bisa nyelehake enem panuntun kanggo amunisi kasebut ing kendaraan sing dilacak, papat ing kendaraan roda. Tes tembak ditindakake ing target ing jarak sing beda-beda, kanthi rudal siji lan siji salvo. Intelijen asing nyathet jarak maksimal 380 km. Ketoke, rudal kasebut bisa dibenerake / dipandu.


Pitungan upacara saka MLRS Cina PHL-16. Kendaraan kasebut dilengkapi TPK kanggo roket 300 mm. Foto military-today.com

Kesempatan lan kelayakan


Gampang kanggo ndeleng manawa sajrone 10-15 taun kepungkur, negara-negara utama wis nuduhake kemajuan sing signifikan ing bidang sistem roket peluncuran macem-macem. Kanthi nambah kaliber lan nggunakake komponen anyar, sawetara rudal lan akurasi target tambah akeh. Sistem anyar saka jinis iki duwe sawetara kekiyatan, sanajan padha ora tanpa drawbacks. Kajaba iku, kemungkinan nggawe sawetara MLRS iki nyebabake pitakonan.

Keuntungan sing jelas saka MLRS anyar, sing dikembangake proyek kasebut, yaiku jarak tembak sing tambah. Iki ngidini sampeyan nyerang lan target target ing pertahanan sing luwih jero - utawa saka posisi sing luwih adoh ing mburi. Mulane, keamanan sistem lan petungan tambah utawa zona serangan potensial tambah. Ing wektu sing padha, ing ngarsane sistem kontrol sakbenere ngilangake sawur projectiles lan njamin akurasi dhuwur ing target target.

MLRS kaliber gedhe kanthi jarak paling sethithik 150-200 km dadi analog utawa pesaing OTRK lengkap. Kompetisi kasebut nduweni spesifik dhewe, lan perbandingan sampel sing beda-beda bisa uga ora cocog karo MLRS jarak jauh. Utamane, roket kanggo MLRS luwih murah tinimbang rudal OTRK babagan kualitas muatan lan pertempuran. Kajaba iku, nalika njaga kaliber "normal", misil operasional-taktis menang babagan jarak tembak.

Nanging, jinis anyar MLRS uga duwe sawetara kaluwihan. Dadi, peluncur nggawa lan bisa nggunakake pirang-pirang rudal. Padha bisa mencet siji target area utawa sawetara target titik, kalebu. kasebar ing saindhenging wilayah. Beban tempur sing luwih murah diimbangi kanthi akurasi hit lan kemampuan liyane sing ora diduweni OTRK.


Bukak roket KN-600 25 mm. Foto dening CTAC

Kapentingan khusus ing konteks iki yaiku "MLRS kaliber ultra-gedhe" Korea Lor KN-25. Ing babagan desain, iki pancen sistem geni voli sing wis ngalami skala. Nanging, babagan karakteristik kinerja, iki wis dadi OTRK lengkap kanthi jarak tembak sing apik. Ing wektu sing padha, KN-25 marisi beban amunisi sawetara rudal saka kelas KN-4 asli. 6-380 rudal kanthi jarak XNUMX km menehi kemampuan khusus sing kompleks lan mbedakake saka MLRS lan OTRK liyane.

Potensi pembangunan


Mangkono, sanajan kabeh kesederhanaan, sawetara sistem roket peluncuran terus berkembang. Amarga introduksi teknologi lan komponen anyar, jangkauan lan akurasi shooting saya tambah, nganti entuk asil sing paling menarik. MLRS progresif anyar malah bisa saingan karo gaman saka kelas liyane.

Kabeh proses kasebut duwe asil sing aneh. Tampilan MLRS kanthi jarak luwih saka 200-300 km ora ngilangi operasi lan panggunaan sistem sing luwih prasaja kanthi jarak sing luwih cendhek. Mangkono, artileri roket multi-komponèn dibentuk saka sistem saka macem-macem jinis, bisa nggebug macem-macem target ing sawetara sudhut kisaran.

Sistem gegaman kuwi fleksibel banget digunakake, mula iku penting banget kanggo pasukan darat. Lan mulane, kudu diarepake manawa proses pangembangan MLRS sing diamati ing mangsa ngarep bakal terus lan bakal ngasilake asil anyar sing menarik.
Pengarang:
64 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Lt. angkatan udara cadangan
    Lt. angkatan udara cadangan 14 September 2022 16:04
    +6
    Aku carane Amerika digawe mesin MLRS sing reloads dhewe. Napa kita ora nggawe Huragan-1M kaya ngono? Sawise kabeh, iku luwih apik tinimbang mesin reloading kapisah karo crane. Tak ditarik munggah menyang truk flatbed lan reloaded piyambak.
    1. SaLaR
      SaLaR 14 September 2022 16:23
      -5
      mDaaaa ... sepisan, miturut RZSO, kita padha ahead saka liyane saka planet ....... Lan saiki .. ing mburi ... NWO cetha nuduhake iki ....
      1. Romario_Argo
        Romario_Argo 14 September 2022 16:54
        -6
        kita njupuk nomer lan jinis iki MLRS padha
        Hujan es, Badai, Tornado, Sunshine, Tosochka, Pertanian
        1. SaLaR
          SaLaR 14 September 2022 16:58
          -2
          lan sadurunge iku KUALITAS
          1. Romario_Argo
            Romario_Argo 14 September 2022 17:01
            -9
            kita njupuk nomer lan jinis MLRS
            Hujan es / Tornado-G, Hurricane, Tornado / Tornado-S, Solntsepek, Tosochka, Pertanian
            ora ana sing sambat
            ana UAS kanthi koreksi liwat saluran optik saka UAV lan liwat GLONASS
            1. SaLaR
              SaLaR 14 September 2022 17:02
              +1
              ngendi??? bisa ngomong?
            2. ramzay21
              ramzay21 16 September 2022 08:41
              -3
              kita njupuk nomer lan jinis MLRS
              Hujan es / Tornado-G, Hurricane, Tornado / Tornado-S, Solntsepek, Tosochka, Pertanian

              Iki kabeh sistem MLRS Soviet, tau paling maju ing donya.
              Rusia modern wis ora nandur modhal ing pangembangan MLRS kanggo 30 taun, lan nalika mabuk iki ngombé kanggo 10 taun, lan banjur kanggo 20 taun, ngreset menyang nul, kang di resiki kabeh sing ndadekke income ing negara kita karo geng, liyane saka negara-negara kejiret karo kita lan nyusul kita.
              Lan ing 50 taun sampeyan bakal ngomong apa apik MLRS Grad, Hurricane lan Smerch kita duwe, padha mung bakal nelpon wong beda, nanging padha njupuk cara sing padha.
              1. Romario_Argo
                Romario_Argo 16 September 2022 13:16
                0
                ora perlu ngembangake MLRS anyar, nanging kanthi inisiatif dhewe Splav ngembangake bikaliber Uragan-M1
                berkembang amunisi anyar kanggo MLRS padha T90 UAV kanggo Smerch
                dening cara, pangiriman serial wis ditindakake
                MLRS anyar apa sing dikembangake ing Amerika Serikat sajrone 20 taun?
                nomer MLRS ing AS ing hubungan kanggo Federasi Rusia?
                1. ramzay21
                  ramzay21 17 September 2022 03:28
                  -4
                  berkembang amunisi anyar kanggo MLRS padha T90 UAV kanggo Smerch
                  dening cara, pangiriman serial wis ditindakake

                  Pira Tornado-S sing digawe ana sing bisa ngobong amunisi korektif? Utawa apa sampeyan mikir 20 potongan kanggo kabeh tentara minangka kiriman serial?
                  MLRS anyar apa sing dikembangake ing Amerika Serikat sajrone 20 taun?

                  M142 HIMARS contone. Lan sistem iki wis nyusul Tornado Soviet, lan terus kanggo nambah. Sampeyan bisa maca babagan carane sistem MLRS saka negara-negara sing wis mundur ing artikel kasebut.
                  nomer MLRS ing AS ing hubungan kanggo Federasi Rusia

                  Luwih saka 400 MLRS HIMARS ing AS lan 20 MLRS Tornado-S ing Federasi Rusia.
      2. AAK
        AAK 14 September 2022 17:15
        -5
        Utamane yen sampeyan nganggep manawa Belarus lan DPRK ngasilake MLRS sing luwih dawa lan dikontrol luwih apik tinimbang Rusia ... slamet, ing endi wae ana siji lemak lan wulu ...
        1. neworange88
          neworange88 14 September 2022 18:20
          +4
          Kutipan: AAK
          Utamane yen sampeyan nganggep manawa Belarus lan DPRK ngasilake MLRS sing luwih dawa lan dikontrol luwih apik tinimbang Rusia ... slamet, ing endi wae ana siji lemak lan wulu ...


          Saka ngendi sampeyan entuk iki? MLRS Polonaise kalebu paling ora rong rudal sing dirancang dening China. Sing pisanan yaiku A200 sing dikembangake dening CALT Institute. Produk iki ana ing awak silinder kanthi dawa kira-kira. 7,3 m diameteripun 301 mm karo stabilisator span 615 mm. Bobot wiwitan - 715 kg. Rudal kasebut dilengkapi sistem pandhuan gabungan adhedhasar pandhu arah inersia lan satelit. KVO ing jarak maksimum ora ngluwihi 30-50 m. Rudal nggawa hulu ledak sing bisa dicopot lan sawetara opsi peralatan ditawakake. Jarak tembak - saka 50 nganti 200 km.
          Kita wis ngluncurake produksi massal rudal kanggo Tornado-S, sing jarake 200 km. Dadi kenapa kita butuh MLRS Polonaise? penyimpangan saka titik ngarahake mung sawetara meter.

          Kajaba iku, rudal anyar wis dikembangake kanggo Tornado-S kanthi jangkauan target target (nganti 200 km), uga dilengkapi sistem navigasi satelit GLONASS. Miturut pangembang, kepala homing anyar bakal ngidini rudal tekan target ing jarak peluncuran maksimal kanthi panyimpangan saka titik target mung sawetara meter. Thanks kanggo rudal Tornado-S anyar, uga bisa digunakake minangka sistem rudal taktis universal. Miturut pangembang, "rudal anyar kanggo Tornado saiki ana ing tingkat kesiapan teknis sing dhuwur. Amunisi wis dites."



          https://vpk-news.ru/news/35158

          .
          Rusia wis miwiti produksi massal rudal dipandu 300-mm anyar kanggo sistem rudal taktis Tornado-S, sing bisa nggayuh target kanthi jarak nganti 200 km.



          https://discover24.ru/2021/11/defence24-rossiyskaya-sistema-tornado-s-gotovitsya-strelyat-na-dalnost-do-200-km/
    2. Romario_Argo
      Romario_Argo 14 September 2022 17:10
      -9
      Tingkat MLRS Uragan-1M bakal murub saka jarak rata-rata 50 km
      Sanadyan meriem utawa bedhil self-propelled mungsuh ora bakal nggawa dheweke ana
      saka KAB padha nutupi Tor, sistem pertahanan udara Buk
      Ora ana tugas sing ditetepake dening Kementerian Pertahanan ing karakteristik kinerja kanggo pangembangan kasebut
      Minangka pilihan, bisa uga nggunakake MLRS ing NWO - karya bakal diwiwiti kanthi otomatis ngisi ulang SM kanggo MLRS.
    3. Genry
      Genry 14 September 2022 17:26
      +7
      HIMARS - diisi ulang saka lemah, sing kebak lendhut.
      Kendaraan pangiriman isih khusus, lan ora mung truk.
      Kabeh sistem luwih gedhe lan luwih abot.
      Reload operasi:
      - mbongkar paket kosong saka MLRS;
      - mbongkar paket lengkap saka truk;
      -muat menyang MLRS lengkap ..;
      -munggah truk kosong ... .

      Ing Tornado - rudal mung ditambahake (sampeyan bisa nyampur macem-macem jinis lan njupuk jumlah sebagean) saka awak sing resik.
      1. Romario_Argo
        Romario_Argo 14 September 2022 17:29
        -2
        Aku setuju kita duwe taktik ditambahi kanggo nggunakake MLRS saka penguin,
        contoh paket MLRS Smerch 12 unit:
        1 - UAV - pangaturan lan iluminasi target,
        2,3,4,5,6,7 - termobarik,
        8,9,10,11 - kaset
        12- UAV - deteksi karusakan + CC kanggo paket peluncuran sabanjure MLRS Smerch
        utawa malah unit kontrol kanggo Iskander OTRK utawa ALCM, KAB, sistem artileri UAS 122-mm, 152-mm,
        utawa malah pusat kontrol kanggo Tulip mortir 240 mm
      2. Lt. angkatan udara cadangan
        Lt. angkatan udara cadangan 14 September 2022 17:38
        +1
        Kutipan saka Genry.
        ngisi truk kosong..

        Kok upload sing kosong? Padha nganggo paket iki, unloaded lan kiwa.
        1. Genry
          Genry 14 September 2022 17:43
          +3
          Kutipan: Lt. angkatan udara cadangan
          Kok upload sing kosong? Padha nganggo paket iki, unloaded lan kiwa.

          Tuduhna ngendi sampeyan lunga lan lunga.
          Malah casing cangkang diklumpukake kanggo ngisi maneh.
          1. Lt. angkatan udara cadangan
            Lt. angkatan udara cadangan 14 September 2022 17:49
            +2
            Kutipan saka Genry.
            Tuduhna ngendi sampeyan lunga lan lunga.
            Malah casing cangkang diklumpukake kanggo ngisi maneh.

            Iki amarga latihan shooting. Sajrone perang, ora ana sing bakal njupuk wong-wong mau metu. Paket karo cangkang bisa dibuwang, dimuat ing pabrik lan disimpen ing TPK. Ing kana, pipa kasebut digawe saka plastik lan ora bisa tahan bola voli. Bingkai logam mung.
            Kita uga duwe TPK sing bisa digunakake kanggo S-300 lan S-400. Padha dilengkapi ing pabrik.
      3. Lt. angkatan udara cadangan
        Lt. angkatan udara cadangan 14 September 2022 17:43
        +1
        Kutipan saka Genry.
        HIMARS - diisi ulang saka lemah, sing kebak lendhut.
        Kendaraan pangiriman isih khusus, lan ora mung truk.
        Kabeh sistem luwih gedhe lan luwih abot.
        Reload operasi:
        - mbongkar paket kosong saka MLRS;
        - mbongkar paket lengkap saka truk;
        -muat menyang MLRS lengkap ..;

        Bisa langsung saka truk
        1. Cartridge
          Cartridge 15 September 2022 08:15
          -2
          Genry nulis kabeh kanggo sampeyan kanthi bener! sampeyan maneh nglebokake gambar loading pisanan, lan sabanjure - maca ing ndhuwur ...
          1. Lt. angkatan udara cadangan
            Lt. angkatan udara cadangan 15 September 2022 09:37
            0
            Quote: Patron
            Genry nulis kabeh kanggo sampeyan kanthi bener! sampeyan maneh nglebokake gambar loading pisanan, lan sabanjure - maca ing ndhuwur ...

            Nah, iki maneh latihan, Jerman ora bakal sampah situs test karo TPKs kosong. Banjur dheweke nembak maneh, mbongkar wadhah kosong menyang lemah, nyopir menyang truk lan ngisi sing lengkap.
    4. Kelingan79
      Kelingan79 14 September 2022 17:56
      -3
      Mesthi, sistem reload ing mobil apik. Nanging ing sisih liya, yen ora ana, voli bisa kaping pindho luwih gedhe
      1. gerilya707
        gerilya707 15 September 2022 00:20
        0
        Ing loro ora mungkin, nanging ing siji lan setengah bisa
    5. DrtFd
      DrtFd 16 September 2022 06:09
      0
      sampeyan mbandhingake angin topan karo 6 tabung iki? sampeyan iku paman?
  2. Lt. angkatan udara cadangan
    Lt. angkatan udara cadangan 14 September 2022 16:21
    +1
    Pangembangan roket ER GMLRS sing janjeni bakal rampung. Proyèk iki nyedhiyakake kanggo nambah ukuran roket, nanging iki ora mengaruhi beban amunisi MLRS. Amarga mesin sing luwih gedhe, jarak penerbangan kasebut nganti 150 km. Kaya sadurunge, roket dipandu lan dipandu ing koordinat sing diprogram.

    Mungkin dheweke bakal nggawe persegi panjang tinimbang silinder supaya pas karo tas lawas. Sawise kabeh, amarga projectiles wis didandani, iku ora perlu kanggo muter ing wiwitan ing tabung kanggo nambah akurasi, elektronik bakal mbenerake dhewe.
    1. Genry
      Genry 14 September 2022 17:32
      +3
      Pipa bunder luwih entheng lan luwih bisa nahan tekanan tinimbang pipa persegi.
      Twisting - mesthi, ora perlu maneh.
      1. gerilya707
        gerilya707 15 September 2022 00:21
        0
        Lan ing pesawat, carane alun bakal tumindak, ing syarat-syarat aerodinamika
  3. Arcady007
    Arcady007 14 September 2022 16:43
    -10
    Anggere wong-wong kaya Chubais lan Rogozin dadi pimpinan negara kita, pangembangan industri lan liya-liyane dadi pitakonan gedhe.
    1. Genry
      Genry 14 September 2022 17:30
      +3
      Aja masang Chubais menyang Rogozin kita.
    2. Kelingan79
      Kelingan79 14 September 2022 17:38
      +6
      "Anggere dheweke bakal dadi pimpinan negara kita..." Tindakake apa sing kedadeyan ing Rusia, prajurit CIPSO. Yen ora, master Amerika sampeyan ora seneng karo sendi lan tinimbang godhok saben dina, sampeyan bakal dadi penangkap proyektil menyang Donbass.
  4. bk0010
    bk0010 14 September 2022 17:18
    +2
    MLRS kaliber gedhe kanthi jarak paling sethithik 150-200 km dadi analog utawa pesaing MLRS lengkap.
    Ndandani
  5. Knell Wardenheart
    Knell Wardenheart 14 September 2022 17:31
    +7
    Ora ana gunane ngrusak rekor ing arah iki. MLRS ateges nindakake tugas "artileri paket kompak" lan sawetara karusakan cocog kanggo iku mung liwat prisma nggunakake artileri mungsuh lan sawetara cara liyane kanggo sawetara tekan, cukup wektu kanggo ambruk lan mundur saka posisi sawise a voli. Jarak 100 km menehi wektu luwih saka cukup kanggo muter munggah lan mundur sawise voli, uga invulnerability kanggo mencet dening senjata counter-baterei.
    Wigati dicathet yen rega roket mundhak kanthi nambah jarak penerbangan, uga rega instalasi. Uga, ukuran instalasi, syarat kanggo kemampuan lintas negara, ukuran roket (lan EPR) mesthi nambah. Kabeh faktor kasebut langsung mengaruhi jumlah kompleks lan misil sing diprodhuksi, lan kemampuan mungsuh kanggo nglawan lan ndeteksi lan misil.
    Kaya artileri jarak jauh sing ngluwihi kaliber gedhe, ing sawetara tahapan ana wektu nalika ora dianjurake kanggo nambah karakteristik ing ceruk iki. Ing kasus MLRS, ketoke, jarak tembak iki ngluwihi jarak tembak saka proyektil presesi aktif-reaktif sing paling umum (kayata Excalibur'a).
    Kanthi kacepetan penerbangan roket 2M (iki minangka perkiraan sing kasar banget, amarga ora bisa nemokake data sing akurat babagan kecepatan roket saka "Polonaise" utawa "Smerch" sing padha ing Runet - ana data babagan kecepatan roket "ing metu" lan ana perkiraan data babagan kacepetan "Point -U", aku nganggep manawa kacepetan rudal MLRS ana ing kisaran saka 1M nganti 2M, bisa uga nilai sing luwih dhuwur ing tataran nggebug. target) 100 km. kadohan rata-rata wis ngalahake wis kanggo periode nganti menit. Sak iki wektu, target obah ing kacepetan tank liwat terrain atos ngatur kanggo drive approx. 500 meter.
    Kabeh iki sing dakkarepake yaiku nambah jarak bakal digandhengake karo paningkatan wektu antarane peluncuran lan kekalahan - lan target kondisional bakal duwe wektu kanggo ngatasi udakara 1 km sajrone wektu iki. Ing kahanan kaya mengkono, amunisi sing beda-beda bakal dibutuhake, sing mesthi bakal mengaruhi biaya, meksa dadi luwih cepet, luwih akurat lan luwih cilaka.
    Kabeh iki mung bakal nuntun sistem menyang arah dadi OTRK - lan apa gunane?
    MLRS kudu nggawe firestorm lan cabang neraka kanggo budget winates, iki sawijining fitur. Sampeyan kudu nyebar wilayah kasebut lan ora njupuk peluru "emas".

    Aku ing cara "pro" ing pitakonan, iku sejatine sifate kadhemen logika.
    1. roh
      roh 14 September 2022 18:30
      +4
      Aku setuju. MLRS long-range (kaya MLRS M270 MLRS / tornado) dadi mini OTRK, lan kudu bisa digunakake sacara eksklusif karo projectiles tliti dhuwur, ngengingi target penting. Banjur rega / asil ditrima lan manggoni niche sawijining. kudu nembak luwih lanjut? .Apa gunane palu rudal tanpa arah, nanging isih larang regane 270 km yen ora tekan ngendi-endi kanthi nyebar kaya ngono?Kanggoku, sing paling masuk akal yaiku duwe MLRS jarak pendek sing murah, lan nransfer kabeh rudal jarak jauh khusus menyang amunisi sing dipandu hi
    2. skeptis jahat
      skeptis jahat 15 September 2022 10:00
      +2
      Kanthi kacepetan penerbangan roket 2M (iki minangka perkiraan sing kasar banget, amarga ing Runet sampeyan bisa nemokake data sing akurat babagan kecepatan roket saka "Polonaise" utawa "Smerch" sing padha.

      Kacepetan rudal ing Tornado nalika operasi mesin tekan 1400 m / s. Iskander wis 2100 m / s, target wis 700-800 m / s (liyane, rem kasedhiya kanggo operasi normal saka sistem panuntun dhumateng).
      1. Knell Wardenheart
        Knell Wardenheart 15 September 2022 11:03
        0
        Matur nuwun kanggo data!
        1. skeptis jahat
          skeptis jahat 15 September 2022 11:09
          +1
          Nanging sampeyan kudu ngerti yen iki maksimal, dudu rata-rata.
        2. skeptis jahat
          skeptis jahat 15 September 2022 11:38
          +1
          Aku mriksa maneh, munggah menyang perpustakaan, mbenerake kacepetan roket Tornado dadi 1200 m / s.



          1. Knell Wardenheart
            Knell Wardenheart 15 September 2022 12:10
            +1
            Inggih, aku kasengsem ing kacepetan sajrone aku butuh data perkiraan babagan owah-owahan kahanan ing zona serangan wiwit keputusane diluncurake (ing jarak maksimal) lan nganti saiki. 1200 m/s kira-kira. 80 detik saka salvo kanggo ngalahake, sajrone wektu tank kondisional bisa nyopir kira-kira. 700 meter (sing njupuk metu saka sawetara rudal sistem iki). Kendaraan obah liyane uga bakal ana ing kisaran iki. Nambah sawetara sistem kasebut, saéngga nyetel syarat sing luwih gedhe kanggo pengintaian "nyata-wektu", utawa kanggo kemampuan projectiles dipandu kanthi bener ing bagean pungkasan - yen ora efektifitas sistem lan amunisi ing kahanan pertempuran sing ganti bakal. dikurangi kanthi signifikan (saiki aku ngerti). Ora kanggo sebutno kasunyatan manawa pertahanan rudal duwe wektu kanggo nanggepi lan cukup.
            Keperluan kanggo rudal ing jarak kasebut kanthi kecepatan kasebut bakal beda-beda (kalebu arah rega sing luwih dhuwur), sanajan kasunyatane yen lethality kasebut asring ora mbayar.
            Bener, pluru minangka operator warheads minangka kompromi langgeng saka papat perkara - daya, akurasi, jarak, ukuran. Ngganti saben paramèter kasebut uga mengaruhi rega. Ngganti loro paramèter bakal kritis mengaruhi loro liyane. Dadi senjata massal lan mateni dadi senjata titik lan jarak adoh, lan kosok balene. Nemokake tegese emas tartamtu ing persamaan iki, misale jek aku, tugas, ora dadi desain minangka militer. Kanggo kula, input kritis ing kene yaiku rega, kisaran ngluwihi karusakan saka proyektil roket aktif sing didandani (kanthi wates), kemampuan kanggo duwe wektu kanggo ngluwihi wilayah sing kena pengaruh sawise diluncurake, wektu saka salvo kanggo ngalahake, kemampuan siji instalasi kanggo kakehan pertahanan rudal, akurasi Moderate karo lethality apik. Sing paling penting, mesthi, rega lan karakter massa rudal, amarga ekonomi militer iku kabeh.
            Yen kita operate karo dhaptar iki, ora ana panggonan kanggo sistem "ngluwihi 100 km", langit-langit ndhuwur sawetara nyoto kira-kira 80 km.
            1. skeptis jahat
              skeptis jahat 15 September 2022 12:52
              0
              Yen kita operate karo dhaptar iki, banjur ora ana panggonan kanggo sistem "ngluwihi 100 km"

              "rentang ngluwihi wates karusakan saka proyektil roket aktif sing dikoreksi (kanthi wates)" - sistem "ngluwihi 100 km" cocog karo
              "kemampuan kanggo duwe wektu kanggo ngluwihi wilayah sing kena pengaruh sawise diluncurake" - sistem "kanggo 100 km" cocog
              "wektu saka salvo kanggo ngalahake" - dudu nilai sing nemtokake sing nemtokake wektu saka deteksi bebarengan kanggo ngalahake
              "kemampuan siji instalasi kanggo kakehan sistem pertahanan rudal" diputusake dening peluncuran rudal awal kanthi bagean kanthi reflektor dipole sing ditembakake ing lintasan, obyek sing dilindhungi sistem pertahanan rudal pantes nggunakake rudal kasebut ing salvo, kabeh liya yen pertahanan udara wis dilindhungi kanthi apik.
              "Akurasi moderat kanthi pembantaian sing apik" - sistem "saben 100 km" cocog
              "rega" - kiwa ing pungkasan. Tanpa dibandhingake karo "rega" saka gol lan impunity saka aplikasi, iku ora ana gunane.
  6. olgherd
    olgherd 14 September 2022 18:43
    +2
    Roket saya tambah akeh lan luwih sithik ing paket kasebut. Ing titik apa MLRS diowahi dadi OTRK, diwenehi sing ana 2 pluru ing Iskander padha?
    1. Ua3qhp
      Ua3qhp 14 September 2022 22:14
      0
      Yaiku, kabeh titik MLRS wis ilang - akeh proyektil tanpa arah sing relatif murah sing ngatur badai kebakaran lokal. Dheweke pindhah menyang sistem rudal taktis multiply charged kanthi rudal larang lan keterlibatan target sing tepat.
  7. TIR
    TIR 14 September 2022 20:46
    0
    Minangka pilihan, gawe rudal timbal ing paket kasebut, sing diluncurake dhisik lan duwe, ucapake, panuntun satelit, kanthi panyimpangan 5-20m. Lan rudal sabanjure sing bakal metu saka paket sabanjure, ayo nindakake pandhuan IR. Kang bakal pindhah siji sawise liyane. Kanthi panyimpangan 50-200 m. Kita entuk jangkoan sing padhet ing jarak maksimal kanthi akurasi sing dhuwur lan kanthi panuntun sing murah. Luwih murah tinimbang sijine panuntun dhumateng satelit ing saben rudal
  8. Dmitry Chelyabinsk
    Dmitry Chelyabinsk 14 September 2022 22:08
    +1
    Tinjauan kasebut ora kalebu WS-2 Cina (jarak 200 km) lan WS-2D (400 km), sing diluncurake ing taun 2004 lan 2008.
  9. d4rkmesa
    d4rkmesa 14 September 2022 22:41
    0
    Pikiran kita kabeh macet ing "Tornados" (Aku kaget kepiye carane sawetara ana lan biaya amunisi, miturut sumber terbuka). Aku iku luwih saka pratelan kanggo MO. Senajan, Produsèn uga sethitik nyoba kanggo kelet mobil unik kang. Njupuk ISDM padha (karo Kamaz 4-poros lan pusat gravitasi dhuwur) utawa Tos-2 (iku umume larang kene - urutan gedhene, Tornado-U ing kabeh diimpor), kang duwe kombinasi unjustified sasis lan mbukak . MLRS dibutuhake ing sasis siji, luwih karo leladen kabin, nanging ora prohibitively larang (mraps kita biaya kaya operator personel wojo, supaya padha ora pas, malah amers duwe sasis murah). Ana batch loading ing ISDM, nanging ana pitakonan kanggo eksekusi (kene sampeyan bisa ndeleng wong Yahudi). Lan, aku arep ngandhani perancang - rotasi amunisi, supaya bisa ngomong, wis suwe ora perlu, iki dudu dogma, saiki akurasi wis diraih kanthi koreksi ing penerbangan.
    1. ycuce234-san
      ycuce234-san 14 September 2022 23:31
      +2
      Kutipan saka d4rkmesa
      MLRS dibutuhake ing sasis siji, luwih apik karo reservasi kabin, nanging ora larang banget.


      Iku kaya sepur waja lawas sing murah, mung saiki dilahirake maneh minangka sepur rudal murni. Sampeyan mung kudu nambah sawetara, kang gampang kanggo nindakake wiwit Piece saka wesi ora dadi sensitif kanggo massa saka mbukak, Boten kados sasis unpaved.
      Nyatane, penting banget yen MLRS sing wis didandani ultra-panjang bisa digunakake ing langit pertahanan udara sing ditutup - pesawat modern larang banget, mula ora bakal diluncurake ing kahanan kaya ngono.
      1. d4rkmesa
        d4rkmesa 15 September 2022 08:13
        0
        Ana nuansa ing kene, ultra-long-range wis 150+ km, lan ora 70-80, kaya sadurunge. Mulane, kabeh sing "sadurunge" kudu digawe luwih murah lan luwih entheng. Wong-wong Yahudi (Lynx), Amerika (awujud himars sing luwih khusus, sanajan padha bisa ngluncurake amraam saka dheweke miturut sistem jaringan-sentris), wong Tionghoa (wujud replika himars) wis rampung. iki. Sampeyan perlu kanggo generalize pengalaman wong liya lan ngrancang sistem. Ngimpi...
    2. TIR
      TIR 15 September 2022 00:42
      -1
      Sasis siji karo waja shrapnel. Lan wis paket saka roket bisa dilebokake ing sembarang kaliber. Sing luwih gedhe kaliber, luwih sithik misil. Nggawe miturut kapasitas mbukak
  10. Popenko
    Popenko 15 September 2022 05:22
    -2
    Sampeyan bisa mbantah nganti sampeyan dadi biru utawa abang. Ana akeh pro- lan kontra. Siji-sijine perkara sing ora bisa dibantah yaiku NWO kita mandheg, tegese kita kudu nggawe kesimpulan organisasi. Iku mung ora krungu sing paling siji jenderal dipecat.
  11. demiurge
    demiurge 15 September 2022 06:27
    +1
    Yen bisa kanggo entuk koordinat target, banjur ana luwih saka cukup kanggo mencet target malah saiki. Ana whalers, krasnopoles, iskanders, ana rudal jelajah. Amunisi dipandu katon ing tornado. Ana rudal dipandu udara sing diluncurake kanggo saben rasa lan jangkauan. Ana gaman dipandu / luwes kanggo sawetara, saka kilometer kanggo 500 lan liyane.

    Ora ana target. Ora pesawat RTR, ora pengintaian satelit.
  12. Vladimiron
    Vladimiron 15 September 2022 10:41
    0
    Ora sopan, nalika Angkatan Bersenjata RF nglawan perang sing abot, nyritakake dongeng ing udhara babagan senjata super, supremasi udara, babagan sukses intelijen - sampeyan ora mikir.
  13. Dmitry Smetanin
    Dmitry Smetanin 15 September 2022 11:19
    0
    "Menehi kaluwihan dikenal, nanging nemtokke Watesan tartamtu", "Prestasi kacathet". Kang dikenal, kang tartamtu? Kirill, kepiye sampeyan entuk teks kaya ngono. Saka baris pisanan sampeyan bisa nemtokake sapa sing nulis
  14. Zaurbek
    Zaurbek 15 September 2022 11:41
    0
    Sampeyan uga perlu kanggo njlèntrèhaké sistem kontrol kanggo MLRS kuwi. Ukraina wis nuduhake carane penting iku kanggo ngetokake pusat kontrol ing wektu cendhak lan nggawe diluncurake meh langsung ... Efisiensi saka sistem kuwi mundak akeh Ngartekno. Kanggo apik, nguripake Hymarsami dadi minibus, kang, obah lan reloading, nggawe diluncurake miturut data mlebu ...... Sampeyan bisa duwe sawetara TCTerms ulang lan ngipi elek Piece saka ngarep.
  15. tukang sulap
    tukang sulap 15 September 2022 12:58
    0
    Ing babagan desain, iki pancen sistem geni voli sing wis ngalami skala. Nanging, babagan karakteristik kinerja, iki wis dadi OTRK lengkap kanthi jarak tembak sing apik.

    Nalika ngevaluasi gegaman apa wae, perlu, pisanan, kanggo njupuk tujuane, yaiku, target sing bakal ditindakake. OTRK kanthi bagean monoblock nyerang struktur benteng utawa masif saka macem-macem jinis ing jarak sing adoh, MLRS - tenaga kerja lan peralatan sing mbukak, bisa uga struktur sing dilindhungi (yaiku ora kuwat). Kenging punapa? Warhead bobot. Ing upaya kanggo numpes Jembatan Antonovsky, Angkatan Bersenjata Ukraina ngginakaken Bunch saka rudal dipandu, nggawe bolongan ing, kaya ing sieve. Lan iku bisa kanggo break liwat siji utawa loro setengah ton warheads lan bakal dadi luwih masalah kanggo mulihake amarga retak ing struktur ndhukung.
    Nambah jarak tembak nambah syarat kanggo sistem kontrol, dadi luwih larang. Siji sistem kontrol ing OTP utawa Bunch ing RZO kanggo entuk efek padha (Contone, nalika nggunakake warhead cluster ing OTP)? Iki tanpa nyathet kasunyatan manawa OTR modern dilindhungi saka pertahanan udara, nalika RSO ora duwe kesempatan kasebut. Mulane, ora mungkin MLRS bakal padha karo OTR, padha duwe kategori bobot sing beda.
  16. Kostadinov
    Kostadinov 15 September 2022 16:04
    0
    Kutipan saka Conjurer
    Nalika ngevaluasi senjata apa wae, perlu, pisanan, kanggo njupuk tujuane, yaiku, target sing bakal ditindakake.

    Contone, MLRS luwih apik lan luwih murah kanggo digunakake marang sistem pertahanan rudal, kalebu ing jarak adoh, tinimbang OTRK.
  17. Vladimir Michaelovich
    Vladimir Michaelovich 15 September 2022 21:34
    0
    Kutipan saka d4rkmesa
    saiki akurasi digayuh kanthi koreksi ing pesawat

    Yen ora ana rotasi, kanggo nyetabilake sumber daya, perlu kanggo ngontrol permukaan kanthi drive sing cocog utawa motor TT sing kapisah, loro solusi kasebut rumit lan larang, mula kemungkinan amer uga nyetabilake pasokan listrik kanthi rotasi.
  18. GRAFIN_32
    GRAFIN_32 16 September 2022 07:57
    0
    Jinis gegaman kasebut dibutuhake banget utamane ing produksi massal. Kita biyen dadi raja ing artileri lan MLRS. Aku kaget sing ing SVO banget sawetara wong digunakake, Boten kados panrima, lan ana akèh karya kanggo wong-wong mau. Saiki babagan pembangunan kaya ngono.
    Saiki, mung ana siji tren. Iki fungsional. Nanging amarga dileksanakake, jujur ​​aku ngremehake. Mugi kita ora njaluk iki kanggo tentara. Wong bingung pesisir. Dheweke pengin nyampur OTRK karo MLRS. Iku mung lucu. Sekolah Soviet kita kudu ngetutake dalan sing lurus lan ora mateni. Salah siji MLRS klasik, utawa apa-apa, utawa comrades liwat gunung kanggo fashion, etc. Kamangka wis suwe aku mikir saka ngendi asale angen-angene wong. Kulon, kulon, kulon. Ngimpi kanggo wong lanang. Prajurit, sampeyan arep menyang ngendi? Kanggo saben dhewe. Iki hukum urip. Yen ana MLRS kaya driji ing tangan lan ora ana pengalaman nggunakake, banjur sing ngandika iku luwih apik? MLRS ing sekolah domestik minangka paukuman swarga kanggo mungsuh lan kudu tetep. Perang dudu landasan pacu. Kabeh sing dibutuhake MLRS yaiku karya lengkap babagan akurasi lan kabeh. Liyane wis lair. Mbuwang nalika dibutuhake. Masalah saiki yaiku jumlah lan kejenuhan pasukan. Saiki babagan carane sampeyan pengin.
    Aku ora seneng Polonaise. Ing kejut sing Belarusians tekan wong. Dheweke uga mutusake babagan fashion. Ora ana cara liya. Dheweke durung melu perang. Dheweke bakal kerjo bareng karo kita, bakal ana keuntungan liyane.
    Apa sing kudu ditindakake kanggo para penyayang fashion? Ya, kabeh iku prasaja. Aku arep ngomong iki kanggo sekolah Soviet. Nggawe cangkang anyar ing kaliber standar. Cukup kanggo pager den saka macem-macem ukuran. Kita duwe 3 kaliber ora perlu maneh. 300mm punika daya elek. Ninggalake liyane menyang VKS lan OTRK karo armada. Sampeyan ora kudu super duper. Awake dhewe isih mlarat. Sampeyan malah ora perlu mbantah. Ing SVO T-62, ora saka pikiran gedhe. Cukup murah lan nyenengake. Kepiye carane MLRS dikembangake? Nggarap tugas. Ana akeh jinis roket 300mm piyambak. Tembak mung 2-3 saka kekuatan. Aku ndeleng dandan luwih mung ing truncation saka jinis rudal. Fragmentasi dhuwur-mbledhos, campuran lan tliti dhuwur-dhuwur.
    Nggoleki NWO, sampeyan ngerti manawa infanteri butuh rudal jelajah dhewe. OTRK Iskander / -M larang banget lan ana sawetara banget. Sampeyan kudu miwiti ngembangake rudal kanggo MLRS ing wangun rudal jelajah. Where pitungan ing kadohan saka ing paling, nanging luwih saka 500 km kanggo akurat lan covert shooting ing target perlu. Ana akeh gol kasebut ing NWO. Lan kita mung duwe rudal saka armada lan OTRK. Infanteri kudu mandhiri lan ora gumantung ing cabang militer liyane. Mula, pembangunan kaya ngono. Multi-kaliber lan bundling katon konyol lan konyol ing paling apik. Kanggo saben dhewe. Kabeh topik iki karo polonais saka wong liyo. Kita kudu ngembangake sekolah kita lan aku nerangake pilihan kasebut.
  19. desimal
    desimal 17 September 2022 09:50
    0
    thanks kanggo penulis kanggo artikel. menarik. apik
    1. ageng
      ageng 21 September 2022 09:30
      0
      Kutipan saka: GRAFIN_32
      Where pitungan ing kadohan saka paling, nanging luwih saka 500 km

      Ing kaliber 300mm, iki meh ora bisa ditindakake kanthi alesan sing gampang, roket kasebut dawa banget lan mulane abot kanggo mesin roket kanthi diameter nozzle 300mm, yaiku, ora ana dorongan lan mulane kudu kerja luwih suwe (sing luwih gedhe). tikaman mesin, luwih sithik wektu bisa digunakake lan proses akselerasi roket luwih irit) Kisaran MLRS bisa ditambah kanthi mung nambah efisiensi mesin kanthi nambah diameter nozzle, nanging roket kasebut ora pas karo tabung peluncuran. .
  20. Ural
    Ural 21 September 2022 21:28
    +1
    Kutipan saka Zoto
    Ora ana apa-apa ing Angkatan Bersenjata Rusia kajaba "Krasnol" Soviet kuna rong unit, sing dituju saka lemah, lan wektu panyimpenan kasebut wis entek.
    Kanggo Tornado-S, parameter iki tekan 120 km. Kajaba iku, industri nglaporake kemungkinan nggawe rudal kanthi jarak 200 km.

    Nanging ora ana sebutan target wektu nyata kanggo sistem kasebut ing Angkatan Bersenjata Rusia. Dheweke ora dibutuhake, ora bisa ditrapake. Tentara Rusia ing mburi ngarep ora weruh apa-apa luwih saka teropong! Apa sampeyan ngerti pirang-pirang "Tornado" sing diowahi dadi "Tornado-S" ing Pabrik Motovilov saben taun? Sampeyan bakal keselak ngguyu lan nangis.
    Zelensky ing Izyum, karo coven kang, publicly crap kabeh sarana technical Intelligence ing Angkatan Bersenjata Rusia, lan Angkatan Bersenjata Rusia piyambak, karo bantuan saka Gerasimovs, sing mbuwang tentara bali menyang tingkat saka Perang Donya II. kanggo 10 taun kepemimpinan sing apik ...
    Miturut sawetara ahli militèr manca, kang dianggep nitahake saka apa sing disebut "Gerasimov Doctrine", kang dadi basis saka konsep Russian generasi anyar perang.

    Ora ngerti? Gerasimov duwe tentara paling maju, apa sampeyan ora weruh? Kita duwe perang "generasi anyar"?!
    Genius! Pembaharu! Pahlawan! Sukses unprecedented, saiki kabeh wong weruh ... Kanggo 10 taun padha takon marang, nuduhake marang, dielingake nalika fictitiously ditampa ESU TZ "Constellation-M". Kita ngomong babagan akibat. Tentara Rusia kuwat karo kepala wesi saka komandan apes ...

    Aja ngeluh ing kene kanthi sedhih. Deleng, ditemokake, prediktor. Berjuang karo opo sing mbok duweni, nek kowe dadi jawata, dudu cengeng. Utawa pindhah menyang sisih lan lungguh ana quietly. Tanpa wong kaya sampeyan, prajurit Rusia bakal nindakake kabeh kanthi bener. Wis pirang-pirang abad. Kaya prajurit, ing Rusia, uga perengek, kabeh weeders. Kanggo satus taun, mukjijat saka Eropah lan Asia teka kanggo kita lan ngukur kekuatan karo kita. Prajurit Rusia, kanthi gaman sing diduweni, ngalahake tentara sing luwih apik tinimbang dheweke, lan iki minangka kasunyatan medis.
    1. AlexFly
      AlexFly 22 September 2022 18:15
      0
      Хорош шашкой махать, не намашешься.. На Руси не только русские живут, но и басурмане, и иудейские последователи, и других пруд пруди. А вы Русский воин..... Сила страны в общности..а не в обособлении одних от других... Вам то, уважаемый есть, чем махать..
  21. AlexFly
    AlexFly 22 September 2022 18:06
    0
    Пока не будет индивидуального наведения ракет с минимальным рассеиванием(некоторые мосты, например, продырявлены очень точно), то разговора о рекордсменах и супер-пупер приложениях можно забыть. Вундер-фафел и всё тут по карманам растеклось..