Review militèr

Tes negara saka helikopter Ka-52M sing dimodernisasi tekan garis finish

102
Tes negara saka helikopter Ka-52M sing dimodernisasi tekan garis finish

Helikopter serangan modern Ka-52M bakal enggal wiwit mlebu pasukan, tes negara rotorcraft lagi rampung. Arsenievskaya penerbangan Perusahaan Progress siap kanggo produksi serial versi helikopter anyar ing volume sing dibutuhake dening Kementerian Pertahanan.


Tes negara saka versi anyar saka helikopter serangan Ka-52M wis tekan garis finish, rencana militer kanggo ngrampungake ing Oktober. Perusahaan Progress, sing dadi pabrikan helikopter Ka-52, ngumumake kesiapan kanggo ngluncurake seri versi mesin sing ditingkatake ing volume sing dipesen dening Kementerian Pertahanan.

Rampung tes gabungan negara dijadwalake ing Oktober 2022

- nuntun TASS tembung sumber ing OPC.

Kaya sing dilaporake sadurunge, Ka-52M sing ditingkatake diuji ing kondisi pertempuran ing zona operasi khusus ing Ukraina, helikopter kasebut apik, lan sawetara rekomendasi ditampa minangka asil panggunaan sing bisa nambah mobil.

Ka-52M sing ditingkatake dikembangake kanthi njupuk pengalaman nggunakake helikopter ing Suriah. Iki nampa waja sing dikuatake lan sistem pertahanan udara anyar sing nglindhungi kendaraan saka rudal anti-pesawat, radar AFAR, mesin VK-2500, ban pesawat anyar kanthi resistensi nyandhang tambah lan bilah baling-baling anyar. Sistem penampakan lan navigasi anyar wis diinstal. Persenjataan kasebut digabung karo rotorcraft liyane - Mi-28NM. Arsenal Ka-52M kalebu rudal jarak jauh Germes-A, rudal anti-tank sing dipandu Vikhr-M, lan rudal dipandu multi-tujuan ringan LMUR, uga dikenal minangka "produk 305".
102 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Victor_B
    Victor_B 14 September 2022 09:46
    +9
    Kaya sing dilaporake sadurunge, Ka-52M sing ditingkatake diuji ing kondisi pertempuran ing zona operasi khusus ing Ukraina, helikopter kasebut apik, lan sawetara rekomendasi ditampa minangka asil panggunaan sing bisa nambah mobil.
    Mobil ayu!
    Lan bakal dadi "luwih ayu" kanggo "konsumen" layanan kasebut!
    Ukronazis bakal seneng.
    Mung ing kene siklus produksi manuk dawa ...
    1. frog
      frog 14 September 2022 10:31
      -1
      Mung ing kene siklus produksi manuk dawa ...

      Ekspresi sing apik banget, bravo!)
  2. bali
    bali 14 September 2022 09:47
    +2
    hi Iku gratifying! Sarana modern sing luwih anyar kanggo pemusnahan Nazi!
  3. Hitriy Zhuk
    Hitriy Zhuk 14 September 2022 09:48
    -2
    Apa dheweke ana ing foto, utawa kaya biasane?
    Iku misale jek sing radar anyar ing ndhuwur glathi. aran
    1. Navodlom
      Navodlom 14 September 2022 09:55
      +7
      Kutipan: Hitriy Zhuk
      Apa dheweke ana ing foto, utawa kaya biasane?
      Iku misale jek sing radar anyar ing ndhuwur glathi. aran

      Radar overhead kanggo Mi-28NM.
      Ka-52 duwe radar ing ngisor irung, yen ora salah.
    2. Petr_Koldunov
      Petr_Koldunov 14 September 2022 10:02
      +2
      Kutipan: Hitriy Zhuk
      Iku misale jek sing radar anyar ndhuwur glathi ana

      Iku ing Night Hunter. Lokasi radar iki dipinjam saka Kiowa Amerika.
      1. Hitriy Zhuk
        Hitriy Zhuk 14 September 2022 11:30
        +1
        Kutipan: Peter_Koldunov
        Iku ing Night Hunter. Lokasi radar iki dipinjam saka Kiowa Amerika.

        Ya, nanging sawetara foto saka Ka-52 flashed karo radar saka ndhuwur, ing situs iki.
        Ing komentar kanggo artikel "Ka-52. Kasampurnan bilai".
    3. vovochkarzhevsky
      vovochkarzhevsky 14 September 2022 10:22
      -1
      Napa dheweke dibutuhake ing kana? Ngrusak aerodinamika? Lan irung apik.
  4. ramzay21
    ramzay21 14 September 2022 09:51
    0
    Minangka pengalaman NWO wis ditampilake, UAV dibutuhake lan akeh. Lan helikopter nyerang lan nyerang pesawat nglawan mungsuh kanthi pertahanan udara normal lan akeh MANPADS minangka biaya bodho kanggo pilot sing larang. Nanging yen kita duwe puluhan ewu amunisi loitering lan luwih saka sewu serangan UAV, acara bakal rampung beda.
    1. Komentar wis dibusak.
    2. vovochkarzhevsky
      vovochkarzhevsky 14 September 2022 10:20
      +6
      Taktik panggunaan lan interaksi ing antarane awake dhewe lan karo cabang liyane saka angkatan bersenjata ora kudu pincang. Pertahanan udhara, kanthi organisasi basis data sing bener, dijupuk, lan MANPADS wis ditangani (oh, kita bakal duwe sistem kasebut ing Afghanistan. apik nanging ora apa-apa, padha ngatur karo apa sing duwe). UAV isih utamané Intelligence. Kemampuan striking dheweke diwatesi. Dibandhingake, bayraktar nduweni beban tempur 100 kg lan 2000 kg kanggo Ka-52 sing padha.
      Nyatane, helikopter serang minangka pasukan serangan penerbangan sing paling efektif.
      Pertahanan udhara "gedhe", amarga dhuwur banget, ora katon, MZA ora bisa tekan, nanging wis ana sistem nglawan PSRK. Lan uga angel kanggo nangkep target ing papan sing dhuwur banget.
      1. wuh wuh
        wuh wuh 14 September 2022 10:53
        -2
        "Nyatane, helikopter serang minangka pasukan serangan penerbangan sing paling efektif" ///
        ---
        Paling ora ana gunane. Akeh gangguan, lan karusakan saka wong-wong mau meh nul.
        Dheweke wedi mabur cedhak karo posisi Ukrainia amarga akeh MANPADS lan sistem pertahanan udara jarak cendhak.
        Lan supaya padha njupuk pluru saka jarak nemen meh wuta. Patut, persentasi hit ing tingkat kasempatan.
        Sauntara kuwi, produksi helikopter kuwi larang banget, latihan pilot dawa.
        Kanthi dhuwit sing dienggo ing siji helikopter, sampeyan bisa mbangun 10 drone serangan. Kang bakal mabur nyedhaki lan njupuk luwih akurat. Lan yen padha kantun, sampeyan bisa ram kaya kamikaze a.
        1. vovochkarzhevsky
          vovochkarzhevsky 14 September 2022 11:20
          +2
          Aku nganggep sampeyan mung jahat? Lan kenapa menek langsung menyang zona karusakan saka MZA, yen ATGM dadi luwih? Lan karya NAR wis mesthi wis digawa metu dening wilayah, sampeyan mung ora ngerti.
          1. wuh wuh
            wuh wuh 14 September 2022 11:39
            +5
            "Aku ngerti sampeyan mung nakal?"///
            ----
            Kenapa?
            Rembugan ana ing antarane militer Israel babagan apa perlu helikopter serangan.
            Sanajan Apache dianggep paling maju, kanthi AFAR sing kuat, sebutan target sing apik, visi wengi "kaya awan", nanging kegunaan tempur kasebut dibantah ...
            Luwih sithik Apache sing dikirim ing misi, luwih akeh drone sing dikirim.
            1. vovochkarzhevsky
              vovochkarzhevsky 14 September 2022 12:22
              +1
              Aku ora ngerti sapa sing nganggep AN-64 paling maju, nanging minangka helikopter tempur, iku biasa-biasa wae. Awake ditutupi luwih elek tinimbang ing Mi-24.
              Inggih, cetha yen, diwenehi biaya, narik kawigaten kanggo ngatasi masalah ing ngarep kaya palu kuku nganggo mikroskop.
              1. wuh wuh
                wuh wuh 14 September 2022 12:25
                +1
                "Kanggo ngatasi masalah ing ngarep, iku kaya palu kuku nganggo mikroskop." ///
                ---
                Pratelan sampeyan iki nuduhake sapa wae serangan helikopter ing wektu kita. eseman Wektune wis entek...
                1. vovochkarzhevsky
                  vovochkarzhevsky 14 September 2022 14:30
                  0
                  Sampeyan ora saka Israel sak jam, wiwit sampeyan ndhukung UAV kaya ngono? Nanging iki bisa dingerteni, sampeyan mung ngasilake.
                  Mung saka mabuk apa wektu helikopter tempur liwati? Nglawan ancaman utama MANPADS, alat wis dikembangake. Supaya sampeyan bisa terus kerja.
                  Kanggo serangan UAV, dheweke dadi wunderwaffe mung amarga senjata anti-pesawat nglawan pesawat cilik lan alon-alon ilang saka tentara.
                  Lan cetha yen sih-rahmat kuwi ora bakal suwe.
                  1. wuh wuh
                    wuh wuh 14 September 2022 14:33
                    +3
                    "Agen wis dikembangake nglawan ancaman MANPADS sing paling penting." ///
                    ---
                    Apa iki? Aku ora ngerti.
                    1. vovochkarzhevsky
                      vovochkarzhevsky 14 September 2022 14:36
                      0
                      Google babagan topik: L-370 "Vitebsk"
                      1. wuh wuh
                        wuh wuh 14 September 2022 15:11
                        0
                        Matur nuwun, aku wis maca.
                        A bab migunani, nanging yen aku pilot helikopter, Aku ora bakal tenan flatter dhewe.
                        Lan, malih, ora Count ing pesenan.
                        Helikopter punika indispensable kanggo kebangkrutan pasukan khusus, pasukan, kargo. Nanging ing misi mogok, wektune wis entek, aku mbaleni.
                        Oke, ayo ora mbantah! ombenan
                      2. vovochkarzhevsky
                        vovochkarzhevsky 14 September 2022 15:25
                        +2
                        Inggih, aku luwih ngerti carane adoh saka fungsi impact saka helikopter "godhong", utamané yen ana garis ngarep. hi
              2. ramzay21
                ramzay21 14 September 2022 18:42
                -3
                Aku ora ngerti sapa sing nganggep AN-64 paling maju, nanging minangka helikopter tempur, iku biasa-biasa wae.

                Versi apik tenan! Apa sampeyan ngerti yen Mi-28 lan Ka-52 wiwit dikembangake minangka jawaban kanggo Apache, lan helikopter kasebut isih ora duwe avionik sing padha lan mung saiki wis mulai nampa ATGM sing ngidini pilot tumindak miturut prinsip kasebut. saka geni-lan-lali, ngurangi wektu ngginakaken helikopter ing dalan mbebayani lan dhuwur?
                Yen sampeyan nonton video saka helikopter kita ing operasi, ing umume sampeyan bakal weruh sing padha makarya saka pitch-up ing kadohan saka mungsuh, iku mung murub menyang udhara tanpa tekan ngendi wae. Apa iki serangan efektif saka helikopter kita?
          2. frog
            frog 14 September 2022 15:44
            -4
            Aku nganggep sampeyan mung jahat?

            Ora, kanca, mesthi, dheweke ngomong sing bener .... Aturan, iki ora cocog karo jenderal. Nanging game perang kuwi sing ora nyenengake para jenderal ....
        2. Roso 56
          Roso 56 16 September 2022 08:34
          0
          Data apa sing dadi pertimbangan sampeyan? Utawa sampeyan mung pengin mikir?
      2. ramzay21
        ramzay21 14 September 2022 10:53
        -1
        UAV isih utamané Intelligence. Kemampuan striking dheweke diwatesi.

        Cara ngucapake winates. Yen katon ing murni kejut UAVs. Contone, UAV kuwi bisa ngawal kolom ing Maret luwih irit, lan diwenehi sing kacepetan luwih murah tinimbang helikopter lan angel kanggo sok dong mirsani apparatus kuwi, padha èfèktif ndeteksi ambushes lan numpes lan ora ngenteni nganti padha miwiti. njupuk ing kolom dhewe, wektu iki.
        Yen kita duwe satus UAV kasebut ing arah Kharkiv, banjur sajrone seminggu, wiwit saka mburi adoh, dheweke bakal nggawe supaya ora ana sing konsentrasi kanggo serangan, lan tanpa ngrusak infrastruktur sipil. Iki loro.
        Serangan UAV bisa digantung ing udhara sajrone 24 jam lan nanggapi panjaluk dhukungan udara, bakal luwih cepet tinimbang helikopter, iki telu.
        Lan pungkasane, instalasi sistem komunikasi satelit ing UAV kasebut bakal bisa nyerang nganti ambane 800 km, lan UAV kasebut bisa ngrusak kolom lan misil taktis lan pertahanan udara.
        1. vovochkarzhevsky
          vovochkarzhevsky 14 September 2022 11:26
          +2
          diwenehi kacepetan sing luwih murah tinimbang helikopter, lan iku angel kanggo sok dong mirsani piranti kuwi


          Yagene kowe mutusake mangkono? Iku angel kanggo sok dong mirsani ultra-cilik pengintaian UAVs.
          Kanggo drum, contone, TV2 Turki padha, kacepetan luwih murah ora kanggo alasan taktik, nanging kanggo fitur saka remot kontrol. Ukuran sing perlu. Kanggo alasan sing padha, dheweke ora bisa mabur ing WWI.
        2. shikin
          shikin 14 September 2022 12:59
          +4
          "Sejatine kejut" UAV, "angel kanggo sok dong mirsani", "nyumerepi 24 jam", kanggo ambane 800 km" - lan sampeyan mikir iki bisa ing siji UAV? Lan uga "efektif ndeteksi ambushes"? Bener, yen kabeh iki ana ing siji UAV, banjur bakal dadi piranti sing rada gedhe.
          1. ramzay21
            ramzay21 14 September 2022 18:59
            -2
            Sampeyan ndeleng karakteristik UAV modern saka UAV Orion, Turki lan Iran, ora kanggo sebutno UAV Amerika.
            Kabeh mau bisa digantung 24 jam utawa luwih.
            Sampeyan ora bakal weruh utawa krungu UAV dawane 8 meter, 16 meter wingspan karo engine piston sepi ing dhuwur 5 km. Lan iku mokal kanggo njupuk mudhun MANPADS na, lan malah karo kita, ora kanggo sebutno khokhols, iku mokal kanggo nggawe pertahanan ngalangi karo Komplek liyane serius.
            Bisa mabur nganti ambane 800 km yen dikontrol dening komunikasi satelit lan sistem kontrol, kaya UAV Amerika.
            Bisa ndeteksi thanks kanggo kamera video resolusi dhuwur, iki wis suwe dadi norma.
            1. vovochkarzhevsky
              vovochkarzhevsky 14 September 2022 19:35
              +2
              Sampeyan ora bakal weruh utawa krungu UAV dawane 8 meter, 16 meter wingspan karo engine piston sepi ing dhuwur 5 km. Lan iku mokal kanggo njupuk mudhun MANPADS na, lan malah karo kita, ora kanggo sebutno khokhols, iku mokal kanggo nggawe pertahanan ngalangi karo Komplek liyane serius.


              Sapa sing ngomong yen dheweke ora bisa dibuwang? lol
              1. ramzay21
                ramzay21 14 September 2022 20:41
                -3
                Carane sampeyan arep kanggo njupuk mudhun UAV ing 5 kilometer, saliyane sistem serius kaya BUK, S-300 lan Thor? wassat
                1. vovochkarzhevsky
                  vovochkarzhevsky 15 September 2022 10:47
                  -1
                  Apa sing sampeyan ora seneng babagan sistem kasebut? Biaya UAV isih luwih dhuwur tinimbang biaya roket. Nanging, ora ana sing ngalangi ngunggahake langit-langit rudal kanthi "Pantsir" utawa "Tunguska" sing padha? Sadurunge, ana mung ora perlu.
                  Kajaba iku, kaliber anti-pesawat 57 mm bali menyang layanan. Sing lan kanggo penerbangan garis ngarep UAV, tujuane apik.
                  1. ramzay21
                    ramzay21 16 September 2022 01:06
                    -4
                    Yen tumindak UAV ditutupi dening tumindak pesawat RTR magepokan karo Su-34 karo Kh-57, banjur sanalika Buk utawa S-300 nguripake radar kanggo madhangi target, Kh-57 utawa Rudal Kh-31 bakal mabur menyang dheweke. Dadi maju wassat Ijol-ijolan UAV malah Buk karo kru iku ijol-ijolan apik.

                    Lan mriem 57 mm bisa nembak target ing 5 km?
                    1. vovochkarzhevsky
                      vovochkarzhevsky 16 September 2022 12:29
                      -1
                      Yen tumindak UAV ditutupi dening tumindak pesawat RTR magepokan karo Su-34 karo Kh-57, banjur sanalika Buk utawa S-300 nguripake radar kanggo madhangi target, Kh-57 utawa Rudal Kh-31 bakal mabur menyang dheweke. Dadi maju


                      Lan kenapa neraka nyerang UAV kanthi beban sing sithik ing skenario iki? Pesawat luwih apik.

                      Ijol-ijolan UAV malah Buk karo kru iku ijol-ijolan apik.


                      Apa Buk karo kru? Iku babagan ijol-ijolan rudal kanggo UAV. kang ijol-ijolan apik banget. lol

                      Lan mriem 57 mm bisa nembak target ing 5 km?


                      Nganti saiki, Darivatsiya 57 mm ZSU sing diadopsi kanggo layanan nduweni langit-langit sing diumumake 4 meter, aja kesasar, utamane amarga langit-langit kabeh mabur diitung kanthi tekanan 500, lan kabeh geni anti-pesawat ing dhuwur sing bener.
                      Kajaba iku, "Derivasi" nduweni meriam sing rada dipotong, ZSU-57-2 sing padha, sing dikenal minangka "Stalin's thresher", nduweni langit-langit 6000 m, sanajan meriam S-60 sing digunakake ing kana bisa nganti 8800.
                      1. Maxim G
                        Maxim G 16 September 2022 12:58
                        -1
                        Quote: vovochkarzhevsky
                        Lan kenapa neraka nyerang UAV kanthi beban sing sithik ing skenario iki?

                        Iki tegese bukaan pertahanan udara, nalika nguripake radar kanggo ndeteksi lan nuntun misil anti-pesawat.
                      2. vovochkarzhevsky
                        vovochkarzhevsky 16 September 2022 13:12
                        -1
                        Mung target UAV murah sing dibutuhake ing kene.
                      3. Maxim G
                        Maxim G 16 September 2022 13:28
                        -2
                        Mesthine bisa nggunakake Points-U, sing bisa diluncurake. Nanging aku ngerti, kabeh wis dibuwang ing Federasi Rusia.
                      4. vovochkarzhevsky
                        vovochkarzhevsky 16 September 2022 16:52
                        0
                        Mesthi, sampeyan bisa, kaya UAV isih desain Soviet.
                      5. ramzay21
                        ramzay21 17 September 2022 04:01
                        -4
                        Lan kenapa neraka nyerang UAV kanthi beban sing sithik ing skenario iki?

                        Apa sampeyan mikir yen kanggo numpes siji tank utawa kendaraan tempur infanteri, sampeyan kudu langsung nyelehake FAB 500? lol
                        Pesawat luwih apik.

                        Apa sampeyan ndeleng pirang-pirang pesawat sing ditembak mudhun lan pirang-pirang pilot sing ditawan? Apa sampeyan pengin terus ngrusak wong lan pesawat?
                        Dadi luwih supaya ZSU 57 mm "Darivatsiya" diadopsi kanggo layanan nduweni langit-langit sing diumumake 4 meter.

                        Yen sampeyan ora ngerti, langit-langit UAV Bayraktar yaiku 8 km lan Orion kita 7,5 km.

                        Lan yen target adohe 5 km, apa uga bakal tekan ing dhuwur 4500? Amarga UAV Orion, contone, duwe rudal X-50 lan akeh conto karusakan sistem rudal pertahanan udara Pantsir dening Bayraktars bakal mbantu sampeyan ngerti apa sing bakal kedadeyan karo 57 mm Darivatsiya ZSU.
                        utamané wiwit langit-langit kabeh mabur diwilang dening meksa 760, lan kabeh anti-pesawat fires ing dhuwur bener.

                        Sampeyan minangka spesimen sing apik tenan. ngguyu lol ngguyu
                        Dadi apa? Altimeter barometrik bakal nuduhake 7 ewu lan dhuwure bener UAV bakal dadi 3 ewu? ngguyu ngguyu ngguyu
                      6. vovochkarzhevsky
                        vovochkarzhevsky 17 September 2022 12:30
                        0
                        Boten kados sampeyan, Aku ngerti sing ana Doel sing kudu paling sethithik FAB-500, lan tank operate minangka bagéan saka Unit.


                        Apa sampeyan ndeleng pirang-pirang pesawat sing ditembak mudhun lan pirang-pirang pilot sing ditawan? Apa sampeyan pengin terus ngrusak wong lan pesawat?


                        Ora ana perang tanpa kalah. Lan yen sampeyan nyuda pasukan darat saka dhukungan udara, mula kerugian ana mundhak kaping pirang-pirang. Lan supaya aviation ora nandhang losses, iku perlu kanggo nambah taktik lan mikir liwat saben sortie.

                        Yen sampeyan ora ngerti, langit-langit UAV Bayraktar yaiku 8 km lan Orion kita 7,5 km.


                        Apa sampeyan ngerti yen langit-langit iki minangka data pariwara, tanpa beban pertempuran?

                        Lan yen target adohe 5 km, apa uga bakal tekan ing dhuwur 4500?


                        Apa sampeyan ngerti apa zona karusakan saka ZSU, utawa SAM? Petunjuk, iki minangka proyeksi jarak miring.

                        Amarga Orion UAV, contone, duwe rudal X-50


                        Lan carane akeh pluru kuwi bisa dijupuk?

                        lan akeh conto karusakan sistem rudal pertahanan udara Pantsir dening Bayraktars bakal mbantu sampeyan ngerti apa sing bakal kedadeyan karo 57 mm Darivatsiya ZSU.


                        Ora bener, ana akeh isi babagan karusakan saka sistem pertahanan udara Pantsir dening bayraktars. Nanging, mie, sing ana sawetara spesimen kanthi seneng ngganti kupinge. lol

                        Sampeyan minangka spesimen sing apik tenan.
                        Dadi apa? Altimeter barometrik bakal nuduhake 7 ewu lan dhuwure bener UAV bakal dadi 3 ewu?


                        Ora, sampeyan mung ora ngerti. Lan kasunyatan manawa ketinggian barometrik lan sing bener bisa beda banget ora nggumunake.
                        Ing kene kita lunga 5000 meter ing 760.
                        Dhuwur sing bener ana ing kisaran 1000-1500 meter.
            2. Skif
              Skif 15 September 2022 18:39
              -1
              Kita "ora weruh" target 8x16 meter? Oh nggih.
              1. ramzay21
                ramzay21 16 September 2022 00:59
                -3
                Ing dhuwur 5 km, sampeyan bisa ndeleng target kasebut? ngguyu
                Sampeyan bisa ndeleng pesawat jet ing dhuwur 10 km, sing jembar swiwine 80 meter lan jejak saka mesin jet.
        3. Roso 56
          Roso 56 16 September 2022 08:37
          0
          Apa pertimbangan sampeyan adhedhasar, nganakake panaliten, nglumpukake statistik, diuji ing kahanan pertempuran, bukti kanggo tong minyak.
      3. filibuster
        filibuster 14 September 2022 14:23
        +1
        Dibandhingake, bayraktar nduweni beban tempur 100 kg lan 2000 kg kanggo Ka-52 sing padha.

        Ing sisih liya, Bayraktar iki bisa nyerang nganti pirang-pirang jam lan ngetokake sebutan target.
        1. vovochkarzhevsky
          vovochkarzhevsky 14 September 2022 14:38
          0
          Ing sisih liya, Bayraktar iki bisa nyerang nganti pirang-pirang jam lan ngetokake sebutan target.

          Nanging wis tanpa beban pertempuran. Lan bakal digantung yen pertahanan udara ngidini.
          1. filibuster
            filibuster 14 September 2022 15:12
            0
            Ing kasus Bayraktar, mundhut saka pertahanan udara sedih, nanging mung kanthi finansial, mundhut helikopter uga bisa nyebabake kelangan kru. Miturut cara, aku dudu mungsuh helikopter, nanging saiki ana helikopter ing NWO, nanging jelas ora cukup UAV. Lan miturut video saka Kementerian Pertahanan, aktivitas helikopter wis suda banget, sawise kabeh, pertahanan udara Angkatan Bersenjata Ukraina nyebabake sawetara masalah.
            1. vovochkarzhevsky
              vovochkarzhevsky 14 September 2022 15:27
              -1
              Apa sampeyan ngerti yen titik kontrol UAV uga dirusak? Lan saiki mung ora cukup helikopter, amarga Mi-8 uga kepincut kanggo fungsi serangan.
              1. filibuster
                filibuster 14 September 2022 15:31
                0
                Secara teoritis, padha bisa numpes, sacoro prakteke padha numpes dening repeaters, lan yen kontrol satelit, TCTerms umume dumunung ing mburi banget jero.

                kaping lan Mi-8 kanggo fungsi perkusi kepincut.

                Helikopter, kaya penerbangan, saiki digunakake (dinilai saka video saka Kementerian Pertahanan) kanthi ati-ati, amarga wedi kerugian saka pertahanan udara Ukraina.
                1. vovochkarzhevsky
                  vovochkarzhevsky 14 September 2022 16:51
                  -1
                  Secara teoritis, padha bisa numpes, sacoro prakteke padha numpes dening repeaters, lan yen kontrol satelit, TCTerms umume dumunung ing mburi banget jero.


                  Minangka laku nuduhake, padha numpes.

                  Helikopter, kaya penerbangan, saiki digunakake (dinilai saka video saka Kementerian Pertahanan) kanthi ati-ati, amarga wedi kerugian saka pertahanan udara Ukraina.


                  Ya, kanthi ati-ati, elinga artikel anyar ing kene babagan karusakan sistem pertahanan udara Buk dening wolung, lan malah ing ambane sepuluh kilometer. Beban utama tiba ing helikopter, mung ana sing ora cukup.
                2. ramzay21
                  ramzay21 14 September 2022 20:45
                  -3
                  Helikopter, kaya penerbangan, saiki digunakake (dinilai saka video saka Kementerian Pertahanan) kanthi ati-ati, amarga wedi kerugian saka pertahanan udara Ukraina.

                  Aku setuju. Lan akeh video saka zona NVO ing ngendi helikopter nyerang langit saka irung nganti ora ana konfirmasi iki. Yen ora, kita bakal ngalami kerugian gedhe ing helikopter lan pilote.
        2. Skif
          Skif 15 September 2022 18:40
          +1
          Dheweke, TV-2, isih kudu urip ing jam kasebut.
          1. filibuster
            filibuster 15 September 2022 21:48
            -1
            Malah ora bakal urip karo ara, rolas liyane bakal mabur ing, iki mung bab ekonomi, ora ana kelangan pilot.
            1. Skif
              Skif 15 September 2022 21:51
              +1
              [kutipan] [/ kutipan] dadi sampeyan uga kudu ngrampungake misi pertempuran. Yen ora, kenapa tarian iki?
              1. filibuster
                filibuster 15 September 2022 22:10
                -1
                Lan sing ujar manawa dheweke ora bakal ngrampungake tugas kasebut, uga, lan kaping pindho, yen pertahanan udara mudhun, ujare, Su-35 utawa Bayraktar nembak, iki bakal dadi kerugian sing beda.
                Bayraktar beroperasi ing dhuwur sing ora bisa diakses MANPADS, OLS bisa ndeleng target kayata tank ing jarak nganti 20 km, sadurunge ditembak, bisa uga mbukak posisi, menehi sebutan target kanggo UAV ing ngarep pertahanan udara ana. iku salah siji kauntungan padha bisa musataken nomer akeh ing bagean sempit saka ngarep, lan malah yen sawetara bagéan wis ilang, iku ora medeni, kabeh iku persis mundhut saka helikopter utawa fighter ing kondisi padha bakal luwih larang.
    3. Maxim G
      Maxim G 14 September 2022 10:29
      -1
      UAV sing murah lan prasaja dibutuhake minangka pramuka lan spotter.
      Lan UAV kejut iku sampah dhuwit.
      Dheweke bakal ngarahake artileri kanthi proyektil sing didandani, MLRS kanthi rudal sing dipandu.
      Utawa pesawat / helikopter sing bakal tekan MANPADS lan sistem pertahanan udara cilik, utawa bakal ana ing WWI, uga dilengkapi sistem pertahanan (Vitebsk, SPECTRA).
      1. ramzay21
        ramzay21 14 September 2022 11:10
        -4
        Lan UAV kejut iku sampah dhuwit.

        UAV dibutuhake beda, lan utamané drum. Bayangake kaya apa yen kita duwe satus Orion kanthi sistem kontrol satelit ing situs Kharkov. Dheweke bakal nggantung ing udhara sajrone 24 jam ing posisi kita lan ing mburi garis mungsuh. Sing nggandhol liwat kita bakal mangsuli ing sawetara menit kanggo panjalukan kanggo tutup udhara. Lan sing bakal nyumerepi ing mburi bakal mburu formasi konsentrasi, tank, MLRS, kolom pasokan, nyebrang induksi, eselon sepur. Ora bakal ana pengaruhe. Paling ora iki luwih efektif tinimbang ngidini NURS ora ana ing ngendi wae.
        1. Maxim G
          Maxim G 14 September 2022 11:29
          -2
          100 Orion × 200 kg muatan = 20 kg.

          Sapa sing bisa nutupi lan ndhukung?

          UAVs, bebarengan karo satelit, aviation lan jinis pengintaian liyane, nyedhiyani informasi babak-the-jam, lan banjur kabeh wis mowed mudhun karo amunisi conventional liwat wilayah, yen target gedhe (konsentrasi), yen perlu, didandani lan kontrol.

          Yen perlu, pesawat uga bisa diunggahake, sing bakal nyelehake bom 500 kg, lan ora 50 kg kaya UAV.

          1. AlOrg
            AlOrg 14 September 2022 11:52
            +1
            Saka ditembak nganggo amunisi konvensional, mung suket ing lapangan sing dipotong, dene peralatan lan tenaga kerja tetep ora kena pengaruh. Mulane, senadyan laporan peppy Konashenkov, wong Ukrainia isih duwe akeh peralatan lan tenaga kerja. Perlu serangan tliti dhuwur
            1. Maxim G
              Maxim G 14 September 2022 12:13
              -2
              Saka ditembak nganggo amunisi konvensional, mung suket ing lapangan sing dipotong, dene peralatan lan tenaga kerja tetep ora kena pengaruh.

              Slogan liyane.
          2. ramzay21
            ramzay21 14 September 2022 21:46
            -2
            100 Orion × 200 kg muatan = 20 kg.

            Sapa sing bisa nutupi lan ndhukung?


            Kabeh kilogram iki omong kosong. Sampeyan bisa murub sewu babak babak AKM ing target dumunung kilometer adoh saka sampeyan lan ora tekan ngendi wae, utawa sampeyan bisa murub siji babak saka senapan sniper apik lan kenek.

            Ayo ngetung bebarengan.

            Helikopter Ka-52 njupuk muatan tempur 2 kg ing wangun NURS lan enem ATGM Ataka. NURS, kaya sing ditampilake ing pirang-pirang video, dheweke murub saka jarak munggah menyang langit, lan roket kasebut nyerang lapangan, mateni loro gophers lan ngrusak kandhang kosong tanpa mateni sapa wae, matur nuwun marang Gusti Allah. Nanging dheweke gagal nemokake target kanggo ATGM Ataka lan bali menyang pangkalan.

            Lan siji Orion UAV njupuk enem KAB-20s lan pilot lungguh adoh konco garis ngarep lan sing ora kaancam dening apa-apa kanthi yakin mangkat ing 5 esuk saka lapangan terbang, banjur nyabrang garis ngarep lan sawise limang jam patroli. ketemu 120 km saka garis ngarep daya saka truk sipil ing lapangan MLRS Hamers ing jumlah loro bêsik, operator, ngombe kopi, irungnya telung KAB-20s lan numpes telung Doel lan UAV mabur luwih. Banjur diganti dening operator liyane. Rong jam mengko, operator sok dong mirsani operator personel wojo obah ing dalan karo tentara mungsuh ing waja lan mbalang liyane FAB-20, numpes. Sejam mengko, operator nemokake mobil lapis baja ing dalan desa lan wiwit mirsani. Operator ndeleng wong bersenjata kanthi seragam ing area mobil lapis baja, ngenteni dheweke mlebu, milih wektu supaya ora ana warga sipil sing cedhak lan nyelehake FAB-20, ngrusak target. Telung jam mengko, operator nemokake ferry ponton bebarengan kang mungsuh nyabrang, kang nyerang siji tank ing ferry lan numpes iku, nanging UAVs sing dideteksi lan dijupuk mudhun. Operator sing frustasi laporan iki marang komandan lan dheweke diwenehi UAV anyar.
            Saiki bayangake yen sewu UAV bakal nindakake iki saben dina, 24 nganti 7 ing kabeh garis ngarep, satus UAV saben 100-150 km saka garis ngarep.
            1. Maxim G
              Maxim G 15 September 2022 07:13
              -3
              1. Ayo bali menyang kirim pisanan.
              "UAV sing murah lan prasaja dibutuhake minangka pramuka lan spotter.
              Lan UAV kejut iku sampah dhuwit.
              Dheweke bakal ngarahake artileri kanthi proyektil sing didandani, MLRS kanthi rudal sing dipandu.
              Utawa pesawat / helikopter, sing ora bisa digayuh MANPADS lan sistem pertahanan udara cilik, utawa bakal ana ing WWI, luwih-luwih, dilengkapi sistem pertahanan ("Vitebsk", SPECTRA)".

              Ora ana tembung babagan Ka-52 karo NAR.

              Salajengipun, kanggo nanggepi peserta liyane, aku nulis.

              "Ora ana sing nglayang ing medan perang sing digantung karo NAR lan bom sing tiba, amarga bebaya njupuk rudal saka MANPADS utawa sistem pertahanan udara cilik ing sasis mobil (contone).

              Saiki, kanggo nyerang target lemah, sampeyan butuh pesawat / helikopter (IFI, UBS, yen kita ngomong babagan pesawat, lan helikopter ing kene bisa uga mung nganggo waja), sing, tanpa mlebu wilayah sing kena pengaruh, bakal ngluncurake roket utawa nyelehake. bom planning, kalebu karo sebutan target external karo UAV.

              2. Sampeyan ora duwe tembung bab kasunyatan sing Highmarsy lan nyebrang bisa dijamin saka serangan udhara, lan ing kasus loro bisa ora luwih saka 2-3 bêsik, nanging luwih, lan mbleset uga bisa.

              3. Arming UAV karo amunisi banget.
              Lan yen sampeyan kudu nyirnakake jembatan, benteng, prapatan sepur, konsentrasi pasukan, gudang benteng, lsp. uga bom 20 kg?)

              4. Lha, pira regane kabeh eksperimen iki, sing durung nate dites ing endi wae, dening sapa wae?
              Aku ngomong babagan ukuran apa sing kedadeyan, jenuh loro-lorone karo sistem pertahanan udara.
              1. ramzay21
                ramzay21 15 September 2022 10:47
                0
                UAV sing murah lan prasaja dibutuhake minangka pramuka lan spotter.
                Lan UAV kejut iku sampah dhuwit.

                Dheweke bakal ngarahake artileri kanthi proyektil sing didandani, MLRS kanthi rudal sing dipandu.

                1. Serangan UAV bisa operate kanggo ambane nganti 150 km, lan karo saluran komunikasi satelit lan kanggo 500-800 km. Apa jenis artileri utawa MLRS sing bisa nyerang ing jerone?
                Pertahanan kita, murni fisik, ora bisa jenuh karo artileri lan MLRS, lan apa yen UAV wis ndeteksi target lan ora ana artileri utawa MLRS sing bisa nyerang?
                Nanging ing wilayah Kharkov kaya ngono, lan apa gunane yen sepuluh UAV pengintaian mabur ana tanpa kemampuan kanggo nyerang?
                Nanging UAV serangan bisa nggunakake enem KAB-20s, lan yen sepuluh UAV serangan digantung ing zona terobosan, bisa nyerang 60 target, yaiku 60 tank, kendaraan tempur infanteri, operator personel lapis baja lan mobil lapis baja, bebarengan karo waja. infantri mesthi dipatèni. Kepiye carane dheweke bisa maju sawise iku?

                Banjur mungsuh duwe radar baterei kontra, lan luwih akeh, mula sawise nyerang MLRS utawa artileri kudu cepet ngganti posisi supaya ora kena.

                Sampeyan ora duwe tembung bab kasunyatan sing Highmarses lan nyebrang bisa dijamin saka serangan saka udhara, lan ing kasus loro bisa ora luwih saka 2-3 bêsik, nanging luwih, lan mbleset uga bisa.

                2. Ing kasus iki, kita bakal kelangan UAV nanging ora operator. Lan ora bakal cukup kompleks kanggo nutupi kabeh MLRS lan artileri ing mburi. Nanging malah iki bisa migunani. Yen kita duwe pesawat RTR lan pasangan Su-34 utawa Su-30 sing lagi tugas nggantung ing zona UAV, sistem pertahanan udara sing nguripake radar kanggo nyerang UAV bakal dideteksi dening pesawat RTR kita, pusat kontrol. ngirimake menyang Su-34, sing ngrusak sistem pertahanan udara kanthi rudal anti-radar.

                3. Arming UAV karo amunisi banget.
                3. Dene manawi prêlu ngrusak kreteg, bètèng-bètèng, prapatan sepur, konsentrasi wadyabala, gudhang bètèng lsp. uga bom 20 kg?)

                Kanggo numpes kreteg, prapatan railway lan benteng, kita duwe Kaliber, Iskander, X101 lan Daggers. Kanggo benteng lan gudang, ana Tornado MLRS, lan bedhil self-propelled.
                Luwih saka 90% target ing NWO yaiku tank, bedhil self-propelled, kendaraan tempur infanteri, operator personel lapis baja, kru ATGM lan MANPADS, MLRS, kolom pasokan, lan samubarang target kasebut KAB-20 cukup kanggo mripat. Yen Mariupol sing padha diserang kanthi dhukungan saka UAV kejut, mula ora perlu kanggo mencet ing kabeh arah saka tank, nanging mung bakal nuding-nyirnakake bom kasebut, tanpa ngrusak bangunan lan omah sing dhuwur lan nylametake ewu. saka urip warga sipil.
                4. Lha, pira regane kabeh eksperimen iki, sing durung nate dites ing endi wae, dening sapa wae?

                4. Amerika lan Israel duwe pengalaman, dheweke dudu wong sing paling bodho ing bumi, lan sawise nampa pengalaman pertama serangan UAV luwih saka 20 taun kepungkur, dheweke terus ngetrapake lan nambah. China, Turki, Eropa lan negara liya ngetutake dalan sing padha.
                Ana sistem pertahanan udara ing loro-lorone, nanging ora ana serangan UAV, sawetara rolas Bayraktar lan telung Orion kita ora nggawe cuaca.
                1. Maxim G
                  Maxim G 15 September 2022 13:51
                  -2
                  Menarik kanggo njupuk drone serangan ewu kondisional iki kanthi jumlah sing ora bakal ngrampungake apa-apa sing luwih angel tinimbang penerbangan konvensional, apa sampeyan mikir?
                  1. ramzay21
                    ramzay21 15 September 2022 20:28
                    -2
                    Yen mabur ing ndhuwur 4 ewu, MANPADS ora bakal tekan, yen ing ndhuwur 5 ewu, banjur sistem pertahanan udara Osa, uga, isih ana sistem pertahanan udara Buk, S-200 lan S300, sing mesthi UAV kacepetan kurang. target gampang.

                    Yen sampeyan tumindak kanthi acak lan mung mabur, mesthine bakal kalah, nanging bakal numpes akeh target.
                    Yen taktik aplikasi sing bener ditindakake, mula bakal luwih sithik.

                    Lan yen, bebarengan karo UAV serangan, pesawat RTR beroperasi ing mburi kita bebarengan karo Su-34 utawa Su-30 karo rudal anti-radar Kh-31 utawa Kh-58, banjur bebarengan karo mundhut UAV kita, sistem pertahanan udara. uga bakal dirusak.
                    Yaiku, UAV serangan kita bakal nggoleki target ing mburi ing jarak 100-150 km, sistem pertahanan udara bakal ndeteksi UAV kita lan nguripake radar kanggo madhangi target, radar iki bakal ndeteksi pesawat RTR kita lan menehi kontrol. pusat menyang Su-34 karo Kh-58, Su -34 bakal ngluncurake roket lan ngrusak sistem pertahanan udara. Inggih, mesthi, UAV kita bakal ditembak mudhun.
                    Yaiku, sawise ilang 300 UAV kita saka pertahanan udara, kita bakal ngrusak luwih saka 200 sistem pertahanan udara, uga sing paling dawa, larang lan, bebarengan karo petungan, sing bakal nyuda pertahanan udara. sistem. Lan iki masalah gedhe.

                    Mulane, yen desas-desus babagan 300 serangan UAV saka Iran dikonfirmasi, lan kita bakal digunakake bebarengan karo pesawat RTR lan Su-34, mula kahanan ing ngarep bisa owah sacara dramatis lan Amerika ngerti iki.
                    1. Maxim G
                      Maxim G 16 September 2022 08:33
                      -2
                      Skema sampeyan bakal bisa ngganti UAV serangan kanthi helikopter, nanging pitakonane yaiku regane.
                      Wong Turki padha larang, nanging keuntungane ora jelas.

                      Apa aku diterangake iku perang tradisional, karo cara buktiaken lan cara sing luwih saka abad lawas (reconnaissance online, imbuhan, nanging wis nggunakake UAVs, banget, ing kapasitas iki). Alami, lan kanthi nggunakake amunisi sing dipandu kanthi presisi, ing ngendi iku dibenerake, kalebu saka sudut pandang finansial.

                      Jembatan padha luwih murah kanggo Smash karo bom luwes utawa planning, kang biaya Penny, dibandhingake karo Kaliber.

                      Lan sampeyan uga bisa nyelehake saka Yak-130, lan ora perlu kanggo ndherek dryers sing larang kanggo operate.

                      Pertahanan udara bisa dilewati tanpa diweruhi, "Rafals" Prancis ing 2018 ora dideteksi ing Suriah dening kita, lan ing latihan NATO, dheweke bisa ngliwati pertahanan udara.

                      Lan perang jaringan-sentris sing sampeyan jelasake nggawe 2 pitakon utama kanggo aku:
                      Pira regane kabeh, lan pinten bakal mbenerake dhewe ing skala gedhe (kaya ing Ukraina) lan karo mungsuh sing kebak sistem pertahanan udara (ing kene sampeyan isih kudu ngelingi yen tawuran karo NATO bakal paling akeh. bisa uga ditondoi kanthi bebaya sing luwih dhuwur saka pertahanan udara, tinimbang ing Ukraina).

                      Lan pikirane ora metu saka sirahku apa bakal kelakon sing nyerang UAV kaya TB2 / Orion bakal cepet utawa mengko ngadhepi bebaya ing wangun MANPADS, ZSU, pesawat entheng dirancang kanggo numpes drones, lan sepisan maneh ing sajarah bakal ana. dadi pamrentah kanggo wunderwaffe sabanjure.
                      1. ramzay21
                        ramzay21 16 September 2022 21:33
                        -1
                        Skema sampeyan bakal bisa ngganti UAV serangan kanthi helikopter, nanging pitakonane yaiku regane.
                        Wong Turki padha larang, nanging keuntungane ora jelas.

                        Serangan UAV ngganti loro helikopter serangan lan pesawat serangan lan keamanan informasi, padha duwe kacepetan sing luwih murah, nanging bisa digantung ing udhara sajrone sedina lan, yen dijaluk saka lemah, nyerang sajrone sawetara menit lan ora jam kaya helikopter utawa pesawat serangan. .

                        Rega Bayraktars uga kalebu rega rong stasiun kontrol, sing regane paling sethithik utawa luwih saka enem UAV. Rega saka analog Cina kanggo ekspor yaiku $ 1 yuta kanggo siji UAV. Yen kita nganakake kompetisi mbukak kanggo pangembangan UAV serangan, lan banjur sijine juara ing pangisian daya saka produksi, nyediakake marang, contone, karo workshop saka pabrik pesawat Samara meneng, banjur UAV kita ora bakal luwih ala tinimbang Bayraktar lan rega bakal ngisor $ 1 yuta.
                        Apa sing dakgambarake yaiku perang tradisional, kanthi cara lan cara sing wis kabukten wis luwih saka seabad.

                        Ing taun 1930-an, kaya saiki, ana pamimpin negara lan tentara sing cerdas sing ngerti yen wektu anyar wis teka lan perang ing mangsa ngarep yaiku perang mesin lan pesawat lan tank dibutuhake, mula USSR, Jerman, Prancis lan Amerika Serikat dibangun. tank lan pesawat.
                        Nanging ana uga pemimpin bodho, contone, Polandia, sing pracaya kavaleri bakal tetep pasukan utama kanggo ewu taun saurutan. Lan asil saka kabodhoan iki ana serangan kavaleri ing nawakke Jerman, minangka asil saka Jerman mung extermined Unit kavaleri Polandia tanpa nandhang sangsara losses. Saiki kita dadi peran ing Polandia, amarga negara maju kaya China, Iran, Turki, Azerbaijan lan Kazakhstan ngerti pentinge serangan UAV lan ora nindakake apa-apa.
                        Jembatan padha luwih murah kanggo Smash karo bom luwes utawa planning, kang biaya Penny, dibandhingake karo Kaliber.

                        Lan sampeyan uga bisa nyelehake saka Yak-130, lan ora perlu kanggo ndherek dryers sing larang kanggo operate.

                        Kepemimpinan kita mikir kanthi cara sing padha karo sampeyan, mula ing minggu-minggu pisanan kita nembak akeh Su-34, Su-30 lan Su-35. Kanggo nyelehake bom sing murah, sampeyan butuh pesawat 100 yuta lan pilot sing latihane larang lan butuh pirang-pirang taun kanggo mabur menyang jembatan iki. Sampeyan, kaya pimpinan kita, ora melas marang pilot kita. Tinimbang latihan Yak-130, sampeyan isih bisa nggunakake Yak-52, malah luwih murah.
                        Pertahanan udara bisa dilewati tanpa diweruhi, "Rafals" Prancis ing 2018 ora dideteksi ing Suriah dening kita, lan ing latihan NATO, dheweke bisa ngliwati pertahanan udara.

                        Kita ora nglawan Prancis ing Suriah lan ora nembak pesawate, dene wong Siria duwe pertahanan udara kuno lan cilik lan ora bisa dibandhingake karo pertahanan udara Ukraina sing jenuh karo standar Soviet. Banjur, supaya Rafali bisa lulus kanthi gampang, intelijen kerja, kalebu intelijen ruang angkasa lan pesawat RTR lan AWACS. Lan kita ora duwe apa-apa, mung ana kanggo parade.
                        Lan pikirane ora metu saka sirahku apa bakal kelakon sing nyerang UAV kaya TB2 / Orion cepet utawa mengko bakal ngadhepi bebaya ing wangun MANPADS, ZSU,

                        Verba MANPADS majeng kita bisa nembak target nganti 3 km, ZSU malah luwih murah, supaya ora ngancam penerbangan UAV. Yen dheweke nandur modal akeh dhuwit lan ngunggahake bar iki kanggo MANPADS nganti 5 km, UAV bakal lunga 6 km. Kanggo ndeteksi ing ndhuwur, radar dibutuhake, lan iki wis dadi sistem pertahanan udara, lan luwih larang tinimbang MANPADS, lan rudal anti-radar kanggo UAV bakal katon, sing wis dikembangake sawise pertempuran Bayraktar karo cangkang kita.
                        Kajaba iku, sampeyan bisa miwiti nggawe UAV sing luwih murah tanpa senjata serangan, kompleks komunikasi, optik lan ngarahake, kanthi penerbangan ing sadawane rute sing diprogram, bakal biaya sawetara puluhan ewu, nanging bakal mbukak pertahanan udara kanthi penerbangan kasebut, lan uga ana. UAV serangan bakal numpes utawa pesawat RTR bakal ndeteksi lan ngarahake Kh-58 lan Kh-31 saka Su-34 kita.

                        Sampeyan ngerti siji bab, serangan UAVs wis kasunyatan sing luwih saka 20 taun, padha bakal ditembak mudhun ing cara sing padha karo pembom pisanan ditembak mudhun, nanging kabeh wong kajaba kita wis duwe, lan kita wis puluhan taun konco malah. Iran.
                      2. Maxim G
                        Maxim G 17 September 2022 15:21
                        -1
                        Saperangan pangandikan, utamané amarga obrolan wis tekan impasse.
                        1. Azerbaijan lan Polandia tuku ora mung UAV, nanging uga UBS, Italia pisanan, Korea Kidul kaloro.
                        Kanggo ngganti armada tempur Soviet MiG lan Su.
                        Poland utamané menarik.
                        https://topwar.ru/201924-nachalo-konca-sovetskih-istrebitelej-v-polskih-vvs-varshava-podpisala-kontrakt-na-postavku-juzhnokorejskih-istrebitelej.html#comment-id-12868355
                        Total, Polandia bakal nampa 48 pejuang ing rong kontrak - 12 FA-50 Block 10 pejuang lan 36 FA-50PL. Kabeh iki bakal biaya Warsawa $3 milyar. Saliyane pesawat kasebut, persetujuan kasebut nyedhiyakake dhukungan logistik lan teknis lan latihan kanggo pilot Polandia. Kontrak kasebut ditandatangani dening Menteri Pertahanan Polandia Mariusz Blaszczak ing ngarsane Presiden Andrzej Duda.

                        Penandatanganan kontrak kanggo tuku 48 pesawat FA-50 Korea minangka wiwitan pungkasan para pejuang pasca-Soviet ing tentara Polandia. Kita rencana yen ing 2028 pilot Polandia mung bakal mabur F-16, F-35 lan FA-50 sing kompatibel.

                        ujare Duda.

                        Pesawat FA-50 Block 10 pisanan bakal diwiwiti ing paruh kapindho taun ngarep ing pangkalan udara taktis kaping 23 ing Minsk-Mazovetsky. Iki bakal ngidini pesawat tempur MiG-29 Soviet dicopot saka layanan, kanthi total Angkatan Udara Polandia duwe 22 pejuang MiG-29A lan enem pejuang MiG-29UB. FA-50 Block 10 minangka versi pesawat sing disederhanakake, ora bisa nggunakake rudal modern sing dipandu radar, persenjataan kasebut kalebu meriam putar 3 mm 20 laras lan 7 titik keras kanggo misil pesawat lan macem-macem bom.

                        Jet tempur FA-50PL bakal wiwit teka ing taun 2025. Versi iki nduweni senjata sing luwih akeh, radar karo AFAR, wadhah elektro-optik Sniper nduwur sirah, peralatan transmisi data Link 16 lan sistem pengisian bahan bakar udara. Pejuang iki bisa nggunakake misil AIM-120 AMRAAM modern.

                        2. Miturut "Rafal" (peserta nks).


                        "Sistem pertahanan udara Rusia ing pangkalan Khmeimim lan Tartus kanthi cepet ndeteksi lan ngontrol kabeh peluncuran rudal saka operator laut lan udara ing Amerika Serikat lan Inggris," ujare jenderal kasebut.
                        Partisipasi penerbangan Prancis sing diumumake ora tetep"
                        Kajaba iku, ora mung C-400 lan S-300, nanging uga armada (serangan kasebut saka sisih SPM) lan AWACS A-50, lan Prancis pancen ngelingake.
                        https://topwar.ru/index.php?cstart=3&do=lastcomments&userid=189669#comment

                        https://tass.ru/armiya-i-opk/5125763

                        https://www.youtube.com/watch?v=HncgShr5Wls&t=2s&ab_channel=NFTV
                      3. ramzay21
                        ramzay21 17 September 2022 21:34
                        0
                        Obrolan ora mandheg, kita mung ngrembug babagan serangan UAV, ora ana saka kita lan kebutuhane ing perang modern, utamane ngelingi yen USSR minangka pimpinan donya ing UAV lan duwe sekitar 80 Tu-700 jet UAV ing 143s.

                        Ora ana sing mbantah manawa kita butuh pesawat lan macem-macem, utamane amarga ana serangan UAV saka macem-macem kelas, pejuang,
                        fighter-bombers, pesawat AWACS, pesawat RER, pesawat TZ ndadekake iku bisa kanggo kasil nindakake perang modern, kang pengintaian lan target sebutan ora kurang penting saka pesawat serangan lan pluru apik.

                        We kudu paling 57 Su-500s, kalebu loro-seaters.
                        Kita butuh Su-34M kanthi mesin saka Su-35 lan avionik anyar kanthi AFAR paling ora 500 lembar, kalebu kanggo nggawe ulang MPA ing negara kita.
                        Kita butuh paling ora 35 MiG-200, lan kita butuh pangembangan IS mesin tunggal generasi kaping lima kanggo ngganti, sing dibutuhake paling ora 500.
                        Malah luwih, kita butuh pesawat AWACS, kanthi jumlah paling sethithik 50, sing paling wajar digawe ing basis saka Tu-204, sing wis kasedhiya ing panyimpenan lan bakal katon sawise Tu-214 sing saiki diprodhuksi. diganti dening MS-21.
                        We kudu pesawat RER adhedhasar Tu-204, paling 20 bêsik lan ora 2 minangka saiki.
                        We kudu paling 50 tanker, kang luwih cukup kanggo nggawe saka Il-96-400M ing VASO meneng lan uga saka Tu-204 padha lan ora ngenteni nganti padha menehi siji saka langka Il-76s anyar.
                        We kudu paling 100 pesawat anti-kapal selam padha Poseidon Amérika, kang, maneh, paling digawe ing basis saka Tu-204 utawa MS-21 padha.

                        Nanging pesawat serangan Su-25 ora dibutuhake maneh, wektune wis liwati, kudu diganti karo UAV serangan.
                        2. Miturut "Rafal" (peserta nks).

                        Kemungkinan sampeyan bener, anané pengintaian udara lan ruang sing apik ngidini sampeyan ngenali sistem pertahanan udara lan ngliwati ing WWI. Nanging iki ing Suriah, ing ngendi ana papan sing ora ana pedunung lan jumlah pasukan sing ora cukup. Lan yen ana akeh pasukan sing kebak sistem pertahanan udhara lan MANPADS, mula dheweke ora bakal bisa, amarga Rafali sing mabur menyang WWI bisa ndeteksi lan nembak pitungan Verba MANPADS, lan fse ....


                        Mulane, anané serangan UAV lan pesawat serangan ninggalake prentah kanggo milih cara lan cara nggunakake ing kahanan tartamtu. Ing sawetara kasus, UAV luwih apik, ing sawetara kasus, pesawat luwih apik, lan ing sawetara kasus, gabungan luwih apik.
                        Aku wis nulis yen saiki tumindak sing paling apik yaiku tumindak serangan UAV ing mburi garis musuh, bebarengan karo aksi pesawat RTR bebarengan karo Su-34 karo Kh-58, banjur serangan UAV, sing bakal ngrusak target. ing tangan siji, bakal bebarengan ndeteksi sistem pertahanan udara kanggo Bunch saka pesawat RTR-Su-34-X-58 sing bakal numpes pertahanan udara. Kanthi karusakan saka pertahanan udhara mungsuh, pesawat bisa mboko sithik miwiti serangan ing mburi.
                      4. Maxim G
                        Maxim G 18 September 2022 13:47
                        -1
                        Ayo mung target UAV.

                        Napa sampeyan mutusake manawa HIMARS, sing, minangka salah sawijining target paling berharga ing Ukraina, tumindak dhewe lan ora dilindhungi dening sistem pertahanan udara.
                        Lan yen ora saiki, kita kudu nyana kabeh bakal dibangun ing saubengé, pangayoman saka UAV, lan pangayoman saka DRG lan mung unit lemah.

                        Lan gambar sing cocog yaiku nalika UAV TB2 surfing expanses Ukraina, tahan kabeh sing ora disenengi bakal ambruk.
                        Lan kanthi cara kasebut, yen ora ana sistem pertahanan udara, mula sampeyan bisa ngrusak target apa wae.

                        Kanggo Rafal, Prancis ora ngetutake dalan AS, China, Federasi Rusia, nanging kanthi deteksi lan asor MANPADS lan sistem pertahanan udara ing umum, masalah kasebut ditanggulangi, kalebu sistem pertahanan udara SPECTRA.
                      5. ramzay21
                        ramzay21 18 September 2022 20:58
                        0
                        Ndhuwur, aku wis nerangake yen UAV tumindak nglawan target sing ditutupi sistem pertahanan udara, dheweke bakal nembak. Yen tumindak piyambak, banjur bakal ditembak mudhun kaya mengkono, lan yen pesawat RTR-Su34-X58 makaryakke ing mburi kita, banjur X-58 bakal mabur menyang sistem pertahanan udhara, numpes bebarengan karo kru.
                        Lan gambar sing cocog yaiku nalika UAV TB2 surfing expanses Ukraina, tahan kabeh sing ora disenengi bakal ambruk.

                        Yen kita duwe lan digunakake kanthi bener, ya.
                        Turki, mung nggunakake pesawat AWACS tanpa pesawat RTR lan pesawat serangan kanthi rudal anti-radar lan ngarahake maksimal rong lusin UAV serangan, gouged wong Armenia sing duwe sistem pertahanan udara S-300, sistem pertahanan udara BukM2 lan sistem pertahanan udara Tor, nalika ngrusak sawetara sistem pertahanan udara Strela10, sistem pertahanan udara Osa lan Tor. Ing wektu sing padha, UAV ngrusak pakurmatan gedhe saka tank, kendaraan tempur infanteri lan MLRS.
                        kanthi deteksi lan asor MANPADS lan sistem pertahanan udara umume, masalah kasebut ditanggulangi, kalebu sistem pertahanan udara SPECTRA.

                        Nanging, kita ilang cukup Su-34 lan Su-35 lan Su-30. Aku malah ora pengin ngomong babagan jumlah Su-25 sing ditembak mudhun lan pilot sing tiwas sajrone iki, sanajan jenderal ing pimpinan Su-25 tiwas.
                      6. Maxim G
                        Maxim G 19 September 2022 07:25
                        -1
                        Napa nggunakake UAV sing larang kanthi peralatan lan mesin sing apik kanggo mbukak pertahanan udara?
                        Yen sampeyan bisa nggunakake UAV Soviet lawas kanggo iki, pluru lawas kaya Tochka-U, MLRS, UAVs mirah karo sumber daya suda lan peralatan prasaja, utawa rampung disposable.

                        Lan yen UAV pengintaian nemoni pertahanan udara sajrone pengintaian, mula njupuk mudhun bakal luwih murah.


                        Babagan mundhut.
                        Padha bisa nyingkiri yen kita wis nggunakake cara modern pengintaian, target sebutan lan karusakan.
                      7. ramzay21
                        ramzay21 19 September 2022 07:52
                        -2
                        Iku bisa lan malah perlu kanggo nglakoni. Sampeyan bisa nggawe versi Orion kanthi mesin sing luwih murah, tanpa saluran kontrol lan optik, sing bakal mabur ing rute tartamtu, aku uga nulis babagan iki ing ndhuwur.
                        Azerbaijan nggunakake An-2 ing kontrol radio kanggo mbukak pertahanan udara saka Armenia.

                        Aku uga setuju babagan peralatan pengintaian lan Komando Pusat, kita praktis ora duwe.
                      8. ramzay21
                        ramzay21 17 September 2022 21:50
                        0
                        Partisipasi penerbangan Prancis sing diumumake ora tetep"
                        Kajaba iku, ora mung C-400 lan S-300, nanging uga armada (serangan kasebut saka sisih SPM) lan AWACS A-50, lan Prancis pancen ngelingake.

                        S-300 lan S-400 bisa ndeteksi kanthi antena pesawat utawa rudal sing mabur menyang WWI kanthi jarak siji km nganti 50-60, gumantung saka terrain, iki fisika. Lan supaya bisa ndeteksi luwih lanjut, sampeyan kudu ngunggahake antena kanthi dhuwur, yaiku, sampeyan butuh pesawat AWACS sing terus-terusan ing udhara lan dipasangake karo sistem pertahanan udara lan pertahanan udara kapal.
                        Nanging siji A-50 kanthi peralatan kuna, sing ora ana panggantos nganti dilayani lan diisi bahan bakar, ora ngrampungake iki, sampeyan butuh paling ora telung pesawat AWACS modern sing ngganti saben liyane ing udhara lan malah kru sing bisa diganti, nanging iki ora. .
                        Mulane, ora nggumunake yen kita ora nemokake, dheweke liwati nalika A-50 ana ing lemah lan intelijene ngerti iki.
        2. Skif
          Skif 15 September 2022 18:44
          -1
          Aku ora ngerti akeh babagan sistem kontrol, nanging aku duwe pitakonan. Kepiye "piranti karo sistem kontrol satelit" nanggepi oposisi aktif kanggo sistem perang elektronik?
    4. AlOrg
      AlOrg 14 September 2022 11:49
      +1
      Iki bener, nanging Borisov lan Manturov nindakake kabeh supaya tentara ora duwe ewu
    5. Ruthrik
      Ruthrik 14 September 2022 18:28
      -2
      Iki ora bener. Drone serangan umume ora nuduhake awake dhewe kanthi apik marang mungsuh kanthi pertahanan udara normal. Perlu kanggo nggedhekake sawetara amunisi jarak jauh kanggo helikopter. Yen Hermes dadi menyang produksi, iku umume kelangan, nanging ana akeh 305 produk, piranti imaging optik lan termal luwih majeng, lan malah luwih majeng peralatan poto-nimbali (kabeh iki nyatakake ing versi anyar). Lan mesthi, akeh UAV sing mboseni, utamane pengintaian (kanthi kemungkinan sebutan target) lan kamikaze. Akeh mung atusan lan ewu. Lan yen ana cukup kabeh iki (loro helikopter karo pesawat karo amunisi cocok, lan artileri karo projectiles didandani, lan target sebutan lan drones pengintaian), nalika kabeh iki bakal bisa bebarengan karo minimal persetujuan lan cepet sabisa, banjur. bakal ana efek sing kuat. Senjata apa wae duwe pro lan kontra, "zona mati" lan kekuwatane. Helikopter kasebut "otonom" ora mbutuhake saluran kontrol eksternal, ngidini sampeyan nindakake akeh perkara, nanging drone cilik ora bisa ditindakake, nanging sing gedhe kompleks lan rawan (yen mung lengkap. serangan helikopter drone, nanging iki isih angel banget). Malah karo senjata dipandu saiki ing pasuryan saka "angin puyuh", helikopter ajeg digunakake èfèktif.
      1. ramzay21
        ramzay21 14 September 2022 22:00
        -1
        Drone serangan umume ora nuduhake awake dhewe kanthi apik marang mungsuh kanthi pertahanan udara normal.

        Ora ana pihak ing NMD sing bakal nggunakake UAV mogok modern kanthi massal. Sawetara rolas Bayraktar UAV saka Angkatan Bersenjata Ukraina lan telung Pacers kita ora dadi indikator.
        Nanging yen kita duwe sewu Pacers / Orion, lan dheweke terus-terusan nggandhol ing mburi mungsuh 24/7 lan nyerang ing kana, mula NVO wis suwe rampung kanthi kamenangan, mungsuh mung bakal kehabisan peralatan kanthi cepet. lan prajurit mesthi padha mlayu. Senajan, mesthi, kita bakal ilang loro utawa telu, lan Mungkin malah limang atus UAVs, nanging kita ora bakal ilang operator siji.
        Siji Pacer / Orion biaya udakara 5 yuta tanpa stasiun, 500 * 5 yuta mung 2,5 milyar dolar, kanthi latar mburi cadangan emas 300 milyar sing ilang, iki ora ana apa-apa.
        1. Ruthrik
          Ruthrik 27 September 2022 05:56
          0
          Inggih, ing kene kita bisa setuju. Nanging konflik potensial ora mung NWO. Lan mungsuh serius bakal ngalahake kabeh sewu pacers lan iku. Sanadyan mesthi aku bisa salah.
          1. ramzay21
            ramzay21 27 September 2022 06:44
            0
            Yen Tu-204R lan Su-34 karo Kh-31 utawa Kh-58 digantung ing mburi klompok kita ing zona aplikasi Inohodets UAV, banjur kanggo saben UAV sing mudhun sistem pertahanan udara sing nembak mudhun bakal dirusak lan Aku mangu banget yen Ukraina bakal duwe sistem pertahanan udara Buk sewu utawa S-300 karo kru.
            Lan nglawan mungsuh sing luwih serius, kita duwe 6 ewu warheads, Topol-M, Yars, SSBN karo Liner lan Borey, uga Tu-95 lan Tu-160 karo X-101 lan barang liyane.
            1. Ruthrik
              Ruthrik 28 September 2022 05:56
              0
              Ora, Ukraina mesthi ora bakal nemokake. Ya, lan Ukraina ora bakal bisa bebarengan nyuda sawetara atus drone kejut - iki ketok.
  5. Zaurbek
    Zaurbek 14 September 2022 09:54
    +1
    Apa wong bakal ngandhani utawa nulis babagan AFAR ing helikopter .... gambar apa sing dipikolehi, apa sing nemtokake?
    Apa avionik bisa "nggabungake gambar karo radar lan optik, apa ana helm anyar karo layar?
  6. lucul
    lucul 14 September 2022 09:54
    +5
    Sistem penampakan lan navigasi anyar wis diinstal.

    Iki persis apa sing kudu dimodernisasi ing wiwitan. Sawise kabeh, miturut video saka Wilayah Moskow (deleng saka kokpit) - helikopter kita sejatine wuta, dibandhingake karo Apache.
  7. trafllot1832
    trafllot1832 14 September 2022 09:55
    0
    Penerbangan pertama KA 52M ing wiwitan taun 2020 digawa kanthi cepet kanthi cepet.
    1. Konnick
      Konnick 14 September 2022 10:28
      +2
      Penerbangan pertama KA 52M ing wiwitan taun 2020 digawa kanthi cepet kanthi cepet.


      Lan iki diklumpukake saka donya kanthi benang, tanpa celonone, nanging nganggo topi.
      2 drone Fimi X8 SE combo + 4 baterei lan stasiun pangisian daya kanggo saben
      50 tandu
      200 kucing
      250 karabin.
      10 jubin
      29 kab
      5 jaka
      Masker tas 2x5 (25pcs)
      8 gergaji
      2 generator medium 2.5 kW
      12 set alat (kanggo driver)
      15 headphone aktif
      22 Baofeng UV-82 + baterei dikiataken + antena Nagoya
      20 bayonet shovel
      15 karemat
      7 pitik

      Bantuan tentara kita liwat OPSB -
      VTB 4272290754713824
      Romawi Yurievich Z.
      1. trafllot1832
        trafllot1832 14 September 2022 10:31
        +2
        Aku ndeleng carane sukarelawan saiki dikirim ing perusahaan sing wis kadhaptar ing sawijining wilayah. Dheweke kebak staf, kanthi biaya Wilayah Moskow. Ana kabeh.
        1. Konnick
          Konnick 14 September 2022 10:53
          +2
          Aku ndeleng carane sukarelawan saiki dikirim ing perusahaan sing wis kadhaptar ing sawijining wilayah. Dheweke kebak staf, kanthi biaya Wilayah Moskow. Ana kabeh.

          Malah drone kanggo saben peleton??? Aku ora ateges footcloths lan sepatu, Aku ngomong bab liyane.
          1. trafllot1832
            trafllot1832 14 September 2022 11:10
            0
            Lan ora mung siji drone. Kanthi operator sing dilatih. Saben uwong duwe helm, kaya waja. Nanging bisa uga gumantung ing wilayah lan pasukan apa sing ana ing kana.
    2. AlOrg
      AlOrg 14 September 2022 11:55
      0
      Amarga NWO pecked ing sak panggonan. Sadurunge SVO, ora ana sing kesusu
  8. Konnick
    Konnick 14 September 2022 10:09
    -4
    Carane akeh Ka-52 ing layanan, kurang saka 100 bêsik? Inggih, padha bakal mbangun telu liyane ing taun ... saben biaya 1 milyar 100 yuta, lan bali kurang saka UAV serangan, kang Welasan kaping luwih murah. Mungkin wektu kanggo nindakake tinimbang helikopter kanthi kacepetan 300 km / jam, mung pesawat serangan sing didorong baling-baling kanthi kemampuan maneuver sing dhuwur lan lepas landas cendhak. Aku ora weruh kaluwihan ing nglayang ing udhara lan lepas landas vertikal lan kebangkrutan saka kendaraan tempur. Kualitas kasebut dibutuhake kanggo mobil medis, telusuran, penumpang.
    1. kot423
      kot423 14 September 2022 10:38
      -1
      Kutipan saka Konnick
      Aku ora weruh kaluwihan ing nglayang ing udhara lan lepas landas vertikal lan kebangkrutan saka kendaraan tempur.

      Apa sing sampeyan ora weruh ora ateges bebener sing paling utama ... Nomenklatur, kapasitas mbeta senjata minangka urutan gedhene sing luwih dhuwur, + luwih akeh. Aku ora bakal nyathet lembar teks ing kene, google bedane yen ora dilarang ing mesin telusur.
      1. Konnick
        Konnick 14 September 2022 10:48
        -2
        Nomenklatur, kapasitas angkut senjata minangka urutan gedhene sing luwih dhuwur,


        google bedane


        Googled kene ing forum

        Bobot saka helikopter kosong kira-kira 17 persen luwih saka pesawat saka kategori padha. Iki amarga kasunyatan sing transmisi relatif abot, gedhe lan larang dibutuhake kanggo ngirim torsi saka mesin kanggo rotor utama lan Balance torsi reaktif sawijining.

        Biaya mesin sing ora produktif kanggo njamin fungsi transmisi lan sisteme kira-kira patang persen, kanggo ngimbangi torsi reaktif rotor utama - nganti 10-12 persen. Mulane, bobot muatan lan bahan bakar ing helikopter luwih murah tinimbang ing pesawat.


        https://topwar.ru/98278-na-novom-vitke.html
        1. kot423
          kot423 14 September 2022 11:11
          0
          Kutipan saka Konnick
          Googled kene ing forum

          LAN? Sampeyan ora ngerti apa sing sampeyan copy-paste ing kene? Apa sampeyan uga bakal nemtokake prabédan antarane turntable lan kapal selam nuklir ... Where is "bunch + kanggo UAVs lan bunch - kanggo turntables" babagan sing drown ing kirim ndhuwur?
          1. Konnick
            Konnick 14 September 2022 11:14
            -3
            LAN? Sampeyan ora ngerti apa sing sampeyan copy-paste ing kene? Apa sampeyan uga bakal nemtokake prabédan antarane turntable lan kapal selam nuklir ... Where is "bunch + kanggo UAVs lan bunch - kanggo turntables" babagan sing drown ing kirim ndhuwur?

            Aku tenggelam kanggo pesawat, dudu helikopter. Helikopter serang iku buntu. Wacan kanthi ati-ati.

            Mungkin wektu kanggo nindakake tinimbang helikopter kanthi kacepetan 300 km / jam, mung pesawat serangan sing didorong baling-baling kanthi kemampuan maneuver sing dhuwur lan lepas landas cendhak. Aku ora weruh kaluwihan ing nglayang ing udhara lan lepas landas vertikal lan kebangkrutan saka kendaraan tempur. Kualitas kasebut dibutuhake kanggo mobil medis, telusuran, penumpang.
            1. kot423
              kot423 14 September 2022 11:32
              -2
              Kutipan saka Konnick
              Aku klelep kanggo pesawat

              Inggih, nggih ... Miturut sampeyan, IL 2 kudu diuripake maneh lan ditingkatake dadi bocah ajaib kanthi gadget anyar ... Lan sepira regane lan suwene wektu - ora peduli, amarga turntable (sing mung bisa upgrade) iku buntu ...
              1. Konnick
                Konnick 14 September 2022 11:43
                -4
                Inggih, nggih ... Miturut sampeyan, IL 2 kudu diuripake maneh lan ditingkatake dadi bocah ajaib kanthi gadget anyar ... Lan sepira regane lan suwene wektu - ora peduli, amarga turntable (sing mung bisa upgrade) iku buntu ...

                Ditebak. Mung IL-2 sing abot, kudu luwih cilik, luwih entheng, bisa maneuver, lan bisa uga ana ing versi tanpa awak.
                1. kot423
                  kot423 14 September 2022 12:02
                  0
                  Kutipan saka Konnick
                  Mung IL-2 sing abot, kudu luwih cilik, luwih entheng, bisa maneuver, lan bisa uga ana ing versi tanpa awak.

                  Lan apa keuntungane? Nggawe proyek, nerjemahake menyang logam, mbukak, mbangun sekolah anyar kanggo latihan kru penerbangan (utawa operator - utawa sampeyan mikir sing bisa ngontrol UAV sawise rong jam saka bedhil ndhuwur?), Nyetel utawa ngembangaken senjata anyar, etc . Pira regane babagan dhuwit lan wektu? Lan yen sampeyan nggawe UAV metu saka wong-wong mau - ndeteksi titik kontrol liwat saluran radio / satelit - ora cara? Kita bubar mbalek item kuwi ing werni ing 404, kaya ing perang angkatan laut - "aja jancok, menehi kula dijupuk ing G 5, kita bisa njaluk ngendi thread ..."? Lan kok neraka pesawat serangan meneng ing perang karo mungsuh witjaksono? Yen kasur A wis 10 taun shaggy lan turbofan sing? Lan kanggo drive Papuans - turntables konco mata. Kanggo CBO - ngawut-awut ing wektu lan adonan ora perlu saka tembung ing kabeh.
                  1. Konnick
                    Konnick 14 September 2022 12:05
                    -4
                    Lan kok neraka pesawat serangan meneng ing perang karo mungsuh witjaksono? Yen kasur A wis 10 taun shaggy lan turbofan sing? Lan kanggo drive Papuans - turntables konco mata.

                    Kelayakan ekonomi, pesawat kasebut luwih murah kanggo diproduksi lan dioperasikake.
                    1. kot423
                      kot423 14 September 2022 12:22
                      +1
                      Kutipan saka Konnick
                      Kelayakan ekonomi, pesawat kasebut luwih murah kanggo diproduksi lan dioperasikake.

                      Ya. Mung ing kene pangembangan / implementasine / mlaku-mlaku / latihan (utawa sampeyan mikir yen mabur ing baling-baling padha karo jet?) / persenjataan iku dhuwit? Sing. apa sampeyan ngusulake kanggo ngunggahake teknologi sing wis ketinggalan jaman saka tembung mung amarga panemu sampeyan yen turntable dadi buntu? Nu-nu...
    2. Maxim G
      Maxim G 14 September 2022 12:26
      -2
      Ora ana sing wis nglayang ing medan perang sing digantung karo NAR lan bom sing tiba, amarga bebaya njupuk rudal saka MANPADS utawa sistem pertahanan udara cilik ing sasis mobil (contone).

      Saiki, kanggo nyerang target lemah, sampeyan butuh pesawat / helikopter (IFI, UBS, yen kita ngomong babagan pesawat, lan helikopter ing kene bisa uga mung nganggo waja), sing, tanpa mlebu wilayah sing kena pengaruh, bakal ngluncurake roket utawa nyelehake. bom planning, kalebu karo sebutan target external karo UAV.
  9. yowis
    yowis 14 September 2022 11:56
    0
    Kutipan: "ban penerbangan anyar kanthi resistensi nyandhang tambah" Pungkasan kutipan.
    Apa kacepetan landing?
  10. Ratmir_Ryazan
    Ratmir_Ryazan 14 September 2022 12:51
    -3
    Ka-52 lan sistem baling-baling coaxial makarya kanthi sampurna, helikopter asring nahan kontrol sanajan sawise kena rudal, Mi-8/28 sawise iki, minangka aturan, langsung ilang kontrol lan ambruk.

    Miturut publikasi Kementerian Pertahanan, kekurangan Ka-52, kaya kabeh helikopter liyane, yaiku resolusi piranti pengawasan sing kurang, utamane imager termal, sing ora bisa dibandhingake karo Apache. Sampeyan ora bisa ngomong saka kita sing helikopter kenek ana, salah siji bump utawa bunker, lan iku angel kanggo golek infanteri ing kebangkrutan, nanging ing Apache sampeyan bisa ndeleng clurut ing suket kanggo 5 km.

    Muga-muga kita duwe helikopter transportasi kanthi sistem coaxial kanggo pendaratan lan pasukan khusus, ana ing antarane Ka-29 lan Mi-8. Dheweke bakal luwih kerep nylametake saka rudal lan luwih bisa maneuver, lan landing lan disembarking bakal luwih aman (ana kasus nalika personel militer mati saka rotor buntut ing buntut Mi-8).
    1. yowis
      yowis 14 September 2022 16:00
      0
      Tes kasebut bisa ngonfirmasi "resolusi piranti pengamatan sing ora apik, utamane pencitra termal"
      Quote: Ratmir_Ryazan
      lan ing Apache sampeyan bisa ndeleng clurut ing suket kanggo 5 km

      Matur nuwun, warga Manturov (lan "kanca" liyane).
      Ngomong-ngomong, dhuwite ngendi?
  11. ahli ilmu
    ahli ilmu 14 September 2022 15:19
    -2
    Jurnal Teoretis Militer Kementerian Pertahanan Federasi Rusia, ing analisis pengalaman manca lan domestik babagan panggunaan helikopter penerbangan tentara ing perang lokal lan konflik militer, ing antarane akeh kesimpulan sing digambar, nandheske efektifitas tartamtu nggunakake helikopter minangka bagean. saka "kelompok gabungan pesawat serangan lan helikopter, dumadi saka pengintaian lan nyerang helikopter lan pesawat- stormtroopers." Ing "video komersial" Wilayah Moskow, aku durung nate ndeleng karya gabungan pesawat lan helikopter. Salajengipun, analisis kasebut nandheske: "... sifat permusuhan mbutuhake interaksi sing luwih cedhak antarane pasukan darat lan unit penerbangan. Iki utamané perlu nalika obyek karusakan saka penerbangan tentara minangka cedhak karo unit nyerang lan dadi perlu. kanggo nyilikake interval wektu antarane artileri lan serangan udhara Ing wektu sing padha, panentu identifikasi lan keamanan bebarengan, uga akurasi sebutan target kanggo pesawat serangan lan helikopter, angsal wigati tartamtu. kasil ditanggulangi ing unit lan unit sing ana penembak udhara. Dheweke menehi kontribusi gedhe kanggo pangerten bebarengan antarane komandan unit senjata gabungan lan kru pesawat serang lan helikopter." Dadi Ka-52M mesthi gedhe, nanging ing ngendi ora ana komando lan kontrol terpadu sing stabil kanggo tugas pasukan darat (NM DPR lan LPR) lan penerbangan (Angkatan Udara Kementerian Pertahanan RF) lan ora ana nomer sing dibutuhake. saka UAV, malah UFO alien ora bakal mbantu ((.
  12. ayo-bener
    ayo-bener 14 September 2022 16:53
    -2
    Apa kita duwe analog saka geni neraka? Suwene suwene sampah (Whirlwind) sing umure 40 taun iki bisa dioperasikake?