Review militèr

Misteri Tanpa Awak. Amunisi loitering "Geran-2"

76
Misteri Tanpa Awak. Amunisi loitering "Geran-2"
Salah sawijining reruntuhan UAV sing digunakake ing wilayah kutha Kupyansk



Sawetara dina kepungkur, kendaraan udara tanpa awak sing durung dingerteni sadurunge katon pisanan ing zona Operasi Khusus. Produk sing ditandhani "Geran-2" lan nomer buntut alfanumerik digunakake dening pasukan Rusia ing obyek Ukrainia. Nganti saiki, ora ana sing ngerti babagan drone iki, lan kekurangan informasi nyumbang kanggo munculna versi sing paling wani lan menarik.

Reruntuhan sing ora biasa


Tanggal 13 September, foto-foto penasaran sing dijupuk dening formasi Ukrainia ing wilayah kutha Kupyansk disebarake ing jaringan sosial lan sumber daya khusus. Dheweke nggambarake reruntuhan sawetara UAV sing ora dingerteni, sadurunge ora katon ing zona Operasi Khusus. Loro swiwi setengah sing disapu nganggo ujung lunas, motor listrik lan lebu cilik nabrak lensa. Keels mawa nomer "M214" lan jeneng "Geran-2".

Ukrainia sisih claims sing UAV iki miber liwat posisi lan ditembak mudhun. Nanging, sifat karusakan sing dituduhake dening reruntuhan mbantah versi iki. Ketoke, "Geran-2" ana amunisi lan nyerang obyek Ukraina. Nalika kena, hulu ledak njeblug lan struktur kasebut ancur kanthi pembentukan puing-puing sing khas.

Versi penasaran babagan asal usul UAV Rusia anyar langsung muncul. Dadi, dianggep manawa produk Geran-2 minangka versi lokal utawa mung ganti jeneng saka amunisi Iran Shahed-136 loitering. Versi iki didhukung dening podho njaba saka unsur utama airframe lan informasi dikenal bab pembangkit listrik.


Kajaba iku, versi babagan asal Iran saka UAV anyar konsisten karo informasi sing diterbitake sadurunge. Ing sawetara minggu kepungkur, desas-desus wis nyebar kanthi saran saka pers asing babagan kemungkinan tuku drone Iran kanggo tentara Rusia. Informasi sing akurat babagan subyek iki durung kasedhiya, nanging bukti kahanan diwenehake.

Iki dilaporake babagan kunjungan spesialis Rusia menyang perusahaan lan pangkalan Iran. Banjur pesawat transportasi Iran bola-bali mabur menyang Rusia kanthi target sing ora dingerteni. Ora suwe, wakil saka komando Iran ujar manawa produk Iran diwenehake dening salah sawijining negara utama. Saiki, lebu saka cedhak Kupyansk uga dianggep minangka bukti kerjasama Rusia-Iran.

Kemungkinan katon


Kaya apa sejatine amunisi drone / loitering "Geran-2" durung jelas. Nanging, foto saka sisih Ukrainia ngidini kita nemtokake sawetara fitur saka tampilan, uga nggawe asumsi lan kesimpulan. Ing kasus iki, karakteristik piranti ora bisa ditemtokake. Komposisi kompleks tanpa awak lan kemampuane uga bakal tetep ora dingerteni.


Drone motor listrik

Kang menehi kritik dening pecahan paling gedhé, piranti "Geran-2" dibangun miturut rencana "tailless". Kemungkinan fuselage silinder utawa spindle-shaped digunakake, disambungake menyang swiwi kanggo paling dawa. A swiwi delta saka Sapuan gedhe digunakake. Kabeh pinggiran mburi diwenehi ing lumahing setir. Stabilitas dalan diwenehake dening rong sirip-keels. Ora ana rudders ing wong. Ukuran lan bobot produk ora bisa dikira amarga ora ana titik referensi sing jelas.

"Geran-2" nggunakake pembangkit listrik. Ana motor listrik saka jinis lan daya sing ora dingerteni, sing muter baling-baling sing narik utawa nyurung. Bagéan penting saka fuselage kudu diwenehake ing sangisore baterei kanthi paramèter sing dibutuhake. Kajaba iku, nalika nerangake amunisi loitering, warhead dibutuhake.

UAV kudu duwe autopilot lan/utawa sistem remot kontrol. Fuselage saka "Geranium" sing digunakake ora dilestarekake, lan mulane ora bakal bisa nemtokake prinsip telusuran target lan panuntun dhumateng. Ing wektu sing padha, proyek amunisi loitering sing wis ana nuduhake manawa produk kasebut bisa nggoleki target nggunakake optik utawa dipandu ing koordinat sing diwenehake.

amunisi Iran


Amunisi loitering Iran "Shahed-136" dikembangake ing pungkasan taun sepuluh minangka sarana sing prasaja lan jarak adoh kanggo numpes macem-macem target lemah / permukaan. Wis ing 2019-20. produk padha wiwit digunakake ing Yaman. Ing wektu sing padha, kompleks Shahed-136 resmi ditampilake mung taun kepungkur.


Unsur struktural sing ora dingerteni

UAV "Shahed-136" iku tailless karo fuselage rudimentary karo fairing irung animasi. Ing swiwi sing disapu ana elevons lan ujung keel karakteristik. Pembangkit listrik kalebu motor buntut kanthi baling-baling pusher. Wingspan - udakara 2,5 m, dawane - kira-kira 2 m Parameter bobot ora dingerteni.

Kanggo Shaheda-136, jarak penerbangan paling sethithik 2 km diumumake. Modifikasi pisanan piranti kasebut nggunakake panuntun koordinat nggunakake navigasi satelit lan inersia. Dilaporake babagan kemungkinan nggawe amunisi kanthi alat telusuran lan panuntun optik.

Amunisi loitering dituduhake kanthi peluncur mandiri asli, sing nyamar dadi truk. Instalasi digawe ing wangun wadhah kanthi ril miring kanggo limang UAV. Sadurunge miwiti, instalasi munggah menyang sudut sing wis ditemtokake; drone mabur metu liwat gendheng mbukak.

Manfaat sing jelas


UAV Rusia "Geran-2" lan Iran Shahed-136 duwe desain sing padha lan, mbokmenawa, tujuan sing padha. Versi sing luwih wani uga ditawakake, miturut iki sejatine produk sing padha, nanging kanthi jeneng sing beda. Endi versi saiki sing bener durung jelas. Nanging, wis ana alesan kanggo sawetara kesimpulan.


Peluncur saka kompleks Shahed-136

Iku ketok yen tentara Rusia duwe amunisi loitering anyar, lan kasunyatan iki wis sawetara kapentingan. Sawise mlebu layanan, "Geran-2" anyar nglengkapi produk sing ana "Cube" lan "Lancet" saka kelas cahya.

Ketoke, "Geran-2" luwih gedhe lan luwih abot tinimbang "Cube" utawa "Lancet", lan uga nggawa hulu ledak sing luwih kuat lan nduweni jangkauan sing luwih dhuwur. Mulane, tentara saiki duwe sawetara amunisi loitering karo karakteristik beda ing pembuangan. Iki ndadekake iku bisa kanggo nambah keluwesan lan efficiency saka aplikasi kuwi gaman, uga ngoptimalake panggunaan sarana perkusi liyane.

Yen asumsi babagan asal Iran saka "Geranium" bener, mula kahanan kasebut katon luwih menarik. "Shahed-136" nduweni karakteristik penerbangan dhuwur lan sejatine minangka rudal jarak menengah. Ing wektu sing padha, gumantung saka konfigurasi, nduweni kemampuan ora mung kanggo mencet target sing ditemtokake, nanging uga kanggo mirsani lan milih obyek kanggo nyerang.


Kompleks jinis iki sacara resmi kalebu kelas sing padha karo "Lancet" utawa "Cube". Nanging, nyatane, dheweke bakal bisa nambah misil jarak jauh sing lengkap, kayata Kaliber. Kesederhanaan lan murah desain, uga anané peluncur tanah, menehi kaluwihan tartamtu.

Nanging, kemungkinan UAV Iran utawa salinan / analoge mlebu ing arsenal tentara Rusia isih ana. Pangiriman Shahed-136 utawa peralatan liyane saka kelas iki dibahas mung ing tingkat gosip, lan durung dilaporake kanthi resmi. Mbok menawa kahanan iki bakal dijlentrehake ing mangsa ngarep kanthi konfirmasi utawa mbantah informasi sing nyebar.

Teka-teki tanpa awak


Mangkono, kahanan tartamtu isih berkembang ing sekitar produk Geranium-2. Dikenal kanthi asli babagan orane lan digunakake ing Operasi Khusus. Kajaba iku, sampeyan bisa nggawe prakiraan sing bisa dipercaya babagan tujuane. Ing wektu sing padha, ana versi kandel babagan asal usul UAV kasebut, sing ora duwe konfirmasi resmi, nanging adhedhasar bukti tartamtu.

Apa Rusia "Geran-2" ana hubungane karo Iran "Shahed-136" durung cetha. Nanging, jelas manawa sistem tanpa awak loro kasebut menarik kanggo tentara kita lan bisa nemokake papan ing arsenal. Kajaba iku, amunisi loitering kanthi jeneng Rusia wis tekan pasukan lan digunakake nglawan target mungsuh. Lan asil serangan kasebut umume ora gumantung saka asale.
Pengarang:
Foto sing digunakake:
Telegram / ChDambiev, ImpNavigator
76 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Vladimir_2U
    Vladimir_2U 15 September 2022 05:12
    + 10
    Nanging apa sing kudu dipikirake, mbuwang rong huruf saka tembung Geranium - sampeyan entuk Iran kanthi kesalahan cilik. Katon kaya bebek, mabur kaya bebek, quacks kaya bebek - mesthi dudu angsa.
    1. insafufa
      insafufa 15 September 2022 08:23
      +8
      Ana video taun kepungkur ing ngendi geranium iki ditampilake, laporan babagan pangembang Lancet lan Kuba, sing padha, ana ing meja wong lanang saka badhan Kalashnikov, pancen luwih gedhe tinimbang kubus.
      1. Romario_Argo
        Romario_Argo 15 September 2022 13:43
        -4
        Loitering amunisi Lancet digunakake kanggo ombone winates ing NWO, ing mratelakake panemume soko nalika suppressing artileri ing wilayah kutha ing Severodonetsk
        artikel kasebut ana ing VO
      2. Greg Goodenough
        Greg Goodenough 30 September 2022 00:23
        0
        Как найти этот репортаж? Или ссылку дай плз. Я искал - не нашел ничего подобного.
    2. SKVichyakow
      SKVichyakow 15 September 2022 12:02
      + 22
      Lan kanggo kula, apa bedane sing dadi sapa, sing utama yaiku akeh.
    3. Kangarli
      Kangarli 15 September 2022 13:25
      + 10
      Kutipan: Vladimir_2U
      Apa sing kudu dipikirake, mbuwang rong huruf saka tembung Geranium - sampeyan entuk Iran


      Tehran
      1. Vladimir_2U
        Vladimir_2U 15 September 2022 16:28
        +2
        Kutipan saka Kangarli
        Tehran

        Dadi luwih apik! hi
    4. Omskgazmyas
      Omskgazmyas 24 September 2022 06:35
      +1
      Скрупулёзно подмечено. Хотя суть ударника не в названии.
  2. tlahuicol
    tlahuicol 15 September 2022 05:19
    +6

    Mangkene sing dibutuhake banget saiki. Drone pengebom Cina
    1. Hitriy Zhuk
      Hitriy Zhuk 15 September 2022 13:20
      +1
      Elek lan rame.
      Menehi kapal udara!
    2. Eduard Egorov
      Eduard Egorov 26 September 2022 01:06
      0
      Его проще сбить, хотя тоже не плохо, против тех у кого нет ПВО.
  3. Victor_B
    Victor_B 15 September 2022 05:28
    + 14
    Ing sawetara minggu kepungkur, desas-desus wis nyebar kanthi saran saka pers asing babagan kemungkinan tuku drone Iran kanggo tentara Rusia.
    Inggih tuku lan tuku.
    Dilakoni kanthi bener!
    Ora isin tuku Bayraktara saka wong Turki.
    1. apikexe
      apikexe 19 September 2022 01:05
      -1
      Aja isin tuku. Iku isin nalika bali ing 2015 padha ngomong bab UAV lan drones liyane lan sing tanpa wong-wong mau ora ana apa-apa ing perang ing abad 21st.
  4. yuriy55
    yuriy55 15 September 2022 05:29
    +1
    Iku ketok yen tentara Rusia duwe amunisi loitering anyar, lan kasunyatan iki wis sawetara kapentingan.

    Nganti saiki, mung peralatan teknis sing kurang apik saka para peserta ing SVO sing tetep ketok, lan kasunyatan sing sukses nggunakake amunisi kasebut bakal dadi kapentingan.
    Lan uga laporan saka Konashenkov babagan panggunaan atusan amunisi kasebut lan karusakan total pasukan lan sarana Angkatan Bersenjata Ukraina lan terbatov.
    1. alexy sidaikin
      alexy sidaikin 15 September 2022 06:53
      0
      Rong puluh lima maneh ... apa sampeyan ngusulake kanggo ngoyak saben vushnik karo dheweke? Dheweke duwe niche dhewe.
      1. yuriy55
        yuriy55 15 September 2022 07:00
        +6
        Quote: Alexey Sidaikin
        apa sampeyan ngusulake kanggo nguber saben vushnikm karo dheweke?

        Aku propose kanggo ngirim amunisi loitering ing nguber Vushniks lan mercenary manca, lan ora DRG karo mortir.
        1. NGGO
          NGGO 15 September 2022 16:35
          +2
          Aku propose kanggo ngirim amunisi loitering ing nguber Vushniks lan mercenary manca, lan ora DRG karo mortir.

          Kanggo iki, bom cilik lan raket diciptakake, sing digantung ing UAV pengintaian biasa.
          Drone kamikaze rong meter sing diterangake ing artikel iki cukup efektif kanggo pertempuran kontra-baterei. Kanggo tenaga kerja sing nyebar, drone kamikaze kuwi larang banget kanggo digunakake, saka meriam nganti manuk pipit.
          Bisa uga sing paling cilik saka kulawarga Lancet saka drone kamikaze Rusia uga cocog ing kene.
          1. yuriy55
            yuriy55 15 September 2022 17:46
            0
            Kutipan saka D.O.
            Kanggo iki, bom cilik lan raket diciptakake.

            Aku kenal karo nuansa kasebut. Ngomong babagan DRG kanthi mortir, aku ngelingi kahanan sing ditindakake dening RIA. Keset banget nggoleki, ing komentarku wingi ana link video kasebut. Ing kana kita ngomong babagan penembakan pangkalan tentara bayaran asing.
            Golek. Coba deleng lan evaluasi apa sing bisa ditrapake ing kana ...
            hi
            1. NGGO
              NGGO 15 September 2022 20:35
              +1
              Golek. Coba deleng lan evaluasi apa sing bisa ditrapake ing kana ...

              Ditemokake lan katon.
              Target - omah karo militan.
              Ing kasus apa wae, UAV pengintaian dibutuhake ing kene, amarga video iki direkam.
              Yen target ana ing jangkoan mortir utawa artileri, paling gampang digunakake, kanthi pangaturan liwat UAV pengintaian. Apa kita weruh. Kauntungan ing kene yaiku UAV pengintaian bisa dadi cilik lan ora katon, lan ana akeh amunisi standar lan ana akeh ing gudang.
              Nanging yen mortir, artileri, MLRS ora kasedhiya, drone pengintaian medium kanthi bom / roket bakal migunani. Kerugian kasebut yaiku visibilitas lan rega sing dhuwur, daya amunisi sing kurang. Kauntungane yaiku wektu telusuran sing dawa lan target, serangan cepet.
              Drone Kamikaze, sanajan cilik, ora murah, nanging migunani kanggo target sing luwih penting - kanggo peralatan, kanggo penembak jitu ing posisi utawa pejuang karo ATGM / MANPADS ing ambush.
          2. stankow
            stankow 16 September 2022 18:56
            0
            Ora ana masa depan kanggo drone sing mlaku-mlaku. Gabungke subtlety intelijen karo kekuwatan karusakan? Kaya surveyor kanthi peralatan presisi milimeter lan sekop. Aku diukur, diwilang unevenness ing lemah lan straightened iku bystrenko. Ing wektu sing padha, aku ngubur peralatan nglirik
            1. NGGO
              NGGO 16 September 2022 21:57
              -1
              Gabungke subtlety intelijen karo kekuwatan karusakan?

              Kekuwatan drone pengintaian medium ukurane sithik banget.
              Dheweke duwe kauntungan liyane - target target ing wektu nyata. Aku weruh, aku mateni. Kanthi pertahanan udara mungsuh sing absen utawa banget ditindhes, senjata sing efektif banget. Iku angel ngomong kok drones iki ora dilengkapi bedhil kaliber cilik.
              Liyane bab, ing kondisi ngarep NWO:
              - "mitra" nyedhiyakake APU kanthi jumlah MANPADS sing cukup;
              - iki operasi militèr, lan Angkatan Bersenjata RF duwe cukup artileri lan MLRS.
              Mulane, minangka spotter pengintaian ngarep, sampeyan butuh drone sing paling ora katon lan sepi. Bom-racquets contraindicated kanggo wong, amarga nggunakake drone bakal narik kawigaten manungsa waé sing ora dikarepake saka mungsuh.
              Nanging, contone, ing kahanan Mariupol, kanggo tentara Rusia, akeh drone medium karo bom raket bakal migunani banget.
              Drone Kamikaze beda. Kamikaze gedhe minangka sarana kanggo pertempuran kontra-baterei, utamane ing ngendi artileri kita kurang utawa ora ana, uga kanggo nyerang artileri utawa tank musuh ing pawai.
              Kamikazes cilik bisa nyedhaki saka sembarang arah, lan kenek posisi sniper utawa ATGM fighter, contone, liwat jendhela. Uga, obah target waja entheng uga.
  5. svp67
    svp67 15 September 2022 06:04
    +7
    Aku ora ngerti, mantan Israel, lan saiki "Outpost" kita bisa digunakake, nanging apa masalah ing kene?
    1. Andy_nsk
      Andy_nsk 15 September 2022 06:27
      0
      Aku ora ngerti, mantan Israel, lan saiki "Outpost" kita bisa digunakake, nanging apa masalah ing kene?

      Minangka adoh aku ngerti, masalah iku padha ora cukup ing jumlah tengen lan ana ora cukup amunisi dipandu kanggo wong-wong mau.
      1. svp67
        svp67 15 September 2022 06:55
        +5
        Kutipan saka Andy_nsk
        Minangka adoh aku ngerti, masalah iku padha ora cukup ing jumlah tengen lan ana ora cukup amunisi dipandu kanggo wong-wong mau.

        Aku ngomong babagan liya, babagan kasunyatan manawa kita duwe hak nggunakake apa sing dianggep perlu ...
  6. Wildcat
    Wildcat 15 September 2022 06:19
    +4
    Aku kepengin weruh yen kita bakal ndeleng seni Korea Lor?
    IMHO, digunakake ing perang Iran-Irak, lan sanajan ana keluhan babagan bedhil, dheweke ora sambat babagan cangkang ...
    1. Komentar wis dibusak.
  7. alexy sidaikin
    alexy sidaikin 15 September 2022 06:51
    +1
    Rejeki babagan kopi ... kita ora ngerti apa-apa, nanging bisa uga.
  8. Garik Gorkin
    Garik Gorkin 15 September 2022 07:09
    +5
    "Geran-2" nggunakake pembangkit listrik. Ana motor listrik saka jinis lan daya sing ora dingerteni, sing muter baling-baling sing narik utawa nyurung.

    Iki mamang. Ora bakal mabur adoh nganggo listrik, baterei abot.
    Yen "Geran" lan "Shahed" minangka sedulur kembar, mula mesin kasebut kemungkinan MD 550, miturut sumber Israel. Sing. bensin, 50 jaran. Mesin kasebut didol sanajan ing AliExpress.

    Israel duwe informasi luwih akeh babagan senjata "misterius" tinimbang kita. Sing ora nggumunake aku.
    https://cursorinfo.co.il/world-news/rossiya-nachala-primenyat-drony-kamikadze-shahed-136-dlya-udarov-po-ukraine-obnarodovany-pervye-foto/
    1. Dimax Nemo
      Dimax Nemo 15 September 2022 08:10
      +7
      Israel ngerti drone Iran luwih apik tinimbang wong liya.
    2. meandr51
      meandr51 22 September 2022 18:12
      0
      Пропагандистский источник, не внушающий доверия.
  9. paul3390
    paul3390 15 September 2022 07:11
    +1
    Yen ana motor listrik kanthi baling-baling - apa jenis "bener-bener rudal jarak menengah"? opo
  10. Lepsik
    Lepsik 15 September 2022 07:20
    +7
    Elektrorake lan karo sawetara 2000 km.? Apa jenis omong kosong sampeyan nulis?
  11. Dimax Nemo
    Dimax Nemo 15 September 2022 08:08
    +2
    Katon kaya Amerika isih bener, lan kita pengin ngatasi masalah "tanpa awak" ing wektu sing paling cendhak, tanpa ngenteni welas asih saka industri domestik. Nah, ayo ngenteni drone Iran liyane sing "dijanjekake" dening Amerika.
    1. Ruby
      Ruby 15 September 2022 09:53
      +3
      Inggih, padha nindakake bab sing bener. Stalin ora mikir saka tembung nalika tuku saka sekutu apa industri kita ora bisa menehi. Hasil utama.
      1. Dimax Nemo
        Dimax Nemo 15 September 2022 10:58
        0
        Ing wektu iku, kita tuku ora dadi luwih senjata dhewe (Lend-Lease - mesthi), nanging lisensi. Mesin pesawat, contone. Tank. Gun anti-pesawat 76 mm, bedhil anti-tank 37 mm.
  12. Sotnik11.74
    Sotnik11.74 15 September 2022 08:34
    -3
    Piye wae, amunisi sing mabur iki ora kaya wunderwaffles sing dijanjekake.
    1. NuevoRoss
      NuevoRoss 16 September 2022 02:14
      +1
      Pesawat 1st World digawe saka ril lan rags. Akeh drone cilik modern digawe saka Styrofoam.
      1. Sotnik11.74
        Sotnik11.74 16 September 2022 04:24
        -4
        Ya, aku elinga nalika dheweke wiwit ngomong babagan drone Iran lan gambar-gambar kasebut beda banget lan dheweke nulis yen dheweke minangka salinan saka sawetara jinis Amerika.
        Lan kaya sing beda banget
  13. Alexander Razin
    Alexander Razin 15 September 2022 10:29
    -1
    Dituku lan dituku - uga rampung. Wangsulan: Bab ingkang utama sing bakal bisa
  14. Svetlana
    Svetlana 15 September 2022 10:54
    +2
    Amerika ngluncurake perang ing Yugoslavia ing taun 1999 lan ngeculake bom grafit ing saluran listrik Serbia. Kanggo nyuda Ukronazis saka sumber daya saka railways electrified sing, antena panrima saka Internet spasi, kemampuan kanggo ngisi tablet lan baterei radar anti-baterei, iku perlu kanggo nggunakake cara padha. Sampeyan ora butuh muatan drone sing gedhe kanggo iki - drone cilik, contone, drone Geran-2 sing kasebut, uga bisa ngatasi.
    Bom iki ngemot filamen grafit sing bisa nyepetake kabel kabel listrik. Sajrone bledosan, bledug grafit disemprotake, sing, dumunung ing garlands insulator saluran listrik, ndadékaké sirkuit cendhak lan micu mati protèktif saka garis listrik. Deleng https://topwar.ru/153512-podrobnosti-o-grafitovyh-bombah-kotorymi-v-kieve-ugrozhajut-rossii.html
    1. Goto
      Goto 15 September 2022 15:57
      0
      saiki kabel wis terisolasi. Ora bakal bisa.
      1. Svetlana
        Svetlana 15 September 2022 19:00
        +3
        Kutipan saka goto
        saiki kabel wis terisolasi.

        SIP (kabel carrier self-insulated) ora digunakake kanggo saluran listrik. Contone, saluran listrik-500 kilovolt. Yen filamen grafit bebarengan ndemek kabel loro fase ing saluran transmisi daya-500, banjur biaya pangilon bakal diinduksi ing ujung filamen grafit (ndemek kabel fase saluran transmisi daya) lan beda potensial linear 500 kV bakal katon ing antarane fase lan filamen grafit. Malah yen ana 1 mm insulasi nglukis ing kabel phase, iku bakal break liwat voltase saka 500 kV. Arus sirkuit cendhak sing mili liwat filamen grafit bakal dadi plasma.
        1. sifgame
          sifgame 20 September 2022 20:26
          +3
          Kawat terisolasi mandiri
  15. Kostadinov
    Kostadinov 15 September 2022 11:06
    +2
    Kutipan saka wildcat
    Aku kepengin weruh yen kita bakal ndeleng seni Korea Lor?
    IMHO, digunakake ing perang Iran-Irak, lan sanajan ana keluhan babagan bedhil, dheweke ora sambat babagan cangkang ...

    Drone Iran, uga rudal lan kapal selam cilik, minangka modifikasi Korea Lor.
    DPRK duwe 170 mm bedhil self-propelled, 240 mm lan 300 mm MLRS, lan sapiturute. Nanging luwih apik kanggo njaluk senapan mesin anti-pesawat 14,5 mm, 23 mm, 37 mm, mortir 82 mm lan 120 mm, MLRS 107 lan 122 mm, bedhil divisional 76 lan 85 mm, ATGM, MANPADS, drone mini, piranti pengintaian. Dheweke duwe akeh kabeh ing saham lan saliyane, dheweke bisa langsung ngasilake kanthi skala gedhe. Kanggo wong-wong mau, ora bakal ana masalah kanggo nglengkapi lan nyedhiyakake operasi tempur kanthi amunisi lan kabeh sing dibutuhake kanggo tentara sing kuwat.
  16. vilord
    vilord 15 September 2022 17:28
    +1
    Sing paling menarik yaiku 2 foto pisanan ing warta yaiku 2 piranti sing beda
  17. Protey
    Protey 15 September 2022 21:51
    0
    We kudu konsep temen beda saka UAV. Ora perlu ngetutake dalane Bayraktar lan liya-liyane. Mesthi, intelijen dibutuhake. Nanging minangka kejut, sampeyan bisa njupuk jinis IL-2 minangka basis khusus kanggo nyerang unit lemah mungsuh, malah karo NURSs, malah karo amunisi tliti. Kanthi kira-kira karakteristik sing padha, nanging muatan luwih gedhe, kacepetan lan maneuverability. Bakal luwih murah lan luwih efektif tinimbang serangan tunggal UAV kecepatan rendah.
    Flying ing kacepetan kurang ing grombolan, padha bisa bombard mungsuh karo FABs conventional utawa roket.
    1. NuevoRoss
      NuevoRoss 16 September 2022 02:21
      +2
      iki salah siji opsi. Wis pro lan cons.
      Saka minus - nyatane, dheweke ora murah. Saka 100k dolar minimal (yen sampeyan njupuk soko sing wis ana, lawas nanging mabur) lan ndhuwur. Lan yuta dolar ora watesan. Ora sayang kanggo nggunakake roket lan MANPADS kanggo sing kaya ngono - regane bisa dibandhingake.
      Padha gedhe! Tegese, dheweke gampang dideteksi lan ditembak. Sistem pertahanan udara saya tambah apik wiwit Il-2.
      Lan dheweke butuh lapangan udara sing lengkap, unit udara sing lengkap karo kabeh peralatan lemah.
      Saka keuntungan - muatan gedhe. Lan padha apik kanggo nembus pertahanan udara kanthi ngluwihi kemampuan kanggo nggayuh target. Tegese, mungsuh ora bakal bisa nanggepi wong-wong mau - iku perlu kanggo njupuk mudhun. Nanging mungsuh duwe akeh MANPADS ...
    2. meandr51
      meandr51 22 September 2022 17:59
      +1
      Можно и конфетти засыпать. Эффект будет похожий. А можно найти Хаймарс и ликвидировать одной такой ракетой.
  18. Sergey Sotnikov
    Sergey Sotnikov 16 September 2022 02:00
    0
    yen ora salah, dheweke ngomong babagan geranium ing taun 2019, malah aku kelingan yen wektu iku ana 3 varietas, beda massa lan aplikasi, miturut pendapatku, dheweke diukir ing Samara.
  19. Dmitry_Russia
    Dmitry_Russia 16 September 2022 10:20
    0
    Kuwi contraption menarik, lan digawe rustle.
  20. Kostadinov
    Kostadinov 16 September 2022 10:44
    0
    Kutipan saka NuevoRoss
    Padha gedhe! Tegese, dheweke gampang dideteksi lan ditembak. Sistem pertahanan udara saya tambah apik wiwit Il-2.
    Lan dheweke butuh lapangan udara sing lengkap, unit udara sing lengkap karo kabeh peralatan lemah.

    1. Drone ora bakal duwe pilot lan senjata pertahanan, luwih waja tegese ukuran lan bobot luwih cilik. Mesin lan peralatan uga bakal luwih apik, luwih cilik lan luwih entheng.
    2. Sistem pertahanan udara wis apik, nanging sarana REB lan sarana karusakan pertahanan udara saya tambah apik.
    3. Apa airfields lengkap diantemi kanggo IL-2 - rereget. Kanggo drone, bakal ana sing kurang.
  21. Vlad_Cosm
    Vlad_Cosm 16 September 2022 12:54
    0
    Pernyataan "Kanggo Shahed-136, jarak penerbangan paling ora 2 km diumumake" diragukan. Maksimum, paling apik, 10-30 km.
  22. DKuznecov
    DKuznecov 16 September 2022 19:43
    0
    Apa Rusia "Geran-2" ana hubungane karo Iran "Shahed-136"


    Tehran-2 - sing diarani wong.
  23. akurat
    akurat 18 September 2022 17:09
    +1
    2.000 km nganggo motor listrik? Mesthi ana reaktor termonuklir
  24. Komentar wis dibusak.
  25. Bodypuncher
    Bodypuncher 21 September 2022 07:24
    0
    Aku ora ngerti bab alternatif kanggo Kaliber, daya ora iso dibandhingke, lan niche kanggo nggunakake temen beda.
  26. meandr51
    meandr51 22 September 2022 17:54
    0
    Эта штука и 200 км не пролетит. Или иранские батарейки в 10 раз лучше китайских.
  27. Alexei-
    Alexei- 23 September 2022 09:04
    0
    Баранец уже в открытую говорит, что "Герань-2" и есть "шахид-136". Якобы у "компетентных" лиц узнал.
  28. George K-219
    George K-219 24 September 2022 12:23
    0
    Какая вам разница откуда что берётся- летает, поражает и чудесно! Какая-то паранойя у обозревателей и комментаторов знать первыми и растрезвонить об этом на весь мир. Хороша эта активность только для продвижения дезы, а так - лучше молчать, чем говорить
  29. Alexander 2
    Alexander 2 27 September 2022 03:59
    0
    Какая разница чей он. Если Иранский - хорошо. Значит Иран на нашей стороне. Если наш - ещё лучше. Значит научились делать в необходимых количествах.
    У нас много разработок. В том числе и военных. Нужно только наладить их массовое производство.