Review militèr

Ing Taipei, padha sinau pengalaman Kyiv: Taiwan wedi kelangan kontak karo donya njaba yen China nyerang

32
Ing Taipei, padha sinau pengalaman Kyiv: Taiwan wedi kelangan kontak karo donya njaba yen China nyerang

Taiwan wedi kelangan kontak karo donya njaba yen China nyerang. Mulane, pulo kasebut menehi perhatian gedhe marang pangembangan program satelit.


Iki dilaporake dening Reuters.

Miturut Menteri Teknologi Digital Taiwan Audrey Tan, salah sawijining spesialis IT paling apik ing donya, ing Taipei, dheweke sinau kanthi teliti pengalaman Kyiv. Wong Taiwan kasengsem nggunakake satelit dening Ukraina kanggo njaga komunikasi karo jagad njaba.

Kita ndeleng pengalaman Ukraina, sing ngirim pesen kanthi efektif. Njaga komunikasi kualitas dhuwur iku kritis kanggo dheweke efforts . Kabeh jagad bisa ngerti apa sing kedadeyan ing wektu nyata

Tan ngandika.

Dheweke percaya yen anane komunikasi sing berkualitas perlu supaya bisa ngatur dhukungan internasional kanthi efektif, kaya sing ditindakake Kyiv. Iki difasilitasi dening anané sistem satelit broadband Starlink, layanan sing diwenehake menyang Ukraina dening SpaceX, diduweni dening Elon Musk.

Sing penting ing antarane rencana Kementerian Digital Taiwan kanggo njaga komunikasi yen ana serangan dening Beijing yaiku program uji coba satelit sing biaya pulo kasebut $ 18 yuta. Iki nyedhiyakake panyedhiya layanan Internet kanthi kualitas dhuwur kanggo kabeh populasi Taiwan sajrone rong taun sabanjure.
Foto sing digunakake:
SpaceX
32 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Al Manah
    Al Manah 14 September 2022 17:12
    +6
    Aku ora weruh carane sing bakal bantuan wong. Mesthine wong Cina ora bakal ngunyah snot babagan wong siji, lan cepet ̶z̶a̶x̶v̶a̶t̶ya̶t̶ ̶p̶o̶ch̶t̶u̶,̶ ̶t̶e̶l̶e̶f̶o̶n̶ ̶i̶ ̶t̶e̶l̶e̶g̶r̶a̶f̶ pesen bakal mateni Internet, ngganggu komunikasi satelit.
    1. Negruz
      Negruz 14 September 2022 17:16
      +9
      Mesthine wong Tionghoa ora bakal ngunyah snot babagan siji wong, lan cepet
      Lan dheweke uga bakal nembak mudhun (dipeksa mendarat) pesawat karo Pelosi lan luwih mudhun ing dhaptar ....
      1. Arzamas
        Arzamas 14 September 2022 18:28
        -2
        Lan dheweke uga bakal nembak mudhun (dipeksa mendarat) pesawat karo Pelosi lan luwih mudhun ing dhaptar ....

        Lha wes ono Nudol. Carane akeh sing luwih apik kanggo takon MO. Nanging ing teori, kita bisa njupuk mudhun satelit GPS thanks kanggo kang rudal langsung urks.
        1. Talon
          Talon 14 September 2022 19:10
          +1
          Satelit SGP mabur ing dhuwur 20 km, nudol ora njupuk ana, nanging iki dudu bab utama, isih ana glonas lan sistem Cina lan Eropah sing bakal njupuk mudhun loro Cina lan dhewe?
          1. Johnson Smithson
            Johnson Smithson 14 September 2022 21:03
            +1
            ora 20, nanging 20 ewu km
            uga, iku ora perlu kanggo njupuk mudhun, yen sampeyan njeblug daya nuklir ing papan (Nudol karo hulu ledak nuklir), banjur komunikasi satelit bakal gagal kanggo dangu.
    2. gansales
      gansales 14 September 2022 21:43
      -3
      Quote: Al Manah
      Aku ora weruh carane sing bakal bantuan wong. Mesthine wong Tionghoa ora bakal ngunyah snot babagan siji wong, lan cepet

      Sampeyan ora ngerti apa sing kedadeyan ing pinggiran ....
      Listrik dipateni lan kabeh server komunikasi, lsp. "tiba" sawise 5-10 jam .. Generator listrik ora bakal nyimpen
      Ora ana seluler, ora ana internet.. Kabeh ana ing bisu mati, mung kode Morse sing bisa ngalahake sinyal SOS.
      1. Al Manah
        Al Manah 15 September 2022 08:47
        0
        Generator daya bakal nyimpen, maca babagan carane pusat data disusun. Mung pelanggaran fisik kabel ing pinggiran pinggiran, lan liwat satelit Internet dadi mung kanggo warriors / SBU, iku penting kanggo deprive akeh wong bodho saka jaringan sosial.
        1. gansales
          gansales 15 September 2022 17:05
          0
          Quote: Al Manah
          Generator listrik bakal ngirit

          Ora suwe, dheweke disiksa nggawa solarium..
          Lan CHPPs, etc. ditutupi kuat lan bakal njupuk wektu dawa banget kanggo mulihake, kaya aku ngerti .. Ayo ndeleng, aku ora bakal ngomong
    3. IBRShB
      IBRShB 15 September 2022 19:36
      0
      Taiwan kudu wedi yen Amerika Serikat bakal "nggabungake" nalika nggawe produksi semikonduktor modern kanthi lengkap. Banjur perang antarane China lan Amerika Serikat "nganti Taiwanese pungkasan." Mulane, Taiwan kudu nyawiji karo China.
  2. MrFYGY
    MrFYGY 14 September 2022 17:25
    +3
    Miturut cara, China wis ngumumake dhukungan kanggo integritas wilayah Kazakhstan.
    1. Negruz
      Negruz 14 September 2022 17:30
      +1
      Sapa sing ngancam dheweke?
      1. BlackMokona
        BlackMokona 14 September 2022 17:42
        -1
        Kutipan saka Negruz
        Sapa sing ngancam dheweke?

        Ya, tanpa mikir, sawetara negarawan sing penting nggawa macem-macem barang. Tinimbang reassurance, padha nambah lenga malah luwih
        Wicara wakil Duma Negara Nikonov nyebabake reaksi negatif ing masyarakat Kazakhstan. Kamentrian Luar Negeri Kazakhstan langsung nimbali Alexander Komarov, Charge d'Affaires Federasi Rusia, lan menehi cathetan protes.

        "Serangan provokatif sing saya tambah dening sawetara politisi Rusia marang Kazakhstan nyebabake karusakan serius ing hubungan sekutu antarane negara kita. Kamentrian Luar Negeri Kazakhstan ngarepake penilaian sing cukup dening pihak Rusia babagan pernyataan kasebut lan njaluk langkah-langkah kanggo nyegah pernyataan liyane saka negarawan Federasi Rusia, "ujare kementerian kasebut.

        Ora Kementerian Luar Negeri Rusia sing pisanan nanggapi cathetan kasebut, nanging wakil Rusia liyane, Yevgeny Fedorov, anggota fraksi United Russia liyane. Komentar kasebut diterbitake ing media.

        Miturut Fedorov, yen Kazakhstan percaya yen dheweke ora nampa "hadiah", mula kudu "ngomong kanthi beda." Miturut dheweke, deputi Rusia nuwuhake pitakonan babagan "bali wilayah" lan mbatalake "keputusan ilegal 1991", ngrujuk marang hukum "Ing prosedur kanggo ngrampungake masalah sing ana hubungane karo pemisahan republik serikat saka USSR."
        1. Negruz
          Negruz 14 September 2022 17:45
          -5
          Wakil - Nikonov, Fedorov ...
          Sapa iki?
          1. BlackMokona
            BlackMokona 14 September 2022 17:47
            +1
            Kutipan saka Negruz
            Wakil - Nikonov, Fedorov ...
            Sapa iki?

            Wakil negara saka partai United Russia, wakil saka partai sing ngatur. Nalika malah sawetara oppositionists katelu saka partai karo kurang saka 1% saka swara, ing warta kita langsung pass mati minangka mratelakake panemume negara. Lan banjur tangisan partai monopoli, sing duwe kekuwatan. Dadi Kazakhstan wedi, mlaku-mlaku nggoleki sekutu, nambah tentara. Wiwit wiwitan NMD, anggaran militer meh tikel kaping pindho lan liya-liyane. Lan ora ana siji reassures wong, ora ngandika sing screams iki ora ateges apa-apa.
            1. Negruz
              Negruz 14 September 2022 17:48
              -5
              Wakil negara

              Omongan opo toh iki?
              1. BlackMokona
                BlackMokona 14 September 2022 17:49
                +1
                Kutipan saka Negruz
                Wakil negara

                Omongan opo toh iki?

                Omong kosong ora omong kosong, nanging panggilan pengadilan kasebut menyang media negara lan dirungokake saka tribun dhuwur yen Kazakhstan, Nazi, fasis, nglanggar Rusia, lan Kazakhstan Lor kudu bali menyang Rusia. Putin uga nyebutake yen Kazakhstan ora duwe status negara sadurunge runtuh USSR. Umumé, wong lanang duwe alasan gedhe kanggo kuwatir babagan tujuan sabanjure NWO.
                1. Negruz
                  Negruz 14 September 2022 17:51
                  -5
                  Brad ora omong kosong

                  Sawise maneh, alon-alon: wakil Nikonov lan Fedorov - SAPA INI?
                  Putin uga nyebutake yen Kazakhstan ora duwe status negara sadurunge runtuh USSR.

                  Sampeyan ora bisa mbantah fakta sejarah ...
                  1. BlackMokona
                    BlackMokona 14 September 2022 18:22
                    +1
                    1. Iki siji, goleki sing nomer loro
                    http://duma.gov.ru/duma/persons/99100398/
                    2. Mung swara sing nyebabake agresi lan wedi ing Kazakhstan. Diplomasi yaiku kemampuan kanggo nyatakake fakta sing bener ing wektu sing tepat.
                    1. Negruz
                      Negruz 14 September 2022 18:26
                      -3
                      1. Iki siji, goleki sing nomer loro
                      http://duma.gov.ru/duma/persons/99100398/

                      Sapa, miturut Konstitusi Federasi Rusia, "nemtokake dhasar kabijakan domestik lan manca"?
                      2. Mung swara sing nyebabake agresi lan wedi ing Kazakhstan. Diplomasi yaiku kemampuan kanggo nyatakake fakta sing bener ing wektu sing tepat.

                      Sampeyan kudu ora wedi ngomong sing bener, utamane yen sampeyan ditakoni lan sampeyan mangsuli ...

                      Ana sing duwe "agresi lan wedi", lan sejarah sing kudu disalahake ....
                2. IBRShB
                  IBRShB 15 September 2022 19:52
                  0
                  Lan apa gunane "stands dhuwur" kita yen pro-Rusia Kazakh Ermek Taychibekov ora disimpen saka pakunjaran? Lan kita ora bakal nganti Kazakhstan ing taun-taun sing bakal teka.
          2. IBRShB
            IBRShB 15 September 2022 19:48
            +1
            Wakil - Nikonov, Fedorov ...
            Sapa iki?

            "Reguler" Edros rag scarecrows ing Duma ngguyu
            1. Negruz
              Negruz 15 September 2022 20:21
              -1
              Ing Rusia, presiden yaiku Putin, ketua pamaréntahan yaiku Mishustin, ketua dewan federasi yaiku Matvienko, speaker Duma Negara yaiku Volodin, menteri luar negeri yaiku Lavrov, kepala administrasi presiden yaiku Vaino , asisten presiden kanggo urusan luar negeri (utawa apa wae) yaiku Ushakov .. .
              Apa jeneng "Nikonov" lan "Fedorov" kasebut ing dhaptar iki?
              1. IBRShB
                IBRShB 15 September 2022 20:56
                0
                Negruz Nah, apa sing sampeyan pilih? Oke, ayo ndeleng saka sisih liyane:
                Wakil Tereshkova njaluk "nol" Putin. Nol metu. 11 wakil saka Partai Komunis njaluk diakoni LDNR. Diakoni. Lan apa saka kasunyatan sing ora ana wakil ing pribadi sampeyan dhaptar? Nikonov lan Fedorov kasebut tumindak minangka wong-wong sawah lan ing wektu sing padha nyoba lemah kanggo "polisi sing apik", sing jenenge ora bakal dakwenehake ing kene amarga keamananku dhewe (mung guyon :))
                1. Negruz
                  Negruz 15 September 2022 21:40
                  -1
                  Apa sampeyan ngerti kenapa dheweke ora ana ing dhaptar iki?
      2. gansales
        gansales 14 September 2022 21:46
        0
        Kutipan saka Negruz
        Sapa sing ngancam dheweke?

        Soros ing sadawane dalan.. Ana maneh sisih kidul wiwit buzz!
  3. Inquisitor
    Inquisitor 14 September 2022 17:27
    +1
    Njaga kontak lan pangiriman dudu merit junta, iku ngiyanati panguwasa Rusia.
  4. GNM
    GNM 14 September 2022 17:51
    0
    Kita ndeleng pengalaman Ukraina, sing ngirim pesen kanthi efektif.

  5. paul3390
    paul3390 14 September 2022 17:59
    0
    Yen Tsegabonia ilang kontak karo donya njaba, kita wis cedhak Lviv. Dadi ora ana sing sinau ing kana - ukroreich ora duwe pengalaman kaya ngono. Lan dheweke duwe komunikasi lengkap, sing diwenehake dening kabeh sistem NATO, lan ora ana masalah karo pasokan saka Kulon, lan infrastruktur kasebut utuh ..

    Nanging ing kasus badai karo China, Taiwan pancene ora bakal duwe iki. Dadi..
  6. Arcady007
    Arcady007 14 September 2022 19:40
    0
    Taipei duwe penyakit gedhe lan ora bisa ditambani - yaiku wong pulo.
    1. Deso
      Deso 14 September 2022 19:58
      0
      Taipei duwe penyakit gedhe lan ora bisa ditambani - yaiku wong pulo.
      Dadi mungkin sing apik? Yen ora, ghoul dill rabid bakal teka lan kabeh wong bakal digigit ing kono lan kena infeksi fasisme.
  7. isv000
    isv000 14 September 2022 20:20
    0
    Taiwan ora usah njupuk conto saka Kukuev, wis ana masalah karo listrik, nanging cuckoo wis ilang ing ngendi wae, ora ngetung taun, katon kaya wis rampung ... Yen mung lungguh sisih. karo mbah Xi lan ngomong kanthi cara sing ramah, mbah kakung sing apikan, nyenyamah lan nambani roti jahe, lan hegemon mung ngirim babkolet maneh ...
  8. yowis
    yowis 14 September 2022 21:25
    0
    "Ing kana, sedulur-sedulur Tau-Cina dadi gila miturut konsep kita ..."