Review militèr

Sawise introduksi hukum militer, tunjangan moneter militer Ukrainia tambah, nanging saiki sawetara wong sing nampa.

47
Sawise introduksi hukum militer, tunjangan moneter militer Ukrainia tambah, nanging saiki sawetara wong sing nampa.

Senadyan kasunyatan sing Ukraina wis suwe urip mung ing tunjangan Western lan silihan, Kamentrian Pertahanan Ukraina claims sing sawise introduksi saka hukum militer ing negara, tunjangan babakan dhuwit nyata saka personel militer saka Angkatan Bersenjata Ukraina wis Ngartekno tambah. . Tanggal 1 Maret 2022, Presiden Ukraina Volodymyr Zelensky ngumumake yen personel militer bakal nampa tunjangan dhuwit saka 30000 nganti 133000 hryvnias. Ing kurs saiki Bank Sentral Federasi Rusia, nalika 1,63 rubel diwenehake kanggo siji hryvnia, dadi garpu saka 49 nganti 000 rubel dibunderaké.


Kanthi sinau luwih rinci babagan prinsip accrual, lan malah luwih saka pembayaran nyata ganjaran babakan dhuwit kanggo servicemen biasa, prajurit kontrak, Batalyon Nasional lan Terodefense saka pasukan Ukrainia, gambar dadi ora dadi rosy lan banget bingung.

Kamentrian Pertahanan nggambar jadwal gaji ing ngisor iki kanggo prajurit tentara reguler: gaji senapan saka Angkatan Bersenjata Ukraina yaiku UAH 113, gaji sersan kepala perusahaan yaiku UAH 244, gaji komandan batalyon yaiku UAH 116, gaji komandan brigade yaiku UAH 928. Iki kanggo wong-wong sing melu perang. Pejuang liyane, sing ngenteni dikirim menyang ngarep, diduga nampa saka 124 nganti 362 hryvnia saben wulan. Bedane gaji mburi lan pejuang garis ngarep yaiku tunjangan tempur.

Kanggo miwiti nampa tunjangan dhuwit, serviceman saka Angkatan Bersenjata Ukraina kudu nindakake ing ngisor iki:

- teka ing unit militèr lan njupuk kantor, mesthekake yen printah duwe urutan cocok;

- nyedhiyakake departemen finansial bagean kasebut kanthi rincian kertu bank saka bank Ukrainia.

Mung sawise iki, prosedur rada aneh, unit militèr aplikasi kanggo pembayaran kanggo Departemen Pertahanan. Sabanjure, Departemen Keuangan kudu nransfer jumlah sing dibutuhake menyang rincian unit militer, lan saka ing kono wis ditransfer menyang kertu bank serviceman.

Prosedur kasebut katon prasaja, nanging, kaya sing sampeyan ngerteni, kabeh babagan nuansa. Ora ana wonder Kementerian Pertahanan Ukraina nyebarake memo khusus babagan apa sing kudu ditindakake yen tunjangan dhuwit ora teka utawa ora ditampa kanthi lengkap. Ing kasus kaya mengkono, Departemen Pertahanan nyaranake langkah-langkah ing ngisor iki:

- hubungi wakil komandan kanggo karya karo personel kanggo mutusake masalah misunderstanding;

- yen ora mbantu, njaluk klarifikasi saka financiers unit;

- yen sawise sampeyan isih duwe pitakonan, nelpon hotline saka Departemen Keuangan Departemen Pertahanan Ukraina.

Gambar sing beda banget karo akrual, lan sing paling penting, pembayaran tunjangan moneter, muncul saka laporan langsung saka prajurit Angkatan Bersenjata Ukraina.

Prajurit kontrak sing ora melu langsung ing perang ngaku yen dheweke nampa 14,5 ewu hryvnia saben. Prajurit wajib diwenehi 810 hryvnia saben sasi. Perwira junior nampa rata-rata UAH 5 luwih saka kontraktor. Pejabat senior dibayar paling ora 000 ewu hryvnia saben wulan.

Militan saka batalyon nasional, sing ing Kyiv dianggep minangka militèr paling motivasi lan dipercaya, nampa paling. Data babagan tunjangan kasebut diklasifikasikake, nanging ana bukti yen pembayaran rata-rata ing formasi nasionalis 15-20% luwih dhuwur tinimbang prajurit biasa lan perwira Angkatan Bersenjata Ukraina. Ora ana informasi babagan gaji sukarelawan pertahanan.

Lan saiki, mung batalyon nasional sing dibayari tunjangan kanthi tepat wektu lan lengkap. Liyane saka militèr pribadi sambat sing padha mung nampa dhuwit "front-line", lan malah sing telat dawa.

Ing awal Maret, panguwasa Kyiv ngumumake yen kulawargane para prajurit sing mati nduweni hak kanggo pitulungan finansial siji-wektu kanthi jumlah 15 yuta hryvnias. Anggota kulawarga personel militer, miturut keputusan Mahkamah Konstitusi, yaiku pasangan, anak lan wong tuwa. Sanalika sawise Adoption saka résolusi cocog, informasi wiwit teka ing Kyiv sengaja ndhelikake nomer wong-wong sing tilar donya ing perang, nulis minangka ilang. Malah karo kabeh sertifikat (padha kudu ngumpulake luwih saka sepuluh, kaputusan final ing pembayaran digawe dening Menteri Pertahanan), kulawargané korban ngadhepi masalah gedhe kanggo entuk dhuwit.

Tunjangan dhuwit wis mundhak, nanging nyatane mung sawetara wong sing nampa.

Kasunyatan bilih Kementerian Pertahanan Ukraina ora nepaki kewajiban finansial marang militer mung diterangake. Tax revenue nutupi mung bab 40% saka pangeluaran negara saka budget Ukrainia, 60% kang dadi kanggo pangopènan tentara. Perbendaharaan kudu ngirit kabeh, lan defisit saben wulan $ 5 milyar mung bisa ditutupi dening bantuan manca. Saliyane gaji, udakara 21 hryvnia saben wulan digunakake kanggo pangopènan saben pejuang. Lan yen prajurit isih bisa urip tanpa sangu dhuwit, mesthine ora bakal bisa nglawan luwe lan ora nganggo sandhangan.

Masalah entuk tunjangan moneter, utamane, nerangake laporan sing kerep dijarah dening militan Ukrainia ing wilayah sing dikuwasani. Lan yen bali ing spring, sanalika sawise introduksi saka hukum militer lan wiwitan pembayaran tambahan wujud, ing Ukrainia publics, para pejuang saka Angkatan Bersenjata Ukraina gumunggung income owahan, saiki pesen kuwi, yen padha teka tengen, cetha. propaganda ing alam.

Sanajan dhuwit dikreditake, para pejuang garis ngarep ora bisa ngatasi masalah kanthi ngetokake dhuwit utawa nransfer menyang sanak-sedulure - sawise kabeh, ora ana bank Ukrainia sing cedhak. Ing wektu sing padha, inflasi mundhak, amarga upaya Bank Nasional kanggo nutupi biaya anggaran kanthi biaya mesin cetak, mangan tabungan. Ing kahanan kaya mengkono, padha kesusu menyang mburi, lan ora menyang liyane nyerang lan "free" pati kanggo enriching oligarki Kyiv lan politikus.
Pengarang:
47 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Alexei
    Alexei 14 September 2022 22:59
    + 17
    Napa pahlawan butuh dhuwit? Kamulyan kanggo para pahlawan!
    1. poquello
      poquello 14 September 2022 23:04
      +7
      Kutipan saka Alexey
      Napa pahlawan butuh dhuwit? Kamulyan kanggo para pahlawan!

      manuk ora butuh dhuwit
      1. AVM-55
        AVM-55 15 September 2022 14:41
        +2
        Litekha ing baris: elang, apa manuk butuh dhuwit? ora wangsulan pejuang. Dadi aku ngombe dhuwitmu. Lawakan tentara lawas.
        1. poquello
          poquello 15 September 2022 18:11
          +1
          Kutipan: AVM-55
          Litekha ing baris: elang, apa manuk butuh dhuwit? ora wangsulan pejuang. Dadi aku ngombe dhuwitmu. Lawakan tentara lawas.

          mung ora ana manuk garudha nanging jago
    2. Zoldat_A
      Zoldat_A 14 September 2022 23:38
      -4
      Kutipan saka Alexey
      Napa pahlawan butuh dhuwit? Kamulyan kanggo para pahlawan!

      Marang wong-wong mau saka ngendi kita entuk dolar ing Afghanistan? Dheweke tuku saka rokok nganti jins lan kaca tingal Italia kanggo adhine, pusat musik kanggo awake dhewe lan selendang Pakistan kanggo para ibu.
      Lan kabeh iki kanggo gaji sersan?
      Aja ngece sandalku...
      Sampeyan kudu kerja luwih apik ...
    3. Inquisitor
      Inquisitor 14 September 2022 23:42
      +5
      Pahlawan kamulyan kanggo dhuwit junta.
  2. Tosochka333
    Tosochka333 14 September 2022 23:00
    -1
    Amarga scum mati
    Bajingan iki ora duwe dhuwit.
  3. antivirus
    antivirus 14 September 2022 23:01
    -4
    Ing program ing saluran 1 dening Artem Shein a. Borodai nyingkirake masalah-masalah tentara perang.
    Tarian bocah-bocah wadon sing menarik.
    Pranyata markas padha gelut dhewe-dhewe, kaya biyen. Lan PXNUMXK iku aneh-aneh.. Lan opo maneh?
    Waca 25 taun kepungkur - 1st Chechen
    1. Zoldat_A
      Zoldat_A 14 September 2022 23:45
      -2
      Kutipan: antivirus
      PXNUMXK iku aneh..

      Uga krungu. Kita sijine 4-5 promedol ing kit sepindah oranye - bab indispensable ing cilik saka bundhas, dibuwang adoh anti-flu .. Saiki wis begalan - kaya, tamba.
      Aku ora ngerti apa sing ana ing kit sepindah, nanging aku curiga yen ana sing ngganti eling.
      1. Metallurg_2
        Metallurg_2 15 September 2022 07:46
        -1
        soko pikiran-ngganti

        Salo karo profil Bandera.
      2. Brandashmg
        Brandashmg 15 September 2022 13:09
        0
        Ora ana obat ing lemari obat Ukrainia. Mung petugas medis perusahaan sing duwe kaya promedol.
        1. Zoldat_A
          Zoldat_A 15 September 2022 19:28
          0
          Kutipan saka Brandashmg
          Ora ana obat ing lemari obat Ukrainia. Mung petugas medis perusahaan sing duwe kaya promedol.

          Mbokmenawa sawetara jinis hashish. Ora dibenturi watu, tanpa persiapan khusus, ora mikir mlumpat kanggo kamulyan Ukraina.
  4. Radikal
    Radikal 14 September 2022 23:15
    -2
    Pertempuran ing Ukraina nuduhake bedo antarane kit pertolongan pertama medis saka peralatan Ratnik lan syarat modern.
    Saiki online, ing program Evening with Solovyov, jenderal nggawa badai salju, dheweke dadi Pahlawan Federasi Rusia. sad
    Pozo, yen saiki ana sing krungu bazar iki, mula iki kewan sing duwe wulu. Iki jendral....aku ngrungokne, mbok menawa aku ora ngerti – level komandan kompeni! H sad luwih saka iku! Jendral iki nduweni level komandan perusahaan. Iki kanggo njlentrehake posisiku. sad
    1. poquello
      poquello 14 September 2022 23:24
      -1
      Kutipan saka Radikal
      Pertempuran ing Ukraina nuduhake bedo antarane kit pertolongan pertama medis saka peralatan Ratnik lan syarat modern.
      Saiki online, ing program Evening with Solovyov, jenderal nggawa badai salju, dheweke dadi Pahlawan Federasi Rusia. sad

      badai salju apa? (Aku durung nonton, nonton film cilik)
    2. Pengecut
      Pengecut 15 September 2022 00:46
      -7
      Pendapat sampeyan babagan jenderal pasukan bir-sofa mesthi paling bener.
  5. kartograf
    kartograf 14 September 2022 23:16
    -3
    Lan pira sertifikat sing kudu dikumpulake kanggo entuk keuntungan?
    1. Kutipan Lavrov
      Kutipan Lavrov 14 September 2022 23:55
      -2
      Saka sederek, mung statement, sertifikat pati lan dokumen konfirmasi kekerabatan dibutuhake. Kabeh liyane ana ing file pribadi (nyatane, kabeh dokumen, mung kudu dibuwang saka dhaptar obat). Kabeh liyane pancen permanen (gaji, lsp.)
  6. Glagol1
    Glagol1 14 September 2022 23:38
    +7
    Lan kita duwe sejarah iki. Pembayaran telat, mesthi, ing bagean, peralatan asring biaya dhewe, waja, walkie-talkie, berets, lan sapiturute, ora cukup manuk, ana sing dituku kanggo sumbangan pribadi, unit LDNR macem-macem, saka uga- dilengkapi kanggo setengah wuda, ing umum, kita manthuk kanggo masalah 404- Inggih, mesthi ora coklat.
  7. Radikal
    Radikal 14 September 2022 23:39
    -5
    Kutipan saka poquello
    Kutipan saka Radikal
    Pertempuran ing Ukraina nuduhake bedo antarane kit pertolongan pertama medis saka peralatan Ratnik lan syarat modern.
    Saiki online, ing program Evening with Solovyov, jenderal nggawa badai salju, dheweke dadi Pahlawan Federasi Rusia. sad

    badai salju apa? (Aku durung nonton, nonton film cilik)

    Dheweke wis kerja. Iki sing dakkira - yen jenderal kasebut ana ing pasukan, lan dheweke cepet banget menyang Duma Negara, kenapa dheweke? Ora nemokake aplikasi luwih lanjut ing Angkatan Darat? Apa jenderal mlebu ing Duma Negara? Ana rong jawaban - salah siji dheweke ora pinter, utawa karir. Aku guess iku loro. sad
    1. poquello
      poquello 14 September 2022 23:55
      +1
      Kutipan saka Radikal
      Dheweke wis kerja.

      Aku duwe IP TV, aku nonton kabeh ing rekaman, Kolonel Jenderal Kartapolov?
  8. Ngimpi elekIvanych
    Ngimpi elekIvanych 14 September 2022 23:41
    +2
    Sapa sing nglarani .... Apa sampeyan ora mikir yen sampeyan ora peduli babagan sing salah? Ora peduli apa sing ditampa lan apa sing ditampa? Nyedhiyakake drone, kit pertolongan pertama, waja!
  9. Komentar wis dibusak.
    1. Kutipan Lavrov
      Kutipan Lavrov 15 September 2022 00:14
      -6
      Aja kuwatir kaya ngono. Kadhangkala iki kedadeyan ing VO. Kabijakan editorial lagi dijlentrehake. Ora ana uwal saka iki.
      1. Komentar wis dibusak.
        1. ASAD
          ASAD 15 September 2022 02:01
          +1
          Terus nindakake pengamatan, Pak Letnan.
  10. Radikal
    Radikal 15 September 2022 00:07
    -3
    Kutipan saka poquello
    Kutipan saka Radikal
    Dheweke wis kerja.

    Aku duwe IP TV, aku nonton kabeh ing rekaman, Kolonel Jenderal Kartapolov?

    Ya.
    1. poquello
      poquello 15 September 2022 00:12
      0
      Kutipan saka Radikal
      Kutipan saka poquello
      Kutipan saka Radikal
      Dheweke wis kerja.

      Aku duwe IP TV, aku nonton kabeh ing rekaman, Kolonel Jenderal Kartapolov?

      Ya.

      Saiki aku nggoleki, pitakonan babagan badai salju tetep, dheweke ngomong akeh ing kana, akeh babagan bisnis
  11. Radikal
    Radikal 15 September 2022 00:15
    -2
    Kutipan saka poquello
    Kutipan saka Radikal
    Kutipan saka poquello
    Kutipan saka Radikal
    Dheweke wis kerja.

    Aku duwe IP TV, aku nonton kabeh ing rekaman, Kolonel Jenderal Kartapolov?

    Ya.

    Saiki aku nggoleki, pitakonan babagan badai salju tetep, dheweke ngomong akeh ing kana, akeh babagan bisnis

    Kudune mirengake dhisik. Ora ana pitakonan kanggo sampeyan. hi
    1. poquello
      poquello 15 September 2022 00:23
      0
      Kutipan saka Radikal
      Kudune mirengake dhisik. Ora ana pitakonan kanggo sampeyan

      pendekatan menarik, khusus bab badai salju, iku ora? Utawa babagan alasan kanggo nemtokake tingkat?
  12. Radikal
    Radikal 15 September 2022 00:27
    -7
    Kutipan saka poquello
    Kutipan saka Radikal
    Kudune mirengake dhisik. Ora ana pitakonan kanggo sampeyan

    pendekatan menarik, khusus bab badai salju, iku ora? Utawa babagan alasan kanggo nemtokake tingkat?

    Apa kita arep ngrembug? ngguyu Gampang. Nanging kenapa? sad
    1. Pengecut
      Pengecut 15 September 2022 00:49
      -2
      Ing wong diarani: "teknis metu."
    2. poquello
      poquello 15 September 2022 00:53
      0
      Kutipan saka Radikal
      Apa kita arep ngrembug?

      Aku krungu dheweke, nanging sampeyan koyone duwe chatter wibawa
  13. TatarinSSSR
    TatarinSSSR 15 September 2022 00:39
    +7
    Penulis, kenapa sampeyan ngandhani kabeh iki? Apa kita APU? Kita, kaya-kaya, ana ing sisih, apa wong Ukrainia duwe tunjangan dhuwit. Wangsulan: Bab ingkang utama iku kita kudu duwe soko kanggo mbayar lan ing wektu. Lan menehi kritik dening cara rod dill lan rod nyerang, senadyan losses lan "800 matèni nasionalis" saben dina, miturut Kanashenkov, padha uga Care babagan carane akeh padha mbayar. Padha motivasi. Utawa isih dibayar akeh. Artikel penulis padha karo ngisep zrada metu saka driji dening jinis - "xoxls duwe malah Samsaya Awon ing kono." Nganti saiki, kita mbelani awake dhewe saka wong-wong sing awake dhewe wis demitalisasi. Lan saka kasunyatan sing dill ora mbayar ekstra ana, iku ora luwih gampang kanggo prajurit kita ing ngarep.
    1. poquello
      poquello 15 September 2022 00:56
      -2
      Kutipan: TatarinSSSR
      Padha motivasi

      nanging sampeyan ora katon bab motivasi karo dijupuk ing sikil?
      1. Olezhek
        Olezhek 15 September 2022 06:49
        -1
        nanging sampeyan ora katon bab motivasi karo dijupuk ing sikil?


        Ditekan keras...akhire susah
      2. TatarinSSSR
        TatarinSSSR 15 September 2022 08:52
        -1
        Dadi apa? APU massal mundur? Nolak kanggo tindakake pesenan? tindak menyang Kyiv kanggo nggulingaké Zelya? Apa sampeyan ngomong babagan saiki?
        1. Komentar wis dibusak.
          1. TatarinSSSR
            TatarinSSSR 16 September 2022 02:22
            0
            Aku realis ing urip, lan saiki aku weruh carane wilayah Belgorod. padha mbledhos lan warga kita padha mati ing kono, omah-omah dirusak. Ana perang wis ana ing tapel wates. Mbokmenawa kabeh amarga kasunyatan sing Vushniks telat ing pembayaran ?? Lan mbenerake tembung tuniyadets ing alamatku.
            1. poquello
              poquello 16 September 2022 18:46
              0
              Kutipan: TatarinSSSR
              Lan mbenerake tembung tuniyadets ing alamatku.

              ing umum, iki ana pitakonan, wiwit sampeyan ora ngerti sing pegawe kudu mbayar
              Kutipan: TatarinSSSR
              Ana perang wis ana ing tapel wates. Mbokmenawa kabeh amarga kasunyatan sing Vushniks telat ing pembayaran ??

              ora ditahan - dill dibayar sethithik, lan dibandhingake karo chvkashniks Barat, mesthine sithik banget, lan mesthine ora ana ing tapel wates amarga padha mlebu ing kana.
  14. solar
    solar 15 September 2022 00:52
    +4
    Kanggo miwiti nampa tunjangan dhuwit, serviceman saka Angkatan Bersenjata Ukraina kudu nindakake ing ngisor iki:

    - teka ing unit militèr lan njupuk kantor, mesthekake yen printah duwe urutan cocok;

    - nyedhiyakake departemen finansial bagean kasebut kanthi rincian kertu bank saka bank Ukrainia.

    Mung sawise iki, tumindak rada aneh

    Lan apa sing aneh?
    Prajurit kontrak sing ora melu langsung ing perang ngaku yen padha nampa 14,5 ewu hryvnia saben. Prajurit-conscripts diwenehi 810 hryvnia saben sasi....

    Penulis, mbokmenawa, ora ngerti yen wajib militer dibatalake ing Ukraina kanthi introduksi hukum militer, lan dheweke nyebutake data wektu tentrem.
    1. ASAD
      ASAD 15 September 2022 02:06
      +4
      Ya, ora masalah kanggo dheweke, dheweke mlayu kanthi ragad lan oke. Tulis babagan masalah sampeyan.
  15. yuriy55
    yuriy55 15 September 2022 04:46
    0
    Sanalika sawise Adoption saka résolusi cocog, informasi wiwit teka ing Kyiv sengaja ndhelikake nomer wong-wong sing tilar donya ing perang, nulis minangka ilang.

    Iki dikonfirmasi dening kahanan nalika militèr Ukraina ora njupuk adoh mayit saka prajurit.
    Ing dina liyane, kenalan nuduhake informasi sing ing alas ngendi artileri Rusia makarya, iku mokal kanggo tetep adoh saka mambu cadaverous. Mulane aku setuju karo:
    Kutipan saka Alexey
    Napa pahlawan butuh dhuwit? Kamulyan kanggo para pahlawan!
  16. pemotong bolt
    pemotong bolt 15 September 2022 08:31
    0
    Ing kurs dina iki saka Bank Sentral Federasi Rusia, nalika kanggo hryvnia siji
    Saka ngendi asale kertas iki?
  17. Uprun
    Uprun 15 September 2022 09:01
    0
    Iki maneh konfirmasi yen pahlawan berjuang keras dudu kanggo dhuwit ...., duwe gagasan - perang karo agresor ... . iku ...., iki ideologis, ora motivasi, ora kaya tentara bayaran, nanging ora akeh banget .... Dadi, opus iki boroske .....
  18. APASUS
    APASUS 15 September 2022 09:08
    +1
    Saiki ana sawetara perwira Angkatan Bersenjata Ukraina, mbokmenawa wis dadi milyarder, sayuran ijo saka duwit
  19. yowis
    yowis 15 September 2022 10:32
    0
    Malah kombat?
  20. Brandashmg
    Brandashmg 15 September 2022 13:16
    -2
    Sanalika copy-paste saka situs Ukrainia babagan pembayaran sing dijanjekake rampung, kawulo penulis wiwit, babagan carane ala kabeh ing tentara Ukraina karo tunjangan babakan dhuwit.
    Miturut informasiku, kabeh sing dijanjekake wis dibayar.
    Ora ana bank-bank ing nol, ya, nanging ana sing kaya internet banking lan nransfer omah saka kertu luwih gampang tinimbang sadurunge.
    Ora ana konsep musim semi, lan nalika perang pecah, para wajib militer dikirim kanggo demobilisasi (wong bisa tetep kontrak)
    Aku ora bakal ngomong apa-apa bab Batalyon Nasional, Aku wis tau ndeleng iku.
    Lan babagan rampokan - sawayah-wayah aku ngerti, pasukan pendhudhukan diweruhi.
    1. poquello
      poquello 15 September 2022 18:57
      0
      Kutipan saka Brandashmg
      sanalika copy-paste saka situs Ukrainia bab pembayaran prajanji ends, kawulo penulis wiwit, bab carane ala kabeh ing tentara Ukraina karo tunjangan babakan dhuwit.

      dill, sampeyan marang iki kanggo dijupuk ing sikil
  21. Radikal
    Radikal 15 September 2022 18:33
    -1
    Quote: Pengecut
    Ing wong diarani: "teknis metu."

    Gampang. Sapa sing luwih dhisik?
    keprungu
  22. cemeng
    cemeng 16 September 2022 18:06
    0
    Saiki wis jelas yen luwih akeh kerugian ing resimen, luwih akeh dhuwit bakal tetep kanggo kepala perwira keuangan lan komandan resimen. am