Review militèr

Ana apa, ing lapangan mburi "Armata"?

422
Ana apa, ing lapangan mburi "Armata"?

Dina iki, nalika luwih akeh peralatan, sing dijupuk saka gudang, melu SVO, aku pengin mikir babagan masa depan. Babagan prospek peralatan anyar sing katon ing tentara Rusia, sing bakal bisa ngowahi gelombang konflik militer. Dadi, ora jumlah, nanging kualitas.


Iki mbutuhake pangerten babagan umume ing layanan karo tentara Rusia saiki lan model apa sing bakal ditindakake sesuk.

kendaraan waja


Tangki: T-72, T-80, T-90. Kabeh model telu sing dikembangake saka jaman USSR, T-90 minangka modernisasi jero saka T-72.

Perspektif: T-14 "Armata".


Proyek T-14 minangka kelanjutan saka perkembangan jaman Soviet babagan topik tank kanggo perang jaringan-sentris. Mula, T-14 dudu MBT, miturut konsep perang jaringan-sentris, digunakake utamane minangka kendaraan pengintaian, sebutan target lan pangaturan geni kanggo bedhil self-propelled, sistem pertahanan udara lan tank T-90. bagean saka tingkat taktis.

Wektu kerja: wiwit 2009.

Status: wis diuji wiwit 2020. Nyatane, T-14 dadi larang banget, mula ora praktis digunakake kanggo tujuan sing dituju. Mulane, dheweke terus ngeculake T-80BVM lan T-72B3.

BMPT "Terminator"


Karya diwiwiti ing taun 80-an pungkasan abad, yaiku, ing USSR. Terus saka 1998 nganti 2002. Seri uji coba digawe, tes negara ditindakake, miturut asil saka Kementerian Pertahanan Federasi Rusia ora gelem produksi massal.

Status: ora diprodhuksi.

peralatan support infantri.


BMP-1, BMP-2, BMP-3, BTR-80 lan BTR-82A ditampilake, yaiku pangembangan Soviet.

Perspektif: "Obyek 693" lan "Obyek 695" kulawarga "Kurganets".


Status: diuji wiwit 2017. Ora diprodhuksi, ora dirilis. Kamentrian Pertahanan ora gelem tuku. Ing kasunyatan, mesin kasebut nduweni akeh kekurangan, wiwit saka tata letak sing ora bisa maca nganti biaya sing gedhe.

Perspektif: BM T-15 proyek Armata.


Status: ora mesthi. Kita kanthi yakin bisa ujar manawa ora bakal dadi produksi massal amarga alasan sing paling penting - biaya.

Pasukan roket lan artileri


OTRK "Iskander". Karya wiwit ing USSR ing 80s abad pungkasan.

MLRS "Grad", "Hurricane", "Smerch" dikembangake ing USSR.


MLRS saka kulawarga Tornado minangka modernisasi saka MLRS Grad lan Smerch.

meriem meriem


Pancen kabeh tentara meriem saka tentara Rusia ( "Malka", "Peony", "Hyacinth", "Carnation", "Acacia", "Msta", "Khosta", "Nona") dikembangaké ing USSR.

Perspektif: bedhil self-propelled "Koalisi-SV".


Pangembangan sejatine Rusia pisanan. Iki adhedhasar sawetara proyek Soviet, nanging Koalisi kasebut pancen lair ing Rusia. Nanging, sanajan ana laporan mantan Wakil Perdana Menteri kanggo kompleks industri militer Yuri Borisov yen ing 2018 Koalisi-SV ngrampungake siklus tes negara, ora ana informasi babagan wiwitan produksi massal lan dilebokake ing layanan ing 2022.

Sistem rudal anti-tank


Tanpa istiméwa, kabeh sistem anti-tank saka tentara Rusia digawe ing USSR. Kalebu "anyar" "Chrysanthemum-S", pembangunan kang rampung dening S.P. Invincible ing 90s abad pungkasan, lan tugas pembangunan ditanggepi ing 1981.

Outlook: ora.

Gegaman anti-tank tangan

Ana rong model RPG anyar, RPG-28 lan RPG-30, ing layanan kene, njupuk menyang akun munculé pangayoman dinamis modern.

tangan cilik

Kabeh wis rampung lan lengkap, saka bedhil mesin nganti pistol, kajaba senapan penembak jitu ASVK - desain Soviet.

Prospek luwih saka ragu.

Sistem rudal anti-pesawat


Saliyane S-500, sing diklasifikasikake, kabeh sistem pertahanan udara liyane saka tentara Rusia dikembangake ing USSR lan, ing tingkat siji utawa liyane, minangka upgrade luwih saka sistem sing wis dikembangake sadurunge.

Prospek yaiku S-500, sing meh ora ana data.

Sistem rudal anti-pesawat portabel.


Nganyarke sekuler Strela lan Igla diganti karo kompleks Verba anyar. MANPADS pancen anyar, mula isih awal kanggo mikir babagan panggantos ing kene, sanajan sampeyan wis bisa miwiti model sing luwih modern.

Mesin RHBZ / MLRS


Kabeh sistem flamethrower abot dikembangake ing USSR.

peralatan engineering


Mayoritas utama, maneh, pangembangan USSR, nanging ing kendaraan teknik ana inklusi teknologi anyar, nanging ora luwih saka 12-15%.

Angkatan udara


pejuang penerbangan kabeh kasusun saka pesawat Soviet-dirancang lan upgrade.


Perspektif: Su-57 diprodhuksi ing salinan tunggal tanpa akeh pangarep-arep kanggo masa depan. Dheweke ujar manawa ora ana papan sing cukup ing pabrik ing Komsomolsk-on-Amur. Lan ora ana pabrik maneh sing bisa melu produksi pejuang.

Penerbangan garis ngarep 100% kasusun saka pesawat sing dirancang Soviet, loro bom lan pesawat serang.

Prospek ora.

Penerbangan strategis lan jarak jauh iku 100% pesawat Soviet-dirancang.

Prospek ora. Pakaryan ing proyek PAK DA wis dibatasi, tinimbang produksi Tu-160M ​​wis dikuasai maneh.

Penerbangan transportasi. 100% kasusun saka pesawat Soviet-dirancang.

Latihan penerbangan. Punika Yak-130, pesawat pisanan sing dirancang lan dibangun ing Rusia.


Ing babagan iki, kita bisa nganggep manawa arah ditutup, amarga umur layanan pesawat latihan rada beda karo sing biasa.

Penerbangan Angkatan Darat (helikopter). 100% kasusun saka mesin Soviet-dirancang lan modifikasi.

Endi saka ndhuwur, lan ana akeh, sampeyan bisa simpulake?

Kesimpulane, ayo ngomong, ora ayu banget. Senadyan akeh pratelan lan demonstrasi ing pameran lan forum, tentara Rusia isih dadi tentara Soviet sing sebagian dimodernisasi ing taun 80-an ing abad pungkasan. Iku kasunyatan.

Sajrone 30 taun eksistensi Rusia, kompleks industri militer ing negara kasebut ora bisa berkembang. Lan njupuk menyang layanan malah kurang. Nyatane, dhaptar kasebut ora akeh banget:
- pesawat tempur multifungsi Su-57;
- pesawat latihan Yak-130;
- Sistem pertahanan udara S-400;
- Sistem pertahanan udara S-500;
- MANPADS "Verba";
- bedhil ASVK;
- AK-12 lan AK-15 senapan serbu, kang meh ora bisa dianggep pembangunan anyar.

Ya, ana akeh kendaraan teknik lan tambahan anyar ing sasis kendaraan modern, nanging meh ora katon ing medan perang. Perang ora menang kanthi bantuan mesin rekayasa, sayangé.

Aku pancene ora pengin ngomong apa-apa bab kasunyatan sing teknologi Soviet wis outdated lan apik kanggo apa-apa. Minangka laku wis ditampilake, malah T-62 bisa pas ing pertempuran modern.

Pitakonan iku beda. Pitakonan yaiku mesin ageng kompleks industri militer Rusia kanthi lembaga riset, biro desain, biro desain, pabrik 95% melu modernisasi teknologi Soviet.

Ing tangan siji, teknologi lan gaman, digawe ing USSR, wis potensial gedhe kanggo modernisasi. Ora opo opo. Ing tangan liyane, ana, ing mungsuh, padha wis ngerti kabeh kekiyatan lan kelemahane gegaman iki. Lan, miturut, ahli bisa ngetung pinten iki utawa karakteristik liyane saka tank utawa pesawat bakal nambah. Lan ngembangake cara kanggo ngatasi.

Dhewe, aku arep ngomong sawetara tembung babagan sistem perang elektronik Rusia. A mriksa ing NWO nuduhake yen set Russian mewah lan demolishing kuwi ing udhara ... kanggo sijine iku mildly, ora supaya "ora duwe". Senajan, tenan, tanpa kauntungan akeh banget nyata. Krasuhi sing padha, saka acara sing saben wong keselak emosi, nyatane ora nuduhake apa sing dikarepake.

Akeh sing "ora duwe" nyatane dadi Soviet lawas sing padha, nanging ing basis unsur sing beda. Senajan ana aspèk positif: peralatan wis dadi luwih kompak, ana mobil kurang, iku wis dadi luwih wiyar lan nyaman kanggo pitungan nang.

Dina iki ing tlatah Ukraina ana bab sing wis ngandika akeh lan sing, ing umum, wis nyepakaké kanggo sawetara puluh taun: perang karo NATO. Ya, nalika "mung" Angkatan Bersenjata Ukraina sing dikuatake kanthi cara NATO, nggawe perang luwih sengit. Ya, kita ora seneng karo iki, nanging ...

Aku mikir yen iki, konfrontasi. Rusia vs NATO. Lan perbandingan kasebut ora ana ing tingkat ahli, ing studio sing nyaman lan ing sofa. Perbandhingan ana ing paprangan. Lan dudu nomer TTX sing dibandhingake, kemampuan pertempuran peralatan dibandhingake ing kompleks, ing tingkat batalyon, resimen, brigade. Lan vulnerabilities dites ing laku. Lan padha dicenthang dening ibu ahli militer NATO, langsung ngembangaken Rekomendasi kanggo counteraction.


Ngelingi yen basis materi babagan senjata ing Rusia lan Ukraina meh padha, masalah lan kesulitan saya tambah saben dina.

Rearmament cepet utawa mengko dadi kabutuhan sesuk. Dina iki, tentara Rusia, kanthi kabisan, cukup kanggo nggegirisi teroris ing Suriah lan tentara dolanan Georgia. Kanggo nglawan kanthi serius sampeyan butuh senjata serius. Lan iki, nyuwun pangapunten, dudu tank umur seket taun kanthi unsur DZ sing dipasang. Iku sing lawas, amarga ora ana dhuwit kanggo sing anyar. Minangka ora ana dhuwit kanggo pandelengan tank padha, kanggo Relics.

Nanging ana dhuwit kanggo pamer. Sing apa kita tansah duwe dhuwit kanggo. Asu robot karo peluncur granat, mini-drone pengintaian ... dirakit saka desainer Cina saka Ali Express.


Evil ora cukup kanggo maca babagan carane desainer Cina kanthi pipa sing macet ing "punggung" "nggawe cipratan ing pameran Tentara-2022."

Secara pribadi, aku luwih prihatin babagan kekurangan peralatan normal ing tentara: sepatu, waja, pencitra termal, drone lan kit pertolongan pertama. Lack of prayoga teknologi komputer antarane gunners lan ing.

Aku wis ngangkat topik iki luwih saka sepisan, topik babagan jumlah dhuwit sing biasa-biasa wae dibuwang menyang kegiatan pemasaran para manajer Kementerian Pertahanan kanthi hiburan kanggo para pejuang tentara maju Sudan, Myanmar, Laos, Kyrgyzstan, Zimbabwe lan Kazakhstan. Ing beyo saka Rusia, mesthi.

Lan warga Rusia terus ngunggahake dhuwit kanggo tuku prajurite sing ora bisa dituku dening Kementerian Pertahanan, sing mbuwang dhuwit kanggo hiburan.

Mesthine, bravura nyatakake yen acara "game tentara" sabanjure dirawuhi dening rong yuta wong sing nyenengake banget. Iki ngundakake kemampuan pertahanan negara dadi luwih, iku mung sows gupuh antarane pejuang saka Angkatan Bersenjata Ukraina ... Lan kasunyatan sing sak jendhela sabanjuré klamben, ngendi tim Rusia samesthine menang (yen ora, kok pager Taman?) , Tentara nyata ilang sawetara liyane (alami, diklasifikasikaké) nomer pejuang amarga lack of first-aid kits lan waja.

Pitakonan muncul: kenapa kita butuh puluhan lembaga riset, biro desain, biro desain, lan liya-liyane, yen ora bisa njamin pangembangan lan evolusi senjata tentara Rusia? Sing paling dhasar, sing kurang ing NWO saiki?

Maksudku ora dongeng babagan penghancur tanpa awak ing bawana ing sangisore langit lan ing sangisore langit, tegese tank, bedhil, pesawat, rudal anti-pesawat lan liya-liyane.

Masalah utama kompleks industri militer ing Rusia saiki yaiku ora ana sing pengin kerja. Mesthi, gampang banget kanggo tuku set konstruksi anak saka wong Tionghoa, repaint lan lulus minangka menang liyane sing ora ana analog ing donya. Utawa mbuwang telung koper dhuwit kanggo ngembangake apa sing ora dibutuhake tentara. Kaya, contone, MiG-35. Utawa "Kurganets-25".

Mesthi, iki ora ditrapake kanggo kabeh wong. Ana perusahaan sing institusi riset kerja lan bakal terus kerja kanthi efisiensi maksimal. Padha "Almaz-Antey". Senajan Almaz-Antey bisa ngarahake bagean saka sawijining efforts kanggo ngembangaken penerus Zoo-1M, kang dikembangaké maneh ing 80s saka abad pungkasan lan temtunipun ora saingan kanggo sistem diperlokaké counter-baterei Amérika.

Pitakonan sing ditakokake ing tabel isi babagan kemampuan kompleks industri militer Rusia ora mbutuhake jawaban. Dadi cukup jelas lan bisa dingerteni manawa kompleks industri militer kita ora bisa nyukupi kabeh kabutuhan tentara Rusia sesuk.

Alhamdulillah, ing Kazan padha eling carane mbangun Tu-160. Bisa uga ana papan ing bengkel KnAAZ kanggo pambangunan Su-57, mbok menawa masalah kasebut bisa ditanggulangi kanthi biaya tanduran liya (petunjuk - VASO wis ngadeg lan ora ngasilake apa-apa luwih saka 20). taun). Mbok menawa dheweke bakal ngrampungake pabrik produksi T-14, sanajan ing kondisi modern iki luwih saka mangu.

Masalah utama yaiku ora mung ora ana sing ngembangake teknologi modern, ing negara sing nyelehake kabeh ing peta manajemen, ana kekurangan (aku bakal ngomong keluwen) ing insinyur. Pérangan liya saka masalah kasebut yaiku dalan kabeh tim Putin, sing bisa ditulis kanthi prinsip "Kita ora bisa ngasilake, kita bakal tuku". Saiki muni "Kita ora bisa ngasilake, kita bakal tuku saka wong liya." Industri Rusia dhewe, nyuwun pangapunten, saged banget.

SVO lan kabeh negatif sing ana gandhengane, saiki nuduhake manawa teknologi Rusia ora luwih unggul tinimbang Ukrainia lan dudu teknologi NATO sing paling maju. Ing babagan sarana pengintaian, keunggulan lengkap NATO saka Rusia dituduhake ing kene. Satelit, pesawat AWACS, UAV - tentara Ukraina duwe gambaran lengkap babagan kedadeyan, ora kaya Rusia.

Mung ana siji cara kanggo ngatasi iki - rearmament. Kanggo model anyar peralatan sing bakal paling padha karo peralatan NATO ing kasunyatan, lan ora ing kertas. Iki utamané bener kanggo kabeh sing ana hubungane karo informasi taktik lan strategis.

Sampeyan bisa njagong lan nyerna dhuwit anggaran kanggo anggere sampeyan seneng, nganyarke T-72 utawa AK-74 tanpa wates. Nanging cepet utawa mengko, potensial modernisasi peralatan apa wae bakal rampung. Banjur kita butuh teknik anyar, sing ora bakal ana. Ora bakal amarga saiki ora ana insinyur lan desainer sing bakal ngembangake, ora ana fasilitas produksi sing bakal digawe dening tangan para pekerja, sing uga ora ana.

Pawulangan NWO ing kasus apa wae kudu dipelajari. Yen ora, metu menyang lapangan cedhak Belgorod, konco model Rusty saka "Armata" sampeyan bisa ndeleng mung steppe Ukrainia boundless.
Pengarang:
422 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Proton
    Proton 17 September 2022 04:43
    + 75
    Artikel kasebut bener.
    Kaping pisanan, perlu kanggo nindakake industrialisasi industri, tanpa mundhake sektor nyata ekonomi, kita bakal nggawa kaos kaki lan kalkulator saka China.
    Sauntara kuwi, mung pom bensin lan pusat perbelanjaan sing dibangun.
    1. Sotnik11.74
      Sotnik11.74 17 September 2022 05:00
      + 37
      Iku katon kaya guyonan..
      Saiki China sing padha ora bakal ngidini sampeyan nindakake industrialisasi ..
      Yagene kudu padha? Lan ngendi kanggo ngedol kaos kaki karo kalkulator lan ngendi kanggo njupuk lenga lan gas ing setengah rega banjur ..
      Ngomong-ngomong, aku ngelingake yen Amerika Serikat mbantu akeh cara ing industrialisasi Stalin
      1. nikto-nikak
        nikto-nikak 17 September 2022 05:49
        + 41
        Amerika Serikat mbantu amarga Depresi Agung diwiwiti ing 1929, lan dheweke pengin entuk dhuwit ekstra ... Lan uga kanggo nggawe perang antarane USSR lan Eropa luwih menarik kanggo dheweke ... Lan, misale jek, sejarah bakal mbaleni dhewe ing ing mangsa ngarep ... Mung saiki, kajaba penghasilan AS bakal pengin kita perang karo China ...
        1. Keong N9
          Keong N9 17 September 2022 06:17
          + 77
          Wong-wong sing mbayar pajeg menyang tentara padha meneng ing ngendi wae, mung kudu takon ngendi sing "ora ana tandhingane", ngendi iki banget 75% teknologi paling anyar, desain modern sing bubar diumumake? Ing endi iki, dilengkapi karo tembung paling anyar "tentara kapindho donya"?
          1. Stas157
            Stas157 17 September 2022 06:43
            + 52
            Tentara Soviet suwene 30 taun (1960-1990) nggawe lompatan gedhe ing persenjataan. Secara kualitatif, lan sing paling penting - kuantitatif. Item anyar diprodhuksi ora mung kanggo pameran lan laporan! Senjata iki sing dadi basis tentara kita nganti saiki.

            Lan apa sing wis ditindakake ing Rusia sajrone 30 taun kepungkur? Kang menehi kritik dening tembung saka Menteri Pertahanan, tentara secara harfiah wungu saka dhengkul:

            . Peralatan tentara Rusia kanthi senjata modern ngluwihi 70%, yaiku tingkat paling dhuwur ing donya, ujare kepala departemen militer Federasi Rusia Sergei Shoigu.

            Nanging kenapa kita ora bisa, duwe tentara paling anyar ing donya, ngalahake pribumi saka negara tetanggan, sing gampang nguripake ngarep kanggo kita ing sawetara dina?
            1. Hog
              Hog 17 September 2022 11:46
              -4
              Tentara Soviet suwene 30 taun (1960-1990) nggawe lompatan gedhe ing persenjataan. Secara kualitatif, lan sing paling penting - kuantitatif.

              Pernyataan sing menarik, nanging ora ana hubungane karo kahanan saiki.
              Ya, ing Uni sajrone wektu iki, MIG-15 kanthi sawetara bedhil diganti dening Su-27 kanthi rudal ing 60 km utawa T-55 dening T-80U, nanging saiki ora bisa nggawe terobosan kasebut. , iki mbutuhake teknologi sing beda banget.
              1. Stas157
                Stas157 17 September 2022 12:22
                + 31
                Kutipan saka hog
                nanging saiki iku fisik mokal kanggo nggawe kuwi bodhoKanggo iki, teknologi sing beda-beda dibutuhake.

                Apa kita kudu kabeh wektu wong jowo lan breakthroughs padha ngandika, lan uga bab kasunyatan sing ora ana wektu kanggo buildup? Apa sampeyan ngerti iku mokal?

                China 30 taun kepungkur minangka negara sing mundur kanthi populasi miskin. Posisi wiwitan beda banget (luwih elek) dibandhingake karo kita. Lan saiki, matur nuwun bodho China wis dadi superpower anyar lan gaji ing kono wis suwe luwih dhuwur tinimbang Rusia. Nanging wong-wong kita bisa nggawe terobosan sing luwih kuat tinimbang wong Tionghoa. Tingkat wutah prodhuk bruto ing USSR durung diantemi dening sapa wae ing donya.

                Nanging apa sing khas. Kabeh iki wong jowo, loro ing USSR banjur, lan ing China saiki, komunis kawujud - wong ideologis kanggo kang ora mokal.
                1. UAZ 452
                  UAZ 452 17 September 2022 13:02
                  -12
                  Kabeh terobosan kasebut, ing USSR saiki lan ing China saiki, ditindakake dening komunis - wong ideologi sing ora ana sing mokal.

                  Iki sejatine sejatine. Ambruk USSR uga ana ing pimpinan CPSU (kabeh liyane ngaku Kepemimpinan wis suwe diilangi ing wektu iku). Ah, nuwun sewu - pengkhianat ing pangkat sing kudu disalahake, nanging iki sing katon ora mungkin - nalika pengkhianat nggawe sebagian besar ing struktur multi-yuta dolar. Nanging kanggo komunis, pancen ora ana sing mokal - malah nggawe negara gumantung ing impor gandum, sing nganti pirang-pirang abad dadi salah sawijining eksportir utama ing donya (lan maneh dadi, nanging tanpa komunis), paling ora tiba-tiba. tanpa perang lan pageblug, nggawa negara iki (paling gedhe ing donya! ekonomi kapindho ing donya!) kanggo ambruk lan ambruk. Utawa padha salah tawon (komunis)? Endi sing bener? Lan apa sing padha dilakoni? Carane diijini?
                  1. Essex62
                    Essex62 17 September 2022 13:20
                    +6
                    Umnik, yen sing kudune mbelani sistem sosial-politik mau ngganti dhewe, duwe kabeh pengungkit, kalebu sing kuwasa, ora ana partai (anggota biasa) sing bisa nolak. Ana apa-apa kanggo ngomong bab wong awam. Kapitalis Barat wiwit ngubah psikologi wong Soviet ing wektu sing suwe banget lan nandur modal sumber daya gedhe ing perkara iki. Sayange, wiwitan egois ing homo-hapiense wis ana ing alam. Dheweke main ing kono, ing mburi Tembok Berlin, spesialis perang ideologi, ora muspra yen mangan roti.
                    Lan aku wis kesel gandum. Ora ana ing Republik Ingushetia, utawa ing USSR, utawa ing Federasi Rusia, panenan dhuwur, varietas elit gandum, saka ngendi roti sieve dipanggang, durung lan ora bakal. . Iklim ora padha. Aku manggon ing deso. Ing saubengé lapangan, siji rapeseed terus-terusan.
                    1. UAZ 452
                      UAZ 452 17 September 2022 13:55
                      -12
                      Aku ngerti yen komunis pancen bener ing kabeh, mung saiki dheweke entuk wong sing ora tanggung jawab. Lan sapa sing "kudu mbela sistem sosial-politik, ngganti dhewe, duwe kabeh pengungkit, kalebu sing duwe kekuwatan"? Aku dosa panginten sing kabeh struktur iki ana ing kontrol ketat saka ndhuwur CPSU? Pengkhianat maneh? Lan ora perlu kanggo misahake ndhuwur - Politbiro, Komite Pusat lan "biasa" anggota saka partai - yen padha, wong miskin, ora ngerti apa-apa, ora bisa pengaruh apa-apa, banjur kok neraka kuwi partai. dibutuhake? Lan apa ana "komunis" ing kasunyatan, paling saka 60s, yen ndhuwur iki ngaco munggah, lan pangkat lan file ora mengaruhi apa? Lan sapa sing dadi komunis sing padha, sing ora ana sing mokal, malah tresna karo negara sing padha duwe kabeh kekuwatan lan pengaruhe?
                      1. Boris Sergeev
                        Boris Sergeev 17 September 2022 14:11
                        + 28
                        Apa pengaruh sampeyan ing EP? Bentenipun mung kira-kira 3 yuta komunis lan anggota Komsomol dumunung ing ngarep, nanging sampeyan ora bisa nyeret anggota United Russia menyang ngarep. Padha ngirim Turchak miskin ing rompi kanggo janji ing Kupyansk sing "Rusia salawas-lawase" lan iku pungkasan saka "kontribusi partai".
                      2. UAZ 452
                        UAZ 452 17 September 2022 14:18
                        -14
                        Ing EP, aku ora mengaruhi apa-apa, lan iki normal, amarga aku ora dadi anggota. Lan dheweke tau dadi anggota Komsomol, lan uga ora mengaruhi apa-apa.
                        Lan luwih saka 3 yuta tindak menyang Perang Patriotik, lan sing paling akeh, iku dadi metu, padha non-partai. Dadi aku ora bisa ngerti hakekat argumentasi sampeyan iki - kanggo mbagi wong mati ing perang kasebut dadi kelas siji - komunis, nomer loro - anggota Komsomol, lan katelu - non-partai? Ya ... Rottenness ing CPSU, ternyata, sprouted malah sadurunge 60s - carane liya kanggo nganggep kasunyatan sing malah sing tilar donya kanggo Motherland dipérang dadi "kita" lan "liyane".
                      3. Boris Sergeev
                        Boris Sergeev 17 September 2022 15:02
                        + 16
                        Tanpa tulang punggung Komunis, non-Partai mesthi mlayu. Mulane wong Jerman nembak komisaris ing wiwitan. CPSU (b) sing ngatur mobilisasi lan penyebaran industri ing Timur. Iku CPSU (b) sing njamin konsentrasi efforts ing senjata majeng. Ya, utamané thanks kanggo pribadine Stalin. Kanthi eliminasi, perjuangan ing mburi layar wiwit, sing komunis biasa ora ngerti, sanajan Mao wis ngumumake degenerasi pimpinan Soviet. Nanging, sistem Soviet malah banjur menehi umur pensiun 55/60 taun lan listrik ing 3 kopecks saben kWh. Cita-cita sosial yaiku wong sing kerja, dudu wong sing ora duwe dhuwit. Wiwit emphasis ana ing pangembangan produksi domestik, tingkat dhuwur saka pendidikan lan kesehatan diwenehake. Saiki dheweke mung ora dibutuhake dening "kelas penguasa". Lan ana perlawanan marang "reformasi" kanibal ing pungkasan taun 80-90an - mung elinga 1993, nalika tank saka divisi Kantemirovskaya, saiki ditinggal nang endi wae cedhak Kharkov, nyerang Gedung Putih.
                      4. alexy sidaikin
                        alexy sidaikin 17 September 2022 18:55
                        -13
                        Kutipan: Boris Sergeev
                        ana perlawanan marang "reformasi" kanibal ing pungkasan taun 80-an lan 90-an - mung elinga 1993

                        Ya wis, saka 150 yuta ... sing metu saka siji? 2-3 ewu...
                        Kutipan: Boris Sergeev
                        Nanging, sistem Soviet malah banjur menehi umur pensiun 55/60 taun.

                        Lan pira bocah ing kulawarga sing sampeyan ora pengin ngelingi ...
                      5. Boris Sergeev
                        Boris Sergeev 18 September 2022 06:12
                        +4
                        Lan pira sampeyan ninggalake nalika umur pensiun diunggahake? Sanajan Putin ora nembak sampeyan saka tank lan pasukan khusus Israel ora nulis menyang Moskow.
                      6. alexy sidaikin
                        alexy sidaikin 18 September 2022 07:46
                        -13
                        Contone, reformasi pensiun ora ngagetake kula ... ing nalisir, aku kaget sing padha ora mundhakaken iku. Amarga wis suwe. Lan sampeyan ora nerjemahake panah, sampeyan pisanan njawab sandi.
                      7. Boris Sergeev
                        Boris Sergeev 18 September 2022 08:44
                        + 11
                        Haha! telat! "25 yuta proyek berteknologi tinggi" wis mateng lan wong-wong iki bakal entuk potongan saka gaji menyang Dana Asuransi Sosial, amarga pensiun dibayar. Nanging ora ana "panggonan berteknologi tinggi". Nanging ana Mints, sing kanthi tenang ngekspor milyaran tabungan pensiun saka negara kasebut. Sampeyan mbokmenawa durung krungu bab iku ...
                      8. alexy sidaikin
                        alexy sidaikin 18 September 2022 16:28
                        -8
                        Ha ha ha? Apa mung sampeyan bisa ngomong? Nanging, aku ora kaget, sampeyan kudu ngindhari topik-topik sing ora nyenengake, nyingkirake sampeyan ...
                      9. Deon59
                        Deon59 19 September 2022 19:12
                        -2
                        bisa Tajik nampa tunjangan pengangguran ing Rusia?
                      10. Deon59
                        Deon59 19 September 2022 19:10
                        -2
                        Lan denda diwiwiti saka 200 rubel, bakal ana akeh sing pengin.
                      11. UAZ 452
                        UAZ 452 18 September 2022 09:29
                        0
                        Tanpa tulang punggung Komunis, non-Partai mesthi mlayu.

                        wah! Pancen nggumunake - kepiye Napoleon diusir saka negara tanpa komunis nalika Perang Patriotik 1812? Sawise kabeh, kabeh wong kudu mlayu!
                      12. Boris Sergeev
                        Boris Sergeev 18 September 2022 10:03
                        0
                        Mung 1 World ilang. Ing sangisore tsar, Ortodoks, crunch saka gulungan Prancis. Nanging, komandan artileri, ora metu saka Paris ...
                      13. UAZ 452
                        UAZ 452 18 September 2022 10:27
                        -2
                        Nanging carane, miturut komunis, padha menang Belofinsky banjur! Utamané rasio losses (sampeyan bisa kanthi gampang golek nomer tartamtu) inspires! Lan kampanye Polandia Tukhachevsky wis kedaden ing Bolsheviks / Komunis. Nanging pambrontakan petani Tambov, nggunakake senjata kimia marang warga negara dhewe, kasil ditindhes, sampeyan ora bisa mbantah.
                      14. Boris Sergeev
                        Boris Sergeev 18 September 2022 10:59
                        +3
                        Ing Belofinsky, yen ora dilalekake, tapel wates saka Leningrad diusir maneh, sing nylametake dheweke setahun sabanjure. Mannerheim nggawe blokade kutha sing padha karo Jerman. Ketoke, kanggo iki, wong saka gerbang St. Petersburg saiki nggantung plakat peringatan kanggo dheweke. Ing Perang Sipil, Bolsheviks minangka pasukan mung sing nyawiji negara, amarga kabeh "gerakan putih" disedot dening "sekutu". Lan perdagangan wilayah Rusia.
                      15. Komentar wis dibusak.
                      16. UAZ 452
                        UAZ 452 18 September 2022 11:09
                        0
                        Ya, ya - Prajanjian Brest-Litovsk, iki ora ana hubungane karo perdagangan ing wilayah. Yen ora amarga kekalahan Jerman, mula ora ana sing "diserahake" menyang Rusia ora bakal bali.
                        Minangka kanggo wates sing di-push - apa ora ngganggu sampeyan yen pasukan Finlandia cedhak Leningrad mung tekan tapel wates lawas? Aku babar pisan ora menehi tandha marang bangsawan Finns, sing ora ana lan ora bisa. Nanging yen ora ana pushback saka tapel wates, kok sampeyan mikir sing Finns bisa break langsung menyang Leningrad? Nanging ing Tentara Abang bakal ana satus ewu pejuang sing ora tiwas utawa cacad ing perang mangsa, luwih akeh.
                      17. Boris Sergeev
                        Boris Sergeev 18 September 2022 11:17
                        -4
                        Kanthi saran sampeyan babagan tumindak ing taun 1918 lan 1940, sampeyan telat 104 lan 82 taun. Bolsheviks mbela negara lan ora perlu kanggo swasana subjunctive kene. Para penikmat Ilyin lan botol vodka wis mbuwang wilayah sing luwih gedhe tinimbang Brest World, nanging sampeyan tetep meneng. Miturut cara, sanajan ing Pamrentahan Sementara, rembugan ing mburi layar diwiwiti babagan pangenalan "Ukraina merdika", lan banjur "mandiri independen" dijaluk ngenteni sawetara.
                      18. UAZ 452
                        UAZ 452 18 September 2022 11:30
                        -1
                        Para penikmat Ilyin lan botol vodka wis mbuwang wilayah sing luwih gedhe tinimbang Brest World, nanging sampeyan tetep meneng.

                        Babagan wong-wong mau, utawa luwih, babagan partai apa, mung sampeyan meneng wae. Lan bakal oke saka pangkat lan file anggota, lan malah saka ndhuwur banget, liwat dekade padha liwati kabeh langkah saka andha nomenklatura. Ora, ora perlu dissociate dhewe, iki nembak sampeyan.
                      19. Komentar wis dibusak.
                      20. UAZ 452
                        UAZ 452 18 September 2022 11:44
                        0
                        Carane pinter sampeyan saka ambruk USSR, saka Gorbachev, Yeltsin, Shevardnadze lan "pengkhianat" liyane (ing tandha petik, amarga, ternyata, ora ana siji ing Politbiro saka periode Soviet pungkasan, kajaba pengkhianat. , bab absurdity kang marang latar mburi kamulyan saka komunis, aku wis wrote ) kanggo periode sabanjuré, ngendi mantan komunis uga "dadi misuwur", nanging wis mlumpat saka sawetara tingkat ngisor saka hirarki! Dadi kader sampeyan numpes USSR, ora ana wong liya, mung sampeyan sing tanggung jawab, saiki sampeyan bisa nyoba ngapura dhewe, nanging ora bakal bisa.
                      21. Boris Sergeev
                        Boris Sergeev 18 September 2022 13:16
                        -1
                        Ing Politbiro, saliyane Gorbachev lan Yeltsin, ana Romanov, lan Grishin, lan Shcherbitsky, lan Ligachev, lan Vorotnikov. Kabeh padha urip ing kahanan sing angel banget. Minangka kanggo Yeltsin, Gorbachev lan kabeh liyane, careerists lan crooks bakal nyoba kanggo cling kanggo sembarang partai ngatur. EP mung kasusun saka kuwi. Ing VKP(b) lan CPSU, ing sisih liya, ana sing mikir babagan kepentingan jangka panjang negara.
                      22. Alexey R.A.
                        Alexey R.A. 19 September 2022 11:06
                        +6
                        Kutipan: UAZ 452
                        Minangka kanggo wates sing di-push - apa ora ngganggu sampeyan yen pasukan Finlandia cedhak Leningrad mung tekan tapel wates lawas?

                        Wong-wong sing ngerti kahanan Mannerheim ora isin. Finns mlayu menyang baris utama saka nimbali saka KAUR, kang ing rong sasi iki padha ngatur kanggo nggawa menyang atine lan ing paling piye wae isi infantri.
                        Kutipan: UAZ 452
                        Nanging yen ora ana pushback saka tapel wates, kok sampeyan mikir sing Finns bisa break langsung menyang Leningrad?

                        Kanthi kasunyatan manawa ing skenario iki, Finns bakal miwiti langsung ing garis pertahanan utama iki. Ing arah Sestroretsk lan Beloostrovsky, KAUR ora duwe latar ngarep - ora ana sing bisa ditindakake. Ing Beloostrov, DOS dipasang sawetara kilometer saka tapel wates, ing bekas nyebrang.
                        Amarga kekacoan tradisional ing jaman transisi saka perdamaian menyang perang, wong Finns duwe kesempatan kanggo ngluncurake versi petualangan Eben-Emael, nyekel BRO pesisir kanthi serangan DOS.
                        Kutipan: UAZ 452
                        Nanging ing Tentara Abang bakal ana satus ewu pejuang sing ora tiwas utawa cacad ing perang mangsa, luwih akeh.

                        Tanpa Perang Finlandia ing Tentara Abang, acara Voroshilov bakal kaya ngono, nalika miturut laporan kita ora bisa dikalahake lan legendaris, nanging nyatane - NPO ora ngerti jumlah personel, ora duwe staf formasi permanen. , rencana aksi yen ana perang, lan malah mobplan . Assignees pungkasan dipriksa 10 taun kepungkur. Lan tingkat latihan personel beku ing tingkat "ora marem."
                        Nalika mriksa, padha ngomong: "Nerangake tank," lan kepala sekolah nyaranake: "Priksa crawling lan tangan-kanggo-tangan pertempuran, kang bakal nindakake kabeh kanggo sampeyan."
                        © Bahan rapat pimpinan puncak Tentara Merah tanggal 23-31 Desember 1940 Fedorenko Ya. N., letnan jenderal pasukan tank, kepala GABTU.
                        SEF minangka pawulangan getih sing narik kaca tingal patriotisme jingoistik saka mata kekuwatan politik. Tanpa iku, aku wedi, ing taun 1941 kita bisa mbaleni skenario Polandia.
                      23. Jose
                        Jose 19 September 2022 15:03
                        +1
                        Ora mung dheweke mlayu menyang KAUR, nanging uga menyang zona geni saka artileri kaliber gedhe saka Armada Baltik (loro kapal, lan benteng, lan sepur, lan Rzhev NIMAP).
                      24. Alexey R.A.
                        Alexey R.A. 19 September 2022 16:33
                        +2
                        Kutipan: Jose
                        Ora mung dheweke mlayu menyang KAUR, nanging uga menyang zona geni saka artileri kaliber gedhe saka Armada Baltik (loro kapal, lan benteng, lan sepur, lan Rzhev NIMAP).

                        Lan iki minangka bagéan saka sistem pertahanan KaUR. eseman Panggunaan artileri BF kanggo ndhukung pertahanan UR wis direncanakake sanajan ing tahap konstruksi - malah pos koreksi angkatan laut stasioner dilengkapi ing jejere railway, ing babagan Dibuny-Beloostrov.
                      25. kula 1970
                        kula 1970 18 September 2022 18:44
                        +4
                        Kutipan: Boris Sergeev
                        Mannerheim nggawe blokade kutha sing padha karo Jerman. Ketoke, kanggo iki, wong saka gerbang St. Petersburg saiki nggantung plakat peringatan kanggo dheweke

                        Stalin minangka "asli saka gerbang St. Petersburg" utawa, luwih nggegirisi, liberal !!! - nalika nyabrang Mannerheim saka dhaptar Nuremberg ???!!!
                        Vaughn...
                      26. Boris Sergeev
                        Boris Sergeev 18 September 2022 20:08
                        +1
                        Nalika Stalin nyabrang jeneng Mannerheim saka dhaptar, kapal selam Soviet dipasang ing Finlandia.
                      27. kula 1970
                        kula 1970 18 September 2022 21:12
                        +3
                        Kutipan: Boris Sergeev
                        Nalika Stalin nyabrang jeneng Mannerheim saka dhaptar, kapal selam Soviet dipasang ing Finlandia.

                        Sing kangelan technical lan militèr ing pitakonan gantung Mannerheim kanggo matine wong ing blokade ora?! Apa aku ngerti sampeyan kanthi bener?
                        Yaiku, Stalin - miturut pratelan sampeyan - ngganti pati saka blokade menyang penyebaran kapal selam?
                      28. Boris Sergeev
                        Boris Sergeev 19 September 2022 05:27
                        0
                        Stalin njamin, nyatane, status kolonial Finlandia, nguatake keamanan USSR. Tujuan kasebut kudu ditetepake sadurunge negarawan, lan dudu kamenangan keadilan ing skala global. Ngomong apa sing diijolke Putin kanggo matine kapal selam, ujar: "Dheweke tenggelam"?
                      29. kula 1970
                        kula 1970 19 September 2022 06:05
                        -1
                        Kutipan: Boris Sergeev
                        Stalin njamin, nyatane, status kolonial Finlandia, nguatake keamanan USSR. Tujuan kasebut kudu ditetepake sadurunge negarawan, lan dudu kamenangan keadilan ing skala global.

                        apa sing nyegah - amarga iku koloni !!! - nyumerepi Mannerheim lan milih wong liya?
                      30. Boris Sergeev
                        Boris Sergeev 19 September 2022 06:31
                        -1
                        Sayange sampeyan ora ana ing jejere Stalin 80 taun kepungkur - sampeyan mesthi njaluk! Nyatane, kanggo nunjukake carane kudu perang nalika perang dimenangake dening wong liya iku prasaja. Sampeyan saiki bakal nyoba kanggo paling sethithik njamin status netral Finlandia, banjur kita bakal ngomong babagan Stalin.
                      31. kula 1970
                        kula 1970 19 September 2022 07:21
                        -2
                        Kutipan: Boris Sergeev
                        Sayange sampeyan ora ana ing jejere Stalin 80 taun kepungkur - sampeyan mesthi njaluk!
                        yaiku, apa sampeyan setuju yen Stalin, kanthi Mannerheim sing ora gantung, lan para pengikute - kanthi plakat peringatan - nindakake perkara sing padha - sopan ngilingake Finland sing cukup bisa kanggo nyumerepi Mannerheim (lan kang uga pantes iku) - nanging minangka tandha ngormati Finland (lan uga kanggo neutrality sawijining!) Apa padha ora nindakake iki?
                        Apa sampeyan setuju?
                      32. Boris Sergeev
                        Boris Sergeev 19 September 2022 08:45
                        +1
                        Ora prelu madhakake singa (malah sing mati) karo asu ajag, kowe ora ngerti kabeh kahanan sing ditindakake dening Stalin, lan aku uga ora ngerti. Nanging, iki ora negate prabédan ing asil: yen Stalin njamin "ketenangan wates kita" ing North-West, banjur hangers saka plakat memorial kanggo Mannerheim dadi salah siji "penyihir setengah-educated" utawa pengkhianat. nambah risiko militer Rusia saka Finland kanthi urutan gedhene.
                      33. Boris Sergeev
                        Boris Sergeev 19 September 2022 09:17
                        +1
                        Miturut cara, operator personel lapis baja Finlandia wis nglawan kita ing Ukraina, nanging bom ing Rusia ditanam sacara eksklusif dening Lenin ...
                      34. kula 1970
                        kula 1970 19 September 2022 09:25
                        -1
                        Kutipan: Boris Sergeev
                        hangers saka plakat memorial kanggo Mannerheim

                        Gantungan papan - nundha mlebu Finlandia menyang NATO paling sethithik setaun. Sadurunge gantung, wong Finlandia miwiti diskusi karo NATO - sawise digantung, dheweke ora gelem ngidini wakil NATO teka .... celah antarane acara kasebut. iku siji setengah nganti rong sasi ...
                        Ora kaya Stalin, saiki kita ora bisa gantung kepala Finlandia
                      35. Boris Sergeev
                        Boris Sergeev 19 September 2022 11:18
                        +1
                        Ya, sampeyan ora mung ora bisa nyumerepi kepala Finlandia, malah ora bisa njupuk ing kepala Ukraina ing Izyum, amarga sampeyan pancene kudu persetujuan karo "geng pecandu narkoba lan Nazi sing wis manggon ing Kyiv." Padha mung kurban piyambak kanggo pecandu narkoba iki. Lan nyurung mlebu negara kasebut menyang blok militer kanthi bantuan plakat pengetan minangka barang anyar ing arsenal militer-politik negara kasebut. Nanging, Pangeran Cilik Exupery mrentahake Srengenge munggah ing sisih wétan lan mudhun ing sisih kulon.
                      36. Alexey R.A.
                        Alexey R.A. 19 September 2022 10:54
                        +1
                        Kutipan: UAZ 452
                        Nanging pambrontakan petani Tambov, nggunakake senjata kimia marang warga negara dhewe, kasil ditindhes, sampeyan ora bisa mbantah.

                        Sampeyan ngadili masa lalu saka sudut pandang jaman saiki, nalika senjata kimia minangka bajingan sing galak, lan sing digunakake dianggep minangka marginal lengkap. Ing wiwitan taun 20-an, sikap marang senjata kimia kaya senjata nuklir ing awal 50-an - mung jinis senjata liyane. Ing sawijining dina, turune kita bakal nyodok driji lan kerut irung ing kita - fu, dheweke nggunakake senjata termobarik ... dadi ora manusiawi, senjata sinar lan plasma luwih apik.
                        Miturut cara, amarga kita ngomong babagan wilayah Tambov. Senjata kimia sing digunakake ing kana isih biasa digunakake kanggo warga sipil ... kanggo mriksa kecocokan topeng gas. Kanggo cangkang karo kloropikrin digunakake ing kana. Lan sawise inspeksi, perusahaan balon gas kanthi klorin sing teka dikirim maneh - luwih akeh materi lan personel luwih mbebayani kanggo awake dhewe.
                      37. Stas157
                        Stas157 18 September 2022 12:20
                        -1
                        Kutipan: UAZ 452
                        wah! Iku mung apik tenan - carane, ing Perang Patriotik 1812, Napoleon diusir saka negara tanpa komunis? Sawise kabeh, kabeh wong kudu mlayu!

                        Sampeyan ora mbandhingake elit kasebut karo sing saiki. Amarga dheweke katon luntur banget dibandhingake karo bangsawan sejati.

                        Banjur sembarang bangsawan - nyatane perwira, getih biru - ing acara perang ketemu awake ing garis ngarep lan dianggep minangka pakurmatan kanggo kurban weteng kanggo tsar, kanggo iman lan fatherland ... Saiki oligarki, birokrat lan wong United Russia pancen adoh banget kanggo ngrusak kenyamanan kaya ngono.
                      38. alexy sidaikin
                        alexy sidaikin 17 September 2022 19:00
                        -5
                        Kutipan: Boris Sergeev
                        Apa pengaruh sampeyan ing EP? Bentenipun mung kira-kira 3 yuta komunis lan anggota Komsomol dumunung ing ngarep, nanging sampeyan ora bisa nyeret anggota United Russia menyang ngarep. Padha ngirim Turchak miskin ing rompi kanggo janji ing Kupyansk sing "Rusia salawas-lawase" lan iku pungkasan saka "kontribusi partai".

                        Apa sampeyan duwe data babagan dhaptar partai peserta SVO? Mesthine mung sawetara saka komunis ing kana.
                      39. Boris Sergeev
                        Boris Sergeev 18 September 2022 06:14
                        +2
                        Yen EP ana ing kana, mesthine wis ana ing kabeh saluran, utamane sadurunge pemilihan! Sadurunge Pemilu, EP nyathet kothak wedhi saben bocah, nyelehake dhuwit anggaran, nanging dibukak dening para pejabat.
                      40. alexy sidaikin
                        alexy sidaikin 18 September 2022 07:49
                        -4
                        ya wis. Aku ora ngerti, nanging aku yakin ... iku wong kaya sampeyan sing nggawa USSR kanggo nangani.
                      41. Komentar wis dibusak.
                      42. Komentar wis dibusak.
                      43. Komentar wis dibusak.
                      44. alexy sidaikin
                        alexy sidaikin 19 September 2022 09:01
                        -4
                        Apa rudal hipersonik uga ngandhani perkembangan Soviet? Miturut cara, meh kabeh teknologi ing donya minangka pangembangan abad pungkasan.
                      45. Boris Sergeev
                        Boris Sergeev 19 September 2022 09:15
                        +3
                        Mesthine, misil hipersonik adhedhasar pangembangan Soviet. Lan ora perlu manthuk ing "kabeh peralatan ing donya", yen industrialisasi ing USSR ing 10 taun lan tank lan pesawat katon ora kalah karo Jerman, lan ing 30 taun kita wis ora ana apa-apa iso dibandhingke. paling karo Haimars. Sajrone wektu iki, Roscosmos sibuk adol mesin roket (perkembangan Soviet) menyang Amerika Serikat, kanthi bantuan satelit sing dilebokake ing orbit, ngarahake Hymars menyang target Rusia. Dhuwit ora mambu...
                      46. alexy sidaikin
                        alexy sidaikin 19 September 2022 09:26
                        -5
                        Kutipan: Boris Sergeev
                        Mesthi, lan pluru hipersonik adhedhasar pembangunan Soviet

                        Lan iki kabeh kawruh sampeyan ... ing tembung "pasti"
                      47. Boris Sergeev
                        Boris Sergeev 19 September 2022 10:19
                        -1
                        Sampeyan mung siji karo kita, "encyclopedist" - saka hypersound kanggo sajarah Perang Donya II.
                      48. alexy sidaikin
                        alexy sidaikin 19 September 2022 16:35
                        -6
                        Dadi sinau dhewe, sing ngganggu sampeyan ... sampeyan uga bakal dadi ensiklopedia. Bisa uga.
                      49. Tech_Orkestra
                        Tech_Orkestra 17 September 2022 16:07
                        -8
                        Kowe bener. USSR, ing intine, sajrone orane ora dadi negara demokratis, amarga ing partokrasi kabeh dipilih dening cabal partai.
                      50. mbayar
                        mbayar 18 September 2022 01:04
                        +5
                        Kutipan saka: Tech_Orchestra
                        USSR, ing intine, sajrone orane ora dadi negara demokratis, amarga ing partokrasi kabeh dipilih dening cabal partai.

                        Ayo piye?? belay
                        Apa sampeyan pengin ngelingi kulawarga Windsor?
                        Babagan cabal sing ngatur Amerika?
                        Utawa sampeyan bisa mlebu (cabal) liwat pemilihan demokratis?
                        Demo - wong.
                        Lan kabeh negara Kamp Sosialis, diarani lan didaftar kanthi sah minangka NEGARA DEMOKRASI RAKYAT. keprungu
                        Kaya iki.
                        Lan apa jenis "demokrasi" sing ana ing borjuis (lan saiki kita)? nglirik
                        IKU.
                        Aku bakal nelpon - NEGARA OLIGARKI KLEPTOKRACY. keprungu
                        Lan apa sing diomongake Konstitusi USSR babagan HAK-HAK wong iki? Babagan janjian Negara Soviet dhewe?
                        Kasunyatan yen tugas utama lan utama Negara Soviet yaiku "Kepuasan maksimal kabeh kabutuhan warga Soviet."
                        Lan nyoba ngomong yen aturan iki, kewajiban iki, ora kawujud. duka ya Dilaksanakake - Negara utamane nindakake kaya ngono ... nanging pejabat lan pimpinan partai ... ora duwe "perhatian lan perawatan" ... ora duwe keberanian - kaya ing Kulon sing rusak.
                        Kutipan saka: Tech_Orchestra
                        kabeh wis dipilih dening cabal party.

                        Lan njawab pitakonanku - banjur warga Soviet utamané kuwatir babagan iki? Apa iku bagéan saka kabutuhan urip? Cukup yen dheweke percaya karo kekuwatane ... sing nggawe dheweke mudhun. Nalika daya lair maneh.
                        Lan hak pilih universal ing basis competitive wis ditulis metu ing Konstitusi Stalinis minangka hak sing ora bisa dicopot saka warga Soviet. Nanging warga Soviet ora tau diijini nggunakake hak iki ing laku.
                        Sapa sing ora menehi?
                        Trotskyists. eseman
                        Kanthi Khrushchev ing sirah. ya
                        Lan tinimbang pemilihan gratis pisanan, wong-wong Soviet nampa ... represi Trotskyist sing merajalela (sing Khrushchev banjur dibaptis maneh minangka "Stalinis") ing taun 1937 - 1938. Akibaté, ing taun 1938, pamane buyutku, komandan saka divisi Chapaev, uga tilar donya. Lan mbah kakunge dhewe nalika iku lagi melu logging ing pemukiman wong buangan.
                        Demokrasi minangka wangun organisasi negara lan sosial sing paling ala. Lan bukti iki yaiku mundhut Rakyat Rusia sajrone mangsa bencana iki, sing ngluwihi kerugian USSR ing Perang Dunia II.
                      51. Boris Sergeev
                        Boris Sergeev 18 September 2022 08:49
                        +2
                        Mung wong-wong sing duwe asil pemilihan 1996 ing irung ora ditulis maneh saka Zyuganov kanggo Yeltsin, sing pemilihan ora diatur dening "tukang sihir" Churov karo 146%, lan sing ora njupuk Panggonan ing format multi-dina. "voting elektronik" bisa nyalahke USSR kanggo lack of demokrasi. , ngendi asil sing dikarepake bisa mung diprogram.
                      52. Essex62
                        Essex62 18 September 2022 09:59
                        +2
                        Kabeh mung kaya hum. Puncak CPSU sing sejatine komunis mati amarga umur tuwa, dheweke diganti dening wong sing ora duwe degenerasi sing ora setya karo ide kesetaraan lan anti-borjuis. Dheweke ora manggon ing vakum, propaganda duwe pengaruh sing luwih gedhe, dheweke duwe akses.
                        Lan komunis biasa pancen ora bisa mengaruhi keputusan lan tumindak nomenklatura partai. Lokal, ya, ing skala gedhe, tenan, ora ketompo carane. Lan oportunis ngencengi partai, ora ana komunis. Kuwi padha saiki ing PRF "k" Pakdhe Zyu.
                        Lan wong, apa wong? Ngendi padha nguripake lan nglangi. Konsumen padha ing endi wae.
                        Miturut cara, proses kuwi wis kedaden saka prinsip sosialisme-komunisme ing kabeh negara, formal karo ideologi Marxis. Ora ana sosialisme ing Vietnam lan China, sanajan "komunis" kuwasa. Wong durung siap kanggo ngalahake egois, inti saka individualis. Naluri nguwasani kesadaran.
                      53. anyartc7
                        anyartc7 20 September 2022 13:36
                        -2
                        Collectivism paling berkembang ing semut. Padha kuwat banget. TAPI wong ora semut, lan matur nuwun marang Gusti Allah.
                        Wong iku individu, mula kriminal, revolusioner, pemberontak, arrogant lan unprincipled ora masalah, minangka nyatet ndhuwur, nanging berkah gedhe.
                        Umumé, kepinginan komunis kanggo nggawe komplotan sing manut saka saben wong ora beda karo imperialis liberal Amerika modern sing nindakake perkara sing padha mung saka pihak liyane. Iki ngrusak ide saka wong, esensie - ing ngendi dheweke dhewe tanggung jawab kanggo pilihane dadi ala utawa apik, apik utawa ala, arrogant utawa andhap asor. Komunisme sing ala sampeyan njupuk hak dadi wong lanang, lan hak dadi wanita saka wong wadon. Liberal Barat nindakake perkara sing padha saiki.
                        Komunisme - FU, liberalisme - FU, totalitarianisme - FU, Nazisme uga fu.
                        Ayo wong urip kaya sing dikarepake lan lali babagan rasa seneng kanggo kabeh wong. Gusti Allah ora ngatur donya iki cara iki, wong kudu nandhang sangsara lan ora seneng lan rock urip karo lampus lan matèni, lan ing. Mengkono kahanan donya iki.
                      54. Essex62
                        Essex62 20 September 2022 21:18
                        -2
                        Urip kaya sing dikarepake. Aku ora peduli karo kepala, aku, aku, nanging liyane ora peduli.
                        Wong ora semut, nanging World Russian wis dibangun ing masyarakat, wiwit kesadaran masyarakat minangka Russian.
                      55. anyartc7
                        anyartc7 21 September 2022 02:51
                        -1
                        Kutipan: Essex62
                        Urip kaya sing dikarepake. Aku ora peduli karo kepala, aku, aku, nanging liyane ora peduli.
                        Wong ora semut, nanging World Russian wis dibangun ing masyarakat, wiwit kesadaran masyarakat minangka Russian.


                        Вы путаете тёплое с мягким. Индивидуализм и коллективизм это не про эгоизм и альтруизм это вообще из разного спектра. Индивидуалист может приносить добро другим, и в то же коллективист может быть законченным эгоистом.
                        А тоталитаризм любого толка лишает человека его права выбирать каким ему быть.
                        Плохо что до сих пор есть люди, которые верят в то что любая тоталитарная власть/теория/секта/религия может привести к чему то хорошему. В истории нет ни одного примера, всегда в итоге лишь боль и страдания.
                        Ну для вас под вопросом, для меня нет. И слава богу что у нас есть возможность иметь эти разные мнения на сегодня, ведь при коммуняках вы бы были однозначно правы а меня бы считали за идиота.
                        Любое общество на общине построено это как бы даже слова однокоренные )))
                        Вы правда считаете что люди если их не вводить в искусственные рамки могу только вот это как вы написали «мне и мне и мне а на остальных наплевать»?
                        Это не так это же очевидно. Кто-то да, а кто-то и нет. Но когда лишают выбора даже как бы в хорошую сторону маятник всегда качается обратно с тройной силой.
                      56. Essex62
                        Essex62 21 September 2022 11:50
                        -1
                        Да плевать на ваш маятник. Живёшь как все,а нет -по самую шляпку.
                    2. alexy sidaikin
                      alexy sidaikin 17 September 2022 19:03
                      -1
                      Kutipan: Essex62
                      Ing saubengé lapangan, siji rapeseed terus-terusan.

                      Inggih, aja ngomong ... contone, kita nyebar gandum akeh, lan taun iki kita malah nandur rami ... Aku malah ora ngomong babagan kembang srengenge. Dadi aja ngomong babagan siji rapeseed. Kabeh padha, panguwasa ngontrol proses iki tanpa ngidini distorsi gedhe.
                      1. karabas86
                        karabas86 17 September 2022 20:27
                        0
                        Inggih, mbantah data Rosstat babagan produksi gandum kelas 1 lan 2.
                      2. Essex62
                        Essex62 18 September 2022 10:11
                        +1
                        We tuwuh gandum dhuwur-bahan, utamané ing ngendi ana kahanan. Ing volume total gandum - tepak ing segara. Teknologi diadaptasi, kimia. Roti, saiki, dudu gandum. Inggih, kembang srengenge lan flax, ya ana. Nanging rapeseed menang. Dongeng babagan tekan ngarep ing babagan gandum bakal tetep dadi dongeng Kremlin. Padha menang ing akèh panggonan, ing tembung.
                    3. anyartc7
                      anyartc7 17 September 2022 23:16
                      -3
                      Ya, komunisme ora bisa ditindakake wiwit wiwitan, cukup babagan iki.
                      Ora ana komunisme ing China, ana kapitalisme otoriter China kanthi siji partai.
                      1. Boris Sergeev
                        Boris Sergeev 18 September 2022 06:17
                        -2
                        Kapitalisme sing ora bisa ditindakake yen, wiwit taun 1968, Komisi Trilateral Rockefeller wis ngangkat masalah ngurangi populasi donya. palsu? Nanging, lagi dileksanakake minangka "rencana Dulles".
                      2. Stas157
                        Stas157 18 September 2022 12:36
                        0
                        Kutipan saka: newtc7
                        Ya komunisme iku sipate ora lestari cukup babagan sing wis.

                        USSR mbuktekaken ngelawan karo kabeh orane.

                        Saliyane dadi negara adidaya saka negara agraris sing mundur kanthi populasi petani sing buta huruf, USSR uga menang ing Perang Dunia II. Siji-sijine sing bisa ngrusak punggung Hitler lan ngalahake tentara Kwantung sing ora bisa dikalahake sajrone rong minggu.
                      3. anyartc7
                        anyartc7 18 September 2022 13:17
                        +2
                        Kutipan: Stas157
                        Kutipan saka: newtc7
                        Ya komunisme iku sipate ora lestari cukup babagan sing wis.

                        USSR mbuktekaken ngelawan karo kabeh orane.

                        Saliyane dadi negara adidaya saka negara agraris sing mundur kanthi populasi petani sing buta huruf, USSR uga menang ing Perang Dunia II. Siji-sijine sing bisa ngrusak punggung Hitler lan ngalahake tentara Kwantung sing ora bisa dikalahake sajrone rong minggu.


                        Wis ngancik. Nanging ing kabisat lawas lan nalika wong wis imbued karo idea iki, kang rampung ilang.
                        Amarga ora ana kompetisi lan kabutuhan sing ketat kanggo urip miturut sawetara standar moral sing diciptakake dening komunis, wong ilang motivasi kanggo urip.
                        Kapitalisme ing pangertèn iki - iku alam bébas, nanging iku alam - nalika kuwat dadi kuwat amarga kuwalitas, lan banget mati lan vegetates.
                        njijiki lan reged? ya wis. Nanging iki luwih cedhak karo kahanan alam
                      4. Essex62
                        Essex62 19 September 2022 07:50
                        -1
                        Kahanan iki ora bisa ditampa, wong dudu asu ajag utawa kalajengking. Apa sampeyan mikir iki wektu kanggo mateni wong tuwa lan mangan anak sampeyan dhewe? Iki ditindakake ing alam. Lan, kanthi cara, ing masyarakat borjuis, uga ana moralitas lan larangan. Lan kompetisi, ing Uni, luwih saka cukup. Mung prinsip ora ditampani - langkah ing sirahe pepadhamu lan mlaku luwih, tancep elbows menyang sing mlaku cedhak. Kolektivisme ora ngidini wong sing ora sopan lan ora sopan urip miturut hukum alas.
                      5. Komentar wis dibusak.
                2. gsev
                  gsev 17 September 2022 13:25
                  +9
                  Kutipan: Stas157
                  Kabeh terobosan kasebut, ing USSR saiki lan ing China saiki, ditindakake dening komunis - wong ideologi sing ora ana sing mokal.

                  Kasuksesan RRC bisa ditindakake nalika wiwit mbusak tautan transmisi sing ora perlu saka kiriman komando sing ora bisa ngatasi posisi saka insinyur menyang manajer. Lan malih, padha wiwit nindakake iki tanpa gati kanggo pengabdian pribadi mecat saka karya. Ing Rusia, ing taun 1985 ana screening negatif saka pimpinan. Kanggo entuk kekuwatan, dudu kemampuan kanggo ngatur produksi sing dadi penting, nanging kemampuan kanggo ngrebut produksi.
                3. Tech_Orkestra
                  Tech_Orkestra 17 September 2022 14:42
                  -1
                  Lan terobosan iki diarani Deng Xiaoping. Sapa sing ora peduli karo omong kosong komunis babagan nglawan rencana lan pasar, dheweke mung miwiti mbangun ekonomi tanpa nggatekake apa-apa.
                4. kula 1970
                  kula 1970 17 September 2022 14:48
                  +4
                  Kutipan: Stas157
                  Nanging apa sing khas. Kabeh terobosan kasebut, ing USSR saiki lan ing China saiki, ditindakake dening komunis - wong ideologi sing ora ana sing mokal.

                  belay belay belay
                  Banjur ing USSR, komunis + teknologi Amerika lan spesialis kanggo emas Soviet
                  Saiki ing China, tenaga kerja paling murah ing donya (ing wektu iku) + teknologi lan spesialis Amerika.

                  Lha piye....
                  Lan ora ana wong ideologis - tanpa teknologi lan spesialis, ora ana ing endi wae - lan sayang, saiki kita duwe Ora Ana.....
                  1. Stas157
                    Stas157 18 September 2022 12:41
                    -5
                    Kutipan: my 1970
                    Saiki ing China tenaga kerja paling murah ing donya (ing wektu iku)+ Teknologi lan spesialis Amerika

                    Lha, tenaga kerja kita wis suwe luwih murah tinimbang Cina ... endi asil sampeyan?
                    1. kula 1970
                      kula 1970 18 September 2022 19:19
                      +6
                      Kutipan: Stas157
                      Kapitalisme mung ora bisa urip,

                      Sampeyan ngerti akeh wong sing kepengin nyambut gawe kanggo mangan semangkuk sedina - kaya ing China ing pungkasan taun 1980-an ???
                      Zhirinovsky ujar manawa ing wiwitan taun 1990-an dheweke ana ing China kanthi delegasi. Dheweke duwe tagihan Cina sing robek - sing cilik ing nilai nominal lan kurs. wakil saka sisih Cina lagged konco grup, njupuk metu saka tong sampah lan sijine ing dompet.
                      Mengko, dheweke khusus njlentrehake - dheweke dikandhakake yen iki minangka tagihan babagan 1/3 saka gaji buruh lokal.
                      Buruh CCP sing kompeten lan disiplin, siap kerja kanthi regane amarga kompetisi liar - impen saka kapitalis apa wae.
                      Iki carane China tekan saiki ...
                      Lan kita duwe pariwara kanggo Star kanthi gaji nganti 130 kanggo tukang reparasi saka kategori 000.
                      https://bolshoi-kamen.jobfilter.ru/vacancy/85678230

                      Utawa
                      Slinger Watch karo akomodasi
                      121 000
                      KITA Mbutuhake SLINGER kanggo nggarap METODE CRASH ing pabrik mobil URAL, MIASS

                      Iku tegese:
                      1) tenaga kerja ora murah, yaiku, Barat ora bakal teka ing China
                      2) ora ana kompetisi - 50-100 yuta buruh liyane ora ambegan ing mburi sirah

                      Mulane, kesempatan China kang kanggo terobosan - kita ora duwe lan ora bakal ngimpi. Kita mlayu menyang tembok ... 20 taun kepungkur, petani kita menehi 30 ton gandum kanggo panen lan dibuwang, saiki mbayar 100-150 ewu kanggo nyebar lan panen, menehi 30 ton gandum lan mbayar upah minimal kabeh taun. - Dadi Gusti mberkahi ...
                      Ing limang taun, aku petani bakal perang karo kapak kanggo wong WISHING nyambut gawe ing sawah, ora ana, sayang, kanggo gaji apa wae ...
                      1. Dali
                        Dali 21 September 2022 20:31
                        0
                        Kutipan: my 1970
                        Lan kita duwe pariwara kanggo Star kanthi gaji nganti 130 kanggo tukang reparasi saka kategori 000.
                        https://bolshoi-kamen.jobfilter.ru/vacancy/85678230

                        Тогда сколько инженера получают? 200000р - это так? belay
                        Хотя, когда переходишь по кнопке "перейти к оригиналу" выходит: 404 Not Found - и понимаешь что не так ...
                      2. kula 1970
                        kula 1970 21 September 2022 21:39
                        0
                        Kutipan saka Dali
                        Kutipan: my 1970
                        Lan kita duwe pariwara kanggo Star kanthi gaji nganti 130 kanggo tukang reparasi saka kategori 000.
                        https://bolshoi-kamen.jobfilter.ru/vacancy/85678230

                        Тогда сколько инженера получают? 200000р - это так? belay
                        Хотя, когда переходишь по кнопке "перейти к оригиналу" выходит: 404 Not Found - и понимаешь что не так ...

                        Вы меня сейчас в чем обвиняете? В том что закрылась вакансия?это не ко мне - к Звезде....
                        Kutipan saka Dali
                        Похоже мы в разных Россиях живём, где такие зарплаты ...

                        Да полно мест где люди зарабатывают.Нужны только желание и квалификация.Мне вот например таких зарплат не видать уже в силу возраста и отсутствия квалификаций.
                        Племяши в Питере один 70, другой 75 зарабатывают и считают что это немного...
                        Именно поэтому Китай у нас не случится
                      3. Dali
                        Dali 21 September 2022 20:32
                        0
                        Похоже мы в разных Россиях живём, где такие зарплаты ...
                5. Boikot
                  Boikot 17 September 2022 16:25
                  + 14
                  Kabeh terobosan kasebut, ing USSR saiki lan ing China saiki, ditindakake dening komunis
                  bab Cina iku khayalan. Revolusi industri ing China digawe dening perusahaan-perusahaan Barat, kanthi meh kabeh mundur produksi saka Eropa lan AS. Ya, Rusia mung kudu ngandelake awake dhewe, lan bisa nindakake kabeh. Ideologi dibutuhake mung bener, tanpa cara apa wae.
                  1. Alf
                    Alf 17 September 2022 19:52
                    +2
                    Kutipan: BoyCat
                    Ideologi dibutuhake mung bener, tanpa cara apa wae.

                    Dadi LEGAL lan dilarang.
                    1. Boikot
                      Boikot 17 September 2022 20:18
                      +4
                      Lan persis apa sing dakkarepake. Mesthi ana sing bisa nyawiji negara multinasional, multi agama.
                      1. Alf
                        Alf 17 September 2022 20:22
                        0
                        Kutipan: BoyCat
                        Lan persis apa sing dakkarepake. Mesthi ana sing bisa nyawiji negara multinasional, multi agama.

                        Lan ora ana sing kaya ngono. Kanthi daya INI. Apa sing bisa ditawakake dheweke? Ideologi kesetaraan sosial? Nanging nyatane ana ideologi lan ditanem kanthi intensif. Lan disebut-Bablo ndhuwur kabeh lan Manungsa iku serigala kanggo manungsa. Darwinisme sosial, nanging.
                6. Komentar wis dibusak.
                7. Kovalenko_Ilya
                  Kovalenko_Ilya 18 September 2022 07:00
                  +3
                  Gaji ing China ora luwih dhuwur tinimbang Rusia. Iki minangka khayalan umum saka wong sing pikirane sempit sing ora weruh ngluwihi pengecut. Lan wong Tionghoa mesthi. Lan kaos kaki uga. Apa sampeyan ngerti kenapa? Mung amarga ing China isih ana tenaga kerja manual sing murah banget lan akeh. Akeh.
                  1. Essex62
                    Essex62 18 September 2022 10:20
                    +2
                    Sampeyan bener, Ilya hi
                    Urip manis, kanthi biaya tuku lan adol, ing negara feodal-kapitalis lan manthuk ing China sing "ngembang", sing bisa luwih gampang. Kita uga duwe bourgeoisie tartamtu - usurers lan dealers digawe ing negara liyane.
                    Lan nyatane, ing China, meh buruh budak. Mung nomenklatura partai - pengawas, manajer lan borjuis manggon ing kono. Kabeh padha kaya kita, mung siji setengah lemak babi lan Kulon nggawa produksi menyang wilayahe.
                8. Serg65
                  Serg65 19 September 2022 08:08
                  -1
                  Kutipan: Stas157
                  Lan saiki, amarga terobosan kasebut, China wis dadi superpower anyar lan gaji ing kana wis suwe luwih dhuwur tinimbang Rusia.

                  Ora perlu ngapusi sampeyan minangka bebener, China wis dadi negara adidaya mung amarga Amerika!
                  Kutipan: Stas157
                  Tingkat wutah prodhuk bruto ing USSR durung diantemi dening sapa wae ing donya.

                  Mungkin, nanging saiki aku ora menyang Moskow kanggo sosis lan aku ora antri ing wayah esuk kanggo roti putih ... recourse
              2. Frank Muller
                Frank Muller 17 September 2022 20:09
                +2
                Lan sapa sing bakal ngembangake teknologi kasebut? Spesialis bakat sing mangkat menyang cordon, sing dipeksa ngerteni bakat ing kana amarga kekalahan nyata kompleks industri militer domestik dening junta Yeltsin? Lan aku ora yakin manawa wong-wong sing saiki ana ing Rusia ora nggoleki gunung, ing ngendi dheweke bisa menehi kahanan sing luwih apik kanggo kreativitas lan kesejahteraan pribadi. Sing isih ana yaiku patriotisme, sing kanggo para oligarki sing mrentah mung minangka sarana kanggo nglumpukake naif Rusia kanggo kepentingan egois dhewe.
              3. sgrabik
                sgrabik 17 September 2022 20:43
                +1
                Aja nggawe omong kosong sing ora sopan, kita duwe kabeh, kita ora duwe sing paling penting - kekarepan politik lan program konsisten sing jelas kanggo rearmament tentara kita, kita kudu menehi tendangan menyang manajer "efektif" sing wis mapan. ing komplek militèr-industri ing posisi senior lan sijine teknisi wewenang ing panggonan - engineers, perancang, teknolog, etc. yen kita ngukur rearmament tentara kita mung ing syarat-syarat untung utawa non-profit, banjur iki minangka usaha pisanan gagal, apa kesimpulan sing perlu ora bakal digambar ing Kementerian Pertahanan sanajan sawise pungkasan SVO ???
              4. AVIA
                AVIA 17 September 2022 23:22
                0
                Kita ora mung butuh teknologi, kita butuh sistem sosial-ekonomi sing beda-beda sing nyumbang kanggo munculna teknologi kasebut ... Kanthi para hucksters iki, ora ana sing bakal ditindakake ..
              5. zenion
                zenion 18 September 2022 00:24
                0
                Babi. Stalin ngandika - kabeh wis mutusaké dening kader. Ana pabrik, ana personel. Lan saiki mung pipa ing luar negeri. Dhuwite uga ana, dhuwit ora tekan Rusia. Iku ngageti sing padha ora babagan pipa saka ing kono kanggo Rusia kanggo ngompa dhuwit kanggo Rusia, piranti mesin kanggo Rusia. Kabeh digawe kanggo kabeh saka Rusia. Negara sing duwe budak lan budak.
                1. kula 1970
                  kula 1970 19 September 2022 07:39
                  +1
                  Kutipan saka zenion
                  Dhuwite uga ana, dhuwit ora tekan Rusia.
                  iya ta?
                  Dadi aku ngelingake yen ing taun-taun sadurunge anggaran Federasi Rusia diklumpukake 60 (kanthi sen)% saka dana sing ditampa saka Layanan Pabean Federal. Lan utamane saka tugas ekspor ing hidrokarbon ...
                  Lan Layanan Pajak Federal menehi rata-rata udakara 18 ....
                  Dadi tentara lan "birokrat", uga dokter, guru lan liya-liyane - disimpen mung kanggo dhuwit - saka pipa ....
              6. ramzay21
                ramzay21 18 September 2022 09:10
                +6
                nanging saiki iku fisik mokal kanggo nggawe temonan kuwi, iki mbutuhake teknologi temen beda.

                Ing ngendi pimpinan negara ngirim dhuwit, banjur berkembang. Stalin ngirim dhuwit kanggo industrialisasi, pendidikan lan pertahanan, mula negara kasebut nampa industri maju, populasi sing melek lan tentara maju.
                Saiki dhuwit menyang Olimpiade, Championships, parade, dina kutha lan hiburan liyane, lan kabeh proyèk rampung mung kanggo kapentingan embezzlers.
                Kanthi luwih saka $ 100 milyar dileksanakake ing Olimpiade lan Piala Donya, Industrialisasi bisa ditindakake, kanthi dhuwit sing ditindakake ing dina kutha ing Moskow, bisa tuku pabrik kanggo produksi quadrocopter lan nutupi kabeh kabutuhan tentara kita, karo dhuwit ngginakaken ing parade angkatan laut, sampeyan bisa iku bakal kanggo gawé normal kit sepindah kanggo kabeh tentara kita. Lan sateruse
              7. VIK1711
                VIK1711 18 September 2022 14:49
                -1
                nanging saiki iku fisik mokal kanggo nggawe temonan kuwi, iki mbutuhake teknologi temen beda.

                Sampeyan kudu nyolong kurang!
                Lan aja nerjemahake kanthi nambah, nanging tanduran! Lan ora "kanggo turma", nanging kanggo KOL!
                1. kula 1970
                  kula 1970 19 September 2022 07:44
                  +1
                  Kutipan: VIK1711
                  nanging saiki iku fisik mokal kanggo nggawe temonan kuwi, iki mbutuhake teknologi temen beda.

                  Sampeyan kudu nyolong kurang!
                  Lan aja nerjemahake kanthi nambah, nanging tanduran! Lan ora "kanggo turma", nanging kanggo KOL!

                  Inggih, ayo padha sijine ing saham lan? Bakal teknologi tiba saka langit langsung?
                  Stalin DIBELI pabrik - saiki ora ana sing bakal ngedol pabrik. Dheweke ora duwe Depresi Agung ....

                  Aku kesel karo kapercayan taman kanak-kanak sing naif ing omnipotence "cola / brilliant green". Ora mesthi bisa, sayang, ora mesthi ...
                  1. VIK1711
                    VIK1711 19 September 2022 10:14
                    0
                    Inggih, ayo padha sijine ing saham lan? Bakal teknologi tiba saka langit langsung?
                    Stalin tuku pabrik - saiki ora ana sing adol pabrik. Ora ana Depresi Agung ....

                    Apa sing wis sampeyan lakoni sajrone pirang-pirang dekade pungkasan?
                    1. kula 1970
                      kula 1970 19 September 2022 10:24
                      -1
                      Kutipan: VIK1711
                      Inggih, ayo padha sijine ing saham lan? Bakal teknologi tiba saka langit langsung?
                      Stalin tuku pabrik - saiki ora ana sing adol pabrik. Ora ana Depresi Agung ....

                      Apa sing wis sampeyan lakoni sajrone pirang-pirang dekade pungkasan?

                      Lan ana Depresi Agung ??? kangen dheweke Gusti Allah ora kejawab ...
                      Pabrik gedhe pungkasan kanthi teknologi sing relatif seger - AvtoVAZ. Didol sawise krisis minyak sing bakal teka - ana bug ing Eropa, dudu VD, nanging uga sampah ..
                      Sawisé iku, pabrik ora ngedol kita, USSR utawa Federasi Rusia ..
                      Lan tuku tanduran tanpa sing arep ngedol iku omong kosong, ta ??
                  2. Alexey R.A.
                    Alexey R.A. 19 September 2022 11:12
                    +1
                    Kutipan: my 1970
                    Aku kesel karo kapercayan taman kanak-kanak sing naif ing omnipotence "cola / brilliant green". Ora mesthi bisa, sayang, ora mesthi ...

                    Iku mung kabeh wong wis lali bab nyoba kanggo tuku Opel - lan carane iku rampung. eseman
                    1. kula 1970
                      kula 1970 19 September 2022 11:31
                      0
                      Kutipan: Alexey R.A.
                      Kutipan: my 1970
                      Aku kesel karo kapercayan taman kanak-kanak sing naif ing omnipotence "cola / brilliant green". Ora mesthi bisa, sayang, ora mesthi ...

                      Iku mung kabeh wong wis lali bab nyoba kanggo tuku Opel - lan carane iku rampung. eseman

                      Miturut cara, ya - lan dhuwit kasebut ora lara, lan pabrik kasebut dadi-dadi, ora duwe bathi.
                      Nanging ternyata luwih apik
                      "Aku bakal nyopot mripatku - supaya mantu mertuaku bengkok !!" (c) rakyat.
                      1. Alexey R.A.
                        Alexey R.A. 19 September 2022 12:20
                        +1
                        Kutipan: my 1970
                        Miturut cara, ya - lan dhuwit kasebut ora lara, lan pabrik kasebut dadi-dadi, ora duwe bathi.
                        Nanging ternyata luwih apik
                        "Aku bakal nyopot mripatku - supaya mantu mertuaku bengkok !!" (c) rakyat.

                        Sampeyan uga bisa ngelingi carane Cina wanted kanggo tuku fasilitas pelabuhan ing luar negeri, lan padha marang sing dhuwit ora cukup demokratis kanggo iki - lan menehi hasil diblokir.
            2. chetvertak
              chetvertak 17 September 2022 12:01
              +4
              Nanging amarga ora ana 70-80%, nanging paling 15-20% .70-80% mung ing pertahanan udara. We have 1200 tank cocok kanggo perang saiki ing Ukraina, lan liyane - 7500 utawa luwih mothballed. iku cukup bisa sing kanggo 5 taun Kamentrian Pertahanan lan PDB menehi kita mothballed 70-80%, kaya-kaya padha modern. Kanggo nimbali negara, tank, kendaraan tempur infanteri, Krasnopoli, koalisi, etc., iku larang. lan sampeyan ora bisa sijine akeh ing kanthong.Mulane, kanggo Kamentrian Pertahanan lan kanggo GDP, prajurit kontrak bakal 20-30 kaping luwih murah tinimbang tank ing .. Aku nemokake artikel ngendi ngandika yen kita gawé 6 -8 pejuang MiG-34 setaun. Iki maksimal miturut kontrak. Ing kene, ngitung apa sing wis ilang sajrone setengah taun 6 pcs, Ing tingkat modernisasi PDB, kita ora entuk apa-apa kajaba asor Iki minangka "optimasi" saka GDP AP negara kita kabeh
              1. Nils
                Nils 17 September 2022 12:31
                + 19
                Kutipan saka: hetvertak
                Ing jangkah modernisasi, ora ana sing sumunar kanggo kita kajaba kalah. Iki minangka "optimasi" saka GDP AP negara kita kabeh.

                - Aku ora ngerti ... Kenapa wong roket Korolev, lan dudu wartawan, lulusan Universitas Marxisme-Leninisme, filsuf, ngatasi roket ing Stalin? Lan, ngomong, fisikawan bakat Kurchatov tanggung jawab kanggo proyek atom, lan dudu Kinder Surprise upstart? Lan sakperangan alesan, mentri nimbali minangka wong militèr profesional, lan dudu insinyur sipil, sing nduweni penghargaan paling dhuwur saka Ordo Malta (dianugerahi bebarengan karo Gorbachev, Yeltsin, Berezovsky).
                - Iki ketoke tiran supaya swagger liwat negara.
                1. kula 1970
                  kula 1970 17 September 2022 16:51
                  -8
                  Kutipan saka nils
                  Iki ketoke tiran supaya swagger liwat negara.

                  Kutipan saka nils
                  mergo mentri pertahanan kuwi wong militer profesional, dudu insinyur sipil,

                  belay Nyuwun opo
                  PROFESIONAL militèr - ing Stalin - kanggo nem sasi mundur menyang Moscow.
                  Dosa yen mikir, nanging bisa uga luwih apik tinimbang komisaris rakyat - apa ana sing mbangun?
                  1. chetvertak
                    chetvertak 17 September 2022 18:10
                    -5
                    Timoshenko kalah 100% tanpa kamenangan siji!Shaposhnikov sing padha kudu disalahake kanggo akeh perkara. Lan Stalin uga guilty saka boiler
                  2. Romario_Argo
                    Romario_Argo 19 September 2022 11:29
                    0
                    mundur menyang Moskow amarga Ukrainia ora duwe wektu kanggo ngrampungake garis Stalin sajrone sewulan - garis Molotov ing tapel wates anyar mangan kabeh.
                    + ana kekurangan bedhil anti-tank
                    + proyek operator personel lapis baja ora ditindakake
                2. Alexey R.A.
                  Alexey R.A. 19 September 2022 11:19
                  0
                  Kutipan saka nils
                  Yagene, miturut Stalin, ilmuwan roket Korolev, lan ora wartawan, lulusan Universitas Marxisme-Leninisme, filsuf, melu roket? Lan, ngomong, fisikawan bakat Kurchatov tanggung jawab kanggo proyek atom, lan dudu Kinder Surprise upstart?

                  Mwa-ha-ha ... ing Stalin, arsitek pembangun, nyatane, melu proyek roket lan nuklir. ngguyu Lan individu sing sampeyan sebutake yaiku spesialis teknis dheweke ana ing kontrol.
                  Kutipan saka nils
                  Lan sakperangan alesan, mentri nimbali minangka wong militèr profesional, lan dudu insinyur sipil, sing nduweni penghargaan paling dhuwur saka Ordo Malta (dianugerahi bebarengan karo Gorbachev, Yeltsin, Berezovsky).

                  Lan sampeyan maca - apa Stalin Marshal nggawa Tentara Abang sadurunge perang. "Undhang-undhang ing diakoni saka Rakyat Commissariat Pertahanan saka USSR" bisa aman sijine minangka dakwaan ing cilik saka konspirasi Trotskyist saka ndhuwur Tentara Abang.
                  Komisaris rakyat sabanjure ing taun 1942 dicopot saka komando ngarep kanggo losses unjustified.
                  1. Romario_Argo
                    Romario_Argo 19 September 2022 11:39
                    0
                    simbiosis: tank KV-1, cahya BT-7
                    kabeh sing ora improvisasi gedhe kanthi idin saka Stalin bakal ngidini kanggo dasi mudhun jotosan Jerman
                    yaiku,
                    nggawe perusahaan bedhil bermotor:
                    8 tank BT-7/-5/-2 diowahi dadi operator personel lapis baja kanthi meriam ShVAK 23-mm kanggo 8 prajurit
                    + bibs baja pindho sisi miturut jinis Leningrad MPZ-ZIF-22
                    tulangan 6 KV-1 utawa T-34 tank
                    100 unit kasebut: 800 BT-7/BT-5/BT-2, 600 KV-1 utawa T-34
                    bisa nahan ngarep kanthi dawa paling sethithik 120 km saka 1200 km
                    1. Alexey R.A.
                      Alexey R.A. 19 September 2022 12:46
                      +1
                      Kutipan saka: Romario_Argo
                      8 tank BT-7 / -5 / -2 diowahi dadi operator personel lapis baja

                      Where kita bakal landing? Antarane lilin?
                      Lan sapa sing bakal nggawe maneh? KhPZ ora nganti - dheweke nyopir T-34.
                      Kutipan saka: Romario_Argo
                      karo gun ShVAK 23-mm

                      Apa mutant iki? ShVAK-20 ing versi lemah (TNSh) diaktifake dadi capricious sing ing mangsa panas 1942 gelombang laporan saka Gagal tindak saka Unit. Aku ora ujar manawa ing taun 1936, ShVAK-20 diumumake ora cocog kanggo digunakake ing unit lemah amarga balistik sing njijiki lan jarak tembak sing efektif.
                      Senapan Taubin? Nganti digawe maneh ing kartrij anyar, ora bakal ilang.
                      WYA-23? Masalah sing padha ing bumi minangka ShVAK. VYa-23 wis meh rolas telat beda malah ing udhara.
                      Kutipan saka: Romario_Argo
                      100 unit kasebut: 800 BT-7/BT-5/BT-2, 600 KV-1 utawa T-34
                      bisa nahan ngarep kanthi dawa paling sethithik 120 km saka 1200 km

                      Uh-huh ... Tanpa artileri lan logistik. Lan karo komandhan arr. 41, utamane ing infanteri - sing nganggep manawa bisa mrentah kabeh sing dideleng, pancen ora ngerti lan ora maca charter.
                  2. kula 1970
                    kula 1970 19 September 2022 11:43
                    0
                    Kutipan: Alexey R.A.
                    Lan sampeyan maca - apa Stalin Marshal nggawa Tentara Abang sadurunge perang. "Undhang-undhang ing diakoni saka Rakyat Commissariat Pertahanan saka USSR" bisa aman sijine minangka dakwaan ing cilik saka konspirasi Trotskyist saka ndhuwur Tentara Abang.
                    - ana, ya ...
                    Aku banget disemat dening tumindak inspeksi pesawat ruang angkasa ing wektu kasebut ...
                    Wacan sing nggumunake ...

                    702 gunner self-propelled ing divisi saben dina, bedhil ora di resiki sak taun DOKUMEN(!!!) - nganti ora bisa ngirim kartrij menyang kamar, mabuk personel komando, 2-3 pesawat rusak saben dina, 32 belay belay belay tank sing ora ditemokake ing wilayah kasebut - aku ora bisa mbayangno ngendi dheweke bisa ngombe, kanggo sapa ....

                    Aku nyaranake kanggo kabeh wong "Konferensi Komisariat Komunikasi Rakyat lan Kantor Kejaksaan 1934", 1935. Pejabat sing korup saiki karo latar mburi jaman semana TK ing kothak wedhi aku banget nyaranake ...
                    1. Alexey R.A.
                      Alexey R.A. 19 September 2022 12:32
                      +1
                      Kutipan: my 1970
                      bedhil ora diresiki sak taun miturut DOKUMEN

                      Kajaba iku, prajurit Tentara Abang nggawa senjata pribadi menyang negara sing ora bisa digunakake kanthi cepet. Ing divisi paling apik saka Tentara Abang ing taun 1940, seprapat saka bedhil anyar digawa menyang teyeng ing bolongan ing 4 sasi.
                      Ing bagean saka divisi bedhil 97 digawe ing taun 1940. ,diduweni ora luwih saka 4 sasi, nganti 29% digawa menyang negara ngambah teyeng ing bolongan, bedhil mesin "DP" digawe ing 1939, nganti 14% uga wis rusak ing bores.
                      © Tindakan mriksa senjata KOVO kanggo taun 1940.
                      Lan favoritku:
                      Sayange, isih ana komandan kaya letnan junior kanca N (Aku ngeculake jeneng sing kasedhiya ing dermaga) (791 joint ventures), sing mung 6 bedhil ing unit, lan nalika mriksa kabeh bedhil dadi Rusty. pribadine uga dadi revolver Rusty "Nagan", ing drum kang ana telung cartridges ngginakaken. Revolver kasebut, miturut pratelan saka letnan junior kanca N, ora diresiki sawise ditembak nganti 3 sasi.
                      © Ulanov. Ekstrak saka "Pesenan kanggo pasukan tentara 5" Ing asil verifikasi artileri lan ing bagean 135 sd, 36 ltbr, 330 gap argk lan unit korps 27 sk
                      Kutipan: my 1970
                      32 belay belay belay tank sing ora ditemokake ing wilayah kasebut - aku ora bisa mbayangno ngendi dheweke bisa ngombe, kanggo sapa ....

                      * melankolis Cukup 32? Miturut asil audit armada tank sawise teka Tymoshenko, ternyata 279 tank entheng, 404 tank amfibi, 780 (ya, pitung atus wolung puluh!) tankettes lan 382 kendaraan lapis baja misterius nguap menyang kendaraan lapis baja. .
                      Industri kasebut ngeculake, tentara ora nulis - lan komisi ora nemokake ing unit kasebut.
                      1. kula 1970
                        kula 1970 19 September 2022 13:28
                        0
                        Kutipan: Alexey R.A.
                        . Ing divisi paling apik saka Tentara Abang ing 1940, seprapat saka bedhil anyar digawa menyang teyeng ing 4 sasi.
                        Aku ora ngelingi konco resep - sapa lan ing ngendi - nanging trik
                        Kutipan: my 1970
                        bedhil ora di resiki setaun miturut DOKUMEN (!!!) - nganti ora bisa ngirim kartrij menyang kamar
                        ana sing padha ditampa, sijine ing gunsmith lan taun ORA DIBERI umume, saka gunsmith, miturut majalah ....
                        Lan ya, supaya ora ngirim kartrij menyang kamar, mesthine ana karat ...

                        Kutipan: Alexey R.A.
                        Cukup 32?
                        iku sawetara jenis SIJI saka kabupaten.

                        Lelucon yaiku sampeyan ora bisa ngganti mobil lapis baja sanajan minangka traktor ing ngendi wae.
                        Lan liyane ing kene - kanggo uripku - aku ora ngerti. Kajaba padha "rusak = ditinggal" ...
            3. Komentar wis dibusak.
            4. Komentar wis dibusak.
            5. arhPavel
              arhPavel 18 September 2022 22:54
              +2
              Mungkin amarga teknik apa wae sing kudu sampeyan gunakake. Lan mung kanggo ngeculake tank utawa pesawat mung katelu.
              Rilis, sinau carane nggunakake, lan sing paling penting, ngrancang lan ngatur perang, njupuk kesempatan anyar.
              Ayo Armata padha menyang perang tanpa sistem kontrol pertempuran ngenalaken menyang pasukan, tanpa saturating sistem iki karo sensor koleksi informasi, lemah lan udhara drones. Ora ana gunane, iki ana T72 / 80

              Saiki komunikasi operasional mutusake. Amerika nguji Wi-Fi satelite. Kita durung duwe analog. Komunikasi dibutuhake kanggo nggunakake kabeh senjata anyar.
            6. Serg65
              Serg65 19 September 2022 08:04
              +1
              Kutipan: Stas157
              Item anyar diprodhuksi ora mung kanggo pameran lan laporan!

              opo Lan kepiye inovasi kasebut mbuktekake awake dhewe ing Afghanistan?
            7. Kaufmann
              Kaufmann 19 September 2022 12:16
              -2
              Pacuan jaran dipamerake ing Lembah Bekaa. Dheweke nuduhake kegagalan lengkap sistem pertahanan udara kita. Sapa sing ora ngomong apa-apa, kalah banget. Uni isih duwe sawetara taun kanggo tumindak. Nanging padha ora duwe wektu.
          2. Hoarfrost
            Hoarfrost 17 September 2022 07:25
            +4
            Kutipan: Keong N9
            paling 75% saka teknologi paling anyar, designs modern, kang bubar announced?


          3. SKVichyakow
            SKVichyakow 17 September 2022 11:08
            + 19
            Kutipan: Keong N9
            Ing endi iki, dilengkapi karo tembung paling anyar "tentara kapindho donya"?

            Lan Villas saka kakuwasan sing, apa ora prestasi? Kadhangkala misale jek ana karya sadar, ing gaya Chubais, kanggo alon-alon pembangunan. Ing tembung, kabeh, nyatane, NOL.
            1. anyartc7
              anyartc7 17 September 2022 23:23
              +4
              Ya iku: tembung sing bener lan penampilan sing sithik supaya rakyat ora mbalela lan percaya marang panguwasa. Nanging nyatane - mung ZERO. Kanggo wong-wong mau, bisa uga pilihan kanggo misahake Rusia dadi pamrentahan minangka perkara sing bisa ditampa.
              1. Repellent
                Repellent 17 September 2022 23:34
                -12
                Kutipan saka: newtc7
                Kanggo wong-wong mau, pilihan kanggo misahake Rusia dadi pamrentahan bisa uga bisa ditampa kanthi lengkap

                Kandel, cilik, kandel banget. Burning, Nanging Nyuwun ngguyu
            2. VIK1711
              VIK1711 18 September 2022 14:51
              0
              Lan Villas saka kakuwasan sing, apa ora prestasi?

              Ing kono kabeh teknologi anyar! Loro-lorone ing pawon lan ...
      2. Sergey Drozdov
        Sergey Drozdov 17 September 2022 07:56
        +2
        Amerika Serikat ora nulungi, kapitalisme ora tau nulungi, Amerika Serikat kanthi kompeten digunakake kanggo tujuane dhewe - tujuan kabeh wong Soviet, kanca Stalin.
        1. Navodlom
          Navodlom 17 September 2022 08:35
          +4
          Kutipan: Sergey Drozdov
          USA ora mbantu

          Warga ora weruh bedane antarane nulung lan adol.
        2. Essex62
          Essex62 17 September 2022 13:31
          0
          Sergey, nanging liberda borjuis ora setuju. Padha pracaya sosialisme wis dibangun pin shackled kanggo kita camp. Deleng minuses.
      3. karabas86
        karabas86 17 September 2022 20:22
        +1
        Ditulungi, piye kabare? Gratis? Utawa kanggo dhuwit nyata? banjur ora bakal mbantu.
      4. AAK
        AAK 18 September 2022 00:50
        -1
        Lha, sapa sing ngendheg "manajer sukses" kita ing pamaréntahan lan ora mung golek asisten anyar kanggo "industrialisasi Putin", mbokmenawa ana sing saiki ngalami krisis lan bisa nuduhake teknologi lan konstruksi pabrik, utawa mung kita. ing krisis?
        1. VIK1711
          VIK1711 18 September 2022 14:53
          0
          Lha, sapa sing ngendheg "manajer sukses" kita ing pamaréntahan lan ora mung golek asisten anyar kanggo "industrialisasi Putin", mbokmenawa ana sing saiki ngalami krisis lan bisa nuduhake teknologi lan konstruksi pabrik, utawa mung kita. ing krisis?

          Kanthong dhewe!
      5. Zaurbek
        Zaurbek 20 September 2022 16:41
        0
        China ora nglarang apa-apa kanggo sapa wae .... Dheweke duwe dhukungan ekspor. Meh kabeh pajak (ekspor) dibusak saka produk lan saingan karo kita (Yen digawe karo silihan negara) bakal mbayar kabeh pajak lan supplier bakal mbayar kabeh pajak lan wong-wong bakal bisa ing putih ..... lan banjur padha converge ing tender.
    2. cekap
      cekap 17 September 2022 06:28
      +5
      Dhuwite endi? $ 65 milyar saben taun dialokasikan kanggo tentara Rusia
      1. chetvertak
        chetvertak 17 September 2022 12:39
        +4
        65 milyar -4,5 triliun rubel - 4,5% saka PDB. Iki padha karo mbuwang Inggris, Prancis, Jerman, nanging saka wilayah kasebut 30 kali luwih cilik tinimbang Federasi Rusia. Industri pertahanan kita gumantung marang kurs dolar, ing EU lan USA iku meh mokal gumantung, kajaba kanggo lenga lan gas.Mulane, padha bisa print minangka akeh sing dikarepake kanggo industri pertahanan.Lan GDP kita terus ngomong bab surplus! Lan menyang ngendi masalah kita? Mungkin kanggo obligasi pemerintah utawa bank komersial
      2. karabas86
        karabas86 17 September 2022 20:32
        -1
        Ngomong ora sopan ngitung dhuwite wong liya
    3. Silver99
      Silver99 17 September 2022 07:49
      + 23
      Aku setuju artikel sing apik banget, ora ing alis, nanging ing mripat. Mbukak vices didhelikake konco fasad parade lan biathlons. Pranyata metu sing paling efektif MO Serdyukov, iku kang nindakake reformasi lan wiwit introduce pembangunan modern menyang tentara, lan pimpinan saiki mung puffs pipi, saka kene ing ngarep BMP 1960 lan mortir 1940 saka. depot panyimpenan (((Apa "armata" sampeyan bisa mbayangno yen tiba ing tangan mungsuh sawise "regrouping" cedhak Kharkov utawa Balakliya? MO saiki ateges wong sejatine sifate sipil lan ana apa-apa kanggo dheweke kanggo flaunt ing loreng karo dhadha kebak pesenan, jas kudu sipil, ing lapel mung ana siji lencana karo gendéra Rusia, kurang gumunggung, luwih akeh urusan.
      1. BlackMokona
        BlackMokona 17 September 2022 11:38
        +7
        Kutipan saka Silver99
        Aku setuju artikel sing apik banget, ora ing alis, nanging ing mripat. Mbukak vices didhelikake konco fasad parade lan biathlons. Pranyata metu sing paling efektif MO Serdyukov, iku kang nindakake reformasi lan wiwit introduce pembangunan modern menyang tentara, lan pimpinan saiki mung puffs pipi, saka kene ing ngarep BMP 1960 lan mortir 1940 saka. depot panyimpenan (((Apa "armata" sampeyan bisa mbayangno yen tiba ing tangan mungsuh sawise "regrouping" cedhak Kharkov utawa Balakliya? MO saiki ateges wong sejatine sifate sipil lan ana apa-apa kanggo dheweke kanggo flaunt ing loreng karo dhadha kebak pesenan, jas kudu sipil, ing lapel mung ana siji lencana karo gendéra Rusia, kurang gumunggung, luwih akeh urusan.

        Serdyukov, sing ngrusak potensial mobilisasi tentara kita kanthi kabeh kekuwatane, kanthi aktif ngirim peralatan militer kanggo pembuangan lan liya-liyane? Ya wis mbantu banget ... am
        1. UAZ 452
          UAZ 452 17 September 2022 13:20
          + 18
          Ing Serdyukov, pitakonan iki wungu sing paling saka ukuran tentara kita iku fiction, wiwit personel Sejatine "smeared" ing lapisan lancip liwat potong Unit sing Sejatine mokal kanggo mobilize lan bener ngirim kanggo perang, iku ndadekake ora. raos duwe Bunch saka universitas militèr sing lulus 40 saben taun ewu letnan kurang saka yuta tentara, kang kurang saka 15 ewu tetep ing tentara ing taun, iku luwih apik kanggo olahraga padha 15 ewu, lan nggunakake dhuwit disimpen. sawise nyuda universitas kanggo nambah gaji militer supaya padha ora mandheg ing droves. Kanggo daur ulang, peralatan dikirim sing wis suwe ora bisa digunakake ing perang modern, supaya paling ora mbuwang dhuwit kanggo perlindungan lan pangopènan. Iki diusulake kanggo nyuda jumlah lembaga riset militer kanthi radikal, nolak kanggo mbiayai "ing kasunyatan kasedhiyan", mbayar pangembangan tartamtu adhedhasar asile, kalebu perusahaan swasta (kaya ing saindenging jagad). Ya, Serdyukov banget ngengkel ing idea kanggo tuku peralatan militèr ing luar negeri, nanging banjur ana kahanan politik temen beda, lan kesempatan kuwi wis efek sobering ing Komplek militèr-industri kita, meksa wong-wong mau kanggo ninggalake favorit. tesis "njupuk apa sing diwenehake, ora bakal ana liyane." Miturut cara, proporsi owahan saka imagers termal padha ing nawakke kita (ing ngendi lagi), minangka adoh aku ngerti, saka sing tuku pra-sanksi.
          Serdyukov minangka duri ing mripat para jenderal kita lan, luwih-luwih, "jenderal" saka kompleks industri militer. Dheweke mangan dheweke, tinimbang "jaket" dheweke nyelehake Jenderal Shoigu sing wani, sing duwe pesenan ing dhadhane.
          Lan 10 taun sabanjure, SWO kedadeyan, lan apa sing kita deleng? Saka yuta tentara Rusia sing kuwat, ternyata bisa ngirim 100-aneh ewu wong menyang perang, liyane, kaya wong militèr, nanging, kaya-kaya, ora cocok kanggo perang. Depot mobilisasi peralatan lan gaman, ngemot, ing kertas, ewu lan ewu tank, sawise sawetara sasi malah tanpa perang, mung T-62 lan BMP-1 bisa ditanggepi kanggo tentara aktif. Petugas - lulusan universitas militer "disimpen" saka kekalahan Serdyukov, nuduhake tingkat profesionalisme, katrampilan taktik lan operasional ... nanging, kita ora bakal luwih jero. Perkembangan sing disimpen saka kekalahan sing padha lan nyuda lembaga riset militer, biro desain lan "kothak" liyane ... nanging ana ing ngendi?
          Inggih, apa keluhan sampeyan babagan Serdyukov, sing, kanthi cara, manggoni kursi Wilayah Moskow mung 4 taun, lan 10 taun ing kursi iki dadi wong sing beda banget? Yen ana kepinginan, kesalahane "tukang mebel" (yen ana) bisa didandani kaping pirang-pirang sajrone 10 taun iki.
          1. adoh
            adoh 17 September 2022 22:26
            -2
            UAZ 452 (UAZ 452),
            Apa sampeyan duwe pribadine pamisah?
            sampeyan nulis
            Ing Serdyukov, pitakonan iki wungu sing paling saka ukuran tentara kita iku fiction, wiwit personel Sejatine "smeared" ing lapisan lancip liwat potong Unit sing Sejatine mokal kanggo mobilize lan bener ngirim perang, sing ndadekake ora. raos duwe Bunch saka universitas militèr sing lulus 40 saben taun ewu letnan kurang saka yuta tentara, kang kurang saka 15 ewu tetep ing tentara ing taun, iku luwih apik kanggo olahraga padha 15 ewu, lan nggunakake dhuwit disimpen. sawise nyuda universitas kanggo nambah gaji militer supaya padha ora mandheg ing droves. Kanggo mbuwang, peralatan dikirim sing wis suwe ora cocog kanggo digunakake ing perang modern, supaya paling ora mbuwang dhuwit kanggo pangayoman, pangopènan.

            lan ing kono
            Lan 10 taun sabanjure, SWO kedadeyan, lan apa sing kita deleng? Saka yuta tentara Rusia sing kuwat, ternyata bisa ngirim 100-aneh ewu wong menyang perang, liyane, kaya wong militèr, nanging, kaya-kaya, ora cocok kanggo perang. Depot mobilisasi peralatan lan gaman, ngemot, ing kertas, ewu lan ewu tank, sawise sawetara sasi malah tanpa perang, mung T-62 lan BMP-1 bisa ditanggepi kanggo tentara aktif.
            1. Alexey R.A.
              Alexey R.A. 19 September 2022 11:25
              +2
              Dadi reformasi Serdyukov (luwih tepat, reformasi Makarov) ora tau ditindakake. Tinimbang 90% brigade kesiapan tempur lengkap karo prajurit kontrak, padha pisanan nampa brigade semi-dipigura karo conscripts, lan banjur bali menyang kahanan 2008, nalika ing kertas kita duwe divisi, nanging nyatane - BTG karo mburi rickety lan ora ana bedhil motor.
              Lan ya, sadurunge reformasi Serdyukov, siji lan setengah yuta tentara arr. Ing taun 1999, dheweke meh ora bisa ngumpulake 50 saka kabeh distrik ing unit tempur kanggo Chechen Kapindho.
              1. adoh
                adoh 19 September 2022 15:54
                0
                Tinimbang 90% brigade lengkap siap tempur karo prajurit kontrak, dheweke pisanan nampa brigade semi-bingkai kanthi wajib militer.

                ora mangu, Aku rampung setuju - soko aku ora mirsani outsourcing cook karo ladle bebarengan trenches lan teknisi bakul saka pabrik caponier - kanggo ndandani peralatan.
                ing nguber, padha ngenalaken taun layanan tinimbang loro lan ninggalake iku cara sing, supaya contractors mangsa bakal ora ing kabeh professionalize ing advance.
                kene kanggo jam ngenalaken sawise nedha bengi - uga rampung, ing paling sawetara entuk manfaat saka reformasi ngrawat wong.
                1. Alexey R.A.
                  Alexey R.A. 19 September 2022 16:37
                  +1
                  Kutipan saka Disant
                  ora mangu, Aku rampung setuju - soko aku ora mirsani outsourcing cook karo ladle bebarengan trenches lan teknisi bakul saka pabrik caponier - kanggo ndandani peralatan.

                  Dadi iki ora direncanakake. Outsourcing mesthine mung bisa digunakake ing wektu tentrem lan ing titik penyebaran permanen. Lan ing lapangan - mung struktur tentara full-time.
                  Kutipan saka Disant
                  ing nguber, padha ngenalaken taun layanan tinimbang loro lan ninggalake iku cara sing, supaya contractors mangsa bakal ora ing kabeh professionalize ing advance.

                  Lan iki rudiments saka reformasi asli, nalika tentara aktif dianggep minangka kontrak kanthi lengkap. eseman
              2. adoh
                adoh 19 September 2022 15:57
                0
                Lan ya, sadurunge reformasi Serdyukov, siji lan setengah yuta tentara arr. Ing taun 1999, dheweke meh ora bisa ngumpulake 50 saka kabeh distrik ing unit tempur kanggo Chechen Kapindho.

                sampeyan ora bisa mbandhingake ing kene - sampeyan kudu ndeleng rega tong minyak lan dana sing diparengake kanggo pertahanan saka anggaran - lan ana bedane gedhe.
                ora ana dhuwit -) ora ana bahan bakar lan gaji -) ora ana latihan tempur -) ora ana personel sing dilatih
          2. Alexey R.A.
            Alexey R.A. 19 September 2022 11:32
            +1
            Kutipan: UAZ 452
            ora ana gunane yen ana pirang-pirang universitas militer sing saben taun lulus 40 ewu letnan kurang saka siji yuta tentara, sing kurang saka 15 ewu tetep dadi tentara setahun sabanjure, luwih becik nglatih 15 ewu sing padha, lan nggunakake dhuwit sing disimpen sawise ngurangi universitas kanggo nambah gaji kanggo militer, supaya padha ora ninggalake ing droves

            Ha, yen mung padha mandheg. Aku ketemu tokoh sing ing awal reformasi Serdyukov ana 300 perwira ing Angkatan Bersenjata. Ing wektu sing padha, akeh sing lungguh ing markas lan sekolah menengah, lan "ing lapangan" perwira karir ana 000 persen staf. Ora ana apa-apa kanggo ngomong babagan pangkat lan file - ing 20 peleton 08.08.08-17 wong perang.
      2. karabas86
        karabas86 17 September 2022 20:38
        +1
        Nyuwun pangapunten, nanging sampeyan ngrokok apa? Furnitur kasebut efisien, sampeyan entuk bayaran utawa sampeyan saka planet liya. Inggih, dhasar, sampeyan bener. Nyolong 4,5 milyar, sing wis kabukten lan ora tanggung jawab, pancen efektif banget. Inggih, bilih dhingklik punika tokoh independen punika TK, misunderstanding carane sistem bisa. Ngomong-ngomong, deleng pidato PDB ing perguruan tinggi Wilayah Moskow, dheweke khusus ujar manawa perabot kasebut ora ana wong liya, mung dilebokake, nindakake apa sing didhawuhake. Kajaba iku, umume reformasi kasebut dibatalake utawa mundur. Lan kabeh outsourcing iki, pisanan kabeh, kanggo Feed wong. Yen sampeyan ora ngerti iki, sampeyan njaluk ngapura.
        1. anyartc7
          anyartc7 17 September 2022 23:29
          0
          Ya, sampeyan nemokake wong sing njupuk kurang saka jumlah iki. Ora ana sing kaya ngono. Sing dicritakake yaiku sahame - mung amarga ana sing ora liwati. Semono uga pejabat-pejabat kita sing korupsi, intine dudu maling, sing penting kabeh maling lan mung maling nyerahake maling iki kanthi alesan dhewe. Sayange iku kabeh lan sak klebatan ora katon
        2. Alf
          Alf 17 September 2022 23:59
          +8
          Kapethik saka: karabas86
          Nyolong 4,5 milyar, sing wis kabukten lan ora tanggung jawab, pancen efektif banget.

      3. VIK1711
        VIK1711 18 September 2022 14:56
        -2
        MO saiki ateges wong murni sipil lan ora ana apa-apa kanggo dheweke kanggo flaunt ing loreng karo dhadha lengkap pesenan, jas kudu sipil, ing lapel ana mung siji badge karo gendéra Rusia. Kurang sombong, luwih akeh tumindak.

        Panggonan iku dikutuk! Elinga, Kyiv - 1941, Kharkov - 1942 ...
    4. ALARI
      ALARI 17 September 2022 11:45
      + 15
      Artikel babagan apa sing isih kita geluti ing SOVIET GALOSHES.
    5. gratis
      gratis 17 September 2022 14:55
      + 10
      Ora ana pitakonan, artikel kasebut bener, nanging aku ora duwe analytics sing cukup, apa tegese "larang", sing ana hubungane karo apa? abrams, merkava, macan tutul? ing awal abad pungkasan, tank uga dianggep larang ing hubungan karo cart karo bedhil mesin
    6. griffin ireng
      griffin ireng 17 September 2022 19:33
      -5
      Kutipan: Proton
      Artikel kasebut bener.
      Kaping pisanan, perlu kanggo nindakake industrialisasi industri, tanpa mundhake sektor nyata ekonomi, kita bakal nggawa kaos kaki lan kalkulator saka China.
      Sauntara kuwi, mung pom bensin lan pusat perbelanjaan sing dibangun.

      Artikel bener lan ana masalah, Nanging ERRORS (utawa rodo, narik ing kuping) ing anjir lan liyane.

      Miturut cara, penulis tactfully katahan bisu (lan ing paling kasus ngapusi) bab sistem anti-tank, riflemen, waja infantri cahya, wojo operator personel-82 lan akeh liyane.

      Lan contone, analytics sing padha kanggo AS:
      Abrams - mobil saka 80. Ora prospek
      BTR Stryker - salinan lisensi piranha - ora ana prospek.
      Humvee minangka mobil saka taun 80-an. Ora ana prospek nyata amarga JATV dituku ing kelompok cilik.
      Bradley minangka mobil saka 80. Ora ana prospek.
      Apa analytics iki ujar manawa kompleks industri militer AS ora bisa nindakake apa-apa? Dheweke ngomong. Realistis, iki ora.

      Semono uga karo kita. Kanggo 20 taun, VKS mung nampa, miturut data mbukak, meh 700 mesin anyar. Turntable ing sangisore 1000. Iku luwih apik kanggo meneng babagan armada kendaraan lapis baja - backlog lawas mung ageng lan kudu dimodernisasi - kanggo iki, Burlak lan Proryv ROC tindak. Lan padha nglairake paling apik ing wayahe skala gedhe - T-90M. Kajaba iku, sistem anti-tank anyar lan sistem artileri dikembangake.
      Apa tenan "truancy": komunikasi (nomer lan, miturut, interaksi), WTO (saka sistem sniper kanggo UAV). Ing apa ngomong sing ora ana apa-apa - iku mokal. Kabeh masalah iki bisa ditanggulangi, nanging sing perlu kanggo ngatasi iku ora "manajer efektif", nanging anyar Stalins, Berias, Ustinovs, Zhukovs, Shaposhnikovs.

      P.S. Umumé, ana anggepan yen Romawi duwe budak sastra anyar, amarga dheweke ora weruh distorsi kasunyatan kasebut sadurunge.
      1. VIK1711
        VIK1711 18 September 2022 14:58
        +3
        Ing apa ngomong sing ora ana apa-apa - iku mokal.

        Inggih, KR "Moscow" bubar ngalami modernisasi ...
        1. griffin ireng
          griffin ireng 18 September 2022 18:58
          0
          Kutipan: VIK1711
          Inggih, KR "Moscow" bubar ngalami modernisasi ...

          Bener mbenakake, ora modernisasi.
      2. Alexey R.A.
        Alexey R.A. 19 September 2022 11:37
        0
        Kutipan saka Black Griffin
        Bradley minangka mobil saka 80. Ora ana prospek.

        Sampeyan lali babagan kompetisi Angkatan Darat AS anyar kanggo ngganti operator personel lapis baja M113, sing isih dielingi Vietnam. BAE Inggris menangake kompetisi iki kanthi ngirim inovasi unik lan unparalleled ing donya © - BMP M2 "Bradley" tanpa menara. ngguyu
        Kajaba iku, mung operator armor personel tingkat brigade ing panggantos. Lan M113 ing unit subordinasi sing luwih dhuwur tetep dadi luwih.
        1. griffin ireng
          griffin ireng 19 September 2022 16:02
          0
          Kutipan: Alexey R.A.
          Sampeyan lali babagan kompetisi Angkatan Darat AS anyar kanggo ngganti operator personel lapis baja M113, sing isih dielingi Vietnam.

          M113 langgeng! :) Lan yen tanpa Lawakan, banjur, tenan, kanggo wektu iku mobil apik.
          1. Alexey R.A.
            Alexey R.A. 19 September 2022 16:39
            +2
            Kutipan saka Black Griffin
            M113 langgeng! :)

            Saiki liga motor dadi isin.
            Ya, ora ana apa-apa, dheweke kanthi "roti" bakal urip kanggo ndeleng Imperium Kemanusiaan. eseman
            1. griffin ireng
              griffin ireng 20 September 2022 17:29
              0
              Kutipan: Alexey R.A.
              Saiki liga motor dadi isin.

              Liga motor apik, nanging ana sawetara liga motor - Nanging, 6000 wis muncul lan populasi saya suda. Senajan Adeptus Mechanicus bisa miwiti riveting ing STC :)
    7. Mikhail Drabkin
      Mikhail Drabkin 17 September 2022 20:56
      +1
      Proton:

      ...industrialisasi industri...


      —Iki istilah kanggo ekonomi sosialis, terpusat. Lan ing Rusia - iku kapitalis.

      —-Ing Kulon, komplek militèr-industri wis berkembang terus-terusan nganti paling sethithik sak abad (sanajan ing Jerman). Lan minangka asil, ana sawetara pesaing sing isih ana ing saben arah kompleks industri militer. Dheweke didhukung dening anggaran militer, kanthi sengaja lan ora semrawut. Mung sawetara manufaktur anyar sing muncul saka inovasi terobosan lan banjur nggabungake menyang konglomerat kompleks industri militer sing ana.

      —-Ing Rusia ana sentralisasi lan nasionalisasi tanpa kompetisi. Lan tanpa tanggung jawab lan disiplin Stalinis sing kasar, tanpa direktur abang.

      —-Perang pisanan saka Rusia kapitalis… iki dudu perang ekspedisi kuasi-kolonial kaya Suriah. Lan Rusia kapitalis nganti saiki wis nuduhake unpreparedness.

      --- "Kadres mutusake kabeh" - kajaba "Sevmash" Budnichenko, perancang kapal selam nuklir Leningrad lan perantara - aku ora weruh personel kasebut kanthi tradhisi saiki. Kene watara "Sevmash" lan mulihake produksi peralatan anyar engineering-intensif. Dheweke bakal ngrampungake, apa bangunan tank lapis baja utawa penerbangan. Amarga ana tanggung jawab, pengalaman kanggo ngrampungake tugas sing paling angel, ana tradhisi kanggo MENANG tanpa panjelasan.

      —- Sampeyan perlu kanggo ngiyataken kuwat, pemenang, lan ora ndhukung banget - bolongan ireng.

      —- Ing Rusia, kompleks industri militèr saiki nyebar driji, dudu ajiné. Lan sawetara saka wong-wong mau kanggo luwih saka kang "driji di sedot metu saka .." ora cocok. Asil saka kompleks militèr-industri ing produksi peralatan anyar minangka asil langsung saka irresponsibility saka wilayah Moscow.
    8. Romanovski
      Romanovski 18 September 2022 13:23
      0
      Perlu kanggo njamin kompetisi REAL ing kompleks industri militer (lan ora mung ...) supaya senjata dadi luwih apik lan luwih terjangkau. makarya ing saben arah senjata ...
    9. Sevastiec
      Sevastiec 20 September 2022 04:16
      0
      Kita kudu nindakake kabeh sing apik lan ora tumindak ala.

      Aku mikir, bisa uga diwiwiti kanthi ora nulis artikel lan komentar ing jaringan sosial, nanging lunga lan nindakake?
    10. Sevastiec
      Sevastiec 20 September 2022 11:46
      0
      Kabeh perverts ora kurang jengkel saka patriot sing ngomong sing kabeh ing negara kita dadi unparalleled sing kita bisa mbuwang topi menyang bledug karo topi.
    11. AG-76
      AG-76 21 September 2022 10:40
      0
      Индустриализация это, конечно, хорошо, правильно. Но проблема ещё и в кадрах... Нужны инженеры, которые разработают новые образцы техники, а не соберут "изделие" из китайских конструкторов.
      Нужны квалифицированные рабочие. А молодежь к этому не стремится, все хотят быть манагерами и бизнесменами...
      Проблем много, а ещё больше бестолковых рапортов о "не имеющем аналогов" и т.п.
  2. Bronik
    Bronik 17 September 2022 04:56
    0
    Artikel obyektif Salah siji saka sawetara. Akeh sing ditawan. Serdyukov, nalika dadi menteri, ora gelem tuku: 1. "Armaty" - 2,5 kaping luwih larang saka Abrams, 2. "Kurgans" - 6 kaping luwih larang saka Iveco. (Ana wong nulis marang aku yen, ing sisih liya, Kurganets bisa nglangi ngliwati alangan banyu 80 m). Kocak. Nanging iki dibusak dening direktur patriotik saka Komplek militèr-industri. Sapa sing bakal mangu-mangu. Dadi utawa ora?
    1. Lex_is
      Lex_is 17 September 2022 05:10
      + 19
      ya wis. Iku ora lucu, Serdyukov mung siji sing nyoba kanggo push liwat Komplek militèr-industri, ing sawetara panggonan malah kasil.
      1. yuriy55
        yuriy55 17 September 2022 06:28
        + 11
        Kutipan saka Lex_is
        ya wis. Iku ora lucu, Serdyukov mung siji sing nyoba kanggo push liwat Komplek militèr-industri, ing sawetara panggonan malah kasil.

        Kita isih ngelingi Mistrals ... Bener, ing kontrak iki ana wong sing bisa "las" soko ...
        1. Vladimir Michaelovich
          Vladimir Michaelovich 17 September 2022 08:07
          +4
          Aja nyopir badai salju-Mistral, iki minangka kesepakatan borjuis gedhe antarane Kremlin lan Prancis, ora ana sing takon Serdyukov ...
          1. yuriy55
            yuriy55 17 September 2022 08:49
            +3
            Kutipan: Vladimir Michailovich
            Aja ngoyak badai salju

            "Pembawa badai salju" full-time wis ditunjuk kanggo nyopir badai salju ing Rusia. Aku njaluk sampeyan ngomong karo aku kanthi sopan: ing siji hektar lan ing paseduluran - aku ora duwe pakurmatan ...
            Sampeyan mung bisa mlaku liwat. ya
            1. Vladimir Michaelovich
              Vladimir Michaelovich 17 September 2022 09:59
              -4
              Mung wong sing ora nyalahake wong liya babagan kejahatan sing ora ditindakake sing bisa ngomong babagan pakurmatan.
            2. 72jora72
              72jora72 17 September 2022 19:56
              +2
              ing siji hektar lan persaudaraan - ora duwe pakurmatan ...
              Don, kita uga ora ing hektar utawa ing parit .......
          2. Liberal
            Liberal 17 September 2022 21:38
            +2
            Mistral bakal menehi backlog teknologi sing apik ing Rusia ing pirang-pirang wilayah. Gagal tuku minangka masalah gedhe kanggo industri galangan kapal saiki.
        2. Lex_is
          Lex_is 17 September 2022 08:43
          +6
          Apa sampeyan ngelingi UAV "Outpost", "Lynx" lan liya-liyane?
          1. VIK1711
            VIK1711 18 September 2022 15:02
            +2
            Apa sampeyan ngelingi UAV "Outpost", "Lynx" lan liya-liyane?

            Endi wonge??? Ing perang iki, kita ora duwe pengintaian lan sebutan target !!!
            Artileri mungsuh wiwit kerja ing LIMA menit sawise sebutan target !!!
            Lan kita ... 40-60 menit!
            Aku bakal nyelehake tikarku ...
            1. Repellent
              Repellent 18 September 2022 15:06
              -7
              Kutipan: VIK1711
              Artileri musuh wiwit kerja ing LIMA menit sawise target target

              Mung sisih Ukrainia bisa duwe data obyektif ing subyek iki.

              Kutipan: VIK1711
              Lan kita ... 40-60 menit

              Data kasebut mung kanggo Federasi Rusia.

              Manungsa waé, pitakonan iki: saka ngendi sampeyan entuk data kasebut, lan pira sing bisa dipercaya?
            2. Lex_is
              Lex_is 18 September 2022 18:46
              +4
              Where, ngendi... Ing panggonan padha kaya tansah.
              Sampeyan ora ngladeni ...
              Nanging yen ora ana Orlan saiki, mesthine ora bakal luwih apik, lan ora ana sing isin pesen.
      2. chetvertak
        chetvertak 17 September 2022 12:48
        +5
        Aku nemokake artikel kanggo 2012, Kolonel Jenderal Alexander Skorodumova, babagan reformasi ing tentara! Yen Perwira Pengecut, Bokong Licks, Opportunists ... banjur, Tentara wis END
        1. UAZ 452
          UAZ 452 17 September 2022 13:32
          + 16
          Temokake artikel babagan setahun kepungkur sing ing Ugra urki lokal kabeh unit militèr, kalebu perwira, sijine ing counter lan milked kanggo taun, lan extrapolate kanggo apa kedados. Miturut cara, ing salah sawijining artikel babagan topik iki, komentar dibukak, mula akeh sing nulis yen fenomena kasebut uga kedadeyan ing unit lan kamp militer. Ya, yen sawetara penjahat sing duwe peralatan cukup kanggo medeni kabeh unit militer, apa sing bisa sampeyan ngarepake saka prajurit kasebut nalika diancam dening mungsuh sing bersenjata ros-rosan lan klub kuningan?
      3. griffin ireng
        griffin ireng 17 September 2022 19:37
        -3
        Kutipan saka Lex_is
        ya wis. Iku ora lucu, Serdyukov mung siji sing nyoba kanggo push liwat Komplek militèr-industri, ing sawetara panggonan malah kasil.

        Ya, "di-push liwat" :)))))) Waca babagan garwane saiki yen sampeyan lali taun-taun kasebut, ing ngendi akeh institusi pendidikan militer? Napa tumbas BMP-3, BTR-90, T-90 mandheg?
        1. Lex_is
          Lex_is 17 September 2022 20:54
          -1
          Aku kelingan banget, beda karo sampeyan. Lan apa dhuwit sing ditampa lan carane ing dina kanggo sabuk amarga ana ora cukup pejuang malah kanggo pengawal.
        2. Alexey R.A.
          Alexey R.A. 19 September 2022 12:09
          +1
          Kutipan saka Black Griffin
          Napa tumbas BMP-3, BTR-90, T-90 mandheg?

          Amarga UVZ kanthi cepet nanggapi wutah anggaran militer lan ngunggahake rega T-90 kanthi 70% ing setahun - nganti 118 yuta rubel.
          Kendaraan lapis baja kita nindakake warisan Soviet sajrone 20 taun - tanpa ngganti utawa ndandani. Sajrone wektu iki, padha nampa telung atus tank anyar lan telung atus modernisasi / overhaul. Kabeh. Armada kendaraan liyane, kaya sing dirilis ing USSR, wis mlaku wiwit iku. Kita malah duwe "browless" T-62s lan T-55AMs ing unit tempur.
          Ana rong pilihan. Salah siji terus tuku 65 T-90s taun ing rega tambah larang, utawa upgrade sing ana ing telu kanggo kaping papat minangka akeh. Nyatane, sanajan miturut prakiraan minimal, 2000 tank baris pisanan kudu diganti, dheweke milih "tank 52 yuta" - T-72B3, sing UVZ bisa nggawe 200 unit saben taun. Yen ora, kanthi jangkah "65 mobil anyar saben taun," BTV mung bakal mati tanpa ngenteni materi.
          1. griffin ireng
            griffin ireng 19 September 2022 16:11
            0
            Kutipan: Alexey R.A.
            Amarga UVZ kanthi cepet nanggapi wutah anggaran militer lan ngunggahake rega T-90 kanthi 70% ing setahun - nganti 118 yuta rubel.

            ya wis. Nanging rega bisa diturunake dening sumber administratif + wortel ing wangun kontrak kanggo mrikso lan modernisasi. Maksudku, sampeyan bisa "muter" karo prices lan push liwat.

            Kutipan: Alexey R.A.
            padha milih "tank kanggo 52 yuta" - T-72B3, kang UVZ bisa gawé 200 bêsik taun.

            Sayange ora langsung milih B2 utawa B3 UBH. Senajan aku setuju yen ora kanggo modernisasi massa Beshek, iku bakal nyenyet.
    2. tsvetahaki
      tsvetahaki 17 September 2022 06:23
      + 18
      "Armaty" - 2,5 kaping luwih larang tinimbang Abrams

      Apa sampeyan mikir yen karo ambruk industri, biaya produk teknologi apa wae, ing asas, bisa kurang saka manca?
      Supaya tank luwih murah tinimbang Abrams ing 2010, perlu kanggo nindakake modernisasi produksi sing terus-terusan wiwit taun 1991.
      Dadi rakus - Gusti Allah pareng ing 2-3 panggonan ...
      Lan malah nol gaji ora menehi ganti rugi kanggo lack saka peralatan tengen. Nalika padha ngguyu - yuta wong Tionghoa ora bakal ngluncurake roket saka slingshot.
    3. Reklastik
      Reklastik 17 September 2022 09:45
      + 12
      Nalika artikel kuwi - iku adil. Nanging nalika tesis sing padha ditulis ing komentar - langsung minus, label "Akhedzhakov-all-throwers." Paradoks! ngguyu
    4. DenVB
      DenVB 17 September 2022 10:26
      + 11
      Quote: Bronik
      Serdyukov, nalika dadi menteri, ora gelem tuku: 1. "Armaty"

      Apik banget. Ngelingi sing ana ing Serdyukov wiwit pangembangan Almaty. Serdyukov ora gelem nampa T-95, iku bener.
      1. chetvertak
        chetvertak 17 September 2022 13:03
        0
        Lan padha ditinggal tanpa T-95 lan armata nganti 13 taun, utawa bisa uga luwih! Banjur dheweke nolak akeh pangembangan lan dilebokake ing produksi. Kendaraan tempur amarga siji armata. Optimasi PDB sabanjure sing apik, Serdyukov Shoigu! Putra mantu Serdyukov V Zubkov
    5. griffin ireng
      griffin ireng 17 September 2022 19:41
      +6
      Quote: Bronik
      Artikel obyektif Salah siji saka sawetara. Akeh sing ditawan. Serdyukov, nalika dadi menteri, ora gelem tuku: 1. "Armaty" - 2,5 kaping luwih larang saka Abrams, 2. "Kurgans" - 6 kaping luwih larang saka Iveco. (Ana wong nulis marang aku yen, ing sisih liya, Kurganets bisa nglangi ngliwati alangan banyu 80 m). Kocak. Nanging iki dibusak dening direktur patriotik saka Komplek militèr-industri. Sapa sing bakal mangu-mangu. Dadi utawa ora?


      Omong kosong apa ... Armata muncul sawise Serdyukov, kaya Kurgan. Kepiye Seryukov miskin ora gelem tuku barang sing ora ana?
      Kajaba iku, Kurganets minangka kendaraan tempur infanteri, lan Iveco lynx minangka mobil lapis baja ringan. Kanggo informasi sampeyan, kendaraan tempur infanteri mesthi luwih larang tinimbang mobil lapis baja.
    6. karabas86
      karabas86 17 September 2022 20:43
      +3
      Apa Armata karo dhingklik, kang tuku? Ing 2015, dheweke nuduhake pisanan ing parade.
    7. Alexey R.A.
      Alexey R.A. 19 September 2022 12:12
      +1
      Quote: Bronik
      1. "Armaty" - 2,5 kaping luwih larang tinimbang Abrams,

      Lan apa biaya "Abrams" ing pitakonan? Sapa sing duwe Abrams produksi anyar, diprodhuksi saka awal, lan ora dimodernisasi saka kasus sing ana?
      Ing negara kita, biaya T-72 bisa diitung mung 52 yuta - ing versi B3. eseman
  3. Bronik
    Bronik 17 September 2022 05:06
    -17
    Ing Agustus 1989 dheweke ana ing Komsomolsk-on-Amur, ing pabrik pesawat. Ing bengkel, ing perakitan pesawat, ana sawetara bocor lenga lan kain berminyak. Ora resik banget. Lan iku apik tenan nalika sawetara buruh teka menyang sudhut lan nesu. Sing nggegirisi. medeni iku. Ngimpi elek. Ing September 2004, dheweke ana ing pabrik pesawat Boeing. Kutha Tulsa, Oklahoma. Wong sebangsane nyeluk, kaya gumunggung. Cukup aja nulis yen dheweke ngresiki jamban. Iki minangka stereotipe sawetara wong sing pikirane sempit lan buta huruf. Dheweke ngliwati kabeh cek, toleransi, lsp. Padha uga maca sawetara aturan kanggo kula, Hung munggah pass lan njupuk kula liwat Manajemen tanduran. Kaya pameran museum. Mesthine, dheweke ora diidini mlebu ing bengkel. Miturut cara, ana pengebom strategis B-2.
    1. Maxim G
      Maxim G 17 September 2022 05:47
      +2
      Apa kesimpulan saka crita iki?
    2. Revolver
      Revolver 17 September 2022 05:50
      +6
      Quote: Bronik
      Lan pancen nggumunake nalika sawetara buruh teka ing pojok lan ...

      Apa sampeyan ngerti bedane insinyur lan proletar? Insinyur pisanan bakal njupuk, banjur wisuh tangan, lan proletar, ing nalisir. Lan proletar sing diterangake ing ndhuwur, ketoke, pungkasane kesed kanggo wisuh tangan.
      1. yuriy55
        yuriy55 17 September 2022 06:25
        +3
        Quote: Nagant
        Lan proletar sing diterangake ing ndhuwur, ketoke, pungkasane kesed kanggo wisuh tangan.

        ??? belay
        Quote: Bronik
        nalika sawetara buruh teka menyang pojok lan nesu.

        Dheweke mung ngumbah tangan ... aran
      2. Sergey Drozdov
        Sergey Drozdov 17 September 2022 08:00
        +2
        Apa sampeyan, kanca, insinyur? Tip: wisuh tangan sadurunge lan sawise - sampeyan bakal luwih sehat.
    3. ngerti-iku-loro
      ngerti-iku-loro 17 September 2022 06:27
      + 32
      Oh, tukang crita iki ...))) Kaping pisanan, B-2 ora diprodhuksi maneh ing taun 2004 (pesawat pungkasan kanthi nomer buntut 82-1066 (Spirit of America) dibangun ing taun 2000, lan nomer loro, digawe dening Northrop. Grumman, dudu Boeing. Kayane ndeleng Audi ing jalur perakitan Mercedes...)))
      1. Pete Mitchell
        Pete Mitchell 17 September 2022 06:59
        +6
        Quote: ngerti-loro
        Kaping pisanan, B-2 ora diprodhuksi maneh ing taun 2004 ... pesawat pungkasan ... dibangun ing taun 2000. Kayane ndeleng Audi ing jalur perakitan Mercedes ...)))
        Ya, lan padha dibangun ing California, Porta Rivera, padha perang kanggo rahasia.
        Kanggo adil, Boeing padha karo Northrop, nanging nomer loro
        1. UAZ 452
          UAZ 452 17 September 2022 12:04
          0
          Ya, bisa uga ana siji produksi perakitan, nanging komponen lan rakitan individu bisa diprodhuksi ing puluhan pabrik ing saindenging negara, lan ora mung ing negara-negara.
          1. ngerti-iku-loro
            ngerti-iku-loro 17 September 2022 13:45
            +3
            Bisa, nanging mung yen penulis pindhah saka 2004 nganti 2000 ing mesin wektu ... ngguyu
            1. UAZ 452
              UAZ 452 17 September 2022 14:02
              +1
              Inggih, pratelan kanggo penulis, aku mung nyoba kanggo ngerti - apa temenan. Spare parts kanggo "Roh" mbokmenawa isih diprodhuksi, amarga isih ing layanan, padha bisa ateges sing padha diprodhuksi Unit kanggo V-2 sadurunge. Lan bisa uga kanca saka penulis komentar mung wanted kanggo uncalan bledug ing mripat sing sethitik, kanggo wong kita. ngguyu
              1. rtutaloe
                rtutaloe 17 September 2022 17:22
                -1
                B-2s ora bisa diprodhuksi ana, nanging ngalami pangopènan dijadwal utawa modernisasi. Sing, ing asas, ora tanpa rahasia, lan kanggo wong sing adoh katon persis padha. Pigura pesawat kasebut ngadeg lan bagean-bageane diganti, lan ana sing dimodernisasi. Masalah apa? Apa sampeyan kecanthol amarga ora akurat?
                1. ngerti-iku-loro
                  ngerti-iku-loro 17 September 2022 21:32
                  0
                  Ya ... Boeing "nguwasani" dhuwit Northrop Grumman ... ngguyu
                  1. rtutaloe
                    rtutaloe 17 September 2022 22:17
                    -1
                    Chudsk mung bingung B-2 lan B-52. Apa masalahe?
    4. Komentar wis dibusak.
    5. chetvertak
      chetvertak 17 September 2022 13:25
      + 11
      FSB kita uga mriksa kabeh wong! Ya, mriksa manawa mung sedulur, kanca sekelas direktur, bos, sing ana ing posisi ing pabrik pertahanan.
    6. tTshka
      tTshka 17 September 2022 22:34
      0
      Ing wulan Agustus 1989 yaiku .... bla bla bla
      Apa sampeyan ora Peace-door-ball, Pak?!
  4. Maxim G
    Maxim G 17 September 2022 05:07
    -7
    Saperangan komentar / pitakonan.
    1.
    Proyek T-14 minangka kelanjutan saka perkembangan jaman Soviet babagan topik tank kanggo perang jaringan-sentris. Mula, T-14 dudu MBT, miturut konsep perang jaringan-sentris, digunakake utamane minangka kendaraan pengintaian, sebutan target lan pangaturan geni kanggo bedhil self-propelled, sistem pertahanan udara lan tank T-90. bagean saka tingkat taktis.

    Lan sawetara jinis pesawat lan UAV ora bisa digunakake kanggo tujuan kasebut?

    2. Babagan release saka Tu-160m, ana sing ngerti iki?
    Apa kita pancene butuh operator pengebom / rudal jarak jauh sing strategis?
    Lan yen mangkono, apa pilihan:
    1. Kabeh telung Tu-160, Tu-95MS, Tu-22M3M.
    2. Salah sijine.
    3. Loro-lorone padha nglengkapi.
    4. Umumé, mobil anyar, bisa uga adhedhasar liner sipil, jet bisnis karo sistem pengintaian, plus rudal (paling ora minangka tambahan). Kamungkinan sing terakhir dikonfirmasi dening pesawat PLO Amérika modern, gosip babagan serangan ing pangrusak Amerika ora dening Mirage, nanging dening Falcon diowahi, lan informasi dibusak saka website Dassault bab kamungkinan saka equipping kulawarga iki karo rudal.

    3. Aku iki wektu kanggo mindhah adoh saka pesawat serangan Su-25, Su-34 front-line ngebom menyang MFIs adhedhasar Su-35, Su-30 lan UBS Yak-130.
    Ing mangsa ngarep, kanthi nggawe siji MFI saka generasi anyar lan UBS sing luwih abot lan luwih bersenjata kaya T-50 saka Korea Selatan, T-7 saka AS.
    Mungkin aku salah, nanging misale jek mesin iki bakal ngganti pejuang garis ngarep sing murah saka jinis F-16 (sing dikonfirmasi, armada pejuang Soviet saka Azerbaijan lan Polandia wis diganti karo UBS Korea Selatan).

    4. MLRS lan drone, kabeh wis jelas ing kene.
    Kaping pisanan, kita butuh amunisi anyar, luwih akurat lan tukang truk, ngembangake macem-macem persediaan sing digunakake.

    Kapindho, nambah sawetara pengintaian, pangaturan, kualitas informasi lan jarak transmisi, kemampuan kanggo sesambungan karo macem-macem cabang militer, lan nyederhanakake operasi.
    Umumé, sampeyan kudu mutusake apa jenis drone sing kita butuhake.
    Secara pribadi, miturut pendapatku, drone lan drone ukuran sawit sing gedhe banget (luwih gedhe tinimbang TB2) ora dibutuhake, uga drone impact lan drone kanthi mesin turboprop, turbofan.
    1. Stas157
      Stas157 17 September 2022 07:04
      + 10
      Kutipan: Maxim G
      Kayane aku wis wektune nyingkir saka pesawat serangan Su-25, pengebom garis ngarep Su-34

      Yen kita nggunakake penerbangan, kaya sing ditindakake ing operasi khusus, mula kita mung butuh pesawat serangan lan pembom tempur lapis baja.
      1. Maxim G
        Maxim G 17 September 2022 07:13
        -3
        Dikirim ing thread liyane.
        1. Ayo bali menyang kirim pisanan.
        "UAV sing murah lan prasaja dibutuhake minangka pramuka lan spotter.
        Lan UAV kejut iku sampah dhuwit.
        Dheweke bakal ngarahake artileri kanthi proyektil sing didandani, MLRS kanthi rudal sing dipandu.
        Utawa pesawat / helikopter, sing ora bisa digayuh MANPADS lan sistem pertahanan udara cilik, utawa bakal ana ing WWI, luwih-luwih, dilengkapi sistem pertahanan ("Vitebsk", SPECTRA)".

        Ora ana tembung babagan Ka-52 karo NAR.

        Salajengipun, kanggo nanggepi peserta liyane, aku nulis.

        "Ora ana sing nglayang ing medan perang sing digantung karo NAR lan bom sing tiba, amarga bebaya njupuk rudal saka MANPADS utawa sistem pertahanan udara cilik ing sasis mobil (contone).

        Saiki, kanggo nyerang target lemah, sampeyan butuh pesawat / helikopter (IFI, UBS, yen kita ngomong babagan pesawat, lan helikopter ing kene bisa uga mung nganggo waja), sing, tanpa mlebu wilayah sing kena pengaruh, bakal ngluncurake roket utawa nyelehake. bom planning, kalebu karo sebutan target external karo UAV.
        1. Stas157
          Stas157 17 September 2022 08:19
          +6
          Ya, kabeh kaya ngono. Aku setuju karo sampeyan. Kita butuh UAV lan latihan pengintaian.
          1. VIK1711
            VIK1711 18 September 2022 15:10
            +1
            Ya, kabeh kaya ngono. Aku setuju karo sampeyan. Kita butuh UAV lan latihan pengintaian.

            sadurunge Perang Teluk 1991, Amerika ngluncurake sepasang (EMNIP) satelit pengintaian kanggo wilayah kasebut. Apa ora wektu kanggo miwiti mod saka trampolin. K-36 tanpa parasut mantan Kepala Katsmanaut? Satelit ngendi???
        2. Genry
          Genry 17 September 2022 09:06
          +3
          Kutipan: Maxim G
          Lan UAV kejut iku sampah dhuwit.

          Perkusi dibutuhake kanggo target nomad lan kanggo "mburu gratis", nalika target sing apik diuripake nalika pengintaian.
          1. UAZ 452
            UAZ 452 17 September 2022 12:11
            +4
            Salah siji cara utawa liyane, nanging ing tataran saiki, amunisi apik (rudal dipandu, contone) ing kombinasi karo komunikasi apik, pengintaian, kontrol tegese luwih saka operator paling modern kanggo amunisi iki. Yaiku, pesawat AWACS adhedhasar pesawat sipil sing wis lungse, ditambah pesawat transportasi sing nyelehake pluru kanthi presisi dhuwur meh liwat bolongan ing sisih ngisor, lan dangling ing wilayahe, bakal nggawa mungsuh luwih akeh masalah tinimbang Su-57 utawa prodigies liyane sing mabur. ing kacepetan supersonik liwat wilayah mungsuh supaya "nyelehake" jembatan Dnieper karo FAB free-mudhun.
            1. Komentar wis dibusak.
            2. Alf
              Alf 17 September 2022 20:02
              +4
              Kutipan: UAZ 452
              bakal nggawa mungsuh akeh masalah liyane saka Su-57 utawa prodigies liyane, cepet-cepet ing kacepetan supersonik liwat wilayah mungsuh supaya "nyelehake" jembatan Dnieper karo FAB free Mudhun.

              Sing lucu yaiku Skyraiders ing Vietnam nggawa luwih akeh keuntungan kanggo infanteri tinimbang supersonik F amarga kacepetan sing kurang, kesederhanaan, maintainability, lan wektu respon sing luwih cepet.
            3. VIK1711
              VIK1711 18 September 2022 15:11
              0
              digabungake karo komunikasi apik, pengintaian, lan kontrol, padha tegese luwih saka operator paling modern kanggo amunisi iki.

              Ngendi aku bisa entuk kabeh iki???
      2. Tchaikovsky
        Tchaikovsky 17 September 2022 09:30
        -11
        Lan ora ana apa-apa babagan Solntsepek ing artikel kasebut, apa iku senjata anyar, ing jaman Soviet ora ana analog? Apa dheweke mutusake perkara sing penting ing kahanan pertempuran? Dideleng saka video sing disebarake dening MO, pancen nyedot banget.
        1. BlackMokona
          BlackMokona 17 September 2022 11:53
          +6
          Kutipan: Tchaikovsky
          Srengenge

          Modernisasi kompleks Buratino, sing wis ana ing layanan. Mulane, ora mung analog dhewe, nanging iku persis, nanging ora ing versi apik.
          TOS-1 "Pinocchio" dikembangake ing periode saka 1971 nganti 1979 ing Biro Desain Teknik Transportasi (Omsk) bebarengan karo NIIFP (Zelenograd), sing tanggung jawab kanggo peralatan on-board.

          Inggih, apa ana dandan. Nalika sampeyan bisa ndeleng, kanggo mesin dhewe, mung jumlah panuntun suda lan iku. Liyane iku Soviet.
          Bedane utama saka versi dhasar [5]:

          Jumlah rel ing kendaraan tempur wis suda saka 30 dadi 24.
          Kendaraan muatan transportasi digawe kanthi basis tank T-72 utama (ing modifikasi dhasar diselehake ing sasis truk KrAZ)
          1. Tchaikovsky
            Tchaikovsky 17 September 2022 13:56
            +2
            Kadhangkala, sing ditindakake kanthi apik lan dipikirake ora mbutuhake perbaikan, amarga pancen apik banget. Iki tegese teknik iki digawe dening wong sing pinter kaya sing dikarepake, lan ora ana sing kudu ditambah.
            Jumlah panuntun suda, mesthi aku ora ngerti apa menehi, lan apa iku rampung, uga, ketoke ana alesan kanggo iki.
    2. PS pungkasan
      PS pungkasan 17 September 2022 08:27
      +9
      Babagan rilis Tu-160m, apa ana sing ngerti babagan iki?
      Apa kita pancene butuh operator pengebom / rudal jarak jauh sing strategis?

      Perlu, mesin kasebut bisa dadi efektif banget - sajrone sawetara jam, ngirim paket KR meh ing endi wae lan, tumindak ing njaba pertahanan udara mungsuh, pancen akeh banget kanggo ngrampungake tugas tartamtu, saliyane, ora ana wong liya sing bisa ngangkat kasebut. Pesawat KR ing jumlah komersial, lan kemajuan ing pluru hipersonik ndadekake pesawat iki luwih relevan - operator dibutuhake. Modifikasi / konstruksi TU-160 anyar minangka keputusan sing tepat. Konsep nggunakake penerbangan jarak jauh wis suwe saya owah lan saiki mung dadi kendaraan pengiriman kanggo Republik Kyrgyz sing ora perlu ngatasi pertahanan udara, dadi sing kaping 160 ora beda karo PAK DA, bodho. pembawa bom. Ya, PAK YES bakal luwih apik, nanging ora dhasar, lan pangembangane bakal entuk dhuwit akeh.
      Iku misale jek kula wis wektu kanggo pindhah saka pesawat serangan Su-25, Su-34 front-line ngebom menyang MFI adhedhasar Su-35, Su-30 lan UBS Yak-130.

      Kacilakan kabeh yaiku kekurangan senjata sing dipandu komersial, yen masalah iki dirampungake, ya, pungkasane bisa pensiun tanggal 25 lan ora mbebayani personel sing larang regane. Kabeh bakal teka, armada 25s diwatesi, lan sing anyar durung nate dibangun ing tlatah Federasi Rusia, lan kenapa nindakake kabeh - peninggalan jaman biyen, digunakake amarga ora ana KAB, lan akurasi bombing karo wesi cor uncontrolled malah luwih murah tinimbang karya 25.
      1. DenVB
        DenVB 17 September 2022 10:38
        -3
        Kutipan saka lastPS
        peninggalan jaman biyen, digunakake amarga ora ana KAB, lan akurasi pamboman karo wesi cor unguided malah luwih murah tinimbang karya 25s.

        Iku CABs sing pesawat iki perlu. Ngonversi menyang drone serangan - mbusak pilot, uncalan metu kokpit bebarengan karo jog ejection lan waja, iki dramatically bakal nyuda massa lan nambah payload.
        1. PS pungkasan
          PS pungkasan 17 September 2022 16:01
          +1
          KAB dibutuhake ing kombinasi karo wadhah ngarahake universal, mula umume bisa nggawe pesawat tempur minangka pesawat serangan. Su-25 wis ora akeh, program kanggo ngowahi pesawat iki dadi UAV ora ana gunane, operator KAB ora bakal mlebu wilayah liputan pertahanan udara, mula luwih becik nggawe ulang tanggal 27, luwih akeh lan penyatuan. luwih dhuwur, lan menehi zona cedhak kanggo nyerang helikopter.
      2. Maxim G
        Maxim G 17 September 2022 13:39
        -1
        1. Apa ora Tu-95MS? Utawa liner sipil.
        2. Aku kasebut ing ngisor iki babagan apa sing kudu digunakake pesawat kasebut.
        1. PS pungkasan
          PS pungkasan 17 September 2022 15:46
          +2
          1. Apa ora Tu-95MS? Utawa liner sipil.

          Aku padha milih platform 160th amarga luwih anyar, bisa ngalih menyang supersonik, kang Ngartekno mundhak kacepetan penyebaran - cepet tekan, murub maneh, cepet kiwa.
    3. Kote Pane Kohanka
      Kote Pane Kohanka 17 September 2022 10:14
      +5
      Aku bakal nambah sing nosebleeds needed kanggo pesawat AWACS. Luwih apik tanpa awak lan konstelasi satelit pengintaian, komunikasi lan target.
      1. UAZ 452
        UAZ 452 17 September 2022 12:19
        +6
        Saiki meh mokal - elektronik kanggo AWACS lan satelit pengintaian mbutuhake sing cukup spesifik, mula ora diprodhuksi ing garasi, mula nelusuri kiriman minangka tugas sing bisa ditindakake kanggo non-mitra. Dadi sanksi ing industri iki wis nyuda kesempatan lan prospek ing mangsa ngarep (ing cakrawala 10 taun - persis) nganti meh nol.
        PS Hegemon saiki nyoba teknologi anyar kanggo kepemilikan donya - yen ternyata pihak sing entuk akses menyang data intelijen satelit nduweni kaunggulan mutlak ing konflik apa wae, mula penting kanggo Amerika Serikat kanggo monopoli wilayah iki. Banjur dheweke ora perlu mbuwang atusan milyar dadi sing paling kuat ing kabeh babagan - cukup dadi sing paling ngerti kabeh.
    4. Komentar wis dibusak.
      1. Maxim G
        Maxim G 17 September 2022 17:32
        -1
        Sampeyan saka ngendi, saka Donbass?
        Dakkandhani.
        Ayo ngomong.
        1. rtutaloe
          rtutaloe 17 September 2022 22:15
          -3
          Ya, ayo nglakoni. Ngomong karo aku. Masalah apa?
      2. Maxim G
        Maxim G 17 September 2022 17:48
        -1


        Dadi apa kabar karo Crimea "sampeyan", kanca saka Donbass?)
        1. Komentar wis dibusak.
          1. Maxim G
            Maxim G 18 September 2022 01:22
            -2
            Yagene kowe memungsuhan karo Rusia, amarga sampeyan saka Donbass?
    5. karabas86
      karabas86 17 September 2022 20:50
      0
      Wong Armenia ndeleng sampeyan kanthi bingung.
      1. Maxim G
        Maxim G 18 September 2022 07:36
        -1
        Kok wong-wong Armenia padha bingung?
        1. karabas86
          karabas86 18 September 2022 10:28
          +1
          padha piye wae ora koyone UAVs kejut guna
          1. Maxim G
            Maxim G 18 September 2022 13:20
            0
            Ing Nagorno-Karabakh ora ana modern sistem pertahanan udara.
  5. Simbah amatir
    Simbah amatir 17 September 2022 05:54
    + 12
    Artikel kasebut bener. Alasan kasebut ana ing permukaan: sawise ambruk USSR, negara kasebut kena perdagangan. Lan Kulon aktif mbantu iki. Akibaté, ana kultus dhuwit, sing saiki dadi cara paling gampang kanggo entuk, ora kanthi nggawe, nanging kanthi dagang. Manajer kasebut sejatine minangka salesman. Layanan apa, barang apa. Dadi insinyur ora prestisius. Dadi buruh ora prestisius. Negara, kanthi cara, nyumbang kanggo iki kanthi kabeh kekuwatane. "Kabeh miturut ijazah universitas!" - slogan banget, mung ing USSR ana sistem distribusi kanggo spesialis enom. Lulus saka universitas - kerja sawetara taun ing spesialisasi sampeyan, banjur dadi bisnis sampeyan. Lan saiki? Insinyur lulusan sing lagi wae lulus saka sekolah menengah bisa kerja ing ngendi dheweke bisa entuk dhuwit luwih akeh, lan ing wektu sing padha kurang kerja. Kanggo wong enom, diploma iku penting, lan dudu profesi sing dipilih, akeh sing pisanan miturut profil lan ora bakal kerja. Kanggo mbenerake kahanan kasebut, perlu kanggo mulihake prestise kanggo para insinyur. Mudhunake prestise manajemen, mbusak kultus "adonan". Luwih ambruk USSR, luwih becik katon yen kita pindhah saka sistem sing bener ing ngendi wae ing arah Amerika Serikat. Kanggo kula, iku perlu kanggo njaluk nyisihaken saka universitas sing gawé Bunch saka pengacara-ekonom. Ninggalake sawetara potongan ing saindenging negara. Kanthi kompetisi gila. Sisane ditutup utawa dilatih maneh kanggo ngasilake spesialis sing dibutuhake dening negara kasebut. Diploma HE diakoni mung yen sing nduweni kerja ing spesialisasi kasebut. Insinyur? Apa sampeyan manajer kantor? Sampeyan ora duwe VO. Sinau minangka manajer, banjur pendidikan sampeyan bakal sah. Utawa ora sinau, kabeh padha, ing bisnis apa wae, sirah iku penting, ora "kerak". Percoyo karo pengalamanku dhewe.
    1. sanak
      sanak 17 September 2022 07:12
      +9
      Aja ngomong yen negara kasebut kena perdagangan, kaya ngono. Vektor iki wis nyetel lan nyetel, ayo ngomong negara, minangka kelas panguwasa. Slogan iki, MediaWiki sing, minangka bisa muni dina saka saben wesi. Iku mung bisa kanggo mulihake prestise kanggo profesi buruh lan insinyur nalika ndhuwur mandheg clinging kanggo daya karo kabeh kekuatan. Nalika oposisi nyata katon ing negara kasebut, nalika bisa, tanpa wedi ngritik tumindake pamrentah, nuduhake kesalahane lan ngganti dalan.
      Kita ora pindhah menyang AS, kita pindhah menyang feodalisme.
      1. Simbah amatir
        Simbah amatir 17 September 2022 07:25
        +2
        Lan ing AS - dudu feodalisme, dudu kediktatoran? eseman
        Ing beyo saka oposisi nyata. Kanthi kabeh hormat, ing USSR ana malah siji partai, CPSU. Nanging, sing paling dhuwur nyambut gawe kanggo wong. Aja tansah, sanajan karo kasalahan, nanging padha bisa. Sistem pendhidhikan minangka sing paling apik ing donya, kaya sing dituduhake praktik: spesialis Soviet kita dikarepake ing endi wae. Profesi kerja cukup bergengsi. Ana cukup insinyur lan ilmuwan, melek, lan ora kanggo VO utawa "kerak": kita isih nggunakake lan modernisasi akeh pembangunan. Dadi kita kudu bali sistem iki. Lan oposisi minangka barang sing ora pati penting. Partai Komunis Federasi Rusia, Partai Demokrat Liberal - dianggep oposisi, nanging nyatane ora promosi apa-apa utamane oposisi. hi
        1. sanak
          sanak 17 September 2022 08:45
          +3
          Ing USSR, pancasan padha rembugan lan diadopsi dening Politbiro saka Komite Pusat CPSU, Supreme Soviet saka USSR, lan iki ora institusi nominal saka administrasi negara. Apa ana sing padha tenan ing Rusia?
          1. Simbah amatir
            Simbah amatir 17 September 2022 09:06
            -6
            Ing USSR, keputusan kasebut dibahas lan digawe dening Politbiro Komite Pusat CPSU, Supreme Soviet saka USSR, lan iki dudu lembaga pamaréntahan nominal.
            Politbiro - ya. Kabeh keputusan digawe ing kana. Uga ing Dewan Agung. Masalah liyane yaiku ora ana oposisi. Ora ana negara Soviet sing nyata - keputusan ora digawe dening dewan, nanging dening sawetara wong.
            Ing Rusia, institusi manajemen negara digunakake. Ora cara sampeyan utawa aku pengin, nanging padha bisa. Perdhana Mentri Mishustin, Presiden, mentri. Bab liyane yaiku dheweke, kaya Komite Pusat CPSU, nggawe keputusan sing migunani saka sudut pandange. Lan durung mesthi migunani kanggo masarakat.
            Aku ora bakal ngomong apa-apa bab timbalan: mung amarga akeh hukum diadopsi dening Duma wiwit 1991 duwe sethitik kontak karo kasunyatan, lan ora ana kang ngawasi implementasine. Cukup kanggo ngelingi hukum taksi, hukum ngrokok, hukum larangan ngombe alkohol ing papan umum ... Polisi njaga iki maksimal nem wulan utawa setahun. Banjur - dheweke bakal weruh, ana swasana ati - padha nyedhaki. Ora - nguripake adoh.
            Negara wis adoh saka bisnis apa wae, iki ana kesalahan liyane. Ing China, umpamane, dheweke njupuk dalan sing luwih bener.
            1. sanak
              sanak 17 September 2022 09:19
              +4
              Sampeyan ndeleng, ana pluralisme panemu ing badan pamrentah, iki minangka oposisi, sanajan dudu partai. Ing pungkasan USSR, kene aku setuju karo sampeyan, ana keluwihan, amarga. Gorbachev, nganti sawetara, ngrebut kekuwatan. Nanging sadurunge periode iki, kabeh bisa kanggo kabecikan negara, rakyat, ing kabeh pangertèn. Lan ing wayahe kita weruh yen kajaba yacht, akun, oligarki, lan liya-liyane, ora ana prestasi. Banjur carane kabeh bisa, angkat negatif?
              1. Simbah amatir
                Simbah amatir 17 September 2022 09:30
                +1
                Nalika aku ngerti, saiki pamarentah ora nggarap kabeh negara, nanging kanggo sumber daya manajemen dhewe (maksudku politik domestik). On karyawan negara - banget. Kanggo pensiunan.
                Nanging kanggo kabeh negara, pet kang populasi lan wilayah, padha bisa, nanging ora ing cara sing padha ana ing USSR. Ora ana sing prihatin babagan masalah pengangguran, umpamane. Inggih, perusahaan bangkrut, satus turners dipecat kanthi syarat, lan ora apa-apa. Dheweke bakal dadi penjaga keamanan, tukang pipa - sapa sing peduli? Jujur ora cocok karo aku. Uga kasunyatan manawa blogger sing padha, tanpa ngasilake apa-apa, entuk dhuwit. Mratelakake panemume: sampeyan seneng nuduhake yen sampeyan ngaso ing Sochi, ora ana sing nglawan. Nanging sampeyan ora kudu mbayar.
                Aku ora seneng akeh. Mbokmenawa amarga aku wong Soviet. hi
                1. karabas86
                  karabas86 17 September 2022 20:55
                  +1
                  Pensioner ndeleng sampeyan kanthi bingung.
                2. Magellan
                  Magellan 18 September 2022 01:25
                  +1
                  Nalika aku ngerti, saiki pamarentah ora nggarap kabeh negara, nanging kanggo sumber daya manajemen dhewe (maksudku politik domestik). On karyawan negara - banget. Kanggo pensiunan.

                  Kanggo pensiunan??? Apa sampeyan mikir pensiunan wis kasedhiya kanggo saiki? Pira jumlah pensiun normal sampeyan?
                  1. Simbah amatir
                    Simbah amatir 18 September 2022 05:25
                    -3
                    Diwenehi ora normal. Nanging ing pihak panguwasa, aku pribadi ndeleng upaya kanggo rada nyuda kahanan pensiunan. Kompensasi, keuntungan.
        2. PS pungkasan
          PS pungkasan 17 September 2022 08:50
          +9
          Nanging, sing paling dhuwur nyambut gawe kanggo wong. Aja tansah, sanajan karo kasalahan, nanging padha bisa.

          Salah sawijining sebab ambruk USSR yaiku nomenklatura sing ora efisien, ngguyu, lungguh ing kursi ing ndhuwur nganti digawa maju kanthi sikil. Apik.
          Yen sampeyan pengin mulihake prestise profesi, mbayar dhuwit sing cocog, wong pengin urip kanthi becik, nalika ora ana sing bisa dipangan, ora ana ide sing bakal mbantu, lan ide apa sing bisa ditindakake nalika negara wis ngrusak awake dhewe nganti pirang-pirang dekade.
          1. Simbah amatir
            Simbah amatir 17 September 2022 09:08
            +4
            Kutipan saka lastPS
            Nanging, sing paling dhuwur nyambut gawe kanggo wong. Aja tansah, sanajan karo kasalahan, nanging padha bisa.

            Salah sawijining sebab ambruk USSR yaiku nomenklatura sing ora efisien, ngguyu, lungguh ing kursi ing ndhuwur nganti digawa maju kanthi sikil. Apik.
            Yen sampeyan pengin mulihake prestise profesi, mbayar dhuwit sing cocog, wong pengin urip kanthi becik, nalika ora ana sing bisa dipangan, ora ana ide sing bakal mbantu, lan ide apa sing bisa ditindakake nalika negara wis ngrusak awake dhewe nganti pirang-pirang dekade.

            Aku setuju karo iki. Kanthi nomenklatur, sing snickered, banget. Aku mung kaget yen pejabat saiki ora nggatekake sing jelas.
            1. sanak
              sanak 17 September 2022 09:25
              +1
              Stanislav Lem nerangake manawa alien nganggep manungsa minangka virus sing, sawise dikembangake, ngrusak planete. Semono uga birokrasi ing negara kasebut, yaiku virus sing bakal mateni operator
              1. Simbah amatir
                Simbah amatir 17 September 2022 09:32
                +3
                Sampeyan ora bisa nindakake tanpa pejabat. Sayange.
            2. PS pungkasan
              PS pungkasan 17 September 2022 17:49
              +3
              Ya, kabeh padha ngerti lan ndeleng banget, mung ora ana tugas kaya ngono, luwih gampang ngatasi potongan nalika ana sing bisa dideleng, lan ora ana sing pengin mbuwang anggaran kanggo "wong wicaksana", banjur bakal entuk. kurang dhuwit. Apa sampeyan ngerti cara kerjane ilmu? Ana klompok associates kondisional sing diwenehi hibah kanggo sawetara jenis abstraksi lan ora ana sing peduli yen topik sing dikembangake iku unpromising utawa ora perlu ing kabeh, carane hibah iki sawed masalah kapisah kabeh, nanging ana kahanan nalika nyata. terobosan kurang dana, amarga freeloader kudu urip kanthi apik. Akibaté, kita ketinggalan ing meh kabeh wilayah kompleks industri militer, lan ora mung ing kompleks industri militer.
              1. karabas86
                karabas86 17 September 2022 20:57
                0
                Bener. Yagene padha diremehake, kanggo bebener? Kabeh, malah sing apik, sing ditindakake kanthi tujuan sing ora dikarepake, kanggo nyolong barang, minangka conto "quantoriums".
      2. VIK1711
        VIK1711 18 September 2022 15:15
        -1
        Aja ngomong yen negara kasebut kena perdagangan, kaya ngono. Vektor iki wis nyetel lan nyetel, ayo ngomong negara, minangka kelas panguwasa.

        Lan malah siji prez ... pribadi dikirim guru ana!
    2. Dmitry Rigov
      Dmitry Rigov 17 September 2022 07:42
      +3
      Quote: Simbah amatir
      Luwih ambruk USSR, luwih becik katon yen kita pindhah saka sistem sing bener ing ngendi wae ing arah Amerika Serikat.

      Lan apa salah karo? Amerika Serikat duwe penerbangan modern / angkatan laut / kapal selam / semikonduktor, iki ora bakal ngrusak kita.
      1. Simbah amatir
        Simbah amatir 17 September 2022 09:13
        -9
        Babagan armada. Kira-kira setengah saka operator pesawat "modern", kaya sing ditulis dening Amerika, wektune kanggo nulis lan mbuwang. Miturut penerbangan. Apa sampeyan bisa ngomong kenapa Angkatan Udara AS modern bakal mutusake kanggo ngluwihi umur layanan A-10 lan B-52 maneh? ..
        Armada kapal selam AS ora luwih apik tinimbang kita.
        Siji-sijine sing bisa aku setuju yaiku produksi elektronik kita ora cocog. Nanging! Ing AS, uga ora dikembangake - umume komponen ora digawe ing Amerika. Lan geger ing sekitar Taiwan uga ana hubungane karo iki.
        1. BlackMokona
          BlackMokona 17 September 2022 12:08
          +6
          Quote: Simbah amatir
          Siji-sijine sing bisa aku setuju yaiku produksi elektronik kita ora cocog. Nanging! Ing AS, uga ora dikembangake - umume komponen ora digawe ing Amerika. Lan geger ing sekitar Taiwan uga ana hubungane karo iki.

          Maskapai pesawat kasebut dijadwalake nglayani suwene 50 taun, lan diganti kanthi rutin nalika tekan wektu iki. Dianyari kanthi rutin, lsp. Lan apa sing bisa luwih apik ing lapangan terbang ngambang?
          Padha ngluwihi urip layanan, amarga ana perlu kanggo nyedhiyani Ukraina karo pesawat, sampeyan ora bisa nulis mati A-10 lan B-52, nanging contone, nransfer menyang Ukraina.
          PLA luwih apik, contone, reaktor sing nglayani kabeh urip PLA tanpa ngisi daya, PLA khusus nuklir ing armada, lan liya-liyane.
          AS mrodhuksi luwih saka 10% saka chip donya. Mung ing Taiwan 50%, supaya kuwi nix.
        2. VIK1711
          VIK1711 18 September 2022 15:17
          0
          Armada kapal selam AS ora luwih apik tinimbang kita.

          Mung LANGIT LAIN!!! Lan dheweke ora wedi mlebu Segara Okhotsk ...
      2. bar
        bar 17 September 2022 09:14
        -4
        Sing ala yaiku kita ora bakal bisa nggawe percetakan kanggo nyithak dolar, sing Amerika Serikat ngidini dhewe duwe penerbangan / angkatan laut / kapal selam ...
        1. Dmitry Rigov
          Dmitry Rigov 17 September 2022 15:26
          +2
          Sapa sing nglarang kita nyithak rubel? Lan ngedol sumber daya kanggo wong-wong mau?
    3. skeptik2
      skeptik2 17 September 2022 10:31
      +7
      Quote: Simbah amatir
      Dadi insinyur ora prestisius.

      Iku mung ora perlu generalizations lan phrases banter. Apa sampeyan dhewe kerja dadi insinyur ing USSR? Apa sampeyan ngerti yen lulusan universitas sawise melu workshop (lan kanggo dangu sawise iku) nampa gaji 148 rubles? 120 rub. tangan "resik"? Given sing sepatu prayoga ing pasar biaya 40 rubles.? Lan pekerja keras ing toko nampa 200-300 rubel? Apa jenis prestise insinyur sing bisa diomongake? Yen master sing padha terus cepet-cepet golek kerja part-time?
      Kurang luwih biasane ditampa personel teknik lan teknis mung ing kothak layang, ing industri sing mbebayani lan ing sisih lor.
      1. Rosemary
        Rosemary 17 September 2022 10:47
        +8
        Kutipan saka: skeptik2
        Iku mung ora perlu generalizations lan phrases banter. Apa sampeyan dhewe kerja dadi insinyur ing USSR? Apa sampeyan ngerti yen lulusan universitas sawise melu workshop (lan kanggo dangu sawise iku) nampa gaji 148 rubles? 120 rub. tangan "resik"? Given sing sepatu prayoga ing pasar biaya 40 rubles.? Lan pekerja keras ing toko nampa 200-300 rubel? Apa jenis prestise insinyur sing bisa diomongake? Yen master sing padha terus cepet-cepet golek kerja part-time?
        Kurang luwih biasane ditampa personel teknik lan teknis mung ing kothak layang, ing industri sing mbebayani lan ing sisih lor.


        Aku elinga artikel jaman Soviet ing koran Trud, ing ngendi dheweke nulis kanthi nesu babagan kasunyatan manawa para insinyur ora nahan pendidikan teknis sing luwih dhuwur nalika dheweke kerja ing toko.
      2. Simbah amatir
        Simbah amatir 17 September 2022 10:53
        -2
        Aku ora kerja dadi insinyur. Dheweke kerja dadi mekanik mobil, banjur dadi sopir. Aku wani njamin sampeyan: mekanik mobil saka kategori 4 nampa 90 rubel ing tangane. Ing wektu sing padha, aku duwe dhuwit cukup kanggo tuku saben wulan ing Soyuzpechat saka kaset audio Jepang. 9p yen sampeyan ora ngelingi. JVC. Saben wulan, kanggo gaji, paket panganan dikirim menyang depo motor. Rata-rata - potongan emas, babagan iki. Daging utawa balung, godhok, sprat ing tomat, sereal, keju sosis, keju olahan ... Kanggo preian - saperangan saka gendul diimpor bir utawa Sampanye.
        Given sing sepatu prayoga ing pasar biaya 40 rubles.?
        Dadi dadi metu sing panganan spekulator lan mbantu ambruk USSR! Sampeyan kudu sugih ing toko, lan ora ing pasar loak! Sampeyan uga bakal nulis yen sampeyan tuku jins ana!
        Minangka pembalap, kanthi cara, aku nampa 120-125 rubel sing padha ing tanganku. Dadi aja ngomong babagan kemiskinan insinyur Soviet. Bojoku insinyur kimia. Lan kita wis cukup kanggo urip.
      3. obliterator
        obliterator 17 September 2022 12:06
        +9
        Kutipan saka: skeptik2
        Iku mung ora perlu generalizations lan phrases banter. Apa sampeyan dhewe kerja dadi insinyur ing USSR? Apa sampeyan ngerti yen lulusan universitas sawise melu workshop (lan kanggo dangu sawise iku) nampa gaji 148 rubles? 120 rub. tangan "resik"? Given sing sepatu prayoga ing pasar biaya 40 rubles.? Lan pekerja keras ing toko nampa 200-300 rubel? Apa jenis prestise insinyur sing bisa diomongake? Yen master sing padha terus cepet-cepet golek kerja part-time?
        Kurang luwih biasane ditampa personel teknik lan teknis mung ing kothak layang, ing industri sing mbebayani lan ing sisih lor.

        Mbok malah saiki gambar wis ora diganti akeh. Kita duwe pabrik ing kutha sing ngasilake elektronik kanggo peralatan militer. Gaji insinyur enom ana kurang saka 25 tr. Kanthi kasunyatan kasebut, kompleks industri militer mung ora duwe masa depan.
        1. VIK1711
          VIK1711 18 September 2022 15:23
          0
          Kita duwe pabrik ing kutha sing ngasilake elektronik kanggo peralatan militer. Gaji insinyur enom ana kurang saka 25 tr. Kanthi kasunyatan kasebut, kompleks industri militer mung ora duwe masa depan.

          Kita uga duwe tanduran ing kutha ... Dheweke nggawe kanggo armada, lan kanggo pasar ... Loro-lorone insinyur lan perancang nampa 1,3 ... 1,5 kaping luwih saka buruh. Mung gaji (kira-kira rata-rata kanggo Federasi Rusia miturut panguwasa) luwih murah tinimbang Maskavsky ...
    4. UAZ 452
      UAZ 452 17 September 2022 12:22
      +3
      Dadi insinyur ora prestisius. Dadi buruh ora prestisius.

      Apa diwiwiti kanthi ambruk USSR? Nanging, iki sing nyebabake ambruk. Utawa apa sampeyan pengin ngomong yen ing taun 70-an lan 80-an wis ora prestisius maneh kerja dadi pelayan ing restoran utawa asisten sales ing toko (sing ana kekurangan) tinimbang menyang pabrik (mesthi, insinyur)? Yen sampeyan ngomong iki, sampeyan lan aku manggon ing USSR beda.
      1. Simbah amatir
        Simbah amatir 17 September 2022 12:48
        +2
        Gumantung ing lingkungan. Lan saka panggonan panggonan. Mbokmenawa, ing Moskow utawa Leningrad kaya ngono. Ing kene, ing Sverdlovsk, wong-wong mau ora mikir babagan profesi salesman utawa pelayan. Ing perdagangan lan catering umum tindak, ing akèh-akèhé, bocah-bocah wadon. Wong lanang - wong menyang institut, wong menyang sekolah teknis, lan mayoritas - kanggo produksi. Kerja. Wiwit lulus kelas 10, loro mlebu universitas, siji menyang sekolah teknik. Enem mangkat kerja. Turner, tukang kunci. Aku ngomong babagan wong lanang, ora babagan bocah wadon, yen ngono. Ana 10 kita ing kelas, kanggo 28 wadon. ya wis. Siji lan mung - tindak menyang Moskow. Aku ora ngetung dheweke, dheweke rong taun luwih enom tinimbang kita, dheweke lulus saka rong kelas minangka siswa eksternal, sinau 9-10 karo kita. Wunderkind. medali emas. Dheweke langsung dijupuk saka sekolah kanggo Moscow State University. Sawise 4 taun, misale jek, dheweke mbela PhD ing matematika ...
  6. Prokopy Nesterov
    Prokopy Nesterov 17 September 2022 05:57
    -5
    Kanggo nglawan kanthi serius sampeyan butuh senjata serius. Lan iki, nuwun sewu, dudu tank umur seket taun kanthi unsur penginderaan jauh lawas.
    Amerika Serikat duwe tank umur pitung puluh taun, dadi apa?
    1. yawa63
      yawa63 17 September 2022 07:02
      +3
      Aku setuju banget. Ing perusahaan sing aku kerja sawise pensiun militer, aku kerep, miturut deskripsi proyek, nganakake wawancara karo pelamar spesialis kanggo posisi (utamane teknis), ngguyu lan dosa, lulusan universitas sing dibayar asring ora mung ora ngerti babagan dheweke. beluk, nanging lan nggawe inflated panjaluk ing pembayaran saka pegawe, padha ngomong, "... Aku duwe diploma!".
      1. sanak
        sanak 17 September 2022 08:52
        +7
        Lan kepiye sampeyan pengin? Spesialis sing wis disiapake bakal ninggalake universitas? Ya, iki ora tau kedadeyan. Tansah kudu mulang loro teori lan praktek. Aku kerja saka tukang listrik nganti mandor toko lan mesthi ana sing njaluk, nulungi, lsp.
        Lan kepriye yen pegawe ora dibayar gaji sing layak supaya dheweke bisa ngapresiasi papan kerja, dheweke duwe insentif kanggo sinau? Apa sampeyan ndeleng ing ala iki? Biasane, sampeyan pengin njaluk saka wong-wong mau, nanging ora saka majikan. Aku katon ing lowongan ing Sukhoi PJSC 35-40, lan kualitas karya bakal padha. Kabeh perusahaan saham gabungan iki njaga staf setengah kaliren, njupuk kabeh bathi menyang kanthong pemegang saham, nanging ora ana dhuwit kanggo pembangunan.
        1. yawa63
          yawa63 18 September 2022 07:43
          0
          Spesialis sing durung siap - nanging dheweke kudu ngerti paling ora babagan spesialisasine !!! Nanging dheweke uga ora duwe kawruh dhasar! Sing bebas dioperasikake saka operator menyang mandor lan ndhuwur, umpamane, apa tegese sidetracking (sidetracking) lan tahapan utama implementasine - uga, sampeyan ndeleng, wong sing duwe pendidikan khusus teknik kudu ngerti iki. Yen ora, kok dheweke sinau? Aku ngerti yen dheweke ora duwe pengalaman, nanging dheweke kudu ngerti teori kasebut sethithik! Yagene mayoritas lulusan universitas minyak lan gas negara ngerti babagan iki, dene lulusan departemen minyak lan gas tartamtu saka universitas swasta ora ngerti babagan iki? Iki sing dakkandhakake ...
  7. Bronik
    Bronik 17 September 2022 05:58
    +3
    Kutipan: Sotnik11.74
    Iku katon kaya guyonan..
    Saiki China sing padha ora bakal ngidini sampeyan nindakake industrialisasi ..
    Yagene kudu padha? Lan ngendi kanggo ngedol kaos kaki karo kalkulator lan ngendi kanggo njupuk lenga lan gas ing setengah rega banjur ..
    Ngomong-ngomong, aku ngelingake yen Amerika Serikat mbantu akeh cara ing industrialisasi Stalin

    Kanggo kabeh 50s, USSR mbangun atusan pabrik lan pabrik ing China, bisa uga ora ing teknologi paling dhuwur. Nanging dheweke nggawe basis industri kanggo negara kasebut, sanajan dheweke durung budhal saka perang. Lan banjur "Land of the Rising Sun" menehi tendhangan, kaya ing pungkasan taun 70-an, UAR uga menehi tendhangan, sanajan ana dhuwit lan senjata sing akeh banget. Nanging para pinituwa ing Politbiro isih mlaku ing rake lan terus nandur modal milyar lan milyar ing negara sing dianggep ramah. Lan padha bebarengan menehi tendhangan lan tendhangan liyane. Iki critane. Dadi utawa ora?
  8. demiurge
    demiurge 17 September 2022 06:00
    +5
    Saiki ayo mikir babagan sing beda banget.
    Ing AS, pesawat sing dikembangake ing taun 70-an, F-15/16/18, isih dirakit. Apache asalé saka taun pitung puluhan. Chinook saka 60s. Utama US SPG Paladin saka 60s. Abrams limang taun luwih enom tinimbang T-72. Pangrusak utama AS dikembangake ing taun 60-an. Penembake AS nggarap gagasan Stoner saka XNUMXs, lan padha ora bisa gawé dhewe, padha tuku lisensi. Apa sing digawa mbah kakung ing kertu pukulan AS, ta?

    Amerika Serikat wis ndeleng panggantos kanggo Abrams ing bagean entheng luwih saka 30 taun. Saiki misale jek pilihan katelu diluncurake ing seri uji coba.

    Nanging kanthi serius, senjata apa wae, utawa luwih akeh peralatan kompleks ing planet iki, bisa ditlusuri bali menyang 20-30-40-50 taun kepungkur.

    Roman, aku bisa takon apa T-72 saka 1972 lan T-72B3 duwe umum, sing sampeyan sikat siji ukuran pas kabeh, apa sampeyan melu ing leleh logam ing paling sapisan, utawa sampeyan ngumpul paling gampang panrima radio nganggo tangan sampeyan dhewe?
    1. yuriy55
      yuriy55 17 September 2022 06:18
      0
      Kutipan saka demiurge
      Apa sampeyan wis tau melu leleh logam, utawa sampeyan ngrakit panrima radio sing paling gampang nganggo tangan sampeyan dhewe?

      Apa sinker casting sing digawe saka timbal bisa dianggep minangka peleburan logam? belay aran
      Aku nglumpuk panrima lan ndandani b / w TV digawe Soviet ... Dadi apa?
      Novel kasebut nyathet kanyatan. Nanging ing intine:
      Kutipan saka demiurge
      Nanging kanthi serius, senjata apa wae, utawa luwih akeh peralatan kompleks ing planet iki, bisa ditlusuri bali menyang 20-30-40-50 taun kepungkur.

      Iku ora bab sajarah asal lan gadhahanipun siji utawa liyane pangembang, ing jumlah diprodhuksi ing Unit, ton, bêsik, meter, etc.
      Lan ing kene, ing ekonomi pasar liberal:

      TANPA PERSPEKTIF lan ora katon !!!
    2. Dart2027
      Dart2027 17 September 2022 06:44
      +1
      Kutipan saka demiurge
      Nanging kanthi serius, senjata apa wae, utawa luwih akeh peralatan kompleks ing planet iki, bisa ditlusuri bali menyang 20-30-40-50 taun kepungkur.

      Miturut logika penulis artikel, meh kabeh peralatan Soviet - modernisasi saka tentara meriem tsarist, tank Prancis lan Inggris lan pesawat.
    3. t-12
      t-12 17 September 2022 07:18
      0
      Abrams limang taun luwih enom tinimbang T-72.
      Abrams pungkasan perang 30 taun kepungkur ing Irak. Wiwit kuwi, cara perang wis diganti: Angkatan Darat AS nggunakake kombinasi "bom sing dipandu utawa cangkang artileri + drone pengintaian."

      Strelkovka nggarap hukum fisika sing kondhang. Nanging ing kene ana piranti night vision, pemandangan collimator, standarisasi umum (kabeh jinis ril Picatinny ana).
  9. Arsitek
    Arsitek 17 September 2022 06:00
    -4
    Apa ana gunane kanggo nglawan NATO?
    Ing ngendi total anggaran kanggo belanja militer 8 kaping luwih saka PDB Federasi Rusia.
    1. IVZ
      IVZ 17 September 2022 06:53
      +4
      Supaya ora perang karo blok mungsuh, kudu padha wedi perang karo kita.
      1. UAZ 452
        UAZ 452 17 September 2022 12:32
        +9
        Ing kasus iki, CBO kanthi jelas nyebabake asil sing ngelawan.
        1. IVZ
          IVZ 17 September 2022 13:52
          -7
          CBO durung nyebabake apa-apa - durung rampung.
          1. UAZ 452
            UAZ 452 17 September 2022 14:11
            +2
            Yen sampeyan ora nganalisa asil penengah, asil pungkasan mesthi bakal dadi ora ana sing seneng (ing negara kita). Sanadyan "kabeh mlaku miturut rencana", iki ora ngilangi kabutuhan kanggo mbenerake rencana iki nalika maju.
            1. IVZ
              IVZ 17 September 2022 15:45
              -1
              Aku pancen setuju karo sampeyan, nanging iki rencana - aku mung ora ngerti. Lan nyimpulake asil saka proses sing durung rampung tanpa mangerteni iku minangka tugas sing ora ana gunane. Nganti saiki, sampeyan mung bisa menehi komentar babagan kemajuan proses kasebut, nanging ana asile ... Ya, lan aku uga, kanthi gampang, ora seneng banget.
  10. lex
    lex 17 September 2022 06:03
    +8
    Inggih, sanajan ora ana owah-owahan ing proses kasebut, mula ora bakal owah sawise. Ora ana tanggung jawab ing ngendi wae, pecat maksimal saka kantor utawa wektu sing cendhak. Lan banjur yen padha mundhakaken fuss babagan ing cart utawa media.
  11. Baikal57
    Baikal57 17 September 2022 06:03
    -10
    Komandan sing ora ana gunane lan prajurit sing kesed nyepelekake kabeh kompleks industri militer, aku dhewe pengin miwiti ngasilake BMD-2 ing Chelyabinsk sing anyar, sawise kabeh, dheweke berjuang 50 taun lan ana ing layanan, nanging mung ora. menehi "produk 305", nanging umume kabeh prajurit kontrak Angkatan Udara ing taun ndhuwur pisanan.
  12. Arsitek
    Arsitek 17 September 2022 06:07
    0
    Quote: Simbah amatir
    Kanggo kula, iku perlu kanggo njaluk nyisihaken saka universitas sing gawé Bunch saka pengacara-ekonom.

    Lan wartawan. Banjur sepisan sasi sampeyan ndeleng TV lan ana bathuk sing lungguh ing meja, sing sampeyan kudu bajak lan wong telu padha nyiarake ... kaya Esuk, utawa acara masak.
    1. IVZ
      IVZ 17 September 2022 16:01
      +5
      Lan sing bakal? Apa dheweke bakal gabung karo buruh utawa tentara? Intine yen dheweke dibayar dhuwit, banjur ana panjaluk. Mung model ekonomi elek, aku malah ora ngerti carane malah dianggo nganti saiki.
  13. yuriy55
    yuriy55 17 September 2022 06:11
    +9
    Opo sing iso tak unekke?
    Kabeh wis rampung lan lengkap, saka bedhil mesin nganti pistol, kajaba senapan penembak jitu ASVK - desain Soviet.
    Prospek luwih saka ragu.

    Minangka kanggo biaya dhuwur lan kacepetan produksi, iku luwih apik kanggo menehi Western borjuis "mitra" 300 dolar utawa 000 rubel tinimbang kanggo nandur modal ing produksi senjata kanggo tentara ...
    Sajrone 30 taun eksistensi Rusia, kompleks industri militer ing negara kasebut ora bisa berkembang.

    Ing sisih liya, sawetara manajer sing paling dhuwur bisa entuk cukup saka kompleks industri militer nganti cukup kanggo sawetara generasi kerabat langsung.
  14. DWG1905
    DWG1905 17 September 2022 06:13
    +7
    Bener, ana sing ora akurat, nanging kita ora bakal mbukak. Pitakonan yaiku kanggo pasukan bersenjata sing dikembangake lan ngasilake peralatan. Kanggo profesional "cilik" utawa relatif massa. A totohan ing cilik, minangka laku nuduhake, soko ora banget sabdho. Ing perang antarane jumlah lan kualitas moderat, jumlah menang. Quality bisa menang yen ing tingkat senapan mesin marang gandhewo lan tumbak, nanging iki saiki ora cilik. Tingkat teknis rata-rata kabeh pihak sing nentang kira-kira padha. Dadi sapa sing menang paling akeh. Iki minangka salah sawijining sisih koin, sing liyane yaiku proporsi antarane macem-macem jinis pesawat. Apa gunane Pasukan Rudal Strategis utawa YES yen ora ana "infantry". Ayo ngenteni nganti "infantry" mungsuh teka ing posisi rudal utawa lapangan terbang. Iki ora ateges Pasukan Rudal Strategis lan YES ora dibutuhake, tegese "infantry" massa karo V lan VT dibutuhake. Kualitas lan tingkat teknis senjata lan peralatan militer iki kudu kaya ngono supaya industri bisa ngasilake kanthi jumlah akeh kanggo nutup kerugian. Ing kene kita ngadhepi masalah liyane, lan sing nulis TTZ kanggo teknik iki? Minangka sedih lan ngina, Pelanggan (MO) ora bisa ngrumusake TTZ kanggo senjata lan peralatan militer. Iki pengalamanku, kerja minangka pelanggan lan pemain. Lan apa ora, tingkat rata-rata kawruh engineering luwih murah tinimbang ing industri, ora ana pangerten apa industri bisa lan apa ora nyata, owah-owahan personel Kerep, ora ngerti tingkat technical mungsuh. Lan minangka pengalaman nuduhake, padha salah siji nyoba cling kanggo ajur utawa nawakake fantasi. Mulane, conto B lan BT dipikolehi, sing bisa uga sampurna, nanging ora cocok kanggo produksi massal. Sampeyan perlu kanggo ngganti sistem pesenan kanggo senjata lan peralatan militèr, Mungkin iku worth bali nalika Customer ngrumusake TTT utama, lan industri nawakake pilihan kanggo ngatasi masalah. Ya, iki ora ateges ora perlu nggawe anyar "Armat" lan PAK YES, biro desain kudu terus-terusan ngrancang, lan pilot produksi kanggo mbangun peralatan janjeni, mboko sithik apa kedaden bakal ngenalaken menyang seri. Iki aku nulis minangka alon-alon sabisa. Miturut "infantry" Maksudku SV dhewe lan kabeh sing njamin aktivitas, komunikasi, pengintaian, aviation, mburi, etc. lsp.
    1. Genry
      Genry 17 September 2022 09:40
      +2
      Kutipan saka: DWG1905
      Sampeyan perlu kanggo ngganti sistem pesenan kanggo senjata lan peralatan militèr, Mungkin iku worth bali nalika Customer ngrumusake TTT utama, lan industri nawakake pilihan kanggo ngatasi masalah.

      Industri kasebut mung bisa menehi apa sing wis dikembangake kanggo wektu sing suwe lan diprodhuksi tanpa masalah.
      Kanggo kabutuhan anyar, minangka aturan, industri kudu "nyeri" kanggo nguwasani teknologi anyar lan ngatur kabeh kerjasama miturut spesialisasi lan kemampuan saben perusahaan.
      Kutipan saka: DWG1905
      Biro desain kudu terus-terusan ngrancang, lan mbangun peralatan canggih kanggo produksi pilot, mboko sithik apa sing kedadeyan bakal dienalake ing seri kasebut.


      KB ora winates.
      Ana ilmu dhasar sing menehi gagasan kanggo ilmu terapan, sing banjur mung diwujudake ing produk canggih.
      Kanggo rantai iki bisa digunakake, pendanaan target jangka panjang dibutuhake, yaiku. syarat-syarat khusus referensi lan kontrak kanggo riset lan pangembangan wis kawangun.

      Sampeyan pengin superkomputer modern adhedhasar jaringan saraf kanggo nyelehake sekop pasir ing sikilmu.
      1. DWG1905
        DWG1905 17 September 2022 12:35
        +2
        Kutipan saka Genry.
        Ana ilmu dhasar sing menehi gagasan kanggo ilmu terapan, sing banjur mung diwujudake ing produk canggih.

        Miturut industri, aku tegese ilmu. Saka ilmu dhasar nganti produksi massal, paling ora 20 taun kepungkur. Aku nyaranake nggoleki istilah FPPI ing Internet. Aku setuju yen perlu kanggo finance, nanging sing bakal customer pitakonan. Wilayah Moskow ora bisa duwe tingkat beasiswa sing padha, ing wilayah khusus sing sempit bisa, nanging umume ora, lan ana sawetara kekerasan nyata. Upamane ora bisa menehi dhuwit langsung menyang Akademi Ilmu, para ilmuwan kaya laba-laba, dheweke ora bakal ngidini wong enom mimpin. Teori bener lan salah, lan diakoni lan ora diakoni. Iki minangka rong perkara sing ora tumpang tindih. Sistem ilmu kita (performer) - pelanggan (pelayanan) ora nyumbang akeh kanggo kemajuan ilmiah lan teknis. Amarga padha supaya teori dikenali. Kita, mesthi, ora cukup DARPA kita. Ora dadi prasaja. Lan babagan kasunyatan manawa artikel kasebut liberal, yaiku musuhan. Nyatane, bener, nanging iki ora ateges sampeyan kudu nyerah, sampeyan kudu kerja.
    2. NG inform
      NG inform 18 September 2022 00:22
      0
      Aku yakin manawa biro desain lan pabrik isih bisa digunakake minangka omnipotent universal. Iki banget nyuda efisiensi.
  15. Svarog
    Svarog 17 September 2022 06:15
    +8
    Sampeyan bisa njagong kanggo anggere sampeyan seneng lan nyerna dhuwit budget, endlessly

    Iki tujuane para pemimpin saiki lan ngidoni apa sing bakal kelakon sesuk, sing utama saiki "mangan" pie..
  16. Adagka
    Adagka 17 September 2022 06:44
    +8
    Apa sing ora ditindakake dening manajer sing cacat saiki - uga, dheweke ora entuk kembang watu, output mung kotoran.
    Sing paling penting, nggumunake yen telung puluh taun wis padha lungguh ing dupe kanthi rata, kanthi tenang ngompa lenga lan gas kanggo awake dhewe, nggoleki anggaran - kalebu karo wong Sumeria, bocah-bocah lan macem-macem scammers dipasang ing sisih kulon sing rusak. Banjur dumadakan, kanthi dhasar gundhul, kanthi rasa wedi, kita tangi esuk lan mutusake kanggo mandheg nandhang iki, kita bakal nggawe tatanan jagad anyar. Nanging ing kene nasib ala, amarga tansah ora bisa ditindakake kanthi kembang watu, lan ternyata ing tentara manajer sing padha ing ngendi wae mung nganggo seragam, sing ora ana analog mung ing pameran, tentara ora duwe kabeh. , saka lan pungkasan kanggo. Kalebu tentara dhewe ora cukup.
    Kabeh iku miturut klasik - padha samesthine getihen saka wong, nanging mangan chizhik.
  17. Bronik
    Bronik 17 September 2022 06:47
    +2
    Kutipan saka: yuriy55
    Kutipan saka Lex_is
    ya wis. Iku ora lucu, Serdyukov mung siji sing nyoba kanggo push liwat Komplek militèr-industri, ing sawetara panggonan malah kasil.

    Kita isih ngelingi Mistrals ... Bener, ing kontrak iki ana wong sing bisa "las" soko ...

    Mungkin godhok. Nanging kasunyatan sing "bodho" Prancis nindakake ing 9 sasi wis ngandika soko. Sanajan USC janji bakal nggawe domestik ing 5-6 taun. Inggih, 5-6, banjur ana kabeh 10. Cruiser "Admiral Nakhimov" wis didandani wiwit 1999. Inggih, iku nggoleki!
    1. cmax
      cmax 17 September 2022 17:48
      +2
      Quote: Bronik
      Kutipan saka: yuriy55
      Kutipan saka Lex_is
      ya wis. Iku ora lucu, Serdyukov mung siji sing nyoba kanggo push liwat Komplek militèr-industri, ing sawetara panggonan malah kasil.

      Kita isih ngelingi Mistrals ... Bener, ing kontrak iki ana wong sing bisa "las" soko ...

      Mungkin godhok. Nanging kasunyatan sing "bodho" Prancis nindakake ing 9 sasi wis ngandika soko. Sanajan USC janji bakal nggawe domestik ing 5-6 taun. Inggih, 5-6, banjur ana kabeh 10. Cruiser "Admiral Nakhimov" wis didandani wiwit 1999. Inggih, iku nggoleki!

      Babagan manajer pembangun armada, Rakhmanov, sampeyan bisa uga bisa nulis tesis calon, yen ora doktoral. Kepiye carane ora nindakake apa-apa lan ana ing klip kekuwatan. Kepiye carane bisa tetep ngambang? Aku arep takon Vladimir Vladimirovich. Dadi ora bakal mangsuli.
  18. Bronik
    Bronik 17 September 2022 06:57
    -6
    Kutipan: Maxim G
    3 ORA DIWACA 

    Wah aku ora ngerti. Iki mbokmenawa sampeyan kudu nindakake. Aku wis manggon ing AS suwene 30 taun. Urip sepi, tanpa saraf. Nang endi wae resik. 5 taun kepungkur, uga ing pabrik Boeing, Everett, Washington. Padha ngumpulake liners sipil ana. Karesikan ana ing endi-endi. Wong iku sopan, pancen ora ana kasar (lan ora mung ana). Wong ing ngendi-endi padha ayem. Ora ana sing mlebu politik. Mungkin sawetara madrigals. Ing San Francisco, ing Portland (Oregon), bisa uga ing papan liya cukup ana macem-macem anarcho-liberos lan liya-liyane. Semono uga urip saben dina. Aturan nomer siji yaiku ing wektu sing tepat, ing panggonan sing bener. Iki sukses! Aturan nomer loro, sampeyan guess.
    1. Maxim G
      Maxim G 17 September 2022 07:15
      0
      Quote: Bronik
      Wah aku ora ngerti. Iki mbokmenawa sampeyan kudu nindakake.

      Dadi saka kahanan sing ora bener, kesimpulan sing bener ora bisa ditarik.
    2. pemotong bolt
      pemotong bolt 17 September 2022 11:37
      +1
      Urip sepi, tanpa saraf. Nang endi wae resik.
      Wow, nanging aku duwe kanca apik, kanggo urip sepi ngendi dheweke ninggalake Amerika Serikat murni kanggo Inggris, kang lair. Kaya iki?
  19. Dmitrii
    Dmitrii 17 September 2022 07:03
    -14
    Aku bakal paling kamungkinan bakal begalan, nanging penulis artikel iki moderator saka situs iki. Aku googled, iku penulis banget akeh lan aneh banget artikel. Lan kabeh sing ditulis ing artikel iki pancen omong kosong. Ora teknologi sing menang perang, nanging jumlah. Saenipun, iki minangka keseimbangan antarane kualitas lan kuantitas. Ayo ngomong yen ana ksatria abad pertengahan lan 50 petani nglawan dheweke, asile katon. Ing Ukraina, saiki peralatan wis lawas ing loro-lorone, lan iki ora mung. Kaya NATO, kita ngilangi kabeh sing lawas. Kenapa risiko SU-57 ??? Utawa T-14 ... Rearmament alon-alon, nanging luwih cepet, yen saiki wis jelas kanggo kabeh wong yen pamrentah kita ora homogen, kaya sing dipikirake sadurunge. Lan saiki dheweke ora bakal lunga menyang endi wae, dheweke bakal tuku peralatan anyar.
    1. Dmitry Rigov
      Dmitry Rigov 17 September 2022 07:51
      +3
      Iki bakal bener yen NWO nang endi wae adoh lan ora ndemek wilayah Rusia. Nanging saiki shelling wilayah tapel wates wis diwiwiti, UAV Ukrainia mabur kanthi terbuka ing Crimea, suwene suwene?
      1. Genry
        Genry 17 September 2022 09:48
        -4
        Kutipan: Dmitry Rigov
        Iki bakal bener yen NWO nang endi wae adoh lan ora ndemek wilayah Rusia.

        Dadi, NWO nang endi wae, kaya Spanyol, ora ana gunane kanggo nindakake. Iku Banderstat khianat sing tumindak minangka bridgehead NATO.
        Kutipan: Dmitry Rigov
        Nanging saiki shelling wilayah tapel wates wis diwiwiti, UAV Ukrainia mabur kanthi terbuka ing Crimea, suwene suwene?

        Padha sadurunge wiwitan NWO. Utawa ana kesenjangan ...
    2. Genry
      Genry 17 September 2022 09:59
      -12
      Kutipan saka Dmitry
      Penulis artikel iki minangka moderator situs iki. Aku googled, iku penulis banget akeh lan aneh banget artikel. Lan kabeh sing ditulis ing artikel iki pancen omong kosong.

      Pengarang: Banshee (Skomorokhov) wis suwe dadi penganut sekte liberal Navalny, mula saben artikele ngemot garis-garis tartamtu: "padha ngaco kabeh polimer," lan "Rusia ora bisa nindakake apa-apa," lan "wis wayahe nyalahake Barat."
      Komentar langsung diisi karo bot-bot sing seneng nyebutake "adobryam".

      Situs kasebut terus-terusan nindakake kegiatan sing diarahake kanthi politik marang Rusia modern, kanthi censorship informasi sing ketat ing njaba "nilai-nilai liberal".
      1. UAZ 452
        UAZ 452 17 September 2022 12:41
        +6
        Ayo, sampeyan. Dina iki, moderator menehi peringatan marang aku ing kene amarga aku ragu karo informasi sing wiwit pungkasan Agustus angkatan bersenjata kita wis numpes 11 brigade Angkatan Bersenjata Ukraina. Saka sisih ngendi iki gegayutan karo "nilai-nilai liberal"?
    3. Dmitrii
      Dmitrii 17 September 2022 15:31
      -2
      Inggih, padha mbuwang 6. Aku duwe tangan karo sampeyan ...
  20. Alexander Ponamarev
    Alexander Ponamarev 17 September 2022 07:05
    +6
    Nanging oligarki kita duwe yacht multimillion-dollar, kastil, pusat blanja ing saindhenging negara, pesawat ...... lan padha panganan kabeh taun iki ekonomi Eropah lan loafers Eropah ing pihak perusahaan, lan wong kita nyedhot paw.
    1. VIK1711
      VIK1711 18 September 2022 15:32
      -1
      lan wong kita nyedhot paws

      Lha, dudu pap....
    2. Komentar wis dibusak.
  21. Bronik
    Bronik 17 September 2022 07:05
    +1
    Quote: Nagant
    3 ORA DIWACA 

    Babagan budaya produksi. Telung taun kepungkur ing wilayah Leningrad. Infrastruktur pelabuhan kolosal wis dibangun. Turnover kargo luwih dhuwur tinimbang Klaipeda, Riga, Tallinn lan Ventspils. Putin ngandika: "Ora ons transit menyang Balts." Ana atusan lowongan saka 25 kanggo 95 ewu lan liyane. Banjur aku lunga menyang wilayah Ivanovo. Iku misale jek ana sederek - banyu kapitu ing sele. Akeh wong lanang sing mlaku-mlaku tanpa kerja. Didhawuhi mrana. Ana proyek lan dhuwit. Wangsulan: "Yagene kudu mrana? Ayo kerja ing kene." Semono uga critane. Mangkono anggone padha lunga. Dheweke nindakake pakaryan aneh. Inggih, padha thump dhewe.
  22. Komentar wis dibusak.
    1. Maxim G
      Maxim G 17 September 2022 07:31
      +3
      Prancis mbangun seri 3 Mistral kanggo 2,5 taun utawa luwih, kira-kira saben.
      Dadi ngapusi iku ora becik.
  23. Kanca Kim
    Kanca Kim 17 September 2022 07:26
    +4
    Kutipan: Proton
    Artikel kasebut bener.
    Kaping pisanan, perlu kanggo nindakake industrialisasi industri,

    Aku setuju.
    Kanggo 30 taun, "manajer efektif" kita ora bisa narik ekonomi Rusia, ora mung kanggo tingkat USSR, nanging malah kanggo tingkat RSFSR.
    Birokrasi wis berkembang banget. Formasi sing ora bisa dingerteni (republik nasional) minangka bagéan saka Federasi Rusia entuk kabeh unsur sing ora bisa diakses ing panitia regional lan komite distrik Soviet.
    Asring, staf struktur manajemen Rusia saiki ngluwihi staf badan Soviet sing padha kanthi 2 (kaping pindho).
    Nanging ing laporan ayu, slide powerpoint, kabeh swells lan kuping.
    Pejabat mung nerbitake sukses sing signifikan, kadhangkala ngilangi terobosan sing fatal. Banjur padha ngirim omong kosong iki ing ndhuwur.
    Rosstat ngrampungake struktur padhet vertikal penipuan iki.
    Mula, kita urip kaya mangkene, ngumpulake dhuwit kanggo helm, bungkus panas lan piring.

    Mesthi, saiki dudu papan lan wektu (elinga isin Brest-Litovsk, sawise pambrontakan sing diatur dening Ulyanov-Blank, ing taun 1917) kanggo ngganti apa wae.


    Nanging mengko, nalika gendéra Rusia liwat Lviv, kita kudu menehi hasil karo reformasi, yen anak-anak kita bakal sinau saka lair ora Russian, nanging Inggris utawa Cina.
    1. gsev
      gsev 17 September 2022 13:56
      +4
      Quote: Kawan Kim
      Asring, staf struktur manajemen Rusia saiki ngluwihi staf badan Soviet sing padha kanthi 2 (kaping pindho).

      Kabeh administrasi kutha Lobny dikuwasani siji lantai saka gedhong lima-lantai, polisi njupuk sawetara Apartemen, lan saiki akeh omah gedhong multi-lantai ing saindhenging kutha. Mbokmenawa luwih bener yen sawise taun 1990, aparat administrasi tansaya ora kaping 2, nanging kaping 20.
  24. parusnik
    parusnik 17 September 2022 07:30
    +8
    Ing kene ana galoshes Soviet sing diomongake presiden, anyelir, peonies, lan liya-liyane murah lan nyenengake lan ing bouquets ... lan nano-modern siji lan larang.
  25. kig
    kig 17 September 2022 07:45
    +7
    Kabeh iki kudu rampung sadurunge. Ya, kita kenal karo peralatan lan teknologi NATO - dadi apa? Sapa sing bakal menehi wektu kanggo tangi? Saiki, misale jek, tugas utama NWO yaiku kanggo nyegah panyebaran NWO menyang wilayah Federasi Rusia.
  26. KCA
    KCA 17 September 2022 07:48
    -1
    Senapan Mosin umume dikembangake ing rezim tsarist lan durung ditarik saka layanan, lan? Lan kenapa dumadakan kabeh sistem flamethrower dikembangake ing USSR? Nanging babagan TOS-2? Kelalen? Apa sasis ing ngisor iki uga saka USSR?
    1. User_neydobniu
      User_neydobniu 17 September 2022 07:57
      +3
      Senapan Mosin umume dikembangake ing rezim tsarist lan durung ditarik saka layanan, lan?

      Lan menehi kritik dening SVO, bakal terus disedhiyakake tanpa piranti ndeleng Federasi Rusia menyang batalyon sukarelawan lan tentara DLNR ...
  27. Sopot
    Sopot 17 September 2022 07:52
    +4
    [quote] [/ quote] "Dina iki, ing tlatah Ukraina, ana sing wis diomongake akeh banget lan umume, dheweke wis nyiapake pirang-pirang dekade: perang karo NATO."
    Ora, kita durung siyap. Utawa Georgia-Syria utawa Armageddon-NATO. Nanging Amageddon, kayane
    ngluwihi nyata, wong, ing gamblang, kang Samsaya Awon saka nyolong, mutusaké sing perang kolonial cilik, "personil kanggo dhuwit" - kabeh iku kita. Perang kaya Ukrainia mbutuhake persiapan lengkap negara: pendhidhikan, ilmu pengetahuan, perawatan kesehatan, industri lan malah budaya, ing babagan seni. Tegese, negara kudu ditangani. Lan wiwit 1991, kawicaksanan domestik wis nyolong, loro legalized - kaya privatisasi, lan sing "ora miturut konsep", rat-keeping - antarane dhewe, ngluwihi ukuran loman. Lan perang iku jenis khusus saka kegiatan negarawan kudu - wajib! - nyiapake saka muda, "wis ngethok" "urgent". Delengen pengalaman negara Israel Banjur, mungkin presiden, sing ana ing subyek, bakal takon marang pejuang, "Kepiye sampeyan seneng sepatu bot iki, Nak? lan anak-anak elit - ndeleng Pangeran Harry bakal ngawula, lan presiden bakal diobati ing salah sawijining rumah sakit Angkatan Bersenjata Federasi Rusia, lan ora dibangun kanggo awake dhewe lan sing cedhak karo dheweke. Rusia modern, bener? Tentara iku bagéan saka masyarakat lan elit tentara kudu dadi bagéan lengkap saka elit negara, kang, miturut sandi, ora. Elit saiki yaiku wong liya sing nganggo seragam, nanging nganggo sandhangan sipil. Hasile jelas...
  28. fa2998
    fa2998 17 September 2022 07:52
    +3
    Artikel sing bener! Aneh yen dheweke ora nulis babagan pangembangan kendaraan lapis baja, dheweke wis ilang count "gotchas", saben taun anyar, lan mesthi, miturut tradisi kita, ing salinan siji.
    Ing "kardinal" rearmament padha bang des. TRILLION RUB. Teknologi anyar sing nyata - ing versi siji. Etung nganggo driji. Endi dhuwit Zin !!
    Ing artikel kasebut, kaya peralatan anyar, mula postscript kasebut ora dilebokake ing seri rega sing dhuwur. Apa buruh kita ing kompleks industri militer entuk luwih akeh tinimbang liwat bukit? Utawa insinyur? Utawa sumber daya energi luwih larang tinimbang ing Eropa? nglirik Nyuwun hi
    1. chetvertak
      chetvertak 17 September 2022 18:55
      -2
      Mungkin kabeh dhuwit menyang pangembangan pasukan nuklir strategis, pertahanan udara, armada kapal selam, dene liyane entuk remah. Lan ternyata Angkatan Laut lan HELICOPTERS wis ditinggal tanpa mesin wiwit 2014. Lan padha mutusake marang pasukan darat yen ora bisa ngrampungake apa-apa ing perang. Grachev lan Gerasimov (NGSH) sing padha ing 1993 ujar manawa kabeh bakal dadi diputusake dening rong batalyon Siji babagan sing nggegirisi liyane babagan negara Baltik!
  29. User_neydobniu
    User_neydobniu 17 September 2022 07:55
    +2
    Kesimpulane, ayo ngomong, ora ayu banget. Senadyan akeh pratelan lan demonstrasi ing pameran lan forum, tentara Rusia isih dadi tentara Soviet sing sebagian dimodernisasi ing taun 80-an ing abad pungkasan.

    Ya, aku ora bakal ngomong maneh taun 80-an, dudu T-62 lan BMP-1 sing dimodernisasi sing melu SVO, iki dudu level tentara USSR ing taun 80-an, nanging wiwitan taun 70-an.
  30. Konnick
    Konnick 17 September 2022 07:58
    +3
    Ing sawijining wektu, perusahaan Yukos, nalika mbentuk armada gerbong, wiwit tuku mobil tank ing Mariupol, amarga UralVagonZavod nindakake modernisasi mobil tank ing proyek Zhdanovsky (Mariupol) pabrik teknik berat lan nggunakake monopoli. , mbalek metu tag rega kaping pindho minangka akeh.

    UVZ ora nate nggawe tank saka awal, mung modernisasi jero. T-72 padha T-64A simplified karo engine Chelyabinsk. Nalika T-64A duwe bedhil mesin sing dikontrol remot ing menara, UVZ mbusak sistem iki. Loader otomatis unik ditinggalake.
    Ing 90s, etc. kabijakan teknis perusahaan wiwit kalebu "modernisasi" model lawas, supaya bisa nambah tag rega kanggo produk, amarga MO wiwit tuku luwih murah, utawa malah ora. Malah Armata sing padha "dipinjam" saka perkembangan pabrik Omsk, kanthi sukses ngilangake kamardikane, kaya tanduran Chelyabinsk.
  31. Aku Peter
    Aku Peter 17 September 2022 08:00
    +4
    Mulane, ALL liberal lan manajer afektif fitnah Stalin!
    1. Alf
      Alf 18 September 2022 00:18
      -1
      Quote: Aku Peter
      Mulane, ALL liberal lan manajer afektif fitnah Stalin!

  32. fa2998
    fa2998 17 September 2022 08:00
    +2
    Quote: Kawan Kim
    Nanging sawise, nalika gendéra Rusia bakal liwat Lviv, sampeyan kudu nindakake reformasi, yen ora

    Sayange, sistem iki ora bakal ngidini reformasi sing tentrem. Dheweke wis apik.
    Lan dheweke remuk (tuku) pengadilan, kantor jaksa, polisi. hi
  33. Centurion pungkasan
    Centurion pungkasan 17 September 2022 08:04
    +6
    Apa sing bisa diomongake, apa teknologi modern, nalika ora ana industri kanggo produksi mikroelektronik, nanging 300 yard dhuwit rakyat (negara). Lan ing wong-wong mau bisa dibangun 10 taun kepungkur kanthi basis turnkey. Ya, bisa uga ora kabeh bakal didol kanggo kita kaya wong-wong saka ara-ara samun, nanging saiki nanometer bakal dianggep paling ora ing atusan, nanging ing sawetara puluhan.
  34. Konnick
    Konnick 17 September 2022 08:18
    -1
    Aku bakal terus, UVZ wis tau sekolah desain tank normal.
    Tank "Breakthrough" T-90 M modern padha karo T-72 mung karo menara las anyar, luwih gedhe amarga ukuran sistem penampakan lan lonceng lan peluit liyane. Angkatan Bersenjata Ukraina nggunakake T-84 lan Oplot, digawe ing basis.
    Ing tank Ukrainia, warheads awan lan wengi utawa pemandangan pencitraan termal dipisahake, nalika kita digabungake. Akibaté, resistance piranti kanggo shelling luwih kanggo tank Ukrainia, ngarsane imaging termal kang dijamin dening tameng wojo nalika padha nggunakake optik prasaja sing ukuran cilik. Napa desainer kita nyelehake endhog ing siji kranjang? Saiki tank kita ora bisa digunakake ing pertempuran nglawan infanteri, amarga padha wuta siji utawa loro, ora kaya T-62 padha, kang kepala piranti optik diganti siji utawa loro.
  35. Al Manah
    Al Manah 17 September 2022 08:35
    + 12
    Kabeh masalah amarga ora tanggung jawab. Ora ana sing wedi ora mung ditembak, nanging malah dilebokake ing bar, saiki paukuman sing paling awon yaiku ekskomunikasi saka palung. Nanging sawise kabeh, trough isih bakal ora siji, nanging liyane, nanging babagan pembangunan kanggo kabeh ora ana wektu kanggo mikir, kudu dicekel, nganti diusir. Ora ana sing bakal owah, mula kabeh bakal terus nganti perang nuklir. Lan yen ora, banjur kita mesthi kirdyk.
  36. Alexander saka Alexandria
    Alexander saka Alexandria 17 September 2022 08:38
    -1
    Apa taksiran siji-sisi.
    1 duwe akeh kendaraan lapis baja anyar.
    2 apa sing salah karo nganyarke peralatan sing wis diuji wektu? Apa reinvent setir saka ngeruk yen ana basa apik karo linuwih buktiaken. Utawa ing NATO saben dina, banjur tank dhasar anyar?
    3 Apa jenis peralatan Ukrainia iki? Tank padha karo Kalash, mung kuning-Blakyt? Lan yen kita nyedhiyakake Ukraina kanthi gaman lan kasunyatane dadi halal, mula kenapa prajurit Ukraina njaluk peralatan gaya Soviet?
    4 drone, UAV lan sistem pengintaian liyane. Kene, ora mangu, lagged konco. Ing sisih liya, yen sampeyan bisa tuku kanthi cepet ing China saiki, mula ora ana gunane kanggo berkembang larang lan suwe ing omah, utamane amarga sampeyan butuh wingi.
    Secara subyektif, rong perkara bisa dianggep:
    1 ora kabeh gol sing bener diucapake
    2 dudu kasunyatan manawa Staf Umum ngarepake Ukraina dadi papan uji coba senjata saka saindenging jagad.
    Apa dheweke nggawe improvisasi, utawa ana rencana sing jelas - wektu lan asil bakal ditampilake. Nanging aku bakal banget gelo kanggo negara yen, minangka asil, Donbass, Lugansk lan Crimea bali menyang Ukrainians. Kabeh padha, padha plunged menyang Crimea padha pinten keuangan. Lan iku dhuwit pembayar pajak. Kita melu, dadi kita kudu mencet nganti pungkasan. Ayo mundur saiki - bakal mangan lan ora keselak.
    1. Komentar wis dibusak.
  37. yuta
    yuta 17 September 2022 09:00
    +6
    Kanthi sistem pendidikan kita, mung manajer lan pengacara karo ahli ekonomi sing tetep.
    1. Dobel Mayor
      Dobel Mayor 17 September 2022 09:27
      +8
      Aku ngomong ing kene karo siji biro desain saka industri pertahanan ... Wong-wong mau ngomong blak-blakan - ora ana sing bisa direkrut, sarjana lan master ora apik kanggo apa-apa ... Umur rata-rata ing kono luwih saka 60 ...
      1. Lex_is
        Lex_is 17 September 2022 10:21
        +4
        Spesialis ora pindhah menyang biro desain saka pertahanan, lan wong-wong sing teka ing kono langsung mlayu, ora bisa nahan moronicity lan kabodhoan.

        Kanggo wara-wara menyang programmer ndhuwur sing manual utama lan makalah lan padha ngumpulake programer ing tumpukan sampah - iki genius sampeyan kudu! Nganti saiki, padha golek-golek ing tlatah sampah, wong bodho. Lan programmer kasebut, saiki duwe 350+, dibuwang dening Walanda menyang perusahaan manufaktur peralatan paling dhuwur.
        Iku kabeh sing sampeyan kudu ngerti babagan genius kompleks industri militer.
      2. Keong N9
        Keong N9 17 September 2022 10:48
        +2
        omong kosong. Apa sing kudu direkrut saka "ora ana". Kasunyatane wong teka pancen "mentah" lan kudu diwulang. Lan ora ana sing kepengin sinau. Dadi wong-wong mau ngomong: "Sapa sing ana ing ... b, ayo mulang." Kenging punapa? Ya, amarga ora ana sing pengin saingan ing gulu. Saben uwong nyekel pakaryan lan gaji sing tegese "ngolah" lan "ngolah". Perlu kanggo "wong tuwa" - nglatih pengganti kanggo awake dhewe lan kelangan gaji lan papan? Ora ana wong bodho maneh.
    2. Aviator_
      Aviator_ 17 September 2022 12:17
      +2
      Kanthi sistem pendidikan kita, mung manajer lan pengacara karo ahli ekonomi sing tetep.
      Taun akademik iki, ing fakultas kita Institut Penerbangan Moskow, dheweke ora sengaja ngrekrut manajer full-time, lan ana kompetisi kanggo spesialisasi teknik. A trifle, nanging becik. Ing 5 taun bakal ana asil.
  38. Dobel Mayor
    Dobel Mayor 17 September 2022 09:25
    +2
    Aku pengin percaya manawa ana sing ngerti babagan iki, kajaba sing maca situs kasebut ...
    1. Komentar wis dibusak.
    2. Igor Isakas
      Igor Isakas 17 September 2022 11:14
      +2
      Ora sadurunge "iki". Ana bangkrut lan privatisasi kompleks militer-industri.
  39. OLEG CZIGANOV
    OLEG CZIGANOV 17 September 2022 09:39
    + 11
    Kanggo apa jenis parade kita terus, tank biathlon, kita mbangun candhi. Rusia minangka negara kesempatan - kesempatan sing ora kejawab, ora, aku ora nulis kanthi bener - kesempatan sing dijarah lan mitos. Acara terus. Kabeh tembung liyane saru.
  40. Alex_56
    Alex_56 17 September 2022 09:48
    0
    Setuju banget karo penulis. Ing endi kabeh industri pertahanan dikonsentrasi? Rostec. Lan dheweke mung ngerti carane ngedol pabrik kanggo mbangun bangunan omah, nalika ngisi kanthong.
    Sadurunge, dheweke ngarahake proses DESIGNER. Dheweke nggoleki solusi desain lan teknologi kanggo masalah sing muncul. produk OPK padha brainchild, kang ora ngidini sampeyan turu, padha mikir bab wong-wong mau, Ora bab kanthong.
    Mula saka iku, angger para Konstruktor ora nguwasani pabrik-pabrik, ora bakal ana pangertene.
    Deleng sapa sing mimpin perusahaan sing kalebu ing Rostec? Lan langsung pitakonan ilang. DJ, pedagang, manajer ... Sapa wae, paling ora siji, teknisi? Dheweke spesialis babagan cara ngrusak perusahaan, nyatakake ora duwe bathi lan adol liwat lelang. Contone, perusahaan MIG, tanduran sing dijenengi sawise. Chernysheva, lsp....
  41. ilmuwan_
    ilmuwan_ 17 September 2022 10:07
    +5
    "Perspektif: T-14 Armata". Armata ora duwe prospek, iki tank parade. Jenderal ora bakal ngandelake tank sing gumantung ing Kulon. Teknologi modern mbutuhake mesin modern (tanpa, ora ana gunane kanggo mbangun peralatan anyar). Mesin modern mbutuhake lenga modern. Minyak modern mbutuhake thickener sing cocog, lan mung diprodhuksi ing Kulon. Checkmate Aromate. Kabeh kasebut ing ndhuwur bener kanggo kendaraan lapis baja modern liyane.
  42. plumbing
    plumbing 17 September 2022 10:35
    -2
    Penulis misale jek takon pitakonan sing bener, nanging kesan artikel kasebut ana loro. Ora ana sing nyebutake senapan penembak jitu SU-34, KA-52, S-400, Lobanov lan Chuvakin, SVLK-14S "Dusk", kendaraan lapis baja "Tigr", "Typhoon" ... Ora kanggo sebutno "Kaliber" lan "Daggers", X-101, lsp. Pompa munggah? Mratelakake panemume, tugas utama wiwit awal 200-an yaiku kanggo mulihake, pisanan kabeh, triad nuklir strategis, utamane, siklus tertutup produksi rudal ing Rusia. Iki minangka sing paling penting kanggo njamin keamanan global negara. Penulis ora bakal mbantah manawa cadangan wis digawe kanggo peluncur hipersonik, amarga, ing asas, kita bisa, tanpa kesusu, lan utamane tanpa wedi perang global, ngrampungake masalah karo Ukraina? Klebu kanthi mbuwang senjata lan amunisi sing ora ana gunane karo gudang sing macet?
    1. Konnick
      Konnick 17 September 2022 10:53
      +7
      Ora ana sing nyebutake senapan penembak jitu SU-34, KA-52, S-400, Lobanov lan Chuvakin, SVLK-14S "Dusk", kendaraan lapis baja "Tigr", "Typhoon" ... Ora kanggo sebutno "Kaliber" lan "Daggers", X-101, lsp.

      Ngapunten, nanging wiwit kapan Kaliber lan S-400 dudu pangembangan Soviet, mung dimodernisasi?
      Lan Macan lan Lobaevsky, lan bedhil liyane, ora ateges tembung anyar ing teknologi. Lan kita ora bisa menang perang karo Daggers piyambak, kita bakal kiwa tanpa celonone.
  43. Puz Agung
    Puz Agung 17 September 2022 10:56
    +3
    Masalahe ora ana sing kepengin nyambut gawe, sing dadi masalah yaiku para panguwasa ing kabeh tingkat ora peduli apa sing bakal kelakon sesuk, sing utama yaiku laporan dina iki.
  44. stankow
    stankow 17 September 2022 10:58
    -14
    Ngobong propaganda anti-Rusia. Ing guise saka Urut saka badhan bab Rusia. Mungsuh saka Rusia menehi standing ovation, unmistakably pangling kabeh manual sing!
    1. User_neydobniu
      User_neydobniu 17 September 2022 11:17
      0
      Oh, lan iki maling cilik kaget, dheweke nyolong kabeh dhuwit sing diwenehake kanggo industri pertahanan, lan saiki dheweke bengok-bengok kaya korban.
  45. Constantine
    Constantine 17 September 2022 11:05
    0
    Alah. Susah. Lan ing layar, kabeh muni dadi bravura babagan model anyar peralatan militer. Apa faktor iki ora salah siji saka sawetara faktor fatal sing mimpin kanggo kasil sedih ing Izyum lan wong-wong padha kiwa kanggo fend kanggo awake dhewe. Apa pancene ora ana personel sing berpengalaman kanggo ngembangake jinis senjata anyar? Kita saka Pridnestrovie ndeleng Rusia kanthi kuatir lan pangarep-arep. Cara dheweke ngetrapake NWO ing Ukraina. Lan sukses utawa asor Rusia ing NMD gumantung ing jinis senjata lan peralatan anyar lan taktik pertempuran sing berpengalaman.
  46. Lbvsushi
    Lbvsushi 17 September 2022 11:05
    -4
    Artikel kasebut minangka geni sing cocog karo jeneng penulis. Aku uga bisa muter iki. kasunyatan, tokoh, nanging sadurunge .. Aku ngomong bab kabeh wis musna, everyone didol kabeh, etc. Pesen kasebut cetha. Ngendi sumber kesadaran lan informasi ora jelas. Kita ora tau seneng-seneng ing Rossiyushka, nanging piye wae kita pissing ... sithik-sithik. Mesthi, sawetara masyarakat takon pitakonan sing bener, aku ora mbantah, nanging kesusu karo kesimpulan kasebut ngomong babagan bias utawa malah mbayari saka penulis lan komentator, ora kalebu trialbots, sing mung pungkasane pegatan .. .. ✊
    1. Who Why
      Who Why 17 September 2022 11:26
      0
      Lan pira sampeyan entuk bayaran?
      Teks komentar sampeyan cendhak banget lan, miturut panemu administrasi situs, ora nggawa informasi sing migunani.
      lol
    2. Aviator_
      Aviator_ 17 September 2022 12:13
      +2
      Artikel kasebut minangka geni sing cocog karo jeneng penulis.
      Penulis ing mode iki nulis babagan kabeh - babagan teknologi, tentara, penerbangan, lan liya-liyane. Nanging ing cathetan iki, dheweke pancen bener.
  47. Ivan2022
    Ivan2022 17 September 2022 11:08
    -2
    Kutipan: Puz Big
    Masalahe ora ana sing kepengin nyambut gawe, sing dadi masalah yaiku para panguwasa ing kabeh tingkat ora peduli apa sing bakal kelakon sesuk, sing utama yaiku laporan dina iki.

    Masalahe yaiku apa jenis wong, dheweke ngusulake panggedhe kasebut kanggo awake dhewe.

    Nanging saiki jaman wis "takdir", misale jek ing mangsa ngarep kita bakal kaya "ukrams" - panggedhe bakal dikirim. Mbebasake kita saka pakaryan sing ora bisa ditindakake.

    Amarga padha ora ngerti yen nyalonake sing paling pantes kanggo panguwasa minangka tugas utama bangsa apa wae.
  48. Igor Isakas
    Igor Isakas 17 September 2022 11:12
    +4
    Kabeh bosok ing antarane oligarki lan kleptokrat: ilmu pengetahuan, industri, tentara.
  49. Who Why
    Who Why 17 September 2022 11:17
    +9
    Penulis, kayane, naif mikir yen cukup kanggo ngompa kompleks industri militer kanthi dhuwit. carane bakal miwiti rearmament ....
    Kanggo nindakake rearmament nyata, pisanan kudu ngganti akeh perkara: sistem kekuwatan, Konstitusi, sistem pendakian tangga sosial, sistem tanggung jawab pribadi ing kabeh tingkat, hukum pidana lan perdata, organisasi ilmu, sistem pendidikan, sistem kanggo nyebarake income saka Advertisement saka sumber daya alam , kesadaran umum, pungkasanipun, lan nggawa kabeh iki menyang baris. Lan mung sawise 50-60 taun kerja keras kanggo mulihake apa sing dirusak geng kriminal iki sajrone 30 taun. Sapa sing bakal menehi wektu iki?
    1. gsev
      gsev 17 September 2022 14:11
      +5
      Kutipan saka: Who Why
      Penulis, kayane, naif mikir yen cukup kanggo ngompa kompleks industri militer kanthi dhuwit. carane bakal miwiti rearmament ....

      Manawi wadyabalanipun kirang sanjata, tamtu badhe kasor. Yen industri ora duwe keuangan sing cukup, ora bakal ngasilake utawa ngrancang apa wae sing wicaksana. Kaya ing olahraga, pinten dhuwit Putin ora nandur modal ing bal-balan, malah sadurunge sukses USSR ing bal-balan ing pasca-Soviet Rusia padha ora tuwuh munggah (semi-final Piala Donya). Kajaba iku, akeh gumantung ing struktur lampiran. Yen luwih akeh dhuwit diinvestasikan, asile luwih nyata. Contone, Rogozin kalah langsung karo Musk kompetisi kanggo operator murah, nanging struktur "hubungan publik" ing Roskosmos ora kalah karo Amerika nganti Rogozin mundur. Sawetara wong ing Rusia ngelingi Rogozin's Angara, Korolev's "pitu", Mask's falcons, nanging isih eling babagan penerbangan ruang angkasa ing trampolin. Ngomong-ngomong, ana wong ing Rusia sing ngerti sapa sing ngrancang Angara utawa ngembangake vaksin Sputnik
      1. VIK1711
        VIK1711 18 September 2022 15:39
        0
        pinten dhuwit Putin ora nandur modal ing bal-balan

        ternyata... Reformasi Pensiun!!!
  50. yowis
    yowis 17 September 2022 11:28
    +5
    Apa panik? Manturov bakal janji kabeh. Ing 2035.