Review militèr

Owah-owahan nasib. "Revolusi wengi" lan taun pungkasan gesang Ernst Johann Biron

28
Owah-owahan nasib. "Revolusi wengi" lan taun pungkasan gesang Ernst Johann Biron
P. Polyakov. Ngrusak Biron. Ilustrasi kanggo novel Lazhechnikov The Ice House, 1894


В artikel sadurunge Iki dicritakake babagan panelusuran pewaris tahta Rusia saka kulawarga Ioannovich, seda Empress Anna lan aktivitas Biron minangka bupati ing bayi Ioann Antonovich. Ing artikel pungkasan saka siklus, kita bakal pirembagan bab tiba saka Biron lan taun pungkasan gesang.

"Revolusi wengi" 9 November 1740


Nalika sampeyan elinga, Field Marshal Munnich ora marem karo elevasi Biron lan posisi sing ora cukup dhuwur sing dikuwasani dhewe. Paling kabeh, Minich wanted kanggo nampa gelar Generalissimo. Sawise entuk idin saka ibune kaisar bayi, Anna Leopoldovna, ing wayah wengi 9 November 1740, marshal lapangan, ing kepala mung 80 prajurit, kanthi kendel tindak menyang Istana Musim Panas kanggo nggulingake bupati. Christoph Hermann von Manstein, putrane komandan Revel (Tallinn), peserta kampanye Krimea lan nyerang Perekop, sing munggah pangkat letnan kolonel lan jabatan ajudan Field Marshal Minich, diangkat dadi eksekutor utama. Prajurit saka detasemen Manstein (20 wong - Minich lan 60 prajurit isih tetep ing dalan), ora tanpa kangelan nemokake kamar turu bupati, ngalahake metu lawang karo bokong bedhil lan bledosan menyang kamar. Biron mbelani awake dhewe, lan ing perang sing sabanjure, para prajurit nandhang tatu 20, sawetara sing banjur ngrasakake awake dhewe sajrone 2 taun. Pungkasane, bupati diikat, ditutupi mantel, digawa menyang dalan (ing wektu sing padha ngliwati balai, ing ngendi peti mati karo awak Anna Ioannovna isih ngadeg) lan dilebokake ing kreta. Garwane uga digawa metu saka kraton, nanging ora njupuk - padha mung mbuwang menyang snowdrift.

Gustav Biron lan Menteri Kabinet A.P. Bestuzhev-Ryumin uga dicekel. Kita wis ngomong babagan nasib Gustav Biron. Nanging Bestuzhev-Ryumin ora ilang - dheweke dikirim menyang wilayah Vologda, nanging banjur bali, lan malah nampa Ordo St.kasangsaran tanpa dosa". Mengko dheweke dadi kanselir Kakaisaran Rusia lan pahlawan positif saka seri cedhak sajarah "Midshipmen, maju!". Babagan A.P. Bestuzhev-Ryumin sing Frederick II ngandika:

"Korupsi tekan titik yen dheweke bakal ngedol bojone (Elizabeth) ing lelang yen dheweke bisa nemokake panuku sing cukup sugih kanggo dheweke."

Informasi saka raja Prusia akurat: kanselir nampa pitung ewu rubles saka pamaréntahan, lan rolas ewu saka Inggris. Dheweke uga njupuk dhuwit saka Austria.

Nanging bali menyang Biron. Sing aneh, ing epigram sing ditulis sawise dicekel, bupati kasebut diarani bantheng sing sungu emas wis rusak: sampeyan kudu ngakoni, perbandingan kasebut cukup apik lan ora nyerang. Bantheng sungu emas iku isih dudu jago sing dikepruk, dudu asu, dudu babi utawa tikus.

Kanggo Pelym lan bali


Panyelidikane biyen bupati mau cepet-cepet buntu, jebule ora ana sing bisa nuduh. Dadi, Munnich, contone, nyatakake yen Biron njupuk 300 ewu rubel saka perbendaharaan kanggo pambangunan kraton ing Mitau, 600 ewu kanggo tuku estates Courland sing digadahi lan 37 ewu Reichstalers kanggo tuku estate Wartenberg ing Silesia, nanging iku ora bisa kanggo mbuktekaken iki. Tilas bupati kanthi brazenly nuntut sidhang lan takon "pitakonan ora nyaman":

“Tulung tuduhna pira aku nyolong. Endi persise, saka tas endi aku njupuk.

Ora ana sing bisa nuduhake, nanging pikirake dhewe, apa ora ngidini dheweke njaluk ngapura? Ora banjur ing wayah wengi padha ditarik metu saka amben. Biron tanpa dhasar dituduh ora menyang gereja, ora peduli babagan kesehatan Anna Ioannovna lan ora ngurmati dheweke, kanthi ora sopan ngobati Anna Leopoldovna lan bojone, "digebugi jengkel» ing para priyayi lan liya-liyane, ing urat sing padha. Biron uga dituduh ngancam bakal nggawa Pangeran Holstein menyang Rusia, sing ora ana gunane kanggo dheweke: kita ngomong babagan masa depan Peter III, pewaris tahta sing ora bisa dibantah ing sadawane garis Petrovich, sing banjur diundang Elizabeth menyang St. . Petersburg. Biron, mesthi, ana ing sisih Ivanovichs. Nanging mungsuh-mungsuhe malah ora ngira-ngira apa sing didakwakake.

Iku penasaran yen ing manifesto diterbitake atas jenenge Kaisar Ivan VI ing April 14, Biron dibandhingake karo Boris Godunov.

Tilas bupati kapatrapan ukuman quartering, nanging eksekusi diganti dening pengasingan langgeng ing Pelym, lan diprentahake supaya disebut Biring. Ing tanggal 14 Juni 1741, Biron karo kulawargane lan sawetara abdi sing ditinggalake ing pangayoman 84 prajurit digawa menyang Pelym. Padha tekan panggonan mung ing November.

Ora suwe, Decembrist A.F. Briggen, sing diasingake menyang bagean kasebut, nulis critane wong tuwa sing Biron.

"Dheweke tumindak kanthi bangga, saengga gubernur lokal, ketemu karo dheweke ing dalan, ngobrol, nyopot topi, lan ing omahe dheweke ora wani njagong tanpa diundang."

Nanging, kanthi susah lan putus asa, mantan bupati kaping pindho nyoba ngobong omah sing diwenehake marang dheweke, dibangun miturut proyek Munnich dhewe.

Tiba saka "kulawarga Brunswick"


Minich ora nampa gelar coveted saka generalissimo, lan minangka matur nuwun saka Anna Leopoldovna, sing dadi panguwasa Rusia, rauh mecat. Wanita iki, miturut utusan Inggris Edward Finch, yaiku "diparingi kawicaksanan lan akal sehat". Akeh contemporaries nyathet gentleness lan kebecikan dheweke.

Ing wektu sing padha, Anna meh ora duwe pengalaman ing perjuangan politik lan intrigues kraton, dheweke condescending, marem lan ora pracaya ing cidra wong liya (sing banjur njupuk kauntungan saka Elizabeth).

Ing wektu sing padha, hubungan karo Moritz Linar bubar karo panguwasa anyar kanthi semangat anyar, sing diwiwiti kanthi cepet sanajan sadurunge nikah, supaya Permaisuri Anna Ioannovna cepet-cepet ngusir Saxon iki saka Rusia.


Louis Caravaque. Potret Anna Leopoldovna, 1740


Moritz Karl Linar, potret dening seniman sing ora dingerteni, 1756

Kangge, kahanan ing St. Petersburg rumit lan mbutuhake perhatian sing tambah. Menteri Kabinet anyar Mikhail Golovkin ora nduweni bakat lan wewenang Osterman, ora ana persetujuan ing pamaréntahan, lan Chétardy nglaporake menyang Paris yen ing St. Petersburg "saben wong dadi loro". Ing kraton, bal-balan ngetutake bal, lan ing garnisun ibukutha, sing pengawale ora beda-beda disiplin, ana kekacoan sing nyata. Ora mung perwira, nanging uga prajurit saka resimen pengawal teka ing layanan mabuk, tinimbang latihan militer padha main kertu, para pengawal sewenang-wenang "ninggal para pengawal". Tawuran sing ditindakake para pengawal ing bar lan rumah bordil, gelut lan malah nembak ing dalan, rampokan wong sing liwat dadi umum. Ivan Korkin tartamtu, grenadier saka resimen Semyonovsky, ditahan ing pasar nalika adol pasugatan sing dicolong saka omah kanselir paling gedhe A. M. Cherkassky, lan prajurit saka resimen Preobrazhensky Artemy Fadeev njupuk perak lan panci. saking kraton. Preobrazhensky liyane, Gavriil Naumov, mabuk mlebu omah duta besar Prancis Chétardie. Sajrone interogasi, dheweke menehi kesaksian yen dheweke pengin nyilih dhuwit saka Marquis. Diplomat Prancis Favier menehi penilaian ing ngisor iki babagan resimen pengawal St. Petersburg:

"Korps sing gedhe lan ora ana gunane ... saka Janissaries saka Kakaisaran Rusia, sing garnisun ana ing ibukutha, ing ngendi dheweke tetep dipenjara."

Kangge, ing Swedia, sing ngimpi mbales, "pesta topi perang" menang. Ing 1741, perang anyar wiwit karo Rusia, kang njupuk Panggonan ing tlatah Finlandia. Pasukan Rusia dipimpin dening Field Marshal Pyotr Lassi, sing wis kenal karo kita.

Wong Swedia kalah ing "perang topi Rusia" (Hattarnas ryska krig), nanging dadi salah sawijining alasan kanggo kudeta liyane ing Rusia. "Patriot Rusia" Elizabeth ngatur karo dhuwit Swedia, kang perang karo Rusia, lan Prancis, kang sekutu kanggo negara iki (sanajan banjur cynically "mbuwang" tukang kredit lan benefactors - pemenang ora mbayar tagihan. ).

Kaping pisanan, Anna Leopoldovna nggawe kesalahan, sing ing Nopember 1741, sawise nampa layang saka agen Rusia ing Silesia kanthi katrangan rinci babagan konspirasi, sing ngemot telpon sing ora jelas kanggo penahanan dokter pengadilan lan petualang Lestok, nuduhake iki. dokumen kanggo Elizabeth, ngijini dheweke kanggo gawe uwong yakin dhéwé saka kesucian dheweke.


Johann Hermann Lestok, salinan potret dening G.K. Groot, 1740s. Liwat kasebut, pembiayaan konspirasi saka Swedia lan Prancis. Ing laporan Chétardie, dheweke diterangake minangka agen "kanca sing wani", ditampa saka treasury Prancis "pensiun" saka 15 ewu livres. Lan duta besar Prusia ing St. Petersburg, ing layang kanggo Frederick II, nimbali dheweke "abdi dalem ingkang sregep anggenipun ngladosi Paduka»

Kangge, mentri Anna Leopoldovna mutusaké kanggo nggunakake perang minangka pretext kanggo mundur saka St. Supaya nyiapake pidato saka ibukutha, para pengawal ditampa dina sabanjure sawise obrolan antarane Anna Leopoldovna lan Elizabeth. Ora mungkin kanggo nggawe hadiah sing luwih apik kanggo para konspirator: para pengawal ora pengin perang, luwih-luwih, padha wedi yen ora bakal bali menyang ibukutha mengko. Gunggunge 308 Preobrazhenians (dheweke bakal dadi perusahaan urip ing Elizabeth lan dadi misuwur amarga tawuran sing ora dihukum) mutusake nasib Rusia kanthi nyekel kaisar sing sah enom lan nyekel wong tuwane. Kanggo suwene 20 taun, "Merry Elizabeth" dadi kuwasa ing Rusia. Mangkono, Anna Leopoldovna ngatur kanggo terus kanggo daya kanggo mung sethitik liwat setahun.

Konspirasi Elizabeth unik amarga dheweke ora duwe "pesta" dhewe ing antarane para priyayi lan aristokrat Rusia. Nanging utusan Saxon Petzold, mratelakake panemune umum saka duta asing, banjur ngandika:

"Kabeh wong Rusia ngakoni yen dheweke bisa nindakake apa wae, duwe sawetara grenadier, rong karo vodka lan sawetara tas emas."

Prajurit sing mendem banjur nyawang omahe Field Marshal Peter Lassi. Ana legenda sing mung nylametake komandan kinurmatan saka penahanan - kaya yen ditakoni sapa sing dilayani, marshal lapangan mangsuli: marang sing saiki dadi raja.

Biron ora nate nyinggung Elizabeth, sing dadi kuwasa. Dheweke malah ngreksa dheweke - sawise kabeh, Anna Ioannovna, lan akeh abdi dalem nganggep putriné karo nistha "pelabuhan prajurit". Sawise dheweke malah mbayar utang Elizabeth lan menehi dheweke 20 rubles. Empress Biron anyar ora rehabilitasi, nanging dhawuh supaya pindhah karo kulawarga kabèh kanggo manggon ing Yaroslavl, kang ngginakaken 20 taun. Lan Minich lan garwane tindak menyang Pelym - menyang pakunjaran, dirancang dening wong kanggo pangopènan bupati digulingaké: lagi ngomong, "aja ndhudhuk bolongan kanggo liyane." Minich, sing wis pensiun, dicekel lan dihukum pati, nanging diampuni ing menit pungkasan (Osterman, sing cedhak, wis glethakaken sirah ing pamblokiran chopping). Ing Kazan, Biron, bali saka Pelym, ketemu karo Minikh, sing arep ana: bangsawan Anna Ioannovna ora ngandika tembung kanggo saben liyane - padha mung meneng ijol-ijolan gandhewo. Ing Pelym, pensiunan marshal lapangan mbokmenawa getun karo keputusan sing sembrono kanggo ngilangi Biron saka jabatan bupati luwih saka sepisan. Sawise 20 taun, Minich lan Biron bakal ketemu maneh ing St Petersburg - ing kraton Kaisar Peter III.

Prajurit gagah Manstein, sing nyekel Biron, dipindhah menyang armada, banjur ditanem ing beteng, nanging banjur dibebasake. Nemtokake ora nggodha nasib, dheweke mlayu menyang Prusia, ing ngendi dheweke nulis Cathetan sing misuwur babagan Rusia. "Meek Elizabeth" nesu marang bapake Manstein, sing dicopot saka kantor lan ditahan.

Biron ing Yaroslavl


Loro chests karo sandhangan mantan bupati, Furnitur, piring, buku saka perpustakaan lan malah bedhil mburu, asu lan jaran dikirim menyang Yaroslavl saka St. Dheweke diijini cocog, nanging dilarang lelungan luwih saka 20 mil saka kutha. Biron dijaga dening 25 prajurit, sing pisanan dipimpin dening lètnan N. Davydov, lan banjur dening S. Durnovo, sing mantan bupati sambat ing St. Petersburg ing 1753:

"Kita kepeksa nandhang sangsara saka wong iki, nganti sawetara dina kepungkur, mripat kita bakal garing amarga nangis ... tanpa alesan, dheweke njerit lan ngucapake tembung sing paling kejam lan kasar."

Pungkasane, Biron bisa ngilangi Durnovo, nanging dheweke ora mung nandhang paukuman, nanging uga entuk promosi.

Ing taun 1749, kulawarga Biron ana skandal: putriné, Hedwig Elizaveta, mlayu. Nanging ora kanggo pacar enom, minangka siji bisa mikir, nanging kanggo Empress Elizabeth, sing ana ing ziarah ing Trinity-Sergius Lavra. Kaping pisanan, kanthi bantuan garwane gubernur Yaroslavl Pushkin, sing melu intrik iki, dheweke entuk patemon karo wanita negara pertama Permaisuri, Countess M. E. Shuvalova, lan banjur dadi penonton karo Elizabeth. Tanpa mangu-mangu, buronan kasebut nyatakake yen dheweke wis ninggalake omah amarga dheweke ngerti yen iman Lutheran ngrusak jiwa manungsa, lan bapake tiran ora ngidini dheweke ngonversi menyang Ortodoks. Acara iki nggawe sensasi cilik ing pengadilan Permaisuri. Putri Biron dibaptis, ditampa minangka chamberlain kapindho - pengawas saka Ladies-in-waiting, lan nikah karo Baron A. I. Cherkasov.


Baroness Ekaterina Ivanovna Cherkasova, lair Putri Hedwig Elizaveta Biron ing potret I. Darbes, 1781

Ayo bali menyang Biron, sing, kanthi cara, dirampas kabeh pangkat lan gelar Rusia, nanging tetep dadi Adipati Courland sing sah, vasal raja Polandia (sing mung bisa nyingkirake gelar Biron). Ing Courland lan ing Polandia ana panjaluk sok-sok kanggo mbebasake Biron. Kanselir Bestuzhev-Ryumin nawani ngirim Biron menyang Mitava, ninggalake putra-putrane ing Rusia minangka sandera kehormatan. Nanging, Elizabeth tetep mantep: mitos wis diwiwiti babagan carane dheweke ngluwari Rusia saka pamrentahan wong manca. Nanging kita elinga, nyatane, nalika jaman "putri Peter" jumlah wong manca ing Rusia lan pengaruhe malah tambah akeh. Dadi, ing taun 1748, "Jerman" yaiku: loro jenderal saka lima, papat letnan jenderal saka sangang, 12 kolonel naga saka 24 lan 20 kolonel infanteri saka 25.

Kajaba iku, kaisar bayi John Antonovich isih urip, lan miturut kabeh hukum lan tradhisi ing wektu kasebut, Elizabeth ora liya minangka perampas tahta. Sanalika sawise kudeta, dhuwit recehan karo gambar Ivan VI, dokumen kang kasebut, wiwit ditarik saka sirkulasi. Periode cendhak pemerintahane diarani "pamaréntahan tilas Adipati Courland lan Putri Anna saka Brunswick-Lüneburg". Para penjilat ing wektu iku ing tulisane malah mudhun menyang pitenah lan pitenah, makili wong akeh pengawal sing mendem.

"Rahayu lan dipilih dening Gusti Allah lan kaiket dening persatuan katresnan, dipadhangi dening cahya akal."

Ora liya yaiku M. V. Lomonosov, ing "Eulogy" ing dina jumenenge Elizabeth menyang tahta, nulis:

"Sesanti sing apik lan apik digambarake ing pikiranku yen ana prawan teka nganggo salib, prajurit bersenjata bakal ngetutake. Dheweke dadi inflamed karo roh rama lan pracaya marang Gusti Allah, padha murub karo butarepan kanggo dheweke.

Lan mbokmenawa:

"Ing halo putih saka roses ing ngarepe Gusti Yesus Kristus."

Ing abad kaping 1741, kanthi gaya sing ora sopan, Valentin Pikul nulis babagan kudeta istana taun XNUMX. Bener, dheweke isih ora nyeret malaekat swarga menyang sabab saka kudeta, nanging, mbok menawa, mung amarga censorship Soviet ora bakal kejawab crita bab wong-wong mau.

Umumé, Biron langsung diutus peran penjahat utama saka muter cepet-cepet nemokke, papan pemulihan mbantah versi resmi, lan mulane, ora mung ing Elizabeth, nanging ing kabeh Romanovs, iku mokal. Istiméwa mung Peter III, sing bali Biron kanggo Petersburg. Panjenenganipun, dening cara, dimaksudaké kanggo Ngartekno nambah kahanan penahanan Kaisar Ivan Antonovich, nanging ora duwe wektu.

Nanging, yen ing Rusia, nggunakake sumber daya administratif, Elizabeth entuk gol, banjur ing Eropah wiwit katon pasinaon jujur ​​lan biografi Biron, Munnich lan Osterman. Ing taun 1743, Kanselir Bestuzhev-Ryumin mrentahake duta besar Rusia ing ibukutha Eropa supaya nglarang publikasi karya kasebut, nanging iki angel banget ditindakake. Cara metu saka kahanan iki ditemokake dening utusan ing Holland, A. G. Golovkin, sing menehi saran kanggo nyogok penulis "libel" mbebayani kanggo Elizabeth. Kanggo tujuan kasebut, dheweke wiwit nyedhiyakake 500 rubel saben taun, lan publikasi karya "mbebayani" ing Holland mandheg. Cara Golovkin uga sukses diuji dening duta besar Rusia ing negara Eropa liyane.

Kita elinga yen "Jerman ala lan rakus" Biron ngedhunake pajak jajak pendapat kanthi 17 kopecks. "Meek and gentle" Elizabeth ngunggahake 10 kopecks kanggo budak lan 15 kopecks kanggo petani negara. Gréja Lutheran, sing dibangun ing Anna Ioannovna, diowahi dadi gréja Ortodoks, lan malah ibadah Armenia dilarang. Ing taun 1742 lan 1744 Wong-wong Yahudi sing ora gelem nampa Ortodoks diusir saka negara kasebut. Ing taun 1742, malah "nulis menyang perpecahan" dilarang - kompromi saka pamaréntahan Peter I, sing diijini ngakoni "iman lawas", nanging nglarang martakaké malah ing bunder kulawarga. Tembung "Old Believers" dilarang, lan maneh, kaya ing Peter I, immolation dhiri saka pracaya Lawas wiwit. Menapa malih, laku ngisi ragad kanggo nyandhang jenggot wis digawe anyar. Dadi, ing sawetara cara, Elizabeth pancen nerusake tradhisi bapake. Nanging armada, kang wiwit revive Anna Ioannovna, maneh rotted ing pelabuhan. Ing Catherine II, sing anyar kudu dibangun.

Bali menyang Mitava


Elizabeth arep nglampirake Courland menyang Rusia, ngganti menyang Prusia Timur, sing diklaim dening Elector of Saxony lan King of Poland August III. Minangka bagéan saka kesepakatan iki, Elizabeth sarujuk kanggo ngakoni putra Augustus, Charles, minangka Adipati Courland. Dituduhake ngremehake Rusia lan seneng ngorbanake kapentingane, Peter III meksa Biron, sing ora melu kesepakatan iki lan dadi superfluous, kanggo ninggalake gelar Adipati Courland, nyatane nyatakake hak Rusia kanggo wilayah iki. Kaisar anyar nawakake Agustus III kanggo nerusake "game": pengakuan putra raja minangka Adipati Courland minangka ijol-ijolan kanggo transfer kadipaten dhewe ing kadhaulatan Rusia. "Patriot Rusia" Catherine II bali judhul kanggo Biron, mulihake status quo: adipati pro-Rusia saka Persemakmuran vassal Courland. Apa kawicaksanan negara, aku pribadi ora ngerti. Lan ing taun 1762, Biron, kanthi dhukungan saka pasukan Rusia, teka ing Mitava, ing ngendi, lagi ngomong, dheweke disambut kanthi bungah dening para bangsawan lokal.

Nanging apa sing ditindakake Ernst Johann Biron nalika bali menyang tanah air?

Mbalik ing taun 1738, miturut proyek Rastrelli ing Mitava, dheweke wiwit mbangun kraton ing papan panggonan sing dibongkar saka Dukes of Courland saka Dinasti Ketler (lan malah sadurunge ana kastil Ordo Livonian). Sawise dicekel Biron, konstruksi mandheg. Ing taun 1763, iki diterusake, lan arsitek Denmark Severin Jensen gabung karo karya kasebut. Lan ing taun 1769, Biron, 79 taun, nransfer kadipaten marang putra pambarep Peter.


Peter Biron ing potret Friedrich Hartmann Barisien

Nanging mantan favorit Anna Ioannovna isih bisa ndeleng carane kraton wis rampung (ing 1772).


Istana Mitava ing fotografi modern

Biron manggon ing kono kira-kira nem sasi - mantan bangsawan Courland miskin, sing dadi favorit saka permaisuri saka negara jembar lan panguwasa negara gedhe, saiki tanpo pekso nolak kanggo ngatur kadipaten sapisan dikarepake.


Monumen kanggo Ernst Johann Biron, Jelgava (mantan Mitava)

Ing taun 1779, petualang misuwur Giuseppe Balsamo, sing luwih dikenal minangka Count Cagliostro, ngunjungi Istana Biron ing dalan menyang St. Lan saiki Institut Pertanian Latvia dumunung ing kene.

Peter Biron, putra Ernst Johann, dadi adipati pungkasan ing Courland. Ing taun 1795, sawise Pemisahan Katelu Polandia, wilayah iki diserahake menyang Rusia.
Pengarang:
28 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Korsar4
    Korsar4 18 September 2022 06:56
    +7
    Matur nuwun, Valery! Sampeyan uga bisa njaluk menyang kutub telegraf, kang kita ajeg mirsani.
    1. Kote Pane Kohanka
      Kote Pane Kohanka 18 September 2022 07:27
      +5
      Sergey sugeng enjing! Sugeng siang sedaya!!!
      Aku gabung karo tembung matur nuwun kanggo Valery!
      Serius, karo Elizabeth, ora kabeh dadi prasaja. Dheweke bola-bali ditawani pilihan kanggo nyandhang makutha Kakaisaran Rusia. Malah Menshikov bingung karo gagasan kanggo nikah karo Peter II. Elizabeth ora gelem, sanajan dheweke ora nolak kesempatan kanggo komunikasi karo kaisar ing "pondok mburu".
      1. Korsar4
        Korsar4 18 September 2022 07:47
        +6
        Sugeng enjing Vladislav!

        Lan ya, wong bias. Lan wektu lan jarak misahake saka acara partiality ora dadi alangan.
        1. ArchiPhil
          ArchiPhil 18 September 2022 08:28
          +6
          Kutipan saka Korsar4
          Lan ya, wong bias. Lan wektu lan jarak misahake saka acara partiality ora dadi alangan.

          Sugeng enjing Sergey!
          Aku uga bakal nambah "urutan kuat" kanggo wong tartamtu.
          "Wiwit dina iki lan ing salawas-lawase, wong-wong sing kasebut ing ndhuwur padha nganggep minangka penjahat lan maling.." keprungu
          Dadi, lan? Mungkin bakal.
          1. Korsar4
            Korsar4 18 September 2022 08:51
            +4
            Sugeng enjing, Seryozha!

            Mung malah "anathema" ora langgeng.

            Lha endi sing mbok jamin roti sing dipangan
            ora bakal sesuk sampeyan minangka utang sing ora dibayar?
            Lan ngendi sampeyan njamin yen lagu kabangsan sing sampeyan nyanyi
            ora bakal dikutuk, dicap lan dilarang sesuk?..
            1. ArchiPhil
              ArchiPhil 18 September 2022 09:04
              +3
              Kutipan saka Korsar4
              Mung malah "anathema" ora langgeng.

              Punika pitakenan: Apa ana kasus "nyabut" anathema?
              1. lele
                lele 18 September 2022 10:02
                +1
                .Apa ana kasus "cabutan" saka anathema?


              2. Korsar4
                Korsar4 18 September 2022 11:57
                +3
                padha. Sampeyan bisa mratobat lan anathema bakal dibusak saka sampeyan.
              3. pelaut senior
                pelaut senior 18 September 2022 13:19
                +8
                Kutipan: ArchiPhil
                Apa ana kasus "cabutan" saka anathema?

                Salah sawijining kasus sing paling misuwur lan radikal ing pangertèn iki yaiku crita Virgin of Orleans.
                30 Mei 1431 diobong minangka sesat lan murtad
                Dipuntedahaken ing 1456.
                Ing taun 1909, dheweke diproklamasiake minangka berkah
                Kanonisasi ing taun 1920.
                Umumé, anathema - excommunication saka pasamuwan - ajeg kedaden kanggo macem-macem panguwasa lan asring dibusak mengko. Menapa malih, iki kedaden ora mung ing West pernicious lan unspiritual, nanging uga ing tanah kelairan Allah-slamet.
                Contone, ing siji wektu Dmitry Donskoy anathematized dening Metropolitan Cyprian Kyiv. (umum, kanggo bisnis). Ora ana apa-apa, banjur dikanonisasi
                1. Korsar4
                  Korsar4 18 September 2022 15:01
                  +2
                  Umumé, ana sing serius kudu ditindakake. Lan dadi ing sisih menang. Preferably long term.
            2. lele
              lele 18 September 2022 10:01
              +3
              Hi wong lanang!
              Aku melu matur nuwun, lan brahala ...

              Nalika wong akeh ing saubengé brahala padha keplok-keplok,
              Ngrusak siji, nggawe liyane,
              Lan kanggo kula, wuta, cemlorot nang endi wae
              geni suci lan sunrise pemuda!
              Aku ngupayakake dheweke kanthi jiwa sing lara,
              Aku usaha lan cepet-cepet nganti bisa ...
              Nanging, ketoke, aku lagi kangen banget
              Kapal pangarep-arep wis klelep!
              Diseret ing telenging patining ati,
              Aku abu-abu acuh tak acuh ora sopan ...
              Wong akeh njerit - Aku kadhemen tanpa wates,
              Wong akeh nelpon - Aku bisu lan ora obah.
          2. Kote Pane Kohanka
            Kote Pane Kohanka 18 September 2022 09:26
            +3
            [quote=ArchiPhil][quote=Korsar4]
            Aku uga bakal nambah "urutan kuat" kanggo wong tartamtu.
            "Wiwit dina iki lan ing salawas-lawase, wong-wong sing kasebut ing ndhuwur padha nganggep minangka penjahat lan maling.." keprungu
            Dadi, lan? Mungkin bakal. [/ Quote]
            Sugeng enjing Sergey!
            Aku mikir yen "tatanan imperious" ora teka saka "wong sing kuwasa", nanging saka wong-wong sing njupuk pena lan kertas!
            Miturut cara, ana cukup prangko ing sajarah kita. Biron minangka salah sawijining. Malah dina iki luwih gampang kanggo nyalahake "Jerman" tinimbang "ndeleng ing pangilon."
            Miturut Valery sing dihormati, aku bakal ngomong siji-sijine - sing terakhir nduweni sifat "dibawa." Nanging, minangka Penulis, dheweke duwe hak kanggo nindakake !!!
            Sadurunge, aku nyoba ngrembug topik iki karo dheweke, banjur Mikhail (Master Trilobite) ngunggahake "pedhang". Dina iki aku nyoba ngerteni karya-karya Valery. Aku ketagihan serak!!!
  2. Alexey 1970
    Alexey 1970 18 September 2022 07:22
    +7
    Artikel kasebut menarik, nanging supaya bisa ngomong, Biron direhabilitasi dening pembenci Rusia sing jelas, Peter lll. "Aku tormented dening mamang samar", Mungkin ora kabeh dadi resik karo Biron lan versi Elizabeth duwe hak kanggo urip?
    1. VlR
      18 September 2022 20:31
      +2
      Peter III Biron mung amnesti, lan Catherine II bali dheweke judhul ducal. Umumé, dheweke banget ngukum Peter III ing tembung, lan terus kawicaksanan bojone dipatèni. Miturut cara, ora Peter III nggawa pasukan metu saka Prusia, nanging Catherine II. Peter nyetel sawetara syarat kanggo Friedrich, lan tentara Rusia bisa tetep ing Koenigsberg kanggo wektu sing ora ditemtokake. Lan Catherine njupuk dheweke metu ing sasi lan tanpa syarat - ing ijol-ijolan kanggo ngenali dheweke minangka sah. Penarikan grup Rumyantsev Rusia saka Prusia ing sangisoré Catherine II padha banget karo penarikan Yeltsin saka Grup Pasukan Kulon saka mantan GDR. Ingkang paling menarik yaiku kabeh wong ing Rusia ndhukung kanthi seneng mundurake pasukan saka Prusia - ora ana sing ngerti sebabe Rusia perang karo negara sing ora duwe wates umum.
      1. Alexander Salenko
        Alexander Salenko 19 September 2022 07:26
        +1
        Terus terang, lan aku ora ngerti apa sing ditindakake ing kana? Sampeyan perlu kanggo ngatasi masalah Crimean, sing wis nggegirisi kanggo abad, lan Anna Ionovna wiwit ngatasi. Minangka pribumi, aku bakal ngomong yen kampanye Minich lan Lassi banget nglarani kanggo Crimean Khanate. Tatar isih ngelingi Bakhchisarai sing diobong. Aku pancen duwe pitakon, yen sampeyan pengin nylametake kutha, kenapa sampeyan nolak?
        Benteng Gezlev sapisan kuat iki dijupuk ing whim, ing Tatar wis salah siji 14 utawa 18 bedhil ana, ing umum, sawetara jumlah ridiculous. Tombol ing kene yaiku tentara Rusia yakin babagan kerentanan Krimea, utamane komandan komandan pertama Korps Krimea nalika iku, perwira 15 taun, sadurunge prajurit kasebut Vasily Dolgorukov.
  3. pelaut senior
    pelaut senior 18 September 2022 08:35
    +8
    Putri Biron dibaptis, ditampa minangka chamberlain kapindho - pengawas wanita-in-waiting, lan nikah karo baron. A. I. Chernyshova.

    Baroness Ekaterina Ivanovna Cherkasova, lair Putri Hedwig Elizaveta Biron

    Sampeyan bakal mutusake sapa sing menehi putri saka buruh sauntara sing kuwasa kabeh :)))
    1. lisikat2
      lisikat2 18 September 2022 11:58
      +3
      Ivan, ora masalah.
      Intine yaiku dheweke ngetung kabeh kanthi bener lan tetep dadi pemenang.
      1. pelaut senior
        pelaut senior 18 September 2022 13:31
        +4
        Kutipan saka lisikat2
        tak kabeh tengen lan menang

        Ora tembung kasebut)))
        Nanging karo mantu ing kono, kabeh ora gampang. Kaping pisanan, Peter Saltykov pacaran karo dheweke, nanging putri bungkuk ora seneng karo dheweke. Banjur permaisuri mutusake kanggo omah-omah karo Pangeran Khovansky, nanging dheweke, aja dadi bodho, njaluk menyang tentara lan nyingkiri pakurmatan kasebut. Lan mung banjur muncul presiden mangsa lan pangadeg Medical College, Baron Alexander Ivanovich Cherkasov.
    2. VlR
      18 September 2022 19:27
      +2
      Dheweke nikah karo Cherkasov, mesthi, kita bakal ndandani
      1. pelaut senior
        pelaut senior 18 September 2022 20:11
        +1
        Ya, aku ngerti, luwih-luwih yen Chernyshev lan anak-anake diwenehake dening Elizavta Petrovna ora marang baronial, nanging kanggo kamulyan count.
  4. lisikat2
    lisikat2 18 September 2022 11:54
    +3
    Sugeng dina kanggo kabeh, Valerie, aku tansah maca sampeyan kanthi ati-ati.
    Nang endi wae aku ora setuju karo sampeyan.
    Aku wis teka tengen Assessment netral saka Biron, nanging Osterman, scold.
    Elizabeth wis cukup Intelligence: kanggo ngempet macem-macem pihak pengadilan, lan iki ngandika saka Intelligence dheweke.
    Anna Ivanovna ora bisa nindakake iki, iku minus kanggo dheweke
  5. parusnik
    parusnik 18 September 2022 12:02
    +3
    Dadi Biron, wong jujur, tanpa perak, Courland, negara sing sugih, duwe apa-apa kanggo urip. Ya, dheweke pancen begja ing kertu. !" Lan dheweke - marang: "We, bangsawan Rusia, pracaya ing tembung." Nalika iku Biron banjir, carane banjir ... Lan luwih saka sepisan ..
  6. lisikat2
    lisikat2 18 September 2022 12:09
    0
    "ora mikir babagan bebener" kanthi cara sing padha karo penyelidikan ing taun 1937, Franz Platten, penjaga awak Lenin, spied Lutetsib! Matur nuwun yen penyidik ​​​​ora teka karo: pembakaran segara."
    Aku maca: kepiye ing taun 1937 "dheweke njahit barang"
  7. bk0010
    bk0010 18 September 2022 13:20
    +2
    Prajurit detasemen Manstein
    Jebule...
    Ing tanggal 14 Juni 1741, Biron karo kulawargane lan sawetara abdi sing ditinggalake ing pangayoman 84 prajurit digawa menyang Pelym.
    Biron lan kulawargane kudu melas, lan 84 prajurit sing teka ing Pelym tanpa sebab lan ora ana sing melas karo Biron.
    "Kita kepeksa nandhang sangsara saka wong iki, nganti sawetara dina kepungkur, mripat kita bakal garing amarga nangis ... tanpa alesan, dheweke njerit lan ngucapake tembung sing paling kejam lan kasar."
    Apa sing ngalangi wong-wong mau saka blizzarding boor 3 kaping dina, lan ora nggero?
  8. Nik2002
    Nik2002 18 September 2022 18:06
    +3
    Wacana menarik dening penulis babagan "patriot Rusia" Kanselir A.P. Bestuzhev-Ryumin "Informasi saka raja Prusia akurat: Kanselir A.P. Bestuzhev-Ryumin nampa pitung ewu rubel saka pamrentahane, lan rolas ewu saka Inggris. Dheweke uga njupuk dhuwit lan saka Austria" A patriot nyata, supaya pracaya sawise serial sajarah domestik.
    1. ArchiPhil
      ArchiPhil 18 September 2022 18:48
      +3
      Kutipan: Nik2002
      A patriot nyata, supaya pracaya sawise serial sajarah domestik.

      Maksudmu "Midshipmen" Seri iki digawe adhedhasar crita Marina Sirotkina "Telu saka sekolah navigasi." Kanthi partisipasi Yuri Nagibin.
      Ana watak negatip banget, Lestok, mula kudu ana sing positif, lan ing pangkat sing cukup. sedulur
  9. Alexander Salenko
    Alexander Salenko 19 September 2022 07:19
    +1
    Ing keadilan, Pikul isih ngomong babagan Ostermanisme, lan dudu Bironisme. Lan matur nuwun kanthi sanget kanggo nggawa topik iki munggah.
  10. Alexander Konstantinovich Makeev
    Alexander Konstantinovich Makeev 20 September 2022 13:59
    0
    Kulawarga Romanov lan rombongan kasebut diterangake tanpa hiasan. Iku kontras karo seri televisi sing bubar ditampilake babagan Elizaveta Petrovna!