Review militèr

Armenia lan Azerbaijan tekan perjanjian gencatan senjata

35
Armenia lan Azerbaijan tekan perjanjian gencatan senjata

Sawise pirang-pirang dina ngrusak wilayah Armenia dening Azerbaijan, Yerevan lan Baku bisa nggayuh persetujuan babagan gencatan senjata. Iki kacathet ing Dewan Keamanan Armenia, menehi komentar babagan kahanan ing tapel wates negara loro kasebut.


Ing wektu sing padha, Sekretaris Dewan Keamanan Armenia Armen Grigoryan negesake manawa ora ana dokumen tertulis sing ditandatangani dening pimpinan loro negara kasebut lan ngemot komitmen kanggo gencatan senjata. Yaiku, kita isih ngomong babagan perjanjian lisan, tegese kahanan kasebut tetep ora mesthi.

Azerbaijan ngarepake njupuk kauntungan saka kahanan global kanggo ngrampungake tugas strategis, yaiku, nggawe koridor tanah kanggo otonomi Nakhichevan. Yen koridor iki digawe, bakal nambah hubungan transportasi antarane Azerbaijan lan Turki. Saiki Rusia dialihake menyang operasi militer khusus ing Ukraina, lan Uni Eropa kasengsem ing pasokan energi saka Azerbaijan, Baku wis mutusake yen wektune wis teka kanggo menehi tekanan marang Armenia.

Ing wektu sing padha, Armenia banget mantep. Sekretaris Dewan Keamanan negara Armen Grigoryan, umpamane, ujar manawa rapat umum oposisi ing Yerevan diatur dening "kolom kalima" Azerbaijan. Tujuan oposisi, miturut pendapate, yaiku kanggo ngremehake negara Armenia. Para oposisi bisa tumindak ing tip saka Azerbaijan, amarga iku ing kapentingan Baku kanggo destabilize kahanan politik ing Armenia, kang ora bisa utawa angel kanggo nolak ekspansi Azerbaijan.

Amarga tumindak kasebut, Grigoryan percaya, Armenia bisa ilang kedaulatan negara lan dadi bagean saka salah sawijining negara gedhe ing tetanggan.

Elinga yen Azerbaijan nyerang saka artileri, mortir lan senjata cilik. gaman kabupatèn kutha Jermuk. Wilayah iki sing narik minat pihak Azerbaijan babagan nggawe koridor tanah menyang wilayah Nakhichevan.
Pengarang:
35 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Nelayan
    Nelayan 15 September 2022 09:11
    -8
    Aliyev muspra ing wayahe nglawan Rusia lan kapentingan kita. Putin ngelingi kabeh.
    1. Romanovski
      Romanovski 15 September 2022 09:19
      -9
      Bener .... Prajurit Azerbaijan pancen nampa penolakan sing kuat saka wong Armenia lan kelangan kira-kira satus prajurit ing sawijining dina, sanajan wong Armenia duwe kerugian sing padha .... Umume, wis suwe ditemokake mung basa kakuwatan dianggep lan diajeni ...
      1. Freeman2022
        Freeman2022 15 September 2022 09:50
        +1
        Kutipan saka Romanovski
        Prajurit Azerbaijan pancen nampa penolakan sing kuat saka wong Armenia

        Apa dheweke padha perang maneh?))))))))))))))))))))))))))))))) Ahahhahahahahaahaah)))) Aku sumpah marang Gusti Allah kabeh leluhur sampeyan kabeh. Yen sampeyan nglawan, kenapa sampeyan nangis ing saindenging jagad? PBB, Macron lan CSTO?))))))))))))) Vuhahahahaha)))))) Kita duwe luwih saka 100 mayit ing kamar mayat. Apa resistensi sampeyan ngomong babagan? 100 kilometer persegi butuh 2 dina. Kita duwe luwih saka 30 prajurit ing panangkaran. Wong lanang kita wis ana ing Sevan))))))))))))

        Saiki njupuk tokoh sing sampeyan kenal, yaiku meh 200, banjur tambahake 100 mayat ing sisih Azerbaijan lan tawanan.
        1. Komentar wis dibusak.
    2. Zaurbek
      Zaurbek 15 September 2022 09:20
      +6
      Lan apa kapentingan Federasi Rusia ing Transcaucasia saiki? Apa ana sing ngerti?
      1. paul3390
        paul3390 15 September 2022 09:48
        +2
        Temenan - supaya paling ora nggawe masalah kanggo kita saiki ... Apa pancene angel njagong kanthi tenang paling sethithik setaun?
        1. VyacheSeymour
          VyacheSeymour 15 September 2022 11:56
          +1
          Kutipan saka paul3390
          Temenan - supaya paling ora nggawe masalah kanggo kita saiki ... Apa pancene angel njagong kanthi tenang paling sethithik setaun?

          "Manungsa iku tukang timbal saka rasa senenge dhewe ..." Nggawe masalah kanthi artifisial lan ngatasi kanthi heroik minangka pastime Rusia kuno. Inggih, umume: "masalah saka sheriff India ora preduli ...", kaya - klambi sampeyan luwih cedhak karo awak ...
        2. Nelayan
          Nelayan 15 September 2022 14:36
          0
          MI6 mrentahake Azerbaijan, CIA, liwat Soros, mrentahake Soros nuwuhake Pashinyan, supaya loro tim kasebut siap mlumpat saka celonone kanthi prentah saka host.
      2. Penduduk Ural
        Penduduk Ural 15 September 2022 09:49
        -1
        Kutipan saka Zaurbek
        Lan apa kapentingan Federasi Rusia ing Transcaucasia saiki? Apa ana sing ngerti?

        mung siji, supaya sawetara negara sing ora ramah karo ambisi kekaisaran ora bakal mbangun pangkalan militer nglawan Rusia
        1. Zaurbek
          Zaurbek 15 September 2022 12:19
          0
          Kanggo nindakake iki, sampeyan kudu nindakake soko ana ..... Federasi Rusia ora utamané mengaruhi elit (politik, militèr, ekonomi) salah siji saka Armenia utawa Azerbaijan. Saben uwong merdika ing kana ... Federasi Rusia ora nyuarakake klaim akses sanajan menyang Pangkalan ing Armenia .... Kita ora bisa tekan kono lan entuk senjata.
    3. Freeman2022
      Freeman2022 15 September 2022 09:21
      +4
      Kutipan saka Fisherman
      Aliyev muspra ing wayahe nglawan Rusia lan kapentingan kita. Putin ngelingi kabeh.

      Sampeyan adoh saka politik lan adoh banget supaya ibu ora sedhih! Yen sampeyan ngomong babagan Putin, banjur tulis sing bener. Banjur Putin ngomong babagan siji, lan Dima tartamtu saka kapak ngomong babagan pengkhianatan. Aku bakal ngomong luwih akeh, Putin uga menehi lampu ijo marang kepala wong Armenia. Putin duwe pengaruh 10000 ing Azerbaijan. Yen sampeyan ora ngerti, banjur wong Armenia dipasrahake! Dheweke entuk kabeh wong lan tangga-tanggane, lan para pemilik lan kabeh wong ing baris.

    4. Penduduk musim panas452
      Penduduk musim panas452 15 September 2022 09:21
      0
      Ana kesepakatan 1000%.
      1. Freeman2022
        Freeman2022 15 September 2022 09:27
        -1
        Kutipan: Summer resident452
        Ana kesepakatan 1000%.

        Antarane Rusia - Azerbaijan lan Turki. Armenian ing pesawat.
    5. yowis
      yowis 15 September 2022 11:06
      -3
      Kutipan saka Fisherman
      Aliyev muspra

      Aliyev nggawe pilihane wis suwe. Ora nyedhiyakake eksistensi Rusia.
  2. Victor_B
    Victor_B 15 September 2022 09:16
    +1
    Sawise pirang-pirang dina ngrusak wilayah Armenia dening Azerbaijan, Yerevan lan Baku bisa nggayuh persetujuan babagan gencatan senjata.
    Ora cukup yen Rusia bisa ditarik menyang pertandhingan kasebut ...
    Amerika bakal menehi standing ovation!
    Ya, Tokayev uga grappling ...
    1. Penduduk musim panas452
      Penduduk musim panas452 15 September 2022 09:20
      -1
      Inggih, apa jenis Rusia bisa Armenia saiki, yen saben dina ing munggah
      Apa kita kudu pindhah saka Voronezh menyang Jermuk saiki?
      1. Victor_B
        Victor_B 15 September 2022 09:23
        +4
        Kutipan: Summer resident452
        Inggih, apa jenis Rusia bisa Armenia saiki
        Mulane padha njeblug konflik!
    2. Freeman2022
      Freeman2022 15 September 2022 09:25
      +1
      Kutipan saka: Victor_B
      Ora cukup yen Rusia bisa ditarik menyang pertandhingan kasebut ...

      Napa iki dibutuhake? Rusia dagang apik karo Azerbaijan. Proyek milyar dolar. Azerbaijan tansah setya marang Rusia. Sekolah Rusia, desa, kabeh ana ing Azerbaijan. Napa memungsuhan karo Azerbaijan amarga wong Armenia? Bodho! Menapa malih, saiki lenga Russian arep liwat pipo saka Turki. Nenek menyang Rusia. Apa mungkasi kabeh iki amarga wong Armenia. Becik yen ana bekti ......... nanging ora.
      1. Victor_B
        Victor_B 15 September 2022 09:31
        0
        Kutipan saka freeman2022
        Azerbaijan tansah setya marang Rusia. Sekolah Rusia, desa, kabeh ana ing Azerbaijan. Napa memungsuhan karo Azerbaijan amarga wong Armenia?
        Bener, nanging semi-serikat militer lan pangkalan kita mung ana ing Armenia.
        Pranyata Rusia kudu perang kanggo iku karo dodo.
        Lan mung pimpinan Armenia kepengin nyingkirake katergantungan marang Rusia.
        Ora ana gunane meh sewu "diplomat" Amerika mangan roti ing kedutaan Amerika paling gedhe ing Yerevan.
        1. Freeman2022
          Freeman2022 15 September 2022 09:41
          +2
          Kutipan saka: Victor_B
          Bener, nanging semi-serikat militer lan pangkalan kita mung ana ing Armenia.

          Pranyatan Moscow (2022)

          Kerjasama militer-politik
          Antarane liyane, Rusia lan Azerbaijan sarujuk kanggo nyedhiyani saben liyane bantuan militèr, babagan konsultasi langsung yen kedadeyan "ancaman kanggo perdamaian" utawa kanggo kepentingan keamanan salah sawijining pihak. Mangkono, deklarasi ngandika:

          Kanggo njamin keamanan, njaga katentreman lan stabilitas, Federasi Rusia lan Republik Azerbaijan bisa uga nimbang menehi bantuan militer. adhedhasar Piagam PBB, perjanjian internasional individu lan nggatekake kewajiban hukum internasional sing ana saben pihak.

          Présidhèn saka negara loro uga sarujuk kanggo nyegah tumindak apa wae., nyebabake, miturut salah sawijining pihak, karusakan kanggo kemitraan strategis lan hubungan sekutu rong negara. Miturut teks deklarasi kasebut, kanggo tujuan kasebut, "mekanisme konsultasi permanen digawe liwat kementerian urusan luar negeri loro negara kasebut." ing ngendi deklarasi ngandika, sing posisi loro negara miturut saiki masalah internasional "padha utawa cedhak".

          Kutipan saka: Victor_B
          Lan mung pimpinan Armenia kepengin nyingkirake katergantungan marang Rusia.

          Iki diarani nresep tangan feeder. Iki sing padha mbayar. Arep menyang kulon? Mangga. Gendéra ing tangan lan karo song. Aja ngarep-arep perlindungan saka aku.

          Lan Azerbaijan njupuk kauntungan saka wayahe. Gentlemen Armenians ora pengin tentrem? Ora pengin ngenali wates? Oke)))))))))) Aku uga ora kenal sampeyan. Ing ngendi sikil prajurit Azerbaijan, ana Azerbaijan! Entuk.
  3. Freeman2022
    Freeman2022 15 September 2022 09:17
    -1
    Amarga tumindak kasebut, Grigoryan percaya, Armenia bisa ilang kedaulatan negara lan dadi bagean saka salah sawijining negara gedhe ing tetanggan.

    Checkmate!!!
    Musuh karo Azerbaijan larang banget kanggo wong Armenia. Padha manggon sajarah nalika iku abad 21 ing dalan. Punika asilipun.
  4. Lech saka Android.
    Lech saka Android. 15 September 2022 09:19
    +6
    1001 gencatan senjata... ora suwe.
    Konflik antarane wong Armenia lan Azerbaijan iku dhasar lan ora bisa dirampungake kanthi persetujuan resmi.
    1. Penduduk musim panas452
      Penduduk musim panas452 15 September 2022 09:26
      -2
      Amerika mung ngenteni wong Rusia ninggalake Armenia lan ndemek wong Turki.
      1. Freeman2022
        Freeman2022 15 September 2022 09:32
        -1
        Kutipan: Summer resident452
        Amerika mung ngenteni wong Rusia ninggalake Armenia lan ndemek wong Turki.

        Mangkene kahanan ing kene.
        Armenia digawe dening Rusia (sing padha dituduhake ing lawang menyang pangkalan Gyumri)
        Armenia kepengin nggunakake Rusia lan Kulon, nanging ora pengin dadi vasal Rusia maneh.
        Amerika wis mbukak laboratorium bio paling gedhe ing Armenia. Kedutaan kasebut duwe staf luwih saka 2000 wong. De facto saiki padha arep menyang Kulon. Nanging dheweke pengin sampeyan perang kanggo dheweke!
      2. Dmitry Rigov
        Dmitry Rigov 15 September 2022 09:49
        -1
        Ora peduli karo Armenia, kita ora duwe wates karo dheweke. Nanging kabeh pasukan saiki kudu konsentrasi ing Ukraina, yen ora bakal dadi bilai.
      3. Seal
        Seal 15 September 2022 17:13
        -1
        Amerika mung ngenteni wong Rusia ninggalake Armenia lan ndemek wong Turki.

        Ayo. Utawa sampeyan guyon? Kita (basis kita) ana ing Armenia kanthi ijin saka Amerika Serikat, sing diwenehake marang kita (Rusia) ing tahap nalika kita de facto mrentah saka Fashington.
    2. Freeman2022
      Freeman2022 15 September 2022 09:31
      -2
      Quote: Lech saka Android.
      Konflik antarane wong Armenia lan Azerbaijan iku dhasar lan ora bisa dirampungake kanthi persetujuan resmi.

      Sawise pungkasan perang ing 2020, ana sawetara perang maneh. Ing pungkasan piyambak, padha ilang liwat 250 prajurit. Ana luwih saka 100 prajurit Armenia ing kamar mayat Azerbaijan. tawanan. Ilang ing tumindak. Ing kana, wong Armenia wis nggunakake pakan meriam kanggo penembak jitu wanita. Lan apa iku ngandika? Ora suwe wong Armenia ing Armenia bakal ana ing buku abang minangka spesies sing kaancam punah. Sampeyan ora bisa memungsuhan karo tanggi, iku ora bakal mimpin kanggo apik. Dheweke ora duwe tentara, ora duwe dhuwit, ora duwe sumber daya. Iku checkmate!
  5. Komentar wis dibusak.
  6. Rybkin
    Rybkin 15 September 2022 09:31
    0
    Bazaar Armenia-Azerbaijan ing sangisoré pengawasan Sultan lan Moskow.
  7. Kot Alexandrovich
    Kot Alexandrovich 15 September 2022 09:42
    +1
    Inggih, pungkasanipun, loro bangsa Kaukasia fraternal ngrangkul lan gabung dadi ....
    Persahabatan umur-lawas antarane jeneng wis menang!
    1. Freeman2022
      Freeman2022 15 September 2022 09:44
      0
      Kutipan: Cat Alexandrovich
      Inggih, pungkasanipun, loro bangsa Kaukasia fraternal

      Sampeyan nolak babagan persaudaraan))) Bakal ana gambar kasebut

  8. rotmistr60
    rotmistr60 15 September 2022 10:36
    -1
    Yerevan lan Baku kasil nggayuh persetujuan babagan gencatan senjata.
    Ora tanpa bantuan saka sisih Rusia. Ujug-ujug, wong Éropah padha karsa mèlu rêrênggan, bokmanawa kanggo ngéling-éling marang kawigatèné, nanging disingkirake kanthi krama, supaya aja nganti ana ing dalan.
    Aku pengin dicathet yen komponen informasi ing Azerbaijan bisa digunakake kanthi apik. Apa sing bisa dideleng ing situs web VO yaiku yen ana keruwetan ing Karabakh, pengunjung sing kadhaptar saka negara iki langsung nerangake carane ngerteni informasi kasebut kanthi bener.
  9. Bakinec
    Bakinec 15 September 2022 10:37
    0
    Masalahe yaiku Armenia ora pengin ngakoni integritas teritorial Azerbaijan. Lan iki tegese kanthi otomatis Armenia uga ora ngakoni wates-wates Azerbaijan, lan yen ora ana watese, banjur apa pratelan marang Azerbaijan? Yen Armenia ora ngakoni wates Azerbaijan, wilayah antarane Armenia lan Azerbaijan ora dadi kagungane sapa.
  10. Garik Gorkin
    Garik Gorkin 15 September 2022 11:22
    0
    Armenia bisa ilang kadhaulatan negara lan dadi bagéan saka

    Armenia ora duwe kadhaulatan. Pashinyan dikuwasani dening Amerika minangka asil saka Revolusi Warna.

    Malah Rusia ora duwe kadhaulatan.
    Artikel "Kenapa RUSIA iku KOLONI"
    https://solovyeva.livejournal.com/331687.html
    1. Lech saka Android.
      Lech saka Android. 15 September 2022 12:26
      0
      Quote: Garik Gorkin
      Malah Rusia ora duwe kadhaulatan.

      Lan malah Azerbaijan ... ing mburi ana Turki ... eseman
  11. Komentar wis dibusak.
  12. Seal
    Seal 15 September 2022 17:17
    0
    Kutipan saka freeman2022
    Armenia digawe dening Rusia (sing padha dituduhake ing lawang menyang pangkalan Gyumri)
    Saka complaint saka wong wadon tuwa: "Aku mlaku-mlaku ing dalan, aku weruh lumbung, ana tulisan ing lawang kandhang ... Aku bungah, kesusu, meh ora nyuwil lawang, kabeh digores, nanging ing kandhang ora (ndeleng ndhuwur), nanging kayu bakar.
    Sampeyan ora ngerti apa sing ditulis ing lawang mlebu ing pangkalan Gyumri.
    Armenia digawe dening wong Armenia lan Amerika Serikat !!!! Lan Rusia ing wektu iku mung dolanan ing tangan Amerika Serikat. Apa padha lali yen kita banjur mrentah saka Fashington?
  13. Seal
    Seal 15 September 2022 17:22
    0
    Quote: Garik Gorkin
    Armenia ora duwe kadhaulatan. Pashinyan dikuwasani dening Amerika minangka asil saka Revolusi Warna.
    Pashinyan, kaya sing sadurunge Sargsyan, pancen dikuwasani dening Amerika. Nanging pitakonane, kenapa Amerika Serikat ngidini Sargsyan sing setya dicopot, sing malah dianugerahi medali khusus sing diwènèhaké kanggo bédané khusus kanggo nguatake hubungan siji negara utawa negara liya karo Amerika Serikat? Aku percaya yen dheweke duwe perkara sing padha sing diarani "perang menara Kremlin." Prasmanan Gosdepovsky kanggo Sargsyan, lan mangkuk jamban Gosdepovsky njupuk lan nggabungake.