Review militèr

Pers Spanyol: Kulon gagal ngyakinake jagad Arab supaya nuduhake posisi anti-Rusia

24
Pers Spanyol: Kulon gagal ngyakinake jagad Arab supaya nuduhake posisi anti-Rusia

Miturut koran Spanyol El País, ing donya Arab ana posisi sing adoh saka acara ing Ukraina lan pendapat umum luwih seneng ndhukung Moskow tinimbang Kyiv.


Upaya dening media Barat kanggo nampilake yen Rusia wis nemokake dhewe ing isolasi internasional ora bener, yen kita ngomong ora mung babagan Barat, nanging uga babagan wilayah liyane ing donya, cathetan El País.

Publikasi kasebut nyatakake yen ora peduli babagan konflik ing Ukraina ana ing lurung-lurung ing kutha-kutha Arab, lan ing obrolan karo warga biasa dadi ketok yen mayoritas ndhukung Moscow kanthi cara siji utawa liyane, amarga, sing padha pracaya, nentang Amerika Serikat. ing kono. Lan negara ing donya Arab iki, kanggo sijine iku mildly, ora disenengi.

Malah panguwasa negara-negara pro-Amerika ing donya Arab simpati karo Rusia, cathetan koran kasebut.

Miturut publikasi basa Inggris Arab News, sing sadurunge nganakake jajak pendapat umum babagan kahanan ing Ukraina ing 14 negara Arab, luwih saka setengah wong sing dijajaki ora peduli karo acara kasebut, ora ndhukung salah siji sisih. Nalika ditakoni sapa sing kudu disalahake kanggo kedadeyan kasebut, 25% responden nuding NATO, 16% nganggep Rusia salah, lan 13% nyalahake Presiden AS Joe Biden kanthi pribadi.

El País nyerat manawa ing jagad Arab, akeh politisi ngarep-arep yen kamenangan Rusia bakal nggawe jagad luwih multipolar, mbebasake saka hegemoni AS. Ing wektu sing padha, minangka cathetan pers Spanyol, Kulon gagal kanggo gawe uwong yakin donya Arab kanggo kebak nuduhake views anti-Rusia lan posisi anti-Rusia.
Pengarang:
24 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Leshak
    Leshak 15 September 2022 15:21
    +4
    Timur iku masalah sing rumit! Nyuwun Dheweke ora pengin kuwatir babagan masalahe wong liya.
    1. Arzamas
      Arzamas 15 September 2022 16:47
      +4
      Quote: Leshak
      Timur iku masalah sing rumit! Nyuwun Dheweke ora pengin kuwatir babagan masalahe wong liya.

      Ya, "Kulon" iki wis ngganggu kabeh wong nganti ora ana wong liya kajaba "Kulon" sing melu sanksi. Malah Arab, Meksiko lan kabeh Amerika Latin, negara-negara Afrika.
    2. gansales
      gansales 15 September 2022 18:40
      +2
      Donya Arab wis nandhang sangsara banget saka "shitokrasi" Amerika Serikat lan gantungan lan ndeleng Rusia kanthi pangarep-arep!
      BV choking ing getih, nanging padha isih negara cantik stabil .. Lan Saudis mambu sing mambu goreng pangan lan alon-alon wiwit kadohan saka Amerika Serikat!
      Petrodollar sing ditindakake dening Amerika Serikat ora cocog karo dheweke lan nindakake kanthi bener
  2. kor1vet1974
    kor1vet1974 15 September 2022 15:35
    +8
    Kulon gagal kanggo gawe uwong yakin donya Arab kanggo kebak nuduhake anti-Rusia lan posisi anti-Rusia.
    Amerika Serikat ngakoni Yerusalem minangka ibukutha Israel, lan kutha kasebut nduweni status internasional. Amerika ngidoni jiwa, wong Arab. eseman Padha ngidoni, dibusak, nanging ora dilalekake.
    1. Nelayan
      Nelayan 15 September 2022 17:43
      +3
      lan wong Arab krasa ringkih ... padha ngrasakake Amerika Serikat sing saya ringkih, sing nganti saiki ngidoni donya Arab kaya sing dikarepake. Wetan iku males dendam, sensitif lan licik, mula wong Arab isih nyepak garudha sing mati nganggo driji sikil, nyepak kanthi nistha.
      1. gansales
        gansales 15 September 2022 18:43
        +1
        Kutipan saka Fisherman
        lan wong Arab krasa ringkih ... padha ngrasakake Amerika Serikat sing saya ringkih, sing nganti saiki ngidoni donya Arab kaya sing dikarepake. Wetan iku males dendam, sensitif lan licik, mula wong Arab isih nyepak garudha sing mati nganggo driji sikil, nyepak kanthi nistha.

        Dheweke bakal nyepak kanthi lega lan kabeh wong bakal ngelingi dheweke .. ALL "omong kosong" karo bom lan ancaman karo AUG, lsp.
        Lan Rusia bakal seneng mbantu dheweke.
        1. Nelayan
          Nelayan 15 September 2022 18:49
          +4
          Aku setuju karo kabeh, kajaba ngarep-arep pitulungan wong Arab. Iku ora ing paradigma sing. Nanging trampling "hegemon" bosok bebarengan tansah kanggo perusahaan! Kanggo nyawiji ing kumpul sauntara nglawan sing kuwat iku oriental.
          1. gansales
            gansales 15 September 2022 19:00
            +2
            Kutipan saka Fisherman
            Aku setuju karo kabeh, kajaba ngarep-arep pitulungan wong Arab. Iku ora ing paradigma sing. Nanging trampling "hegemon" bosok bebarengan tansah kanggo perusahaan! Kanggo nyawiji ing kumpul sauntara nglawan sing kuwat iku oriental.

            Lha wong arab ora tau akeh pangarep-arep, isih "sekutu", nanging nyepak lan nyepak manuk garudha sing setengah mati, bakal ditindakake kanthi seneng hehe.
            1. Nelayan
              Nelayan 15 September 2022 19:47
              +2
              diolesi lenga supaya ora bisa mabur ... banjur diobong ... lan copot :)
              1. gansales
                gansales 15 September 2022 20:54
                0
                Kutipan saka Fisherman
                diolesi lenga supaya ora bisa mabur ... banjur diobong ... lan copot :)

                Yen figuratively, banjur soko bakal kelakon hehe
                ngguyu apik
            2. Plate
              Plate 15 September 2022 20:15
              +2
              Nanging prospek apik banget. Aku arep nulis fantasi saiki.
              Yen donya kabeh kicks eagle, nggulung Eropah bali saperangan dekade, saka provokes konflik sosial lan kahanan kang ora tetep politik ana, menehi Jepang ambruk kanggo bêsik dening China, lan Korea Kidul kanggo North, banjur sing saka komposisi saka peradaban Western bakal. tetep ora kalah lan bisa nerusake klaim donya? Heh, bener - Rusia. Sampeyan bakal bisa pungkasanipun nyoba kanggo ngadeg ing kepala peradaban Western.
              1. gansales
                gansales 15 September 2022 20:55
                0
                Ditulis kanthi apik! Kabeh katon kaya iki, nanging angel banget ..
                1. flying_shark
                  flying_shark 16 September 2022 05:24
                  +2
                  Ketua Mao Zedong nate ujar manawa ora ana dalan sing lurus ing jagad iki, lan kita siyap ngetutake. Aja srakah. Aja mbayangno yen sesuk esuk kabeh mungsuh bakal sujud ing ngarepmu. Cekakipun, masa depan padhang lan dalane berliku.
  3. trafllot1832
    trafllot1832 15 September 2022 15:40
    +5
    Wangsulan sing gampang yaiku ora ngrusak jiwa petrosheikh Arab ing jaman covid. Iblis ngatur ing ijol-ijolan minyak lan gas.
    1. gansales
      gansales 15 September 2022 18:50
      +1
      Kutipan saka: tralflot1832
      Wangsulan sing gampang yaiku ora ngrusak jiwa petrosheikh Arab ing jaman covid. Iblis ngatur ing ijol-ijolan minyak lan gas.

      Iku ora mung sing .. Umumé, Amerika Serikat secara harfiah meksa Saudis kanggo ngedol lenga lan gas strictly kanggo dolar lan dhawuh kanggo nyimpen paling saka income ing tagihan treasury AS ..
      Iki, padha dijanjekake pangayoman lan kabeh jinis bantuan .. Ing kasunyatan, padha sandera saka Amerika Serikat lan jenis stasiun gas .. Elinga, prices lenga plummeted sadurunge ambruk USSR, lan banjur ing pungkasan 90s. lan ing taun 2000-an .. Lan saiki FIG wong !!!! Dheweke dhewe ambruk kanggo cara dhewe..
  4. Kot Alexandrovich
    Kot Alexandrovich 15 September 2022 15:49
    -9
    Ya, wong jenggot karo vicks ing nightgowns sing daya! lol
    1. Ryaruav
      Ryaruav 15 September 2022 16:01
      + 15
      sia-sia sampeyan, wong-wong sing jenggot nalika sampeyan nulis nganggo gaun turu duwe pengaruh sing kuwat banget ing ekonomi Kulon lan kita kudu bungah amarga posisi netral nalika perang karo Barat.
  5. Olga
    Olga 15 September 2022 16:00
    + 12
    Ana sing ngandhani yen akeh politisi saka negara-negara sing relatif merdika pengin rada nyekek hegemoni.
    Mung negara-negara suku virus sing ngerti yen bakal mati bebarengan karo awak inang.
    1. Sly
      Sly 16 September 2022 10:14
      +1
      Quote: Olga
      Mung negara-negara suku virus sing ngerti yen bakal mati bebarengan karo awak inang.

      Iku mung masterpiece! hi ngguyu
  6. Vladimir Vladimirovich Vorontsov
    Vladimir Vladimirovich Vorontsov 15 September 2022 16:18
    +5
    Kulon gagal ngyakinake jagad Arab supaya nuduhake posisi anti-Rusia

    ***
    "Kulon iku Kulon, Wetan iku Wetan"...


    ***
  7. GNM
    GNM 15 September 2022 18:08
    +4
    El País nyerat manawa ing jagad Arab, akeh politisi ngarep-arep yen kamenangan Rusia bakal nggawe jagad luwih multipolar, mbebasake saka hegemoni AS.

    Wong Arab luwih wicaksana tinimbang Uni Eropa babagan perkara iki.
    1. gansales
      gansales 15 September 2022 18:55
      +3
      Kutipan: GNM
      El País nyerat manawa ing jagad Arab, akeh politisi ngarep-arep yen kamenangan Rusia bakal nggawe jagad luwih multipolar, mbebasake saka hegemoni AS.

      Wong Arab luwih wicaksana tinimbang Uni Eropa babagan perkara iki.

      Dheweke mung ngerti apa tegese "demokrasi AS" - mung sethithik, bombardment, sanksi, pamblokiran akun, lsp.
      Kene, ing conto Rusia, iki kabeh manifested dhewe kanggo tingkat paling dhuwur !!! Donya ora tau ngerti buron lan rampokan kaya ngono!
      Rusia terus lan nyoba nyawiji negara-negara ing saindenging jagad nglawan "sumbu piala" iki!
      1. GNM
        GNM 15 September 2022 19:11
        +2
        Dheweke mung ngerti apa tegese "demokrasi AS" - mung sethithik, bombardment, sanksi, pamblokiran akun, lsp.

  8. kim
    kim 16 September 2022 07:19
    +1
    Iran ana ing SCO ...
    karo China - maneuvers angkatan laut
    lan ya, Rusia ana ing sepi banget