Review militèr

Mulane padha keselak Nord Stream

107
Mulane padha keselak Nord Stream



Gazprom ora dibutuhake


Informasi iki liwati liwat media donya kaget sepi. Ora ana laporan sing menang, lan wedi yen akeh sing bakal ngerti babagan apa sing kedadeyan. Nanging, ora bisa ndhelikake kasunyatan manawa ing pungkasan taun 2022 Amerika Serikat bakal dadi pimpinan ekspor gas.

Umumé, paling ora 200 milyar meter kubik bakal didol. m saka bahan bakar biru Amérika. Lan ora mung cair, sing ing taun-taun pungkasan ana perjuangan sengit karo Gazprom sing padha, nanging uga pipa. Senajan terakhir, mesthi, ora nyimpen Eropah, kang kiwa tanpa Nord Streams.

Angka Amerika kanggo nem wulan pisanan 2022 yaiku 100,3 milyar meter kubik. m. Kira-kira 57% saka volume iki dianggep dening gas cair. Sing nggumunake, AS mlebu pasar LNG mung ing 2016, terus nambah pasokan. Sajrone nem taun kepungkur, wis rampung, ing biaya apa, ora perlu kanggo nerangake, sing utama yaiku Rusia ditindhes saka pasar gas Eropa.

Munggah banget ing rega gas isih nyenengake akeh kita, sanajan ing sawijining dina bakal dadi backfire ing konsumen Rusia uga. Nanging dheweke nyedhiyakake liyane - bathi nggarap LNG, sing wis ngrangsang konstruksi operasional lan komisioning fasilitas gas Amerika.

Lan sawise kabeh, kaya sing kita deleng, dudu Rusia lan dudu monopoli Gazprom sing saiki ngilangi krim sing paling manis saka rega gas sing dhuwur. Keuntungan utama digawe dening AS. Produser Amerika sing ora nggawe rame, kaya kita karo Nord Stream, nanging mung plowed.

Lan kasunyatan manawa dheweke ora duwe wektu kanggo mblokir nomer loro lan nutup aliran pertama, nyatane, sukses gedhe. Ngadili dhewe - mesthine, kasengsem ing kenaikan rega, nanging ora bisa disalahake. Dheweke ora kudu disalahake amarga nganti saiki ora bisa nutupi kabeh kabutuhan gas Eropa.

Saka sebrang samodra, nganti saiki, ana sing durung krungu pratelan kaya "dheweke sing kudu disalahake," utawa "kita nyaranake supaya sampeyan mbangun terminal sadurunge kurva." Nanging aku mikir kita bakal krungu liyane. Ora kaya perusahaan Amerika sing adol gas ing pasar titik, yaiku, kanthi rega maksimal, Gazprom kita isih nindakake pirang-pirang kontrak jangka panjang.

Apa aku kudu nerangake manawa ora ana mekanisme rega sing ekstrem kaya ing pasar titik. Lan ing rekor bathi, Amerika Serikat, ing slogan ayu "nyimpen Eropah", banget suda Penyetor LNG menyang arah liyane, kajaba kanggo Continent Lawas. Miturut kabeh indikasi, "jarum gas" Rusia mung diganti karo Amerika.

Lan ing 2022, saka 115-117 milyar meter kubik. m LNG, sing saka Amerika Serikat bakal nyebar ing saindenging jagad, kira-kira 80-85 milyar meter kubik. m bakal menyang Eropah. Pertumbuhan ekspor LNG AS ing kana luwih cepet tinimbang indikator umum. Yen total ekspor LNG ing separo pisanan 2022 dibandhingake karo periode sing padha ing 2021 mundhak 8,2 milyar meter kubik. m utawa 16,8%, banjur pangiriman menyang Eropah langsung mundhak 150% utawa 23,6 milyar meter kubik. m.

solitaire gas anyar


AS saiki ngekspor 109 bcm. m LNG saben taun. Iki luwih saka Australia - 108 milyar meter kubik. m, lan Qatar - 107 milyar meter kubik. m. Salajengipun, minangka wis ditampilake, bakal ana liyane, lan banjur, karo commissioning terminal LNG anyar, kalebu Eropah, malah luwih.

Akibaté, solitaire gas Rusia uga kudu akeh owah-owahan, sanajan bisa uga luwih apik. Lan ora amarga para panuku liyane bakal mbayar luwih akeh, nanging amarga kita kudu ngembangake infrastruktur LNG kita dhewe.

Ingkang utama yaiku Gazprom, siji-sijine cara, kudu ngelingi tanah kelairane, miturut conto para ahli minyak. Lan serius ngatasi pasokan gas ing pedalaman Rusia. Lan tanpa narik tarif domestik kanggo prices donya. Konsumen kita ora bisa mbayar, ing industri tenaga kanthi tangan Chubais sing entheng, kita wis ngalami iki.

Sadurunge wiwitan NWO, Rusia, senadyan sanksi lan penolakan klien Eropa kanggo miwiti SP-2, isih ngekspor gas luwih akeh tinimbang Amerika Serikat saiki - udakara 240 milyar meter kubik. m saben taun. Wis pirang-pirang taun, kita dadi pimpinan ekspor gas ing donya. Nanging pira indikator kita saiki wis mudhun, bakal menehi kabar, paling mungkin, ora enggal.

Yen, mesthi, padha menehi ing kabeh, sanajan Gazprom kudu nglaporake siji cara utawa liyane. Yen dideleng saka kasunyatan manawa pimpinan anyar yaiku Amerika Serikat, ekspor kita saiki kurang saka 200 milyar meter kubik. m. Nanging gas Gazprom ora kabeh gas Rusia, utamané amarga prospek meksa nindakake perkara iki ora maneh "alam", nanging sawetara jenis ora wajar, monopolist paling saka LNG, dadi liyane lan liyane nyata saben sasi.


Carane ono gunane demonopolization iki saka sudut pandang saka kapentingan strategis negara iku pitakonan liyane, nanging liberal mesthi kudu bungah. Sanajan kudu dielingake apa sing wis diwenehi demonopolisasi ing industri tenaga lan jumlah bathi Gazprom sing wis dilebokake ing kendi sajrone pirang-pirang taun, banjur ngerti apa.

Lan sawise kabeh, peduli iku, laku ndhikte kritéria bebener liyane, nanging ora ana owah-owahan ing sembarang cara. Maneh, kita ngedol kabeh sing bisa, lan maneh, yen entuk apa-apa, kita langsung kesusu ngubur ing endi wae. Kanggo entuk manfaat langsung saka wong-wong sing melu iki, lan kanggo mundhut langsung saka budget. Nanging, bali menyang solitaire gas kita.

Loro Nord Stream, sing sampeyan ngerti, iki 110 milyar meter kubik bebarengan. m - meh setengah saka total ekspor kita. Lan ngganti volume kasebut bebarengan meh ora mungkin. Mesthi, iku bisa kanggo nambah kapasitas Power of Siberia cukup cepet - ing mangsa, sambungan karo lapangan Kovykta, nanging ana 38 milyar meter kubik maksimum.

Lan umume, apa ana panjaluk ing sisih liya - iki kudu dijaluk saka Gazexport, sanajan dheweke ora bakal mangsuli kanthi terbuka. Ana uga Yamal, sing dipateni amarga intrik Polandia - Eropa kanthi 32 milyar meter kubik. m, ana Aliran Turki, sing dimuat menyang paling awon, ing ngendi kapasitas mung 31,5 milyar meter kubik. m.

Lan ana uga sing lali, nanging isih bisa Urengoy - Pomary - Uzhgorod, dirancang kanggo 28 milyar meter kubik. m. Dheweke sing saiki nylametake Hongaria sing cukup saka kadhemen, nanging tetep ana ing macem-macem ancaman. Sampeyan kudu eling yen ing taun 2021 ana bledosan, kanthi pertandhingan sabanjure ing ndhuwur Kyiv.

Sampeyan saka ngendi - kita saka Yamal


Ing kahanan shutdown paksa saka Nord Stream, Gazprom saiki mung dipeksa kanggo aktif reorient aliran ekspor menyang wilayah liyane ing donya. Nanging kita ora lali manawa mayoritas konsumen Asia kudu ngirim bahan bakar biru saka Rusia ing wangun cair.

ngendi? Saka Yamal? Cadangan ing kono, mesthi, akeh banget, nanging sampeyan dhewe ngerti manawa sampeyan ora bisa ngirim akeh saka tanker gas. Saiki, kita bisa ngomong babagan ora luwih saka 16-17 yuta ton LNG, utawa 22-23 milyar meter kubik. m saben taun. Lan iki sawetara atus tanker, sing uga kudu ditindakake lan dilayani.


Ora perlu dikandhakake, Rute Laut Lor ora bisa digunakake ing saindhenging taun. Nanging, gas saiki uga bakal diangkut saka kompleks Portovaya LNG anyar ing Teluk Finlandia. Iki persis ing ngendi Nord Streams diwiwiti.

Dina Selasa, kapal tanker Pskov, sing bisa ngirim udakara 100 yuta meter kubik gas ing bentuk LNG, ngrampungake ngisi gas cair ing kana. Nanging, iku penting banget saiki kanggo mbusak masalah piloting liwat Selat Denmark - Kattegat lan Skagerrak, ngendi Rusia umume ditinggal tanpa pilotage.

Target pisanan Pskov yaiku Pelabuhan Mesir Said, ing ngendi kapal kasebut kudu teka ing tanggal 26 September. Banjur prau kasebut bakal nerusake liwat Terusan Suez, lan kemungkinan India bakal dadi salah sawijining konsumen utama gas cair Rusia.

Terminal gas cair ing Portovaya diluncurake meh sanalika sawise mateni Nord Stream. Kapasitas fasilitas kasebut kira-kira 1,5 yuta ton gas cair saben taun, sing cocog karo luwih saka 2 milyar meter kubik. M. Nalika sampeyan bisa ndeleng, Portovaya ora bisa rampung mbusak masalah Gazprom karo ekspor, nanging isih.
Pengarang:
Foto sing digunakake:
uj-images.ru, topcor.ru, rusdozor.ru
107 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Nikolai Ivanov_5
    Nikolai Ivanov_5 19 September 2022 16:07
    +6
    AS ngrusak Uni Eropa kanthi boneka ing pamrentah.
  2. Dartanyan
    Dartanyan 19 September 2022 16:14
    -10
    Napa kita butuh LNG?!?! Luwih becik tuku klub bal-balan utawa yacht sawetara, supaya kulon bosok duwe LNG, kita bakal terus metu
    1. Ilnur
      Ilnur 20 September 2022 06:10
      +2
      Sarkasme sampeyan ora dimangerteni lan ditolak ...
  3. bk0010
    bk0010 19 September 2022 16:14
    +6
    Saka sebrang samodra, nganti saiki, ana sing durung krungu pratelan kaya "dheweke sing kudu disalahake," utawa "kita nyaranake supaya sampeyan mbangun terminal sadurunge kurva."
    Terminal minangka setengah perang. Ing endi entuk operator gas akeh?
    1. mordvin 3
      mordvin 3 19 September 2022 16:30
      +4
      Kutipan saka: bk0010
      Ing endi entuk operator gas akeh?

      Aku dikandhakake ing kene setengah taun kepungkur yen ing musim gugur kita bakal mbangun kapal ing galangan kapal Nikolaev.
      1. Romario_Argo
        Romario_Argo 19 September 2022 16:53
        +3
        galangan kapal Nikolaev - sacoro prakteke numpes - padha kudu dibalèkaké kanggo ing paling setahun
        yen godhong ngarep - nanging dheweke ora lunga
        1. TiRex
          TiRex 20 September 2022 03:42
          -1
          3-4 taun kanggo mulihake, lan malah ngganti kabeh peralatan industri
    2. Galleon
      Galleon 19 September 2022 16:31
      +3
      AS duwe 76 operator LNG. Jepang Setia uga duwe armada dhewe
    3. Luminman
      Luminman 19 September 2022 17:19
      +4
      Terminal minangka setengah perang. Ing endi entuk operator gas akeh?

      Saliyane terminal lan operator gas, kita uga butuh pabrik liquefaction gas, nanging ora cukup ...
    4. aybolyt678
      aybolyt678 19 September 2022 19:24
      +1
      Kutipan saka: bk0010
      Ing endi entuk operator gas akeh?

      construction saka operator gas bakal menehi impetus kanggo bosok ekonomi Eropah eseman Umumé, aku percaya yen sampeyan mikir maju kanggo sawetara generasi, mula ora ana apa-apa kanggo sapa wae !!!!!!!!!!!
      1. Alien Saka
        Alien Saka 19 September 2022 21:28
        0
        Aku setuju karo sampeyan, nanging ora, bourgeoisie bakal ngapusi maneh Nyuwun
  4. Galleon
    Galleon 19 September 2022 16:18
    + 16
    Aku ngomong babagan iki 10 dina kepungkur, iki komentarku ...

    Perang ing Ukraina paling migunani kanggo Amerika Serikat. Dheweke nyopir LNG menyang Eropa kanthi rega sing apik, lan kompleks industri militer ngluncurake kabeh kapasitas, mung duwe wektu kanggo ngitung dhuwit. Apa prices munggah ing Amerika? Sing padha scratching, prices iki? Iki sing dicritakake marang kita.
    Minangka analogi, perang donya pisanan, sing migunani kanggo Kakaisaran Inggris, dieling-eling. Ora jelas, kenthel, obtuse, nanging telung kekaisaran berjuang ing daratan - kaya-kaya ora ana.
    Sapa sing ngeculake perang saiki iki ora kasengsem ing pungkasane cepet. Yen saya suwe saya suwe, luwih akeh negara lan pasukan vital bakal saya ringkih. Nganti karusakan lengkap. Kepemimpinan kita kanthi lengkap ngetutake paradigma iki. Ora ana sing luwih ala tinimbang ngirim pasukan cilik saka tentara gedhe lan kuwat siji-sijine nglawan mungsuh sing ringkih. Panyuwunan Kadyrov marang Kremlin supaya "ngidini aku rampung" minangka panjaluke wong Kaukasia sing jujur, lan sejatine jiwa Rusia.
    Nyeret perang sing "durung diwiwiti" (kanthi cara, dheweke dhewe ngeculake) minangka dalan sing mbebayani. Lan kita kanthi yakin lan terus-terusan dipimpin.
    1. paul3390
      paul3390 19 September 2022 16:55
      + 13
      Dadi luwih aku lunga, sing kuwat raos sing gol bener saka apa kedados beda banget saka sing diumumake .. Lan dening kabeh pihak.
      1. Galleon
        Galleon 19 September 2022 17:23
        +5
        Apa perasaan sing ana - rantai tumindak lan tujuan sing diraih nyebabake kesimpulan kasebut.
        Iku kesalahan gedhe kanggo nganggep wong sing ana ing dhuwur pikirane sempit utawa bodho. Wong-wong iki wis tekan dhuwur kuwasa, pikirane wis canggih, ora ngerti welas asih, larangan lan moral. Demokrasi sing ndadekke kontingen kuwi marang para penguasa.
    2. sheridans
      sheridans 19 September 2022 17:05
      -12
      Yang Mulia? Lan sampeyan ora bodho, kaya.
  5. Ratmir_Ryazan
    Ratmir_Ryazan 19 September 2022 16:19
    +1
    Cadangan gas AS yaiku 11-12 triliun meter kubik, lan ngasilake 900 milyar meter kubik saben taun.

    Suwene bakal bisa nyedhiyakake gas menyang Eropa?

    Ora, ora suwe, dheweke dhewe ngonsumsi gas akeh. Mungkin dheweke bakal nemokake liyane, nanging ora mesthi.

    Cadangan Rusia luwih saka 50 triliun meter kubik gas, iki sing diduweni dening perusahaan lan dikembangake.
    1. alexy sidaikin
      alexy sidaikin 19 September 2022 17:03
      +2
      Kajaba iku, dheweke ngrusak tanahe dhewe kanthi pertambangan shale gas.
      1. BrTurin
        BrTurin 19 September 2022 17:57
        0
        Iki uga ana paningkatan lindhu (lan karo wong-wong mau, lan akhir-akhir iki ing planet iki), dadi apa sing bisa dadi ...
    2. adoh
      adoh 19 September 2022 17:31
      +7
      Cadangan gas AS ..... cadangan Rusia luwih akeh ....

      iki komentar apik.
      nanging limang utawa sepuluh taun bakal pop, banjur liyane bakal metu saka weteng negara, lan ora mung duweke.
      acara donya bakal terus anggere donya counts ing dolar, lan ora ing itungan hard, malah emas, malah vodka
  6. Apa sing
    Apa sing 19 September 2022 16:30
    -1
    Sanalika iku perlu kanggo gumantung ing LNG, lan ora narik SP-2. Ya, nutup SP-1, tugas kanggo nggawe gas larang kanggo Eropah lan ngurangi daya saing. Nanging ana sawetara wong wicaksana kanggo SP 1,2. Kabeh bisa ditindakake yen persetujuan wis ditindakake karo Trump.
    1. kot423
      kot423 19 September 2022 16:38
      +4
      Quote: Che kanggo
      . Kabeh bisa ditindakake yen persetujuan wis ditindakake karo Trump.

      Nu-nu ... Wis ana "kontraktor", noda lan mendem, kepiye pungkasane - sing waras ngerti. Sampeyan - ketoke ora, yen, minangka bocah Chukchi naif, sampeyan serius menehi omong kosong ...
    2. paul3390
      paul3390 19 September 2022 16:56
      +3
      Yen kita mbuwang dhuwit sing kaya ngono, mula nggawe pipa sing nyambungake lapangan klasik karo pipa ing sisih wétan ..
      1. adoh
        adoh 19 September 2022 17:42
        +6
        Yen kita nglampahi dhuwit sing kaya ngono, mula bakal nggawe pipa sing nyambungake lapangan klasik karo pipa ing sisih wétan.

        Pavel pipa ing sisih wétan bakal mimpin kanggo kahanan sing padha ing sisih kulon - kanggo monopoli pasar panuku lan luwih mudhun dhaftar - paket energi lan nyoba kanggo nyetel kahanan kanggo bakul gas.
        gas liquefied + armada dhewe ndadekake iku bisa kanggo sumber gas kanggo ANY titik ing donya
  7. Cheerrock
    Cheerrock 19 September 2022 16:37
    + 15
    Kita ngaco polimer, kita ora ngedol gas marang mungsuh, Putin nyebul! apik
    Panyerat boten purun ngandharaken babagan saperangan bab lan boten badhe kaandharaken, inggih punika:
    - Nganti 2021, Gazprom nggawe keluwihan gas ing pasar Eropa lan mbanjiri Eropa kanthi gas murah supaya ora nglilani LNG Amerika;
    - Nalika sampeyan bisa ndeleng saiki - kabeh kamulyan Eropah saka 30 taun pungkasan adhedhasar energi mirah saka Gazprom;
    - Paket energi katelu lan kesepakatan ijo dirancang kanggo nggawe EU minangka panuku monopoli lan entuk gas saka Rusia luwih murah;
    - Ora ana gas murah - tag rega listrik tuwuh ing Eropa kanthi cepet 30 kali, lan Gazprom durung ngalangi kabeh. Dina iki, ramalan kanggo mangsa yaiku mateni nganti 65% perusahaan Eropa.
    Nanging ya, Gazprom iku goof, Putin bocor kabeh, saiki kita bakal kantun euro, kabeh wis ilang, Amerika ngalahake Gazprom.
    Apa sampeyan mikir yen kita duwe perang karo Ukraina lan mung diwiwiti tanggal 24 Februari?
    Sadurunge nulis babagan apa de Gazprom saiki kudu ngelingi babagan konsumen domestik lan kabeh iku, mungkin pisanan sampeyan bakal kasengsem ing program Gazprom kanggo gasifikasi lan aftergasification ing Federasi Rusia?
    1. paul3390
      paul3390 19 September 2022 17:00
      + 10
      Napa kita butuh euro kasebut? Siji neraka - meh kabeh hasil saka dodolan gas, sakperangan alesan, kita nglumpukake ing Kulon .. Avon - luwih saka 300 lard dicolong saka kita, nanging negara ora malah sok dong mirsani. Cetha yen dhuwit kasebut ora menyang kita .. Lan saiki luwih elek - dheweke uga nglarang tuku apa sing dikarepake. Dadi, kenapa kita kudu ngedol bahan mentah menyang Geyropa? Paling ora - ing jumlah kasebut?
      1. kula 1970
        kula 1970 19 September 2022 17:14
        +2
        Kutipan saka paul3390
        Siji neraka - meh kabeh revenue saka dodolan gas kita sakperangan alesan ditumpuk ing Kulon..

        Ayo kula andhap asor ngelingake sampeyan 60% (!!!!) anggaran Federasi Rusia diwenehake dening FCS lan utamane iki minangka tugas ekspor kanggo hidrokarbon ....
        Dadi aja ngomong babagan "kabeh hasil"
      2. Cheerrock
        Cheerrock 19 September 2022 17:15
        +1
        Kutipan saka paul3390
        Napa kita butuh euro kasebut? Siji neraka - meh kabeh hasil saka dodolan gas, sakperangan alesan, kita nglumpukake ing Kulon .. Avon - luwih saka 300 lard dicolong saka kita, nanging negara ora malah sok dong mirsani. Cetha yen dhuwit kasebut ora menyang kita .. Lan saiki luwih elek - dheweke uga nglarang tuku apa sing dikarepake. Dadi, kenapa kita kudu ngedol bahan mentah menyang Geyropa? Paling ora - ing jumlah kasebut?



        Ya, kaya ngono, dheweke mandheg nyimpen bathi ing kono, ngetung dividen, lan dadi bingung nganti mutusake kanggo investasi ing Federasi Rusia. Wis positif.
      3. Ryaruav
        Ryaruav 19 September 2022 21:00
        +1
        Pavel, aja mung tuku barter, kita butuh peralatan lan mesin
    2. adoh
      adoh 19 September 2022 17:46
      +3
      Apa sampeyan kepengin weruh program Gazprom kanggo gasifikasi lan regasifikasi ing Federasi Rusia?

      ngomongake kenaikan volume konsumsi sawise rampung kabeh program sawise-gasifikasi ing negara kasebut
      1. Cheerrock
        Cheerrock 19 September 2022 18:31
        +1
        Kutipan saka Disant
        Apa sampeyan kepengin weruh program Gazprom kanggo gasifikasi lan regasifikasi ing Federasi Rusia?

        ngomongake kenaikan volume konsumsi sawise rampung kabeh program sawise-gasifikasi ing negara kasebut

        Lan kenapa sampeyan mung ndeleng gasifikasi tambahan saka populasi tanpa industri? Satemene aku krungu, meh kabeh volume sing kudune kanggo SP2 wis dipesen ing negara. Keset kanggo katon, Martsinkevich saperangan sasi kepungkur dicet ing rinci ing volume planning.
        1. adoh
          adoh 19 September 2022 21:05
          +3
          gasifikasi populasi tanpa industri?

          Aku ora nulis babagan populasi kanthi sakabehe lan babagan populasi kanthi kapisah.
          .
          lan nomer - lay mudhun ing studio! Yen ora, wicara sampeyan babagan polimer jengkel ora dikira!
          1. Cheerrock
            Cheerrock 20 September 2022 18:33
            +1
            90 milyar m3 saben taun wis dialokasikan kanggo pipa anyar, 20 milyar m3 kanggo gasifikasi tambahan populasi, kanggo pembangkit listrik anyar, pabrik LNG lan industri. golek bisnis. Sing luwih dhuwur cukup kanggo ngganti pangurangan pasokan menyang EU saka total ekspor 155 milyar m3 saben taun. Nanging, ekspor menyang negara-negara Eropa ora bakal mandheg. Iku mung bakal dadi cilik.
  8. roket757
    roket757 19 September 2022 16:47
    +3
    Mulane padha keselak Nord Stream
    . Intine "jelas" kabeh iki wis suwe !!!
    Lan saiki pitakonan ... ing ngendi kabeh iki bakal mimpin, kepiye bakal rampung?
  9. yuriy55
    yuriy55 19 September 2022 16:50
    + 12
    Sing paling jengkel karo aku yaiku rengek liberal yen tanpa ekspor hidrokarbon menyang Rusia, rubah Arktik bakal teka.
    Kasunyatan manawa Amerika Serikat kanthi sengaja nyurung Eropa dadi budak jelas saka Brexit sing digawe cepet-cepet.
    Uni Soviet ngalami sanksi lan amandemen nganti pirang-pirang taun, lan iki ora nyegah dadi ekonomi nomer loro ing donya. China, ngadeg karo tangan outstretched kanggo paling saka setengah kapindho abad rong puloh, ngrambah Kepemimpinan ing biaya luar biasa efforts lan sweatshops. Korea Lor wis diisolasi sajrone setengah abad ... Iran bisa ngetrapake apa sing ora digatekake dening para penager Rusia. Afghanistan menehi tendhangan kanggo staf sing padha karo sikile, nganggo beret Amerika sing robek.
    Apa tumindak heroik sing wis ditindakake Rusia wiwit taun 1991? Dheweke mangan lan mbuwang kabeh warisan USSR lan dina iki ternyata kita ora bisa nindakake apa-apa tanpa nyedhiyakake sumber daya (!!!) menyang MUSUH.
    Pitakonan, kenapa kita manggoni 1/8 saka lemah? Supaya 297 juta dolar dadi lemu ing negara kasebut, luwih saka rong setengah yuta pejabat lan 000 wong saka dhaptar Forbes tuku kabeh jinis omong kosong nganggo ibukutha Rusia (dibuwang saka Rusia), mbuwang bledug ing mripate wong ...
    *****
    Marang kula sing aku whiner, sing "kabeh bisa metu", sing wong kita wis milih mung kuwi dalan pembangunan ... Ya, kanggo neraka karo sampeyan !!! Yen wong seneng karo apa sing kedadeyan, mula ora perlu ngisi kothak siaran saluran tengah kanthi informasi ing bunder, ora perlu ngatur voting lan nggunakake telung dina (malah sepuluh dina). voting elektronik sing ora bisa dikendhaleni ing pemilihan pungkasan kanggo "njabut" pangenalan populer.
    Lan aku kurang percaya karo tembung-tembung sing bakal mlebu swarga, lan dheweke bakal mati ... Luwih, kita bakal mati saka urip kaya ngono, lan dheweke bakal nguwuh-uwuh lan ngucap babagan keruwetan krisis global. lan sanksi sing ditindakake.
    1. pemotong bolt
      pemotong bolt 19 September 2022 17:06
      +6
      Brexit kanthi cepet.
      Braexit minangka masalah internal Inggris sing sejatine - nalika dheweke ngerteni sepira cepet - kaya reaksi berantai ing bledosan nuklir - jumlah parasit sing teka ing Inggris saka Uni Eropa saya tambah akeh (gipsies Romania sing padha teka meh ing desa), banjur kaget. ya nemokake yen ambruk sistem kesejahteraan lan kesehatan wis cedhak.
    2. alexy sidaikin
      alexy sidaikin 19 September 2022 17:08
      -8
      Kutipan saka: yuriy55
      Sing paling jengkel karo aku yaiku rengek liberal yen tanpa ekspor hidrokarbon menyang Rusia, rubah Arktik bakal teka.
      Kasunyatan manawa Amerika Serikat kanthi sengaja nyurung Eropa dadi budak jelas saka Brexit sing digawe cepet-cepet.
      Uni Soviet ngalami sanksi lan amandemen nganti pirang-pirang taun, lan iki ora nyegah dadi ekonomi nomer loro ing donya. China, ngadeg karo tangan outstretched kanggo paling saka setengah kapindho abad rong puloh, ngrambah Kepemimpinan ing biaya luar biasa efforts lan sweatshops. Korea Lor wis diisolasi sajrone setengah abad ... Iran bisa ngetrapake apa sing ora digatekake dening para penager Rusia. Afghanistan menehi tendhangan kanggo staf sing padha karo sikile, nganggo beret Amerika sing robek.
      Apa tumindak heroik sing wis ditindakake Rusia wiwit taun 1991? Dheweke mangan lan mbuwang kabeh warisan USSR lan dina iki ternyata kita ora bisa nindakake apa-apa tanpa nyedhiyakake sumber daya (!!!) menyang MUSUH.
      Pitakonan, kenapa kita manggoni 1/8 saka lemah? Supaya 297 juta dolar dadi lemu ing negara kasebut, luwih saka rong setengah yuta pejabat lan 000 wong saka dhaptar Forbes tuku kabeh jinis omong kosong nganggo ibukutha Rusia (dibuwang saka Rusia), mbuwang bledug ing mripate wong ...
      *****
      Marang kula sing aku whiner, sing "kabeh bisa metu", sing wong kita wis milih mung kuwi dalan pembangunan ... Ya, kanggo neraka karo sampeyan !!! Yen wong seneng karo apa sing kedadeyan, mula ora perlu ngisi kothak siaran saluran tengah kanthi informasi ing bunder, ora perlu ngatur voting lan nggunakake telung dina (malah sepuluh dina). voting elektronik sing ora bisa dikendhaleni ing pemilihan pungkasan kanggo "njabut" pangenalan populer.
      Lan aku kurang percaya karo tembung-tembung sing bakal mlebu swarga, lan dheweke bakal mati ... Luwih, kita bakal mati saka urip kaya ngono, lan dheweke bakal nguwuh-uwuh lan ngucap babagan keruwetan krisis global. lan sanksi sing ditindakake.

      Dadi ekonomi USSR umume disambungake menyang ekspor hidrokarbon ... lan, miturut, tiba ing prices kanggo wong-wong mau pungkasanipun matèni ekonomi USSR.
      1. yuriy55
        yuriy55 19 September 2022 17:28
        +1
        Quote: Alexey Sidaikin
        Dadi ekonomi USSR umume disambungake menyang ekspor hidrokarbon ... lan, miturut, tiba ing prices kanggo wong-wong mau pungkasanipun matèni ekonomi USSR.

        Aku ora bakal nerangake apa sing mateni ekonomi USSR. Wektu cendhak lan aku ora pengin wuta ing keyboard.
        1. alexy sidaikin
          alexy sidaikin 19 September 2022 19:00
          -7
          Dadi ngakoni yen ora ana sing kudu diomongake ... nanging aku pengin metu saka komentar sadurunge nalika wisuh ngguyu
      2. kot711
        kot711 19 September 2022 17:32
        +4
        Dadi ekonomi USSR umume disambungake menyang ekspor hidrokarbon.
        Sing ngomong sampeyan, piskov?

        Bagean saka penghasilan saka adol bahan bakar lan listrik (mangga diwenehi perhatian - bahan bakar lan listrik) ing anggaran ora bener ngluwihi 10,3% ing taun-taun sing paling "gumantung", lan rata-rata ing periode saka 1980 nganti 1990 kira-kira 8 %. Apa iki "jarum minyak" sing disenengi wong akeh?
      3. Cheerrock
        Cheerrock 19 September 2022 17:37
        +6
        Quote: Alexey Sidaikin
        Kutipan saka: yuriy55
        Sing paling jengkel karo aku yaiku rengek liberal yen tanpa ekspor hidrokarbon menyang Rusia, rubah Arktik bakal teka.
        Kasunyatan manawa Amerika Serikat kanthi sengaja nyurung Eropa dadi budak jelas saka Brexit sing digawe cepet-cepet.
        Uni Soviet ngalami sanksi lan amandemen nganti pirang-pirang taun, lan iki ora nyegah dadi ekonomi nomer loro ing donya. China, ngadeg karo tangan outstretched kanggo paling saka setengah kapindho abad rong puloh, ngrambah Kepemimpinan ing biaya luar biasa efforts lan sweatshops. Korea Lor wis diisolasi sajrone setengah abad ... Iran bisa ngetrapake apa sing ora digatekake dening para penager Rusia. Afghanistan menehi tendhangan kanggo staf sing padha karo sikile, nganggo beret Amerika sing robek.
        Apa tumindak heroik sing wis ditindakake Rusia wiwit taun 1991? Dheweke mangan lan mbuwang kabeh warisan USSR lan dina iki ternyata kita ora bisa nindakake apa-apa tanpa nyedhiyakake sumber daya (!!!) menyang MUSUH.
        Pitakonan, kenapa kita manggoni 1/8 saka lemah? Supaya 297 juta dolar dadi lemu ing negara kasebut, luwih saka rong setengah yuta pejabat lan 000 wong saka dhaptar Forbes tuku kabeh jinis omong kosong nganggo ibukutha Rusia (dibuwang saka Rusia), mbuwang bledug ing mripate wong ...
        *****
        Marang kula sing aku whiner, sing "kabeh bisa metu", sing wong kita wis milih mung kuwi dalan pembangunan ... Ya, kanggo neraka karo sampeyan !!! Yen wong seneng karo apa sing kedadeyan, mula ora perlu ngisi kothak siaran saluran tengah kanthi informasi ing bunder, ora perlu ngatur voting lan nggunakake telung dina (malah sepuluh dina). voting elektronik sing ora bisa dikendhaleni ing pemilihan pungkasan kanggo "njabut" pangenalan populer.
        Lan aku kurang percaya karo tembung-tembung sing bakal mlebu swarga, lan dheweke bakal mati ... Luwih, kita bakal mati saka urip kaya ngono, lan dheweke bakal nguwuh-uwuh lan ngucap babagan keruwetan krisis global. lan sanksi sing ditindakake.

        Dadi ekonomi USSR umume disambungake menyang ekspor hidrokarbon ... lan, miturut, tiba ing prices kanggo wong-wong mau pungkasanipun matèni ekonomi USSR.

        Mungkin wis cukup kanggo nggawa mitos iki menyang massa? Nganti 1985, anggaran USSR terus-terusan surplus, lan bagean kabeh (!) Pendapatan saka kegiatan ekonomi manca kira-kira 14% saka bathi anggaran. Iku dadi langka ing 1986, nanging ora amarga income mudhun (padha mung mundak akeh ajeg), nanging amarga expenses mundhak banget karo tekane saka Tagged.
        1. alexy sidaikin
          alexy sidaikin 19 September 2022 19:02
          -5
          Sampeyan wis setuju ing antarane 10 nganti 15% ...
        2. alexy sidaikin
          alexy sidaikin 19 September 2022 19:24
          -4
          Ek kepriwe...nanging statistike malah sebaliknya, pangsa ekspor energi lan bahan bakar 31,4% kanggo 75g. lan 87 iku 46,5% cilik banget ... 15% dheweke ana ing 70g
          1. Cheerrock
            Cheerrock 19 September 2022 20:09
            +4
            Quote: Alexey Sidaikin
            Ek kepriwe...nanging statistike malah sebaliknya, pangsa ekspor energi lan bahan bakar 31,4% kanggo 75g. lan 87 iku 46,5% cilik banget ... 15% dheweke ana ing 70g

            Ing struktur anggaran USSR kanggo 1989, revenue saka kabeh kegiatan ekonomi manca - patbelas%. Maksimum ana ing awal 14s - nganti 80%. kutipan:
            nggawe kontribusi sing signifikan kanggo pendapatan APBN
            penghasilan bea cukai. Nanging, ing koleksi statistik sing kasedhiya ana informasi babagan ukurane mung kanggo separo pisanan taun 1950-an,
            nalika iku saka 2,1 kanggo 3,6 milyar rubles. saben taun, kang menehi 5-6% saka revenue APBN. Ing periode sakteruse, artikel iki ing statistik
            koleksi ora ana, lan ing petungan penulis dipeksa kanggo nyakup
            kanggo income liyane. Ing wektu sing padha, ing koleksi pungkasan taun 1980-an, item anyar katon minangka item independen ing struktur revenue budget - income saka kegiatan ekonomi manca - komponen, contone,
            ing 1988, 62,6 milyar rubles. (13% saka kabeh pendapatan anggaran), lan ing taun 1989 -
            RUB 67,1 milyar (meh 14%). Artikel iki nggabungake adat
            penghasilan lan ekspor. Sayange, nyorot nomer ing njero
            mung ing income bea cukai ora bisa.
            Penting banget kanggo anggaran USSR, bathi ekspor ditampa
            minangka asil owah-owahan cetha ing rega energi donya ing 1970-
            e - awal taun 1980-an, nyedhiyakake ekonomi Soviet kanthi panyebaran "petrodollar". Data babagan pendapatan saka kegiatan ekonomi manca
            ing koleksi statistik resmi wiwit katon mung
            wiwit 1988. Mulane, miturut periode sadurunge, kanggo ngadili volume
            indikator iki mung bisa adhedhasar data ora langsung. Assessment pakar
            ngomong babagan mundhak bertahap ing bagean saka income saka ekonomi manca
            aktivitas, wiwit saka pungkasan taun suwidakan, saka sekitar 10-12%
            saka total income kanggo 18-20% ing awal eighties.
            Miturut S. G. Sinelnikov, wutah saka jinis pendapatan iki ing taun 1970-an - separo pisanan taun 1980-an digandhengake karo paningkatan ekspor.
            operator energi, lan nyuda sakteruse ing nuduhake indikator iki ing
            separo kapindho taun 1980-an amarga mudhun banget ing prices donya
            kanggo lenga [Sinelnikov, 1995, p. papat]
            Bakanov S. A. Anggaran negara USSR ing 1950-80s: dinamika lan struktur penghasilan / S. A. Bakanov // Dialog ilmiah. — 2021

            PS. Nanging ing wektu sing padha, sanajan tiba ing prices energi, bagean revenue saka budget USSR tansaya ajeg dening 2% saben taun kira-kira.
            1. alexy sidaikin
              alexy sidaikin 20 September 2022 06:32
              -2
              Dadi, ing pungkasan taun 80-an, bagean saka sektor energi ekspor ambruk ... sing, ditambah karo kejatuhan rega minyak lan gas ing donya, ngrusak anggaran USSR ... -wutah saka budget USSR, njupuk alangan kanggo mangerteni apa regejegan bab. Saiki kita uga ora duwe defisit ing anggaran, lan ora ana utang kayata ing USSR.
              1. Cheerrock
                Cheerrock 20 September 2022 12:40
                0
                Quote: Alexey Sidaikin
                Dadi, ing pungkasan taun 80-an, bagean saka sektor energi ekspor ambruk ... sing, ditambah karo kejatuhan rega minyak lan gas ing donya, ngrusak anggaran USSR ... -wutah saka budget USSR, njupuk alangan kanggo mangerteni apa regejegan bab. Saiki kita uga ora duwe defisit ing anggaran, lan ora ana utang kayata ing USSR.

                Regejegan iku ekonomi saka USSR dinuga ambruk mung saka kasunyatan sing prices lenga ambruk. Njupuk alangan kanggo nglacak regejegan kanggo banget wiwitan. hi
                1. alexy sidaikin
                  alexy sidaikin 20 September 2022 13:24
                  0
                  Iki minangka salah sawijining sebab lan, kaya sing dakcritakake ing ndhuwur, kejatuhan rega minyak rampung saka ekonomi USSR. Lan ya, iki minangka efek jangka panjang saka reformasi Kosygin-Lieberman
                  1. Cheerrock
                    Cheerrock 20 September 2022 13:40
                    -1
                    Quote: Alexey Sidaikin
                    Iki minangka salah sawijining sebab lan, kaya sing dakcritakake ing ndhuwur, kejatuhan rega minyak rampung saka ekonomi USSR. Lan ya, iki minangka efek jangka panjang saka reformasi Kosygin-Lieberman

                    Tegese, ambruk CMEA lan negara ora rampung, nanging rega minyak rampung? belay
                    1. alexy sidaikin
                      alexy sidaikin 20 September 2022 13:47
                      -2
                      Deleng statistik ing pirang-pirang taun ... cukup diakses. Aku wis nyedhiyani nomer kene. Dheweke mung saka USSR State Statistics Service.
            2. alexy sidaikin
              alexy sidaikin 20 September 2022 07:32
              -3
              Kutipan saka Cheerock
              bagean revenue saka budget USSR tansaya ajeg dening 2% saben taun

              Inggih, ya, tetep mung kanggo sok dong mirsani amarga apa ... contone, Layanan Statistik Negara kanggo 86-87 (RSFSR) nyathet. Bagean saka penghasilan ing%:
              Pajak pertambahan nilai 1986 - 37,9% 1987 - 42,2% sing pembayaran dening BUMN 86 -22,1% 87- 20,5% ... agroindustri 86- 5,1%, 87- 4,8%.. nanging pajak penghasilan ing 86 - 9125,9 lan ing 87 -9574,3.
              Tugas negara 86 - 264,2 lan ing 87 -297,0, lsp.
              1. Cheerrock
                Cheerrock 20 September 2022 13:01
                -2
                Apa bedane. Wutah basis pajak kanthi pindhah saka kanthong negara menyang liyane. Perusahaan kasebut dadi milik negara. Apa hubungane rega minyak lan ambruk ekonomi? Ekonomi bisa digunakake kanggo liyane 100 taun, yen padha ora numpes CMEA, lan banjur kabeh negara
                1. alexy sidaikin
                  alexy sidaikin 20 September 2022 13:28
                  -2
                  Lha yo...opo bedane karo penghasilane, pajak penduduk utawa penghasilan hasil usaha lan industri...eh ora ana bedane, ngelingi kenaikan pajak ora nyukupi. mundhak ing upah.
                  1. Cheerrock
                    Cheerrock 20 September 2022 13:34
                    -1
                    Demagogy. Mudhun ing prices lenga ora nimbulaké ambruk kritis saka budget USSR (amarga impact non-kritis ing ukuran budget) lan tiba ing revenue, lan mulane, ora sabab saka ambruk USSR. ekonomi.
                    1. alexy sidaikin
                      alexy sidaikin 20 September 2022 13:42
                      0
                      Kutipan saka Cheerock
                      Demagogy. Mudhun ing prices lenga ora nimbulaké ambruk kritis saka budget USSR (amarga impact non-kritis ing ukuran budget) lan tiba ing revenue, lan mulane, ora sabab saka ambruk USSR. ekonomi.

                      Demogogi iku sampeyan ...
                      1. Cheerrock
                        Cheerrock 20 September 2022 18:16
                        -1
                        Inggih, buktiaken kanthi angka bilih kejatuhan harga minyak nyebabake ekonomi USSR, nyebabake hiperinflasi, default, lan mandheg ing ekonomi. Nganti saiki, sampeyan mung nuduhake struktur ekspor lan ora liya. Ing kasunyatan, ekonomi wiwit numpes dening Tambah thoughtless cetha ing sisih pengeluaran wiwit 1986 kanggo "akselerasi lan pembangunan." Siji pabrik mobil ing Yelabuga ana regane. Pira pabrik sing ana?
            3. solar
              solar 20 September 2022 09:19
              0
              Ing struktur anggaran USSR kanggo 1989, revenue saka kabeh kegiatan ekonomi manca punika 14%.

              Perlu dideleng struktur penghasilan saka kegiatan ekonomi manca.
              Kegiatan ekonomi manca digawa ing itungan manca (ora kabeh, mesthi. Sing siji sing oriented menyang Kulon, kang utamané diarani Advertisement saka operator energi. CMEA perdagangan ora kanggo itungan, nanging karo negara berkembang, ing umum, ing kredit. )
              USSR mbutuhake mata uang asing kanggo tuku ing Kulon, apa sing ora bisa ditindakake, amarga sawetara alasan.
              Mulane, nalika sacara resmi ora manggoni persentase gedhe ing struktur penghasilan (utamane yen dolar diowahi dadi 60 kopecks), panyebaran mata uang asing nduweni peran penting ing ekonomi kita.
              1. Cheerrock
                Cheerrock 20 September 2022 13:37
                -1
                Ora perlu, amarga saiki kita ngomong babagan ekonomi sacara sakabehe. Nanging saiki karusakan saka CMEA, pecah rentengan produksi, Penyetor lan dodolan - kabeh iki wiwit numpes ekonomi USSR. Lan ambruk negara kanthi karusakan kabeh hubungan industri lan perdagangan lan ekonomi pungkasane rampung.
                PS. Kita ngarepake nasib sing padha kanggo EU taun ngarep.
                1. solar
                  solar 20 September 2022 16:14
                  0
                  Lompat ing rega lenga ing taun 1973 mimpin kanggo nguatake peran sektor bahan mentah ing ekonomi: turnover perdagangan manca USSR mundhak dening 1970 kaping antarane 1975 lan 2,3 [8], nalika ekspor bahan bakar, kang ing 1970. gunggunge 15,6% mundhak ing taun 1987 dadi 46,5% (yen ing taun 1970 bagean mesin lan peralatan ing ekspor ana 21,5%, ing taun 1987 mudhun dadi 15,5%).

                  CMEA ambruk nalika USSR nyoba nransfer menyang pembayaran ing mata uang asing tinimbang rubel sing bisa ditransfer.
                  sesi sajarah pungkasan CMEA ing 1990 ing Sofia. Delegasi Soviet dipimpin déning Nikolai Ryzhkov. Dheweke kanthi tenang nyatakake yen perdagangan rubel sing bisa ditransfer antarane negara CMEA lagi mandheg. Mata uang kasebut kudu dolar, lan rega kanggo produk apa wae ora luwih murah tinimbang rega donya. Wong-wong ing bale padha bingung. Delegasi Ceko sing kaget ujar: "Nanging ing kasus iki, kita kudu mundur saka CMEA?!" Lan Ryzhkov mangsuli: "Inggih, metu. Iyo, monggo!"

                  Kita ngarepake nasib sing padha kanggo EU taun ngarep.

                  EU duwe mata uang siji, dheweke ora duwe masalah iki.
                  1. Cheerrock
                    Cheerrock 20 September 2022 18:07
                    -1
                    Lompat ing rega lenga ing taun 1973 mimpin kanggo nguatake peran sektor bahan mentah ing ekonomi: turnover perdagangan manca USSR mundhak dening 1970 kaping antarane 1975 lan 2,3 [8], nalika ekspor bahan bakar, kang ing 1970. gunggunge 15,6% mundhak ing taun 1987 dadi 46,5% (yen ing taun 1970 bagean mesin lan peralatan ing ekspor ana 21,5%, ing taun 1987 mudhun dadi 15,5%).

                    Lan apa sing diterusake saka iki? Sing abang ing bagean saka bathi saka kabeh perdagangan manca kanggo budget dening 4%, karo Tambah ing budget dhewe, matèni ekonomi USSR? Apa sampeyan ora lucu dhewe? ))))
                    EU duwe mata uang siji, dheweke ora duwe masalah iki.
                    Dheweke duwe masalah liyane - risiko mungkasi industri. Lan siji-sijine cara kanggo metu saka tim sing cepet-cepet menyang jurang, nyatane, metu saka tim kasebut.
                    1. solar
                      solar 20 September 2022 21:58
                      0
                      Perlu dideleng struktur penghasilan saka kegiatan ekonomi manca.

                      Aku padha wrote- perdagangan manca pasulayané perdagangan manca.
                      Umume ekspor menyang negara-negara CMEA, sing ora nyedhiyakake influx mata uang asing, sing dibutuhake banget dening USSR.
                      Negara-negara kapitalis maju nyedhiyakake mata uang kasebut, lan dadi bagean cilik saka ekspor.
                      Mundhut rega minyak ing taun 1973, lan banjur perang Iran-Irak kanthi kenaikan rega minyak sing luwih gedhe, nyebabake negara kasebut ing jarum minyak. Rega lenga wiwit tiba ing 80s, lan USSR, rakulino kanggo nampa itungan manca ing cara prasaja, ketemu dhewe ing kahanan angel, lan wiwit goleki kesempatan kanggo nambah bathi lenga - negara ora bisa maneh. yen ora.
                      Usaha kanggo nransfer perdagangan saka CMEA menyang mata uang rampung ing ambruk CMEA.
                      Dheweke duwe masalah liyane - risiko mungkasi industri.

                      Yagene kedadeyan kasebut? Padha adhedhasar produksi teknologi dhuwur.
    3. kula 1970
      kula 1970 19 September 2022 17:17
      0
      Kutipan saka: yuriy55
      luwih saka rong setengah yuta pejabat

      Potong sturgeon kanthi 1.5 yuta ...
      Kutipan saka: yuriy55
      Kanggo 297 dollar millionaires kanggo lemak ing negara,

      Wakile yaiku calon saka Partai Komunis belay recourse ing pemilihan presiden ...
      1. yuriy55
        yuriy55 19 September 2022 17:34
        0
        Kutipan: my 1970
        Potong sturgeon kanthi 1.5 yuta ...

        Kowe bener. Sturgeon gedhe. informasi kudu diverifikasi. Matur nuwun kanggo pitunjuk. Punika asilipun:
        Data paling anyar babagan jumlah pegawai negeri ing Rusia diterbitake ing laporan ing situs web Rosstat. Laporan kasebut digawe ing pungkasan Juni 2021. Gunggunge karyawan lan buruh ing kategori "Administrasi publik, keamanan militer, jaminan sosial" yaiku 3303.9 ewu wong. Yen kita mbusak nomer reguler prajurit lan personel sipil Angkatan Bersenjata saka indikator iki, banjur jumlah pejabat ana 1400 ewu wong.

        https://gogov.ru/articles/population-ru/gov
        Bener, aku ora ngerti apa nganggep karyawan bank, infrastruktur lan sedulur liyane sing duwe segel minangka pekerja keras? Advokasi, hakim - iki mesthi karyawan ...
        Malah miturut statistik resmi, "sturgeon" kudu dipotong 1 yuta ...
        Ya kurang...ngguyu hi
        1. kula 1970
          kula 1970 19 September 2022 18:21
          +1
          Kutipan saka: yuriy55
          karyawan bank

          Kutipan saka: yuriy55
          advokasi

          Hmm....bener iku komersial(!!!) organisasi
          Lan ya-
          Kutipan saka: yuriy55
          "Administrasi publik, keamanan militer, jaminan sosial"

          Dheweke mung mbuwang tentara lan warga sipil, lali mbusak FSB lan keamanan sosial (yaiku kotamadya).
          Saiki ana 960 PNS ...
          Ing rahasia - contone, wong ajeg teka karo pitakonan menyang kantor pajak - iku, ora, bye ... ana 5 departemen saka Federal Tax Service kanggo wilayah saka 36 distrik.
          Sing paling cedhak yaiku 200 km ...
          Regpalat ninggalake 14 ...

          Inggih, dening cara, yen sampeyan karyawan bank lan pengacara - karyawan belay belay belay ......
          1. yuriy55
            yuriy55 19 September 2022 18:34
            +1
            Kutipan: my 1970
            Inggih, dening cara, yen sampeyan karyawan bank lan pengacara - karyawan

            Ya... Karyawan...
            Statistik kasebut dudu mine, nanging saka situs negara. Ana link ing kono.
            https://gogov.ru/articles/population-ru/gov
            Mbukak lan maca.
      2. Beringovsky
        Beringovsky 19 September 2022 20:41
        +1
        Kutipan: my 1970

        Wakile yaiku calon saka Partai Komunis belay recourse ing pemilihan presiden ...

        Tembung "pemilihan" lan "calon" kudu dilebokake ing tanda petik. hi
        1. kula 1970
          kula 1970 19 September 2022 21:08
          +4
          Kutipan: Beringovsky
          Kutipan: my 1970

          Wakile yaiku calon saka Partai Komunis belay recourse ing pemilihan presiden ...

          Tembung "pemilihan" lan "calon" kudu dilebokake ing tanda petik. hi

          Luwih, huruf "K" ing jeneng partai
  10. kelip-kelip
    kelip-kelip 19 September 2022 16:55
    +2
    Merengek liyane.
    Ya, ora ana gunane yen kita ngedol gas iki ing EU. Kita ora bisa tuku apa-apa kanthi dolar lan euro. Dadi kenapa kita adol gas lan lenga?
    Umumé, kita kudu ngalih menyang barter karo wong-wong mau: gas minangka ijol-ijolan kanggo barang apa wae sing kita butuhake, lan ora kanggo "kertas" kosong iki. Ora, tegese mandheg dagang karo dheweke kabeh.
    1. alexy sidaikin
      alexy sidaikin 19 September 2022 17:09
      -4
      Umumé, kita adol rubel ing kana lan ora kanggo euro lan dolar ...
      1. kelip-kelip
        kelip-kelip 20 September 2022 14:59
        -2
        Umumé, kita ngedol rubel ing kana lan ora kanggo euro lan dolar
        Inti iki owah-owahan sethithik.
        Padha tuku rubel ing ijol-ijolan St. Petersburg lan mata uang iki tetep ing negara kita (nalika sadurunge mata uang kita disimpen ing Eropah sing padha).
        Nanging iki ora nggawe luwih gampang kanggo kita, amarga kita bisa tuku meh ora apa-apa karo mata uang iki.
        Ya, kenapa kita butuh mata uang kaya ngono?
        Supaya kita entuk manfaat saka dodolan gas lan lenga ing Kulon, kita kudu ngalih menyang barter. Kita menehi gas, sampeyan menehi obat utawa mesin, lsp.
    2. yuriy55
      yuriy55 19 September 2022 18:36
      +2
      Quote: kelip-kelip
      Umumé, kita kudu ngalih menyang barter karo wong-wong mau: gas minangka ijol-ijolan kanggo barang apa wae sing kita butuhake, lan ora kanggo "kertas" kosong iki. Ora, tegese mandheg dagang karo dheweke kabeh.

      Mangkono uga ing abad tengahan. Utawa mbayar emas. ngguyu
      1. kelip-kelip
        kelip-kelip 20 September 2022 15:01
        0
        Utawa mbayar emas
        Kabeh katon ana
  11. gangsal
    gangsal 19 September 2022 17:06
    +1
    Teknologi fraktur hidrolik dudu barang sing ramah lingkungan. Lan AS bisa nambah produksi mung kanthi bantuan. Padha sijine bom ing kesejahteraan saka populasi mangsa. Sugeng dalu.
  12. DeGreen
    DeGreen 19 September 2022 17:15
    -1
    VO dadi kuning saben dina.. palsu kuwi wis dicetak, sampeyan gumun
  13. trafllot1832
    trafllot1832 19 September 2022 17:16
    +3
    Supaya Amerika Serikat bisa ngganti Gazprom kanthi lengkap, dheweke kudu nggawe penerbangan tanker LNG 1500 - 1700 saben taun. Lan iki kudu tumindak kaya jam tangan Swiss, adol maneh. Sanalika China tangi, operator gas bakal teka. Pasar, nanging.
    1. alexy sidaikin
      alexy sidaikin 19 September 2022 19:10
      0
      Kutipan saka: tralflot1832
      Padha adol maneh, sanalika China tangi, operator gas bakal menyang, nanging pasar.

      Kaya sing ditindakake musim semi iki. ombenan
  14. Ivan2022
    Ivan2022 19 September 2022 17:35
    +4
    Quote: Alexey Sidaikin

    Dadi ekonomi USSR umume disambungake menyang ekspor hidrokarbon ... lan, miturut, tiba ing prices kanggo wong-wong mau pungkasanipun matèni ekonomi USSR.

    Banjur nerangake carane "Gaidar nylametake negara" ing awal 1992, lan sawise keputusan Yeltsin babagan harga pasar, kabeh katon langsung sing ora ana ing USSR "mateni"? Endi kabeh asale?

    Sampeyan ngerti yen ekonomi "mati", banjur mati. Lan ora ana Minggu sing apik banget sajrone rong minggu?

    Lan kenapa USSR "mateni" ing taun 1988 rangking nomer 26 ing peringkat internasional standar urip, lan saiki, sawise 20 taun "munggah saka dhengkul" dening Federasi Rusia, kanthi kasugihan lan rega sing gedhe, rangking 65. jejere Ukraina lan Kolombia?

    Sabangsa iku wong aneh. Dheweke katon kaya "patriot", nanging dheweke ngomong kaya liberal lan percaya yen "Chubais lan Gaidar nylametake negara kasebut. USSR sing dipateni",
    padha kanggo kaadilan lan marang "sing ora bisa, ora mangan", padha kanggo "kapisah, cukup kanggo Feed wong", lan kanggo "bali tanah kita". Lan Iblis ngerti apa sing ana ing sirahe. Mulane, kekacoan ing negara, kaya ing otak.
    1. alexy sidaikin
      alexy sidaikin 19 September 2022 19:06
      -5
      Gampang banget ... sampeyan kayane wis lali babagan sepur sing macet karo "shuttle carrier". Padha ditarik metu. Lan ing ngendi sampeyan nemokake referensi kanggo Chubais lan Gaidar?
      1. Beringovsky
        Beringovsky 19 September 2022 21:33
        +1
        Quote: Alexey Sidaikin
        Gampang banget ... sampeyan kayane wis lali babagan sepur sing macet karo "shuttle carrier". Padha ditarik metu. Lan ing ngendi sampeyan nemokake referensi kanggo Chubais lan Gaidar?

        Lan carane padha nyimpen kita, Piano alkohol lan Chupachups? Utawa para pedagang angkot sing nggawa gabah, gula, susu, lan sapiturute puluhan yuta ton? Sampeyan nulis omong kosong.
        1. alexy sidaikin
          alexy sidaikin 20 September 2022 07:11
          -2
          Siji maneh ... adoh saka aku karo Gaidaro-Chubaysiks Panjenengan.
  15. TIR
    TIR 19 September 2022 17:36
    +3
    Amerika Serikat ora bakal entuk manfaat akeh saka gas nanging saka barang-barang manufaktur. Sawise kabeh, Amerika Serikat lan Eropa manggoni ceruk sing padha ing dodolan barang lan dadi pesaing langsung. Mung padha ngedol barang-barang sing ngelmu. China padha dagang utamané ing kualitas murah lan kurang terobosan barang. Dadi kanthi mateni gas, logam lan lenga kanggo Eropa, negara-negara kasebut pancen ngunggahake biaya barang Eropa. Iki tegese produk Amerika kanggo para panuku bakal luwih murah tinimbang produk Eropa kanthi kualitas sing padha. AS ngrusak Eropa
    1. Poplar
      Poplar 19 September 2022 21:33
      +3
      Aku bakal nambah 3 sen sandi. Bener, keuntungan negara ora ana ing dodolan LNG, amarga bathi ing kana, amarga biaya produksi, liquefaction lan pangiriman, ora dhuwur banget. Aku ora bisa break mudhun kabeh ekonomi, amarga aku mung kesed kanggo poke watara ing nomer, nanging aku ngerti manawa LNG luwih larang tinimbang "pipa". Lan keuntungane, ya, mundhak biaya barang Eropa, ditambah nyuda penghasilan Federasi Rusia saka ekspor gas menyang Eropa.
      1. TIR
        TIR 19 September 2022 22:03
        +5
        Kajaba iku, kompleks industri militer Amerika bakal entuk bathi akeh. Mangkono, Amerika Serikat wis nyekek Eropa sethithik sajrone 15 taun. Lan kanthi tangane wong Eropa dhewe. Taruhan ing sesak napas liwat blokade sumber energi kanggo Eropah wis digunakake kanggo dangu. Kabeh perang lokal ing saindhenging Eropah iku salah siji kanggo ngalahake negara ngekspor lenga utawa gas, utawa nglawan negara liwat kang rute sumber bisa. Libya, Suriah, Irak bisa banjir Eropah karo lenga lan suffocate karo gas, nanging negara iki numpes negara. Ukraina, Negara Baltik, Polandia ngadeg ing pipa lan kanthi subordinasi lengkap Amerika Serikat. Penting kanggo Amerika nyedak Eropa kanthi ekonomi kanggo dominasi dhewe, yen ora, China bakal ngremukake dheweke sajrone 15 taun.
      2. TIR
        TIR 19 September 2022 22:09
        +2
        Turki umume minangka hub gas sing kuat ing Eropa, nanging dheweke menehi panganan ing sisih kidul-wétan Eropa sing luwih miskin. Dadi serangan ing Turki ora ana ing rencana prioritas, sanajan dheweke nyoba mbucal Turki dadi huru-hara. Aku mikir Erdogan ora bakal tahan nganti 3 taun ing kantor, nalika Turki bakal dibuwang menyang perang agama lan sipil, lan pasukan perdamaian NATO mung bakal nggabungake kekacauan lan kahanan sing durung mesthi miturut conto Afghanistan.
  16. Negruz
    Negruz 19 September 2022 17:53
    +2
    Produser Amerika sing ora nggawe rame, kaya kita karo Nord Stream, nanging mung plowed.

    Lingkungan Jerman, panguwasa Polandia, Baltik lan Ukrainia padha rame karo kali lor ....
    Penulis salah paham babagan ....
    1. frog
      frog 20 September 2022 13:21
      -2
      soko? Sampeyan lagi andhap asor aran tapi duwe tradisi...
  17. samarin1969
    samarin1969 19 September 2022 17:54
    +2
    Keprigelan sing nyenengake kanggo kapentingan Gazprom! Mung pidato ing rapat pemegang saham!...Ayo para raja gas nyuda napsu. Malah ana negara sing ora adol gas babar pisan. Lan apa sing ditindakake "wong Belgia" sing sengsara iki? ... recourse
  18. Wildcat
    Wildcat 19 September 2022 18:17
    -2
    Ora artikel ala.

    Sampeyan mung kudu ngerti yen "Ingkang utama yaiku Gazprom, kanthi cara siji utawa liyane, kudu, miturut conto para ahli minyak, ngelingi tanah kelairane. pendapat pribadi penulis.

    Ora mung wilayah terpencil, kutha-kutha regional tanpa gas, ing ngendi ana "langit ireng" sing nyata, ora digasifikasi, keluhan saka warga sing ana hubungane karo "langit ireng", bubar akeh pesen sing teka saka warga Minusinsk, sing sadurunge atusan pesen sing padha ditulis kanggo kepala Rosprirodnadzor Svetlana Radionova.
    - Kaping pisanan, mesthi, babagan gasifikasi wilayah sing ora duwe gas utama. Iki minangka Wilayah Krasnoyarsk, Wilayah Irkutsk. "https://ngs24.ru/text/ecology/2022/01/21/70390649/
    Iki ora metu saka gawe piala, nanging kanggo alasan ekonomi "nguntungake, ora duwe bathi."

    Dadi "AS bakal mlebu pasar gas EU" bener, nanging "ya, saiki kita kabeh gasifikasi" ora bener.

    Inggih, penulis fantasize sethitik: "Iku, mesthi, bisa kanggo nambah kapasitas saka Power Siberia nyedhaki cepet."

    Lan uga, penulis nglindhungi saraf para pembaca, ora menehi ramalan babagan kejatuhan produksi minyak lan gas (ing istilah fisik lan moneter) lan ora menehi ramalan babagan penurunan pendapatan Federasi Rusia,

    Umumé, artikel kasebut normal, penulis malah nggarap data produksi lan ekspor! hi
    1. yuriy55
      yuriy55 19 September 2022 18:44
      -1
      Kutipan saka wildcat
      Lan serius ngatasi pasokan gas ing pedalaman Rusia. Iki minangka pendapat pribadi penulis.

      Lan ing tingkat negara (perusahaan negara) kanggo nemtokake prices ing pasar domestik (kalebu prices ing negara serikat) lan njaba, lan ora kanggo mentheleng bab prices donya. Kita manggon ing negara kita dhewe, lan ora ing donya ghostly ngendi prices ditemtokake dening ijol-ijolan borjuis ... Ayo dollar lan euro biaya 60 kopecks saben ...
      1. Wildcat
        Wildcat 19 September 2022 20:54
        -1
        Lan ing tingkat negara (perusahaan negara) kanggo nemtokake prices ing pasar domestik
        nyoba.
        Ing taun 1991, tuku kertas jamban lan/utawa vodka dadi bungah. Sanajan kupon kanggo vodka menehi paling sethithik jaminan kanggo 2 botol saben sasi, ing sawetara wilayah kudu nggawa wadhah karo sampeyan menyang toko.
        Muga-muga kita ora bisa nindakake maneh.
        Ing topik "Wakil wakil Pemerintah Federasi Rusia Victoria Abramchenko lan Alexander Novak ngrembug babagan gasifikasi wilayah Siberia, Abramchenko ngandhani babagan iki ing Instagram dheweke." - IMHO, saiki ora bakal ana dhuwit kanggo gas ing Krasnoyarsk , kita kudu mbantu wilayah liyane. Ya, lan Instagram ora ana maneh ing Federasi Rusia, kaya gas ing Krasnoyarsk, Instagram dilarang.
        1. yuriy55
          yuriy55 20 September 2022 04:25
          +3
          Kutipan saka wildcat
          nyoba.

          Apa sampeyan nyoba ana? Apa sampeyan wis nyoba mungkasi produksi ing negara kanthi ancaman lan dhuwit kanggo alasan "mulia" kanggo ndandani (modernisasi) perusahaan? Prodhusèn ora ngerti ngendi kanggo ngedol produk tetanèn, lan panitia ngethok kebon anggur ...
          Sampeyan wis ditampilake "kaya" carane sampeyan bisa nggawe kekurangan lan ngunggahake rega malah kanggo uyah, sing SHAFTERED ...
          Roti sing murah lan kekurangan pakan majemuk sing didol bisa menehi panganan sapi nganggo roti lan nyolong pakan senyawa saka peternakan sing sapi (manuk) ora entuk jatah ...
          Mungkasi crita babagan bebaya sosialisme ing kene. Nyritakake babagan pengkhianatan ing eselon paling dhuwur ing kekuwatan ing USSR, babagan legitimasi Spekulasi Layanan Migrasi Negara lan kekurangan kontrol aliran finansial. Bali menyang "Tender Mei". Iku cetha nuduhake carane iku bisa kanggo nguripake iku watara. yen kowe ponakan "DIRI". Marang kita carane perwira KGB ngidini kudeta pidana ing negara lan demolition monumen kanggo nitahake.
          *****
          Minangka kanggo kertas jamban ... Iku perlu kanggo nggunakake packaging cellophane luwih wiyar, print kurang sastra politik lan koran sing duplikat artikel Pravda.
          EKONOMI kudu EKONOMI, ora spekulatif. banjur kabeh bakal.
          Kanggo vodka, ana akeh ing restoran lan kafe, sanajan regane kaping pirang-pirang luwih dhuwur. Elinga hype babagan "washers" lan "sumber" bir liyane. Lan mung soko lan iku perlu kanggo katon ing Ceko lan Jerman cara konservasi. Tanduran sing dibangun ing Mongolia ngasilake bir sing umure dawa ing taun 70-an. Lan ing Moskow, bir Ceko ana ing baris. Pub koperasi sing dibukak mesthi duwe bir. Bener, biaya kita ora 28 kopecks saka cangkir, nanging ruble. Iki carane layanan kapitalis unobtrusive teka kanggo kita.
          1. Wildcat
            Wildcat 20 September 2022 13:48
            -1
            Oke, oke, aku menehi sampeyan plus?
            Lan aku bakal nulis yen kita bakal bisa mbaleni sosialisme sing dikembangake (utamane amarga ana kabeh kemungkinan)?
            Lan sampeyan nulis liyane!
            Aku seneng banget karo saran babagan revisi Tender May lan crita babagan selophane / kertas jamban!
            1. yuriy55
              yuriy55 20 September 2022 14:58
              0
              Kutipan saka wildcat
              Lan sampeyan nulis liyane!

              Aku bisa nulis babagan tas selophane. Penampilan massal ing kuthaku ana ing pungkasan 60s lan awal 70s ing abad pungkasan. Iku soko. Kemasan cellophane ora teles, ora nglilani kelembapan, tetep ambu ora enak. Kantong kasebut ora dibuwang, dikumbah, dikeringake ing senar (ing musim panas - ing balkon) lan digunakake maneh nganti rusak. Paket lawas uga digunakake: saka wong-wong mau (kanthi ngobong), entuk massa ireng, sing diwutahake menyang spoons kanthi ukuran sing beda-beda, gambar goresan ing permukaan, gosok odol ana lan entuk liontin.
              Wektu dekomposisi cellophane cendhak. Utamané ing donya. Contone, film kanggo greenhouses ambruk menyang disrepair dening mangsa sabanjuré.
              *****
              Ora ana "fakta sing ora dingerteni" khusus babagan tisu toilet. Ora ana dheweke diganti karo koran lawas sing disigar, serbet lan bahan liyane sing padha. Ing urip tentara, kertas kanggo ngresiki senjata digunakake kanggo iki (digantung ing gulungan ing saben kamar kanggo nyimpen senjata) ...
              *****
              Bali menyang sosialisme ora kudu panik, kanthi mbaleni kesalahane sing kepungkur. Sosialisme lan sosial minangka tembung dhasar sing padha. Padha presuppose nggunakake asil pegawe masyarakat kanggo entuk manfaat saka kabeh wong, kabeh negara, lan ora sing 0% saka pas ...
              hi
    2. frog
      frog 20 September 2022 13:31
      -2
      Umumé, artikel kasebut normal, penulis malah nggarap data produksi lan ekspor!

      Lumrahe. Ing wektu sing padha, padha kelalen, contone, kanggo ngomong, lan apa, ing kasunyatan, rega, gas saka banget "Siberia Kuwat" nemu kanggo tanggi .....
      1. Wildcat
        Wildcat 20 September 2022 13:43
        0
        Banjur aku kudu nulis nalika dhuwit ditampa ... ora perlu ngganggu masyarakat ...
        1. frog
          frog 20 September 2022 14:22
          -1
          Lumrahe. Pisanan - apa, banjur - nalika ..... Dobel frustasi nglirik
  19. ligatura
    ligatura 19 September 2022 19:37
    0
    Dadi ing Eropa, kita ora bakal gumantung marang gas saka Rusia. Kita bakal gumantung ing gas saka AS. Kita uga gumantung ing piranti lunak lan aplikasi lan chip saka AS. Lan kita uga gumantung militer ing AS. Lan politik uga. Lan babagan sanksi AS. Ya iki mesthine diversifikasi ketergantungan, sing diomongake para politisi kita. Dadi gumantung ing negara siji ing macem-macem perkara ....
  20. nord11
    nord11 19 September 2022 19:44
    +1
    Inggih, Amerika Serikat mung kudu ngenalake larangan lengkap babagan gas Rusia, supaya, kanthi analogi karo batu bara Pennsylvania saka Donetsk, ora bisa ngedol LNG saka Yamal minangka dhewe, aku ora bisa demokratis ..
  21. Victor Dubovitsky
    Victor Dubovitsky 19 September 2022 20:45
    -1
    Puser bakal dibukak sanajan ing Amerika Serikat. Lan rega, kanthi panggantos FULL pipa karo tanker, ora bakal kompetitif maneh, nanging monopoli. Apa sampeyan mikir luwih saka dina iki utawa kurang? Nganti saiki, ora ana sing arep ngresiki pipa. Lan sampeyan bisa nguripake pump ing sembarang wektu.
  22. Max1995
    Max1995 19 September 2022 22:23
    -3
    Imperialisme ana ing pekarangan ... tunggul cetha, amarga rega dhuwur - padha adol gas ...
    lan sheiks minyak kanthi bungah mabur ing saindenging jagad - menyang Moskow utawa menyang AS ...
    Wong Norwegia lan Brasil uga seneng setuju, dheweke nulis ... Malah, wong Venezuela piye wae mandheg muncul ing media ...
  23. AlexHafele
    AlexHafele 20 September 2022 09:07
    -1
    Munggah banget ing rega gas isih nyenengake akeh kita, sanajan ing sawijining dina bakal dadi backfire ing konsumen Rusia uga.

    Kanthi manajemen sing tepat - ora kudu.
    Pasar njaba lan internal - beda.
    Yen volume tartamtu saka gas wis mandhek kanggo mili menyang njaba, saiki kasedhiya ing jumlah luwih ing internal.
    1. frog
      frog 20 September 2022 13:27
      -3
      Oh. Kita wis dikandhani, nerangake kenaikan rega bensin, yen regane mudhun "ing bukit", lan mulane dheweke menehi ganti rugi ... ... Nanging kanthi gas, mie iki ora enak?
  24. Alex D_2
    Alex D_2 21 September 2022 00:03
    -1
    Amerika Serikat mung bakal nampa dhuwit tinimbang kita, lan kita bakal ngedol menyang China.
  25. Alex D_2
    Alex D_2 21 September 2022 00:06
    0
    "Kulon kolektif" nduweni kekaisaran sing luwih akeh pengaruh lan luwih gedhe tinimbang Rusia, lan Rusia mung bisa mbangun kekaisaran. Lan tanah Ukrainia mung wiwitan. Lan durung dimangerteni kepriye bakal rampung. Ana kemungkinan manungsa bakal suda banget.
  26. Dmitry Karabanov
    Dmitry Karabanov 21 September 2022 16:12
    -2
    Dadi mungkin Gazprom kudu ngedhunake rega ing Rusia (sing bakal nyebabake paningkatan konsumsi). Kapasitas ngasilake gas ora bisa dipateni kanthi gampang, nanging bakal migunani kanggo negara!
  27. tacet
    tacet 24 September 2022 16:33
    0
    Экспорт США СПГ в ЕС (80 лярдов как указали авторы за полгода ) почему то считают константой . Хотелось бы узнать основания этой уверенности . По моему этот объем будет неуклонно сокращаться , при условии сохранения таких цен и остановки промышленных потребителей в ЕС.(банально чем ЕС будет платить за него в следующем году ?)
    Так что лидерство США это лишь эпизод (год-два)
  28. lan W2
    lan W2 28 September 2022 12:42
    0
    В разрывы трубопроводов (и не только) можно играть и вдвоем. Просмотреть формулы государств "партнеров", найти узкие места СЖИЖИТЕЛЬНЫЕ СТАНЦИИ ПРЕОБРАЗОВАТЬ В СЖИГАТЕЛЬНЫЕ, усилить конкурентную борьбу среди газовых заводов партнеров. Иначе уважать не будут и продолжат диверсии. Мы находимся на сайте защищающем государство (читай народ), а война это последний довод королей.