Review militèr

"Javelin" nglawan tank kita: ana sing kudu ditindakake

96
"Javelin" nglawan tank kita: ana sing kudu ditindakake
Sumber: discover24.ru



Iki wis ngedika bab kanggo taun, lan kene iku. Ing zona operasi militer khusus ing Ukraina, Rusia tank kanggo pisanan ngadhepi nggunakake massive saka "gendheng-tindik" sistem rudal anti-tank Amérika Javelin cahya. Senadyan kabeh limo statements sing iki mung sampah diiseni karo electronics larang, iku meh ora bisa disebut guna. iku gaman wiwitane dikembangake minangka counterbalance kanggo kendaraan lapis baja Soviet, sing, sanajan sawise modernisasi jero, kalebu tank kita. Sampeyan bisa uga yakin manawa pangembang Javelin, sing cukup beruntung kanggo ngatur jumlah gedhe saka turunane kanggo tujuan sing digawe, bakal nggawe kesimpulan tartamtu kanggo nambah efektifitas produk iki.

Kita uga kudu nggawe kesimpulan. Ana liyane lan liyane senjata anti-tank nyerang wilahan ndhuwur kendaraan tempur, loro kuantitatif lan kualitatif, lan mulane masalah nglindhungi proyeksi tank ing mangsa bakal mbutuhake solusi.

Waja Tradisional lan Javelin Ora Konvensional


Kanggo luwih saka pitung puluh taun, standar emas ing bangunan tank lan manca wis dibedakake waja, uga disebut multi-kekuatan utawa nyoto. Ide dheweke yaiku nyedhiyakake perlindungan paling gedhe kanggo proyeksi sing luwih akeh kena geni - bagean ngarep menara lan awak, dene sisih pinggir, buritan lan atap konten kanthi penting sekunder lan kurang tahan kanggo senjata anti-tank. Kabeh iki cukup logis: tank sing digawe miturut skema waja sing beda-beda bobote luwih murah tinimbang sadulure kanthi waja kekuatan sing padha, lan ing wektu sing padha luwih dilindhungi ing maneuvering sudut heading, yaiku sing nggawe tank kabeh negara, kalebu. kita, dipandu dening. Kabeh T-64/72/80/90s, lan Abrams karo Leopards 2, Leclercs, lan liya-liyane, digawe miturut prinsip iki. Umumé, lagi ngomong, klasik ageless, karo kang isih kudu manggon lan manggon kanggo puluh karo kasempatan cilik saka alternatif.

Wigati dimangerteni manawa amunisi anti-tank uga dikembangake ing kerangka aturan kasebut. Kita bisa ngomong kanggo dangu babagan kasunyatan sing ora ana sing njupuk tank ing bathuk kanggo dangu, nanging kasunyatan tetep: nalika nggawe meh kabeh projectile waja-piercing, rudal dipandu lan paling granat anti-tank, kamungkinan kanggo mencet target ing proyeksi frontal paling kuat dijupuk menyang akun. Iku logis sing ing confrontation antarane waja lan projectile, nalika seng nembus waja lan pangayoman muter nyekel-munggah karo werna-werna derajat saka sukses, liyawektu respon game-ganti asimetris bakal katon.

Jawaban iki minangka sarana sing bisa nullify skema waja tank tradisional. Kita ngomong babagan rudal sing nyerang ing titik paling lemah - atap, wakil sing misuwur yaiku Javelin, minangka lampu lan, sing paling penting, sistem rudal massive, sing wis diuji kanthi skala gedhe marang peralatan kita.

Nggawe atap luwih kenthel?


Kaya sing sampeyan ngerteni, rudal Javelin ATGM dilengkapi kepala homing inframerah, sing ngidini nyerang saka ndhuwur nganti ngisor ing tengah tank geometris, yaiku menara, utawa luwih atap. Kasunyatan sing ora angel kanggo break liwat bagean saka pangayoman waja kendaraan karo kekandelan saratipun 40 mm saka baja bisa dingerteni tanpa panjelasan akeh. Ing kene, breaks lan dents diwenehake saka tambang kaliber gedhe sing tiba kanthi vertikal, lan uga ana hulu ledak kumulatif tandem sing nembus sekitar 800 mm ing mburi perlindungan dinamis.


Sumber: regnum.ru

Kepiye carane nambah keamanan? Nglengkapi gendheng karo waja gabungan ora bakal bisa. Ya, sawetara bahan, kalebu unsur semi-aktif, nuduhake resistensi dhuwur kanggo proyektil kumulatif lan ing wektu sing padha duwe massa sing luwih murah tinimbang baja. Contone, kita bisa njupuk keramik sing dikuatake kanthi akeh iklan adhedhasar karbida silikon. Alat iki digunakake ora mung kanggo nggawe waja kanggo tank lan peralatan liyane, nanging uga terus ngasilake rompi anti peluru lan peralatan pelindung pribadi liyane. Senadyan kasunyatan sing menehi resistance anti-kumulatif nganti 30% luwih dhuwur tinimbang waja baja, kanggo nglindhungi saka Javelin tandem warhead, iku perlu kanggo nambah kekandelan gendheng karo sisipan Keramik kanggo paling 600 mm. . Mesthine, kemajuan teknologi ora mandheg, lan struktur protèktif modern nuduhake efisiensi sing luwih dhuwur, nanging panggunaan unsur gabungan sing paling maju bakal nggawe atap "ngendelake" kaping 10 utawa luwih.

Angka kasebut pancen nggegirisi lan ora bisa diwujudake ing praktik amarga sawetara alasan, kalebu: kenaikan dhuwur lan bobot tank sing gedhe banget, manufaktur menara berteknologi rendah lan ekspansi zona sing saya ringkih. Lan iki sejatine paling ora masalah.

Proteksi dinamis lan "visor"


Lan babagan proteksi dinamis (DZ)? Kanthi atap menara, kabeh ora apik banget. Kasunyatan iku pangayoman dinamis kanggo tumindak efektif mbutuhake ngarsane waja lengkap lan nglukis konco. Tes dipasang DZ "Kontakt" nglawan granat lan rudal nuduhake manawa bisa, paling apik, nyuda penetrasi amunisi kasebut kanthi 400-450 milimeter. Akibaté, warhead HEAT kanthi kapasitas penetrasi 800-1000 mm, sawise ngatasi proteksi dinamis, ninggalake bolongan ing waja nganti jero 300-500 mm. Sistem proteksi dinamis sing luwih maju, kalebu Contact-5 lan Relic, nyedhiyakake efek kurang saka jet kumulatif, nanging kanggo netralake kabeh, sampeyan isih kudu duwe waja pasif 300-400 mm ing mburi DZ, sing mung ora nyata.


Payon menara T-72B3 arr. 2016. Sumber: commons.wikimedia.org

Nanging ing kene, saliyane kabeh nuansa liyane, susunan spasial unit perlindungan dinamis nduweni peran. Dikenal yen DZ nuduhake efisiensi paling gedhe mung ing sudut kecondongan gedhe, lan ing menara dipasang meh horisontal. Malah njupuk menyang akun kasunyatan sing rudal Javelin ora mabur ing target strictly vertikal, nanging ing amba tartamtu, pangayoman dinamis marang iku ora bisa kebak.

Kajaba iku, ing antarane kekurangane, sampeyan bisa nyathet mokal kanggo nutupi kabeh area gendheng kanthi blok DZ amarga peralatan lan hatches sing dipasang ing kono. Ing wektu sing padha, sampeyan kudu ora lali yen warhead Javelin digawe miturut skema tandem lan bisa ngatasi proteksi dinamis saka jinis Kontak lan Kontak-5. Sanajan, nyatane, "Relic" kanthi sifat anti-tandem uga bakal dadi luwih elek ing kene - loro sudut pendekatan roket lan waja gendheng sing tipis, sing ora bakal nahan efek residual saka jet kumulatif ing sembarang kasus, bakal mengaruhi.

Sing padha diragukan yaiku sing diarani "puncak" - struktur baja ing wangun layar kisi platoon sing dipasang ing ndhuwur atap menara tank. Produk kasebut, umume minangka kerajinan tangan, digunakake kanthi akeh nalika perang ing Suriah, nanging banjur pindhah menyang tank kita. Debut ing kendaraan domestik minangka operasi militer khusus ing Ukraina, sanajan tank kanthi proteksi dadakan iki muncul ing lensa kamera televisi sadurunge 24 Februari nalika latihan.


Salah siji opsi kanggo "visor" kanggo T-72B3. Sumber: freehelp24.ru

Kaping pisanan, ana sawetara masalah operasional. Iki kalebu kangelan karo amunisi loading, watesan kuwat saka ngarepke ngarahke saka bedhil mesin kaliber gedhe, suda visibilitas saka tank, lan, pungkasanipun, kemampuan kanggo ngrusak iki "visor" dening nyekel ing sawetara jenis alangan - collapsing ( saka bledosan utawa saka "pancing"), desain iki bisa complicate metu saka tank dening Watesan hatches.

Minangka kanggo efektifitas pertempuran "visor", bisa mujudake awake dhewe kanthi maksimal nglawan amunisi kluster, dene kanggo njamin perlindungan kabeh atap menara saka unit tempur Javelin, perlu nambah dhuwur saka kanopi anti-kumulatif iki kanggo paling siji setengah meter, kang mesthi bakal mengaruhi kelestarian sawijining. Umumé, minangka "kruk" siji-wektu kanthi efektifitas sing diragukan - bakal ditindakake, nanging minangka alat sing bisa dipercaya - ora.

Solusi sing mungkin


Umumé, mesthi, masalah nglindhungi gendheng tank ora dadi anyar. Biyen ana submunisi sing nyerang saka ndhuwur kanggo proyektil kluster MLRS, penerbangan misil, uga misil kanggo sistem anti-tank portabel / transportable kanthi inti kejut. Nanging yen sampeyan isih bisa ngatur pangayoman saka "senjata kaset" lan inti kejut kanthi cara sing luwih gampang, lan rudal homing penerbangan, amarga spesifike, isih adoh saka tamu sing paling kerep ana ing ngarep permusuhan, mula a kahanan temen beda berkembang karo Javelin - iki massive, presisi dhuwur lan rodo penetrating bab sing wis aktif nglawan tank kita. Nglawan ancaman iki mbutuhake macem-macem langkah.

Yen kita mbuwang kabeh gagasan kanthi "visor" sing meragukan, proteksi dinamis sing ora efektif banget lan liya-liyane, sampeyan kudu nyamar termal tank. Ing kasus Javelin, iki minangka salah sawijining faktor perlindungan sing paling penting. Conto bakal dadi bahan insulasi panas sing bisa digunakake kanggo ngganggu pandhuan rudal. Visibilitas kurang kanggo infrared homing heads (GOS) minangka prakara sing paling penting, nanging masking uga dibutuhake kanggo liya.

Operator sistem rudal iki sajrone latihan sinau ora mung kanggo nyiapake sistem kanggo digunakake, kanggo ndeleng tampilan lan narik pemicu. Sebagéyan gedhé wektu sinau ditrapake kanggo prosedur rutin nemokake target. Ya, Javelin ora cukup pinter ngomong marang penembake: "Hei, ing kana, sisih kiwa sethithik, adoh saka kilometer, ana tank ing mburi grumbulan, pencet tombol lan aku bakal njupuk." Nyatane, operator kasebut, sanajan duwe pencitra termal, asring kudu golek kendaraan tempur mungsuh supaya bisa nembak. Lan iki minangka titik lemah ing rantai tumindak saka "ngaktifake sistem anti-tank" nganti "kena target".

Kalebu nyamar kudu nggebug dheweke. Ing kene kompleks industri militer kita duwe tawaran.

Ing pembuangan militer kita ana kompleks Nakidka sing diproduksi massal. Iki minangka tutup sing nutupi area maksimal saka proyeksi eksternal tank. Sacara struktural, "Cape" kasusun saka lapisan insulating panas lan radio-nyerep, sing kaping pirang-pirang nyuda kemungkinan ndeteksi tank ing sawetara inframerah lan nggawe stasiun radar pengintaian ora katon.


Komplek "Nakidka" ing T-90MS. Sumber: wikimedia.commons.org

"Cape" bisa nggawe tank kurang katon ora mung kanggo homing heads (GOS), nanging uga kanggo mripat manungsa, looking menyang ngarsane imaging termal. Suhu lapisan njaba tutup iki, sanajan waja tank sing digawe panas, tetep ing tingkat sekitar, saéngga operator Javelin bakal luwih angel ing kahanan pertempuran kanggo nemtokake target sing rada beda karo latar mburi. .

Saliyane iki kudu kamuflase saka sasis tank. Dikenal yen suspensi, amarga akeh obah, kalebu unsur puteran, bisa saingan karo kompartemen mesin ing babagan beban panas. Kajaba iku, kadhangkala kuwat banget ing spektrum infra merah amarga radiasi sampeyan bisa nemtokake manawa ana tank utawa kendaraan liyane.


Tuladha pamanasan piranti mlaku. Sumber: realitymod.com

Kita wiwit menehi perhatian marang rincian kasebut mung babagan modifikasi tank paling anyar. Sampeyan bisa ndeleng carane layar sisih wis ngalami évolusi saka cendhak "mini-rok" kanggo dawa "jubah monastik" ing modifikasi paling anyar saka T-90, T-80 lan T-72. Nanging isih ana panggonan kanggo ngupayakake, lan conto ing wangun foto ditempelake ing ngisor iki.


Conto kamuflase undercarriage sing bener. Sumber: vk.com

Ing kene, mesthine kudu disebutake penurunan suhu gas exhaust, sing mengaruhi visibilitas tank ing pemandangan pencitraan termal, nanging ing kendaraan kita saka kulawarga T-72 lan T-90, yaiku. rampung masalah kanggo ngatur iki. Nanging, sanajan nggunakake "Cape" lan layar sisih elongated, visibilitas tank kanggo operator ATGM lan GOS mudhun kaping pirang-pirang.

Nanging, kamuflase ora tansah nyimpen, saéngga atribut liya saka tank kudu dadi sistem countermeasure aktif. Lan masalah iki, beda karo "Capes" sing cukup ditrapake ing produksi massal, mbutuhake studi sing luwih rinci.

Ayo dadi jujur, proteksi aktif ing tank kita ora bakal katon suwe. Iki amarga komponen finansial lan ora ana kepastian sing jelas apa perlu utawa ora. Pancen, saliyane kaluwihan sing jelas, sistem pertahanan aktif klasik kanthi karusakan saka projectiles mlebu duwe sawetara kekurangan. Antarane wong-wong mau: konsumsi daya sing dhuwur banget nalika nginstal radar tambahan kanthi ngawasi papan ing ndhuwur tank, bebaya infanteri kena pecahan saka counter-munitions, visibilitas dhuwur kanggo pengintaian radar, rusak kesadaran situasional saka tanker lan kangelan sesambungan karo. infantri, amarga palka ora bisa dibukak nalika komplek perlindungan urip, lan liya-liyane.

Ya, kita bisa ngomong yen ana sistem sing masalah kasebut bisa ditanggulangi. Masalahe yaiku kita durung duwe.

Umumé, mesthi, salah siji saka cara paling kamungkinan metu saka kahanan saiki bisa dadi pangembangan sistem dipatèni optik-elektronik Shtora, kang diinstal ing tank lan kendaraan tempur liyane ing lengkap lan ing komposisi suda.


Tank T-90A karo KOEP "Shtora". Sumber: en.wikipedia.org

Kita ngomong babagan panemu arah ultraviolet, sing bisa diinstal saliyane sensor iradiasi laser Shtora. Radiasi ultraviolet saka mesin roket dumunung ing zona blinding solar saka spektrum elektromagnetik, sing meh ora ana gangguan sing ngganggu operasi sensor inframerah lan stasiun radar. Dadi kasempatan kanggo ngenali amunisi tank sing nyerang dhuwur banget. Ing wektu sing padha, ora perlu nginstal stasiun radar sing nggunakake daya saka jaringan on-board, uga sistem komputer sing rumit.

Kontraksi rudal sing diamati bisa ditindakake miturut teknologi sing ditindakake ing Shtor kanthi njupuk granat kanthi aerosol adhedhasar partikel sing ora bisa ditembus ing spektrum infra merah. Akibaté, awan sing ora jelas ing sirah homing dibentuk ing ndhuwur tank. Rudal kelangan target, lan tuntunan gagal. Ora ana pecahan sing mateni lan ora ana bebaya kanggo infanteri.


Conto nyetel langsir aerosol. Sumber: en.wikipedia.org

Solusi sing padha ditampilake ing tank Rusia paling anyar T-14 "Armata" lan ing conto manca. Lan padha cukup sregep. Miturut prakiraan awal, efisiensi sistem kasebut bisa 80-90%.


Ing sisih kiwa menara T-14, peluncur granat aerosol katon kanggo nglawan amunisi sing nyerang saka ndhuwur. Sumber: warfiles.ru

Umumé, ana solusi kanggo masalah kasebut, lan kudu digarap ing mangsa ngarep. "Javelin" ora "nang endi wae metu ana, adoh lan ora karo kita", minangka sadurunge wiwitan NWO. Saiki ing kene lan saiki. Ing conto acara sing saiki ana ing Ukraina, bisa dikandhakake kanthi yakin manawa senjata presisi ora ana maneh fitur elit. Yen perlu, padha bisa secara harfiah oversaturate pasukan, kang ndadekke ancaman kanggo tank saka tingkat teori kanggo tingkat laku elek. Lan, amarga tren saiki ing pangembangan sistem anti-tank, American Spear ora bakal diwatesi ing mangsa ngarep.
Pengarang:
96 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. griffin ireng
    griffin ireng 19 September 2022 16:17
    +3
    COEP, ing asas, bisa diselehake ing loro waja entheng lan abot, lan, paling ora, padha aman kanggo infantri lan relatif murah. Kita ngenteni, Pak.
    1. Romario_Argo
      Romario_Argo 19 September 2022 20:12
      +2
      KAZ dibutuhake
      yen KAZ Arena-M, banjur ngleksanakake detonation saka counter-amunisi lan mudhun kanggo ancaman mlebu ing Papan, lan munggah kanggo numpes ATGMs mlebu saka ndhuwur
      Javelin - ATGM sing entheng lan ora nganggo waja - paling ora bakal dipotong lan dipotong kanthi pecahan lan bakal ninggalake lintasan, kanthi maksimal, njeblug amunisi kontra KAZ munggah bakal nyuwek ATGM.

      sing, foto nuduhake yen detonation munggah prakteke bakal ketemu ATGM lan detonation kudu banget cedhak waja nalika amba isih ngidini.

      kombinasi KAZ bakal becik
      KAZ Arena-M + KAZ Zaslon utawa KAZ Afghanit mung nguripake mortir
      1. Cimpak
        Cimpak 19 September 2022 21:03
        +3
        Ing kasunyatane, Javelin ora nyilem vertikal ing atap target, nduweni sudut serangan 45 derajat, mula Ataka-M KAZ bisa nyegat target kasebut.
        1. Romario_Argo
          Romario_Argo 19 September 2022 21:07
          0
          KAZ Arena luwih apik kanggo gabungke karo KAZ Afganit lan sijine sawetara mortir vertikal ing mburi menara - kanggo nutupi saka ndhuwur saka sembarang sudhut
          ing foto sadurunge KAZ Zaslon (ndeleng ndhuwur - kira-kira sektor perlindungan saka ndhuwur)
          ing Barrier, counter-amunisi ora njupuk maneh kaya KAZ Afganit ing kadohan saka waja
        2. NG inform
          NG inform 19 September 2022 22:42
          0
          Ing kene sampeyan kudu langsung ngerti yen nggawe nyilem ora dadi masalah.
          Nanging umume, roket kasebut sumunar lan rapuh. KAZ langsung nyaranake dhewe.
          (whining babagan lack nauseating konsistensi ing pendekatan kita kanggo pembangunan lan produksi).
      2. griffin ireng
        griffin ireng 20 September 2022 17:28
        -1
        Kutipan saka: Romario_Argo
        KAZ dibutuhake
        yen KAZ Arena-M, banjur ngleksanakake detonation saka counter-amunisi lan mudhun kanggo ancaman mlebu ing Papan, lan munggah kanggo numpes ATGMs mlebu saka ndhuwur

        Medeni kanggo nyelehake KAZ ing operator personel lapis baja, mobil lapis baja lan kendaraan tempur infanteri - pecahan bisa ngrusak infantri dhewe.
        Sampeyan bisa lan mbokmenawa kudu sijine ing tank.
    2. basa Bulgaria_5
      basa Bulgaria_5 19 September 2022 21:58
      +1
      Lan sampeyan uga bisa nglengkapi tank kanthi optik lan pencitra termal sing cukup supaya operator menara bisa dideleng saka 15 km?

      Lan umume, mbusak wong saka tank, tank dadi unmanned, cilik ing ukuran 2 kaping, lan ora bakal dadi gampang katon lan gumun.
      Apa neraka ana wong needed ana, siji gerakane 2 Ngalahake lan nempatno meksa ing pedal, liyane karo joystick gerakane 1 menara kiwa / tengen, etc.
      Sistem kontrol analog 20 saluran cukup.
      1. griffin ireng
        griffin ireng 20 September 2022 18:43
        +1
        Kutipan: Bulgarian_5
        Lan sampeyan uga bisa nglengkapi tank kanthi optik lan pencitra termal sing cukup supaya operator menara bisa dideleng saka 15 km?

        Iku mokal - bab 15 km. Supaya padha sijine imagers termal.
        Kutipan: Bulgarian_5
        Lan umume, mbusak wong saka tank, tank dadi unmanned, cilik ing ukuran 2 kaping, lan ora bakal dadi gampang katon lan gumun.

        Ora perlu. Iki topik mati, ing mratelakake panemume. Rada masalah - mobil tangi lan dijupuk. Kepiye babagan EMI? Lan perang elektronik? Sawise kabeh, iki ora malah UAV, kucing sing bisa cepet ninggalake, minangka laku wis ditampilake, nanging mobil rada alon.
        Akibaté, kita bakal entuk Wishlist liyane saka perancang lan panggedhe gedhe, lan kita kudu perang ing T-62.
        Kendaraan robot, yen ditindakake, mung ana ing kelas entheng, minangka sarana seluler kanggo nguatake infantri.
        Kutipan: Bulgarian_5
        Copot yacht saka Deripaska lan borjuis liyane lan adol dhuwit ...

        Lan sapa sing bakal tuku? Lan sing paling penting - carane nransfer dhuwit menyang Federasi Rusia? Iki kudu rampung sadurunge wiwitan XB-2.0.
    3. basa Bulgaria_5
      basa Bulgaria_5 19 September 2022 22:00
      +3
      Ora cukup dhuwit kanggo KAZ?

      Copot yacht saka Deripaska lan borjuis liyane lan adol dhuwit ... ya
      1. NG inform
        NG inform 19 September 2022 22:43
        +1
        Luwih gampang sampeyan duwe setengah gaji, ora? Mangkono, sampeyan bisa ngumpulake 100 kaping luwih dhuwit.
  2. igorka357
    igorka357 19 September 2022 17:38
    +6
    Inggih, sampeyan kudu nulis soko, nanging nyatane, kita kabeh weruh, kita perang .. carane PDB kita ngandika "lawas Soviet galoshes" ana?
  3. u4gr8k6p8
    u4gr8k6p8 19 September 2022 17:43
    -5
    Lan yen insinyur kita nggarap sistem countermeasure kaya serangan banyu tekanan dhuwur ing amunisi sing mlebu. Tegese kaya bedhil banyu, banyu tekanan dhuwur lan potongan baja.
    1. tikhonov66
      tikhonov66 27 September 2022 09:32
      0
      Дохлая идея. Вода - не металл и в малых обемах - прекрасно тормощится и рассевается в воздухе... ну а возить с собой цистерну...
  4. Cimpak
    Cimpak 19 September 2022 17:52
    +8
    Aku ndeleng akeh video saka zona NVO kanthi nggunakake kendaraan lapis baja, ATGM nyerang, nanging ora tau Aku wis ora weruh nggunakake aerosol curtains. Sepisan utawa kaping pindho aku weruh carane kendharaan waja masang layar kumelun kanthi bantuan peralatan kumelun termal, lan ing wayahe kode nggunakake "Awan" luwih sabdho. Pitakonan muncul: kenapa granat aerosol ora digunakake? Mungkin alasane padha karo masalah karo jaring kamuflase?
    1. Zheka-Filimonov
      Zheka-Filimonov 19 September 2022 21:07
      +4
      Mungkin padha karo masalah karo jaring kamuflase - utawa bisa uga padha karo staf pasukan kanthi peralatan anyar, utawa bisa uga padha karo kit pertolongan pertama, utawa bisa uga masalah karo UAV, lan liya-liyane.
      Ana akeh pitakonan sing ora ana jawaban, nanging kita bakal nemokake bebener babagan rega iki mung telung puluh taun.
    2. NG inform
      NG inform 19 September 2022 22:44
      0
      Mungkin dheweke mung ngirim video sing sukses - yaiku. ing ngendi ora ana kumelun.
  5. TIR
    TIR 19 September 2022 17:58
    +2
    Armor aktif bakal ngatasi akeh masalah. Biaya kertu diarahake munggah. Lan infantri ora bakal kena pengaruh, lan misale jek kaya radar deteksi lan panuntun dhumateng cukup ing wektu kanggo Javelins. Ora supaya dhuwur-kacepetan ATGM. Ing paling sistem pangayoman ing biaya MBT njupuk kurang dhuwit saka biaya mesin utawa waja
  6. Keburek
    Keburek 19 September 2022 17:59
    +3
    Sampeyan ora perlu nggawe sampah apa wae, nanging sampeyan kudu ngetokake dhuwit ngluwihi kanthong pejabat, nanging sijine KAZ ing tank, bakal ana volume - bakal ana sing sinau babagan efisiensi lan apa sing kudu ditingkatake ...
  7. tank64rus
    tank64rus 19 September 2022 18:07
    +3
    Sampeyan kudu sinau sastra ilmu populer. Ing USSR, iki dikembangaké banget, supaya masalah iki wis ditanggulangi dawa ago. Miturut cara, ana tenan banget sethitik nggunakake kumelun kanggo mask kendaraan wojo ing NWO lan ora mung iku, nanging ing umum. Cape wis ditampilake, nanging liyane ora katon.
    1. Fedot
      Fedot 20 September 2022 15:09
      +1
      sastra ilmiah populer

      Ing 1965-1966 aku maca crita Fantastic "Senjata Absolute" ing koran "Nedelya".
      Telung wong nemokake gudang ing Mars, siji tetep urip sawise tembak-menembak. Dheweke mbukak kothak sing ditandhani "Senjata Ultimate", lan mega ngambang metu lan nguntal mayit loro, lan banjur katelu. Bola sing nyerep tembakan ora mbantu dheweke.
      Sawetara taun sabanjure aku maca crita liyane kanthi judhul sing padha.
      Nanging ing kono gandhewo lan panah dadi senjata mutlak.
  8. Centurion pungkasan
    Centurion pungkasan 19 September 2022 18:12
    +3
    Nggawe visor lempitan konco turret utawa tank hull, kang meksa digawe panas, contone, dening exhaust. Ayo liwat? Acak, gumantung ing arah gerakan, armatures retractable karo peltier supaya prosesor javelin dadi edan? Utawa mung peltier kasebar, ayo ngomong, adoh saka carcass tank - ing moncong bedhil :) lan nguripake kanthi acak,
    1. tikhonov66
      tikhonov66 27 September 2022 09:40
      0
      "Пельтье" - електричества жрет немерянно. А два - это то, что ХОЛОДНЫМИ спаями "пельтье" инфракрасную головку "не обмануть". Ну-а если вы хотите "раскинуть" вокруг танка ГОРЯЧИЕ спаи - то чтобы "пельте"-отвести от танка его тепло - а это сотни (!) киловатт - вам придется возить на танке ЭЛЕКТРОСТАНЦИЮ, а "пельтье"-материалы иметь ИЗ СВЕРХПРОВОДНИКА... поскольку при таких тках - "пельтье"-проводники будут ЖУТКО ГРЕТЬСЯ.
      - ПРОСТО БЫЛО НА БУМАГЕ... 8-)))
  9. kula 1970
    kula 1970 19 September 2022 18:12
    +3
    Minangka pilihan, operator Angkatan Bersenjata Ukraina sing teka ing sisih kita kanthi ATGM kudu mbayar biaya lan ngapura dosa ...
  10. ramzay21
    ramzay21 19 September 2022 18:16
    +5
    Kanggo miwiti, perlu kanggo nggawa menyang pengadilan wong-wong sing mesthine nindakake iki sajrone 20 taun kepungkur, nanging ora nindakake, mbalekake paukuman pati lan sijine menyang tembok. Lan banjur kanggo sijine ing pangisian daya saka pangolahan iki paling cerdas saka wong-wong sing perang ing nawakke ing NWO.
    1. Pilat2009
      Pilat2009 20 September 2022 06:24
      +2
      Kutipan saka: ramzay21
      Kanggo miwiti, perlu kanggo nggawa menyang pengadilan wong-wong sing mesthine nindakake iki sajrone 20 taun kepungkur, nanging ora nindakake, mbalekake paukuman pati lan sijine menyang tembok. Lan banjur kanggo sijine ing pangisian daya saka pangolahan iki paling cerdas saka wong-wong sing perang ing nawakke ing NWO.

      Shaw? Apa sampeyan pengin njupuk kabeh sing dipimpin dening Shoigu? Utawa mungkin, medeni ngomong, Dhewe?
    2. tikhonov66
      tikhonov66 27 September 2022 09:53
      -1
      О! - ну так ПРЯМ С ВАС - и начнем!
      - скажете, шо типа типа, вы тут не приделах и ваше дело "строй-бой"?
      - неееет, дорогуша - не отвертесьься!.
      - кто "20 лет назад" - заместо того, чтобы учиться на отлично, сдавать экзамены в вуз и аспирантуру, и потом за скромную зарплату корпеть над планами, чертежами, испытаниями на полигонах, сдавать нир и окр - водку с друзьями пьчюянствовал и с девицами на танцах разговоры разговаривал?
      - А?!
      Так что теперь БУДЕТЕ ОТВЕЧАТЬ.
      wolung-)))

      бездумно "махая шашкой" - сложных пробле НЕ РЕШИТЬ.
      - А назначить ответственным - МОЖНО ЛЮБОГО.
      и это, увы - МАТЧАСТЬ.
  11. filibuster
    filibuster 19 September 2022 18:34
    +3
    Conto bakal dadi bahan insulasi panas sing bisa digunakake kanggo ngganggu pandhuan rudal. Visibilitas kurang kanggo infrared homing heads (GOS) minangka prakara sing paling penting, nanging masking uga dibutuhake kanggo liya.


    Iki nyaranake generasi anyar saka sistem anti-tank kang, tinimbang utawa saliyane kanggo infrared seeker, bakal ana pangenalan target conventional, saiki ana basis unsur, algoritma, laku mapan ing lapangan Komputer Vision, lan kabeh iki pas karo ukuran cilik.
    1. Bayun
      Bayun 20 September 2022 13:10
      0
      nanggepi bakal ana tank, "ora kaya-tank", ngasilake 3-4 hologram "tank nyata" ...
    2. tikhonov66
      tikhonov66 27 September 2022 10:05
      0
      Из-за явного отставания России в высокоскоростной и компактной микроэлектронике - боюзь, что козыри тут будут не на нашей стороне.
      - и еще... маскировка в оптическом диапазоне - достаточно наглядна и хорошо проработана - всякие сети и маскировочная окраска... - и это в отличии от тепловой маскировки - которая черезвычайно слодна, поскольку машин со 100% кпд - увы не бывает. Более того, кпд дизеля - не выше 35%. А значит при мощности двигателя, ну скажем 1000квт - 560киловатт - УЙДЕТ В ТЕПЛО. И как это тепло отводить и рассевать в окружающей среде - ОГРОМНАЯ ПРОБЛЕМА (так - обычный утюг С ТРУДОМ рассеивает 1-2 киловатта, нагреваясь при этом выше 100 градусов... а тут надо рассеять 600киловатт - БЕЗ ЗАМЕТНОГО НАГРЕВА, что вряд-ли возможно...)
      - так что инфракрасное обнаружение/наведение - ГОРАЗДО ЭФФЕКТИВНЕЕ ОПТИЧЕСКОГО.
  12. Michael Ya 2
    Michael Ya 2 19 September 2022 18:37
    +5
    Cape saka Angkatan Bersenjata Ukraina wis dijupuk bebarengan karo T-90. Saiki algoritma tumindak bakal ditindakake, ing misil Amerika.
  13. AlexeyEg
    AlexeyEg 19 September 2022 18:46
    +2
    Yen mung anget. Iki perang ing teknologi lawas. Javelin anyar bakal nemokake target kanthi beda. Saiki, ing sawetara sing dudu pengontrol sing paling keren!, sampeyan bisa mbukak jaringan saraf sing nemtokake gambar kasebut. Gambar tank, liwat optik konvensional, bisa 5 taun kepungkur ing Raspberry Pi. Capes ora bakal mbantu ... nanging nganggo jaring kamuflase .. padha ora lunga.
    1. Pilat2009
      Pilat2009 20 September 2022 06:26
      0
      Kutipan: AlexeyEg
      Yen mung anget. Iki perang ing teknologi lawas. Javelin anyar bakal nemokake target kanthi beda. Saiki, ing sawetara sing dudu pengontrol sing paling keren!, sampeyan bisa mbukak jaringan saraf sing nemtokake gambar kasebut. Gambar tank, liwat optik konvensional, bisa 5 taun kepungkur ing Raspberry Pi. Capes ora bakal mbantu ... nanging nganggo jaring kamuflase .. padha ora lunga.

      Pilihan sing paling apik yaiku tirai aerosol
    2. tikhonov66
      tikhonov66 27 September 2022 10:12
      0
      Как это "не ездят"?!!
      - каркас поставил, сеть натянул - и вперед!
      - совершенно не поняно - в чем тут проблема!
      - ЕЩЕ РАЗ. Маскировка в оптиче ком диапазоне - гораздо проще, чем в ирфракрасном.
      - вы поймите - в оптическом диапазоне любой работающий двигатель только ОТРАЖАЕТ, как и любой соседний предмет - например столб. А вот в инфракрасеом диапазоне - любой работающий двигатель - СВЕТИТСЯ как новогодняя лампочка. И светится тем ярче - чем этот двигатель МОЩНЕЕ и КОМПАКТНЕЕ.
      - и это - МАТЧАСТЬ!!!
      1. AlexeyEg
        AlexeyEg 28 September 2022 19:36
        0
        Прикрывать чем будете? На это все можно обучить нейросеть.
  14. Puzoter
    Puzoter 19 September 2022 18:47
    0
    Sijine ing sadawane keliling saka mortir menara dilengkapi jaringan kabel karo kathah lan stasiun optik-lokasi.
    1. Andriuha077
      Andriuha077 19 September 2022 19:26
      0
      Prospek sing ora mesthi kanggo Arena-M
      Ing awal 2017, Biro Desain Teknik Mesin (Kolomna), sing ngembangake KAZ saka seri Arena, ngumumake yen sistem kasebut bakal diinstal ing T-72 lan T-90 MBT ing mangsa ngarep. Unit radar diunggahake ing ndhuwur menara, lan peluncur dumunung ing pinggir kubah. Foto dening Kementerian Pertahanan Federasi Rusia
      https://topwar.ru/177671-neopredelennye-perspektivy-areny-m.html
  15. TOP2
    TOP2 19 September 2022 18:56
    +6
    Penulis ora nuduhake siji arah liyane - gagal panangkepan. Minangka basis, sampeyan bisa nggunakake SOEP sing padha, nanging mung minangka basis. Tugas instalasi yaiku ngetokake sinar sing ngganggu panangkepan target GOS. Sawise GOS ngliwati cooling, operator ora duwe wektu akeh, banjur ana "kelinci".

    Ing babagan konsumsi energi, cukup ditrima kanggo tank.
    1. Romario_Argo
      Romario_Argo 19 September 2022 21:04
      -2
      iku luwih apik kanggo gumantung ing automation KAZ
      lan, contone, sijine KAZ Arena-M lan KAZ Afganit ing T-72B3M
      ing mburi menara, sampeyan bisa nyelehake sawetara mortir KAZ Afghanit munggah - mung saka Javelin ATGM (ing foto KAZ Zaslon - kanggo mangerteni perlindungan hemisfer ndhuwur)
      1. Nordsc0l
        Nordsc0l 19 September 2022 23:19
        +1
        Kaping pisanan, Kaz Zaslon minangka Kaz Ukrainia. Kapindho, Kaz Afganit luwih apik tinimbang Arena. Lan dirancang kanggo Almaty. Tegese yaiku digunakake bebarengan karo DZ Malachite. Padha disambungake. Kaz ngirim informasi bab Doel, lan sinyal nalika dz bisa. Tanpa Malachite, ora ana gunane. Lan Malachite, kaya wong Afghan, ora. Ora tau ditampilake ing tes utawa ing latihan. Dadi, ana sing salah ing kana. Mulane, sampeyan bisa sijine Arena
    2. NG inform
      NG inform 19 September 2022 22:46
      -1
      Sampeyan bisa njupuk traps - sawetara bolong kobong shaped kaya tank. Ayo roket murub.
    3. Deadushka
      Deadushka 21 September 2022 01:17
      0
      Sampeyan uga bisa "nyumbat" sensor pemicu warhead kanthi gangguan utawa mislead babagan jarak kanggo pemicu awal utawa pungkasan.
      Yen ora jelas, sampeyan bisa nonton video (ing gerakan alon) saka Hellfire sing padha, ing ngendi sampeyan bisa ndeleng kanthi jelas nalika target dipadhangi sadurunge detonasi.
  16. Yaroslav Ryazansky
    Yaroslav Ryazansky 19 September 2022 19:16
    +3
    Aku perang paling apik marang Javelins iku salah siji sing ora kalebu nggunakake Komplek iki ing asas. Kasunyatane, akeh video sing ditampilake karo iki lan kompleks liyane sing ditinggalake ing parit, dugout.
    1. insinyur74
      insinyur74 19 September 2022 19:31
      +2
      Kutipan: Yaroslav Ryazansky
      Aku perang paling apik marang Javelins iku salah siji sing ora kalebu nggunakake Komplek iki ing asas. Kasunyatane, akeh video sing ditampilake karo iki lan kompleks liyane sing ditinggalake ing parit, dugout.

      Aku setuju!
      EMP ora bakal urip Jevelin, lan operator ora bakal urip liyane saka faktor ngrusak nglirik
      1. AlAvis
        AlAvis 19 September 2022 20:46
        +2
        Lan sapa sing bakal slamet saka "respon"?
    2. ROSS_51
      ROSS_51 20 September 2022 06:13
      -1
      Kutipan: Yaroslav Ryazansky
      Aku perang paling apik marang Javelins iku salah siji sing ora kalebu nggunakake Komplek iki ing asas. Kasunyatane, akeh video sing ditampilake karo iki lan kompleks liyane sing ditinggalake ing parit, dugout.

      Akeh kontaner sing ditutup saka tembakan ditampilake - apa sing ana ing njero ora dingerteni. Kepiye babagan modul printah lan peluncuran? Padha mbokmenawa dijupuk, nanging aku ora weruh siji ing video.
  17. 1984
    1984 19 September 2022 19:22
    -1
    sampeyan mung kudu ngerti manawa ing dimensi massa modern sampeyan ora bisa nggawe keajaiban apa wae, sampeyan kudu nerusake saka kemungkinan senjata modern lan banjur ngrancang tank adhedhasar, sing saiki ana, senjata paling modern duwe penetrasi sekitar 1,5 ,2 meter waja ing sadawane normal, supaya kita lagi nggawe tank karo waja XNUMX meter ing ngarep, mburi, ndhuwur lan ing sisih, kita bakal entuk mobil bobote sewu telung ton, nanging ora peduli ing. kabeh, lan kanthi cara iki, saiki luwih angel nambah penetrasi, mula ora suwe manawa amunisi sub-kaliber bakal sinau nembus kumulatif rong meter, utawa bisa uga ora sinau ing ATGM ...
  18. Mikhail Drabkin
    Mikhail Drabkin 19 September 2022 19:32
    0
    Pengarang:
    ana sing kudu ditindakake


    - Luwih kaya wong tuwa "apa sing kudu ditindakake?"

    —- Ancaman Javelin ing belahan bumi ndhuwur terus-terusan, cetha. Iki tegese pangayoman marang iku kudu terus-terusan.

    —- Apa umure tank, kendaraan lapis baja liyane ... ing medan perang (ora ing pawai) karo Javelin ??

    —- Kanggo wektu iki, proteksi aerosol sing terus-terusan dibutuhake ing belahan bumi ndhuwur kanthi radius minimal sing dibutuhake. Lan mbokmenawa - lan dobel duration.
  19. akurat
    akurat 19 September 2022 19:54
    +1
    Ora ana sing bakal nindakake apa-apa. Ora tank siji karo KAZ melu dhewe, lan sampeyan ngomong bab sawetara bab anyar sing kudu dikembangaké lan rampung.
    Perlindhungan marang javelin yaiku karusakan saka operator, kaya nalika Perang Patriotik Agung, nalika infanteri nembak faustpatrons.
  20. Spasatel
    Spasatel 19 September 2022 20:23
    -5
    Dheweke ngenteni, nyiapake, kabeh wong ngerti babagan jumlah lan apa sing dikirim Amerika menyang Ukraina. Luwih saka sewu tank ilang, atusan pesawat lan helikopter tiwas dening Stringers, sing bisa dipecat saka saben pojok, uga Javelins. Ya wes wes oke, tapi kru? Sapa sing mati, sing cacat, sing ana ing kurungan.
    "Kabeh kanggo ngarep, kabeh kanggo kamenangan" - iki dudu babagan Putin lan kekuwatane ...
    1. Havoc
      Havoc 19 September 2022 23:39
      +2
      Spasatel - Luwih saka sewu tank ilang, atusan pesawat lan helikopter tiwas dening Stringers,

      Aristovich malah ora ngomong babagan atusan pesawat. Ya, lan wong Ukrainia mung duwe video rolas babagan pesawat sing mudhun, ana video sing ana huruf VVS tinimbang VKS. Sampeyan bisa uga ora ngerti manawa kanthi kirim iki sampeyan bisa entuk istilah kanggo ngrusak banyu murni. losses kita ing aviation padha ing Ukraina. padha duwe 447 kita uga duwe atusan, paling mikir sethitik
      1. Repellent
        Repellent 19 September 2022 23:51
        0
        Kutipan saka malapetaka
        apa sampeyan mikir sethitik

        Lha, apa sing sampeyan ganggu, awak lagi kerja, nanging ora ana apa-apa lan ora ana alesan kanggo mikir Nyuwun ya
        1. Spasatel
          Spasatel 20 September 2022 19:46
          -4
          Nanging apa papan sing sampeyan pikirake, kabeh wong wis suwe ngerti ...
      2. Pilat2009
        Pilat2009 20 September 2022 06:31
        -1
        Kutipan saka malapetaka
        Spasatel - Luwih saka sewu tank ilang, atusan pesawat lan helikopter tiwas dening Stringers,

        Aristovich malah ora ngomong babagan atusan pesawat. Ya, lan wong Ukrainia mung duwe video rolas babagan pesawat sing mudhun, ana video sing ana huruf VVS tinimbang VKS. Sampeyan bisa uga ora ngerti manawa kanthi kirim iki sampeyan bisa entuk istilah kanggo ngrusak banyu murni. losses kita ing aviation padha ing Ukraina. padha duwe 447 kita uga duwe atusan, paling mikir sethitik

        Arestovich mung ngomong akeh perkara, mung yen mo kita mung meneng wae. Mung wong kesed ora ngerti babagan tank sing dicekel wong Ukraina
        1. Repellent
          Repellent 20 September 2022 19:59
          +1
          Kutipan saka Pilat2009
          mo kita modestly meneng, mung wong kesed ora ngerti babagan tank sing dicekel wong Ukrainia.

          Dadi apa? Apa padha ilang luwih saka sewu tank?

          Kutipan saka Spasatel
          Tank ilang luwih saka sewu

          Ana sing kudu dikonfirmasi, kajaba Galimy Bazaar?
    2. provergatel
      provergatel 22 September 2022 16:36
      0
      Ты чего несёшь, болезный?!

      Это тебе в наркотической ломке привиделись циферки?
  21. AlAvis
    AlAvis 19 September 2022 20:42
    0
    Kutipan: Yaroslav Ryazansky
    Kasunyatane, akeh video sing ditampilake karo kompleks iki lan liyane sing ditinggalake ing parit, dugout

    "Kompleks" utawa wis nggunakake wadah peluncuran sing bisa digunakake? Ana bedane.
  22. Yaroslav Tekkel
    Yaroslav Tekkel 19 September 2022 22:16
    0
    Cara sing diusulake bakal mbantu saka "Javelin" (umpamane mbantu). Nanging iki dudu ATGM Kulon sing paling seger. Ana Prancis "Akeron" (MMP). Dheweke nyilem saka ndhuwur, lan dheweke bisa nindakake ing sudut 90 derajat (njaba tumindak KAZ kita). Dikontrol dening serat optik unwinding, supaya perang elektronik (kajaba kobong abot saka elektronik kanggo kilometer watara) ora bisa. Lan ora dikontrol dening komputer bodho, nanging dening operator urip ing mburi bukit / alas / omah saka jarak sawetara kilometer. Dadi snags primitif ora bakal bisa kanggo dheweke.
  23. Krasstar
    Krasstar 19 September 2022 23:31
    -4
    Perlu ... Apa sing kudu ditindakake ... MENERBIT ING MENARA Kremlin sing dilindhungi ... Dumadakan bakal slamet ..
    Proy ora mung 400 milyar dolar dhuwit rakyat, nanging kabeh program rearmament.
    Sapa sing nindakake? Sing duwe 3 urip... Aku pribadi iso nggulingi lan nyebar.... ora... malih pikiranku.... ANGIN RIWAYAT BAKAL NYEPURA LAN MUNDUR BARANG KANG ..... MUMBLEH bab kaluhuran. . APA SORRY INI ngerti babagan apa sing lungguh karo bokong sing mlarat?
  24. jaman 352
    jaman 352 19 September 2022 23:45
    +1
    Aku ora perlu nggawe toko kelontong saka tank, gantung apa wae. Kabeh ATGM minangka rudal kecepatan rendah. Padha relatif gampang kanggo nyegat. Kita butuh kendaraan pengiring tank khusus sing nutupi penyerang saka ndhuwur saka senjata. Kaya "Thor", mung bisa nganggo misil sing luwih entheng sing diasah kanggo ATGM. Siji mobil saben perusahaan tank mbokmenawa cukup. Aja kakehan karo versatility.
    1. Bayun
      Bayun 20 September 2022 13:36
      -1
      100% setuju!

      Saben tank duwe UAV-Helikopter (luwih apik - 2) karo rudal anti-rudal cilik lan senapan mesin mini-mresisi dhuwur sing cendhak. Helikopter drive - motor listrik. Pilihan daya otonom saka baterei utawa karo "renda" saka tank.

      Drone kuwi bakal dadi terkenal, lan dadi "mripat" tank, bakal nambah keamanan "kubah" lan potensial pertempuran.
  25. Krasstar
    Krasstar 20 September 2022 00:06
    -1
    Ing nyoba REFORM-GK militer Angkatan Bersenjata Federasi Rusia, Kementerian Pertahanan Federasi Rusia, NGSH saka Kementerian Pertahanan Federasi Rusia. Yen ora, kita ora bakal menang. Yen ora, Rusia bakal dipotong lan kita kabeh bakal MATI amarga sedhih ..
    Lan apa kita butuh? Dadi, miturut PENGADILAN.
  26. edvid
    edvid 20 September 2022 00:48
    +1
    Kutipan saka NG inform
    Sampeyan bisa njupuk traps - sawetara bolong kobong shaped kaya tank. Ayo roket murub.

    /////////////////////////////////////
    Sampeyan bisa sijine lampu panas-radiating kuat saka spektrum sing dikarepake ing tank, lan karo kamungkinan terus mindhai saka cakrawala. Radiasi kasebut kudu cukup kanggo ngobong sensor javelin.
  27. Demon_is_ada
    Demon_is_ada 20 September 2022 01:27
    +3
    Ayo kula sijine rong sen minangka insinyur.
    Kabeh sistem anti-tank luwih utawa kurang modern duwe saluran optik, yaiku, matriks. Cara paling cepet lan paling primitif yaiku ngobong matriks nganggo laser. stasiun deteksi optik lan laser. Ing asas, iki dileksanakake ing sisih ka52.
    Cara kapindho yaiku tameng puff sing digawe saka dz, kayata sisik ing pigura lempitan. Murah lan cepet.
    1. ROSS_51
      ROSS_51 20 September 2022 06:26
      -2
      Kutipan saka Demon_is_ada
      Ayo kula sijine rong sen minangka insinyur.
      Kabeh sistem anti-tank luwih utawa kurang modern duwe saluran optik, yaiku, matriks. Cara paling cepet lan paling primitif yaiku ngobong matriks nganggo laser. stasiun deteksi optik lan laser. Ing asas, iki dileksanakake ing sisih ka52.
      Cara kapindho yaiku tameng puff sing digawe saka dz, kayata sisik ing pigura lempitan. Murah lan cepet.

      Lha, etung-etung, minangka insinyur, pira bobote, carane masang halabuda iki ing payon lan kepiye carane nglawan kru buta.
      1. Demon_is_ada
        Demon_is_ada 21 September 2022 00:16
        +1
        Kira-kira 600 kg wis diwilang, adhedhasar kontak-1. Browse lan download ora bakal ngganggu. Lan ditempelake unsur - dening welding krenjang menara, kanggo kurung wis ana struktur. Iku kasusun saka papat unsur, iku cukup mobile kanggo wong loro, njupuk lan sijine iku.
        1. ROSS_51
          ROSS_51 23 September 2022 18:33
          0
          Kutipan saka Demon_is_ada
          Kira-kira 600 kg wis diwilang, adhedhasar kontak-1. Browse lan download ora bakal ngganggu. Lan ditempelake unsur - dening welding krenjang menara, kanggo kurung wis ana struktur. Iku kasusun saka papat unsur, iku cukup mobile kanggo wong loro, njupuk lan sijine iku.

          А смысл? Такой ваш слоеный пирог джавелин пробьет с трехкратным запасом.
          1. Demon_is_ada
            Demon_is_ada 23 September 2022 22:32
            0
            Святой джавелин? belay
            Ну для определения пробивной способности кум боеприпаса косвенно отталкиваются от диаметра, то есть от воронки. Судя по его диаметру, он явно не лидер в этом сегменте. Задача дз распылить струю, срабатывание четырёх пластин, причём разнесенных, распылит 90 % струи, остальное отловит 40 мм брони.
            И ещё, вам никто не мешает ещё один слой дз положить на башню. Но врядли она сработает, остаточная скорость будет мала для детонации.
            1. ROSS_51
              ROSS_51 24 September 2022 06:31
              0
              Kutipan saka Demon_is_ada
              Святой джавелин? belay
              Ну для определения пробивной способности кум боеприпаса косвенно отталкиваются от диаметра, то есть от воронки. Судя по его диаметру, он явно не лидер в этом сегменте. Задача дз распылить струю, срабатывание четырёх пластин, причём разнесенных, распылит 90 % струи, остальное отловит 40 мм брони.
              И ещё, вам никто не мешает ещё один слой дз положить на башню. Но врядли она сработает, остаточная скорость будет мала для детонации.

              Простите, но с вами из разных реальностей..Какой диаметр воронки?
              Давайте просто прекратим эту переписку, а то мне и так уже страшно, что у нас такие "инженеры"..
              1. Demon_is_ada
                Demon_is_ada 25 September 2022 21:01
                0
                Я понял, вам лишь бы накинуть на вентилятор.
                Мы действительно из разных реальностей
                hi
                1. ROSS_51
                  ROSS_51 27 September 2022 06:06
                  0
                  Kutipan saka Demon_is_ada
                  Я понял, вам лишь бы накинуть на вентилятор.
                  Мы действительно из разных реальностей
                  hi

                  Да нет.. вы похоже вообще не в теме, как работает кумулятивная струя..
                  Сходите на википедию, оно для таких как вы пишетсо..и такими как вы..))
                  За сим раскланяюсь..))
                  1. Demon_is_ada
                    Demon_is_ada 27 September 2022 17:12
                    0
                    Тут вопрос не как работает струя, а как она формируется, это о вопросе о диаметре боеприпаса. Для начала поищите не в вики, а в профильных источниках wassat
                    А вот потом, там же почитайте и разберитесь как ее нейтрализуют...
                    затем можно что то и пообсуждать, кроме наброса на вентилятор
                    hi
    2. Azimuth
      Azimuth 20 September 2022 13:19
      +1
      Ya, optik germanium. Sampeyan kudu glare ing spektrum UV supaya sadurunge dijupuk iku tetep lan counteracted. Tirai, 125mm HE, 30mm bledosan. Ing 5.45 infantri karo sensor bisa njaga irung metu. Imager termal kudu didandani sadurunge dheweke "ndandani" sampeyan.
  28. NG inform
    NG inform 20 September 2022 01:53
    0
    Gawe roket KAZ cilik, seragam kanggo pesawat, tank, lan liya-liyane. Nggawe print saka roket kuwi ing mesin, lan nggawe seri 10M bêsik - supaya saben wong murah.
  29. nyampur web
    nyampur web 20 September 2022 03:47
    0
    Yagene ngalem banget marang para tumbak iki? Ya, senjata sing apik ing tangan sing mumpuni, nanging dudu bocah cilik. Lan babagan penetrasi waja, ora banget. Yen ora, adhiku ora bakal slamet. Dadi 3 javelin mabur ing - 2 ing bathuk lan 1 ing sisih, lan ora seng nembus siji. Lan iki ing t80, ngendi waja ora paling.
    1. Von_Schmidt
      Von_Schmidt 20 September 2022 08:50
      0
      Masalahe ora ana ing Jawa dhewe, nanging bakal luwih akeh lan akeh ATGM liyane sing padha, lan kahanan bakal padha karo pesawat saiki ing Ukraina, kita ora bisa njamin keunggulan udara sing lengkap, amarga saben Ukrainia kapindho wis kanthong MANPADS diiseni
  30. Sergei Venediktov
    Sergei Venediktov 20 September 2022 07:10
    0
    Artikel slag liyane, yen mung amarga, nalika advokasi kanggo ngurangi visibilitas termal saka tank, penulis ora ngerti sing visor, yen sandbags diselehake ing lan ana panas lan anti-tandem tameng. Rudal Javelin ora kuwat, amarga. nduweni kaliber cilik, supaya ngarahake kanggo nyerang saka ndhuwur menyang menara luwih gampang kanggo saben wong kanggo parry iku shading termal visor lan micu daya pisanan (anjog). Tank umume saka ndhuwur bisa digawe pancen ora katon ing spektrum IR nggunakake layar termal film unsur kaya teleskop James Webb, nanging apa ana ing tentara kita. pejabat sing dikembangake kanthi intelektual, sapa sing bisa ngerti?



    Nyatane, sampeyan ora perlu nggawe apa-apa. Perlu dikunjara lan mudhunake sawetara jenderal amarga ngalangi produksi kelompok eksperimen KAZ kanggo nyoba ing konflik lokal, kang teka saka Afghanistan, i.e. wiwit 80s. Federasi Rusia duwe papat jinis KAZ eksperimen sing bisa diadopsi (Drozd-1,2 Arena 1,2) lan sarana mutlak kanggo pangayoman visual ing wangun "gorden" modern.




    KAZ Arena - pangayoman kabeh-babak

    Sepisan maneh kanggo kabeh babagan Javelin saka pandhuane. Waca lan analisa saben tembung kanggo ngerti carane gampang ngapusi Javelin yen ana wong sing maca manual iki.

    Infrared (IR) gangguan
    Interferensi inframerah (IR) minangka pemandangan ing ngendi area sekitar utawa latar mburi mancarake panas utawa luwih akeh tinimbang target kasebut.. Iki nyebabake target dadi burem utawa dadi ora bisa dideteksi Sistem Javelin. Interferensi infra merah bisa dadi alam utawa buatan. Nalika target mlebu ing area sing ngemot interferensi IR sing dhuwur, penembak bisa uga kudu nyoba ndarbeni target nggunakake sudut pelacak sing luwih cilik, utawa ngenteni nganti target ninggalake area gangguan IR sadurunge bisa entuk target. Sing golek rudal uga bisa kelangan kunci target amarga ora ana bedane suhu (target/latar mburi), utawa yen latar mburi luwih panas tinimbang target.



    Apa wis tekan kabeh ahli? Sing. yen tank disemprotake karo banyu adhem saka tong minyak sing dipasang ing mburi, amarga bedhil kapal disemprotake nalika ditembak, tank dadi ora katon ing sistem panuntun IR, amarga BANYU ora nglilani liwat spektrum IR saka gelombang termal sing Javelin digunakake. Supaya banyu ora dadi panuntun, kudu digawe adhem ing tong minyak ing ngisor suhu latar mburi (suhu dalan). tank saka silinder (biaya kaya soda). Awan sing adhem bakal langsung ndhelikake tank sing diserang sawetara wektu nalika misil kasebut mabur. Ora ana ing ndhuwur bakal superfluous. bisa ajeg klebu ing sistem geni saka tank.
    Lan luwih. Yen kondhisi hawa dipasang ing tank lan kerjane, i.e. cools tank relatif kanggo proyeksi ngarep, lan suhu udhara ing tank luwih murah tinimbang suhu sekitar, banjur iki duwe efek positif ing visibilitas termal (mudhun).

    Pungkasane tuku pencitra termal genggaman tanker, umpamane, Nggoleki Thermal Compact - awalan usb kanggo smartphone kanthi rega 20 ewu rubel!, supaya bisa ndeleng awake saka njaba lan bisa nyoba penyamaran termal. Kajaba iku. A Bunch saka Javelin dijupuk - menehi wong tanker uga, supaya padha ngerti carane katon ing spektrum IR, lan carane lan apa iku bisa kanggo ngganggu panuntun dhumateng IR Javelin. (iki ditulis ing pandhuan kanggo Javelin!)
  31. Evilillion
    Evilillion 20 September 2022 08:56
    +3
    Aku nyaranake supaya ora ngajar insinyur, mesthine bakal nindakake tanpa "analitik", nanging maca buku lawas sing apik "10 Mitos Perang Dunia II" dening Alexei Isaev (kanthi cara, dheweke wis suwe entuk Bintang Emas. kanggo karya gagah ing bidang keselarasan otak). Masalah ngengingi tank ora dhasar ditanggulangi, tank apa wae mesthi ana, lan bakal ana sing kudu ditemoni. Menapa malih, ing wektu paling awon kanggo tank, kahanan bisa cedhak kaya sing cukup kanggo njupuk ing tank ing siluet.

    Ngatasi masalah kanggo njamin stabilitas tank ing medan perang "ing bathuk", yaiku, mung
    pesenan ana cacat. Pendekatan sing luwih pragmatis yaiku pendekatan terpadu, nalika artileri anti-tank mung dibuwang ing ngarep tank kanthi proteksi waja moderat, sing bisa nabrak. Cara utama kanggo nglawan bedhil anti-tank nalika Perang Donya II yaiku artileri howitzer lan penerbangan. Kanthi interaksi sing mapan karo cabang militer liyane
    bedhil anti-tank mungsuh padha kalah metu kanggo sisih paling sak tentara meriem lan aviation ancang-ancang kanggo serangan tank. Mulane pasukan tank Soviet maju cukup sukses ing 1943-1945, senadyan kejenuhan Wehrmacht karo bedhil anti-tank 75-mm. Wis ing taun 1943, kaliber 75 mm njupuk posisi anjog antarane liya saka karusakan saka tank Soviet. Ing operasi Oryol ing Juli 1943, tank 75-mm lan bedhil anti-tank wis menehi 40,5% saka hit marang 23% - 50-mm lan 26% - 88-mm. Ing mangsa ngarep, tren iki terus, kadhangkala jumlah hit saka cangkang 75-mm tekan 69,2% saka hits (Operasi Front Belarusia 1, Vistula-Oder lan Berlin). Tugas nggawe tank sing apik ing Perang Dunia II ora dirumusake kanthi wujud "Tetep ing pedestal.
    senjata ajaib ". Tank T-34 nggawa perang antarane artileri anti-tank lan tank menyang tingkat anyar, lan perang iki wis bisa dilawan preduli saka kemampuan "telung puluh papat" kanggo njaga serangan PAK-40 ing. Kabeh jarak tempur Bobot bedhil anti-tank, nyuda jumlahe ing divisi Wehrmacht, kanthi kerjasama karo cabang-cabang bersenjata liyane, bisa ngatasi pertahanan anti-tank. Ing wektu sing padha, dheweke nandhang sangsara. losses cukup nyukupi kanggo tugas kang ditanggulangi.Surviving sawise preparation artileri lan hammered tightly menyang lemah, bedhil rauh ketemu piyambak lan padha ditindhes dening artileri utawa geni tank piyambak.


    Lan ing kene, ing umum, bab sing padha, nyumerepi sembarang jenis remote sensing, visors, lan sapiturute, yen mungsuh wis overabundance senjata anti-tank, dheweke isih bakal disassemble tank cepet utawa mengko. Siji rudal bakal mbusak DZ, sing nomer loro bakal mlebu ing sisih, umume, tank, cepet utawa mengko, bakal rusak nganti ora bisa ditindakake kanggo terus melu perang. Tambah ing millimeters saka waja ing sembarang jumlah pinunjul mbutuhake pangembangan tank anyar lan Tambah luwih ing massa ("Armata" ora bakal ngganti dhasar kene, iki ora transisi saka BT-7 kanggo T-34 karo 2 - lipat mlumpat ing bobot pertempuran). Luwih efektif yen karusakan saka kru ATGM, utamane amarga Jewelin dhewe minangka senjata sing larang banget lan angel diganti.
  32. Sancho_SP
    Sancho_SP 20 September 2022 09:01
    +2
    Nanging, kanthi distribusi amunisi sing akeh banget, taktik nggunakake tank bakal diganti.

    1. RPGs, ing siji wektu, padha respon asimetris. Kaputusan logis ora kanggo nyedhaki infantri point-blank. Mbokmenawa, lan ing kene jarak mung bakal tuwuh.
    2. Pitakonan gedhe banget yaiku apa konsumsi nyata Javelin iki saben tank abot sing rusak. Bisa uga dadi biaya total sing luwih dhuwur tinimbang biaya tank.
    3. Proyeksi frontal paling akeh tank ora dilindhungi saka sawetara sistem anti-tank (duwe jarak sing luwih gedhe, kanthi cara). Iku bakal menarik kanggo ngerti statistik ing konsumsi cornets utawa spikes saben tank. Bisa uga dheweke luwih apik tinimbang Javelin.
    4. Hemisfer ndhuwur minangka urutan gedhene luwih gampang kanggo nglindhungi kanthi proteksi aktif. Cangkang ing udhara luwih gampang dideteksi, lan cangkang luwih aman kanggo infantri sampeyan. Bisa uga dadi pertahanan aktif anti-javelin (lan ing wektu sing padha anti-helfare) bakal luwih murah ora mung saka AZ klasik, nanging uga luwih murah tinimbang javelin iki.
  33. PXL
    PXL 20 September 2022 09:03
    0
    Penulis, sampeyan bakal ngubungi Kubinka karo proposal sampeyan, menyang lembaga riset lapis baja khusus saka Kementerian Pertahanan RF.
  34. PXL
    PXL 20 September 2022 09:06
    0
    Lan kenapa Javelin ora mbantu NATO ing Afghanistan? Taliban ora duwe tank?))
    1. Evilillion
      Evilillion 20 September 2022 10:52
      0
      NATO meh ora ana siji-sijine. Senajan Canadian Leo-1s nuduhake piyambak uga ing jumlah scanty. 105mm luwih adhem tinimbang 30mm. Dumadakan.
      1. PXL
        PXL 1 Oktober 2022 18:05
        0
        Джавелины не только против БТТ можно применять, но и против различных укреплений, нет?
  35. Alex92
    Alex92 20 September 2022 09:15
    +1
    Penembake jebakan IR teka ing pikirane, kaya ing penerbangan ... Cara ngasilake, kanggo nanggepi apa, ora jelas. Dadi pilihan kanthi visor sing digawe panas ing mburi tank disaranake ing komentar, aku seneng)
  36. Kostadinov
    Kostadinov 20 September 2022 10:23
    +1
    Proteksi paling apik marang sistem anti-tank lan kabeh senjata anti-tank liyane yaiku infanteri sing ngiringi tank lan meriam tank kasebut.
  37. sawi1
    sawi1 20 September 2022 10:25
    +1
    Mbok menawa ing mangsa sing adoh, pertahanan tank sing paling penting bakal nyingkirake unsur kru sing paling rawan, nyuda ukuran, waja tambahan SM lan kabeh kelenjar penting, supaya nalika nembus ora diobong. metu sanalika lan gampang dibalèkaké, utawa kosok balene bakal ana cahya, tanpa pilot wedges, mirah ing waja cahya karo pertahanan aktif, kang bakal pindhah menyang rojo pati 300 meter ahead saka infanteri supaya ora kena dening operasi saka pertahanan, lan tujuane yaiku kanggo ngrusak pertahanan lan ngeculake SM kanthi cepet supaya bisa menehi pijakan kanggo infantri.
  38. cryolin
    cryolin 20 September 2022 11:17
    -2
    Mbalik ing musim semi, kaya fefel arrestovich, kanthi smirk, disaranake ngenteni nganti tiba ... Lan ing musim gugur, setan bakal mimpin menyang bebener. Apa kita bisa tuku arrestovich iki kanggo jabatan panglima? Wangsit piye wae dadi nyata ing babagan teknologi lan intensitas karep ... Lan wong-wong ing Donbas padha mati lan mati. Sapa sing dijaluk Panglima Agung?
  39. asu ajag
    asu ajag 20 September 2022 11:21
    +1
    Perlindhungan aktif Talco, njupuk buckshot ing arah roket!
    1. ageng
      ageng 20 September 2022 12:46
      +1
      Kombinasi sing luwih apik saka proteksi aktif lan pasif, awning sing padha bisa lan kudu digawe ing pabrik, lan bisa digawe ngangkat sebagian collapsible, yaiku angkat nalika roket nyedhaki dhuwur 1.5-2m ing ndhuwur menara, wektu liyane tetep ing posisi paling ngisor (supaya ora nambah ukuran tank lan ora nambah pusat gravitasi) drop darurat saka visor uga kudu kasedhiya yen perlu. kopak bakal menehi efek saka mbledhos waja
  40. Vadim K_2
    Vadim K_2 20 September 2022 14:59
    -3
    Ya, Jewels minangka barang sing apik banget. Menara-menara kasebut dibongkar kanthi banter. Dheweke duwe kesempatan kanggo nggunakake cedhak Kharkov. We burned akeh Rusia banjur Autumn. NLAW uga apik. Rusia kobong apik sawise nggunakake
  41. Altman
    Altman 20 September 2022 17:53
    0
    Artikel kasebut ditulis kanthi apik lan aku ngerti babagan apa. Saiki aku kudu takon, sing dhawuh tank kanggo dikirim menyang Ukraina ing massa kuwi tanpa pangayoman ?? Dadi sampeyan ngerti kabeh lan ora ana sing kudu disalahake? Aku isin banget karo kowe. am
  42. tank NATO
    tank NATO 20 September 2022 18:00
    0
    Wektu kuwi.
    Aku bakal menehi komentar babagan topik sing saya bingung: apa ana teknologi saiki sing bisa nggawe terobosan liyane ing sistem perlindungan kendaraan lapis baja.

    Dadi ana teknologi kaya ngono. Secara harfiah 10 taun kepungkur mesthi ora mungkin, nanging manungsa saya apik ora mung ing karusakan, nanging uga ing tumitah.

    Ana ide sing kudu digarap lan yen uji coba sing apik, saran saka wong sing kompeten ing bidang iki dibutuhake.

    Sayange, wangun nyuguhake gagasan kanggo kabecikan Tanah Air, sing ana ing situs web Wilayah Moskow, bingung banget. Apa sing dadi pitakonan, apa sampeyan bisa ngungkapake pikirane babagan perkara sing gampang tinimbang nggawe sawetara aplikasi kanggo dipikirake? Jawabane durung ditampa, jebule ora.

    Apa sampeyan bisa nyaranake wong kanggo ngirim pikirane babagan topik iki?

    Aku ora bakal nulis apa-apa ing kene, paranoia. Dumadakan, ewonan lembing bakal dadi ora efektif. Mungsuh potensial ora kudu ngerti babagan iki.
  43. Arcady007
    Arcady007 21 September 2022 16:45
    +1
    Yen Javelin duwe panuntun IR, dheweke bisa nyoba nggunakake IPP-26 konvensional saka penerbangan kanggo mundur. Dheweke bisa ditembak nganggo pistol.
  44. Ivan2022
    Ivan2022 21 September 2022 21:57
    0
    Javelin - 1989 pangembangan
    33 taun wis liwati.

    Persis kaya liwat sawise wong-wong Yahudi kuna ngiyanati Kristus. Kang mbadek marang wong-wong mau: "Ing kene ora bakal ana watu sing ora diowahi." Lan sawise 33 taun padha perang karo Roma.

    Diwenehi lan kita padha 33 taun
    1. kanggo mratobat saka ngiyanati kita wis nglakoni kabeh sing mung bisa dikhianati.
    2 Lan uga kanggo pangembangan counteraction kanggo jinis anyar senjata ing wektu iku. Sajrone wektu kasebut, paling ora bisa nggawe sipat gundul, lan ora mung nglindhungi tank!

    SO . Akibaté, ora mratobat, ora karya. Lan bayaran sing cocog. Lan anak-anak saka wong-wong sing ngiyanati sumpah Soviet ing taun 1991 mati. Jagadipun Gusti punika adil. Amin!!
  45. uga-dokter
    uga-dokter 22 September 2022 20:54
    0
    Помимо теплоизоляции на крышу можно сделать теплоизлучатель на выносной штанге метра 3 длиной. Можно и просто отстреливаемые горючие шашки, как самолёты используют. Неплохо также сделать передвижной решётчатый экран, который перемещать, как щит, в направлении угрозы. Раз, и решётка поднялась на три метра над башней. Ра, и опустилась, чтобы силуэт не демаскировать. раз - и закрыла танк от выявленного орудия ПТО... Если её зеркальной сделать... но это уже новая идея.
    .
    За идею выносного теплоизлучателя хочу премию. Дадите - будут вам новые идеи.
    1. Владимир Семенов
      Владимир Семенов 23 September 2022 14:48
      0
      У Джавелина есть ИИ. Какой не знаю, но на тепловое пятно он худо-бедно не отреагирует.
      Нужно знать тепловую сигнатуру танка – это как тепловизор Джавелина видит танк. Далее воссоздаём её с высокой интенсивностью, например, нагретыми металлизированными полосами на ткани, натянутой на держателе за танком. Там Джавелин и взорвётся.
      Этой моей идее четыре года. Рассылал, но никому не интересно...
  46. Ekaterina
    Ekaterina 29 September 2022 12:35
    0
    Уважаемые военные! Есть идея по защите нашей боевой техники от этой гадости под названием "джавелина", может идея кому-то покажется смешной, но возможно какое то разумное зерно можно из этого взять. Предлагаю за боевой машиной возить прицепом "печь" или устройство более высокое по температуре, чем сам танк, машина, в результате экипаж останется в живых