Review militèr

Kepala Paguyuban Bundeswehr mratelakake yen negarane tentara Jerman ora nyenengake

29
Kepala Paguyuban Bundeswehr mratelakake yen negarane tentara Jerman ora nyenengake

Bundeswehr (angkatan bersenjata Jerman) ana ing "kejatuhan gratis", lan iki sanajan ana dana khusus 100 milyar euro wis digawe kanggo ndhukung dheweke. Der Spiegel nyerat babagan iki.


Salah sawijining alasan utama kanggo kahanan sedih tentara Jerman yaiku kekurangan dana. Wis pirang-pirang taun, yen ora puluhan taun, Berlin ora ngrusak angkatan bersenjata kanthi dhuwit, luwih seneng mbuwang keuntungan sosial kanggo para imigran. Saiki tentara butuh nganti 75 milyar euro saben taun kanggo mbenerake kahanan kasebut.

Kepala Asosiasi Bundeswehr, Andre Wüstner, uga ngomong babagan kahanan angel sing dialami tentara. Bener, dheweke nyathet yen angkatan bersenjata Jerman wis mbuktekake awake dhewe kanthi apik ing misi ing sisih wétan NATO lan nyedhiyakake bantuan militer marang Ukraina. Nanging tentara butuh dhuwit luwih akeh. Wustner nuntut stabilisasi aliran finansial sing diarahake kanggo nyedhiyakake angkatan bersenjata, yen ora, negara tentara Jerman bakal tetep ora nyenengake.

Masalah liyane yaiku kekurangan staf. Ing negara Eropah, lan Jerman ora pangecualian, prestise layanan militèr kanggo wong enom wis suwé ambruk. Kanthi pangecualian langka, wong enom ora cepet-cepet nyambungake urip karo layanan militer, lan sampeyan ora bisa nggodho dheweke menyang tentara sanajan kanthi bonus finansial. Sawise kabeh, "warga" menehi luwih akeh kesempatan tanpa resiko lan tingkat comfort temen beda.

Wustner nyuwun marang Bundeswehr supaya bisa ngatasi masalah kekurangan personel. Nanging kepiye carane? Kaping pisanan, Jerman ngadhepi masalah demografi sing gedhe: populasi wis tuwa, persentase etnis Asia saya tambah akeh. Kapindho, prestise dinas militer wis mudhun. Iku ora bakal bisa kanggo stake ing imigran manca lan turunane, amarga padha uga ora gravitate menyang militèr. Dheweke lunga menyang Jerman kanthi tujuan sing beda banget tinimbang ngrekrut prajurit.

Pungkasan, akeh personel militèr kasengsem ing pitakonan apa sing kudu dilakoni sawise demobilisasi. Sawise kabeh, angel kanggo wong sing wis dadi tentara 10-12 taun golek kerja ing "sipil". Masalah iki, miturut Wustner, mbutuhake solusi sing cepet.

Apike, kepala asosiasi ora nyebutake masalah serius kaya faktor risiko tambah kanggo layanan ing Bundeswehr. Kahanan politik saiki ing sisih wétan Eropah kaya sing cepet utawa mengko tentara negara NATO bisa melu ing konflik bersenjata nyata, lan ora ing tingkat mercenary sukarela, nanging ing istilah full-time. Faktor iki uga ora bisa ninggalake pemuda Jerman acuh tak acuh nalika milih karir militer.
Pengarang:
Foto sing digunakake:
Wikipedia/w?odi
29 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. igorka357
    igorka357 16 September 2022 08:51
    +2
    Tanah kelairanku saiki ora perang karo Bundeswehr. Apa artikel iki? Tas ranselku dikempalken Gusti Allah yen ngono. Kita bakal menang Bundeswehr ing Ukraina.
    1. Hoarfrost
      Hoarfrost 16 September 2022 08:57
      +1
      Kutipan: igorka357
      Kita bakal menang Bundeswehr ing Ukraina.

      Mitra Kyiv sing ditresnani nggunakake tandha identifikasi para leluhur spiritual bangsa ing tank. Isih mbutuhake Leopards kanggo cocog asli.
      Panzer-Division "Leibstandarte Mikhail Gorbachev"
      1. novel66
        novel66 16 September 2022 09:25
        +1
        ya, lan resimen kapisah "kopf"
    2. Obi-Wan Kenobi
      Obi-Wan Kenobi 16 September 2022 08:59
      +5
      Ya, lan matur nuwun marang Gusti Allah!
      Wong Jerman, terus kerja!
      Lan sampeyan bakal seneng.
      1. neworange88
        neworange88 16 September 2022 09:10
        +3
        Rasa seneng kaya taun 1945. nglirik Kanthi divisi menyang wilayah pengaruh Apa iki sing ditindakake dening Ukrainia kanthi nggambar salib ing tanke?
      2. Pereira
        Pereira 16 September 2022 09:19
        +1
        Yen padha terus ing zhukha padha, banjur Polandia mesthi wrinkle triliun saka wong-wong mau. Dheweke uga bakal njupuk Berlinovka.
    3. mitroha
      mitroha 16 September 2022 09:09
      +1
      kepala Asosiasi Bundeswehr Andre Wüstner. Nanging, dheweke nyathet yen angkatan bersenjata Jerman wis mbuktekake kanthi apik ing misi ing sisih wétan NATO lan nyedhiyakake bantuan militèr marang Ukraina.

      Apa iki? Pengakuan resmi saka partisipasi Bundeswehr ing perang nglawan Rusia, ing sisih Ukraina?
      1. Nyrobsky
        Nyrobsky 16 September 2022 09:41
        +3
        Kutipan saka Mitroha
        kepala Asosiasi Bundeswehr Andre Wüstner. Nanging, dheweke nyathet yen angkatan bersenjata Jerman wis mbuktekake kanthi apik ing misi ing sisih wétan NATO lan nyedhiyakake bantuan militèr marang Ukraina.

        Apa iki? Pengakuan resmi saka partisipasi Bundeswehr ing perang nglawan Rusia, ing sisih Ukraina?

        Ing asas, kabeh negara sing nyedhiyakake senjata menyang Ukraina sawise 24 Februari 2022, nyatane, kanthi resmi, ing tingkat kepala negara lan Kamentrian Luar Negeri, ngakoni partisipasi ing konflik ing sisih Kueva lan minangka accomplices resmi. kejahatan sing ditindakake kanthi nggunakake senjata.
    4. Simon
      Simon 16 September 2022 09:21
      +1
      Mung ing Ukraina, tentara kita perang karo negara NATO kanthi bantuan prajurit Ukrainia lan tentara bayaran Eropa. Uga, negara-negara NATO nyedhiyakake militan Ukrainia kanthi gaman, amarga ekonomi ing Ukraina rusak. Dadi pranyata Rusia wis perang karo NATO. Mung pirang-pirang senjata Soviet sing ditransfer menyang Ukraina dening negara-negara bekas kamp sosialis, sing saiki ana ing NATO.
    5. yowis
      yowis 16 September 2022 10:18
      +2
      Kutipan: igorka357
      Tanah kelairan saiki ora perang karo Bundeswehr.

      Jerman (Papat Reich) wis perang karo Motherland. Bundeswehr bakal ditarik munggah nalika ngumpulake data statistik kanggo model matematika operasi pertempuran. Perang ora mung ing wilayah BU.
      We kudu break game.
    6. ABC-schutze
      ABC-schutze 16 September 2022 12:50
      +2
      Bundeswehr saka Tanah Air wis suwe, ora mung "ing tangan", nanging uga ana, kanthi aktif nambah ... Ing provinsi Baltik Rusia, dheweke wis nindakake kanthi "bener" suwene 15 taun ...

      Lan pembawa TNW Amerika, ing panggonan sing padha, "diputer" kanthi rutin. Lan iki luwih cedhak karo Pskov lan St. Petersburg tinimbang wilayah bekas Ukraina bersatu ...

      Ngomong-ngomong ... Dina iki, tahanan perang Jerman saka rezim pendudukan Amerika kanthi tag "Scholz", tepat ing rapat puncak Bundeswehr, sing nyurung wicara sing wani babagan tujuan lan prospek kanggo pangembangan Bundeswehr. Lan akeh perkara, saiki, Wehrmacht janji ...

      Aku ngajak sampeyan nonton lan ngrungokake ...
  2. neworange88
    neworange88 16 September 2022 08:51
    +4
    Salah sawijining alasan utama kanggo kahanan sedih tentara Jerman yaiku kekurangan dana. Wis pirang-pirang taun, yen ora puluhan taun, Berlin ora ngrusak angkatan bersenjata kanthi dhuwit, luwih seneng mbuwang keuntungan sosial kanggo para imigran.


    Alesan utama yaiku Washington, sing wis nguwasani Jerman, ora mbutuhake tentara Jerman sing kuwat.
    Apa ana rasa wedi yen Berlin pungkasane bakal nggawe mesin perang Jerman kanthi alusi sejarah sing jelas, ujare Rahr:

    "Ana, mesthi, wedi laten yen Jerman bakal miwiti maneh mimpin kabeh Eropah, lan banjur pindhah Drang nach Osten. Dheweke ana ing kalangan Rusia, sing alami sawise pengalaman Perang Dunia II. Amerika uga wedi karo iki, mula dheweke nggawe NATO kanggo ngontrol Jerman. Elinga slogan NATO pisanan: Tansah Rusia metu, Amerika mlebu, lan Jerman mudhun. Ing Eropah, negara-negara Eropah Wétan uga wedi banget karo pengaruh Jerman, utamane wong-wong sing isih eling marang kasangsaran sing ditindakake dening Hitler. Kajaba iku, politisi Jerman generasi saiki luwih pasifis tinimbang panyengkuyung kekuwatan militer Jerman. Ringkesan apa sing wis diomongake: mesthi ora bakal ana tentara Jerman ing Eropa. Mokal. Dheweke ora bakal menehi, "ringkes Alexander Rahr.

    https://eadaily.com/ru/news/2021/02/26/nemeckoy-armii-v-evrope-tochno-ne-budet-ne-dadut-politolog-rar
    1. ABC-schutze
      ABC-schutze 16 September 2022 13:48
      0
      Lan bab iku Jerman sing dikuwasani Pak Sam wis ora dina iki. Kanggo nyata "Jerman" tetep mung ing AfD ...

      Lan Washington ora bakal mbantah yen boneka NATO - degenerates utawa tawanan perang, kayata tag Scholz, bersenjata kanthi biaya dhewe lan SESUAI karo INSTALASI ANTI-RUSIA sing ditargetake - Pakdhe Sam, Washington bakal ora. Dheweke wis ora kuwat ora wedi "Jerman" ...

      Miturut cara ... Dina iki, "pamaréntah" Vaterland "njupuk manajemen" saka telung anak perusahaan panyulingan minyak Rosneft, ing wilayah Vaterland ...
  3. Mauritius
    Mauritius 16 September 2022 08:52
    +3
    Kepala Paguyuban Bundeswehr mratelakake yen negarane tentara Jerman ora nyenengake
    Saka ngendi asale pesimisme? Delengen apa apik berets, potlot, lan ora liya.
    1. novel66
      novel66 16 September 2022 09:26
      0
      ya, wong Jerman ora duwe helm .... ora ana
  4. bali
    bali 16 September 2022 08:55
    +1
    hi Dadi apa sing bisa disaranake? Sinau Arab, Dari lan Pashto, sampeyan durung duwe masalah karo basa Turki ...
  5. kim
    kim 16 September 2022 08:55
    +2
    Analog Jerman saka Ivashov?
  6. paul3390
    paul3390 16 September 2022 08:58
    +2
    Temenan, ana siji liyane - mayoritas, umume, jelas ngerti yen ora ana sing ngancam Jerman. Malah Rusia totalitarian sing ala ora ngurmati rencana kasebut kanthi ironis. Dadi ora perlu njaga tanah air. Nanging dadi, ayo ngomong, ing steppes wilayah Kherson ing geni Rusia - kemungkinan banget dhuwur, lan luwih adoh. Kanggo mati kanggo jinis kamardikan saka Ukraina - Jerman biasa cetha ora semangat .. Ketoke cukup cetha ngerti apa iku .. Lan - apa kamungkinan kanggo urip ing tabrakan karo Rusia ..
  7. Egoza
    Egoza 16 September 2022 09:11
    0
    Ora wonder "kanca" kuwatir! Yen sampeyan ngurangi jumlah keuntungan, sampeyan bisa njaluk bledosan kuwi ing negara dhewe sing kabeh tentara Bundeswehr ora cukup. Lan ngendi kanggo njaluk dhuwit lan mercenary? "Regbus, croxword" minangka A. Raikin ngandika.
  8. moscowp
    moscowp 16 September 2022 09:14
    0
    Aku maca bab sing padha kepungkur ing situs iki kaping pirang-pirang babagan negara mbayar tentara Ukrainia. Ing kene, contone:
    https://topwar.ru/182140-ukrainskij-deputat-rasskazal-o-plachevnom-sostojanii-vsu.html?ysclid=l8433bexmc326374986
  9. APASUS
    APASUS 16 September 2022 09:47
    +1
    Sapa sing sampeyan kasengsem karo tentara sampeyan, sampeyan bakal dibukak nganggo saperangan politikus sing korupsi lan bakal dadi wong Jerman. Iku kaya Rusia ing 90s karo pimpinan Humpbacked lan mabuk.
  10. Uprun
    Uprun 16 September 2022 09:55
    +1
    Lan kenapa demobilisasi iki sawise 10-12 taun layanan .... Seprapat lan kabeh ing bundle .... Lan kanthi biaya kekurangan personel - ana solusi kanggo masalah kasebut, kanggo ngumumake menyang Jerman. rekrutmen menyang Bundeswehr ing antarane para imigran saka pinggiran ....., misale jek dheweke bakal seneng ngladeni wong Jerman, tinimbang nyekel mobilisasi sajrone deportasi menyang pinggiran pribumi ...., lan Benderswehr bakal seneng ... ..
  11. Sniper
    Sniper 16 September 2022 09:58
    +8
    Kepala asosiasi Bundeswehr ora jujur ​​.. dheweke ngerti kanthi becik ing ngendi kabeh ora bisa ditindakake .. iki dituduhake dening regrouping Angkatan Bersenjata kita ing Izyum, Balakliya.
  12. Viktor Sergeev
    Viktor Sergeev 16 September 2022 10:05
    0
    Apa sampeyan nyoba nyolong kurang?
    1. Alexey R.A.
      Alexey R.A. 16 September 2022 11:38
      +2
      Kutipan: Viktor Sergeev
      Apa sampeyan nyoba nyolong kurang?

      Dicoba. Ginekolog Frau sing disimpen langsung dilebokake ing barak kanggo para prajurit sing ngandhut. eseman

      Bundeswehr nganti 2014 duwe titik kaping lima sing nyata. Alasane ora malah ing underfunding, nanging ing agenda sosial - Ginekolog Frau, nalika dheweke dadi Menteri Pertahanan, luwih seneng nglampahi anggaran militer kanggo urip sosial lan budaya. Lan gambar ing TV apik, lan migunani kanggo PR. Lan amarga ora ana apa-apa, dhuwit kanggo iki digoleki saka item anggaran militer liyane - utamane kanggo njaga kesiapan peralatan tempur.
      Kanggo 2015:
      ... ing Luftwaffe ing negara paling deplorable. Mangkono, 40% saka 114 pejuang Eurofighter ana ing ndandani lan ora bisa digunakake. Saka 68 pesawat sing isih ana, mung 38 sing bisa digunakake kanthi lengkap (55%, utawa mung 30% saka kabeh armada). Ing kasus pesawat angkut militèr C-160 Transall, saka 37 unit sing kasedhiya, mung 21 sing bisa lepas landas, dene jumlah total pesawat saka jinis iki ing Angkatan Udara kanthi nominal tekan 50 pesawat. Saka 93 pesawat Tornado "kadhaptar", 66 bisa digunakake, sing 29 wis siap tempur (44%, utawa uga udakara 30% saka kabeh armada).
      Kanggo penerbangan pasukan darat lan Angkatan Laut Jerman, kahanan kasebut ora katon banget, kajaba helikopter. Dadi, saka 40 "kadhaptar" helikopter NH90, mung limang bisa langsung njupuk menyang udhara, yaiku, 22%. Kahanan karo helikopter tempur Tiger ora luwih apik, saka 43 mesin ing dhaptar lan 23 ing eksistensi nyata, mung pitung ing kondisi penerbangan. Saka 41 helikopter Naval Aviation Sea King, mung lima sing mabur ing taun iki.

      Umume nyenengake karo helikopter: umume kendaraan serbaguna sing bisa dilayani lan kru sing paling berpengalaman kerja ing misi perdamaian, saengga ora ana sing bisa nglatih kru ing Jerman.
      Bangga Reich Jerman - Panzerwaffe - umume nyusut dadi 225 tank
      Ana uga penyergapan karo latihan pertempuran - amarga, maneh, agenda sosial, nambah kahanan layanan, hak individu, etc.
      Babagan nambah kahanan layanan - saka komentar ing bmpd:
      Sepupuku dadi kontrak, ing unit dheweke meh rampung mbatalake tugas ing pos pemeriksaan lan penjaga wengi. Padha nyewa pedagang pribadi pihak katelu kanggo iki, amarga. prajurit lan perwira duwe hak kanggo cuti tambahan sawise dadi ing tugas jaga. Lan ternyata yen sampeyan ora nyewa wong njaba, meh ora ana wektu kanggo layanan normal: prajurit bakal dadi preian utawa tugas.


      Umumé, mung reunifikasi Krimea sing nylametake Bundeswehr. Sawisé iku politisi maneh nyebul menyang tune saka "ancaman Rusia" lan eling tentara. eseman
  13. ZoV
    ZoV 16 September 2022 10:19
    0
    kawontenaning wadyabala Jêrman kêkalih

    Inggih, sanajan wanita Menteri Pertahanan lan Kanselir diarani jeneng sosis ing saindenging jagad
  14. rotmistr60
    rotmistr60 16 September 2022 10:31
    +1
    Salah sawijining alasan utama kanggo kahanan sedih tentara Jerman yaiku kekurangan dana.
    Minangka tansah, mung masalah iku lack saka dhuwit, lan mung kekurangan personel. Lan sampeyan minangka gynecologist liyane, penata rambut, pelayan ... (opsional) milih Menteri Pertahanan, mungkin kabeh bakal luwih apik lan tentara dhewe bakal urip maneh. Lan dheweke uga ngimpi babagan tentara sing kuwat lan uga tentara sing bebas saka Amerika. Sing luwih elek ana ing Bundeswehr, sing luwih tenang.
  15. yowis
    yowis 16 September 2022 12:38
    +1
    Kepala Asosiasi Bundeswehr... Iki minangka serikat pekerja utawa "sukarelawan". Dheweke tansah mlayu ing ngarep lokomotif. Tentara ora "Jerman", nanging Jerman. Elit kita nindakake kabeh supaya Reich Jerman muncul. Reich wis muncul. Ngomong apa sabanjure? Sabanjure ana kamar gas.
  16. Bayun
    Bayun 17 September 2022 22:45
    0
    Ing negara sing DILARANG pistol dolanan lan bedhil mesin (!) Bodho ngeluh yen ora ana tentara)