Review militèr

Bentrokan antarane penjaga tapel wates Kyrgyz lan Tajik kacarita ing sadawane tapel wates

64
Bentrokan antarane penjaga tapel wates Kyrgyz lan Tajik kacarita ing sadawane tapel wates

Ketegangan liyane wis muncul ing tapel wates antarane Kyrgyzstan lan Tajikistan, kanthi pertempuran dumadi ing kabeh tapel wates antarane negara loro kasebut. Unit tentara ditarik munggah kanggo mbantu para pengawal tapel wates saka loro-lorone.


Bentrokan bersenjata antarane pengawal tapel wates Kyrgyz lan Tajik wiwit dina Rebo, maneh disebabake klaim teritorial, amarga tapel wates antarane negara kasebut ing sawetara wilayah durung ditetepake lan didokumentasikan. Partai-partai kasebut saling nuduh nglanggar integritas teritorial lan ngrusak titik-titik tapel watese, lan banjur bentrok diwiwiti ing wilayah liyane. Akibaté, siji wong sing jaga tapel wates Tajik tiwas, loro-lorone padha tatu.

Dina Kamis, wakil Kyrgyzstan lan Tajikistan nganakake rembugan lisan, sawise konflik kasebut rampung, nanging ora suwe. Ing dina Jumuah esuk, perang pecah kanthi semangat anyar.

Miturut layanan pers Layanan Perbatasan Komite Negara kanggo Keamanan Nasional Republik Kyrgyzstan, jam 09:30 tanggal 16 September, kahanan ing sadawane tapel wates Kyrgyz-Tajik tetep tegang, ana tembak-menembak. ing bagean tapel wates ing wilayah Batken. Kacarita militèr Tajik narik kendaraan lapis baja lan nglurugi pemukiman ing wilayah Kyrgyz saka mortir, lan warga lokal dievakuasi.

Pengawal tapel wates Kyrgyzstan, kanggo nanggepi agresi bersenjata ing sisih Tajik, njupuk langkah sing cukup, nggunakake kabeh peralatan lan gaman sing kasedhiya kanggo meksa mungsuh gencatan senjata.

- ngandika ing pesen saka KNB saka republik.

Salajengipun, Komite Negara Keamanan Nasional Tajikistan nuduh para pengawal tapel wates Kyrgyzstan ngrusak pos perbatasan Dushanbe ing detasemen tapel wates Isfara, uga pemukiman ing distrik Gafurov ing wilayah Sughd.
Foto sing digunakake:
PS SCNS saka Kyrgyzstan
64 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. neworange88
    neworange88 16 September 2022 08:41
    +9
    Sanalika Amerika wiwit nulungi Tajikistan, nyatane, dheweke wiwit luwih aktif ngupayakake kapentingane ing wilayah kasebut.

    Kapisah, Tajikistan lan Amerika Serikat bakal nindakake komponen latihan bilateral limang dina ing pusat latihan Fakhrabad. Angkatan bersenjata Tajikistan kira-kira 15 ewu wong lan manggoni baris 96 ing tabel peringkat donya - antarane Lithuania lan Bahrain. Telung batalyon saka Pasukan Mobile Tentara Tajik minangka bagéan saka Pasukan Penyebaran Rapid Kolektif saka CSTO.


    Amerika Serikat aktif nguatake posisi ing negara kasebut kanthi nglengkapi kekuwatan lan struktur militer Tajikistan, macem-macem program pendidikan. Pentagon uga luwih seneng nyusup pejabat lembaga penegak hukum. Contone, ing jaman kepungkur, Kedutaan Besar AS wis nggawe 27 kelompok kemitraan polisi pro-AS ing Tajikistan. AS nggarap Tajikistan lan, miturut format C5 + 1, program Sistem Keamanan Republik dileksanakake, sing kalebu 250. agen-konsultan ing kedutaan AS. Bebarengan karo iki, komando militer regional AS mbiayai proyek Internet informasi anti-Rusia, utamane, Caravanserai.

    https://anna-news.info/v-tadzhikistane-prohodyat-sovmestnye-s-ssha-voennye-ucheniya/
    1. mitroha
      mitroha 16 September 2022 08:58
      +5
      Dina Kamis, wakil Kyrgyzstan lan Tajikistan nganakake rembugan lisan, sawise konflik kasebut rampung, nanging ora suwe. Ing dina Jumuah esuk, perang pecah kanthi semangat anyar.

      Apa adat kanggo wong-wong mau ngganggu keputusan pemerintah? Utawa wong lanang Kyrgyz-Tajik sing panas ora bisa mangan carane arep perang? Apa kowe bosen? Maneh wong Tajik sing apik (Kyrgyz) mati Kyrgyz (Tajik)? Ana panemu manawa demarkasi wates lan keputusan babagan kepemilikan kali lan tanah ora bakal ngrampungake masalah kasebut. Dheweke ora golek solusi, nanging konflik. Lan, mesthi, kene kita kelingan aces ing ngatur konflik ing negara manca
      1. novel66
        novel66 16 September 2022 09:03
        +2
        mbok menawa ana provokator tumindak ing kapentingan wong, dijupuk sapisan - lan banjur mbalek
        1. Serg65
          Serg65 16 September 2022 09:27
          +3
          Kutipan: novel66
          kemungkinan anané provokator

          opo Kancaku, wiwit kapan kowe ngerti basa Kyrgyz?
          hi Sehat!
          1. novel66
            novel66 16 September 2022 09:29
            +3
            sehat! hi ing Kyrgyz - dudu Gusti Allahku, nanging ing provokasi ...
            1. Serg65
              Serg65 16 September 2022 09:58
              +2
              Kutipan: novel66
              nanging ing provokasi ...

              Ya, kene sampeyan bener ... saka sisih Tajikistan, wong-wong sing dicathet ora melu ing pasukan tapel wates Tajikistan, nanging aktif melu konflik!
              1. miru mir
                miru mir 16 September 2022 11:50
                0
                apa padha jenggot lan nganggo jubah ireng?
                1. Serg65
                  Serg65 19 September 2022 07:28
                  -1
                  Ora, busana sipil lan tanpa jenggot!
                  Aku duwe kapercayan sing kuat babagan persetujuan antarane panguwasa Tajikistan lan Kyrgyzstan babagan acara kasebut ....
                  1. miru mir
                    miru mir 19 September 2022 21:21
                    0
                    hmmm ... bocah-bocah wadon menarik sing nari ...

                    apa gunane?
                    1. Serg65
                      Serg65 20 September 2022 08:37
                      +2
                      Kutipan saka: miru mir
                      apa gunane?

                      Sampeyan duwe ak-cap ing gambar profil .... dadi sampeyan duwe soko apa karo Asia? Lan yen sampeyan duwe, sampeyan kudu ngerti sing ana mung siji makna, MediaWiki nalika padha menehi! nglirik
                      1. miru mir
                        miru mir 20 September 2022 15:54
                        0
                        lair lan wungu ing Frunze hi

                        nanging aku ngerti prinsip, mung aku ora ngerti bathi. Bener, aku uga ora lungguh ing Zhogorku Kenesh - aku ora duwe pengalaman ing bathi ngguyu
                      2. Serg65
                        Serg65 21 September 2022 08:05
                        +2
                        Kutipan saka: miru mir
                        lair lan wungu ing Frunze

                        hi Salam seduluran selawase!
                        Kutipan saka: miru mir
                        Aku mung ora ngerti bathi

                        ngguyu Watch driji!
                        Lima tanggane manggon ing cedhak ... siji, dadi kurang ajar lan greyhound (adhiku kerja ing polisi), sing pisanan ngremukake papat liyane kanthi wibawa (adhi). Tetangga sing nomer loro wis kesel karo pelanggaran hukum iki lan dheweke wiwit mbujuk para tetanggan liyane kanggo nyawiji ing perang nglawan sing pertama! Tetangga sing sepisanan ngerti manawa tanggane kaping papat lan kaping lima ing salawas-lawase utang kaya sutra lan mbujuk wong-wong mau supaya padha perang, njanjeni baksheesh sing apik! Kabeh kinerja iki dibutuhake dening sing pisanan supaya bisa nyebar mamang ing pepadhamu katelu nganti sing kapindho ... "nanging apa sing kapindho iki bisa nglindhungi aku yen ana apa-apa saka pepadhamu pisanan?"
                        Nah, iki dongeng babagan urip, eksistensi Kyrgyz, Tajik lan Yankees sing nyenengake! nglirik
                        R.S. Aja nggandhengake tanggi karo wong ... wong sing nggambar, ing ngendi sampeyan nguripake lan metu!
                      3. miru mir
                        miru mir 21 September 2022 21:20
                        0
                        Salaam Alaikum hi

                        boten, apa kangelan ing tanah air saiki ngguyu
                      4. Serg65
                        Serg65 22 September 2022 07:07
                        +2
                        Kutipan saka: miru mir
                        apa kangelan ing tanah air saiki

                        Ya, ora, kabeh kaya biasane ... Asia!
                        ngguyu
        2. ShDE
          ShDE 16 September 2022 10:03
          0
          Apa padha nyuda Keamanan Negara utawa ngedol menyang am? Ya sekutu...
      2. Revolver
        Revolver 16 September 2022 09:07
        +5
        Lan ing jaman Soviet, Sekretaris Kapindho saka Komite Pusat saka republik bakal ma masalah iki ing antarane piyambak, lan announced kanggo kabeh pihak sing kasengsem kaputusan "wicaksana" saka partai, ngiket kabeh wong, kalebu Sekretaris First. Nanging saiki ana ing ngendi Sekretaris Kapindho? Nyuwun
        1. Serg65
          Serg65 16 September 2022 09:28
          +6
          Quote: Nagant
          Lan ing jaman Soviet

          Ing jaman Soviet ora ana wates!
      3. Canecat
        Canecat 16 September 2022 10:59
        +1
        Kutipan saka Mitroha
        Apa adat kanggo wong-wong mau ngganggu keputusan pemerintah?

        Apa sampeyan ngerti yen kedadeyan kasebut bisa diprovokasi dening DRG sing ora dingerteni?
        1. mitroha
          mitroha 16 September 2022 11:31
          +1
          Nolak kamungkinan iku ora wajar.
          Nanging ana ora perlu kanggo DRGs, pungkasan wektu padha perang antarane piyambak karo pengangkatan, padha miwiti karo watu lan mati padha lunga, lan padha terus-terusan nyolong wong saka saben liyane. Namung kula pribadi mboten ngertos kok nyolong Nyuwun ?
          1. Canecat
            Canecat 16 September 2022 11:39
            +1
            Kutipan saka Mitroha
            Namung kula pribadi mboten ngertos kok nyolong

            Ana kabeh konflik liwat banyu, uga, padha nyolong, mungguh, ora wong pungkasan, nanging minangka sarana pengaruh.
            1. mitroha
              mitroha 16 September 2022 11:43
              0
              Kutipan saka Canecat
              Kutipan saka Mitroha
              Namung kula pribadi mboten ngertos kok nyolong

              Ana kabeh konflik liwat banyu, uga, padha nyolong, mungguh, ora wong pungkasan, nanging minangka sarana pengaruh.

              Miturut cara, kahanan saya tambah parah, Grads digunakake, wong mlaku tanpa ngenteni evakuasi
  2. Netomsky
    Netomsky 16 September 2022 08:43
    +5
    Kabeh konflik ing papan pasca-Soviet ana ing kalbu Gorbachev, Yeltsin, Shushkevich lan Kravchuk. Muga-muga setan-setan ing Neraka saiki lagi manggang, sial! Lan penjamin kita mbangun pusat Yeltsin sing apik kanggo Yeltsin lan nyelehake kembang ing peti mati Gorbachev am . Mugi Gorbachev Center ora bakal dibangun?
    1. Gankutsu_
      Gankutsu_ 16 September 2022 08:47
      -1
      Lan mayuta-yuta komunis ideologis lan mayuta-yuta warga sing kanthi tanggung jawab nampa kekarepane - ora ana hubungane karo
      1. Netomsky
        Netomsky 16 September 2022 09:15
        +1
        Mayuta-yuta komunis ideologi tiwas ing Perang Patriotik Agung, ing awal perestroika meh ora ana komunis ideologis, padha menyang CPSU mung kanggo karir, amarga tanpa kertu partai ora mungkin dadi panggedhe, ora kaya Stalin. kaping, nalika direktur pabrik asring ora anggota CPSU (b).
      2. Plate
        Plate 16 September 2022 09:20
        +4
        Ing USSR, masalah sing pungkasanipun mimpin kanggo asor ing Perang Dingin lan ambruk wiwit nglumpukake dawa sadurunge "Gorbachev, Yeltsin, Shushkevich lan Kravchuk." Nanging saksi Gorbachev guilty sakperangan alesan seneng lali bab iku Nyuwun
        1. IVZ
          IVZ 16 September 2022 09:49
          0
          Kanggo masalah, sampeyan bener. padha. Nanging babagan keputusane Pak Gorbachev, utawa dheweke wis rampung metu saka bisnis lan ora tanggung jawab kanggo apa-apa? Aku ora ngomong mung dheweke sing kudu disalahake, nanging dheweke sing dadi pelaku utama.
          1. Plate
            Plate 16 September 2022 10:13
            +4
            Mesthine, Gorbachev tanggung jawab kanggo apa sing kedadeyan ing pamrentahane, malah ora dibahas. Nanging aku dhewe mikir yen ing konteks ambruk negara, dheweke mung dadi katalis. Kanggo mungkasi iki, kita kudu panguwasa tingkat Stalin, Lenin, Peter. Mulane, sing paling apik sing bisa ditindakake Gorbachev yaiku ora nyepetake ambruk. Nanging, kaya sing dakkarepake dhewe, dheweke mutusake kanggo nyoba nyetop dheweke, overestimating kekuwatane, lan minangka asil, kaya sing dikandhakake, ora nyekel gerbong. Iki ora mbenerake dheweke - dheweke diadili kanthi tumindak, dudu dening pikirane - nanging pitakonan "Penjahat Utama" luwih bisa didebat kanggo aku pribadi lan aku ora yakin manawa jawaban bisa ditemokake.
            Nanging ing kene aku bisa ngira. Nyalahke Stalin. Dheweke ngenalake ekonomi sing direncanakake. Ya, dheweke ora duwe pilihan liyane: sistem liyane ora bakal bisa ngatasi persiapan paksa industri (sing meh ora ana) kanggo perang. Nanging mung misale jek kanggo kula pribadi sing abad kaping 70 prematur kanggo sistem kuwi kanggo digunakake kanggo dangu. Mbutuhake proses manual saka jumlah ageng informasi, kang wong ora bisa ngrampungake karo (lan gagal ing pungkasan, pangerten kang dadi basis kanggo pembaharuan Kosygin, kang disfigured sistem planning). Iki mbutuhake mesin komputasi kinerja dhuwur, sing wiwit katon ing jumlah terjangkau lan kualitas cocok mung ing abad iki. Ing versi iki, USSR wis pinasthi ambruk, amarga ngenalaken sistem sawijining 100-XNUMX taun sadurungé saka ngirim wis. Wiwitan palsu, diskualifikasi. Saiki kita bakal bisa nggawe, ing mratelakake panemume, sistem ngrancang sukses sing bakal outshine sembarang sistem pasar. Nanging sapa sing bakal nindakake iki sawise pengalaman ala?
            1. IVZ
              IVZ 16 September 2022 10:28
              0
              Dheweke dadi panjaluk utama ora saka totalitas tumindake, nanging mung saka jabatan Kepala Negara. Dheweke, kaya pimpinan ing tingkat apa wae, tanggung jawab kanggo kabeh sing kedadeyan ing negara kasebut. Yen sampeyan ora bisa ngatasi, ninggalake, mbok menawa wong liya bakal ndandani kahanan, yen sampeyan ora lunga, iku salah sampeyan.
              1. Plate
                Plate 16 September 2022 13:12
                0
                Kutipan: IVZ
                Dheweke dadi panjaluk utama ora saka totalitas tumindake, nanging mung saka jabatan Kepala Negara.

                Ing interpretasi iki, mbok menawa ya.
                Kutipan: IVZ
                Yen sampeyan ora bisa ngatasi, ninggalake, mbok menawa wong liya bakal ndandani kahanan, yen sampeyan ora lunga, iku salah sampeyan.

                Dadi sawise kabeh, dheweke bakal ngomong yen dheweke dhewe nggawe masalah lan saiki ora bisa ngatasi, dheweke mlayu. Panguwasa, mesthine kudu rasional lan ora menehi perhatian marang "buzz" kasebut: iki dudu alesan kanggo Gorbachev. Iki minangka proposal kanggo mikir babagan apa sing bakal dipikirake lan diomongake babagan dheweke saiki yen dheweke pancen ngumumake ing 89 yen dheweke ora bisa ngatasi lan ninggalake.
        2. Netomsky
          Netomsky 16 September 2022 10:05
          -1
          USSR duwe masalah, nanging kabeh negara duwe masalah. Negara endi sing ora duwe masalah saiki? Malah ing AS, ana akeh masalah, nanging dheweke ora mikir babagan ambruk. Kanggo Gorbachev, dheweke, dadi presiden USSR, kudu menehi prentah kanggo nyekel trinitas iki lan nyoba kanggo khianat, diikuti karo ukuman pati, nanging Gorbachev ngakoni konspirasi Belovezhskaya kanggo disintegrasi USSR lan kanthi sukarela mundur. presiden USSR, saéngga legitimizing , konspirasi pancen pidana lan ora sah saka trinitas Belovezhskaya.
          1. Plate
            Plate 16 September 2022 13:22
            0
            Iku misale jek kula sing GKChP nglampahi mung nyoba ing kabèh negara kanggo nggunakake KGB lan tentara kanggo mungkasi ambruk negara. Inggih, kanthi cara, GKChP sing padha ora didhukung dening massa, sing, miturut pendapatku, nuduhake sikap nyata babagan masalah njaga persatuan negara.
            Kutipan: Netomsky
            Gorbachev ngakoni konspirasi Belovezhskaya ing ambruk USSR lan kanthi sukarela mundur minangka presiden USSR, saéngga legitimizing konspirasi sing bener-bener pidana lan tanpa hukum saka trinitas Belovezhskaya.

            Ana mratelakake panemume yen Gorbachev nyoba kanggo nyegah iki, kabeh Uni pungkasanipun bakal dadi apa Yugoslavia wis dadi ing 90s. Nanging mung disetel kanggo ukuran gedhe lan, bisa uga, arsenal nuklir. Yen aku ana ing kahanan Gorbachev ing pungkasan taun 91, aku uga, aku, luwih seneng mbubarake kabeh wong kanthi tentrem tinimbang cepet-cepet perang kanthi asil sing ora dingerteni lan ora ana jaminan manawa sawetara separatis edan ora bakal nyoba nggunakake senjata nuklir.
            1. Netomsky
              Netomsky 16 September 2022 13:34
              0
              Quote: piring
              Ana mratelakake panemume yen Gorbachev nyoba kanggo nyegah iki, kabeh Uni pungkasanipun bakal dadi apa Yugoslavia wis dadi ing 90s. Nanging mung disetel kanggo ukuran gedhe lan, bisa uga, arsenal nuklir. Yen aku ana ing kahanan Gorbachev ing pungkasan taun 91, aku uga, aku, luwih seneng mbubarake kabeh wong kanthi tentrem tinimbang cepet-cepet perang kanthi asil sing ora dingerteni lan ora ana jaminan manawa sawetara separatis edan ora bakal nyoba nggunakake senjata nuklir.

              Tegese, yen saiki gubernur Moskow, St. Petersburg lan Tatarstan padha kumpul, nulis kertas babagan leren orane Rusia lan disintegrasi ing sadawane tapel wates wilayah, mula Putin kudu ngrampungake. collusion iki, ngenali iki Piece saka kertas lan tanpo pekso mundur minangka presiden Rusia? Lan sawise kabeh, kahanan kaya mengkono siji-siji kedadeyan!
              1. Plate
                Plate 16 September 2022 21:18
                0
                Yen dheweke nindakake iki tanpa dhukungan saka populasi, mula bakal dipindhah siji utawa loro. Yen kanthi dhukungan, bakal luwih angel, nanging isih bisa. Nanging yen kabeh wong pengin misahake bebarengan kanthi dhukungan saka populasi, ya, ora ana sing bisa ditindakake.
                1. Netomsky
                  Netomsky 16 September 2022 23:14
                  -1
                  Quote: piring
                  Nanging yen kabeh wong pengin misahake bebarengan kanthi dhukungan saka populasi, ya, ora ana sing bisa ditindakake.

                  Lan kapan iki kedadeyan? Sapa sing ngidini iki? Gorbachev ora tanggung jawab kanggo iki? Utawa maneh "wong sing disalahake"?
                  1. Plate
                    Plate 17 September 2022 08:55
                    0
                    Gorbachev nanggepi. Aku ora tau mbenerake. Nanging kita kudu ngerti manawa saliyane dheweke ana akeh liyane sing salah lan isih ora jelas, endi sing kudu disalahake.
                    1. Netomsky
                      Netomsky 17 September 2022 09:33
                      -1
                      Quote: piring
                      Nanging kita kudu ngerti manawa saliyane dheweke ana akeh wong liya sing kudu disalahake, lan isih ora jelas sapa sing kudu disalahake.

                      Pimpinan tansah luwih disalahake, dheweke, minangka kapten kapal, tanggung jawab lengkap kanggo kabeh sing kedadeyan ing kapal. Lan kepala negara, kaya kapten, wajib nggunakake kabeh kemungkinan lan kekuwatan kanggo nindakake tugas. Kapten kudu nggawa kapal menyang pelabuhan sing dituju, lan kepala negara kudu nransfer negara kasebut menyang penerus kanthi urutan, lan ora kaya Gorbachev, sing, kaya Nikolasha, "nyerah negara, minangka skuadron nyerah. "minangka ahli sejarah tsarist Dubensky nyathet.
    2. Jaran Bungkuk Cilik
      Jaran Bungkuk Cilik 16 September 2022 10:53
      -2
      Kutipan: Netomsky
      Kabeh konflik ing papan pasca-Soviet ana ing kalbu Gorbachev, Yeltsin, Shushkevich lan Kravchuk.


      Kabeh konflik iki ana ing ati nurani militer kita, sing ngganti sumpah ing Agustus 1991

  3. ASAD
    ASAD 16 September 2022 08:43
    +4
    Mantan partner wiwit nglakoake kabeh wilayah masalah. Ora ana cukup Taliban kanggo dhaptar lengkap.
    1. SARMAT123
      SARMAT123 16 September 2022 08:49
      0
      Amerika "ganteng" ngrancang lan ambruk negara liya ing tingkat paling dhuwur. Saiki dheweke nyoba kanggo mungkasi Rusia. Aku mikir mulane dheweke ora lolos karo Afghanistan, ngerti babagan kekacoan sing bakal teka
  4. bali
    bali 16 September 2022 08:44
    +3
    hi Temenan bakshish aga-commanders ditampa saka Kulon! Saiki kita ngenteni banding menyang Pimpinan CSTO kanggo bantuan, kaya biasane ...
  5. Gandum
    Gandum 16 September 2022 08:48
    +4
    kita ora perlu mlebu ing pemukiman iki, supaya padha setuju dhewe ing Tashkent padha, contone, utawa Kazakhstan
    1. Egoza
      Egoza 16 September 2022 09:06
      +2
      Kutipan: Graz
      supaya padha setuju dhewe ing Tashkent padha, contone, utawa Kazakhstan

      Kazakhstan isih "bab". Wis mudhun menyang AS. Dadi sapa sing bakal rukun? Lan Amerika Serikat kanthi sistematis pengin ngusir Federasi Rusia saka Asia.
      1. miru mir
        miru mir 16 September 2022 11:54
        +2
        luwih menyang China
  6. -Paulus-
    -Paulus- 16 September 2022 08:53
    +3
    Dheweke ora duwe rimbawan ... dheweke sibuk.
  7. Mauritius
    Mauritius 16 September 2022 08:55
    +4
    Bentrokan antarane penjaga tapel wates Kyrgyz lan Tajik kacarita ing sadawane tapel wates
    Tanah asing, kita ora pengin span? "Lan malih mbah kulo niku pakan wedusipun!" Nyuwun Mung ana siji cara metu, kanggo ngusir kabeh wedhus menyang siji komplotan lan menyang ngendi sampeyan pengin. aran
    Ya, Odessa minangka kutha Rusia. Nyuwun aran
  8. Dart
    Dart 16 September 2022 09:03
    +1
    Hmm ... luwih cepet tinimbang sing dakkarepake, acara-acara berkembang. Kayane Yankees lan Saxon bakal nyedhot geni maneh. Nanging apa kita ngarepake? Apa kita wis tumindak?
    PS. Lho, VO, kabeneran politik apa sing dadi siji-sijine? Ukrainians bisa disebut, nanging ora pindos?
    kanggo wong-wong sing nyuda pendhidhikan, paling ora maca wiki, paling ora - "Yunani Πίνδος) - tembung-etnofolisme sing ana ing versi basa Rusia lan digunakake ing sawetara pangertèn, sing utama ana ing ngendi-endi ing kiriman. -Ruang Soviet saka awal abad XXI, jeneng ngremehake Amerika (warga AS), uga umum ing Segara Ireng Lor lan Segara Azov wiwit abad kaping XNUMX, julukan kluwarga saka Yunani lokal.
    1. Navodlom
      Navodlom 16 September 2022 09:56
      0
      Kutipan saka Darth
      paling ora maca wiki, paling - "Yunani Πίνδος) - tembung-etnofolisme

      etnopholism (saka basa Yunani ἔθνος - suku, klan lan φαῦλος - ala, ora pati penting)
      A tembung derogatory ing basis nasional.
      Nyerang kanggo bangsa marang kang Applied.
      Tembung kasebut dudu sastra.
      Alesane dumunung ing iki.
      Kita dudu wong Aryan saka Eropa Nazi sing terang.
      Wong barbar biasa.
      Kita ora ngidini dhéwé iki.
  9. dhuwit recehan
    dhuwit recehan 16 September 2022 09:09
    -4
    aneh banget. Kepiye para penjaga perbatasan bisa ngatur bentrokan? Iki dudu unit tempur, ora disiapake kanggo perang.
  10. Penduduk musim panas452
    Penduduk musim panas452 16 September 2022 09:16
    -1
    Nah, kothak Pandora wis dibukak.
  11. Arcady007
    Arcady007 16 September 2022 09:17
    +1
    Kanthi ambruk USSR, kabeh ana uga wiwit karo Batken lan Osh.
    Masalah sing angel banget babagan pembagian wilayah ing bagean kasebut.
    Analogi lengkap Karabakh.
    Dheweke kudu mutusake dhewe. Ora ana pilihan liyane.
  12. utara 2
    utara 2 16 September 2022 09:22
    +2
    tugas pisanan CSTO, wis pirang-pirang taun, kanggo ngrampungake masalah ngenali watese dhewe, negara sing melu. Lan nganti saiki, Kyrgyzstan lan Tajikistan durung resmi mutusake babagan watese dhewe-dhewe, dheweke uga ora resmi ngakoni watese Rusia. Apa, kabeh negara CSTO resmi ngakoni Crimea minangka bagéan saka Rusia? Apa jenis keamanan kolektif iki, yen bebarengan ora ngenali wates saben liyane? Lan apa sing kudu kaget yen kanggo Amerika kahanan kaya ngono ing antarane negara-negara CSTO ora luwih saka tong minyak mesiu ing rong ruangan sing diidini ngrokok ...
  13. amatir
    amatir 16 September 2022 09:23
    0
    Iki minangka "hadiah" Amerika kanggo KTT SCO ing Samarkand.
  14. Ryzhyv
    Ryzhyv 16 September 2022 09:33
    0
    Yen anggota CSTO ngeculake perang, mula ana keraguan manawa organisasi iki kerja.
  15. KG_patriot_last
    KG_patriot_last 16 September 2022 09:48
    -1
    Kyrgyzstan wis warning Rusia kanggo 2 taun sing nalika Tajiks padha kuwasa ing Afghanistan, padha rukuna ing tingkat paling dhuwur, iku ora worth elinga Alliance Lor, padha tindak ing pengaruh saka Amerika Serikat. Nanging ora, perlu ing ancaman saka Taliban kanggo ngompa senjata menyang Tajik. Ing saos sing padha, Iran ngirim drone ing kana. Layanan khusus Pakistan main karo dheweke ... Tajikistan mung ngrasakake lan mutusake kanggo ngrampungake masalah karo tanggane. Aku ora bakal kaget yen Kyrgyzstan mung ngedhunake tingkat hubungan amarga Rusia wis milih Tajikistan minangka pos terdepan, wong Kyrgyzstan wis nglamar CSTO. Ora digatekake ing endi-endi. Iku bakal kaya ing Armenia aku aran
  16. megadeth
    megadeth 16 September 2022 10:15
    +4
    Ayo Tajiks, Kirghiz, Armenians pindhah kanggo nyimpen lan reconcile Belarusians, yen prajurit lan perwira kita ngwutahake getih ing perang nglawan neo-fascism donya, lan negara serikat, 80 km saka Kyiv, iku ora cetha apa sing lagi dilakoni . .., ..."+" bapak pribadi kayu bakar nyiapake kanggo bantuan serikat homo.
  17. ZoV
    ZoV 16 September 2022 10:21
    -1
    Dheweke nyoba "ngobong" ing jero perut Rusia, lan sing gaweyane kabeh wong ngerti kanthi sampurna.
  18. Humpty
    Humpty 16 September 2022 11:05
    0
    Ana sing njupuk alih bisnis.
  19. Altman
    Altman 16 September 2022 11:14
    0
    Iki ala, ala banget. Sapa sing duwe tangan iki ora jelas, asumsi kasebut yaiku Amerika Serikat lan Turki. Apa padha nindakake, padha aran wayahe nalika padha bisa nindakake soko, nanging iki salah. am
  20. miru mir
    miru mir 16 September 2022 11:48
    +1
    smoldering, luwih saka sepuluh taun, konflik ...
  21. yowis
    yowis 16 September 2022 12:43
    0
    Uga, CSTO wis mati. Apa sing isih ana ing pipa?
    1. Kurganets-45
      Kurganets-45 16 September 2022 14:23
      0
      nuklir KA-GE-BE. Iku meh tengah wengi ing jam "ibune Kuzkin", nanging sakperangan alesan ora ana sing katon ing jam, nanging kudu
    2. aybolyt678
      aybolyt678 16 September 2022 14:42
      0
      Kutipan saka iouris
      Uga, CSTO wis mati. Apa sing isih ana ing pipa?

      Nanging apa ana ancaman kanggo negara anggota?
  22. Volzhanin64
    Volzhanin64 16 September 2022 16:43
    0
    Dheweke terus bersaing ing kerangka Game Tentara, sanajan target kasebut wis nyata
  23. prahara
    prahara 17 September 2022 23:55
    -1
    Yen mung wong Tajik lan Kirghiz ora ngatur ontran-ontran ing Rusia, nanging supaya padha perang ing kana, kaya wong Armenia karo Azeri, katon akeh banget ing dhuwit Rusia, wis rame .....
    Ora suwe wong Tionghoa bakal "rekonsiliasi" dheweke, kabeh Asia Tengah bakal tiba ing sawetara taun ....