Review militèr

Gendéra Buddha dikibaraké kanggo pisanan ing kapal perang Amérika.

25
Gendéra Buddha dikibaraké kanggo pisanan ing kapal perang Amérika.

Kanggo pisanan ing crita ing salah sawijining kapal perang Angkatan Laut AS, spanduk kanthi simbol Buddha diangkat.


Mangkono, panji iki dadi gendéra agama kaping papat sing diangkat ing kapal Angkatan Laut AS. Saliyané dhèwèké, panji-panji Muslim, Yahudi lan Hindhu diunggahaké. Ora ana panggunaan simbol Kristen anyar sing dilaporake.

Gendéra, sing nampilake roda Dharma biru ing latar mburi putih, pisanan dikibarake ing kapal penghancur kelas Arleigh Burke McFaul tanggal 11 September nalika layanan Buddha sing dianakake ing kapal kasebut. Peraturan Angkatan Laut AS nyatakake yen gendera agama dikibarake ing bendera AS mung sajrone layanan.

Spanduk Buddha diangkat dening Chaplain Sajong Kim, sing mimpin layanan lan mung pendeta Buddha aktif ing Angkatan Laut. Chaplain Kim mimpin ibadah ing segara. Miturut Kim, senadyan kasunyatan sing perwakilan saka Buddha ing angkatan laut Amerika Serikat ora patiya gedhe, dheweke seneng yen diwenehi kesempatan kanggo nuduhake budayane.

Lair ing Chicago lan gedhe ing Korea Selatan, Kim diangkat dadi imam Buddha ing taun 2006, miturut siaran pers. Dheweke diangkat dadi Chaplain Angkatan Laut ing 2017 lan saiki dadi 2nd Destroyer Squadron.

Komandan McFaul, Antonio Shay, ngendika yen dheweke bangga yen kanggo pisanan ing armada kasebut ana panji Buddha ing kapal.
Foto sing digunakake:
Kerri Kline/US Navy
25 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Mauritius
    Mauritius 16 September 2022 13:12
    +9
    Gendéra Buddha dikibaraké kanggo pisanan ing kapal perang Amérika.
    Oke, kuwi dudu gendera LGBT. aran
    Ora ana panggunaan simbol Kristen anyar sing dilaporake.
    minoritas mikroskopis? Nyuwun
    1. alexy sidaikin
      alexy sidaikin 16 September 2022 18:57
      -2
      Kutipan saka Mauritius
      minoritas mikroskopis?

      Ora mesthi ... mung miturut preferensi Barat modern, dadi wong Kristen ora toleran.
  2. Uprun
    Uprun 16 September 2022 13:16
    +2
    Apa ora LGBT? Nemchura wis wungu ing Reichstag ....
    1. Tukang Pasang65
      Tukang Pasang65 16 September 2022 16:22
      +3
      Kutipan saka uprun
      Apa ora LGBT? Nemchura wis wungu ing Reichstag ....

      Dadi wong Jerman, iki carane dheweke ngunggahake jimat saka Rusia ....
  3. mitroha
    mitroha 16 September 2022 13:16
    +5
    Buddha ngandika:
    Aja nandhang sangsara tumrap makhluk urip, nanging ing wektu sing padha kudu adil, duwe kabecikan lan katresnan
    1. Reptiloid
      Reptiloid 16 September 2022 18:59
      +1
      Kutipan saka Mitroha
      Buddha ngandika:
      Aja nandhang sangsara tumrap makhluk urip, nanging ing wektu sing padha kudu adil, duwe kabecikan lan katresnan

      Aku ndhukung. Umumé, kanggo nggayuh kahanan Buddha (yaiku nirwana) sampeyan kudu latihan:
      A) welas asih
      B) kawicaksanan, lan
      B) semedi.
      Aku mikir wong Amerika modern ora mikir babagan praktik pisanan, utawa kaloro, utawa katelu.
  4. -Dmitry-
    -Dmitry- 16 September 2022 13:18
    +5
    Dadi ana gendéra karo Z digantung ing sisih
    1. Minus
      Minus 16 September 2022 15:35
      +1
      Sayange, ana 2 lan ora Z. Nanging, saka telpon ing wiwitan uga katon Z)))
      1. Tuzik
        Tuzik 16 September 2022 18:32
        -1
        Dadi aksara Z iku aksara Inggris!
  5. Alex D_2
    Alex D_2 16 September 2022 13:20
    +1
    Piye wae ora cocog karo kabijakan saiki.
  6. bali
    bali 16 September 2022 13:26
    -1
    hi Footcloth ing kasus sabanjure bakal diangkat ...
  7. patxi46
    patxi46 16 September 2022 13:32
    0
    Swastika sing diadopsi dening Nazi uga minangka simbol sing ditemokake ing pirang-pirang budaya ing donya kuna.
  8. yowis
    yowis 16 September 2022 13:34
    +2
    "Umat Hindu nyipta agama sing trep..."
  9. Lan K-ov
    Lan K-ov 16 September 2022 13:45
    +1
    Kirim menyang situs "Peacemaker" kanggo Z ing gendéra,
  10. aku wani_perasan_
    aku wani_perasan_ 16 September 2022 14:04
    -2
    "Umat Hindu nyipta agama sing apik:
    Supaya sampeyan, sawise nyerah, aja mati kanggo apik ... "(c)
  11. mangsa
    mangsa 16 September 2022 15:34
    +4
    Apa aku mung siji sing duwe disonansi kognitif sing ana hubungane karo simbol Buddha ing kothak militer?
    1. alexy sidaikin
      alexy sidaikin 16 September 2022 19:00
      -3
      Kutipan: Winter
      Apa aku mung siji sing duwe disonansi kognitif sing ana hubungane karo simbol Buddha ing kothak militer?

      Siji ora ngganggu. ngguyu
  12. Kandel
    Kandel 16 September 2022 18:44
    0
    Lair ing Chicago lan gedhe ing Korea Selatan, Kim lair ing taun 2006, miturut siaran pers. ditahbisaké dadi pandhita Budha. Dheweke diangkat dadi Chaplain Angkatan Laut ing 2017 lan saiki dadi 2nd Destroyer Squadron.

    Ora ana "imam" sing ngaku agama Buddha. Ora ana dewa (utawa dewa) Ana guru, bisa dadi wong awam lan wiku. Aku durung nate ndeleng interpretasi sing apik banget babagan siaran pers. Lan uga agama Buddha. Buddhisme dudu agama, nanging filosofi lan cara urip.
    Nanging, ana pisanan kanggo kabeh.
    1. alexy sidaikin
      alexy sidaikin 16 September 2022 19:02
      -3
      Quote: Tebal
      Lair ing Chicago lan gedhe ing Korea Selatan, Kim lair ing taun 2006, miturut siaran pers. ditahbisaké dadi pandhita Budha. Dheweke diangkat dadi Chaplain Angkatan Laut ing 2017 lan saiki dadi 2nd Destroyer Squadron.

      Ora ana "imam" sing ngaku agama Buddha. Ora ana dewa (utawa dewa) Ana guru, bisa dadi wong awam lan wiku. Aku durung nate ndeleng interpretasi sing apik banget babagan siaran pers. Lan uga agama Buddha. Buddhisme dudu agama, nanging filosofi lan cara urip.
      Nanging, ana pisanan kanggo kabeh.

      Lan sapa sing dadi "llamas" yen dudu ulama? Lan aja bingung karo kofucianisme. Ana, ya, lan ora ana ulama lan agama.
      1. Kandel
        Kandel 17 September 2022 15:24
        0
        Aku ora bingung apa-apa, kolega. Sampeyan ora ngerti cukup.
        Para pandherekipun piwulang punika piyambak nyebat "Dharma" (Hukum, Ajaran) utawi "Buddhadharma" (Ajaran Sang Buddha). Istilah "Buddha" digawe dening wong Eropa ing abad kaping XNUMX. Maneka warna panaliti nemtokake agama Buddha kanthi cara sing beda-beda - minangka agama, filsafat, ajaran etika, tradisi budaya, peradaban, pendidikan, minangka "ilmu kesadaran."
        ...
        Sawise pirang-pirang taun ngamati macem-macem fenomena urip, uga kesadaran dhewe, Buddha Shakyamuni nyimpulake manawa sing nyebabake kasangsaran manungsa yaiku awake dhewe, keterikatan karo urip, nilai material, iman marang jiwa sing ora owah, yaiku upaya. kanggo nggawe ilusi sing nolak variabilitas universal. Sampeyan bisa mungkasi kasangsaran (mlebu nirwana) lan entuk awakening sing urip katon "kaya" kanthi ngrusak lampiran lan khayalan stabilitas liwat latihan ngendhaleni (ngetutaké limang dhawuh) lan meditasi.
        ...
        Sang Buddha ngaku yen piwulange dudu wahyu ilahi, nanging ditampa dening dheweke liwat kontemplasi meditatif marang roh lan samubarang kabeh. Doktrin kasebut dudu dogma, lan asile gumantung saka wong kasebut dhewe. Sang Buddha nedahake manawa kudu nampa piwulange mung liwat verifikasi liwat pengalaman dhewe: "Aja nampa piwulangku mung amarga iman utawa ngurmati aku. Kayadene wong dagang ing pasar, nalika tuku emas, mriksa. iku: heats, nyawiji, ngethok - kanggo mesthekake ing keasliane, uga mriksa piwulangku, lan mung yen sampeyan yakin karo bebenere, nampa!
        1. alexy sidaikin
          alexy sidaikin 17 September 2022 18:38
          -3
          Aja mikir sampeyan sing paling pinter ... lan aja nyingkiri pitakonan. Aku VPS takon bab lamas Buddha.
          1. Kandel
            Kandel 17 September 2022 19:37
            0
            Lamas dadi guru. Pinten sing paling pinter. mung penasaran lan maca akeh ngguyu
            Wiwitane, mung "tulkus", sing diarani "lama sing diwujudake", diarani lama ing Tibet. Mengko, tembung iki diwènèhaké kanggo kabeh anggota lengkap komunitas monastik - bhikshu (Tib. Gelong). Ing Mongolia, kabeh wong spiritual sing nganggo "sandhangan Dharma" wiwit diarani lamas, lan ing Buryatia tembung iki wiwit ditrapake kanggo siswa (huvaraks) lan kanggo wong awam sing ngucapake sumpah Buddha. Tembung "lama" ing teks Tibet uga nerjemahake basa Sansekerta "guru" (guru spiritual) ...
            Wong Eropa ing abad kaping XNUMX nyipta istilah Lamaisme kanggo nandheske kultus guru spiritual sing ana ing Tibet. Mangkono, Buddhisme Tibet diuripake dening wong Eropa dadi pratelan khusus, sing ilegal lan ora bener, amarga tradhisi monastik Tibet ora mung ditampa, nanging uga kanthi ati-ati sing luar biasa sing dilestarekake lan ngasilake tradhisi Budha India pungkasan ing kabeh ...

            Torchinov E.A. Pengantar Buddhology: kursus ceramah. - St. Petersburg: St. Petersburg Philosophical Society, 2000.
            Punika repost saking Wikipedia:
            Miturut Kamus Ensiklopedik Buddhisme Indo-Tibet, istilah lama uga nduweni teges:
            - guru pribadi ing Vajrayana;
            - Budha sing wis ngalami latihan, ritus inisiasi, lan ing sawetara sekolah - sing wis rampung mundur dawa wajib;
            - ing Himalaya lan Tibet - imam desa sing nindakake ritual sing ana hubungane karo urip saben dina; kerep duwe bojo;
            ing Mongolia lan Buryatia, sembarang wiku diarani. Nanging ing Buddhisme Eropa lan Rusia, konsep "lamation" wis dadi tetep ing hubungane karo monastik sekolah Tibetan Gelug.
            Istilah "lama" bisa digunakake minangka alamat hormat kanggo biksu (nun) kanggo nandheske tingkat kasampurnan spiritual lan skill, utawa bisa dadi bagéan integral saka judhul ing hirarki agama saka lama Tibet, kayata. minangka: Dalai Lama, Panchen-lama (Tulku). Iki uga minangka bagéan saka judhul hierarki lor (Buryatia, Tyva, Altai, Kalmykia) Buddhisme - Khambo Lama, Kamby Lama, Shajin Lama.
            Jeneng kasebut uga digunakake kanggo ngurmati para bhikkhu utawa biarawati ing sekolah Nyingma, Kagyu lan Sakya, praktik Tantra sing luwih maju, kanggo nunjukake tingkat spiritualitas lan / utawa kekuwatane. Uga bisa digunakake kanggo nyebut garis keturunan tulkus lan lama, kayata Dalai Lama utawa Panchen Lama.
            Ing Kulon, lamas uga diarani wong-wong sing wis entuk prestasi sing signifikan ing perbaikan diri spiritual.

            Tulku - "reborn" utawa "reinkarnasi" Buddhisme wis akeh pasuryan lan ing sekolah beda bisa uga ana istilah liyane lan isi semantik ing 2 baris aku ora bakal ngomong. Sihartha lair udakara 500 taun luwih dhisik tinimbang Kristus, lan pirang-pirang denominasi, arus lan ajaran sesat Kristen minangka agama monoteistik sing muncul ing 2000 taun.
            Iku luwih gampang kanggo wong Buddha - kanggo wong-wong mau, wong-wong mursid minangka guru sing paling terang karo spiritual - dudu kekuwatan mistik sing luwih dhuwur, nanging wong sing wis ngerti dharma.
            Apa ora aneh? Ana kultus, ana imam, nanging ora ana dewa!
            1. alexy sidaikin
              alexy sidaikin 18 September 2022 07:31
              -3
              Iku gumantung saka apa sing sampeyan ngerti babagan tembung dewa ... amarga saka sudut pandang sampeyan, Krishna dudu dewa, utawa sing duwe as lan van yaiku dewa. sedulur lan ya, sampeyan wis ngakoni yen ana imam ing agama Buddha, iki kemajuan.
  13. Alex D_2
    Alex D_2 16 September 2022 18:55
    0
    Kutipan: Winter
    Apa aku mung siji sing duwe disonansi kognitif sing ana hubungane karo simbol Buddha ing kothak militer?

    Padha jenis kanggo "tentrem ing donya," minangka Paus ngandika. Aja peduli karo bedhil mesin, MLRS lan pejuang lan jagade mung 1 milyar. Lamu murni.
    1. Alf
      Alf 16 September 2022 19:58
      -2
      Kutipan: Alex D_2
      Padha kaya "tentrem ing donya"

      Bom lan mateni, lan menehi bocah-bocah (anak yatim piatu) sing isih urip ..