Review militèr

Perwakilan CSTO teka ing Yerevan kanggo ngrampungake kahanan antarane Armenia lan Azerbaijan

27
Perwakilan CSTO teka ing Yerevan kanggo ngrampungake kahanan antarane Armenia lan Azerbaijan

Dina iki, 16 September, Misi Pemantau CSTO teka ing Armenia. Kaputusan sing cocog sadurunge digawe ing patemon mirunggan organisasi gegayutan karo aggravation anyar ing tapel wates Armenian-Azerbaijani.


Misi iki dipimpin dening Anatoly Sidorov, kepala Staf Gabungan CSTO. Kacarita sanalika rawuh ing Yerevan, dheweke ketemu karo Menteri Pertahanan Armenia Suren Papikyan.

Elinga yen bentrokan bersenjata liyane ing tapel wates antarane Armenia lan Azerbaijan diwiwiti tanggal 13 September. Biasane, pihak-pihak kasebut nggawe tuduhan bebarengan.

Ing wektu sing padha, miturut wakil resmi Armenia, pasukan Azerbaijan nyerang negara kasebut nganti ambane 7,5 km.

Wigati dimangerteni manawa iki dudu kacilakan pertama sing kedadeyan ing antarane negara-negara kasebut ing ndhuwur sawise rampung konflik ing Nagorno-Karabakh tanggal 10 November 2021.

Adhedhasar syarat-syarat gencatan senjata, dadi jelas yen Armenia dadi pihak sing kalah. Ing wektu sing padha, Azerbaijan uga ora entuk gol ing konflik iki lan, paling kamungkinan, bakal nyoba kanggo nerusake confrontation lan mbangun sukses.

Ing kene penting kanggo mangerteni yen Turki nyedhiyakake dhukungan lengkap kanggo Baku, sing nduweni kapentingan dhewe ing wilayah kasebut.

Sabanjure, Armenia minangka anggota CSTO. Nanging kabeh ora dadi prasaja ing kene.

Siji-sijine negara ing blok kasebut sing bisa menehi dhukungan militer lengkap kanggo Yerevan yaiku Rusia. Ing wektu sing padha, tentara kita saiki melu NWO ing Ukraina.

Tumindak ing "loro ngarep" dudu apa sing dibutuhake Rusia saiki. Mbokmenawa, Azerbaijan nyoba njupuk kauntungan saka kahanan iki kanthi dhukungan saka Turki, nyoba kekuatan pertahanan Armenia lan ing wektu sing padha mirsani reaksi Rusia.
27 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. gansales
    gansales 16 September 2022 17:01
    +3
    Kene sampeyan isih kudu menehi hasil karo Armenians .. Padha overlayed Rusia karo bajingan!
    Tajiks lan Kyrgyz exchange fire .. Nyetel geni kanggo kabeh sak Rusia
  2. apoteker
    apoteker 16 September 2022 17:05
    +1
    Ya wis. Wong loro ora sinau urip kanthi tentrem nganti pirang-pirang abad, banjur CSTO bakal mabur nganggo helikopter biru lan tentrem sing ditunggu-tunggu bakal teka. Ora bakal ana pungkasan iki ...
    1. Komentar wis dibusak.
    2. Freeman2022
      Freeman2022 16 September 2022 19:46
      -2
      Kutipan saka Apoteker
      Wong loro wis ora sinau urip ing donya nganti pirang-pirang abad

      1 wong lan ora 2. Padha nganakake ontran-ontran ing tanggal 18, ngapura, deportasi saka Irevan lan Zengezur, ngapura. Oke, Gusti Allah nunggil karo kita, nanging apa sing ditindakake wong Georgia marang dheweke? Jawakhetia? Lan batalyon Bagramyanovsky? Ya, Gusti Allah karo Georgians, lan ing tanggal 15 padha matèni wong Turki luwih saka pembantaian Armenian. Kasunyatan? Kasunyatan! Mung ana siji solusi, Armenia dadi wilayah federal anyar. Banjur sampeyan bakal bisa ngirim Sochi lan wong Armenia liyane menyang tanah sing dienggoni. Ora ana solusi liyane! Dheweke ora bisa urip mandiri. Dheweke butuh master ora mung de jure nanging uga de facto. Banjur akeh sing bakal urip tentrem. Tumindak becik ing ngarsaning Allah.
  3. Murad
    Murad 16 September 2022 17:07
    +2
    Ora duwe bathi kanggo Turki nglawan Rusia saiki. Kabeh omong kosong anti-Turki iki ditindakake dening wong Armenia, utawa dening wong-wong sing lungguh ing gaji wong Armenia. Amarga Erdogan dhewe wis graters banget amba karo Kulon. Pamrentah AS lan Kongres AS kabeh anti-Turki.
    Kanggo kahanan saiki karo Armenia, aku bisa ngomong kanthi 200% saka 100 yen kedadeyan ing kono bubar dibahas karo Putin sadurunge. Mulane, Rusia ora nanggepi ing sembarang cara. Napa Putin mutusake kanggo menehi Azerbaijan kesempatan kanggo mlebu ing Armenia lan ngenggoni sawetara papan sing strategis lan ngrusak pangkalan Armenia wis dadi topik diskusi. Bisa uga iki minangka konsesi kanggo Turki, sing saiki wis ngimpor paralel menyang Rusia lan ngubengi sanksi. Mbok - kepinginan kanggo meksa Pashinyan. Iki ora dingerteni maneh kanggo kita.
    1. Ivan Ivanov
      Ivan Ivanov 16 September 2022 17:35
      +1
      Kutipan saka Murad
      Bisa uga iki minangka konsesi kanggo Turki, sing saiki wis ngimpor paralel menyang Rusia lan ngubengi sanksi. Mbok - kepinginan kanggo meksa Pashinyan. Iki ora dingerteni maneh kanggo kita.


      meh ora. "Konsesi" kaya mengkono iku kebak karo kelangan sekutu. Tujuan "tekanan ing Pashinyan" kuwi ora bisa dimangerteni, amarga akibate padha - mundhut sekutu. Nanging Turki wis main game kaping pindho sadurunge - Ukraina, Suriah, lsp.
      1. Sergey Kuzmin
        Sergey Kuzmin 16 September 2022 17:56
        +1
        meh ora. "Konsesi" kaya mengkono iku kebak karo kelangan sekutu. Tujuan "tekanan ing Pashinyan" kuwi ora bisa dimangerteni, amarga akibate padha - mundhut sekutu.
        Lan apa sing wis ditindakake lan ditindakake dening Armenia sing dadi "sekutu" kanggo Rusia? Dheweke dadi salah siji sing pisanan ninggalake USSR, ora kaya Azerbaijan, sing nganti pungkasan ndhukung USSR ... Apa ana unit militer Armenia ing pasukan Rusia ing Ukraina utawa cedhak Armenia - ing Suriah? Apa apik dadi "sekutu" sing lungguh ing gulu Rusia?
      2. Dauria
        Dauria 16 September 2022 18:26
        -1
        Tujuan "tekanan ing Pashinyan" kuwi ora bisa dimangerteni, amarga akibate padha - mundhut sekutu.

        Pashinyan - sekutu? Kanggo mbuwang sekutu kasebut kanthi tangan Baku bakal dadi langkah diplomasi sing kuat. Lan kanggo njaluk Azerbaijan minangka sekutu malah ing biaya saka Armenia discontent punika masterpiece. Ing endi bakal padha pungkasane? Lan Erdogan bakal kelangan lemah.
        Menapa malih, yen kita discard ing snot babagan kaadilan, giliran kuwi menyang tangan Rusia.
        Amerika ora bakal keganggu - dheweke bakal main, gelut nganti sampeyan ngombe getih nganti muntah lan sampeyan bakal tiba. Banjur padha teka, nglebokake bangsane dhewe-dhewe lan "rukun".
    2. Freeman2022
      Freeman2022 16 September 2022 17:58
      -2
      Kutipan saka Murad
      Ora duwe bathi kanggo Turki nglawan Rusia saiki.

      Saben artikel, sanajan nalika perang, minangka parrots mbaleni, kanthi dhukungan saka Turki, Azerbaijan nindakake iki lan iki. Mungkasi ngapusi! Kanggo perang karo wong Armenia, Azerbaijan ora mbutuhake bantuan saka Turki. Mungkasi mbaleni mantra Armenia iki ing endi wae. Iki ora babagan sampeyan, nanging babagan artikel.



      Kutipan saka Murad
      Bisa uga iki minangka konsesi kanggo Turki

      Opo maneh 25
    3. Usher
      Usher 16 September 2022 22:44
      0
      Kutipan saka Murad
      Ora duwe bathi kanggo Turki nglawan Rusia saiki. Kabeh omong kosong anti-Turki iki ditindakake dening wong Armenia, utawa dening wong-wong sing lungguh ing gaji wong Armenia. Amarga Erdogan dhewe wis graters banget amba karo Kulon. Pamrentah AS lan Kongres AS kabeh anti-Turki.
      Kanggo kahanan saiki karo Armenia, aku bisa ngomong kanthi 200% saka 100 yen kedadeyan ing kono bubar dibahas karo Putin sadurunge. Mulane, Rusia ora nanggepi ing sembarang cara. Napa Putin mutusake kanggo menehi Azerbaijan kesempatan kanggo mlebu ing Armenia lan ngenggoni sawetara papan sing strategis lan ngrusak pangkalan Armenia wis dadi topik diskusi. Bisa uga iki minangka konsesi kanggo Turki, sing saiki wis ngimpor paralel menyang Rusia lan ngubengi sanksi. Mbok - kepinginan kanggo meksa Pashinyan. Iki ora dingerteni maneh kanggo kita.

      Uhahahahaha!!! Turki ora duwe bathi))) Ayo!? Lan sapa sing nembak Su-24 kita? Gnomes? Elf? wong Yunani? Sapa sing nembak helikopter kita?
      1. Freeman2022
        Freeman2022 17 September 2022 09:12
        -2
        Kutipan saka usher
        Sapa sing nembak helikopter kita?

        Helikopter sampeyan ditembak mudhun ing sisih Azerbaijan, lan wong-wong tartamtu ing mburi layar saka sisih Rusia mbantu akeh babagan iki.
        1. Usher
          Usher 17 September 2022 21:06
          0
          Kutipan saka freeman2022
          Kutipan saka usher
          Sapa sing nembak helikopter kita?

          Helikopter sampeyan ditembak mudhun ing sisih Azerbaijan, lan wong-wong tartamtu ing mburi layar saka sisih Rusia mbantu akeh babagan iki.

          Iku mung persis apa sing ditembak wong Azerbaijan, nanging kasunyatan manawa ana wong sing ana ing mburi yaiku spekulasi sampeyan. Saiki, kanthi pasar nyata, pikirake apa sing bakal dicritakake wong lanang normal? Apa nyata lan kasunyatan utawa pikirane ing kuping?
  4. Ivan Ivanov
    Ivan Ivanov 16 September 2022 17:26
    -1
    Aku kudu ujar manawa kita wis ilang kapercayan saka wong Armenia sing pro-Rusia. Alasanipun ugi saged dipunmangertosi - sami macet ing masalahipun.
  5. Vladimir61
    Vladimir61 16 September 2022 17:36
    0
    Sayange, CSTO durung ngembangake mekanisme efektif kanggo perintah Breck.
    Undhang-undhang sing padha durung diadopsi kanggo nglarang ideologi nasionalis kanggo kepentingan siji bangsa, kanggo nyegah panggunaan kekuwatan kanggo ngrampungake konflik teritorial, etnis lan liyane. Iki minangka kue lapis sing nggunakake Rusia mung kanggo kepentingan nasional dhewe. Kita minangka "sapi awis", "brigade pemadam kebakaran" lan lapangan udara alternatif kanggo dheweke.
  6. _mung
    _mung 16 September 2022 17:49
    +1
    Kene, misale jek kula, loro kubu nentang. Salah sijine yaiku persetujuan antarane Rusia lan Turki. Lan kaloro Armenia lan Prancis (USA). Iku misale jek logis. Nanging, carane ngerti shelling saka pengawal tapel wates Russian saka Azerbaijan. Salah? Hmm... CSTO kudu nuduhake wani lan kompetensi ing kene. Apa padha ana?
  7. Sergey Kuzmin
    Sergey Kuzmin 16 September 2022 17:50
    0
    Sabanjure, Armenia minangka anggota CSTO. Nanging kabeh ora dadi prasaja ing kene.
    Armenia minangka salah siji sing pisanan metu saka USSR ... Azerbaijan, sebaliknya, ndhukung USSR nganti pungkasan. Lan kabeh konflik internecine iki minangka akibat saka ambruk USSR. Wiwit Armenia nyumbang marang ambruk USSR, saiki ayo ngombe apa sing ditampa minangka akibat saka ambruk USSR. Ana akeh wong Armenia ing Rusia - ayo padha njupuk lan lunga mbela gunung Ararat lan liya-liyane ... ora ana sing ngirim wong Rusia menyang kana. Kanggo kula - supaya Armenians, sing Azerbaijanis padha wong lanang. Ngomong-ngomong, aku durung nate nemoni trik kotor saka wong Azerbaijan, nanging saka wong-wong sing duwe jeneng kulawarga Armenia - dadi masalah ...
    1. Usher
      Usher 16 September 2022 22:42
      -1
      Lan kasunyatan manawa ISIS mlayu kanggo Azeri ora ngganggu sampeyan? Lan apa bab piala sampeyan?
      1. VyacheSeymour
        VyacheSeymour 16 September 2022 23:27
        -1
        Kutipan saka usher
        Lan kasunyatan manawa ISIS mlayu kanggo Azeri ora ngganggu sampeyan? Lan apa bab piala sampeyan?

        Igilovtsy ... Apa iki padha sing ing September-November 2020, babi liar mangan ing oyod lan tanpa ampas?)))
        1. Usher
          Usher 17 September 2022 21:02
          0
          Kutipan: VyacheSeymour
          Kutipan saka usher
          Lan kasunyatan manawa ISIS mlayu kanggo Azeri ora ngganggu sampeyan? Lan apa bab piala sampeyan?

          Igilovtsy ... Apa iki padha sing ing September-November 2020, babi liar mangan ing oyod lan tanpa ampas?)))

          Apa sampeyan main surprise ing kene? Ya, para pejuang ISIS sing padha nguwuh-uwuh Allahbabah lan ngethok tenggorokan tawanan lan saben wong sing kejiret. Kanthi gendéra ijo, lsp. Apa sing ngganggu sampeyan ing kene?
          Lan ing ngendi trik kotor? Njawab pitakonan? Aku ketemu akeh trik reged saka sapa, uga, aku ora ngadili kabeh bangsa amarga iki. Banjur sampeyan miwiti, trik kotor, kaya bocah sekolah.
          1. VyacheSeymour
            VyacheSeymour 19 September 2022 07:15
            0
            Kutipan saka usher
            Apa sampeyan main surprise ing kene? Ya, para pejuang ISIS sing padha nguwuh-uwuh Allahbabah lan ngethok tenggorokan tawanan lan saben wong sing kejiret. Kanthi gendéra ijo, lsp. Apa sing ngganggu sampeyan ing kene?
            Lan ing ngendi trik kotor? Njawab pitakonan? Aku ketemu akeh trik reged saka sapa, uga, aku ora ngadili kabeh bangsa amarga iki. Banjur sampeyan miwiti, trik kotor, kaya bocah sekolah.

            Kaping pisanan, aja nyopot aku.
            Sareh, saka kanggo jotosan gelembung ing genangan, nggawa DATA.
            Katelu, argumentasi kaya: - "Ara, aku sumpah demi ibuku!" - nyimpen kanggo pesta sampeyan.
            Kanthi gendéra ijo

            Ing sekolah apa dheweke ngandhani babagan Igilovite kanthi gendéra ijo?))))))))
  8. Fon Elia
    Fon Elia 16 September 2022 18:22
    0
    Kabeh masalah iki bakal ditanggulangi mung minangka bagéan saka negara siji. Ora ana liyane sing diwenehi. Masalah iki digawe dening Rusia dhewe supaya kabeh wong ing sikil cendhak. Dadi Rusia lan taksi. Yen ora, padha nembak saben liyane. Lan iku bakal ing salawas-lawase. Kaukasus minangka wilayah etnis sing kompleks ing donya. Sampeyan kudu pinter ing kene. Tentrem kanggo kabeh wong. ✌️
    1. Freeman2022
      Freeman2022 16 September 2022 19:48
      -2
      Kutipan saka Fon Elia
      Kabeh masalah iki bakal ditanggulangi mung minangka bagéan saka negara siji.

      Bener. Njupuk Armenia.
  9. Usher
    Usher 16 September 2022 22:40
    -1
    Apa wong Azerbaijan umume ora sopan?
    1. VyacheSeymour
      VyacheSeymour 16 September 2022 23:31
      -2
      Kutipan saka usher
      Apa wong Azerbaijan umume ora sopan?

      Ya, kayane ora: - lagi nindakake NWO dhewe kanthi denazifikasi lan demilitarisasi ...
      1. Usher
        Usher 17 September 2022 21:04
        0
        Kutipan: VyacheSeymour
        Kutipan saka usher
        Apa wong Azerbaijan umume ora sopan?

        Ya, kayane ora: - lagi nindakake NWO dhewe kanthi denazifikasi lan demilitarisasi ...

        opo? Ora ketompo carane Karabakh historis ora tanah sing))) Lan sah. Apa sampeyan bisa mbuktekake? Apa wong-wong Armenia ngancam karo apa-apa?
        1. VyacheSeymour
          VyacheSeymour 19 September 2022 07:36
          0
          Kutipan saka usher
          opo? Ora ketompo carane sejarah Karabakh dudu tanahe)))

          Secara historis, tanah kasebut, kaya-kaya, kanggo para imigran saka Afrika)))))
          Ya, lan sah. Apa sampeyan bisa mbuktekake?

          aku???? Lan kenapa aku butuh? Hubungi PBB, OSCE, EU, NATO, CSTO ... Pungkasan, hubungi Menteri Luar Negeri lan Presiden Federasi Rusia ...
          Apa wong-wong Armenia ngancam karo apa-apa?

          Waca maneh perjanjian tripartit tanggal 09.11.2020/XNUMX/XNUMX sing ditandatangani dening TELU PRESIDEN!
          PS
          Kepiye cara apa sing kedadeyan karo Karabakh?
  10. odometer
    odometer 17 September 2022 04:33
    0
    Ora ing topik konflik, nanging ing topik CSTO ... Ngelingi Januari ing Republik Kazakhstan ... Aku yakin sepisan maneh sing kerusuhan diatur dening pamaréntah saiki Produksi direktur ala . .. Tokayev ora duwe wektu kanggo nglamar, nanging CSTO ana ing kana ... Dadi, dikenal lan disepakati sadurunge. Lan kita lunga kanggo ngawasi Armenia, banjur ana ...
  11. Usher
    Usher 17 September 2022 21:07
    0
    Kutipan saka dauria
    Lan kanggo njaluk Azerbaijan minangka sekutu malah ing biaya saka Armenia discontent punika masterpiece.

    Ayo, wiwit kapan wong Azerbaijan dadi mahakarya? Ana akeh banget ing Rusia.