Review militèr

Pakar Tionghoa Ngrembug Kemungkinan Tanggapan Produsen Keripik China marang "Undang-Undang Chip" AS

62
Pakar Tionghoa Ngrembug Kemungkinan Tanggapan Produsen Keripik China marang "Undang-Undang Chip" AS

Sawise wacana "hukum chip" ing Amerika Serikat ing China, chipmakers ketemu piyambak ing kahanan angel. Nanging meh ora ana cara cepet metu saka kahanan iki.


Dadi ujare kolumnis Cina Che Pan ing artikele sing diterbitake ing South China Morning Post (SCMP).

Asosiasi Industri Semikonduktor China (CSIA) ngundang pengacara, akademisi lan profesional kepatuhan peraturan menyang webinar wingi. Pakar China ngrembug kemungkinan respon saka produsen chip China menyang "hukum chip" AS. Dheweke nyimpulake manawa rantai pasokan global bakal "disingkat" kanthi ngandelake vendor hardware lan piranti lunak lokal. Iki amarga kasunyatan manawa ing perdagangan internasional, kepentingan komersial saya tambah akeh kanggo pertimbangan keamanan lan syarat politik.

Peserta rapat nganggep manawa kontrol ekspor ing AS bakal diowahi. Dheweke percaya yen pendekatan kanggo kabijakan ekspor bakal dadi luwih subtle lan dibedakake. Miturut ahli Cina, panguwasa AS bakal ngencengi syarat kanggo transfer teknologi canggih, nanging bakal nyederhanakake ekspor solusi teknologi sing luwih "dewasa".

China kudu terus ngembangake teknologi inti sing ora bisa dituku supaya bisa nggayuh swasembada sing dhuwur

- direktur Institut Perdagangan lan Keamanan Investasi ing Kementerian Perdagangan Republik Rakyat China Chen Hui, sing ana ing rapat kasebut, teka menyang kesimpulan sing logis.

Undhang-undhang Kripik lan Ilmu, sing ngetrapake larangan ekspor ing China, dilulusake dening Kongres AS wulan kepungkur. Ing China, padha pracaya iku nalisir prinsip perdagangan bebas lan discriminates marang manufaktur Cina.
Foto sing digunakake:
https://www.semiconductors.org/
62 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. SaLaR
    SaLaR 16 September 2022 18:18
    +8
    Wis wayahe ana wong sing mudhun saka wit kurma ...... yen ora bakal ditegor
    1. gansales
      gansales 16 September 2022 18:35
      +3
      Rusia kudu mulihake kabeh iki lan sinau carane nggawe ..
      Sawise kabeh, ana kabeh kanggo iki! Kita wis biasa yen tuku luwih gampang .. Nanging "Buran" kita wis otomatis.
      Mishustin, perdana menteri kita, kayane ngerti teknologi IT iki lan kerjane meneng lan ora ala.. Lha, kita duwe perkembangan dhewe, nanging mergo macet lan ora diwenehi seri.. Sing menarik..
      Aja ngomong yen kabeh iku omong kosong, lsp. Elon Musk sampeyan ora tau mabur menyang endi wae, nanging tambah rejeki kaping 10 .. PR tingkat paling dhuwur
      1. Dauria
        Dauria 16 September 2022 18:50
        +1
        tapi mergo macet ora diwei seri.. Sing menarik..

        Meehan, sampeyan jawab dhewe-"Biasane tuku sing luwih gampang ."
        Apa sampeyan bakal ngenalake alangan pabean - rega gouging kanggo barang saka China? Apa sampeyan bisa miwiti perang dagang karo sekutu?
        Lan tanpa iki, bakul bakal njupuk ing ngendi sing luwih murah.
        1. Revolver
          Revolver 16 September 2022 19:09
          +2
          Kutipan saka dauria
          Apa sampeyan bakal ngenalake alangan pabean - rega gouging kanggo barang saka China?

          Hukum sing diadopsi nyedhiyakake $ 52 kanggo pangembangan lan produksi chip ing Amerika.
        2. gansales
          gansales 16 September 2022 19:11
          -4
          Kutipan saka dauria
          Apa sampeyan bakal ngenalake alangan pabean - rega gouging kanggo barang saka China? Apa sampeyan bisa miwiti perang dagang karo sekutu?

          Nek ngati-ati yo iso.. Nganti saiki durung akeh barang-barang saka China nang Rusia.. Wes dilebokne China nganggo jarum gas, ben bisa diatur kahanane.. Aku kira. hi
          Kutipan saka dauria
          Lan tanpa iki, bakul bakal njupuk ing ngendi sing luwih murah.

          Inggih, lagi ngomong, wong kikir mbayar kaping pindho .. Conto Eropah!
          Aku menehi sampeyan plus, komentar apik, ana sing kudu dipikirake
          1. Minus
            Minus 17 September 2022 06:59
            +3
            Kita duwe kabeh babagan elektronik Cina. Malah ora cukup ing Cina lan Taiwan. Pangembangan basis unsur kasebut biasane adhedhasar AS, mung digawe ing China, contone, stasiun radio Azart. Ing versi lawas adhedhasar cmx993 lan spartan Ing ad9363 anyar lan zynq ... Ing ngisor iki, comrade bk0010 ngandika yen dheweke ora bakal mbayar ... Ing iki dheweke pancen salah. Saiki pedagang nduwurke tumpukan rega 5-10 kaping lan mbatalake bathi ing arah sing ora dingerteni. Lan ing produksi dhewe, dheweke isih bakal kerja luwih akeh kanggo kabecikan negara. Lan pangembangan industri lan gaji sing gegandhengan.
            1. gansales
              gansales 17 September 2022 07:15
              0
              Kutipan saka minus
              Kita duwe kabeh babagan elektronik Cina. Malah ora cukup ing Cina lan Taiwan. Pangembangan basis unsur kasebut biasane adhedhasar AS, mung digawe ing China, contone, stasiun radio Azart. Ing versi lawas adhedhasar cmx993 lan spartan Ing ad9363 anyar lan zynq ... Ing ngisor iki, comrade bk0010 ngandika yen dheweke ora bakal mbayar ... Ing iki dheweke pancen salah. Saiki pedagang nduwurke tumpukan rega 5-10 kaping lan mbatalake bathi ing arah sing ora dingerteni. Lan ing produksi dhewe, dheweke isih bakal kerja luwih akeh kanggo kabecikan negara. Lan pangembangan industri lan gaji sing gegandhengan.

              Ditulis kanthi apik! Ana bab kayata lobi lan PR kanggo komponen lan teknologi Kulon. Lan kanthi mangkono, wektune kanggo mungkasi apa sing ditindakake Rusia sajrone pirang-pirang taun sajrone nguwuh-uwuh ing Kulon lan malah ngluncurake perang .. Kanggo mapan lan mungkasi kita. ing pangembangan produksi kita!
              Lan kita duwe kabeh kanggo iki.
        3. gansales
          gansales 18 September 2022 11:08
          0
          Kutipan saka dauria
          Meehan, sampeyan mangsuli dhewe - "We wis digunakake kanggo iku luwih gampang kanggo tuku."

          Aku ora ngomong, nanging Gaidar tamparan ing 90s .. Mbayangno apa sing bakal kelakon kanggo negara saiki yen padha tumindak miturut Gaidar .. Ekonomi langsung nguripake sisih lan negara uga ..
      2. bk0010
        bk0010 16 September 2022 19:18
        +9
        Kutipan saka gansales
        Sawise kabeh, ana kabeh kanggo iki!
        Apa persis sing kasedhiya kanggo iki, mangga dhaptar? Aku ora weruh apa-apa ing kene.
        1) Ora ana wong. Ing bab pungkasan padha bisa nyuwek - 80386 isih ana ing USSR, 90-91 taun, 30 taun wis liwati. Ora, ana wong sing makarya kanggo Intel ing Rusia, nanging nggunakake kawruh sampeyan kudu Intel (lan iki yen padha arep nggawe microcircuits domestik). Sapa sing tetep? Mung sing saiki melu microcircuits kanggo militer. Nanging lagi sibuk, padha duwe akeh karya saiki.
        2) Industri microchip. Mung Micron lan Angstrem (kajaba militèr). Teknologi tingkat abad pungkasan, nganggep ora ana apa-apa: ora ana sing bakal tuku produke ing gunung, lan tanpa iki, perusahaan kanggo produksi microcircuits bakal ora nguntungake, jutaan salinan mesthi dibutuhake, yen ora, siji microcircuit bakal biaya ewu dolar.
        3) Industri kanggo produksi alat mesin kanggo industri kanggo produksi microcircuits. Coba sing ora ana apa-apa. Pisah unsur sing ora ana gunane ing njaba kerjasama sing wis ana.
        4) Dhuwit. Negara wis, nanging ora kanggo sampeyan.
        5) Profil pendidikan. Bisa uga ana sing mulang, aku ora ngerti universitas kasebut.
        6) Bahan baku. Ya, kita duwe wedhi kuarsa lan gas inert. Kita bisa uga ngresiki.
        7) Pasar dodolan. Scanty kanggo produk kuwi, sampeyan ora bisa njaluk payback.
        1. bk0010
          bk0010 16 September 2022 19:25
          +5
          Nah, apa sing dikurangi? Apa sampeyan duwe jawaban babagan topik kasebut?
          1. stankow
            stankow 17 September 2022 15:12
            -2
            Apa sampeyan nulis babagan topik kasebut? Sawetara penolakan gundhul!
            1. bk0010
              bk0010 17 September 2022 16:16
              +2
              Kutipan saka stankow
              Apa sampeyan nulis babagan topik kasebut? Sawetara penolakan gundhul!
              Mesthine ing topik: dheweke nyathet apa sing kita duwe lan apa sing ora. Ing endi penolakan lan, umume, penolakan apa, luwih-luwih gundhul?
              1. stankow
                stankow 17 September 2022 22:27
                -1
                Contone, prosesor. Wiwit taun 1991, lan ora ana siji Rusia sing dikembangake? Sing terakhir yaiku salinan 386th? :)
                1. bk0010
                  bk0010 18 September 2022 00:27
                  +1
                  Kutipan saka stankow
                  Contone, prosesor. Wiwit taun 1991, lan ora ana siji Rusia sing dikembangake? Sing terakhir yaiku salinan 386th? :)
                  Ora ana prosesor komersial Rusia. Apa sampeyan nuduhake Baguettes? Ing kono, siji potongan regane $ 10000 ing taun 2000-an. Lan sirkulasi ... Lan karakteristik (ora, cukup kanggo tugas kita, nanging telpon seluler bakal alon banget) ...
                  1. stankow
                    stankow 18 September 2022 12:49
                    +1
                    Lan apa komersial prosesor dikembangaké lan diprodhuksi ing Jerman, Prancis, Swedia ? Apa garis produksi prosesor ing Inggris? Holland duwe steppers, nanging ing ngendi garis kasebut? Rusia perlu militèr produk. Urip tanpa iPhone. Wis nem sasi iki ora diimpor, terus piye? Ora ana hipster malah mati nglirik
                    1. bk0010
                      bk0010 18 September 2022 14:34
                      0
                      Kutipan saka stankow
                      Lan apa prosesor komersial wis dikembangaké lan diprodhuksi ing Jerman, Prancis, Swedia? Apa garis produksi prosesor ing Inggris?
                      Ora ana negara ing donya
                      bisa localize produksi microelectronics miturut proses technical modern. Dadi apa? Kita ngomong babagan iki, carane ngatasi dhewe.
                      Kutipan saka stankow
                      Rusia mbutuhake produk militer.
                      Isih ana produk militèr, nanging ora kanthi karakteristik sing perlu lan ing jumlah cilik. Mangkene masalahe: tanpa warga sipil, produk militer bakal dadi banget. Banget larang lan karo ciri banget andhap asor.
                      Kutipan saka stankow
                      Urip tanpa iPhone. Wis nem sasi iki ora diimpor, terus piye?
                      Sapa sing ngomong iki? Kabeh diimpor.
          2. gansales
            gansales 18 September 2022 11:09
            0
            Kutipan saka: bk0010
            Nah, apa sing dikurangi? Apa sampeyan duwe jawaban babagan topik kasebut?

            Iku angel banget kanggo whiners kanggo mbuktekaken soko! Intine tansah ngeluh lan ngritik ngguyu
            1. bk0010
              bk0010 18 September 2022 11:22
              +1
              Kutipan saka gansales
              Iku angel banget kanggo whiners kanggo mbuktekaken soko!
              Inggih, isih: padha pracaya mripate, lan ora wong bodho, padha njaluk bukti bener saka posisi sing! Lan ora ana bukti ...
              1. gansales
                gansales 18 September 2022 11:27
                -2
                Kutipan saka: bk0010
                Kutipan saka gansales
                Iku angel banget kanggo whiners kanggo mbuktekaken soko!
                Inggih, isih: padha pracaya mripate, lan ora wong bodho, padha njaluk bukti bener saka posisi sing! Lan ora ana bukti ...

                Bukti ora penting kanggo sampeyan, lan apa sampeyan ngerti kenapa?
                Sapa wae bisa ngritik ... kabeh lan kabeh Iki posisi sing trep banget sacara psikologis.. Dadi terus nyemprotake reged ing negara sampeyan, sampeyan bakal didukung banget ing kene hehe
                Kanthi rengek lan kritik sampeyan, wong kaya sampeyan ngrusak USSR! Lan saiki kabeh bakal tenang, ta? Ambruk Rusia lan karusakan saka donya Rusia? Aku malah sawise iku, sampeyan bakal nyebar menyang liyane lan bakal whine, whine, whine
                1. bk0010
                  bk0010 18 September 2022 14:28
                  -1
                  Kutipan saka gansales
                  Bukti ora penting kanggo sampeyan, lan apa sampeyan ngerti kenapa?
                  Bukti bakal utawa kaya biasane?
                  Kutipan saka gansales
                  Kanthi rengek lan kritik sampeyan, wong kaya sampeyan ngrusak USSR!
                  Ora, sampeyan ngrusak USSR kanthi "oboryam"!
                  1. gansales
                    gansales 18 September 2022 14:51
                    0
                    Kutipan saka: bk0010
                    Kutipan saka gansales
                    Bukti ora penting kanggo sampeyan, lan apa sampeyan ngerti kenapa?
                    Bukti bakal utawa kaya biasane?
                    Kutipan saka gansales
                    Kanthi rengek lan kritik sampeyan, wong kaya sampeyan ngrusak USSR!
                    Ora, sampeyan ngrusak USSR kanthi "oboryam"!

                    Lha kabeh wis jelas karo kowe.. Kowe kudu rengek, saiki !!! Nalika lagi nyoba ngrusak Rusia lan jagad Rusia !!!
                    Barat ngojok-ojoki sampean ngono.. Atu Rusia.. Sialan Ayo terus ngguyu-ngguyu senenge Anglo-Saxon lan Yahudi.
                    1. bk0010
                      bk0010 18 September 2022 17:15
                      0
                      Kutipan saka gansales
                      Nah, kabeh wis jelas karo sampeyan..
                      Temenan ora kabeh.
                      Kutipan saka gansales
                      Sampeyan kuwi lan nyurung Kulon.
                      Apa ana bukti maneh?
        2. ettore
          ettore 16 September 2022 19:43
          +7
          Kutipan saka: bk0010
          Pasar dodolan. Scanty kanggo produk kuwi, sampeyan ora bisa njaluk payback.

          Yen negara Rusia mung mikir babagan bathi maksimal lan cepet, tumindak kaya perusahaan. banjur ora ana apa-apa lan ora melas. Yen dheweke mikir babagan kaslametan, preduli saka kerugian saiki, mula apa sing dibutuhake bakal katon, banjur bathi lan pasar penjualan bakal katon. Miturut cara, Elon Musk minangka conto sing jelas karo program ruang angkasa, pirang-pirang taun kerugian dheweke nggawe baris kapal lan nyopot potongan saka Rusia, kanthi bantuan negara, lan Tesla kanthi prinsip sing padha.
          1. bk0010
            bk0010 16 September 2022 20:55
            +5
            Kutipan saka ettore
            Yen negara Rusia mung mikir babagan bathi maksimal lan cepet, tumindak kaya perusahaan. banjur ora ana apa-apa lan ora melas.
            Pitakonan ing kene ora "keuntungan maksimal lan cepet", nanging negara kasebut ora mlebu ing proses ing saindenging jagad. Apa sampeyan mikir kenapa pabrikan microchip bisa diitung nganggo driji siji (uga, loro yen sampeyan ora njupuk teknologi paling anyar)? Amarga produksi iki mbayar mung karo mayuta-yuta salinan, lan toko biaya milyar lan mung siji perusahaan (ASML) ngrakit peralatan modern.
            1. ettore
              ettore 16 September 2022 21:22
              +2
              Kutipan saka: bk0010
              ТPitakonan ora "dhuwit maksimal lan cepet", nanging negara ing saindenging jagad ora mlebu ing proses kasebut. Apa sampeyan mikir kenapa pabrikan microchip bisa diitung nganggo driji siji (uga, loro yen sampeyan ora njupuk teknologi paling anyar)? Amarga produksi iki mbayar mung karo mayuta-yuta salinan, lan toko biaya milyar lan mung siji perusahaan (ASML) ngrakit peralatan modern.

              Sing kabeh wong ngomong babagan, maca kiriman sampeyan. Sampeyan nimbang kabeh saka sudut pandang komersial. Nalika pitakonan kaslametané muncul, USSR njupuk senjata nuklir lan papan preduli saka MediaWiki, lan saiki Rusia nggawe dhuwit ing. Yen padha mikir mung bab bathi, lan ora kanggo kaslametané negara, banjur ora ana apa-apa lan negara. Apa sing luwih nyenengake kanggo sampeyan - nalika Rusia dibanting amarga ora duwe elektronik dhewe lan ora ana sing ngedol, utawa ora bakal dadi sugih kaya sing diimpi-impi, nanging isih urip lan industri elektronik. bisa dikembangake, diwenehi karya, kawruh lan ngembangake kamardikan teknologi dhewe. Iki mung siji industri minangka conto.
              1. bk0010
                bk0010 17 September 2022 00:34
                +2
                Kutipan saka ettore
                Nalika pitakonan kaslametané muncul, USSR njupuk senjata nuklir lan papan preduli saka MediaWiki, lan saiki Rusia nggawe dhuwit ing.
                Punika analog banget akurat. Tugas ngleksanakake industri elektronik domestik ing tingkat modern bisa dibandhingake karo kerumitan lan rega kanggo program nuklir utawa rudal, lan kanggo implementasine bakal perlu kanggo nggawe efforts iso dibandhingke lan kena biaya iso dibandhingke. Apa sampeyan mikir yen panguwasa bakal nindakake (aku mbaleni: iki ora bakal nggawa adonan)?
                1. ettore
                  ettore 17 September 2022 11:04
                  0
                  Dheweke kudu lunga, amarga ing versi mbalikke bakal ana tutupe, uga saka njaba,
                  Aku mbaleni: iki ora bakal nggawa adonan

                  langsung, mesthi ora, nanging negara bakal sinau carane nggawe teknologi dhewe lan banjur iku bakal pindhah. Iku gumantung apa sing dipilih "elit" sing ngatur.
        3. frei67
          frei67 16 September 2022 20:08
          +3
          microcircuits kita ora bakal tuku liwat gunung ing kahanan apa lan barang karo partisipasi saka ibukutha Western lan komponen padha digawe kanggo promosi liwat gunung. conto superjet. yen iku murni kita, iku ora bakal lulus sertifikasi paling atus kaping luwih saka Boeing
          1. ettore
            ettore 16 September 2022 21:35
            +3
            Bakal tuku. Sadurunge bunuh diri saka USSR, ing donya ana rong manufaktur pesawat dawa lan amba - Amerika Serikat lan USSR. Meh 40%, ing donya, miber ing pesawat Soviet lan lulus sertifikasi lan padha didol, lan ana pesenan, nganti korup pi ... ry ing daya piyambak disusupi pesawat sing kanggo please amers. Lan ing pirang-pirang industri.
        4. gansales
          gansales 17 September 2022 07:18
          -4
          Kutipan saka: bk0010
          Apa persis sing kasedhiya kanggo iki, mangga dhaptar? Aku ora weruh apa-apa ing kene.

          Akeh whiners pegatan .. Sing masalah utama Rusia!
          Lan kita ora ngerti carane kanggo promosi produk kita sabenere amarga saka wong kaya sampeyan, etc.
          1. bk0010
            bk0010 17 September 2022 10:55
            0
            Kutipan saka gansales
            Akeh whiners pegatan .. Sing masalah utama Rusia!
            Ya, yen!
            Kutipan saka gansales
            Lan kita ora ngerti carane kanggo promosi produk kita sabenere amarga saka wong kaya sampeyan, etc.
            Sampeyan kaya ora ngerti apa-apa.
            1. gansales
              gansales 17 September 2022 13:58
              -3
              Kutipan saka: bk0010
              Sampeyan kaya ora ngerti apa-apa.

              nggih nggih, nak.. Kabeh ngono hehe
        5. pandhita
          pandhita 17 September 2022 18:47
          0
          Kabeh sing sampeyan jelasake bener. Mesthi, soko bisa diprodhuksi, nanging ora ing jumlah gedhe. Lan kok ing jumlah gedhe, amarga kita gawé senjata nuklir mung kanggo keamanan kita dhewe, ora kanggo Advertisement, lan wis dawa mbayar dhewe. Kita duwe cadangan 10 taun liyane, perlu kanggo nggedhekake riset babagan nggawe basis unsur adhedhasar prinsip lan teknologi fisik anyar. Sampeyan ngomong sing endi. Inggih, pisanan kabeh, adhedhasar teknologi X-ray.
      3. Kalih
        Kalih 17 September 2022 12:38
        +2
        Iki sing ora bakal didol, ASML, perusahaan sing sederhana ing pinggiran kutha Eindhoven, kutha paling gedhe nomer lima ing Walanda. Nanging yen sampeyan ndeleng, perusahaan iki nduweni peran penting ing industri mikroelektronik. Iki minangka siji-sijine pabrikan stepper ing donya kanggo fotolitografi ing ultraviolet jero (EUV), tulis The Economist. Kita bisa nyalin (pembajakan) lan banjur prosesor bakal lunga. Nanging kita manut hukum (ora kaya China), dadi kita duwe apa sing kita duwe.
        1. bk0010
          bk0010 17 September 2022 16:22
          0
          Quote: Loro
          Iku mung produsen stepper ing donya kanggo fotolitografi ultraviolet jero (EUV).
          Assembler luwih cepet: dheweke duwe akeh supplier kritis saka Eropa menyang Jepang.
          Quote: Loro
          Kita bisa nyalin (pembajakan) banjur prosesor bakal lunga.
          Sing masalah, kita ora bisa, kita mung ora bisa narik iku teknologi. Kita duwe kesempatan kanggo ngembangake litografi sinar-X tanpa topeng, nanging EUV ora sumunar ing dekade sabanjure. Malah sing sadurunge - litografi immersion angel banget kanggo kita.
      4. stankow
        stankow 17 September 2022 15:04
        -2
        Dina sadurunge wingi, Mishustin ketemu karo spesialis IT. Dhaptar produk piranti lunak 200 wis disusun, sing bakal diganti dadi Rusia. Padha bisa nindakake iku! Lan ana dhuwit!
    2. Lech saka Android.
      Lech saka Android. 16 September 2022 18:53
      +2
      Mangkono uga, luwih becik metu saka sarang ... yen ora ditancepake nganggo teken. opo
      1. gansales
        gansales 16 September 2022 19:19
        -4
        Quote: Lech saka Android.
        Mangkono uga, luwih becik metu saka sarang ... yen ora ditancepake nganggo teken. opo

        Ha ha ha Nganti setengah crawled metu lan growl mung waving mati mongrels beda ngguyu
        Gemuruh saka bruwang Rusia, nganti saiki ora ana sing krungu wiwit Perang Donya II .. Nanging dheweke wis masang macem-macem asu kanthi teken lan cokotan .. nglirik

        Dheweke wis siyap kanggo terobosan lan wis mangan lemak ... Lan ngasah cakar!
  2. Komentar wis dibusak.
    1. tukang ngapusi
      tukang ngapusi 16 September 2022 18:31
      +2
      Kita kudu ngandhani Kawan Xi Jinping
  3. kventinasd
    kventinasd 16 September 2022 18:28
    +4
    Yen China ngremukake Taiwan, Amerika uga bakal nandhang kasusahan, nanging nganti saiki China mung pura-pura rada prihatin lan kepriye carane clumsily nyoba metu saka kekacoan iki. Nanging sing sabanjure kanggo serangan global, sawise Rusia, yaiku China, lan sapa, yen dudu wong Tionghoa, kudu ngerti iki.
    1. poquello
      poquello 16 September 2022 19:00
      0
      Kutipan saka kventinasd
      Yen China ngrusak Taiwan,

      yen China banget mbanting Taiwan, bakal entuk akeh teknologi anyar, ora ana gunane yen Amerika Serikat nyoba nransfer produksi chip menyang wilayahe.
      1. Revolver
        Revolver 16 September 2022 19:20
        -11
        Kutipan saka poquello
        yen China nggegirisi Taiwan

        banjur bakal ana sethitik kiwa saka China, lan manggon ing kono ing kahanan radiation ora nyaman banget. Kulon ora bakal ngidini Maois kanggo ngrebut monopoli ing produksi Kripik.
        1. Alf
          Alf 16 September 2022 19:35
          +4
          Quote: Nagant
          Kutipan saka poquello
          yen China nggegirisi Taiwan

          banjur bakal ana sethitik kiwa saka China, lan manggon ing kono ing kahanan radiation ora nyaman banget. Kulon ora bakal ngidini Maois kanggo ngrebut monopoli ing produksi Kripik.

          Apa sampeyan mikir yen Amerika Serikat bakal perang, utamane kanthi nggunakake senjata nuklir, karo RRC yen ngrebut Taiwan?
          1. Revolver
            Revolver 22 September 2022 22:24
            0
            temtunipun.
            Minangka Paus Bush ngandika ing 1990, "Kita ora bisa supaya diktator Arab ndhikte prices ing stasiun bensin Amérika." Ing wektu sing padha, Kuwait diprodhuksi, Gusti Allah ngalang-alangi, yen luwih saka 10% saka lenga diwenehake kanggo Amerika Serikat, utawa malah kurang.
            Taiwan mrodhuksi luwih saka 90% saka Kripik ing donya, lan padha digunakake ing ... iku mbokmenawa luwih gampang kanggo dhaftar apa padha ora digunakake ing PA, lan iku bisa sing nggunakake ing paling bagean dhaftar iki wis ngrancang. "Kita ora bisa supaya diktator Cina ndhikte prices ing toko Amérika kanggo praktis FFs" - idea sing malah pikun Joe bisa ngerti, lan malah luwih kanggo wong-wong sing twirl mau. Lan kanggo ngukur horseradish karo China ing perang conventional iku tugas tanpa matur nuwun, amarga padha duwe akeh tenaga sing ora bakal cukup cartridges, lan bedhil mesin bakal overheat.
        2. kventinasd
          kventinasd 16 September 2022 20:13
          +5
          Quote: Nagant
          banjur sethitik bakal tetep saka China

          Ora bakal ana sing isih ana ing AS. Aja exaggerate kemungkinan saka nggetak Amérika. Badut Departemen Luar Negeri Kim Jong In iki wedi, ing sawetara pernyataane, lan ing kene negara kanthi potensial ekonomi sing padha lan senjata nuklir sing bisa ngubur kabeh Amerika Utara bakal nglawan.
        3. poquello
          poquello 16 September 2022 20:33
          +1
          Quote: Nagant
          Kutipan saka poquello
          yen China nggegirisi Taiwan

          banjur bakal ana sethitik kiwa saka China, lan manggon ing kono ing kahanan radiation ora nyaman banget. Kulon ora bakal ngidini Maois kanggo ngrebut monopoli ing produksi Kripik.

          banjur wong Tionghoa kudu ngenggoni wilayah tilas Amerika Serikat
        4. Horus
          Horus 16 September 2022 21:13
          +2
          Bener, China minangka tenaga nuklir, mula para saksi saka Kulon sing diberkahi bakal gugup ngrokok lan nyoba ngrokok.
        5. pengen
          pengen 22 September 2022 18:55
          0
          banjur bakal ana sethitik kiwa saka China, lan manggon ing kono ing kahanan radiation ora nyaman banget. Kulon ora bakal ngidini Maois kanggo ngrebut monopoli ing produksi Kripik.

          Ayo dakcritakake mangkene: Wong-wong Yahudi aja nganti duwe khayalan yen dheweke duwe kemewahan ngomong karo wong Tionghoa babagan radiasi, babagan vitrifikasi kutha, lan kabeh balapan sampeyan ora cukup.
    2. filibuster
      filibuster 16 September 2022 21:49
      +2
      Ya, serangan global apa, dadi apa? China wis terintegrasi kanthi kuat ing ekonomi donya, yen China ora nggawe gerakan dadakan, nyerang Taiwan utawa Kaukasus Kidul karo Jepang, kabeh bakal cocog karo kabeh wong, sanajan ana pelanggaran hak asasi manungsa, panggunaan tenaga kerja anak, lsp.
  4. Keburek
    Keburek 16 September 2022 18:31
    -1
    Kanggo Federasi Rusia, masalah sing luwih gedhe yaiku mikrosirkuit saka Amerika Serikat wis lelayaran, lan wong-wong Tionghoa ditujokake kanggo pasar domestik - ora duwe terjemahan utawa dhukungan, lan nomenklatur kasebut luwih cilik ...
  5. Lech saka Android.
    Lech saka Android. 16 September 2022 18:38
    +4
    Kabeh luwih elek kanggo kita.
    Kanggo manufaktur elektronik kita, Amerika Serikat nindakake larangan lengkap babagan panggunaan teknologi Amerika ... sanksi, sampeyan ngerti ... gludhug, kaya sing diucapake, disabetake ... saiki kita kudu mikir babagan cara metu saka impor. substitusi.
    Soko sing wis dielingake kaping pirang-pirang, kalebu ing forum VO kita, pungkasane kedadeyan.
    1. tukang ngapusi
      tukang ngapusi 16 September 2022 18:41
      +2
      Amarga Labus sing rambute abang dibebasake saka negara kanthi tenang lan kasus kasebut dibukak. Sistem mriksa lan imbangan edren loaf
    2. ettore
      ettore 16 September 2022 19:53
      +2
      Quote: Lech saka Android.
      Kanggo manufaktur elektronik kita, Amerika Serikat nindakake larangan lengkap babagan panggunaan teknologi Amerika ... sanksi, sampeyan ngerti ... gludhug, kaya sing diucapake, disabetake ... saiki kita kudu mikir babagan cara metu saka impor. substitusi.

      Lan apa sing bakal bisa ditindakake nalika Rusia nggunakake teknologi Amer ing pasar domestik? Ora ana apa-apa, amarga Rusia ora bisa nindakake apa-apa nalika ing Amerika Serikat wiwit ngasilake Kalash tanpa lisensi ing pasar domestik, kira-kira 10 taun kepungkur.
  6. wong Palestina
    wong Palestina 16 September 2022 18:45
    +2
    Kayane aku China ora wedi maneh, ora bakal nyolong, metu saka Lembah Silikon, wong Tionghoa, utawa India, utawa Rusia ....
    1. AML
      AML 16 September 2022 19:03
      +1
      Inggih... Kanggo Taiwan. Kanthi stroke pulpen, nasibe disegel.
      Apa AS bakal urip sawise iku kanthi 10% komponen elektronik, kita bakal ngerti mengko.
    2. gansales
      gansales 16 September 2022 19:22
      +2
      Quote: Palestina
      Kayane aku China ora wedi maneh, ora bakal nyolong, metu saka Lembah Silikon, wong Tionghoa, utawa India, utawa Rusia ....

      Manuk garudha wis dicekel kanthi tenang saka kabeh sisih.. Lan dheweke mung kluruk ing kabeh arah..)))))
  7. isv000
    isv000 16 September 2022 18:59
    0
    Lan kok chints kringet?! Nyuwun Ana negara apik ing Lor, ngendi Kripik sing bakal digunakake, mung sedulur ayo!
  8. Saka Tomsk
    Saka Tomsk 16 September 2022 19:02
    +3
    Departemen Keuangan AS wis kalebu manufaktur elektronik Rusia paling gedhe lan pusat desain Rusia ing dhaptar SDN sing diarani, sing tegese syarat kanggo perusahaan Amerika nyuda kabeh transaksi karo dheweke, tulis Kommersant. Dhaptar sanksi lengkap uga kalebu produsen prosesor domestik utama - Baikal Electronics (Baikal), MCST (Elbrus) lan Elvis (Skif). Wis meh mokal kanggo ngasilake prosesor ing pabrik manca (ora ana teknologi lan perusahaan sing cocog ing Rusia). Kanggo Yadro lan Aquarius, sing ngrancang mbangun pabrik komputer, sanksi kasebut ora bisa tuku lan njaga peralatan, amarga malah negara katelu cenderung ngilangi kontak amarga wedi karo sanksi sekunder.
  9. Alf
    Alf 16 September 2022 19:32
    -1
    Pakar China ngrembug kemungkinan respon saka produsen chip China menyang "hukum chip" AS. Dheweke nyimpulake manawa rantai pasokan global bakal "disingkat" kanthi ngandelake vendor hardware lan piranti lunak lokal. Iki amarga kasunyatan manawa ing perdagangan internasional, kepentingan komersial saya tambah akeh kanggo pertimbangan keamanan lan syarat politik.

    Lan supaya para ahli Cina nggawa pertimbangan kasebut menyang panguwasa Rusia ...
  10. Valery Vl.
    Valery Vl. 16 September 2022 21:20
    -1
    Anggere sampeyan bisa tuku pembangunan lan paten wong liya, mbayar kepala pinter, iki bakal terus. Sampeyan kudu ngethok dolar. Saiki dheweke meh ora ngasilake apa-apa, kajaba bungkus permen. Mung nalika ora dibutuhake dening sapa wae, teknologi ora mung ana. Kanggo njaga mata uang, dheweke miwiti "pembunuhan" Eropa. Sajrone perang ing Eropah, padha ngarepake ora mung kanggo awis ing krisis, nanging uga kanggo mulihake kompetensi ing produksi. Lan banjur dadi adat sing menang, clinging kanggo sing menang nyata. Deleng referensi sajarah kanggo perang donya pisanan lan kaloro.
    1. filibuster
      filibuster 16 September 2022 21:58
      +1
      Saiki dheweke meh ora ngasilake apa-apa, kajaba bungkus permen.

      Kaping pisanan, dheweke ngasilake teknologi; amarga teknologi kasebut, kita komunikasi ing VO. Lan supaya bisa ngalahake Amerika Serikat, kudu dadi pusat gravitasi kanggo kabeh jagad, teknologi, budaya, ilmiah, saka China sing padha, ana saluran otak ing Amerika Serikat.
      Ya, dheweke uga ngasilake akeh, Boeing ngasilake pesawat 21 ing 311, kanggo mbandhingake, Rusia ngasilake 21 pesawat sipil ing 21. Lan miturut kasunyatan manawa dheweke saiki duwe rekor pengangguran sing sithik (karo populasine), nganti saiki ora ana sing ala.
  11. pandhita
    pandhita 19 September 2022 07:51
    0
    Ing mratelakake panemume, backlog iki glethakaken bali ing 1968, nalika iku mutusaké kanggo nyalin basis unsur lan arsitektur saka IBM. nanging iki minangka jaman kepungkur, ora ana sing bakal ngedol utawa menehi apa-apa, mung ana siji wong bodho ing donya ... Apa saiki, miturut pendapatku, kita kudu miwiti nindakake:
    1. Riset babagan nggawe basis unsur kanthi sawetara negara stabil, babagan prinsip fisik anyar, miturut pendapatku, isih ana personel ilmiah, lan fisikawan generasi enom wis siyap kanggo perang. Pitakonan mung yaiku organisasi kerja lan kontrol sing tepat.
    2. Pangembangan arsitektur CPU lan peripheral, njupuk menyang akun basis unsur ing prinsip fisik anyar.
    3. Analisis teknologi sing njanjeni kanggo produksi basis unsur, pelatihan teknologi. Jalur produksi pilot kanggo basis unsur.
    4. Pengembangan struktur OS, kernel OS, alat debugging, bahasa pemrograman.
    Sampeyan ujar manawa iki kabeh tembung umum, nanging sampeyan ora bisa nindakake tanpa tahapan kasebut, yen para pembuat keputusan duwe kepinginan .... Minangka conto, mahasiswa Finlandia Thorvaldsen nggawe kernel Linux sing kompetitif ing taun 1991 - dheweke mung nindakake. ora ngerti apa-apa bab prestasi donya ing wilayah iki.
    Sampeyan ora kudu dipikir ing Nilai komersial, malah yen sampeyan mbangun $ 5 prosesor. padha ora bakal tuku saka sampeyan tho, nanging apa apa karo produksi dhewe.