Review militèr

Carlisle Castle: A Sajarah Liwat Abad

194
Carlisle Castle: A Sajarah Liwat Abad
Kastil Carlisle. Tampilan modern




"Aku seneng menyang kastil abad pertengahan:
Kesunyian sing surem nyenengake atiku,
Aku seneng munggah cetha saka gendheng ireng-abu-abu sing,
Benteng sing surem ing menara lan gapura,
Kothak kaca ing ikatan timbal,
bukaan niche, ngendi tangan dingerteni
Aku ngethok wong suci lan prajurit nganti pirang-pirang abad "

T. Gauthier. "Abad Pertengahan". Cangkir. Balada, dongeng, legenda. M, 1958, p. 53

Bèntèng lan bètèng kuna. Ana kastil, sing, sanajan katon apik banget, meh ora tau melu permusuhan. Lan ana wong-wong sing "bejo" dadi ing tengah kanggo sawetara abad. Lan nganti saiki ana sing "militer" tetep ana ing dheweke. Salah sawijining kastil ing Inggris yaiku Carlisle Castle. Kita bakal ngomong babagan dina iki ...


Kastil Carlisle. Ndeleng saka ndhuwur. Donjon sing dijaga kanthi apik katon jelas, menara Kapten kanthi baterei setengah bunderan, rong meriam sepi ing tembok sisih tengen.

Wong Romawi wis teka, wong Romawi wis lunga


Lan kedadeyan kasebut ing taun 72 Masehi, ing situs kastil iki, wong-wong Romawi wis mbangun benteng gedhe, sanajan ora watu, nanging ing tradisi Romawi khas - saka gambut lan kayu. Dheweke nyedhiyakake dhukungan kanggo garnisun sing dipasang ing Tembok Hadrian lan kanggo pasukan sing dikirim perang ing Skotlandia. Kaya sing kerep banget, bèntèng dadi inti saka kutha makmur sing disebut Luguvalium, lan kutha iki dhewe, ing tengah abad kaping XNUMX Masehi, wis dadi salah sawijining pangkalan militèr paling penting ing Inggris Romawi.


Tembok Hadrian, sing dilestarekake nganti saiki, stabilitas sing dianggep dadi benteng ing Carlisle.

Nanging wong Romawi banjur lunga. Nanging Carlisle tetep lan, bisa uga, malah dadi ibukutha kerajaan Romano-Inggris Reged. Ing abad kaping XNUMX, bisa uga biara kasebut diadegake dening raja-raja Northumbria, sing dadi salah sawijining pusat agama ing negara kasebut.

Kastil ngganti pemilik ...


Bèntèng pisanan ing Carlisle dibangun dening King William II Red (r. 1087-1100) liwat Sisa saka bèntèng Romawi pisanan sawise ngalahaké Panglima lokal Dolphin ing 1092. Panjenenganipun appreciate kasunyatan sing panggonan iki mung 16 kilometer saka tapel wates Scottish, kang tegese dening fortifying iku, kang tansah bisa nggunakake kastil iki minangka basis kanggo invasi Skotlandia.


Rekonstruksi Kastil Carlisle amarga bisa uga katon udakara 1400. © sajarah Inggris (digambarake dening Liam Wales)

Nanging, kastil pisanan, paling kamungkinan, pager prasaja digawe saka bumi lan kayu, nanging karo parit jero, kanggo pangayoman saka kidul. Banjur teka wektu Henry I Beauclerk (r. 1100-1135), sing ngunjungi Carlisle ing 1122 lan dhawuh "bètèng karo bèntèng lan menara". Pambangunan bètèng watu lumaku rada alon, karya ing taun 1130 isih ditindakake.


David I lan Malcolm IV (miniatur saka manuskrip ing Kastil Carlisle)

Sanalika Henry I seda, ing 1135 Carlisle dijupuk dening David I, King Skotlandia (r. 1124-1153), lan ... uga wiwit mbangun "bèntèng banget kuwat" kene. Paling kamungkinan, kang rampung karya dipunwiwiti dening Henry I, nanging, Nanging, pitakonan saka kastil isih mbukak kanggo dina iki.

Henry II saka Inggris (r. 1154-1189) ngunjungi Carlisle ing 1186 lan mrentahake pambangunan "kraton» komplek ing plataran. Pambangunan bèntèng iki diterusaké déning King John (r. 1199-1216), supaya construction ana, siji bisa ngomong, meh terus-terusan.


Apa sing wis disimpen saka taun-taun sing adoh? Donjon, "menara gedhe", wis dilestarekake, sing saiki dadi bagean paling gedhe lan paling apik ing kastil.

Bebarengan karo gatehouse, iki ing wektu sing padha bagéan paling awal saka kastil sing isih urip, sanajan interior wis diganti liwat abad ing cara paling serius, lan gendheng wis dibusak saka donjon ing abad kaping XNUMX.


Samuel Bowe (1822–1878) "Edenside Cricket Match", Carlisle 1912

Pengepungan lan perang


Ing taun 1296, King Edward I Longshanks (r. 1272-1307) ndadekake Carlisle dadi markas telung sasi ing tahap awal perang nglawan Skotlandia. Kamar njero, sing wektu iku wis ana bale gedhe, ditambahi kanggo nampung platarane. Ing taun 1308, menara omah, sing dikenal minangka Menara Ratu Maria, dibangun maneh ing kastil, lan langsung dadi luwih nyaman kanggo manggon.


Menara tangga oktagonal sing nate menehi akses menyang Menara Ratu Mary. Menara kasebut dhewe dibongkar ing taun 1825

Wong-wong Skotlandia, mesthi, ora seneng karo benteng sing kuwat ing watese, lan ngepung kutha kasebut lan kastil nganti kaping pitu antarane taun 1173 lan 1461. Salah sawijining pengepungan sing paling penting diluncurake ing taun 1315 dening Robert the Bruce, Raja Skotlandia, sing sadurunge ngalahake Inggris ing Pertempuran Bannockburn. Nanging ora ketompo carane hard padha nyoba, padha ora bisa njupuk kraton.


Gate anjog menyang kastil


Gapura mlebu. Ing njaba gapura

Pengepungan taun 1461 minangka salah sawijining episode paling berdarah ing Perang Scarlet lan Mawar Putih, ing ngendi omah-omah Lancaster lan York perang kanggo tahta Inggris. Tentara gabungan saka Lancastrians lan Skotlandia pungkasanipun kasil ngrebut kastil saka Yorkists, lan thanks kanggo nggunakake awal (minangka kacarita dening sajarah Inggris) artileri. Nanging, para pemenang ora nyirnakake menara lan temboke, mula amarga iki, akeh bangunan sing isih urip nganti saiki.


Sampeyan bisa ngerteni apa kamar ing donjon ing kene ...

"Stormy Ages": XV lan XVI


Ing abad 1483 lan 1485 Anarki mrentah ing Inggris. Klan tapel wates maneh ora ngrasakake tangane raja lan nindakake bisnis sing disenengi: dheweke wiwit ngrampungake skor lokal lan ngrampok wong sing luwih ringkih. Supaya bisa netepake urip tentrem, wilayah tapel wates dipérang dadi telung "tandha", sing ditugasake kanggo Lord Warders, sing dadi wakil saka mahkota Inggris. Kastil Carlisle dadi lenggahan Lord Keeper of the West Mark, lan ing antarane tokoh sing misuwur sing nyekel jabatan iki yaiku Richard, Adipati Gloucester, banjur dikenal minangka Richard III (r. XNUMX-XNUMX), sing kalah ing perang Bosworth lan ilang lapangan lan makutha, lan urip.

Henry VIII (r. 1509-1547) dhawuh mriksa pertahanan Carlisle lan, yen perlu, kanggo ngiyataken bèntèng. Asil kasebut minangka kampanye bangunan kastil paling gedhe wiwit abad kaping XNUMX, dipimpin dening insinyur Moravia Stefan von Hascheperg. Bèntèng kasebut nampa meriam sing dipasang ing macem-macem panggonan, kekandelan tembok jero kamar saya tambah, lan baterei sing ditutup dibangun ing ngarepe Gapura Kapten.


Menara kapten, lan ing ngarepe ana baterei. Kaping pisanan, baterei cukup dhuwur saka lemah nganti meriam bisa murub ing pager njaba, nanging ing abad kaping XNUMX akeh bumi ditumpuk ing sakubenge nganti luwih murah tinimbang levele!


Dina iki dheweke katon kaya iki. Delengen carane dheweke klelep ing lemah

Carlisle - panggonan Ratu Mary


Nalika Mary, Ratu Skotlandia (d. 1587) mlayu saka rakyate sing mbrontak menyang Inggris ing Mei 1567, dheweke diselehake sawetara minggu ing Watcher's Tower, ing pojok kidul-wétan plataran. Dados ingkang pungkasan kadhaton punika dados dalem kraton. Njaga pengadilan cilik dheweke biaya Ratu Elizabeth I (r. 1558-1603) rata-rata £ 56 saben minggu, kang digunakake kanggo pangan lan anggur.


Menara Kapten, pemandangan saka plataran. Pola anggun ing sadhuwure gapura minangka conto langka saka dekorasi kastil abad XIV

Castle nalika Perang Sipil


Kastil Carlisle ilang kepentingan militer sawise manunggalake Inggris lan Skotlandia ing taun 1603. Nanging nalika perang sipil wiwit ing negara ing 1642, iku mundhak maneh, lan padha wiwit perang kanggo milik.


Akeh kamar ing kastil kaya sel pakunjaran.

Carlisle, sing dikuwasani déning Royalists ing taun 1642, minangka salah siji saka sawetara panggonan ing sisih lor sing tetep setya marang raja sawisé kekalahan tentara utama lor ing Marston Moor ing Juli 1644. Mulane, ing Oktober ing taun sing padha, Carlisle diubengi tentara parlemen lan ngepung, ngarep-arep kanggo mati kaliren kutha.


Ing njero donjon ana lantai papat, telu dadi omah, nanging ing kekandelan tembok ana loteng, undhak-undhakan lan jamban.

Pengepungan terus nganti musim semi 1645. Panganan wiwit entek: kabeh jaran dipangan, banjur wektune asu lan tikus. Nanging sawise kalah saka kraton ing Peperangan Naesby ing Juni 1645, ora ana pangarep-arep kanggo kawilujengan, lan ing 25 Juni kutha nyerah.


Salah sawijining tangga spiral kastil

Pengepungan pungkasan


Kutha lan bèntèng iki maneh dadi sorotan nalika Jacobite kapindho munggah ing 1745-1746, nalika nyoba kanggo mulihake Stuarts sing diasingake menyang tahta. Pangeran Charles Edward Stewart (d. 1788) mimpin pasukane ngidul, tekan Carlisle tanggal 9 November 1745. Limang dina sabanjure, kutha lan kastil nyerah.

Tentara Jacobite banjur pindhah menyang kidul, nanging ora nemokake dhukungan, dikirim menyang Derby. Ing tanggal 20 Dhésèmber dhèwèké mundur ngliwati tapel wates menyang Skotlandia, ninggalaké garnisun 400 wong ing Kastil Carlisle kanggo nahan pasukan Inggris sing dipimpin déning Adipati Cumberland, sing ngrebut bèntèng kasebut ing pengepungan kaping sepuluh lan pungkasan. Artileri Inggris ing sawijining paling apik, supaya ing tanggal 30 Desember 1745 wis bisa dijupuk.


Rencana Pengepungan Carlisle dening tentara Adipati Cumberland, diwiwiti tanggal 21 Desember 1745. Sawise pengepungan, akeh prajurit Jacobite dikunjara ing kastil, lan sangang saka wong-wong mau dieksekusi ing tanggal 18 Oktober 1746.

Barak tentara lan ... monumen


Sawisé 1746, bèntèng mboko sithik ambruk menyang negara dormancy lan watak cerobo. Wiwitane, tawanan perang Prancis ditahan ing kene. Lan ing 20s abad XIX, Carlisle Castle dadi barak tentara. Sithik-sithik wiwit dirampungake lan ditambahi bangunan-bangunan cilik sing digawe saka bata abang.


Kene lagi!

Ing taun 1832, rumah sakit dibangun ing kene, sing diarani "rumah sakit tentara paling awon» menyang Inggris.

Tentara terus ngembangake lan ngembangake bangunan kastil nganti abad kaping 1835. Kajaba iku, sajrone pirang-pirang taun panggunaan militer sing aktif, akeh situs sejarah sing penting wis dirusak utawa diganti ora bisa dingerteni. Contone, Menara Ratu Maria dibongkar ing taun 2000. Lan, sanajan kastil kasebut wis ditransfer menyang Pusat Warisan Inggris wiwit taun XNUMX, isih ana sawetara "instalasi militer", lan, utamane, Museum Sejarah Militer Cumbria.


Iki, museum iki!

Misteri graffiti kastil


Ana akeh sing menarik kanggo ndeleng ing kastil. Contone, perapian gedhe, sing tetep ana wiwit Abad Pertengahan.


Sawetara percaya yen ukuran perapian banjur bisa dilebokake ing kursi lan ... bask langsung dening geni. Nanging miturut tampilan perapian kastil iki, mung bisa ditindakake kanthi resiko sandhangan lan urip!

Ing lantai kapindho donjon ana monumen liyane sing luar biasa ing wektu sing adoh. Iki minangka graffiti tembok. Sawetara ora luwih saka goresan, dene liyane diukir kanthi rumit lan bisa uga dadi karya wong siji.


Punika panjelasan kanggo wong-wong mau, nanging sanajan sampeyan nggedhekake, nerjemahake lan maca, sayangé, sampeyan ora bakal sinau akeh babagan. Dadi kudung rahasia bakal tetep ana ing dheweke

Gambar ing relief, rada recessed menyang masonry, lan temenan diselehake acak. Sadurunge padha disebutukiran tawanan", nanging dingerteni manawa ruangan iki dudu pakunjaran, lan yen mangkono, banjur ana pitakonan sing alami - sapa sing ngethok lan kenapa?


Sing diarani "ukiran tawanan" bisa ditemokake ing sekitar 1480, amarga kalebu lencana babi Richard III lan mawar putih House of York.

Gambar kasebut ngemot lambang House of York lan kulawarga lokal Dacre lan Percy, sing, bebarengan karo sawetara rincian liyane, nuduhake taun 1480. Ana sawetara lambang agama, kalebu crucifix, "IHS" utawa jeneng Kristus, lan tokoh karo wheel sing bisa dadi Saint Catherine. Dadi, paling kamungkinan, prajurit garnisun utawa kluwarga saka pemilik bèntèng iki melu ing ngukir metu saka bosen, mangkono tjara kasetyan kanggo panguwaos panguwasa lan kulawargané pengaruh lokal.


Ana uga papan kanggo sing seneng njupuk gambar ing cedhak meriam lawas…

Foto situs english-heritage.org.uk digunakake kanggo desain
Pengarang:
194 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. tlahuicol
    tlahuicol 19 September 2022 06:01
    +6
    Oh aku seneng kraton apik
    graffiti narapidana abad pertengahan kaget)) ora nggambar tongkat, lan dudu "Vasya ana ing kene"
    1. depressant
      depressant 19 September 2022 07:40
      +4
      Ya ... Graffiti lara banget. Skill lan sabar.
      Nemokake gambar alien wassat )))
      Sugeng enjing, kanca-kanca! )))
      1. ArchiPhil
        ArchiPhil 19 September 2022 08:22
        +7
        Quote: depresi
        alien

        Aku ora weruh.. Adhuh. recourse
        Sugeng enjing Lyudmila Yakovlevna! hi
        "Luwih ngati-ati, perlu, luwih ati-ati ..." (c) keprungu
        1. depressant
          depressant 19 September 2022 08:37
          +5
          Sugeng enjing, Sergey Vladimirovich! )))
          Ing kono, ing tengah foto, ana pasuryan bunder kanthi mripat. Ora ana wong sing kaya ngono. Lan ana alien wassat )))
          Ngomong-ngomong, kepiye cuaca ing Biryulyovo sampeyan? Ing kene, ing sisih lor-wétan Wilayah Moskow, kita duwe angin topan sing prayoga, asale saka provinsi Kursk sing dawa! Tekan kana lan nguwuh kaya asu ajag.
          1. ArchiPhil
            ArchiPhil 19 September 2022 08:46
            +6
            Quote: depresi
            Biryulyovo

            Padha janji udan deres lan angin.Nanging?
  2. pemotong bolt
    pemotong bolt 19 September 2022 06:01
    + 13
    sapa sing ngethok lan ngapa?
    Sejarawan Inggris percaya yen graffiti iki minangka karya para pengawal Maryam, Ratu Skotlandia. Saiki "petroglyph" iki wis diresiki kanthi manual saka celengan uyah, supaya bisa katon luwih apik lan ora ambruk. Melu ing pemugaran saka master Alex (paling kamungkinan shortened saka Alexander) Carrington.
    Sawetara gambar kasebut minangka lambang kulawarga sing duwe pengaruh ing distrik kasebut, sing, mesthine, para pengawal abad pertengahan sing bosen. ngguyu padha bener. Sawetara relatif modern, ditinggalake dening prajurit ing abad kaping 19 (kaya DMB-1881 eseman ). Gampang banget kanggo ngeruk komposisi kompleks ing watu pasir abang ing tembok.
    Mergo iki.
    1. kaliber
      19 September 2022 06:24
      +8
      Thanks kanggo tambahan menarik.
      1. pemotong bolt
        pemotong bolt 19 September 2022 06:26
        +7
        Aku durung tekan Carlisle sad . Nanging aku planning akhir minggu ing November.
        1. kaliber
          19 September 2022 06:44
          +5
          Banjur sampeyan duwe museum resimen, sing kasedhiya ing kana. Ana pameran sing menarik banget lan bisa uga dadi artikel sing menarik babagan resimen asing. Isih ana informasi babagan sejarah resimen kita. Nanging babagan dheweke ...
          1. pemotong bolt
            pemotong bolt 19 September 2022 06:47
            +6
            Nanging babagan dheweke.
            Rencanane kanggo nulis saperangan artikel ya , nanging komunitas forum umume ora bakal maca tanpa nyebutake Ukraina.
            1. depressant
              depressant 19 September 2022 07:50
              +8
              Ayo, Alex! Aku bakal maca, nulis. Wangsulan: Bab ingkang utama, nalika sampeyan ana ing kastil, njupuk minangka akeh gambar graffiti sabisa, malah video. Obyek iku apik tenan sing digawe dening non-spesialis, lan rintangan diwenehi kanggo specialists.
            2. ArchiPhil
              ArchiPhil 19 September 2022 08:19
              +9
              Quote: pemotong baut
              ora bakal maca

              Umum "sejarah" kita bakal akeh banget. Dadi apa? Maju, kanggo pena! keprungu
              Hello Alex! hi
              1. pemotong bolt
                pemotong bolt 19 September 2022 17:14
                +3
                "sejarah" chesky publik
                Sugeng siang! Artikel-artikelku, sanajan ana sejarah, metu ing panemu amarga sawetara alasan.
            3. Master Trilobit
              Master Trilobit 19 September 2022 10:26
              +9
              Quote: pemotong baut
              komunitas forum kanggo sisih paling ora bakal maca tanpa sebutno Ukraina.

              Kanggo kula, sebutno Ukraina ing materi sabenere alesan ora kanggo maca luwih.
              Dadi
              nulis, Shurochka, nulis

              eseman
              Ana sawetara materi sing menarik lan migunani ing VO.
            4. Pane Kohanku
              Pane Kohanku 19 September 2022 10:42
              +9
              nanging komunitas forum umume ora bakal maca tanpa nyebutake Ukraina.

              Alexey, mayoritas komunitas forum ora pindhah menyang bagean "sejarah". Tulis. Tulis kanggo sing maca, dheweke bakal matur nuwun. Miturut cara, akeh artikel saka VO langsung dicithak maneh ing situs liyane. Contone, pecandu saka "Yaplakal" transfer bahan saka "Topvar" ana.
            5. aakvit
              aakvit 21 September 2022 12:01
              +1
              Sampeyan salah, pakdhe! aran Lan Hoch.. Davia wis gremet untune! wong bodho Sampeyan kudu rampung ana luwih cepet, wis entuk! am
              Nanging artikel sing menarik, kaya sing diusulake, keren banget! hi
          2. saygon66
            saygon66 21 September 2022 21:36
            0
            Ngidini kula, purun!
            - Meh saben resimen tentara Inggris duwe situs web dhewe, lan sawetara duwe museum online ... kalebu sing ora cukup beruntung kanggo urip sajrone akeh reformasi. Ana informasi babagan sing wis ana ing situs web MOD resmi. A sikap reverent kanggo sajarah resimen, iku worth kang lagi nyimak ... Miturut cara, kang resimen lodged ing Carlisle barak?
            1. saygon66
              saygon66 21 September 2022 22:06
              0
              Ya, kene!
              - Resimen wates.
              Unit sing kondhang kanthi sejarah sing sugih!
    2. ycuce234-san
      ycuce234-san 19 September 2022 23:19
      +1
      Quote: pemotong baut
      Sawetara gambar minangka lambang kulawarga sing duwe pengaruh ing distrik kasebut


      Menarik manawa kastil kasebut duwe petroglif lan rincian hiasan watu sing diukir - nanging ora nate kedadeyan para raja lan insinyure nggunakake tembok lan kubah kastil kanthi utilitarianly, rasional lan tengah kanggo kartografi wilayah jejer - kanggo ngethok a pesawat peta tematik wilayah sak construction kanggo bantuan garnisun, kang saka wilayah iki urip lan kang mbelo. Sadawane dalan, bisa uga kanggo nyelehake bahan kanggo mulang babagan militer, konstruksi, ngitung, nulis, astronomi lan navigasi, uga sawetara katrampilan lan kawruh sing migunani.
      1. Repellent
        Repellent 19 September 2022 23:25
        +6
        Kutipan saka ycuce234-san
        Sadawane dalan, bisa uga ana bahan kanggo mulang babagan militer, konstruksi, ngitung, nulis, astronomi lan navigasi, sawetara skills migunani lan kawruh

        ... kaya: masak pate saka jaran lan hazel grouse. Ing kasus pengepungan dawa. Jaran bisa, antara liya, mati ...

        inspirasi Nyuwun
      2. pemotong bolt
        pemotong bolt 19 September 2022 23:35
        +4
        sawetara skills migunani lan kawruh.
        Brewing ale lan distilling gin ya
        kartografi wilayah jejer
        Penduduk lokal ngerti dheweke kaya mburi tangane - iki dudu wong kutha modern sing duwe Googlemaps ing telpon.
        1. ycuce234-san
          ycuce234-san 20 September 2022 07:34
          +2
          Quote: pemotong baut
          Warga lokal ngerti dheweke kaya mburi tangane.


          Ora ngerti. Nalika iku, watesan mobilitas wong beda-beda. Lan, contone, kastil kudu operate karo garnisun awis, kerjo bareng karo pasukan adoh liyane lan benteng. Tritely, prajurit diganti lan teka saka panggonan adoh liyane lan ing panggonan anyar padha ora oriented karo sikil. Mulane, kanggo benteng darat, ora ana gunane yen peta wilayah kasebut ing radius 100 km, lan kanggo benteng pinggir kali lan segara, 500 km, kalebu peta lan pituduh pelayaran kanggo para pelaut, mula jarak sing adoh banget wis ditutupi dening para pelaut. banyu.
          Nah, kanggo sinau, arsitek bisa mbangun kutha sapper lan benteng model cilik.
          1. saygon66
            saygon66 22 September 2022 12:55
            0
            - eseman "Во многа знании и многа печали" - так кажется?
            - Удивительно, что ни одного матерного слова на английском языке...
            1. ycuce234-san
              ycuce234-san 22 September 2022 19:41
              0
              Ну это объясняется высокой религиозностью и малограмотностью.
              Люди атеистических времен это упускают.
              В те времена человек мог говорить/понимать на нескольких языках, но писать часто не умел и считал устно (деньги считал).
              Потому нанесенные строителями на стены и перекрытия карты и планы замка были бы весьма полезны, так как доступны массам и не требовали знания письма, так же как и масштабные модели местности и строений на ней. Сами технологии для этого уже были в виде мозаик, фресок и каменной резьбы. Да и комплект-атлас обычных пергаментных или бумажных карт наверняка имелся - он нужен при любой обороне и строительстве.
              Кстати про мобильность - тогда она напоминала у масс представления о географии у автомобилистов и не отходила от трактов и дорог.
              1. saygon66
                saygon66 22 September 2022 20:27
                0
                Хм... Мобильность! Пешком в Святую Землю - это ли не мобильность? eseman
  3. kaliber
    19 September 2022 06:51
    +7
    Quote: pemotong baut
    nanging komunitas forum umume ora bakal maca tanpa nyebutake Ukraina.

    Inggih, piyambakipun maos kula. Lan sampeyan nulis kanthi apik ... Tulis, contone, babagan tugu kewan sing melu perang. Kanthi foto sampeyan. Banjur biasane kabeh gambar dheweke diterbitake ...
    1. pemotong bolt
      pemotong bolt 19 September 2022 06:57
      +6
      peserta kewan ing perang.
      Ing Hyde Park? Aku bakal nyoba kanggo nindakake.
      1. kaliber
        19 September 2022 07:02
        +6
        Quote: pemotong baut
        Ing Hyde Park?

        Persis ana. Aku kesengsem karo prasasti kasebut, aku malah nglebokake ing novelku "Telu saka Ensk" - "Dheweke ora duwe pilihan."
        1. ArchiPhil
          ArchiPhil 19 September 2022 08:30
          +9
          Kutipan saka kaliber
          "Dheweke ora duwe pilihan."

          Apa epitaph sedih!
          Lan jujur, dheweke nggawe pilihan kanggo dheweke. hi
  4. 3x3z simpen
    3x3z simpen 19 September 2022 07:03
    + 10
    Wong-wong Skotlandia, mesthi, ora seneng karo benteng sing kuwat ing watese, lan ngepung kutha kasebut lan kastil nganti kaping pitu antarane taun 1173 lan 1461. Salah sawijining pengepungan sing paling penting diluncurake ing taun 1315 dening Robert the Bruce, Raja Skotlandia, sing sadurunge ngalahake Inggris ing Pertempuran Bannockburn. Nanging ora ketompo carane hard padha nyoba, padha ora bisa njupuk kraton.
    Iku makarya ing paling sapisan. Ing taun 1216, Carlisle dikuwasani dening raja Skotlandia Alexander II.
    Matur nuwun, Vyacheslav Olegovich!
    1. depressant
      depressant 19 September 2022 07:55
      +6
      Sugeng enjing Anton! )))
      Aku melu matur nuwun kanggo Vyacheslav Olegovich. Bèntèng uga kaget karo donjon. Aku digunakake kanggo mikir sing donjon kuwi menara babak dhuwur, dening cara, ora banget massive, nanging kene iku, apa struktur!
      1. 3x3z simpen
        3x3z simpen 19 September 2022 08:12
        +9
        Halo, Lyudmila Yakovlevna!
        Kanggo comparison, reconstruction saka tetep saka Chateau Gaillard.
        1. depressant
          depressant 19 September 2022 08:42
          +8
          kene! Iku bunder! )))
          Lan ing kene ana parallelepiped sing kuat, mula aku malah bingung, ujare, ing endi donjone, dudu susunan sing padha ...
          Minangka adoh saka aku ngerti, donjons dimaksudaké kanggo dadi kaya bocah? Utawa ora?
          1. 3x3z simpen
            3x3z simpen 19 September 2022 08:46
            + 10
            iku kaya bocah?
            Soko kaya iki, baris pungkasan saka nimbali lan Originally bagean omah saka Bèntèng.
        2. Pane Kohanku
          Pane Kohanku 19 September 2022 10:44
          +8
          Kanggo comparison, reconstruction saka tetep saka Chateau Gaillard

          Apa iki kastil Richard the Lionheart? Sing meh ora nganggo basa Inggris, lan dianggep Inggris kaya piggy bank.
          1. 3x3z simpen
            3x3z simpen 19 September 2022 10:49
            +7
            Ya, biaya konstruksi sing kira-kira 15-20 ewu kilogram sterling lan sing wis 10 taun ora duwe mahkota Inggris.
          2. kaliber
            19 September 2022 12:42
            +4
            Quote: Pane Kohanku
            Kastil Richard the Lionheart

            "Kastil Jolly" Panggonane Putri Margarita dicekik!
          3. pemotong bolt
            pemotong bolt 19 September 2022 16:57
            +4
            meh ora nganggo basa Inggris
            Sejarawan lokal percaya yen dheweke mung nganggo basa Prancis lan Occitan, lan raja pisanan sing basa ibune yaiku Inggris yaiku Henry 4th.
            1. Pane Kohanku
              Pane Kohanku 19 September 2022 19:13
              +5
              Sejarawan lokal percaya yen dheweke mung nganggo basa Prancis lan Occitan, lan raja pisanan sing basa ibune yaiku Inggris yaiku Henry 4th.

              Bolingbroke, sing mbuwang pedaristic Richard II? Richard iki pancen unik amarga ora konsisten ... opo Aku nonton episode pisanan The Empty Crown. Ngomong-ngomong, Richard pancen dimainake dening bugger ... Tembung "bugger" pancen sastra lan ilmiah! (Iki aku, kanggo administrasi sing daktresnani! ombenan ).
              1. pemotong bolt
                pemotong bolt 19 September 2022 19:27
                +4
                Richard iki ana ing soko unik
                Kasunyatan yen dheweke tresna marang Earl of Oxford (Richard De Vere)? Ora ana konsensus, nanging dipercaya yen De Vere mung ora ditresnani karo kanca-kancane, lan desas-desus kasebut diwiwiti dening dheweke.
                Bolingbroke
                Dadi ya, iku dheweke.
                1. Pane Kohanku
                  Pane Kohanku 19 September 2022 20:00
                  +4
                  Ora ana konsensus, nanging dipercaya yen De Vere mung ora ditresnani karo kanca-kancane, lan desas-desus kasebut diwiwiti dening dheweke.

                  Ya, aku dhewe ora nyekel lilin, nanging apa sing dadi favorit Heinrich dieksekusi?
                  1. pemotong bolt
                    pemotong bolt 19 September 2022 20:09
                    +2
                    isih kaleksanan
                    Pierce Gaveston? Iku misale jek kanggo mergo, dheweke ora nuduhake apa karo bangsawan feodal.
                    1. Pane Kohanku
                      Pane Kohanku 19 September 2022 20:42
                      +4
                      Pierce Gaveston? Iku misale jek kanggo mergo, dheweke ora nuduhake apa karo bangsawan feodal.

                      Iki wis dadi kekasih Edward II. Insolent lan burned, pederast. negatif Aku rampung ala; nanging Samsaya Awon saka wong rampung pacangan liyane saka Edward dikarepake - Hugues le Despenser, Jr. Togo pancen dikebiri, dibuwang lan dibuwang ... ora
                      1. pemotong bolt
                        pemotong bolt 19 September 2022 20:50
                        +2
                        pacangan Edward dikarepake
                        Babagan sapa ing sejarah Newenham Abbey padha nulis "raja mlayu karo bojone" ing 1326 wassat
                        rampung luwih ala tinimbang dheweke
                        Ya, dispenser rampung banget sanajan ing wektu kasebut sad Miturut cara, sadurunge "nyoba" lan eksekusi, dheweke nyoba kanggo ngatur mogok keluwen garing, supaya ora manggon dismantled kanggo spare parts.
                      2. Pane Kohanku
                        Pane Kohanku 19 September 2022 20:53
                        +6
                        Miturut cara, sadurunge "nyoba" lan eksekusi, dheweke nyoba kanggo ngatur mogok keluwen garing, supaya ora manggon dismantled kanggo spare parts.

                        Aku ora ngerti babagan iki, Druon ora nulis babagan iki! ngguyu
                        Umumé, Hugh Jr. minangka salah sawijining wong sing dipilih sing pungkasane kaya iki ... belay
                      3. pemotong bolt
                        pemotong bolt 19 September 2022 21:01
                        +2
                        salah siji saka sawetara sing dipilih sing rampung kaya iki.
                        Dheweke ora beruntung karo masyarakat lan wektu sad Ing pakunjaran Rusia, aku bakal manggon, ora sedhih, tèh lan rokok ora bakal ditransfer wassat .
      2. kaliber
        19 September 2022 08:37
        +9
        Quote: depresi
        Menara Bunder

        Minangka aturan, kabeh donjons awal padha persis kothak, lan malah karo tambahan saka 4 menara ing pinggir, padha dadi bunder ing abad kaping 13.
      3. Master Trilobit
        Master Trilobit 19 September 2022 10:45
        +7
        Quote: depresi
        Donjon iku menara bunder sing dhuwur banget,

        Iki minangka donjon khas ing pungkasan abad pertengahan, wiwit abad XIV.
        Umumé, ora ana aturan kanggo mbangun donjons, fungsi utama kanggo mesthekake eksistensi paling nyaman saka gusti feodal lan kulawargane ing jero kastil. Inggih, ringkesan ing saubengé - wong wadon ngujo sunrises lan sunsets, lan ana penjaga ngadeg cedhak lan nonton sakcedhake - yen mungsuh teka ...
        Ana mratelakake panemume sing padha wiwit mbangun menara babak ing sambungan karo tekane saka tentara meriem, minangka wangun iki luwih apik kanggo cannonballs. Nganti abad kaping XNUMX kalebu menara bunder - langka komparatif, sanajan padha teka kanthi periodik.
        1. 3x3z simpen
          3x3z simpen 19 September 2022 13:20
          +5
          Nganti abad kaping XNUMX kalebu menara bunder - arang komparatif, sanajan padha teka kanthi periodik.
          Nanging aku ragu yen "inklusif"! Conciergerie, Grand Chatelet lan Menara Nel minangka conto iki.
          Kula hormati, Michael!
          1. Master Trilobit
            Master Trilobit 19 September 2022 20:06
            +3
            sugeng sonten. hi eseman
            Ing antarane menara jinis Volyn, contone, ana uga sing bunder, nanging sing paling akeh isih persegi panjang. Akeh sing banjur dibangun maneh saka persegi panjang nganti bunder ...
            1. 3x3z simpen
              3x3z simpen 19 September 2022 20:31
              +3
              Lan suwene kepungkur ing Volyn, ing wektu iku padha pindhah saka kayu kanggo watu? Malah octahedron angel dibangun saka log.
              1. Kandel
                Kandel 20 September 2022 07:49
                +1
                hi Hello Anton. Nyuwun pangapunten, aku bakal mbenerake - octagon. Iku luwih gampang kanggo melu octahedron saka log; iku cukup quadrangular ing proyeksi (tampilan ndhuwur saka ndhuwur) eseman
                1. 3x3z simpen
                  3x3z simpen 20 September 2022 08:03
                  +1
                  Hello Borisych!
                  Bener, sampeyan bener.
              2. Master Trilobit
                Master Trilobit 20 September 2022 12:26
                +1
                Meh kabeh menara Volyn sing kita kenal yaiku saka paruh kapindho abad kaping XNUMX. - awal XIV. Sambungan karo Mongol nyaranake dhewe ... Nanging, aku mikir, kaya biasane, kabeh luwih rumit. eseman
                1. 3x3z simpen
                  3x3z simpen 20 September 2022 12:33
                  +2
                  Iku karo Mongol, ora karo Lithuania? Senajan ketoke iku bisa kanggo ngetung mungsuh potensial ing lokasi menara.
                  1. Master Trilobit
                    Master Trilobit 20 September 2022 14:01
                    +2
                    Saka Turov nganti Galich.
                    Ancaman Lithuania wis permanen wiwit jaman anak-anak Vseslav Charodey. Lan menara wiwit tuwuh kaya jamur mung sawise tekane Mongol. Nanging, bebaya Lithuania ing wektu iki mundhak kaping pirang-pirang - Mindovg katon ing ajang sajarah. Nanging, sawise pati Mindovg, Lithuania plunges menyang lam, lan menara terus dibangun. Ora, iku ora prasaja. eseman
                    1. 3x3z simpen
                      3x3z simpen 20 September 2022 14:12
                      +3
                      Katon ing informasi ing menara saka jinis Volyn. Ya, pancen, ana sing persegi dowo kaping pindho tinimbang sing bunder. Nanging, rong poin sing kudu digatekake:
                      1. Setengah saka persegi dowo sing ditetepake minangka watu-kayu, mungguh, log ndhuwur, paling kamungkinan mutusaké geometri kabeh struktur.
                      2. Wektu pambangunan menara saka loro jinis kasebut kira-kira padha, sing nuduhake anané rong solusi arsitektur lan benteng.
                      1. Nefilim
                        Nefilim 20 September 2022 14:21
                        +2
                        Menara bunder muncul ing Eropah ing abad kaping XNUMX. Apa sisih Volyn kene, Aku ora bisa ngerti. Utawa Volyn minangka trendsetter ing benteng Eropa?
                      2. 3x3z simpen
                        3x3z simpen 20 September 2022 14:30
                        +2
                        Apa sisih Volyn kene, Aku ora bisa ngerti.
                        Bisa uga, Volhynia kena pengaruh arsitektur benteng kulon.
                      3. Nefilim
                        Nefilim 20 September 2022 14:39
                        +2
                        Artikel misale jek bab Bèntèng Inggris, lan rembugan bab wektu nalika donjons silinder muncul ing Eropah. Paling ora - abad XII. Mungkin sadurunge, nanging ora ana sing dilestarekake. Ana akeh menara silinder ing abad kaping XNUMX.
                      4. 3x3z simpen
                        3x3z simpen 20 September 2022 15:18
                        +2
                        Aku miwiti diskusi iki ana hubungane karo statement Mikhail wingi yen ora ana menara silinder nganti pungkasan XIII lan penampilane bisa uga ana hubungane karo pangembangan karya pengepungan lan artileri. Minangka counterargument kanggo titik pungkasan, Aku bisa kurban donjon Narva Castle, donjons lan sawetara menara tembok kutha Rhodes, menara St. Olaf ing Vyborg. Iki saka apa aku wis weruh.
                      5. Nefilim
                        Nefilim 20 September 2022 17:30
                        +3
                        Minangka counterargument kanggo titik pungkasan, aku bisa kurban ... saka apa aku weruh dhewe.


                        Chateau de Falaise. Bener, pambangunan menara rampung ing 1207, nanging diwiwiti ing pungkasan XII.

                        Lan iki Château de Walhain-Saint-Paul ing Belgia. Kene sejarawan durung teka menyang konsensus - salah siji pungkasan abad XI, utawa awal XII. Nanging ora luwih saka waktu pisanan abad XII - mesthi.
                      6. 3x3z simpen
                        3x3z simpen 20 September 2022 17:50
                        +2
                        Ganteng!
                        Bener, miturut sabuk waja, Falaise asline kaping pindho luwih murah ... Nanging ora ana apa-apa, sawetara tokoh gedhe ing Abad Pertengahan ora lair ing kahanan kasebut. Elinga paling ora omah ing Domremy ...
                      7. Nefilim
                        Nefilim 20 September 2022 18:13
                        +1
                        Sumber kandha yen menara kuwi asline. Dibangun miturut arsitektur philippienne, dibentuk nalika jaman Philip Augustus, revolusi ing benteng, fitur utama sing mung menara bunder.
                      8. 3x3z simpen
                        3x3z simpen 20 September 2022 18:22
                        +1
                        Kasunyatan bilih menara babak padha di-push liwat dening Philip Augustus, Aku ora mangu ing kabeh! Nanging saka ngendi asale?!
                      9. Nefilim
                        Nefilim 20 September 2022 18:30
                        +1
                        Carane saka ngendi? Renaissance abad XII, sawise kabeh, uga kena pengaruh militarism. Wong nemokake risalah Romawi.
                      10. 3x3z simpen
                        3x3z simpen 20 September 2022 18:45
                        +1
                        Risalah minangka risalah, nanging spesialis dibutuhake, apa dheweke narik apa wae saka Irlandia?
                      11. Nefilim
                        Nefilim 20 September 2022 18:56
                        0
                        saka Irlandia sing-apa ditarik metu?

                        Kenapa saka Irlandia?
                      12. 3x3z simpen
                        3x3z simpen 20 September 2022 19:00
                        0
                        Priksa Menara Irlandia. Malacholny iki bisa mbangun menara konsentris ing jaman St. Columban
                      13. Nefilim
                        Nefilim 20 September 2022 19:29
                        +1
                        Ing Inggris lan Eropah kontinental, menara silinder wiwit dibangun minangka awal minangka wektu arsitektur Anglo-Saxon, sadurunge Penaklukan Norman, saka kira-kira abad kapitu.
                      14. 3x3z simpen
                        3x3z simpen 20 September 2022 20:06
                        +1
                        Lha, apa sing dakkandhakake? Irlandia abad pertengahan awal ing njaba budaya Anglo-Saxon?
                      15. Nefilim
                        Nefilim 20 September 2022 20:14
                        +1
                        Saliyane ing Irish, lan malah sadurunge wong-wong mau, struktur kuwi dibangun dening Angles karo Saxon, pedunung Kratoning East Frans, Skandinavia lan panggonan liyane. Mulane, ora perlu ngganggu Irlandia.
                      16. 3x3z simpen
                        3x3z simpen 20 September 2022 20:19
                        +1
                        Inggih, minangka adoh saka aku elinga, saka terusan iki, kajaba saka Skandinavia, malah pondasi minangka panggonan kanggo conjecture?
                      17. Nefilim
                        Nefilim 20 September 2022 20:47
                        +2

                        Gatehouse saka Lorsch Abbey cedhak Worms. Abad VIII.
                      18. Komentar wis dibusak.
                      19. 3x3z simpen
                        3x3z simpen 20 September 2022 18:09
                        +1
                        Lan iki Château de Walhain-Saint-Paul
                        Minangka kanggo kula, Manor normal saka baron tengah abad XII.
                      20. Kandel
                        Kandel 20 September 2022 16:10
                        +2
                        Anthony pancen ora ngerti. Nalika Volyn barons dibangun kraton. Menarik, aku setuju! Padha ing tren. Nanging aku ora pengin rinci, nglumpukake sapa wae informasi sing ora dakkarepake. Senajan aku "torknet" Aku bakal tokoh metu lan takon pitakonan tengen. Setengah pitakonan, setengah jawaban. Utamane nalika nerangake rincian.
                      21. 3x3z simpen
                        3x3z simpen 20 September 2022 16:18
                        +2
                        Borisych, masyarakat Galician-Volyn, amarga lokasi kerajaan, umume digabungake karo budaya Kulon. Yen sampeyan kasengsem, ketik mesin telusur situs: arturpraetor. Iki minangka Artyom sing padha sing dakkandhakake, panulis seri artikel babagan kerajaan Galicia-Volyn.
                      22. Korsar4
                        Korsar4 20 September 2022 17:02
                        +2
                        Digression: hello kanggo pangguna forum saka Konstantin. Nganti ana dheweke ing tata cara.
                        Muga-muga ing dina Setu kita bisa bali menyang komunikasi tradisional.
                      23. 3x3z simpen
                        3x3z simpen 20 September 2022 17:05
                        +2
                        Sugeng rawuh, Sergey!
                        Aku ngerti dheweke nelpon aku dina iki. Dheweke duwe CT ing dina Jumuah, nanging asile ora nganti minggu ngarep.
                      24. Korsar4
                        Korsar4 20 September 2022 17:38
                        +2
                        ya wis. Informasi converges. Sayange, aku duwe pandemonium saiki, lan obrolan metu cendhak.

                        Ora ana apa-apa, muga-muga dina Sabtu kita bakal ngidak-idak.
                      25. 3x3z simpen
                        3x3z simpen 20 September 2022 17:53
                        +2
                        Muga-muga masalah wektu sampeyan bakal rampung ...
                      26. Korsar4
                        Korsar4 20 September 2022 21:01
                        +1
                        Kabeh tekanan wektu mungkasi ing sawetara titik. Sing utama ora nyelehake gendera.
                      27. Kandel
                        Kandel 20 September 2022 20:59
                        +2
                        Ya, ya, ya ... Muga-muga Kuasa Agung (Scha ... Great Schwartz)
                        Tetep karo kita, kanca. Tanpa ... trik
                        Lan supaya saben tembung dikonfirmasi ....
                      28. Kandel
                        Kandel 21 September 2022 08:16
                        +1
                        Ditampa. Thanks Anton, aku bakal mriksa ...
                      29. Master Trilobit
                        Master Trilobit 20 September 2022 14:53
                        +2
                        Sawetara taun kepungkur aku nyoba ngatasi menara kasebut - sawise kabeh, struktur kasebut ora khas kanggo Eropa Timur.
                        Pay manungsa waé kanggo wektu kuwi. Kabeh mau dibangun ing wilayah sing dipimpin Daniel saka Galicia lan turunane, utawa ing wilayah sing gumantung, kayata tanah Turov-Pinsk. Pambangunan aktif menara iki diwiwiti sanalika sawise budhal saka Mongol. Sajrone invasi Mongol, kabeh kutha gedhe dijupuk lan dirusak, nanging sawetara bèntèng watu cilik (Hill, Kremenets, liyane) bisa nolak. Ing Eropah, gambar sing padha - kutha gedhe tiwas, kastil cilik dilestarekake.
                        Aku mikir yen Pangeran Daniel Romanovich cukup bisa ngrebut wayahe iki, ngringkes informasi sing kasedhiya babagan perang nglawan Mongol ing Rusia lan Eropa, lan nggawe kesimpulan sing cukup logis ing kasus iki: perlu kanggo mbangun benteng cilik nanging kuwat sing bisa. tahan pengepungan energik singkat. Ing model Eropah uga dikenal kanggo wong.
                        Yen ana dana lan wektu, dheweke bakal mbangun kastil sing lengkap, nanging kudu mbatesi awake dhewe ing watu utawa meh menara watu, sing, mesthi, diubengi dening benteng kayu - ramparts, tembok, lan liya-liyane.
                        Mula konstruksi kanthi cepet ing paruh kapindho abad kaping XNUMX. lan curtailment ora dikarepke padha construction iki ing awal abad XIV.
                        Aku ndeleng gambar kaya iki.
                      30. 3x3z simpen
                        3x3z simpen 20 September 2022 15:21
                        +2
                        Sawetara taun kepungkur aku nyoba ngatasi menara kasebut - sawise kabeh, struktur kasebut ora khas kanggo Eropa Timur.
                        Ketoke, iki diilhami dening diskusi ing siklus Artyom babagan kerajaan Galicia-Volyn?
                      31. Master Trilobit
                        Master Trilobit 20 September 2022 17:27
                        +2
                        Ora, ana, yen memori sandi serves kula, artikel bab kastil lan ana uga rembugan bab menara kothak bunder. VN uga melu aktif ing kana ...
                      32. 3x3z simpen
                        3x3z simpen 20 September 2022 17:37
                        +1
                        Aku ora ngelingi iki, sayangé ...
                        Nanging menara Volyn temtu kedadean menarik. taktik menarik. Yaiku, yen Daniel nyilih saka Piasts lan Teutons, banjur sisa-sisa menara kudu kaping pirang-pirang, lan yen ora, banjur apa?
                      33. Master Trilobit
                        Master Trilobit 20 September 2022 20:38
                        0
                        Piasts lan Teutons mbangun kastil kanggo abad sadurunge lan sawise Daniel saka Galicia. Mulane akeh banget. Sanalika GVK ora ana, konstruksi iki uga mandheg.
                        Ing wektu sing padha, misale jek strategi kanggo mbangun pemukiman cilik nanging dikuwasani kanthi apik mung efektif kanthi kapadhetan pedunung sing dhuwur, sing jelas ora diamati ing wilayah Volyn, Galicia, lan, luwih-luwih, Turov- tanah Pinsk.
                        Mratelakake panemume, pambangunan menara kasebut ing aspek global historis ora mbenerake dhewe ing wilayah kasebut, utamane ing wilayah lor. Ana masalah lokal sing padha presented kanggo mungsuh, padha kudu dijupuk menyang akun, nanging ing kabèh, misale jek kula, padha ora mbenerake piyambak.
                        Nanging, bisa uga mung jumlah kasebut ora dadi kualitas.
                        Sampeyan ndeleng, iki carane iku - ing kastil cilik sampeyan mung bisa manggonake garnisun cilik, kang, gumantung ing kastil iki, bakal bisa kanggo ngontrol wilayah cilik. Nalika akeh kastil kasebut lan padha cedhak karo siji liyane, kaya ing Eropa, penakluk duwe wektu sing angel - dheweke kudu terus-terusan njupuk kastil kasebut siji-sijine, amarga dheweke ora bisa ngontrol wilayah kasebut ing sacedhake langsung. saka wong-wong mau. Lan ing cilik saka Menara Volyn, jarak antarane kang luwih saka siji dina lelampahan, garnisun sing ora bisa mengaruhi cara saka musuhan. Dheweke ora bisa ngganggu ngrampok populasi, ora bisa efektif ing komunikasi mungsuh, amarga ora bisa pindhah adoh saka pangkalane ...
                        Lan Daniel lan ahli warise ora bisa mbangun menara kasebut kanthi jumlah sing cukup.
                      34. 3x3z simpen
                        3x3z simpen 20 September 2022 20:49
                        +1
                        Dadi Piasts lan Teutons mbangun burghs kayu ing setengah dalan equestrian padha! Mbok Daniel nyoba kanggo nggedhekake laku, nanging ngalami kekalahan remuk saka jaman.
  5. Korsar4
    Korsar4 19 September 2022 07:32
    +8
    Matur nuwun, Vyacheslav Olegovich. Nanging geni lan godhok minangka sumber panglipur. Kadhangkala ana kabutuhan.
    1. depressant
      depressant 19 September 2022 08:48
      +5
      Sergey...)))
      sugeng enjang! Apa sampeyan mung butuh panganan lan anget ... kadhangkala? Apa sampeyan biasane nginep ing Empyrean? Kanthi panas lan cahya, miturut Thomas Aquinas, kabeh ana ing kono, nanging godhok apa, ya? wassat )))
      1. ArchiPhil
        ArchiPhil 19 September 2022 12:32
        +3
        Quote: depresi
        Kanthi anget

        Oh! Apa dheweke menehi anget, Lyudmila Yakovlevna? Kita durung. NyuwunWe ngenteni.
        1. depressant
          depressant 19 September 2022 13:26
          +3
          Ora, dheweke ora menehi panas, aku panas banget karo gas, rong pembakar diobong ing wayah esuk, aku ora ana ing Eropa))))
          Lan ing kene ana angin sing nyebul jiwa metu saka awak liwat celah-celah jendhela, lan aku, ngangkat sirahku, katon ing dheweke, swaying ing angin, kanthi kaget - carane unsightly, peduli iku! Lan kepiye carane bisa tuwuh kaya ngono? wassat )))
          1. astra wild2
            astra wild2 19 September 2022 15:20
            +3
            Lyudmila Yakovlevna, tuku sheet listrik lan sampeyan bakal seneng, lan aku glued kesenjangan karo tape adesif. Aku duwe konsep ing kamar turu
            1. depressant
              depressant 19 September 2022 15:44
              +2
              Ya, aku ngomong babagan jiwa ...
              Bayangno wae, 1315. Robert the Bruce teka kanggo nyerang benteng Carlisle. Dheweke nimbali komandan lapangan menyang kémahé. Dadi, apa sampeyan ndeleng telung prau kasebut? Aja ndemek! Galangan kapal iki duweke aku. Sanadyan padha njupuk saka ing kono, aja mangsuli, supaya ora ngrusak prau. Lan yen sampeyan ngrusak gapura lan mlebu, bakal ana omah cilik ing sisih tengen, iki kantor galangan kapal, uga ana produksi prau lan ndandani sing rusak. Dadi yen padha njupuk saka ing kono, aja mangsuli!
              Luwih ing dalan lan ing sisih kiwa ana barak. Ing lantai loro, produksi senjata lan ndandani. Ana uga bageanku, mula yen padha nembak saka kana, aja mangsuli, menyang donjon. Nanging aja menyang lantai telu, ana perbendaharaan, salah sijine brankas iku duweke.
              Dadi, yen padha njupuk saka ing kono, aja mangsuli! ...
              Kaping telu Robert the Bruce nyerang benteng Carlisle, nanging ora nate njupuk. sabab? Saka sudut pandangku sinis, kaya sing kasebut ing ndhuwur. Lan aku ngomong bab nyawa, lan ora bab suhu saka papan lingkungan.
              1. 3x3z simpen
                3x3z simpen 19 September 2022 16:48
                +4
                sinis! Nanging aku bakal terus ...
                Lan komandan lapangan (baron, tegese) mangsuli Bruce: "Godfather, apa sampeyan ngapusi pesisir? Kita wis mlebu ing lembah, banjur kita ora bakal nembak!"
                1. depressant
                  depressant 19 September 2022 16:58
                  +2
                  Iku ngelingaken kula soko, nanging aku ora bakal sebutno wektu lan panggonan tumindak, yen Alex, sing saiki kene, bakal gelo banget. Amarga dheweke ngelingake supaya ora mbukak cangkeme babagan topik ikiwassat )))
                  1. 3x3z simpen
                    3x3z simpen 19 September 2022 17:04
                    +5
                    digunakake Alex, lan kang saiki kene, bakal pait gelo.
                    Iki ora mungkin, Lesha ora ngerti apa-apa babagan pemuda kriminal, lan mulane, kabeh analogi palsu lan nuduhake kesan pribadi saben wong, retrospektif lan saiki.
                    1. depressant
                      depressant 19 September 2022 17:39
                      +2
                      Apa sampeyan narik kemul? wassat )))
                      Ora, aku ngomong babagan kahanan militer sing salah sijine mungsuh kalebu wong sing ora disenengi Alex. Amarga dheweke, wong miskin, kudu kesandhung ing Landon lan isin, amarga dheweke wedi karo dheweke)))
                      1. 3x3z simpen
                        3x3z simpen 19 September 2022 17:44
                        +3
                        Sampeyan isih ora ngerti yen "selimut"ku warna ungu?
                      2. depressant
                        depressant 19 September 2022 18:34
                        +2
                        Apa sampeyan mbungkus dhewe ing foil? )))
                        Oh, Anton!... Aku wedi banget yen sampeyan nyinggung, piye wae. Ojo nesu karo aku. Kucing ngeruk ati. Sanalika aku menyang Telegram, dheweke wiwit ngeculake cakar.
                      3. 3x3z simpen
                        3x3z simpen 19 September 2022 18:46
                        +4
                        Sanalika aku menyang Telegram, dheweke wiwit ngeculake cakar.
                        "Nanging aja lunga, nakal, menyang TK kita!" (Wulang liyane St. Petersburg)
                      4. pemotong bolt
                        pemotong bolt 19 September 2022 18:35
                        +4
                        amarga wedi marang wong-wong mau
                        Aku ora wedi karo wong Somalia ing kene. Sampeyan duwe sumber sing ora bisa dipercaya.
                      5. 3x3z simpen
                        3x3z simpen 19 September 2022 19:05
                        +4
                        Bener, wong "Somalia" kudu diwedeni ing papan liya.
                      6. pemotong bolt
                        pemotong bolt 19 September 2022 19:08
                        +3
                        "Somalis" kudu diwedeni ing papan liya.
                        Sampeyan kudu dadi kanca karo wong-wong mau ya .
                      7. 3x3z simpen
                        3x3z simpen 19 September 2022 19:20
                        +3
                        Panemu, Alex, beda. Apa Winston Randolphovich ngandika bab jembatan lan setan?
                      8. pemotong bolt
                        pemotong bolt 19 September 2022 19:31
                        +3
                        Dheweke ngomong akeh perkara, utamane mendem (yaiku, tansah). Aku tuku teropong ing reruntuhan - persis kaya sing ana ing foto nalika Perang Boer.
                      9. 3x3z simpen
                        3x3z simpen 19 September 2022 19:41
                        +4
                        utamané mendem (yaiku tansah).
                        Mungkin faktor iki njamin entri menyang Sajarah?
                      10. pemotong bolt
                        pemotong bolt 19 September 2022 19:48
                        +4
                        faktor iki
                        Mung siji iki, loro saka liyane, kajaba iku njamin crita pidana. Yen ora, sejarahe wis kebak.
                        Prasasti ing tembok bar ing Hastings - "Yen sampeyan ngombe rum saben dina - sampeyan bajak laut, dudu wino!" ombenan
                      11. 3x3z simpen
                        3x3z simpen 19 September 2022 19:57
                        +3
                        Che serius?!?! Mutiara kuwi kudu direproduksi nganggo basa asline! Mangga?!
                      12. pemotong bolt
                        pemotong bolt 19 September 2022 19:58
                        +5
                        Ing basa asli!
                        Ngombe rum saben dina ndadekake sampeyan dadi bajak laut, dudu alkie.
                      13. 3x3z simpen
                        3x3z simpen 19 September 2022 20:13
                        +4
                        Matur nuwun!!! Agung!!!
                        Aku bakal ngelingi !!!
            2. astra wild2
              astra wild2 19 September 2022 19:17
              0
              Nanging ana gas jaringan ing wektu iku kanggo anget munggah saka burners?
          2. pemotong bolt
            pemotong bolt 19 September 2022 16:28
            +3
            loro burner kobong ing esuk, Aku ora ing Eropah
            Aku ana ing Eropa, lan aku duwe manuk beo liar sing bengok-bengok ing ngarep teras wit sedulur .
            1. depressant
              depressant 19 September 2022 16:50
              +2
              Ya, sampeyan tau ngomong babagan parrots, aku kelingan))) Iklim beda. Kajaba iku, sampeyan duwe panas sing cukup ing musim panas iki, lan ing daratan Eropa malah kali-kali garing. Kita ora. Paling ora ing pinggiran kutha. Nunggu musim panas - nggih, kapan?!? Lan ing kene, dumadakan. Nanging, pangerten yen iki ora suwe ora nyumbang kanggo nggoleki parrots ing wit kanthi mripat))))
              1. 3x3z simpen
                3x3z simpen 19 September 2022 17:08
                +2
                Nunggu musim panas - nggih, kapan?!? Lan ing kene, dumadakan.
                ya wis. Sing diarani: kaya biasane dumadakan, ing Desember, mangsa teka. Iki minangka paribasan St. Petersburg, yen ana ...
                1. depressant
                  depressant 19 September 2022 17:32
                  +2
                  Jujur, aku ora ngerti yen tembung kasebut ana ing St. Petersburg ... Lan apa, ing negara sampeyan, ing St. Iki ora adil! Ing pinggiran kutha - sadurungé. Iku mengkono sing tangi ing esuk ing Oktober, lan Santa Claus thothok-thothok ing jendhela, padha ngomong, nguripake gas?
                  Aku ora ngerti kepiye saiki, nanging ana anggepan manawa cuaca ing Abad Pertengahan duwe pengaruh sing signifikan marang asil kampanye militer. Nanging, sawetara uga percaya saiki. Kaya, kadhemen ing mangsa, ijo ing mangsa panas, ijo ing musim gugur, nanging iku thaw liar, lan ing spring ... Aku ora ngelingi apa alesan spring - Aku kelalen! )))
                  Umumé, luwih becik ora nglawan.
                  1. 3x3z simpen
                    3x3z simpen 19 September 2022 17:41
                    +4
                    Lan apa, sampeyan, ing St. Petersburg, mangsa teka mung ing Desember? Iki ora adil!
                    Ing kene, ing sisih lor-kulon, mangsa teka kapan wae dheweke seneng.
                    1. depressant
                      depressant 19 September 2022 17:46
                      +3
                      Kali bakal kebanjiran, utawa banyu bakal kecut ...
                      Kanggo paraphrase:
                      Aku wedi alam ora ngidini
                      Supaya kaendahan nyimpen donya.
                      1. 3x3z simpen
                        3x3z simpen 19 September 2022 17:51
                        +4
                        Asem - ora mungkin. Taun iki bendungan durung ditutup, nanging, sampeyan ngerti, gelombang mundhak, sampeyan ngerti, kaya ngono ... Aku pribadi, aku weruh kepiye ombak mlaku ing tanggul.
                      2. depressant
                        depressant 19 September 2022 18:30
                        +1
                        Minangka praktik militer modern nuduhake, gelombang mundhak minangka cara sing cukup efektif kanggo mungkasi mungsuh. Ing Abad Pertengahan, iki meh ora asring digunakake amarga kurang jumlah bendungan sing cukup. Banjur selokan karo banyu digunakake minangka perlindungan. Iki minangka Kastil Carlisle. Lan apa sababe bumi ditumpuk ing sakubenge? Saiki kastil iki ora bisa digunakake kanggo tujuan sing dituju, wilayahe gampang ditembak saka benteng. Minangka sarana pertahanan sing dikuwatake, saiki wis nol. Kabeh mili, kalebu banyu, kabeh owah-owahan, ilang tujuane kanthi ilang kualitas asline. Sedih...
                        Lan padha ngomong yen kita pindhah menyang feodalisme. Nanging apa bab panguwasa feodal tanpa benteng benteng? wassat )))
                      3. 3x3z simpen
                        3x3z simpen 19 September 2022 18:43
                        +4
                        Lyudmila Yakovlevna, ing dialog, ing karsamu, kita maneh cenderung menyang mistik puisi eksistensial. Sampeyan ora ngerti apa-apa ing praktik militèr modern, gelombang gelombang lan raja feodal tanpa kastil. Apa sampeyan pengin aku wiwit ngipat-ipati maneh?
                      4. depressant
                        depressant 19 September 2022 19:41
                        +1
                        Kowe ngerti carane? )))
                        Mulai, lan aku bakal ngerti kabeh langsung. Lan, aku ujar, mula gelombang gelombang minangka fenomena alam amarga tumindak angin.
                        Lan ing Nova Kakhovkn, kanggo nggawe gelombang kasebut, dheweke mung nyebul bendungan.
                      5. Pane Kohanku
                        Pane Kohanku 19 September 2022 20:47
                        +6
                        Kowe ngerti carane?

                        Dheweke bisa. Dheweke iku kanca apikku.
                        Lan ing Nova Kakhovkn, kanggo nggawe gelombang kasebut, dheweke mung nyebul bendungan.

                        Pancen, lan kita kabeh ngerti latihan kasebut.
                        Dirusak. hi
                        Apa sampeyan pengin ngomong karo ME babagan iki, Lyudmila Yakovlevna? Utawa terus tumindak setengah diwenehi? apik
                        Apa sampeyan pancene pengin nggawa politik lan kasangsaran kanggo kabutuhan negara menyang cabang "sejarah" sing tentrem? Kabeh wong ngerti kabeh. tresna
                      6. depressant
                        depressant 19 September 2022 22:12
                        +1
                        Sampeyan mesthi pengin nggawa politik lan kasangsaran kanggo kabutuhan

                        Kolya, aku ora pengin. Politota bakal teka dhewe. Aku mung ngrembug babagan kastil sing wis tenggelam ing jiwaku lan nuduhake kenapa dheweke nindakake iki marang aku.
                      7. pemotong bolt
                        pemotong bolt 19 September 2022 19:19
                        +4
                        Ing abad tengahan, meh ora asring digunakake
                        Gezes kanthi aktif ngrusak bendungan supaya wong-wong Spanyol sing maju mundur
              2. 3x3z simpen
                3x3z simpen 19 September 2022 18:59
                +4
                Bentenipun antarane sampeyan lan Alexei, Lyudmila Yakovlevna, negara bakal menehi ganti rugi kanggo biaya 400 kW / h ing nem sasi sabanjuré, lan sampeyan ... "Orenburg downy shawl" ...
                1. pemotong bolt
                  pemotong bolt 19 September 2022 19:20
                  +3
                  biaya kanggo 400 kWh ing nem sasi sabanjuré
                  Subsidi meter listrik £400 kanggo setengah taun, tepate.
                  1. 3x3z simpen
                    3x3z simpen 19 September 2022 19:24
                    +4
                    Kira-kira £ 400 ing syarat-syarat rubel (sanajan ing kurs saiki) kanggo pensiunan Rusia.
                    1. pemotong bolt
                      pemotong bolt 19 September 2022 19:33
                      +4
                      Kanggo pensiunan Inggris, nang endi wae ing 10 dina income. Kanggo buruh Inggris, mbayar telung utawa patang dina.
                      Lan ing Laos kanggo dhuwit iki sampeyan bisa tuku putri prawan ya . Iku luwih apik kanggo nimbang kabeh ing konteks.
                      1. 3x3z simpen
                        3x3z simpen 19 September 2022 19:46
                        +4
                        Lan pira saiki "dashing" pound? Aku rada ketinggalan jaman...
                      2. pemotong bolt
                        pemotong bolt 19 September 2022 19:51
                        +3
                        piro regane "dashing" saiki?
                        A liter vodka - 16 kilogram ya .
                      3. 3x3z simpen
                        3x3z simpen 19 September 2022 20:00
                        +5
                        Ya, ora larang banget, sanajan sampeyan ngetung kurs sadurunge perang. lumayan.
                      4. pemotong bolt
                        pemotong bolt 19 September 2022 20:02
                        +5
                        kurs pra-perang.
                        Rubel dikuwatake kanthi cara sing ana hubungane karo pound sawise wiwitan perang, malih, kanthi katelu sing apik.
                        ora larang banget
                        Rega panganan ing kene mung luwih dhuwur tinimbang ing Rusia. Sandhangan asring malah luwih murah.
                      5. 3x3z simpen
                        3x3z simpen 19 September 2022 20:19
                        +5
                        Sandhangan ing Kulon tansah luwih murah tinimbang sing Rusia. Kapan aku weruh rega saham ing Catalonia, aku ora bakal ngomong.
                2. depressant
                  depressant 19 September 2022 19:46
                  +2
                  negara mbalekake dheweke


                  Ya, kenapa - Orenburg? Aku bodho bakal mangsuli manawa modis saiki yaiku Pavlovo-Posad, utawa apa wae, umume, liwat hyphen, tipis, meh transparan lan - oh, kaget! - saka wol. Ing saiki, akeh kapribaden TV lunga. Sawetara angin munggah ing sirah ing cara Komplek, sawetara nganggo ing jaket kulit. Listrik... Hmmm...
                  Ora ngerti Alex iku pensiunan Inggris wassat )))
                  Ya, aku guyon, mesthi. Maksudku, kabeh sedhih banget. Lan enem sasi mengko ...
                  1. 3x3z simpen
                    3x3z simpen 19 September 2022 19:52
                    +5
                    Listrik... Hmmm...
                    "Apa ing pemuda olahraga, ing umur tuwa - kayu bakar, minyak tanah lan benang!" (Wigati, dudu aku, Zhvanetsky). Aja kuwatir, lan aku bakal ana, sanajan aku bakal ngupayakake supaya bisa nyingkiri.
                  2. 3x3z simpen
                    3x3z simpen 19 September 2022 20:09
                    +3
                    Lan enem sasi mengko ...
                    Lan ing nem sasi, kita kabeh bakal mati. Utawa kita ora bakal mati. Utawa mati, nanging ora kabeh. Minangka Winston Randolphovich biyen ngomong (utawa Franklin Rooseveltovich?): "Wani, paling awon ahead!"
                    1. depressant
                      depressant 19 September 2022 20:40
                      +1
                      "Amarga sampeyan ora pengin urip ing telek,
                      tegese sampeyan dudu patriot!" (c)
                      (((( recourse )))
                      Biyen wong lokal ngandhani yen ing desaku ing taun 90-an akeh wong sing mati keluwen. Lan saiki, saben-saben, wangsit keprungu manawa taun 90-an bakal katon kaya swarga dibandhingake karo sing bakal teka. Inggih, Peter ora liyo, sawise kabeh, iku Leningrad. Kuwi humor sedhih.
                      1. 3x3z simpen
                        3x3z simpen 19 September 2022 21:00
                        +3
                        Inggih, Peter ora liyo, sawise kabeh, iku Leningrad.
                        Aku mesthi ora biasa. Lelucon, mesthi, banget ora sopan, nanging aku ngerti apa "blokade soldering" ora dening hearsay, senadyan enom. Wis ora usah guyon kaya ngono maneh.
                      2. depressant
                        depressant 19 September 2022 21:31
                        +2
                        Aku ora bakal. Lan aku ngidini dhewe, amarga aku ngerti yen ora ana blokade soldering ...
                        Sampeyan, Anton, mesthi ana ing negara sampeyan. Lan aku kudu ana nganti 2007 kaya ing ALIEN. Lan kanggo sawetara kulawargaku, iki isih ana. Amarga wong Rusia ninggalke dhewe.
                        Sampeyan ora ngerti tragedi sing bener ...
                        Ana paspor, ana ijin panggonan, uga tangan, sikil lan sirah ing pundhak - sampeyan duwe kabeh!
                      3. 3x3z simpen
                        3x3z simpen 19 September 2022 21:39
                        +2
                        Amarga wong Rusia ninggalke dhewe.
                        Sampeyan ora ngerti tragedi sing bener ...

                        Lan aku ngerti. Ngerti, ora saka pengalaman pribadi, nanging ngerti, aku marginal St.
                      4. depressant
                        depressant 19 September 2022 22:03
                        +1
                        Aku bungah, Anton, yen kita durung ngatur kontradiksi sing ora bisa diatasi ing kene. Muga-muga kabeh kasusahan wis ilang, amarga ora ana. Kita kabeh kudu nglumpukake wani kanggo apa sing ana ing ngarep.
                        Lan ... lan carane hard iku kanggo ngetik! Ing ngendi biyen, ana sisa-sisa sing melas.
                      5. 3x3z simpen
                        3x3z simpen 19 September 2022 22:16
                        +1
                        "Ing sisih njaba dering ana tulisan: "Kabeh bakal liwati", ing njero "Iki uga bakal liwati" (Gandalf, "Rapatku karo Salomo")
      2. Korsar4
        Korsar4 19 September 2022 20:50
        +1
        Perlu kanggo panglipur, Lyudmila Yakovlevna.

        Lan napsu saya apik.
        1. depressant
          depressant 19 September 2022 21:36
          +1
          Sergey, uga, dheweke nanggapi, pungkasane! )))
          Kanthi gumolonging ati, aku pengin sampeyan tansah kebak lan, yen perlu, rada ing shofe. Ora ana pemandangan sing luwih angel kanggoku tinimbang wong sing luwe. Impuls cepet - masak lan feed.
          1. Korsar4
            Korsar4 19 September 2022 22:08
            +4
            Gambar klasik saka kepuasan: kebak, mabuk lan irung ing rokok.
  6. utara 2
    utara 2 19 September 2022 08:37
    +7
    Ratu Skotlandia, Mary Stuart, mesthine bakal ngucapake pamit marang sirahe yen dheweke ora mlayu menyang Inggris, ing Skotlandia, dheweke dituduh laku jina lan ngatur mateni bojone dhewe. Senajan bojone uga wong aneh. Dheweke malah ora melu baptis anak umume. Miturut cara, mangsa rojo pisanan, sing bebarengan mrentah ing loro Skotlandia lan Inggris - James First.
    Kanggo graffiti tembok, lukisan tembok iki, mesthine, kudu diidentifikasi saka tembok modern sing dicet nganggo cat semprot lan saka prasasti sing prasaja ing tembok kanthi cat semprotan, amarga sawetara alasan, uga diarani graffiti. Sanajan istilah seni semprotan luwih cocog kanggo dheweke. Sanajan, apa sing kudu diarani, minangka salah sawijining komentator sing nyathet ing kene, prasasti sing digores ing tembok, kayata DMB-81?
    Lan thanks kanggo penulis kanggo artikel menarik liyane.
    1. Pane Kohanku
      Pane Kohanku 19 September 2022 10:47
      +4
      Sanajan istilah seni semprotan luwih cocog kanggo dheweke. Sanajan, apa sing kudu diarani, minangka salah sawijining komentator sing nyathet ing kene, prasasti sing digores ing tembok, kayata DMB-81?

      Nalika nyopir ing dalan Kyiv saka Pskov menyang Opochka, sampeyan bisa ndeleng prasasti sing padha ing tembok bangunan sing ditinggalake kaping pirang-pirang - "Taganrog 2021". Para "seniman" ora kesed. Kita padha ajeg ngilingake Taganrog. wassat
      1. Komentar wis dibusak.
        1. 3x3z simpen
          3x3z simpen 19 September 2022 11:33
          +4
          nalika sampeyan pindhah menyang Luga numpak sepur,
          Aku wis ora lelungan menyang Luga dening Sepur kanggo 20 taun!
          Sugeng rawuh, Sergey!
          1. Mihaylov
            Mihaylov 19 September 2022 11:36
            +4
            Kutipan saka: 3x3zsave
            Aku wis ora lelungan menyang Luga dening Sepur kanggo 20 taun!
            Sugeng rawuh, Sergey!

            Sugeng siang Anton,
            nanging aku, ing prinsip, seneng numpak sepur listrik ing dacha, utamane nalika lagi ndhudhuk dalan gedhe Kiev lan saiki dheweke ndudhuk maneh .... hi
            1. 3x3z simpen
              3x3z simpen 19 September 2022 11:42
              +4
              Saiki, jarene wis trep. "Swallows" mlayu, nanging 20 taun kepungkur iku rada kesel.
              1. Mihaylov
                Mihaylov 19 September 2022 11:45
                +5
                Kutipan saka: 3x3zsave
                Saiki, jarene wis trep. "Swallows" mlayu, nanging 20 taun kepungkur iku rada kesel.

                "Swallows" apik lan cepet, aku pancene ora nunggang, amarga ora mandheg ing stasiunku, nanging umume kabeh wis beres karo sepur listrik biasa saiki, ora ana keluhan.
            2. Pane Kohanku
              Pane Kohanku 19 September 2022 12:30
              +2
              utamané nalika sepisan maneh padha ndhudhuk dalan Kyiv lan saiki padha ndhudhuk maneh ....

              Konco Luga sampah karo karya iki. Sampeyan bisa ngadeg sawetara jam sadurungé.
              1. Mihaylov
                Mihaylov 19 September 2022 12:36
                +2
                Quote: Pane Kohanku
                Konco Luga sampah karo karya iki. Sampeyan bisa ngadeg sawetara jam sadurungé.

                Manggon ing mangsa panas iki.
                Saiki dalan Pulkovo wis digali maneh. hi
                1. 3x3z simpen
                  3x3z simpen 19 September 2022 12:40
                  +2
                  Sergey, misale jek luwih trep kanggo sampeyan menyang dacha ing Moskow, ora?
                  1. Mihaylov
                    Mihaylov 19 September 2022 12:42
                    +3
                    Kutipan saka: 3x3zsave
                    Sergey, misale jek luwih trep kanggo sampeyan menyang dacha ing Moskow, ora?

                    Ora, aku arep bebarengan Kievsky, ing kasus nemen, sampeyan bisa nggunakake M-11 mbayar anyar, yen sampeyan pindhah menyang Gatchina. hi
    2. kaliber
      19 September 2022 12:44
      +3
      Quote: utara 2
      artikel

      Nantikan sekuel sing seru...
    3. astra wild2
      astra wild2 19 September 2022 15:13
      +1
      Kolega, Sever, Mary meh ora kelangan sirahe ing Skotlandia ': ana crita sing rumit banget. + Bisa nemokake panyengkuyung, lan Inggris minangka jebakan.
      Katya, nang endi wae aku maca dheweke digoda dening kepala intelijen Inggris. Dheweke "concocted" dheweke "layang" kanggo conspirators lan ... ditinggal tanpa sirah.
      Aku elinga jeneng mburi penulis: Chernik, aku malah weruh dheweke, nanging aku ora ngelingi jeneng
  7. 3x3z simpen
    3x3z simpen 19 September 2022 08:37
    +5
    Pambangunan bèntèng diterusaké déning Raja John (r. 1199-1216),
    Aku mangu-mangu sing Santer langgeng mlarat bisa mbangun soko.
    1. kaliber
      19 September 2022 12:45
      +3
      Kutipan saka: 3x3zsave
      Aku mangu-mangu sing Santer langgeng mlarat bisa mbangun soko.

      Anton! Dadi ditulis ing bahan sejarah kastil sing diterbitake ing situs web ... Iku 100% mokal kanggo kula pribadi mriksa iki.
      1. 3x3z simpen
        3x3z simpen 19 September 2022 13:04
        +1
        Dadi ditulis ing bahan sejarah kastil sing diterbitake ing situs web ...
        Kita wis ketemu metu, Vyacheslav Olegovich, nggunakake conto saka Skotlandia pengepungan Bèntèng, bahan iki ora tansah akurat.
        1. kaliber
          19 September 2022 15:37
          +2
          Kutipan saka: 3x3zsave
          materi iki ora tansah akurat.

          Ora liya.
          1. 3x3z simpen
            3x3z simpen 19 September 2022 15:44
            +5
            Iki mbok menawa malah apik, yen ora ana panggonan kanggo pinter lan tediousness sandi?
  8. Nefilim
    Nefilim 19 September 2022 13:02
    +4
    Piye wae, penulis ora nggatekake ilustrasi kasebut. Sacoro prakteke ora ana interior. Ya, lan tampilan umum uga.
  9. astra wild2
    astra wild2 19 September 2022 14:58
    +2
    Sugeng siang, sampeyan pengin pengakuan "tuku"?
    Ing mangsa panas 18, anak lanang tresna karo wong wadon karo anak 20.8 18 taun, padha ninggalake cah wadon karo kula kanggo 3 dina. Banjur kita quarreled, lan kita seneng karo gendakan, 4 taun mengko, kita padha otmrozkm: cah wadon lan 3 lyama "moral" utawa bakal njupuk ing tresna. Katya ndhelikake bocah wadon karo sanak-sedulure: dheweke ora bakal nemokake, nanging bakal nemokake ... ora bakal bali ..
    "Bayi" teka kanthi shift, 3 wong, lan alternatif: dheweke nyerang "cedar" lan "mbela diri".
    Katin lyadya, damel kula dhokumèn: Kula ibu "pengganti". Lan mapan ing sekolah..
    Saiki aku bisa karo dheweke sederek, aku lim wallpaper
    1. pelaut senior
      pelaut senior 19 September 2022 19:55
      +5
      Aku "ibu pengganti".

      Cerita ngeri...
      1. astra wild2
        astra wild2 20 September 2022 13:11
        +2
        Nalika ketemu ing wayah sore, dheweke wedi banget. Untunge pacarku ora ana ing omah.
        Banjur aku wedi: dheweke ngerti ngendi lan karo sapa aku kerja. Dheweke ngerti alamate adhine sing jenenge.
        Lan "bayi" ana ing Yeysk ..
        Ing wayah wengi, cah wadon kanggo Katya, lan sing lik Ahmed
  10. 3x3z simpen
    3x3z simpen 19 September 2022 16:40
    +9
    Carlisle, sing dikuwasani déning Royalists ing taun 1642, minangka salah siji saka sawetara panggonan ing sisih lor sing tetep setya marang raja sawisé kekalahan tentara utama lor ing Marston Moor ing Juli 1644. Mulane, ing Oktober ing taun sing padha, Carlisle diubengi tentara parlemen lan ngepung, ngarep-arep kanggo mati kaliren kutha.
    Miturut cara, babagan kekasihku, babagan "dhuwite wong liya"

    Shillings "Pengepungan" saka Carlisle Castle.
    "Dhuwit recehan pengepungan kaping pindho saka 3 shillings ditanggepi ing Carlisle Castle cedhak kutha kanthi jeneng sing padha ing sisih lor Inggris. Prajurit Royalist dibayar nganggo dhuwit koin sing rada kasar. Ing sisih ngarep kita ndeleng monogram kraton sing padha karo ndhuwur. Makutha kraton. Angka Romawi "III" nerangake manawa koin iki regane 3 shillings, yaiku, kudu ngemot perak murni kurang saka 15 gram. Ing mburi, taun pengepungan kastil dening panyengkuyung Parlemen dituduhake, sethitik luwih dhuwur prasasti "OBsCARL", tegesé mbantah. golek cedhak. Punika pitados bilih banjur padha dirilis bab sewu shillings iki. "(c)
    1. Nefilim
      Nefilim 19 September 2022 20:52
      +5
      Shillings "Pengepungan" saka Carlisle Castle.

      Sajrone Perang Sipil Inggris I, dhuwit pengepungan dicithak ing sawetara kutha sing setya marang raja.

      Dhuwit pengepungan Kastil Pontefract. Topik sing menarik, kanthi cara.
      1. 3x3z simpen
        3x3z simpen 19 September 2022 21:02
        +2
        Topik sing menarik, kanthi cara.
        Mesthi, aku wis nggedhekake setahun kepungkur.
        1. Nefilim
          Nefilim 19 September 2022 21:11
          +2
          Miturut cara, dhuwit kertas pisanan ing Eropah mung dhuwit pengepungan.
    2. Nefilim
      Nefilim 19 September 2022 20:55
      +3
      Ana panemu yen ing wektu iku udakara sewu shilling kaya ngono. "(C)

      Sajrone pengepungan kasebut, kira-kira 1,162 ons piring perak dijaluk lan diowahi dadi 1,000 dhuwit recehan telung shilling lan 3,460 shilling.
      1. 3x3z simpen
        3x3z simpen 19 September 2022 21:16
        +2
        Durung nyoba ngonversi ons dadi shilling, nanging rasane kaya ana sing nyepak wong sing angel banget.
        1. Nefilim
          Nefilim 19 September 2022 21:24
          +2
          Secara logis, iki kudu dadi ons Menara, padha karo 29 gram. Sing, padha diklumpukake 33 kg 680 g perak.
          1. 3x3z simpen
            3x3z simpen 19 September 2022 21:34
            +2
            Yaiku, kabeh katon jujur ​​​​...
            1. Nefilim
              Nefilim 19 September 2022 21:36
              +3
              Nah, jeneng jujur ​​saka minter sing ora dingerteni wis dibalèkaké!
              1. 3x3z simpen
                3x3z simpen 19 September 2022 21:42
                +2
                Uga jeneng kapten pengawal sing ora jujur!)))
              2. 3x3z simpen
                3x3z simpen 19 September 2022 21:47
                +2
                Sanajan, salaka, malah dicithak, dudu produk kalori sing dhuwur banget ...
                1. Nefilim
                  Nefilim 19 September 2022 21:51
                  +3
                  Nanging nalika salaka entek, dhuwit recehan dicithak ing buku pandonga, kaya nalika pengepungan Leiden ing taun 1574.
                  1. 3x3z simpen
                    3x3z simpen 19 September 2022 21:57
                    +2
                    Dadi ing Carlisle pasamuwan perak diklumpukake. Protein, lemak lan karbohidrat ora mundhak saka iki.
                    1. Nefilim
                      Nefilim 19 September 2022 22:00
                      +3
                      Mulane, nalika padha mangan kabeh protein lan lemak ing wangun jaran, asu, kucing lan clurut, padha kudu capitulate.
                      1. 3x3z simpen
                        3x3z simpen 19 September 2022 22:07
                        +2
                        Ya, iki minangka masalah saka pengepungan kutha, warga sipil ngonsumsi bek kaping pirang-pirang lan luwih akeh tinimbang sing dikira.
                      2. Nefilim
                        Nefilim 19 September 2022 22:15
                        +3
                        Utamane nyathet kasunyatan manawa panganan kaleng lan produk beku-pepe durung ditemokake ing taun-taun mulya kasebut.
                        Nanging, kita ora bakal ngluwihi 200 komentar.
                      3. 3x3z simpen
                        3x3z simpen 19 September 2022 22:20
                        +2
                        Nanging, kita ora bakal ngluwihi 200 komentar.
                        Ya misale jek tugas kuwi ora diatur, kita mung ngomong. Sayange yen Mikhail ora bodho karo silinder arsitektur pengepungan ...
                      4. Nefilim
                        Nefilim 19 September 2022 22:36
                        +3
                        Ya, kuwi aku. Kanggo sawetara alasan penulis teka ing atine. Mikhail wis kaya Shpakovsky - dheweke nggawe statement tanpa bayangan. Malah sing salah.
                      5. 3x3z simpen
                        3x3z simpen 19 September 2022 22:50
                        +2
                        Michal mung rada adoh saka topik, minangka wong sing seneng karo wong liya.
                      6. Master Trilobit
                        Master Trilobit 20 September 2022 12:48
                        +1
                        Ana akeh sing kudu ditindakake, Anton. Lan wingi sore ana force majeure cilik. eseman
                      7. 3x3z simpen
                        3x3z simpen 20 September 2022 13:00
                        +3
                        Ora apa-apa, Michael! Pitakonan apa sing bisa ana!
  11. Kmon
    Kmon 19 September 2022 18:39
    0
    Pemandangan sing apik banget. Aku kaya kanggo ndeleng artikel bab kastil liyane.
    1. kaliber
      20 September 2022 07:05
      +2
      Kutipan: Kmon
      Aku kaya kanggo ndeleng artikel bab kastil liyane.

      Sampeyan bisa ngunjungi profilku. Ana luwih saka 1700 artikel lan ing antarane ana akeh artikel babagan kastil. Nanging, mesthi, bakal ana artikel babagan kastil ing mangsa ngarep.
  12. Ryaruav
    Ryaruav 19 September 2022 19:11
    +2
    ora ngomong apa padha ngerti carane ngreksa obyek sajarah
    1. Kandel
      Kandel 20 September 2022 08:16
      +1
      hi Inggris? Ora ngerti carane! Padha bajingan munggah kabeh sing tangan kikuk renovators tekan, malah stonehenge legendaris. sad