Review militèr

Ambulans sing dilindhungi "Lens" ing Operasi Khusus

34
Ambulans sing dilindhungi "Lens" ing Operasi Khusus
mobil lapis baja ZSA "Lens". Foto "Rosoboronexport"



Ing Operasi Khusus saiki, akeh perhatian diwenehake marang masalah sanitasi lan dhukungan medis kanggo pasukan. Utamane, ambulans sing dilindhungi "Linza" aktif digunakake ing zona pertempuran. Mobil lapis baja kuwi nyedhiyakake pitulungan cepet kanggo wong sing tatu lan evakuasi menyang mburi. Kajaba iku, dheweke nglindhungi para dokter lan korban saka kemungkinan risiko sing ana gandhengane karo pajanan mungsuh.

Proteksi lan evakuasi


Layanan medis wis melu Operasi Khusus wiwit wiwitan. Subdivisi saka komposisi kasebut ngiringi pasukan lan menehi dhukungan sing dibutuhake. Kanggo iki, kabeh peralatan, peralatan lan peralatan sing kasedhiya, kalebu model paling anyar, digunakake. Sing terakhir kalebu kendaraan ambulans sing dilindhungi (ZSA) saka level taktis "Lens".

Penampilan ZSA "Linza" ing zona Operasi Khusus dikenal ing musim semi. Ing mangsa ngarep, mesin jinis iki bola-bali muncul ing foto lan video, lan uga kasebut ing macem-macem pesen. Ing wektu sing padha, sawetara bahan sing diterbitake nuduhake potensial dhuwur saka desain lan kemampuane.

Dadi, sawetara dina kepungkur, foto "Lens" sing diserang dening mungsuh muncul ing jaringan sosial. Akeh jejak peluru lan serpihan sing katon ing waja lan bagean awak liyane; kaca anti peluru pecah, nanging tetep ing panggonan. Sawetara unsur struktural rusak lan ilang. Roda rusak lan kempes. Sawetara karusakan bisa nuduhake bledosan.


"Lens" sawise tabrakan karo mungsuh; punggawa ora tatu. Foto Telegram / "Pojok Sith"

Kacarita mobil waja iki bisa tahan serangan sing kuat kanthi nggunakake macem-macem gaman. Senadyan akeh karusakan struktural, kru lan penumpang ora tatu. Kanthi ban kempes, mobil kasebut nggawa menyang papan sing aman. Apa bakal bisa mulihake "Lens" iki lan bali menyang layanan ora dingerteni. Nanging, mobil wojo wis rampung tugas utama - iku disimpen wong.

Kasunyatan sing padha saka garis ngarep nuduhake potensial teknis Lens ZSA sing dhuwur. Mobil waja iki nyukupi tugas sing dikarepake lan bisa digunakake ing kahanan sing angel. Kajaba iku, episode kuwi sampurna ciri mungsuh. Formasi Ukrainia ora tundhuk karo hukum lan adat lan nyerang kabeh kanthi berturut-turut, kalebu ambulans.

Cetha yen operasi ZSA "Linza" ing zona pertempuran bakal terus nganti pungkasan Operasi Khusus. Peralatan lan kru kasebut bakal menehi pitulung sing dibutuhake kanggo para prajurit. Bisa uga mobil lapis baja ora mung kudu ngeterake wong, nanging uga nglindhungi saka serangan. Iki bisa nyebabake pambusakan peralatan, nanging produksi sing terus-terusan bakal ngrampungake kerugian kasebut lan ngidini para dokter militer nerusake tugase.

Ing tingkat taktis


Pangembangan kendaraan lapis baja sanitasi sing janjeni diwiwiti ing 2016 kanthi dhawuh saka Kementerian Pertahanan. Tujuan karya pembangunan kanthi kode "Lens" yaiku nggawe rong conto peralatan sing padha ing basis umum lan kanthi kemampuan sing beda. Proyèk kanthi sebutan ZSA-T nyedhiyakake pangembangan transporter medis kanggo evakuasi wong sing tatu lan tatu saka medan perang utawa saka wilayah liyane. Dheweke uga mrentahake kendaraan ZSA-P - pusat medis mobile saka batalyon kanggo menehi pitulung ing mburi cedhak.


Interioré mobil waja ZSA-T. Foto "Rosoboronexport"

Ing 2017-18 OCD "Lens" tekan construction lan testing saka peralatan eksperimen. Ora let suwe, rong versi ambulans pisanan dituduhake menyang publik ing forum Angkatan Darat. Salajengipun, peralatan kasebut ditampilake ing pameran manca. Kacarita ing mangsa cedhak mobil waja anyar bakal dadi seri lan diselehake ing pembuangan saka layanan medical.

Pangiriman serial ZSA "Lens" menyang tentara wiwit taun kepungkur. Kamentrian Pertahanan ngumumake kesimpulan kontrak kanggo 56 kendaraan. Saka jumlah kasebut, 50 wis samesthine sadurunge wiwitan 2022. Peralatan teka ing bagean kabeh distrik militer lan dikuasai dening personel. Kajaba iku, ing musim semi lan musim panas taun kepungkur, pejuang "Lensa" pisanan melu latihan lapangan kanthi macem-macem ukuran. Praktek wis ngonfirmasi kabeh kaluwihan lan kabutuhan teknik kasebut.

Potensi teknis


ZSA "Linza" dikembangake kanthi partisipasi sawetara perusahaan sing nyedhiyakake macem-macem komponen lan piranti. Kontraktor utama sing nampa pesenan saka Kementerian Pertahanan yaiku pabrik Remdiesel (Naberezhnye Chelny). Iku mrodhuksi platform mobil wojo dhasar lan nglengkapi karo peralatan diangkah.

Transportasi sanitasi lan pos pertolongan cemas seluler digawe kanthi basis mobil lapis baja K-53949 Typhoon-K. Iki minangka kendaraan roda-roda loro kanthi mesin 350 hp. lan suspensi hidropneumatik. Sasis kuwi ditondoi dening mobilitas dhuwur lan kemampuan lintas negara ing dalan gedhe lan ing lemah. Kajaba iku, nduweni stroke alus, sing penting kanggo transportasi ambulans.


Pos pertolongan pertama ZSA-P ing posisi disebarake. Ing mburi mobil waja ana tarub kanggo nggarap pasien. Foto "Remdiesel"

Nalika diowahi dadi "Lens", mobil waja asli nahan proteksi mesin lan bagian ngarep awak waja sing bisa dienggoni. Ing mburine, dipasang van anyar kanggo nampung pesenan, sing tatu lan peralatan sing dibutuhake. Kompartemen sing dienggoni wis nguatake waja anti-peluru lan anti-fragmentasi. Langkah-langkah uga ditindakake kanggo nglindhungi piranti sing mbledhos kanthi muatan nganti 8 kg TNT.

Bagian ngarep awak, sing nindakake fungsi kokpit, wis nahan lawang sisih lawas. Akses menyang van diwenehake dening lawang mburi; uga ana sunroof. Ing modifikasi ZSA-T mobil wojo wis kru telu. Ing kokpit mburi ana panggonan kanggo tertib, enem lungguh utawa papat lying tatu. ZSA-P nggawa kru lima lan duwe ruang kanggo telung kursi utawa rong tandu.

Ambulans ZSA-T nggawa obat-obatan lan peralatan sing winates sing dibutuhake kanggo pertolongan pertama lan evakuasi korban menyang pos medis sing luwih dhuwur. ZSA-P nduweni peralatan sing luwih canggih. Mobil lapis baja kuwi ngeterake tarub pigura, obat-obatan, instrumen lan macem-macem peralatan medis sing digunakake ing tingkat batalyon.

Kebutuhan sing jelas


Umumé, keuntungan saka ZSA "Lens" ketok. Kanggo ngevakuasi wong sing tatu lan tatu saka garis ngarep lan menehi pertolongan pertama, model peralatan khusus dibutuhake. Padha mbutuhake mobilitas dhuwur lan maneuverability ing sembarang terrain, kapasitas cekap lan kemampuan kanggo transportasi obat-obatan lan peralatan. Kajaba iku, waja lan perlindungan tambang minangka kabutuhan objektif.


ZSA ing pameran. Foto "Remdiesel"

ZSA "Lens" digawe ing sasis seri seri, mastered dening tentara. Iki menehi ciri teknis sing dhuwur, lan uga nyederhanakake produksi lan operasi. Mobil lapis baja nduweni tingkat perlindungan sing dibutuhake lan nggawa kabeh peralatan sing dibutuhake. Ing wektu sing padha, ana rong modifikasi maximally unified kanggo mecahaken masalah beda.

Karakteristik teknis sing dhuwur lan kemungkinan kerja sing amba saka "Lens" ditampilake sajrone tes lan dikonfirmasi ing macem-macem latihan. Saiki kendaraan lapis baja iki melu ing operasi militèr nyata lan maneh konfirmasi ciri diwilang.

Saiki, industri Rusia wis nguwasani produksi serial "Lens". Tentara saben taun bisa nampa Welasan kendaraan lapis baja kuwi - miturut kabutuhan lan Kapabilitas saiki. Temenan, produksi bakal terus, lan ing mangsa ngarep, "Lensa" bakal njupuk salah sawijining papan utama ing taman layanan medis tentara kita.

Teori lan praktek


ROC "Lens" ora project paling kacathet ing lapangan kendaraan wojo lan tetep ing Shadow saka pembangunan liyane. Nanging, kanthi bantuan, tentara Rusia bisa njupuk sampel penting lan perlu saka peralatan khusus dilindhungi. Thanks kanggo dheweke, layanan medis bakal bisa ngatasi masalah kanthi luwih efisien lan luwih cepet.

Armored mobil "Lens" kanggo dangu coped karo tes lan nuduhake kabisan. Saiki lagi dites kanthi latihan lan mbantu dokter militer. Lan wektu iki, kendaraan lapis baja nglindhungi kru saka ancaman nyata lan nylametake nyawa sing nyata, ora sarat, tatu.
Pengarang:
34 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Vladimir_2U
    Vladimir_2U 21 September 2022 05:40
    +3
    Mobil sing tepat lan katon sukses, sanajan telung poros, miturut pendapatku, luwih disenengi.
    Apa bakal bisa mulihake "Lens" iki lan bali menyang layanan ora dingerteni.
    Deformasi awak ora katon, ora ana geni kanthi burnout, lan penetrasi waja kanggo kendaraan lapis baja ora dadi alasan kanggo ngilangi!
    1. Pakdhe Lee
      Pakdhe Lee 21 September 2022 06:20
      +3
      Kutipan: Vladimir_2U
      trio

      Ora tansah ... Ana wektu nalika kurang luwih apik. hi
      1. Vladimir_2U
        Vladimir_2U 21 September 2022 06:24
        +2
        Kutipan saka Pakdhe Lee
        Ana wektu, sing kurang luwih apik.

        tansah ana wayahe. hi
      2. Hitriy Zhuk
        Hitriy Zhuk 22 September 2022 17:08
        0
        Kutipan saka Pakdhe Lee
        Ora tansah ... Ana wektu nalika kurang luwih apik.

        Одна ось плюс маховик(что-бы не заваливалась)? belay
    2. vladcub
      vladcub 21 September 2022 14:34
      +1
      Ngganti gembong, brewing penetrasi lan maju
      1. Vladimir_2U
        Vladimir_2U 21 September 2022 14:54
        0
        Kutipan saka vladcub
        Ngganti gembong, brewing penetrasi lan maju

        pamblokiran kaca isih, Aku sing sethitik liyane rumit saka gembong.
        1. griffin ireng
          griffin ireng 21 September 2022 23:00
          0
          Kutipan: Vladimir_2U
          pamblokiran kaca isih, Aku sing sethitik liyane rumit saka gembong.

          Padha ngganti. Dideleng dening atlit sing padha.
  2. ramzay21
    ramzay21 21 September 2022 06:25
    +3
    Iku kabeh apik nanging iki salinan show. Lan kepiye carane bisa ngilangi tatu ing tentara kita 30 taun sawise ambruk USSR?
    1. Kaukasus Lor
      Kaukasus Lor 21 September 2022 07:07
      +1
      Carane tatu dijupuk metu? Aku nonton video saka sukarelawan kita. Ora ana apa-apa! Apa sing dituku sukarelawan yaiku apa sing digawa. Malah ing aspal skating rink. Senajan industri bisa (miturut pendapat amatir) gawé bis kanggo tentara. Dheweke bisa ngangkut militer, nggawa cangkang menyang ngarep lan njupuk sing tatu, ngatur titik pemanasan lan rumah sakit seluler (lan ora ana ing tenda). Aku mikir yen topik kasebut pancen njanjeni nanging ora dikuasai. Aku durung weruh bis ing Tentara Rusia. Senajan misale jek sing trep kanggo nggunakake bis kanggo resusitasi lan operasi. Kanggo nampung wong sing tatu. Ing kasus shelling, kabeh rumah sakit cepet rumbles karo motor lan pindhah menyang panggonan kang aman. Nalika nyerang, kamar operasi bis obah bebarengan karo penyerang. Ing kalem, sampeyan bisa nggunakake minangka barak utawa titik panas tanpa nyebar kémah lan cepet njupuk.
      1. tempek
        tempek 21 September 2022 12:04
        +3
        Tentara Rusia duwe kabeh, ana alur ing tingkat rumah sakit lan jedhing medis kanggo ngeterake wong sing tatu saka kamar ngurutake.
      2. sala7111972
        sala7111972 21 September 2022 22:01
        -1
        MTLB dirancang kanggo iki, nyaman ing ndhuwur operator personel wojo, sarana paling nyaman. Aku ndamel kabeh sing ana. Piye wae malah ing mburi dump truck. Mung kejiret.
        1. Denis812
          Denis812 22 September 2022 10:43
          0
          На мотолыге сам в сопровождении возил раненых много раз.
          Но этот агрегат намного выше, мне кажется он больше для КТО, чем для боёв.
          Хотя да, лучше уж в нём чем в кунге :)))
      3. Kargapoltsev Alexander
        Kargapoltsev Alexander 22 September 2022 03:41
        0
        Странно , а где старый добрый ГАЗ - 66 ...уж его-то на базах хранения должно быть как грязи . Сам грузил на сборах в санитарный вариант 16 носилочных .
        А УАЗ-буханка копеечная на четверо носилочных и двух ходячих где ?
        Ничего не пойму , этого добра были миллионы на базах.
    2. griffin ireng
      griffin ireng 21 September 2022 23:02
      0
      Kutipan saka: ramzay21
      Iku kabeh apik nanging iki salinan show

      Bener, iku ora kanggo nuduhake. Mobil kasebut, miturut media, wiwit pindhah menyang pasukan wiwit taun kasebut. Ya, ing kelompok cilik, nanging wiwit wiwitan, CBO wis digunakake kanthi maksimal.
  3. litium17
    litium17 21 September 2022 07:07
    0
    nembak ambulans katon dilarang dening konvensi babagan tumindak perang?
    1. Pakdhe Lee
      Pakdhe Lee 21 September 2022 10:40
      +1
      Kutipan: lithium17
      dilarang dening konvensi

      Ukronatsiki sengaja nabrak salib abang, nonhumans!
    2. Kargapoltsev Alexander
      Kargapoltsev Alexander 22 September 2022 03:44
      0
      Никто и никогда эту конвенцию не соблюдал и не будет . Мы кстати тоже . Во-первых , попробуй этот красный крест разгяди . Во-вторых , кого только и что только не возят в таких машинах - военная хитрость называется .
  4. Wildcat
    Wildcat 21 September 2022 07:24
    +2
    Saka aneh: ora ana peralatan medis sing katon.
    Kanggo sawetara alasan, iki dipérang dadi 2 volume lan, kanthi mangkono, ora ana sisih metu.
    Kanthi dhuwur lantai "ing tingkat dada / sirah" supaya bisa nggawa wong ing tandu, kudu ana wong sing mlebu liwat lawang mburi, "nampa tandu" (nggulungake tikar karet lan lantai kasebut ora bisa digunakake) , sing nomer loro ngladeni dheweke "ing tekan dada."

    Cetha yen luwih gampang kanggo para perancang, IMHO, ninggalake bagian ngarep kaya saiki, lan masang kung saka waja ing mburi (sanajan metu ing sisih perlu kanggo ambulans). Nanging loro pesenan Herculean liyane dibutuhake kanggo mbukak tandu. Lantai bisa digawe saka tikar karet, sing ora ana analog ing jagad iki, nanging kepiye sampeyan bisa nindakake ing ambulans supaya bisa mbukak lan mbuwang kanthi cepet? Kaya iki, umpamane (dudu pilihan sing paling apik, nanging paling ora ana)


    Utawa ing umum, ramp, kaya ing Kulon tanpa jiwa?
    1. garri lin
      garri lin 22 September 2022 08:03
      0
      Насчет двух обьемов соглашусь с вами. Общая капсула лучше. А вот насчет высоты вы не правы. Высота пола это проходимось и противоминная защита. Тут что хочеш изобретай а ничего не получится. Чем выше тем лучшее.
      Аппарель это конечно хорошо вот только ступени тоже неплохо. Если они удобные.
      1. Wildcat
        Wildcat 22 September 2022 14:51
        0
        ИМХО, это конечно важно, но важнее комплектация самой машины.
        ИМХО, ИВЛ, кислород (хотя кислород, конечно, вопрос) и прочие мед штуки для поддержания жизни надо ставить.... Там капельницу даже куда крепить, непонятно.
        1. garri lin
          garri lin 22 September 2022 17:07
          0
          Ну тут только отзывы эксплуотантов информативны. Не думаю что настолько непродуманную техн ку пусти ли бы в войска. Скорей всего все необходимое присутствует.
        2. Komentar wis dibusak.
  5. Wildcat
    Wildcat 21 September 2022 07:54
    +6
    Hmm, aku bener babagan loro pesenan Heracles, sing persis kaya ngono, mung ora horisontal, nanging ngunggahake sisih ngarep:

    Miturut cara. ing video liyane, uninteresting, iku cetha yen ing kloso karet ing Lens ana lantai logam karo roughness tipis / corrugation supaya ora slip.
    IMHO, sanajan ing "roti" lawas ana pandhuan ing lantai kanggo nyurung tandu ...
    1. garri lin
      garri lin 22 September 2022 07:58
      +2
      Колесные носилки в ""поле""? Ну что за фантазии???
      1. Wildcat
        Wildcat 22 September 2022 14:47
        +1
        Даже обычные носилки у которых внизу не "колесики", можно в скорую запихнуть, если там есть направляющие или хотя бы гладкий пол. Я запихивал eseman .
        Но это все вкусовщина, конечно.
        В реальных условиях носилки все равно будут нести двое, так что как их заталкивать, не очень важно. Важнее комплектация, что то не видно ни ИВЛа, ни других полезных штук...
        1. garri lin
          garri lin 22 September 2022 17:04
          -1
          ИВЛ. Вродебы ранее когда описывали эту машину упоминалось что комплектуется.
  6. Pelindung gas lan kumelun
    Pelindung gas lan kumelun 21 September 2022 08:44
    +2
    Formasi Ukrainia ora tundhuk karo hukum lan adat lan nyerang kabeh kanthi berturut-turut, kalebu ambulans.

    Soko ing foto, aku ora weruh salib abang ing mobil, supaya Ukrainians mirsani soko.
    1. Pakdhe Lee
      Pakdhe Lee 21 September 2022 10:43
      +2
      Dheweke mandheg nggambar, Nazi mburu karo spesialis! am
      1. Pelindung gas lan kumelun
        Pelindung gas lan kumelun 21 September 2022 13:31
        -1
        Dadi wong Ukrainia cukup nyedhaki mobil lapis baja. Dudu kuwi?
  7. Matsur
    Matsur 21 September 2022 12:17
    0
    Aku weruh Z ing Papan, nanging aku ora weruh salib abang. Saka kadohan, sampeyan ora bisa ndeleng apa jenis mobil wojo.
  8. lisikat2
    lisikat2 21 September 2022 14:30
    0
    Kancaku ing Maret lunga kanthi sukarela menyang rumah sakit Departemen Dalam Negeri ana ing Sumy Donbass, Mariupol. Bebarengan karo sing tatu, padha mulih numpak bis, ing tapel wates, padha disergap.
    Ora ana lengen tengen ing ndhuwur sikut. Dheweke duwe wong enom nalika ndeleng dheweke. Dheweke ngomong sing ora becik lan menehi saran supaya aku ngombe racun.
    Saiki, dheweke urip karo adhine tirine suwene 11 taun, karo mantan ibu tiri. Biyen padha memungsuhan, nanging saiki padha tresna-tinresnan kaya sedulur.
    Dheweke nggedhekake bocah lanang umur 11 wulan karo perusahaan. Lan nggawe rencana mbales dendam, wong enom, lan wanita mbales ...,,,
    1. vladcub
      vladcub 21 September 2022 14:37
      0
      Mbales wong wadon iku canggih. Dadi aku ora meri marang dheweke
    2. sala7111972
      sala7111972 21 September 2022 22:03
      0
      Apa dheweke ora duwe kanca prajurit? Lha nek ngene iki cah wedok... Kosok baline, untung layangane tiba dhewe.
  9. vladcub
    vladcub 21 September 2022 14:36
    0
    Miturut TyaV, wong-wong mau ujar manawa dheweke nyerang ambulans
  10. ngelawan28
    ngelawan28 21 September 2022 20:50
    0
    Kacarita mobil waja iki bisa tahan serangan sing kuat kanthi nggunakake macem-macem gaman. Senadyan akeh karusakan struktural, kru lan penumpang ora tatu. Kanthi ban kempes, mobil kasebut nggawa menyang papan sing aman. Apa bakal bisa mulihake "Lens" iki lan bali menyang layanan ora dingerteni. Nanging, mobil wojo wis rampung tugas utama - iku disimpen wong.
    Ndandani lan dileksanakake, ora ana write-off !!!!!!!!!!!!!!! apik ombenan